Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Τι κρύβεται πίσω από την απόφαση να μεταφερθούν "πρόσφυγες" στην Κρήτη

Κατανοώ απόλυτα όσους βιοπορίζονται από το βρώμικο και τρισάθλιο εμπόριο πόνου και δυστυχίας με αντικείμενο τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Είναι απολύτως λογικό να ωρύονται εναντίον οποιουδήποτε εναντιώνεται στη βιομηχανία του σύγχρονου δουλεμπορίου, που διευθύνουν οι Ευρωπαίοι από τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο σε συνεργασία με τον αυτοδιορισθέντα πρόσφατα Σουλτάνο εκ Τουρκίας. Αλλά να μας εγκαλούν γιατί δεν συμμεριζόμαστε τον δικό τους πρόστυχο, άτιμο και εξαγοράσιμο ανθρωπισμό, ε, αυτό πια ξεπερνά κάθε όριο.
Ποιός είναι φασίστας και ρατσιστής;
Ας πιάσουμε τα πράγματα από την αρχή. Φασίστας και ρατσιστής είναι όποιος αποδέχεται το καθεστώς της προσφυγιάς και της μετανάστευσης. Όποιος θεωρεί απολύτως φυσιολογικό να ισοπεδώνονται ολόκληρες χώρες, να ξεριζώνονται λαοί μόνο και μόνο για υπάρχουν τεράστιες πληθυσμιακές ροές προς εξυπηρέτηση ιμπεριαλιστικών και αποικιοκρατικών συμφερόντων.

Φασίστας και ρατσιστής είναι όποιος αποδέχεται τη προσφυγιά και τη μετανάστευση ως αντικείμενο εμπορίου από διάφορα και ποικίλα δίκτυα, ΜΚΟ και δουλεμπόρους. Αλήθεια, πότε ήταν η τελευταία φορά που όλοι αυτοί οι δήθεν ευαίσθητοι και ανθρωπιστές διαδήλωσαν για τα δεκάδες χιλιάδες ανήλικα που χάθηκαν μέσα στην ΕΕ μετά την διάσωσή τους από τη θάλασσα; Πότε διαδήλωσαν ενάντια στα κυκλώματα trafficking που χάρις στην απουσία εθνικών πολιτικών με διεθνή συντονισμό για την εξάρθρωσή τους, γνωρίζουν απίστευτη άνοδο χάρις στη διαχείριση των προσφύγων και μεταναστών από ΜΚΟ και κυκλώματα "εθελοντών";
Χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τους θαλασσοπνιγμένους, αλλά δεν λένε κουβέντα για τα θύματα των δουλεμπόρων. Ανήλικα και ενήλικες που καταφθάνουν στην Ευρώπη κι αφού εξασφαλίσουν την είσοδό τους από τα δίκτυα των ΜΚΟ, πέφτουν θύματα κατά δεκάδες χιλιάδες των κυκλωμάτων δουλεμπορίας και trafficking εντός ΕΕ, αλλά και του οργανωμένου εγκλήματος, το οποίο γνωρίζει νέες λαμπρές σελίδες δόξας στην Ενωμένη Ευρώπη. Για τα θύματα αυτά που είναι πολλαπλάσια των θαλασσοπνιγμένων δεν θα ακούσετε απολύτως τίποτε από τους αγνούς αυτούς αλτρουιστές και ανθρωπιστές νταβατζίδες της προσφυγιάς και της μετανάστευσης. Ειδικά όταν δηλώνουν αριστεροί και μάλιστα της ριζοσπαστικής αριστεράς.
Κι ενώ η έξαρση του λαθρεμπορίου ανθρώπων διαπιστώνεται ακόμη και από την Europol (www.europol.europa.eu/…/latest-trends-migrant-smuggling-epm…), κανένα συντονισμένο σχέδιο εξάρθρωσης αυτών των κυκλωμάτων δεν έχει εκπονηθεί από την ΕΕ. Τυχαίο; Η αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου εντοπίζεται μόνο και αποκλειστικά στα σύνορα, με επιχειρήσεις στις θαλάσσιες και ηπειρωτικές οδούς μετακίνησης των μεταναστών, που - όπως είναι φυσικό - αποδεικνύονται εντελώς αναποτελεσματικές.
Σκέφτηκε άραγε κανείς γιατί; Διότι το ζητούμενο είναι ο έλεγχος των εθνικών συνόρων από υπερεθνικούς μηχανισμούς και στρατούς με άλλοθι το αυξανόμενο λαθρεμπόριο ανθρώπων. Όσο μεγαλύτερες οι ροές του λαθρεμπορίου, τόσο καλύτερα για όσους στα επιτελεία της παγκόσμιας διακυβέρνησης σχεδιάζουν την κατάλυση των εθνικών συνόρων και την επιβολή μιας οικουμενικής δικτατορίας. Και η ΕΕ είναι ο πιο προνομιακός χώρος για την εκπόνηση και εφαρμογή τέτοιων σχεδίων.
Γιατί δεν προτάσσουν το χτύπημα του δουλεμπορίου;
Σύμφωνα με το Γραφείο για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα του ΟΗΕ (www.unodc.org/toc/en/crimes/migrant-smuggling.html) η αποτελεσματική αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου μεταναστών απαιτεί πρώτα και κύρια αποφασιστικές εθνικές πολιτικές δίωξης και καταστολής του δικτύου λαθρεμπόρων με αποτρεπτικά αυστηρές ποινές. Κι επειδή το λαθρεμπόριο αυτό γίνεται για το κέρδος, βασικό μέσο για την εξάρθρωσή του είναι να παρακολουθήσουν οι αρχές τη διαδρομή του χρήματος. Ειδικά μέσα από τις τράπεζες και τις διαδικασίες ξεπλύματος.
Μετατρέποντας το λαθρεμπόριο των μεταναστών σ' ένα έγκλημα που δεν αποφέρει κέρδη, αποθαρρύνει τις ομάδες του οργανωμένου εγκλήματος από το να αναμιχθούν σ' αυτό. Έτσι εκτιμά το Γραφείο του ΟΗΕ. Και πώς το κάνεις αυτό; Μόνο με έναν τρόπο. Παίρνεις ως κράτος υπό τον έλεγχό σου τις ροές κεφαλαίου και χρήματος πρώτα και κύρια μέσω των τραπεζών. Πώς μπορεί όμως κάτι τέτοιο να γίνει όταν υπάρχει ελευθερία κίνησης κεφαλαίου και χρήματος εντός ΕΕ και οι μεγάλες κυρίως τράπεζες της ευρωζώνης κερδίζουν δις από το ξέπλυμα;
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Γραφείου του ΟΗΕ την περίοδο 1996-2011 γύρω στους 55.000 μετανάστες εκτιμάται ότι διακινήθηκαν ετήσια από τους λαθρέμπορους από την Ανατολή, τη Βόρεια και Δυτική Αφρική προς την Ευρώπη, προσφέροντας κέρδη για το οργανωμένο έγκλημα της τάξης των 150 εκατομμυρίων δολαρίων. Την ίδια περίοδο τουλάχιστον 1.691 άνθρωποι πέθαναν καθώς προσπαθούσαν να περάσουν στην Ευρώπη.
Φανταστείτε τι σημαίνει για το λαθρεμπόριο η περίοδος μετά το 2014 όπου έχουν πολλαπλασιαστεί πολλές φορές οι ροές ανθρώπων, προσφύγων και μεταναστών. Πρόκειται για ολόκληρη βιομηχανία που έχει φτάσει πια να παρέχει κέρδη δις για το οργανωμένο έγκλημα. Κι όλα αυτά χωρίς να υπολογίζουμε ότι το 60% περίπου όσων παράνομα εισέρχονται στην Ευρώπη καταλήγουν στην πορνεία. Ειδικά ανήλικα και γυναίκες. Ενώ το 30% περίπου καταλήγει να δουλεύει υπό συνθήκες δουλείας.
Γιατί δεν διώκεται το λαθρεμπόριο ανθρώπων;
Είδατε πουθενά στην ΕΕ να σκληραίνουν οι νόμοι για τους λαθρέμπορους; Είδατε να γίνεται κάποιου είδους συνδυασμένη επιχείρηση ελέγχου των ροών χρήματος; Όχι βέβαια. Μήπως παρέχεται προστασία στα θύματα των λαθρεμπόρων για να χρησιμοποιηθούν ως μάρτυρες για την δίωξη και εξάρθρωση των εγκληματικών δικτύων; Όχι βέβαια. Αντίθετα, τα θύματα των λαθρεμπόρων μένουν υπό καθεστώς παρανομίας, σε κέντρα ανοιχτής και κλειστής κράτησης, χωρίς στον ήλιο μοίρα, ώστε όχι μόνο να μην καταδώσουν τους λαθρέμπορους, αλλά για να λειτουργούν για την προστασία του οργανωμένου και μη εγκλήματος.
Αυτός είναι κι ο λόγος που όσοι καταφθάνουν δεν ταυτοποιούνται από τις αρμόδιες κρατικές αρχές, δεν διαχωρίζονται οι πρόσφυγες από τους μετανάστες ώστε να αποκτήσουν το προβλεπόμενο από το διεθνές δίκαιο καθεστώς προστασίας, αλλά παραδίνονται στη διαχείριση ιδιωτικών ΜΚΟ. Κι αυτό με απαίτηση της ίδιας της ΕΕ. Υπάρχει καλύτερος τρόπος για να προστατευθεί η δράση των δουλεμπόρων και των λαθρεμπόρων;
Αν η Ελλάδα έκανε πολύ πιο αυστηρή τη νομοθεσία για τα δίκτυα λαθρεμπορίας και δουλεμπορίας, αδιαφορώντας αν κορυφαίοι μεγαλοκαναλάρχες και εφοπλιστές εμπλέκονται έως το λαιμό.
Αν έθετε υπό τον έλεγχο ειδικών της εισαγγελίας τις τράπεζες για να δούμε από πού και πώς ξεπλένεται το παράνομο χρήμα κι όχι μόνο.
Αν προσέφευγε σε όλους τους οικείους οργανισμούς της διεθνούς κοινότητας εναντίον της Τουρκίας, η οποία διεξάγει επίσημα λαθρεμπόριο ανθρώπων, για να υιοθετηθούν κυρώσεις εναντίον της.
Αν η ίδια έπαιρνε δραστικά μέτρα εναντίον της Τουρκίας, όπως π.χ. απαγόρευση της διέλευσης φορτίων από και προς την Τουρκία διαμέσου της ελληνικής επικράτειας.
Κι αν παρείχε την πρέπουσα προστασία στα θύματα των λαθρεμπόρων, μακριά από ΜΚΟ και δίκτυα, ώστε να καταδώσουν τα κυκλώματα δουλεμπορίας και λαθρεμπορίας. Τότε η Ελλάδα δεν θα είχε το πρόβλημα που έχει σήμερα με τις ροές ανθρώπων εκ Τουρκίας.
Τι επιδιώκει η ΕΕ;
Όμως η ΕΕ το θέλει διαφορετικά το παιχνίδι. Θέλει την Ελλάδα να διαμελισθεί σε πληθυσμιακά γκέτο υπό καθεστώς πλήρους εξαθλίωσης, υποχείρια της βιομηχανίας δουλεμπορίου. Και φυσικά όλοι όσοι είναι εκ φύσεως τόσο φασιστοειδή ώστε να αδιαφορούν για όλα αυτά, αλυχτούν ως καθαρόαιμοι φαιοπράσινοι λύκοι εναντίον οιουδήποτε αντιτάσσεται στο καθεστώς αυτό. Είναι φασίστας και ρατσιστής, φωνάζουν, όποιος αρνείται στους δουλεμπόρους να δουλεύουν ήσυχα δια μέσου κυβερνήσεων και ΜΚΟ, χωρίς συνοριακούς ελέγχους και διωκτικές αρχές.
Με το αζημίωτο βέβαια. Δείτε την καταπληκτική επιτυχία των δουλεμπόρων. Όχι μόνο διεκδικούν ανοιχτά σύνορα για να κάνουν ήσυχα τη δουλειά τους, αλλά πέτυχαν να είναι και επιδοτούμενη απασχόληση διαμέσου των ΜΚΟ. Στην ΕΕ σήμερα το λαθρεμπόριο ανθρώπινων ψυχών, ίσως είναι μια από τις πιο καλά επιδοτούμενες βιομηχανίες της Ευρώπης. Ας είναι καλά οι κάθε είδους, ήθους και ταυτότητας ΜΚΟ. Κι όλα αυτά στο όνομα του ανθρωπισμού.
Μήπως είδατε κανέναν απ' όλους αυτούς τους ευαίσθητους αριστερούς ειδικά της επικαλούμενης ριζοσπαστικής αριστεράς, να ορθώνει ανάστημα εναντίον αυτού του εκμεταλλευτικού κυκλώματος; Όχι βέβαια.Είπαμε: είναι ενάντια στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, αλλά για το μέλλον. Προς το παρών ζήτω το δουλεμπόριο ανθρώπων!
Πολλοί από δαύτους βιοπορίζονται από την επιδοτούμενη βιομηχανία δικτύων και ΜΚΟ, που σήμερα αποτελεί βιτρίνα για το λαθρεμπόριο μεταναστών ειδικά στις παραμεθόριες χώρες της ΕΕ σαν τη δική μας. Κι είναι γνωστή η παροιμία του εκ φύσεως κοπρόσκυλου: το χέρι που σε ταΐζει δεν το δαγκώνεις.
Γιατί η Γερμάνια θέλει να στείλει "πρόσφυγες" στην Κρήτη;
Πώς θα μπορούσαν λοιπόν να μην δείξουν τους κυνόδοντες τους όταν άκουσαν ότι πρέπει να ξεσηκωθεί η Κρήτη για να μην φέρουν πρόσφυγες. Ξέρετε τι μπάζα είναι αυτή για τα αφεντικά τους; Ε, όλο και κάτι θα ξεμασκαλίσουν κι αυτοί. Κι έτσι άρχισαν τη γνωστή φαιοπράσινη εκστρατεία. Όποιος ξεσηκώνεται ενάντια στην εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών κατά πώς θέλει η εξουσία και τα κυκλώματα, είναι φασίστας και ρατσιστής! Τόσο πολύ.
Για να δούμε όμως την αλήθεια. Η Γερμανία απαίτησε να φέρει στην Ελλάδα τουλάχιστον 3.000 "πρόσφυγες" σύμφωνα με το Δουβλίνο 3. Και μάλιστα απαίτησε να τους φέρει στην Κρήτη. Πού το ξέρουμε; Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Der Tagesspiegel στις 7 Σεπτεμβρίου ο Υπουργός μετανάστευσης του Βερολίνου Thomas de Maizière δήλωσε στον ομόλογό του Μουζάλα ότι η Γερμανία θέλει να επιστρέψει πρόσφυγες στην Ελλάδα σύμφωνα με τις αρχές του Δουβλίνου.
Ο Γερμανός υπουργός με δηλώσεις στην Welt am Sonntag της 4ης Σεπτεμβρίου ξεκαθάρισε ότι η Γερμανία χρειάζεται να είναι σε θέση να στείλει πρόσφυγες πίσω στην Ελλάδα σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του Δουβλίνου. "Έχουμε κάνει πολλά στην Ευρώπη προκειμένου να βελτιώσουμε την κατάσταση των προσφύγων στην Ελλάδα. Αυτό θα πρέπει να έχει συνέπεια τη δυνατότητα να μπορούν να σταλούν πρόσφυγες πίσω στην Ελλάδα σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του Δουβλίνου". Τάδε έφη de Maizière.
Το ζήτημα η Γερμανία το παρέπεμψε στη σύνοδο της Μπρατισλάβα όπου θα ζητήσει την έγκριση των υπολοίπων ηγετών. Όπως και την πήρε, αν κρίνουμε από τον εκνευρισμό του Ρέντζι. Όσο για το "δικό μας" Τσίπρα, βγήκε και δήλωσε "συγκρατημένα αισιόδοξος".
Έτσι προέκυψε η πρώτη φουρνιά των 3.000 προσφύγων από τη Γερμανία για την Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα για την Κρήτη. Τονίζουμε το "πρώτη φουρνιά", γιατί σύμφωνα με τις δηλώσεις των Γερμανών αφορούν στην αξιοποίηση του Δουβλίνου διαρκώς. Άλλωστε όπως δήλωσαν μας έκαναν τη χάρη και δεν μας έχουν επιστρέψει πρόσφυγες από το 2011.
Συμφωνεί και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Στις 5 Σεπτεμβρίου το Euroactiv.com (http://www.euractiv.com/…/commission-accepts-that-germany-…/) ρώτησε την εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Natasha Bertaud να σχολιάσει πώς είναι δυνατόν μια πιθανή επιστροφή προσφύγων από τη Γερμανία στην Ελλάδα μπορεί να είναι συμβατή με το σχέδιο της Επιτροπής για την ελάφρυνση της Ελλάδας με την μετεγκατάσταση των αιτούντων ασύλου σε άλλες χώρες της ΕΕ.
Η εν λόγω κυρία ούτε λίγο, ούτε πολύ δήλωσε ότι δεν υπάρχει ασυμβατότητα και επομένως η Γερμανία δεν έχει κανένα εμπόδιο να ζητά την μετεγκατάσταση προσφύγων από το δικό της έδαφος στην Ελλάδα. Πάντα σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του Δουβλίνου. Κατά τ' άλλα δήλωσε ότι η Επιτροπή κάνει ότι είναι δυνατό να ελαφρυνθεί η Ελλάδα και μπλα, μπλα, μπλα.
Τι σόι πρόσφυγες είναι αυτοί που θα έρθουν από τη Γερμανία;
Από πού θα προέλθουν αυτοί οι 3.000 και πλέον πρόσφυγες που απαιτεί η Γερμανία να επιστρέψουν στην Ελλάδα σύμφωνα με το Δουβλίνο; Μήπως είναι Σύριοι πρόσφυγες, ή άλλοι που ταυτοποιήθηκαν στην Ελλάδα και ύστερα μετεγκαταστάθηκαν στη Γερμανία; Ούτε κατά διάνοια.
Πόσους έχει δεχθεί η Γερμανία για μετεγκατάσταση από την Ελλάδα; Ελάχιστους. Σύμφωνα με έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου (Ναυτεμπορική, 15/9) το πρόγραμμα μετεγκατάστασης που έχει αποφασιστεί από την ΕΕ έχει ναυαγήσει. Μέχρι σήμερα μετεγκαταστάθηκαν από την Ελλάδα 3.734 πρόσφυγες και παραμένουν εδώ πάνω από 50.000, σύμφωνα πάντα με την κυβέρνηση. Πού πήγαν; Ο μεγαλύτερος αριθμός από Ελλάδα και Ιταλία μετεγκαταστάθηκαν στη Γαλλία (1.431), ενώ ακολουθούν Ολλανδία 439, Φιλανδία 419, Πορτογαλία 323, Γερμανία 195, Ρουμανία 147, Βέλγιο 118, Λουξεμβούργο 104, κοκ.
Η Γερμανία δηλαδή μέχρι σήμερα έχει δεχθεί να μετεγκατασταθούν στο έδαφός της 195 από τους πρόσφυγες που εισέρευσαν στην Ελλάδα και την Ιταλία από το 2014 και μετά. 195! Και απαιτεί τώρα να επιστρέψει στην Ελλάδα τουλάχιστον 3.000 υποτιθέμενους πρόσφυγες. Ποιός θα αποφασίσει για αν είναι αυτοί πρόσφυγες, ή κάτι άλλο; Μα φυσικά η Γερμανικές αρχές. Κανείς άλλος.
