Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Οι λαγοί του εναλλακτικού νομίσματος, ή ποιοί προετοιμάζουν την επιβολή του σχεδίου Σόιμπλε.

Το πρόγραμμα του 3ου μνημονίου δεν προχωράει. Η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας χειρότερη από αισχρή. Η ρευστότητα στην αγορά ανύπαρκτη με τις τράπεζες και τα ιδιωτικά χρέη να "ρουφάνε" ότι ικμάδα έχει απομείνει στην οικονομία. Η ελληνική κοινωνία διαλυμένη έχει επιστρέψει πολιτικά και κοινωνικά στην κατάσταση πριν το 1909. Η ελληνική πολιτεία πλέον δεν υφίσταται. Έχει υποβαθμιστεί σε οικόπεδο της Γερμανίας.
Πολύ γρήγορα οι ίδιοι οι "θεσμοί" θα μας πουν για μια ακόμη φορά, ότι δεν πετύχαμε του στόχους του μνημονίου. Λες και μπορούσαν να επιτευχθούν. Θα χρεώσουν για μια ακόμη φορά την ευθύνη στον ελληνικό λαό και στη συνέπεια της εφαρμογής του προγράμματος. Κι έτσι ο Σόιμπλε θα ξαναβάλει στο τραπέζι το σχέδιο του. Εικονική μείωση ασήμαντου μέρους του χρέους. Ακόμη πιο άγρια λιτότητα και ξεπούλημα των πάντων. Εναλλακτικό ή παράλληλο νόμισμα δίπλα στο ευρώ ώστε να επιταχυνθεί η υποτίμηση όλων των περιουσιακών στοιχείων της χώρας. Ειδικό καθεστώς για την Ελλάδα εντός της ΕΕ, ώστε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας να έχει δικαίωμα ζωής ή θανάτου πάνω στη χώρα.

Για να γίνει κάτι τέτοιο χρειάζονται επειγόντως λαγοί. Ένας από δαύτους είναι ο γνωστός μας Βαρουφάκης, που σαν υπουργός οικονομικών προσπάθησε να επιβάλλει το διπλό παράλληλο νόμισμα στην Ελλάδα προς δόξα των μεγάλων κερδοσκόπων τύπου Σόρος. Τώρα μας το παίζει "ήρωας" του αντιμνημονίου, περιμένοντας να τελειώσει αυτό που άρχισε. Να στείλει μια και καλή στα θυμαράκια την ελληνική οικονομία και κοινωνία. Πάλι προς δόξα των μεγαλύτερων αρπακτικών της χρηματαγοράς και της Ενωμένης Ευρώπης.
Για να εκλαϊκευτεί η ιδέα του διπλού εναλλακτικού ή παράλληλου νομίσματος, δεν αρκεί ο Βαρουφάκης. Έτσι στρατολογούνται διάφοροι λαγοί. Πρώτος και καλύτερος ο κ. Κατσανέβας. Αυτός όταν άκουσε για το σχέδιο Σόιμπλε έχει μεταβληθεί σ' έναν από τους πιο ενθουσιώδεις οπαδούς του. Άλλωστε από την αρχή ήταν όχι με το εθνικό νόμισμα για να πάμε μπροστά, αλλά με την επιστροφή στην δραχμή για πάμε πίσω στην επί ΠΑΣΟΚ εποχή.
Πρόσφατα βγήκε και ο εξ Αγγλίας Σερ Μπάζιλ Μαρκεζίνης για να μας πει ότι ο διπλό ή παράλληλο νόμισμα είναι μια λύση για την Ελλάδα. Από κοντά κι ένας από τους μεγαλύτερους σαλτιμπάγκους του πολιτικού σκηνικού στην Ελλάδα, ο Καρατζαφέρης. Αν και οφείλω να ομολογήσω ότι ο σαλτιμπάγκος αυτός μιλάει για διπλό ή παράλληλο νόμισμα από την εποχή του Παπαδήμου. Μαζί του όλο το αφάν γκατέ της ξεπουλημένης ακροδεξιάς, Νικολόπουλος, Καπερνάρος, Μπαλτάκος και λοιπή συμμορία.
Από κοντά σ' όλους αυτούς και η κ. Κωνσταντοπούλου. Η εν λόγω κυρία δεν έχει μόνο προσυπογράψει τις εγκληματικές ανοησίες Βαρουφάκη, αλλά τάχθηκε υπέρ του εναλλακτικού νομίσματος και στη στημένη συνέντευξή της με τον κ. Παπαχελά. Ο διάλογος που παραθέτουμε είναι πραγματικός και καταγράφηκε επακριβώς κατά τη διάρκεια συνέντευξης του καθηγητή Κασιμάτη στην ΕΣΗΕΑ στις 4 Απρίλη.
Με το πέρας της συνέντευξης πλησιάζει ένας από τους παρευρισκόμενους την Κα Κωνσταντοπούλου και την ρωτά:
Ερώτηση: Κα Κωνσταντοπούλου, μετά από όλα όσα ακούσαμε, αντιληφθήκαμε όλοι, και από ότι έδειξε η πορεία της συζήτησης και των ερωτήσεων, δεν υπάρχει πλέον αμφιβολία ότι πρώτιστο πρόβλημα που καλούμαστε να ξεπεράσουμε είναι το χρέος. Εσείς πιστεύετε ότι το θέμα αυτό (χρέος) μπορεί να διευθετηθεί εντός της Ευρώπης και της Ευρωζώνης.
Απάντηση: Η κα Κωνσταντοπούλου, αβίαστα και άμεσα μου απαντά, "θα έπρεπε να σταματήσουν να πληρώνουν το χρέος."
Ερώτηση: Ωραία, αλλά αν σταματήσουμε να πληρώνουμε το χρέος, όπως λέτε, αυτοί δεν θα σταματήσουν να μας δίνουν χρήματα; Αυτά που λένε ρευστότητα και που έρχονται εδώ με αεροπλάνα, τρένα ….κλπ;
Απάντηση: Σε αυτή την περίπτωση … ναι, πρέπει να δεις τι θα κάνεις, πως θα το αντιμετωπίσεις.
Ερώτηση: Πράγματι, ναι, τι θα κάνεις; Είναι νομίζω καίριο ερώτημα και ένα θέμα σοβαρό.
Απάντηση: Υπάρχουν πολλοί τρόποι.
Ερώτηση: Ναι, δεν θα πρέπει να τους γνωρίζουμε; Να τους έχουμε μελετήσει; Πείτε μου μερικούς.
Απάντηση: Παράλληλο νόμισμα, ηλεκτρονικές συναλλαγές, πλαστικό χρήμα.
Εδώ τελείωσε, κάπως άδοξα, η συνομιλία...
Προσωπικά δεν γνωρίζω αν ξέρει τι λέει η κ. Κωνσταντοπούλου. Δεν γνωρίζω αν ξέρει τι σημαίνει και με τι καταστροφή ισοδυναμεί η εισαγωγή ενός εναλλακτικού ή παράλληλου νομίσματος. Ειδικά σε μια οικονομία με την σημερινή κατάντια της Ελλάδας.
Πολύ φοβάμαι ότι της είναι παγερά αδιάφορο. Δεν έχει ιδέα και δεν την νοιάζει. Ορέγεται απλά την εξουσία για το εαυτό της. Δεν θέλει τη ρήξη και τη σύγκρουση με την ΕΕ και προκειμένου να βγει από το αδιέξοδο, επικαλείται το παράλληλο νόμισμα επενδύοντας στην άγνοια των ακροατών της.
Όλα αυτά την κάνουν μια καλή εναλλακτική για την εφαρμογή κάποιας παραλλαγής του Σχεδίου Σόιμπλε για την Ελλάδα. Ίσως σ' αυτό να επενδύει και η ίδια συνειδητά. Ίσως γι' αυτό αρνείται να συμμετάσχει έστω σ' έναν ανοιχτό και δημόσιο πολιτικό διάλογο ώστε καλοπροαίρετα να αναμετρηθούν επιχειρήματα και λογικές για το καλό της πατρίδας και της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων.

14 σχόλια:

  1. Τι γνώμη έχετε για τις εθελούσιες εξόδους που γίνονται στη Πειραιώς? Να φύγουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Καζάκη,
    υπάρχει μία πρόταση για διάλογο επί της επιστροφής στο εθνικό μας νόμισμα:

    http://www.analyst.gr/2016/04/07/ta-erotimatika-tis-draxmis/

    Θα συμμετάσχετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ :

    ΠΡΟΣΟΧΗ :

    ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ Ο
    ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΤΡΕΛΟΣ ΠΟΥ ΔΑΝΕΙΣΕ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΤΟ 2014, ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΩΝ ΜΕ 129,11 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΟ 2015, ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ, ΜΕ 740,46 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ.

    Ο ευρών αμειφθήσεται.

    (Αν τον συναντήσετε, μην φοβηθείτε. Ο άνθρωπος αυτός είναι επικίνδυνος, μόνο, για τον εαυτό του. Εάν προσπαθήσει να σας δανείσει, με ποσά ανάλογα, με τα παραπάνω, τα οποία κατέχει, μην τα πάρετε. Είναι κρίμα)...

    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : κ. Mario Draghi.
    (Κάπου, στην Φραγκφούρτη - αν τον βρείτε)...

    2014 - 2015 : Στο 1 τρισ. € εκτινάχθηκε το ελληνικό δημόσιο χρέος! (Τα eurocommercial papers, ως κρυφό παράλληλο νόμισμα και η εγκληματική διαχείριση του βραχυχρόνιου δημόσιου χρέους. Από τα 129,11 δισ. € των σαμαροβενιζέλων, στα 740,46 δισ. € του Αλέξη Τσίπρα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριε Καζάκη,
    υπάρχει μία πρόταση για διάλογο επί της επιστροφής στο εθνικό μας νόμισμα:

    http://www.analyst.gr/2016/04/07/ta-erotimatika-tis-draxmi
    Ο κ. Βιλιάρδος, σας καλεί, σε κάποιου είδους διάλογο.
    Περιμένουμε να συμετάσχετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δημήτρη καλημέρα. Έχεις υπόψιν σου σχετικά με έναν βραχυπρόθεσμο δανεισμό της Ελλάδας το 2015 ύψους 700 δις ευρώ μέσω eurocommercial papers ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπέρα Δημήτρη,πότε αναμένεται το νέο σου βιβλίο για το Εθνικό Νόμισμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα κι από μένα , η άποψη μου για την οικονομία μας είναι πάμπολες δε χωράνε να τις γράψω , παρα ταύτα ανεξάρτητα απο τις ιδεολογιες που πρεσβέυει ο καθής , το ζητούμενο για να γίνει ο χρέος βιώσιμο είναι να βρεθούν 5 - 7 δις ΄( αν υποθέσουμε ότι έχουμε ισοσκελισμένο προυπολογισμό - πρωτογενές πλεόνασμα ) όσα δηλαδή είναι οι τόκοι κι τα χρεολύσια κάθε χρόνο ( ! )

    Αν γίνει αυτο , τα μνημονια τελειωνουν , το δντ φευγει οπως εφυγε κι απο αλλες χωρες , παύει να << ιδιωτικοποιείτε >> δημόσια περιουσία , παύουν να κοπτοντε προνοιακά επιδόματα κι ούτο καθε εξής ,είτε τουλαχιστον δε θα υπαρχει άλοθι περικοπής αυτων ..

    ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ειναι πως θα γινει αυτο διχως να διαλυθει η οικονομια ( ? ) Και διχως να πληγει η πλεθοψηφεια των Ελληνων και δει των πτωχων ( ! )

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ ...

    Εχω ξεχασει τα ακριβη νουμερα αλλα θα σας δωσω μιαν απαντηση περι των 600 000 δημοσιων υπαλληλων εχουμε σημερα στη χωρα ( ΕΛΣΤΑΤ ) .. η δαπανη ολων τους ειναι περι των 13 δις ( τοση δεν ειναι η δαπανη κ Καζακη ? καπου εκει γραφουν ολοι οι προυπολογισμοι χρονια τωρα ) .. με μεσο μισθο περιπου 1850 ευρο ..

    Εαν εις αυτους βαλουμε μεσο μισθο 1500 ευρο κι μπορουμε να το ορισουμε αυτο και με πλαφον κι δε χρειαζεται να τα κοψουμε απο τους δημοσιους υπαλληλους γυρω στα 1200 αλλα απο την υψηλομισθη ελιτ ( που ανεβαζει το μεσο ορο ) περισευρουν στην ακρη = χονδρικα 3 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ( ΚΙ ΤΩΡΑ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 1,7 ΔΙΣ ΜΙΑΣ ΚΙ ΜΑΖΕΨΑΜΕ 2 ΦΟΡΕΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΣΟΝ )

    ΟΜΩΣ ΘΕΛΛΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ .. ? ΑΠΑΝΤΗΣΗ ..

    ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ δεν εχουμε μονο 600 000 Δ.Υ. γιατι ποτε ουδης δεν λογιζει εις αυτους << ολως μυστηριωδως >> τις ΔΕΚΟ , τα ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ , τα ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ , ΦΟΡΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΑΣΩΝ ΚΤΛ .. ανω των 200 οργανισμων ΑΝ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙΤΕ ΚΥΡΙΕ ΚΑΖΑΚΗ ΠΩΣ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΚΙ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝΕ ΜΕΣΟ ΜΙΣΘΟ 3.000 - 4.000 ΕΥΡΟ ΚΑΘΑΡΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ! Αν βαλουμε το ιδιο πλαφον εις αυτους τα 1500 ευρο ( που προταθηκε ως ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ απο την ΤΡΟΙΚΑ κι το ΔΝΤ που ποτε δεν εφαρμοστηκε ) το πληθος των δημοσιων υπαλληλων αυτων των οργανισμων που το αγνοω μιας και δεν αναγραφετε πουθενα ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΑ ΔΙΣ ΠΟΥ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΟΥΜΕ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ( ! )

    κοντολογης μπορει η ελλαδα να αποπληρωσει το χρεος , αλλα και να γινει υπερδυναμη ! το προβλημα ξεκινα οτι ουδης ειναι υπερ αυτης της αποψης κι πετσοκοβουν πλατιες κοινωνικες ομαδες διαλυωντας την καταναλωτικη δυναμη και την οικονομια μας ! Την οικονομια δε τι στηριζουν πρωτιστως 1 μυρο δημοσιοι υπαλληλοι ουτε 100 000 - 300 000 ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ ΔΕΚΟ ΜΕ 4 ΧΗΝΕΣ ΜΙΣΘΟ ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ 9 μυρια πολιτες και δει ανεργοι και ιδιωτικοι υπαλληλοι που ειναι πολλοι περισσοτεροι στα 11 μυρια πολιτων !

    ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΖΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟ .. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ .. δεν τα ριχνω στους δημοσιους υπαλληλους να τους δινουμε 1500 λεγω .. ευρα ! λιγα ειναι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ραδάμανθυ, ομολογώ ότι δεν έχω ξανακούσει αυτό το ευηχο όνομα ποτέ. Απο έναν άνθρωπο με τόσο ξεχωριστό όνομα θα περίμενα μία πιο ξεχωριστή απάντηση ειδικά αν παρακολουθείς απόψεις σαν του Δ. Καζάκη.

      Καταρχήν θεωρώ τα νούμερα όσο αναφορά τους μισθούς δημοσίων υπαλλήλων, αυθαίρετα. Ίσως να ίσχυαν το 2009 αλλά όχι πλέον ειδικά τώρα που έχω φαγωθεί ένας μισθός και έχουν καταργηθεί όλα τα διάφορα επιδόματα.

      Κυρίως όμως μία τέτοια άποψη παραβλέπει κάτι σημαντικό. Όταν μιλάς για μισθό και δημόσια οικονομικά θα πρέπει να υπολογίζεις την αλληλεπίδραση και όχι μονόπλευρα. Ένας μισθός δημοσίου υπαλλήλου δεν είναι μόνο έξοδο για το κράτος, αλλά βραχυ-μεσω-μακροπρόθεσμο έσοδο.

      Βραχύ- μέσω τον άμεσων φόρων εισοδήματος που το κράτος παρακρατά.

      Μέσω- μέσω της έμμεσης φορολογίας απο την κατανάλωση

      Μακρο- Η καταναλωτική δαπάνη δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας άρα νέους φόρους κτλ.

      Θα πρέπει όσοι μιλούν έτσι απλά για κόψιμο μισθών, να συνυπολογίζουν το πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα που θα δημιουργηθεί στην οικονομία.

      Αυτό βέβαια είναι μία μεγάλη κουβέντα που θα ανοίξει την κάνουλα για αναφορά της λεγόμενης ενεργούς ζήτησης που είχε αναφερθεί ο Κεινς κτλ.

      Φιλικά

      Panis

      Διαγραφή
    2. Ραδαμανθυς ο ένας από τους 3 κριτές του κάτω κόσμου. Οι άλλοι δύο ήταν ο Μινωας (αδελφός του Ραδαμανθυ)και ο Αιακος βασιλιάς της Αίγινας. Το Ραδαμανθυς είναι όντως ένα από τα πιο ωραία και αρχαιοτερα ελληνικά ονόματα ΥΓ Το σχόλιο μου δεν έχει καμία σχέση με τα οικονομικά, απλά το γράφω για να χαλαρωσουμε λίγο από την μαυρίλα

      Διαγραφή
    3. Δεν ειναι αυθαιρετα τα νουμερα αγαπητε μου κυριε , ειναι απο επισημους προυπολογισμους ! Με το να μιλας περι αυθαιρετων λογαριασμων συγκαλυπτεις κομματικους στρατους που ασυδοτουν ! Γιατι δε ρωτας τον κ. Καζακη για τα πραγματικα νουμερα ?

      Η Μισθολογικη δαπανη των 600 000 δημοσιων υπαλληλων ειναι ανερτημενη εδω κι 20 ετη εως κι σημερα οποτε τραβα και δεστην ! 12 - 13 δις ειναι !

      Αυτο που υποκρυπτεται να στο πω ξεκαθαρα ειναι οι μισθοι των ΔΕΚΟ , ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ , ΛΟΙΠΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ , συνολικα ! παραταυτα μεμονομενα υπαρχουνε επισημα στοιχεια κι αντιλαμβανεται ο καθενας τι σημαινει αυτο .. ΜΑΘΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ Ο ΗΣΑΠ που απεργουσε με το ΚΚΕ << 99 >> μερες το χρονο , εξαδελφε οτι το ετος 2009 που μπηκαμε στα μνημονια ειχε μεσο μισθο 6 000 ευρο ! και το πως σημερα επεσε με τα χιλια ζορια στις 4 000 ευρο καθαρα το μηνα .. ολοι αυτοι οι οργανισμοι εχουνε μισθλογικο μεσο μισθο το κεφαλι καθαρα 3,000 - 4,000 ευρο εν ετη 2016 ! Εν κρυπτω δε μπορεις να βρεις ποσα δις ειναι η δαπανη αυτων αντιλαμβανεσαι γιατι , επισης δε γνωριζεις ουτε το πληθος των δημοσιων υπαλληλων των οργανισμων αυτων αλλα ειναι πολλες δεκαδες χιλιαδες ισως και 250 000 ! Αρα εκτος αυτης της απιστευτης δαπανης που δε γνωριζει ουδης σημερα , η αλλη πλανη που προσπαθουν να σου περασουν ειναι πως εχουμε μονον 600 000 Δ.Υ. οταν δεν υπολογιζουν τους προαναφερομενους !

      Αν εσυ θες να πληρωνεις εισφορα αλλυλεγγυης για να ταιζεις με 4 χηνες μεσο μισθο αυτους .. δικαιωμα σου .. αν θες να κοπτεται το επιδομα ανεργιας για να μαζεψουμε χρημματα για να πηγαινουν τα χρημματα εκει δικαιωμα σου .. αν στηριζεις κομματικους στρατους δικαιωμα σου ΑΛΛΑ ΠΕΣΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΑ !

      ΜΕ ΕΝΑ ΠΛΑΦΟΝ ΣΤΑ 1500 ΕΥΡΟ ΕΙΣ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ για τον απλο υπαλληλο , ΕΙΣ ΟΛΟ ΟΜΩΣ ΚΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΩ .. κι με ενα πλαφον 2 χηνες για τους διευθυνταδες , ειδικους συβουλους οργανισμων κτλ ..

      Θα περισευαν ανω των 8 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ κι δε θα χρειαζονταν αλλο μετρο κανενα .. απλα μαθηματικα (!)

      Τελος οι υψιλομισθοι αυτοι οργανισμοι , υποκειντε σε φοροαπαλαγες δε θα φορολογηθει ο υπαλληλος πολλων ΔΕΚΟ που αμοιβοντε με 4 χηνες με το 50 % .. αλλα θα τα παρει καθαρα στη τσεπη .. λαβε το υποψιν ! Εως και δωρεαν ρευμα εχουνε τοσοι οργανισμοι μιας και μιλας για φορους ! Μιλησα για καθαρο μισθο χωρις ασφαλιστηκες εισφορες στις ΔΕΚΟ κτλ .. αυτα που πανε στις τσεπες κι δε το ειπα τυχαια ! Αρα εισαι εξω για την φορολογια η οποια συκωνει αναλυση αλλα να σαι σιγουρος πως δε πληρωνουν αυτοι αυτα που πληρωνεις εσυ ! Σε οτι αφορα την καταναλωση αυτων .. σου απαντησα ηδη .. ειναι παντελως για γελια οσα λες για να διατηρησουν τα υπερπρονομια τους καποιοι που διοριστηκαν απο καποιους ..

      ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΥΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΔΕΝ ΑΣΥΔΟΤΟΥΝ ΥΠΟΚΡΥΠΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΑΚΡΙΒΗ ΝΟΥΜΕΡΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΧΑΙΡΙ ΑΠΟ ΔΥΑΤΟΥΣ ( ! ) Ο ΝΩΟΝ ΝΟΗΤΟ . . . Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΖΑΚΗ ΑΚΟΜΗ ΣΗΜΕΡΑ .. ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΚΥΡΙΕ ΚΑΖΑΚΗ , ΝΑ ΣΚΑΝΕ ΣΤΟ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΑΣΟΥΣ ΤΑΔΕ ΚΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΕΚΟ 3,500 ΚΑΘΑΡΟ ΜΕΣΟ ΜΙΣΘΟ ? Τι στιγμη που πετσοκπτοπτοντε συνταξεις .. ειναι ηλιου φεινωτερου οτι εαν ειχε παταχτει αυτη η ασυδοσια εν καιρω κρισης θα ειχαμε βγει απο τα μνημονια .. η θα πατε στη δραχμη εσεις κι θα πληρωνεται ως εξοδο τα δεκαπλασια εις εναν << υπαλληλο >. που διοριστηκε << με τα προσοντα >> του << αξιοκρατικα >> να αμοιβεται 10 φορες παραπανω απο οτι ενας εργατης στον ιδιωτικο χωρο για την ιδια δουλεια κι τα διπλασια απο ενα υπαλληλο σε δημο κι στο υπολοιπο δημοσιο ? Συμφωνειτε ? ΟΠΟΤΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΚΑΤ ΟΥΣΙΑΝ .. μη μιλωντας για τα παραπανω ..
      Υ.Σ.για να χαλαρωσουμε οπως λεει ο Ιαπετος ..
      ΟΤΑΝ ΑΠΟΛΥΕΙΣ ΕΝΑΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΝΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙ ΑΝΘΙΖΕΙ ( ! ) Υ.Σ. Ας λαβετε σοβαρα υποψιν οτι ο Καζακης δε λαμβανει θεση για το θεμα κι ας βγαλετε τα συμπερασματα σας ...


      Διαγραφή
    4. ΣΥΝΕΧΕΙΑ Β ΜΕΡΟΣ ( ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝ ΕΤΗ 2016 ΜΕ ΤΟΣΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ , ανερτημενους επισημα μισθολογικα στοιχεια 200 και βαλε οργανισμων κι ολοι να κανουνε πως αυτοι δεν υπαρχουνε ( ! ) Κι αυτοι που γνωριζουνε πολυ καλα τι συμβαινει οπως ο κ. Καζακης περα βρεχει .. κοτσαμαν οικονομολογος με κομμα ειναι ο κυριος λετε να μην εχει ιδεα για τι μισθοδοσια τους και να μην εχει οσφριστει το τι συμβαινει ? ανεξαρτητα απο το τι πρεσβευει ο καθενας σα πολιτικη αποψη .. ειναι δυνατον να κανουμε πως αυτα δεν υπαρχουν κυριε Καζακη οταν αυτα απο μονα τους μπορουν να αποτελεσουν τη λυση του δημοσιονομικου προβληματος της χωρας ! 8 ΔΙΣ φτανουν για να γινει το χρεος βιωσιμο να αποπληρωθει σε 50 - 100 ετη ! προνιακα επιδοματα να επανελθουν και τα λοιπα .. ο οποιασδηποτε απο μας κυβερνουσε θα μπορουσε να βαλει ταξη εις αυτη τη χωρα ανεξαρτητα πολιτικων πεποιθησεων .. σε χρονο μηδεν ! Και μονο με ενα πλαφον 1500 ευρο για τον απλο υπαλληλο .. και με ενα πλαφον 2 000 ευρο για διευθυνταδες του δημοσιου τομεα ! Μισθοι ακρως λογικοι για μια χωρα σε μια τετοια δεινη κατασταση .. παρα να διαλυσουμε ολη την χωρα ανευ δημοσιονομικου αποτελεσματος κι ενω το χρεος μας λογω ΤΟΚΟΧΡΕΟΛΥΣΙΩΝ ΚΙ ΤΟΚΩΝ να αυγατιζει συνεχως ! Νομιζω εγινα σαφης .. αντιο .. περιμενω απαντησεις σε κοσμιο επιπεδο .. δε νομιζω να εθιξα κανεναν αλλωστε .. Αρθογραφησα εδω περιμενωντας την απαντηση την επισημη του ΕΠΑΜ στον προβληματισμο μου απο τον κ. Καζακη ειδαλως αν γνωριζα οτι δε θα απαντησει ουδης δε θα εκανα κι τον κοπο .. ευχαριστω ..

      Διαγραφή
    5. Aγαπητε φιλε,
      Αν θες επισημη απαντηση απο το ΕΠαΜ θα πρεπει να στειλεις την επιστολη σου στο www.epamhellas.gr
      Αυτο που δεν μπορει να κατάλαβει οποιος δεν ειναι μελος του μετωπου και ειναι λογικο, ειναι οτι ΔΕΝ ειναι το ΕΠαΜ του Καζακη, αλλα Καζακης (και το καθε μελος) ειναι του ΕΠαΜ.
      Καλη σου μερα και καλή λευτεριά

      Διαγραφή
  8. Ένα ψύχραιμο (ελαφρώς απλουστευμένο) άρθρο για το δίλλημα ευρώ ή δραχμή.

    Η αβάσταχτη ελαφρότητα της επιλογής (νομίσματος)

    http://www.thepressproject.gr/article/92972/I-abastaxti-elafrotita-tis-epilogis-nomismatos

    ΑπάντησηΔιαγραφή