Τρίτη 22 Μαΐου 2012

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΕΠΑΜ

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ 6ης ΜΑΪΟΥ

Το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαΐου δημιούργησε μια νέα πολιτική διάταξη δυνάμεων, η οποία ωστόσο παραμένει αναντίστοιχη τόσο με την κατάσταση της κοινωνίας, όσο και με τις πιο άμεσες προσδοκίες της. Η νέα αυτή διάταξη δυνάμεων είναι απευθείας προϊόν της βαθιάς κρίσης και ταυτόχρονα ο καταλύτης για την παραπέρα όξυνσής της, αλλά και την μετατροπή της πλέον ανοιχτά σε πολιτική, σε κρίση εξουσίας. Ποια είναι τα βασικά γνωρίσματα αυτής της νέας διάταξης δυνάμεων;




1.      Ο πάλαι ποτέ πανίσχυρος δικομματισμός καταβαραθρώθηκε συγκεντρώνοντας μόλις και μετά βίας λίγο πάνω από το 30% του εκλογικού σώματος. Ποτέ ξανά η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ από ιδρύσεώς τους δεν συγκέντρωσαν από μόνοι τους, αλλά και μαζί, τόσο χαμηλά ποσοστά. Κι αυτό σε συνθήκες άγριων εκβιασμών και πιέσεων προς την κοινωνία. Είναι η πρώτη φορά στη διάρκεια της μεταπολίτευσης όπου τα εκβιαστικά διλλήματα του δικομματισμού όχι μόνο δεν έπιασαν στο εκλογικό σώμα, αλλά λειτούργησαν εναντίον του. Στο πρόσωπο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ καταρρίφθηκαν όλοι οι βασικοί πυλώνες της ομαλής δικομματικής εναλλαγής στην εξουσία προς όφελος των κυρίαρχων ντόπιων και ξένων συμφερόντων που λεηλατούν επί δεκαετίες την χώρα και τον λαό της. Η στρατηγική της αυτοδυναμίας και η θεωρία της ισχυρής κυβέρνησης, που εξασφάλιζε στον δικομματισμό την πολιτική του κυριαρχία δέχτηκε συντριπτικό πλήγμα. Το ίδιο και η στρατηγική της συγκυβέρνησης των δυο κομμάτων που εμφανίστηκαν ως «εγγυητές της ομαλότητας» και της υπευθυνότητας. Είναι σαφές πλέον ότι η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού θεωρεί τα δυο κόμματα εξουσίας και το καθεστώς που εξέφραζαν όλα αυτά τα χρόνια ως το κυρίως υπεύθυνο για την τραγωδία της χώρας και για την κρίση.



2.      Αν κάτι είναι απολύτως ξεκάθαρο από την τελευταία εκλογική αναμέτρηση και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν είναι το γεγονός ότι η μεγάλη πλειοψηφία του εκλογικού σώματος φρόντισε να αποκλείσει από την διακυβέρνηση του τόπου όλα τα κόμματα των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων. Στην περίπτωση μάλιστα του ΛΑΟΣ φρόντισε να το θέσει και εκτός κοινοβουλίου. Όχι μόνο δεν επέτρεψε στα κόμματα της συγκυβέρνησης να πλησιάσουν λογικές και επίπεδα αυτοδυναμίας, αλλά ούτε καν τη δυνατότητα να συγκροτήσουν μια νέα κυβέρνηση τύπου Παπαδήμου. Κι αυτό αποτέλεσε το κυρίαρχο πρόβλημα αμέσως μετά τις εκλογές με την αγωνιώδη προσπάθεια που ακολούθησε ολόκληρο το σύστημα πολιτικής διαχείρισης ώστε να εκβιάσει μια νέα συγκυβέρνηση. Την σιγουριά των μεγάλων αφεντικών της «Ευρώπης» που θεωρούσαν περίπατο την εκλογική αναμέτρηση στην Ελλάδα υπέρ των υποτακτικών τους, αντικατέστησε ο φόβος και η αβεβαιότητα. Είναι τέτοιος ο φόβος των ντόπιων και ξένων κέντρων εξουσίας μπροστά στην λαϊκή ψήφο που δεν θέλουν επαναληπτικές εκλογές, μιας και γνωρίζουν πια ότι η καταδίκη των δυο κομμάτων δικομματικής εναλλαγής μπορεί να γίνει ακόμη πιο αποφασιστική. Το γεγονός όμως ότι ο δικομματισμός καταβαραθρώθηκε δεν σημαίνει καθόλου ότι εκμηδενίστηκε. Διατηρεί ακόμη δυνάμεις ικανές, κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις, για ολική επαναφορά. Οι πολιτικές δυνάμεις της υποταγής και της εθελοδουλίας βρίσκονται ακόμη μέσα στο παιχνίδι και για την εκμηδένισή τους θα χρειαστούν πολλά περισσότερα από απλές εκλογικές ήττες.



3.      Η ολοκληρωτική απώλεια της σταθερότητας για το σύστημα εξουσίας και τα κυρίαρχα συμφέροντα που υπηρετεί. Σταθερότητα του πολιτικού συστήματος για την πολιτική και οικονομική ολιγαρχία που διαφέντευε όλες τις προηγούμενες δεκαετίες αυτόν τον τόπο υπάρχει μόνο όταν η εξουσία της πέφτει από το ένα χέρι, μόνο και μόνο για να την πιάσει με το άλλο. Αυτή ήταν η λειτουργία της δικομματικής εναλλαγής σ’ ολόκληρη την μεταπολιτευτική περίοδο. Οι τελευταίες εκλογές απέδειξαν ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει πια. Τουλάχιστον με τους συνήθεις κοινοβουλευτικούς όρους. Το γεγονός αυτό από μόνο του υποδηλώνει ότι εισήλθαμε και επίσημα σε μια περίοδο όπου οι «από πάνω» δεν μπορούν να κυβερνήσουν όπως κυβερνούσαν παλιά και οι «από κάτω» δεν θέλουν να κυβερνηθούν όπως τους κυβερνούσαν παλιά. Είναι τόσο βαθύ το ρήγμα ανάμεσα στο σύστημα εξουσίας και στους υπεξούσιους που δεν επιτρέπει στα κόμματα εναλλαγής (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ) να επιχειρήσουν κάποιο είδος κυβέρνησης «ειδικού σκοπού», αν και συμφωνούν στα βασικά και διαθέτουν την αναγκαία κοινοβουλευτική πλειοψηφία με 163 έδρες. Αυτό σημαίνει ότι βαδίζουμε ολοταχώς σε τέτοια κρίση πολιτικής εξουσίας όπου αναγκαστικά θα δοκιμαστούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις, ακόμη κι εκείνες που μιλούν εξ ονόματος του λαού και των συμφερόντων του. Η περίοδος αυτή στην οποία και επισήμως εισήλθε η χώρα δεν μπορεί να έχει κανενός είδους άλλη κατάληξη εκτός από μια ριζική ανατροπή του καθεστώτος υπέρ του λαού, ή την επικράτηση της πιο μαύρης αντίδρασης σε όλη την γραμμή με όρους επίσημης αποικίας της ΕΕ. Είναι πλέον αδύνατη η επιστροφή στην παλιά κοινοβουλευτική ομαλότητα της μεταπολίτευσης. Ανάμεσα σ’ αυτές τις μόνες ρεαλιστικές εκδοχές του ελληνικού δράματος θα συνθλιβούν όλες οι μεσοβέζικες δυνάμεις που προσπαθούν να συμβιβάσουν τα ασυμβίβαστα. 



4.      Η δημιουργία εντός του λεγόμενου αντιμνημονιακού χώρου ενός νέου δικομματικού χώρου ανάμεσα σε μια κεντροαριστερά όπου κυριαρχεί ο ΣΥΡΙΖΑ και μια κεντροδεξιά όπου κυριαρχούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του κ. Καμμένου. Ο νέος αυτός δικομματικός χώρος είναι απότοκο της αποσύνθεσης του παραδοσιακού δικομματισμού και κατόρθωσε να συγκεντρώσει την μεγάλη πλειοψηφία της αντιμνημονιακής ψήφου στην βάση της διαμαρτυρίας ενάντια στις πολιτικές των μνημονίων. Η επικράτηση αυτών των κομμάτων στον αντιμνημονιακό χώρο δεν έχει να κάνει με τις προτάσεις τους, ή τα λαϊκά τους ερείσματα, αλλά με την συγκυρία. Τα λαϊκά στρώματα μπήκαν σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, χωρίς να έχουν κεφαλαιοποιήσει σε οργάνωση, εμπειρία και προτάσεις τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις και τα κινήματα, όπου συμμετείχαν σε μεγάλο βαθμό αυθόρμητα και με πρωτοφανή μαζικότητα. Κυριάρχησε η απογοήτευση του «δεν γίνεται τίποτε» με τις μαζικές κινητοποιήσεις και τα κοινωνικά ξεσπάσματα και έτσι υποχώρησαν στην λογική της ανάθεσης, την οποία το πιο ενεργό κομμάτι τους απέρριπτε όλο το προηγούμενο διάστημα. Έτσι το εκλογικό σώμα κλήθηκε να επιλέξει σ’ αυτές τις εκλογές με το μάτι στραμμένο στις πολιτικές της τρόικας. Σε συνθήκες χωρίς δυναμικά λαϊκά κινήματα που η μαζικότητά τους αναπτερώνει το ηθικό και την αγωνιστική διάθεση της κοινωνίας, στο μόνο που μπορούσε να ελπίζει με την ψήφο του ήταν να φρενάρει τις πολιτικές της τρόικας. Κι αυτό σε μεγάλο βαθμό το κατάφερε με την ψήφο του στα δυο κυρίαρχα κόμματα του αντιμνημονίου. Ωστόσο, η αντίστροφη μέτρηση ήδη άρχισε από την στιγμή που και τα δυο αυτά κόμματα καλούνται από την ίδια την πράξη να υπερασπιστούν τον αντιμνημονιακό τους χαρακτήρα. Η ανάδειξή τους βαθαίνει ακόμη περισσότερο την αποσταθεροποίηση του κυρίαρχου πολιτικού συστήματος, γιατί εξ αντικειμένου δεν μπορούν να παίξουν τον ρόλο των υποκατάστατων του παλιού δικομματισμού. Όσο πιο κοντά στην διακυβέρνηση της χώρας βρίσκονται τόσο η εσωτερική τους συνοχή, όσο και η εφήμερη σχέση τους με το εκλογικό σώμα θα δοκιμάζεται στην πράξη. Και η πράξη, η ίδια η κρίση, είναι σίγουρο ότι θα αναγκάσει τους πάντες να ρίξουν τις μάσκες τους και να αποκαλύψουν τον αληθινό τους χαρακτήρα μπροστά στον ίδιο τον κόσμο που τους ψήφισε. Δεν υπάρχουν πια περιθώρια για τοπία στην ομίχλη, ούτε για καλλιέργεια αυταπατών, ή φρούδων ελπίδων.



5.      Η ανάδειξη της ΔΗΜΑΡ σε στυλοβάτη του πληγωμένου κυρίαρχου πολιτικού συστήματος. Η ΔΗΜΑΡ απέδειξε ιδιαίτερα την επομένη των εκλογών ότι λειτουργεί ως πολιτική εφεδρεία του δικομματισμού, ως δούρειος ίππος που σκοπό έχει την επαναφορά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην διακυβέρνηση της χώρας. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετατράπηκε σε μοχλό πίεσης προς τον ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό την παγίδευσή του σε μια «οικουμενική» κυβέρνηση με ανοχή ή στήριξη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Η στάση του κόμματος αυτού ήταν τόσο προκλητική που δεν βρήκε τίποτε να καταλογίσει στα κόμματα των μνημονίων και της δανειακών συμβάσεων. Του αρκούσε η αποδοχή του ευρώ και της «ευρωπαϊκής προοπτικής» για να συγκυβερνήσει μαζί τους στη βάση μιας αόριστης και θολής υπόσχεσης άνευ πρακτικού αντικρίσματος περί επαναδιαπραγμάτευσης των πολιτικών του μνημονίου. Στο πρόσωπο της ΔΗΜΑΡ, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ βρήκαν τον αντικαταστάτη του ΛΑΟΣ σε μια μελλοντική συγκυβέρνηση τύπου Παπαδήμου.



6.      Η περιχαράκωση της εκλογικής επιρροής του ΚΚΕ ιδίως σε μια εποχή πολιτικής κατάρρευσης του κυρίαρχου δικομματισμού. Το ΚΚΕ πληρώνει ακριβά τις πολιτικές επιλογές της ηγεσίας του που συστηματικά δολοφονεί κάθε ίχνος και αναφορά στις πατριωτικές και αντιστασιακές παραδόσεις αυτού του κόμματος. Το κόμμα που πρωτοστάτησε στην δημιουργία του ΕΑΜ, σήμερα μένει απαθές και αμέτοχο στον αγώνα του λαού ενάντια στη νέα κατοχή από την ΕΕ. Κινείται και πολιτεύεται λες και δεν έχουν αλλάξει και πολλά μετά την προσφυγή στον μηχανισμό της τρόικας. Αρνείται να αναδείξει ως κορυφαίο ζήτημα πάλης και ενότητας όλου του λαού την απεμπόληση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας και την μετατροπή της σε δουλοπαροικία. Η προσπάθειά της ηγεσίας του να πείσει του οπαδούς της ότι αυτό που συμβαίνει στην χώρα δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια φυσιολογική εξέλιξη του καπιταλισμού χωρίς καμιά δυνατότητα να αλλάξει, ή έστω να αποτραπεί με την πάλη του λαού, αποτελεί την ιδεολογία και πολιτική της δικής της συνθηκολόγησης με τα μεγάλα συμφέροντα εντός και εκτός χώρας. Με τον τρόπο αυτό προάγει στον κόσμο που έχει ακόμη στην επιρροή της την ηττοπάθεια, τον φόβο μπροστά στην σύγκρουση και γενικά κάθε λογής βαθιά συντηρητικές λογικές που άλλοτε χρεώνουν στον λαό την δικής τους αδυναμία και άλλοτε την άποψη ότι τίποτε δεν γίνεται. Από αυτή την άποψη το σημερινό ΚΚΕ έχει μετατραπεί σε μια συντηρητική κοινωνικά και ταξικά δύναμη που εξαρτά την επιβίωση του κομματικού της μηχανισμού από την ομαλή αναπαραγωγή των κυρίαρχων πολιτικών. Μόνο σ’ αυτά τα πλαίσια αναγνωρίζει ότι έχει λόγο ύπαρξης. Γι’ αυτό και καθ’ όλη την περίοδο των εκλογών προεξοφλούσε την επικράτηση του δικομματισμού, απλά πόνταρε στην μείωση της κοινοβουλευτικής του εκπροσώπησης.



7.      Μια πανσπερμία πολιτικών σχηματισμών παλιών και νέων, εντός και εκτός Βουλής, όπου κατευθύνθηκε ένα σχετικά μεγάλο μέρος της ψήφου του εκλογικού σώματος. Το γεγονός αυτό είναι απόλυτα κατανοητό μιας και έχουμε περάσει σε μια αναγκαστική μετάβαση όπου ο λαός αφενός απαλλάσσεται από τις παλιές πολιτικές συμπεριφορές όπου τα πάντα έσκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά του πάλαι ποτέ πανίσχυρου δικομματισμού και αφετέρου δεν έχει βρει ακόμη την νέα του πολιτική έκφραση. Σ’ αυτήν την πανσπερμία υπάρχει κάθε καρυδιάς καρύδι. Από μορφώματα που αντιπροσωπεύουν το νέο φασιστικό ολοκληρωτισμό της υποτέλειας, όπου το δημόσιο, το κοινό συμφέρον, πρέπει ολοκληρωτικά να χαθεί μπροστά στην αποθέωση  του ιδιωτικού των αρπαχτικών της αγοράς και των ισχυρών της «Ευρώπης», όπως πρεσβεύει η Δημοκρατική Συμμαχία της κ. Μπακογιάνη, η Δράση του κ. Μάνου και η Δημιουργία Ξανά του κ. Τζήμερου. Έως σχήματα τύπου ΑΝΤΑΡΣΥΑ που κινούνται στον χώρο του αριστερού αναχωρητισμού και εξαρτούν την ύπαρξή τους από την καθαρότητα του δικού τους δόγματος.



8.      Η είσοδος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στο κοινοβούλιο. Είναι η πρώτη φορά στην ελληνική πολιτική ιστορία που καθαρόαιμο φασιστικό, ναζιστικό κόμμα αποκτά σοβαρή κοινωνική επιρροή και εισέρχεται στο ελληνικό κοινοβούλιο. Το φαινόμενο αυτό είναι προϊόν αφενός της ηθικής και πολιτικής σήψης που διαπερνά ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, της κοινωνικής περιθωριοποίησης ευρύτατων στρωμάτων των λαϊκών τάξεων στα πλαίσια μια πρωτοφανούς υποβάθμισης της διαβίωσής τους, αλλά και της ιδιαίτερης προβολής του από τα ΜΜΕ με τρόπο που να ταυτίζεται ο πατριωτισμός με τον φασισμό και η κοινωνική αγανάκτηση με τις πρακτικές του υποκόσμου. Καθοριστική επίσης ήταν και η στήριξη από το ίδιο το επίσημο κράτος, το οποίο συντηρεί τις σχέσεις της Χρυσής Αυγής με τις δυνάμεις καταστολής με σκοπό να λειτουργήσουν ως τάγματα εφόδου ενάντια στις λαϊκές κινητοποιήσεις. Σημαντικός παράγοντας της ανόδου της Χρυσής Αυγής είναι επίσης ότι οι λαϊκές γειτονιές έχουν πλέον εγκαταλειφθεί παντελώς και έχουν μετατραπεί σε γκέτο πρωτοφανούς εξαθλίωσης και δράσης συμμοριών.



* * *



Ποιος ήταν ο ρόλος του ΕΠΑΜ; Το εκλογικό αποτέλεσμα του συνδυασμού ΟΧΙ, όπου συμμετείχε το ΕΠΑΜ είναι τελείως αναντίστοιχο με την ευρύτερη κοινωνική και πολιτική επιρροή που κατέκτησε το Μέτωπο στους λίγους μήνες της ύπαρξής του. Το γεγονός αυτό φαίνεται πρώτα και κύρια από το ρόλο του Μετώπου στην επιβολή και τη διαμόρφωση της πολιτικής ατζέντας με βάση την οποία συζητά ολόκληρη η κοινωνία και το επίσημο πολιτικό σύστημα. Γιατί όμως αυτό δεν εκφράστηκε στο εκλογικό αποτέλεσμα; Κυρίως για τους παρακάτω λόγους:



1.      Η προκήρυξη των εκλογών βρήκε το ΕΠΑΜ τελείως ανέτοιμο να δώσει με αποτελεσματικότητα την πολιτική μάχη. Έβγαινε από μια περίοδο αρκετών μηνών διαρκούς εσωστρέφειας που καθοριζόταν από τη μάχη σχετικά με το χαρακτήρα του Μετώπου, αλλά και την αντιμετώπιση μιας ανοιχτής απειλής διάλυσής του. Η περίοδος αυτή, ενώ πρόσφερε στο ξεκαθάρισμα της φυσιογνωμίας του Μετώπου, απέσπασε τις οργανωμένες δυνάμεις του από τη δράση στις γειτονιές και τους χώρους δουλειάς. Η βασική προς τα έξω παρουσία του Μετώπου είχε δραματικά περιοριστεί και είχε εναποτεθεί στις αναλύσεις και τις εμφανίσεις του Δημ. Καζάκη. Όλο το υπόλοιπο ΕΠΑΜ τον περισσότερο χρόνο του τον κατανάλωνε με τα «εσωκομματικά» του. Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί ένα τεράστιο έλλειμμα συλλογικής επαφής του Μετώπου με το λαό. Ένα έλλειμμα το οποίο βάθυνε από τη στιγμή που επιβλήθηκε άνωθεν η πλήρης φίμωση και του Δημ. Καζάκη. Λογική συνέπεια όλων αυτών ήταν να κληθεί το Μέτωπο να δώσει την πολιτική μάχη των εκλογών σε συνθήκες όπου η πλειοψηφία του εκλογικού σώματος δεν γνώριζε τι αντιπροσωπεύει το ΕΠΑΜ, ενώ ακόμα και εκείνο το μέρος που γνώριζε είχε σε μεγάλο βαθμό χάσει την τακτική επαφή με τις δράσεις του Μετώπου.



2.      Το ΕΠΑΜ άργησε να προσανατολιστεί και να μπει στη διαδικασία των εκλογών. Οι λόγοι ήταν αντικειμενικοί αλλά και υποκειμενικοί. Έπρεπε αφενός να ηττηθούν στις ίδιες τις γραμμές του Μετώπου οι λογικές που το ήθελαν δύναμη γενικής κοινωνικής διαμαρτυρίας χωρίς πολιτικά προτάγματα και αφετέρου να διερευνηθούν οι δυνατότητες για τις ευρύτερες δυνατές πολιτικές συμμαχίες. Το ΕΠΑΜ δεν κατόρθωσε να δρομολογήσει έγκαιρα ανοικτές επιτροπές λαϊκής βάσης με σκοπό την προετοιμασία «από τα κάτω» της ευρύτερης δυνατής συνάντησης των λεγόμενων αντιμνημονιακών δυνάμεων και κινημάτων. Παρά το γεγονός ότι το Μέτωπο είχε εντοπίσει την ανάγκη αρκετούς μήνες πριν από την προκήρυξη των εκλογών, έκανε ελάχιστα προς την κατεύθυνση αυτή. Αν είχε δοθεί η απαιτούμενη έμφαση και προτεραιότητα ενδεχομένως η πίεση που θα ασκούνταν στις ηγεσίες ίσως να επέτρεπε τη δημιουργία μιας ευρύτερης αντιμνημονιακής συμπαράταξης. Στο βαθμό που κάτι τέτοιο δεν γινόταν, το Μέτωπο εγκλωβίστηκε σε κινήσεις κορυφής, απαραίτητες μεν σε μια πολιτική συμμαχιών, ελάχιστα όμως επαρκείς, όταν δεν υπάρχει αντίστοιχη κίνηση «από τα κάτω». Έτσι το ΕΠΑΜ παγιδεύτηκε στο να εξαρτά την κάθοδό του στις εκλογές από συμφωνίες κορυφής με άλλες αντιμνημονιακές δυνάμεις. Κι ενώ, από άποψη αρχών, το Μέτωπο στάθηκε απολύτως συνεπές στην πολιτική των συμμαχιών του, στην πράξη δεν υπήρχαν οι απαραίτητες κοινωνικές διεργασίες στην κοινωνική βάση των αντιμνημονιακών δυνάμεων που θα μπορούσαν να στηρίξουν μια τέτοια πολιτική συμμαχιών. Σ’ αυτό η ευθύνη εναπόκειται αποκλειστικά στο ΕΠΑΜ και σε όσους ηγήθηκαν του Μετώπου την προηγούμενη περίοδο, γιατί ήταν και παραμένει η μόνη οργανωμένη δύναμη που μπορεί να κινήσει τέτοιες διεργασίες.



3.      Το ΕΠΑΜ κλήθηκε να δώσει την μάχη των εκλογών βγαίνοντας από ένα τραυματικό και επώδυνο συνέδριο, όπως άλλωστε είναι όλα τα συνέδρια όπου κυριαρχεί η ανοιχτή μάχη γραμμών. Το συνέδριο του ΕΠΑΜ βοήθησε να ξεμπλοκάρει το Μέτωπο από την εσωστρέφεια, αλλά και να ηττηθούν κατά κράτος οι διαλυτικές πρακτικές και λογικές ορισμένων κύκλων που είχαν ενταχθεί με βλέψεις άλλες από αυτές της Ιδρυτικής Διακήρυξης. Κι ενώ οι οργανωμένες δυνάμεις του Μετώπου ξεκαθάρισαν από κάθε λογής επίδοξους παράγοντες και παραγοντίσκους, δεν τους δόθηκε η ευκαιρία να αναρρώσουν και να μπουν ξανά στην μάχη της γειτονιάς. Μέσα σε τρεις εβδομάδες προεκλογικής περιόδου θα έπρεπε οι οργανώσεις του Μετώπου να αναπληρώσουν τα κενά, να ξαναβρούν τον βηματισμό τους και να καλύψουν το μεγάλο έλλειμμα επικοινωνίας και επαφής με τις πλατιές λαϊκές μάζες. Όπως ήταν φυσικό κάτι τέτοιο στάθηκε αδύνατο κι αυτό φάνηκε από το γεγονός ότι ακόμη και μετά τις εκλογές υπήρχε σημαντική μερίδα κόσμου κοντινού μας που δεν ήξερε καν ότι το ΕΠΑΜ είχε κατέβει στις εκλογές.



4.      Το ΕΠΑΜ έδωσε την εκλογική μάχη με την νοοτροπία και την προσέγγιση που κυριαρχούσε όσο το μαζικό κίνημα της κοινωνίας ήταν ζωντανό και έβαζε την σφραγίδα του στις εξελίξεις. Ωστόσο, οι κινητοποιήσεις και οι αγωνιστικές εξάρσεις της κοινωνίας είχαν υποχωρήσει ήδη από την εποχή δημιουργίας της κυβέρνησης Παπαδήμου και στην θέση τους είχε επικρατήσει ξανά η λογική της κοινοβουλευτικής ανάθεσης. Το συστηματικό προεκλογικό κλίμα που συντηρούσε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα, αλλά και η ανοιχτή τρομοκρατία που ασκήθηκε, οδήγησε τα αγανακτισμένα στρώματα από τους δρόμους στο σπίτι τους. Το ΕΠΑΜ όχι μόνο δεν μπόρεσε να αντιληφθεί αυτή την μεταβολή, αλλά για μια σειρά αντικειμενικούς και υποκειμενικούς λόγους που έχουμε εν πολλοίς αναφέρει, δεν κατόρθωσε έγκαιρα να αντιδράσει και να μεταφέρει αποτελεσματικά την ζύμωση στις γειτονιές. Έτσι, ενώ το κυρίαρχο ζήτημα για το ΕΠΑΜ ήταν το ξεπούλημα της χώρας, η ανάγκη ενός εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα διαρκείας του ίδιου του λαού στη βάση των κεντρικών προταγμάτων του, τις πολύ πλατιές μάζες του εκλογικού σώματος απασχολούσε το πώς μπορούν να γλυτώσουν τα χαράτσια της πολιτικής του μνημονίου και ύστερα βλέπουμε.



5.      Το ΕΠΑΜ οδηγήθηκε σε μια εκλογική συνεργασία με την Δημοκρατική Αναγέννηση του κ. Παπαθεμελή που την πλήρωσε πολλαπλά. Προχώρησε σε μια εκλογική συνεργασία που θεώρησε αναγκαστική γιατί πάνω απ’ όλα και πριν απ’ όλα έρχεται το καθήκον απέναντι στην πατρίδα και στον λαό. Και μπροστά σ’ αυτό όλες οι άλλες διαφορές πάνε σε δεύτερο πλάνο. Όμως, ο κόσμος προσήλθε στις κάλπες χωρίς στην πλειοψηφία του να προτάσσει τον εθνικό κίνδυνο. Έτσι δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί με τον Παπαθεμελή που ήταν ξεπερασμένος, θρησκόληπτος, ταυτισμένος με παλιές καταστάσεις και εποχές, κοκ. Οι εκκλήσεις για ενότητα προς όφελος της πατρίδας ξεχάστηκαν ακόμη κι από αυτούς που την τραγουδούσαν στο όνομα του Κολοκοτρώνη, του Καραϊσκάκη και των άλλων ηρώων του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του λαού. Πάνω απ’ όλα και πριν απ’ όλα κυριάρχησαν οι ιδεοληψίες που διακατέχουν τον καθένα ανάλογα με το που ανήκει, ή από πού προέρχεται. Κι αυτό υπήρξε το πιο προβληματικό και το πιο επικίνδυνο φαινόμενο των τελευταίων εκλογών, όχι γιατί στοίχισε εκλογικά στο ΕΠΑΜ, αλλά γιατί δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες εμφυλίου μέσα στην ίδια την κοινωνία. Για την πλειοψηφία του κόσμου το ΕΠΑΜ είτε έπρεπε να τα βρει με έναν σχηματισμό που να του εξασφαλίζει την είσοδό του στην Βουλή, έστω κι αν χρειαζόταν να ξεχάσει τις αρχές του, είτε να προβάλει τον νεωτεριστικό του χαρακτήρα – ότι κι αν σημαίνει κάτι τέτοιο – και την καθαρότητά του. Η έννοια της ισότιμης συνεργασίας δεν είχε κανένα νόημα στους περισσότερους, ακόμη και σε αρκετά μέλη του ίδιου του ΕΠΑΜ, που είναι συνηθισμένοι να αντιλαμβάνονται την πολιτική με όρους δούναι-λαβείν πάνω, ή κάτω από το τραπέζι.



6.      Οι οργανωμένες δυνάμεις του ΕΠΑΜ κλήθηκαν να δώσουν μια εκλογική μάχη, χωρίς καμιά εμπειρία γύρω από το πώς οργανώνεται και διεξάγεται πρακτικά μια προεκλογική εκστρατεία. Σ’ αυτήν την αποστολή τους δεν είχαν κανενός είδους ουσιαστική βοήθεια από την συνεργασία με την Δημοκρατική Αναγέννηση. Αντίθετα, το Μέτωπο έπρεπε σε χρόνο ρεκόρ να στήσει εκλογικό μηχανισμό για να καλύψει όχι μόνο τις δικές του πιεστικές ανάγκες, αλλά και τα απανωτά προβλήματα που δημιουργούσε η ουσιαστική ανυπαρξία της Δημοκρατικής Αναγέννησης. Το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο με προβλήματα που στοίχησαν σημαντικά στην παρουσία και την εκλογική δράση του Μετώπου, από την επιλογή υποψηφίων καθ’ όλη την επικράτεια μέχρι το τύπωμα και την διακίνηση των ψηφοδελτίων του συνδυασμού.



Παρά τα σοβαρά προβλήματα, τις βαθιές αδυναμίες και τα λάθη που διέπραξε το ΕΠΑΜ κυρίως πριν, αλλά και κατά την διάρκεια της εκλογικής αναμέτρησης, οφείλουμε να ομολογήσουμε και να αποτιμήσουμε με τον πρέποντα σεβασμό στην αυταπάρνηση και την ακούραστη δουλειά της μεγάλης πλειοψηφίας των μελών του Μετώπου, που ανταποκρίθηκαν επάξια και συχνά πάνω από τις ανθρώπινες αντοχές στα τρέχοντα καθήκοντα. Χωρίς κανενός είδους οικονομική υποστήριξη, εκτός από το υστέρημα των μελών και φίλων, χωρίς επαγγελματικά στελέχη και μηχανισμούς, τα μέλη και οι πυρήνες του ΕΠΑΜ έδωσαν τη δική τους εκλογική μάχη για την οποία έχουν κάθε λόγο να υπερηφανεύονται. Κατόρθωσαν μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να δημιουργήσουν μια σοβαρή παρακαταθήκη μέσα στην κοινωνία που ξεπερνά κατά πολύ το εκλογικό αποτέλεσμα. Όπου έδρασαν οργανωμένοι πυρήνες του ΕΠΑΜ, ανεξάρτητα από τον αριθμό των οργανωμένων τους μελών, έδειξαν στις περισσότερες περιπτώσεις την τρομακτική υπεροχή τους στον τρόπο προσέγγισης του απλού κόσμου απέναντι σε κάθε άλλο πολιτικό σχηματισμό με μηχανισμό και χρόνια δράσης στην πλάτη του.



Το ΕΠΑΜ βγήκε και από αυτή την δοκιμασία διαψεύδοντας για μια ακόμη φορά τις πολυποίκιλες Κασσάνδρες από δεξιά και αριστερά που στοιχημάτιζαν στη διάλυσή του. Άλλωστε γι’ αυτό και φρόντισαν να το απομονώσουν πολιτικά. Το ΕΠΑΜ όμως βγήκε από την εκλογική αναμέτρηση με μια αληθινά μάχιμη οργάνωση, όχι στα λόγια και τις διακηρύξεις όπως συνέβαινε τις περισσότερες φορές πριν το συνέδριο, αλλά στην πράξη. Τα περισσότερα μέλη του Μετώπου σήμερα γνωρίζουν από προσωπική εμπειρία την σημασία της ζύμωσης και της δουλειάς στην γειτονιά με τον απλό κόσμο. Είναι δική τους κατάκτηση στην πράξη κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Άλλαξε το κλίμα και η σύνθεση των οργανώσεων του ΕΠΑΜ. Έγιναν πραγματικές οργανώσεις με ενεργή συμμετοχή μελών σε βαθμό πρωτόγνωρο από την εποχή της ίδρυσης του Μετώπου. Μέσα στην εκλογική μάχη τα μέλη του ΕΠΑΜ δεν κέρδισαν μόνο τις εντυπώσεις, την συμπάθεια και την αναγνώριση του απλού κόσμου, έστω κι αν δεν μεταφράστηκε κάτι τέτοιο πάντα σε ψήφο, αλλά και χιλιάδες νέους φίλους και μέλη που έδωσαν τη δυνατότητα στο Μέτωπο να αποκτήσει αληθινά πανελλαδική οργάνωση και δικτύωση.



Το ΕΠΑΜ απέδειξε ότι μέσα σε λίγους μήνες από την ίδρυσή του έχει αποκτήσει ακατάλυτους δεσμούς με την κοινωνία και δεν μπορεί κανένας να το σβήσει από τον πολιτικό χάρτη της χώρας, όσο κι αν θέλει να το αγνοεί, ή επιδιώκει να το απομονώσει. Απέδειξε ότι στο βαθμό που επικεντρώνεται στην οργανωμένη δουλειά στην γειτονιά και στον χώρο δουλειάς δεν υπάρχει κανένας που μπορεί αντάξια να αντιπαρατεθεί μαζί του. Αυτός άλλωστε είναι κι ο μοναδικός τρόπος που το ΕΠΑΜ μπορεί να κερδίσει την πλειοψηφία του λαού, πόρτα-πόρτα, πρόσωπο με πρόσωπο και όχι μέσα από τα κατεστημένα κανάλια ενημέρωσης και δημιουργίας εντυπώσεων.



* * *



Η ψήφος της 6ης Μαΐου ήταν η αρχή μιας μετάβασης, η αρχή μιας πορείας βαθύτατων ανατροπών της κυρίαρχης τάξης πραγμάτων. Τα εκλογικά αποτελέσματα απέτρεψαν προσωρινά τα σχέδια της τρόικας, αλλά δεν έδωσαν λύση προς όφελος του λαού και της χώρας. Η κρίση βαθαίνει και παίρνει ακόμη πιο επικίνδυνες διαστάσεις. Φαίνεται ότι οδηγούμαστε σε μια νέα περίοδο κοινωνικού αναβρασμού, όπου θα υπάρξουν νέες συσπειρώσεις αλλά και νέα πόλωση. Οι δυνάμεις που εξέφρασαν κατά κύριο λόγο την αντιμνημονιακή διάθεση του λαού δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις και τα διλήμματα της κρίσης.



Ωστόσο, το αποτέλεσμα των εκλογών κατάφερε πλήγμα στην ομοψυχία και την ομόνοια του ελληνικού λαού. Το επίσημο πολιτικό σύστημα επιχειρεί να επαναφέρει τεχνητά το διαχωρισμό «δεξιά», «αριστερά» μέσα στον λαό και παραχωρεί τον πατριωτισμό σε δυνάμεις σαν την Χρυσή Αυγή. Για πρώτη φορά η ιδεολογία των Ταγμάτων Εφόδου βρήκε νομιμοποίηση στην ελληνική βουλή, την ίδια ώρα που ο αποκαλούμενος προοδευτικός χώρος δίνει αγώνα μέχρις εξοντώσεως για να ταυτίσει τον πατριωτισμό με τον εθνικισμό και τον φασισμό. Μόνο και μόνο για να νομιμοποιηθεί η ιδεολογία και η πρακτική των νέων Γερμανοτσολιάδων και των εξ επαγγέλματος δοσιλόγων. Με τον τρόπο αυτό το σύνολο του επίσημου πολιτικού συστήματος, δεξιά και αριστερά, δημιουργούν προϋποθέσεις – είτε το έχουν συνειδητοποιήσει, είτε όχι – εμφύλιας σύρραξης μέσα στην ίδια την κοινωνία. Για την κυρίαρχη πολιτική της ΕΕ και των εγχώριων κλώνων της, το συνειδητό σπρώξιμο της ελληνικής κοινωνίας σε εμφύλιο αιματοκύλισμα είναι ένα από τα πιο οικεία σ’ αυτήν σενάρια πολιτικής διαχείρισης της κρίσης. Το έχει κάνει στο παρελθόν και ξέρει πώς να το χειριστεί. Γι’ αυτό άλλωστε επιχειρεί να τρομοκρατήσει την κοινωνία και τον λαό με σενάρια απίστευτης καταστροφολογίας, χάους και αίματος.



Ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι η ενότητα του ίδιου του λαού μέσα από δυνάμεις και κινήματα που προτάσσουν το πατριωτικό και δημοκρατικό καθήκον έναντι οποιασδήποτε άλλης δεξιάς ή αριστερής διαχωριστικής γραμμής. Είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου ενός ολόκληρου λαού, ολόκληρης της χώρας και του έθνους που κατάκτησε με τους αγώνες του το δικαίωμα της ανεξαρτησίας και της αυτοδιάθεσης. Ένα δικαίωμα που σήμερα απειλείται όσο ποτέ άλλοτε στην ιστορία αυτής της χώρας. Δεν υπάρχει κανένα εργατικό, κοινωνικό, ή πολιτικό δικαίωμα αν πρώτα δεν διασφαλιστεί η απόλυτη κυριαρχία του λαού σ’ αυτόν τον τόπο παρά και ενάντια σε κάθε ντόπια και ξένη επιβουλή. Μπορεί μέσα στην οχλοβοή και την ομίχλη του εκλογικού κονιορτού να φαντάζουν όλα αυτά πολύ μακρινά, αλλά πολύ γρήγορα η κοινωνία και ο λαός θα συνέλθει βίαια από την ραστώνη της κοινοβουλευτικής πρόζας που τον έχουν βάλει θεατή και θα κληθεί να αντιμετωπίσει τα πιεστικά διλήμματά της επιβίωσής του. Και τότε το ΕΠΑΜ θα είναι έτοιμο.   





16/5/2012
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

44 σχόλια:

  1. To Πατριωτικό Απευλευθερωτικό Φιλολαικό Μέτωπο είναι ο ΣΥΡΙΖΑ κε Καζάκη. Πέρα από τις μικροδιαφορές σας ενώστε τις δυνάμεις σας! Ανοιχτή ταξική αγκαλιά στη δράση ...και στη κάλπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα (2015) είδες τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ??????? ή να στο πούμε και στ' Αγγλικά?

      Διαγραφή
  2. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μέτωπο ριζικής αποτρίχωσης της κεφαλής μας !
    Κόμμα απατεώνων που δημαγωγεί εξαπατώντας τον λαό με δήθεν Ευρωπαικές λύσεις ,ξεπουλώντας την πατρίδα και τους Έλληνες!
    Αν το ΕΠΑΜ κάνει την μαλακία και συνεργαστεί μ'αυτά το κοθώνια ,εμένα να με ξεχάσει! Αυτό θα είναι ο τάφος του! Γιατί σύντομα ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξεσκεπαστεί εκ των πραγμάτων!
    Το ΕΠΑΜ το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να επιτεθεί με καθαρά αντιευρωπαιστικά μυνήματα ως διάδοχος του παλιού κόμματος των ανθενωτικών που λέγαν "καλύτερα φακιόλι παρά οι φράγγοι μές στην Πόλη" τουτέστιν "καλύτερα τσαρούχι Ελληνικό παρά κιλότα Μέρκελ" "Κάτω η νέα φραγγοκρατία" κτλ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι υπερβολικός και δεν χρειάζεται να βωμολοχείς.

      Διαγραφή
    2. Μας έφαγε η ευγένια σύντροφε εδώ καιγόμαστε και σύ μου λές βομολοχάω! Ξύπνήστε ρε!
      Μας πουλάνε για δούλους και σείς χτενίζεσται!

      Διαγραφή
  3. πω πω

    ενδιαφέρουσα ανάλυση τα σχόλια από κάτω... όλο κακεντρέχεια...

    ψυχραιμία....

    το μέλλον θα είναι πλούσιο έτσι ή αλλιώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μου κανει εντυπωση το δηλητηριο προς τον προ όλιγων ημερων εταιρο Παπαθεμελη.
    Οσο αφορα το αυριο,μονο ΣΥΡΙΖΑ υπαρχει και όλα τα αλλα ειναι να χαμε να λεγαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπερα..

    Και για μενα θα επρεπε να υπαρχει συνεργασια με τον Συριζα
    Αν κ την δεδομενη στιγμη θα εκανε κακο στον συριζα κατι τετοιο(του γινεται πολεμος οτι θελει το ευρω).Τα εσωκομματικα του Συριζα δεν τα ξερω...εγω ξερω οτι η γραμμη που ακολουθει ειναι σωστη.Καταρχην μια κυβερνηση θα πρεπει να εχει την κοινη γνωμη μαζι της.Να εχει στηριξη απο τον κοσμο.
    Οποτε λεει θα παω να διαπραγματευτω μια βιωσιμη λυση,αλλα σαν ισος προς ισον.
    αν δεν το δεκτουν οι Ευρωπαιοι,τοτε θα τεθει θεμα δραχμης.Ειναι ο μονος λογικος δρομος αυτος..Κανενανς δεν θελει αευθειας την δραχμη,και η πλειοψηφεια δεν θελει την υποτελεια πλεον..

    Οποτε το ΕΠΑΜ,καλο ειναι να ειναι εκει..γτ θα ερθουν δυσκολοι καιροι,και εχουν προτασεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ο εχθρός του εχθρού μου είναι ο καλύτερος μου φίλος έτσι και ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε αυτό που πήρε διότι η αλήθεια είναι μια εάν δεν βγούμε από το αθέατο ευρώ τουλάχιστον όσο αφορά εμένα προκοπή δεν βλέπουμε αλλά επειδή από όσο φάνηκε δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ πλάνο για το μετά θα ζήσουμε μια ακόμη Εθνική ταπείνωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ελπιζουμε ολοι να ξπνηχει ο τσιπρακος, να ανοιξει τα ματια του και να δει πιο ειναι το συμφερον του, ΑΝ θελει κα κανει τη διαφορα.....και αυτος θα κερδισει, κιεμεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπειτε στο Συρριζα να εχουμε και μεις εναν ανθρωπο που να μπορουμε να τον εμπιστευτουμε μεσα στην νεα κυβερνηση και που ειμαστε σιγουροι πως οταν παρατηρησετε καποιο σαπιο παιχνιδι θα αποχωρησετε και αυτο θα ενισχυσει την δημοτικοτητα σας που θα εχει ηδη ενισχυθει ως μελος της κυβερνησης ΣΥΡΡΙΖΑ
    Ακομα κι αν δεν μπειτε εγω παλι θα σας ψηφισω,γιατι ημουν περυσι στο Συνταγμα και ειδα με τα ιδια μου τα ματια οτι ενδιαφερεστε πολυ για την Ελλαδα..ΕΙΣΤΕ ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΤΕ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και εγώ προτείνω συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ, αν και αρκετές συνιστώσες του έχουν απαράδεκτες θέσεις σε διάφορα εθνικά ζητήματα, δεν υπάρχει άλλη οδός στο σημείο που φτάσαμε.

    Η συνεργασία με ΔΗΜ.ΑΝΑΓ ήταν αυτή που στοίχισε, όσον αφορά τα αίτια του χαμηλού ποσοστού. Και σαφέστατα η ελάχιστη προβολή του ψηφοδελτίου ΟΧΙ από τα καθεστωτικά ΜΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ναι, ναι μωρέ, αυτό έφταιγε.. Η συνεργασία με τον Παπαθεμελή!

    Εδώ κολλάει ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ εκείνο το δημώδες που πάει ως εξής:

    "Της κοντής... της φταίνε... οι ΤΡΙΧΕΣ!!!"

    Έλα που δεν φταίνε οι τρίχες, αλλά η κοντή!!

    Και δεν μιλάω βέβαια για τον Παπαθεμελή. Για το δικό σας πολιτικό ανάστημα μιλάω.

    Άντε τώρα βολευτείτε με τις δάφνες του 090.

    Μια χαρά ποσοστό είναι για εσάς, ότι πρέπει.. για ροζ τηλέφωνα χαχαχαχα.

    Περιμένουμε με αγωνία τις ΜΕΘεπόμενες εκλογές για να γελάσουμε ΠΑΛΙ μαζί σας το βράδυ των εκλογών, πίνοντας μπύρες και τρώγοντας πίτσες στο Περιστέρι.

    Αυτό μόνο ταιριάζει στους Λεβέντηδες του 21ου αιώνα χαχαχαχα.

    Μου θέλετε και συνεργασίες με το ΣΥΡΙΖΑ. Σιγά μη συνεργαστούν οι μάγκες με τα.. μηδενικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κύριε Μουρελάτε, σας λυπάμαι. Κρίμα η ζωή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τον εαυτό σας να λυπάστε ζομπιοποιημένοι Ραελιανοί οπαδοί του Καζάκη.

    Σε λίγο θα έρθει να σας μαζέψει το διαστημόπλοιο με τους εξωγήινους.

    Κοιτάτε μόνο να μην σας πείσει να αυτοκτονήσετε πριν μπείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μετά από τον σύνδεσμο που ανεβάσατε μόλις, σας επιβεβαιώνω, ότι όχι μόνο σας λυπάμαι, αλλά τώρα πια είμαι σίγουρος: Σας προτείνω να κάνετε κάποια ψυχοθεραπεία. Έχετε σοβαρά προβλήματα. Ασχολείστε με φαντασιακά φαντάσματα, ενώ η ζωή τρέχει γύρω σας. Κρίμα, η ζωή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν τα έχω γράψει εγώ αυτά αλλά ο Περακάκης.

      Και αυτός θέλει ψυχοθεραπεία?
      Και ο Δουλφής?
      Και ο Πατέλης?
      Και ο Λυμπερόπουλος?
      Και ο Παπαδόπουλος?

      Get a life ΡΕ!
      Εγώ έχω ζωή. Εσείς δεν έχετε και τρέχετε πίσω από τον κάθε τυχάρπαστο ΨευδοΜεσσία. Γελοίοι...

      Διαγραφή
    2. Κύριε Μουρελάτε, ψάχνοντας στο διαδίκτυο, και μόνο στατιστικά να το δείτε, θα βρίσκετε συνέχεια κείμενα που μπορεί να σας εξυπηρετούν. Μπορείτε να συνεχίσετε να ψάχνετε και να φτιάχνετε ό,τι κολάζ κειμένων και απόψεων θέλετε τα επόμενα χρόνια.

      Ωστόσο, πιστέψτε με. Αν ξεκινήσετε ψυχοθεραπεία, θα σταματήσετε να γράφετε, να ψάχνετε για κείμενα, και να σχολιάζετε κάθε σχόλιο ή κειμενο που σας "΄θιγει". Δοκιμάστε τη. Δεν έχετε τίποτα να χάσετε. Να κερδίσετε όμως, ναι. Τη ζωή σας. Κρίμα, η ζωή σας.

      Διαγραφή
  14. ¨Ολοι αυτοί που ζητάνε συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ είναι τουλάχιστον μύωπες ,να μην πώ τίποτα άλλο ,μάλλον δεν κατάλαβαν τι συμβαίνει, ο ΣΥΡΙΖΑ πουλάκια μου πουλάει κυβερνητιλίκι και αγοράζει εξουσια για την εξουσία όλα τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ μεταφυτεύθηκαν εκεί αν πάρουν τα σκήπτρα θα υπογράψουν ενα ανανεωμένο μνημόνιο με λίγη παράταση το πολύ πολύ και θα σας ξεπουλήσουν αγαπούλες μου να πάτε να καθαρίζετε τουαλέτες στη Γερμανία κτλ καταλάβατε η θέλετε να κάνω και κακά μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Παπαθεμελής για εκλογικό απολογισμό ΕΠΑΜ.
    http://taxalia.blogspot.com/2012/05/blog-post_7084.html

    Για να μπείτε στο κλίμα θυμηθείτε ποιοι προειδοποιούσαν γιαυτή τη εκλογική σύμπραξη ΠΡΙΝ να γίνει και ποιοι ήταν οι διαπύρσιοι υπερασπιστές της...

    Θυμηθείτε επίσης ότι η κριτική σε πλείστες όσες περιπτώσεις ξέφευγε στενά από τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμμένου "συμμάχου" και αντίθετα επικεντρωνόταν στην ουσία των πολιτικών συμμαχιών.
    Αντίθετα με την λογική της ηγετικής ομάδας του ΕΠΑΜ που ισχυριζόταν ότι πολιτική "αρχών" στις συμμαχίες σημαίνει ότι πρέπει κάποιος να ασχολείται μόνο με το ΤΙ ΔΗΛΩΝΕΙ για τον εαυτό του ο πιθανός σύμμαχος και την συμφωνία του με τα - ούτως ή άλλως αυθαίρετα απομειωμένα ελάχιστα σημεία διεκδίκησης - πρέπει κυρίως να εξετάζεται το τι αντιπροσωπεύει στην κοινωνία ποιες κοινωνικές δυνάμεις και συμφέροντα υπηρετεί.

    Με αυτά τα δεδομένα πολύ άνετα θα μπορούσε το ΕΠΑΜ να αρνηθεί την σύμπραξη για λόγους αρχής (για να μην πούμε ότι αρκετά από τα όσα πρόσθεσε στο μίνιμουμ πλαίσιο συμφωνίας η Δημοκρατική Αναγγένηση αποτελούσαν πολιτικό casus belli για δυνάμεις στο εσωτερικό του μετώπου).

    Αφού λοιπόν ο Καζάκης και η παλιοπαρέα των Κυπριώτηδων, Αποσκίτιδων και λοιπών φερέλπιδων εν χορώ έβριζαν και λοιδωρούσαν όσους προειδοποιούσαν για την αποτυχημένη εκλογική σύμπραξη ΠΡΙΝ να γίνει, αφού τους βάφτισαν διασπαστές, ριψάσπιδες κλπ κλπ, τώρα ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ υιοθετούν τις αιτιάσεις τους και φτύνουν εκεί που έγλυφαν.

    Και εις ανώτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γιώργο εδώ έχουμε να κάνουμε με τους μεγαλύτερους κωλοτούμπες όλων των εποχών.

    Ο Καρατζαφέρης, η Ντόρα και ο Σαχλαμαράς μπροστά τους φαίνονται βράχοι σταθερότητας και συνέπειας!!

    Μιλάμε για όρθια κινούμενα πολιτικά πτώματα που νομίζουν ότι όλος ο πλανήτης πάσχει από αμνησία.

    Τα κείμενα και τα λεγόμενά τους, τα οποία μάλιστα είναι πολύ πρόσφατα, μπορούν να πείσουν και τον πλέον κακόπιστο συνομιλητή για την ανακολουθία λόγων - έργων που χαρακτηρίζει την ηγετική ομάδα του ΕΠΑΜ, αλλά και την ραγδαία ζομπιοποίηση των Ραελιανών οπαδών του, οι οποίοι παρακολουθούν αδρανείς την προφανέστατη προεκλογική και μετεκλογική εξαπάτησή τους.

    Για να ανήκεις σήμερα στο ΕΠΑΜ και να πιστεύεις τον Καζάκη, ύστερα από όλα αυτά, θα πρέπει να είσαι ΑΜΕΑ με ιδιαίτερα αυξημένες ειδικές ανάγκες!

    Δεν αξίζουν λοιπόν σοβαρού σχολιασμού τα πολιτικά κείμενα και οι πολιτικές πράξεις της ηγεσίας του ΕΠΑΜ. Μόνο θυμηδία και γέλωτα προκαλούν πλέον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τι ειχες Γιαννη .... τι ειχα παντα!

    Πρωτη φορα, μετα την κατοχη, που η αριστερα εχει την ευκαιρια να παρη την διακυβερνηση της χωρας και να αποδειξει οτι μπορει να κυβερνηση και να κανει οτι μπορει για το λαο που υποφερει, ολοι εσεις τσακωνεσθε σαν μικρα παιδακια, για τις ιδεολογικες σας διαφορες εκτοξευοντας βρισιες και αλλα τα παραμυθια που εκτοξευεται μεταξυ σας.

    Τι να πει ο κοσμος που σας ακουει;

    Αυτη την ωρα χρειαζεται να βαλετε ΟΛΛΟΙ σας τα προσωπικα σας συμφεροντα και διαφορες σας στην ακρη, να κατσετε σε ενα τραπεζι και να λυστε ολα τα προβληματα και να σχεδιασεται ενα προγραμμα διακυβερνησης και να ειστε ετοιμοι να κανετε εργο στις 17 Ιουνιου εαν ο λαος σας δωση την δυνατοτητα να κυβερνησεται.

    Σαν ανεξαρτητος Ελληνας που δεν ανηκω σε κανενα κομμα, περιμενω να σας δω να συμπεριφερεστε σαν πραγματικοι πατριωτες και απο οτι εχω διαβασει, ο Καζακης εχει ηδη στειλει ανοικτη επιστολη στον Τσιπρα θετοντας τις υπηρεσιες του στη διαθεση του Συριζα για το καλο του τοπου.

    Εαν δεν σταθειτε τωρα στο υψος των περιστασεων...... ο λαος θα σας καταμαυριζη στα επομενα χρονια και δεν θα εχεται μερος να κρυφτητε. Επι τελους σταματηστε να συμπεριφερεσθε σαν φατριες εκτος και εαν δεν εχεται Α......α να κυβερνησεται και σεις προτιματε την ευκολη θεση της αντιπολιτευσης με του πλουσιους μισθους και τα παχια λογια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κυρι Καζακη οι αγωνες δεν γινονται μακρια απο τις εκλογες στην δημοκρατια. Περαν της απογοητευσης σ αυτους που σας ψηφισαν επιβεβαιωσατε οσους δεν σας ψηφησαν και αποστομωσατε αυτους που θα σας ψηφηζαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Για αυτό το λόγο έπαθε ΑΥΤΑ:

    http://www.google.com/trends/?q=%CE%BA%CE%B1%CE%B6%CE%B1%CE%BA%CE%B7%CF%82&ctab=0&geo=all&date=all&sort=0

    http://www.google.com/trends/?q=%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%BC&ctab=0&geo=all&date=all&sort=0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει, καταλάβαμε, δε γουστάρεις το ΕΠαΜ. Τράβα παρακάτω τώρα και άσε μας στην ησυχία μας.

      Διαγραφή
    2. Εντάξει ρε θα σε αφήσω στον πόνο σου να κλαις την μοίρα σου.

      ΥΓ Θα σε πειράξει πολύ άμα περνάω από εδώ καμιά φορά να σας δουλεύω λίγο?

      Ο Λεβέντης πάλιωσε χαχαχαχαχα

      Διαγραφή
    3. Αλήθεια, το κόμμα που ψήφισες τί πήρε στις εκλογές; Εγώ κλαίω τη μοίρα μου ή εσείς;

      Διαγραφή
    4. Ρε καρνάβαλε το κόμμα που ψήφισα και κατά του μνημονίου είναι και θα είναι, και μπήκε και θα ξαναμπεί στην Βουλή και σας έχει χεσμένους.
      Κλάψε τώρα με το 090 (μαζί με τον Παπαθεμελή και τους γραφικούς, γιατί μόνοι σας δεν είστε ούτε 0,50%) και να λες και ευχαριστώ που πήρες και τόσο χαχαχαχα.

      Διαγραφή
    5. Δεν εννοώ το κόμμα που ψέματα λες οτι ψήφισες. Εννοώ το κόμμα που πραγματικά ψήφισες ως αντι-νεοταξίτης (από τους πυροβολημένους, όχι απ' τους κανονικούς) αλλά ντρέπεσαι να το παραδεχτείς δημοσίως:
      "ΚΟΙΝΩΝΙΑ", η παράταξη που υποχρεώνει τους πολιτικούς να αποκυρήξουν τη μασωνία.

      http://anti-neotaxites.blogspot.com/2012/04/blog-post_2556.html

      Αλήθεια, δε μας είπες, που καταλήξατε εσύ και οι φίλοι σου αντι-νεοταξίτες, η πτώση των δίδυμων πύργων από εκρηκτικά ήταν πράγματι τελετή μαύρης μαγείας, ή είναι απλή φήμη;

      http://anti-neotaxites.blogspot.com/2012/03/911_23.html

      Διαγραφή
    6. Εάν οι "κανονικοί" αντινεοταξίτες στους οποίους αναφέρεσαι, είναι οι ΨΕΥΤΕΣ ΕΠΑΜίτες του anti ntp ή του ιδεογραφήματα να τους χαίρεσαι.
      Κανένας δεν τους θεωρεί πια Αντινεοταξίτες. Όλοι στον χώρο μας βλαμμένους τους ανεβάζουν, σπιούνους τους κατεβάζουν.
      ΕΠΑΜίτες δεν είναι όμως? Τι περιμένεις? Να είναι νορμάλ άνθρωποι?
      ΑΜΕΑ είναι.

      Οι ανωτέρω τύποι είναι Νεοταξίτες μέχρι το κόκκαλο.
      Και πυροβολημένοι.
      Όπως πυροβολημένοι είστε ΚΑΙ όλοι οι εναπομείναντες στο ΕΠΑΜ και ΦΑΙΝΕΤΑΙ αυτό.

      Όσο για τα υπόλοιπα ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΑ που γράφεις πάλι:

      Έχω δηλώσει τι ψήφισα στην ιστοσελίδα μου.
      Ξαναγράφω ότι η ιστοσελίδα μου είναι αυτή:

      www.unconventionalnews.eu

      Στο έχω δείξει 100 φορές.

      Θέλεις να δημιουργήσεις εντυπώσεις υπέρ σας αλλά είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ.

      Θα παραμείνετε ένα ΘΛΙΒΕΡΟ περιθωριακό γκρουπούσκουλο με ένα αρχηγό που θα κινείται στα όρια της γραφικότητας μέχρι να διαλυθείτε.

      Αυτή είναι η μοίρα σας.

      Γιατί αυτή είναι η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΑΣ.

      Διαγραφή
    7. Ο "χώρος σας" είναι αυτός, υποθέτω, "νορμάλ άνθρωποι":

      http://anti-neotaxites.blogspot.com/

      Αυτό είναι το blog που παρακολουθείς, άλλωστε. Ανάμεσα σε αυτό και το site σου, με άρθρα όπως:

      "Κόκκινο Χαλί Για τον Αντίχριστο"
      "Ορθόδοξοι Φυλαχτείτε Από τους Σατανιστές του Καζάκη και της Χ.Α."
      "V For Vendetta και Σατανισμός"

      μπορεί να καταλάβει κανείς ποιά είναι η "ποιότητά" σας, και ποιός είναι ο πυροβολημένος και ο βλαμμένος. Όπως αναφέρεις πιο πάνω, ο Λεβέντης πάλιωσε. Γι αυτό ασχολούμαστε ακόμα μαζί σου. Όσα περισσότερα γράφεις, τόσο πιο πολύ γελάμε.

      Αλήθεια, "Ο Σατανικός Κόσμος του Hollywood" τελεί ακόμη υπο κατάληψη από τις δυνάμεις του σκότους, ή μήπως είχαμε καμιά ανατροπή υπέρ της Ορθοδοξίας; Κάνε ένα update στο άρθρο, οι άνθρωποι του "χώρου σας" καίγονται να μάθουν.

      (καθίστε άνετα και γελάστε με την απάντηση)

      Διαγραφή
    8. Εάν γελοίο υποκείμενο έχεις ΛΟΓΙΚΑ επιχειρήματα με τα οποία να ανατρέπονται όσα αναφέρονται σε αυτά τα άρθρα, παράθεσέ τα.
      Διαφορετικά ράψτο.
      ΥΓ Το να ζητάω από διανοητικά ασταθείς και ΑΜΕΑ λογική, είναι προφανώς υπερβολική απαίτηση εκ μέρους μου. Αλλά πρέπει κάποτε να καταλάβουν όλοι το "επίπεδο" και την "ποιότητα" του ΚΑΤΙΜΑ που απέμεινε στο ΕΠΑΜ.

      Διαγραφή
    9. Μα καλά, μας την πέφτουν απ' όλες τις μεριές οι μασώνοι και οι σατανιστές και εσύ ασχολείσαι ακόμα με το ΕΠαΜ; Δες το ποιόν αυτών που μπήκαν στη βουλή στις εκλογές (βάσει του έγκυρου blog που παρακολουθείς):

      - Ο Τούρκος Φασίστας ΣΥΡΙΖΑ, που πρότεινε για πρωθυπουργό τον Αρχηγό της Διεθνούς Μασωνίας:

      http://anti-neotaxites.blogspot.com/2012/05/blog-post_9781.html

      http://anti-neotaxites.blogspot.com/2012/05/blog-post_1778.html

      - Το Αντίχριστο ΚΚΕ, που είναι και η Μήτρα του Φασισμού (αυτούς τους έβαλες εσύ στη βουλή, συγχαρητήρια):

      http://anti-neotaxites.blogspot.com/2012/05/blog-post_1778.html

      http://anti-neotaxites.blogspot.com/2012/05/blog-post_5843.html

      - Η Χρυσή Αυγή, που είναι Το Πιο Μασωνικό και Ανθελληνικό Κόμμα και ωθεί τους οπαδούς της στο Σατανισμό (κόμμα διπλής δράσης):

      http://anti-neotaxites.blogspot.com/2012/04/blog-post_2633.html

      Εν μέσω MASONGEIST http://anti-neotaxites.blogspot.com/2012/05/masonsgeist.html σε πλήρη εξέλιξη, εσύ είσαι ακόμα εδώ και μας ζαλίζεις; Αντί να γράφεις στα blog των παραπάνω κομμάτων και να ενημερώνεις τους ψηφοφόρους τους για να ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές "ΚΟΙΝΩΝΙΑ", το κόμμα που αποκηρύσσει τη μασωνία, μπας και σωθεί η χώρα; Τρέξε "ποιοτικέ", υψηλού "επιπέδου" Σουργελάτε, προλαβαίνεις μέχρι τις 17 Ιουνίου!

      Διαγραφή
    10. Mourelate αντιμετωπίζεις τις κομματικές παρατάξεις σαν ποδοσφαιρικές ομάδες. τράβα στο γήπεδο καλύτερα να εκτονώσεις τις ψυχικές σου διαταραχές.

      Διαγραφή
    11. 090 90 90 90 92... Εκτονώθηκα χαχαχαχαχα.

      Διαγραφή
  20. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Σαν ανεξαρτητος παρατηρητης και οχι μελος κομματος, καταλαβαινω διαβαζοντας τα διαφορα σχολια απο τους οπαδους και τα μελη του Συριζα, γινεται πλεον φανερο οτι φοβουνται την ραγδεα ανοδο του Καζακη και την φημη που ελαβε τα 2 τελευταια χρονια στον λαο της Ελλαδος, διοτι ειναι ενας μορφωμενος οικονομολος που μιλα με αριθμους. Ειναι επεισης φανερο οτι σκοιαζει ολος τους αστειους του οικονομικου επιτελειου του Συριζα, που βγαινουν στα διαφορα καναλια και συνεχως πεφτουν σε αντιφασεις και γινονται ευκολο θυμα των διαφορων προβοκατορων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ μαζι με τους κατευθυνομενους δημοσιογραφους, ενω αυτος κρατα σταθερη γραμμη.

    Αυτο επεισης δειχνουν και τα Google Trent για Συριζα και Τσιπρα σε αντιθεση με το Καζακη που αρχισε να γινεται γνωστος χρονια πριν, για αυτο τωρα εχουν εξαπολυσει την λυσσαλεα αυτη επιθεση Character assassination (δολοφονια χαρακτηρα) κατι που εμαθαν καλα απο το Σταλινικο τους παρελθον.

    http://www.google.com/trends/?q=tsipras&ctab=0&geo=all&date=all&sort=0

    http://www.google.com/trends/?q=syriza&ctab=0&geo=all&date=all&sort=0

    Βλεποντας την συνεντευξη του Τσιπρα στα νεα των 7μμ, εκπομπη στο Καναλι 4 στην Αγγλια, δεν επαψα ακομα να γελαω με τις αστειες απαντησεις που εδωσε στα κρισιμα ερωτηματα του Αγγλου δημοσιογραφου οπου μιλωντας << Είπε ότι και οι δύο πλευρές έχουν στα χέρια τους «πυρηνικά όπλα» ....>> δηλαδη οι τοκογλυφοι εχουν Πυρηνικα οπλα και οι Ελληνες κροτιδες που πεταμε στο πατωμα, για την ακριβια κλανιες, διοτι ειμαστε πολυ καλοι σε αυτο το σπορτ ..... παραμυθια της Χαλιμας.

    Ναι ειναι σιγουρο .... η Μερκελ και ο Σοιμπλε αρχισαν να τρεμουν και δεν μπορουν να κοιμηθουν καθως επεισης οι Εβραιοι τοκογλυφοι της Goldman Sacks, που ειναι η Παγκοσμια (οικονομικη) Κυβερνηση και ανεβαζει και κατεβαζει κυβερνησεις παντου, οπως εκανε και με τον Παπα-δημιο στην πατριδα μας με πραξικοπημα περσυ και εσεις οπως ειδαμε εισαστε αρνακια στο μανδρι, αντι να κανετε επανασταση με τον κοσμο της Πλατειας και να καψετε τους προδωτες της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ. Τωρα σας δουλευει και ο Καρατζαφερης με την αντιμνημονιακη του διαροια, οπως εκανε σημερα στο ΣΚΑΙ.

    Οτα ο Παπανδρεου εβαλε την Ελλαδα στο ΔΝΤ, τοτε μπορουσατε να χρησιμοιησετε τα Πυρηνικα σας οπλα, διοτι οι Ευρωπαιοι δουλοι των Τοκογλυφων ηταν ατοιμαστοι, αλλα τωρα πεταξε το πουλακι. Μολις γινει κυβερνηση ο Συριζα και ο Αλεξε’ι’ ανοιξει το στομα του και κουνηθει, θα φαει κλωτσια απο Μερκελ, Σοιμπλε, και τους Σοσιαλιστες συντροφους του στην Ευρωπη και θα τρεχει να κρυφτει.

    Ναι η Ελλαδα θα σταματησει να κανει πληρωμες, οπως λεει, οταν κοψουν τα χρημματα απο την ΕΚΤ, αλλα με τις υπογραφες Παπακωσταντινου, Βενιζελου, Σαχλαμαρα και Καρατζαφερη αυτοι οι κυριοι θα σας κανουν ΑΛΛΑΛΟΥΜ στα διεθνη δικαστηρια, τα τουρκικα πολεμικα πλοια και αεροπλανα θα μπαινουν στο Αιγαιο μια και ειναι κτημα τους με την ανοχη των Αμερικανων και της Ευρωπης και σεις θα ψαχνετε να βρητε ανταλακτικα για τον στρατο και πολεμικη Αεροπορια και θα σκοτωνοσαστε μεταξυ σας για λιγο φαι!

    Εντω μεταξυ εσεις , αντι να ενωθειτε και να ετοιμαζεσται με ολες τις δυναμεις σας πως θα αντιμετωπεισεται τα τεραστια προβληματα της πατριδας μας, παιρνοντας και τον Καζακη στο επιτελειο σας και οποιον αλλο μπορει να προσφερει θετικα, εσεις ασχολειστε με το πως θα καταστρεψετε τον χαρακτηρα του, διοτι ο Καζακης ειναι το σπουδαιοτερο θεμα που σας απασχολει και οχι το μελλον της πατριδας μας!

    Το χωριο καιγονταν και η πουτανα λουζονταν, λενε στο χωριο μου.

    Το φαινομενο ΣΥΡΙΖΑ και Τσιπρα ειναι ενα απλο βενγκαλικο στον οριζοντα μετα τις εκλογες της 6 Μαιου και ναστε σιγουροι οι τοκογλυφοι θα το σβυσουν σε λιγες μερες, εαν δεν παιξεται το παιχνιδι τους και δεν τους συμφεροι.

    Αυτοι εχουν τα Πυρηνικα οπλα, χρημματα, ΜΜΕ και στρατο (ΝΑΤΟ) που δεν θα διστασουν να τα χρησιμοποιη σουν και να αιματοκυλησουν την χωρα μας και εσεις εχεται .... αερα και ηλιο για να κοιμαστε.

    Κουνια που σας κουναγε...... 70 χρονια περιμενατε αυτην την ευκαιρια, και δυστυχως οπως βλεπω δεν προκειται να δειχθειται αξιοι των περιστασεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδη η ξεχασατε η δεν διαβασατε τι λει το αρθρο 14 παρ 1 και 5 του μνημονιου, οπου μας βαλανε στο Αγγλικο Δικαιο και παρεδωσαν την Εθνικη μας κυριαρχια στους τοκογλυφους σας τα θυμιζω;

      14. ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ

      (1) Η παρούσα Σύμβαση καθώς και κάθε εξωσυμβατική υποχρέωση που τυχόν προκύψει από την παρούσα ή σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, διέπεται και ερμηνεύεται σύμφωνα με το αγγλικό δίκαιο.

      (5) Με την παρούσα ο Δανειολήπτης αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία, από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινή διαταγή, και όσον αφορά την εκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει αναγκαστικός νόμος.

      Καλα τοσο τυφλοι εισαστε και δεν βλεπεται η ακουτε τι λει και κανει ο νεκροθαφτης Σαχλαμαρας και τα τσιρακια του, με εμμεσους υπαινιγμους για δικτατορια. Αληθεια νομιζεται οτι αλλαξε ο Καρατζαφερεις επειδη το αφησανε εξω απο την ΝΔ η μηπως τον φυλανε για οπισθοφυλακη; Αυτοι ολοι οι Αλητες και ληστοσυμμορια δεν εχουν εκπευδευτοι στην Αμερικη;

      Η Λέσχη Βilderberg συνεδριάζει 31 Μαίου - 2 Ιουνίου στην πόλη Chantilly κοντά στην Ουάσιγκτον, και τι νομιζεται οτι η Ελλαδα δεν θα ειναι ενα απο τα θεματα τους;

      Στην ίδια πόλη είχε ξανασυνεδριάσει η Λέσχη 2002 και 2008. Μάλιστα είχε συμμετάσχει και ο διευθυντής της ''Καθημερινής'' Αλέξης Παπαχελάς (ο μόνος 'Ελληνας δημοσιογράφος) και η Ντορα Μπακογιαννη. Επίσης, η κ. 'Αννα Διαμαντοπούλου είναι τακτική στην ''μυστική'' Λέσχη Bilderberg, τα τελευταία 7 χρόνια.
      Στην ανεπίσημη κατάσταση όσων συμμετάσχουν εφέτος, αναφέρονται από Ελλάδα οι:
      George David, George Papaconstantinou, LoukasTsoukalis

      Διαγραφή
  22. Ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο.
    Από την ακύρωση και τη μονομερή νομική καταγγελία του μνημονιου ,πέρασε στην ανώδυνη πολιτική καταγγελία .
    Οσο για την ΕΕ και την ευρωζώνη οι θέσεις του προσιδιάζουν αυτές των αστικών κομμάτων (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) ,που εξαρτούν την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου από τη θέληση και τη συνεργασία των εταίρων-σφαγέων μας.
    Οσο για τις συνιστώσες βγάζουν το σκασμό με τον Λαφαζάνη να μην υπερασπίζεται πλέον την έξοδο από το Ευρώ,τη δε ΚΟΕ να γνωστοποιεί ότι δεν είναι στις προτεραιότητές της η έξοδος από το ευρώ,κάνοντας έτσι κωλοτούμπα χειρότερη από του Σαμαρά.
    Τέλος το ΚΚΕ προχωράει σε μια νέα "συμφωνία Βάρκιζας" αφού πλέον εξαρτά την εξοδο από το ευρώ και την ΕΕ από τη κομμουνιστική επανάσταση!!!
    Οι συμπολίτες μας που πλημμύρισαν τις πλατείες πριν από ένα χρόνο αισθάνονται όχι μόνο προδομένοι ,αλλά κυρίως παγιδευμένοι.
    ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ αποδείχθηκαν όψιμοι φιλομνημονιακοί αφού οι μεν εξαρτούν την ακύρωση του μνημονίου από την επανάσταση των ευρωπαίων ,οι δε από τη παγκόσμια κομμουνιστική επανάσταση.
    ΄Κάτω από αυτές τις συνθήκες θα είναι η ταφόπλακα του ΕΠΑΜ η συγχώνευσή ή η απορρόφησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ τώρα που αυτό το πολιτικό μόρφωμα (ΣΥΡΙΖΑ)ξεδιπλώνει τις αντιφάσεις του και ομολογεί ανερυθρίαστα ότι ο αντιμνημονιακός του λόγος ήταν μόνο και μόνο προς άγρα ψήφων.
    Το ΕΠΑΜ μιλάει για ανατροπή μνημονίων και δανειακών συμβάσεων εδώ και τώρα,την άρνηση πληρωμής του χρέους ,την έξοδο από ΕΕ και ευρω ,όχι για λόγους αρχής ,ούτε από προκατάληψη,αλλά επειδή τόσο η ΕΕ όσο και το ευρώ στραγγαλίζουν κάθε απόπειρα παραγωγικής ανασυγκρότησης.
    Η αριστερά και η δεξιά απέδειξαν ότι είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος (δουλοπρεπεια απεναντι στους εταίρους,προδοσία απέναντι στον ελληνικό λαό)
    Το ΕΠΑΜ που συγκέντρωσε 2.000 ψήφους λιγότερες από τη Κατσέλη και 15.000 ψήφους λιγότερους από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ (που κατεβαίνει στις εκλογές τα τελευταία 10 χρόνια) ,δεν τα πήγε καθόλου ασχημα,αν σκεφτεί κανείς ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων δεν γνώριζε ούτε το ΕΠΑΜ (τον Καζάκη βεβαίως τον γνώριζε),πολύ περισότερο αγνοούσε τη κάθοδο του ΕΠΑΜ με το ψηφοδέλτιο του ΟΧΙ.
    Το χαμηλό ποσοστό θα έπρεπε να είναι απόλυτα αναμενόμενο και δεν δικαιολογείται ούτε η απογοήτευση ,ούτε ο πανικός.
    Θα ήθελα να προτείνω στο κ.Καζάκη,τώρα που η ραδιοφωνική εκπομπή δεν θα μεταδίδεται καθημερινά ,να ρίξει περισσότερο βάρος στο μπλογκ του,για να γίνει ένα φόρουμ συζητήσεων ,αναλύσεων και λήψης αποφάσεων για όλους όσους αντιλαμβάνονται ότι με το υπάρχον πολιτικό προσωπικό (δεξιο ή αριστερεό) η χώρα μας και ο πληθυσμός της οδεύουν ,με συνοπτικές διαδικασίες,στη νεοαποικιοκρατία και τη βίαιη τριτοκοσμοποίηση.Εξ άλλου το δήλωσε και η Λαγκάρντ
    Μέχρι να γίνουμε Νιγηρία δεν πρόκειται να μας λυπηθούν.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Το ''Νιοπαντρο ζευγάρι'' Σαχλαμαρας και Μπακογιαννη μίλησε απευθυνόμενο σε...λωτοφάγους:

    Αντ. Σαμαράς: «Στοίχημα η τύχη της χώρας»...

    Ντ. Μπακογιάννη: «Δίνουμε την μητέρα των μεγάλων μαχών».

    (Ο ένας, τυχοδιώκτης-τζoγαδόρος, έβαλε στοίχημα και την...χώρα, άσχετα αν έχει χάσει ότι στοίχημα έβαλε.
    Η άλλη, πολιτική γυρολόγος και διαχρονική βολεύτρια λαμογιών και ημετέρων, μιλά γιά... μεγάλες μάχες).

    Το καλύτερο προεκλογικό ανέκδοτο το είπε ο Α. Σαμαράς, αναγγέλοντας ''Πατριωτικό Μέτωπο ενάντια στις δυνάμεις του παλιού που εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ''. (Μάλιστα. Η ΝΔ εκπροσωπεί το...φρέσκο, το καινούργιο, λες και ο λαός ξεχνά εύκολα τι σημαίνει Δεξιά της διαφθοράς, της απάτης και των ρουσφετο-κλεφτών)

    Μπακογιάννη: «Εμείς δεν είμαστε ούτε τσαμπουκάδες, ούτε ικέτες»

    ΣΥΡΙΖΑ: «Αυτοί που βύθισαν την Ελλάδα, μαζί με την τρόικα και το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να διασωθούν, οδηγούν σε νέους διχασμούς, ανασύροντας ξεπερασμένες διαχωριστικές γραμμές από το παρελθόν»

    Βενιζέλος: «Το ΠΑΣΟΚ δε θα γίνει η ''τσόντα'' του ενός ή του άλλου».

    Εδω επρεπε να γελαμε αλλα τα δακρυα δεν μας αφηνουν να αλλαξουμε διαθεση.......

    Πόσες φορές δήλωσαν ''σώσαμε την Ελλάδα από βέβαιη χρεοκοπία'' (με τα ''Μνημόνια''); .. αυτοί που ρήμαξαν και κατάστρεψαν την Ελλάδα (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ), και συνεχιζουν να λενε οτι τώρα θα την...σώσουν παλι;

    Οι ''ηγέτες'' της ασυλίας, παραγραφής, ατιμωρησίας και της Ελληνικής κλεπτοκρατικής ''Δημοκρατίας'' που φτιαξανε;

    Αν υπήρχε ανεξάρτητη και μη ελεγχόμενη Δικαιοσύνη στην Ελλάδα, Παπανδρεου, Βενιζελος, Σαχλαμαρας, Παπαδημιος (διαβασατε την προχθεσινη του δηλωση;) και ολη η ληστοσυμορια τους, θα ήταν ήδη προφυλακισμένοι να κανουν παρεα στον Ακη, αντι να τρομοκρατουν το λαο με ψεματα μη πληρωμης των μισθων και συνταξεων, κανουν νυξη για δικτοτορια οι αλητες και να διαλαλουν οτι ΜΟΝΟΝ αυτοι θα σωσουν την πατριδα μας. Η πατρίδα χάνεται και τα κρατικοδίαιτα ''κόμματα εξουσίας'' (όπως πάντα) ''χτενίζονται''.

    Απότυχαν τα ''Μνημόνια''... Στα πρόθυρα πτώχευσης η Ελλάδα ...Η φυσική εξέλιξη μιάς χώρας με καταστροφικό ανίκανο κράτος κι έναν λαό εθισμένο στην διαφθορά.

    Απο το Γενικό Λογιστήριο Κράτους:

    Το ''Μνημόνιο'' απότυχε παταγωδώς. Εκτροχιασμός προϋπολογισμού!
    ''Δεν βγαίνουν'' τα νούμερα ούτε του ''Μνημόνιου 2'' που υπόγραψαν κι εγγυήθηκαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Νέα σκληρότερα μέτρα. Τα ''Μνημόνια'' ήταν μόνο γιά το όφελος τοκογλύφων-δανειστών και τραπεζών. Τα μέτρα εις βάρος του λαού, δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα, επειδή δεν μειώθηκαν οι δαπάνες στο Δημόσιο. Οι έχοντες ακόμα φοροδιαφεύγουν ή βγάζουν τα χρήματά τους έξω, και το μεγάλο θύμα, όπως πάντα, ειναι ο λαός που πληρωνει με 3 χιλιαδες αυτοκτονιες και οικονομικη δυστυχια. Το γεγονός ότι τα κόμματα των πολιτικών απατεώνων έχουν...προεισπράξει κρατικές χορηγίες ίσαμε ...2018, αποδεικνύει την σαπίλα του πολιτικού-κομματικού κατεστημένου και την ανικανότητά του να ''σώσει'' την χώρα.. Το περιοδικό ''Επίκαιρα'' αποκάλυψε την απόρρητη έκθεση του γεν. Λογιστήριου.

    Και η Σταλινικη Παπαρηγα διαμαρτυρεται οτι τα καναλια προωθουν τον Συριζα και Τσιπρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Sourgelatos τόσο πολύ σε πονάει μία πολιτική δύναμη του 0,9% και ασχολείσαι τόσο πολύ? Δηλαδή αν έμπαινε Βουλή τι θα έκανες? Πόση λάσπη θα έριχνες τότε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Απόδειξε ότι είναι λάσπη ρε Ψωμιάδη!
    Ούτε ΜΙΣΟ αντεπιχείρημα δεν έχετε παρουσιάσει όσο γράφω εδώ μέσα ή αλλού.
    Μόνο να βρίζετε σας έχουν μάθει ρε νούμερα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή