Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Από ποιους κινδυνεύει το ΕΠΑΜ;

Τα μέλη του ΕΠΑΜ ειδικά τους τελευταίους μήνες απέδειξαν ότι μπορούν να βρεθούν επάξια στην πρώτη γραμμή του αγώνα δίνοντας το δικό τους ξεχωριστό στίγμα σε επίπεδο αιτημάτων και δράσης. Το απέδειξε η παρέμβαση του ΕΠΑΜ στην ΕΡΤ που κέρδισε τις εντυπώσεις από εχθρούς και φίλους. Το απέδειξε η δράση του σε ολόκληρη την Ελλάδα που αλλάζει τα δεδομένα και ανατρέπει συσχετισμούς. Το απέδειξε η ανταπόκριση του απλού κόσμου στις θέσεις και τις παρεμβάσεις του, που χάρις σ’ αυτόν διαρρηγνύεται το βαρύ πέπλο της σιωπής από το κατεστημένο των ΜΜΕ και του επίσημου καθεστώτος.

 Τα μέλη του ΕΠΑΜ που συνεχίζουν τη δράση τους στις γειτονιές και στους χώρους δουλειάς ξέρουν πολύ καλά ποιο είναι σήμερα το καθήκον μας. Είτε το θέλουν, είτε δεν το θέλουν τα μαγειρεία του καθεστώτος, το ΕΠΑΜ αναδεικνύεται στον μοναδικό πόλο έναντι του στημένου διπολισμού του επίσημου πολιτικού και κομματικού συστήματος. Αυτό που αντιπροσωπεύει το ΕΠΑΜ τρομοκρατεί εχθρούς και άσπονδους φίλους. Όχι μόνο γιατί είναι η μόνη πολιτική δύναμη με άμεση, συγκεκριμένη και απόλυτα ρεαλιστική πρόταση εξουσίας στον αντίποδα του κυρίαρχου καθεστώτος, αλλά και η μόνη που θεμελιώνεται στην αυτοτελή δράση του ίδιου του λαού. Είναι η μόνη που απευθύνεται κατευθείαν στον ίδιο τον λαό, στον απλό κόσμο, μακριά από εντεταλμένες δήθεν πρωτοπορίες, σχήματα και πολιτικές συνιστώσες που τάχα έχει ανάγκη ο λαός για να εκφραστεί.

Τα πράγματα πλέον είναι πολύ απλά: ή αυτοί, ή εμείς. Η διαχωριστική γραμμή διακρίνεται πια ακόμη και δια γυμνού οφθαλμού, ακόμη και από τον πιο αρχάριο στα πολιτικά πράγματα. Από την μια μεριά οι δοσίλογοι και οι συνοδοιπόροι τους στην αριστερά. Κι απ’ την άλλη οι πατριώτες δημοκράτες που αγωνίζονται για εθνική ανεξαρτησία και λαϊκή αυτονομία έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των αγορών που έχουν βγάλει στο σφυρί την Ελλάδα. Στην ημερήσια διάταξη έχει ήδη μπει η αναγκαία ριζική ανατροπή του καθεστώτος με στόχο την κατάκτηση της δημοκρατίας από τον ίδιο τον λαό. Έχει ήδη δημιουργηθεί η «κρίσιμη μάζα» μέσα στον κόσμο, τον απλό κόσμο, που απαιτείται για κάτι τέτοιο. Έχει κατανοήσει το πλήρες αδιέξοδο και αναζητά μια πιθανή διαφυγή προς το μέλλον, το δικό του μέλλον.

Αυτό που λείπει είναι να κατανοήσει αυτή η «κρίσιμη μάζα» τον τρόπο της ριζικής ανατροπής, τον τρόπο που μπορεί να ανατρέψει άμεσα, πρακτικά και συθέμελα το σημερινό καθεστώς. Κι αυτός δεν είναι άλλος από την γενική πολιτική απεργία με βασικό μοχλό την λειτουργική κατάληψη σε παραγωγικές μονάδες και βασικούς μηχανισμούς του κράτους.

Κανείς άλλος, εκτός από το ΕΠΑΜ, δεν κάνει τόσο συστηματική δουλειά για να κατανοήσουν οι εργαζόμενοι τη σημασία της λειτουργικής κατάληψης στις σημερινές συνθήκες σαν πρώτο βήμα της γενικής πολιτικής απεργίας. Κανείς άλλος, εκτός του ΕΠΑΜ. Και κερδίζουμε έδαφος μέρα τη μέρα καθώς οι εργαζόμενοι αηδιασμένοι από τις πουλημένες ηγεσίες της δεξιάς και της αριστεράς, αλλά και μπουχτισμένοι από συνδικαλιστικές δράσεις με σκοπό την εκτόνωση, αρχίζουν σιγά-σιγά να αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

Το ΕΠΑΜ έχει βαρύ καθήκον. Θα πρέπει να εκλαϊκεύει σε βαθμό τέτοιο ώστε να γίνει κτήμα του απλού κόσμου και άμεση πρακτική ανάγκη η λειτουργική κατάληψη και η ενότητα του αγώνα στη βάση των πολιτικών στόχων της ανατροπής. Το ΕΠΑΜ είναι η μόνη οργανωμένη δύναμη που ξέρει πώς να το κάνει. Το απέδειξε στην ΕΡΤ. Όμως απαιτείται δουλειά στη γειτονιά και στους χώρους δουλειάς όσο ποτέ άλλοτε. Η δουλειά του Μετώπου σ’ αυτούς τους χώρους είναι που θα κάνει την διαφορά. Όλα τα άλλα είναι για το θεαθήναι, για την τιμή των όπλων και για αυτοκατανάλωση. Τα αφήνουμε για όλους εκείνους τους πολύ «επαναστάτες» που είναι εντελώς εθισμένοι στην αυτοϊκανοποίηση.

Πολύ περισσότερο σήμερα όπου η μια θρυαλλίδα διαδέχεται την άλλη καθώς το επίσημο καθεστώς θέλει πάση θυσία να τελειώσει το ταχύτερο δυνατό την δουλειά που έχει αναλάβει. Η συγκυρία προσφέρεται όσο ποτέ άλλοτε όχι μόνο για να απαλλαγεί ο απλός κόσμος από τα πολιτικά ερείπια του εμφυλίου σε δεξιά και αριστερά που τον στοιχειώνουν ακόμα και έχουν θέσει την ίδια την επιβίωση την δική του και της πατρίδας του εν κινδύνω, αλλά και από τους κομματικούς μηχανισμούς που τον κρατούν υπόδουλο στο χώρο δουλειάς.

Κάθε μέρα, βήμα το βήμα, η κοινωνία αποκαθάρεται από τα σκουπίδια του παλαιοκομματικού συρφετού που την κρατούσε σε καταστολή. Όσο κι αν προσπαθούν ο νέος δικομματισμός που θέλουν να στήσουν με τις εφεδρείες του σε δεξιά και αριστερά δεν πρόκειται να σταθεί. Οι εποχές έχουν αλλάξει. Καταρρέει ήδη μέσα στον κόσμο πριν καν σταθεί. Κανένα από τα επίσημα κόμματα δεν πρόκειται να επιβιώσει αυτής της κατάστασης. Κι αυτή είναι μια από τις πιο θετικές συνέπειες της σημερινής κρίσης. Μαζί τους θα χαθούν μια για πάντα και οι κομματικοί στρατοί, όλοι αυτοί που πάνω και πέρα απ’ όλα βάζουν το συμφέρον της διεστραμμένης ιδεολογίας τους, δηλαδή του κόμματός τους, δηλαδή του δικού τους ιδιοτελούς χώρου έναντι του λαού και της χώρας.

Απέναντί τους ποιος μπορεί να σταθεί; Το ΕΠΑΜ έχει αποδείξει την αξία του και γι’ αυτό έχει προκαλέσει τώρα τελευταία το μένος εχθρών και άσπονδων φίλων. Ολόκληρος ο συρφετός έχει αλυχτήσει σε διαδίκτυο και μη. Ανίκανοι και ανήμποροι να αντιμετωπίσουν το ΕΠΑΜ και τους Επαμίτες πρόσωπο με πρόσωπο μέσα στην κοινωνία, έχουν ανοίξει τον βόρβορο της συκοφαντίας, της λάσπης, της προβοκάτσιας. Συνεχίστε έτσι. Σας ικετεύουμε συνεχίστε. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι δύναμη μας δίνετε. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο πιο δυνατοί γινόμαστε όσο συνεχίζετε να αποδεικνύετε με τον τρόπο σας ότι τα αφεντικά σας μας τρέμουν. Και μην ανησυχείτε θα έρθει η στιγμή να λύσουμε τους ανοιχτούς λογαριασμούς μας με όλα τα τρωκτικά του καθεστώτος. Να είστε σίγουροι ότι στα ελικόπτερα με τα οποία θα διαφεύγουν – αν το κατορθώσουν – τα αφεντικά σας, δεν θα υπάρχει χώρος για εσάς και τότε οι ανώνυμοι θα γίνουν επώνυμοι και οι κουκουλοφόροι θα φανερώσουν το βδελυρό τους πρόσωπο. Ο καιρός – αγαπητές κυρίες και κύριοι – ο καιρός γαρ εγγύς.


Δίπλα σ’ αυτούς βέβαια υπάρχουν πάντα και οι άσπονδοι φίλοι του ΕΠΑΜ. Ξέρετε για ποιους λέω. Για όλους αυτούς που δήθεν νοιάζονται για την ενότητά του και ενδιαφέρονται να το «επανιδρύσουν» κατ’ εικόνα και ομοίωσή τους. Είναι όλοι αυτοί που νοιάζονται να το σύρουν σε συνεργασίες με τελειωμένους και μιλάνε για ενότητα ενώ πυροδοτούν κάθε λογής καυγάδες, διχόνοιες και τριβές. Έτσι έχουν μάθει μια ολόκληρη ζωή θητείας σε ότι πιο απεχθές γκρουπούσκουλο γέννησε η αποσύνθεση των χώρων της αριστεράς.

Είναι όλοι αυτοί που θέλουν δήθεν το ΕΠΑΜ πιο ριζοσπαστικό, αλλά αυτοί είναι απόντες από κάθε δράση, από κάθε αγώνα εκεί που είναι ο ζωτικός χώρος του Μετώπου, δηλαδή στις γειτονιές. Αυτοί ξέρουν καλύτερα. Ερείπια αποτυχημένων ιδεολογιών και ακόμη πιο αποτυχημένων σχημάτων του περιθωρίου, απόντες απ’ όλες τις μεγάλες μάχες του καιρού μας, αυτοί ξέρουν καλύτερα. Πώς είναι δυνατόν το ΕΠΑΜ και μια χούφτα νοικοκύρηδες, απλοί άνθρωποι του μόχθου, απαίδευτοι στις χλωμές θεωρίες μιας άλλης εντελώς ξεπερασμένης εποχής που την στοίχειωσαν μέχρι αηδίας, να καταφέρουν αυτό που όλοι αυτοί οι μεγάλοι «επαναστάτες» δεν κατόρθωσαν; Πώς είναι δυνατό να κατορθώνουν να κερδίζουν ακροατήρια, που αυτοί ούτε καν πλησίασαν; Πώς είναι δυνατό να πείθουν και να εδραιώνουν τις ανατρεπτικές θέσεις τους μέσα στον κόσμο, όταν αυτοί τρέμουν μόνο και μόνο με την ιδέα ότι πρέπει να δώσουν την μάχη της γειτονιάς;

Γι’ αυτό το ΕΠΑΜ θα πρέπει να «επανιδρυθεί», γιατί έχει χάσει την επαναστατική του ορμή. Και μας το λένε ποιοι; Οι απόντες! Οι άνανδροι που όποτε τους χρειάστηκε το κίνημα αυτοί είχαν πάντα πιο σοβαρές ασχολίες, ενώ αυτοί το θυμήθηκαν μόνο όταν ξέμειναν από λεφτά και το ΕΠΑΜ ήταν μια καλή διέξοδος για να τους γλυτώσει από τον δικαστικό κλητήρα. Έτσι είναι όλοι οι μεγάλοι «επαναστάτες», αυτοί έχουν πάντα δίκιο όταν κατάφωρα συκοφαντούν, όταν παραχαράσσουν θέσεις και γεγονότα, όταν είναι τόσο θρασύδειλοι που δεν τολμούν να αντιπαρατεθούν ενώπιος ενωπίω μέσα στις ανοιχτές διαδικασίες του Μετώπου όπου θα αντιμετωπίσουν αντίλογο, αλλά σκοπό τους είναι να κάνουν με κάθε τρόπο ζημιά. Δικαίωμά τους. Η γλίτσα μπορεί να σε κάνει να γλιστρήσεις, αλλά όλοι την σιχαίνονται.

Εμείς τη δουλειά μας. Αυτή που ξέρουμε να κάνουμε καλύτερα απ’ όλους. Δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν. Ο εχθρός το γνωρίζει καλύτερα από εμάς. Γι’ αυτό και έχει κινητοποιήσει τις τελευταίες εφεδρείες του εναντίον μας: τους άσπονδους φίλους. Εμείς απλά τους λέμε: έχουμε ένα ασύγκριτο πλεονέκτημα στο οποίο κανείς, μα κανείς δεν μπορεί να μας παραβγεί. Ξέρουμε να μιλάμε με τον κόσμο, τον απλό κόσμο, τον κανονικό κόσμο, εκείνον που ξέρει τι θα πει μεροκάματο και που αρνείται να μπει σε καλούπια εγχειριδίου. Και του μιλάμε εκεί που βρίσκεται, δηλαδή στις γειτονιές, στα χωριά και στους χώρους εργασίας. Και ξέρουμε να του μιλάμε στη γλώσσα του, αλλά και να τον πείθουμε για μια ανατροπή τόσο ριζοσπαστική όσο δεν έχει φανταστεί καμιά από τις χλωμές θεωρίες της επανάστασης του εγχειριδίου που προσκυνάνε σαν εικόνισμα τα διάφορα ερείπια της αριστεράς και του αναρχισμού.

Όσο κι αν προσπαθούν εχθροί και άσπονδοι φίλοι, το ΕΠΑΜ είναι αμετακίνητο, βράχος σωστός στα πιστεύω του. Δεν μας νοιάζει τι λένε. Εμείς δεν πρόκειται να ταυτιστούμε με κανένα από τα παρακλάδια της καθεστωτικής δεξιάς και της ξεπουλημένης αριστεράς. Ούτε με τα φύρδην μίγδην θραύσματα, αποτέλεσμα της κατάρρευσής τους. Με εμάς ο εμφύλιος τελειώνει μια και καλή. Οι πολιτικές δυνάμεις που δημιούργησε ο εμφύλιος για να κρατά διχασμένο τον λαό σε δεξιά και αριστερά, παραπαίουν και εμείς δεν θα τους κάνουμε την χάρη να ενταφιαστούμε μαζί τους. Όποιος θέλει είναι ελεύθερος να τους ακολουθήσει στον τάφο. Το ΕΠΑΜ δεν πρόκειται να το κάνει. Θα τους πολεμήσουμε με πείσμα μέχρι το τέλος. Μέχρι την απελευθέρωση του λαού και της πατρίδας από ολόκληρο το καθεστώς και τις δυνάμεις που το αναπαράγουν από τα δεξιά και τα αριστερά.

Η ανατροπή του καθεστώτος από τον ίδιο τον λαό στο έδαφος της κατάχτησης της εθνικής ανεξαρτησίας και της δημοκρατίας θα σαρώσει τόσο την δεξιά, όσο και την αριστερά. Είναι τόσο σίγουρο όσο μια μαθηματική πρόταση. Θα σαρώσει κομματικούς μηχανισμούς και ιδεολογικά κολλήματα για να αποκαλύψει τις πραγματικές αντιθέσεις μέσα στον ίδιο τον λαό και στην κοινωνία στην πορεία του προς την πρόοδο.

Θα γεννήσει αναγκαστικά νέες πολιτικές δυνάμεις που θα σέβονται και θα υπηρετούν τον λαό παλεύοντας για το βάθεμα όλο και περισσότερο της δημοκρατίας, όπου η ελευθερία της σκέψης και της συνείδησης, αλλά και η αποφασιστική συμμετοχή στη διοίκηση της χώρας ακόμη και της τελευταίας νοικοκυράς, δεν θα επιτρέπει τη συγκρότηση κομματικών στρατών που νέμονται την εξουσία στο όνομα του φιλελευθερισμού, του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της λαϊκής εξουσίας, ή της νέας νοηματοδότησης του κομμουνισμού. Όλες αυτές οι διεστραμμένες ιδεολογίες, που κοιτούν ανάποδα την κοινωνία και πάντα με όρους χειραγώγησης, θα σαρωθούν όπως ο ούριος άνεμος διαλύει τα βαριά σύννεφα που κρύβουν τον δρόμο.

Κι εμείς είναι σίγουρο ότι θα είμαστε εκεί για να γιορτάσουμε την νίκη μαζί με τον λαό μας ελεύθερο και αληθινά κυρίαρχο στον τόπο του για πρώτη φορά μετά την απαλλαγή του από τον Οθωμανικό ζυγό. Αρκεί να μην χάσουμε το δρόμο μας. Κι αυτός είναι ένας: μέσα στις γειτονιές, στα χωριά και στους χώρους δουλειάς. Με τον απλό κόσμο, με τον κόσμο που δεν σκέφτεται με ιδεολογήματα, αλλά αντιμετωπίζει τη ζωή απλά και με βάση το πρακτικό συμφέρον του. Δεν έχουμε στιγμή για χάσιμο. Τώρα κρίνονται τα πάντα.

Δεν έχουμε την πολυτέλεια να ασχολούμαστε με τους αρχοντοχωριάτες της ιδεολογίας, ούτε καν μέσα στις γραμμές μας. Αφήστε τους να τους γελοιοποιήσει η ίδια η ζωή όπως το κάνει δεκαετίες τώρα. Ο λαός είναι εκεί έξω και μας περιμένει. Περιμένει να εμπνευστεί για να τελειώσει μια κι έξω με τους δοσίλογους και τα τσιράκια τους. Από εμάς εξαρτώνται όλα. Κι ας αφήσουμε όλους του άλλους να παίζουν το «κίνημα» με εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για το θεαθήναι, για την δική τους προσωπική αυτοϊκανοποίηση με τις μάζες να τους παρακολουθούν απαθείς και με οίκτο.

17 σχόλια:

  1. Η κοινωνία αποκαθάρεται από τα σκουπίδια του παλαιοκομματικού συρφετού που την κρατούσε σε καταστολή.
    Τώρα αλήθεια το πιστεύετε αυτό; Γι'αυτό ο δημόσιος λόγος περιστρέφεται όλο και περισσότερο γύρω απο "εθνοπροδότες" και "φασίστες", γι' αυτό και έχει γίνει αποδεκτό ως κάτι φυσιολογικό να είναι τριτη δύναμη οι υμνητές των Τ.Α και των ΕΑΤ ΕΣΑ; Για κάντε μια σύγκριση του δημόσιου λόγου το 2010 με τον αντίστοιχο σήμερα. Βλέπετε πρόοδο; Ο κοσμος κατεβαινε σε μαζικές πορείες, μιλούσε για τη κρίση και ,έστω κουτσα στραβα, αναζητουσε τροπους ανατροπής. Σήμερα το μοναδικό ζήτημα είναι τι είπε ο Κασιδιάρης στη βουλή, πόσες φορές είπε τη λέξη Αριστερά ο Τσίπρας. Οι μισοί περιμένουμε την "Αριστερά" ™, και οι άλλοι μισοί περιμένουμε την ικανοποίηση απ'το βρισίδι των ναζί στη βουλή, όπως ο ανάπηρος αντλεί σεξουαλική ικανοποίηση βλέποντας την ερωτική πράξη τρίτων. Ο λαός πάλεψε απ'τις 5 Μαϊου 2010 ως τις 12 Φλεβάρη του 2012. Έχασε. Για την ώρα δυστυχώς η ιστορία περνάει πάνω απ'το κεφάλι μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. (συνέχεια) αυτη η απαισιόδοξη οπτική δεν αποτελεί φυσικά κάποιου είδους κριτική προς το κείμενο. Πιστεύω όμως οτι πρέπει να χουμε τη δυναμη να δείχνουμε στον καθημερινό άνθρωπο όχι μόνο τις δυνατότητές του, αλλά και να του εξηγούμε γιατί η εικόνα που βλέπει στο καθρέφτη, είναι για την ώρα άσχημη.

      Διαγραφή
    2. Θα συμφωνήσω με τις διαπιστωσεις του φίλου. Προς το παρόν μονάχα η ΧΑ καρπώνεται τον υποτιθέμενο "αντισυστημικό" ρόλο της και ανεβαζει [σε τρομακτικό βαθμό] τα ποσοστα της σε φτωχες και λαϊκές συνοικίες. Χρησιμοποιούν πιστα την τακτική των ναζί στην Γερμανία του μεσοπολέμου. Κι επιτέλους,ας το παραδεχτούμε,η τακτική τους αποδίδει. Αν κοιτάζουμε επίσης προσεκτικά στον καθρεφτη θα δούμε οτι κι εμεις απο την αλλη πλευρα ακολουθουμε την ίδια τακτική που ακολουθούσε και η ευρυτερη αριστερα την εποχη της Δημ/τιας της Βαϊμαρης. Θεωρούμε οτι οι ΧΑ/ιτες αποτελούν απλούς υπηρέτες του συστήματος χωρίς να αναγνωριζουμε την πιθανότητα να εχουν δική τους,ξεχωριστη ατζέντα. Λες και τα μαθηματα της ιστοριας δεν δειχνουν ξεκαθαρα οτι το σεναριο αυτό μπορεί να είναι πολύ πιθανό. Για το πω οσο πιο παραστατικά μπορώ: τα λιονταρια και οι υαινες σαρκοβόρα ζώα είναι όμως δεν είναι ίδια. Σαρκοβόρο ζώο είναι και η κατοικίδια γάτα [πχ ο ΣΥΡΙΖΑ] αλλα δεν μπαίνει στην ιδια κατηγορια με τα προαναφερθεντα. Αν λοιπόν σε καθε κείμενο, σε κάθε παρεμβαση,σε καθε ευκαιρια τοποθετεις την γατούλα στο ιδιο τσουβάλι με το λιονταρι και την υαινα,το μόνο που πετυχαινεις ειναι να μειωνεις την δυνατότητα παρεμβασης σου και τελικά να αποδυναμώνεις την προοπτικής του λαικού κινήματος. Ο τόπος χρειαζεται ενα νέο ΕΑΜ που θα υπερασπιστει την δημοκρατία [κι όχι το σοσιαλισμό], την εθνική ανεξαρτησια και το διαιωμα για αυτονομη οινονομικη αναπτυξης της χωρας [και οχι την κρατικοποιηση των μεσων παραγωγης]. Αυτη την στιγμή αριστερες,πατριωτικές δυναμεις όπως το ΕΠΑΜ νομίζουν οτι απεναντι τους μερικά ταγματα γερμανοτσολιαδων και φασιστων ενω στην πραγματικότητα υπάρχουν δεκάδες μεραρχίες. Η πολυτελεια του αγωνα εναντια σε αλλους συνοδηπορους όπως το Μετωπο και η Ανταρσυα δεν υπάρχει. Ουτε είναι σωστό και εξυπνο να ριχνει νερό στο μύλο της ΧΑ ταυτίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ, σε καθε ευκαιρια που σου παρουσιαζεται. Διαφωνω κάθετα με την πολεμική που εχει ξεκινησει σε καθε σκεψη συνεργασιας των οποιων αριστερων,ριζοσπαστικών,προοδευτικών και πατριωτικών δυναμεων εχουν απομεινει στην ελληνινη κοινωνια επειδη δεν κρατούν στο στόμα τους την ταυτότητα και τις θεσεις του ΕΠΑΜ. Είναι λάθος.
      ΥΓ...το κειμενο υποθετω οτι δεν θα δημοσιευτει [όπως σχεδον πάντα συμβαινει] δεδομενου οτι ασκειο κριτική και δεν κανει τρισάγιο.

      Διαγραφή
    3. @Ανώνυμος28 Ιουλίου 2013 - 5:24 μ.μ.

      Και πολυ καλα εκανε και δεν ανεβαζε μεχρι τωρα τα σχολια σου, διοτι ειναι χιλιοειπωμενες μπαρουφες.

      Διαγραφή
    4. Είναι πραγματικά απίστευτο πόσο ανιστόρητοι και πόσο ανίκανοι είναι όσοι έχουν κολλήσει με την αριστερά. Το ΕΑΜ στήθηκε παρά και ενάντια στο κομματικό σκηνικό της εποχής. Στήθηκε από τον ίδιο τον λαό και σ' αυτόν έδινε το βάρος. Το ΕΑΜ άφηνε πάντα τις πόρτες του ανοιχτές για όλους όσοι συμφωνούσαν με τα προτάγματά του να παλέψουν από κοινού, αλλά δεν περίμενε κανέναν πότε θα αντιληφθεί το καθήκον του. Για φαντάσου να περίμενε όσους αριστερούς και επαναστάτες σκέφτονταν π.χ. σαν τον Στίνα να αλλάξουν μυαλά και να βρεθούν από κοινού στον κοινό αγώνα. Απλούστατα δεν θα υπήρχε ΕΑΜ. Ποιες δυνάμεις είναι σύμμαχες; Μόνο αυτές που αντιλαμβάνονται την κορυφαία σημασία των προταγμάτων του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του λαού και παλεύουν για δημοκρατία, για λαοκρατία, όπως έλεγε το ΕΑΜ. Ποια από τις δυνάμεις που αναφέρεις έχει το παραμικρό απ' όλα αυτά; Ποια αναγνωρίζει έστω το δικαίωμα του ελληνικού λαού στην δική του εθνική αυτοδιάθεση; Καμιά. Από που κι ως που λοιπόν πρέπει να θεωρηθούν σύμμαχοι και συνοδοιπόροι. Επειδή εσύ έχεις τα κολλήματά σου με την αριστερά και ζεις στην παραζάλη της δικής σου θρησκοληψίας που θεωρεί a priori ότι είναι αριστερό εξ ορισμού είναι και προοδευτικό; Αυτά ακούει και βλέπει ο κόσμος και τρέχει να κρυφτεί όταν ακούει αριστερά.
      Τέλος, ξεκόλλα με το ΕΠΑΜ. Το Μέτωπο δεν είναι ούτε αριστερό, ούτε δεξιό. Αρνείται πρόσημα και ιδεολογίες που κατασκεύασαν οι εμπνευστές του εμφυλίου. Το ΕΠΑΜ είναι λαϊκό, πατριωτικό και το μόνο ικανό να ενώσει αληθινές μάχημες δυνάμεις πέρα και πάνω από εμφυλιοπολεμικά πρόσημα. Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ τι να σου πω; Τέτοια εθελοτυφλία, τέτοια παρωπίδα δύσκολα θα βρει κανείς. Αντί να εκθέτεις την θρησκοληψία σου με την αριστερά, έχεις κάτι συγκεκριμένο να πεις στον αιτιάσεις μας εναντίον του. Αν η ίδια η ηγεσία του έχει ταυτιστεί με το καθεστώς και αναπαράγει σχεδόν αυτολεξεί το πρόγραμμα του Γιωργάκη του 2009, η δική μας πολεμική είναι που τον ταυτίζει; Έλεος, ακόμη και η βλακεία έχει όρια!

      Διαγραφή
  2. Ο Δημήτρης Καζάκης είναι από τις ελάχιστες ανόθευτες φωνές, πέρα από μηχανισμούς και σκοπιμότητες δείχνει άνθρωπο, πάνω απ' όλα τ' άλλα με αξιοπρέπεια. Δίνει το παράδειγμα στην πράξη. Οι σημαντικές προσφορές κάποιων προσώπων στην κοινωνία να λέγονται... Πέρα από τα κομματικά μαγαζιά και παραμάγαζα της "αριστεράς" και της "δεξιάς" που τρέφουν το σύστημα διαιρόντας και βασιλεύοντας. Πέρα από κυνοβολευτικές προσδοκίες και κομματικά "σαλόνια". Το Ε.ΠΑ.Μ. το έχει δηλώσει ξεκάθαρα σαν ενιαία συλλογικότητα, δεν μας κάνει η καρέκλα του κυνοβουλίου! Αγώνας του πεζοδρομίου, όχι αγώνας του κυνοβουλίου. Κι ας λέει ο καθένας ότι γουστάρει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να αγιασει η πενα σου ρε μητσο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Δεν έχουμε την πολυτέλεια να ασχολούμαστε με τους αρχοντοχωριάτες της ιδεολογίας, ούτε καν μέσα στις γραμμές μας. Αφήστε τους να τους γελοιοποιήσει η ίδια η ζωή όπως το κάνει δεκαετίες τώρα. Ο λαός είναι εκεί έξω και μας περιμένει"...

    Εύγε Δημήτρη. Έχεις την ικανότητα να εκφράζεις τα πράγματα με τρόπο που πολλοί από εμάς νοιώθουμε αλλά δυσκολευόμαστε να τα διατυπώσουμε.
    Ή, ακόμη χειρότερα, το αποφεύγουμε δειλιάζοντας μπας και "στεναχωρήσουμε" τα κάθε λογής ερείπια των αποτυχημένων ιδεολογιών που εμφανίζονται κραυγάζοντας στεντόρεια με το "επαναστατικό εγχειρίδιο" υπό μάλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σαφέστατο! Ευχαριστούμε για την ξεκάθαρη απάντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Από τι κινδυνεύει το Ε.Π.Α.Μ.;
    Από τι κινδυνεύει μια επιχείρηση που ξεκινάει (τηρουμένων των αναλογιών πάντοτε);
    1. Μια επιχείρηση με έναν ιδρυτή, είναι πιο δύσκολο και πιο αγχωτικό να διατηρηθεί. Είναι ασυνήθιστο λοιπόν μια επιχείρηση με ένα ιδρυτή να πάει μακριά.
    2. Πριν δημιουργηθεί η επιχείρηση θα πρέπει να αναρωτηθούν οι δημιουργοί της: "Ποιοι θα αγοράσουν το προϊόν μας;" Πρέπει να έχεις ένα συναρπαστικό προϊόν.
    και 3. Να ξεμείνει από χρήματα(δεν είναι απαραίτητο τα χρήματα μόνο π.χ.να ξεμείνεις από ιδέες)...
    Αιτίες όπως παρουσιάζονται και λύνονται εδώ, φυσικά πάντοτε αναφερόμενοι σε επιχειρήσεις:
    http://tech-rx.com/

    Αυτές πάντως είναι οι αιτίες που θα πάψει να υπάρχει η Χρυσή Αυγή. Όσο και να στεναχωρηθούν οι καλοί μας συνάνθρωποι, οπαδοί της, ας κοιτάξουν πως κατέληξε ο Αδόλφος.




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πότε η ελληνική κοινωνία θα γεννήσει τη μεγαλειώδη ιδέα της δυαδικής εξουσίας;
    Έχουμε αντιληφθεί πλέον ότι:
    1. το παρόν κοινοβούλιο,
    2. το δεδομένο νόμισμα,
    3. τα υφιστάμενα δικαστήρια και
    4. το στράτευμα
    δεν ανήκουν πια στον λαό οριστικά και αμετάκλητα.--
    Ωστόσο διακρίνουμε πραγματικούς αντικαθεστωτικούς πολιτικούς φορείς όπως είναι το ΕΠΑΜ ένας από αυτούς, να προσφεύγουν μάταια στους βασικούς αυτούς άξονες που το καθεστώς έχει οικοδομήσει και κατακτήσει, αντί να προγραμματίζουν την ανοικοδόμηση των παράλληλων που θα υπηρετούν την αντιστεκόμενη κοινωνία.
    Για να γίνω πιο συγκεκριμένος είδαμε ότι η συμμετοχή του ΕΠΑΜ στις εκλογές δεν μπόρεσε να επιφέρει την ανατροπή, ενώ παράλληλα αμφιβάλλω εάν η είσοδός του στο κοινοβούλιο ανέκοπτε την κατοχική λαίλαπα. Να θυμηθούμε οτι το ΕΑΜ μεταπολεμικά μπορεί να έχασε σημαντική ισχύ με την αποχή του από τις εκλογές, ενώ γνωρίζουμε ότι η παρουσία του στο κοινοβούλιο θα ενίσχυε τον συσχετισμό ισχύος υπέρ του. Όμως η κοινοβουλευτική του δύναμη θα λειτουργούσε τότε επικουρικά και ως συμπληρωματική βοήθεια, μιας και το ΕΑΜ είχε καταφέρει ήδη να θεμελιώσει τις παράλληλες δομές εξουσίας.
    Επίσης οι προσφυγές του ΕΠΑΜ στα δικαστήρια του αντιπάλου καταντούν από τη μία να ρίχνουν το ηθικό του αντιστεκόμενου λαού και από την άλλη να δίνουν αναγνώριση, νομιμοποίηση και αξία σε αυτά τα απεχθή και άθλια καταστήματα.
    Μαστιζόμαστε τόσον καιρό από τούτη εδώ την αμείλικτη κατοχή και τον ασύμμετρο πόλεμο που μας έχουν εξαπολύσει σε όλα τα επίπεδα και δεν κατορθώθηκε ακόμη να ενσαρκωθεί από κανέναν φορέα η πολύτιμη ιδέα της δυαδικής εξουσίας. Το αγαθό αυτό θα περιμέναμε σήμερα να βρίσκεται τουλάχιστον σε εμβρυακό στάδιο, ενώ στην πράξη δεν είναι ούτε καν στα σχέδια.
    Δικαίως λοιπόν σημαντικό τμήμα του ελληνικού λαού σήμερα λυπάται και απογοητεύεται, διότι η ζωή του συνδέεται με τον ιερό τόπο που δίδαξε σε πολύ δύσκολους καιρούς την δυνατότητα πραγμάτωσης της ιδέας: δυαδική εξουσία. Πρέπει σε αυτό όχι μόνο να φανούμε αντάξιοι των προγόνων μας αλλά να τους ξεπεράσουμε κιόλας.
    Είμαι έτοιμος όπως και άλλοι πολλοί συμπολίτες μου να υιοθετήσουμε για συναλλαγές μας το νέο νόμισμα που ούτως ή άλλως από το ολότελα καλή κι η Παναγίωταινα. Εκλογές από τον αντιστεκόμενο λαό μπορούν να γίνουν και θα έχουν συμμετοχή μα ούτως ή άλλως και οι άλλες δεν σφύζουν από προσέλευση. Επίσης όταν ο αντίπαλος παρατάσσει τέτοιας ισχύος αστυνομικό στρατό που πάμε εμείς ξεβράκωτοι;
    Δεν απαξιώνω σε καμία περίπτωση τον αγώνα του ΕΠΑΜ, αντιθέτως θεωρώ ότι είναι οι μόνοι σύμμαχοι του λαού στον σκληρό αγώνα που δίνει,
    όμως,
    Δημήτρη Καζάκη νομίζεις ότι το ΕΠΑΜ:
    Πρώτον, αξίζει και είναι σκόπιμο να παραμερίσει την υιοθέτηση, την επίκληση και την προσφυγή στους θεμελιώδεις κατοχικούς πυλώνες, με την πλήρη απαξίωσή τους;
    Δεύτερον, έχει την δύναμη εάν όχι σήμερα στο άμεσο μέλλον, να συμπεριλάβει στα σχέδιά του την πραγμάτωση της ιδέας της δυαδικής εξουσίας;
    Τέλος η γνώμη σου είναι ότι μια ευρύτατη λαϊκή απήχηση, αποτελεί προϋπόθεση για να επιχειρήσει κάποιο μέτωπο, ή κίνημα, ή πολιτικός φορέας την δημιουργία εξουσίας που θα δρα παράλληλα στο κατοχικό καθεστώς, ή δεν καθίσταται ως προαπαιτούμενη αλλά ίσα ίσα μπορεί μια τέτοια ενέργεια να πετύχει την ευρεία λαϊκή απήχηση;

    Κουτσαντωνάκης Γιάννης
    Ηράκλειο Κρήτης 07/13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ το λέω όπως ο Κουτσαντωνάκης, ότι πρέπει να κάνουμε βήματα προς μια άλλη κυβέρνηση και έκδοση και διαχείριση νομίσματος φιλικές προς τον κάθε Έλληνα, χωρίς να περιμένουμε από τους τωρινούς κρατικοδίαιτους ή άλλους που νομίζουν ότι είναι βολεμένοι, οι οποίοι είναι πολύ δύσκολο να μας βοηθήσουν, να κάνουν αυτοί την επανάσταση.
      Ο λαός θα ακολουθήσει όταν δεί στην πράξη ότι ωφελείται.

      Ηλίας Α. Λυμπέρης

      Διαγραφή
  8. Κύριε Καζάκη σε μια πρόσφατη εκπομπή σου αναφέρθηκες στον τρόπο που οι ΗΠΑ αντιμετώπισαν την κρίση ρευστότητας κόβοντας χρήμα . Είπες ότι αυτό δε μπορεί να το κάνει η Ευρωπαική ένωση. Δε μπορεί ή δε θέλει ; Μπορείς να το διευκρινίσεις;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν μπορεί με βάση την Συνθήκη του Μάαστριχτ και της Λισαβώνας, καθώς και το καταστατικό της ΕΚΤ. Στη σταθερή νομισματική κυκλοφορία στηρίζεται ολόκληρη η αρχιτεκτονική του ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ακόμα δεν τελειώσαμε με τις αγκυλώσεις και τα στερεότυπα του χθες;Ακόμα δεν καταλάβαμε ότι καίγεται το σπίτι μας και πρέπει να ξεπεράσουμε τα στενόχωρα πλαίσια στα οποία εθιστήκαμε να λειτουργούμε από τους "επίδοξους"σωτήρες,που στοχεύουν στο θυμικό,για να μας θυματοποιήσουν;Όταν απλά καταλάβεις ότι το πολιτικό σύστημα είναι στημένο στα μέτρα των επικυρίαρχων,ακολουθείς απλα τον αντίστροφο δρόμο,που μόνο το Ε.ΠΑ.Μ ακολουθεί...Ό,τι είναι σάπιο τελειώνει.Κι αυτό το σύστημα είναι τελειωμένο στη συνείδηση του κόσμου.Με κάθε τρόπο τώρα οφείλουμε να δείξουμε τον άλλο δρόμο και τον άλλο τρόπο που βγάζει στο φως.Ζούμε το τέλος μιας εποχής και την ανατολή ενός νέου κόσμου.Δε μπορεί να γίνει διαφορετικά,γιατί διαφορετικά θα τελειώσει κι η ζωή στον πλανήτη.Οι καιροί απαιτούν περίσσια δύναμη κι αντοχή και ευχαριστούμε τον κ. Καζάκη που βοηθάει απεριόριστα σ'αυτό με το παράδειγμα και το λόγο του.ΧΙΛΙΆΔΕς ΕΥΧΑΡΙΣΤΊΕς ΚΑΙ ΕΥΧΈς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κύριε Καζάκη από αυτους εδω δεν κινδυνέυει το ΕΠΑΜ? Ειναι δυνατόν να μην κόψατε μαχαίρι τετοιες ενεργειες; Τι δουλεια εχει το ΕΠΑΜ με επιχ. δραστηριοτητες και κερδος; Εγω έφτυσα στη ζωή μου τις πυραμίδες ακομα κι οταν δεν ειχα να φαω και τωρα που θεωρω πως το ΕΠΑΜ ισως να ειναι μια απαντηση στον αγωνα που θελουμε βλεπω τετοια πραγματα;;; Παρακαλω θα ηθελα εδω μια απαντηση σας. Ευχαριστώ. http://odofragma-skas.blogspot.gr/2012/04/k.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρώτο: Δεν υπήρξε ποτέ τέτοιο σχήμα πυραμίδας ή κάτι άλλου εντός του ΕΠΑΜ. Ούτε προώθησε κανείς κάτι τέτοιο. Πρόκειται απλά για μια ακόμη συκοφαντική επινόηση εναντίον του ΕΠΑΜ από κάποιους που μπήκαν να το αλώσουν, να το μετατρέψουν σε μαγαζάκι τους, δεν τα κατάφεραν και αποχώρησαν από την εποχή του 1ου συνεδρίου του ΕΠΑΜ. Την εποχή εκείνη ο κ. Πατέλης είχε συγκροτήσει μια ομάδα εντός του ΕΠΑΜ με σκοπό να το καταλάβει εξ εφόδου και να το μετατρέψει σε ένα ακόμη αριστερό γκρουπούσκουλο, σε ΚΚΕ Νο 2, ή σε ΑΝΤΑΡΣΥΑ Νο 2. Η προσπάθειά του ηττήθηκε κατά κράτος στο 1ο συνέδριο του ΕΠΑΜ (Απρίλιος 2012). Τότε αυτή η ομάδα επέλεξε να αποχωρήσει από το ΕΠΑΜ αφού πρώτα ως "μέλη" του συκοφαντήσουν το μέτωπο, αλλά και συναγωνιστές τους με τους οποίους είχαν αναμετρηθεί για το επίδικο πολιτικό ζήτημα. Κι όπως κάνουν πάντα οι χασομέρηδες της αριστεράς, όλοι αυτοί που νομίζουν ότι κατέχουν την απόλυτη αλήθεια κι επομένως μόλις δουν ότι οι άλλοι δεν την αποδέχονται, τότε ξεκινάνε την συκοφαντία. Τέτοια συκοφαντία ήταν και το εν λόγω λιβελογράφημα.

      Διαγραφή