Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Ομολογούν επίσημα ότι συνωμότησαν εναντίον μας κι εμείς αδιαφορούμε.

Μέχρι την έκθεση του Ανεξάρτητου Γραφείου Αξιολόγησης του ΔΝΤ, όλοι μιλούσαν για λάθη. Κανένα λάθος δεν έγινε. Η έκθεση αποδεικνύει ότι πρόκειται για συνωμοσία. Παραβιάστηκαν ακόμη και οι προβλεπόμενες διαδικασίες του ΔΝΤ προκειμένου όχι μόνο να διασωθούν οι μεγάλες τράπεζες της ευρωζώνης και το ευρώ, αλλά να φορτωθεί το κόστος αυτής της διάσωσης στον Έλληνα εργαζόμενο και συνταξιούχο.
Και οφείλουμε να υπογραμμίσουμε ότι κανείς - ούτε η Λαγκάρντ, ούτε ο Γιουνκέρ, ούτε η Μέρκελ, ούτε άλλος αξιωματούχος των δανειστών - δεν τόλμησε να αρνηθεί τα ευρήματα της έκθεσης. Κανείς! Το μόνο που είπαν είναι ότι η κατά προτεραιότητα διάσωση του ευρώ ήταν κοινός στόχος όλων. Και της Ελλάδας.
Η Λαγκάρντ κάνοντας δηλώσεις για την συνομωσία που αποκάλυψε η έκθεση είπε ότι "η Ελλάδα ανέλαβε να κάνει μια τεράστια προσαρμογή με πρωτοφανή βοήθεια από τους διεθνείς εταίρους της. Αυτό επέτρεψε στην Ελλάδα να παραμείνει μέλος της ζώνης του ευρώ - ένας βασικός στόχος για την Ελλάδα και τα μέλη της ζώνης του ευρώ".
Κουβέντα για την καταστροφή που υπέστη η Ελλάδα λόγω αυτής της "τεράστιας προσαρμογής". Κουβέντα για το γεγονός ότι η χώρα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο χωρίς καμιά προοπτική, χωρίς σήμερα ή αύριο. Το μόνο που τους ένοιαζε ήταν ένα: να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ. Γιατί; Διότι διαφορετικά το ευρώ και η ευρωζώνη θα κατέρρεε ταχύτερα απ' ότι τώρα με την Ελλάδα να φεύγει από δαύτο.
Όμως δεν τρέχει τίποτε. Δεν έχει κανένας καμιά ευθύνη. Ούτε για τα ψέματα που είπαν, ισχυριζόμενοι ότι όλα γίνονται για τη διάσωση της Ελλάδας. Ούτε για την γκεμπελική εκστρατεία εναντίον των Ελλήνων, που εμφανίστηκαν ως τεμπέληδες και διεφθαρμένοι ώστε να δικαιολογήσουν το γιατί τους φορτώνουν το κόστος της διάσωσης του ευρώ και των τραπεζών τους.
Κι αν τους ρωτήσει κανείς, τι λένε; Μα το ξέρανε οι Έλληνες πολιτικοί και το είχαν αποδεχθεί. Επομένως εφόσον οι εγχώριες κυβερνήσεις δοσίλογων του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ τα γνώριζαν όλα αυτά και είχαν συμφωνήσει, τότε οι δανειστές είναι αθώοι. Τι μας λένε με άλλα λόγια; Οι Έλληνες γούσταραν ότι πάθανε επειδή συμφώνησαν να μείνουν στο ευρώ.
Φυσικά, δεν περιμένουμε από κανέναν να ιδρώσει το αυτό του. Η ομολογία αυτή για μια οποιαδήποτε άλλη χώρα θα ήταν αρκετή όχι μόνο να κινηθεί η δικαιοσύνη αυτεπάγγελτα εναντίον όσων κομμάτων και εγχώριων κυβερνήσεων συνέπραξαν, αλλά να σταματήσει πάραυτα τόσο η πληρωμή του χρέους, όσο και η εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων ως προϊόντα αυτής της συνομωσίας.
Ειλικρινά δεν γνωρίζω τι χρειάζεται για να καταλάβει ακόμη και ο πιο αδαής τι σημαίνει να ομολογεί ένας οργανισμός σαν το ΔΝΤ ότι υπήρξε συνωμοσία εναντίον κράτους μέλους του για να εξυπηρετηθούν αλλότρια συμφέροντα. Δεν ξέρω αν καταλαβαίνει κανείς τι όπλο είναι αυτό στα χέρια ενός λαού, μιας χώρας, μιας κυβέρνησης που σκέφτεται και δρα πατριωτικά.
Αν σταματούσαμε ως χώρα εδώ και τώρα τα μνημόνια και την πληρωμή του χρέους μέχρι τουλάχιστον να διερευνηθεί πολιτικά και δικαστικά το σκάνδαλο αυτό, ποιός θα τολμούσε να φέρει αντίρρηση; Το ΔΝΤ ή η ΕΕ; Χώρια το γεγονός ότι μια τέτοια ομολογία συνιστά έγκλημα εναντίον ενός ολόκληρου λαού, έγκλημα κατά της ανθρωπότητας κι επομένως η χώρα κι ο λαός μας έχει κάθε δικαίωμα να ζητήσει αποζημιώσεις για τις καταστροφές και την λεηλασία που έχει υποστεί από τους δανειστές.
Για να αντιληφθούμε πόσο σημαντική είναι η συγκεκριμένη έκθεση ας δούμε ένα ανάλογο παράδειγμα. Στις 26 Ιουλίου φέτος ο Γενικός Επιθεωρητής των ΗΠΑ, επικεφαλής ενός ανεξάρτητου και υπερκομματικού γραφείου λογιστικού ελέγχου με σκοπό να ερευνά και να ανακαλύπτει τυχόν υπεξαιρέσεις και απάτες στη χρήση των κονδυλίων του κράτους, έδωσε στη δημοσιότητα την ετήσια έκθεσή του. Σ' αυτήν δηλώνει ότι το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ έχει "χάσει" $6.5 τρις εντός του λογιστικού έτους του 2015 με $2.8 τρις "λείπουν" κατά το τελευταίο οικονομικό τρίμηνο και μόνο.
Δηλαδή το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ συμφωνεί ότι πήρε τα $6,5 τρις μέσα στο 2015, αλλά δεν μπορεί να βρει, ούτε να βεβαιώσει που τα ξόδεψε. Αν σκεφτεί κανείς ότι το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν των ΗΠΑ για το 2015 έφθασε σχεδόν στα $18 τρις, τότε το Υπουργείο Άμυνας "έχασε" κονδύλια ύψους 36% του ΑΕΠ.
Φυσικά, αυτό είναι αδύνατον να συμβεί επειδή τα αρχεία δείχνουν πάντα που πηγαίνουν τα χρήματα. Η πιο κοινή λογική εξήγηση είναι ότι το Υπουργείο Άμυνας έχει υπεξαιρέσει τα κονδύλια αυτά για να χρηματοδοτήσει τους πολέμους των ΗΠΑ ανά την υφήλιο και τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα που συνδέονται μ' αυτούς.
Μόλις εκδόθηκε αυτή έκθεση οι ηγεσίες των Ρεπουμπλικάνων και των Δημοκρατικών έκαναν τα πάντα για να αποσιωπηθεί. Σε άμεση συνεργασία με τα ΜΜΕ. Όμως ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι και κινήματα το έφεραν στην επιφάνεια και τώρα έχει ξεσπάσει χαμός. Γερουσιαστές ζητούν άμεση διερεύνηση του θέματος από την οικεία επιτροπή της Γερουσίας, ενώ ζητούν ποινικές ευθύνες και από τον Γενικό Επιθεωρητή.
Ο λόγος είναι απλός. Θεωρούν αδιανόητο το γεγονός ότι η έκθεση αναφέρει απλά ότι "χάθηκαν" τα κονδύλια, χωρίς ο Γενικός Επιθεωρητής να προχωρήσει σε έκδοση ενταλμάτων και να ζητήσει ένορκες καταθέσεις προκειμένου να βρει που πήγαν αυτά τα $6,5 τρις. Επομένως ο Γενικός Επιθεωρητής δεν άσκησε τις εξουσίες του κι αυτό μόνο ως συνενοχή στο σκάνδαλο μπορεί να εκληφθεί.
Δεν ξέρω τι θα συμβεί. Το πιθανότερο είναι να κουκουλωθεί με ή χωρίς εξιλαστήριο τράγο.
Όμως για σκεφτείτε το. Έχουμε μια ανάλογη έκθεση από το γραφείο του ανεξάρτητου αξιολογητή του ΔΝΤ να μας λέει πεντακάθαρα ότι συνωμότησαν να μας φορτώσουν ένα κόστος κοντά στα 600 δις ευρώ - τόσο περίπου έχουν κοστίσει στην ελληνική οικονομία τα 6 χρόνια μνημονίου - να δολοφονήσουν εν ψυχρώ μια ολόκληρη πόλη με πληθυσμό περίπου σαν της Πάτρας μέσω της διάλυσης του συστήματος υγείας, να μας οδηγήσουν σε κατάσταση failed state, μόνο και μόνο για να διασωθούν οι αγορές, οι τράπεζες και το ευρώ.
Κι εμείς τι κάνουμε; Τους κοιτάμε και κουνάμε το κεφάλι, λες και όλα αυτά είναι φυσιολογικά. Αντί να ξεσηκώσουμε σάλο και να οδηγήσουμε όλες τις κυβερνήσεις των μνημονίων στο σκαμνί για εσχάτη και σφετερισμό εξουσίας.
Δημοσιεύτηκε στην kontranews, 14/8/2016

7 σχόλια:

 1. Πολιτική απόφαση 4ου Συνεδρίου του Ε.ΠΑ.Μ.:
  "Το ΕΠΑΜ αναλαμβάνει το καθήκον να συμβάλει στη δημιουργία μιας ευρείας Επιτροπής Εθνικής Σωτηρίας στη βάση των θεμελιωδών προταγμάτων του Μετώπου, όπου θα μπορεί να συμμετάσχουν προσωπικότητες, εκπρόσωποι των ζωντανών δυνάμεων του έθνους. Μια Επιτροπή που θα λειτουργήσει σαν πνευματική και πολιτική ηγεσία του λαού, ώστε να μην υποκύψει στις σειρήνες και την μαύρη προπαγάνδα του ενδοτισμού και της εθελοδουλείας. Μια Επιτροπή που θα τεθεί επικεφαλής του αγώνα ενάντια στην υποδούλωση της πατρίδας."

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αναρωτιεμαι , πώς θα διασφαλιστει η απροσκοπτη λειτουργια μιας τετοιας επιτροπης, μεσα σε ενα "κρατος", που οι δομες του ειναι γεματες εδω και 200 χρονια απο παρακρατικους μηχανισμους, που δουλευουνε αποδεδειγμενα μια ζωη για λογαριασμο ξενων αφενταδων. Ας μην ξεχναμε οτι ακομα και αυτοι οι "αδεκαστοι " που θα κληθουν να βγαλουν το φιδι απο την τρυπα, δεν θαναι παρα ανθρωποι της διπλανης πορτας, με οικογενειες και ανθρωπους που αγαπανε, και που κανεις με σωας τας φρενας δεν θαβαζε σε κινδυνο - και ο νοων ΝΟΕΙΤΩ, ελπιζω, γιατι εδω τα πραγματα θα φτασουνε σε ακομη πιο ακραιες καταστασεις απο τις γνωστες υποθεσεις μπαινοβγενοπουλαιων, καναλαρχων και λαθρεμπορων τυπου Νοουρ , που στην ουσια ειναι υποθεσεις της απολυτου πλακας για το δικαστικο συστημα ενος δομημενου κρατους, και οπου ουτε λιγο ουτε πολυ ειδαμε να γινεται του κουτρουλη ο γαμος στα παρασκηνια. Παρεκτος κι αν παμε και βρουμε τιποτε ερημιτες και με ανιατο αθενεια απο πανω , οποτε πασο, αφου φυσικα δεν θαχουν να χασουν το παραμικρο.Ετσι μαλιστα.

   Διαγραφή
 2. "In fact, I point out that all the conspiracies in history - especially during the last 5000 years - are actually different aspects of the same conspiracy. Some people fixed on one aspect of the conspiracy, and say this is the problem, others say another thing, but the thing is all the conspirators work together. All the conspirators are part of the same operation. And this is what people find very reluctant."
  - Eustace Mullins

  Τώρα που ξεσκεπάστηκε ένα μέρος της συνωμοσίας είναι ο κατάλληλος χρόνος να την αποκαλύψουμε ολόκληρη. Διαφωνώ μαζί σου και το έχω πει πολλές φορές και δημόσια στο ότι η συνωμοσία εναντίον μας στήθηκε γιά να διασωθεί το ευρώ, οι αγορές, οι τράπεζες κοκ. Εγώ πιστεύω πως οι "μαύρες τρύπες" που δήθεν κλείνουν οι ανακεφαλαιοποιήσεις είναι ένα μόνο μέρος της συνωμοσίας. Δημιουργούνται ηθελημένα γιά να απορροφήσουν το χρήμα από τη κοινωνία και μαζί με τη διακοπή χρηματοδότησης συμβάλλουν σε αυτό που συχνά λες γιά το ότι δεν θέλουν εμάς αλλά το οικόπεδο, δηλαδή στη φτωχοποίηση, στη γενοκτονία των Ελλήνων και τον αποπληθυσμό της Γης γενικότερα αφού το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται σε ολόκληρο το κόσμο.
  Να σου θυμίσω και τι είχες πει σε μιά εκπομπή με τη Μπάστα περί αποπληθυσμού https://youtu.be/ATwPsXWBGDU

  http://www.independent.ie/business/irish/inside-anglo-the-secret-recordings-29366837.html

  http://www.irishtimes.com/news/get-the-f-kin-money-in-tapes-show-drumm-happy-to-abuse-state-guarantee-1.1441547

  https://www.theguardian.com/business/2013/jun/25/anglo-irish-bank-tapes-bailout

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Το 2011 με τους «αγανακτισμένους» ήσουν στο ίδιο τραπέζι δίπλα από τον Κατρούγκαλο, Τσακαλώτο, Βαρουφάκη. Μήπως όταν έρθει και η δική σου ώρα πάνω στην κοινοβουλευτική καρέκλα να αρχίσεις με την σειρά σου μια από τα ίδια ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια. Κι αν ήταν να κάνω τα ίδια, γιατί άραγε δεν ακολούθησα την πορεία π.χ. του Κατρούγκαλου, που τότε στις πλατείες το 2011 υποστηρίζαμε σχεδόν τα ίδια: Ανατροπή της κατοχής, εθνικό νόμισμα, έξω από ευρώ και ΕΕ, κοκ.

   Διαγραφή
 4. Mια παρατηρηση:Αν ισχυουν τα οσα αναφερεις περι προσπαθειας ..."αποπληθυσμου" απο καποιους, τοτε πως εχει εκτιναχθει ο πληθυσμος της Ασιας και της Αφρικης στο θεο τα τελευταια 40 χρονια και ειδικοτερα των μουσουλμανων & των ινδουιστων; εκεινους θεωρεις οτι δεν τους πιανουνε οι συνομωσιες;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Κύριε Καζάκη, γενικά έχεις σωστές πολιτικές θέσεις κατά την άποψη μου και εκτιμώ την προσπάθεια που κάνεις. Είσαι όμως και οικονομολόγος και με αυτή την ιδιότητα σου θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι με βάση τα οικονομικά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος ήμασταν μια πτωχευμένη χώρα που δανειζόταν από τις αγορές μόνο και μόνο επειδή είχε την εγγύηση της ΕΕ. Και αυτό που έγινε ήταν ότι η ΕΕ απέσυρε την εγγύηση της, ώστε να εξαναγκάσει τις χώρες που είχαν αποκλίνει από τη συμφωνία του Μάαστριχτ, σε μια βίαιη δημοσιονομική προσαρμογή (είτε να αποχωρήσουν από την ευρωζώνη). Υπενθυμίζω ότι το 2007-8 ο Σημίτης είπε μέσα στη Βουλή ότι η χώρα έχει πορεία ΔΝΤ. Ακολούθησαν δηλώσεις κι άλλων πολιτικών και αξιωματούχων της ΕΕ όπως ο Γιούνκερ. Αυτό που έπρεπε δηλαδή να κάνει άμεσα ο Καραμανλής ώστε η χώρα να αποφύγει το ΔΝΤ ήταν αυτό που έκανε αργότερα ο Ραχόι. Κανείς όμως δεν θέλησε να αναλάβει το πολιτικό κόστος μιας τέτοιας πολιτικής, ούτε ο Καραμανλής ούτε ο Παπανδρέου που ακολούθησε και μοιραία παραδώσαμε τη χώρα στα αρπαχτικά.
  Εγώ προσωπικά ανέκαθεν ήμουν ενάντια στην Ευρωζώνη αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα ρίξω όλες τις ευθύνες για την αποτυχία μας στους κακούς Ευρωπαίους ή στον κακό Γεωργίου κλπ. Αν παρακολουθήσεις παλιές συνεδριάσεις της Βουλής με Κωνσταντίνο Καραμανλή και Ανδρέα Παπανδρέου, θα δεις ότι από τότε οι πολιτικοί μας γνώριζαν ότι δεν θα μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της συνθήκης του Μάαστριχτ και ήλπιζαν ότι μελλοντικά θα δινόταν πολιτική λύση. Η πολιτική λύση όμως έχει ένα οικονομικό κόστος που οι Γερμανοί δεν θέλησαν να αναλάβουν.
  Για μένα δεν υπάρχει πολιτική ευθύνη για την κατάντια μας. Γιατί όπως απεδείχθη η αστική τάξη θεωρεί ως ύψιστο αγαθό το ευρώ και έχει συνδέσει την ύπαρξη και τα συμφέροντα της με αυτό. Επομένως είναι λογικό, όλα τα αστικά κόμματα να υπερασπίζονται τα συμφέροντα της αστικής τάξης, δηλαδή του ευρώ, με κάθε τίμημα. Που μπορεί να είναι το ξεπούλημα της χώρας και η γενοκτονία των φτωχών. Την ευθύνη την έχει αποκλειστικά ο λαός που ψηφίζει και δεν είναι ταξικά συνειδητοποιημένος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή