Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Να δείτε που ο Βαρουφάκης ετοιμάζει ηρωική έξοδο από την κυβέρνηση.

Δείτε την είδηση. Με αφορμή ερώτηση (11/6) του γνωστού δημίου των φορολογουμένων Χ. Θεοχάρη («Ποτάμι») μέσω της οποίας ασκήθηκε κριτική στις κυβερνητικές επιλογές και στους ακολουθούμενους χειρισμούς ακόμη και στο πεδίο της ενημέρωσης του Κοινοβουλίου, ο υπουργός Οικονομικών Βαρουφάκης μίλησε για «πρόβλημα δημοκρατίας στην Ευρώπη», αφού –όπως είπε– για τη μη ενημέρωση της Βουλής και του ελληνικού λαού ευθύνονται οι εταίροι, καθώς έχουν χαρακτηρίσει casus belli το να προβεί η κυβέρνηση σε μια τέτοια ενημέρωση.

Βέβαια δεν ξεκαθάρισε πώς χαρακτηρίζεται ο υπουργός, ή η κυβέρνηση, η οποία θέτει πάνω από την ρητή δέσμευσή τους προς τον λαό, που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί, τις εντολές ξένν κέντρων; Υποταχτικούς; Γιουσουφάκια; Ανάξιους; Εθελόδουλους; Πάντως όχι εθνικά υπερήφανους διαπραγματευτές.

Επίσης δεν ξεκαθάρισε τι σημαίνει casus belli; Οι εταίροι μας, δηλαδή, μας απειλούν με πόλεμο; Κι από πότε στα casus belli, οι σοβαρές κυβερνήσεις σκύβουν το κεφάλι και υπακούουν; Κι αν η στάση απέναντι στα φραστικά casus belli των εταίρων μας, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι λυγίζουν αυχένα και μέση, τότε πώς λέτε να συμπεριφέρονται απέναντι σε χώρες σαν την Τουρκία που τα εννοούν κυριολεκτικά; Καταλάβατε τώρα γιατί με τέτοιες κυβερνήσεις έχουμε ανύπαρκτα σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα;

Μήπως αντί για εταίρος η Ελλάδα έχει καταντήσει εταίρα στην ΕΕ; Μόνο έτσι εξηγείται γιατί εισπράτουμε τέτοιες κυβερνήσεις και υπουργούς. 

Εδώ θα μου πείτε ότι η ελληνική(;) κυβέρνηση έκανε γαργάρα την ιταμή και άκρως ρεβανσιστική δήλωση της Μέρκελ για την Ελλάδα, που προδικάζει εμμέσως πλην σαφώς ότι αν δεν υποταχθεί η Ελλάδα στις δικές της επιταγές, θα μετατραπεί σε νέο Κόσοβο και Πρίστινα. Ποια σοβαρή χώρα στον πλανήτη, θα ανεχόταν τέτοια προσβολή; Ποιά θα ανεχόταν χωρίς τα απαραίτητα σκληρά διπλωματικά αντίμετρα, τέτοιες δηλώσεις ηγέτη ξένου κράτους, που ισοδυναμούν με ευθεία απειλή πολέμου; Μόνο ο ντόπιος δοσιλογισμός, η πρώτη φορά αριστερά και η παρωδία πατριωτών του Καμμένου, ο οποίος τώρα βρίσκεται στο Άμπου Ντάμπι για δουλειές της φαμίλιας Μητσοτάκη και Μπους.

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του, τέλος, ο Βαρουφάκης χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για: την ΕΚΤ («Εκλεισε την κάνουλα ρευστότητας στο ελληνικό Δημόσιο. Ηταν μια καθαρή πολιτική παρέμβαση της ΕΚΤ»), τις προηγούμενες κυβερνήσεις Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ (Δεν έλεγαν «όχι» και αποδέχονταν τα πάντα), τα μεγάλα ξένα ΜΜΕ και το –όπως είπε– «χαλκείο των Βρυξελλών», ενώ αναφερόμενος στα στελέχη της τρόικας που έρχονταν για ελέγχους στην Ελλάδα στα χρόνια του Μνημονίου, έκανε λόγο για «ομάδες τεχνοκρατών κατοχής που εισέβαλλαν στα υπουργεία και εξευτέλιζαν τους υπουργούς και τον ελληνικό λαό».

Να δείτε που ο Βαρουφάκης ετοιμάζει ηρωική έξοδο όταν τα απανωτά μνημονιακά νομοσχέδια θα προκαλέσουν την οργή του κόσμου. Κι ενώ αυτός θα φεύγει ηρωικά, ο κ. Λαφαζάνης και οι δικοί του θα ψηφίζουν για να μην υπονομεύσουν την πρώτη φορά αριστερά. Θα ψηφίζουν μαζί με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ακόμη και ΧΑ. Όπως άλλωστε κάνουν μέχρι τώρα.

13 σχόλια:

  1. Δημήτρη με τις τελευταίες εξελίξεις,πάμε ολοταχώς σε IOUs ή υπάρχει έστω και η παραμικρή πιθανότητα αυτή η κυβέρνηση να μας βγάλει από το ευρώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να μας βγάλει από το ευρώ. Αν υπήρχε έστω και η παραμικρή πιθανότητα τότε θα βλέπαμε κάποια κινητικότητα. Θα βλέπαμε κάποιους σαν τον Λαπαβήτσα να διατυπώνουν σοβαρές προτάσεις. Αντίθετα κάθε φορά που βγάζουν τον Λαπαβήτσα είναι για να δυσφημήσουν το εθνικό νόμισμα, γιατί ο άνθρωπος, σκόπιμα ή όχι δεν ξέρω, λέει μπούρδες. Που είναι η προετοιμασία μιας τέτοιας επιλογής; Με ποιούς θα την κάνουν; Που είναι οι προτάσεις σχεδίου; Εκτός από συνθήματα της κακιάς συμφοράς από συνιστώσες δεν βλέπω τίποτε άλλο. Νέκρα και αντιπαραθέσεις επί συνθημάτων, επί ποντικών και γάτων.

      Διαγραφή
  2. γιατί ηρωική ..αφού είναι μια απλή κίνηση του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ηρωική γιατί θα εμφανιστεί ως ο μόνος διαφωνών με τις επιλογές των δανειστών, ενώ η κυβέρνηση πειθήνια θα τις εφαρμόζει. Ο νάρκισος αυτός δεν μπορεί να βρεθεί σε θέση που θα τον φτύνουν μέχρι και οι πέτρες. Έτσι όταν όλα θα έχουν κριθεί, αυτός θα επιχειρήσει ηρωική έξοδο πριν ο κόσμος τους πάρει αυτόν και την παρέα του με τις πέτρες. Τουλάχιστον αυτή την εντύπωση μου δίνουν οι δηλώσεις του.

      Διαγραφή
  3. Δημήτρη μπορείς να σχολιάσεις τις απόψεις του Νίκου Οικονομίδη; Τον είδα προχθές στο πρωινό του mega.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον έχω σχολιάσει επανειλλημένα στο e-roi.gr. Ο τύπος είναι απ' εκείνα τα βλαχαδερά εξ Αμερικής με τη γνωστή προφορά, που παλιότερα ο λαός μας ονόμαζε μπρούκληδες, που ξέρει μόνο από κομπίνες στα χρηματιστήρια.

      Διαγραφή
    2. Γιατί τόση εμπάθεια για την έταιρη μοσχαροκεφαλή εξ Αμερικής ;
      Αυτό το περί χρηματιστηρίων δε νομίζω ότι έχει βάση αφού ο κος καθηγητής δεν κατέχει το άθλημα.
      Μαϊντανός και παπαγαλάκι από τα λίγα και ντενεκές όσο ελάχιστοι.
      Αλήθεια κ.Καζάκη γιατί πιστεύετε ότι ο ελληνικός λαός αξίζει κάτι καλύτερο ;
      Οι αποφάσεις του δεν έπαιξαν κανένα ρόλο για την κατάντια του ;
      Χρειάζονται ισχυρότερο σοκ οι έλληνες από τη μικρασιατική καταστροφή για να ισιώσουν παραδεχτείτε το.

      Διαγραφή
  4. Αυτό, για να ξέρεις, δημοσιεύτηκε στην Αυγή.

    http://www.avgi.gr/article/5616320/kai-omos-to-paixnidi-tis-oikonomias-gurizei#st_refDomain=t.co&st_refQuery=/Hg4VqCSs9x

    Η οικονομία δεν καταρρέει, λέει, επι Συριζα, αντιθετα ανακάμπτει ασθενικά. Στη χειρότερη, λέει, εχει μείνει "στάσιμη", λόγω της διαπραγμάτευσης.
    Τους βαράς ή δε τους βαράς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς αναφέρεται σε κρατικοδίαιτα κομματόσκυλα που δεν κυκλοφορούν στον κόσμο να δουν τι γίνεται.

      Διαγραφή
  5. Η μπουρδολογία και η κινδυνολογία απο τα ΜΜΕ του κατοχικού καθεστώτος έχει φτάσει στο απροχώρητο και παρουσιάζουν (πάντα χωρίς καμία τεκμηρίωση) οτι μια πιθανή αποχώρηση απο το ευρώ (η και την Ε.Ε) ισοδυναμει με ... "ολοκαύτωμα" και οτι η ανεργία θα διπλασιαστεί, ο πληθωρισμός, θα φτάσει σε 1000%, οι μισθοί θα πέσουν στο μισό, θα χαθουν οι καταθέσεις, δεν θα έχουμε πετρέλαιο και φάρμακα (το οτι εισαγουμε πετρελαιο απο χωρες εκτος της ΕΕ φαίνεται δεν το εχουν σκεφτει ) κλπ.
    Ολα αυτά φυσικά και δεν ευσταθούν αλλα έχουν καταφέρει να αποβλακώσουν μια κρίσιμη μάζα του κόσμου.

    Στη πράξη ακόμα και κυρώσεις να μας επέβαλλαν, δεν θα είχαμε τη σημερινή καταστροφικη κατάσταση. Και υπάρχουν πολλα παραδείγματα κρατών που επιβίωσαν κυρώσεων.

    Η Ροδεσία (με καθεστώς παρόμοιο του απαρτχαιντ) το 1965-1980 είχε οικονομικές/εμπορικες κυρώσεις, μη διεθνη αναγνώριση και διπλωματική απομόνωση ενώ ήταν και σε εσωτερική εμπόλεμη κατάσταση αλλα όχι μόνο κάλυπτε πολλες εσωτερικες αναγκες αλλα ανέπτυξε και τη βιομηχανία της. Μάλιστα έφτασε να έχει απο το υψηλότερα βιοτικα επίπεδα στην Αφρική αλλα και στο κόσμο (για τους ευρωπαικής καταγωγής κατοικους)

    Η Κουβα που για δεκαετίες αντιμετωπίζει αμερικανικό εμπαργκο, απο το 1990 και μέτα έχασε τις εμπορικές σχέσεις και την οικονομική βοήθεια απο το Ανατολικό μπλοκ και την ΕΣΣΔ, αλλά οχι μονο επιβίωσε αλλα εχει καταφέρει να διατηρήσει ενα υψηλό επίπεδο στο σύστημα υγείας και παιδείας ενώ έχει αναπτύξει και τη φαρμακευτική της βιομηχανία.

    Το Ιράν αντιμετωπίζει και αυτό κυρώσεις, αλλά έχει καταφέρει σε πολλούς τομείς να αναπτύξει εγχώρια βιομηχανικά και τεχνολογικα προιόντα ενώ επιδίδεται και σε εξωτερικό εμπόριο μεσω ανταλλαγής διαφορετικών προιόντων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αμήν και πότε : Η Βαρουφάκειος Εξοδος, θα μείνει εις την ιστορία...ως μία πράξη ηρωικής αποποίησης ευθυνών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμφωνώ ,κύριε Καζάκη ότι δεν είναι η ρήξη στις επιλογές τους, για δυο λόγους: Πρώτο, γιατί τα ΜΜΕ που αντιπολιτεύονται τον Συριζα, έχουν καλλιεργήσει εδώ και καιρό για το εθνικό νόμισμα μια πολύ αρνητική εντύπωση που η πλειοψηφία άκριτα την έχει ασπαστεί και δεύτερο, γιατί θα είχαν ήδη χρησιμοποιήσει τα δικά σας επιχειρήματα (ελλείψει δικών τους), ή θα σας είχαν προσεγγίσει., εφόσον μόνος και εξ αρχής τοποθετηθήκατε σοβαρά υπέρ αυτής της λύσης. Είναι εξοργιστική η στάση δημοσιογράφων που ,ενώ στο παρελθόν σας καλούσαν συχνά να τους δώσετε τα «φώτα» σας, τώρα πιέζουν ασφυκτικά τους πλέον ανίδεους του Σύριζα να απαντήσουν τι θα γίνει μετά τη φημολογούμενη ρήξη, για να ακούγεται το «πατριωτικότατο» έντιμος συμβιβασμός, που βολεύει τους έχοντες και πρέπει να το καταπιούμε «για το καλό μας» και εμείς οι μη έχοντες.
    Αν τα ΜΜΕ έχουν πάθει αμνησία, γιατί δεν τους στέλνετε μια ανοιχτή επιστολή να τους θυμίσετε ποιος είστε και όσα λέγατε; ΑΝ σε μια εκπομπή από αυτές που σας καλούσαν ζητήσετε την παρέμβασή σας - έστω τηλεφωνικά- δεν θα αναγκαστούν να σας δώσουν το λόγο; Και κάτι ακόμα: Τι γνώμη έχετε για τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, που παρουσιάζουν τη συντριπτική πλειοψηφία να θέλει συμφωνία και όχι ρήξη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή