Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

Τα απόκρυφα του Βαρουφάκη και η γελοιότητα της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής αρνήθηκε να παραλάβει τις «αποκαλύψεις» του κ. Βαρουφάκη. Πρόκειται για το γνωστό «στικάκι» όπου υποτίθεται έχουν καταγραφεί οι συνομιλίες των συνόδων της Ευρωομάδας όταν ο ίδιος συμμετείχε ως υπουργός οικονομικών της Ελλάδας το 2015. Ο κ. Τασούλας μάλιστα σε μια επίδειξης κακής πρόζας δήλωσε ότι δεν θέλει να γίνει «βαστάζος» του Βαρουφάκη.
Κι εγώ ρωτώ, γιατί αλήθεια ο εν λόγω κύριος και οι απεδέλοιποι του πολιτικού του ήθους και επιπέδου, αποδέχθηκαν να γίνουν «βαστάζοι» π.χ. της λίστας Λαγκάρντ; Μιας λίστας, δηλαδή, προϊόν υπεξαίρεσης των μυστικών υπηρεσιών της Γαλλίας, που δόθηκε στην Ελλάδα με σκοπό να εκβιαστεί το πολιτικό σύστημα της χώρας, προκειμένου να πειθαρχήσει στις έξωθεν εντολές και να θέσει τη χώρα υπό καθεστώς κατοχής των δανειστών.
Όχι μόνο παρελήφθη από την Βουλή, αλλά και φρόντισε τότε να «χαθεί» προκειμένου να μην πάρει χαμπάρι κανείς το ύψος των παράνομων καταθέσεων στο εξωτερικό της αριστοκρατίας της πολιτικής και των επιχειρήσεων της χώρας. Της ίδιας που δεν δίστασε να ξεπουλήσει τη χώρα και να την παραδώσει στους γύπες των αγορών. Φυσικά, με το αζημίωτο για την ίδια.
Που ήταν τότε οι ευαισθησίες όλων αυτών που σήμερα έχουν το θράσος να μιλάνε για «παράνομες» ηχογραφήσεις; Κανείς τους όμως δεν τολμά να πει ότι η Ευρωομάδα ήταν και παραμένει ένα άτυπο όργανο της ευρωζώνης, δηλαδή οι σύνοδοί της δεν είχαν και δεν έχουν καμιά αρμοδιότητα να παίρνουν αποφάσεις για μια χώρα μέλος, όπως η Ελλάδα. Ούτε για καμιά άλλη χώρα της ευρωζώνης.
Παρ’ όλα αυτά, οι δοσίλογοι πρωθυπουργοί και υπουργοί της μνημονιακής κατοχής αναγνώρισαν χωρίς δισταγμό την Ευρωομάδα ως αποφασιστικό όργανο για το παρών και το μέλλον της Ελλάδας.

Δεν είχαν κανένα πρόβλημα να συμμετάσχουν στις κατά τ’ άλλα άτυπες συνόδους, να συζητούν την κατάσταση της χώρας και του λαού και να αποδέχονται δίχως ίχνος ντροπής τις αποφάσεις της Ευρωομάδας ως εντολές προς υλοποίηση. Συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του κ. Βαρουφάκη, ο οποίος αποδέχθηκε πλήρως το καθεστώς αυτό αδιαφάνειας και εκβιασμών σε βάρος της Ελλάδας.
Η σύνοδος ενός άτυπου οργάνου της ευρωένωσης όπου επίσημοι εκπρόσωποι κρατών μελών συζητούν για τις τύχες των λαών τους, δεν είναι ιδιωτική συνάθροιση, ώστε να απαγορεύεται η καταγραφή της. Κι αποτελεί έγκλημα, κακούργημα που ισοδυναμεί με εσχάτη προδοσία το γεγονός ότι οι υπουργοί οικονομικών και οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας αποδέχθηκαν να συναντώνται κεκλεισμένων των θυρών προκειμένου να κριθεί το παρόν και το μέλλον του ελληνικού λαού.
Αυτό είναι το έγκλημα για το οποίο όφειλαν όλοι οι υπουργοί και πρωθυπουργοί της μνημονιακής κατοχής να καθίσουν στο σκαμνί. Το ελάχιστο που όφειλαν ήταν να δημοσιοποιούν τα πρακτικά των συναντήσεων, τόσο της Ευρωομάδας, όσο και με τα κλιμάκια επιτήρησης. Μόνο εγκληματικές συμμορίες και απολυταρχικές, φασιστικές εξουσίες δεν δημοσιοποιούν πρακτικά συναντήσεων. Κι ο λόγος είναι προφανής.
Ο κ. Βαρουφάκης αποδέχθηκε πλήρως το πλαίσιο αυτό, το οποίο δεν επιτρέπει κανενός είδους διαπραγμάτευση από την σκοπιά των συμφερόντων της Ελλάδας και του λαού της. Το αποδέχθηκε γιατί είδε την υπουργεία του ως ιδανική ευκαιρία για να πραγματοποιήσει την πιο υστερική του φαντασίωση: να βρεθεί ομοτράπεζος των μεγάλων, του Γερούν, του Βόλφγκανγκ και των υπολοίπων. Θυμάστε με πόση ηδυπάθεια αναφερόταν στις συνεντεύξεις του τότε ως υπουργός οικονομικών στους δημίους της χώρας μας με το μικρό τους όνομα; Λες και επρόκειτο για φιλαράκια που μαζεύονταν για μια παρτίδα μπριτζ και παρεμπιπτόντως συζητούσαν και τα της Ελλάδος.
Ούτε βεβαίως τον ένοιαξε στο παραμικρό το γεγονός ότι όλες αυτές οι συζητήσεις διεξάγονταν παράνομα, δηλαδή όχι σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελλάδας, αλλά και το πρωτογενές δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πίσω από την πλάτη και ερήμην του λαού της Ελλάδας, αλλά και των υπολοίπων λαών των κρατών μελών της ευρωζώνης. Και εν τέλει οδηγούσαν στην επιβολή κατοχικών μνημονίων που δεν κυρώνονταν ούτε καν από την ελληνική βουλή.
«Όλα είναι νόμιμα», δήλωσε υπερηφάνως ως υπουργός των οικονομικών του Τσίπρα στην πανηγυρική συνεδρίαση της επιτροπής για το χρέος που είχε συστήσει η τότε Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου. «Μου το έχουν διαβεβαιώσει από την Ευρώπη», επιχειρηματολόγησε αυτός που σήμερα για το θεαθήναι και για τα μάτια του ηλιθίου ανακάλυψε την ανάγκη της διαφάνειας.
Το ίδιο βιολί συνεχίζεται ακόμη και σήμερα. Κι όλοι αυτοί, εκ δεξιών και εξ ευωνύμων, που συνεργούν όλα αυτά τα χρόνια στην επίσημη κατοχή της χώρας μας από ξένα κέντρα και δανειστές, όλοι αυτοί που δεν τόλμησαν καν να θέσουν ζήτημα για τις διαρκείς πράξεις εσχάτης προδοσίας σε βάρος του πολιτεύματος και του ελληνικού λαού, βρήκαν την ευκαιρία να εξορκίσουν κάθε δυνατότητα του ελληνικού λαού να μάθει την αλήθεια για τους φίλους, συμμάχους και εταίρους του.
Ειδικά τώρα, σε μια περίοδο που παράλληλα με την μνημονιακή κατοχή, η οποία συνεχίζεται αναλείωτη, κλιμακώνεται και το γεωπολιτικό μνημόνιο για τον εθνικό ακρωτηριασμό της Ελλάδας.

1 σχόλιο:

 1. Ο κ. Βαρουφάκης αποδέχθηκε πλήρως το πλαίσιο αυτό, το οποίο δεν επιτρέπει κανενός είδους διαπραγμάτευση από την σκοπιά των συμφερόντων της Ελλάδας και του λαού της. Το αποδέχθηκε γιατί είδε την υπουργεία του ως ιδανική ευκαιρία για να πραγματοποιήσει την πιο υστερική του φαντασίωση: να βρεθεί ομοτράπεζος των μεγάλων, του Γερούν, του Βόλφγκανγκ και των υπολοίπων

  ειναι σοβαρό αυτό που λέτε κύριε καζάκη;
  και το βιβλίο το έγραψε για να πραγματοποιήσει άλλη υστερική φαντασίωση;
  και μετά ήρθε και ο γαβράς να κάνει μια ταινία για να πραγματοποιήσει κι αυτός μια υστερική του φαντασία;
  και τώρα συμμετέχει σε πανευρωπαικό κίνημα ο κ βαρουφάκης για να πραγματοποιήσει άλλη υστερική φαντασιωσή του;

  ΑπάντησηΔιαγραφή