Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Το σπιράλ θανάτου της ελληνικής οικονομίας σε κατάσταση πτώχευσης.

Είναι η Ελλάδα σε χώρα σε πτώχευση; Ας αφήσουμε σήμερα τι λένε υπουργοί, πολιτευτές, δημοσιογράφοι, οικονομολογούντες κι ας σκεφτούμε για λίγο. Ποιο ήταν το βασικό επιχείρημα με το οποίο μας έμπασαν οι κυβερνώντες το 2010 στον «μηχανισμό στήριξης»; Θυμάστε; Θυμάστε με τι μας βομβάρδιζαν νυχθημερόν τα μέσα μαζικής εξαχρείωσης της κοινής γνώμης το πρώτο τρίμηνο του 2010; Με τα περίφημα ασφάλιστρα κινδύνου (CDS) και την εκτίναξη των μονάδων βάσης τους, που συνιστούσαν και εξακολουθούν να συνιστούν το κύριο μέσο με βάση το οποίο εκτιμούν οι αγορές κεφαλαίου την πιθανότητα πτώχευσης μιας χώρας.

Κάθε τρίμηνο του έτους παλιά η CMA και εντελώς πρόσφατα η S&P Capital IQ (η οποία απορρόφησε την CMA) εκδίδει μια έκθεση με τίτλο Global Sovereign Debt Credit Risk Report όπου εκτιμάται η πιθανότητα πτώχευσης μιας χώρας με βάση τις μονάδες βάσης τιμολόγησης των 5ετών CDS (ασφάλιστρων κινδύνου). Η έκθεση στην ουσία μετρά την ζήτηση για ασφάλιστρα κινδύνου των κρατικών τίτλων και επομένως όσο αυξάνει η τιμολόγηση των CDS, τόσο θεωρητικά αυξάνει και η πιθανότητα πτώχευσης της χώρας.

Αν πάρουμε αυτές τις εκθέσεις από την αρχή, δηλαδή από το πρώτο τρίμηνο του 2010, τότε θα διαπιστώσουμε τα εξής καταπληκτικά:

·        Σύμφωνα με την έκθεση του πρώτου τριμήνου του 2010 η Ελλάδα βρισκόταν στην 7η παγκόσμια θέση με πιθανότητα πτώχευσης εντός μιας πενταετίας 25,9% και 343 μονάδες βάσης το 5ετές CDS των ελληνικών ομολόγων. Δεν είχαμε μπει ακόμη υπό καθεστώς μνημονίων. Μόλις άρχιζε το παιχνίδι με την πτώχευση της Ελλάδας.

·        Σύμφωνα με την έκθεση του δεύτερου τριμήνου του 2010 η Ελλάδα βρέθηκε στη 2η παγκόσμια θέση με πιθανότητα πτώχευσης εντός μιας πενταετίας 55,4% και 1013 μονάδες βάσης του 5ετούς CDS των ελληνικών ομολόγων. Το αποτέλεσμα ένταξης της Ελλάδας στον «μηχανισμό στήριξης», όπως αποκαλούσαν τότε τον μηχανισμό της ελεγχόμενης χρεοκοπίας.

·        Σύμφωνα με την έκθεση του τρίτου τριμήνου του 2010 η Ελλάδα βρέθηκε στη 2η παγκόσμια θέση με πιθανότητα πτώχευσης εντός μιας πενταετίας 48,7% και 775 μονάδες βάσης του 5ετούς CDS των ελληνικών ομολόγων. Χαρές και πανηγύρια για τους μνημονιακούς λίγο πριν αποκαλυφθούν τα στοιχεία κάθετης πτώσης της Ελλάδας.

·        Σύμφωνα με την έκθεση του τέταρτου τριμήνου του 2010 η Ελλάδα βρέθηκε στη 1η παγκόσμια θέση με πιθανότητα πτώχευσης εντός μιας πενταετίας 58,8% και 1026,5 μονάδες βάσης του 5ετούς CDS των ελληνικών ομολόγων. Η πρώτη χρονιά του μνημονίου έκλεισε με την επίκληση νέου μνημονίου.

·        Σύμφωνα με την έκθεση του πρώτου τριμήνου του 2011 η Ελλάδα βρέθηκε στη 1η παγκόσμια θέση με πιθανότητα πτώχευσης εντός μιας πενταετίας 57,7% και 1015 μονάδες βάσης του 5ετούς CDS των ελληνικών ομολόγων. Η κυβέρνηση τότε απέκλειε την αναδιάρθρωση του χρέους με «κούρεμα» μιας και όλα πάνε περίφημα.

·        Σύμφωνα με την έκθεση του δεύτερου τριμήνου του 2011 η Ελλάδα βρέθηκε στη 1η παγκόσμια θέση με πιθανότητα πτώχευσης εντός μιας πενταετίας 80,6% και 2.100,3 μονάδες βάσης του 5ετούς CDS των ελληνικών ομολόγων. Τα παπαγαλάκια άρχισαν να σκούζουν ότι χρειάζεται επειγόντως αναδιάρθρωση με «κούρεμα» με την κυβέρνηση να προχωρά στην ψήφιση του πρώτου μεσοπρόθεσμου προγράμματος, όπου για πρώτη φορά νομιμοποιείται το γενικό ξεπούλημα ακόμη και της εθνικής επικράτειας με το «δικαίωμα επιφανείας».

·        Σύμφωνα με την έκθεση του τρίτου τριμήνου του 2011 η Ελλάδα βρέθηκε στην 1η παγκόσμια θέση με πιθανότητα πτώχευσης εντός μιας πενταετίας 90,6% και 5.156,9 μονάδες βάσης του 5ετούς CDS των ελληνικών ομολόγων. Η τρόικα μαζί με τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο ανακαλύπτουν ότι τελικά η αναδιάρθρωση με «κούρεμα» είναι αναγκαία γιατί χωρίς αυτή το δημόσιο χρέος της Ελλάδας είναι μη βιώσιμο.

·        Σύμφωνα με την έκθεση του τέταρτου τριμήνου του 2011 η Ελλάδα βρέθηκε στην 1η παγκόσμια θέση με πιθανότητα πτώχευσης εντός μιας πενταετίας 93,8% και 8.453,3 μονάδες βάσης του 5ετούς CDS των ελληνικών ομολόγων. Η ευρωζώνη αποφασίζει να προχωρήσει στην αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους με «κούρεμα» κοντά στο 54% επί της ονομαστικής τιμής.

·        Σύμφωνα με την έκθεση του πρώτου τριμήνου του 2012 η Ελλάδα δεν καταγράφεται στις 10 χώρες με μεγαλύτερη πιθανότητα πτώχευσης. 1η στην κατάταξη είναι πια η Κύπρος με 63,7% πιθανότητα πτώχευσης εντός μιας πενταετίας και 1159,1 μονάδες βάσης του 5ετούς CDS των κυπριακών ομολόγων. Όλοι τότε εγγυούνταν ότι το PSI ήταν άκρως επιτυχές και θα έβγαζε την Ελλάδα από το αδιέξοδο της πτώχευσης.

·        Σύμφωνα με την έκθεση του δεύτερου τριμήνου του 2012 η Ελλάδα βρέθηκε ξανά στην 1η παγκόσμια θέση με πιθανότητα πτώχευσης εντός μιας πενταετίας 96,7% και 10.667 μονάδες βάσης του 5ετούς CDS των ελληνικών ομολόγων. Το PSI πέρασε και δεν ακούμπησε την κατάσταση πτώχευσης της Ελλάδας. Το όνειρο να βγει στις αγορές η Ελλάδα σύντομα μετά το PSI αποδείχθηκε απατηλό.

·        Σύμφωνα με την έκθεση του τρίτου τριμήνου του 2012 η Ελλάδα βρέθηκε ξανά στην 1η παγκόσμια θέση με πιθανότητα πτώχευσης εντός μιας πενταετίας 90-99% και 12.765 μονάδες βάσης του 5ετούς CDS των ελληνικών ομολόγων. Επίπεδο ρεκόρ της Ελλάδας. Ποτέ ξανά χώρα από τότε που επινοήθηκαν τα CDS δεν έφτασε σε τέτοια επίπεδα τιμολόγησης.

·        Σύμφωνα με την έκθεση του τέταρτου τριμήνου του 2012 η Ελλάδα εξαιρέθηκε από την έκθεση καθώς ο υπολογισμός της πιθανότητας πτώχευσης δεν έχει κανένα νόημα μιας και οι μονάδες βάσης του 5ετούς CDS υποδηλώνουν ότι τα ασφάλιστρα κινδύνου για την Ελλάδα έχουν γίνει απλησίαστα. Στην έκθεση αναφέρεται 1η πιο πιθανή για πτώχευση χώρα η Αργεντινή με 61,4% πιθανότητα εντός πενταετίας και 1.450 μονάδες βάσης του 5ετούς CDS των δικών της ομολόγων. 2η στην παγκόσμια κατάταξη ήταν η Κύπρος με 60,5% πιθανότητα πτώχευσης εντός πενταετίας και 1.081 μονάδες βάσης του 5ετούς CDS των κυπριακών κρατικών ομολόγων.

·        Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του S&P Capital IQ (πρώην CMA) Global Sovereign Debt Credit Risk Report του πρώτου τριμήνου του 2013, η πιο πιθανή χώρα για πτώχευση είναι η Αργεντινή με πιθανότητα 84,5% στα επόμενα 5 έτη και 4.088 bps στο 5ετές CDS, ενώ η δεύτερη πιο πιθανή χώρα για πτώχευση είναι η Κύπρος με 70% στα επόμενα % έτη και 1.408 μονάδες βάσης στο 5ετές CDS. Η Ελλάδα εξακολουθεί να εξαιρείται από την έκθεση γιατί για το επίπεδο τιμολόγησης του 5ετούς CDS (23.333 μονάδες βάσης τον Μάρτιο του 2013) δεν νοείται υπολογισμός πιθανότητας πτώχευσης. Πράγμα που σημαίνει ότι για τις αγορές κεφαλαίου η Ελλάδα παραμένει ολοκληρωτικά πτωχευμένη.

Με άλλα λόγια η Ελλάδα τουλάχιστον για δυο τρίμηνα είναι εκτός επίσημης κατάταξης γιατί πολύ απλά θεωρείται σε κατάσταση απόλυτης χρεοκοπίας. Υπάρχει πιο απόλυτη απομόνωση για μια οικονομία που εξαρτάται από τις αγορές κεφαλαίου; Όχι βέβαια. Μπορεί να υπάρξει ανάκαμψη έστω και μακρινά στον ορίζοντα;

Είναι γνωστό ότι οι προσωρινή εκτίμηση της ΕΛΣΤΑΤ ανεβάζει την ύφεση το πρώτο τρίμηνο του 2013 σε -5,6%. Κι αυτό σε σταθερές τιμές του 2005. Αν δούμε την ύφεση σε τρέχουσες τιμές θα διαπιστώσουμε ότι κινείται στο ίδιο τρίμηνο με -7,8%. Η διαφορά οφείλεται – κατά τα επιφαινόμενα – στον αρνητικό τιμάριθμο, δηλαδή στην πτώση του γενικού δείκτη τιμών στην ελληνική οικονομία. Έτσι τουλάχιστον ισχυρίζεται η ΕΛΣΤΑΤ, η οποία διαπιστώνει ότι οι τιμές πέφτουν ακόμη και σε επίπεδο τιμών παραγωγής. Έστω κι αν το καλάθι της νοικοκυράς έχει αντίθετη άποψη.

Όπως και να έχει το 2013 θα κλείσει γύρω στο 5,5%, όπως εκτιμάται από τους διεθνείς οίκους. Αυτό σημαίνει ότι σε τρέχουσες τιμές η πτώση της ελληνικής οικονομίας θα πέσει κοντά στο -8,0%. Με ότι συνεπάγεται κάτι τέτοιο για το επίπεδο των εισοδημάτων και των επενδύσεων στην Ελλάδα. Το 2013 θα αποδειχτεί ακόμη πιο σκληρή χρονιά για την ύφεση της ελληνικής οικονομίας με πρώτιστο θύμα φυσικά την εργαζόμενη κοινωνία. Η μείωση της αμοιβής της εξαρτημένης εργασίας ανάμεσα στο 4ο τρίμηνο του 2012 και στο 1ο τρίμηνο του 2013 ξεπέρασε το 23%! Μόνο μέσα σ’ ένα τρίμηνο η εξαρτημένη εργασία έχασε σχεδόν το ¼ του ύψους των αμοιβών της σε τρέχουσες τιμές και έπεται δραματική συνέχεια.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι ένα ακόμη μεγάλο και πολυδιαφημισμένο επίτευγμα αποδείχτηκε φούσκα. Αυτό των εξαγωγών. Το παραμύθι της κυβέρνησης και των δικών της ήταν ότι οι εξαγωγές αυξάνουν κι αυτό αποτελεί ένα σοβαρό δείγμα ανάκαμψης της οικονομίας. Η αλήθεια είναι τελείως, μα τελείως διαφορετική. Μετά από μια άνοδο μερικών τριμήνων ανάμεσα στο 2010 και 2011, οι εξαγωγές ήδη από το 2ο τρίμηνο του 2012 ακολουθούν καθοδική πορεία. Έτσι με βάση τους δείκτες όγκου ως προς το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους οι εξαγωγές το 2ο τρίμηνο του 2012 μειώθηκαν κατά 3,0%, το 3ο τρίμηνο του 2012 κατά -4,2%, το 4ο τρίμηνο του 2012 κατά -4,8%, ενώ το 1ο τρίμηνο του 2013 κατά -2,6%. Πάπαλα, λοιπόν και το «θαύμα» των εξαγωγών, ενώ η συνεχιζόμενη μείωση των εισαγωγών έχει ως βασική προϋπόθεση την συρρίκνωση των επενδύσεων και της κατανάλωσης στην ελληνική οικονομία.

Βρισκόμαστε είτε μας αρέσει, είτε όχι, σε σπιράλ θανάτου.

Μπορεί να ανακάμψει με κάποιο τρόπο η ελληνική οικονομία μέσα στα υπάρχοντα πλαίσια; Ο Στουρνάρας με τ’ όνομα έχει εναποθέσει τις ελπίδες του στις ιδιωτικοποιήσεις: «Το ελληνικό σχέδιο αποκρατικοποιήσεων που υλοποιείται από το ΤΑΙΠΕΔ, είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο. Στόχος του η προσέλκυση ροής διεθνών κεφαλαίων που θα συμβάλουν στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας και θα τροφοδοτήσουν την οικονομική ανάπτυξη.»

Ναι, μόνο που ποτέ και σε καμιά χώρα στον κόσμο δεν συνέβη να υπάρξει ανάκαμψη από την κρίση και μάλιστα ανάπτυξη με αποκρατικοποιήσεις και ιδιωτικοποιήσεις. Αντίθετα, ακόμη κι αν το πρόγραμμα αυτό πάει κατά γράμμα, τότε η ελληνική οικονομία θα δεχθεί επιπλέον πλήγματα:

(α) Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες και οι υποδομές που ιδιωτικοποιούνται συνεπάγονται απολύσεις, συρρίκνωση μη κερδοφόρων δραστηριοτήτων και αφαίρεση πόρων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

(β) Οι ιδιωτικοποιήσεις οδήγησαν παντού σε μεγαλύτερη δαπάνη του λαϊκού εισοδήματος μιας και η παροχή υπηρεσιών και αγαθών εξαρτάται πλέον από ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια όπου πρυτανεύει η μεγιστοποίηση του ιδιωτικού κέρδους.

(γ) Όλα τα προγράμματα ιδιωτικοποίησης είχαν ως αναγκαίο αποτέλεσμα την αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης του πληθυσμού, ιδίως των πιο λαϊκών στρωμάτων, ώστε να καλυφθούν τα δημοσιονομικά κενά που δημιουργούνται λόγω ακριβώς των ιδιωτικοποιήσεων. Πολύ περισσότερο όταν το όποιο «αντίτιμο» των ιδιωτικοποιήσεων δεν προορίζεται για τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά για την πληρωμή μέρους των χρεωστικών απαιτήσεων των δανειστών.

Η ίδια η φιλοσοφία των ιδιωτικοποιήσεων αφορά όχι σε νέες επενδύσεις που ανοίγουν αγορές και προσθέτουν θέσεις εργασίας, αλλά σε επενδύσεις εκμετάλλευσης έτοιμων μεριδίων αγοράς, υποδομών, υπηρεσιών και αγαθών χωρίς ο ιδιώτης επενδυτής να επωμίζεται κανένα ρίσκο ανοίγματος στην αγορά, ή την αναζήτηση πελατείας. Πολύ περισσότερο αν αναλογιστεί κανείς ότι οι ιδιωτικοποιήσεις μεταφέρουν μονοπωλιακά, ή ολιγοπωλιακά πλεονεκτήματα σε ιδιωτικά συμφέροντα. Με άλλα λόγια τα κρατικά μονοπώλια μετατρέπονται σε ιδιωτικά μονοπώλια ή ολιγοπώλια με ότι σημαίνει αυτό για το κράτος και την κοινωνία, που βρίσκονται έρμαια των απαιτήσεων και της εξαγοράς τους.

Πολύ περισσότερο όταν οι ιδιωτικοποιήσεις συνδέονται στενά με την ίδια την αυθυπαρξία της εθνικής επικράτειας. Όπως π.χ. συμβαίνει με τον τομέα των τηλεπικοινωνιών, της ενέργειας και του νερού. Ήδη ο τομέας των τηλεπικοινωνιών βρίσκεται στα χέρια του Βερολίνου (Deutsche Telecom) με αποτέλεσμα να ελέγχεται από ξένες δυνάμεις ακόμη και οι τηλεπικοινωνίες των ενόπλων δυνάμεων της χώρας. Πολύ σύντομα με την προγραμματισμένη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, το ίδιο θα συμβεί και με τα δίχτυα ενέργειας της χώρας. Ενώ με την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ θα πει ο Έλληνας το νερό, νεράκι, όπως ακριβώς και σε κάθε άλλη χώρα που παραδόθηκε το νερό σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Η λογική με την οποία γίνονται ιδιωτικοποιήσεις δεν έχει καμιά σχέση με οποιαδήποτε έννοια ανάπτυξης. Δείτε τι έγραψε το ΤΕΕ (τεύχος 442, 27/6/2013) για το λιμάνι του Πειραιά και την COSCO:

«Το βέβαιο είναι ότι το λιμάνι του Πειραιά είναι κερδοφόρο. Το ίδιο βέβαιο είναι ότι η μητρική κινεζική Cosco, στην οποία εκχωρήθηκε το τμήμα των
εμπορευματοκιβωτίων εμφάνισε ζημιές 2 δισ. δολάρια το 2012 και 1,7 δισ. δολάρια το 2011, αλλά αυτές καλύπτονται από την κινεζική κυβέρνηση, στο όνομα της επεκτατικής πολιτικής ανά τον κόσμο. Βέβαιο είναι, ακόμη, ότι στον Προβλήτα ΙΙ που διαχειρίζεται η Cosco, δεν υφίστανται εργασιακά δικαιώματα και είναι στο μόνο από τα 265 μεγάλα λιμάνια της Ευρώπης που συμβαίνει αυτό, σύμφωνα με την έκθεση «Port Labor in the E.U», η οποία συντάχθηκε για λογαριασμό της ΕΕ, από το Πανεπιστήμιο της Γάνδης. Και τέλος, περίπου βέβαιο είναι ότι τα χτεσινά εγκαίνια στον Προβλήτα ΙΙΙ, αποτέλεσαν μια καλή αφορμή για να συζητηθεί το κινεζικό αίτημα για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΠ. Όλες αυτές οι βεβαιότητες, οδηγούν σε
μια μεγαλύτερη: κάποιοι νοιάζονται να ξεπουλήσουν τη δημόσια περιουσία, μόνο και μόνο, για να ικανοποιήσουν τον εισπρακτικό στόχο του μνημονίου, κι όχι
να δώσουν νέες αναπτυξιακές προοπτικές στη χώρα. Άλλωστε, ο επικεφαλής του πολύφερνου ΤΑΙΠΕΔ, το ομολογεί απερίφραστα, δηλώνοντας και στην «Wall
Street Journal», ότι η πώληση του 74% των μετοχών του ΟΛΠ, η οποία είχε σχεδιαστεί να γίνει το 2014, μπορεί να επισπευσθεί και να πραγματοποιηθεί εντός του έτους,  υποκαθιστώντας την απώλεια των χρημάτων από το «ναυάγιο» της πώλησης της ΔΕΠΑ. Περί ποιάς ανάπτυξης μιλάμε λοιπόν;»

Το ίδιο γίνεται παντού στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Το ίδιο συμβαίνει και με την ιδιωτική περιουσία, καθ’ ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία γιγαντώνονται σε ανεπίτρεπτο βαθμό έτσι ώστε η μεγάλη πλειοψηφία των νοικοκυριών να τελούν υπό καθεστώς οιονεί δήμευσης από το κράτος. Όλα στην διάθεση των δανειστών.

Μπορεί υπό αυτές τις συνθήκες να βγει από την κρίση η ελληνική οικονομία μέσα στα πλαίσια του ευρώ και της ευρωζώνης; Όλο και περισσότεροι, ακόμη κι από τους πιο ένθερμους οπαδούς του ευρώ, αρχίζουν να αντιλαμβάνονται ότι η ίδια η ύπαρξη του ευρώ δεν επιτρέπει ούτε καν την επιβίωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σχετικά πρόσφατα ο Τζορτζ Σόρος – μέγας ευεργέτης και της εγχώριας ευρωπαϊκής αριστεράς – δήλωσε:

«Είμαι πολύ ανήσυχος για την Ευρώπη. Το ευρώ βρίσκεται σε διαδικασία καταστροφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε κάποιο βαθμό, αυτό έχει ήδη συμβεί, με την έννοια ότι η ΕΕ ήταν να γίνει μια εθελοντική ένωση ανάμεσα σε ισότιμα κράτη. Η κρίση την έχει μετατρέψει σε κάτι που είναι ριζικά διαφορετικό: μια σχέση μεταξύ πιστωτών και οφειλετών. Και, σε μια οικονομική κρίση, οι πιστωτές έχουν το πάνω χέρι. Δεν είναι πλέον μια σχέση μεταξύ ίσων. Η τύχη της Ιταλίας, για παράδειγμα, δεν καθορίζεται πλέον από την ιταλική πολιτική - η οποία βρίσκεται σε μια δική της κρίση, θα έλεγα - αλλά μάλλον από τη σχέση πιστωτή/οφειλέτη. Αυτή είναι που πραγματικά υπαγορεύει τις πολιτικές.» (Project Syndicate, 14/5/2013).

Μιλώντας στο 2ο Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» στις 28/6 ο Σόρος συνέχισε το ίδιο μοτίβο λέγοντας ότι η ευρωπαϊκή κρίση τείνει να καταστρέψει την ΕΕ. Ο Σόρος σημείωσε πως η  πολιτική της λιτότητας που υπαγορεύεται από την Γερμανία είναι ανάρμοστη και δεν ανταποκρίνεται στις συνθήκες που αντιμετωπίζει η ΕΕ. «Μπορεί να αντιμετωπίζει τα προβλήματα μιας χώρας, αλλά όχι του συνόλου της Ευρωζώνης» τόνισε.

Ακόμη, επανάλαβε πως η Γερμανία πρέπει να ηγηθεί της ΕΕ αποδεχόμενη τις ευθύνες που έχει το πιο ισχυρό κράτος της Ένωσης και να μην είναι απρόθυμη να αναλάβει το ρόλο αυτό. Εκτίμησε δε πως εάν γίνει αυτό η ευρωπαϊκή κρίση θα λάβει σύντομα τέλος.
«Είμαι ανήσυχος ότι η ευρωπαϊκή κρίση τείνει να καταστρέψει την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τείνει να καταστρέψει την εθελοντική συμμετοχή ισότιμων κρατών σε μια Ένωση που συνεργάζονταν με αλληλεγγύη για το κοινό καλό. Έχει μεταλλαχθεί σε σχέση δανειστή - δανειζόμενου κάτι που πλέον έχει αποκλείσει την ισοτιμία των μερών», σημείωσε.

Ο ίδιος είπε πως οι κανόνες στους οποίους στηρίχθηκε η δημιουργία του ευρώ  αποδείχθηκαν πως δεν ήταν σωστοί και πως υπήρχαν λάθη στη κατασκευή του ευρώ. Όπως τόνισε οι Συνθήκες του Μάαστριχ και της Λισσαβόνας δεν λάμβαναν υπόψη  ιδιαίτερες συνθήκες τις οποίες αντιμετωπίζει σήμερα η διεθνής οικονομία.

Ειδικά για την Ελλάδα ο Σόρος σημείωσε πως μπορεί να έκανε κατάχρηση των κανόνων, αλλά το ίδιο έκαναν τόσο η Ιταλία, όσο και η Γερμανία στο παρελθόν. «Η Ελλάδα είναι η χώρα που υποφέρει περισσότερο σήμερα. Ο ελληνικός λαός δεν είναι αυτός που προκάλεσε τα δεινά. Αυτό ενισχύει το αίσθημα αδικίας που αισθάνεται ο λαός και τροφοδοτεί τις αντιδράσεις», επεσήμανε.

Μπορεί να γίνει διαφορετικά; Μπορεί να υπάρξει ένα ευρώ που να παίρνει υπόψη του τις «ιδιαίτερες συνθήκες» κάθε χώρας μέλους και της διεθνούς οικονομίας σήμερα; Όχι. Η οικονομική επιστήμη και πρακτική έχει απαντήσει εδώ και πολλές δεκαετίες στα ερωτήματα και στους προβληματισμούς που θέτει ο Σόρος με προσποιητή αφέλεια παιδούλας. Δεν μπορεί να υπάρξει κανενός είδους αντιμετώπιση μιας παγκόσμιας κρίσης σαν την σημερινή, ούτε να συνυπολογιστούν οι «ιδιαίτερες συνθήκες» αν δεν καταργηθεί de facto η σχέση πιστωτή/οφειλέτη, αν δεν εθνικοποιηθούν οι όροι και οι μοχλοί της οικονομίας κι αν δεν υπάρξει εθνικό νόμισμα. Ότι κι αν κάνει το διευθυντήριο της ευρωζώνης, όλες οι οικονομίες των κρατών μελών είναι καταδικασμένες να βιώσουν την μεγαλύτερη κατάρρευση στην ιστορία τους. Γι’ αυτό κι έχει ξεσπάσει ένας αδυσώπητος πόλεμος εντός της ευρωζώνης για την αναδιανομή των ιματίων, για την λεηλασία των πιο αδύναμων οικονομιών προκειμένου οι πιο ισχυρές, με πρώτη τη Γερμανία, να αυξήσουν τις αντοχές τους. Η Ελλάδα αυτή την στιγμή αποσκελετώνεται προκειμένου η Γερμανία να κρατηθεί όσο μπορεί περισσότερο στην ευρωζώνη.

Δημοσιεύτηκε στο Χωνί, 30/6/2013

45 σχόλια:

  1. Μια χαρα περιεγραψες την πραγματικη οικονομικη κατασταση της χωρας τα τελευταια 3 χρονια, δηλαδη οτι η Ελλαδα εχει φτωχευσει αλλα την κρατουν στην εντατικη παρακολουθηση μεχρι να πετυχουν ολους τους σκοπους του ‘’Τελικου παιχνιδιου’’, THE END GAME, οπως το λενε, ενα παιχνιδι που ξεκινησε η Διεθνης Εβραικη ληστοσυμμορια των Τοκογλυφων της Goldman Sachs, που κυβερνα ολον τον κοσμο, συμφωνα με αυτον τον τραπεζιτη, trader ‘’επενδυτη’’.
    http://www.youtube.com/watch?v=Av8AbVjcBMk

    Η Ελλάδα μας είναι αλυσοδεμένη στά χρέη, η παραγωγική της βάση κατεστραμμένη, ο Ελληνικός πληθυσμός λόγω υπογεννητικότητας μειώνεται και γερνάει, και η χώρα μας σε οικονομική διάλυση.
    Αυτό σημαίνει ότι ο Ανδρέας Παπανδρεου πέτυχε στην αποστολή του, με την υπερχρέωση της χώρα μας κ.λπ., ενα εργο που συνεχισε το Δικομματικο κρατος της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που τελικα πτωχευσαν την χωρα, αφου φυσικα την καταληστευσαν οπως λεει ο καθηγητης Κωστας Μπεης .. http://www.youtube.com/watch?feature=fvwp&v=X8pkcUETv2M&NR=1

    Τελος αυτα τα δυο προδοτικα κομματα αφου μπηκανε στο ιδιο κρεββατι, για να καταφερουν να κρατησουν τα ηνια του Δοσιλογισμου και της προδοσιας μεχρι τις Γερμανικες εκλογες, συνεχισουν να διαλαλουν οτι σωζουνε την χωρα με ολες αυτες τις καταστροφες των απολυσεων, ιδιωτικοποιησεων (ξεπουλημα) σπουδαιων επιχειρησεων του Δημοσιου, καταστροφη της παιδειας και της Υγειας εξαθλειωνοντας τον λαο που υποχρεωνεται να ζει σε μια αεναει οικονομικη δουλεια,

    Τωρα ερχεται και ο χασαπης του Βερολινου Σοιμπλε να βαλει πληρως στο χερι την Ελληνικη οικονομια με την δημιουργια μιας νεας επενδυτικης Τραπεζας στο Λουξεμβουργο που θα εχει τον πληρη ελεγχο των τραπεζων και της οικονομιας του Ελληνικου κρατους.

    Ο λόγος είναι ότι δέν υπάρχει περίπτωση να αφήσουν την Ελλάδα ανεξάρτητη, οι “επικυρίαρχοι”, στην στρατηγική περιοχή που βρισκόμαστε. Διότι εάν μία ανεξάρτητη Ελλάδα θα μπορούσε και να αλλάξει στρατόπεδο και περάσει ας πούμε σε Ρωσική σφαίρα επιρροής, τότε υπερφαλαγγίζεται η Τουρκία!

    Η Ελλάδα συνεπώς με την Κρήτη και την Κύπρο είναι σημαντικότερη της Τουρκίας!

    Είμαστε λοιπόν δεμένοι χειροπόδαρα γιά να καθόμαστε υπάκουοι, με την απειλή της διακοπής των δόσεων των δανείων στην καλύτερη περίπτωση, ή με την απειλή του “πράσινου φωτός” γιά εισβολή από την Τουρκία άν δεν κάτσουμε καλά στην χειρότερη.

    Δέν πρόκειται να μας αφήσουν λοιπόν να βγούμε από την οικονομική κρίση, δεν τους συμφέρει. Οι Ελληνες σε ολη την ιστορια μας δειξαμε οτι ειμαστε ανικανοι να ενωθουμε και θα σας θυμησω οτι οι πατριωτες Κολοκοτρωνης, Καραισκακης κτλ πεθανανε φτωχοι και φυλακισθηκαν ενω οι Μαυροκορδατοι και αλλοι προυχοντες κτλ φαγανε τα λευτα του πρωτου δανειου απο την Αγγλια και τελικα δολοφονησαν τον πρωτο τιμιο πρωθυπουργο της χωρας, Καποδιστρια.

    Ισως μπορέσουμε μετά τό πέρας ενός νέου, πιθανώς και επικείμενου, παγκοσμίου πολέμου.

    ΥΓ. Δημητρη καλο θα ειναι να γραψεις ενα αρθρο και να εξηγησεις απο ποιον και γιατι εφευρεθηκε και κατασκευαστηκε ετσι το ΕΥΡΩ και ποιος ειναι ο πραγματικος σκοπος της υπαρξης του, εαν δεν το εχεις ηδη κανει........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν και οχι σχετικο με την αναρτηση σας, ηθελα να ρωτησω τι γνωμη εχετε για τα γεγονοτα στην Αιγυπτο - Τουρκια - Βραζιλια και αν κατα καποιο τροπο σχετιζονται; Ζουμε μια νεα εποχη εξεγερσεων και επαναστασεων η ειναι απλα μεμονωμενες φωτιες που θα κοπασουν; Ειδικα για την Αιγυπτο θα ηθελα τη γνωμη σας για το τι γινεται συνολικα σε αυτη τη χωρα απο το 2011 εως και σημερα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσωπική μου άποψη είναι ότι ζούμε σε μια παγκόσμια κλιμακούμενη περίοδο πολέμων και επαναστάσεων. Ο ίδιος ο χαρακτήρας της παγκόσμιας κρίσης εξασφαλίζει το γεγονός αυτό. Και να σβήσουν οι εστίες που υπάρχουν σήμερα, είναι σίγουρο ότι θα ξεσπάσουν άλλες αύριο. Δεν μπορεί να υπάρξει παγκόσμιο σύστημα όπου τα 2/3 των χωρών είναι καταδικασμένα στην ανέχεια και στους πολέμους. Ούτε μπορούν να περιοιρστούν οι εξεγέρσεις σε μια εποχή όπου το κυρίαρχο σύστημα όχι μόνο δεν εγγυάται ούτε καν μια στοιχειώδη επιβίωση, αλλά δυσκολεύει ακόμη περισσότερο τον βιοπορισμό ακόμη και των μεσαίων στρωμάτων. Η παγκόσμια κρατικομονοπωλιακή ολιγαρχία δεν μπορεί να υποστεί ήττες, δεν έχει περιθώρια για παραχωρήσεις, είναι υποχρεωμένη να συνθλίβει την κοινωνία σε κάθε βήμα και με κάθε δυνατό τρόπο προκειμένου να διασφαλίζει την κυριαρχία της. Κι έτσι κάθε αγκομαχητό της εργαζόμενης κοινωνίας, κάθε προσδοκία για μια καλύτερη ζωή θα μετατρέπεται πολεμική κραυγή και θα παίρνει διαστάσεις κοινωνικής εξέγερσης. Είτε το θέλει η δεξιά και η αριστερά του συστήματος, είτε όχι.

      Διαγραφή
  3. Μπορείτε να μας πείτε τί γνωρίζετε για την υπόθεση Σώρρα? το δικαστήριο τους αθώωσε, τί πιστεύτε ότι γίνεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απαντώ για πολλοστή φορά: Ο Σώρρας είναι ένας απατεώνας. Τα 600 δις δολάρια δεν υπάρχουν. Είναι ιδιωτικές απαιτήσεις κάποιου απατεώνα δικηγόρου από τις ΗΠΑ που ζει στις Μπαχάμες και τις έχει αποκτήσει από μηνύσεις (που έχουν κριθεί ανυπόστατες) εναντίον όποιου χρησιμοποιεί το όνομά του, το οποίο έχει κατοχυρώσει ως trade mark. Ο Σώρρας μέχρι πριν την κρίση ήταν επιχειρηματίας παιδότοπου στην Πάτρα και όταν έριξε φαλιμέντο συνδέθηκε μ' αυτή την διεθνή συμμορία και μας εμφανίστηκε ως σωτήρας. Προσωπικά δεν είμαι ηλίθιος για να χρειάζομαι απόφαση δικαστηρίου προκειμένου να αντιληφθώ έναν καθ' έξη και συνείδηση απατεώνα. Όσο για την απόφαση του δικαστηρίου που το αθώωσε, απ' όσο ξέρω αθωώθηκε γιατί πολύ απλά οι ενάγοντες τον Σώρρα δεν εμφανίστηκαν.

      Διαγραφή
    2. Γιατί δεν εμφανίστηκαν για να τελειώνει εκεί το θέμα? γιατί δε βγαίνει κάποιος να τους ξεσκεπάσει και να τους κλείσουν φυλακή για τις απατεωνιές τους? εγώ είμαι ηλίθιος και δεν μπορώ να τους αντιληφθώ, ποιός με προστατεύει απ αυτούς?

      Διαγραφή
    3. Γιατι να εμφανιστουν, αγαπητε μου; Μια χαρα τους εξυπηρετει το φαινομενο Σωρρας. Παραπλανα και αποπροσανατολιζει μια χαρα. Αντι να αγωνιζονται, καθονται αρκετοι και περιμενουν το μαννα εξ ουρανου, τα 600 δις. Θεοσταλτος ειναι για το συστημα ο Σωρρας. Ασε, που εμμεσα περναει στο κοσμο την αποδοχη του χρεους,(να παρουμε τα 600 να ξεχρεωσουμε) αρα την πληρη νομιμοποιηση του. Αυτο που θελουν οι κυβερνωντες στην ουσια. Αν δεν εμφανιζοταν απο μονος του, θα τον εφτιαχναν.

      Ενα παρομοιο φαινομενο ειναι οι συλλογικοτητες της πλακας, ολες χρηματοδοτουμενες απο την Ε.Ε., που προωθουν κατι ανωδυνες δρασεις και φεστιβαλ, που απο αυτα δεν κινδυνευει το συστημα, και ο κοσμος που συμμετεχει, νομιζει οτι αγωνιζεται και κανει ταχα πραξη την εμπρακτη αλληλεγγυη, ως λυση για τη κριση και αλλα τετοια φαιδρα. Αν ειναι ποτε δυνατον, η ανταλλαγη υπηρεσιων μεταξυ πολιτων να μας βγαλει πραγματικα απο τη κριση. Και ολα αυτα ειναι τελειως μακρια απο το δια ταυτα. Χαρακτηριστικο παραδειγμα η Τραπεζα Χρονου, που στην επισημη ιστοσελιδα της, δεν φαινεται η συνδεση της με την Ε.Ε. Αλλα στο φεις μπουκ, στις διαφορες σελιδες της, καποιοι εχουν παρει μεγαλη κουταλα, προωθειται σε καποιες περιοχες και μεσω δημων, και τους ξεφευγει η αληθεια. Οτι απλα μερικοι τα παιρνουνε χοντρα απο το Εσπα.

      https://www.facebook.com/photo.php?fbid=319329188197247&set=oa.343121792457651&type=1&theater

      Διαγραφή
  4. κ.Καζάκη, πολύ καλό, και ενδιαφέρον άρθρο !! Αλλά πρέπει να κάνετε και μία δημοσίευση με θέμα το εθνικό νόμισμα !! Πως θα γυρήσουμε σε αυτό, τις επιπτώσεις, τα πλεονεκτήματα, ακόμη και την ιστορία του ! Το ξέρω ότι έχετε μιλήσει γι'αυτό και έχετε γράψει, αλλά ενώνοντας όλα αυτά θα έχουμε επιτέλους μία πλήρης είκόνα του εθνικού νομίσματος !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυκλοφορεί ένα μικρό βιβλίο. Ο τίτλος του: Ευρώ και Εθνικό Νόμισμα, Χίλια Ψέματα και μια Αλήθεια. Είναι των εκδόσεων "Έσοπτρον". Το έγραψε το μέλος της Π.Γ. του ΕΠΑΜ Όθωνας Κουμαρέλλας. Το βιβλίο έχει αυτόν ακριβώς τον σκοπό, δηλαδή να συγκεντρώσει τα πάντα γύρω από το Εθνικό Κρατικό νόμισμα και απαντά σε όλες τις ερωτήσεις που προκύπτουν σε, όσο το δυνατό, απλή γλώσσα.

      Διαγραφή
  5. Κώστα καλημερίζω από Κύπρο. Στην Ελλαδα μου λές ότι πτωχέυσατε, εδώ στην Κύπρο έχει 2 μέρες και ειδικά σήμερα οι MOODYS μας το είπαν ξεκάθαρα είστε πτωχευμένοι. Οι πολιτικοί μας κοροϊδέυουν τον λαό και ο κοσμάκης δεν ξέρει τι κακά τον περιμένουν. Πες μου και εσύ τα σχολιά σου για το πως έχει η Κύπρος αυτή τη στιγμή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έρχεται πλήρη οικονομική και κοινωνική κατάρρευση. Οι μάσκες θα πεσουν όταν η μαριονέτα των αμερικανών Τσίπρας θα συγκυβερνήσει με τα ανδρείκελα της ΝΔ. Μετα από αυτό το πολιτικό σκηνικό θα αλλάξει δραματικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ποια η αποψή σου για τραπεζικό σύστημα χωρις επιβολή τόκων ? Νομίζω σε κάποιες μουσουλμανικές χώρες ισχύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι κάτι το οποίο θα μπορούσε να μελετήσει κανείς την εφαρμογή του. Βέβαια, κάτι τέτοιο είναι αδιανόητο χωρίς να υπάρχει εθνικό κρατικό νόμισμα που προμηθεύει την οικονομία με ρευστότητα, με χρήμα χωρίς τόκο.

      Διαγραφή
  8. Ευτυχώς που υπάρχει και ο Καζάκης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πιστεύετε ότι οι εκθέσεις της S&P στις οποίες αναφέρεστε, μπορεί να είναι υποκινούμενες και αν όχι γιατί;

    Αν ναι, στα πλαίσια μεθοδεύσεων με ποιό πιθανό στόχο εις βάρος της χώρας μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν εννοείτε τις εκθέσεις που αναφέρω στο άρθρο, τότε θα πρέπει να σας πω ότι αυτές βασίζονται στην τιμολόγηση των CDS στην παγκόσμια αγορά, η οποία με την σειρά της εξαρτάται από την προσφορά και ζήτηση. Αν κανένας δεν θέλει να εκδόσει CDS για ελληνικά ομόλογα, ή να αγοράσει ελληνικά CDS, δηλαδή κανείς δεν ενδιαφέρεται να αγοράσει ασφάλιστρα κινδύνου, τότε αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη για τις αγορές και κανείς δεν ρισκάρει ούτε καν την αγορά CDS. Αυτή είναι η λειτουργία των διεθνών κεφαλαιαγορών. Όσο εξαρτάται η Ελλάδα από αυτές, τόσο θα είμαστε έρμαιο στις διαθέσεις τους.

      Διαγραφή
  10. Κε Καζακη

    Οπως ξερεις η επιμονη και υπομονη παντα φερνει αποτελεσματα.

    Ο Τρανγκας μου απαντησε στον αερα, οτι εισαι ακριβοθωρητος και πολυ απησχολημενος και γιαυτο δεν μπορει να σε βγαλει......

    Απο οτι ξερω αυτο ειναι αληθεια .........διοτι σε παρακολουθω οσο μπορω καλυτερα και ακουω τις διαφορες ομιλειες σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και τον πιστεψες τον Τραγκα; Ρε συ, αυτος πηρε απο το Καζακη συνεντευξη για το Κρας και δεν τολμησε να την δημοσιευσει! Και θα τον βγαλει τωρα στην εκπομπη του;;; Ελα, ρε Γουιζ, μην εισαι τοσο αγαθιαρης και καλοπιστος.

      Διαγραφή
    2. Στον Τραγκα που τσιμπαγε δανεια χωρις εγγυησεις απο Βγενοπουλο κλπ κλπ αναφερεσαι? Μακρυα τετοια υποκειμενα απο μας...

      Διαγραφή
  11. Βασικό πρόβλημα είναι οτι το μεγαλύτερο κομμάτι του λαου δεν γνωρίζει πως λειτουργεί η οικονομία και το τραπεζικό σύστημα. Εαν γνώριζαν, τοτε θα φεύγανε με ελικόπτερο οι μαριονέτες πολιτικαντιδες την αλλη μερα. Φυσικά τα εξαρτώμενα και διαπλεκόμεμα απο τις τραπεζες και τους πολιτικους ΜΜΕ κρατάνε στο σκοτάδι το κοσμό για αυτά τα θέματα, τον αποβλακώνουν με ριάλιτι και τουρκικά σιριαλ και τον πανικοβάλλουν παρουσιάζοντας την εξοδο απο το ευρω ως "κόλαση". Και πολλοι φυσικα το πιστεύουν οχι απο κακή πρόθεση αλλα γιατι δεν γνωρίζουν την αλήθεια. Ειναι βασικο να καταλάβουν οι πιο πολλοι τι συμβαίνει. Μεσω των ελεγχόμενων ΜΜΕ αυτο ειναι αδύνατο. Υπάρχει ενα πολύ ενδιαφέρων ντοκυμαντέρ σε μορφη animation στο YOUTUBE που εξηγεί πολύ απλά πως δημιουργηθηκαν και πως λειτουργούν οι τράπεζες και τα κόλπα που κανουν, πως προκαλουνται οι οικονομικες κρισεις, κλπ.
    Λέγεται "MONEY AS DEBT"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εγω εγραψα οτι μου ειπε ο Μασωνος Τρανγκας..... και επειδη ξερω οτι ο Καζακης ειναι λιαν απησχολημενος, γι'αυτο το ανεφερα και περιμενα τα σχολια του.

    Ανωνυμε να εισαι σιγουρος οτι δεν ειμαι καθολου αγαθος και καλοπιστος...... τον ακουω ομως το πρωι για να περνα η ωρα μου...... και να μην βλεπω τα αλλα τουρκοκαναλα και τσοντοκαναλα.

    Επειδη το εμαιλ δεν στοιχειζει τιποτα...... απλουστατα μου αρεσει να τον δουλευω πολυ χονδρα..... τι να δω το πρωι... το ΜΕΓΑ η Λυριτζη και οικονομου?

    Συγνωμη αλλα θελω να απολαυσω τον πρωινο μου καφε!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. κυριε καζακη, εξαιρετικο το αρθρο. η ανοδος των ασφαλιστρων κινδυνου απο τριμηνο σε τριμηνο σε συνδιασμο με τις κινησεις της ελλαδας μετα απο καθε εκθεση ειναι απολαυση και περιτρανη αποδειξη του που παμε. παρ ολα ταυτα, μηπως θα μπορουσατε να εξηγησετε με απλα λογια και πιο αναλυτικα τι ακριβως ειναι τα ασφαλιστρα κινδυνου και πως η αυξηση τους συνδεεται με την αυξηση πιθανοτητας χρεωκοπιας μιας χωρας? ο περισσοτερος κοσμος δεν εχει ειδικες οικονομικες γνωσεις και προσπαθει απεγνωσμενα να καταλαβει το παιγνιδι που παιζεται με τα ασφαλιστρα. ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΥΠΝΟΤΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΕΝ ΠΟΛΟΙΣ ΣΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΟΥΝ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ=ΚΙΝΈΖΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασικα οφειλεται σε εναν ψυχολογικο μηχανισμο (diffused responsibility) οπου αν δε δεις καποιον αλλο να κανει κατι, λες "εγω μονος μου τι να κανω? Δε μπορω μονος μου να αλλαξω το συστημα, οσο και αν διαμαρτυρηθω / χρειαζεται να κανουμε κατι ολοι μαζι".

      Σε συνδυασμο με την προβολη της εικονας μεσω των media οτι ολοι ειναι απαθεις, αυτο δημιουργειται/αναπαραγεται ως effect.

      Διαγραφή
  15. Πολλοι εχουν φαει το παραμυθι οτι φτασαμε εδω λογω μεγαλου δημοσιου τομεα και σπαταλων και οτι το ευρω και η ΕΕ ειναι εγγυηση.....ευημεριας και οτι εαν αποχωρουσαμε απο αυτα θα γινουμε τριτος κοσμος. Τωρα ειναι ομως που γινομαστε τριτοκοσμικη χωρα. Η κατασταση ειναι αδιεξοδη και οσο περναει ο καιρος και η καταρρευση συνεχιζεται τοσο πιο πολλοι ελληνες θα αρχισουν να αμφισβητουν τι συμβαινει. Θα παει μακρυα η βαλιτσα.
    Και το πολιτικο σκηνικο θα αλλαξει ακομα πιο δραματικα τα επομενα χρονια, ισως πιο πολυ απο οσο λλαξε με τη καταρρευση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και την ανοδο συριζα-ΧΑ. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ,ΔΗΜΑΡ ειναι πολιτικα πτωματα. Ο συστημικος συριζα δεν προσφερει τιποτα ουσιαστικο, και θα αποκαλυφθει η γυμνια του οταν θα καει οταν συγκυβερνησει με τη ΝΔ. Τι μενει μετα ? Η χρυση αυγη βρεθηκε απο το 0,2% στο 20% (?) μεσα σε 2 χρονια αλλα δειχνουν να μην εχουν ιδεα τι συμβαινει στην οικονομια ουτε να μπορουν να διαχειριστουν τη κατασταση (οπως επισης και ο συριζα).
    Δεν βλεπω καποιο αλλο κομμα εκτος ΕΠΑΜ να καλυψει το πολιτικο κενο που θα δημιουργηθει. Το ΕΠΑΜ εχει τεκμηριωμενη και ολοκληρωμενη προταση για το οικονομικο αδιεξοδο. Οποτε, μπορει η επιρροη του να θεωρειται μικρη τωρα, αλλα δεν αποκλειεται σε 2-3 χρονια να φτασει το 25-30%. Μην ξεχναμε οτι τα πραγματα θα χειροτερευσουν και αλλο για τα επομενα χρονια οδηγωντας σε πληρη ασφυξια τη κατασταση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απαντηση @Ανώνυμος 5 Ιουλίου 2013 - 6:46 μ.μ.

      Συμφωνω μαζι σου οτι αλλοι ειναι οι λογοι για το σημερινο καταντημα της Ελληνικης οικονομιας. Γνωμη μου ειναι οτι ολα αυτα που συμβαινουν ειναι μερος ‘’ ΤΟΥ ΤΕΛΕΙΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ .... ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ’’, που συνελλαβαν, σχεδιασαν και εφαρμοζουν η Διεθνης Εβραικη Λυστοσυμμορια των (Τραπεζιτων) Τοκογλυφων.

      Τον περασμενο Απριλιο ειχα γραψει ενα μικρο αρθρο για τους πραγματικους λογους πισω απο το οικονομικο σχεδιο καταστροφης που εφαρμοζεται στην χωρα μας, οπως και σε αλλες χωρες της ΕΕ, αλλα λογω του οτι ηταν πολυ μεγαλο για αυτο το Μπλογκ και σεβομενος τον χωρο του Κου Καζακη το δημοσιευσα σε ενα αλλο Φορουμ οπου ανεβαζονται επεισης και τα περισσοτερα αρθρα του Δημητρη Καζακη.

      ‘’Το τελειο Εγκλημα ειναι αυτο ........ που ειναι Νομιμο!’’

      http://www.thegreekz.com/forum/showthread.php?693922-%CE%A4%CE%BF-%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%BF-%CE%95%CE%B3%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%B5%CE%B9%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%B9%CE%BD%CE%B1%CE%B9-n%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BC%CE%BF&p=18029382&viewfull=1#post18029382

      Στο ιδιο φορουμ μπορεις να διαβασεις και το αρθρο του Κου Καζακη ‘’ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ 100 ΠΡΩΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΜΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΛΛΑΪΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ’’

      http://www.thegreekz.com/forum/showthread.php?693061-%CE%A4%CE%9F-%CE%A0%CE%A1%CE%9F%CE%93%CE%A1%CE%91%CE%9C%CE%9C%CE%91-%CE%A4%CE%A9%CE%9D-100-%CE%A0%CE%A1%CE%A9%CE%A4%CE%A9%CE%9D-%CE%97%CE%9C%CE%95%CE%A1%CE%A9%CE%9D-%CE%9C%CE%99%CE%91%CE%A3-%CE%9A%CE%A5%CE%92%CE%95%CE%A1%CE%9D%CE%97%CE%A3%CE%97%CE%A3-%CE%A0%CE%91%CE%9B%CE%9B%CE%91%CE%AA%CE%9A%CE%9F%CE%A5-%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%A9%CE%A0%CE%9F%CE%A5

      Θα στειλω το αρθρο στον Κο Καζακη και ελπιζω να το ανεβασει και εδω και φυσικα ελπιζω να κανει το δικα του σχολια, εαν εχει καιρο.

      Διαγραφή
    2. Ολα τα σημερινα κομματα που ειναι μερος της σημερινης βουλης ειναι μερος ενος συστηματος που μονο καταστροφη εφερε στην χωρα και οχι προοδο, συμπεριλαμβανομενων και των αντιδραστικων κομματων οπως το ΚΚΕ. Αυτα τα εχει ηδη αναλυσει πολυ καλυτερα απο μενα ο κος Καζακης.

      Ο κος Καζακης και το ΕΠΑΜ εχουν κανει σωστες αναλυσεις και προτασεις με ποιο τροπο μπορει η Ελλαδα να ανακαμψει την καταστροφικη πορεια και να δημιουργησει τις σωστες προυποθεσεις για την επανιδρυση ενος Ανεξαρτητου, αξιοκρατικου, οικονομικα δικαιου και ανταγωνιστικου κρατους για το κοινωνικο ωφελος και την ευημερια ολου του λαου της πατριδας μας και για να παψει να ειναι φεουδο μιας μικρης ολιγαρχιας.

      Το προβλημα ομως ειναι οτι ο Κος Καζακης και το ΕΠΑΜ, εχουν σχεδιασει και αποφασισει την εξαπλωση και αναδειξη του κινηματος σε ενα Τροσκικο οργανικο σχεδιο που χρειαζεται πολλα χρονια για να επιτευχθει. Το σχεδιο αυτο εφαρμοζεται στην Βαση και επεκτεινεται κατα πλατος, με μικρες ομαδες κατα γειτονια, χωρους εργασιας κτλπ, οι οποιες εχουν σημειο αναφορας και λαμβανουν οδηγιες κατ’ευθειαν απο το κεντρο. Το συστημα αυτο οταν εξαπλωθει δεν ειναι ευαλωτο οπως το Πυραμιδικο σχεδιο που εφαρμοζουν ολα τα αλλα κομματα και βλεπουμε σε καθε διαδηλωση ή πολιτικη συγκεντρωση και γνωριζουμε τα αποτελεσματα με τα ΜΑΤ.

      Διαβαστε την ιστορια της ‘’Κοκκινης Ορχηστρας’’ και θα καταλαβεται πολυ περισσοτερα.

      http://www.troktikaras.com/2011/12/kokkini-orxistra-sobietiki.html

      Διαγραφή
    3. Για παραδειγμα αυτο φανηκε πολυ καθαρα στην Αιγυπτο οταν αρχισαν οι περσινες κινητοποιησεις της ‘’Ισλαμικης Αδελφοτητας’’, Επεισης φανηκαν οι δυνατοτητες που εχει αυτο το συστημα να εγειρει και να κατευθυνει τον λαο και το πληθος, απο την ‘’Ισλαμικη Αδελφοτητα’’, που ειναι ωργανωμενη σε αυτο το μοντελο. Πιστευω να γινεται αντιληπτο οτι εαν μία ή δεκα τετοιες ομαδες διαλυθουν απο τα οργανα της εξουσιας οι αλλες, εκατονταδες ή χιλιαδες ομαδες ειναι ανεξαρτητες, ευκινητες λογω μεγεθους και με τις αναλογες οδηγιες απο το κεντρο, συνεχιζουν και επιτυνχανουν τον σκοπο τους, οπως εγινε με την καταληψη της Πλατειας Καχριρ. Οταν πλεον ενωθουν σε τοσο μεγαλη μαζα ειναι σχεδον αδυνατο να αντιμετωπιστει ευκολα απο το συστημα.

      Στις τελευταιες δημοσκοπησεις που ειδα το ΕΠΑΜ πηρε 1.99% κατα συνεπεια ειναι πολυ μικρο ωστε να εχει μεγαλη επιδραση στον αποκοιμισμενο λαο. Συνεπως επειδη ο χρονος που απομενει, πριν την τελικη καταστροφη, ειναι πολυ λιγος, οπως ηδη εχω πει στον Κο Καζακη, χρειαζεται αλλαγη τακτικης και το Ιντερνετ προσφερει μεγαλες δυνατοτητες, για την εξαπλωση του κινηματος. Πιστευω οτι το ΕΠΑΜ εχει πολλους σοβαρους νεους ειδικους που μπορουν να εξαπλωσουν το μυνημα και ο Καζακης αντι να ταξιδευει νυχθημερον σε ολη την Ελλαδα να συγκεντρωσει την προσοχη του στα μεγαλα ΜΜΕξαθλιωσης ωστε να τον ακουει η βλεπει ο περισσοτερος λαος.

      Οσο για τον Τρανγκα τον εχει ηδη καλεσει πολλες φορες ... ιδου η τελευταια http://www.youtube.com/watch?v=Eq38Odvl7hU

      Διαγραφή
  16. Το τελειο Εγκλημα ειναι αυτο ... που ειναι Nομιμο

    Δυστυχως αυτοι που οδηγησαν την χωρα μας στο Mνημονιο και οσοι μας εβαλαν χοντρά και βαθειά στο σπιράλ του οικονομικου θανατου, επιμενουν να το παιζουν ΣΩΤΗΡΕΣ.

    Σωτηρες, πυροσβεστες και διασωστες, οι αθλιοι ‘’εφιαλτες’’ που ανοιξαν την κερκοπορτα!

    Στην πραγματικοτητα ολοι αυτοι, οι ‘’εφιαλτες’’ που υπογραψανε πιστη εφαρμογη του μνημονιου και κλεψανε απατηλα την ψηφο του ‘’Σοκαρισμενου’’ και ‘’εκβιαζωμενου’’ απο τα προδοτικα Μεσα Μαζικης Εξαθλιωσης του Ελληνικου λαου, εκτελουν τις εντολες των δυναμεων κατοχης (Διεθνεις Τοκογλυφοι) παραγουν Δικαιο Δυναμεων Κατοχης, το οποιο πρεπει να δημιουργησει οικονομικα αποθεματα, πολυ συντομα, που θα πρεπει να επιστρεψουν, με ολους τους τοκους, στα ταμεια της διεθνους τοκογλυφιας, κυριως στα Γερμανικα τραπεζιτικα ταμεια.

    Για αυτον το λογο προκαλουν τεκτονικες δονησεις οι στοχοι των φορολογικων νομοσχεδιων, και το φοροκυνηγητο εκατομυριων Ελληνων.

    Δεν ξυπνουν το πρωϊ οι κρατουντες Δοσιλογοι, ουτε οι δεξιοι η αριστεροι συνεταιροι τους και σχεδιαζουν πως θα γινουν δυσαρεστοι φτιαχνοντας τετοια νομοσχεδια. Ολα αυτα τα νομοσχεδια επιβαλονται απο την Τροικα, που εκπροσωπει την Διεθνη Εβραικη τοκογλυφικη ληστοσυμμορια, και οι συνεργατες των δυναμεων κατοχης, τα γραφουν, τα ψηφιζουν ή τα περνανε ντουκου, μεσω του "Γερμανοφωνου Αντιστασιακου" Προεδρου της Δημοκρατιας που τα υπογραφει, με το κατεπειγον. ‘’ Σχεδια Νομου’’ τα λενε, κατι που επιτρεπει το σημερινο Συνταγμα που το αλώσανε και καταπατήσανε πληρως, πολλοστες φορες, χωρις να φερνουν ουδεμια ευθυνη, οπως αναφερεται στο αρθρο 86 του Συνταγματος, το τερατουργημα του ‘’συνταγματικου εγκληματια’’ Βενιζελου. Οπου τερατουργημα και η υπογραφη του Τουρκογλου απο κατω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γιαυτο λοιπον εχουμε αυτα τα νομοσχεδια και καθημερινα συλλαμβανονται χιλιαδες Ελληνες πολιτες για χρεη στο Δημοσιο και οδηγουνται στα δικαστηρια και σιδηροδεσμιοι αγριως στις φυλακες, (οχι ομως μελοι της οικονομικης Ολιγαρχιας), οπου εχει δημιουργηθει πλεον απροχωρητο και σχεδον καθημερινα εχουμε διαμαρτυριες απο τους κρατουμενους σε διαφορες φυλακες.

    Γι’αυτο υπαρχει απαξιωση καθε ιχνους αξιοπρεπειας των Ελληνων πολιτων, γι’αυτο εξαθλιωνονται και ισοπεδωνονται χιλιαδες οικογενειες, ανεργες οικογενειες, γι’αυτο αφυδατωνονται και ξεζουμιζονται χιλιαδες αστοι, γιαυτο συντριβεται και καταρεει η Εθνικη αμυνα της χωρας, γι’αυτο απαθλειωνεται η ικανοτητα της Ελλαδας να χειριστει τα εξωτερικα θεματα της.

    Αυτο θελει η διεθνης ληστοσυμμορια των τοκογλυφων, και το κανουν μεσω του ΔΝΤ και το απαιτουν επεισης οι αντιπροσωποι τους στο Δ’ Ραιχ.

    Η Ελλαδα μας εχει γινει κλωτσοσκουφι και πειραματοζωο στην Ευρωπη και στον δηθεν πολιτισμενο κοσμο. Εδω πειραματιζονται για 3 χρονια και εφαρμοζεται το μεγαλυτερο πειραμα της ‘’Νεο-φιλελευθερης σχολης του πανεπιστημιου του Σικαγου-ΗΠΑ’’, των ιδιωτικοποιησεων, της Τραπεζοκρατιας και εταιριοκρατιας, η αρπαγή και ο ελεγχος των ασημικων και της περιουσιας της χωρας μας, αντι πινακιου φακης με τελικο σκοπο την πληρη αλωση και κηδεμονια της χωρας σε συνεργασια με τους ντοπιους Κουισλινγκς. Η Ελλαδα διαλεχτηκε σαν πρωτος στοχος διοτι οι Ελληνες ιστορικα ειναι ατιθασοι και οταν πετυχει πληρως το πειραμα τοτε θα το επεκτεινουν πληρως σε αλλες χωρες του πλανητη, οπου ηδη εχουν κανει σχετικη προεργασια.

    Παρακολουθησατε πιστευω τις εξελιξεις στην Κυπρο, το επομενο θυμα, που τωρα οδηγουνται στην πληρη καταστροφη, οπως η μητερα Ελλαδα. Οσο για τα Ρωσσικα κεφαλαια που ειχαν στην Κυπρο οι Ρωσσοι ολιγαρχες ....... κανανε φτερα προτου ανοιξουν ξανα οι Τραπεζες και ξεκινησει η μεγαλη ληστεια των Τραπεζων Κυπρου και Λαικης, γιαυτο οι Ρωσσοι δεν ειχαν κανενα προβλημα οταν κουβεντιαζαν (δουλευαν) τον Σαρρη. Τα υποκαταστηματα της Τραπεζας Κυπρου στην Μοσχα και Λονδινο .... ηταν ανοιχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πιστευω οτι ολοι εχεται δει την αλλαγη του Διεθνως κατεστημενου σχετικα με τις αποταμιευσεις στις Τραπεζες οι οποιες πλεον δεν προστατευονται και αυτοι που φυλαγουν η βαζουν τα χρημματα σε διαφορους λογαριασμους, δεν ειναι πλεον καταθετες αλλα επενδυτες, αρα δεν εχουν προστασια τα χρημματατα τους και ειναι γνωστο το τι συμβαινει σε οσους κανουν επενδυσεις στην χρηματιστηριακη αγορα! Το ιδιο και σε οσους αγοραζουν Bonds (Ομολογα). Τωρα που οι Ελληνικες και πολλες αλλες τραπεζες στην ΕΕ εχουν φτωχυνει, αλλα τις κρατανε σε ζωη με διαφορα τερτιπια, για να παιξουν τα ληστρικα παιχνιδια τους, θα τις χρησιμοποιησουν για να κλεψουν τα χρημματα του κοσμου. Κανονικα πρεπει να κλεισουν και να γινει εκκαθαρισμα. Πριν μερικες μερες διαβασαμε οτι και η Deutsche Bank εχει μια τρυπα 12 Δις στα βιβλια της!

    Σημειωστε οτι οι Τραπεζες ειναι Ιδιωτικες επιχειρησεις που στην πραγματικοτητα βαρεσαν κανονι λογω κακης διαχειρισης και κακων επενδυσεων των χρημματων των καταθετων και θα επρεπε να τις αφησουν να κλεισουν, να γινει γρηγορα ξεκαθαρισμα και αφου κρατικοποιηθουν μετα με κρατικη χρηματοδοτηση να επανελθουν υγιεις στην οικονομια του κρατους μας, αλλα η διεθνης ληστοσυμμορια των Τοκογλυφων εχει διαφορετικα σχεδια. Τα ιδιωτικα χρεη των τραπεζων μετην βοηθεια των προδοτικων κυβερνησεων τα φορτωσανε στην πλατη του λαου, σαν Εθνικα Δανεια, και τωρα οι Ελληνες πληρωνουν την απληστια τους και τα δικατους λαθη. Αυτοι δε, οι Τραπεζιτες, που μοιρασαν τα λευτα αφειδως στους ημετερους, τωρα αντι να πανε φυλακη, με τον Νομο που περασαν προχθες στην βουλη, μπηκαν στο απυροβλητο για οτι εκαναν στο παρελθον και στο μελλον και συχρονως αμειβονται πλουσιοπαροχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ειναι πλεον λιαν καθαρο οτι ολα γινονται για την Διεθνη Εβραικη Ληστοσυμμορια των Τραπεζων. Ολα τα σχολια, συνθηματα κτλπ για την ρευστοτητα των τραπεζων ειναι παραμυθια. Σκοπος τους ειναι ολες οι τραπεζες της Ευροζωνης να περιελθουν κατω απο τον πληρη ελεγχο της ΕΚΤ που ελεγχει πληρως η Deutsche Bank, η οποια επεισης ελενχεται απο την Εβραικη ληστοσυμμορια της Goldman Sachs. Οπως ηδη γνωριζουμε η Goldman Sachs εχει την δυναμη να επιβαλει δικες της κυβερνησεις, Παπα-δημιος στην Ελλαδα, Μοντι στην Ιταλια, Mariano Rajoy στην Ισπανια, Pedro Coelho στην Πορτογαλια και τωρα καταφερε να επιβαλει τον πρωην δικο της υπαλληλο, Μαρκ Carney, διοικητη, στην Εθνικη Τραπεζα της Αγγλιας. Η ιδια κλικα που εκανε και κανει κουμαντο και στην ΙΔΙΩΤΙΚΗ Federal Bank των ΗΠΑ. Μηπως γνωριζεται ποιος ελεγχει την Federal Bank και αλλες 2000 και παραπανω τραπεζες στον κοσμος?

    Η Εβραικη οικογενεια Rothschild. Διαβαστε σχετικα ..... http://www.rothschild.com

    Αυτα που λενε περι βιωσιμοτητας του χρεους κτλ, δεν ειναι τιποτα αλλο παρα ενα μερος του τελικου σκοπου (the End game*) της μεγαλυτερης και ΝΟΜΙΜΗΣ ληστιας του πλανητη που σχεδιαστηκε αμεσως μετα τον Δευτερο Παγκοσμιο Πολεμο, τελικα τεθηκε σε πληρη εφαρμογη με την καταργηση του νομου "Glass-Steagall Act" που υπογραφτηκε απο τονπροεδρο Roosevelt το 1933.

    Ο νομος αυτος απαγορευε στις εμπορικες τραπεζες που δεχονταν ιδιωτικες καταθεσεις να συγχωνευονται με Επενδυτικες Τραπεζες. Παρα το βροντερο τους ονομα, οι Επενδυτικες τραπεζες δεν ειναι τιποτα αλλο παρα τζογαδόροι στο διεθνες οικονομικο καζινο που τζογαρουν σε οτιδηποτε θελεις να σκεφτει ο νου σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ο νομος Glass-Steagall Act υποχρεωνε την κυβερνηση να εγγυειτε τις καταθεσεις των πελατων αλλα απαγορευε στις τραπεζες να παιζουν στα καζινα της Wall street, και να ρισκαρουν τα χρημματα των καταθετων!

    Αυτος λοιπον ο νομος καταργηθηκε στις 12 Νοεμβριου 1999 απο το Kογκρεσσο, οταν ηταν Treasury Secretary ο Lawrence H. Summers πρωην Co-Chairman της Goldman Sachs.

    Διαβαστε: http://dealbook.nytimes.com/2009/11/...glass-steagall

    Ετσι λοιπον ο Sanford “Sandy” Weill, (Citigroup), Bob Rubin (Co-Chairman της Goldman Sachs και μετα US Treasury Secretary 1992), Lawrence (Larry) Summers και Tim Geithner (Goldman Sachs), Lehman Brothers, και τα αλλα μελη της Διεθνους Εβραικης ληστοσυμμοριας των Τοκογλυφων, (Bank of America, Chase Manhattan, Merrill Lynch, JP Morgan, AIG (insurance company) και Σια, με την εγγυηση το κρατους των ΗΠΑ ανοιξαν την πορτα για δραση τους σε ολον τον πλανητη. Μετα απο αυτο και για να πετυχουν την πληρη ελευθερια κινησεων και δραση σε ολοκληρο τον πλανητη, εδωσαν εντολη στο μελλος της ληστοσυμμοριας, Tim Geithner, (Goldman Sachs), να υποχρεωσει ολα τα 152 μελη του WTO (World Trade Organisation) να υπογραψουν, αφου πρωτα αλλαξαν πληρως τους ορους και επεβαλλαν το Nεο FSA (Financial Service Agreement), μεσω το WTO (World Trade Organisation) στην Γενευη. Ο Tim Geithner πολυ ευκολα πετυχε του σκοπου του εκβιαζοντας ολα τα μελη να υπογραψουν, ακομη και την Κινα με την απειλη οτι θα μπλοκαριστουν ολες οι εξαγωγες τους στις ΗΠΑ.

    Καποιος, φυσικα, μπορει να νομιζει οτι ολα αυτα ειναι κυηματα φαντασιας, αλλα ολοι οι σοβαροι οικονομολογοι τα ξερουν ολα αυτα αλλα δεν τολμανε να τα πουν ανοιχτα διοτι .. τους περιμενει το Ταμειο Ανεργιας.

    Επειδη κανω αναφορα για την μεγαλυτερη ΝΟΜΙΜΗ ληστια στον Κοσμο σας ερωτω:

    Ποιος τροφοδοτησε τις φουσκες της αγορας ακινητων στις ΗΠΑ πρωτα και του ευκολου καταναλωτικου δανεισμου και μετα αναψε τις φωτιες στην Ελλαδα το 2010 και 2011, και πριν στην Ινδονησια το 1998, Εκουαντορ 1999, Αργεντινη 2000, ξανα Εκουαντορ το 2005, Ουγγαρια 2006, Λατβια 2009 και παει λεγοντας;?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ετσι λοιπον για την μακροβιοτητα της δουλίας και σκλαβιας που εχουν επιβαλει στην χωρα μας και την πληρη καταληστευση της εθνικης μας περιουσιας, μετα την πληρη καταλυση της Εθνικης μας κυριαρχιας, που υπογραψανε ολοι οι προδοτες του δικομματικου κατεστημενου και οι υποστηριχτες τους, Παπανδρεου, Παπακωνσταντινου, Βενιζελος, Σαμαρας, Κουβελης, Καρατζαφερης μαζι με τους εγκαθετους των Τοκογλυφων. Παπαδημιο και Στουρναρα, η χωρα παει σε πληρη καταστροφη και διαλυση.

    Ο αθλιος και κυνικος εγκαθετος των Διεθνων Εβραιων τοκογλυφων, υπουργος των οικονομικων, Στουρναρας, περηφανευεται δημοσια οτι ο Wolfgang Schaeuble, του εδωσε συγχαρητηρια για το εργο που εκανε και συνεχιζει να κανει, σε λιγο χρονικο διαστημα!!!

    Η χωρα μας, η πατριδα μας ειναι στοχος, σχεδιων που αποβλεπουν στην πληρη αποδυναμωση, εξαθλιωση και στον τελικο διαμελισμο της. Δεν ειναι καθολου τυχαιο, οσο και εαν θεωρειται υπερβολικο απο ωρισμενους, οτι προωθηθηκε ταχεως, μετα την διαλυση και πτωση της Σοβιετικης Ενωσης, η αποξηλωση και αποψιλωση των ιδιεταιρων εθνικων χαρακτηριστικων μας και οτιδηποτε αλλο ενωνε την κοινωνια μας απο τους Δοσιλογους λεχριτες που κυβερνουσαν την χωρα ολο αυτο το διαστημα.

    Δεν ειναι τυχαια γεγονοτα, η συρικνωση της ιστοριας στα σχολεια μας, η απαγορευση, εστω και προεραιτικα, της θρησκειας μας στις ταυτοτητες, απο τον Εβραιο Σημιτη, η υπογραφη της συμφωνιας της Μανδριτης που αναγνωριζει τα “ζωτικα συμφεροντα” της Τουρκιας στο Αιγαιο, η αποδοχη της συμφωνιας του Δουβλινου 2 που κανει μεγαλυτερη μιξη και χαλαρωνει ακομα περιρισσοτερο τους ιρμους και ιστους της Ελληνικης κοινωνιας.

    Η ψηφιση νομοθεσιας, γενικωτερα, στρεφεται εναντιον των γεννησεων στην Ελλαδα και των κινητρων για ενισχυση του δημογραφικου μας προβληματος, και σε τελικη αναλυση η μνημονιακη νομοθεσια που υποβαθμιζει και συρικνωνει το τομεα της υγειας στην χωρα μας. Δηλαδη στην χωρα μας, με πολυ μεγαλο δημογραφικο προβλημα, με το αυξηνομενο ποσοστο της τριτης ηλικιας και με το ελαχιστο ποσοστο παραγωγικης ηλικιας που κατεδαφιζει τον τομεα της υγειας, αυτο δεν ειναι τιποτα αλλο παρα μια Γενοκτονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Δηλαδη ολα αυτα διωχνουν τα νεαρα μορφωμενα στοιχεια του πληθυσμου απο την χωρα, τα μεταφερουν σε αλλα μερη της υφηλιου για να επιβιωσουν, τα ξεκοβουν απο την πατριδα, ωστε εκει που θα πανε να δουλεψουν, θα κανουν οικογενειες, θα εχουνε δευτερης και τριτης γενιας παιδια, ενω εδω μειωνονται και συρικνωνονται οι παραγωγικες ηλικιες,

    Λογω της υπογραφης, απο τους προδοτες που κυβερνησαν και κυβερνουν την χωρα, της Συμβασης Δουβλινου 2, εχει γινει η Ελλαδα μια δεξαμενη δυστυχισμενων και απελπισμενων ανθρωπων απο τριτες χωρες. Ετσι αλλαζει δραματικα και υπερβολικα η πληθισμιακη ομαδικη συνθεση και συνοχη της Ελληνικης κοινωνιας και των αξιων που μας συνδεουν για αιωνες. Ταυτοχρονα αφυδατωνεται οικονομικα ο λαος με τις διαφορες βλακειες περι αναδιαρθρωσης, οικονομικης αναπτυξης, με Ελευθερες Οικονομικες Ζωνες και μακροχρονα εχουν προγραματισθει φυγοκεντρες τασεις ανεξαρτοποιησεων, το αποτελεσμα το σχεδιου Καλλικρατης. Αυτη ειναι η πραγματικη αποστολη του Γερμανου ‘’Φουχτελου’’ και συγρονως η υφαρπαγη των υγιων οικονομικων πορων της τοπικης αυτοδιοικησης προ υποστηριξη των καταχρεωμενων ομοσπονδων κρατων της Γερμανιας.

    Ετσι λοιπον με την λεγομενη βιωσιμοτητα του χρεους που πιπιλιζουν καθημερινα απο τα διαφορα παραθυρα οι συνεργατες των Διεθνων τοκογλυφων, και με την αναπτυξη που βλεπουν στα ονειρα τους, οι δοσιλογοι και προδοτες που κυβερνουν την χωρα, Σαχλαμαρας, Βενιζελος και το Κουνελι, θα κατορθωσουν την πληρη εφαρμογη και βιωσιμοτητα της συνεχους δουλίας του εναπομειναντος Ελληνικου λαου και τελικα θα οδηγησουν στην πληρη καταστροφη και εξαφανηση της χωρας μας. Το ιδιο ειχε συμβει, οπως γνωριζουμε στο παρελθον και περασανε παρα πολλα χρονια για να βγαλουμε απο πανω μας την επιβλεθεισα αποικιακη καταδυναστευση των ‘’ΟΥΛΕΝ’’, Παουερ και Σια.

    Ελληνες ξυπνηστε, ξεσηκωθειτε και αντισταθειτε ριχνοντας την κυβερνηση των Δοσιλογων, ηδαλως θα παψουμε να υπαρχουμε σαν λαος!

    Δημοσιευθηκε 12/4/2013

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πιστευετε οτι θα γινει "κουρεμα"καταθεσεων; Με ποιον τρπο 'η ποια δικαιολογια.Αν ναι, ποτε το προσδιοδιζετε αυτο χρονικα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν και δεν απευθυνεται σε μενα το ερωτημα, η δικη μου απαντηση ειναι η εξης. Αυτη τη στιγμη τα λεφτα που "υπαρχουν" ως καταθεσεις, δεν υπαρχουν πραγματικα. Δλδ αν οι πολιτες πανε να τραβηξουν τα 170 δις που εχουν, αυτα δεν υπαρχουν. Υπαρχουν το πολυ 10-15 δις (ρευστο των τραπεζων, του ΤΧΣ και του ΤΕΚΕ) και μετα παπαλα. Σε μια κριση οπου ο κοσμος θα παει να βγαλει τα λεφτα του απ'τη τραπεζα σε ενα ποσοστο απο 10 ως 20% της καταθετικης βασης (δλδ γυρω στα 35 δις), το συστημα θα εχει εξαντλησει πληρως ολη του τη ρευστοτητα και πλεον θα χρειαζεται εκτακτη ενισχυση απ'την ΕΚΤ. Αυτη θα γινει, προφανως, υπο ορους - οπως γινεται με καθε νεο δανειο/μηχανισμο στηριξης. Ενας απ'αυτους τους ορους μπορει να ειναι το κουρεμα των καταθετων. Η δικαιολογια θα ειναι απλη: Η καταθεση ειναι μια μορφη επενδυσης η οποια μεσω του ρισκου που εχει, παραγει καποιο επιπλεον κεφαλαιο υπο μορφη τοκου. Ως επενδυση "με ρισκο", οπως ειναι το νεο δογμα της ΕΕ για τους καταθετες, πρεπει οι καταθετες να επιμεριστουν την ευθυνη της επιλογης τους στο να βαλουν τα λεφτα τους σε τραπεζες-σαπακια. Κατι αντιστοιχο δηλαδη μ'αυτο που ειπαν και στους Κυπριους. Εντωμεταξυ τους κατηγορουσαν κι'ολας επειδη επαιρναν, λεει, μεγαλα επιτοκια, και οτι θα επρεπε να ειχαν ψιλιαστει οτι ολο αυτο ειναι φουσκα. Αν δουμε στην Ελληνικη πραγματικοτητα, υψηλα επιτοκια δινουν αυτη τη περιοδο και οι Ελληνικες (κατ'ονομα) τραπεζες οι οποιες εχουν αναγκη ρευστο. Ομως ειναι σε πιο δεινη θεση ακομα και απ'τις κυπριακες αφου εχουν ενα λογο καταθεσεων/χορηγησεων στυλ 170/230 (τεραστιο αρνητικο ανοιγμα) - και μαλιστα με το 30% των χορηγησεων να μην πληρωνονται, ενω οι Κυπριακες ηταν πιο ισορροπημενες σε στυλ 68/72.

      Οσο για τη χρονικη συγκυρια, η απαντηση ειναι όποτε τους βολευει πολιτικα ή όποτε προκυψει μη-διαχειρισιμο κυμα αναληψεων.

      1. Φαγανε τα λεφτα των ταμειων σε 4 κυματα (σταδιακη απαξιωση των αποθεματικων μεσω ΤτΕ σε περιοδο πληθωριστικου νομισματος, ΧΑΑ, δομημενα, PSI). Τωρα τρωνε και τα λεφτα των εφαπαξ.
      2. Φαγανε τα λεφτα των μετοχων στο ΧΑΑ, ειτε ηταν "μικρα" χαρτια (παλια), ειτε ηταν "blue chips" (συνεχιζεται μεχρι σημερα)
      3. Φαγανε τα λεφτα των ομολογιουχων
      4. Τρωνε τα λεφτα οσων εχουν ακινητα και αυτοκινητα στη κατοχη τους
      5. Μεσω της υπερφορολογησης τρωνε οτι αποθεμα / λιπος εχει ο κοσμος στην ακρη. Αν δεν εχει, τον αναγκαζουν να πουλαει το χρυσο του για να ζησει

      ...ειναι απλα θεμα χρονου να του φανε και τις καταθεσεις. Αυτη τη στιγμη γινεται μεσω του (4) και του (5) εμμεσως. Οταν θα γινει αμεσα, τοτε θα το πλασαρουν ως το κοινωνικα δικαιο. Οτι πρεπει οι πλουσιοι να πληρωσουν. Τοτε η κοινωνικη αλληλεγγυη απ'τον "πατο" της κοινωνιας που δε θα εχει στον ηλιο μοιρα, και οι περισσοτεροι θα ειναι καταχρεωμενοι (και οχι καταθετες) θα τεινει προς το μηδεν προς τους "μεγαλοκαταθετες", οπως θα το παρουσιαζουν τα media.

      Προς το παρον η μεσαια ταξη που διατηρει καταθεσεις ειναι ακομα χρησιμη γιατι μεσω των καταθεσεων τους εκβιαζει το πολιτικο συστημα οτι αμα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ για παραδειγμα, "θα τις χασουν". Και πανε και ψηφιζουν ηλιθιωδως ΝΔ/ΠΑΣΟΚ που εχουν λεηλατησει τα παντα (καθως και τη μεσαια ταξη, κατ'επαναληψη, σε μετοχες, ομολογα, ακινητα, συνταξεις κτλ).

      Αρκετοι βεβαια εχουν αντιληφθει οτι η πραγματικη απειλη για τη περιουσια τους δεν ειναι ο ΣΥΡΙΖΑ (που δεν κυβερναει) αλλα η ΠΑΣΟΚΟΝΟΥΔΟΥ που οντως κυβερναει. Αυτο, σε συνδυασμο με το οτι και η μεσαια ταξη γινεται "μικρη" ταξη, καιγοντας το λιπος της, οδηγει με μαθηματικη βεβαιοτητα στη χρονικη στιγμη οπου δε θα υπαρχουν αρκετοι να ψηφισουν υπερ μιας ΠΑΣΟΚΟΝΟΥΔΟΥ. Τοτε ισως το επιχειρησουν, μην εχοντας κατι να χασουν. Η μπορει να αφησουν το ΣΥΡΙΖΑ να ανεβει επανω και μετα να τον αφησουν με τη χειροβομβιδα απασφαλισμενη να του σκασει η οικονομια στα χερια. Και αυτο βολευει, πολλαπλως.

      Διαγραφή
    2. Βεβαιως αλλα ποτε ακριβως δεν ξερω. Πιστευω οταν οι Τραπεζες ξαναχρειαστουν ανακαιφαλαιωση, (πολυ συντομα) .... πιθανον μετα τις Γερμανικες εκλογες. Δηλαδη μολις περασουν στα ξενα χερια, οπως ειναι σχεδιασμενο γι’αυτο και δεν αφησαν να γινει συγχωνευση της ΕΤΕ με την Αλφα και γιαυτο δωσανε εντολη στο Στουρναρι μια φτωχευμενη,Τραπεζα Πειραιως, να την κανει βιωσυμη δινοντας την Αγροτικη και τις Κυπριακες Τραπεζες και συντομα και το Ταχειδρομικο Ταμιευτηριο, αφου φυσικα με τις δηλωσεις του, Το Στουρναρι, τις αποτιμησε και μετα τις εδωσε Τζαμπα στον Σαλλα και οποιοι ειναι πισω του. Αν καποιος υπουργος εκανε κατι τετιοι στην Αγγλια τωρα θα ητανε φυλακη, οπως και οι βουλευτες που πηραν καταχρηστικα λευτα απο το κρατος.

      Ολα αυτα περι των καταθεσεων τα εχει ηδη δημοσιευσει και πει ο ειδικος αναλυτης Κος Καζακης, εγω δεν ειμαι ειδικος. Να μη ξεχασουμε οτι το κτηνος του Βερολινου, Wolfgang Schaeuble, που διελυσε την Ανατολικη γερμανια, εκανε σχετικες δηλωσεις οπως και ο ανεκδιηγητος Ολλανδος Νταιζελβλοομ. Αραγε γιατι ερχεται ο Wolfgang Schaeuble στην Αθηνα στις 18 Ιουλιου?????? Να δει την Ακροπολη, οσο ειναι ελευθερη, η το Στουρναρι (με τ’ονομα) για να τελειωσουν τις ετοιμασιες πληρους καταλυσης του τραπεζιτικου μας συστηματος.

      Δεν πιστευω να υπαρχει καμια αμφιβολια επ’αυτου. Οι οικονομικοι δολοφονοι ειναι ποιο αδιστακτοι και χειροτεροι απο ολους τους στρατιωτικους κατακτητες και οπου πατησαν το ποδι τους κανανε μεγαλες γενοκτονιες.

      Δες αυτο το Βιντεο, εαν δεν το εχεις δει ...... http://www.youtube.com/watch?v=_4bzq8RB8Pg

      Διαγραφή
    3. Δ.Καζακης 11 Ιουνιου 2013-07-06

      Κυνική ομολογία ΔΝΤ: Μας κατέστρεψαν για να σώσουν τράπεζες και ευρώ!

      ‘’ Όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις που επέβαλαν το καθεστώς των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων, του ξεπουλήματος της χώρας και της εξαθλίωσης του ελληνικού λαού, είχαν σαν πρώτιστο μέλημα την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του ευρώ και του ευρωσυστήματος των τραπεζών. Προτίμησαν να διαλύσουν την χώρα και να εξοντώσουν τον λαό αντί να υποστεί ζημιές το ευρώ και οι ευρωπαϊκό τραπεζικό καρτέλ. Πόσο θα χρειαστεί ακόμη να το αντιληφθούμε;’’

      Δ.Καζακης - Δευτέρα, 1 Απριλίου 2013

      Στο στόχαστρο της τρόικας και οι καταθέσεις των Ελλήνων

      ‘’Με την απόφαση του Eurogroup να «κουρέψει» τις καταθέσεις στην Κύπρο και έτσι να φορτώσει την χρεοκοπία των τραπεζών στους καταθέτες, χάθηκε οριστικά και το τελευταίο φύλλο συκής της ευρωζώνης. Θυμάστε που μας έλεγαν όλα τα παπαγαλάκια ότι το ευρωσύστημα εγγυάται τις καταθέσεις; Τέρμα κι αυτός ο μύθος. Και μάλιστα με τον πιο παταγώδη τρόπο. Οι καταθέσεις μετατράπηκαν με τον πιο επίσημο τρόπο σε βορά του τραπεζικού καρτέλ προκειμένου να επιβιώσει παρά φύση. Όσο για τις καταθέσεις έως 100 χιλιάδες ευρώ, που υποτίθεται ότι είναι υπό καθεστώς εγγύησης, δεν έχει παρά να το πιστέψει μόνο όποιος πάσχει από μια ιδιότυπη μορφή βαρύτατης άνοιας. Ο λόγος είναι απλός. Το ευρωσύστημα δεν διαθέτει κανενός είδους σύστημα εγγυοδοσίας των καταθέσεων. Την εγγυοδοσία την έχει εναποθέσει στα κράτη-μέλη. Το κάθε κράτος-μέλος έχει την δική του πρόβλεψη εγγυοδοσίας για μέχρι 100 χιλιάδες κατάθεση. Το ελληνικό κράτος διαθέτει το Ταμείο Εγγυοδοσίας Καταθέσεων και Επενδύσεων. Μόνο που το εν λόγω Ταμείο διαθέτει, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ίσαμε 1.600 ευρώ! Με άλλα λόγια το ταμείο είναι άδειο και δεν μπορεί να εγγυηθεί το οτιδήποτε.’’

      Διαγραφή
    4. Λιαν συντομως μεσα φθινοπωρου,Αυγουστος,Σεπτεμβριος εκει γυρω στο περιπου μπορεις να διαβασεις αυτο δημοσιευμα:

      http://anemosantistasis.blogspot.gr/2013/07/blog-post_2765.html

      Διαγραφή
  24. @ Ανώνυμος6 Ιουλίου 2013 - 9:40 μ.μ.

    Ευχαριστω για τα σχολια σου αλλα εχω κατι αποριες σχετικα με το ποσα που αναφερεις. Ισως εσυ και ο Κος Καζακης θα μορουσατε να μου τις λυσετε.

    1) Απο οτι ξερω η Κυβερνηση καθε κρατους εγγυωταν ολες τις καταθεσεις του κοσμου, οχι μονο 100.000 Ευρω, μεχρι που εγινε η κριση της Κυπρου και το κτηνος του Βερολινου, Wolfgang Schaeuble, που διελυσε την Ανατολικη Γερμανια, εκανε σχετικες δηλωσεις για το -Bail in-, καθως και ο ανεκδιηγητος Ολλανδος Νταιζελβλοομ και ετσι αλλαξε το καθεστως απο καταθετες σε Επενδυτες, που ανελυσες. Τωρα φυσικα αυτο επεκτεινεται σε ολες τις χωρες της Ευροζωνης.

    2) Οσο για τα αποθεματικα των Τραπεζων απο οτι ξερω, επιτρεπεται επισημα οι τραπεζες να χρησιμοποιουν το - FRACTIONAL RESERVE BANKING - (Κλασματικα αποθέματα τραπεζων) και να δινουν δανεια μεχρι και 9 φορες απο το ποσο των καταθεσεων που εχουν. Ειναι υποχρεωμενες να εχουν αποθεματικα το 10% απο το χρεος που εχουν δημιουργηση δινοαντα Δανεια. Κατα συνεπεια εαν το 95% απο αυτα τα δανεια (χρεος) δεν πληρωθουν οι Τραπεζες δεν χανουν τιποτα.

    Η απορια μου ειναι εφ'σον υπαρχουν 170 Δις καταθεσεις και οπως λες σημερα δεν υπαρχει σαλιο που πηγανε αυτα τα χρημματα, ποσο χρεος δωσανε με δανεια και ποσο τελικα ειναι αυτο το ποσο. Μεχρι σημερα απο οτι λενε οι οικονομολογοι οι Τραπεζες πηρανε για ανακεφαλαιωσεις 230 Δις και το στουρναρι ειπε οτι το χρεος ειναι 306 Δις...... Κατι δεν παει καλα με τα νουμερα και ισως κανω λαθος. Μηπως μπορειτε να μου το εξηγησετε για να το καταλαβω?

    Εγω πιστευω οτι ολο το χρεος που εχει επωμεισθει ο Ελληνικος λαος (Δανεια, εγγυησης κτλ) ειναι παρα πολυ υψηλο και γυρω στο τρις.....

    Δηλαδη Χαος αμετρητο και ο Καζακης εχει δικιο που λει ''Παυση πληρωμων'', επιστροφη στο Εθνικο νομισμα κτλπ.

    Κατα τα αλλα Σαμαρας και Βενιζελος με ολους τους Εθνο-φωστηρες σωζουν την χωρα, αφου πρωτα την Βιασαν αγριως για τοσα πολλα χρονια.

    Για να καθαρισει ο σταυλος του Αυγειου χρειαζεται......μαζεμα και τοιχο σε ολους τους πολιτικους τα περασμενα 40 χρονια.

    Υστερα ισως ανακαμψουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπαρχει ενα πολυ καλο ντοκυμαντερ στο youtube σε μορφη animation που εχει φτιαξει ενας καναδος και εξηγει ολα τα "κολπα" που χρησιμοποιουν οι τραπεζες (οπως το fractional reserve banking και αλλα), το ρολο του χρηματος, την ιστορια των τραπεζων, τι συμβαινει οταν δινουν δανεια, γιατι συμβαινουν οι κρισεις, πως λειτουργει το νομισματικο συστημα, ενω προτεινει και εναλλακτικες προτασεις.

      Λεγεται MONEY AS DEBT -ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΩΣ ΧΡΕΟΣ

      Διαγραφή
    2. @Ανώνυμος8 Ιουλίου 2013 - 5:18 μ.μ.

      Ευχαριστω, αλλα αυτο το βιντεο και πολλα αλλα τα εχω ηδη δει και συνεχιζω να παρακολουθω, ιδιεταιρα τα οικονομικα δημοσιευματα για την Ελλαδα.

      Διαγραφή
  25. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ.ΛΙΑΝ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μακάρι να υπήρχαν και άλλα τέτοια μυαλά στην Ελλάδα! Σίγουρα θα είμασταν πολύ καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή