Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023

Τώρα πια δεν έχετε καμιά δικαιολογία.

Ψηφίστε ξανά του ίδιους στις Περιφέρειες και τους Δήμους. Ψηφίστε τους «άξιους» και με έργο που σας προτείνουν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ κι ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ο πλέον σίγουρος τρόπος για να εξασφαλίσετε ότι μέχρι την επόμενη θεομηνία δεν θα έχει γίνει ουσιαστικά τίποτε. Είναι ο πλέον σίγουρος τρόπος ότι η καταστροφική μετατροπή της χώρας σε οικόπεδο ευκαιρίας θα συνεχίσει ακόμη πιο βίαια. Κι έτσι οι καταστροφές θα είναι ακόμη μεγαλύτερες.

Τι σημασία έχει ότι όλοι τους, κόμματα εναλλαγής, κυβερνήσεις Τσίπρα και Μητσοτάκη, Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι, ήξεραν πολύ καλά τις μελέτες που τουλάχιστον από το 2017 είχαν καθορίσει Ζώνες Υψηλού Πλημμυρικού Κινδύνου σ’ όλη την Ελλάδα. Κι ας κάνουν τον ανήξερο τώρα.

Τι θέλετε να σας πουν; Ότι προέχει ο λουφές και τα συμφέροντα; Ότι η καταστροφή είναι μια τεράστια επιχείρηση για όλα τα κρατικοδίαιτα τρωκτικά, που δεν συγκρίνεται με καμιά άλλη εργολαβία; Ότι τα θύματα όσο πιο πολλά είναι τόσο καλύτερα, γιατί εκβιάζονται πολύ πιο εύκολα και μετατρέπονται σε όχλο που άγεται και φέρεται κατά το δοκούν της εξουσίας;

Στο κάτω-κάτω της γραφής εκεί που η ΝΔ, μαζί με τους εταίρους Καππαδόκες, συγκέντρωσε τα μεγαλύτερα ποσοστά στις πρόσφατες εκλογές, εκεί υπήρξαν και οι μεγαλύτερες καταστροφές. Εκεί οι πιο εκτεταμένες φωτιές. Εκεί και οι μεγαλύτερες νεροποντές. Εκεί και τα περισσότερα θύματα.

Ψηφίστε τους λοιπόν ξανά. Διεκδικήστε με τη ψήφο σας ότι την επόμενη φορά και η δική σας περιοχή θα αποτεφρωθεί από τις πυρκαγιές και θα βυθιστεί κάτω από την λάσπη. Και μην σας σταματά το γεγονός ότι μπορεί να χάσετε το σπίτι, ή κάποιον δικό σας. Σκεφτείτε τις ευκαιρίες που θα σας δοθούν. Θα μπορείτε να διεκδικήσετε αποζημιώσεις. Μέχρι και αναστολές πλειστηριασμών και κατασχέσεων.

Αφήστε που μπορεί να σας καθίσει κανένας διορισμός από το παράθυρο στο δημόσιο, την περιφέρεια, ή τον δήμο. Είναι δύσκολη η ζωή και οι περισσότεροι τα βγάζουν δύσκολα πέρα, για να ασχολούνται με λεπτομέρειες όπως είναι οι ζωές που χάθηκαν και θα χαθούν. Ακόμη κι αν είναι οι δικοί τους άνθρωποι, τα γονικά, ή τα παιδιά τους.

Άλλωστε, δεν ανήκετε σ’ εκείνους τους ελάχιστους και περίεργους παλαβούς. Τους γραφικούς ντε. Εκείνους που επιμένουν ότι για να υπάρξει εθνικός χωροταξικός σχεδιασμός υπέρ του πολίτη, για να έχουμε εθνικές πολιτικές αποκατάστασης των περιβαλλοντικών, οικονομικών και κοινωνικών ελλειμάτων, πρέπει να ανατραπεί το μνημονιακό καθεστώς κατοχής και εκποίησης της πατρίδας μας. Πρέπει να ανακτήσουμε τη δημοσιονομική, νομισματική και εθνική κυριαρχία μας, φεύγοντας οριστικά από την καταβόθρα του ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου