Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Η ιδεολογία του λούμπεν: αρκεί ένα ξεροκόμματο κι εγώ θα κάνω ότι θέλετε...

Μέσα σε μια κοινωνία που αποδομείται με τόσο βίαιο τρόπο όσο αυτός που βιώνουμε σήμερα στην Ελλάδα, η πόλωση δεν είναι μόνο ανάμεσα σε πλούτο και φτώχεια, αλλά και ανάμεσα σε κοινωνικές καταστάσεις που άλλους οδηγούν στην πλήρη απαξίωση και άλλους στους δρόμους του αγώνα και της συνειδητοποίησης.

Η εθνική απελευθέρωση, αλλά και η κοινωνική χειραφέτηση αν δεν είναι έργο του ίδιου του λαού, τότε είναι σίγουρο ότι δεν θα έρθει ποτέ. Όλοι αυτοί που μιλάνε στο όνομα του λαού, των εργαζομένων, της εργατικής τάξης και θεωρούν ότι χωρίς αυτούς οι μάζες είναι ανίκανες να χειραφετηθούν από μόνες τους, με δική της πρωτοβουλία, οργάνωση και δράση, δεν είναι παρά "εκτελεστές αποτυχημένων εκτρώσεων, υποκείμενοι στον ποινικό κώδικα της Ιστορίας", όπως εύστοχα έγραφε ο Γκράμσι.


Όμως το χειρότερο απ' όλα είναι ότι μέσα σε μια τέτοια κρίση, πολλοί είναι αυτοί που τους καταβάλουν οι κακουχίες της ζωής. Τους παίρνουν από κάτω τα βάσανα και τα προσωπικά αδιέξοδα. Το βλέπουμε καθημερινά γύρω μας. Αρκετοί απ' αυτούς χάνουν κάθε ελπίδα και κάθε προσδοκία. Χάνουν το ηθικό τους και την αυτοεκτίμησή τους. Χάνουν την προσωπική τους αξιοπρέπεια και καταντούν υποχείρια της μοίρας τους. Ξεχνούν ότι ιδίως στις δύσκολες στιγμές η μόνη λύση είναι η συλλογική δράση, ο συλλογικός αγώνας για αυτά που δικαιούσαι σαν άνθρωπος, σαν πολίτης, σαν εργαζόμενος κι όχι υποζύγιο. Ίσως γιατί ποτέ τους δεν το έκαναν.

Ο ακατάβλητος αγώνας για την ζωή ξεχωρίζει και κάνει κοινωνικό τον άνθρωπο. Διαφορετικά υποβιβάζεται σε ζώο, οδηγείται στην αποκτήνωση. Και τότε αν δεν βυθιστεί στην απόλυτη αποχαύνωση, αποκτά συνείδηση κοπρόσκυλου που εναγωνίως αναζητά την ελεημοσύνη και μπορεί να δικαιολογήσει για τον εαυτό του τα πάντα. Από την καθολική παραίτηση έως την χειρότερη ατιμία. Αρκεί την ευθύνη για την κατάντια του να την χρεώνει στους άλλους, στην άδικη κοινωνία.

Δεν ξέρει τι σημαίνει αγωνίζομαι για το δίκιο μου και για να αλλάξω, να ανατρέψω την κατάσταση. Ξέρει μόνο να μοιρολογεί την κατάντια του, να μισεί τους πάντες και να παρακαλά για ελεημοσύνη. Μια χαρακτηριστική τέτοια περίπτωση είναι και το παρακάτω σχόλιο που έλαβα:

"ειμαι 50 χρονων ανεργος 4 χρονια, ειχα μικρη ατομικη επιχειρηση επιχειρηματικοτητα αναγκης απο το 1984, ολα αυτα τα χρονια τα εβγαζα περα δυσκολα μεχρι το φλεβαρη του 2010 που αναγκαστικα την εκλεισα, χρεη στην εφορια εξωση.
τωρα συντηρουμαι απο την συνταξη χηρειας της μητερας μου ο πατερας μου ηταν οικοδομος.
η μητερα μου ειναι 83 χρονων ποσο θα ζησει ακομα ?
τι θα απογινω εγω μετα ? πως θα ζησω ?
πρεπει να θεσμοθετηθει ελαχιστο εγγυημενο εισοδημα εστω 300 ευρω το μηνα για ολους τους ανεργους.
αλλιως ας μας δωσουν δουλια.
και εσυ κυριε καζακη λευκη επιταγη ζητας, δεν δεσμευεσε σε τιποτα για τον ελληνα πολιτη."

Η δική μου απάντηση:


"Κατανοώ την κατάντια σου. Γιατί περί κατάντιας πρόκειται όταν ζητάς ελεημοσύνη. Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα είναι κρατική ελεημοσύνη και πουθενά στον κόσμο δεν δόθηκε χωρίς απαιτήσεις συμπεριφοράς και στάσης από αυτόν που το εισπράττει. Αν εσύ δεν έχεις τα κότσια να αγωνιστείς για αυτά που δικαιούσαι, τότε είσαι άξιος της μοίρας σου. Και μην παραπονιέσαι. Ότι παθαίνεις το κεφάλι σου τα φταίει. Όσο για μένα, δεσμεύομαι ότι δεν θα εγκαταλείψω τον αγώνα για μια νέα Ελλάδα, αναγεννημένη από τις στάχτες της, όπου θα πρυτανεύει το δίκιο της πλειοψηφίας του λαού κι όχι τα συμφέροντα μιας ξενόδουλης ολιγαρχίας και του πολιτικού της προσωπικού. Μια νέα Ελλάδα που θα απαρτίζεται από πολίτες, ικανούς να αυτοδιοικούνται και να ασκούν τα αναπαλλοτριώτα δικαιώματά τους στην πολιτική, στην εργασία, στην ευημερία υπέρ του κοινού καλού. Για μια τέτοια Ελλάδα θα δώσω και την ζωή μου αν χρειαστεί και μάλιστα χωρίς δεύτερη κουβέντα. Μπορεί να διαφωνεί όσο θέλει κανείς μαζί μου, αλλά δεν θα βρεθεί κανείς να αμφισβητήσει την δέσμευσή μου γιατί την αποδεικνύω κάθε μέρα στην πράξη όντας στην ίδια μοίρα με σένα. Δεν πουλιέμαι, αλλά και δεν τάζω. Δεν φιλοδοξώ να γίνω "πατερούλης" της πολιτικής για να σου τάξω δουλειά. Αυτό που σου λέω είναι κάτι πολύ απλό: Ή θα αποκτήσεις αξιοπρέπεια για να διεκδικήσεις αυτά που σου ανήκουν δικαιωματικά, ή έχεις κερδίσει το δικαίωμα να σου συμπεριφέρονται οι ισχυροί, οι έχοντες και οι κατέχοντες, σαν το κοπρόσκυλο που ικετεύει για ένα ξεροκόμματο. Εγώ, ακόμη κι αν είχα την δύναμη, δεν πρόκειται να συμπεριφερθώ στους συνανθρώπους μου εν είδη κοπρόσκυλου. Τους αφήνω να επιλέξουν οι ίδιοι σε ποια συνομοταξία ανήκουν. Εγώ το μόνο που ξέρω είναι ο αγώνας. Κι σ' αυτόν δεσμεύομαι. Αν εσύ τώρα ψάχνεις για ξεροκόμματο, τότε ήρθες να αλυχτήσεις σε λάθος πόρτα."

33 σχόλια:

  1. Συγγνώμη αν δεν έχει σχέση με το κείμενο αλλά θέλω να το ρωτήσω ρε Δημήτρη:
    Στην εκπομπή στη Ζούγκλα (19/1) σε ρωτάει ο δημοσιογράφος "Δηλαδή οι διαδηλώσεις που γίνονταν πριν δυο χρονια οπου κατεβαινε ο κοσμος και ερχονταν 100 ατομα με μολότωφ (sic) και αναγκαζαν την αστυνομία να πετάει δακρυγόνα ήταν μαχες;" Και απαντάς όχι εσυ. Με συγχωρείς αλλά εκτός κι αν εχω κοντή μνήμη θυμάμαι πολύ καλά οτι το 2011 δεν ηταν μόνο η χρονιά των πλατειών, ήταν η χρονιά που 8 υπουργεία τελούσαν υπο καταληψη, ηταν η χρονιά με τη χειρότερη καταστολή (μιλώ για το διήμερο του ιουνιου του '11 και τη 12η φεβρουαρίου του 2012). Αυτες δεν ηταν μάχες; Ή αναμασας τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ συμφωνα με τα οποία οι 18 αστυνομικοι που δικαζονται αυτες τις μερες και οι "100 μπαχαλάκηδες" ηταν υπεύθυνοι για εκείνες τις μέρες κόλασης; Μήπως δε θες να χαλάσεις τη ζαχαρένια των "νοικοκυραίων" που βλέπουν στη τηλεόραση το σπάσιμο της τζαμαρίας του King George ως επίθεση στην ιερότητα της ιδιοκτησίας;
    Δικαίωμα σου να θυμάσαι μόνο τις πλατείες απο εκεινη τη περίοδο, εγω τη θυμαμαι ολόκληρη, με όλες τις αντιφάσεις της και τις μάχες της και δε φοβάμαι να τις ονομάσω έτσι.
    Αν απαντήσεις θα βοηθηθώ πολύ.

    Νίκος Ανδρικόπουλος, Καλλιθέα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταρχάς, οφείλεις να ξέρεις ότι σε μια συζήτηση στην τηλεόραση επιλέγεις που πρέπει να δώσεις το βάρος της απάντησής σου και τι πρέπει να αφήσεις αναπάντητο. Για μένα το σημαντικό είναι να καταλάβει ακόμη κι ο πιο αμύητος, ο πιο άσχετος τι ακριβώς προτείνω να γίνει και το πώς. Δεν ήταν να εξηγήσω ποιος ήταν ο χαρακτήρας των κινητοποιήσεων του 2011. Το έχω κάνει και μάλιστα αναλυτικά αλλού. Και βέβαια με ενδιαφέρει να πειστεί ο "νοικοκυραίος" γιατί χωρίς αυτόν ανατροπή δεν γίνεται, μιας και αποτελεί την μεγάλη πλειοψηφία. Και πρέπει να πειστεί να δώσει την μάχη της ανατροπής με τα προτάγματα που υπερασπίζομαι και με τους όρους που ο ίδιος καταλαβαίνει. Αλλιώς θα μιλάμε για μάχες οπισθοφυλακών, αυθόρμητες ή μη, μειοψηφιών χωρίς καμιά επαφή με την μεγάλη πλειοψηφία του λαού.

      Διαγραφή
    2. Εντάξει, ευχαριστώ για την απάντηση.

      Ν.Α.

      Διαγραφή
  2. Μπράβο κε Καζάκη! Μακρυά από σας οι λαϊκισμοι της εξασφάλισης ενός εισοδήματος στους μακροχρόνια ανέργους και στους άτυχους από επαγγελματικές αστοχίες ή οικογενειακές τραγωδίες.
    Αυτοί με το θα συστατευθούν στο όραμα μιας νέας Ελλάδας, αναγεννημένης σαν το Φοινικα από τις στάχτες της, θα βρουν δουλειά, η οικονομία θα ακμάσει γι αυτούς...
    Εξάλλου η νέα Ελλάδα θα χρειάζεται τους ικανούς κι όχι τους ανίκανους κι απογοητευμένους ζητιάνους.
    Αυτοί δεν μας ενδιαφέρει τί θα πράξουν και τί θα απογίνουν...ας ψάξουν αλλού, σε άλλα κόμματα και κοτέτσια, στο δικό σας κουμάντο κάνουν τα κοκκόρια...
    Αυτά που φροντίζουν να συνδέονται αποκλειστικά με το κόμμα που πρεσβεύουν, να μη δείχνουν παρά ένα μόνο πρόσωπο προς τα έξω, που θα έχει και τον αποκλειστικό τελικό λόγο στο πώς και τί...
    Εσείς ως κόκκορας θα κράξετε μόνο την αυγή της νίκης κι όσοι τυχεροί και παρομοίως ικανοί είναι διπλα σας και πίσω σας, σ' αυτους ανήκει το μέλλον.
    Μπράβο! Έτσι! Τέρμα στον Λαϊκισμό! ΤΕΡΜΑ ΣΤΙΣ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΕΣ.
    ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς κομματόσκυλον της συνομοταξίας του κοπρόσκυλου. Ελεήστε αόματοι τον αετομάτη και τον αετονύχη....

      Διαγραφή
    2. Κε Καζάκη το θέμα είναι αλλού και το παρακάμπτετε...μην περιορίζεστε στη λογική μόνο του αγώνα για την ανατροπή, τα σχέδια και η λογική σας θα πρέπει να απαντούν και σε προβλήματα που θα αντιμετωπίζατε αν ήσασταν εσείς σε τέτοιο πόστο που θα είχατε την ευθύνη για το σύνολο της κοινωνίας με τις αποφάσεις σας, όχι μόνο για τους συντρόφους.
      Η ρητορεία για την αναγεννημένη Ελλάδα δεν επαρκεί για να απαντήσει σε αυτά, και δυστυχώς αυτοί που πολιτεύονται και επικαλούνται μια διαφορεική συγκρότηση πάρα πολύ συχνά είναι ιδιαίτερα επιλεκτικοί σ 'αυτά που συγκροτούν στην εικόνα του "αύριο" που επιδιώκουν.
      Το θέμα που τίθεται παραπάνω είναι το εξής κι είναι εξίσου επείγον και άμεσο (συχνά μιλάτε κατά εκείνων που μεταθέτουν στο μέλλον, χωρίς να απαντούν στα άμεσα ζητήματα και στο πώς) είναι τί θα γίνει με εκείνους που έχουν χάσει τη δουλειά τους, έχουν μείνει πολύ καιρό άνεργοι, έχουν καταβληθεί σωματικά και ψυχολογικά, είναι προχωρημένης ηλικίας, εξαρτώνται από άλλους και δεν ξέρουν πώς θα επιβιώσουν....νομίζετε ότι είναι λίγοι, ότι μπορείτε να τους αγνοήσετε ή να υποβιβάσετε τους ίδιους για να υποβιβάσετε καθώς καιι τα επείγοντα αιτήματα που τίθενται από τη συνθήκη διαβίωσής τους για μια νέα εξουσία και κυβέρνηση, η οποία μάλιστα θέλει να λογίζεται λαϊκή, δημοκρατική, για το σύνολο των πολιτών.
      Το ερώτημα είναι: θα μπορεί ένα αυριανό κράτος όπως το οραματίζεστε να βοηθά τους άπορους κι ανήμπορους να εργαστούν ή εκείνους που αδυνατούν να βρουν εργασία; Θα προβλέπει μια οικονομική βοήθεια; Αυτοί οι άνθρωποι "καίγονται" για το τί θα γίνει τα επόμενα 5 χρόνια, και τώρα εξάλλου δεν έχουν βοήθεια.

      Όταν εσείς απαντάτε όπως απαντάτε, απλώς ταξινομώντας σε ευνοϊκές για εσάς κατηγορίες τους πολίτες και τα αιτήματά τους και τις ανησυχίες τους, τις τυπολογείτε με αυτό τον ανεύθυνο και κοινωνικά εχθρικό και "ελιτίστικο" τρόπο, απλώς επιδεικνυετε νοητική και πολιτική ανεπάρκεια και υστεροβουλία.
      Απαντάτε μόνο στα ερωτήματα που νομίζετε πως έχετε απάντηση και τα υπόλοιπα τα αγνοείτε.

      Να σας μεταφέρω επίσης κάτι που μπορεί στον περίγυρο τον αγκιστρωμένων από το λόγο σας ατόμων να αγνοείτε:
      με τον ένα και με τον άλλο τρόπο έχει ξεπέσει στην αντίληψη εκείνων των πολιτών, που τουλάχιστον πρόσεχαν τη οικονομική σας ανάλυση.
      Όσο δύσκολο κι αν είναι να το δεχτείτε, και απ' όσο διαβάζω εδώ σίγουρα είναι, έτσι όπως έχετε περιτριγυριστεί από μαξιμαλιστές της ρητορείας και τους μινιμαλιστές της ηθικής και της συνέπειας (και καλά κάνετε και τους κρύβετε κι εκπροσωπείτε μόνο εσείς προς τα έξω το "μέτωπο"), δεν εκπροσωπείτε κανένα κοινωνικό "μέτωπο", κανένα ικανό πολιτικό υποκείμενο...κι αυτό γιατί επιλέξατε - σαν άλλος Ανδρέας - έναν σχηματισμό τον οποίο θα κυριαρχείτε και θα έχετε τον πρώτο και τελικό λόγο ως το μόνο προβεβλημένο πρόσωπο χωρίς το οποίο η "κίνηση" δεν θα μπορεί να σταθεί.
      Δεν δείχνετε την εμπιστοσύνη που απαιτείται ούτε καν στους φίλα διακείμενους, ώστε να συγκροτήσετε σε μικροσκοπική κλίμακα ένα μοντέλο της λαϊκής οργάνωσης που επικαλείστε. Ψάχνετε ακολούθους κι οπαδούς, όχι συναγωνιστές.όποιος διαφωνεί μαζί σας, είναι με τον υπαρκτό ή με τον φαντασιακό εχθρό ή είναι ανάξιος λόγου...εύγε...

      Θεωρώ επίσης ανήθικο εκ μέρους σας, έτσι όπως αυτοπροβάλλεστε με όχημα το ΕΠΑΜ και προωθείτε τα βιβλία και τα γραπτά σας ως αρχηγός του, να υβρίζετε και να ειρωνεύεστε εκείνους που δεν έχουν εργασία σε αυτές τις συνθήκες, που είναι κοντά στην ηλικία συνταξιοδότησής τους και δεν βλέπουν φως στο μέλλον. Εσείς κερδίζετε μέσω της ηγεσίας του ΕΠΑΜ, ένας άνεργος υπερμεσήλικας που μπορεί να μην καταφέρει να εργαστεί τί έχει να περιμένει από μια αυριανή νίκη του ΕΠΑΜ;
      Λέτε πως του χρειάζεται "χαστούκι" για να ξυπνήσει; Είστε ίσως από εκείνους που επίσης αγνοώντας τις κοινωνικές ανισότητες και τα αδιέξοδα που δημιουργούν, θεωρούν πως οι πολίτες δεν χρειάζονται περισσότερο δημοκρατία, κοινωνικό κράτος, παιδεία και υγεία, αλλα...ψυχολογική υποστήριξη.

      εύγε...ελιτισμός μεταμφιεσμένος σε επαναστατική ρώμη....

      Διαγραφή
    3. Προφανώς όλα αυτά τα βρήκες από την κοιλιά σου. Γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει κανένας άλλος που να μιλά συγκεκριμένα για το πώς και τι θα πρέπει να γίνει. Δεν ξέρω κανέναν άλλον που να έχει προτείνει τόσο συγκεκριμένα πράγματα για το εδώ και τώρα. Τώρα αν θέλεις να τα αγνοείς, πρόβλημά σου. Δεν μου καίγεται καρφί για τους δήθεν και τους έτσι του διαδικτύου.
      Όσο για το ΕΠΑΜ τόσα ξέρεις, τόσα λες. Μπορείς να φαντασιώνεσαι ότι θες, αλλά η αλήθεια είναι μία. Το ΕΠΑΜ είναι η πιο δημοκρατική οργάνωση που υπάρχει. Έχει μόνο ένα μειονέκτημα για όποιον κληθεί να την υπηρετήσει. Έχει τρομακτικές απαιτήσεις. Η αναγνώριση κατακτιέται στην δράση. Κι έτσι φιλόδοξους ή μωρόδοξους παραγοντίσκους δεν τους ανέχεται. Κι όποιος απορρίπτεται από την οργάνωση, όποιος δεν είναι ικανός, αλλά νιώθει τεράστιος κάθε πρωί κοιτώντας τον προσωπικό του μαγικό καθρέφτη, βρίσκει εύκολα την δικαιολογία. Παπαγαλίζει τις ίδιες ανοησίες με εσένα. Κριμένος στο διαδίκτυο γιατί δεν τολμά να εκτεθεί, ούτε να αναμετρηθεί με τον κόσμο, με την αληθινή ζωή, εγκαλώντας όποιον το κάνει και μάλιστα το κάνει πετυχημένα. Τα προσωπικά σου αδιέξοδα δεν με αφορούν. Δεν είμαι ψυχίατρος. Αν μπορείς κάνε το ένα χιλιοστό απ' αυτά που κάνω και τότε τα λέμε. Όσο για τον ανήμπορο, κανείς δεν μπορεί να κάνει τίποτε γι' αυτόν, αν ο ίδιος δεν αγωνιστεί. Αφήνουμε στο είδος την επιθυμία για χειραγώγηση και εκμετάλλευση.

      Διαγραφή
    4. Την επιτυχία πού τη βρήκατε κε Καζάκη, αλήθεια τώρα; Πώς τη μετράτε; Πως σας καλούν στα κανάλια; Σε κανάλια και εκπομπές διαφόρων ξεφτλισμένων των ΜΜΕ και στα οποία εσείς τρέχετε; Που συνασπίζετε γύρω σας αυτους που συνασπίζετε;

      Είναι χαρακτηριστικό κάποιου ο οποίος είναι περιχαρακωμένος στον μικρόκοσμό και όμηρος αυτού που θα ήθελε να είναι ότι αντιλαμβάνεται τους άλλους μόνο στον τρόπο που του παρουσιάζονται...οπότε κι εγώ μεταμορφώνομαι στην περσόνα που φαντάζεστε, όπως τη φαντάζεστε για να σας βγει η πασιέντζα της ρητορείας

      Το δικό μου το θάρρος το παίρνω όταν βλέπω ανθρώπους άνω του μετρίου σίγουρα με περισσή φιλοδοξία, με έλλειμα όμως ηθικής και διανοητικής "αισχύνης" να "πετυχαίνουν" και να θεωρούνται "άξιοι"
      Κι εμείς που δεν έχουμε την ιδια φιλοδοξία σίγουρα μπορούμε καλύτερα από εκεί που είμαστε σε κάθε στιγμή.

      Κι εμένα δεν με ενδιαφέρουν τα ψυχολογικά σας, επίσης...είστε επιτυχημένος και σας φθονούν, φαντάζεστε...όχι ότι βρήκατε ένα πολιτικό μέσο που θα ελέγχετε και θα χρησιμοποιείτε για την απόκτηση της προβολής που πιστεύετε ότι σας αξίζει, συνασπίζοντας γύρω σας ανθρώπους κατώτερους που δεν θα απειλούν την ηγεσία σας...ένας άνθρωπος τόσο καιρό δεν βρέθηκε να τον θεωρείτε ισάξιό σας ώστε να εκπροσωπήσει το ΕΠΑΜ εκτός από εσάς;
      Κι όμως υπάρχουν πολλοί από την εμπειρία μου...ίσως δεν περνούν το δικό σας φιλτράρισμα "επάρκειας".

      Στο δικό μου χώρο, ευτυχώς, αυτός ο ανταγωνισμός που στόχο έχει να ψαλιδίσει τα φτερά αυτοεκτίμησης του άλλου δεν ισχύει...αντιθέτως προσπαθούμε, στην εκπαίδευση, να βγάλουμε το καλύτερο που έχει κανείς, να βελτιώνεται συνέχεια. κι αφήνουμε τα κόμπλεξ στους κομπλεξικούς.

      Διαγραφή
  3. Παραληρηματικος καζακης ...

    Τη ψώνισε από τα υψηλά ποσοστά του....0.01%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν βαρέθηκες τα ίδια και ίδια. Το καταλάβαμε ότι είσαι χουλιγκάνος της πολιτικής. Γιατί επανέρχεσαι; Μορφή σαδομαζοχισμού, ή υστερικής αυτοϊκανοποίησης;

      Διαγραφή
    2. Βρε Δημητρη …, αναλώνεσαι σε απαντησεις στους πασχοντες από εγκεφαλικη ιδιωτια και χανεις τον χρονο σου που θα μπορουσες να αφιερωσεις στη συγγραφη βιβλιων (π.χ. «Οικονομικη Ιστορια της Ελλαδας) …?!

      Διαγραφή
  4. Αυτή δυστυχώς είναι η επικρατούσα "λογική"!Τι μου τάζεις για να σε ψηφίσω;Πώς να νιώσει αυτή η "χαμένη ψυχή"πόσο μεγάλο θύμα υπήρξε!Τίποτε δε σημαίνουν γι'αυτόν οι λέξεις δημοκρατία,εθνική ανεξαρτησία,κοινωνική δικαιοσύνη,κ.α.Γι 'αυτόν όλες αυτές οι λέξεις είναι χωρίς περιεχόμενο,είναι ψεύτικες,όπως τόσες φορές έχει νιώσει!Δεν έχει τα κριτήρια να διακρίνει την αλήθεια από το ψέμα.Άλλωστε όλα αρχίζουν και τελειώνουν στο ονομαστικό ποσό της σύνταξης,που εξασφαλίζει μόνο την επιβίωση του τομαριού μας!Τέτοιους κατάντησαν τους ανθρώπους!Ναυάγια μιας τρισάθλιας ύπαρξης και ζωής χωρίς κανένα νόημα και στόχο!Πού να ήξερε ότι η μόνη του ελπίδα είναι να γίνει ανθρώπινο όν με απαράγραπτα φυσικά δικαιώματα,που ,αν δεν τα διεκδικήσει,όχι μόνο δεν πρόκειται ποτέ να κατακτήσει,αλλά με τον πιο βίαιο κι ανάλγητο τρόπο οι πολιτικές που ακολουθούνται θα τον εξοντώσουν!Βέβαια,πολιτική γι'αυτόν είναι το τάξιμο,ο παρασιτισμός ,η απατεωνιά,τι μπορεί να συλλάβει άλλο από εκεί και πέρα!Έτσι εξάλλου εξηγείται νομίζω και το γεγονός ότι οι δυνάστες μας είναι ακόμα στο πόστο τους,και δεν τα καταφέραμε να τους πάρουμε με τις πέτρες στο κατόπι!Είναι πολλή σπουδαία αυτή η ώρα,γι'αυτό και άργησε πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ Δημήτρη, θέλω να σου κάνω δύο ερωτήσεις άσχετες με το άρθρο.

    Καταρχάς, που βρίσκονται οι φοιτητες οικονομικών? Αυτοί δεν θα επρεπε να είναι πρώτοι δίπλα στο κινημα?

    Επίσης, για εμάς τους άσχετους με τα οικονομικά , που διαβάζουμε τα άρθρα σου και δυσκολευόμαστε , είτε να τα καταλάβουμε είτε να τα πιστεψουμε, τι θα μας πρότεινες να διαβάσουμε εισαγωγικά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι υπόθεση των φοιτητών οικονομικών σπουδών. Άλλωστε ποιες οικονομικές σπουδές; Πρόκειται για σπουδές λοβοτομής, ή εξ επαγγέλματος απατεώνων. Λίγοι και σπάνια κατορθώνουν να υπερβούν την απίστευτη λοβοτομή που υφίστανται οι φοιτητές από τις σύγχρονες οικονομικές σπουδές. Ειδικά στη χώρα μας.

      Διαγραφή
  6. Δεν ξεκουνιεται κανενας μας. Τωρα δε που το συστημα βρηκε το τελειο outlet, τη δοση για ολα (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΦΟΡΙΑ, εδω οι καλες οι δοσεις), ειμαστε ολοι βασιλιαδες. Βαλτα κατω απο τοχαλι και βλεπουμε. Αναδιαρθρωση του ιδιωτικου χρεους το λεμε εμεις οι μεσοαστοι και αναγαλιαζει η ψυχη μας. "Ναι καλημερα , Δεη εκει θα ηθελα να αναδιαρθρωσω τις οφειλες μου, για να πληρωσω τη δοση απο το αμαξακι μου". Το αστειο ειναι πια οτι οταν ερχονται τα χρωστουμενα αισθανομαι ηδονη γιατι σκεφτομαι ποια οφειλη θα αναδιαρθωσω πρωτη. Παρολα αυτα το 60 % θελει ακομη ευρω. Αυτο το νομισμα κατι κανει στους λαους, ουτε τη σημαια τους δε λατρευουν τοσο. Ε αφου το θελουν, θα το χουν αποτι φαινεται . Αν πραγματι ξεσηκωθουμε τελικα, θα ειναι γιατι απαγορευτηκε η εισαγωγη i phone λογω αλλαγης νομισματος. Αλλοιως εκει θα παιδευομαστε με τα πενταψηφια νουμερα της δοσης και θαμετραμε δοσεις μεχρι να πεθανουμε. Αυτα κι ευχαριστω πολυ. Υ.Γ. (Το περιεργο ειναι παντως οτι τα ποσοστα υπερ του ευρω παραμενουν διαχρονικα υψηλα. Εδω μαλλον λογο εχει η ψυχαναλυση η η ξεματιαστρα, αλλη εξηγηση δεν εχω).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπερα Κ. Καζακη.
    Καταλαβαινω πολυ καλα το σχολιο σας και την σταση σας αλλα ο Ελληνικος λαος δεν εχει ακομη ωριμασει. Πιστευω οτι χρειαζεται δυστυχως ακομα περισσοτερος χρονος και εξαθλιωση για να ταρακουνηθει τοσο και να καταλαβει αυτα που λετε εδω και καιρο. Και ακομη περισσοτερος για να αποφασισει να κινηθει/δραση εναντιον του συστηματος της μεταπολιτευσης.
    Γιαυτο και πιθανοτατα και δυστυχως το ΕΠΑΜ δεν θα καταφερει να μπει στο κοινοβουλιο σε αυτες τις εκλογες. Το θεμα ομως για ολους μας δεν ειναι αυτο, ειναι οτι ο λαος μας σαν ατομα και σαν κοινωνια ειναι πολυ επιρρεπης στην κολακεια , αν και ωριμοι και και με πολυ καλο επιπεδο σαν ατομα , σαν λαος ειναι ευκολος να καθοδηγηθει και να ξεχασει. Η ιστορια των τελευταιων 100-120 ετων μας εχει δειξει οτι ειναι ετσι και σιγουρα οι ξενοι και οι εγκαθετοι τους εδω εχουν μελετησει ολα τα σεναρια αντιδρασης και εξελιξης της κοινωνικης εκρηξης/επανασταση οταν θα γινει. Και εχουν ετοιμα τα σχεδια τους για να μας καπελωσουν παλι.
    Δεν εχει ο λαος/κοινωνια μας την δυνατοτητα και ισως και το κριτηριο ( οπως και οι περισσοτεροι λαοι) για να διακρινει και να μην παροδηγηθει την ψευτικη απο την πραγματικη επανασταση. Το γιατι ειναι αλλη μεγαλη ιστορια.
    Μονο οταν θα εμφανιστει μια ισχυρη ομαδα /γκρουπ ανθρωπων ( πολιτικων/επιστημονων /στρατιωτικων/ επιχειριματειων...κτλ ) με επικεφαλης καποιες προσωπικοτητες καθολικα αποδεκτες και με ξεκαθαρη ατζεντα ρηξεως με το παλαιο μονο τοτε ο Ελληνικος λαος θα ακολουθησει και θα εμπιστευτει την επανασταση του.***
    Ο αγωνας που κανετε για μενα ειναι καταπληκτικος και πολυ σημαντικος , γιατι ανθρωποι και κινηματα σαν και εσας ειναι η μαγια που θα ξυπνησει καποιους και θα οδηγησει σε αυτο που περιγραφω πανω και πιο σημαντικο θα λειτουργησει την ωρα που πρεπει σαν ενα ειδος ασφαλιστικου μηχανισμου και αποφυγης οποιουδηποτε εκτροχιασμου της επαναστασης που χρειαζεται ο λαος και η χωρα μας.
    Να μην ξεχασω να αναφερω οτι ρολος του στρατου πρωτα απο ολα αλλα και της εκκλησιας ειναι πολυ σημαντικος και καθοριστικος για την επιτυχια της επαναστασης. Χωρις την υιοθετηση και προστασια απο τον στρατο δυσκολα θα επιτυχει λογω εξωτερικων και εσωτερικων εμποδιων που θα εεμφανιστουν απο το πρωτο λεπτο της επαναστασης.

    Σας ευχαριστω
    Χρηστος

    *** Δυστηχως τον 21 αιωνα ακομα και μια επανασταση θελει μαρκετινγκ και βιτρινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι είναι σκληρή η απάντηση, αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις δεν μπορείς να ενισχύεις την αυτολύπηση από την οποία διακατέχεται κάποιος τέτοιος. Χρειάζεται χαστούκι για να συνέλθει. Αν συνέλθει και βρει την αυτοεκτίμησή του.

      Διαγραφή
  8. Θαυμάζω τους ανθρώπους που σαν κι εσάς έχουν μια τέτοια δύναμη ψυχής που
    πιστεύουν ότι τίποτα δεν μπορεί να τους κλωνίσει και να αλλάξουν πορεία στο δρόμο που έχουν χαράξει.
    Όμως θεωρώ ότι είσαστε υπερβολικά σκλυρός στον παραπάνω σχολιασμό σας.
    Εσείς μιλάτε από τη μεριά ενός χαρισματικού ανθρώπου που απλά και μόνο η πνευματική οξυδέρκεια του αποδίδει δύναμη και αυτοπεποίθηση και είναι δύσκολο να κατανοήσετε πόσο καταβεβλημένος και ανεπαρκής μπορεί να αισθανθεί ένας άνεργος, προπάντων εργάτης που ο μόνος σύμμαχος ,η φυσική αντοχή,αρχίζει να τον εγκαταλείπει.
    Σίγουρα δεν είσαστε απ΄ αυτούς που τάζουν ,μα τον αγώνα αυτό πρέπει να τον δώσουμε όλοι μαζί, πέρνοντας παραμάσχαλα εκείνους που ελπίδα και κουράγιο έχουν χάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι είναι σκληρή η απάντηση, αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις δεν μπορείς να ενισχύεις την αυτολύπηση από την οποία διακατέχεται κάποιος τέτοιος. Χρειάζεται χαστούκι για να συνέλθει. Αν συνέλθει και βρει την αυτοεκτίμησή του.

      Διαγραφή
  9. Σύμφωνοι κ. Καζάκη, αλλά δείξτε λίγη παραπάνω υπομονή: ο άνθρωπος αυτός δεν είναι ο μόνος, πιστεύω ότι στην ίδια ψυχολογική κατάσταση έχει χειραγωγηθεί το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού. Θα λέγατε στο μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού πληθυσμού να χτυπήσει σε άλλη πόρτα; Σίγουρα ο άνθρωπος αυτός θα ήθελε παραπάνω χρήματα, αλλά πραγματικά έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου στον κόσμο, ότι ο καθένας είναι εντελώς μόνος του στην απόλυτη φτώχεια και γύρω του υπάρχει μόνο ανταγωνισμός για το ποιος θα πρωτοπάρει τα ψίχουλα. Σε μια πρόσφατη επίσκεψη με τη δουλειά πήγα σε ένα μεγάλο εργοστάσιο βόρεια των Αθηνών και στα κλεφτά, όταν δεν έβλεπαν οι ανώτεροί τους, ρώτησα μερικούς εργάτες πώς είναι οι συνθήκες εκεί. Η απάντηση όλων ήταν «Πάρα πολύ καλά, να λέμε κι ευχαριστώ, πάλι καλά», παρόλο που η εικόνα ήταν τελείως διαφορετική! Μπορεί να φοβόντουσαν να πουν την αλήθεια σε έναν άγνωστο. Όμως, διασταυρώνοντας συνομιλίες με άλλους αργότερα, συνειδητοποίησα ότι αρκετοί το πιστεύουν. Έχει γίνει τεράστια πλύση εγκεφάλου για αυτό το σκοπό: όλα τα συστημικά κανάλια υπερ-προβάλλουν σκηνές φτώχειας κι εξαθλίωσης, πεινασμένους, άστεγους κλπ. συχνά με την ανάλογη μουσική υπόκρουση! Φαίνονται δήθεν αντιπολιτευτικοί, ότι και καλά αποκαλύπτουν μια άσχημη κατάσταση, στην πραγματικότητα όμως έχουν άλλο σκοπό: να περάσουν ένα υπόγειο μήνυμα στους θεατές «κοίτα, ο επόμενος θα είσαι εσύ» και να τους κατατρομάξουν. Προβάλλουν τη μιζέρια, ενώ δεν προβάλλουν κανένα παράδειγμα έμπνευσης, λύσης ή θάρρους (π.χ. που προσφέρετε και εσείς και το ΕΠΑΜ γενικά, αλλά δεν προβάλλονται). Σίγουρα ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού έχει κατάθλιψη, αλλά έχει κατάθλιψη ΤΩΡΑ. Αυτό μπορεί να αλλάξει. Το χειρότερο πράγμα που μπορείς να πεις σε κάποιον με κατάθλιψη είναι «Κοίτα τα χάλια σου, πώς έγινες έτσι!». Θέλει ενθάρρυνση και υπομονή, να συνειδητοποιήσει ότι μπορεί και ότι του αξίζει να διεκδικήσει το καλύτερο, ειδικά όταν μιλάμε για ολόκληρο λαό, που έχει υποστεί επίθεση σε όλα τα πιθανά επίπεδα - κυρίως το ψυχολογικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλα, πηγαινε να δεις και τι αλλα εγραψε στο σαιτ του καζακη στο ΦΒ ο εν λογω κυριος και τα ξαναλεμε.

      Διαγραφή
  10. Καζάκη, αν δεν μπορείς να δώσεις λεφτά στον κόσμο καλύτερα να σωπάσεις για πάντα. Δεν γεμίζουν οι κοιλιές μας με τα λόγια σου κι ούτε έχουμε διάθεση να αγωνιστούμε για κανέναν και για τίποτα. Είμαστε γέροντες, ανήμποροι και ανάπηροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε! Τότε περίμενε να πεθάνεις!

      Διαγραφή
    2. Ίσως δεν κατάλαβες την ειρωνεία του (Ανώνυμος 21 Ιανουαρίου 2014 - 9:18 π.μ.), ή τελικά εγώ δεν κατάλαβα την δική σου :)

      Διαγραφή
  11. Αυτό το θέμα πραγματεύεται κι ο Ντοστογιέφσκυ στο κομμάτι του Ιεροεξεταστή απο τους ''αδερφούς Καραμάζοφ" που λέει << γιατί (απευθηνόμενος στον Ιησου Χριστό) δεν έκανες τις πέτρες ψωμί όπως ο πειρασμός σου είπε ; ......Με ένα ξεροκόμματο θα σε ακολουθούσαν όλοι ........>>
    Το πρόβλημα ειναι αρχαίο λοιπόν και ο αγώνας αέναος απέναντι στην ίδια την φύση του ανθρώπου που είναι λειψή και ευκολα γλυστράει στην αμαρτία του παρασιτισμού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλημέρα κ. Καζάκη,
    δεν θα μιλήσω σχετικά με το θέμα , αλλά για το θέμα Ξηρού. Ο Ξηρός απέδρασε "παιδικά" ενώ ήταν από τους πιο επικίνδυνους κρατουμένους και πολύ γρήγορα φάνηκε να βρήκε υλικό ώστε να προκαλέσει τρομοκρατικό χτύπημα. Βγήκε λοιπόν και μίλησε με κυρίως αριστερά σύμβολα από πίσω του και όχι με σύμβολα της 17Ν. Εμένα μου φαίνεται πως συμφώνησε με το καθεστώς να βγει ώστε να παίξει το σενάριο αριστερά/αντιμνημόνιο = τρομοκρατία , ώστε να πλήξουν δημοσκοπικά τον ΣΥΡΙΖΑ και αντιπάλους. Τι πιστεύετε για το θέμα εσείς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μυρίζει πολύ άσχημα. Είμαι σίγουρος ότι δεν έγινε δραπέτευση εν αγνοία των αρχών. Τον αμόλησαν για να επιτελέσει την τελευταία του υπηρεσία προς το σύστημα. Θα γράψω γι' αυτό αναλυτικά.

      Διαγραφή
  13. Το θέμα δεν είναι να παίρνεις 300 ευρώ το μήνα σαν άνεργος όταν έρχεται το απάνθρωπο κράτος και σου παίρνει το σπίτι σου βάζει απίστευτους φόρους, βγάζει νόμους- πρόστιμα στους άνεργους και αδύναμους. Το θέμα είναι ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας ο πολίτης πληρώνει τόσους πολλούς φόρους και την ίδια στιγμή η κοινωνία καταστρέφεται. Ας μην ξεχνάμε ότι οι φόροι εφευρέθηκαν από τις κοινωνίες των ανθρώπων για να γίνονται καλύτερες οι κοινωνίες: υγεία, παιδεία ασφάλεια κτλ. Και αυτό οι Έλληνες το αποδέχτηκαν. Φόροι που πάνε όχι στην κοινωνία και την καλυτέρευση της ζωής των παιδιών μας αλλά στις κεντρικές τράπεζες και σε λίγους εγχώριους μεγιστάνες. Όσο αφορά για κάποια πικρόχολα σχόλια πλέον έχει γίνει σούπα η ξυπνιτζίδικη συμπεριφορά κάποιων που αντιδράνε σε όποιον προσπαθεί να αντιδράσει. Κάποιων βολεμένων αλλά ακόμα ανόητων που δεν κατανοούν ότι όταν σαπίζει η κοινωνία που ζεις δεν είναι δυνατόν να μην συμπαρασύρει στον γκρεμό και εσένα και τα παιδιά σου όσο βολεμένος και ψευτοασφαλής νομίζεις ότι είσαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αν αντιληφθούμε ότι για όλη την κατάντια της χώρας μας, φταίει η φράση: “κι εσυ κυριε καζακη λευκη επιταγη ζητας, δεν δεσμευεσε σε τιποτα για τον ελληνα πολιτη”, τότε θα καταλάβουμε απέναντι σε ποιους είμαστε.

    Ο “κύριος” αυτός, ζητάει να γίνει πιστός/μαντρόσκυλο/κομματόσκυλο, οποιανούνε (οποιουδήποτε) του δώσει μεταχρονολογημένη επιταγή.

    Βιώσαμε, ιδίοις όμμασι, κάτι δεκαετίες τώρα, την πληθώρα “συμπληρωμένης επιταγής” που έχει κυκλοφορήσει στην αγορά, και που μάλιστα, έχουν “μεταχρονολογηθεί” από χέρι σε χέρι κι από νταβατζή σε νταβατζή, αρκούντως, για να διαιωνίσουν ΚΑΙ τα πελατάκια ΚΑΙ τους νταβατζήδες.

    Αν ενστερνιστεί το Ε.ΠΑ.Μ. ηπιότερο λόγο, και χαριστεί απέναντι σε τέτοιες φιλοσοφίες , τότε θα χάσει και αυτούς που έχει.

    Το ρητό “η γυναίκα του καίσαρα δεν φτάνει να είναι τίμια, αλλά πρέπει και να φαίνεται τίμια!”, είναι πιστεύω ο βασικότερος λόγος, ο οποίος “βγήκε” αυτό το άρθρο στον αέρα. Διαφήμιση της ρήξης είναι.

    Κι ας μην ξεχνάμε ότι το κάθε εν δυνάμει κρυφονουδουπασοκόσκυλο, που κουβαλάει αυτή την φιλοσοφία ζωής, ποτέ δεν εννοεί τα περί ανατροπής, κι είναι έτοιμο να προσκυνήσει τον επόμενο που θα του πει “άντε καλά, δεν θα σε βιάζω κάθε μέρα, αλλά μια φορά την βδομάδα”.

    Μόνο ίσως μία ισχυρή σφαλιάρα κατάμουτρης αλήθειας μπορεί να συνεφέρει λίγους από αυτούς.

    Και μην συγχέουμε το “ΕΣΥ θα ξεσηκωθείς για να τους ανατρέψεις”, με το “ΕΣΥ τους ψήφιζες άρα καλά τα παθαίνεις”. Το δεύτερο, δεν το ξεστόμισε ποτέ ο Καζάκης, από όσα τουλάχιστον άρθρα και βίντεο έχω παρακολουθήσει ως τώρα.

    Για να το κάνω και πιο γλαφυρό.
    Κανένας από εμάς, ποτέ, δεν θα μπορούσε να αγωνιστεί δίπλα σε ένα νουδουπασοκοφιλόσοφο. Σε καμία περίπτωση.

    Και ξέρεις γιατί; Όχι γιατί κάποιος από εμάς, την άγια ετούτην ώρα, θα του γυρίσει την πλάτη.

    Αλλά γιατί απλούστατα, ένας τέτοιου είδους άνθρωπος, ποτέ δεν θα βγει στον αγώνα. Θα περιμένει να πέσει ο κουρνιαχτός, για να κατασταλάξει ποια είναι η σημαία του νικητή, ώστε να την ανεμίσει φωνάζοντας “εις υγεία του κορόιδου”.

    Το ‘χουμε δει να γίνεται, χιλιάδες φορές, μπροστά τα μάτια μας, από γνωστούς, γείτονες, συγγενείς, φίλους κι αδερφούς, εδώ και 35 χρόνια τώρα. Και όλο αυτό τον καιρό μπροστά στα μάτια μας η ελλάδα γκρεμίζονταν. Κι αυτοί συνέχιζαν. Να ζητούν μεταχρονολογημένες επιταγές, θεσούλες και ξεροκόμματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κατ'αρχην μπραβο σε σενα τον πρωτο που υπογραφεις ως ''μακρυ ποδαρι''.λοιπον τετοια ΜΑΛΑΚΙΑ δεν την περιμενα απο κανενα.να μπαινεις σε ενα μπλογκ οπου υπαρχουν καποιοι που ελπιζουν σε καλυτερες μερες και να γραφεις οτι σου κατεβει...ειλικρινα μου μοιαζεις με κατι ακροαριστερους η αναρχικους σαμποτερ που ειναι ΞΕΡΟΛΕΣ και θα προσπαθησουν να σου επιβαλλουν αυτο που πιστευουν
    (η αυτο που πληρωνονται για να πιστευουν...)ακομα και αν εσυ εχεις κανει διατριβη και 25 διδακτορικα στο συγκεκριμενο θεμα!και αν ισχυει αυτο που πιστευω για σενα οτι εισαι και κομματοσκυλο τοτε εισαι ενα αχρηστο πιονι αυτων που μας τυρρανουν, αρα εισαι απλα για τα μπαζα.Και φυσικα να ξερεις οτι οταν δεν θα σε χρειαζονται αλλο θα σε πεταξουν σαν στυμενη λεμονοκουπα βλακα! Και να ξερεις κανενας δεν τσιμπησε με αυτα που εγραψες δεν ξερω αν το παρατηρησες αυτο...κατι τετοιους σαν εσενα τους καταλαβαινουμε πλεον ολοι μας.ειστε μειοψηφια και ζειτε παρασιτικα εις βαρος μας και θα ερθει η ωρα που θα λογοδοτησετε...και ουτε εγω συμφωνω απολυτως σε ολα αυτα που πιστευει ο Καζ ομως δεν ηρθα εδω για να κανω προπαγανδα εναντιον του
    Αλεξανδρος (επειδη εχω τα α..ιδια να γραφω το ονομα μου και οχι να κρυβομαι πισω απο ηλιθια ψευδωνυμα του τυπου "μακρυ ποδαρι" ,"βαθεια τσεπη"κ.τ.λ)
    Υ.Γ(Γιατι εγραψες και δευτερο σχολιο οχι ως ''μακρυ ποδαρι''?νομιζες οτι δεν θα το καταλαβαιναμε εμεις οι υπολοιποι?εισαι ενα απλο troll του internet. και πολυ ασχοληθηκα μαζι σου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλημέρα και καλό 2014

    Μελέτησα την φορολογία των αγροτών.
    ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ, ΞΕΝΟΔΟΧΟΣ, ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ, ΕΦΕΥΡΕΤΗΣ ή ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ κλπ
    ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΑΓΡΟΤΗΣ !!!

    Επιτέλους στα 63 χρόνια μου, εφαρμόζεται η φορολογία από το 1 euro στους Ελληνες. Χρειάστηκαν 40 χρόνια για να εφαρμοστεί αλλά και πάλι ΑΔΙΚΑ, αφού έχει βαθμίδες. (Τέρμα προς το παρόν, το Στραβοί, κουτσοί όλοι στον Άγιο Παντελεήμονα).

    Επιτέλους φορολογία με βιβλία στους ΑΓΡΟΤΕΣ !!!! Επιτέλους τέρμα η φοροδιαφυγή και η φοροκλοπή των ΑΓΡΟΤΩΝ τους αλλά και οι ΠΑΡΆΝΟΜΕΣ επιδοτήσεις τους, και τα ψεύτικα στοιχεία ΓΗΣ..

    Τέρμα το μαύρο χρήμα σε αγρότες συνταξιούχους+καλλιεργητές & δημόσιοι υπάλληλοι+αγρότες

    ΤΩΡΑ Φορολογία των αγροτών 13% (ΚΥΑ 134430) στα καθαρά κέρδη !!!!! (Και αν έχει ΖΗΜΙΑ αυτή μεταφέρεται για να συμψηφιστεί από τα κέρδη διαδοχικά στα επόμενα πέντε (5) φορολογικά έτη.

    Τα φορολογικά βιβλία θα φυλάσσονται για 20 έτη αν διαπιστωθεί παράβαση (τρέμετε κληρονόμοι).

    Ζήτω η Ελλάδα της ανάπτυξης !!!! ΓΕΩΡΓΙΑ !!!! αλλά ποιά Γεωργία της Αγροτικής ή της Γεωργικής επανάστασης ( τσάπα ή τρακτέρ) ?????

    Και πού να δείτε το Λάδι και την Ελιά σε ποιότητα και τιμή που παράγεται στην Ιωνία, απέναντι από την Μυτιλήνη, την Τουρκική εννοώ !!! Θα τρώμε τα δικά μας μόνοι για 100 χρόνια.

    ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ????? από την Βαριά Φορολογία ή να ζητήσουμε ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ σε χώρα εκτός ΕΕ και σε ποιά ???

    ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΓΡΟΤΕΣ - ΦΟΡΟΣ ΜΟΝΟ 13% προς το παρόν.

    ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΣΩΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ -

    ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΑΕΙ.

    ΜΗΝ ΓΙΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΓΕΩΡΓΟΣ

    Και ΤΩΡΑ κατά την ταπεινή μου ΓΝΩΜΗ αρχίζει το ΞΗΛΩΜΑ της ΑΓΡΟΤΙΑΣ, γιατί για μια ακόμη φορά, η γεωργία θα βρεθεί απροετοίμαστη στην κορυφή της οικονομικής κρίσης και αντιμέτωπη με:
    α. υψηλά πραγματικά επιτόκια,
    β. μείωση κυβερνητικού προστατευτισμού,
    γ. μείωση των τιμών της γης και των γεωργικών προϊόντων
    δ. αύξηση των λειτουργικών της εξόδων
    ε. ακριβά και εξειδικευμένα τεχνολογικά μηχανήματα
    στ. προθεσμιακές αγορές προϊόντων
    η. αύξηση φορολογικών συντελεστών και φορολογίας

    Αλλά μετά την κρίση η γεωργία απαλλαγμένη από τα συσσωρευμένα οικονομικά προβλήματα θα δείξει και πάλι τον πραγματικό της εαυτό αλλά με ένα πιο αποδοτικό και οργανωμένο σύστημα που θα μπορέσει να αντιμετωπίσει το αυξανόμενο πρόβλημα σίτισης, της πληθυσμιακής έκρηξης του πλανήτη.

    Αρκετά περιγράφονται στο Το Ιωβηλαίο & η Ανάλυση του Οικονομικού Συστήματος από τον Nikolai Kondratieff και οι Τέσσεροι (4) Μεγάλοι Οικονομικοί Κύκλοι.

    Αυτοεξόριστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή