Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016

Μην πέφτετε θύματα απατεώνων...

Μην πέφτετε στα νύχια απατεώνων που σας τάζουν ότι με εξώδικα και μαγικά δικόγραφα θα σας λύσουν το πρόβλημα χρέους προς τις τράπεζες, ή τις εφορίες. Θεοδωρίδηδες, Υπερβάσεις και κάθε κακό συναπάντημα. Πρόκειται για αρπακτικά που λυμαίνονται την απελπισία του απλού κόσμου.
Στην ίδια κατηγορία ανήκει και ο ΟΠΥΚΕ που τάζει ότι θα σας λύσει το πρόβλημα με τον ΕΝΦΙΑ, κοκ.
Επειδή πολλοί ρωτούν σχετικά, ζητήσαμε από την Ευαγγελία Χαραλάμπους της Επιτροπής Νομικής Αλληλεγγύης του ΕΠΑΜ να μας εξηγήσει αναλυτικά:

Μια καταναλωτική οργάνωση που είναι αναγνωρισμένη από το Πρωτοδικείο, μπορεί να κάνει συλλογικές αγωγές, που είναι χαμηλού κόστους και να έχει αποτελέσματα που θα καταλαμβάνουν ΟΛΟΥΣ τους καταναλωτές, ακόμη και αν δεν είχαν συμμετάσχει στη συγκεκριμένη δίκη, μέσα στο μισό χρόνο από εκείνον που απαιτείται συνήθως σε άλλες δικαστικές διαδικασίες.
Ο ΟΠΥΚΕ δεν είναι οργάνωση καταναλωτών αναγνωρισμένη από Πρωτοδικείο, όπως αυτοπροβάλλεται, και δεν έχει ικανότητα άσκησης συλλογικών αγωγών ή προσφυγών.
Είναι μια ιδιωτική επιχείρηση μεσιτείας νομικών υπηρεσιών, δραστηριότητα που απαγορεύεται από τον κώδικα δικηγόρων, αφού νομικές υπηρεσίες μπορούν να παρέχουν μόνον δικηγόροι και δικηγορικές εταιρείες.
Οι δικηγορικοί σύλλογοι θα πρέπει να ελέγξουν τη λειτουργία αυτής της επιχείρησης γιατί διαφημίζει παροχή νομικών υπηρεσιών που δεν έχει δικαίωμα να παρέχει η ίδια, και μάλιστα με δήθεν άριστα αποτελέσματα για τα οποία δεν παραθέτει στοιχεία, με αποτέλεσμα να παραπλανά το καταναλωτικό κοινό.
Κάθε νόμος που ψηφίζεται μετά τον Μάϊο του 2010 και αφορά σε κάθε είδους φορολογικές επιβαρύνσεις (πρόσθετοι φόροι, ΕΝΦΙΑ κ.ά.), σε απώλεια εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, σε μειώσεις μισθών και συντάξεων, σε διαχείριση «κόκκινων» και «πράσινων» δανείων από ιδιωτικά εγχώρια και αλλοδαπά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, στη διαχείριση εκποίησης ιδιωτικής περιουσίας μέσω εκπλειστηρίασης ή μέσω των ειδικών κέντρων «υποστήριξης» υπερχρεωμένων πολιτών για την οικειοθελή παραχώρηση της περιουσίας τους σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που προβλέφθηκαν τελευταία, κ.ά.), με αποκορύφωμα την παραχώρηση είσπραξης και διαχείρισης των δημοσίων εσόδων σε ιδιώτες μη ελεγχόμενους από το Κράτος (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων), αποτελεί ένα ατελείωτο «γαϊτανάκι» παραβιάσεων του συντάγματος, του ευρωπαϊκού αλλά και του διεθνούς δικαίου.
Η άμυνα των πολιτών απέναντι σ΄ αυτήν την παράνομη κατάσταση δεν μπορεί να είναι μια δικαστική «μάχη» για κάθε μία από αυτές τις ατελείωτες συνταγματικές παρεκτροπές, όπως συμβουλεύουν ο ΟΠΕΚΥ και άλλοι, αρμόδιοι ή αναρμόδιοι.
Αν ακολουθηθεί αυτού του είδους η αντίδραση από τον πολίτη, για κάθε μία από τις άπειρεςεκπτώσεις δικαιωμάτων τουπου υφίσταται, ή και για κάθε φορολογική ή εισοδηματική αφαίμαξη που νομοθετείται και επιβάλλεται εισπραττόμενη ετησίως,τότεθα πρέπει να προσφεύγει σε δίκη για το κάθε ένα αντικείμενο χωριστά, επαναλαμβάνοντας τις δίκες που τον αφορούν σε τακτά χρονικά διαστήματα (πχ ανά διετία για μειώσεις μισθών δημοσίων υπαλλήλων).
Ειδικά για τα φορολογικά (ΕΝΦΙΑ κ.ά.), ο πολίτης θα πρέπει να προσφεύγει κάθε χρόνο μέσα σε ορισμένη προθεσμία από την επιβολή του φόρου. Να καταβάλλει δαπανηρά παράβολα στο «κρατικό» ταμείο, πέραν της αμοιβής του δικηγόρου του, και να καταβάλλει εν τω μεταξύ τα οφειλόμενα γιατί η αναστολή καταβολής του μισού(50%) των οφειλομένων (το υπόλοιπο 50% δεν αναστέλλεται) προϋποθέτει άλλη μια παράλληλη δίκη αναστολής, που συνήθως δεν κερδίζεται. Και να περιμένει 15 χρόνια κατά μέσο όρο για να τελειώσει η κάθε μία δίκη, που είναι αμφίβολο το κατά πόσο θα ευοδωθεί τελικά.
Ο πολίτης θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι ο οικονομικός πόλεμος που δέχεται δεν κερδίζεται με δικαστικές μάχες, αλλά με καθολική ανατροπή όλης αυτής της κατάστασης που τον οδηγεί με βεβαιότητα στον πλήρη εξανδραποδισμό του και την μετατροπή του σε «res», δηλαδή σε αντικείμενο, χωρίς δικαιώματα στον τόπο του, στηνοικογένειά του, στην εργασία και στην περιουσία του.
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
Μέλος της Επιτροπής Νομικής Αλληλεγύης ΕΠΑΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου