Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Το ψέμμα και η αλήθεια για τα τεστ αντοχής των τραπεζών

Οι εγχώριες τράπεζες πέρασαν τα τεστ αντοχής. Αυτό διατυμπανίζουν άπαντες στο εσωτερικό της χώρας. Από τις ξεφωνημένες του αδελφάτου των μέσων μαζικής εξαπάτησης μέχρι το σύνολο του πολιτικού συστήματος. Όλος ο υπόλοιπος κόσμος γνωρίζει ότι 3 από τις 4 συστημικές τράπεζες της Ελλάδας απέτυχαν παταγωδώς στα τεστ αντοχής, αλλά εδώ στο εσωτερικό της χώρας έχει επιβληθεί μια αδίστακτη χούντα ενημέρωσης, που μπροστά της η θεσμοθετημένη λογοκρισία της επταετίας ωχριά. Το μαύρο έγινε άσπρο γιατί αυτό συμφέρει το καθεστώς κατοχής.


Το χειρότερο όμως είναι ότι κανένας δεν αμφισβήτησε την επίσημη εκδοχή, δηλαδή το ψέμα. Με εξαίρεση το ΕΠΑΜ που με σχόλιο του Γραφείου Τύπου νωρίς το πρωί της Δευτέρας με το οποίο είπε την αλήθεια, δηλαδή ότι οι τράπεζες απέτυχαν στα τεστ αντοχής, αλλά και του γράφοντος που στην εκπομπή του την ίδια ημέρα το μεσημέρι στο e-roi.gr ανέλυσε τα αποτελέσματα των τεστ, κανένας άλλος δεν τόλμησε να πει την αλήθεια. Κανένα πολιτικό κόμμα της αντιπολίτευσης δεν τόλμησε να αμφισβητήσει το ψέμμα που επίσημα διέδιδε η διαπλοκή καθεστώτος και ΜΜΕ.

Είναι τρομερό να το σκεφτεί κανείς. Στην περίπτωση των αποτελεσμάτων των τεστ αντοχής των τραπεζών δεν πρόκειται για άποψη, όπου ο καθένας μπορεί να έχει τη δική του. Πρόκειται για αναμφισβήτητο γεγονός. Τα τεστ αντοχής που δημοσιοποιήθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής, 26/10 στην Φρανκφούρτη από την ΕΚΤ, έδειξαν ότι 24 ευρωπαϊκές τράπεζες απέτυχαν, παρουσιάζοντας έλλειμμα κεφαλαίου της τάξης των 25 δις ευρώ. Ανάμεσα σ' αυτές τις τράπεζες είναι 3 από την Ελλάδα (Eurobank, Εθνική, Πειραιώς) και 3 από την Κύπρο (Κεντρική Συνεταιριστική, Ελληνική, Κύπρου).

Οι τρεις εγχώριες συστημικές τράπεζες της Ελλάδας βρέθηκαν με έλλειμμα κεφαλαίου της τάξης των 8,72 δις ευρώ και η ΕΚΤ ζητά επειγόντως την ανακεφαλαιοποίηση τουλάχιστον της Eurobank και της Εθνικής. Συνολική αξία ανακεφαλαιοποίησης τουλάχιστον 8 δις ευρώ. Αν σ' αυτήν συνυπολογίσουμε την καθίζηση που έχουν υποστεί και λόγω κερδοσκοπίας χρηματιστηρίου, τότε η ανακεφαλαίοποίηση που θα απαιτηθεί υπερβαίνει κατά πολύ τα 11 δις ευρώ που υποτίθεται ότι υπάρχουν ακόμη στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Οι τρεις τράπεζες της Κύπρου που απέτυχαν στα τεστ αντοχής παρουσίασαν έλλειμμα κεφαλαίου 2,36 δις ευρώ και η ΕΚΤ ζητά την επείγουσα ανακεφαλαιοποίηση της Ελληνικής. Ούτε λίγο, ούτε πολύ το "κούρεμα" και η επ' αόριστο δέσμευση των καταθέσεων στην Κύπρο πήγε στον βρόντο. Η Κύπρος θα κληθεί να δανειστεί εκ νέου από τον ΕΜΣ προκειμένου να προικοδοτήσει με πρόσθετο κεφάλαιο τις τράπεζές της. Ολόκληρο το νησί και ο λαός του θα πεθάνει στο βωμό των χρεοκοπημένων τραπεζών, μόνο και μόνο για να μην θιχτούν ολιγαρχικά και αποικιοκρατικά συμφέροντα.

Όσο για την Ελλάδα από τον φετινό Νοέμβριο δεν θα έχει ούτε καν το τυπικό δικαίωμα να αποφασίζει για τις ανακεφαλαιοποιήσεις και τη διαχείρηση των εγχώριων συστημικών τραπεζών της. Όλες τους εντάσσονται στην εποπτική αρχή της τραπεζικής ένωσης, που ελέγχεται από την ΕΚΤ και πιο συγκεκριμένα τον κ. Ντράγκι. Η Ελλάδα απλά θα καλείται να εκτελεί τις εντολές της τραπεζικής ένωσης. Ούτε καν οι δικαστικές αρχές της δεν θα έχουν το δικαίωμα να εκδίδουν αποφάσεις που κατά την κρίση της τραπεζικής ένωσης θίγουν την "βιωσιμότητα" των συστημικών τραπεζών. 

Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό; Τέρμα οι ρυθμίσεις χρέους με τους δανειολήπτες να προσφεύγουν στα δικαστήρια, ή να εντάσσονται στο γνωστό νόμο Κατσέλη.

Όσο για τους καταθέτες, ας ξεχάσουν και επίσημα τις αποταμιεύσεις τους. Θα ανήκουν επίσημα πια στην τραπεζική ένωση και θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την στήριξη τραπεζών εντός και εκτός Ελλάδας, κατά την κρίση της ΕΚΤ και της εποπτικής αρχής. Να γιατί πρέπει να παραμείνουν ήσυχοι και μακάριοι στον ύπνο τους, ώστε να γίνει ομαλά η μετάβαση των εγχώριων τραπεζών στην τραπεζική ένωση εντός του Νοεμβρίου, χωρίς οι καταθέτες να αποσυρθούν μαζικά οι αποταμιεύσεις τους.

Μας θέλουν κορόιδα και σ' αυτή την επιχείρηση έχουν βρει την αμέριστη συμπαράσταση της αντιπολίτευσης. Κανένας, όπως είπαμε, δεν τόλμησε να αμφισβητήσει το προκλητικό ψέμμα ότι οι τράπεζες στην Ελλάδα πέρασαν τα τεστ αντοχής. Κανένας. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, όπου ο Σκουρλέτης και το Γραφείο Τύπου του μπορεί να ξεκατινιάστηκαν με το σούργελο της ΝΔ επ' ονόματι Μισέλ, αλλά δεν είπε κουβέντα για να αμφισβητήσει το ψέμμα. Ούτε φυσικά το ΚΚΕ, που έχαψε για μια ακόμη φορά το επίσημο ψέμα της κυβερνώσας συμμορίας και απλά ασκήθηκε σε απολογητική συνεπειών, των γνωστών αντιλαικών συνεπειών που έχει το κάθε τι μέσα στον καπιταλισμό. Από κοντά και οι ΑΝΕΛ, οι οποίοι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε, αλλά για την ταμπακέρα κουβέντα.


Κανείς δεν αμφισβήτησε το ψέμα, γιατί πολύ απλά κανείς δεν θέλει να τα βάλει με το καθεστώς και τις τράπεζες. Τρέμουν μπροστά τους και λειτουργούν ως μηχανισμός νομιμοποίησης του ψέματος και της εξαπάτησης του λαού. Ε, αφού δεν το αμφισβητεί ούτε η αντιπολίτευση, έτσι όπως τα λέει η κυβέρνηση θα είναι... Να γιατί χωρίς μια τέτοια αντιπολίτευση δεν θα μπορούσε να σταθεί ούτε λεπτό αυτό το καθεστώς. Κι αυτοί που δεν τολμούν να αμφισβητήσουν ούτε καν τα μεγαλύτερα ψέμματα του καθεστώτος, έρχονται να μας υποσχεθούν ότι θα σκίσουν τα μνημόνια και ο Περισσός θα ανατρέψει τον καπιταλισμό! Προάγουν την υποκρισία, την απελπισία και το ψέμμα, αλλά το κάνουν για το καλό μας! Άξιος ο μισθός τους απ' όπου κι αν προέρχεται.

14 σχόλια:

 1. Δεν πάει άλλο με την υποκρισία αυτών των κομματικών μορφωμάτων και τα άπειρα ψέματά τους. Την ίδια ώρα που οι Τούρκοι αλωνίζουν απ' έξω στο Αιγαίο και μέσα στη Θράκη. Την ίδια ώρα που ο ενεργός πληθυσμός από 20 έως 45 ετών είναι περίπου ι.300.000 Έλληνες και ο λαθρομεταναστευτικός και νόμιμα μεταναστευτικός αντίστοιχος σε ηλικία πληθυσμός, έφτασε περίπου τα δυόμιση εκατομμύρια νέους, νέες και παιδιά. Και όλα αυτά υφίστανται επί χρόνια κουκούλωμα. Όπως πολύ σωστά είπες Δημήτρη ολόσωμη η αντιπολίτευση δέχεται την εξαπάτηση του λαού. Που να στραφεί λοιπόν αυτός ο λαός; Εδώ δεν ξέρουμε ούτε stress test τι σημαίνει πως να ξυπνήσουμε από τον ύπνο μας. Τουλάχιστιν τους εξηγείς εσύ τι σημαίνει αυτό το περίφημο stress test; Ίσως βοηθήσει μερικούς να αφυπνιοστούν από τις ανοησίες και τα καμώματα των τραπεζιτών. Ευχαριστώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πετρος Καλογεροπουλος28 Οκτωβρίου 2014 στις 11:26 π.μ.

  Αν δεν προκυψει μια επαναστατικη συγκυρια που θα τονωσει το αισθημα συσπειρωσης των πολιτων,φοβαμαι οτι οι λυσεις , η αρση του τραγικου αδιεξοδου , θα σημανει την αρχη του αιματος,στη χωρα μας. Ειναι φανερο πως δεν τους σταματαει καμια ηθικη αναστολη. ΕΙΝΑΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ .
  Το ΕΠΑΜ , ουτως ή αλλως, εχει αναλαβει- και θα το πραξει- να αφυπνισει και να συσπειρωσει το λαο. Τωρα -με το προσωπικο μας παραδειγμα -ηρθε η ωρα της Ανυπακοης και Αντιστασης. ΕΝΕΡΓΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Κάποιοι που ήθελαν να παλέψουν για τη ζωή τους και το λαό,έφυγαν τότε όταντο Ε.Πα.Μ είχε καλέσει ΟΛΟΥΣ τους "αντιμνημονιακούς"σε μέτωπο κι ο μόνος που δέχτηκε ήταν ο Παπαθεμελής,που ψέλλιζε ότι ήταν υπέρ του ευρώ.Δεν σκέφτηκαν ποτέ όλοι αυτοί ότι ίσως κάποιοι,θέλοντας να κάψουν πολιτικά το Ε.Πα.Μ σκηνοθέτησαν αυτό το "αποτέλεσμα",να μείνει το Ε.Πα.Μ με τον "μουντζούρη";Ο ι άλλοι "αντιμνημονιακοί"τι κάνανε από τότε για να δημιουργηθεί αυτό το ΕΝΩΤΙΚΟ ,ΠΑΛΛΑΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ,ή έχουν την ψευδαίσθηση ότι θα έρθει η ώρα να "νικήσει"το όποιο ιδεολόγημα ή η δική τους "απόλυτη αλήθεια";Εμένα γιατί μου μπαίνει η υποψία ότι όσοι δεν κάνουν πράξη το αυτονόητο είναι πράκτορες του εχθρού,κι επομένως "εχθροί του λαού",που σε κάθε φράση τους τον επικαλούνται,χωρίς στην πράξη να τον πιστεύουν;Πόσο ακόμα θα κοροιδεύουμε εαυτούς κι αλλήλους;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Επειδη διαβαζω, αρκετες φορες, οτι ο Καζακης λεει παραμυθια και αλλα πολλα, οτι πεφτει εξω στις προβλεψεις του ....για οσους ξερουν Αγγλικα εδω ειναι ολοκληρη η εκθεση και τα αποτελεσματα του TEST, σε PDF. απο την ΕΒΑ (Ευρωπαικη τραπεζιτικη Αρχη).

  http://www.eba.europa.eu/documents/10180/669262/2014+EU-wide+ST-aggregate+results.pdf

  Απο οτι ειδα και διαβασα ..... ολα τα συστημικα κομματα και τα Μεσα Μαζικης Εξαθλιωσης καναν το Μαυρο .. Ασπρο και εχει δικιο ο Καζακης να τους ξεβρακωνει
  και συ φτωχε μου Ελληνα τους χαιρεσε και τους Ψηφισες. Αντε να δουμε τι θα κανεις τον Νοεμβριο που θα περασει ο πληρης ελεγχος στα χερια τηε Τροικας και των Γερμανων. Θα κλες και θα λες....σπιτι μου σπιτακι μου και φτωχοκαλυβακι μου. Τα ελεγε ο Καζακης και μεις απο κοντα...... αλλα στου κουφου την πορτα!

  Δημητρη, ''ο φιλος μας''.. ο Τραγκας ξεσπαθωσε για το χατηρι του φιλου του Σαχλαμαρα και εχει λυσσιαξει εναντιον του Συριζα .... και το τι ξυλο και χεσιμο τρωει καθημερινα απο ολους δεν λεγεται.

  Πιστευω οτι διαβασες αυτα που του εσυρε ο καθηγητης Βαμβουκας στην Κοντρα Νews, σελιδα 2 και θα πεθνες στα γελια.

  http://www.kontranews.gr/images/palaioteres-ekdoseis/kontra_news/2014-10/24-10-14.pdf

  Τωρα εμεινες μονος σου να ξυπνησεις τον λαο, ολοι οι αλλοι ειναι Δοσιλογοι και προδοτες και πιστευω οτι μπορεις να το κανεις. Καλο κουραγιο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αν κάποιοι περιμένουν ακόμα τη "Δευτέρα παρουσία",τους λέω ότι αυτή έγινε κι ότι οι πάντες θα θερίσουν ό,τι έσπειραν...Ο κ.Καζάκης κι όσοι άλλοι ανιδιοτελώς αγωνίζονται-με τον τρόπο που γνωρίζει ο καθείς-θα δικαιωθούν.Κι η δικαίωσή τους ως πρόσωπα δεν έχει τόση αξία,αλλά γιατί αυτό θα σημάνει και τη δικαίωση του λαού...Αδιανόητα πράγματα θα συμβούν στο άμεσο μέλλον κι η αλήθεια θα λάμψει.Όλοι θα ξεσκεπαστούν θέλοντας και μη θέλοντας...γιατί ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον "της δικαιοσύνης"...ΚΑΛΌ ΚΟΥΡΆΓΙΟ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΆ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Από πού προκύπτουν τα 8,72 δισ έλλειμα κύριε Καζάκη; Δεν είμαι ειδικός αλλά όσο και αν έψαξα στο link που δίνει παραπάνω ο κύριος wiz δεν βρήκα το συγκεκριμένο νούμερο. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και αν είναι όπως τα λέτε πρέπει να ενημερωθεί ο κόσμος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Θα μπείτε στο https://www.ecb.europa.eu/ssm/assessment/html/index.en.html
   Στη διεύθυνση αυτή θα πάτε στο COUNTRY BY COUNTRY RESULTS. Εκεί θα σας ανοίξει ένα Excel όπου θα βρείτε τις ελληνικές τράπεζες. Θα κοιτάξετε στη στήλη που λέει Capital Shortfall (Έλλειμμα κεφαλαίου) όπου υπάρχουν τα διάφορα σενάρια των τεστ αντοχής. Στην υποστήλη AD Θα βρείτε τη συνολική εκτίμηση έλλειψης κεφαλαίου όπου για την Alpha είναι 0, για την Eurobank 4,628 δις ευρώ, την Εθνική 3,433 δις ευρώ και για την Πειραιώς 660 εκατ. ευρώ. Το σύνολο κεφαλαιακού ελλείμματος για τις 3 τράπεζες είναι 8,721 δις ευρώ. Αντίστοιχα μπορείτε να δείτε και για τις υπόλοιπες τράπεζες των υπολοίπων χωρών.

   Διαγραφή
  2. μάλλον το προσπέρασες.
   ψάξε καλύτερα στη σελίδα 22 του λίνκ που έβαλε ο wiz

   Διαγραφή
 7. Κύριε Καζάκη από το απεχθές των εξελίξεων έως την ανάληψη της ευθύνης για απόσυρση αποταμιεύσεων από τις τράπεζες μαζικά, υπάρχει νομίζω απόσταση, έτσι δεν είναι;
  Δεν θα ήταν λύση, αλλά ένα επιπλέον πρόβλημα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πρόβλημα δεν είναι η απόσυρση των καταθέσεων, αλλά η κατάσταση των τραπεζών και πιο συγκεκριμένα η δέσμευση των καταθέσεων, παρά και ενάντια στις ανάγκες των καταθετών. Η απόσυρση σε τέτοιες συνθήκες είναι η μόνη λύση. Εκτός κι αν θέλει κανείς να χάσει τις αποταμιεύσεις του.

   Διαγραφή
  2. Δεν είναι η απόσυρση των καταθέσεων η πηγή του προβλήματος, αλλά δεν φαίνεται να θεραπεύει και τίποτα, το αντίθετο μάλιστα, να επισπεύδει, να επιδεινώνει και να "επικυρώνει" αυτό που συμβαίνει λόγω της κατάστασης των τραπεζών.

   Αφού τα χρήματα αυτά δεν υπάρχουν, τί θα αποσύρουν οι καταθέτες; Θα κλείσουν οι τράπεζες, θα επισημοποιηθεί η δέσμευση των καταθέσεων, θα ληφθούν επίσημα μέτρα για την κατακράτηση κι απομείωσή τους και η αγορά θα παγώσει. Ενώ το κραχ αναβάλλεται με διάφορα εργαλεία, αυτό θα το επιφέρει άμεσα και βίαια.

   Ποιός θα έχει το πάνω χέρι εκεί, αναρωτιέμαι (ρητορικά)...

   Διαγραφή
 8. Καλημέρα Δημήτρη, σύμφωνα με αυτό το δημοσίευμα (http://graphics.wsj.com/european-stress-tests-2014/#eurobank-ergasias-s-a) , οι τράπεζες έχουν καλύψει μεγάλο μέρος του ελλείμματος, συνεχίζουν να είναι failed τα tests βέβαια, και ιδίως οι κυπριακές φαίνονται να το έχουν καλύψει πλήρως. Επίσης ενδιαφέρων στατιστικό είναι πως όλες οι Ελληνικές τράπεζες έχουν πρόστιμα για κακές πρακτικές προς τους καταναλωτές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Τo http://www.thepressproject.gr και ο Παναγιώτου π.χ. εδώ http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/stress-tests-ti-ellada-ti-boreia-korea είπαν απέξω απέξω τι έγινε..
  Έκανα και γω το δικό μου τεστ την Κυριακή!

  Εμετικά τα αποτελέσματα από πολλά σάιτς ελληνικά που επισκέπτομαι χρόνια
  Απελπισία

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Γιώργος Γρυμπογιάννης29 Οκτωβρίου 2014 στις 11:09 π.μ.

  Δημήτρη (και συναγωνιστές), πρόσεξέ το:
  Posted by Εξουσία στο Οκτωβρίου 28, 2014

  "Συζήτηση για συνταγματική αναθεώρηση στον αντίποδα των κυβερνητικών πρωτοβουλιών διοργάνωσε την περασμένη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου στο καφέ της Στοάς του Βιβλίου η πολιτική κίνηση «Πράττω».
  Ομιλητές ήταν οι συνταγματολόγοι Ηλίας Νικολόπουλος (Πάντειο), Διονύσης Φιλίππου (Δημοκρίτειο Θράκης) και Γιώργος Σωτηρέλης (Καποδιστριακό Αθηνών), ενώ με εισήγηση παρενέβη και ο νομικός- οικονομολόγος Πέτρος Χασάπης, μέλος της Πρωτοβουλίας για Ριζική Συνταγματική Αλλαγή.
  ,...,Ο Ηλ. Νικολόπουλος απέκλεισε εξ αρχής την ιδέα νέου συντάγματος θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο θα ήταν δυνατόν μόνο αν είχαν προηγουμένως καταγγελθεί ως εσχάτη προδοσία οι συνταγματικές εκτροπές της μνημονιακής διακυβέρνησης. Ομως τέτοια ισχυρή καταγγελία δεν υπήρξε, ούτε εκ μέρους του νομικού κόσμου ούτε της αντιπολίτευσης, παρά τις δικές του επίμονες προτάσεις. Επομένως, είπε, οφείλουμε τώρα να αναζητήσουμε προτάσεις που μπορούν να γίνουν αποδεκτές στο υφιστάμενο πλαίσιο."
  Από την πλευρά μου, Δημήτρη (και συναγωνιστές), πλάϊ στο "ξεφωνημένο αδελφάτο των μέσων μαζικής εξαπάτησης μέχρι το σύνολο του πολιτικού συστήματος", προσθέτω πλέον και τον καθηγητή συνταγματικού δικαίου κο Η.Νικολόπουλο, με βάση την παραπάνω τοποθέτησή του.Και τούτο, γιατί ο κος Η.Νικολόπουλος ΨΕΥΔΕΤΑΙ ΣΥΝ-ΕΙΔΗΤΑ λέγοντας "Ομως τέτοια ισχυρή καταγγελία δεν υπήρξε, ούτε εκ μέρους του νομικού κόσμου ούτε της αντιπολίτευσης". Δηλαδή η διαβίβαση δικογραφιών εσχάτης προδοσίας και μηνύσεων κατά της τρόϊκας στη βουλή, δεν αποτελεί κίνηση (και μάλιστα επίσημη) του επισημότερου τμήματος του νομικού κόσμου, δηλαδή του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, έστω και με το άρθρο 86Σ;
  Το ζήτημα, Δημήτρη, το είχαμε συζητήσει ημιτελώς (και παραμένει ημιτελές) στις 30/1/2014 με αφορμή σχετικές δικονομικές κινήσεις (δικογραφία έπειτα από μήνυση) του Δ.Αντωνίου και μετά από πρόταση κλητεύσεώς μου ως μάρτυρα κατηγορίας από τον συναγωνιστή (επίσης καταγγέλλοντα σε εκείνη τη δικογραφία) Παντελή Γιαμαρέλλο. Τότε ο κος Η.Νικολόπουλος (που βρισκόταν κοντά στο Ε.ΠΑ.Μ.) θεωρούσε πως το άρθρο 86 είναι αδύνατο να προσβληθεί . Αυτή ήταν μία επιστημονική άποψη που όμως αν και επικρατούσα δεν είναι η μόνη, ούτε επιστημονικά-πολύ περισσότερο επικοινωνιακά απρόσβλητη άποψη.
  Δυστυχώς, το ζήτημα της νομικής καί επικοινωνιακής ανάδειξης του άρθρου 86Σ ως πράξης εγκληματικού χαρακτήρα και επί πλέον (αποδεδειγμένα) ως προπαρασκευαστικής ενέργειας με σκοπό ατιμωρησία επί τελέσεως εγκληματικών πράξεων που θα ακολουθούσαν (δωροδοκία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ από την SIEMENS), δεν το αξιοποιήσαμε.
  Έτσι μέχρι και σήμερα μιλάμε για αδελφάτα που την στιγμή που μας πυροβολούν στην καρδιά μας λένε "θα επιζήσεις", όταν οι περισσότεροι συμπολίτες μας, ΜΑΣ βλέπουν να ΜΗ συν-αξιοποιούμε μεταξύ μας ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΡΟΔΟΤΩΝ-ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ολόκληρο το οπλοστάσιο και μάλιστα αυτό που διαθέτει εξ' ίσου βαρέα όπλα με αυτά των οικονομικών αναλύσεων, δηλαδή τα δικαιϊκά όπλα.
  Να σημειώσω, πως ενώ όλοι ανεξαιρέτως οι δικηγόροι είναι λαλίστατοι για αστικές αντιμνημονιακές διεκδικήσεις πολιτών, είναι ελάχιστοι και δεν αξιοποιούνται από πλευράς μας, όσοι τονίζουν και καταγγέλλουν στη χώρα και παγκοσμίως, τις ποινικές διεκδικήσεις πολιτών για την ολόπλευρη ανάδειξη του σημερινού προδοτικού και εθνοκτόνου "κοινοβουλευτισμού".
  Σ΄αυτή την προσπάθεια αφιερώνω αυτές τις λίγες γραμμές, όπως πάντα επώνυμα, όχι για λόγους προβολής αλλά με διάθεση και ελπίδα συνεργασίας.Και δεν βλέπω το λόγο (ούτε απαιτώ) να πρέπει να τραβήξεις προσωπικά ολόκληρο το βάρος αυτής της προσπάθειας (πέρα από τη γνώμη σου για την σχετική κατά την άποψή μου συλλογική αδυναμία), απλά πρόταση/μποτίλια στο πέλαγος στέλνω. Ας σκεφθούν όμως οι συναγωνιστές, πόσο θα ενισχυθεί ο μετωπικός απελευθερωτικός αγώνας αν συμπορευτούν οι οικονομικές αναλύσεις/καταγγελίες με τις δικαιϊκές αναλύσεις/καταγγελίες και πως πιστεύω η σε πρώτη ματιά σεξιστική λέξη αδελφάτο θα αντικατασταθεί μόνιμα στις συνειδήσεις από τις λέξεις προδοσία-εθνοκτονία.george.griboyiannis@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή