Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Σήμερα όλοι στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

Το ΕΠΑΜ καλεί όλες και όλους σε μια ύστατη προσπάθεια να στηριχθεί το αίτημα για μια αληθινά δημόσια και ανοιχτή στον Έλληνα πολίτη ΕΡΤ υπό κοινωνικό έλεγχο. Στους χώρους του ραδιομεγάρου θα γίνει συζήτηση με εργαζόμενους και κόσμο για τον χαρακτήρα και την λειτουργία που θα πρέπει να διέπει μια αληθινά δημόσια και αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ με βάση τα διεθνή παραδείγματα και την δημοκρατία για την οποία παλεύει ο ελληνικός λαός. Η συζήτηση θα ξεκινήσει κατά τις 7:00 μμ.

16 σχόλια:

  1. Πέρα απο το σημαντικό θέμα της εθνικής άμυνας, δε ξέρω γιατί υποστηρίζετε την ΕΡΤ. Φιλικό μου πρόσωπο δούλευε για κάποια χρόνια εκεί. Η κατάσταση που μου μετέφερε είναι ανατριχιαστική. Παιδιά δημάρχων, ανίψια βουλευτών, οιογενειακοί φίλοι.. όλοι αυτοί είχαν μιά σίγουρη μόνιμη θέση. Οχι μόνο ηταν όλοι "βύσματα", απο την κορυφή μέχρι τον "τελευταίο" αλλά είχαν δημιουργήσει μια συμπαγή κλίκα που αντιστεκόταν σε οποιαδήποτε προσπάθεια εξυγείανσης/αλλαγής. Πήγαιναν και έφευγαν ότι ώρα ήθελαν. Αν δεν είχαν κέφι δεν πήγαιναν και καθόλου, απλα καλούσαν ένα συνάδελφο να τους καλύψει. Όσο για την αντικειμενικότητα της πληροφόρησης.. υπάρχει λόγος που το ΠΑΣΟΚ καίγεται τόσο πολύ για την ΕΡΤ, είναι απο τους τελευταίους του ψηφοφόρους.

    Οι ΙΔΙΟΙ οι υπάλληλοι της ΕΡΤ φταίνε για το κλείσιμό της και το πληρώνει ο λαός. Δεν έχουν καμία σχέση με τους "αδικημένους προστάτες της ελεύθερης ενημέρωσης" όπως θέλουν να παρουσιάσουν τον εαυτό τους στο κόσμο.

    Ο αγώνας που κάνει ο λαός θα ήταν καλύτερα να στοχευθεί στο να δημιουργηθεί άμεσα και σωστά μια νέα ποιοτική δημόσια τηλεόραση, και όχι να αναλώνεται σε παιχνίδια παραπληροφόρησης που παίζουν κάποιοι εις βάρος των Ελλήνων. Γιατί λοιπόν υποστηρίζετε την ΕΡΤ?

    Τυχόν σχόλιά σας ευπρόσδεκτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να καταλάβω καλά: Θα πρέπει να δεχτώ ότι αυτοί που έκαναν την ΕΡΤ παζάρι λαμόγιων και εγκάθετων, τώρα τους έπιασε η πρεμούρα να φτιάξουν μια αληθινά δημόσια τηλεόραση. Ποιοι; Οι ίδιοι που κατακλέβουν τον κόσμο, διαλύουν την χώρα και την ξεπουλάνε.
      Συγνώμη, αλλά διαθέτω κοινή λογική κι αυτή μου λέει κάτι πολύ απλό: αληθινά δημόσια τηλεόραση θα γίνει μόνο αν την πάρουν στα χέρια τους εργαζόμενοι και λαός. Κι ο μόνος τρόπος είναι η λειτουργική κατάληψη της ΕΡΤ. Διαφορετικά θα ξεπουληθεί το σύμπαν.

      Διαγραφή
    2. Ο αγώνας γίνεται για την δημοκρατία... αν μπορείτε να το αντιληφθείτε κύριε Marlow.

      Διαγραφή
  2. Όταν έκλειναν τα δεκάδες μικρά τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά κανάλια η ΕΡΤ που ήταν ?
    Όταν δούλευαν συνάδελφοι τεχνικοί για ένα ψωρομεροκάματο ανασφάλιστοι κάτω από καθεστώς τρομοκρατίας που ήταν η ΕΡΤ ?
    Όταν στις συνεχείς εγκλήσεις που κάναμε εμείς οι τεχνικοί του ιδιωτικού τομέα να κάνουμε ενιαίο ταμείο με τους τεχνικούς της ΕΡΤ, η ΕΡΤ που ήταν ?
    Όταν ζητήσαμε από τους ¨συναδέλφους¨ δημοσιογράφους να μας δεχτούν στο ταμείο τους οι ΕΡΤ που ήταν ?
    Όχι Δημήτρη Καζάκη!!
    Δεν είμαι με την ΕΡΤ, είμαι με τον εργάτη που δεν φίλησε κατουρημένες ποδιές. Είμαι με τον απλό εργαζόμενο, είμαι με αυτόν που πάντα είναι το θύμα είτε δουλεύει στην ΕΡΤ είτε στο Μέγα είτε στο πιο απόμακρο κανάλι της επαρχίας .
    Και αυτός να είσαι σίγουρος θα βρει το δρόμο του γιατί έχει μάθει στα δύσκολα και είναι δίπλα σου στους αγώνες έξω στο πεζοδρόμιο .
    Αντίθετα τα ΛΑΜΟΓΙΑ της ΕΡΤ τελείωσαν μέχρι να βρουν την επόμενη αγελάδα αλλά αργά η γρήγορα θα ψοφήσουν και αυτές, και αυτοί που τις αρμέγουν .

    Νικήτας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είσαι με τους εργάτες, αλλά με τους δοσίλογους που θέλουν να ξεπουλήσουν την χώρα. Οι εργάτες και μάλιστα αυτοί που δεν φίλησαν κατουρημένες ποδιές ήταν στο ραδιομέγαρο κατά δεκάδες χιλιάδες κι ο λόγος απλός: διεκδικούσαν την ΕΡΤ για τον εαυτό τους! Αν δεν μπορείς να καταλάβεις ένα τόσο απλό πράγμα, τότε είσαι χειρότερο λαμόγιο από τα λαμόγια της ΕΡΤ!

      Διαγραφή
    2. Ν αγιάσει το στόμα σας κύριε Καζάκη...ν αγιάσει το στόμα σας!!!

      Διαγραφή
    3. ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΕΦΤΟΥΝ ΝΩΡΙΣ ΓΙΑ ΥΠΝΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΦΕΝΟΒΙΟΣ ΦΑΡΙΣΑΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΡΕΜΑΣΕΙ ΤΑ ΚΟΥΡΕΛΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΝΤΟΥ ΤΑ ΜΑΤ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΑΡΠΑΞΑΝΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΨΙΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ
      ΑΣΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΣΟΥ ΛΕΩ ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΕΙΜΑΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ «ΕΡΓΑΤΕΣ» ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΛΙΓΕΣ ΔΕΚΑΔΕΣ
      Η ΕΡΤ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΑΓΑΠΗΤΕ ΤΗΝ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΑΝ
      ΤΑ ΠΙΣΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΟΥΣ

      Διαγραφή
  3. Δημήτρη, το θέμα είναι ότι η ΕΡΤ θα μπορούσε να γίνει ο πυλώνας της ανατροπής αλλά το απεργιακό πρόγραμμα είναι μια από τα ίδια. Αντί να χτυπήσουν το σύστημα το υπηρετούν.Σίγουρα μέσα στην ΕΡΤ είναι παρκαρισμένα πολλά ανήψια,ξαδέρφια και κουμπάροι του πολιτικού κατεστημένου που μας τους δείχνουν τώρα παραπλανητικά για να μας πείσουν ότι τάχα θέλουν να βάλουν τάξη και αυτοί δεν τους αφήνουν.
    Το περίεργο είναι ότι όλοι αυτοί θα βρούν τις θέσεις τους και στο επόμενο σχήμα. Οι υπόλοιποι όμως τι κάνουν?
    Πιστεύω ότι αν το απεργιακό πρόγραμμα ήταν ανατρεπτικό ο κόσμος θα το αγκάλιαζε με περισσότερη θέρμη.
    Τώρα δίνουν την εντύπωση ότι το κατεστημένο έχει δώσει υποσχέσεις σε συγκεκριμένους ανθρώπους και έχει ελέγξει την κατάσταση από τα μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ακόμα και σ' αυτήν την ΕΡΤ, τώρα, έχουν γίνει συζητήσεις και έχουν ανοίξει θέματα, που ούτε μπορούσες να φανταστείς ότι θα ακούγονταν δημόσια

      τα υπόλοιπα, στον δρόμο

      Διαγραφή
    2. Αυτή την στιγμή η Ελεύθερη ΕΡΤ μας ενημερώνει που θα κάνει διακοπές η Αθηνά Ωνάση!
      Νομίζω ότι τα λόγια είναι περιττά .

      Διαγραφή
  4. Ειλικρινα δεν αντιλαμβάνομαι τις αντιδρασεις ορισμένων φίλων. Δεν τους πειραζει αλήθεια ο αντιδημοκρατικός - σχεδον φασιστικός - τρόπος που η κυβερνηση των δοσιλόγων της τρόικα εκλεισε μεσα σε ενα λεπτο την δημοσια ραδιο-τηλεοραση? Δεν τους ανατριχιάζει το παρανομο [ΠΝΠ χωρις εκτακτη αναγκη,χωρις απόφαση υπουργικού συμβουλίου,χωρις να περιγραφεται ως οφειλε ο τρόπος με τον οποιο θα επρεπε να εφαρμοστει η ΠΝΠ] της ιδιας της διαδικασιας που ακολουθηθηκε? Δεν τους ενοχλεί η περα απο κάΘε όριο της γελοιότητας "ανεξαρτησίας" του ΣτΕ και της δικαιοσυνης? Δεν τους ενοχλούν οι γύπες τύπου Αλαφούζου και ΣΚΑΙ που επεσαν να φανε στο τζαμπα τα δικαιωματα της ΕΡΤ σε μεταδόσεις αγώνων,κλπ. Δεν τους προκαλει κλαυσίγελο η Καρατζαφέρειος μορφή του ηττημένου και ξεφτιλισμένου μεχρι το μεδούλι Κουβελη? Δεν τους αηδιάζει το βρωμερό παχύδερμο που ξεφτιλίζει καθε δημοκρατικό θεσμό και μαζί το όνομα που [τυχαία] κουβαλάει? Δεν τους τρομάζει ο κρυφαυγίτης πρωθυπουργός που εχει νομιμοποιήσει με την σταση του τα ναζιστικά αποβρασματα του περασμένου αιώνα στην χώρα μας? Δεν αντιλαμβάνονται αλήθεια οτι το σήμα της δημόσιας τηλεόρασης αποτελεί [και αυτό!] σύμβολο εθνικής κυριαρχίας? Δεν βλέπουν οτι η ΕΡΤ ειναι η αρχη μια κατηφόρας αυταρχισμού που μόλις τώρα ξεκινάει? Δεν ξέρουν άραγε οτι οι επόμενοι κύκλοι που όλοι μαζί σχηματίζουν τον στόχο των κρατικοπαρακρατικών δοσιλόγων εχει καθίσει στο ... κωλαράκι τους? Τι άλλο να πώ? Τρια χρόνια μνημόνιο και συνεχίζουμε να πιπιλάμε την καραμέλα πως φταιει πάντα ο διπλανος εργαζόμενος και ποτέ το αφεντικό ή ο επιστάτης! Δυστυχως ούτε μιση ελπίδα δεν εχουμε ακόμα,παρα τον διχως ελπίδα αγώνα λιγων εντιμων ανθρωπων όπως ο Δημήτρης.
    Κυκλοφορεί ενα ανέκδοτο όπου ο τότε πρεσβης της Μεγ.Βρετανίας ελεγε στον Βενιζελο οτι και στις δυο χώρες [Βρετανία και Ελλάδα] οι εντιμοι ανθρωποι ήταν λιγότεροι απο τις μη εντιμους. Η διαφορα, ελεγε ο πρεσβης, είναι οτι στην Μεγαλη Βρετανία οι εντιμοι ανθρωποι είναι ΚΑΙ γενναίοι.
    Υ.Γ ... Δεν αναφέρομαι φυσικα στον Δημήτρη,αλλα σε όλους εμας τους υπόλοιπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δημήτρη θεωρείς καλή ιδέα να ανοίξει ένας λογαριασμός στήριξης ώστε να αποκτήσει προοπτική και διάρκεια η λειτουργική κατάληψη; Πόσο εφικτό είναι να προωθηθεί δυναμικά μια τέτοια λύση, μέσω του σημερινού προσωπικού της ΕΡΤ σε ράδιο και τηλεόραση; Θα ήθελα το σχόλιο σου, ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η προσπαθεια της δοσιλογικης κυβερνησης να κλεισει την ΕΡΤ δειχνει ποσο μακρια απο την πραγματικοτητα ζουν αυτοι που καταδυναστευουν τον Ελληνικο λαο. Αυτο που θα επρεπε να ξερουν οτι ο Ελληνας ειναι απο την φυση του πολυμηχανος και θα χρησιμοποιησει οτι βρει μπροστα του μετατρεποντας το απο σκουπιδι σε οπλο. Ο καιρος ειρθε να καταλαβουν τι σημαινει Ελληνας.
    Η Ελλαδα χρειαζεται μια αδεσμευτη φωνη που θα παρουσιαζει τα προβληματα του λαου. Οποια προσπαθεια να κλεισουν με βια την ΕΡΤ πρεπει να προβληθει και να καταπολεμηθει.
    Καλη επιτυχεια στην προσπαθεια σας, μας κανετε περηφανους.

    Ενας Ελληνας του εξωτερικου που δεν θα ειναι κοντα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εδώ Δημήτρη Καζάκη βλέπω οτι το ΕΠΑΜ πέφτει στην εξής αντίφαση:
    Διαβάζω ανακοίνωση στο Χωνί της Κυριακής 23/06/13 οτι το ΕΠΑΜ βγήκε εκτός ραδιομεγάρου σε ένδειξη διαμαρτηρίας διότι εν ολίγοις έχουν καταφέρει πάρει τον έλεγχο της κατάστασης οι συνδικαλιστές.
    Ενώ έλεγες όπως παραπάνω 21/06/13 οτι πρέπει να την πάρουν στα χέρια τους εργαζόμενοι ΚΑΙ λαός.
    Όταν δίνεται τέτοια ευκαιρία να καταληφθεί η ΕΡΤ από το λαό και το ΕΠΑΜ βγαίνει εκτός ραδιομεγάρου επείδή είναι μέσα οι συνδικαλιστές, τότε τι αποτέλεσμα να περιμένουμε οταν μπουν μέσα οι πραιτωριανοί;
    Και γιατι τότε στην παρούσα φάση δεν υπάρχει σχέδιο για την εξουδετέρωση των συνδικαλιστών. Δεν λέω οτι είναι εύκολο διότι απ' ότι φαίνεται είναι ικανότατα στελέχη στην υπηρεσία της ξένης κατοχής, αλλά νομίζω οτι απλά και μόνο ο αγώνας για την επίτευξη αυτού του στόχου θα έδινε γόητρο δύναμης στο μέτωπο και θα κέρδιζε τον λαό.
    Ποια είναι η τακτική που θα μπορούσε να ακολουθήσει κανείς για να απαλλαγούμε επιτέλους από τους συνδικαλιστές να την εφαρμόσουμε; Να τους εξοντώσουμε; να γίνουμε εμείς ποιο ικανοί από αυτούς; που έγκειται επιτέλους η δύναμή τους;.

    Κουτσαντωνάκης Γιάννης
    Ηράκλειο Κρήτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πρόκειται για την ανακοίνωση του ΕΠΑΜ της 17ης Ιουνίου, η οποία κατέληγε: "Το Ε.Πα.Μ. επί ένα πενθήμερο έδωσε υπεράνθρωπο αγώνα και υπό την ευθύνη των εργαζομένων της ΕΡΤ περιφρούρησε και διαφύλαξε με αυτοθυσία τις κτιριακές και υλικοτεχνικές υποδομές του ιδρύματος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

    Τελικά, αναγκάστηκε -αργά το απόγευμα της Κυριακής- να αποχωρήσει από το εσωτερικό του κτιρίου. Αιτία αυτής της απόφασης έγκειται στο γεγονός ότι η συνδικαλιστική ηγεσία των εργαζομένων αρνείται να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της ως προς την κατάληξη και τη λειτουργία της ΕΡΤ για την οποία αγωνίζεται.

    Ταυτόχρονα, το απεργιακό πρόγραμμα που εκπέμπει η υπό κατάληψη ΕΡΤ επιμένει να είναι πασαρέλα επωνύμων καθ’ υπόδειξη των κομματικών μηχανισμών συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, κάνοντας μόνο μικρά ανοίγματα προς τα ευρύτερα προβλήματα της κοινωνίας τις μεταμεσονύκτιες ώρες. Αυτοί που ελέγχουν τη ροή του προγράμματος αντιτάχθηκαν σθεναρά σε κάθε πρόταση ανοίγματος της ΕΡΤ σε κανονικό πρόγραμμα που να αναδεικνύει τα προβλήματα της κοινωνίας που αποκρύπτουν τα ιδιωτικά ΜΜΕ, το καθεστώς και η ίδια η ΕΡΤ μέχρι πρόσφατα. Επέμεναν πεισματικά να περιορίζεται το μήνυμα του προγράμματος σε μια απλή συμπαράσταση στους εργαζόμενους της ΕΡΤ.

    Όλα αυτά δείχνουν ότι απεργάζονται συμβιβασμό με την κυβέρνηση προκειμένου, είτε η ΕΡΤ να γυρίσει στη πρότερη κατάσταση, είτε να εξασφαλίσουν ορισμένα «ψίχουλα» στο νέο καθεστώς λειτουργίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

    Παρ’ όλα αυτά, το Ε.Πα.Μ. παραμένει αγωνιστικά στο πλάι των εργαζομένων, τους καλεί να απομονώσουν τους εγκάθετους σε όποια θέση κι αν αυτοί βρίσκονται και συσπειρωμένοι σαν μια γροθιά να αγωνιστούν με στόχο για μια ΕΡΤ ανοικτή στην κοινωνία και τα προβλήματα του λαού, χωρίς πισωγυρίσματα σε προηγούμενες καταστάσεις."

    Το ΕΠΑΜ δεν αποχώρησε από την ΕΡΤ, αλλά μόνο από την περιφρούρηση του κτηρίου, για τους λόγους που αναφέρει με σαφήνεια. Παρέμεινε στον περίβολο του κτηρίου και φρόντισε να συνεχίσει την ζύμωση με τους εργαζόμενους πάνω στην ανάγκη να συγκροτήσουν τη δική τους γενική συνέλευση ώστε να εκλέξουν το δικό τους συντονιστικό με αίτημα μια νέα αληθινά δημόσια ΕΡΤ. Μόνο τα μουσικά σύνολα μπόρεσαν να το κάνουν αυτό.

    Το ΕΠΑΜ δεν θα μπορούσε να αναλάβει ποτέ καμιά δράση μέσα ή έξω από το κτήριο της ΕΡΤ εναντίον των εγκάθετων συνδικαλιστών και άλλων, χωρίς πρώτα την σύμφωνη γνώμη, την άμεση προτροπή και την πρωτοβουλία πρώτα και κύρια των ίδιων των εργαζομένων. Αυτό αποτελεί αρχή για εμάς. Η μόνη τακτική που ενδείκνυται σε τέτοιες περιπτώσεις είναι αυτή που ακολούθησε το ΕΠΑΜ. Με το παράδειγμά του ζύμωσε από την πρώτη κιόλας ημέρα στους ίδιους τους εργαζόμενους την ανάγκη να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, παρά και ενάντια στους εγκάθετους. Η μάχη δεν έχει τελειώσει ακόμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καταρχήν συγχαρητήρια για την δράσεις του ΕΠΑΜ, μερικών άλλων κινημάτων και κάποιων εργαζόμενων. Θα ήθελα επίσης να τονίσω ότι η ΕΡΤ ανήκει πρώτα σε όλους μας και δεύτερον στους εργαζόμενους σε αυτή, μόνο ο έλεγχος της ΕΡΤ για το καλό όλων μας έχει νόημα.

    Ηλίας Α. Λυμπέρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή