Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Δείτε, ακούστε, διαβάστε και κρίνετε μόνοι σας για το μέγεθος του σκανδάλου των 49,4 δις ευρώ swap.

Μην ξεχνάτε αυτό που μετά μανίας, με άθλιες και γκεμπελικού τύπου - οι οποίες δείχνουν το ποιόν και το ήθος του άνανδρου ανδρός - επιθέσεις εναντίον μου προσπαθεί να συγκαλύψει ο κ. Χατζηνικολάου και τα σκυβαλά του.
Δηλαδή, το μέγα σκάνδαλο των 49,4 δις ευρώ swap της κυβέρνησης Τσίπρα με φορείς της Γενικής Κυβέρνησης. Ξαναλέμε ότι το swap αυτό δεν έχει απλά σχέση με την αρπαγή των ταμειακών διαθεσίμων από Ασφαλιστικούς Φορείς (ΑΦ), ΝΠΔΔ, ΕΣΥ, ΕΟΠΥΥ, κοκ.
Ποιά έσοδα δέσμευσαν για το swap;
Το μέγεθος 49,4 δις ευρώ παραπέμπει σε επιχείρηση δέσμευσης μελλοντικών εσόδων από φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, όπως π.χ. μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι - που σύμφωνα με τις προτάσεις της κυβέρνησης στην ευρωτρόικα θα αυξάνουν συνεχώς τα επόμενα χρόνια το αντίτιμο των εισητηρίων.
Για να γίνει κατανοητό. Τα 49,4 δις ευρώ είναι περίπου το ποσό που ελπίζει να εισπράξει συνολικά το κράτος απ' όλες τις τακτικές πηγές του μέχρι το τέλος του 2015 ως ευρύτερος δημόσιος τομέας. Προφανώς το ποσό αυτό δεν υπάρχει πουθενά σαν ταμειακό διαθέσιμο, ακόμη κι αν αθροιστεί το σύνολο των φορέων Κεντρικής και Γενικής Κυβέρνησης.
Που τα βρήκε λοιπόν η κυβέρνηση Τσίπρα; Πουθενά. Swap ρευστότητας ύψους 49,4 δις ευρώ, σημαίνει ότι η κυβέρνηση Τσίπρα έβαλε ενέχυρο μελλοντικά έσοδα αυτού του ύψους για να εισπράξει ρευστό της τάξης που δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 3-5 δις ευρώ. Το ποσό που εισέπραξε η κυβέρνηση είναι δική μας εκτίμηση με βάση τα ειωθότα της αγοράς κεφαλαίου.
Νέο χρέος 50 δις και νέα ελλείματα
Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει τρία απλά πράγματα: Η κυβέρνηση δεν δίστασε να φορτώσει επιπλέον χρέος κοντά 50 δις ευρώ με πιθανή δέσμευση μελλοντικών εσόδων. Αυτό σημαίνει ότι αυτά τα κοντά 50 δις ευρώ μελλοντικά έσοδα θα λείψουν από το δημόσιο ταμείο κι έτσι το πρόβλημα του ελλείμματος θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο.
Κι έτσι με βάση τη λογική δανειστών-κυβέρνησης που επιμένουν στο κυνήγι του πρωτογενούς πλεονάσματος, η λιτότητα και τα υφεσιακά μέτρα όχι μόνο είναι σίγουρα για τώρα και για το μέλλον, αλλά είναι επίσης σίγουρο ότι θα ενταθούν στο έπακρο. Αυτό επιτάσσει το κυνήγι της αιμοβόρας χίμαιρας του πρωτογενού πλεονάσματος σε περιβάλλον αυξανώμενων ελλειμμάτων λόγω χρέους και καθοδικού σπιράλ ύφεσης.
Ποιός όμως είναι σε θέση να διαθέσει τέτοια ρευστότητα έναντι 49,4 δις ευρώ swap; Οι Ασφαλιστικοί Φορείς και τα ΝΠΔΔ έχουν πολύ περιορισμένη δυνατότητα. Αν μιλάμε για ποσά ρευστότητας των 3-5 δις ευρώ, τότε από το swap είναι μάλλον ασφαλές να υποθέσουμε ότι επωφελήθηκαν τράπεζες και επενδυτικοί φορείς της αγοράς. Η Lazard ξέρει από παλιά την δουλειά αυτή και σίγουρα θα ήταν ένας από τους λόγους που την προσέλαβαν από την πρώτη κιόλας εβδομάδα.
Μεγάλη ευκαρία για κονόμα στο παρασκήνιο
Έτσι το ευαγές αυτό ίδρυμα, ή κάποιο άλλο παρόμοιο, θα ανέλαβε να διευθετήσει το swap και να αποτελέσει ακόμη και βιτρίνα για ολιγάρχες της πολιτικής και των επιχειρήσεων, εντός και εκτός Ελλάδας, που δεν θα έχασαν την ευκαιρία να επωφεληθούν. Να κερδίσουν δηλαδή όλοι μαζί κοντά στα 50 δις ευρώ σε περίοδο ίσως των 5 ετών, όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις, αγοράζοντας την απαίτηση αυτή σήμερα με πολύ λιγότερο από 10% της αξίας της.
Ποιός κερδοσκόπος δεν θα άρπαζε την ευκαιρία; Αρκεί βεβαίως να εξασφαλίσουν ότι τουλάχιστον στα επόμενα 5 έτη, ότι κι αν γίνει, ότι κι αν συμβεί στην Ελλάδα, στα πράγματα θα βρίσκεται φιλικό πολιτικό προσωπικό που θα εγγυάται την είσπραξη αυτού του swap. Τώρα, όποιος αφελής θέλει να πιστεύει ότι από αυτή τη "μπίζνα"¨δεν επωφελήθηκαν κομματικά ταμεία και δεν λαδώθηκαν τσέπες πολιτικών, μπορεί να συνεχίσει να το πιστεύει. Άλλωστε τέτοια κακά πράγματα δεν συμβαίνουν στην Ελλάδα.
Καταλάβατε τώρα γιατί πέταξε τη μάσκα του αμερόληπτου δημοσιογράφου ο κ. Χατζηνικολάου. Καταλάβατε γιατί η Ναυτεμπορική, που δημοσίευσε την είδηση, θεώρησε την "επιλογή αυτή μονόδρομο". Και φαντάζομαι ότι εύκολα θα καταλάβατε γιατί κανείς μέσα στη Βουλή δεν τολμά να σηκώσει το θέμα, κανένα από τα κόμματα της κρατικής επιδότησης και των δανεικών. Ούτε βέβαια κάποιο άλλο από τα ευηπόληπτα μέσα της δήθεν ενημέρωσης.
Σκάνδαλο ολκής ανάλογο με εκείνο του PSI
Εμείς όμως θα επιμείνουμε γιατί το θεωρούμε ισάξιο έγκλημα με την απάτη του PSI, γιατί, πρώτο, δεν έχει κανένας το δικαίωμα να αρπάζει από τα ταμεία των Ασφαλιστικών και των ΝΠΔΔ και γιατί, δεύτερο, το swap αυτό - που φυσικά έγινε στα κρυφά - είναι εντελώς παράνομο. Έστω κι αν ελλείψει ανεξάρτητης δικαιοσύνης κανείς εισαγγελέας δεν πρόκειται να κουνηθεί για να εγκαλέσει π.χ. την κ. Δούρου, αλλά και άλλα κυβερνητικά στελέχη για τις πράξεις τους αυτές που συνιστούν κακούργημα έναντι του δημοσίου συμφέροντος και του έλληνα πολίτη.
Γι' αυτό και θα συνεχίσουμε να ρωτάμε: Γιατί δεν δημοσιεύει η ίδια η κυβέρνηση αναλυτικά στοιχεία των swap; Με ποιόν τα έκανε και έναντι τίνος ανταλλαγματος; Με ποιές ρήτρες, με ποιούς μεσολαβητές, με ποιές αμοιβές και παράπλευρα κόστη; Γιατί το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν παρεμβαίνει; Γιατί ο υποτιθέμενος Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης δεν επιλαμβάνεται;
Και θα συνεχίσουμε να θέτουμε το ζήτημα μέχρι κάποιος δικαστής ή εισαγγελέας, ή μάλον το πιο πιθανό έως ότου ο απλός κόσμος αντιληφθεί επιτέλους την κατά σύστημα κλοπή που διενεργείται σε βάρος του - και από τη νέα κυβέρνηση - και ξεσηκωθεί για να καθίσει όλους του υπόλογους στο σκαμνί. Μηδενός εξαιρουμένου.
Πόσο ψεύτης πρέπει να είσαι για να υπηρετείς κυβέρνηση;
Είναι μέγα ψέμα αυτό που ισχυρίζεται ο κ. Πέτρος Μηλιαράκης στην εκπομπή του κ. Σαχίνη ότι σκάνδαλο θα υπάρξει αν η κυβέρνηση δεν επιστρέψει τα χρήματα που άρπαξε από τα ταμεία των ΑΦ και ΝΠΔΔ. Αυτό φωνάζατε εσείς και το κόμμα σας κ. Μηλιαράκη όταν την κλοπή, όπως ορθά την λέγατε, την διενεργούσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις;
Ακόμη και ο αντισυνταγματικός νόμος του Σημίτη το 1997 που επέτρεπε κατά το δοκούν στην Τράπεζα της Ελλάδας να "επενδύει" τα ταμειακά διαθέσιμα των ΑΦ και των ΝΠΔΔ, είχε ως πρόβλεψη ότι αυτό μπορεί να γίνει έως του ορίου που εξασφαλίζει την ταμειακή επάρκεια των φορέων. Με το PSI πήγε περίπατο αυτή η πρόβλεψη και σήμερα η κυβέρνηση προκειμένου να αρπάξει ότι υπάρχει και δεν υπάρχει στο ταμείο των φορέων, θεσμοθέτησε την αρπαγή χωίς την πρόβλεψη της ταμειακής επάρκειας.
Με άλλα λόγια, η αρπαγή των ταμείων αφήνει εκταθειμένους τους φορείς σε αδυναμία εξυπηρέτησης των βασικών τους αναγκών που προκείπτουν από την αποστολή τους. Να γιατί είναι μέγα σκάνδαλο και μάλιστα χειρότερο από πριν, μιας και η σημερινή κυβέρνηση όχι μόνο άρπαξε, αλλά θεσμοθέτησε την αρπαγή κατά το δοκούν με τροπολογία στο νόμο για την "ανθρωπιστική κρίση".
Βλέπετε, πόσο αλλάζουν οι καιροί και πώς η νομή της εξουσίας οδηγεί αυτούς που κατάγγελναν λάβροι ως αντιπολίτευση τις ίδιες πρακτικές που επαναλαμβάνουν οι ίδιοι σε χειρότερη μορφή; Αυτό σημαίνει κυβερνώσα αριστερά. Ότι ακριβώς σημαίνε πριν και κυβερνώσα δεξιά.

18 σχόλια:

  1. Όχι σκάνδαλο, αλλά οικονομικό έγκλημα. Για ηλεκτρονικό έγκλημα υπάρχει ολόκληρη υπηρεσία δίωξης, για τα οικονομικά ποινικά αδικήματα τους να μην υπάρχει ένας αντίστοιχος όρος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο κ.Καζακης θα πρεπει πρωτα να μελετα τον οικονομικο τυπο,εδω θα δει τα περι του swapshttp://www.naftemporiki.gr/frontpages/26/03/2015/imerisies-oikonomikes/i-naytemporiki/full και μετα θα τα βαζει με αλλους που απλως αναφερουν το θεμα.Αν μελετουσε λιγο παραπανω τα αρθρα και τα βιβλια του Πετρου Μηλιαρακη δεν θα εμοιαζε με το γνωστο ποιημα του Καβαφη «Ηγεμών εκ Δυτικής Λιβύης»

      Διαγραφή
    2. Τι κάνεις παππού; Κουκιά σπέρνω! Φροντίστε εσείς πρώτα να μελετάτε αυτά που γράφω και λέω και ύστερα πολύ ευχαρίστως να συζητήσουμε τις όποιες αντιρήσεις σας. Πρώτο, το φύλλο της Ναυτεμπορικής της 26/3 το έχω ήδη αναπαράγει σε προηγούμενο κείμενό μου της 3/4. Ένα απλό scroll down στην αρχική σελίδα του blog μου θα σας είχε βοηθήσει να ξέρατε πώς έχω χειριστεί το όλο θέμα.
      Δεύτερο, δεν εγκάλεσα τον κ. Μηλιαράκη για τα 49,4 δις ευρώ swap. Αντίθετα από την αρχή τον θεώρησα αρκετά αξιόπιστο για να πάρω τοις μετρητοίς αυτό που ανέφερε. Πολύ πιο αξιόπιστο από τον ανεκδιήγητο Τσακαλώτο.
      Αυτό που δεν μου άρεσε στον κ. Μηλιαράκη είναι ο τρόπος υπεράσπισης αυτών των πρακτικών της κυβέρνησης. Αφενός γιατί ψευδώς είπε ότι τα swap τα έκανε η κυβέρνηση για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις. Αφετέρου γιατί πάλι ψευδώς - κι αυτό είναι ακόμη πιο χοντρό διότι είναι νομικός - ισχυρίστηκε ότι το σκάνδαλο με τα ταμεία δεν είναι κλοπή των ταμειακών τους διαθεσίμων, αλλά το αν θα τους τα επιστρέψει η κυβέρνηση. Το να λες ψέμματα, για μένα είναι casus belli, όποιος κι αν τα λέει και για όποιον σκοπό κι αν τα λέει.

      Διαγραφή
  2. Πειράζει, κύριε Καζάκη , που περισσότερο με πειράζει αυτό το "κυβερνώσα" ,ενώ το αριστερά και το δεξιά με αφήνει παντελώς αδιάφορη; Πολλές φορές το σημείωσα ότι, αν η κάθε οικογένεια μπορούσε να "κυβερνά" το σπίτι της, δε θα υπήρχε ανάγκη κανενός από αυτούς, που κάθε φορά πειραματίζονται με τις ζωές μας , έχοντας λύσει οι ίδιοι το δικό τους πρόβλημα, που δεν είναι τίποτα παρά μόνο η ικανοποίηση της φιλοδοξίας τους. Από την άλλη μεριά , όπως και κάθε πολίτης αναρωτιέμαι: τί θα γίνει αν και αυτή η κυβέρνηση αποτύχει; Προς ποια κατεύθυνση θα στραφεί ο λαός, που επένδυσε με την ψήφο του στην ελπίδα που ευαγγελίζονταν ο Συριζα; Θα έχει το σθένος να καταλάβει ότι αναθέτοντας σε τρίτους την επίλυση των προβλημάτων του καταργεί την ίδια του την οντότητα ως πολίτης; Θα αυτοκυριαρχηθεί, ώστε να μην εκτραπεί σε εμφυλιοπολεμικές τακτικές; Φοβάμαι πως ούτε την πολιτική ούτε την ηθική παιδεία διαθέτει προς το παρόν , και -δυστυχώς- έχει εναποθέσει ακόμα και την ενημέρωσή του στα συνήθη ιδιοτελή φερέφωνα . Ακόμα και σκεπτόμενους και μή επαναπαυόμενους πολίτες , τους βλέπω μετέωρους.
    Διαβάζω, ακούω, σκέπτομαι, περιμένω....λένε οι περισσότεροι από αυτούς.
    Όσο για τον κ.Χατζηνικολάου θα τολμήσω να τον χαρακτηρίσω "στυγνό" επαγγελματία . Το "μαγαζί" του διαθέτει όλες τις φωνές, με το αζημίωτο βέβαια. Τον ακούνε όλοι. Οι περισσότεροι τα καταπίνουν όλα αμάσητα . Από τις ευρωεκλογές κατάλαβα πολλά και είχα σχολιάσει την προεκλογική και μετεκλογική στάση του Τράγκα προς τα μικρά κόμματα. Τώρα βλέπω ένα φλερτ προς το Συριζα, αλλά προς την πλευρά εκείνη , που εξυπηρετεί τα δικά του συμφέροντα, εντός ευρώ και ευρωζώνης. Επιδιώκει να χειραγωγεί πολίτες και πολιτικούς προς αυτή την κατεύθυνση. Η επιρροή του είναι πιο ισχυρή από άλλες φωνές. Χωρίς να άρω τον χαρακτηρισμό μου , αν βγει και μας πει ότι τελικά δεν ήταν "ράδιο αρβύλα" αυτό που ερωτηματικά θέσατε, κ. Καζάκη, στον τίτλο του άρθρου σας, θα του αξίζουν συγχαρητήρια. Πάντως υπάρχουν και χειρότεροι στο χώρο , που εντελώς εμετικά διαχειρίζονται το βήμα που τους δίνεται .Δε χρειάζεται να αναφέρω ονόματα. Θα υποτιμούσα τη νοημοσύνη σας. Πιστεύω πως όταν η βάρκα θα αρχίσει να παίρνει επικίνδυνη κλίση θα ψάχνουν για Καζάκηδες. Αυτούς όλους το κακό τους τρέφει , όπως έλεγε ο Σκαρίμπας. Γι αυτό ό,τι καλό γίνεται και (γι αυτούς)καλύτερα να μη γίνεται, γράφεται στα "ψιλά". Το κακό με ημισέλιδους τίτλους και πολυσέλιδες αναφορές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κ.Καζακη στις 31 Μαρτίου γράφετε ότι το περί swap το μάθατε από την εκπομπή του Σαχίνη και την πηγή την αναφέρετε όταν ο Π Μηλιαρακης την ανέβασε στο Tweeter του αργοτερα ,ετσι γίνατε γνωστός όταν σας ανέφερε ο Χ"νικολαου και έκτοτε γράψατε την νέα καζάκιαδα αφού το θέμα είναι πιασαρικο αντί να ρωτήσετε την ναυτεμπορικη σχετικά με το θέμα.Η πολιτική σας όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω μάλλον δεν σας βοηθά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντόπισα το όλο ζήτημα από την εκπομπή του κ. Σαχίνη, από το απόσπασμα που μου έστειλε ο ίδιος. Επειδή γνωρίζω πολύ καλά τι σημαίνει swap ρευστότητας, έθεσα το ερώτημα δημόσια. Μετά από ψάξιμο βρήκα και το πρωτοσέλιδο της Ναυτεμπορικής και το οποίο ανάρτησα επίσης. Επειδή όμως εν αντιθέσει με σας, γνωρίζω πολύ καλά τι σημαίνει το όλο θέμα, επέμεινα. Καταλαβαίνω ότι θα σας βόλευε να μην επιμείνω, αλλά τι να κάνουμε, δεν είναι όλοι πουλημένα τομάρια. Και ανέλυσα - κατά τη γνώμη μου επαρκώς - τι σημαίνει swap ρευστότητας ύψους 49,4 δις ευρώ. Σήμερα ο κ. Χατζηνικολάου πίεσε τον Μάρδα, δείχνοντας το ποιόν και το επίπεδο αυτών που μας κυβερνάνε. Αφού λεηλάτησαν ότι βρήκαν στα ταμεία της Γενικής Κυβέρνησης, μας φόρτωσαν με επιπλέον αφανές χρέος, τώρα ο καθ' ύλην αρμόδιο υπουργός πουλάει τρέλα. Εσείς που κολλάτε σ' όλα αυτά; Ποιό είναι το πρόβλημά σας; Τι ζόρι τραβάτε; Πάντως εκτός από ύποπτος είστε και ανόητος αν νομίζετε ότι "εγινα γνωστός επειδή με Χατζηνικολάου". Όσο για τη Ναυτεμπορική, δεν υπάρχει κανένας λόγος να τη ρωτήσω. Αυτούς που οφείλω να ρωτήσω είναι τους κυβερνώντες. Κι αυτούς ρωτάω και θα ρωτάω μέχρι να δώσουν λογαριασμό.

      Διαγραφή
  4. Τελικά ο Χατζηνικολάου σήμερα το πρωί πίεσε τον υφυπουργό οικονομικών για το περιβόητο swap οποίος του απάντησε άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε. Αδέρφια την κάτσαμε τη βάρκα. Αυτοί εδώ είναι χειρότεροι από τους προηγούμενους , θα ξυπνήσουμε μια μέρα χωρίς τον Παρθενώνα. Αμέσως μετά το Πάσχα φεύγω για το χωριό, να βάλω περιβόλι και ν’ αγοράσω μια γελάδα και δυό προβατίνες. Δεν μπορείς να παλέψεις νηστικός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επειδή είμαστε όλοι επώνυμοι θα ρωτήσω τον Γιώργο Σαχίνη αν αληθεύει αυτά που λέτε και αφού είσαστε τόσο φωστηρας γιατί δεν το ανεβάσατε πρώτος το θέμα αφού από τις 26 Μαρτίου το πρωί είχε δημοσιευθεί στην ναυτεμπορικη αλλά περιμένατε μέσω Μόσχας να το αντιληφθειτε αφού η εκπομπή ήταν το βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί πολύ απλά δεν το είχα αντιληφθεί από τη Ναυτεμπορική. Το δημοσιεύμα της Ναυτεμπορικής το αντιλήφθηκα μετά την εκπομπή του Σαχίνη. Και ρώτα όποιος θες. Αύριο, άλλωστε θα είμαι στην εκπομπή του Σαχίνη για να ξεκαθαρίσουμε τα ψέματα με τα οποία επενδύει ο κ. Μηλιαράκης το swap των 49,4 δις ευρώ ώστε να υποβαθμίσει σκόπιμα τη σημασία του και τον ληστρικό χαρακτήρα του.
      Πάντως και πάλι δεν καταλαβαίνω τι ζόρι τραβάς. Ποιό είναι το πρόβλημά σου; Πότε έκρυψα ότι την πληροφορία την πήρα από τον Μηλιαράκη στον Σαχίνη; Μάλιστα για τον λόγο αυτό υπήρξε προστριβή ανάμεσα στον Χατζηνικολάου και σε μένα.

      Διαγραφή
  6. Επειδή σας αρεσει να υποτιμάτε τους πάντες εγώ έδωσα το συγκεκριμένο κομμάτι στον μηλιαρακη και ρώτησε τον Σαχίνη αν είμαστε μαζί .Γιατί δεν είστε ο μόνος του αντμνημονιακου αγώνα στην ελλαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσείς του "αμτιμνημονιακού αγώνα" καλό είναι να προσέχετε τα καλσόν. Σκίζονται εύκολα.

      Διαγραφή
    2. Θα σε περιμένω όταν θα πας στου Γ.Σαχινη να τα πούμε τότε

      Διαγραφή
  7. Ειναι για γελια οι δικαιολογιες του Μηλιαρακη στην ηλεκτρ. μορφη της RealNews.
    Ειπε, οτι η δηλωση του για το σουαπ, βασιστηκε σε λαθος δημοσιευμα στον τυπο, αχαχαχαχ.
    Ειναι δυνατον νε λενε τετοια ψεμματα; Σε ποια εφημεριδα; Διοτι η Ναυτεμπορικη το εγραψε μια μερα ΜΕΤΑ την εκπομπη του Σαχινη.
    Και τι σοι σοβαρος ανθρωπος πιστευει κατι τετοιο, επειδη απλα το διαβασε στον τυπο; Γιατι δεν το διασταυρωνει πρωτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπερδεψα τις ημερομηνιες, Την πρωτη μερα ηταν το πρωτοσελιδο και μετα η εκπομπη.
    Αλλα ακομα κι ετσι, πολυ γελοια η δηλωση του Μηλιαρακη. Δηλ. αν την δεχτουμε ως αληθινη, τοτε ειναι εντελως αναξιοπιστος. Διχως να την διασταυρωσει, την διαδιδει κια μαλιστα με τετοιο υφος, του τυπου δειτε τι κανουμε για να χουμε ρευστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τον ρωτησε ο Σαχινης στο ραδιοφωνο τον Μηλιαρακη.
    Συνεχισε τις γελοιες δικαιολογιες, εστιασε σε ασχετα, του τυπου ποιοςτο εβγαλε πρωτος, ουτε το ονομα σας δεν τολμησε να πει, κλανομεντολ, και μονο που δεν ειπε, μα πως κανετε ετσι, εγω το μονο που εκανα ηταν ν αναπαραγω την ειδηση απο την Ναυτεμπορικη, μη βαρατε.
    Αλλα μεσα απο τις δικαιολογιες του, βγαινει το συμπερασμα οτι μια χαρα γινανε τα σουαπς, οχι σουαπ , αλλα σουαπς, τον διορθωσε εξτρα τον Σαχινη, οταν ειπε σουαπ, αλλα λεει, δεν φορτωθηκαμε 50 δις χρεος. Τα σουπς μπορει να ειναι λεει του ενος δις, συνεχομενα, εναλλασομενα ή κατι τετοιο δεν θυμαμαι 100%, κατι σαν το συστημα ρολοι του Αδωνι μαλλον, αχαχαχαχ.
    Ρε τι ειν τουτοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δημήτρη ένας φίλος με ρώτησε για το SWAP κάποιες επεξηγήσεις:
    a) είναι εργαλείο για τις κυβερνήσεις αυτή η πρακτική ?
    β) σε ποίες των περιπτώσεων θεωρείτε νόμιμη και ηθική μια τέτοια πρακτική και πότε θεωρείτε ατόπημα ? Επειδή λένε ότι εάν επιστραφούν τα χρήματα δεν θα προκύψει κανένα πρόβλημα αλλά θα επιστραφούν συνεχίζει ο φίλος μου ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. α) Το έχουν εφαρμόσει και οι κυβερνήσεις Σημίτη επί Χριστοδουλάκη.
      β) Σε καμιά περίπτωση δεν θεωρείτε νόμιμη και ηθική μια τέτοια πρακτική. Το Σύνταγμα και ο νόμος απαιτεί κάθε πράξη εσόδων και εξόδων του κρατικού προϋπολογισμού που υπερβαίνει τα ψηφισθέντα στον κρατικό προϋπολογισμό, πρέπει να περνά από τη Βουλή.
      Τέλος, από πότε η κλοπή από τα ταμεία Ασφαλιστικών Φορέων, Νοσοκομείων και γενικά ΝΠΔΔ δεν είναι κλοπή όταν ο κλέφτης, δηλαδή η κυβέρνηση, υπόσχεται ότι θα τα γυρίσω πίσω; Και τι θα γίνει με την ταμειακή επάρκεια; Τι θα γίνει αν μέχρι να τα γυρίσει πίσω η κυβέρνηση δεν υπάρχει επάρκεια για να αντιμετωπιστούν οι τρέχουσες υποχρεώσεις των φορέων;
      Τέλος, πώς θα τα γυρίσει πίσω η κυβέρνηση; Με νέο δανεισμό, είτε από τον μηχανισμό, είτε από την αγορά. Είναι λύση αυτή να φορτώνεται με επιπλέον δανεισμό φορείς και δημόσιο; Έως πότε;

      Διαγραφή
  11. Και θα συνεχίσουμε να θέτουμε το ζήτημα μέχρι κάποιος δικαστής ή εισαγγελέας, αντιληφθεί επιτέλους την κατά σύστημα κλοπή που διενεργείται και ξεσηκωθεί για να καθίσει όλους του υπόλογους στο σκαμνί.
    Κοιτάξτε, να σας κλέψουν εσάς, γράφτετο μετά εδώ στο blog, και περιμένετε μετά να έρθει ο εισαγγελέας να ψάξει τον κλέφτη. Οι δουλειές, γίνονται αλλιώς και δεν μπορώ να καταλάβω τώρα προς τι τετοιες αναφορές. Πήγατε ποτέ στον εισαγγελέα να το πείτε; Δεν πήγατε. Αρα μην περιμένετε και αυτό που ζητάτε. Οι διαδικασίες είναι διαφορετικές. Με χαρτιά κάναν το swap, με χαρτιά θα πας να τους ζητήσεις το λόγο. Δεν το κάνετε; Μην περιμένετε τον εισαγγελέα, ή μήπως δεν το ξέρετε ότι έτσι γίνεται; Τώρα, για τον Χατζηνικολάου, αν πράγματι είναι αλήθεια όλο αυτό για το οποίο σηκώθηκε όση σκόνη σηκώθηκε, γιατί δεν του κάνετε μια μηνυσούλα για απόκρυψη σοβαρών στοιχείων που άπτονται του Δημοσίου συμφέροντος; Έγκλημα σοβαρότατο αν έχει αποκρύψει τέτοιου μεγέθους στοιχεία με πρόθεση και νομίζω και ανάλογες και οι ποινές. Και τότε να δείτε πως η ανύπαρκτη ψυχική ανάταση και η ανύπαρκτη ηθική υπεροχή του κόσμου (γιατί αυτό είναι που λείπει και απουσιάζουν από δίπλα σας) θα μεγαλώσουν και θα θεριέψουν. Με λόγια αγαπητέ μου κύριε και φωνές δεν γίνεται τίποτα. Θέλει (και) δράσεις (σαν αυτές που προτείνω) που επιμελώς δεν κάνετε μακραίνοντας έτσι το σχοινί που ακολουθώντας το θα φτάσουμε στις ποθητές λύσεις. Ανησυχώ τα μάλα γιατί μου έρχονται στο νου παρομοιώσεις που δεν θα ήθελα να κάνω όσο αφορά τις λύσεις εντός της πεπερασμένης οντότητας μου / σας. Αν με εννοείτε......

    ΑπάντησηΔιαγραφή