Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Σε πανικό το καθεστώς καίει τις εφεδρείες του

Η Δημοκρατία είναι πολύ πιο ισχυρή απ’ όσο φαντάζονται οι εχθροί της! Αυτό δήλωσε ο φερόμενος ως πρωθυπουργός Α. Σαμαράς την επομένη της στυγερής δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Και είναι προφανές ότι η δίωξη της ΧΑ προσπαθεί να εμφανίσει το καθεστώς ως ατρόμητο και πανίσχυρο. Να εμφανίσει ότι η δική τους «δημοκρατία» δεν φοβάται κανέναν. Είναι αλήθεια αυτό; Είναι αλήθεια ότι το καθεστώς που εκπροσωπεί η κυβέρνηση δεν μασάει, όπως λένε;

Είναι αλήθεια ότι η κυβέρνηση διάλεξε να προχωρήσει σε επίδειξη ισχύος απέναντι σ’ έναν εύκολο αντίπαλο, την ΧΑ. Κι είναι εύκολος αντίπαλος γιατί, αφενός, η ηγεσία της είναι από παλιά σεσημασμένη για την διαπλοκή της με το οργανωμένο και μη έγκλημα. Και αφετέρου γιατί κανείς δεν πρόκειται να βάλει το κεφάλι του στο ντορβά, ούτε να διακινδυνέψει μια ευθεία αναμέτρηση με το καθεστώς για τη χάρη του Μιχαλολιάκου και της συμμορίας του.


Η φούσκα της ΧΑ

Αλήθεια που είναι τα πολυπληθή τάγματα εφόδου που θα σκόρπιζαν τον τρόμο στους δρόμους της Αθήνας; Που είναι όλοι αυτοί τα δήθεν ατρόμητα ορκ με παραλλαγή, με στρατιωτική εκπαίδευση και πειθαρχία που έλεγαν ότι θα σαρώσουν τα πάντα; Ούτε 400 δεν μπόρεσαν να μαζέψουν έξω από την ΓΑΔΑ για να διαμαρτυρηθούν. Και μάλιστα μετά από πανελλαδική κινητοποίηση. Που είναι όλοι αυτοί οι ένστολοι που έκαναν τον καμπόσο με τα μπλουζάκια της ΧΑ κάτω από την στολή; Κλανομεντόλ. Λούφα και παραλλαγή. Ούτε μια αξιοπρεπή διαδήλωση διαμαρτυρίας δεν ήταν σε θέση να οργανώσουν.

Αυτοί ήταν που θα ανέτρεπαν το καθεστώς; Αυτοί ήταν που θα τα έβαζαν με την προδοτική εξουσία; Αυτοί ήταν που εκπαιδεύονταν με γουλί το κεφάλι για την τελική αναμέτρηση; Αυτοί ήταν που θα τους έδερναν όλους; Τζίφος η όλη υπόθεση. Η ΧΑ αποδείχθηκε μια φούσκα. Ούτε τάγματα εφόδου διέθετε ικανά να απειλήσουν πρωτίστως την εξουσία. Ούτε αρκετά οργανωμένα μέλη είχε ως οργάνωση. Μόνο θρασύδειλες συμμορίες για να πουλάνε προστασία και να βιαιοπραγούν με την κάλυψη των δυνάμεων καταστολής. Μόλις η κάλυψη έλειψε οι συμμορίες λούφαξαν.

Όλοι οι καρπουζοκέφαλοι που έκαναν επίδειξη στρατιωτικής ισχύος και πειθαρχίας είναι σήμερα όπου φύγει-φύγει. Οι περισσότεροι από δαύτους είμαι σίγουρος ότι αναζητούν τρόπο να τα βρουν, να κλείσουν συμφωνία με το καθεστώς προκειμένου αφενός να γλυτώσουν την ποινική δίωξη και αφετέρου να βρουν πολιτική στέγη αλλού. Γι’ αυτό άλλωστε και δεν διώχθηκαν όλοι οι βουλευτές και τα μέλη της ΧΑ, αλλά μόνο επιλεκτικά οι 6 από τους 18 βουλευτές και μερικά μόνο στελέχη της οργάνωσης. Οι υπόλοιποι αφέθηκαν να τα βρουν με την κυβερνώσα παράταξη προκειμένου να ενταχθούν σ’ αυτήν.

Ένα ανύπαρκτο κίνημα

Μαζί με την φούσκα της ΧΑ έσκασε και το παραμύθι που πουλούσε η ίδια περί εθνικιστικού κινήματος. Τέτοιο κίνημα, δηλαδή εθνικιστικό, δεν υπήρξε ποτέ στην Ελλάδα και ούτε υπάρχει σήμερα. Πρώτον, γιατί ο εθνικισμός από τότε που και ο τελευταίος αστός δημοκράτης πολιτικός, ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου, ενέδωσε στον επερχόμενο φασισμό, έπαψε να συγκροτείται ως αυτοτελής ιδεολογία. Μετατράπηκε σε πρόσχημα του φασισμού και του ναζισμού που εξυπαρχής στην Ελλάδα ταυτίζεται με την υποτέλεια πρώτα στους Βρετανούς κατά τον μεσοπόλεμο, στους ναζί κατακτητές κατά τον πόλεμο και μετά την απελευθέρωση στους Βρετανούς και κυρίως στους Αμερικανούς.

Ο εθνικισμός μετατράπηκε οριστικά σε δοτή εθνικοφροσύνη που σαν ιδεολογία ταυτίστηκε με τα πιο σκοτεινά χρόνια του καθεστώτος προτεκτοράτου και υποτέλειας της Ελλάδας, τα χρόνια των ταγματαλητών, των γερμανοτσολιάδων και ολόκληρου του συμμορίτικου συρφετού που προήλθε απ’ αυτούς στον εμφύλιο, τα χρόνια των εκτελεστικών αποσπασμάτων, των τόπων μαρτυρίου, εξορίας και βασανιστηρίων για πάνω από 600 χιλιάδες Έλληνες, τα μαύρα χρόνια της χούντας. Γι’ αυτό και η ΧΑ δεν υπήρξε ποτέ κάτι περισσότερο από μια οργάνωση νοσταλγών της εμφύλιας σφαγής, του μοναρχοφασισμού και της χούντας. Αυτή είναι η Ελλάδα της ΧΑ.

Όλα τα υπόλοιπα ήταν προσψήματα για ηλίθιους και ανόητους. Κι αυτό φάνηκε περίτρανα τώρα που κανενός είδους «κίνημα» δεν έσκασε μύτη προκειμένου να υπερασπιστεί τους ηγέτες του. Ακόμη κι αυτοί που έχαβαν τα παραμύθια της ΧΑ δεν είναι τόσο ηλίθιοι ώστε να βγουν για να αναμετρηθούν με το καθεστώς – που υποτίθεται ότι πολεμούν. Κι έτσι επιλέγουν την τακτική της κότας.

Βέβαια με έναν τόσο εύκολο «αντίπαλο», η κυβέρνηση επέλεξε να κάνει επίδειξη ισχύος και αυθαιρεσίας. Να δείξει πανίσχυρη την στιγμή που καταρρέει πολιτικά και δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την ογκούμενη κοινωνική οργή εναντίον του καθεστώτος που εκπροσωπεί. Γι’ αυτό και τα παίζει όλα για όλα. Με μια αντιπολίτευση τελείως ανίκανη, αλλά και παραδομένη στη νομιμότητα της πλήρους αυθαιρεσίας και των συνταγματικών εκτροπών προκειμένου να εξυπηρετηθεί το ευρώ και οι δανειστές, επιχειρεί να δοκιμάσει το νομικό οπλοστάσιο καταστολής του πραγματικού της εχθρού, των λαϊκών κινημάτων.

Ο λαός δεν μασάει…

Το δυστύχημα για την κυβερνώσα παράταξη είναι ότι η μεγάλη πλειοψηφία του λαού δεν μασάει. Δεν ενδίδει στον βομβαρδισμό της διατεταγμένης αποβλάκωσης των ΜΜΕ, του κ. Μαλέλη που ντύθηκε νέος Γεωργαλάς για να μετατρέψει το ΣΚΑΙ σε νέα ΥΕΝΕΔ της χούντας. Κρατά τις αποστάσεις του απ’ ότι λέει και κάνει η κυβέρνηση, απ’ ότι λένε τα παπαγαλάκια της. Οσμίζεται ότι κάτι πολύ κακό ετοιμάζεται από την κυβέρνηση και τους εντολείς της από το εξωτερικό. Ξέρει από πρώτο χέρι ότι ο κύριος εχθρός δεν είναι απλά και μόνο ο φασισμός της ΧΑ, αλλά πρωτίστως ο φασισμός της συλλογικής γενοκτονίας ενός ολόκληρου λαού από τα επιτελεία του ευρώ προκειμένου να σωθούν οι δανειστές της χώρας και το απόλυτα διεφθαρμένο σύστημα διακυβέρνησης.

Οι εμφυλιοπολεμικές θεωρίες περί άκρων του Χρύσανθου Λαζαρίδη, οι ναζιστικές κραυγές του Φαήλου Κρανιδιώτη και της συμμορίας τους, πείθουν μόνο τους λιγοστούς πεισμένους. Ο περισσότερος κόσμος, ακόμη και της ΝΔ, αντιλαμβάνεται ότι πρόκειται για εκδηλώσεις υστερίας και πανικού του περιβάλλοντος Σαμαρά. Και καθώς η κυβέρνηση ετοιμάζεται να εκχωρήσει την πλήρη κυριότητα της χώρας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν διαθέτει την πολιτική δύναμη, ούτε τα κοινωνικά ερείσματα για να τα καταφέρει.

Γι’ αυτό και θέλει να μεταφέρει το καθεστώς που έχει επιβάλλει στις σκουριές της Χαλκιδικής, όπου μισθοφόροι με πολεμικά όπλα συνοδεία δυνάμεων καταστολής τρομοκρατούν τον πληθυσμό προκειμένου να μην αντιδρά στο ξεπούλημα της περιοχής τους στην Ελ Ντοράντο, σ’ ολόκληρη την Ελλάδα. Όλη η Ελλάδα μια Ειδική Οικονομική Ζώνη όπου κυριαρχεί ο φόβος κι ο τρόμος των μισθοφόρων και των δυνάμεων καταστολής.

Για να τα καταφέρει χρειάστηκε να κάψει το χαρτί της «αντισυστημικής» ΧΑ. Το παραμύθι που στήθηκε έντεχνα από τα ΜΜΕ, παρουσιάζοντας την ΧΑ στον αντίποδα του επίσημου πολιτικού συστήματος, χωρίς όμως να αποκαλύπτουν τον εγκληματικό χαρακτήρα της συγκεκριμένης οργάνωσης. Με το κάψιμο του χαρτιού της ΧΑ, δεν μένει – προς το παρών – καμιά άλλη δύναμη που να καλύψει το κενό της. Κι αυτό αποτελεί πρόβλημα για το σύστημα γιατί δεν έχει πια ελεγχόμενο αντίπαλο. Συνεπώς η κοινωνική οργή που με ασφάλεια για το καθεστώς εξέφραζε η ψήφος στην ΧΑ, είναι ελεύθερη να μετακινηθεί ενδεχομένως σε πιο ριζοσπαστικές κατευθύνσεις. Κι όχι προς την κυβερνώσα παράταξη, όπως ελπίζουν τα επιτελεία της και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των ομοϊδεατών της ΧΑ, όπως π.χ. είναι ο Κρανιδιώτης.

Η ΧΑ είναι εγκληματική οργάνωση από παλιά

Βέβαια, εδώ θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Η ΧΑ δεν διώκεται άδικα, όπως λένε ορισμένοι τυχοδιώκτες της πολιτικής και της δημοσιογραφίας που είχαν επενδύσει πάνω της. Δεν είναι ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα εκλεγμένο από τον λαό, που διώκεται αδίκως. Η ΧΑ ήταν εξ ιδρύσεως και είναι εγκληματική οργάνωση του κοινού ποινικού δικαίου με γνωστές από παλιά διασυνδέσεις με το λαθρεμπόριο όπλων, πρέζας, πορνείας και ανθρώπων. Η οργάνωση αυτή παρά τον τεράστιο όγκο καταγγελιών εναντίον της συνέχισε να δρα λόγω κυρίως της πολιτικής και ποινικής ασυλίας που της πρόσφερε το επίσημο κράτος και τα κόμματα κυβερνητικής εναλλαγής.

Έγινε γνωστή στο πλατύ κοινό και απέκτησε εκλογικό έρεισμα χάρις σ’ ένα μπαράζ υποτίθεται αρνητικής δημογραφίας που την παρουσίαζε ως ένα ακραίο «αντισυστημικό» κόμμα το οποίο δρούσε με πυγμή έξω από τα όρια του υφιστάμενου πολιτικού συστήματος που για τους περισσότερους έλληνες – και δικαίως – είναι ότι πιο διεφθαρμένο και ξεπουλημένο υπάρχει. Τονιζόταν ιδιαίτερα η δράση της εναντίον των μεταναστών, αλλά και η παροχή τροφίμων. Κανένα, μα κανένα κεντρικό ρεπορτάζ δεν έγινε για να αναδείξει την εγκληματική δράση της οργάνωσης. Ούτε νύξη για όλα αυτά που σήμερα ανακάλυψαν άπαντες ξαφνικά, αλλά ήταν γνωστά από παλιά.

Να είμαστε καθαροί λοιπόν. Είναι κόλαφος για τον Άρειο Πάγο, για τις διωκτικές και δικαστικές αρχές, το γεγονός ότι η ΧΑ είναι νόμιμο κόμμα. Ούτε οι ψήφοι που παίρνει ένα κόμμα αποτελεί άλλοθι εγκληματικής δράσης. Η ψήφος δεν είναι άλλοθι για οτιδήποτε κάνει ένα κόμμα. Αν ήταν έτσι, τότε δικαίως η εκάστοτε κυβέρνηση ξεπουλά την πατρίδα μιας και την ψήφισαν στις εκλογές. Όλοι αυτοί που διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για τους 500 χιλιάδες ψήφους της ΧΑ, ώστε να μας πουν ότι είναι νόμιμο κόμμα, θα πρέπει να απαντήσουν στο εξής απλό ερώτημα: Που είναι αυτοί οι 500 χιλιάδες ψηφοφόροι τώρα που διώκεται η ΧΑ; Γιατί δεν διαδηλώνουν μαζικά υπέρ αυτής;

Οι ψήφοι που παίρνει ένα κόμμα στις εκλογές δεν του ανήκουν, δεν είναι ιδιοκτησία του, δεν αποτελούν λευκή επιταγή, ούτε του δίνουν το δικαίωμα να κρύβεται πίσω τους. Οι ψήφοι υποδηλώνουν – στην καλύτερη περίπτωση – την στιγμιαία και εκ φύσεως προσωρινή προτίμηση του εκλογικού σώματος. Τίποτε περισσότερο. Οι λογικές που θέλουν το εκλογικό σώμα να χωρίζεται σε κομματικά μαντριά, έχει προ πολλού καταρρεύσει. Και είναι πρόστυχο να τους επικαλείται κανείς προκειμένου να συγκαλύψει εγκληματική δράση. Όχι μόνο της ΧΑ, αλλά κάθε κόμματος και πολιτικού.

Τώρα η μπάλα είναι στη δική μας μεριά

Είναι σίγουρο ότι η κυβερνώσα παράταξη προσπαθεί – εκτός όλων των άλλων – να ενσωματώσει ότι έχει απομείνει από τον παραστρατιωτικό μηχανισμό της ΧΑ με όλες τις διασυνδέσεις του στις ένοπλες δυνάμεις και τις δυνάμεις ασφαλείας με σκοπό να δημιουργήσει η ίδια έναν ιδιωτικό στρατό έτοιμο να υπερασπιστεί το καθεστώς όταν και όποτε απειληθεί ευθέως από τον λαό. Αυτό ούτε εύκολο είναι, ούτε έχει λαϊκό έρεισμα. Δεν έχει καν έρεισμα μέσα στις ένοπλες δυνάμεις. Ιδίως από την στιγμή που η μεγάλη πλειοψηφία του λαού δεν φαίνεται να τρομάζει μπροστά στην επίδειξη πυγμής του «συνταγματικού τόξου» και της «δημοκρατικής νομιμότητας».

Κι έτσι οι κυβερνώντες βρίσκονται μεταξύ σφύρας και άκμωνος. Δεν μπορούν να κάνουν πίσω με την ΧΑ. Πρέπει να κάψουν μέχρι τέλους μια σημαντική εφεδρεία τους. Ενώ στον κόσμο, ακόμη και σ’ αυτόν που τους ψηφίζει, δεν περνά το επίσημο παραμύθι που θέλει τον Σαμαρά και την συμμορία του ευρώ ως εγγυητή της ομαλότητας και – άκουσον, άκουσον! – της δημοκρατίας. 

Η τελική αναμέτρηση είναι σίγουρο ότι πλησιάζει τάχιστα. Το τι θα αποφέρει εξαρτάται πρώτα και κύρια από τις δυνάμεις εκείνες που ξέρουν να πολεμούν για την πατρίδα, την δημοκρατία από την σκοπιά των συμφερόντων του λαού. Αν ενωθούν σε μια ευρεία κοινωνικοπολιτική συμμαχία που προτάσσει εδώ και τώρα την ανατροπή της κυβέρνησης και του καθεστώτος δεσμεύσεων σε βάρος της χώρας με γενική πολιτική απεργία του λαού, τότε οι κυβερνώντες και κυρίως οι εντολείς τους έξωθεν θα τα βρουν πολύ σκούρα.


Να γιατί λέμε ότι η κίνηση της κυβέρνησης και του «συνταγματικού τόξου» εναντίον της ΧΑ είναι ένδειξη πανικού και αδυναμίας του καθεστώτος. Κι αυτό γιατί δίνει την εξαιρετική ευκαιρία για να συγκροτηθεί ένας αληθινός αντίπαλος πόλος εναντίον ολόκληρου του καθεστώτος. Κι αυτή η πόλωση που ενυπάρχει ήδη μέσα στην κοινωνία, να εκφραστεί επιτέλους με καθαρό τρόπο και στο επίπεδο της πολιτικής. Το μόνο που μένει είναι να πάρει ο καθένας τις ευθύνες του και να το κάνουμε πράξη.

20 σχόλια:

  1. Αγαπητέ κ. Καζάκη,

    Σας παρακαλώ να μας εξηγήσετε γιατί στην αυριανή παρουσίαση του βιβλίου σας, ανάμεσα στους παρουσιαστές είναι ο Παλαιός Πασοκτσής και σημερινός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ λαικιστής κ. Α. Μητρόπουλος, ενώ δικαίως κάνετε κριτική στην Παιδική Χαρά του ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ φίλε, ακριβώς επειδή κάνεις κριτική είναι απαραίτητο να ερχεσαι σε αντιπαράθεση με την άλλη άποψη. Αλλιώς θα κάναμε παράλληλους μονολόγους. Αντίθετα, εγώ θα λεγα να έρθουν κι απο άλλα κομματα (π.χ ΚΚΕ) αν και αυτο νομίζω δε το κανονίζει ο Καζάκης αλλά οι εκδότες του βιβλίου (Χωνί αν δε κάνω λάθος)

      Διαγραφή
    2. Από που κι ως που πρέπει να φοβόμαστε την αντιπαράθεση; Και μάλιστα εμείς που καμωνόμαστε ότι έχουμε όλα τα σωστά επιχειρήματα. Τι είμαστε; Κουτσούμπας ή Τσίπρας που δεν ανέχονται ούτε καν να απαντήσουν σε ελεύθερες ερωτήσεις ακροατηρίου. Αν και την ευθύνη διοργάνωσης την έχει το Χωνί, εγώ προσωπικά δεν θα έβαζα κανένα εμπόδιο για κανέναν με εξαίρεση βέβαια τους εκπροσώπους του δοσιλογισμού και του φασισμού.

      Διαγραφή
  2. Επειδη και ο Σαμαρας καρπαζοεισπρακτορας της τροικα ειναι, αμα η τροικα δει, οτι χανει το παιχνιδι, τοτε ακομα και εκλογες θα επιβαλλει, κι ας μην βγει η ΝΔ πρωτη. Η ηγεσια του Συριζα εχει προσκυνησει. Ο Τσιπρας και ο καθε αφελης ευκολοπιστος πανηγυριζει για την νικη της δημοκρατιας λογω συλληψης της ΧΑ!!!!Τι πιο βολικο λοιπον για το συστημα να κανουν μια κυβερνηση με οσο πιο πολλα κομματα γινεται, ωστε να λουφαξουμε παλι για ενα καποιο χρονικο διαστημα, μεχρι να δουμε τι θαααα καααανει η επομενη κυβερνηση. Και εαν η επομενη κυβερνηση ειναι με κυριο κορμο το Συριζα, αντε τολμα να διαδηλωσεις κατα της ,,καλης,, αριστερης κυβερνησης. Και καθως θα υπαρχει ηδη το νομικο προηγουμενο με την ΧΑ, θα μας μπαγλαρωνουν ολους τους διαδηλωτες, ιδιαιτερα εμας τους αριστερους,που θεωρουμαι τη νομιμοτητα του Συριζα στη κοινοβουλευτικη χουντα καταπτυστη, στο πιτς φιτιλι για τρομοκρατες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αμαν ρε Καζάκη 2 μερες προσπαθώ να γράψω για όλα αυτά. Εξαιρετικό άρθρο, δεν αφήνεις τίποτα να πέσει κάτω. Ο κόσμος αισθάνεται οτι ο εκφασισμός δεν απετράπη, τώρα αρχίζει. Γι' αυτό ενστικτωδώς ακολουθεί τη τακτική τη σιωπής παρ'όλο που τα ΜΜΕ έχουν γαντζωθεί απ'τη δικαιολογημένη συναίνεση του στη τιμωρία των δολοφόνων και προσπαθούν με κάθε τρόπο να του αποσπάσουν δήλωση ιδεολογικής υποταγής.

    Γιώργος Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πλέον για μένα η καθεστωτική Αριστερά απέδειξε με το φιάσκο της υπόθεσης της ΧΑ πως είναι το δεκανίκι της πρασινομπλε συμμορίας. Το απέδειξε ακόμη και στον πιο ηλίθιο.

    Δε θα σχολιάσω το τι είναι οι ΧΑίτες. Τους γνωρίζουμε πολύ καλά. Δε θα τους μάθουμε σήμερα.

    Αυτό όμως που είναι απαράδεκτο, ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ, είναι ο τρόπος με τον οποίο συνέλαβαν τόσους εν ενεργεία βουλευτές και προσπαθούν να κυνηγήσουν μέλη και οπαδούς, ακόμη και στο διαδίκτυο. Ενώ κόβουν τη χρηματοδότηση και έκαναν μέχρι και έφοδο της εφορίας στο ξενοδοχείο του Μιχαλολιάκου...

    Για ποιό λόγο;

    Για ένα αστείο κατηγορητήριο. ΓΕΛΟΙΟ. Όποιος έχει δει τις καταθέσεις των μαρτύρων, τα "πειστήρια" και τις παράνομα καταγεγραμμένες συνομιλίες, δε ξέρει αν πρέπει να τραβάει τα μαλλιά του, να κλαίει ή να γελάει...

    Αν με ένα τέτοιο αστείο κατηγορητήριο, μπορούν να καταστρέφουν όποιον πολιτικό αντίπαλο γουστάρουν, χωρίς κανένα έλεγχο, δε ξέρω τι διαφορά έχουμε από καθεστώτα τύπου Σαντάμ...

    Για να μη μιλήσουμε για το ότι η Αριστερά δεν έχει καν αναφερθεί στο ότι η ΕΥΠ κατέγραφε κόμμα του κοινοβουλίου χωρίς καμία εισαγγελική εντολή. Μιλάμε για πρωτοφανή πράγματα.

    Και η Αριστερά δε μιλάει. Επειδή αυτός που έπεσε θύμα αυτών των μεθοδεύσεων είναι η ακροδεξιά.

    Και όταν μεθαύριο θα χρησιμοποιήσουν ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕΣΑ, για όποιον άλλον γουστάρουν, ίσως ακόμη και εναντίον του ΕΠΑΜ ή του ΚΚΕ, ή και του ΣΥΡΙΖΑ, τι γίνεται τότε;

    Μπορεί η φασιστική συμμορία που μας κυβερνά να χώνει στα κρατητήρια όποιον θέλει;

    Ανεξάρτητα αν συμφωνεί κανείς με τους ΧΑυγίτες, ή διαφωνεί. Ανεξάρτητα από το τι τους θεωρεί.

    Αν έχουν κάνει εγκλήματα, που είναι οι αποδείξεις; Να ξεσκιστούν να βρουν βίντεο και δακτυλικά αποτυπώματα. Να βρουν ουσιαστικά στοιχεία. Απέδειξαν πως παρακολουθούν μέχρι και που κατουρούσαν οι ΧΑίτες, και δεν έχουν σοβαρά στοιχεία για αυτά που καταγγέλουν;

    Πολύ φοβάμαι πως αυτή η ιστορία θα επαναληφθεί. Η πρασινομπλέ συμμορία έχει αποθρασυνθεί, προκειμένου να μη πάει φυλακή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το γεγονός ότι η κυβερνώσα συμμορία μετέτρεψε τη σύλληψη μιας εγκληματικής οργάνωσης σε τραγέλαφο είναι σίγουρο ότι έγινε εξεπιτούτου. Χρειάζεται νομικό προηγούμενο. Δεν ξέρω τελικά αν τα καταφέρει γιατί ο τρόπος δίωξης και τεκμηρίωσης πάσχει σε βαθμό κακουργήματος. Αυτό δεν σημαίνει ότι η ΧΑ δεν είναι εγκληματική οργάνωση. Σημαίνει ότι η κυβέρνηση τρέμει μην και μια σε βάθος έρευνα της εγκληματικής δράσης αποδείξει ότι όλοι, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΧΑ, όπως επίσης μυστικές υπηρεσίες, βαθύ κράτος και οργανωμένο έγκλημα με γνωστούς μεγαλοεπιχειρηματίες, είναι ένα κουβάρι που είναι αδύνατον να αποκαλύψεις την ΧΑ χωρίς να δείξεις τις οργανικές διαπλοκές.
      Το θέμα λοιπόν δεν είναι γιατί το έκανε η κυβέρνηση, αλλά αν μπορεί να το επιβάλλει. Εναντίον της ΧΑ το κατόρθωσε γιατί δεν είχε λαικό έρεισμα και επρόκειτο για μια οργάνωση φούσκα. Δεν είναι όμως έτσι με τα αληθινά κινήματα. Όταν και αν στραφεί εναντίον των άλλων δυνάμεων που θεωρεί η κυβερνώσα συμμορία ως αληθινή απειλή - και με το δίκιο της - η υπόθεση δεν θα είναι απλή. Καμιά αστυνομική δύναμη δεν θα μπορέσει να συγκρατήσει την κοινωνική αντίδραση. Για να τα καταφέρει η κυβέρνηση προϋποθέτει ότι η κοινωνία έχει παραδοθεί. Κι αυτό δεν συμβαίνει. Θα χρειαστεί επίσης και τις ένοπλες δυνάμεις είτε του εσωτερικού, είτε από το εξωτερικό. Κι αυτό επίσης είναι δύσκολο. Η κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό γιατί αντιλαμβάνεται ότι παρά την συμπαράταξη στο "συνταγματικό τόξο" των ηγεσιών της αντιπολίτευσης, ο απλός κόσμος δεν έχει μασήσει. Κι αυτό κάνει πολύ επικίνδυνη οποιαδήποτε περεταίρω κίνηση. Επικίνδυνη για την ίδια και το καθεστώς. Σε τέτοιες περιπτώσεις μόνο μια λύση υπάρχει: η αγωνιστική ενότητα του λαού εναντίον του "συνταγματικού τόξου" και η γενική πολιτική απεργία έτσι ώστε να τους ρίξει ο ίδιος ο λαός.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Καζάκη συγχαρητήρια για ένα άκομα "έξω απ τα δόντια" κείμενό σας. Έχω κάποιες απορίες βέβαια αν έχετε την καλοσύνη. Από που συνάγεται ότι η κοινωνία δεν έχει παραδοθεί και "δε μασάει" όπως λέτε; Και δεν αναφέρομαι στις στημένες δημοσκοπήσεις, αλλά σε αυτά που βλέπουμε γύρω μας. Πολύς κόσμος έχει ζομπιοποιηθεί και εξαντληθεί από την ανέχεια, την ανεργία, την ανισότητα την ατιμωρησία κλπ. Η συμμετοχή του κόσμου σε απεργίες και διαδηλώσεις έχει μειωθεί σε σχέση με 1-2-3 χρόνια πριν. Ίσως εσείς να έχετε καλύτερη εικόνα από τη βάση λόγω των ταξιδιών και ομιλιών σας, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο επίκειται κοινωνική αντίδραση. Σίγουρα η κατάσταση είναι εκρηκτική και ο κόσμος τρελαμένος, αλλά με τόση πλύση εγκεφάλου και οικονομική βία δεν ξέρω κατά πόσο η μέση ελληνική οικογένεια θα δεχθεί να κατέβει στο δρόμο να παλέψει ρισκάροντας ταλίγα που της έμειναν. Τι λέτε κι εσείς;

