Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Η σύλληψη Rato στην Ισπανία αποδεικνύει ότι ειδικά μέσα στην ΕΕ μας κυβερνά η cosa nostra.

Ο Rodrigo Rato, πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ (2004-07) και υπουργός οικονομικών της Ισπανίας (1996-2004), συνελήφθη την Πέμπτη με την κατηγορία της απάτης, του ξεπλύματος χρήματος και την απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων. Πρόκειται για μια διακεκριμένη προσωπικότητα στο χώρο της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής μαφίας, με εμβέλεια ανάλογη του Στρος Καν και της Λαγκάρντ.

Η διάσωση της τραπεζικής μαφίας

Ο Rato, καθόλου τυχαία, ήταν επίσης ο επικεφαλής της τέταρτης μεγαλύτερης τράπεζας της Ισπανίας, της Bankia, από το 2010 έως το 2012. Έφυγε κακήν κακώς από την τράπεζα για να καλυφθεί το μέγα σκάνδαλο που συνδέεται με το πακέτο διάσωσης έως € 19 δις, που επιβλήθηκε στην Ισπανία. Προκειμένου να διασωθεί η συγκεκριμένη τράπεζα, αλλά και η λεηλασία των ενεργητικών της από την κυβερνώσα οικονομική και πολιτική cosa nostra, η Ισπανία κι ο λαός της μπήκε από την ΕΕ στο κολαστήριο των αποκλαούμενων πολιτικών προσαρμογής.

Καμιά δικαστική, ή άλλη δημόσια έρευνα δεν έγινε. Καμιά δημόσια εκκαθάριση ενερητικών της Bankia, αλλά και των άλλων "συστημικών" τραπεζών δεν προχώρησε προκειμένου να βγει στο φως η αλήθεια. Η τακτική είναι παντού και πάντα η ίδια.

Όπως ανέφερε η euobserver (16/12/2013) η τρόικα, εκτός των άλλων ατασθαλιών επέβαλε στα κράτη υπό καθεστώς "διάσωσης" τους δικούς της υποτίθεται "ανεξάρτητους" ιδιώτες συμβούλους προκειμένου να μην επιτραπεί στις δημόσιες αρχές κάθε χώρας και κυρίως τις δικαστικές να εμπλακούν στην αποτίμηση της κατάστασης των τραπεζών και της οικονομίας. Πώς αλλιώς θα μπορούσε να συγκαλυφθεί το σύστημα απάτης και αγυρτείας που οδήγησε στην κατάρρευση τραπεζών και οικονομιών κάτω από το βάρος χρεών; Πώς αλλιώς θα μπορούσε να επιβληθεί το καθεστώς αίματος για τον λαό, προκειμένου να διασωθούν οι λωποδύτες και οι μαφιόζοι των τραπεζών και της εξουσίας;

"H Alvarez & Marsal, η BlackRock, η Oliver Wyman, η Pimco: Τα ονόματα αυτά δεν σημαίνουν τίποτα για τον μέσο Ευρωπαίο. Αλλά η οικονομική συμβουλευτική τους έχουν διαδραματίσει κεντρικό ρόλο σε όλες τις διασώσεις της ευρωζώνης και έχουν μέχρι στιγμής κοστίσει στους φορολογούμενους σε Κύπρος, Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία και Ισπανία πάνω από € 80 εκατομμύρια. Η "ανεξάρτητη" εμπειρογνωμοσύνη χρησιμοποιείται από την "τρόικα" των διεθνών δανειστών - Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) - προκειμένου να αποφασιστεί τι χρειάζονται χώρες ή τράπεζες για να αποφευχθεί μια πτώχευση. Συχνά προσλαμβάνονται χωρίς δημόσιο διαγωνισμό, θέτοντας ερωτήματα σχετικά με τη διαφάνεια και τη λογοδοσία." Αυτά έγραφε o euobserver.

Η διαπλοκή με τις κυβερνήσεις

Οι κυβερνήσεις πειθάρχησαν απόλυτα στις τακτικές αυτές της τραπεζικής μαφίας και δεν δίστασαν να εφαρμόσουν τακτικές μαζικής εξόντωσης των λαών τους προκειμένου να διασωθεί η ολιγαρχία. Με τη σύλληψη όμως του Rato, όχι μόνο η οσμή των σκανδάλων λεηλασίας που πνίγει την Ισπανία γίνεται ακόμη πιο αποπνικτική, αλλά τίθεται εκ νέου η άμεση ποινική δίωξη όσων πολιτικών και μη εμπλέκονται στην επιβολή των πολιτικών "διάσωσης" της μαφίας που εκπροσωπεί ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ. Το ίδιο επιτακτικό γίνεται και το αίτημα άμεσης δημόσιας εκκαθάρισης των τραπεζικών ενεργητικών, από τις εθνικές δικαστικές αρχές, προκειμένου να αποκαλυφθεί η έκταση και το μέγεθος της τραπεζικής αγυρτείας και απάτης.

Το ερώτημα βέβαια είναι ποιός θα κάνει πράξη αυτό το καίριο και απόλυτα ζωτικό αίτημα. Πάντως όχι το υφιστάμενο πολιτικό προσωπικό το οποίο εμπλέκεται μέχρι τα μπούνια στην διαπλοκή με την τραπεζική μαφία εντός και εκτός Ισπανίας. Γιατί θα πρέπει να πληρώνει ο λαός χρέη που του φορτώθηκαν με μαφιόζικες μεθόδους και πρακτικές;

Η ομερτά της κυβέρνησης Τσίπρα

Το ίδιο ερώτημα τίθεται και στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση Τσίπρα όχι μόνο αποδέχθηκε και υιοθέτησε ανεπιφύλακτα τις ίδιες μαφιόζικες πρακτικές της τρόικας - αν και την μετονόμασε σε Θεσμούς - με τους ίδιους "ανεξάρτητους" συμβούλους, αλλά συνεχίζει την ίδια τακτική ομερτά απέναντι στο τραπεζικό κύκλωμα. Από την πρώτη κιόλας εβδομάδα της εκλογής της φρόντισε - διαμέσου του αντιπροέδρου της κ. Δραγασάκη - να διαβεβαιώσει Σάλα & Σία ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει στο αυτονόητο. Δηλαδή στη δημόσια δικαστική εκκαθάριση του συνόλου των τραπεζικών ενεργητικών, προκειμένου να αποκαλυφθεί το μέγεθος της τραπεζικής απάτης και αγυρτείας.

Όσο δεν ανοίγουν δημόσια τα τραπεζικά ενεργητικά, όσο δεν μπαίνουν αληθινά ανεξάρτητοι δικαστικοί ερευνητές και εμπειρογνώμονες για να κάνουν φύλλο φτερό σε κοινή θέα το σύνολο των τραπεζικών πράξεων, τότε κανείς δεν δικαιούται να μιλά για χρέη της Ελλάδας και του λαού της. Κανείς δεν δικαιούται να ζητά από τον ελληνικό λαό να πληρώσει με το αίμα του τη διάσωση των τραπεζών και των τραπεζιτών. Κι όποιος το κάνει, τότε είναι εκ προοιμίου ύποπτος διαπλοκής με τα κυκλώματα που επί δεκαετίες λεηλατούν αυτόν τον τόπο.

Είναι το ίδιο ύποπτος με τον Rato. Σε όποιο κόμμα διακυβέρνησης κι αν ανήκει. Όποιο χρώμα φανέλα κι αν φορά. Όποιες δικαιολογίες κι αν επικαλείται. Όσο κι αν η πολιτική προστασία που συνεχίζει να απολαμβάνει υπό το καθεστώς της τρόικας και των Θεσμών, δεν επιτρέπει - τουλάχιστον ακόμη - την προσαγωγή του στη δικαιοσύνη.

Αν αυτό δεν γίνει. Αν δεν λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη όλοι οι ομόλογοι του Rato σε Ισπανία, Ελλάδα και σε κάθε άλλο κράτος μέλος της ΕΕ. Αν δεν γίνουν φύλλο φτερό οι τράπεζες και το δημόσιο ταμείο, για να καθίσουν στο σκαμνί δεξιοί και αριστεροί διαχειριστές της ομερτά, δεν μπορεί να υπάρξει λύτρωση, ούτε για τον Ισπανικό, ούτε για τον Ελληνικό, ούτε για κανένα λαό. Δεν μπορεί να υπάρξει πρόοδος.

12 σχόλια:

 1. Δημητρη

  Αυτο το πηρε το ματι σου??
  8 Ιουνίου του 2011 ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πάρης Κουκουλόπουλος αποκαλύπτει την συμφωνία Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου με την ΕΕ για χρεωκοπία της χώρας μετά από «3 ή 4 χρόνια». Προκειμένου να απαλλαγούν από το χρέος οι ιδιώτες και να το πάρουν οι «θεσμικοί»! Όπως ακριβώς έγινε δηλαδή!

  Ξεφόρτωσαν το χρέος οι «ιδιώτες» Deutsche Bank, BnP κλπ και το μετακύλισαν στα κράτη, στους μικροομολογιούχους, στις Ελληνικές τράπεζες (δηλαδή στον Έλληνα φορολογούμενο) στα ΝΠΔΔ, στις Κυπριακές τράπεζες κλπ. Έπειτα θα ερχόταν η χρεωκοπία.

  Δηλαδή ο Παπανδρέου και ο Παπακωνσταντίνου μεθόδευσαν την Ελληνική χρεωκοπία προς όφελος των ιδιωτών αλλά και τον «φίλων» Hedge Funds που με εσωτερική πληροφόρηση απεκόμισαν κέρδη εως και 500% μέσα σε λίγους μήνες.''

  http://olympia.gr/2015/04/17/%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CF%85%CF%88%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%AD%CF%83%CF%87%CE%B1%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%80/#more-466527
  ''

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κυριε Καζακη,
  αν και σε ασχετη αναρτηση, θα ηθελα τη γνωμη σας σχετικα με αυτο που φημολογειται οτι ετοιμαζει η Ισλανδικη κυβερνηση: την καταργηση του fractional reserve συστηματος στην εκδοση χρηματος. Υπαρχει και σχετικο σημερινο αρθρο του Δελαστικ στο Εθνος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Θεωρώ ότι στο βαθμό που τα καταφέρουν είναι μια πολύ θετική ενέργεια. Το ίδιο πιστεύω και υποστηρίζω για την Ελλάδα. Θέλουμε τράπεζες διαμεσολάβησης κι όχι επενδυτές και δημιουργούς πιστωτικού χρήματος.

   Διαγραφή
 3. Θέτω την εξής απορία. Πως γίνεται όταν ακούω για τύραρννους και δικτάτορες, να φαντάζομαι στο μυαλό μου μόνο Γεώργιο Παπαδόπουλο και να μην σκέφτομαι τον Γιωργάκη Παπανδρέου. Όλοι συνδέουν την εικόνα του λαού που φωνάζει ψωμί-παιδεία-ελευθερία με την αντίσταση σε μία δικτατορία. Στην περίπτωση τότε ήταν η χούντα του Γέωργιου Παπαδόπουλου. Το 2011 όταν ο λαός δεν έλεγε το ποιητικό ψωμί-παιδεία-ελευθερία, αλλά το απλό "πεινώ!" είχαμε αγανακτησμένους εναντίον μίας κανονικής κυβέρνησης. Γιατί αυτό που έγινε το 2011 με τους αγανακτησμένους στο σύνταγμα το λένε διαδήλωση και όχι εξέγερση. Τι διαδήλωση; Ήταν μία καθαρή εξέγερση εναντίον του δικτάτορα Γιωργάκη Παπανδρέου όπως έγινε και πιο παλιά εναντίον του Γεώργιου Παπαδόπουλου. Τότε γράφανε ποιητικά συνθήματα, ενώ σήμερα γράφουν ένα ξερό "πεινώ!". Στο κάτω κάτω ρε παιδιά, ο Τσαουτσέσκου δεν πέρασε ως δικτάτορας/τύραννος για την οικονομική εξαθλίωση που προκάλεσε στον λαό του. Ο Γιωργάκης έκανε τίποτα διαφορετικό από τον Τσουτσέσκου; Δεν γνωρίζουμε ότι ο Τσουτσέσκου εκτελέστηκε το 1989 για πράξεις που εφάρμοσε τόσο το ΠΑΣΟΚ, τόσο η ΝΔ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ; Όσο κι αν βαφτίζεις κάποιες καταστάσεις με ονομασίες όπως "εταίροι", "θεσμοί", "μεταρρυθμίσείς", "πρόγραμμα","πακέτο". Το κρέας αν το βαφτίσεις ψάρι, δεν αλλάζει αυτό που είναι. Έκανε την ταινίαThe Interview το Hollywood για να κοροϊδέψει την Βόρεια Κορέα ότι και καλά τα 2/3 του πληθυσμού υποσιτίζονται για να περάσουν το μήνυμα ότι ο Κιμ Γιονγκ είναι δικτάτορας, που είναι φυσικά. Εκείνη την ώρα ας πούμε, δεν σκέφτεσαι, ο Ομπάμπα τι στα τσακίδια είναι που δεν βοηθά το 1/10 των Αμερικάνων πολίτων που είναι άστεγοι; Δεν είναι δικτάτορας και ο Ομπάμα που δεν αφήνει τους άστεγους να κοιμούνται ούτε καν στα παγκάκια; Να πούμε κάτι άλλο. Γιατί έγινε η ελληνική επανάσταση; Δεν έγινε για να διώξουν τον πασά και τον αγά που ρήμαζε τις περιουσίες των μη-μουσουλμάνων; Ας μην ξεχνάμε ότι η ελληνική επανάσταση έγινε για να ανατρέψει καθεστώτα τύπου ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. Για αυτό είναι και καλό να συγκρίνουμε τωρινές καταστάσεις με παλιές καταστάσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Νέα παρέμβαση για την Ελλάδα, την ελληνική οικονομία καθώς και την πορεία των διαπραγματεύσεων έκανε ο Μπάρακ Ομπάμα κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ιταλό Πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι στην Ουάσινγκτον.

  Η Ελλάδα χρειάζεται να ξεκινήσει τις μεταρρυθμίσεις, ειδικά στο φορολογικό σύστημα τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
  Η Ελλάδα πρέπει να κάνει μεταρρυθμισεις, να συλλέξει φόρους, να μειώσει τη γραφειοκρατία. Πρέπει να έχει πιο ευέλικτη αγορά εργασίας" είπε χαρακτηριστικά ο Μπάρακ Ομπάμα.

  Ο Αμερικανός πρόεδρος υπενθύμισε ότι είχε καλέσει τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα να δείξει στον ελληνικό λαό ότι "υπάρχει ελπίδα" και ότι η χώρα μπορεί "να επιστρέψει στην ανάπτυξη".

  "Στηρίζουμε κάποιον βαθμό ευελιξίας στον τρόπο με τον οποίο κινείστε, όμως θα πρέπει να δείξετε στους πιστωτές και σε αυτούς που στηρίζουν το χρηματοοικονομικό σας σύστημα ότι προσπαθείτε να βοηθήσετε τον εαυτό σας και αυτό απαιτεί το είδος των δύσκολων αποφάσεων που αρχίζει να λαμβάνει ο Ματέο (Ρέντσι)", πρόσθεσε ο Μπαράκ Ομπάμα.

  Απευθυνόμενος στους εταίρους της Ελλάδας είπε πως πρέπει να δείξουν ελπίδα στον ελληνικό λαό και όχι να κοιτούν μόνο πως θα στραγγαλίσουν τη χώρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Bal Afrex Δεν λες τη γνώμη σου για τις "συμβουλές" Ομπάμα και μόνο γι'αυτό απαντάω πως όποιος πιστεύει οτι με φορολογία και μεταρρυθμίσεις που την επιβάλλουν, τύπου φυλάκισης ωφειλετών, κατάσχεσης κατοικιών και καταναγκαστική εργασία σε φυλακές τύπου ΗΠΑ είναι είτε αδαής ή προδότης.

   Η οικονομία επινοήθηκε για να εξυπηρετεί τον άνθρωπο και οχι να τον σκλαβώνει. Επί χιλιάδες χρόνια το νερό, η γη και ο αέρας ανήκαν σε όλους, χωρίς να μπορούν να γίνουν αποκλειστικό κτήμα ενός ή ολίγων. Η μετάβαση στον ατομικισμό δεν έγινε ειρηνικά αλλά με τη βία. Τότε που ο κόσμος γνώριζε ποιός φτιάχει το χρήμα κάθε 49 χρόνια επιβαλόταν επιστροφή στην ελευθερία και στην ισότητα και κάθε 7 χρόνια ήταν ο Ιωβηλαίος χρόνος οπότε ολοι οι καταδικασμένοι σε δουλεία για χρέη, γύριζαν στα σπίτια, τα παιδιά και τους γονείς τους.
   Ας δούμε πια τους τοκογλύφους που καταδικάζουν την ανθρωπότητα σε λιμοκτονία και σπρώχουν Λαούς σε εμφύλιους πολέμους με άλλο μάτι γιατί δεν είναι φίλοι μας, ούτε θέλουν το καλό μας. Νισάφι πιά με τη εξουσιολαγνεία και τη ξενολαγνεία. Λίγη πραγματικότητα δεν βλάπτει.

   Διαγραφή
 5. Νέα παρέμβαση Ομπάμα για την Ελλάδα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Η Ελλάδα χρειάζεται να ξεκινήσει τις μεταρρυθμίσεις, ειδικά στο φορολογικό σύστημα τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

  Η Ελλάδα πρέπει να κάνει μεταρρυθμισεις, να συλλέξει φόρους, να μειώσει τη γραφειοκρατία. Πρέπει να έχει πιο ευέλικτη αγορά εργασίας" είπε χαρακτηριστικά ο Μπάρακ Ομπάμα.

  Ο Αμερικανός πρόεδρος υπενθύμισε ότι είχε καλέσει τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα να δείξει στον ελληνικό λαό ότι "υπάρχει ελπίδα" και ότι η χώρα μπορεί "να επιστρέψει στην ανάπτυξη".

  "Στηρίζουμε κάποιον βαθμό ευελιξίας στον τρόπο με τον οποίο κινείστε, όμως θα πρέπει να δείξετε στους πιστωτές και σε αυτούς που στηρίζουν το χρηματοοικονομικό σας σύστημα ότι προσπαθείτε να βοηθήσετε τον εαυτό σας και αυτό απαιτεί το είδος των δύσκολων αποφάσεων που αρχίζει να λαμβάνει ο Ματέο (Ρέντσι)", πρόσθεσε ο Μπαράκ Ομπάμα.

  Απευθυνόμενος στους εταίρους της Ελλάδας είπε πως πρέπει να δείξουν ελπίδα στον ελληνικό λαό και όχι να κοιτούν μόνο πως θα στραγγαλίσουν τη χώρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Είναι σίγουρο ότι θα σε σώσει ο μεσάζοντας;
  Πριν απαντήσεις σ' αυτό, ξέρεις τι θές;
  Καί μετά, μήπως τελικά θες εσύ ο ίδιος να διευθύνεις την ζωή σου παρά κάποιος ή κάτι έξω από σένα;
  Ηλίας Α. Λυμπέρης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Παντού υπάρχει Cosa Nostra: Στον Ισημερινό, ο Κορέα δέχεται απειλητικά μηνύματα:

  Ο πρόεδρος του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα ανακοίνωσε ότι αναγκάστηκε να ακυρώσει μια δημόσια εμφάνισή του, λόγω μιας “σοβαρής απειλής” για την ασφάλειά του, αφού στάλθηκαν μέσω κινητού τηλεφώνου απειλητικά μηνύματα περί μιας άμεσα επικείμενης επίθεσης. Για τις απειλές διεξάγεται έρευνα κι ένα πρόσωπο συνελήφθη.

  http://www.nooz.gr/world/isimerinos-o-korea-dexetai-apeilitika-minimata

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Έχεις απόλυτο δίκιο. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε δώσει 233 δις Ευρώ στο τραπεζικό σύστημα για "ανακεφαλαιοποίηση" μέσα σε 6-7 χρόνια όταν οι καταθέσεις μας σε αυτά τα ιδρύματα (ακόμα και πριν 7 χρόνια) είναι μικρότερες. Και το μεγαλύτερο μέρος των καταθέσεων δίνεται από τις τράπεζες για δάνεια. Άρα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Δημητρη

  Πολυ ωραια η εμφανιση αποψε στο Κοντρα. Αγαλια γαλια γινεται η αγουριδα μελι.....

  Τελικα ο Αιμιλιος θα ειναι πολυ χρησιμος.....εαν συνεχισει να σε καλει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή