Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Στο έλεος της αυθαιρεσίας με βούλα εισαγγελέα

Προσέξτε πολιτική υποκρισία. Η εισαγγελέας απαγόρευσε τη δημοσίευση άλλων μυστικά καταγεγραμένων συνομιλιών ανάμεσα σε Κασιδιάρη και άλλα κυβερνητικά στελέχη. Προφανώς η εισαγγελέας έχει πάθει σύγχυση ρόλου. Νομίζει ότι είναι πολιτικός επίτροπος της κυβέρνησης κι έτσι μπορεί να επιβάλλει απαγορεύσεις. Με τον τρόπο αυτό επιβεβαιώνει απλά ότι βρισκόμαστε υπό καθεστώς χούντας.

Με ποιο δικαίωμα μπορεί να απαγορεύει στο μέλλον δημοσιοποίηση τέτοιων συνομιλιών; Με κανένα. Είναι τελείως αυθαίρετη και απόλυτα καταχρηστική μια τέτοια απαγόρευση, αποδεικνύοντας ότι η εισαγγελία έχει - οικεία βουλήσει; - μεταβληθεί στην πράξη σε μακρύ χέρι της κυβέρνησης.


Οι συνομιλίες στελεχών της κυβέρνησης με εν ενεργεία πολιτικούς δεν είναι, ούτε μπορούν να εντάσσονται στη σφαίρα των ιδιωτικών συνομιλιών. Ιδίως όταν αφορούν στις υποθέσεις, ή τις πράξεις, ή τις παραλείψεις μιας κυβέρνησης. Επομένως, κανείς δεν μπορεί να κρίνει παράνομη την καταγραφή αυτής της συνομιλίας από αυτόν που συμμετέχει σ' αυτήν, ούτε πολύ περισσότερο να απαγορεύσει την δημοσιοποίησή της στο μέλλον με φετβά. Ειδικά όταν αυτή η καταγραφή φέρνει στην επιφάνεια παράνομες πράξεις, ή προθέσεις της κυβέρνησης που υπερβαίνουν καταφανώς τον συντεταγμένο ρόλο της με βάση το νόμο.

Το υλικό της καταγεγραμμένης συνομιλίας, αλλά και των υπολοίπων που θα πρέπει να είχαν απαιτηθεί, οφείλει να απασχολήσει τις ανακριτικές και δικαστικές αρχές, προκειμένου να κρίνουν αν πρέπει να ασκηθούν διώξεις για καταχρηστικές πρακτικές της κυβέρνησης, ή κυβερνητικών στελεχών. Μόνο αυτό μπορεί να κάνει η δικαιοσύνη. Αν βέβαια σέβεται τον ρόλο της και δεν είναι υποχείριο της κυβέρνησης.

Η προκαταβολική απαγόρευση δημοσιοποίησης τέτοιου υλικού, καθ' όλα πολιτικού, αφορά αποκλειστικά την προστασία της κυβέρνησης. Παρά κι ενάντια στο νόμο. Την προστασία της κυβέρνησης από τυχόν ενδεχόμενους αιφνιδιασμούς από μεριάς Κασιδιάρη και Σία, ενόσω συνεχίζονται - καθώς φαίνεται - στο σκοτάδι οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις ανάμεσα στις δυο συμμορίες της ίδιας πολιτικής μαφίας. Της φασιστικής ακροδεξιάς ομάδας του Σαμαρά από την μια και από την άλλη της φασιστικής ακροδεξιάς ομάδας του Κασιδιάρη και Σία.

7 σχόλια:

  1. καλήμερα , δεν υπάρχει ανώτερη δικαστική αρχή για να κρίνει την φετφά της εισαγγελέως ; προσέφυγε κάποιος εκεί ;
    καλή δύναμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς και τίθεται θέμα και η νομική ομάδα του ΕΠΑΜ μελετά τρόπο αντίδρασης, σωστότερα αντίστασης στην εισαγγελική αυθαιρεσία.

      Διαγραφή
  2. Κύριε Καζάκη, συμφωνώ απόλυτα με την εξήγηση που δώσατε για το στημένο βίντεο Μπαλτάκου-Κασιδιάρη κ την προσπάθεια ορισμένων για ενδεχόμενη ενσωμάτωση της δήθεν σοβαρής Χ.Α. στην καταρρέουσα συγκυβέρνηση. Όμως, η εισαγγελική απαγόρευση δεν αφορά αποκλειστικά τη δημοσιοποίηση προϊόντων υποκλοπής; Τυπικά, έστω. Δεν έχω καθόλου νομικές γνώσεις, απλώς μια απορία εκφράζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακόμη κι αν είναι έτσι, ακόμη κι ο νόμος δεν θέτει στην ίδια μοίρα το οποιοδήποτε προϊόν υποκλοπής αφορά ιδιωτικές συνομιλίες και χρησιμοποιείται για ιδιοτελή χρήση και την καταγραφή που αφορά αξιόποινες πράξεις και γίνεται με σκοπό την καταγγελία τους. Η εισαγγελία, αν ήθελε να είναι σύννομη, θα έπρεπε να κλητεύσει τον Κασιδιάρη και να είχε απαιτήσει την παράδοση όλων των καταγεγραμμένων συνομιλιών για να κριθεί το περιεχόμενό τους. Αν ο Κασιδιάρης αρνηθεί, τότε πρέπει να ασκηθεί κακουργηματική δίωξη εναντίον του, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί ο εισαγγελέας να απαγορεύσει την όποια μελλοντική δημοσιοποίηση συνομιλιών που καταδεικνύουν παράνομες πράξεις, ή παραλείψεις ειδικά κυβερνητικών στελεχών ή της ίδιας της κυβέρνησης. Δεν δρα με σύννομο τρόπο ο εισαγγελέας γιατί έχει σαν σκοπό να προστατεύσει την κυβέρνηση εκβιάζοντας όποιον δημοσιοποιήσει τις όποιες συνομιλίες φέρεται να διαθέτει ο Κασιδιάρης. Ούτε εγκαλεί τον Κασιδιάρη να παραδώσει το υλικό, γιατί ξέρει πολύ καλά ότι την επόμενη ημέρα θα είναι στο διαδίκτυο. Αυτή τη στιγμή είναι προφανές ότι διεξάγεται μυστική διαβούλευση της ομάδας Σαμαρά με την ομάδα Κασιδιάρη με επίδικο το υλικό αυτό. Η εισαγγελία παρεμβαίνει για να προστατέψει την μυστικότητα αυτής της παρασκηνιακής διαβούλευσης από τυχόν διεμβολισμούς δημοσιότητας.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Καζάκη, σας ευχαριστώ πολύ για την τεκμηριωμένη απάντηση. Καλή επιτυχία στο δίκαιο αγώνα σας.

      Διαγραφή
  3. 1ον δημοσιευτηκε στον γραπτο και ιντερνετικο τυπο οτι εγινε συναντηση μπαλτακου με γνωστο στελεχος της χρυσης αυγης στο πεντελικον μετα την διαρροη της συνομιλιας μπαλτακου-κασιδιαρη, πιθανον μετα απο συνεννοηση με τον μιχαλολιακο. υπαρχουν πολλοι αυτοπτες μαρτυρες. αναμενουμε περισσοτερα επ αυτης της πολυ περιεργης εξελιξης γιατι εδω βρωμαει πολυ παρακρατος.!
    δεν εχει υπαρξει διαψευση η αλλο σχολιο απο τους αρμοδιους.

    2ον. που ειναι η κα τσαμη για να απαντησει στην χθεσινη καταγγελια κασιδιαρη στη βουλη??!!. ο οποιος δειχνει πολυ σιγουρος γι αυτα που λεει !

    τα δυο παραπανω θεματα ειναι ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ και θα επρεπε ηδη να εχει ξεσηκωθει το πανελληνιο

    τι λετε κε Καζακη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι είναι προφανές το παιχνίδι που παίζεται πίσω από τις κουρτίνες και προσπαθώ να το επισημάνω κι εγώ με τα σχόλια μου.

      Διαγραφή