Για να αντιληφθούμε το μέγεθος της απάτης θα θυμίσουμε στους έχοντες μνήμη χρυσόψαρου - ειδικά της αποκαλούμενης ριζοσπαστικής αριστεράς - ότι στη διάσκεψη κορυφής των ηγετών της ΕΕ στις 25-26 Ιουνίου 2015 αποφασίστηκαν με τη γνωστή ομοφωνία αμνών και λύκων, τα εξής:
α. Την προσωρινή και κατ' εξαίρεση μετεγκατάσταση από την Ιταλία και την Ελλάδα σε άλλα κράτη-μέλη, εντός δύο ετών, 40.000 προσώπων τα οποία έχουν σαφή ανάγκη διεθνούς προστασίας.
β. Τη συμφωνία ότι όλα τα κράτη μέλη θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων μέσω πολυμερών και εθνικών προγραμμάτων στην επανεγκατάσταση 20.000 εκτοπισμένων προσώπων τα οποία έχουν σαφή ανάγκη διεθνούς προστασίας.
Από τη δέσμευση αυτής της απόφασης για μετεγκατάσταση από Ελλάδα και Ιταλία 60.000 προσφύγων εντός δύο ετών, φέτος έπρεπε να μετεγκατασταθούν 30.000. Πόσοι έχουν μετεγκατασταθεί; Με βάση τα στοιχεία του Ευρωκοινοβουλίου 3.174 από την Ελλάδα και 1.144 από την Ιταλία. Με την Γερμανία να δέχεται μόλις 195!
Όποιος δεν πάσχει από τη διαστροφή του φαιοπράσινου λύκου αντιλαμβάνεται ότι το αίτημα της Γερμανίας για επιστροφή 3.000 προσφύγων δεν αφορά καθόλου πρόσφυγες από τη Συρία ή από αλλού που χρήζουν άμεσης διεθνούς προστασίας. Αντίθετα, η Γερμανία οφείλει να δεχθεί το μεγαλύτερο μέρος των συμφωνηθέντων μετεγκαταστάσεων από την Ελλάδα και την Ιταλία, ύψους 30.000 για φέτος μόνο.
Πρόσφυγες ή σεσημασμένοι;
Ποιούς λοιπόν θέλει να μας στείλει πακέτο η Γερμανία με τη σφραγίδα "πρόσφυγες"; Όποιος παρακολουθεί τις εξελίξεις γνωρίζει ότι Γερμανικές διωκτικές αρχές, ως απάντηση στα τρομοκρατικά χτυπήματα στο έδαφος της νωρίς φέτος το καλοκαίρι, προχώρησε σε επιχειρήσεις σκούπα στους κύκλους των παράνομων μεταναστών.
Ολόκληρο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο φέτος, η Γερμανική αστυνομία εισέβαλε σε διαμερίσματα, γειτονιές, ακόμη και σε τζαμιά για να συλλάβει χιλιάδες υπόπτους για σχέσεις με την τρομοκρατία και το έγκλημα. Οι συλλήψεις ξεπερνούν τις 10.000 σ' ολόκληρη τη Γερμανία. Οι Γερμανικές φυλλάδες σε μια εκστρατεία πρωτοφανούς ισλαμοφοβίας γέμισαν με αυτές τις ιστορίες συλλήψεων, που τις περισσότερες φορές αφορούσαν σεσημασμένους για παραβατική συμπεριφορά μετανάστες εδώ και χρόνια. Οι φυλακές κυριολεκτικά κινδυνεύουν να εκραγούν.
Βάλτε μαζί μ' αυτό και το γεγονός ότι το κόμμα της Μέρκελ πλευροκοπείται από την άνοδο της νεοναζιστικής ακροδεξιάς, και μπορεί ο καθένας να καταλάβει γιατί η Γερμανία απαιτεί την επιστροφή 3.000 δήθεν προσφύγων στην Ελλάδα και ειδικά στην Κρήτη με βάση το Δουβλίνο. Φυσικά, αυτό μπορεί να το αντιληφθεί οποιοσδήποτε έχει σώας τας φρένας, χρησιμοποιεί την κοινή λογική και ξέρει να προσθέτει με κρατούμενα. Πράγμα βέβαια που αποκλείει τους φαιοπράσινους ανθρωπιστές της δεξιάς και της αριστεράς που θέλουν να μεταβληθεί η Ελλάδα σε χώρα εκτοπισμένων και επιδοτούμενο κέντρο διαμετακόμισης του δουλεμπορίου ανθρώπων.
Η κυβέρνηση αφού στην αρχή αντέδρασε χαρακτηρίζοντας την απαίτηση της Γερμανίας ως "απαράδεκτη", τελικά - όπως πάντα - ενέδωσε. Προκειμένου όμως να αποφύγει να χρεωθεί το πολιτικό κόστος η ίδια και ο υπουργός Μουζάλας για την μεταφορά χιλιάδων δήθεν προσφύγων εκ Γερμανίας ειδικά στην Κρήτη, τι έκανε; Έβαλε τους δημάρχους και την περιφέρεια να πάρουν την πρωτοβουλία και την απόφαση. Ένα είδος "λαϊκής απάιτησης" να πούμε.
Πάντα στο όνομα του ανθρωπισμού που διακρίνει από αρχαιοτάτων χρόνων τους γραικύλους και τους παλιανθρώπους. Πώς το πέτυχαν. Απλό. Τους έταξαν χρήμα κι αυτό ήταν. Η μπίζνα έκλεισε.
Να δείτε - και μακάρι να πέφτω έξω - μέχρι και τις φυλακές τους, ειδικά για τους ειδεχθείς εγκληματίες, θα μεταφέρουν οι Γερμανοί στην Ελλάδα. Και φυσικά οι δικοί μας φιλάνθρωποι, ειδικά της λεγόμενης ριζοσπαστικής αριστεράς, να είστε σίγουροι ότι θα είναι οι πρώτοι που θα το δεχθούν. Πάντα στο όνομα του "διεθνισμού" της υποτέλειας και φυσικά με το αζημίωτο.

15 σχόλια:

 1. Εξαιρετική τοποθέτηση!
  Συγχαρητήρια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Λογικὰ φαίνονται ὅσα διάβασα. Μακάρι τὸ ΕΠΑΜ νὰ μπεῖ στὴ βουλὴ καὶ νἀ ἀκουστεῖ περισσότερο ἡ φωνή του. Καὶ τὸ σπουδαιότερο νὰ μὴν τὰ "γυρίσει", ὅπως κάνει ὁ ΣΥΡΙΖΑ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ο ΣΥΡΙΖΑ τα ειχε γυρισει απο τοτε που ιδρυθηκε φιλε..και παντως πριν να κυβερνησει...Ο κοσμος δεν ακουγε...

   Διαγραφή
 3. Λογικὴ τοποθέτηση. Μακὰρι τὸ ΕΠΑΜ νὰ μπεῖ στὴ βουλἠ, γιὰ μν'ἀκουστεῖ περισσότερο ἡ φωνή του. Ἀρκεῖ ἀργότερα νὰ μὴν τὰ "γυρίσει", ὅπως κάνει ὁ ΣΥΡΙΖΑ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Νομιζω ειναι καιρος οι Κρητικοι να ξανα παρουν τα οπλα και να πολεμισουν για την Κρητη...αλλο τροπο δεν βλεπω πια....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Επιβίβαση σε πλοία και από εκεί Λατάκεια! Αυτή είναι λύση. Τα όσα αναφέρεται κ. Καζάκη είναι γνωστά. Σε ένα μήνα θα σταματούσαν οι εισροές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. καμια σχεση δεν εχει η καπιταλιστικη και φασιστικη παγκοσμιοποιηση με τον δημοκρατικο και σοσιαλιστικο διεθνισμο.........δηλαδη την αλληλεγγυη μεταξυ των φτωχων εναντια σε καθε μορφη ρατσισμου,καπιταλισμου,φασισμου,ιμπεριαλισμου κτλ

  στο θεμα των προσφυγων,φτωχων ανθρωπων δηλαδη απο παμφτωχες η καταστραμμενες χωρες, συμπορευεστε με την ρατσιστικη ρητορεια της ακροδεξιας

  στις μκο,στους δουλεμπορους και σε αυτους που βγαζουν χρημα απο τον πονο των μεταναστων ειμαι εναντια και γω.....αλλα αυτο δε θα με εκανε ποτε να σκεφτω εστω και στο ελαχιστο ρατσιστικα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ποιός είναι ο κοινός αγώνας ντόπιων και μεταναστών; Ο κοινός αγώνας όλων των λαών. Η κατάκτηση της ειρήνης και της δημοκρατίας, για μια ζωή ευτυχισμένη στις πατρίδες μας.

   Οι μετανάστες ζητούν να συνεχίσουν να ζούν τη ζωή τους κάπου που έχει δουλειά. Έφυγαν απο την πατρίδα τους γιατί δέν μπορούσες πιά να ζήσεις εκεί, και ο νόστος θα τους γυρίσει πίσω, στην πατρίδα τους πάλι, όταν εκεί υπάρξει μέλλον ξανά. Στο Βορρά δέν μπορούν οι νότιοι να ζήσουν. Πολύ περισσότερο σε γκέτο. Οσοι γνωστοί μου έφυγαν για Γερμανία είναι δουλειά ύπνο και μετά απο δυό χρόνια ζητούν να γυρίσουν.

   Εμείς ζητούμε απελευθέρωση και Δημοκρατία, βλέποντας που πάει το πράγμα, ότι δέν υπάρχει λύση πέρα απο την εγκαθίδρυση ενός πολιτεύματος όπου καμία ομάδα δέν θα μπορεί να καταλάβει ξανά την εξουσία και να έχει τρόπαιό της το κράτος. Ζητούμε δηλαδή πίσω την πατρίδα μας, και ότι σημαίνει στην πραγματικότητα αυτό: Το δικαίωμα να αποφασίζουμε μόνοι μας, χωρίς ντβαντζήδες, ντόπιους ή ξένους.

   Κάνεις όμως ένα λάθος. Θα υπερασπιστώ τον Καζάκη γιατί μετά απο χρόνια στενής παρακολούθησης, ξέρω πια καλά πως αυτά που λέει τα εννοεί, δέν χαιδεύει αυτιά, και τολμά να γράψει και να πεί την αλήθεια. Δέν κοροιδεύει, δέν παραπλανεί. Αυτό που κάνει είναι να προσπαθεί να ξυπνήσει αυτό που ενώνει τον κόσμο, το πατριωτικό αίσθημα, την αγάπη για τον τόπο σου.

   Εμείς είμαστε το πρόβλημα. Δέν έχουμε κατανοήσει την σημασία της πατρίδας στην ελευθερία και την δημοκρατία. Μόνο ελεύθεροι λαοί μπορούν να συνεργάζονται. ΠΟυ έχουν κατακτήσει τα του οίκου τους, και ξέρουν την αξία της πολιτικής ανεξαρτησίας.

   Ο Καζάκης έχοντας κατανοήσει τι συμβαίνει, γνωρίζοντας τι μπορούμε να κάνουμε, δίνει ανιδιοτελή αγώνα, με βάση τη συνείδησή του. Οπως και πολλοί άλλοι.

   Δέν έχεις παρακολουθήσει αρκετά, το τί λεει. ΔΕΝ παρουσιάζει σαν πρόβλημα ο Καζάκης τους μετανάστες. Τους θεωρεί ομήρους! Είναι θύματα μιας Ευρωπαικής πολιτικής που έχει πλέον παραδοθεί στο παγκοσμιοποιημένο, δήθεν φιλελεύθερο, φασιστικό στην ουσία στρατόπεδο. Γνωρίζει ιστορικά παραδείγματα όπου οι πρόσφυγες χρησιμοποιούνται σε μεγάλους αριθμούς ως όπλο αποσταθεροποίησης. Εχουν ξανασυμβεί όλα αυτά. Ο ΟΗΕ έχει δηλώσει ρητά το σφάλμα του σε άλλες περιπτώσεις π.χ. στην υποσαχάρια Αφρική όπου η δύναμη του μεγάλου αριθμού προσφύγων μπορεί να λειτουργήσει ως μηχανισμός διάλυσης της κοινωνίας.

   Το πρόβλημα είναι λοιπόν η ΕΕ και οι πολιτικές της. Αν ξεφεύγαμε απο τα Δουβλίνα, άν εφαρμόζαμε αυτά που αναφέρειο ο ΟΗΕ ως δικαιώματα των προσφύγων, δέν θα είχαμε κανένα πρόβλημα.

   Ο ΟΗΕ προσφέρθηκε να δώσει ταξιδιωτικά έγγραφα στους πρόσφυγες γιατί είναι παράνομο να κρατείται ο πρόσφυγας, και η χώρα οφείλει να τον βοηθήσει να πάει στον προορισμό του. Και δέν έχει δικαίωμα καμιά χώρα μέλος να αρνηθεί χαρτιά που ο ΟΗΕ έχει δώσει μετά απο έλεγχο της ύπατης αρμοστείας.

   Υπάρχει δίκαιο της θάλασσας που καταπατείται απο την Τουρκία και καταγγελία του θα σήμαινε ότι τα εμπορικά πλοία θα δένανε στην Τουρκία με δική τους ευθύνη, ανασφάλιστα, γιατί δε θα ίσχυαν οι κανονισμοί ασφάλειας της ναυσιπλοίας σε αυτο το κράτος.

   Το κύκλωμα του εμπορίου ανθρώπων μέσα απο τις ΜΚΟ θα μπορούσαμε να το βρούμε μέσα απο κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών αν είχαμε πάρει πίσω τη χώρα μας.

   Διαγραφή
 7. Η Επίθεση σε βάρος του Δ.Καζάκη, τόσο από το επίσημο όσο κι από το "ανεπίσημο" σύστημα, καταδεικνύει την ορθότητα, με όρους λογικούς και πραγματιστικούς της ανάλυσής του.
  Με εντυπωσίασε ωστόσο, αρνητικά φυσικά, η επίθεση του "ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ", επίθεση που στηρίζεται σε αριστερίζουσες παπαρολογίες διανθισμένες με μπόλικη κοσμοπολίτικη γαρνιτούρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Οι επίδοξοι ανθρωπιστές πρέπει να θυμηθούν ότι άνθρωποι πρώτα απ' όλα είναι αυτοί οι ίδιοι. Μετά πρέπει να θυμηθούν ότι άνθρωποι δεν είναι μόνο οι πρόσφυγες ή οι μετανάστες, ας μην τσιμπούν στην παραπληροφόρηση, αλλά άνθρωποι είναι και οι γηγενείς.
  Όλοι οι άνθρωποι έχουν ανάγκη από ζωτικό χώρο.
  Τον ζωτικό σου χώρο καί τις αξίες σου μόνο εσύ ο ίδιος είσαι υπεύθυνος να διατηρήσεις καί να επεκτείνεις, δεν υπάρχουν σωτήρες έξω από σένα.
  Ηλίας Α. Λυμπέρης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Το ΕΠΑΜ ενοχλεί. Και ενοχλεί πολλούς. Παρ' όλη την μηδενική προβολή του από όλα τα συστημικά ΜΜΕ, δεν είναι τυχαίο ότι βυσσοδομούν εις βάρος του από Χρυσαυγίτες και
  Σωραίους μέχρι Τζήμερους/Ποταμίσιους, τα καλοπληρωμένα παπαγαλάκια (φανερά και μη) των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, και φυσικά, ο "αντι-εξουσιαστικός" χώρος. Και είναι απολύτως λογικό
  να συμβαίνει αυτό. Οι θέσεις του ΕΠΑΜ ξεγυμνώνουν το κατεστημένο και αποδεικνύουν πόσο σκάρτο είναι το στημένο διπολικό σύστημα - έστω και στην σημερινή καταρρακωμένη μορφή
  του. Το ΕΠΑΜ θέτει την σύγχρονη πολιτική-ιδεολογική σύγκρουση στην πραγματική της διάσταση: Ή αγωνίζεσαι για τον πραγματικό Διεθνισμό, πατριωτισμό και κοινωνική
  δικαιοσύνη Ή είσαι με την Παγκοσμιοποίηση, την ισοπέδωση των λαών και την υποταγή σε πλανητικές υπερεθνικές εξουσίες. Όλα τα άλλα είναι ομφαλοσκοπήσεις, πλάνες, κι εκ
  του πονηρού. Η γκεμπελίστικη επίθεση από το "Βαθύ Κόκκινο" δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν. Για τους συγκεκριμένους ανθρώπους συμβαίνουν δύο τινά: 1) θρησκόληπτα
  φανατισμένοι με την ιδεοληψία τους, 2) οι κουμανταδόροι του χώρου αρμέγουν το πλούσιο γλυκό γάλα της αγελάδας του Σόρος και των ΜΚΟ. Θα δαγκώσουν το χέρι που τους
  ταΐζει; Απλά είναι τα πράγματα.
  Επίσης η εξωκοινοβουλευτική Αριστερά (εντός ή εκτός εισαγωγικών) επιτέλους να ξεκαθαρίσουν τις θέσεις τους.
  Σε ραδιόφωνα και blogs βλέπουμε διάφορα "πρωτοκλασάτα" στελέχη με το καθένα να εκφράζει διαφορετική θέση. Μια ακούμε εθνικό νόμισμα, την άλλη διπλό νόμισμα. Μια ακούμε
  για διαγραφή ολόκληρου του χρέους, την άλλη για το μεγαλύτερο μέρος, την άλλη για moratorium, την άλλη για αναστολή πληρωμών (βλ. ΣΥΡΙΖΑ πριν τις 25 Ιανουαρίου 2015).
  ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Είστε με το 63% της 5ης Ιουλιου 2015, ή θα ακολουθήσετε τα χνάρια του "μεγάλου ηγέτη" της "Πρώτη Φορά Αριστερά", που το ίδιο βράδυ
  ξεπούλησε ανερυθρίαστα τον λαό του; Στους αμείλικτους καιρούς που ζούμε και στα χειρότερα που έρχονται, δεν χωράνε αναβλητικότητες, αμφισημίες και συναισθηματισμοί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Γιατί μπορεί το βίντεο το ίδιο να είναι προπαγάνδα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. makari na xypnhsoun oi kolakes neoellhnofones graikyloi kai na gineis PROTHYPOYRGOS ESAEI DHMHTRARA MOY!EISAI FOTIA!KALH LEYTERIA!

  ΑπάντησηΔιαγραφή