Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Η Κρήτη προορίζεται να γίνει το Ντιέγκο Γκαρσία της Μεσογείου;

Η επίσκεψη του κ. Τσίπρα στις ΗΠΑ στα μέσα Οκτωβρίου φαίνεται ότι ήταν καταληκτική ως προς τα σχέδια της αμερικανικής κυβέρνησης σχετικά με την Κρήτη. Για πρώτη φορά από τότε που οι μεγάλες δυνάμεις και κυρίως η Βρετανία επέβαλλαν καθεστώς «ανεξάρτητης πολιτείας» στην Κρήτη (1896 – 1913) τίθεται θέμα ανοιχτά για το καθεστώς κυριαρχίας που διέπει το ηρωικό νησί. Οι Κρήτες πατριώτες πρέπει να επαγρυπνούν όσο ποτέ άλλοτε.
Η επιβολή της «ανεξάρτητης πολιτείας» στην Κρήτη προτάθηκε πρωτίστως από τη Βρετανία ως μεταβατική μορφή προκειμένου να μετεξελιχθεί το νησί σε προτεκτοράτο της Αλβιώνος. Με ανάλογο καθεστώς σαν αυτό της Κύπρου εκείνο τον καιρό. Θυμίζουμε ότι η Βρετανία προσάρτησε την Κύπρο ως προτεκτοράτο το 1878 υπό τυπική Οθωμανική επικυριαρχία. Κάτι που ίσχυε έως το 1914, οπότε η Βρετανία προσαρτά ολοκληρωτικά την Κύπρο ως αποικία.

Γιατί ήθελε την Κρήτη η Βρετανία; Πρώτα και κύρια για την Σούδα. O αξιωματικός του ελληνικού πολεμικού ναυτικού Περικλής Αργυρόπουλος έγραφε το 1905 στο βιβλίο του «Η Θέσις της Ελλάδος Απέναντι των Δυνάμεων» σχετικά με την επιδίωξη της Αλβιώνος να προσαρτήσει την Κρήτη: «Ευεξήγητος άλλως τε ο έρως της ναυτικής Αλβιώνος δια την Κρήτην, και ιδίως, δια τον ωραίον της Σούδας λιμένα, όστις κατακτώμενος θέλει συμπληρώσει το κομβολόγιον των εν τη Μεσογείω ναυτικών αυτής σταθμών των οδηγούντων εις τας Ινδίας και επιβλεπόντων την Αίγυπτον, Τουρκίαν και Ελλάδα».
Ενώ η Αγγλική «Δεκαπενθήμερος Επιθεώρησις» στο τεύχος της 15ης Σεπτεμβρίου 1905 αναφέρει χαρακτηριστικά για τις επιδιώξεις της Βρετανίας στην Κρήτη: «Το συμπέρασμα είναι, ότι οι βλέψεις της Αγγλίας επί της Σούδας εμποδίζουν την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα. Για τον λόγο αυτό θεωρούμε ότι η Σούδα είναι χαμένη για την Ελλάδα. Πράγμα που συνεπάγεται την απώλεια της ανεξαρτησίας της Ελλάδας. Διότι όποιος κατέχει τη Σούδα κατέχει και την Κρήτη, κατέχει και την Ελλάδα.»
Η Βρετανία τότε δεν στάθμισε καλά τον αστάθμητο παράγοντα: τον Κρητικό λαό. Ενδιαφερόταν μόνο να εξαγοράσει τις μεγάλες φάρες της Κρήτης προκειμένου να σχηματίσουν Αγγλικό κόμμα στο νησί για να αιτηθούν Αγγλική προστασία. Πίστευε πώς αρκούσε να ελέγχει τις κεφαλές, τους προύχοντες του νησιού – όπως έκανε στην Κύπρο – για να πειθαρχήσει και τον λαό της Κρήτης.
Κι έτσι παρά το γεγονός ότι όντως κατόρθωσε να εξαγοράσει πολλές από τις μεγάλες οικογένειες, τις φάρες της Κρήτης, δεν κατόρθωσε να σιγάσει τον πόθο των Κρητών, του απλού λαού για Ένωση με την Ελλάδα. Να γιατί δεν κατόρθωσε στην Κρήτη, αυτό που πέτυχε στην Κύπρο.
Οι βλέψεις της Βρετανίας για τον έλεγχο της γεωστρατηγικής θέσης της Κρήτης συνεχίστηκαν έως και στον 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Να γιατί με το πού ήχησαν τα κανόνια στα βουνά της Ηπείρου στις 28 Οκτωβρίου 1940, οι Βρετανοί το πρώτο πράγμα που έκαναν ήταν να θέσουν υπό στρατιωτική κατοχή την Κρήτη. Με την αμέριστη βοήθεια από τις φάρες εκείνες που είχαν εξαγοραστεί με «βρετανικόν χρυσίον» ήδη από το 1878. Έτσι κι έσπαγε το πόδι της η άμοιρη τύχη μας και οι Βρετανοί κατόρθωναν να κρατήσουν υπό την κυριαρχία τους την Κρήτη, πολύ αμφιβάλω αν μετά το τέλος του πολέμου θα την βλέπαμε να ενώνεται ξανά με την υπόλοιπη Ελλάδα.
Αυτό που δεν κατάφεραν οι αποικιοκράτες Βρετανοί, το επιδιώκουν σήμερα οι ΗΠΑ και το Ισραήλ. Να μετατρέψουν την Κρήτη σε «αβύθιστο αεροπλανοφόρο» για επιθετικές ενέργειες ακόμη και με στρατηγικού τύπου βομβαρδισμούς. Ήδη το Ισραήλ στήνει δυο στρατιωτικές βάσεις στο νησί, ενώ οι ΗΠΑ εξασφάλισαν όχι μόνο τον απόλυτο έλεγχο της περιοχής και του όρμου της Σούδας – κάτι που αρνιόντουσαν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης – αλλά και τη διακομματική συναίνεση προκειμένου να προχωρήσουν στη δημιουργία νέων στρατιωτικών εγκαταστάσεων κάπου στα Νότια του νησιού.
Οι Αμερικανοί και οι Ισραηλινοί καλοβλέπουν την περιοχή της Μεσσαράς Ηρακλείου, όπου υπάρχει ήδη έτοιμο αεροδρόμιο, αυτό του Τυμπακίου. Πρόκειται για ένα ευρύτατο δίκτυο στρατιωτικών εγκαταστάσεων ουσιαστικά σε όλο το νησί. Με δυνατότητα όχι μόνο ναυτικών διευκολύνσεων, αλλά και εγκατάστασης ολόκληρων μονάδων του στρατού των ΗΠΑ, αλλά και του Ισραήλ. Κυρίως ειδικών δυνάμεων άμεσης επέμβασης.
Επίσης το νησί θα διαθέτει πυρηνικά όπλα ικανά να πλήξουν από τη Ρωσία μέχρι το Ιράκ, αλλά και σχεδόν ολόκληρη την βόρεια Αφρική. Επίσης προβλέπεται η εγκατάσταση μοίρας στρατηγικών βομβαρδιστικών με διηπειρωτική ακτίνα δράσης.
Με τον τρόπο αυτό η Κρήτη αποκτά ανάλογη στρατηγική σημασία για τις ΗΠΑ με εκείνη της βάσης στην ατόλη Ντιέγκο Γκαρσία στο αρχιπέλαγος Τσάγκος στον Ινδικό Ωκεανό. Ίσως και μεγαλύτερη, αν σκεφτεί κανείς ότι με την Κρήτη τόσο οι ΗΠΑ, όσο και το Ισραήλ αποκτούν τέτοιες δυνατότητες άμεσης επέμβασης σ’ ολόκληρη την Ανατολική λεκάνη της Μεσογείου έως τη Μαύρη Θάλασσα, που ποτέ δεν είχαν. Ούτε καν την εποχή του ψυχρού πολέμου με την άλλοτε Σοβιετική Ένωση και τον υπαρκτό σοσιαλισμό.
Και μάλιστα σε απόσταση ασφαλείας από κάθε τωρινό ή μελλοντικά πιθανό μέτωπο εχθροπραξιών. Μακριά επίσης από το βεληνεκές των Ρωσικών όπλων. Ένα συγκριτικό πλεονέκτημα που δεν διαθέτει η Κύπρος.
Φυσικά, η Κρήτη θα τεθεί υπό καθεστώς μορατόριουμ κυριαρχίας, δηλαδή θα μετατραπεί σε γκρίζα ζώνη για την Ελλάδα. Ενώ παράλληλα η Κρήτη θα μετατραπεί σε HUB ενεργειακών οδών από ανατολή προς Ευρώπη, υπό τον άμεσο στρατιωτικό έλεγχο των ΗΠΑ και του Ισραήλ. Ήδη τον περασμένο Ιούνιο η ελληνική κυβέρνηση έδωσε άδεια στην κοινοπραξία Total, ExxonMobil και Hellenic Petroleum για την εξερεύνηση και άντληση πετρελαίου και φυσικού αερίου σε περιοχές ανοιχτά της Κρήτης.
Ταυτόχρονα οι ΗΠΑ επιθυμούν να μετατρέψουν το νησί σε βάση διευκόλυνσης στην προσπάθειά τους να μετατραπούν σε έναν από τους κύριους εξαγωγείς παγκόσμια LNG (Liquified Natural Gas) από σχιστολιθικές γεωτρήσεις. Η Κρήτη προσφέρεται όχι μόνο για την εκμετάλλευση των όποιων αποθεμάτων της σε φυσικό αέριο με τη μέθοδο της σχιστολιθικής γεώτρησης με απρόβλεπτες σε έκταση περιβαλλοντικές συνέπειες. Αλλά και για τη δημιουργία εκτεταμένων εγκαταστάσεων διαμετακόμισης LNG από το Τέξας, τη Λουϊζιάνα, το Μεξικό, κ.ά. προκειμένου οι ΗΠΑ να γίνουν οι κύριοι προμηθευτές φυσικού αερίου στην ευρύτερη περιοχή. Ανταγωνιζόμενες τη Ρωσία, το Ιράν, ακόμη και τα Αραβικά κράτη.
Οι ΗΠΑ γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν αρκεί η εξαγορά των κυβερνώντων κομμάτων για να επιβάλλουν ένα τέτοιο καθεστώς στην Κρήτη. Χρειάζεται να ευνουχίσουν και τους Κρητικούς.
Πώς θα τα καταφέρουν; Πολύ απλά. Πρώτα-πρώτα εξαγοράζοντας τις μεγάλες οικογένειες της Κρήτης. Τις ίδιες οικογένειες που παλιά εξαγόραζε η Βρετανία. Τις ίδιες οικογένειες που στάθηκαν – με το αζημίωτο – στο πλευρό του ναζί κατακτητή. Τις ίδιες οικογένειες που βγάζουν χρόνια τώρα βουλευτές, υπουργούς και ενίοτε πρωθυπουργούς.
Και η εξαγορά των οικογενειών αυτών, με όλους τους σύντεκνούς τους στον κόσμο και τον υπόκοσμο της Κρήτης, είναι ότι πιο εύκολο. Πολύ πιο εύκολο απ’ ότι φαντάζεται κανείς, αν σκεφτεί κανείς ότι ο μηχανισμός του βαθέως-βαθέως ΠΑΣΟΚ (τώρα Δημοκρατική Συμπαράταξη), παραμένει σχεδόν ανέγγιχτος στο νησί. Σύμβολό του; Η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, που θα έπρεπε να είχε τεθεί υπό εκκαθάριση εδώ και χρόνια, αλλά για κάποιον περίεργο και τερατώδη λόγο δεν την ακουμπά κανείς.
Η Δημοκρατική Συμπαράταξη (πρώην ΠΑΣΟΚ) διεκδικεί να παίξει το ρόλο του πάλαι ποτέ Αγγλικού κόμματος, που πάσχιζε να στήσει η Βρετανία στην Κρήτη από το 1878. Να γιατί η τόσο ιδιαίτερη σχέση της με την Κρήτη και τα κυκλώματα των κύριων μέσων ενημέρωσης του νησιού. Εκεί που πριν κανά δυο χρόνια τα συγκεκριμένα περιφερειακά ΜΜΕ – τα οποία επαξίως επιλέχθηκαν να εκπροσωπηθούν από δημοσιογράφους στο debate των δελφίνων της Δ.Π. στην ΕΡΤ – φυτοζωούσαν, ξαφνικά βρέθηκαν να κάνουν επενδύσεις εξοπλισμού και υποδομών αξίας εκατομμυρίων. Τυχαίο; Κάθε άλλο.
Το πολιτικό και κομματικό σύστημα που χρειάζονται οι ΗΠΑ και το Ισραήλ για να επιβάλλουν στην Κρήτη καθεστώς ανάλογο μ’ εκείνο του Ντιέγκο Γκαρσία, είναι απολύτως έτοιμο. Το μόνο που μένει είναι να δούμε πώς θα αντιδράσει ο λαός της Κρήτης. Θα αποδεχθεί τη μοίρα του, θα χάσει το νησί του, θα δεχθεί ότι δεν δέχθηκαν ποτέ οι πρόγονοί του, ή θα φέρει την ανατροπή;
Το παρών δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Kontranews, Κυριακή, 5/11/2017.

10 σχόλια:

  1. Καλή ανάλυση, θα ήθελα όμως να Σας εφιστησω τήν προσοχή σε άλλο θέμα επειδή συχνά Σας ακούω να μιλάτε για δημοκρατία και πόσο καλή είναι! Οι αρχαίοι Ελληνες έχουν αναλύσει αρκετά τα διαφορά είδη πολιτεύματος
    και ποτέ ταιριάζει να χρησιμοποιηται το ένα ή το άλλο είδος διακυβέρνησης σύμφωνα με τις περιστάσεις αλλα και την ψυχολογία ενός λαο. Σε γενικές γραμμές τείνουν να συμφωνούν οι αρχαίο διδάσκαλοι ότι το καλύτερο πολίτευμα για τους Ελληνες θα ήταν η Αριστοκρατία ήτοι κυβερνούν μόνο οι καλύτεροι οι οποίοι διαλεγονται μετά απο αγονες τριών επιπέδων : καθαρό μητρώο / δηλαδή δεν έχουν κάνει παρανομίες ή κατάχρηση εξουσίας στο παρελθόν /, και άγονες διανοητικό και φυσικό επίπεδο όπως ήταν και ο πραγματικός σκοπός των Ολυμπιακών άγονων το οποίο αργότερα εκφυλιστηκε σε μια απλή θέαμα για την φτωχολογια! Οι διάφοροι κλάδοι επιστήμη, τέχνη κ. Λ. διαλέγουν τούς καλύτερος απο αγώνες μεταξύ τους έτσι δεν υπάρχουν "επαγγελματίες " πολιτικοί αλλά μόνο οι καλύτεροι στον κάθε τομέα αγροτικό, χρηματιστήριο, ναυτιλία, κ. ο. κ, ο λαός δεν ασχολείται παρά μόνο εαν υπάρχουν παρεκτροπες και εκφυλισμό της "Αριστείας " να το πούμε που θα μπορούσε να δημιουργηθεί σύστημα σε ολων των κλάδων με ανταλλαγή και παρατηρητές απο αλλοι κλάδοι οι παρεκτροπές, ρουσφέτια κ. Λ. να τιμωρούνται αυστηρά και να αποβαλοντε αμέσως οι υποψήφιοι ακόμα και σε απλή υποψία ή καταγγελία μέχρι να διευκρινηστει τουλάχιστον εαν είναι έτσι απο τα αρμόδια οργανα ανεξαρτητων δικαστών!
    Με αλλα λόγια η δημοκρατίας της ισότητας την οποία προπαγανδίζουν ολοι με πρώτη την Επαμ ως μόνοδρομο πολίτευμα είναι λανθασμένο επειδή είναι εκ φύσεως αδύνατο: μπορείς να βάλεις να κυβερνηση τον αγράμματο τσοπάνη; ή να σου κάνει εγχείρηση ο κακός γιατρός επειδή είναι ρατσιστικό να διαλέγεις τον καλό που κ έχει διαβάσει κι ιδρώσει;; Γιατί να βάζουμε τότε πόντος και στα παιδιά ξεχωρίζοντας τους άριστους απο τούς κηφήνες;
    Βεβαίως σήμερα ο Ελληνικός λαός έχει υποστεί τέτοια πλύση εγκαιφαλου σε όλα τα επίπεδα πώς θα μπορούσατε να ισχυριστειτε ότι δεν είναι έτοιμος να του σερβίρετε αλλά πολιτευματα διότι αυτοματος θα σας αποκαλέσει " φασίστα " είναι και η μόνη αποδεκτή δικαιολογία στο να μην το προσφέρετε πρός συζήτηση ή όχι ακόμα τουλάχιστον μέχρι να ωριμάσει ή μάλλον να θυμηθεί οτι ειναι λαός Αρχόντων , Αρίστων και Ηρώων!
    Εν κατακλείδι άλλωστε και ο Μέγας Ηράκλειτος έχει πεί :
    "εἶς ἐμοὶ μύριοι, ἐὰν ἄριστος ἦι"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η διαστροφή τής πολιτείας σύμφωνα με τον Αριστοτέλη είναι η δημοκρατία τρανω παράδειγμα η σημερινή Ελλάδα των επαγγελματιων πολιτικών και την κατοδηγουμενη μεσο ΜΜΕ οχλοκρατια λεέι επίσης το αξιοσημείωτο : Γιατί την αριστοκρατία την θεωρούν είδος ολιγαρχίας, σαν να ήταν κάποια μορφή εξουσίας των λίγων. Όπως στη μουσική όλες οι άλλες συνθέσεις [φρυγικές είτε δωρικές] αποτελούν παρέκβαση της άριστης αρμονίας, έτσι και όλα τα πολιτεύματα προέρχονται από το άριστο. Είναι ολιγαρχικά, όταν η εξουσία είναι πιο συγκεντρωτική και αυταρχική, και δημοκρατικά, όταν η εξουσία είναι φιλελεύθερη και ηπιότερη. Ως Αριστοκρατία εννοείται εκείνο το πολίτευμα που στηρίζεται κατά τον Αριστοτέλη στη διακυβέρνηση των αρίστων.[1] Στην πορεία των χρόνων, ο όρος χρησιμοποιήθηκε ευρύτερα για να υποδηλώσει τις τάξεις των ευγενών κληρονομικώ δικαιώματι, με αποτέλεσμα να παρατηρείται σύγχυση της καθαρής έννοιας της αριστοκρατίας με εκείνη της ολιγαρχίας. Οι άριστοι στην καθομιλούμενη των νεότερων χρόνων ταυτίστηκαν σταδιακά με τις ανώτερες τάξεις, ειδικότερα δε με τους μεγάλους γαιοκτήμονες και το φεουδαρχικό σύστημα. Ετσι λοιπόν διαστρεφουν τις έννοιες εκμεταλλευοντας το αγραμματο κοσμάκη.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εάν δεχόμασταν τις πολιτικές σας απόψεις -που φυσικά δεν έχουν βάση από πάνω μέχρι κάτω- τότε εσείς δε θα έπρεπε να είχατε δικαίωμα,όχι ψήφου,αλλά ούτε καν λόγου,με το χάλι που έχει και η γραφή σας και ο ίδιος ο λόγος σας!

      Διαγραφή
    2. Δεν είναι δικές μου απόψεις Κυρία μου είναι του Αριστοτέλη! Εαν για Σας δεν έχουν βάση από πάνω μέχρι κάτω ειλικρινά σας λυπάμαι!

      Διαγραφή
    3. Εδώ παραθέτετε τη δική σας πολιτική άποψη,άσχετα από το αν επικαλείστε τον Αριστοτέλη,για να τη στηρίξετε.Εγώ δέχομαι,ότι μέχρις ενός σημείου,τουλάχιστον είστε καλοπροαίρετη (γιατί τα κίνητρά μας δε μας είναι στον απόλυτο βαθμό συνειδητά και γι' αυτό λέγεται και το ότι ο δρόμος για την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις.Η άποψη που λέτε,έχει ανασκευαστεί και ξεπεραστεί από το διαφωτισμό και μετά και υπάρχει μια ολόκληρη σειρά επιχειρημάτων,βασισμένων στη λογική και την επιστήμη,σχετικά.Το πρόβλημα είναι,ότι στον πολιτιστικό και πολιτικό ξεπεσμό που έχομε σήμερα φτάσει,είναι πλατιά διαδεδομένη η άποψη στην κοινωνία,ότι είναι ανάξιοι για το όποιο δήποτε δημόσιο αξίωμα,όσοι δεν έχουν ένα,τουλάχιστον πανεπιστημιακό δίπλωμα.Και μόνο πτυχιούχοι ανωτάτων σχολών,κυρίως οικονομικών και πολιτικών επιστημών μας κυβερνούν εδώ και πολλές δεκαετίες,με τα "λαμπρά" αποτελέσματα,βέβαια,που όλοι βλέπομε,τόσο λαμπρά,που μας έχουνε βγει τα μάτια.Τέλος πάντων,είναι ένα πολύ θλιβερό κατάντημα ακόμα και γι' αυτή την απομίμηση δημοκρατίας του κοινοβουλευτισμού.Το ερώτημα είναι,πώς ανατρέπεται αυτή η κατάσταση.

      Διαγραφή
  3. Και κάτι ακόμα δεν μπορείτε να ισχυρίζεται τις ανεπιστημονικες βλακείες περί καταγωγής του ανθρώπινου πολιτισμού απο Σουμερια εαν θέλετε ο κόσμος να Σας παίρνει στα σοβαρά : https://youtu.be/QOZ0OjvoCUE
    ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ ΤΗΣ ΦΟΙΝΙΚΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΩΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΛΦΑΒΗΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ πάλι θα σας πρότεινα να ανοίξετε κανένα βιβλίο κι ίσως σταματήσετε να λέτε ανοησίες. Και να ξέρετε ότι ο Σουμεριακός πολιτισμός του 5000 έως 3000 π.Χ. δεν έχει καμιά σχέση με τη Φοινίκη, το Φοινικικό αλφάβητο, ή ότι άλλο σκουπίδι έχετε μαζέψει από το διαδίκτυο.

      Διαγραφή
  4. Ακόμη καλύτερα σημασία έχει ότι η Επαμ πρέπει να πάρει υπ'όψιν την ανατροπή στα ιστορικά δεδομένα που το κατεστημένο τάιζε τους λαούς δεκαετίες για να αποκρύψει και διαστρεβλωση την Ελληνική καταγωγή των "λαών" στην Ευρώπη ήτοι την λευκή φυλή και να δημιουργήσει πρόγραμμα αναθεώρησης στα σχολικά βιβλία των Ελλήνων όπως κι ανάδειξη των αρχαιολογικών ευρημάτων , να πάψει ο διοωγμος κ η φίμωσης επιστημόνων. Τα λέω αυτά επειδή δεν εχω ακούσει εκτός απο οικονομικά μέτρα οτι το Επαμ θα κάνει κάτι για την Ελληνική παιδια, καλα είναι τα οικονομικά αλλα η Επανελληνιση είναι εξίσου σημαντική και πρέπει να γίνουν πολλά και διαφορά, εαν υπήρχε πολιτισμικό τομέα στην Επαμ που να κάνει εκπομπές για αυτά τα θέματα θα είχε τεράστιο αντίκτυπο εκτός εαν θεωρείται οτι αυτά είναι μόνο για "δεξια" κόμματα που δεν νομίζω να συμβαίνει, με όλη μου την εκτίμηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. οσον αφορα τους πολιτισμους δεν υπηξε ποτε μια μονο αφετηρια...αλλα πολλες...ο κυκλαδικος πολιτισμος πχ ειναι απο το 3000πχ με αφετηριες πολυ πιο πισω στο παρελθον...στον ελλαδικο χωρο εχουμε ανθρωπινη παρουσια απο 500 χιλιαδες χρονια πριν ...οι επιστημονες δεν αποκλειουν την πολλαπλη εμφανιση πολιτισμικων κοιτηδων ανα την υφήλιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δυστυχως,αυτή τη στιγμή τουλάχιστον,δεν υπάρχει -ή εγώ δεν ξέρω να υπάρχη- λόγος αισιοδοξίας,αναφορικά με τον κρητικό λαό.Δεν υπάρχει ένα ΜΜΕ,όχι κανάλι,κάποιος ραδιοφωνικός σταθμός έστω,και δε λέω τίποτα επαναστατικό,κάτι που να εκφράζη ίσα-ίσα τον ευρύτερο χώρο της λαϊκής κεντροαριστεράς,χωρίς να είναι καπελωμένο από τα συμφέροντα του σκληρού νεοφιλελευθερισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή