Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΩΝ

Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο από την αρχή χαρακτήρισε το γνωστό «κούρεμα» των φυσικών προσώπων ομολογιούχων ως ανοιχτή κλοπή. Όχι μόνο γιατί επρόκειτο για αποταμιεύσεις, ή αποζημιώσεις ζωτικές για τα ίδια τα φυσικά πρόσωπα και τις οικογένειές τους. Ούτε μόνο γιατί έγινε χωρίς καν να ζητηθεί η συγκατάθεσή τους. Διότι κυρίως έπεσαν θύματα της μεγαλύτερης απάτης σε βάρος του ελληνικού λαού, που στήθηκε επίσημα από δανειστές και κυβέρνηση με σκοπό να απαλλαγούν από τα ελληνικά κρατικά ομόλογα οι τραπεζίτες με αντάλλαγμα πολλαπλάσιες αποζημιώσεις σε ρευστό και εγγυήσεις από το ελληνικό δημόσιο. Όπως επίσης και για να αλλάξει το δίκαιο του δημόσιου χρέους, το οποίο μέχρι τότε ήταν ελληνικό και μετά το «κούρεμα» έγινε αγγλικό.


Το περίφημο «κούρεμα» του χρέους το 2012 αντί να μειώσει το δημόσιο χρέος, το αύξησε κατά 9 περίπου δις ευρώ χάρις στα ληστρικά ανταλλάγματα που προέβλεπε για τους τραπεζίτες κατόχους ελληνικών ομολόγων. Ενώ το πλήρωσαν το σύνολο σχεδόν των ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ, των οποίων τα ρευστά διαθέσιμα διαχειριζόταν με βάση το νόμο η Τράπεζα της Ελλάδας. Μαζί τους και όσα φυσικά πρόσωπα είχαν εξαπατηθεί από τις κυβερνήσεις στο να θεωρούν «ασφαλή τοποθέτηση» των οικονομιών και αποταμιεύσεών τους τα ελληνικά κρατικά ομόλογα, αλλά και όσοι αναγκάστηκαν να εισπράξουν ομόλογα έναντι αποζημιώσεων.

Για το Ε.ΠΑ.Μ. λοιπόν το όλο ζήτημα της αναδιάρθρωσης του δημοσίου χρέους μέσω «κουρέματος» με PSI παραμένει ανοιχτό και θα παραμείνει ανοιχτό μέχρις ότου οδηγηθούν στη δικαιοσύνη όσοι πολιτικοί και άλλοι συμμετείχαν ενεργά σ’ αυτή την τρομακτική απάτη σε βάρος του ελληνικού λαού. Είναι θέμα αποκατάστασης της έννομης τάξης στην χώρα, αλλά και των κανόνων δικαίου που πρέπει να διέπουν μια ευνομούμενη πολιτεία.

Για τους ομολογιούχους το ΕΠΑΜ επισημαίνει τα εξής: Όποιος τους τάζει αποζημιώσεις με ομόλογα τους εξαπατά και μάλιστα βάναυσα. Τα όποια κυβερνητικά ομόλογα δεν παρέχουν καμιά εγγύηση αποζημίωσης και εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια της όποιας κυβέρνησης να αλλάξει, να διαγράψει, ή να τροποποιήσει κατά το δοκούν τους τίτλους αυτούς χωρίς συνέπειες για την ίδια.
Επίσης, η αποζημίωση με ομόλογα δεν αναγνωρίζει στους ομολογιούχους ότι τα χρήματα τους ήταν αποταμιεύσεις, ή αποζημιώσεις. Τους εξισώνει με τους επενδυτές ομολόγων κι επομένως δεν αναγνωρίζει την κατά προτεραιότητα αποζημίωσή τους.

Η από θέση αρχής τοποθέτηση του ζητήματος, όπως την αντιλαμβάνεται  και την υποστηρίζει το Ε.ΠΑ.Μ  είναι:

Πρώτο: Η κυβέρνηση οφείλει να ψηφίσει δεσμευτικό για την ίδια νόμο, όπου να αναγνωρίζεται σαφώς, αφενός, το συνολικό ύψος της οφειλόμενης αποζημίωσης προς τους ομολογιούχους με βάση τις τιμές κτήσης των ομολόγων τους πριν το «κούρεμα» και, αφετέρου, το γεγονός ότι πρόκειται για αποταμιεύσεις που αδίκως εντάχθηκαν στην αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους. Μόνο μ’ αυτόν τον τρόπο μπορεί να κατοχυρωθεί η απαίτηση αποζημίωσης των ομολογιούχων έναντι του ελληνικού δημοσίου κάτω απ’ όλες τις συνθήκες.

Δεύτερο: Η κυβέρνηση οφείλει να αποζημιώσει στο σύνολό τους τις ζημιές σε ρευστό μέσα σε εύλογο χρονοδιάγραμμα που θα συμφωνηθεί με τους ίδιους τους ομολογιούχους. Είναι θέμα ηθικής και νομικής τάξης να αναγνωριστεί στους ομολογιούχους, ότι πρόκειται για αυθαίρετη, παράνομη και καταχρηστική ιδιοποίηση μέρους των αποταμιεύσεων τους με τη μορφή ομολόγων. Με μια τέτοια απόφαση, όχι μόνο δικαιώνεται ο αγώνας των ομολογιούχων, αλλά δεν θα μπορεί στο μέλλον καμιά κυβέρνηση να τους αρνηθεί την αποζημίωση, ή να παίξει μαζί τους.

Τρίτο: Η κυβέρνηση οφείλει να αναγνωρίσει ως δίκαιη την απαίτηση να διωχθούν από την ποινική δικαιοσύνη, όσοι οδήγησαν στο «κούρεμα» τα ομόλογά των φυσικών προσώπων. Είναι αδιανόητο να μείνουν στο απυρόβλητο όσοι εκτέλεσαν μια τέτοια απάτη. Επίσης, είναι ιδιαίτερης σημασίας να λογοδοτήσουν όλοι όσοι συνέπραξαν στην απάτη, ώστε να αναγνωριστεί το δικαίωμα στους ομολογιούχους και τις οικογένειές τους να απαιτήσουν πρόσθετες αποζημιώσεις για ηθική και υλική βλάβη από τους ενόχους αυτής της υπόθεσης. Δεν πρέπει ούτε στιγμή να ξεχνάμε ότι θρηνήσαμε νεκρούς και ολόκληρες οικογένειες οδηγήθηκαν στην καταστροφή. Για όλα αυτά οφείλουν να λογοδοτήσουν όποιοι και όσοι ευθύνονται.

Αθήνα, 28 Απριλίου 2014
Η Πολιτική Γραμματεία του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου

21 σχόλια:

  1. Ιερά και Oσια EINAI ο Άνθρωπος, η Yπαρξή του, τα Aνθρώπινα δικαιώματα, η Δημοκρατία, η Ελευθερία, η Ανεξαρτησία, H AYTOΔIAΘEΣH ! Aπάντησε ο Μανώλης Γλέζος στη δήλωση Στουρνάρα πως «δεν παίζουμε με το νόμισμα, με τα ιερά και τα όσια». AKOYΣON - AKOYΣON ...ΣTOYPNAPH, ΦTOY ΣOY !!!

    Από τη δήλωση του κ. Στουρνάρα αποκαλύπτονται «η ΦTΩXOΠOIHΣH THΣ KOINΩNIAΣ, H KATAPPEYΣH TOY KOINΩNIKOY IΣTOY KAI H ..... ΘEOΠOIHΣH TOY XPHMATOΣ», σημείωσε το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, EΓΩ KAI O KAΘE EΛΛHN !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί κύριε Καζάκη δεν κάνουν ότι Postová bank (Slovakia) και της Istrokapital (Cyprus) που έχουν μηνύσει την Ελλάδα( Διεθνές Διαιτητικό Κέντρο Επίλυσης Επενδυτικών Διαφορών – ICSID Case No. ARB/13/8) για το κούρεμα των ομολόγων; Δηλαδή μήπως πρέπει να κινηθούν έτσι, τώρα, και όχι αύριο...; Σημειώνω ότι η μήνυση έγινε τον Μάιο του 2013 αλλά τώρα πήρε μια κάποια δημοσιότητα από ένα άρθρο στις 31.03.2014 από την Deutsche Welle.
    Ευχαριστώ.
    Γ.Β

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσέξτε κάτι σημαντικό: πρόκειται για φυσικά πρόσωπα αποταμιευτές κι όχι για θεσμικούς ή άλλους επενδυτές. Το ΕΠΑΜ με κλιμάκιο νομικών πρότεινε συγκεκριμένες ένδικες ενέργειες με σκοπό την προστασία των συμφερόντων τους. Δυστυχώς το σωματείο των ομολογιούχων κώφευσε προτιμώντας ενέργειες υψηλού πολιτικού προφίλ (π.χ. προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, κοκ) και υψηλού χρηματικού κόστους, αλλά μηδαμινού ή μηδενικού πρακτικού αποτελέσματος για τους ίδιους τους ομολογιούχους. Δυστυχώς κι αυτοί είναι θύματα κομματικού καιροσκοπισμού. Οι διοικούντες τα έχουν βρει με τον ΣΥΡΙΖΑ και αξιοποιούν το σωματείο των ομολογιούχων για να υφαρπάξουν την ψήφο τους με ταξίματα δίχως αντίκρυσμα, μιας και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι παρά μια παραλλαγή της πρότασης Βενιζέλου για δήθεν αποζημίωση κάπου, κάπως, κάποτε με ομόλογα ειδικού σκοπού. Φέξε μου και γλίστρησα.

      Διαγραφή
  3. Χωρίς σχόλια για όσους μπορούν να σκεφτούν ....

    1η Είδηση Τετάρτη, 30 Απρ 2014
    Μηλιός: Δεν πρόκειται λοιπόν αυτήν την κατάσταση να μην τη δεχθούν προς συζήτηση. (Αν δεν δεχθούν) δεν θα πληρωθούν αυτά τα ομόλογα. Δεν θα είναι στάση πληρωμών, αλλά μια ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ πληρωμής των δόσεων. ΔΕΝ θα το έλεγα εκβιασμό. Θα κάνουμε μια έντονη, σκληρή διαπραγμάτευση και ΟΧΙ εκβιασμό.

    2η Είδηση:
    Επιμήκυνση έως και 50 έτη της διάρκειας αποπληρωμής των δανείων που έχει λάβει από την τρόικα για τη διάσωσή της θα προτείνει επισήμως η Ελλάδα, αναφέρει δημοσίευμα του Reuters, επικαλούμενο ανώτατο αξιωματούχο του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών.Παράλληλα, η ίδια πηγή ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση πρόκειται να προτείνει και τη μείωση του επιτοκίου στα διμερή δάνεια που έχει λάβει από τις χώρες της Ευρωζώνης, ή τη μετατροπή των επιτοκίων τους σε σταθερά από κυμαινόμενα.

    Τα συμπεράσματα για την πορεία μας δικά σας σε περίπτωση που νικήσει η ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΕΛΙΑ-ΠΟΤΑΜΙ-ΔΗΜΑΡ-ΛΑΟΣ- κτλ
    και στην άλλη περίπτωση που νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ .. ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ !!!

    Όσο για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ή το νέο ξημέρωμα ή δεν ξέρω πως θα το πουν διαβάστε το παρακάτω ...


    3η Είδηση Δευτέρα, 28 Απριλίου 2014
    Μπαλτάκος:
    Να γίνει νέο κόμμα, δεξιά της ΝΔ !!!!
    (δηλ πολύ δεξιά στην άνω δεξιά στροφή του στρατάρχη που χαιρετά στρατιωτικά με χαιρετισμό Ρωμαϊκής λεγεώνας....)

    «Δεν είναι ντροπή να λέμε ότι είμαστε δεξιοί. Υπάρχουν άνθρωποι και ψηφοφόροι που είναι δεξιά της ΝΔ. Είναι στη Χρυσή Αυγή και πρέπει να απεγκλωβιστούν. Αυτή δεν είναι μόνο μια δική μου θέση. Εκφράζεται κι από άλλους φορείς και πρόσωπα της ΝΔ».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΞΙΑ και ΑΡΙΣΤΕΡΑ ποια η διαφορά ?

      «Μια άλλη απροσδόκητη απάντηση άκουσα στο «Μουσείο Κατοχής της Λεττονίας 1940-1991». Πρόκειται για ένα μουσείο - ως κτίσμα εντελώς αταίριαστο με την κουκλίστικη Ρίγα - το οποίο αναφέρεται στη διαδοχική κατοχή της Λεττονίας. Πρώτα οι Ρώσοι, που την κατέλαβαν με το σύμφωνο Ρίμπεντροπ - Μολότοφ, σύμφωνα με το οποίο Χίτλερ και Στάλιν διαμέλισαν την Πολωνία και ο δεύτερος κατέλαβε τις Βαλτικές δημοκρατίες. Υστερα οι Γερμανοί όταν επιτέθηκαν στους Ρώσους το 1941. Στη συνέχεια ξανά οι Ρώσοι όταν νίκησαν και απώθησαν τους Γερμανούς. H χώρα έγινε ανεξάρτητη μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ το 1991. Δεν ήταν βέβαια η πρώτη φορά που η Λεττονία βρέθηκε ανάμεσα σε δύο στρατόπεδα. Το ίδιο συνέβη και το 1919. Ενα χρόνο μετά την κήρυξη της ανεξαρτησίας της έγινε θέατρο μαχών ανάμεσα στον εμφύλιο που ακολούθησε τη Ρώσικη Επανάσταση του 1917. Αλλοτε την καταλάμβαναν οι Ερυθρές φρουρές, άλλοτε η Σιδηρά φρουρά. Ο Κόκκινος τρόμος εναλλασσόταν με τον Λευκό τρόμο. Εχασε τότε η Λεττονία το ένα τρίτο του πληθυσμού της. Εχασε άλλο ένα τρίτο, στον B' Παγκόσμιο Πόλεμο.
      Το 1940 μπήκαν οι Ρώσοι. Μαζική μεταφορά των ελίτ στη Σιβηρία, σοβιετοποίηση της κοινωνίας, κρατικοποίηση των επιχειρήσεων και της αγροτικής γης, κλείσιμο των εκκλησιών. Οταν εισέβαλαν οι Ναζί, οι Λεττονοί τούς υποδέχθηκαν με λουλούδια, θεωρώντας τους απελευθερωτές. Υπάρχει μια μεγάλη φωτογραφία στο Μουσείο. Αλλά σε λίγο άρχισε η ναζιστικοποίηση της κοινωνίας. Εξόντωση όσων είχαν συνεργαστεί με τους Σοβιετικούς, εξόντωση των Εβραίων που αποτελούσαν το 7,5% του συνολικού πληθυσμού. Ο πόλεμος όμως είχε και εμφύλια διάσταση. Πριν φύγουν οι Ρώσοι, είχαν κάνει επιστράτευση και τα λεττονικά στρατεύματα εντάχθηκαν στον Κόκκινο στρατό. Νέα επιστράτευση από τους Ναζί. Στο παγωμένο βόρειο μέτωπο πολεμούσαν Λεττονοί εναντίον Λεττονών, πατεράδες εναντίον γιων, αδελφοί εναντίον αδελφών. Νέες εκκαθαρίσεις όταν νίκησαν οι Σοβιετικοί, μαζικές εξορίες στη Σιβηρία όλων εκείνων που συνεργάστηκαν ή που θεωρήθηκε ότι συνεργάστηκαν με τους Ναζί. Αποναζιστικοποίηση και επανασοβιετοποίηση της κοινωνίας με ό,τι σήμαινε σε ανθρώπινο κόστος. Οι Σοβιετικοί κατείχαν τη μικρή βαλτική χώρα ως το 1991. Σχολιάζοντας αυτή την τροπή της ιστορίας, η ξεναγός του «Μουσείου Κατοχής» είπε ότι οι Σύμμαχοι, εννοώντας τους δυτικούς Συμμάχους, έχασαν τον B' Παγκόσμιο Πόλεμο γιατί έχασαν την Ανατολική Ευρώπη για πενήντα χρόνια. Τον πόλεμο τον κέρδισε ο Στάλιν, συμπέρανε μελαγχολικά. Παράξενο συμπέρασμα, αλλά αυτή την αντίληψη για την ιστορία έχουν οι Λεττονοί. Κι αυτή η αντίληψη συνοδεύεται με το αίσθημα ότι η Δύση τούς πρόδωσε.»

      Διαγραφή
  4. Θα ήθελα να σχολιάσω δύο πρόσφατες ειδήσεις και να βγάλω ένα συμπέρασμα αν μου επιτρέπετε κ.Καζακη. Μπορείτε να το σχολιάσετε; Ποια είναι η άποψη σας?

    • Μπαλτάκος: Να γίνει νέο κόμμα, δεξιά της ΝΔ
    .Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1» τόνισε ότι δεν έχει καμία προσωπική φιλοδοξία να φτιάξει ένα δικό του κόμμα, ωστόσο δεν απέκλεισε την ανάγκη δημιουργίας ενός φορέα, που θα απεγκλωβίσει τους ψηφοφόρους που βρίσκονται δεξιά της ΝΔ.«Δεν είναι ντροπή να λέμε ότι είμαστε δεξιοί. Υπάρχουν άνθρωποι και ψηφοφόροι που είναι δεξιά της ΝΔ. Είναι στη Χρυσή Αυγή και πρέπει να απεγκλωβιστούν. Αυτή δεν είναι μόνο μια δική μου θέση. Εκφράζεται κι από άλλους φορείς και πρόσωπα της ΝΔ».
    Εκτιμώ ότι θέλουν -(ξέρετε ποιοι είναι αυτοί? ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ 1821) ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ τους «ηγέτες» της Χρυσής Αυγής που από ότι φαίνεται έκαναν ένα «κόμμα» κάτι που μοιάζει σαν οικογενειακή επιχείρηση (σας θυμίζει κάτι οργανώσεις μεγάλα κόμματα;) με ΜΙΑ ΝΕΑ ΗΓΕΣΙΑ που όπως λέει ο κ.Μπαλτακος «Αν ενωθούμε θα κυβερνάμε για 50 χρόνια»
    Αναλυτικότερα λέει : “Πρέπει να επανενωθεί η Δεξιά” υποστηρίζει και αναφέρει πως η ΝΔ , η Χρυσή Αυγή και οι ΑΝΕΛ φτάνουν το 46%. “Αν ενωθούμε θα κυβερνάμε για 50 χρόνια, Αλλιώς θα κυβερνά η Αριστερά. Αν μετά τις ευρωεκλογές συνεχίσει η στροφή της ΝΔ προς ένα κεντρώο κόμμα, που θα σημαίνει τον δικό μου αποκλεισμό από μία τέτοια ΝΔ, τότε θα τα σκεφτώ όλα” αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στη Real News όταν ερωτάται αν υπάρχει πιθανότητα, λόγω της απήχησης που έχει στους ένστολους και στην εκκλησία να ηγηθεί ενός νέο κόμματος με δεξιά και ακροδεξιά χαρακτηριστικά.”

    • Οσο για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει να συνεργαστεί με το ΕΥΡΩΣΥΣΤΗΜΑ δηλ την Ε.Ε που κυβερνάται από τραπεζικά λόμπι (όπως αποδείχτηκε με την κρίση του 2008 και το ποιοι έσωσαν τις τράπεζες εις βάρος των φορολογούμενων) ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΛΥΣΗ

    Διαβάζουμε τις παρακάτω δηλώσεις για να αποδείξουμε το παραπάνω: “Θα ανοίξει το θέμα σε όλη την Ευρώπη και θα γίνει μια διαπραγμάτευση. Δεν είναι δυνατόν οι δανειστές και η ΕΕ, που σας υπενθυμίζω ότι είναι και οι 27 χώρες και όχι μόνο η Γερμανία, να μην δεχθούν μια διαπραγμάτευση (?? ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟΣ? ΞΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΚΡΥΦΟ?). Σας θυμίζω ότι την ίδια στιγμή δίδονται κάποια χρήματα στο ελληνικό Δημόσιο από το ΔΝΤ και την ΕΚΤ για να πληρωθούν ομόλογα που λήγουν προς το ΔΝΤ και την ΕΚΤ. Αυτό γίνεται. Δεν πρόκειται λοιπόν αυτήν την κατάσταση να μην τη δεχθούν προς συζήτηση. (Αν δεν δεχθούν) δεν θα πληρωθούν αυτά τα ομόλογα. ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ στάση πληρωμών, αλλά ΜΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ πληρωμής των δόσεων !!! . Δεν θα το έλεγα εκβιασμό. Θα κάνουμε μια έντονη, σκληρή διαπραγμάτευση και όχι εκβιασμό.”

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρόκειται για ανοησίες και εμπαιγμό. Πρώτο, σε τι θα καθυστερήσει την πληρωμή; Το δημόσιο χρέος απαρτίζεται από δυο κύρια μέρη: το χρέος από τον μηχανισμό στήριξης (περί τα 240 δις ευρώ) που σήμερα βρίσκεται στην διαχείρηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας. Δεύτερο, από ομόλογα με κουπόνια τόκου (περί τα 90 δις ευρώ). Ερώτημα: Αν αναφέρονται οι τύποι σαν τον Μηλιό στα ελληνικά ομόλογα, τότε θα ήθελα να ήξερα πώς θα κάνουν καθυστέρηση πληρωμών. Αν δεν πληρώσεις το κουπόνι τόκου ή το ληξιπρόθεσμο ομόλογο που σου προσκομίζει ο κάτοχός του στο δημόσιο ταμείο, τότε είτε το κάνεις για προσωρινή καθυστέρηση, είτε όχι, είναι το ίδιο και το αυτό. Συνιστά αθέτηση πληρωμής έτσι ή αλλιως. Εκτός κι αν υπονοούν ότι θα μπουν σε διαπραγμάτευση με τους κατόχους για να ανταλλάξουν τα ομόλογα με νέα. Όπως έγινε το 2012 με το PSI. Σε τέτοια περίπτωση, βοήθειά μας με διαπραγματευτές σαν τον Μηλιό, τον Σταθάκη, τον Τσακαλώτο, το Δραγασάκη και το υπόλοιπο συνάφι. Είναι ικανή να κλέισουν συμφωνία χειρότερη κι από εκείνη του Βενιζέλου.
      Αν αναφέρονται στο τμήμα του χρέους του μηχανισμού, τότε γιατί δεν απαντούν στο τι θα κάνουν, πώς θα παρακάμψουν το άρθρο 32, παρ. 8 της Συνθήκης Ίδρυσης του ΕΜΣ που δεν επιτρέπει καμιά διαπραγμάτευση για τροποποίηση ή μορατόριουμ (δηλαδή προσωρινή παύση πληρωμών) στις χρηματοδοτήσεις που διαχειρίζεται ο μηχανισμός; Πρόκειται για κοινούς απατεώνες της πολιτικής, που κρύβονται πίσω από την ταμπέλα του αριστερού.

      Διαγραφή
  5. Κύριε Καζάκη νομίζω πως αξίζει να δείτε το παρακάτω βίντεο το οποίο αφορά τον ''κύριο'' Κοτρώτσο έτσι ώστε να ξέρεται καλύτερα την επόμενη φορά,αν υπάρξει,το ποιόν των ανθρώπων(γιατί βγαίνουν και ορισμένα χρήσιμα συμπεράσματα και για τον Χατζηνικολάου και όχι μόνο) που θέλουν να σας χρησιμοποιήσουν για να το ''παίξουν'' αντιμνημονιακοί :
    http://www.youtube.com/watch?v=1kSD3uqTFTU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Ακόμη, ο κ. Μαρινάκης δήλωσε πως αν το δίλημμά του ήταν ανάμεσα στον κ. Μιχαλολιάκο και τον Θεόδωρο Δρίτσα, τότε θα ψήφιζε το συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς συμφωνεί σε πολλά όπως είπε με τον συγκεκριμένο υποψήφιο." ΩPAIOΣ ! AΛΛA ΠPOΣEXE MHN ΠEΣEIΣ ΣE ... ΛOYMΠA !! ΓIAYTO ΨHΦIΣE ΣYPIZA ΓIA NA TEΛEIΩNOYMAIE ! OK ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Anonymous6 Απριλίου 2014 - 4:03 μ.μ.

    TPAΓOYΔO-ΘEMA: "NYXTΩΣE NΩPIΣ ΣTHN OIKOYMENH" ... BΛEΠΩ ME ΦΩTIEΣ NA KAINE TOYΣ ZΩNTANOYΣ !!! (ΣΩTHPIA MΠ.)

    (.. THN BPAΔIA ΠOY KAHKE...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. κυριε καζακη τι θα γινει η δημοσια περιουσια που ξεπουληθηκε η θα ξεπουληθει? υπαρχει τροπος αποκτησης της παλι? αυτοι που την πηραν η θα την παρουν δε θα ζητουν πισω τα χρηματα που εδωσαν? δε θα μας μηνυσουν και για χαμενα κερδη? επισης ενα τμημα του ξεπουληματος μικρο επι του συνολου ειναι οι παραλιες της αττικης. παω επι χρονια χειμωνα καλοκαιρι στην α πλαζ της βουλας. απο τοτε που την πηραν ιδιωτες (το 2001 την πηραν, το καλοκαιρι του 2002 τη λειτουργησαν) υποβαθμιστηκε. ειδικα αυτοι που την εχουν απ το 2012 την υποβαθμισαν τοσο εντονα (κατασκευες, μουσικη, τα παντα πληρωνονται, ουτε ενας ελευθερος χωρος)που το καλοκαιρι αδυνατω να πατησω. ουτε θελω εστω 1 ευρω να τους δωσω. αναγκαστικα παω στην κρατικη πλαζ της βουλιαγμενης που ειναι υπεροχη ως προς τον ανθρωπινο τροπο λειτουργιας . οι ανθρωποι κανουν το παν να μας εξυπηρετησουν. αλλα και αυτη πολυ κρατησε. ακουσα και με εκπλησει που ακομη δεν εγινε, πως κι αυτη θα την παρουν ιδιωτες(μαλλον αυτοι που χωρις αυτο να τους φτανει πηραν τον αστερα). την τεκμηριωμενη αποψη σας θελω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η δημόσια περιουσία μπορεί να επιστρέψει στα χέρια του δημοσίου μόνο και εφόσον κυρηχθούν όλες οι πράξεις και οι ρυθμίσεις που στηρίζονται στις δανειακές συμβάσεις και τις μνημονιακές δεσμεύσεις ως αντισυνταγματικές και άκυρες στο σύνολό τους. Η διαδικασία που προβλέπεται είναι η ίδια με εκείνη που ακολουθήθηκε και την δεκαετία του 1950 για την ανάκτηση δημόσιας και ιδιοτικής περιουσίας από αδικοπραξίες κατά την διάκρεια της ναζιστικής κατοχής. Κανείς από τους επωφελούμενους τώρα δεν μπορεί να απαιτήσει αποζημιώσεις για διαφυγόντα κέρδη από πράξεις ή ρυθμίσεις που συνιστούν προϊόντα εσχάτης προδοσίας και σφετερισμού της εξουσίας. Να γιατί το ΕΠΑΜ επιμένει και θα επιμένει μέχρι τέλους ότι αφετηρία ακόμη και της πιο μικρής αλλαγής στην πολιτική ρώτα της χώρας δεν μπορεί παρά να ξεκινά με την ανακύρηξη όλων των πράξεων και ρυθμίσεων των κυβερνήσεων από την ψήφιση του πρώτου μνημονίου (6 Μαίου 2010) έως σήμερα ως προίοντα κατάλυσης της συνατγματικής έννομης τάξης, σφετερισμού της λαικής κυριαρχίας και εσχάτης προδοσίας με βάση τον ποινικό κώδικα. Διαφορετικά θα μπλέξουμε, ακόμη και με τις καλύτερες προθέσεις, σ' εναν ολόκληρο κυκεώνα χωρίς τέλος.

      Διαγραφή
    2. δηλαδη με κηρυξη σαν παρανομων των κυβερνησεων απ το 2010 και μετα, μπορουμε και το ελληνικο που ξεπουληθηκε να παρουμε πισω και τις ιδιωτικοποιημενες πλαζ(της βουλας την πηραν καποιοι το 2012, σε καθεστως παρανομης κυβερνησης). και τον αστερα βουλιαγμενης και την πλαζ βουλιαγμενης εστω κι αν καποιοι εδωσαν η θα δωσουν χρηματα για να την παρουν και μετα για να κανουν κατασκευες. και οσες αλλες παραλιες ξεπουληθουν. και τη δεη και το νερο αν ιδιωτικοποιηθουν θα τα παρουμε αμεσα. εστω κι αν αυτοι εχουν ηδη με σκοπο βεβαια μετα το κερδος, ξοδεψει μεγαλα ποσα.. οχι μονο διαφυγοντα κερδη, αλλα και χρηματα που δοθηκαν για αποκτηση δημοσιας περιουσιας δεν επιστρεφονται, αφου σε παρανομη κυβερνηση τα εδωσαν. αναμεσα στα αδικηματα που η συντακτικη εθνοσυνελευση που αγωνιζεστε να γινει, θα απευθυνει κατηγορητηριο, ειναι και το ξεπουλημα της δημοσιας περιουσιας. και στους διοικουντες το ΤΑΙΠΕΔ και σ αυτους που εδωσαν περιουσια σ αυτο, και στη διοικηση της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ που βαλθηκε να ξεπουλησει τις παραλιες της αττικης. για πωληση περιουσιας που δεν τους ανηκει. γι αυτο λετε οτι δε μπορουν να πουλησουν κατι που δεν ειναι δικο τους. θα παρθει αμεσα πισω. χωρις αποζημειωση. κατηγορητηριο βαρυτατο πρεπει να απευθυνει και στους υπευθυνους του κουρεματος των αποθεματικων και της κλοπης των ομολογιουχων και σε διοικητες τραπεζων ,αν αληθευει αυτο, τοτε θα αποκαλυφθει πληρως, που απ το 2010 ακουσα οτι πηραν ομολογα ελληνικες τραπεζες που καποιοι ηθελαν ξεροντας οτι θα κουρευτουν να τα ξεφορτωθουν. ξεροντας που ετσι εγινε οτι θα αποζημειωθουν απ το κρατος. η αναγκη διαγραφης χρεους και προστασιας των δικαιωματων του λαου ειναι υπερανω της ασυλιας που εχουν απ την εε(ωραιοι συμμαχοι!!) οι διοικητες τραπεζων ολων η μονο της τραπεζης της ελλαδος.θελω αποψη.

      Διαγραφή
    3. Ακριβώς έτσι. Η κήρυξη όλων των πράξεων και ρυθμίσεων που έγιναν από τις 6 Μαίου 2010 έως σήμερα ως παράνομες, αντισυνταγματικές και επομένως άκυρες, ανοίγει τον δρόμο, αφενος, να διωχθούν όσοι συμμετείχαν ενεργά στην επιβολή τους και, αφετέρου, να αποκατασταθούν το σύνολο των βλαβών που υπέστη το ελληνικό δημόσιο και ο ελληνικός λαός από αυτές. Πρόκειται για διαδικασία που προβλέπεται ήδη από τον ισχύοντα συνταγματικό νόμο. Αρκεί να δικαστούν οι κυβερνήσεις ως σφετεριστές της εξουσίας και για εσχάτη προδοσία.

      Διαγραφή
    4. παντως δε βλεπω, αν και το θελα μεχρι τρελας, να δικαζονται για εσχατη προδοσια αυτοι που με το ετσι θελω ψηφισαν το πρωτο μνημονιο και οσοι μετα εφαρμοσαν τους ορους του.ποιος θα τους δικασει? η δικαιοσυνη που νομιμοποιησε την κλοπη των ομολογιουχων και το μνημονιο για λογους δημοσιου συμφεροντος?και πωληση δημοσιας περιουσιας νομιμοποιησε(ολπ κα). που για ιδιους λογους θα νομιμοποιησει αυριο και το παρσιμο ολων των περιουσιων? και την καταργηση της κυριακης στα καταστηματα για μενα θα τη νομιμοποιησει. αδικημα που πρεπει και θελω να δωσουν λογο ο υπευθυνοι ειναι το κουρεμα των αποθεματικων. δεν ειναι απλη κλοπη χρηματων που με αγωγες θα ζητηθουν πισω. ειναι εκ προθεσεως πραξη καταστροφης της χωρας, ιδιαιτερα ειδεχθης μαλιστα οταν δοθηκαν σε δανειστες που ηθελαν να κερδοσκοπησουν εις βαρος της χωρας μας τα χρηματα του λαου. και απο προσωπα που στη θεση που κατειχαν οφειλαν να ειναι πατριωτες, που σημαινει οτι αν ηταν, ουτε με δικα τους χρηματα θα αγοραζαν ομολογα που θα κουρευονταν. αν ηθελαν να τα διαθεσουν καπου θα το καναν σε αναγκες της χωρας. παρανομη πραξη και στο ονομα του λαου και κατα τη γνωμη μου και με βαση νομους του διεθνους δικαιου. και πρεπει να απευθυνθει κατηγορητηριο και στην εε που και την καλυψε και ανεχτηκε και της παρειχε ασυλια(ακουσα οτι εχει ο διοικητης τραπεζης της ελλαδος).τουλαχιστον ισαξια με πραξεις των υπευθυνων της μικρασιατικης καταστροφης. και εγκλημα προδοσιας ειναι η πληρωμη ομολογων σε funds οταν μισθοι συνταξεις κοβονται και μπαινουν τρελοι φοροι και χαρατσια και κλεινουν σχολεια, νοσοκομεια και αλλα. αδικηματα ειναι η καταργηση της αργιας της κυριακης και η προσπαθεια κλεισιματος των φαρμακειων(ελευθερο ωραριο, επιχειρηματιες ν ανοιγουν κα) και το γκρεμισμα κατακτησεων αιωνα και η προσπαθεια αρπαγης των ακινητων μας και η πωληση δημοσιας περιουσιας και ενα σωρο αλλα. για τα οποια και η εε πρεπει να βρεθει κατηγορουμενη που τα ανεχτηκε. θα τα κανει αυτα μια συντακτικη εθνοσυνελευση εν ονοματι του λαου? δε βλεπω να γινεται. πως? θα μαζευτουν 5000000 στο συνταγμα χωρις να φευγουν με τιποτα? η θα γινει γενικη πολιτικη απεργια που ειναι τρελα δυσκολο γιατι δε μπορουμε να συγχρονιστουμε να κανουμε ταυτοχρονα αρνηση πληρωμων? και μαλιστα βλεπω κοσμο και τις κυριακες να ψωνιζει και σε φαρμακεια με ελευθερο ωραριο να ναι μεσα κοσμος. τι αντιδραση ειναι αυτα? και θα τιμωρηθει σκληρα κοσμος οταν στην ελλαδα κανεις δεν πληρωνει? η θα διαγραψουμε χρεος οταν την αργεντινη την τρεχουν ακομα και με δανεια απο ρωσια κινα σωθηκε? και εν τω μεταξυ η ελλαδα πωλειται(λιμανια, αεροδρομια,δεη ηδη, νερο και συντομα οι ακτες), τα μαγαζια ανοιγοντας συντομα παντου ολες τις κυριακες θα κλεισουν, οι συνταξεις πανε σχεδον για καταργηση, παμε για κινεζοποιηση εργαζομενων, τα ακινητα μας θα χαθουν και χιλια δυο αλλα επικεινται. και ο κοσμος δε βλεπω να αντιδρα. πρεπει αμεσα λοιπον να απαλλαγουμε απο ολα αυτα αλλα δεν το βλεπω με τιποτα. η θα γινει οταν πουληθει ολη η χωρα και τα παντα διαλυθουν? μακαρι να με διαψευστε πληρως. το θελα και το ζητω.

      Διαγραφή
  9. Λαμβάνοντας υπόψη το ολοσέλιδο αφιέρωμα-θάψιμο του δωσιλογικού ΕΘΝΟΥΣ, γραμμένο από τα χεράκια γνωστού λιβανιστηριού του ΠΑΣΟΚ όπως η Κα ΒΙΒΙΑΝ Μπενέκου (Το Βιβιαν την μάρανε, τρομάρα της) να υποθέσω ότι το ΕΠΑΜ βγάζει κάποια περίεργα υψηλά ποσοστά στις κρυφές δημοσκοπήσεις που άπτονται άμεσης επέμβασης από τους γυμνοσάλιαγκες και αρουραίους του συστήματος?
    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64001624
    Από τώρα λοιπόν, ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑΑΑΑΑ σε εσένα Δημήτρη και σε όλο το ΕΠΑΜ.
    Επίσης το «ΠΕΣ ΚΑΤΙ ΡΕ!!!!» του φίλτατου Κυρίου Φυντανίδη κάνει θραύση στο διαδίκτυο
    http://www.youtube.com/watch?v=I_kVblokrPQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπέρα Δημήτρη
    Σίγουρα έχεις ακούσει τον ντόρο που έχει δημιουργηθεί για το βιβλίο του Thomas Piketty, Capital in the Twenty First Century. Συγγνώμη που σου θέτω ερώτημα εκτός θέματος, αλλά θα ήθελα τη γνώμη σου για το συγκεκριμένο βιβλίο ( Σε περίπτωση που δεν είχες την ευκαιρία να ρίξεις μια ματιά στο βιβλίο: https://drive.google.com/file/d/0B-7iFV1sHaEpdEpkb2FvckNRa2s/edit?usp=sharing )

    Ευχαριστώ για το χρόνο σου
    Παναής απ' τα Μέγαρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το συγκεκριμένο βιβλίο το έχω δει, αλλά δεν είχα τον χρόνο να το διαβάσω. Επομένως δεν μπορώ να έχω γνώμη, εκτός από τις εντυπώσεις μιας πρώτης ματιάς. Το βιβλίο συγκεντρώνει αρκετά καλά στοιχεία γενικής χρήσης, αλλά δεν είδα να προσθέτει κάτι έστω στην θεωρητική κατανόηση του φαινομένου που πραγαματεύεται. Πρόκειται για μια τυπική νεορικαρντιανή κριτική του καπιταλισμού, χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις. Ίσως να πέφτω έξω, αλλά αυτό θα το ξέρω αφού το διαβάσω με τον δικό μου τρόπο.

      Διαγραφή
  11. Κε Καζακη

    Σημερα ακουγα Τρανγκα και σε διαφημιζε πρωτον πρωτον να σε ψηφισουν οι Ελληνες..... και μετα ΚΚΕ. Ειδες τι κανει η επιμονη!

    Καλη επιτυχια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σε παρακαλώ πάρε άμεσα θέση για τον κατάπτυστο λιβελλο για σένα μίας τυχάρπαστης Μπενεκου στο Έθνος.Γνωρίζω οτι ο πολύτιμος χρονος σου είναι περιορισμένος για να απαντάς σε τσολια,αλλά η τυπισσα με τις μαλακιες που γράφει προσβάλλει την νοημοσύνη μας.Τρολ ή ηλίθια ή απλώς εντεταλμένη λίγο με νοιάζει αλλά βάλε τη στη θέση της. Νισαφι πια με τα ζωα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64001624
      "αναφέρεται και ως υποστηρικτής του Αρτέμη Σώρρα με τα 600 δισ. σωτηρίας που φερόταν να προσφέρει στο παρελθόν για την Ελλάδα."
      Προσέξτε τι πρόστυχο ψέμμα λέει με αυτο το "αναφέρεται". Όποιος διαβαζει Έθνος στα σοβαρά είναι άξιος της τύχης του.

      Γιώργος Κ.

      Διαγραφή