      Διαγραφή
  5. Eχθρός μας είναι ο κακός μας εαυτός...Τώρα είναι ώρα όσοι έχουν θέσεις -κλειδιά να αναλάβουν τις ευθύνες τους,να ξεκολλήσουν από ιδεολογήματα και εθελόδουλες "λογικές".Παγκόσμια το σύστημα της life style πολιτικής της εξαπάτησης και χειραγώγησης μέσω ενός αισχρού επικοινωνιακού παιχνιδιού καταρρέει.Καταρρέει, γιατί δε μπορεί να απαντήσει στις αληθινές ανάγκες των λαών,κι ό,τι είναι σάπιο βρωμά και ζέχνει ώσπου να λιώσει.Είναι τουλάχιστον μικροσκοπική η αντίληψη ότι θα καταφέρει αυτό το μόρφωμα να επιβιώσει και ότι κάπως κάποιοι θα "βολευτούν"μέσα σε αυτό.Οι όποιες υγιείς δημοκρατικές δυνάμεις απέμειναν στη χώρα έχουν χρέος να ενωθούν με μόνο αιτούμενο την ανατροπή τους ,για να μπει ο πολυπόθητος" πάτος"στον κατήφορο.Τελειώνουν πια τα προσχήματα και οι δικαιολογίες για όλους.Μπροστά μας μόνο υπάρχει η αίσθηση του κααθήκοντος και της ευθύνης...Ή είμαστε υπέρ μιας δημοκρατικής αναγέννησης του τόπου ή με το φασισμό των ευρωκρατούντων και των ανδρείκελών τους.Αυτό είναι το μοναδικό πια "ιδεολογικό"δίλημμα,που στην πράξη ταυτίζεται με το "ελευθερία ή θάνατος"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. φίλε Δημήτρη,δεν έχω λόγια να εκφράσω την ανάταση,πνευματική και ηθική,που νιώθω κάθε φορά που διαβάζω τα εκπληκτικά κείμενά σου.συγχαρητήρια και ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καζακη

    Με τετοιον τιτλο στο νεο σου βιβλιο δεν σε βλεπω καλα .........

    Προσεχε μη σε παρουν και σενα τα σμπαρα...... τους μπαινεις πολυ στη μυτη και θα βρουν καποιο αρθρο να σε κατηγορησουν, οτι εισαι εχθρος της νομιμοτητας και του κρατους, προτρεποντας τον λαο σε επανασταση, αφου πρωτα καθαρισουν με το θεατρο της Χ.Α.

    Η κυβερνηση αυτη, του Σαχλαμαρα και Βενιζελου δεν ειναι μια απλη δημοκρατικη κυβερνηση αλλα μια εγκληματικη ληστοσυμορια και ολες οι ενεργειες που εχει κανει μεχρι σημερα εχει δειξει καθαρωτατα το απεχθες προσωπειο της.

    Μη ξεχνας το ΦΕΚ αριθ.196 / 20 Σεπτεμβριου - ΠΡΑΞΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ - Πράξη 27 της 19.9.2013 ... ειδικωτερα το αρθρο 2 παρ 2........
    '' 2. Τοπική Σοβαρή διαταραχή: Νοείται η σοβαρή διαταραχή ...... περιβαλλοντικών καταστροφών, απεργιών ή συρράξεων."

    Οπως ειδαμε στην Αμερικη και οι δυο μαφιοζοι συναντησαν τα αφεντικα της Διεθνους Εβραικης ληστοσυμμοριας και πηρανε τις εντολες τους!

    Φιλικωτατα
    Wiz

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΙ ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΚΟΥΝΟΥΝΕ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΕ ΠΙΤΟΓΥΡΑ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΟΠΩΣ ΟΙ ΧΑΒΙΑΡΟΕΠΑΝΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ?
    ΕΙΚΟΣΙΤΕΣΣΕΡΙΣ ΩΡΕΣ ΤΟ ΕΙΚΟΣΙΤΕΤΡΑΩΡΟ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΝΑΖΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΤΑΘΜΟΙ
    ΟΠΟΙΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΧΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ
    ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΜΙΣΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ
    ΦΥΣΙΚΑ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ
    ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΜΗΤΣΑΡΑ
    ΟΥΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΟΥΤΕ ΔΕΞΙΑ
    ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ ΟΛΟΥΣ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μέχρι και η τελευταία γκρούπα αναρχικών, αν της συλλαμβάνανε την ηγεσία θα ήταν συνέχεια σε πορείες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Τα καμάρια της ΧΑ με την παραλλαγή, το γουλί κεφάλι και τον τσαμπουκά κρύφτηκαν ποιόντας την νύσσα. Αυτό δείχνει αφενός ότι πρόκειται για τζάμπα μάγκες και οργανώνονταν μόνο και μόνο για να πουλάνε προστασία και να βιαιοπραγούν εναντίον μεταναστών και άλλων, μόνο όταν έχουν κάλυψη από την αστυνομία. Το μεγαλύτερο πλήγμα που δέχτηκε μετά από όλα αυτά η ΧΑ, δεν είναι ο διασυρμός της στο πρόσωπο των πρωτοπαλίκαρων της συμμορίας Μιχαλολιάκου, αλλά το γεγονός ότι πρόκειται για μια τεράστια φούσκα που πουλούσε μούρη για να ξεγελάσει τον κόσμο. Κι όταν η εξουσία αποφάσισε να την χτυπήσει, τότε όλοι αυτοί που το παίζανε τζάμπα μάγκες με στολές παραλλαγής και στρατιωτική εκπάιδευση έγιναν κότες. Οι ψηφοφόροι της που την ψήφισαν ηλιθιωδώς "για να τους δείρει όλους", τους είδε τώρα να λουφάζουν και να εξαφανίζονται. Απ' αυτό το πλήγμα δεν πρόκειται να συνέλθει ποτέ η ΧΑ.

      Διαγραφή
    2. Ασφαλίτικη λογική από τον Καζάκη.
      Προτρέπει σε πορείες τους φασίστες ώστε να πάνε στο στόμα του λύκου και οι υπόλοιποι. Αυτό θέλει και το κράτος, βία , οδομαχίες και συλλήψεις με αποτέλεσμα το εθνικιστικό κίνημα να εξαφανιστεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα . (ΝΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ)
      Θα σου πω τώρα μια ιστορία που την γνωρίζεις καλά αλλά προσπαθείς να την ξεχάσεις γιατί δεν σου αρέσει το φινάλε .

      Ο Χίτλερ καταδικάζεται σε πενταετή φυλάκιση, ποινή η οποία είναι, στην προκειμένη περίπτωση, ιδιαίτερα επιεικής. Επίσης το NSDAP διαλύεται και κηρύσσεται εκτός νόμου. Αργότερα, όμως, θα επανιδρυθεί με όλες τις νόμιμες διαδικασίες.
      Και ο νοών νοείτω….

      Διαγραφή
    3. Η ιδεολογία της κότας. Καλό ήταν όταν σε προστατεύανε οι ασφαλίτες, αλλά τώρα κλανομεντόλ. Αν υπήρχε κίνημα θα εμφανιζόταν στους δρόμους, σε μαζικές πορείες διαμαρτυρίας και θα κρυβόταν σε λαγούμια και μπουρδέλα. Δεν έχετε, εσύ και οι γυναικωτοί παληκαράδες σου, ούτε το τσαγανό της πιο περιθωριακής αναρχικής ομάδας που όταν η καταστολή συλλαμβάνει κάποιον συντροφό τους βγαίνουν στους δρόμους και συνεχίζουν μέχρι την απελευθέρωσή του. Εσείς απλά κρύβεστε προκειμένου να τα βρείτε με κυβέρνηση και δυνάμεις δίωξης. Ήδη έχουν αρχίσει τα κομπρεμί. Κι επειδή το παίζεις και γνώστης της ιστορίας: Πρώτο, ο εθνικισμός έχει εκλείψει από το πολιτικό προσκήνιο της Ελλάδας από τον μεσοπόλεμο. Έχει ταυτιστεί με τον φασισμό και τον ναζισμό γιατί οι φορείς του ταυτίστηκαν με τους φασίστες του Μεταξά στην υπηρεσία των Βρετανών, με τους κουκουλοφόρους και τους ταγματαλήτες της κατοχής, τις συμμορίες της Χ, του Σούρλα και δεκάδων άλλων πρωτοπαλήκαρων του δοσιλογισμού που διέσωσαν οι Βρετανοί για να ματοκυλίσουν τον ελληνικό λαό. Μετά πέρασαν στην υπηρεσία του παρακράτους που έστησαν στην Ελλάδα οι αμερικάνοι για να διαφεντεύουν τον τόπο και βρήκαν την δικαίωσή τους με την χούντα. Κανένας επώνυμος εθνικιστής δεν υπήρξε από τον μεσοπόλεμο έως σήμερα χωρίς διακριτές σχέσεις και ταυτίσεις με τον φασισμό, το παρακράτος και τον δοσιλογισμό. Να γιατί δεν υπήρξε κι ούτε πρόκειται να υπάρξει εθνικισιτικό κίνημα.
      Όσο για τον Χίτλερ, ανόητε φυρερίσκο, δεν ξέρεις καλά την ιστορία. Το κόμμα του Χίτλερ ξαναστήθηκε στα πόδια του από το επίσημο κράτος της Βαιμάρης με χρήματα από το κονσόρτσιουμ τραπεζών και καρτέλ που έλεγχε ο οίκος Ρόθτσιλντ. Χάρις σ' αυτούς και λόγω της απίστευτης πολιτικής μειωπείας τόσο των σοσιαλδημοκρατών, όσο και των κομμουνιστών τον διόρισαν καγκελάριο το 1933. Το μόνο που κάνεις με τον παραλληλισμό σου είναι να αποδεικνύεις πόσο ταυτισμένος είσαι με τον ναζισμό και με εκείνους που κινούσαν τα νήματά του πίσω από τις κουρτίνες. Κάνεις όμως ένα μοιραίο λάθος. Απέναντι στον συρφετό σου σήμερα δεν υπάρχει μόνο η αριστερά που περί άλλων τυρβάζει. Υπάρχουν οργανωμένες δυνάμεις αληθινών πατριωτών δημοκρατών με τέτοια οργανωμένη δύναμη και θέληση που τα ορκ με τις στολές παραλλαγής θα τα κάνουν πάνω τους. Κι εμείς δεν θα αφήσουμε τον φασισμό να επιβληθεί στην χώρα που γέννησε τη δημοκρατία.

      Διαγραφή
  9. Ἀγαπητὲ κ. Καζάκη,

    http://www.antibaro.gr/article/9122

    Τὸ παραπάνω ἄρθρο μιλᾶ γιὰ 40 χρόνια ἄσκησης βίας
    ἀπὸ τὴν Ἀριστερὰ (sic) στὴν ἑλλαδικὴ κοινωνία.

    Σχολίασα κάποια πράγματα, ὅπως θὰ δεῖτε, ἐπώνυμα, καὶ χωρὶς νὰ φοβᾶμαι. Θὰ φοβόμουν ἀπὸ τὸν ἐαυτό μου καὶ τὴν κατάντια μου ἄν ἔγραφα ἀνώνυμα. Ἄς ἐλέγξουμε ἄν ἀπαντήσει ὁ ἀρθρογράφος, καὶ ποιά θὰ εἶναι ἡ θέση τοῦ Ἀντίβαρου.

    Μὲ ἐκτίμηση,

    Κυριάκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Βιαστηκες Καζακη και εγινες ρομπα. Ελευθερα τα στελεχη της ΧΑ !
    Ξεβρακωθηκαν Σαμαραδες, Καζακηδες, σιωνιστες, ΚΙΣ, αριστερα, ΜΜΕ που συκοφαντησαν το εθνικιστικο κινημα της ΧΑ, ενα νομιμο και εκλεγμενο κομμα.

    Αποδυκνειεται ποιος ειναι αντιπαλος τους καθεστωτος. Σιγουρα οχι η αριστερα.

    Οι πανισχυρες αμερικανοσιωνιστικες οργανωσεις λυσσαξαν να καταδικαστει η ΧΑ και ο Σαμαρας εγινε ρομπα αφου τους εγλυψε.

    Οσο για το γεγονος οτι δεν ειχε τοσο κοσμο στη ΓΑΔΑ, οι λογοι ειναι οτι το μεγαλο μερος που υποστηριζει ΧΑ ειναι απλος λαικος κοσμος και οχι κομματοσκυλα οπως οι αριστεροι, αλλο μερος του κοσμου ηταν μπερδεμενο απο τη παραπληροφορηση των ΜΜΕ και διστακτικο, ενω ως κομμα η ΧΑ κρατησε χαμηλο προφιλ με τα μελη της ωστε να μην κανει το καθεστως προβοκατσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην βιάζεσαι προβοκάτορα. Πϊσω έχει η αχλάδα την ουρά. Ο κόσμος, ακόμη κι ο πιο βλάκας που σας ψήφισε, είδε τι κότες είστε. Είδε που λουφάξατε. Οι παρασκηνιακές συμφωνίες και τα κομπρεμί σας με την εξουσία δεν θα σας γλυτώσουν τώρα που φάνηκε το κίτρινο χρώμα του σώβρακου που φοράτε.

      Διαγραφή
    2. "Οσο για το γεγονος οτι δεν ειχε τοσο κοσμο στη ΓΑΔΑ, οι λογοι ειναι οτι το μεγαλο μερος που υποστηριζει ΧΑ ειναι απλος λαικος κοσμος και οχι κομματοσκυλα οπως οι αριστεροι" αλοίμονο, ο λαϊκός κόσμος για το σινάφι του φασίστα μπορεί να εξαντλείται μόνο στην επαιτεία στα συσσίτια και στη ψήφο κάθε τέσσερα χρόνια. Τόσο... λαϊκό κίνημα είναι οι λοβοτομημένοι αυστραλοπίθηκες με τα μαύρα.

      Γιώργος Κ.

      Διαγραφή
  11. Αν οι χρυσαυγίτες είναι υπέρ των ελλήνων και της Ελλάδος και πραγματικοί παληκαράδες, τουλάχιστον τώρα, με αυτή την ευκαιρία, να διώξουν τους πραγματικούς εχθρούς της και τους υπηρέτες τους.

    Ηλίας Α. Λυμπέρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή