Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Ας αφήσουν τα κροκοδείλια δάκρυα για τους πρόσφυγες οι νεοναζί ηγέτες της ΕΕ.

Έκλεισε επί της αρχής η συμφωνία ανάμεσα ΕΕ και Τουρκία για τον έλεγχο της ροής των προσφύγων. Η ΕΕ μαζί με την Τουρκία αρνείται επίσημα να μεταχειρίζεται τους πρόσφυγες ως τέτοιους, ώστε να μπορεί επιλεκτικά να χορηγεί άσυλο, να μπορεί να τους επιστρέφει πίσω και γενικά να τους μεταχειρίζεται κατά το δοκούν έξω από τις προβλέψεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, τις διεθνείς συμβάσεις και πρωτόκολλα. Τώρα πια οι πρόσφυγες θα βαφτίζονται παράνομοι μετανάστες και θα αντιμετωπίζονται ως "εισβολείς" έτσι ώστε να μπορούν να τους κρατούν σε στρατόπεδα κράτησης και να τους μεταχειρίζονται ως αλλοδαπούς χωρίς δικαιώματα.
Φυσικά η Ελλάδα θα είναι ο χώρος μετακομιδής των δύστυχων με σκοπό τη διαλογή για θέσεις επανεγκατάστασης (resettlement) από θέσεις μετεγκατάστασης (relocation), όπως ονομάζονταν παλιότερα. Η Ελλάδα λοιπόν συμφώνησε να μεταβληθεί σ' ένα τεράστιο στρατόπεδο κράτησης με πάνω από 30 hot spots και ευρεία διασπορά όσων κρίνονται - άγνωστο με ποιά κριτήρια και από ποιόν - ότι πρέπει να εγκλωβιστούν στη χώρα. Οι υπόλοιποι θα επιστρέφουν στην Τουρκία, ανεξάρτητα από το αν θα είναι πρόσφυγες από τη Συρία, ή όχι.

Στην ίδια συμφωνία των "28" η Ελλάδα αποδέχεται όχι μόνο να μετατρέψει την επικράτειά της σ' ένα τεράστιο στρατόπεδο κράτησης προσφύγων και να υπογράψει διμερή συμφωνία με την Τουρκία για την εγκατάσταση δικών της αξιωματούχων στα ελληνικά νησιά. Τόσο η Ελλάδα όσο και η Τουρκία θα πρέπει να υπογράψουν όλες τις απαραίτητες διμερείς συμφωνίες, με αυτή που αφορά την παρουσία τούρκων αξιωματούχων στα ελληνικά νησιά να αναφέρεται συγκεκριμένα στο προσχέδιο των "28". Η Ελλάδα θα πρέπει, επίσης, να διασφαλίσει ότι όσοι μετανάστες βρίσκονται ήδη στα νησιά πρέπει να μεταφερθούν σε "κέντρα υποδοχής" στην ενδοχώρα.
Με τον τρόπο αυτό η ΕΕ με την σύμφωνη γνώμη της ελληνικής κυβέρνησης, ανατρέπει το σύνολο των διεθνών προβλέψεων για το καθεστώς και τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών από την εποχή του μεσοπολέμου, δηλαδή από την εποχή της Κοινωνίας των Εθνών. Μας επιστρέφει στο καθεστώς που είχαν επιβάλει οι ευρωπαϊκές αυτοκρατορίες προ του πρώτου παγκοσμίου πολέμου, όπου άπαντες είχαν καθεστώς alien και αντιμετωπίζονταν κατά το δοκούν.
Επίσης, ποτέ άλλοτε στην ιστορία της η Ελλάδα δεν είχε υιοθετήσει ένα τόσο αυθαίρετο, απάνθρωπο και απαράδεκτο καθεστώς για πρόσφυγες και μετανάστες. Ποτέ άλλοτε! Κι όχι μόνο αυτό. Οι δύσμοιροι που θα καταλήξουν στα στρατόπεδα κράτησης (hot spots), ή σε "δομές φιλοξενίας" θα είναι στο έλεος ιδιωτικών κυκλωμάτων ΜΚΟ και άλλων. Καμιά κρατική πρόβλεψη, κανενός είδους πρόνοια. Μόνο ότι προκύψει από την φιλανθρωπία και τη βιομηχανία εκμετάλλευσης της αγωνίας και της δυστυχίας αυτών των ανθρώπων από διάφορα επιδοτούμενα δίκτυα και κυκλώματα ΜΚΟ.
Φαντάζεστε τι έχει να γίνει; Τι θα κάνουν οι εκατοντάδες χιλιάδες εγκλωβισμένοι όταν θα είναι υποχρεωμένοι να ζουν σε συνθήκες ανείπωτης αθλιότητας; Πόσο εύκολο θα είναι να στρατολογηθούν από κυκλώματα εγκλήματος, ή άλλης σκοπιμότητας; Είδαμε τι μπορεί να συμβεί με αυτό που έγινε στην Ειδομένη. Τι θα γινόταν αν οι συνοριακοί φρουροί άνοιγαν πυρ και χυνόταν αίμα; Δεν φέρει κανένας ποινική ευθύνη για τέτοιες ενέργειες που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο ανθρώπινες ζωές;
Σ' ολόκληρη την ΕΕ εντείνεται ένα τεράστιο κύμα προπαγάνδας ώστε ο μαυριδερός ξένος - πρόσφυγας ή μετανάστης - να γίνει συνώνυμο του βιαστή, του απολίτιστου ισλαμιστή. Το πολιτικό κατεστημένο της Ευρώπης αναγεννά τα παλιά αποικιοκρατικά στερεότυπα που καλλιεργούσε για τους ξανθούς Αρίους πληθυσμούς των υπεξουσίων του, που κινδύνευαν από την επιμιξία με τις υποτελείς ράτσες της Ανατολής.
Το φάντασμα του μαυριδερού ισλαμιστή που έρχεται στην Ευρώπη ύπουλα ως alien για να βιάσει τις κόρες και τις συζύγους του πολιτισμένου Ευρωπαίου, κατακλύζει τα λαϊκά αναγνώσματα χυδαίας προπαγάνδας από την εποχή της Βικτωριανής Βρετανίας και της Πρωσικής Γερμανίας. Είναι ο εφιάλτης κάθε πιστού Ευρωπαίου καθολικού και προτεστάντη από την εποχή της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, που οι φραγκολεβαντίνοι θεωρούσαν ως ανάχωμα στην εισβολή των καθυστερημένων μαζών από την Ανατολή.
Τα ίδια ζει σήμερα η ΕΕ. Από τη Γερμανία έως το Βέλγιο και την Αυστρία. Παντού καλλιεργείται ο πανικός του μαυριδερού ξένου, που εισέρχεται ύπουλα για να βιάσει γριές, νέες και παιδιά. Άλλοτε με κατασκευασμένα γεγονότα - αδιανόητα για ένα οργανωμένο πολιτισμένο κράτος - όπως ο ομαδικός βιασμός στο κέντρο της Κολωνίας τις παραμονές της πρωτοχρονιάς, που αποδόθηκε συλλήβδην σε ξαναμμένους Σύρους και άλλους μαυριδερούς πρόσφυγες, άρτι αφιχθέντες στη Γερμανία. Κι άλλες φορές σε πραγματικά περιστατικά που δίνονται επίσημα από τις αρχές διαστάσεις πραγματικής επιδημίας.
Στη Φλάνδρα, αλλά και στη Γερμανία, οι επίσημες αρχές έχουν αρχίσει "κατήχηση" σε μετανάστες και πρόσφυγες περί σεξουαλικότητας. Με στόχο, όπως λένε, να περιοριστεί η - όπως θεωρούν έμφυτη - τάση τους για βιασμούς. Και μόνο αυτό δείχνει το μέγεθος του καθεστωτικού ρατσισμού. Ο βιασμός για τους πολιτισμένους Ευρωπαίους είναι προϊόν ψυχικής διαταραχής, ενώ για τους απολίτιστους μαυριδερούς ανατολίτες είναι έλλειμμα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης!
Η αναβίωση του ρατσισμού είναι πλέον επίσημη πολιτική των αρχών της ΕΕ. Ένα επίσημα υποκινούμενο ρατσιστικό παραλήρημα σε χώρες με μεγάλη προϊστορία ρατσισμού, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες ως δουλική εργασία ενάντια στον ντόπιο πληθυσμό. Το μόνο που μένει είναι η πολιτική άνοδος του φασισμού και του ναζισμού , που σίγουρα θα συμβεί με την πολιτική που ακολουθεί η ΕΕ.
Τι δουλειά έχουμε εμείς σαν Ελλάδα σ' αυτή τη φωλιά του φιδιού που εγκυμονεί νέα Άουσβιτς; Γιατί δεχόμαστε να μετατρέψουν τη χώρα μας σ' ένα τεράστιο στρατόπεδο κράτησης εξαθλιωμένων ανθρώπων που ζητούν καταφύγιο και προστασία; Γιατί ανεχόμαστε τους εγχώριους ευρωπαϊστές της νεοναζιστικής Ενωμένης Ευρώπης, να μας αποκαλούν "ρατσιστές" επειδή αντιδρούμε ενάντια στα hot spots και στο "μπάτε σκύλοι αλέστε" της κατάλυσης των εθνών και των συνόρων;
Κι επειδή πρόσφατα ορισμένοι τρόφιμοι του Μαξίμου και εγκάθετοι του ΣΥΡΙΖΑ εξ Ηρακλείου Κρήτης θεώρησαν καλό να λασπολογήσουν εναντίον επαμιτών από τις στήλες της ΕφΣυν, θα τους λέγαμε τα εξής απλά: Το ΕΠΑΜ δεν δέχεται μαθήματα από καρακόλια της εξουσίας και του δοσιλογισμού. Δεν δέχεται μαθήματα από εκείνους που μπερδεύουν τη δημοσιογραφία με τη μαύρη προπαγάνδα και τη διατεταγμένη υπηρεσία σε συμφέροντα και σκοπιμότητες.
Τα μέλη και οι φίλοι του ΕΠΑΜ οφείλουν να πρωτοστατήσουν στο ξεσηκωμό του λαού εναντίον της δημιουργίας των στρατοπέδων κράτησης που επιτάσσει η νεοναζιστική Ευρώπη. Επιτελούν έτσι με τον καλύτερο τρόπο το δημοκρατικό και πατριωτικό τους καθήκον.
Ρατσιστής και φασίστας είναι εκείνος που δεν αναγνωρίζει με βάση τα διεθνώς νόμιμα τον πρόσφυγα ως τέτοιον και δεν του αποδίδει τα προβλεπόμενα δικαιώματα. Ας μας απαντήσουν λοιπόν όλοι αυτοί οι όψιμοι δήθεν. Γιατί η ελληνική κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει τους πρόσφυγες ως τέτοιους και δεν τους παρέχει αμέσως με τα απαραίτητα έγγραφα ώστε με τη συνδρομή της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ να φύγουν από τη χώρα; Διότι σε μια τέτοια περίπτωση οι πρόσφυγες δεν θα μπορούσαν να κρατηθούν παρά κι ενάντια στη θέλησή τους, ενώ κανένα κράτος δεν θα μπορούσε να τους απαγορεύσει την είσοδο.
Η ελληνική κυβέρνηση με εντολή της ΕΕ μιλά για πρόσφυγες, αλλά δεν τους αναγνωρίζει νόμιμα ως τέτοιους ακολουθώντας τις διεθνείς συμβάσεις και τα πρωτόκολλα περί προσφύγων. Αν το έκανε θα όφειλε να τους παράσχει με τα προβλεπόμενα ταξιδιωτικά έγγραφα, προκειμένου να φύγουν και να πάνε όπου θέλουν. Δεν θα μπορούσε δηλαδή να τους εγκλωβίσει στην Ελλάδα και να τους σταβλίζει ως κοπάδι, όπως είδαμε να συμβαίνει στην Ειδομένη. Ούτε βέβαια θα μπορούσε να τους θέσει υπό καθεστώς κράτησης, ή να τους μεταχειρίζεται όπως θέλει.
Κι επειδή η νεοναζιστική ΕΕ διατάσσει, η Ελλάδα δεν τολμά να καταγγείλει την Τουρκία με βάση τη γνωστή απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ του 2005 με βάση την οποία η κυριαρχία δεν προστατεύει πλέον τα κράτη από την απευθείας ανάμιξη της διεθνούς κοινότητας, όταν αυτά ευθύνονται για πράξεις γενοκτονίας εναντίον του πληθυσμού τους, ή απειλούν την ευημερία και τα νόμιμα δικαιώματα όσων βρίσκονται στην επικράτειά τους.
Με βάση αυτή την απόφαση η Τουρκία:
1. Φέρει την κύρια ευθύνη για την προστασία των πληθυσμών από γενοκτονία, εγκλήματα πολέμου, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εθνοκάθαρση, αλλά και την υποκίνηση του. Συμβαίνει ή δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο σήμερα στην Τουρκία; Και μάλιστα όχι μόνο εναντίον των προσφύγων, αλλά και σε βάρος των ίδιων των πολιτών, πρωτίστως Κουρδικής καταγωγής;
2. Η διεθνής κοινότητα έχει την ευθύνη να χρησιμοποιήσει όλα τα κατάλληλα διπλωματικά, ανθρωπιστικά και άλλα μέσα για την προστασία των πληθυσμών από τα εγκλήματα αυτά. Εάν το κράτος αδυνατεί πρόδηλα να προστατεύσει τους πληθυσμούς του, η διεθνής κοινότητα οφείλει να είναι έτοιμη να αναλάβει συλλογική δράση για την προστασία του πληθυσμού, σύμφωνα με το Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Ακόμη και με ανάπτυξη δυνάμεων.
Γιατί δεν επικαλείται η Ελλάδα αυτή την απόφαση εναντίον της Τουρκίας και του καθεστώτος Ερντογάν; Γιατί δεν απαιτεί από την ΕΕ και τη διεθνή κοινότητα να προβούν άμεσα σ' όλα τα ενδεικνυόμενα μέσα; Γιατί δεν απαιτεί από το ΝΑΤΟ - με βάση αυτή την απόφαση του ΟΗΕ - να αναπτύξει τις δυνάμεις του στα παράλια της Τουρκίας και να προβεί ακόμη και σε ναυτικό αποκλεισμό της συγκεκριμένης χώρας, αν χρειαστεί;
Για έναν και μόνο έναν λόγο. Για να μεταβληθεί η Ελλάδα σε ένα απέραντο στρατόπεδο κράτησης και διαλογής ανθρώπων υπό τις εντολές των Ευρωπαίων. Κι όταν η χώρα διαλυθεί παντελώς. Κι όταν ο ντόπιος θα στραφεί εναντίον του ξένου κι ο ξένος εναντίον του ντόπιου, τότε οι Ευρωπαίοι, το ΝΑΤΟ και όλοι οι άλλοι εταίροι μας, θα αποφασίσουν ότι η Ελλάδα είναι πλέον failed state - όπως αποκαλεί η δυτική διπλωματία τα κράτη όπου η ίδια η Δύση τις περισσότερες φορές οδηγεί σε κατάρρευση και ακυβερνησία - προκειμένου να αναπτυχθούν δυνάμεις στρατιωτικής κατοχής. Δήθεν για τη διασφάλιση της τάξης και της ασφάλειας στην επικράτεια. Βρισκόμαστε ήδη στο παρά πέντε.

6 σχόλια:

  1. ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

    Έχουν περάσει πάνω από 5 αιώνες , από τότε που η αρχή των αποικιοκρατικών ταξιδιών ένωσε την Γηραιά Ήπειρο με τον Νέο Κόσμο. Από τότε δεν βρέθηκε καμιά χώρα να σκεφτεί ότι πρέπει κάποτε να γίνει κάποιος έντιμος απολογισμός. Είσαι η Αγγλία, η Γαλλία, η Ολλανδία ; Πού πήγες ; Πόσους σκλάβωσες ; Πόσο μετάλλευμα αφαίρεσες ; Είσαι η Γερμανία, η Αμερική, η Τουρκία, το Ισραήλ ; Που εισέβαλες ; Τι όπλα χρησιμοποίησες ; Πόσους σκότωσες ; Μετά από ένα τέτοιο απολογισμό, σίγουρα τα πράγματα θα έμπαιναν σε ένα πιο δίκαιο δρόμο. Ίσως και η έννοια της δικαιοσύνης να αποκτούσε πιο πρακτική μορφή. Και τα πολλά κλάματα να μετατρέπονταν σε στιγμές ανακούφισης για τους κατατρεγμένους λαούς. Και η τεχνολογία θα αποκάλυπτε την ντροπή των ιδιοκτητών της. Τότε ο κόσμος θα μπορούσε να συνεργαστεί καλύτερα, αφού μετά την συγγνώμη θα επακολουθούσαν οι επανορθώσεις. Και ίσως να μην χρειαζόταν να γίνει κανένα αντιαποικιοκρατικό δικαστήριο αφού θα υπήρχε αναγνώριση και μεταμέλεια.
    Η Ιστορία δεν κατασκευάζεται όταν είναι νωπά τα τραύματα των θυμάτων. Και έχει έρθει η στιγμή που πρέπει να μιλήσει και να την ακούσουμε όλοι, θύτες και θύματα. Αυτή είναι η αξία των Ηνωμένων Εθνών. Για Ειρήνη που βασίζεται σε δικαιοσύνη και δικαίωση αυτών που έζησαν το άδικο του ισχυρότερου. Για Ειρήνη που θα εκπροσωπείται επάξια από το αθλητικό πνεύμα της άμιλλας κι όχι του καταστροφικού ανταγωνισμού.
    Ο Πολιτισμός έχει αξίες που φαίνονται μέσα από την διαγωγή των λαών που εκπροσωπούν. Αν οι αξίες αυτές δεν χαρακτηρίζουν την ιστορία του λαού αυτού που αδικεί, τότε δεν φταίει η αιώνια αξία της Δικαιοσύνης, αλλά αυτός ο λαός και οι εκπρόσωποί του. Αν οι απόγονοι ενάρετων προγόνων δεν ακολούθησαν το παράδειγμά των, τότε είναι βαρύτερα υπεύθυνοι γιατί ενώ είχαν καλό δάσκαλο, δεν θέλησαν να του μοιάσουν. Και φυσικά είναι περισσότερο αξιοκατάκριτοι , οι λαοί αυτοί που άκουσαν τις ωραιότερες διδαχές και όμως έζησαν μακριά από το διδακτικό τους ήθος.
    Η Επιστήμη που χωρίσθηκε από την Αρετή, έγινε πανουργία, γιατί σκοπός της έγινε η καταστροφή των άλλων ανθρώπων. Κάθε καινούργια εφεύρεση μεγαλώνει ή μικραίνει το χάσμα της επικοινωνίας. Όταν ο εγωισμός, η πλεονεξία και η φιλαρχία αποτελούν τα κίνητρα των εφευρετών, τότε καμία εφεύρεση δεν μειώνει το χάσμα. Όταν όμως η Αλληλεγγύη, η Ειρήνη και η Ευεργεσία διαπνέουν την ερευνητική σκέψη, τότε το χάσμα θα μειωθεί, ίσως και να μηδενιστεί.
    Ο Πόλεμος είναι η καταστροφή της ζωής, αφού όμως ξεκίνησε πρώτα η αρχή της καταστροφής της ψυχής. Ο εγωιστής λαός μπορεί κάποτε να μετανιώσει για την δράση του, όμως υπάρχει ανάγκη να ακούσει την φωνή των άλλων λαών που θα τον βοηθήσουν να το καταλάβει, προτού εκδηλώσει την συμπεριφορά του. Το ίδιο πρέπει να γνωρίσει και ο κακόβουλος δάσκαλος και ο πονηρός εφευρέτης.
    Γιατί ο πολιτισμός της ψυχής, είναι η ψυχή του πολιτισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξαιρετικό άρθρο. (Κι αυτό το λέει κάποιος που δεν συμφωνεί πάντα ή σε όλα μαζί σας).

    Αν, ΜΕΤΑ από αυτό, κάποιοι λασπολόγοι συνεχίσουν να σας λένε "ρατσιστή" κ. Καζάκη, εγώ θα δηλώσω εξωγήινος αστροναύτης.
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χμ...Απο ποιον πλανητη επομενως ; ( εχει σημασια ξερετε, καθως δεν υπαρχει η παραμικρη αμφιβολια για το τι θα συνεχισουν να προσαπτουνε στον καζακη οι εν λογω λασπολογοι )

      Διαγραφή
  3. Καλημερα Δημήτρη.
    Χθες παρακολούθησα την ομιλία σου στον Βόλο η οποία ήταν εξαιρετική. (Σε ρώτησα για το αν σχεδιάζεις να μιλήσεις στην Λάρισα)
    Κάποιες ερωτήσεις σύμφωνα με όσα ακούστηκαν χθές αλλά και γενικότερα.
    Μίλησες για στάση πληρωμών προς το ελληνικο κράτος η οποία θα οδηγήσει σε πτώση της κυβέρνησης. Μετά αναλαμβάνει το ΕΠΑΜ του 0.77%.
    (1)Τα μεγάλα κόμματα, άλλοι πολιτικοί φορείς δεν θα διεκδικήσουν
    την εξουσία;
    Το κενό της διοίκησης θα το κλείσει μία Εθνοσυνέλευση.
    (2) Πρακτικά πως θα γίνει Εθνοσυνέλευση και πως θα θεσμοθετηθεί ως επίσημος φορέας διακυβέρνησης του Ελληνικού κράτους; Πως θα αναγνωριστεί από όλους τους Έλληνες πολίτες αλλά και απο τα άλλα κράτη;
    Κάποιος ρώτησε αν υπάρχει κίνδυνος αναταραχών-εμφυλίου και απάντησες πως αν ο λαός έχει λυμένα τα βασικά του προβλήματα γιατί να προχωρήσει σε φασαρίες.
    (3) Τι γίνεται με εγκληματικά στοιχεία;
    Για την μονομερη διαγραφή του χρέους θα επικαλεστούμε το διεθνές δίκαιο. Σύμφωνα με την συνθήκη της Γενεύης έχουμε το δικαίωμα να δώσουμε χαρτιά σε όλους τους μετανάστες και να νομιμοποιηθουν.(Σύμφωνα με τα λεγόμενα σου η Τουρκία δεν το έχει).
    Επίσης η Ελλάδα δεν υπάρχει σε 17 γεωστρατηγικές αναλύσεις δηλ. μας θεωρουν οικόπεδο.
    (4) Μα αν φύγουμε απο Ε.Ε, ΝΑΤΟ, διαγράψουμε το χρέος δεν θα απομονωθούμε πολιτικά και οικονομικά; Τότε πως θα
    επικαλεστούμε το διεθνές δίκαιο οταν εμεις έχουμε αθετήσει-καταπατήσει τις υποχρεώσεις μας; Το επιχείρημα της εθνικής κυριαρχίας, αυτοδιάθεσης είναι αρκετό; (Κάνεις συχνα ιστορική αναφορά στην συνθήκη της Βεστφαλίας)
    (5) Όταν όλες οι χώρες έχουν κλείσει τα συνόρα τους στους μετανάστες, τι νόημα θα έχουν τα χαρτιά που δίνει η Ελλάδα;
    (6) Δεν υπάρχει φόβος επιβολής εμπάργκο; (Αναφέρεις ως εναλλακτική λύση Ρωσία, Ινδια)
    Είπες πως με μετάβαση σε εθνικό νόμισμα πρόβλημα θα έχουν όσοι έχουν ευρω σε ξένες τράπεζες.
    (7) Αν η Ελλάδα απομονωθεί το ευρώ, δολλάριο δεν θα αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη αξία για τον Έλληνα πολιτη;
    Είπες κατά την μεταβατική περίοδο η πρόσβαση σε καταναλωτικα αγαθά θα περιοριστεί.
    (8) Αυτην την περίοδο δεν θα υπάρξει κερδοσκοπία από όσους έχουν ευρω ;
    Ανέφερες το παραδειγμα της Νορβηγικής κορώνας και είπες πως πρέπει να μεταποιήσουμε τον ορυκτό πλόυτο μας
    (9)Μπορουμε να το κάνουμε αυτό χωρις ξένα κεφάλαια και τεχνογνωσία; Αυτο δεν θα χρειαστεί τουλαχιστον μια δεκαετία;

    Δώσε μου μια απάντηση με λίγα λόγια και ελπίζω να τα πούμε απο κοντά.

    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άκουσα σε μια εκπομπή σου να λες: <<'Εχουμε δώσει 606 δις στις τράπεζες και θα τις δώσουμε και άλλα 60.>> Σύνολο; 666. Τυχαίο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μεγάλο μέρος απο όσους έρχονται απο τη Τουρκία δεν μπορούν να θεωρηθούν ως πρόσφυγες και είναι λαθρομεταναστες που πληρώνουν χιλιάδες ευρω σε διακινητες. Πρόκειται για αφγανούς, πακιστανούς, μπαγκλαντεσιανούς και άλλους.

    https://gianalytics.org/488-greece-is-being-filled-with-economic-migrants-not-refugees-while-merkel-orders-more

    Τα ΜΜΕ και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όμως παρουσιάζουν μια διαφορετική κατάσταση οτι όλοι αυτοί ειναι "Σύριοι" και δείχνουν αποκλειστικά εικόνες με σύριες με μικρά παιδιά.

    Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Το λιμάνι του Πειραιά ηδη έχει μετατραπεί σε παραγκούπολη και χιλιάδες καταφθάνουν καθε μερα. Τα νησιά απέναντι απο τη Τουρκία είναι μόνιμος χώρος υποδοχής, και η τουριστική οικονομία καταστράφηκε ολοκληρωτικά. Ποιος τουρίστας πρόκειται να πληρώσει για να παει στη Λέσβο και στη Χίο οταν περιφέρονται δεκάδες χιλιαδες λαθρομεταναστες ?

    Η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα με αδύναμη οικονομία και δεν μπορεί να βοηθήσει όλους αυτούς που συσσωρεύονται εδω. Και κρίση να μην είχαμε παλι θα υπήρχε τεράστιο πρόβλημα, πόσω μάλλον στη σημερινή κατάσταση οικονομικής καταστροφής.

    Με 40% ανεργία (70% στους νέους) δεν μπορουν να επιβιώσουν οι έλληνες.
    Νέοι που εργάζονται full time σε καφετεριες η καταστήματα ρούχων πληρώνονται με 350-400 ευρώ το μήνα, δεν μπορείς να ζήσεις αφου δεν φτάνουν ουτε για να νοικιάσεις γκαρσιονέρα του 1960 και να πληρώσεις ρεύμα.....

    Θα έχουμε τεράστια προβλήματα πολυ σύντομα. Πως θα ζήσουν ολοι αυτοι εδω?
    Δεν θα στραφούν σε κλοπές και στο οργανωμενο έγκλημα να επιβιώσουν ?

    Αλλα ακόμα και εαν το ελληνικό κράτος τους παρείχε εργασία, στέγη, επιδόματα και αλλες παροχές (με δαπάνη του ελληνα φορολογουμενου), υπαρχει σοβαρό ζήτημα.

    Γιατι την ιδια στιγμη αρνούνται να παρέχουν στους ελληνες πολιτες με πρόσχημα τη κρίση?
    Υπαρχουν εκατοντάδες χιλιάδες ελληνες που ειναι άστεγοι, αλλοι χωρις θέρμανση,
    χωρίς εργασία, χωρις επιδόματα ανεργίας, χωρις ιατροφαρμακευτική περίθαλψη
    κλπ. οι δαπανες για παιδεία/υγεία έχουν μειωθεί δραματικά κλπ

    Οταν πεινάει ο ελληνικός λαος μεσα στη πατρίδα του, είναι μεγιστη υποκρισία απο το καθεστώς να το παίζει "φιλανθρωπικό ίδρυμα" ολης της οικουμένης οταν μάλιστα άλλα πιο πλούσια κράτη σε Β.Ευρώπη, Β.Αμερική και αραβικές χώρες του Κόλπου κάνουν τις "πάπιες"....

    ΑπάντησηΔιαγραφή