Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Γιατί πούλησε ο Καμμένος πυρομαχικά στη Σαουδική Αραβία;

Η υπόθεση πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία από τον Καμμένο «βρωμάει» απ’ όπου κι αν την πιάσεις. Η ΝΔ, όμως, επιχειρεί να περιορίσει την όλη υπόθεση αυστηρά στη ζημιά που υπέστη το κράτος από την πώληση, λόγω της μεσιτείας ιδιώτη – κάποιου κ. Παπαδόπουλου. Από τη μεριά του ο κ. Καμμένος παραδέχθηκε τη μεσιτεία, αλλά τη χρέωσε στη Σαουδική Αραβία και αντεπιτέθηκε επαναφέροντας τις γνωστές σχέσεις της συζύγου Μητσοτάκη με υπεράκτιες εταιρείες.
Ωστόσο, κανείς δεν μιλά για την «ταμπακέρα». Κανείς δεν μιλά για την σκοπιμότητα της πώλησης πυρομαχικών. Δηλαδή, γιατί η Ελλάδα έπρεπε να πουλήσει στη Σαουδική Αραβία 100 χιλιάδες βλήματα άρματος των 155 mm, ή 4.000 αεροπορικές βόμβες Mk4, ή τέλος πάντων ότι άλλο έχει πουλήσει και δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί.
Τι ή ποιος επέβαλε την ανάγκη πώλησης; Πρόκειται για πυρομαχικά που περισσεύουν στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, ή πρόκειται για ένα ολόκληρο πρόγραμμα πώλησης στρατιωτικού οπλισμού, οχημάτων, παρελκομένων και πυρομαχικών που υλοποιείται κατ’ απαίτηση των δανειστών στα πλαίσια διάλυσης των ενόπλων δυνάμεων της χώρας και μετασχηματισμού τους σε δυνάμεις ασφαλείας του ευρωστρατού;

Τα παπαγαλάκια του Καμμένου λένε ότι πρόκειται για περίσσευμα πυρομαχικών, που δεν χρησιμοποιούν πλέον οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας. Διότι υποτίθεται αφορούν σε παρωχημένους τύπους όπλων και οπλικών συστημάτων. Αν ισχύει κάτι τέτοιο τότε γιατί τα αγόρασε η Σαουδική Αραβία; Οι ένοπλες δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας, χάρις στους Αμερικανούς, όχι μόνο είναι πιο σύγχρονες σε όπλα και οπλικά συστήματα από τις ελληνικές, όχι μόνο είναι από τις πιο σύγχρονες στην ευρύτερη εγγύς ανατολή, αλλά και εκσυγχρονίζονται διαρκώς. Χάρις βεβαίως στους Αμερικανούς.
Σε τι χρησιμεύει στους Σαουδάραβες η αγορά πυρομαχικά παρωχημένων όπλων; Κανείς δεν απαντά. Ούτε η κυβέρνηση. Ούτε η αντιπολίτευση που διαρρηγνύει τα ιμάτιά της για την πώληση.
Άλλη ερώτηση: Ποιος ήταν ο αρχικός κατασκευαστής αυτών των πυρομαχικών; Η Νατοϊκή Δύση και οι Αμερικανοί, ή πρόκειται για πυρομαχικά ανατολικής προέλευσης; Πάλι κανείς δεν απαντά. Ούτε έχουν δοθεί δημόσια τα συνοδευτικά της πώλησης για να το μάθουμε με βεβαιότητα.
Τρίτο: Γιατί και για ποιόν περίεργο και τερατώδη λόγο η συναλλαγή αυτή έχει χαρακτηριστεί απόρρητη; Από πού κι ως πού θεωρείται ως θέμα «εθνικής ασφαλείας» η πώληση παρωχημένου – υποτίθεται – οπλισμού και πυρομαχικών;
Όσο για την μεσιτεία ιδιώτη η ΝΔ διαρρηγνύει τα ιμάτιά της ότι αυτή η πρακτική ζημιώνει το δημόσιο. Μάλιστα. Από πότε; Μόνο τώρα με τον Καμμένο; Με μεσιτεία από ιδιώτες γίνονται όλες οι βασικές αγορές οπλισμού των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων εδώ και δεκαετίες. Το καθεστώς αυτό όπου η εκάστοτε κυβέρνηση συμφωνεί με ιδιώτες μεσίτες για όπλα και πυρομαχικά αφορά σ’ ολόκληρη την περίοδο της μεταπολίτευσης.
Γιατί; Διότι πολύ απλά η διαμεσολάβηση στις αγοραπωλησίες οπλισμού ιδιωτών διευκολύνει στο έπακρο την διαπλοκή και τις μίζες. Πράγμα που απέδειξε και η περίπτωση Άκη Τσοχατζόπουλου.
Όμως κατά τη γνώμη μας το πιο σημαντικό ερώτημα απ’ όλα είναι το εξής: Γιατί η κυβέρνηση κόπτεται να πουλήσει πυρομαχικά και άλλο υλικό στη Σαουδική Αραβία;
Κι όχι μόνο. Ας θυμηθούμε ότι ο κ. Καμμένος έχει επισκεφτεί έως σήμερα 4 φορές τα Αραβικά Εμιράτα ως υπουργός άμυνας. Για ποιόν άραγε σκοπό;
Η Σαουδική Αραβία, τα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ και το Κουβέιτ έχει αποδειχθεί ότι αποτελούν τον κύριο τροφοδότη σε χρήμα και υλικό των συμμοριών από τζιχαδιστές που απειλούν Συρία και Ιράκ. Τι δουλειά έχει η ελληνική κυβέρνηση να τους πουλά όπλα και πυρομαχικά;
Και μάλιστα καθ’ ομολογία της παρωχημένα. Δηλαδή ιδανικά για την διοχέτευσή τους στις συμμορίες αυτές των τρομοκρατών. Ιδίως αν πρόκειται για πυρομαχικά και όπλα ανατολικής κατασκευής.
Επίσης τι δουλειά έχει η ελληνική κυβέρνηση να πουλά πυρομαχικά ειδικά στη Σαουδική Αραβία σήμερα, όταν της είναι απόλυτα γνωστό ότι έχει επιτεθεί παράνομα στη Υεμένη και διενεργεί γενοκτονία; Γιατί και για ποιόν λόγο κόπτεται ο κ. Καμμένος να συνεχίσει η Σαουδική Αραβία τη γενοκτονία της Υεμένης με όπλα και πυρομαχικά από την Ελλάδα;
Και μόνο αυτό εμπίπτει στις διατάξεις του άρθρου 139 του Ποινικού Κώδικα για τον κ. Καμμένο και για όποιον άλλον έχει συνυπογράψει αυτή την πώληση. Επίσης η πώληση αυτή συνιστά ωμή παραβίαση τόσο Πρωτοκόλλου διακίνησης όπλων και πυρομαχικών της Σύμβασης του ΟΗΕ κατά του διεθνούς οργανωμένου εγκλήματος, η οποία κυρώθηκε με το νόμο 3875/2010.
Όσο και τη Συνθήκη του ΟΗΕ για το Εμπόριο Όπλων, που τέθηκε εν ισχύ το 2014 και συνιστά αναγκαστικός κανόνας του διεθνούς δικαίου και για την Ελλάδα. Η Συνθήκη αυτή απαγορεύει ρητά την πώληση ή μεταφορά όπλων και πυρομαχικών σε οποιαδήποτε χώρα που υπάρχει έστω και υποψία ότι θα διευκολυνθεί η παράδοσή τους σε εγκληματικές οργανώσεις.
Ενδιαφέρουν τον κ. Καμμένο, την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση που διαρρηγνύει τα ιμάτιά της για την όλη υπόθεση, όλα τα παραπάνω; Έχουν έστω και τσίπα ευαισθησίας για το που θα καταλήξουν τα όπλα και πυρομαχικά που πούλησαν ή πρόκειται να πουλήσουν; Ούτε κατά διάνοια. Το χρήμα να ρέει κι όλα τ’ άλλα είναι για όσους δεν θέλουν η χώρα τους να συνεργεί σε εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας.

6 σχόλια:

  1. Τα χρήματα που θα παίρναμε από την πώληση οβίδων και βομβών στη Σαουδική Αραβία που ως εισβολέας είναι εμπόλεμη στην Υεμένη, θα ήταν αιματοβαμμένα και ως "διαβολομαζώματα" θα γίνονταν για τον λαό μας και την χώρα "ανεμοσκορπίσματα". Ντρέπομαι ως Χριστιανός και ως Έλληνας για αυτές τις προθέσεις και πράξεις και την ηθική στάση σχεδόν όλου του πολιτικού συστήματος. Χριστιανική στάση έλαβε μόνο ο Κουτσούμπας του ΚΚΕ. Περιμένω να δω τι στάση θα πάρουν οι Επίσκοποι και ο Αρχιεπίσκοπος μας στο θέμα αυτό. Δεν είναι ένα απλώς κάποιο "πολιτικό" θέμα, είναι σοβαρό. Τόσο σοβαρό όπως σοβαρό ήταν και το θέμα του "χρηματηστηρίου" που την περίοδο 1998-2000 καλλιεργούσε την απληστία στον Ελληνικό Λαό και την περίοδο 2001-2009 τα διάφορα "καταναλωτικά", "μετοχικά", κλπ δάνεια καλιεργούσανε την καταναλωτική νοοτροπία στην Ελληνική Κοινωνία. Η "διακονία του λόγου" είναι χρέος των Επισκόπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην Ελλαδα θα συμβει μια απο τις ακολουθες πορειες
    1) ο λαος θα εκλεξει τον ηγετη που με πυγμη, βαρυ χερι και αποφασιστικοτητα θα κανει ο,τι πρεπει για να ορθοποδησει η χωρα.
    2) ο ηγετης αυτος δεν θα εκλεγει αλλα θα ερθει βιαια στην εξουσια και θα κανει ο,τι πρεπει. ( μην ανατριχιαζετε, εχει συμβει πολλακις να αναστηλωθουν χωρες απο σατραπηδες ).
    3) δεν θα προκυψει κανενας ηγετης με πυγμη και σε μεγαλη παρακμη και ερημωση πια, η χωρα θα γινει μια ομορφη οθωμανικη επαρχια (ο,τι ειναι δηλαδη κι απο μονη της αλλα εχει το σταυρο στη σημαια)

    δυστυχως με ο,τι βλεπω μπροστα μου και με κλινικο ματι βλεπω πιο πιθανα τα σεναρια 3 και μετα 2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ξέρω ότι ο Καμμένος και ο δωσίλογος Τσίπρας προδίδουν τη ζωή σταθερά και με όποιον προσφερόμενο τρόπο δύνανται. Γιατί το ξέρω αυτό; Διότι δεν μου έχουν εξηγήσει με τρόπο ανθρώπινο απολύτως καμία από τις σκέψεις που τους αναδεικνύουν ως εξουσιαστές και Ευρωπαίους. Δεν πιστεύω επίσης ότι μία κυβέρνηση ΕΠΑΜ δεν θα πουλούσε φονικά όπλα σε μία κίνηση ελιγμού γεω-νερο-στρατηγικού. Δεν εμπιστεύομαι με τίποτα τον διαδικαστικό ψευτοστρατάρχη Κυπριώτη. Μ' αρέσει έτσι. Πιστεύω όμως το εξής για την πιθανότητα να μην με πουλήσει ο Καζάκης: τείνει να μηδενίζεται όσο νιώθει ότι μπορεί να εξηγεί σε εμένα και άλλους λογικά τα ζωολογικά του βιώματα και συνεπώς και τα χαζά πράγματα του πολέμου της εκμετάλλευσης που μαίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καιρό έχω να διαβάσω κάτι τόσο ενδιαφέρον και μεστό νοήματος.

      Διαγραφή
  4. Πολιτική σπεκουλα : ένα άρθρο άνευ λόγου . Όλα τα όπλα είναι εκ της φύσης τους για κακό όχι μόνο οι σφαίρες του Καμμένου. Φαντάζομαι ο Καζάκης είναι εναντίον κάθε όπλου , έχει συνθήματα κάντε έρωτα όχι πόλεμο , είναι κατά χώρων με βαριά πολεμική βιομηχανία που κατέχουν και πουλάν όπλα , εάν δινόταν η ευκαιρία η Ελλάδα να κάνει πολεμική βιομηχανία ο ίδιος βάση του άρθρου οφείλει να είναι κατά , έτσι θα αναγκάζομασταν να αγοράσουμε με δυσβάσταχτο κόστος , γιατί στην πραγματικότητα θα ήτο αδύνατον να μείνουμε ως χώρα αφοπλισμενη , στην πραγματική ζωη. Όταν κάποιος πουλά όπλα αυτά σκοτώνουν δε ψηνουν μπριζόλες άρα όλες οι πωλήσεις όπλων είναι με ερωτηματικά ... Σε επισημο κράτος πήγε να πουλήσει και σε κανένα τσιχαντιστη ... Ήταν απόρρητο για προφανής λόγους γιατί θα χαλουσαμε τις οποίες σχέσεις με την Υεμένη , με το κυριότερο να είναι ο θρησκευτικός φανατισμός μιας και στην Υεμενη έχουμε πόλεμο Σιητών Σουνιτων φαντάσου να παρεξηγηθεί κανένας στην Ελλάδα μοσουλμανος ? Άρα ορθώς ήταν κρατικό μυστικό . Όσο για τον ΟΗΕ που παραβιασαμε τι συνθήκη θα αστειεύεσαι ο ΟΗΕ έχει αβανταρει δεκάδες πολέμους και σφαγές για πολιτικά παιχνιδια, δεν έχει την παραμικρή αξία και το κύρος στα μάτια των πολιτών , και στη χώρα αυτή έχουνε πουλήσει όπλα ΟΥΥΥΥΥΥ τον Καμμένο που πήγε να πουλήσει κάτι παλιό σφαίρες βρήκε να καταγγείλει ο ΟΗΕ είναι πραγματικότητα η ανέκδοτο τα όσα λες ? Όπως είναι το άρθρο σου το βρίσκω προπαγανδιστικό άνευ λογικής . Τέλος .. το αν ήταν παρωχημένα τα όπλα , και το αν ήταν όπλα ανατολικής κατασκευής , κι αν η γιαγιά μου είχε Ρόδες , ακόμη κι αν έτσι ήταν δεν αποδεικνύουν ότι αυτά θα πήγαιναν σε τζιχαντιστές . Ελεος ... Με την ίδια λογική αυτοί που έδωσαν τα όπλα στον Άρη , είναι καταπτυστοι αφού κατέσφαξε κόσμο στην Πηγάδα και μεταξύ αυτών και αμαχους. Οπότε σταματά να γράφεις για σπεκουλα ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Καζάκης σταθερά επιμένει ότι στο σημείο Ελλάδα παλιές και νέες δυνάμεις και ροπές μάχονται να θανατώσουν τους ιθαγενείς και ότι όσοι καταλαβαίνουν ότι η ζωή δεν διατηρείται με την παράδοση στο κακό καλώς καταλαβαίνουν.- Σίγουρα η πολιτική και οι ερμηνείες και ο μαρξισμός και η γεωστρατηγική δεν είναι επιστήμες και σίγουρα το κακό εκμηδενίζεται όταν το μεγαλύτερο μέρος του ελληνισμού και της ανθρωπότητας να διαμορφώσει συνείδηση περί του τι κάνουμε και τι παθαίνουμε σήμερα που ζούμε. Πάντως εμείς μάλλον πρέπει να υπερασπιστούμε το δικαίωμα μας στην μόνιμη εγκατάσταση μας στην Ελλάδα και με κράτη και με πατρίδες και με όποια άλλα λόγια και λεγόμενες σκέψεις.

      Διαγραφή