Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Όταν η πολιτική αλητεία αποκτά ονοματεπώνυμο: Κίνηση Πολιτών Άρδην

Επειδή πρέπει οπωσδήποτε να ανοίξει ο δρόμος για την εφαρμογή των συμφωνιών που ψηφίστηκαν το βράδυ της 12ης Φεβρουαρίου και να ξεπουληθεί η χώρα στους ισχυρούς της ΕΕ, καλούνται όλες οι εφεδρείες του συστήματος. Παρών δήλωσε και η αποκαλούμενη Κίνηση Πολιτών Άρδην, μια κίνηση χωρίς πολίτες με σκοπό να υπερασπιστεί την νέα κατοχή υπό καθεστώς ευρώ και ΕΕ. Η εν λόγω κίνηση με ανακοίνωσή της στις 14/2 ανακάλυψε ότι ο πράκτορας της Γερμανίας Δ. Καζάκης (και είναι αποδεδειγμένα πράκτορας γιατί ζητά την επιστροφή στην δραχμή, που κατά τους σκοτεινούς εγκεφάλους της ανύπαρκτης κίνησης αποτελεί πολιτική επιλογή της Γερμανίας) αποζητά να γίνει πραξικόπημα στην χώρα. Αφορμή η συνέντευξη στο newsbomb (13/2/2012). Όπως θα διαπιστώσει οποιοσδήποτε έχει σώας τα φρένας και είναι καθαρός από σχέσεις με το «βαθύ κράτος», κάτι για το οποίο δεν είμαστε καθόλου σίγουροι όσον αφορά τους επώνυμους καθοδηγητές της εν λόγω κίνησης, θα διαπιστώσει διαβάζοντας την εν λόγω συνέντευξη τα εξής απλά:
Πρώτον: αυτό που διαπερνά την τοποθέτηση είναι η ανάγκη ενός ενιαίου μετώπου όλων των αντιμνημονιακών δυνάμεων, εδώ και τώρα με κύριο και βασικό πρόταγμα την ακύρωση των συμφωνιών ξεπουλήματος λαού και χώρας.
Δεύτερο: να παραιτηθούν οι δυνάμεις, που έστω και στα λόγια έχουν αντιταχθεί στις συμφωνίες, από το κοινοβούλιο ώστε να βαθύνει η πολιτική κρίση.
Τρίτο: το σύνολο των αντιμνημονιακών δυνάμεων να μιλήσουν εκ μέρους της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού και να απαιτήσουν την εδώ και τώρα διάλυση της Βουλής έτσι ώστε να πάμε με δημοκρατικούς όρους σε εκλογές.
Τέταρτο: να καλέσουν τις ένοπλες δυνάμεις και την αστυνομία να μην επέμβουν στην πολιτική διαμάχη.   
Στην πράξη το κάλεσμα αφορά στις αντιμνημονιακές δυνάμεις, οι οποίες αντί να κάθονται και να ασκούν νομοταγή αντιπολίτευση από την κοινοβουλευτική γωνιά τους, να προχωρήσουν άμεσα στην δημιουργία συνθηκών δυαδικής εξουσίας σε μια χώρα όπου το καθεστώς ανωμαλίας και εκτροπής έχει ξεπεράσει κάθε κοινοβουλευτικό όριο.
Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Δ. Καζάκη στο newsbomb.gr, (13/2/2012):
κ. Καζάκη, χτες είχαμε διαδηλώσεις, φωνές, επεισόδια, φωτιές. Το νέο μνημόνιο, όμως, πέρασε ακάθεκτο από τη Βουλή. Στα στόματα όλων των Ελλήνων, η ερώτηση είναι μία: «Και τώρα τι γίνεται;».
Υπάρχει τεράστιο ζήτημα. Η χώρα δεν έχει κυβέρνηση. Στην ουσία. Όχι μόνο σε επίπεδο πρωθυπουργικού ανασχηματισμού, επειδή παραιτήθηκαν κάποιοι υπουργοί. Έχουμε παραδώσει τη χώρα ολοσχερώς στους ξένους δανειστές. Τώρα είναι η ώρα, οι δυνάμεις που αντιτάχθηκαν σε όλο αυτό να συγκροτήσουν ένα ενιαίο μέτωπο.
Πώς μπορεί να γίνει αυτό;
Με μια κοινή δήλωση. Να εκφράσουμε την αντίθεση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Και περί της πλειοψηφίας πρόκειται, παρότι οι πραιτοριανοί της κυβέρνησης έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μη φανεί η χτεσινή λαοθάλασσα. Ήταν η μεγαλύτερη συγκέντρωση από την απελευθέρωση, και είναι πραγματικά κρίμα που μπαχαλάκηδες και πραιτοριανοί κατάφεραν, με τις γνωστές τακτικές τους, να μη φτάσει ο κόσμος στην πλατεία Συντάγματος.
Τι θα λέει αυτή η κοινή δήλωση;
Θα καλέσουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις να τεθούν σε επαγρύπνηση και επιχειρησιακή ετοιμότητα, παραμένοντας μέσα στα στρατόπεδα. Θα καλέσουμε την Αστυνομία να συλλάβει το δοτό πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τύποις. Θα καλέσουμε τους δημοσίους υπαλλήλους, στο χώρο της εργασίας τους, να αναλάβουν τη δημόσια διοίκηση. Προσέξτε: δε μιλώ για συνταγματική εκτροπή. Το αντίθετο. Πρόκειται για μια κίνηση περιφρούρησης του Συντάγματος, βάσει του ακροτελεύτιου άρθρου του 120, διότι αυτά τα μέτρα δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστούν!
Διότι είναι αδιανόητο ακόμη και να το σκεφτώ ότι η χώρα θα συνεχίσει με ένα τέτοιο πρωθυπουργό, με μια τέτοια διακυβέρνηση. Ποιος αποδέχεται σήμερα τον Βενιζέλο ως υπουργό Οικονομικών, την ώρα που το κόμμα του κατέρρευσε; Ποιος αποδέχεται τον Αντώνη Σαμαρά που έλεγε χτες αυτές τις κουταμάρες περί ανάπτυξης της χώρας, τις οποίες ο ίδιος κατήγγειλε πριν από λίγους μήνες;
Ποιοι θα υπογράφουν ένα τέτοιο κείμενο;
Οι ηγεσίες της Αριστεράς θα πρέπει αναλάβουν την ιστορική ευθύνη σε συντονισμό με τις υπόλοιπες δυνάμεις που αντιτάχθηκαν σε όλο αυτό. Οι δυνάμεις της Αριστεράς, που αντιτάχθηκαν στα μνημόνια, πρέπει να παραιτηθούν από το Κοινοβούλιο, ώστε να μη νομιμοποιούν με την παρουσία τους μια εκτεθειμένη στον ελληνικό λαό κυβέρνηση.
Και, άρα, να οδηγηθούμε σε εκλογές.
Δε φτάνει αυτό. Πρέπει και να περιφρουρήσουμε αυτές τις εκλογές. Γιατί, αν τις αφήσουμε να διεξαχθούν υπό τον Λουκά Παπαδήμο και την κυβέρνησή του, τότε η βία και νοθεία του ’61 θα μοιάζουν με παιδική χαρά.
Με ποιον τρόπο θα περιφρουρηθούν οι εκλογές;
Όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα. Να αναλάβουν οι δικαστές. Ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας να αναλάβουν τη διεξαγωγή των εκλογών, χωρίς τη διαμεσολάβηση της Singular ή οποιουδήποτε άλλου ιδιώτη καταμετρητή ψήφων. Ωστε να διασφαλίσουμε ότι το αποτέλεσμα θα είναι αυτό που πραγματικά ψήφισε ο ελληνικός λαός.
Να συμπεράνω ότι έχετε αναλάβει προσωπικά την πρωτοβουλία να έρθετε σε επαφή με την κυρία Παπαρήγα και τον κ. Τσίπρα και να τους καταθέσετε την πρότασή σας;
Ναι. Βρίσκομαι ήδη σήμερα σε μια διαδικασία συνεννόησης με την κυρία Παπαρήγα και αύριο θα κάνω το ίδιο και με τον κ. Τσίπρα. Οι επαφές με τις υπόλοιπες, εξωκοινοβουλευτικές, δυνάμεις που βλέπουν θετικά μια τέτοια προοπτική έχουν ολοκληρωθεί νωρίτερα.
Σε περίπτωση που οι δύο ηγέτες δε δεχτούν την πρότασή σας και κινηθούν πιο «θεσμικά» -όπως έχουν κάνει μέχρι τώρα- τι προβλέπετε ότι θα συμβεί;
Να το ξεκαθαρίσω: Η πρότασή μου είναι μεν ακραία, αλλά είναι και θεσμική. Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουν ότι δε ζούμε μια ομαλή κοινοβουλευτική περίοδο. Στόχος της πρότασης είναι η τήρηση του Συντάγματος, ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα. Αν δεν κινηθούμε γρήγορα, ακριβώς για να προστατεύσουμε το Σύνταγμα που παραβιάζεται από κόμματα και κυβέρνηση, θα χυθεί αίμα. Όχι μόνο από τους πραιτοριανούς, αλλά και από τον κόσμο που πια δε θα έχει καμία ελπίδα.
Η Αριστερά πρέπει να σκεφτεί ώριμα. Διότι, τι είναι η Αριστερά, αν όχι μια δύναμη ανατροπής; Ανατροπής, μιας κατάστασης που είναι χειρότερη από χούντα; Γιατί υπάρχουν, αν όχι γι’ αυτό;
Προσέξτε: δε λέμε να ενωθούμε. Δεν είναι αυτή η πρότασή μας. Μιλάμε για μια σύμπραξη, ώστε να οδηγηθούμε σε εκλογές. Ενόψει της κάλπης, κάθε κόμμα ξεχωριστά θα καταθέσει τις προτάσεις του και θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός.
Ουσιαστικά, λέμε να εκβιάσουμε τους εκβιαστές και τους τρομοκράτες. Λέμε να προχωρήσουμε σε μα εκλογική διαδικασία που θα διασφαλίζει ότι θα καταγραφεί η πραγματική βούληση του ελληνικού λαού, γιατί αν την αφήσουμε στα χέρια αυτών των κυρίων…
Κι αν αυτό δε γίνει; Τι φέρνει η επόμενη μέρα, η εποχή του νέου μνημονίου, για τον Ελληνα πολίτη;
κ. Χριστοφορίδη, αν εφαρμοστεί το συγκεκριμένο μνημόνιο και τα άλλα μέτρα που έρχονται, μετά από δύο-τρεις μήνες η κατάσταση στην Ελλάδα θα είναι αβίωτη. Είναι ζήτημα αν ο μισός πληθυσμός θα μπορεί να τραφεί. Αν θα έχει, δηλαδή, την αγοραστική δύναμη να αγοράσει έστω και τα απαραίτητα. Μην ξεχνάτε ότι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 3 εκατομμύρια Έλληνες ζούσαν κάτω από το όριο της φτώχειας το 2010. Προσθέστε σε αυτούς, τους ακόμη περισσότερους του 2011 και του 2012. Ο χειμώνας που ζούμε είναι χειρότερος από αυτόν του ’41-’42. Γνωρίζω προσωπικά την περίπτωση μιας 27χρονης μητέρας που αυτοκτόνησε, αφού αναγκάστηκε να κλείσει το ψιλικατζίδικό της και ο άντρας της ήταν άνεργος. Μιλάμε για αίμα που ήδη τρέχει. Καθημερινά. Ποιος εμποδίζει τους ανθρώπους που βλέπουν τα παιδιά τους να πεθαίνουν επειδή δεν έχουν γάζες τα νοσοκομεία… Πόσο δύσκολα μπορεί να στρίψει η βίδα του κόσμου και το αίμα να χυθεί ποτάμια;

70 σχόλια:

  1. Χαχαχαχ, ρε Καζάκη, που έλεγε κι ο Κακλαμάνος.
    Πόσα χαπάκια για την πίεση παίρνεις μ' όλα αυτα που βγαίνουν;
    .
    .
    .
    Συνέχισε γερά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα ονοματεπώνυμα ενός μόνο μέρους της Κίνησης Πολιτών Άρδην, είναι εγγεγραμμένα στο πίσω μέρος του εξωφύλλου του Περιοδικού Άρδην που εκδίδεται σχεδόν μία εικοσαετία. Υπάρχει συνέχεια από την ομάδα της Ρήξης (τον τίτλο της μηνιαίας εφημερίδας όπου γράφου τακτικά δεκάδες πρόσωπα, μεταξύ άλλων ο προϊστάμενός σου στο Ποντίκι), η οποία υφίσταται ακόμα μερικές δεκαετίες. Άσε τη λάσπη, και συγκεντρώσου στα επιχειρήματα.Πέραν του τίτλου και της συκοφαντικής εισαγωγικής παραγράφου, βρίσκω τα επιχειρήματά σου ενδιαφέροντα, και αποσαφηνίζουν κάποια επικινδύνως ερμηνευούμενα επιχειρήματα από τη συνέντευξή σου. Αν όμως δεν αποσύρεις τον τίτλο της ανάρτισής σου, θα έχεις τις αναλογούντες επιπτώσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Της Ανατολικής ή της Δυτικής Γερμανίας;
    lol lol lol

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ε τώρα δεν θυμάστε κε Καζάκη το Άρδην; Τι είναι αυτά που λέτε. Μαζί με τον Καραμπελιά δεν είσασταν στη Προσωρινή Συμβουλευτική Επιτροπή της Σπίθας; Δεν θυμάστε τα μέλη και τους φίλους του Άρδην; Αυτοί σας θυμούνται όταν πέρυσι τετοια εποχή περίπου είχαν εισηγηθεί ένα οργανωτικό, μετά το περιβόητο του Δημητροκάλλη,που λέγατε λίγο πολύ ότι οι κατατόπους Σπίθες δεν θα έπρεπε να μιλούν για πολιτικά ζητήματα, αλλά μόνο για ιδεολογικά να "επιμορφώνονται" και κάνατε όλο τον κόσμο να ανεβεί στα κεραμίδια> Το τι διάλυση προκαλέσατε με εκείνο το οργανψτικό δεν μπορεί κανένας να φανταστεί. Μετά σας έδιωξε ο Θεοδωράκης και λέγατε ότι φύγατε από τη Σπίθα γιατί πίσω της κρύβεται ο Σόρος (!) και μετά λέμε για λάσπη και αλητεία;
    Από πιο παλιά δεν θυμάστε την ομάδα την ΟΠΑ στη δεκαετία του 70(μήτρα της Ρήξης αρχικά και αργότερα του Άρδην)και τους αγώνες που έδινε στα εργοστάσια για να μπορούν οι εργάτες να συνδικαλίζονται σε σωματεία. Αλλά τότε θα είσασταν ή μικρός ή στην ΚΝΕ που έκανε ότι μπορούσε για να αποτραπεί ο ελεύθερος συνδικαλισμός στα εργοστάσια. Τους ήθελαν μαντρωμένους τους εργάτες στο άρμα της Σοβιετικής μαμάς.
    Πιο μετά το 80 με τη Ρήξη, με το Κάραβελ και τα άλλα γεγονότα και στιγμές θα σπουδάζατε ή θα είχατε πάει στην Αμερική. Από το 90 και μετά με τους αγώνες για το Κυπριακό, για τη Θράκη, όταν είμαστε εναντιον της αναληψης της Ολυμπιάδας, την εποχή του Χρηματιστηρίου όταν είμαστε από τους λίγους εναντίον του Σημιτισμού και όλα τα Μέσα και παραμέσα μας είχαν θάψει, τότε θα κάπου θα δουλεύατε και δεν ασχολούσασταν και πολύ με την πολιτική.
    Μικρή μνήμη έχετε γι' αυτά και κάθε φορά τα οικονομικά νούμερα τα βγάζετε όπως γουστάρετε.
    Ένας Ρηξάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Από περιοδικό Ρεσάλτο :


    http://resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=6276

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κύριε Κόμπλα,
    ενημερώστε με παρακαλώ πως είναι δυνατόν να αποτελούν "λάσπη" και "συκοφαντικοί" ισχυρισμοί αυτά που έγραψε ο Καζάκης και όχι ο χαρακτηρισμός του ως πράκτορα της Γερμανίας, ο οποίος αποζητά να γίνει πραξικόπημα!!!
    Επιπλέον ενημερώστε με πως είναι δυνατόν να καλείτε τον Καζάκη "να συγκεντρωθεί στα επιχειρήματα" (sic), κάνοντας χρήση "επιχειρημάτων" του τύπου το τάδε περιοδικό εκδίδεται μια εικοσαετία και η δείνα ομάδα υφίσταται επί δεκαετίες!!! Τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Προς υποβοήθηση της απάντησής σας παρακαλώ να λάβετε υπόψη σας ότι και το ΠΑΣΟΚ υφίσταται κάποιες δεκαετίες, αλλά και η ΝΔ το ίδιο!!!
    Επίσης, κάντε τον κόπο να διευκρινήσετε τι εννοείται με την φράση "αποσαφηνίζουν κάποια επικινδύνως ερμηνευούμενα επιχειρήματα". Βλέπετε, είμαι από αυτούς που δεν μελετούν Γιανναρά και δεν μπορώ να κατανοήσω σύνθετα νοήματα, κυρίως όταν αυτά έχουν διατυπωθεί σε ιδιόμορφο συντακτικό.
    Τέλος, παρακαλώ θερμά να μας αναλύσετε ποιες ακριβώς είναι οι "αναλογούντες επιπτώσεις" αν δεν αποσυρθεί ο τίτλος της ανάρτησης. Να υποθέσω ότι θα κινήσετε κάποιες νομικές διαδικασίες σε βάρος του Καζάκη; Εξηγήστε μου παρακαλώ.
    Ευχαριστώ πολύ κύριε Κόμπλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κύριε Κόμπλα,
    παρακαλώ θερμά καθώς γράφετε την απάντησή σας στο προηγούμενο σχόλιό μου να μελετήσετε ξανά το "άρθρο" της κίνησης πολιτών άρδην. Να το μελετήσετε όμως, όχι να το πασαλείψετε. Διότι αν το μελετήσετε θα βρείτε φράσεις όπως οι ακόλουθες:

    "τα τέρατα του σκότους ... το πλήθος των πολιτικών εκτρωμάτων ... η ειδωλολατρική ποικιλία των αυτό-αναγορευμένων Μεσσιών και των προσώπων-ειδώλων ...
    πολιτικοί τσαρλατάνοι και ταχυδακτυλουργοί σαν τον Καζάκη να εμφανιστούν δημόσια δίχως να γίνουν καταγέλαστοι και να τους πάρουν με κλούβια αυγά ...
    τα φασιστικά τελετουργικά των λαμπαδηδρομιών ... οι καθεστωτικές «συνταγές» της προβολής ... Τα τρικ της αχαλίνωτης μπούρδας ... ο Καζάκης, πέταξε τον κάτωθι ογκόλιθο της εντυπωσιακής εξαπάτησης ... σαν καρδινάλιος χιλιάδων καρατίων, σαν να αποτελεί κεντρικό παράγοντα της πολιτικής ζωής και ηγετική φυσιογνωμία της Αριστεράς ... σχιζοφρένεια ΑΠΑΤΗΣ και τυχοδιωκτικών τρικ εντυπωσιασμού των ηλιθίων και αφελών ... Ο Καζάκης, δολίως και σκοπίμως ... το πυροτέχνημα της ΑΠΑΤΗΣ αποκαλύπτει τον πολιτικό χαρακτήρα και το ρόλο του Καζάκη ... Το τρικ του τσαρλατανισμού ... ο Καζάκης σκηνοθετεί ένα προβοκατόρικο τέχνασμα στη στρατηγική της αυτό-προβολής του ειδώλου του ... σκηνοθετεί αυτό το τυχοδιωκτικό πυροτέχνημα ο Καζάκης ... Μέχρι τώρα φιλοτεχνούσε -με σκηνοθετημένα σώου από τα ΜΜΕ των «νταβάδων» ... την ΟΥΤΟΠΙΑ της απάτης που τους σερβίρει ... η αντινομία του τυχοδιωκτισμού του"

    Κύριε Κόμπλα,
    αφού μελετήσετε το "άρθρο" της ομάδας άρδην, παρακαλώ να συμπεριλάβετε στην απάντησή σας και κάτι ακόμα.
    Αν τους παραπάνω χαρακτηρισμούς τους απεύθυναν κάποιοι προς το πρόσωπό σας, θα ήσασταν όσο ευγενικός υπήρξε ο Καζάκης στην απάντησή του;
    Παρακαλώ, κύριε Κόμπλα, απαντήστε με το χέρι στην καρδιά.
    Μετά από αυτά προτίθεμαι κύριε να κάνουμε και μια κουβέντα περί των τυχόν διαπραχθέντων αδικημάτων από τα δυο μέρη. Ο σχολιασμένος ΠΚ του Μαργαρίτη είναι εδώ, δίπλα μου.
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για την απορία του κου Καζάκη θέλω να πω πως είναι αποδεδειγμένο ότι επιστροφή στην δραχμή αποτελεί πολιτική επιλογή της Γερμανίας, και μάλιστα συγκεκριμένης μερίδας επιχειρηματιών που βρίσκονται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, επειδή το είπε ο κος... Σημίτης!!!
    Είναι πολύ ενδιαφέρουσα η συζήτηση που γίνεται κάτω από το άρθρο εδώ http://ardin-rixi.gr/archives/3580

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το ~4 εκατομμύρια Ελλήνων (σύμφωνα με τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων - που μπορεί να είναι και πειραγμένα υπέρ του ευρώ) οι οποίοι βλέπουν ως καλύτερη εναλλακτική του ευρώ την επιστροφή στη δραχμή είναι "Γερμανοί πρακτορές"? Μήπως είναι "άτομα που έχουν βγάλει τα λεφτά τους στο εξωτερικό και θέλουν να αγοράσουν φθηνά τη χώρα"? Μήπως είναι Αμερικάνοι που έχουν συμφέρον να πέσει το ευρώ? Μήπως είναι traders στο FOREX και έχουν παίξει υπέρ του δολαρίου? Μήπως έχουν στοιχηματίσει στην χρεοκοπία της χώρας?

    Τι ηλιθιότητες είναι αυτές? Πραγματικά κάποιοι πρέπει να γίνουν πιο εφευρετικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ποια 4 εκατομμυρια; Θα μας τρελάνετε ότι νούμερο γουστάρετε πετάτε; το βαρόμετρο της vprc λέει κατά λέξη: "Αναφορικά με το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή, το 70% θεωρεί ότι τα πράγματα θα είναι μάλλον χειρότερα, αντίθετα με το 15% μάλλον καλύτερα". Δηλαδή σε ένα πληθυσμό 11 εκ. αυτοί που πιστεύουν ότι θα φτιάξουν τα πράγματα είναι γύρω στο 1,6 και 7,7 εκ ελλήνων πιστεύουν ότι τα πράγματα θα χειροτερέψουν κιάλλο. Εχετε κάποια έρευνα που να πιστοποιεί αυτά που λέτε; ή είναι καμια έρευνα του Καζάκη;

      Διαγραφή
    2. Η ερωτηση αυτη δεν εχει σχεση με το αν θα θελατε να επιστρεψουμε σε εθνικο νομισμα - το οποιο πιανει ποσοστα ~30-35% και υψηλοτερα σε online polls. Αλλα ας παρουμε τα 1.6 εκατομμυρια - το δικο σου αριθμο. Ειναι γερμανοι πρακτορες ολοι αυτοι? Ή μηπως ελληνες κροισοι που εχουν τα λεφτα τους στην Ελβετια. Ας σοβαρευτουμε.

      Διαγραφή
  10. Κύριε Δημήτρη, που μπορώ να ακούω εκπομπές σας πλέον; Δώστε αν μπορείτε στο κοινό εδώ πληροφορίες που μπορούμε να ακούμε ομιλίε σας. Παρακαλώ έχετε υπόψη σας ότι το γιουτιουμπ και το φεισμπουκ έχουν τους περισσότερους επισκέπτες, και εκεί πρέπει να έχετε ένα κανάλι μαζί με τον κακλαμάνο ή όποιον άλλο. Το λαιβστριμ έχει περιορισμένο κοινό.
    Όσο περι αριστεράς μόνο, υπάρχει πρόβλημα κύριε Δημήτρη. Όλος μαζί ο κόσμος έχει σημασία να είναι. Τα προβλήματά μας κύριε Δημήτρη προέρχονται από συγκεκριμένους κύκλους που κύρια βάση τους έχουν τις ΗΠΑ και τη Γερμανία. Αν μέσα ειδικά στις ΗΠΑ δεν κάνει σοβαρές συμμαχίες η όποια κίνηση για την επόμενη κυβέρνηση, δεν θα διστάσουν κάποιοι να κάνουν ακόμα μεγαλύτερο κακό στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει καμία απολύτως εξωτερική σύναμη να στηρίξει μια αυτόνομη Ελλαδική κυβέρνηση που θα πάει ανοιχτά ενάντια στη διαθνή μαφία. Αν όμως η όποια κίνηση για την επόμενη κυβέρνηση αποκτήσει σοβαρά στηρίγματα από κινήματα, πολιτικούς, και ειδικά γνωστούς στρατηγιστές των ΗΠΑ, τότε ίσως σωθεί η χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και κάτι άλλο κύριε Δημήτρη. Σίγουρα σας άφησαν να έχετε φωνή τόσο καιρό διότι η προοπτική εξόδου από το ευρώ είναι ακόμα και αυτή μέρος του κερδοσκοπικού παιχνιδιού, όπως και η παραμονή στο ευρώ, Τόσο εσάς λοιπόν, όσο και τον κ. Καμμένο, κατά καιρούς οι υπηρεσίες προπαγάνδας σας έχουν με το μαστίγιο και το καρότο, προσπαθόντας να κοντρολάρουν τη δράση σας και να την ρυθμίζουν για δικό τους όφελος. Αυτό δεν σημαίνει ότι εσείς ή ο Καμμένος είστε όργανα, απλά σημαίνει ότι προσπαθούν και τις δικές σας παρουσίες να εκμεταλευθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μην μασατε κύριε Καζάκη. Αν δεν είναι βαλτοί, απλώς ξέρουν ότι αναφέροντας το όνομά σας θα κερδίσου και αυτοί λίγη δημοσιότητα. Τωρά τι αξιακά κριτίρια έχουν κάποιοι ώστε τη στιγμή που γκρεμίζεται το σύμπαν γύρω μας, αυτοί να εχουν σαν βασικό τους στόχο να κάνουν κριτικη σε κάποιον άλλον που αντικειμενικα παλεψε ώστε πολλοι έλληνες να κατανοήσουν τα βαθύτερα αίτια της κρίσης, εε, τι να πω, ο θεός και η ψυχή τους ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 1. Η κατηγορία του Αρδην κατά του Καζάκη είναι σαφής: "[η πρόταση του Καζάκη είναι] προϊόν απελπισίας και εγγενές στοιχείο ενός ανέξοδου λαϊκισμού. Γιατί δεν του βγαίνει η δραχμή (την οποία διακαώς επιθυμούν οι Γερμανοί..."

    Ο Δ. Καζάκης δεν απαντά αλλά ισχυρίζεται ότι το Αρδην τον κατηγορεί για πράκτορα: "Η εν λόγω κίνηση με ανακοίνωσή της στις 14/2 ανακάλυψε ότι ο πράκτορας της Γερμανίας Δ. Καζάκης (και είναι αποδεδειγμένα πράκτορας γιατί ζητά την επιστροφή στην δραχμή..."

    2. Το θέμα του άρθρου ( http://ardin-rixi.gr/archives/3792 ) είναι έπίσης σαφές: το Αρδην κατηγορεί τον Καζάκη για σοβαρό πολιτικό λάθος: "το ολίσθημά του είναι βαρύτατο, γιατί είναι ο πρώτος που θέτει στο δημόσιο λόγο μια λογική κατάστασης εκτάκτου ανάγκης"
    Η απάντηση του Καζάκη είναι ότι δεν είναι σίγουρος αν η καθοδήγηση του Αρδην "έχει σώας τα φρένας και είναι καθαρός από σχέσεις με το βαθύ κράτος" και ότι το Αρδην είναι "κίνηση χωρίς πολίτες"

    Εν ολίγοις η απάντηση Καζάκη σε ένα λογικά δομημένο κείμενο είναι: ισχυρίζομαι ότι με λένε πράκτορα. Αυτοί όμως είναι πράκτορες, όχι εγώ. Επίσης είναι μάλλον τρελλοί και αριθμητικά λίγοι.

    Αρκεί να συγκρίνει κανείς το κείμενο του Αρδην με το παρόν άρθρο για να δει ποιο περιέχει επιχειρηματολογία και ποιο συνθηματολογία.

    Η τακτική όμως αυτή δεν ακολουθείται μόνο για το Αρδην.
    Το σοβαρό ιστολόγιο Βαθύ Κόκκινο έχει κατηγορηθεί κι αυτό ως πράκτορας. (Καζάκης: "Καταλαβαίνουμε απόλυτα τον πανικό όσων εκτελούν χρέη διακινητών «πληροφοριών» από το «βαθύ κράτος».")
    Η δε αποχώρηση από τη Σπίθα - σε αντίθεση με τις αποχωρήσεις Ληναίου ή Καραμπελιά - συνοδεύτηκε από καταγγελίες περί παρακράτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγαπητέ κε Νίκο Κόμπλα, θα ήθελα ειλικρινώς να γνωρίζω ποια είναι τα «επικινδύνως ερμηνευούμενα επιχειρήματα από τη συνέντευξη» του κ. Καζάκη όπως γράφετε στο σχόλιό σας, τα οποία δήθεν «αποσαφηνίζονται» μόνο στο παρόν άρθρο και όχι στη συνέντευξη. Και τούτο διότι:

    α) Στη συνέντευξη ο κ. Καζάκης ΔΕΝ απευθύνεται προσωπικώς ούτε στο στρατό ούτε στην αστυνομία. Λέει ότι σκοπεύει ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ προς τις ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ να υπογράψουν μια κοινή δήλωση όπου θα απευθύνουν αυτές (από κοινού οι αντιμνημονιακές δυνάμεις) κάλεσμα στο στρατό να ΜΗΝ επέμβει αλλά αντιθέτως, να τεθεί σε επαγρύπνηση παραμένοντας ΜΕΣΑ στα στρατόπεδα.
    Αντί αυτού, η διακήρυξη της Κίνησης Πολιτών Άρδην προκαλεί την εντύπωση στον ανυποψίαστο αναγνώστη ότι ο Δημήτρης Καζάκης έχει ήδη απευθυνθεί Ο ΙΔΙΟΣ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΣ, προς τις ένοπλες δυνάμεις καλώντας τες να επέμβουν!
    Αν αυτό δεν αποτελεί ηθελημένη στρέβλωση για πρόκληση λαθεμένων εντυπώσεων, τότε τι αποτελεί;

    β) Η διακήρυξη της Κίνησης Πολιτών Άρδην γράφει επί λέξει αναφερόμενη στον Δημ. Καζάκη ότι: «καλεί τον στρατό και την αστυνομία… να επέμβουν».
    Η διατύπωση αυτή προξενεί την εντύπωση στον ανυποψίαστο αναγνώστη ότι ο Δ. Καζάκης κάλεσε τις ένοπλες δυνάμεις να προχωρήσουν σε… στρατιωτικό πραξικόπημα! Η διατύπωση όμως του κ. Καζάκη στη συνέντευξη, εξηγώντας τις πρωτοβουλίες που κατά τη γνώμη του θα πρέπει να αναλάβουν οι αντιμνημονιακές δυνάμεις, είναι τελείως διαφορετική. Λέει επί λέξει: «Θα καλέσουμε τις Ενοπλες Δυνάμεις να τεθούν σε επαγρύπνηση και επιχειρησιακή ετοιμότητα, ΠΑΡΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ».
    Πολύ φοβούμαι ότι η διαστρέβλωση στο σημείο αυτό παρουσιάζει στοιχεία – και συγχωρείστε με για την έκφραση - επικίνδυνης προβοκάτσιας. Δεν θα συμμεριστώ την έκφραση του τίτλου του άρθρου του κ. Καζάκη περί «πολιτικής αλητείας» και τούτο επειδή γνωρίζω άτομα από τον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο από την εποχή ακόμη της ΟΠΑ και αργότερα της ΡΗΞΗΣ και εκτιμώ την πολιτική τους μέχρι τώρα διαδρομή. Αναρωτιέμαι όμως με ποιον τρόπο θα αντιδρούσα εγώ αν παρουσίαζε κάποιος με τέτοιο στρεβλωτικό τρόπο τις θέσεις που διετύπωσα. Το ίδιο θα επιθυμούσα να αναρωτηθείτε κι εσείς για τον εαυτό σας αν κάποιος διαστρέβλωνε τόσο βάναυσα μια άποψή σας, την οποία εσείς είχατε διατυπώσει τελείως διαφορετικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Και ένα ακόμη ερώτημα προς τον κ. Κόμπλα.
    Σε ό,τι αφορά την πολιτική ουσία των παραπάνω και με αφορμή την τελείως απαξιωτική θέση της διακήρυξης της Κίνησης Πολιτών Άρδην ως προς το ζήτημα, θέτω το ερώτημα: Πιστεύετε – και κατ’ επέκταση πιστεύει η Κίνηση Πολιτών Άρδην – ότι το λαϊκό κίνημα μέσα από την ενιαία και κοινή έκφραση όλων των δυνάμεών του, δεν θα πρέπει να απευθύνεται προς τις ένοπλες δυνάμεις; Αν το ίδιο το λαϊκό κίνημα δεν έχει το δικαίωμα, μέσα από μια ενιαία, κοινή και ρωμαλέα έκφραση, να απευθυνθεί προς το ένστολο τμήμα του – και μάλιστα σε τόσο ιδιάζουσες συνθήκες - ποιος το έχει το δικαίωμα αυτό; Μόνον οι εκπρόσωποι της καθεστηκυίας τάξης πραγμάτων; Εκείνοι δηλ. που απεργάζονται τον ολικό εξανδραποδισμό αυτού του λαού; Θα έχετε δίκιο αν πιστεύετε ότι δεν νομιμοποιούνται να απευθύνονται προς τις ένοπλες δυνάμεις γκρουπούσκουλα που δεν εκφράζουν παρά μόνο μια μικρή κοινότητα μελών, θα έχετε άδικο όμως αν την ίδια αδυναμία τη μεταφέρετε σε ένα ρωμαλέο λαϊκό και εθνικό κίνημα που αναπτύσσεται ως ο αντίποδας της καθεστηκυίας πολιτικο-οικονομικής τάξης. Σε τελική ανάλυση, υποχρέωση των ενόπλων δυνάμεων αποτελεί, εκτός των άλλων, η προστασία της δημοκρατίας και της ελευθερίας των Ελλήνων, δηλ. του ελληνικού λαού. Αν υποστηρίζετε ότι σε ακραίες περιόδους κρίσης όπως η σημερινή, η διασφάλιση της λαϊκής κυριαρχίας εκφράζεται από την κυρίαρχη πολιτική τάξη και επομένως μόνον αυτή έχει το θεσμικό κύρος να απευθύνεται στις ένοπλες δυνάμεις, θα σεβαστώ τη γνώμη σας παρ’ ότι διαφωνώ. Αν όμως δεχθείτε ότι τη διασφάλιση αυτή την εκφράζει ένα αναπτυσσόμενο λαϊκό και εθνικό κίνημα, τότε αδυνατώ να κατανοήσω αφενός την απαξίωση της θέσης ότι αυτό το κίνημα μπορεί να απευθυνθεί προς τα ένστολα παιδιά του και την ηγεσία τους με την προτροπή να ΜΗΝ γίνουν υποχείρια των καθεστωτικών για την καταστολή του λαϊκού κινήματος, αφετέρου αδυνατώ να κατανοήσω ποια ακριβώς είναι τα «επικινδύνως ερμηνευούμενα επιχειρήματα» στη συνέντευξη του κ. Καζάκη τα οποία στηλιτεύετε τόσο δεικτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας αρχίσουμε από το πιπεράτο.
      "Καλό" πραξικόπημα ονομάζεται η επανάσταση. (κάτι σε γεράκο παττακό, μου θυμίζει που έλεγε για τον δρόμο που έφτιαξε στην μάνα του.)

      Αρχές Δεκεμβρίου του 2011 με επώνυμο και τίτλους εμφανίζεται κείμενο όπου μία του φράση είναι: "...το τελευταίο τμήμα του έθνους που απομένει να μιλήσει: τον ελληνικό στρατό."
      "Αλλά, η ελληνική ιστορία δεν γράφτηκε μόνον με ξενοκίνητες χούντες και αντιλαικά πραξικοπήματα.έχει να δείξει και 1843 και 1909. Αν ανατρέξουμε δε στην ήπειρο μας ας θυμηθούμε και την Επανάσταση των Γαρυφάλλων το 1974 στην Πορτογαλλία που σφράγισε ανεξίτηλα το προοδευτικό και αντιφασιστικό κίνημα όλης της Ευρώπης."
      (Το πλήρες κείμενο υπάρχει σε πολλά ΕΠΑΜ, όπως το ΕΠΑΜ Μεσογείων.)

      Λίγες μέρες μετά με επώνυμο και τίτλο εμφανίζεται στο επίσημο site κείμενο με τίτλο "Επανάσταση και πραξικόπημα".
      "Για να μην κουράσω λοιπόν περισσότερο με περαιτέρω ανάπτυξη επιχειρημάτων θέλω πάντα να έχω στο μυαλό και στην καρδιά μου τον Στρατηγό Μακρυγιάννη, τους Συνταγματάρχες Δημήτριο Καλλέργη και Σπυρομήλιο, τον Λοχαγό Κοσμά Δουμπιώτη, τον Συνταγματάρχη Νικόλαο Ζέρβα και όλο το λαό και τους πολιτικούς που ξεσηκώθηκαν μαζί τους, σε αντίθεση με τον Συνταγματάρχη Παπαδόπουλο, τους Ταξίαρχους Παττακό – Ιωαννίδη κ.λ.π. που έκαναν Πραξικόπημα"
      (βρίσκεται στην ενότητα Πολιτικός Διάλογος του ΕΠΑΜ Ελλάς)

      Οι δύο επώνυμες απόψεις έχουν ως συγγραφείς δύο από τα μέλη της προσωρινής (ο θεός να την κάνει) Πολιτικής Επιτροπής του ΕΠΑΜ.
      Εμφανίζονται στην ενότητα "Επικοινωνία" του κεντρικού site ΕΠΑΜ Ελλάς.

      Στον πρόλογο εμφανίζεται ως περίληψη της συνέντευξης: "Τέταρτο: να καλέσουν τις ένοπλες δυνάμεις και την αστυνομία να μην επέμβουν στην πολιτική διαμάχη."
      Εντός του κειμένου της συνεντεύξεως η φράση: "Θα καλέσουμε την Αστυνομία να συλλάβει το δοτό πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τύποις."

      Η ερώτηση που θα ήθελα να σου κάνω είναι η εξής: Εσύ ή εγώ θα φωνάξουμε στην Αλέκα ότι είναι τρομερά επικίνδυνο να δεχτεί για συνομιλία οποιονδήποτε γυρολόγο;
      Ο καρατζαφύρερ κουμουνιστοφάγος φαντάζεσαι την χαρά που θα κάνει αν γίνουν τέτοιου είδους συναντήσεις; ("οι κουμουνιστές ετοιμάζουν πραξικόπημα και εκτροπή")
      Ιδέα μου είναι; Ή ο Ανδρέας ήταν μπλεγμένος με το στράτευμα και οι συνταγματάρχες έτρεξαν να μας σώσουν από το "κόκκινο" πραξικόπημα;
      Ρε, τι παθαίνει ο άνθρωπος όταν λέει Δημήτρης και του απαντούν Ανδρέας...

      Η καλύτερη μέθοδος αν είσαι ηγέτης πολιτικού φορέα είναι να λες πάντα σε άλλους πολιτικούς φορείς τι να κάνουν. Εξακριβωμένο! Και συμφέρον αφού δεν στοιχίζει τίποτα εκτός από κινδύνους για τους άλλους...
      Οι δέκα χιλιάδες(αυτοεκτίμηση) που τρέχουν ξοπίσω σου χάνουν την βούληση να σε ρωτήσουν: ΕΣΥ με ΕΜΑΣ τι κάνεις;
      (άσχετα αν οι Πυρσοδρομίες θα ήταν ΕΤΟΙΜΗ απάντηση)

      ΥΓ. Η ιστορία είναι παλιά (από Δεκέμβρη) και αποτέλεσε έναν από τους πολλούς λόγους της ρήξης με την αριστερή τάση του ΕΠΑΜ. Η θέση του ΕΠΑΜ για τον φέρελπη εύελπη της Σχολής Ευελπίδων έχει ενδιαφέρον. Εξηγείται ως ένα σημείο από την ηγετική θέση ορισμένων που λόγω πρώην εργασιακού τους αντικειμένου είχαν υποσχεθεί την μαζική προσχώρηση Αποστράτων στο ΕΠΑΜ.

      Διαγραφή
    2. Για να μην παρεξηγηθούν ορισμένες έννοιες.
      Πρώτος και καλύτερος γυρολόγος από όλους είμαι εγώ.
      Γυρνάω όπου βρω και έχω άποψη για το τι πρέπει να κάνουν οι άλλοι.
      Ας πούμε το ΕΠΑΜ, τώρα που απόκτησε την μάζα των δέκα χιλιάδων οπαδών θα μπορούσε να αναλάβει την πρωτοβουλία να οργανώσει μία Απεργία Πείνας 50 – 60 μελών του στο Σύνταγμα. Με την συνεχή παρουσία των υπολοίπων και τις ανάγκες του εγχειρήματος θα γινόταν χρήση των εγκαταστάσεων του Μετρό στο Σύνταγμα και έτσι θα παρέμενε ΑΝΟΙΧΤΟ στην επόμενη μεγάλη διαδήλωση. Πολιτικός στόχος θα ήταν η Παραίτηση της Δωσίλογης Κυβέρνησης και μπούρου – μπούρου.
      Έχω όμως το σθένος να αναφέρω ότι αυτή μου η πρόταση είναι μία ανέξοδη άποψη ενός απλού γυρολόγου.
      Γιατί θα έπρεπε να ανήκω σε αυτήν την συλλογικότητα και μέσα σε μία τοπική συνέλευση να την εκφράσω και να πείσω τους συναγωνιστές μου για την δράση. Έπειτα ο πυρήνας θα την έστελνε στα κεντρικά. Τα κεντρικά με τα εγνωσμένης αξίας και πείρας μέλη του, που θα λάμβαναν υπόψη τις γενικότερες στρατηγικές και πολιτικές χαράξεις του ΕΠΑΜ, θα αποφάσιζαν αν θα έστελναν την πρόταση στα άλλα ΕΠΑΜ και τελικά αν εξυπηρετούσε το ΕΠΑΜ ως σύνολο.
      Κάθε συλλογικότητα έχει τις διαδικασίες της, για να λαμβάνει αποφάσεις
      Άλλωστε το ΕΠΑΜ με τις δημοκρατικές του διαδικασίες – άμεσες και οριζόντιας διάρθρωσης – έχει αποφασίσει ότι η δράση του επικεντρώνεται σε απογευματινές πορείες με δάδες και πυρσούς για να ενημερώσει τους ανέργους ότι έχουν χάσει την δουλειά τους και τους συνταξιούχους ότι έχασαν την μισή τους σύνταξη.

      Διαγραφή
    3. Η αριστερά θα πρέπει να αρχίσει να σκέφτεται κάποια στιγμή το γιατί σε νορμάλ συνθήκες έχει ενα 10% του λαού, που τόσο πολύ τον αγαπάει και τώρα που ο λαός ποδοπατιέται κυριολεκτικά από τα αφεντικά του η αριστερά μολις και αγγίζει το 25% και το οποίο 25% θα την κάνει με ελαφρά πιδιματάκια μόλις το σύστημα του ξαναπατάξει ένα ξεροκόματο.

      Αυτό συμβαίνει κατά την γνώμη μου διότη οι κυρίαρχη αριστερή ιδεολογία και φρασεολογία είναι τίγκα στα κλισέ και στην αοριστολογία ενώ η καθημερινότητα απαιτεί συγκεκριμένες προτάσεις και άμμεσες ενέργειες για να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα τώρα ή μέσα στο διάστημα της ζωής ενός ανθρώπου και όχι στη δευτέρα παρουσία του επίγειου κομμουνισμού.

      Οταν υπαρχει στους δρόμους στρατός ολοκληρος των ΜΑΤ στους δρόμους και στρατός αληθινος του ΝΑΤΟ στο εξωτερικό έτοιμος να επέμβει αν οι έλληνες παραγείνουν πιεστικοί στο να μην ξεπουληθει η χώρα τους, ποια είναι αλήθεια η εναλακτική πρόταση των νορμαλ αριστερών σε όσα υποστηρίζει ο καζάκης? Ο πολιτικός διάλογος, ή η ενδυνάμωση των διαφόρων αριστερων κομματων στις κάλπες. Και τελικα τι θα ειναι ποιο αποτελεσματικό, ο λαός στους δρόμους και ο στρατός σε στάση έμμεσης στύριξης των διαδηλωτών ή αριστεροι βουλευτες και αριστεροι ινστρικτουρες με το λαό μόνο στο πλευρό τους να πασχίζουν πασχίζουν για την αταξική κοινωνία?

      Η αριστερά με την στάση της τα τελευταία 30 χρόνια είναι και αυτή υπέυθυνη για το χάλι που βιώνουμε. Ο καζάκης αποδίδει αυτή την παρανοική συμπεριφορά των διαφόρων αριστερών στο ότι έχουν κάποια προσωπικά οφέλη αν και εγώ πιστεύω ότι προκειται απλώς για μια ιδιότυπη ψυχανάληση.

      Διαγραφή
    4. ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ;ΕΝΑ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΥ ΞΕΠΗΔΗΣΕ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΡΟΝΟ....

      Διαγραφή
  16. Αγαπητέ κύριε «Λέλο», πλην του κοπι πεηστ του ιδίου κειμένου σας που αναρτάτε με ζέση και ενθουσιασμό όπου βρείτε πρόσφορο χώρο – όπως π.χ. στο ρεσάλτο – δυστυχώς και δίχως να έχω την πρόθεση να σας προσβάλλω, δεν βλέπω τίποτε άλλο άξιο προσοχής στα γραφόμενά σας που να χρήζει απαντήσεως ή έστω απλού σχολιασμού.
    Ας πούμε όμως ότι σας λαμβάνω ως σοβαρό σχολιαστή κι αποφασίζω να σκοτώσω το χρόνο μου - τον τόσο πολύτιμο για όλους μας - για να σας απαντήσω. Κι ας τα πιάσουμε ένα – ένα τα όσα φύρδην μίγδην σωρεύετε στο κείμενό σας:

    Ποια είναι η ένστασή σας στις αναφορές που κάνετε (κριτικάροντας κείμενα του ΕΠΑΜ) για το 1843, το 1909 ή την αποκαλούμενη Επανάσταση των Γαρυφάλλων του 1974; Αν εσείς έχετε καταλάβει τι εννοείτε, ενημερώστε μας παρακαλώ κι εμάς.

    Ποια είναι η ένστασή σας όσον αφορά τον Στρατηγό Μακρυγιάννη, τον Δημήτριο Καλλέργη, τον Σπυρομήλιο, τον Κοσμά Δουμπιώτη, τον Συνταγματάρχη Νικόλαο Ζέρβα ή το λαό και τους πολιτικούς που ξεσηκώθηκαν στην επανάσταση του 1843; Ποια είναι επίσης η διαφωνία σας στο ότι το ΕΠΑΜ και ο Δ. Καζάκης καταδικάζουν τον Παπαδόπουλο, τον Παττακό, τον Ιωαννίδη κλπ και γενικώς τη χούντα του 1974; Αν εσείς έχετε καταλάβει τι εννοείτε, ενημερώστε μας παρακαλώ κι εμάς.

    Αμέσως πιο κάτω εκφράζετε τη θέση ότι για την κα Αλέκα Παπαρήγα θα ήταν «τρομερά επικίνδυνο να δεχτεί για συνομιλία οποιονδήποτε γυρολόγο». Σεβαστή η άποψή σας, υποθέτω ότι θα τη λάβει σοβαρά η κα Παπαρήγα – ιδίως εάν της την εκθέσετε εσείς προσωπικώς.

    Συνεχίζετε περιγράφοντας γλαφυρά τη χαρά του κ. Καρατζαφέρη εάν συνομιλήσουν ο κ. Καζάκης με την κα Παπαρήγα. Υποστηρίζετε μάλιστα ότι ο κ. Καρατζαφέρης θα αναφωνήσει ότι «οι κουμουνιστές ετοιμάζουν πραξικόπημα και εκτροπή»!
    Η αλήθεια κύριε Λέλο μας είναι ότι το ενδεχόμενο αυτό, ειλικρινώς, δεν το σκεφθήκαμε. Τώρα που μας το επισημάνατε, να είστε βέβαιος θα ματαιώσουμε την οποιαδήποτε προοπτική μιας τέτοιας συνάντησης, τώρα ή στο μέλλον. Αν μάλιστα υποψιάζεστε ότι σε περίπτωση λαϊκής εξέγερσης ή επανάστασης ενέχει ο κίνδυνος να αναφωνήσει ο κ. Καρατζαφέρης ότι «οι κουμουνιστές ετοιμάζονται να μας σφάξουν με κονσερβοκούτια», σας παρακαλώ πολύ να μας το πείτε εγκαίρως ώστε να φροντίσουμε να ακυρώσουμε την επανάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αμέσως μετά κύριε "Λέλο" υποστηρίζετε ότι το καλυτερότερό του για έναν ηγέτη ενός πολιτικού φορέα είναι να νουθετεί τους άλλους πολιτικούς φορείς τι να κάνουν, ενώ παράλληλα τα μέλη του να να χάνουν τη βούληση να τον ρωτούν για το τι κάνει ο ίδιος γι αυτούς. Συμφωνώ, η άποψή σας είναι βάσιμη. Ευτυχώς στο ΕΠΑΜ δεν έχουμε τέτοια φαινόμενα εφόσον αφενός τα ηγετικά στελέχη δεν νουθετούν τους άλλους φορείς αλλά πρώτοι οι ίδιοι παίρνουν τις πρωτοβουλίες για την υλοποίηση των προτάσεών τους, αφετέρου τα μέλη του ΕΠΑΜ δεν έχουν κανένα λόγο να απαιτούν από την ηγεσία να… κάνει κάτι γι αυτά. Η ελευθερία κινήσεων και πρωτοβουλιών στους πυρήνες του ΕΠΑΜ είναι υποδειγματική και αποτελεί πρότυπο οριζόντιας οργάνωσης.

    «Ρήξη» με την «αριστερή τάση» του ΕΠΑΜ εγώ προσωπικώς δεν γνωρίζω. Διαφωνίες και αποχωρήσεις υπήρξαν όπως και σε κάθε σχηματισμό, και δεν αποκλείονται και στο μέλλον. Αν εσείς θέλετε να βαφτίσετε τους κάποιους διαφωνούντες ως «αριστερή τάση» είναι δικαίωμά σας, όπως δικαίωμά σας είναι να τους βαφτίσετε και «δεξιά πρασόριζα» Δεν σημαίνει όμως ότι έχετε και δίκιο σε οτιδήποτε θέλετε να φαντασιώνεστε.

    Τη θέση του ΕΠΑΜ για τον «φέρελπη εύελπη της Σχολής Ευελπίδων» δεν τη γνωρίζω, αυτό που υποθέτω όμως για την «φέρελπη» πολιτική μας ηγεσία είναι ότι κάνει και θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της προκειμένου να αμαυρώσει στη συνείδηση της κοινής γνώμης τις ένοπλες δυνάμεις – τουλάχιστον όσο αυτές ανθίστανται να πάνε με τα νερά της και να μετάσχουν στην καταστολή. Ούτε γνωρίζω για «μαζική προσχώρηση» Αποστράτων στο ΕΠΑΜ. Απορώ όμως για τη δηκτικότητα που το αναφέρετε όπως και για την απέχθεια που απορρέει το όλο σας κείμενο απέναντι σε οτιδήποτε θυμίζει στρατιωτικό. Δεν ξέρω αν σας κατατρέχουν τίποτα περίεργα συμπλέγματα, θα πρέπει να κατανοήσετε όμως ότι η απέχθεια απέναντι σε μια κατηγορία συμπολιτών μας που συμβαίνει να υπηρετούν ή να έχουν υπηρετήσει στις ένοπλες δυνάμεις, ουδόλως απέχει από τον κοινωνικό ρατσισμό.

    Επανέρχεστε στη συνέχεια με επόμενο κείμενο όπου, με διάθεση δήθεν αυτοκριτικής, επιχειρείτε να γελοιοποιήσετε όχι βέβαια το ΕΠΑΜ – δεν είστε ικανός να κάνετε κάτι τέτοιο – αλλά μέσω του ΕΠΑΜ να γελοιοποιηθεί οποιαδήποτε πολιτική ενέργεια αντίστασης ή ανυπακοής. Αν κύριε "Λέλο" είστε ανίκανος να ενταχθείτε σε συλλογικότητες λόγω ιδιοσυγκρασίας και ιδιορρυθμιών, κάτι τέτοιο είναι σεβαστό και αναφαίρετο δικαίωμά σας. Ακόμη και ατομικώς θα μπορούσατε να προσφέρετε στον κοινωνικό αγώνα. Μια προϋπόθεση μόνο απαιτείται: Να νοιάζεστε για τους συνανθρώπους σας ακόμη κι αν δυσκολεύεστε να προσαρμοστείτε ανάμεσά τους, να νοιάζεστε για τον τόπο σας. Αντί γι αυτό, εσείς απλώς κριτικάρετε στενόκαρδα, πικρόχολα και αυτάρεσκα όσους από τους συμπολίτες σας προσπαθούν συλλογικά να αντισταθούν, όσους από τους συμπολίτες σας πασχίζουν να σηκώσουν το ανάστημα απέναντι στην ισοπέδωση. Αν σας χαρακτήριζαν κάποια έστω και ελάχιστα θετικά στοιχεία ως άτομο, θα στεκόσασταν στην εποικοδομητική κριτική σε ό,τι απλώς δεν συμφωνούσατε. Εσείς δεν κάνετε αυτό αλλά με κομπορρημοσύνη και αναίδεια φέρεστε ισοπεδωτικά σε ό,τι φαντάζεστε ότι ενισχύει την αυταρέσκειά σας.

    Εννοείται ότι δεν έχω καμία διάθεση να εμπλακώ σε περαιτέρω ανταλλαγή ανταπαντήσεων μαζί σας γιατί δεν έχει κανένα νόημα. Μην πτοείστε ωστόσο και μη διστάζετε να μας ενημερώνετε για ό,τι άλλο υποψιάζεστε ότι θα αναφωνήσει ο κ. Καρατζαφέρης έτσι ώστε να φροντίζουμε εγκαίρως να επανασχεδιάζουμε την πολιτική μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Έχω βαρεθεί να ακούω και να διαβάζω για σωτήρες που θα με σώσουν από τους προηγούμενους σωτήρες. Ο Καζάκης με εμπνέει να σηκωθώ από τον καναπέ και να αγωνιστώ να κερδίσω την χώρα μου και το μέλλον μου. Επίσης μου δίνει στοιχεία στην ανάλυση της συγκυρίας που επιβεβαιώνονται. Δεν θεωρώ ότι έχει το αλάθητο, ούτε τον προορίζω για "Πάπα" του πολιτικού μέλλοντός μου. Αυτά (και άλλοι λόγοι) με οδήγησαν να ενταχθώ στο ΕΠΑΜ στην περιοχή μου, οπου βρήκα συναγωνιστές με τις ίδιες αγωνίες, αν και διαφορετικές πολιτικές προελεύσεις. Όλοι μαζί προσπαθούμε να οργανωθούμε και να οργανώσουμε και αφυπνίσουμε - ξεφοβίσουμε τους συμπολίτες μας. Αν ο Καζάκης και ο κάθε "Καζάκης" αποδειχθεί πράκτορας και προδότης, θα έχει την τύχη που επιφυλάσσεται και για τους υπόλοιπους προδότες. Θεωρώ ότι το ΕΠΑΜ έχει καταφέρει πολύ περισσότερα στους 6 μήνες που υπάρχει από άλλες κινήσεις που υπάρχουν δεκαετίες στην Ελλάδα. Εγώ τουλάχιστον δεύτερη φορά ακούω για το άρδην, αν και παρακολουθώ εντατικά τα γεγονότα την τελευταία διετία. Θα ήθελα να ακούσω κάποια θέση του άρδην για τα 5 προτάγματα του ΕΠΑΜ, που συμφωνεί, που διαφωνεί και γιατί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αγαπητέ κύριε λέλο, δεν πρόκειται να ασχοληθώ μαζί σας τόσο όσο θα θέλατε, γιατί όπως και όλοι οι υπόλοιποι, έχω πολύ σημαντικότερα πράγματα να κάνω. Για μένα κάποια πράγματα είναι απλά. Ο κος Καζάκης έχει δουλέψει πάρα πολύ. Για τα δεδομένα των ημερών μας, είναι σχεδόν απίστευτο το πόσο έχει δουλέψει. Γιατί έχει δουλέψει τόσο πολύ, ξέρετε; Γιατί έχει ένα όραμα και ένα όνειρο. Και δεν εννοώ απλά την απελευθέρωση του ελληνικού έθνους από τον υπαρκτό ζυγό δανειστών και ΕΕ. Έχει ένα πολύ μεγαλύτερο όνειρο και όραμα. Εσείς κύριε λέλο, δεν έχετε. Αν κάποια στιγμή νιώσετε μέσα σας τη δύναμη να μπορέσετε να κυνηγήσετε τα όνειρά σας, να μας το πείτε, γιατί είναι μία χαρμόσυνη είδηση. Μέχρι τότε μπορείτε να κάθεστε μπροστά από μία οθόνη και να γράφετε ό,τι θέλετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΚΑΖΑΚΗ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΈΠΕΣΑΝ.ΚΑΛΕΙΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ ΑΛΗΤΕΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΡΙΤΙΚΗ;ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΜΑΡΞΙΣΤΗΣ;ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΑΥΤΑ;ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΣ ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ;ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟ.ΑΝΤΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΙΣ ΛΑ'Ι'ΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΙΑ ΤΑ ΕΜΒΡΥΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ,ΠΟΥΛΑΤΕ ΦΟΥΜΑΡΑ ΚΑΙ ΣΩΟΥ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ.ΠΛΑΣΑΡΙΣΤΗΚΕΣ ΩΣ ΜΕΓΑ ΓΚΟΥΡΟΥ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΑΣ ΚΑΙ ΤΣΑΜΠΟΥΝΑΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ.ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΓΙΑΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΞΗΠΥΡΕΤΕΙΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κύριε Εργατοπατέρα ψυχραιμία, μην εκνευρίζεστε για να ζήσετε πολλά χρόνια. Μην φωνασκείτε, δεν θ’ ακουστείτε περισσότερο επειδή γράφετε με κεφαλαία.
      Μια επισήμανση για αγράμματους: Δεν φώναξε κανένας το κράτος για να συλλάβει τον εαυτό του όπως γράφετε. Αν πιστεύετε ότι το κράτος το εκπροσωπεί ένας δοτός πρωθυπουργός κι ένας τύποις πρόεδρος που ευτέλισε κάθε έννοια του λειτουργήματός του και του θεσμού, σημαίνει ότι πρέπει να σας ξεκινήσει γρήγορα ο κηδεμόνας σας εντατικά φροντιστήρια στο μάθημα της συνταγματικής νομιμότητας.

      Διαγραφή
  21. Ο Καζάκης ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ να πάμε σε εθνικό νόμισμα, δεν είπε όμως ποτέ οτι θα ήθελε να το επιβάλλει, αλλά είπε ο λαός να αποφασίσει με εκλογές και με δημοψηφίσματα.

    Ακούμε όλα τα επιχειρήματα και ο σκοπός είναι ο λαός να αποφασίζει, αφού φυσικά θα έχει πρόσβαση σε κάθε πληροφορία και γνώση και γνώμη ελεύθερα εκφρασμένη, και όχι άλλοι γι αυτόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Σύντροφοι αντιμνημονιακοί. Σας θεωρώ όλους, του Καζάκη συμπεριλαμβανομένου, συντρόφους μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου, διότι θεωρώ πολυτέλεια, υπό τις σημερινές συνθήκες, να μου βρωμάει ο ένας και να μου ξινίζει ο άλλος. Θεωρώ, όμως, την κριτική και τον αμεσοδημοκρατικό διάλογο, μέσο επιλογής των ορθότερων και πιο πιθανά επιτεύξιμων επιλογών για το κίνημα, που δεν είναι πάντα οι πιο επιθυμητές και οι πιο αρεστές στο φαντασιακό. Ζούμε, όμως, σε ένα πραγματικό κόσμο, με πραγματικά δεδομένα, που δεν είναι μόνο οικονομίστικα, αλλά και κοινωνικά, ιστορικά, γεωστρατηγικά, κ.ο.κ.
    Για αυτό, πρέπει να μάθουμε "να κουβεντιάζουμε ήσυχα, κι απλά, να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη".

    Η αντίδρασή μου στο προσβλητικό, για να πώ το λιγότερο, παρόν δημοσίευμα, αφορά όχι μόνο εμένα, αλλά και χιλιάδες συντάκτες, αναγνώστες, και φίλους του Περιοδικού Άρδην, της Εφημερίδας Ρήξης, και των Εναλλακτικών Εκδόσεων. Η αντίδραση αυτή αφορούσε συγκεκριμένα
    1)τον τίτλο του δημοσιεύματος. Από πότε η πολιτική κριτική έγινε πολιτική αλητεία;;;
    2)Την αναληθή και συκοφαντική φράση στην εισαγωγή του δημοσιεύματος:

    "Παρών δήλωσε και η αποκαλούμενη Κίνηση Πολιτών Άρδην, μια κίνηση χωρίς πολίτες με σκοπό να υπερασπιστεί την νέα κατοχή"

    όπως και τα συκοφαντικά και ανυπόστατα υπονοούμενα για "σχέσει με το βαθύ κράτος"


    Ως προς το επιχείρημά του Καζάκη ότι αποκαλέστηκε "πράκτορα της Γερμανίας", απλώς δεν ισχύει. Κατηγορήθηκε όντως για διάφορα άλλα, τα οποία ορθώς εντόπισε ο/η elaeiiiiii, τα οποία όμως δεν είναι συκοφαντικοί ισχυρισμοί, αλλά πολιτικοί.

    Καταλαβαίνω την οργή για τις πολιτικές κατηγορίες, (έχω αντιδράσει από δυναμικά μέχρι και υπερβολικά οργισμένος ο ίδιος, όταν έχω κατηγορηθεί πολιτικά για κάτι που πίστευα ότι ήταν αναληθές - αλλά ιδιωτικά, ποτέ δημοσίως) αλλά η οργή, πέραν κακού συμβούλου, δεν είναι και δικαιολογία εκτόξευσης φθαρμένων "ΚΝίτικων" συκοφαντιών του "80, που έχουν διαψευστεί πολλαπλώς και διαρκώς, και μόνο ως "φάρσα" μπορεί να αναγνωσθεί η επανάληψή τους.

    Επειδή δεν είμαι ούτε ειδικός επί οικονομικο - πολιτικών ζητημάτων, ούτε και είναι αντικείμενο που μου είναι ιδιαίτερα αρεστό, εμπιστεύομαι για να απαντηθούν τα υπόλοιπα ζητήματα που τέθηκαν, το άρθρο του Γιώργου Ρακκά που δημοσιεύεται στο http://ardin-rixi.gr/archives/3805

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Οσόν αφορά τα περι εκνευρισμού,φωνασκιών και μακροζωίας απλά δεν είναι επιχειρήματα αλλά παρλαπίπες εντυπωσιασμού.Τώρα το ποιος είναι αγράμματος φαίνεται.''Θα καλέσουμε τις Ενοπλες Δυνάμεις να τεθούν σε επαγρύπνηση και επιχειρησιακή ετοιμότητα, παραμένοντας μέσα στα στρατόπεδα. Θα καλέσουμε την Αστυνομία να συλλάβει το δοτό πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τύποις''.Να ποιος καλεί το κράτος να συλλάβει τον εαυτό του.Αν είχες στοιχειώδεις μαρξιστικές γνώσεις θα καταλάβαινες τι εννοώ και φυσικά το αστικό κράτος ''το εκπροσωπεί ένας δοτός πρωθυπουργός κι ένας τύποις πρόεδρος που ευτέλισε κάθε έννοια του λειτουργήματός του και του θεσμού'' αυτοί νομοθετούν,αυτοί διατάζουν την αστυνομία αυτοί αποφασίζουν.Εσύ μπορείς να επικαλείσαι την συνταγματική νομιμότητα όμως η αστική τάξη που κυβερνά γράφει και το αστικό σύνταγμα όταν δεν την βολεύει στα παλιά της τα παπούτσια.Τώρα αν εσύ περιμένεις από το στρατό και την αστυνομία να διαφυλάξουν το σύνταγμα όπως προτείνει ο Καζάκης
    τότε περαστικά σου.Αν έχεις τέτοιες αυταπάτες δεν μπορώ εγώ με ένα σχόλιο να σου αλλάξω μυαλά.Άλλη είναι η ουσία ότι ο Καζάκης που δήλωνε ντούρος μαρξιστής και κουμουνιστής πετάει μια αρλούμπα που κάνει τα κόκκαλα του Μάρξ και του Ένγκελς να τρίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που το γύρισες σε μικρογράμματη γραφή. Χαίρομαι επίσης που συμφωνείς μαζί μου στο ότι όντως παραβιάστηκε το σύνταγμα – κατά συνέπεια έχει κάθε λόγο το λαϊκό κίνημα να απαιτήσει την επιστροφή στη συνταγματική νομιμότητα με κάθε μέσο. Απ’ ότι αντιλαμβάνομαι ΔΕΝ διαφωνείς ούτε σ’ αυτό, απλώς δεν πιστεύεις ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό αφού μου γράφεις: «Τώρα αν εσύ περιμένεις από το στρατό και την αστυνομία να διαφυλάξουν το σύνταγμα όπως προτείνει ο Καζάκης τότε περαστικά σου» συμπληρώνοντας ότι έχω αυταπάτες (αν πιστεύω κάτι τέτοιο).

      Εγώ να παραδεχθώ οτι μου λείπουν "στοιχειώδεις μαρξιστικές γνώσεις". Αφού όμως εσύ διατείνεσαι ότι είσαι μαρξιστής και ότι η θέση αυτή του Καζάκη «κάνει τα κόκκαλα του Μάρξ και του Ένγκελς να τρίζουν», υποθέτω ότι τα κόκκαλα του Μαρξ και του Ένγκελς θα έτριζαν ηχηρότατα το 1905 όταν επαναστάτησε το πλήρωμα του θωρηκτού Ποτέμκιν παίρνοντας το μέρος του λαού. Κι ακόμη πιο ηχηρά θα έτριζαν τα κόκαλά τους το 1917 όταν οι ένοπλες δυνάμεις της Κροστάνδης ενσωματώθηκαν με το λαό, και μάλιστα όχι για να προστατεύσουν απλώς την αστική νομιμότητα αλλά για λόγους ακόμη πιο προχωρημένους απ’ αυτόν που επικαλείται ο Καζάκης. Ίσως όμως να πιστεύεις ότι οι ένοπλες δυνάμεις είναι μεν ικανές να λάβουν μέρος μαζί με το λαό σε μια ριζική επανάσταση αλλά όχι να προασπίσουν απλώς... τη συνταγματική νομιμότητα. Ίσως πάλι ο Λένιν, αφού προσέβλεπε στους ναύτες της Κροστάνδης για την επιτυχία της επανάστασης, να μην ήταν Μαρξιστής. Ή απλώς να πέταξε κι αυτός, όπως και ο Καζάκης, «μια αρλούμπα που έκανε τα κόκκαλα του Μάρξ και του Ένγκελς να τρίζουν». Όλα είναι πιθανά…

      Για να μη νομίζεις όμως ότι επιδιώκω να σε ειρωνευτώ, πλήρη και ολοκληρωμένη απάντηση στα όσα γράφεις θα βρεις στο σημερινό (16/12/12) άρθρο του Δημήτρη Καζάκη πατώντας εδώ: http://dimitriskazakis.blogspot.com/2012/02/blog-post_16.html

      Διαγραφή
    2. Η τεράστια διαφορά που δεν αντιλαμβάνεσαι του ελληνικού σήμερα με τα ιστορικά παραδείγματα που αναφέρεις είναι ότι πρώτον το 1917 στη Ρωσία υπήρχαν και είχαν αναπτυχθεί πολύ τα Σοβιέτ των εργατών,στρατιωτών τα νέα όργανα της λα'ι'κής εξουσίας.Μετά την πρώτη αστική επανάσταση στη Ρωσία και την άνοδο στην εξουσία της Πρωσορινής κυβέρνησης σχηματίστηκε και μια άλλη κυβέρνηση που αναπτυσσόταν ραγδαία αυτή των Σοβιέτ.Υπήρχε τότε η περίφημη δυαδική εξουσία.Ο Λένιν και οι μπολσεβίκοι καλούσαν τον στρατό να ενωθεί με τα Σοβιέτ και να περάσει όλη η εξουσία στα Σοβιέτ.Σήμερα στην Ελλάδα δεν υπάρχει τέτοια κατάσταση.Σήμερα πρέπει να δουλέψουμε όλοι για να αναπτυχθούν και να γιγαντωθούν οι λα'ι'κές συνελεύσεις και τα σωματία που μπορούν να γίνουν τα έμβρυα της νέας λα'ι'κής εξουσίας.Αντίθετα ο Καζάκης με το λαό ανοργάνωτο καλεί τον κρατικό μηχανισμό να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να γίνει εγγυητής της ομαλότητας.Ο Λένιν πάντα μιλούσε για ''αντικατάσταση της αστυνομίας και του στρατού ,που είναι θεσμοί αποσπασμένοι από το λαό και αντίθετοι ,με τον άμεσο εξοπλισμό όλου του λαού σε μιά τέτοια εξουσία που τη δημόσια τάξη την περιφρουρούν οι ίδιοι οι ένοπλοι εργάτες και αγρότες,ο ίδιος ο ένοπλος λαός''.Οι ναύτες της Κροστάνδης ενώθηκαν με τα ήδη υπάρχοντα Σοβιέτ των στρατιωτών υπήρχαν δηλαδή ήδη έτοιμες οι δομές της λα'ι'κής εξουσίας και οι στασιαστές προσχωρούσαν σε αυτές.Σήμερα δεν υπάρχουν και ο Καζάκης καλεί σήμερα το κράτος να δράσει αυτόνομα σαν να είναι κάτι ουδέτερο ένας αυτονομημένος μηχανισμός χωρίς ταξικό χαρακτήρα αυτό είναι το γιγαντιαίο και το επικίνδυνο λάθος που κάνει.Εγώ δεν λέω ότι δεν πρέπει να γίνετε κάλεσμα σε ανθρώπους του κρατικού μηχανισμού να πάρουν το μέρος του λαού αλλά χωρίς τον οργανωμένο λαό και να στασιάσουν κάποιοι μέσα στην αστυνομία και στο στρατό στο τέλος μόνοι τους θα σπάσουν τα μούτρα τους,αυτό έχει δείξει η ακριβοπληρωμένη πείρα του παρελθόντος.Ποτέ ο Λένιν δεν κάλεσε τον κρατικό μηχανισμό να πάρει την κατάσταση στα χέρια του καλούσε τμήματά του να ενωθούν με τον ήδη οργανωμένο λαό.

      Υ.Γ Διάβασε το ''Κράτος και επανάσταση''

      Διαγραφή
    3. Αναφέρεις την «δυαδική εξουσία» κατά την περίοδο του 1917 στη Ρωσία. Την ίδια αυτή φράση («δυαδική εξουσία» με το ακριβές της περιεχόμενο) αναφέρει ο κ. Καζάκης στην ΕΠΙΜΑΧΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ η οποία υπήρξε η αφορμή για την επίθεση που δέχθηκε. (Μια δυαδική εξουσία χωρίς στόχο βέβαια την «σοσιαλιστική επανάσταση» αλλά ως μέσο επαναστατικό για το γκρέμισμα του εθελόδουλου πολιτικού συστήματος και την επιστροφή στη συνταγματική ομαλότητα). Πού διαφωνείς λοιπόν;
      Γράφεις «Σήμερα στην Ελλάδα δεν υπάρχει τέτοια κατάσταση. Σήμερα πρέπει να δουλέψουμε όλοι για να αναπτυχθούν και να γιγαντωθούν οι λα'ι'κές συνελεύσεις και τα σωματία που μπορούν να γίνουν τα έμβρυα της νέας λα'ι'κής εξουσίας».
      ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ υποστηρίζει ο Καζάκης στην επίμαχη συνέντευξη και σε κάθε δημόσια ομιλία του. Πού βρίσκεται η διαφωνία σου; Στο ότι δεν έχει πάρει ακόμη το φαινόμενο των λαϊκών συνελεύσεων την επιθυμητή έκταση; Δηλ. υποστηρίζεις με άλλα λόγια ότι θα συμφωνήσεις απόλυτα μαζί του όταν υπάρξει η ανάλογη έκταση, αλλά ωστόσο ότι «θα τρίζουν τα κόκκαλα του Μαρξ και του Ένγκελς» επειδή αυτό στο οποίο θα συμφωνήσεις εσύ στο εγγύς μέλλον, το επικαλείται από τώρα ο Καζάκης καλώντας επιπροσθέτως τους λειτουργούς του κρατικού μηχανισμού να σεβαστούν τη λαϊκή θέληση;

      Αναφέρεσαι στα γραπτά του Λένιν περί στρατού και αστυνομίας, λησμονώντας ότι ο Λένιν αναφερόταν σε μια σοσιαλιστική επανάσταση, δηλ. στη ριζική ανατροπή όλων των πολιτικοοικονομικών δομών του συστήματος. Αυτή τη στιγμή ΔΕΝ ομιλούμε περί «σοσιαλιστικής επανάστασης» αγαπητέ, εκτός κι αν δεν το έχεις καταλάβει. Μιλούμε περί προστασίας του αστικού συντάγματος στο οποίο έχουν δώσει όρκο και η αστυνομία και οι ένοπλες δυνάμεις. Με άλλα λόγια αποτελεί ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ της αστυνομίας και του στρατού η ΤΗΡΗΣΗ των συνταγματικών επιταγών.
      Με ποια λογική καθίσταται «επικίνδυνος» όποιος υπενθυμίζει αυτή τη στοιχειώδη υποχρέωση σ’ αυτά τα σώματα, τόσο ώστε να τον κατακεραυνώνουμε; Με ποια λογική καθίστανται «επικίνδυνοι» εκείνοι που υπενθυμίζουν τη συνταγματική παραβίαση και καλούν κάθε δημόσιο οργανισμό, φορέα και μηχανισμό να τηρήσουν τον όρκο τους; Και με ποια λογική δεν είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ εκείνοι που κατακεραυνώνουν όσους καλούν τους δημόσιους λειτουργούς κάθε βαθμίδας να τηρήσουν τους όρκους τους απέναντι στο σύνταγμα της χώρας, ενός συντάγματος του οποίου «όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον Ελληνικό λαό και υπάρχουν και ασκούνται υπέρ του Ελληνικού λαού»;

      Γράφεις: «Εγώ δεν λέω ότι δεν πρέπει να γίνετε κάλεσμα σε ανθρώπους του κρατικού μηχανισμού να πάρουν το μέρος του λαού αλλά χωρίς τον οργανωμένο λαό και να στασιάσουν κάποιοι μέσα στην αστυνομία και στο στρατό στο τέλος μόνοι τους θα σπάσουν τα μούτρα τους»…
      ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ λοιπόν με άλλα λόγια με το κάλεσμα του Καζάκη προς τους δημόσιους λειτουργούς. Εκείνο που δεν κατάλαβες, είναι ότι ο Καζάκης ΔΕΝ προτείνει να «στασιάσουν». Ποτέ ΔΕΝ πρότεινε μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο. Την τήρηση του όρκου τους ως ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ των φορέων, των οργανισμών και των μηχανισμων έχει προτείνει. Του όρκου τους όπου «όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον Ελληνικό λαό και υπάρχουν και ασκούνται υπέρ του Ελληνικού λαού», δηλ. την προστασία ως εκ του ΟΡΚΟΥ και της ΘΕΣΜΙΚΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ τους του ελλ. λαού αντί της ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ που κάποιοι μηχανεύονται έχει προτείνει κι όχι τις ανοησίες που διαδίδονται περί «στασιασμού» ή «πραξικοπήματος». Όσοι διαδίδουν τέτοιες φήμες, αν δεν έχουν πέσει θύματα χαλκευμένης πληροφόρησης, τότε είναι απλώς κοινοί συκοφάντες με αλλότριους σκοπούς.

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    5. ''Το κράτος είναι προ'ι'όν και εκδήλωση των ανειρήνευτων ταξικών αντιθέσεων.Το κράτος εμφανίζεται εκεί,τότε και καθόσον,όπου,όταν και εφόσον οι ταξικές αντιθέσεις δεν μπορούν αντικειμενικά να συμβιβαστούν.Και αντίστροφα η ύπαρξη του κράτους αποδείχνει ότι οι ταξικές αντιθέσεις είναι ανειρήνευτες.Το κράτος είναι όργανο ταξικής κυριαρχίας,όργανο καταπίεσης μιας τάξης από μια άλλη,είναι η δημιουργία του 'κατεστημένου' εκείνου που νομιμοποιεί και στερεώνει αυτή την καταπίεση,αμβλύνοντας τη σύγκρουση των τάξεων.Κατά τη γνώμη των μικροαστών πολιτικών,κατεστημένο σημαίνει ακριβώς συμφιλίωση των τάξεων και όχι καταπίεση μιας τάξης από μια άλλη,άμβλυνση της σύγκρουσής σημαίνει κατ' αυτούς συμφιλίωση και όχι αφαίρεση από τις καταπιεζόμενες τάξεις ορισμένων μέσων και τρόπων πάλης για την ανατροπή των καταπιεστών''.Αυτό είναι το κράτος σύμφωνα με τον Μάρξ.

      Τώρα αν εσύ πάσχεις από φετιχισμό του συντάγματος και πιστεύεις ότι το κράτος και οι λειτουργοί του είναι κάτι ουδέτερο χωρίς ταξικό χαρακτήρα, μια δύναμη που στέκει πάνω από την κοινωνία,τότε μπορείς να περιμένεις την παρεμβασή τους για να τηρήσουν τον όρκο τους και για να αποκαταστήσουν την συνταγματική νομιμότητα.Μόνο που θα περιμένεις πολύ, πάρα πολύ και αν παρέμβουν μόνο για αυτό δεν θα παρέμβουν.Το τι χαρακτήρα έχουν οι παρεμβάσεις του στρατού και της αστυνομίας στην πολιτική ζωή υπάρχουν αδιάψευστες ιστορικές εμπειρίες και ο ελληνικός λαός τις έχει ζήσει στο πετσί του.

      Τώρα το αν εσύ ή ο Καζάκης πιστεύετε ότι η αστυνομία και ο στρατός μπορούν να παρέμβουν για την τήρηση του συντάγματος,υπέρ του ελληνικού λαού και για να τηρήσουν τον όρκο τους είναι άποψη σας,προβλημά σας και η αυταπάτη είναι όλη δική σας.Μην δηλώνετε όμως μαρξιστές και κουμουνιστές όπως κάνει ο Καζάκης και μην επικαλείστε τον Μάρξ και τον Λένιν γιατί αυτοί μόνο στη 'σοσιαλιστικής επανάσταση' πίστευαν και επουδενί δεν πίστευαν ''στην προστασία του αστικού συντάγματος στο οποίο έχουν δώσει όρκο και η αστυνομία και οι ένοπλες δυνάμεις.Είναι μέγιστος τσαρλατανισμός ο Καζάκης να δηλώνει κουμουνιστής και επαναστάτης και να επικαλείται το ΕΑΜ και τελικά να καταλήγει στην υπεράσπιση του αστικού συντάγματος από την αστυνομία και το στρατό.Αυτό ούτε γεύση αριστερή δεν έχει.

      Διαγραφή
    6. Φίλε δεν κατάλαβες καλά… Ποιος σου είπε ότι ανήκω στους θεούσους που ψάλλουν με ευλάβεια τα εδάφια των «ιερών κειμένων» δις ή τρις ημερησίως; Αυτό μπορεί να το κάνεις εσύ και να μας αραδιάζεις όσα κατά Μαρξ ή κατά Λένιν ιερά εδάφια θέλεις ή να τα κάνεις εικόνισμα και να τα προσκυνάς. Ποσώς μ’ ενδιαφέρει αν θα με πεις «αριστερό» ή οποιαδήποτε άλλη ταμπέλα σου αρέσει να μου φορέσεις. Εγώ αναζητώ ανθρώπους με στοιχειώδη κοινή λογική διότι αν ήθελα να συνομιλήσω με θεούσους που θεωρούν αμάρτημα καθοσιώσεως την αμφισβήτηση των «ιερών κειμένων» θα πήγαινα στο άγιον όρος.

      Σαφώς αμφισβητώ το μεγαλύτερο μέρος της παράθεσης που μου ανάρτησες περί κράτους και ελάχιστα ενδιαφέρομαι αν θα ξεφωνίσεις σκίζοντας τα ιμάτιά σου ότι δεν είμαι μαρξιστής ή ότι είμαι υπαρξιστής ή οτιδήποτε άλλο σου κατέβει. Πού να σου εξηγώ τώρα για ποιο λόγο και πού διαφωνώ σε ολόκληρη σχεδόν την παράθεση του «ιερού» τσιτάτου σου, δεν έχει νόημα γιατί και να σου εξηγήσω δεν πρόκειται να καταλάβεις. Εδώ δεν κατάφερες να κατανοήσεις απλές έννοιες που σχετίζονται άμεσα με τη σημερινή πραγματικότητα… Δεν επικαλέστηκα ποτέ ούτε τον Μαρξ ούτε τον Λένιν παρά μόνο για να επισημάνω τις δικές σου αντιφάσεις στις αναφορές που έκανες εσύ σ’ αυτούς, ούτε δήλωσα ποτέ «μαρξιστής» ή «κομμουνιστής». Ο Καζάκης είναι αυτός που δηλώνει κομμουνιστής αλλά ποτέ ΔΕΝ δήλωσε ότι αποδίδει στον Μαρξ το αλάθητο του Πάπα. Άλλωστε αν δεν κάνω λάθος ο μαρξισμός αποτελεί ερμηνευτικό εργαλείο κατανόησης της κοινωνίας – πράγμα που σημαίνει ότι ενέχει εν σπέρματι την αμφισβήτηση σύμφωνα με τις αλλαγές που πραγματοποιούνται σ’ αυτήν - δεν είναι κοράνι για να το βάλεις στο πάτωμα και να το προσκυνάς.

      Φίλε, αδιαφορώ πλήρως αν οι απόψεις του Καζάκη έχουν ή δεν έχουν «αριστερή γεύση» ή αν τον αμφισβητείς ως κομμουνιστή. Μου αρκεί που διαθέτει τη γνώση, το υπόβαθρο και την ικανότητα να ερμηνεύει τη σύγχρονη οικονομική και πολιτικοκοινωνική πραγματικότητα, προτείνοντας ταυτόχρονα διεξόδους με βάση την κοινή λογική. Αν εσύ προτιμάς οι ερμηνείες του και οι προτάσεις του να συμβαδίζουν ντε και καλά με τα τσιτάτα του «μαρξισμού – λενινισμού», τι να σου πω… Μείνε στα τσιτάτα σου και ώρα σου καλή.

      Διαγραφή
    7. Πρώτον δεν μπορώ να ξέρω ποιά είναι τα δικά σου πολιτικά πιστεύω και τι εσύ δηλώνεις ή όχι.Εγώ έκανα το πρώτο σχόλιο για να κάνω κριτική στον Καζάκη που γνωρίζω τι δηλώνει και ποιούς επικαλείται γιατί εκφέρει δημόσιο λόγο.Δεύτερον δεν βλέπω να επισήμανες καμία αντίφαση αντίθετα μόλις είδες ότι δεν σε παίρνει και ότι εσύ έπεσες σε χοντρές αντιφάσεις το γύρισες στην εύκολη κατηγορία περί τσιτάτων και θρησκοληψίας.Είναι δικαιωμά σου και μαγκιά σου να δηλώνεις ότι θέλεις και να έχεις όποιες απόψεις θέλεις ούτε σε μέμφομαι για αυτό ούτε έχω σκοπό να σου κολλήσω καμιά ταμπέλα και ούτε με ενδιαφέρει και πολύ γιατί δεν σε έχω ακούσει ποτέ να εκφέρεις και δημόσιο λόγο.Εγώ έκανα παρέμβαση εδώ για να κριτικάρω τον Καζάκη στο ξαναλέω γιατί μου απάντησες περί του τι πιστεύεις εσύ.Εσύ παρεμβαίνεις υπερασπιστικά και υπέθεσα ότι ασπάζεσαι τις ίδιες απόψεις.

      Σαφώς και ο μαρξισμός δεν είναι κοράνι αλλά ερμηνευτικό εργαλείο κατανόησης της κοινωνίας όπως πολύ σωστά επισημαίνεις όμως σαν θεωρία έχει κάποιες πολύ βασικές αρχές τις οποίες όσοι δηλώνουν μαρξιστές και κουμουνιστές υποτίθεται ότι αποδέχονται γιατί απλά αν δεν τις αποδέχονται ας δηλώσουν κάτι άλλο.Το τι είναι το αστικό κράτος και ο ρόλος του είναι μία από τις βασικές αρχές του μαρξισμού.Κάθε θεωρία πολιτική και μη έχει βασικές και απαραβίαστες αρχές αλλιώς δεν είναι θεωρία είναι ένα λάστιχο που το τραβάει ο καθένας όπου γουστάρει,το επικαλείται και το ερμηνεύει κατά το δοκούν.Αυτό έκανες και εσύ επικαλέστηκες την Κροστάνδη και με έψεξες γιατί είπα ότι οι προτάσεις Καζάκη ουδεμία σχέση με μαρξισμό έχουν και μετά ελλείψη επιχειρημάτων το γύρισες το παραμύθι,τουλάχιστον ξεκαθάρισες τις απόψεις σου.

      Η ταμπακέρια είναι άλλη για να τελειώνουμε κιόλας όταν δηλώνεις κουμουνιστής και μαρξιστής όπως κάνει ο Καζάκης και κάνεις και εξ αριστερών κριτική και τελικά καταλήγεις να κάνεις τέτοιες προτάσεις δολοφονείς τις έννοιες και εξαπατάς τον κόσμο.

      Όσον αφορά τα περί 'στοιχειώδης λογικής','δεν κατάφερες να κατανοήσεις απλές έννοιες που σχετίζονται άμεσα με τη σημερινή πραγματικότητα' και τα 'Πού να σου εξηγώ τώρα' δεν είναι επιχειρήματα.Στην τελευταία απάντηση σου δεν υπάρχει ούτε ένα.Είναι εύκολο να μιλάς για κολλημένους,τσιτάτα και θρησκόληπτους όμως όταν έρχεται η ώρα να αντικρούσεις με πραγματικά επιχειρήματα τα πράγματα αλλάζουν άρδην.

      Το εγγύς μέλλον άλλωστε θα δείξει ποιος θα επαληθευτεί,οι καζάκιες θεωρίες περί κράτους ή ο Μάρξ και ο Λένιν που δεν 'έχουν και το αλάθητο του Πάπα'.Προσωπικά δεν έχω καμία αγωνία η μόνη αγωνία που έχω είναι ο απλός κόσμος του ΕΠΑΜ που θα απογοητευτεί οικτρά.

      Διαγραφή
    8. Θα έπρεπε να την είχες την αγωνία για τον εφιάλτη που ξημερώνει σ’ αυτό τον τόπο και σ’ αυτό το λαό κι όχι να δηλώνεις «Προσωπικά δεν έχω καμία αγωνία, η μόνη αγωνία που έχω είναι ο απλός κόσμος του ΕΠΑΜ που θα απογοητευτεί οικτρά».
      Μην έχεις αγωνία για τον κόσμο του ΕΠΑΜ. Ακόμη κι αν «δικαιωθείς», τη μεγάλη μάχη θα την έχει δώσει μαζί με τον ελληνικό λαό και το καθήκον του θα το έχει κάνει, ό,τι κι αν στοιχίσει αυτό. Την ίδια ώρα της μάχης που έρχεται, εσύ και οι όμοιοί σου υποθέτω ότι θα κριτικάρετε αν οι μέθοδοι του λαϊκού κινήματος συνάδουν με τις «βασικές αρχές του μαρξισμού – λενινισμού», αν οι τακτικές και οι στρατηγικές του ΕΠΑΜ έχουν ή δεν έχουν σχέση με τη «σοσιαλιστική θεωρία» ή αν ο Καζάκης τηρεί απαρέγκλιτα τις κομμουνιστικές αρχές ή είναι ρεβιζιονιστής. «Συγχαρητήρια» φίλε μου!

      Γι αυτό γράφω ότι έχει εκλείψει η κοινή λογική από το σκεπτικό σου κι έχεις εγκλωβιστεί σε τσιτάτα και στην κριτική για το αν αυτά τηρούνται. Τι σ’ ενδιαφέρει για τα δικά μου πολιτικά πιστεύω και για το τι δηλώνω; Αυτό θα ρωτήσεις τον κάθε απλό αγωνιστή που είναι έτοιμος να δοθεί σε έναν υπέρ πάντων αγώνα; Σε ποια θεωρία πιστεύει και τι πολιτική ιδιότητα δηλώνει; Εμένα μ’ αφήνει αδιάφορο το ότι δηλώνεις μαρξιστής, αρκεί να είσαι έτοιμος να μπεις στον αγώνα για την αποτίναξη του ζυγού. Έχουμε το χρόνο στη συνέχεια, εφόσον σωθούμε πρώτα, να «ξιφουλκήσουμε» για τις απόψεις μας και να δώσουμε στο λαό το δικαίωμα να κρίνει και ν’ αποφασίσει για το μέλλον του σύμφωνα με τις θεωρίες μας. Μου φαίνεται απίστευτο ότι την ύστατη αυτή ώρα που ο εχθρός κοντεύει πλέον να αλώσει τα πάντα, υπάρχουν «κολλημένοι» που ασκούν κριτική στον κάθε Καζάκη για το αν είναι συνεπής μαρξιστής, κι αφού αποφανθούν ότι «δεν είναι», να τον καλούν να το δηλώσει! Ουδόλως θα μ’ ενδιέφερε αν ήσουν απλώς μια μονάδα που «του τη βάρεσε» και παραλογίζεται. Το ανησυχητικό θα είναι αν είναι πολλοί οι κολλημένοι σαν εσένα που αδυνατούν να αντιληφθούν την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Κι έχουν μάλιστα τη φαντασίωση, ειδικά τα γκρουπούσκουλα αυτού του είδους, πως αποτελούν και την «πρωτοπορία» - τρομάρα τους!

      Συνέλθετε. Όσο είναι καιρός. Ο εχθρός δεν είναι προ των πυλών, μπήκε ήδη μέσα και σαρώνει! Ας επιλέξουμε τις πιο πρόσφορες τακτικές για την αντιμετώπισή του, ας αναπτύξουμε τις στρατηγικές μας αδιάφορο για το αν συνάδουν με τις θεωρίες που είχαμε μέχρι τώρα στο κεφάλι μας. Γιατί σε λίγο διάστημα, αν αφήσουμε τα πράγματα να κυλήσουν, όλα αυτά δεν θα έχουν καμία σημασία. Θ’ απομείνουμε μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα να προσμένουμε ίσως κάποιο «θάμα».

      Ξέρω ότι πρόκειται για διάλογο κωφών κι ότι δεν πρόκειται να συγκλίνουμε. Λυπάμαι γι αυτό. Λυπάμαι για τη μακαριότητα που δέρνει ένα μέρος της αριστεράς που δεν έχει ακόμη καταλάβει πού βρισκόμαστε και θα βρεθεί για μια ακόμη φορά ουραγός των γεγονότων, να ασκεί απλώς κριτική – στους άλλους πάντοτε.
      Μπορείς να έχει τον τελευταίο λόγο αν θέλεις. Δεν βλέπω όμως το λόγο συνέχειας αυτού του διαλόγου.
      Ελπίζω μόνο, έστω την ύστατη ώρα, να αντιληφθεί αυτό το τμήμα της αριστεράς την πραγματικότητα που ξημερώνει γι αυτόν το λαό, που η ίδια επαίρεται ότι έχει ταχθεί να τον υπηρετεί.

      Διαγραφή
    9. Δεν έχω αγωνία πάνω στο συγκεκριμένο θέμα ήμουν ξεκάθαρος σε αυτό που έγραψα το αν έχω αγωνία για τη χώρα και το λαό της και πόση εσύ δεν μπορείς να το ξέρεις και να το κρίνεις εξ αποστάσεως,αυτά δεν είναι απαντήσεις επί της ουσίας αλλά φτηνά δικολαβίστικα κόλπα.

      Φυσικά δεν απάντησες πάλι για την ταμπακέρα αλλά μια χαρά ταμπέλες μου κόλλησες 'κολλημένος','γκρουπούσκουλα'και μια χαρά με τσουβάλιασες απευθυνόμενος σε δεύτερο πλυθηντικό και μου καταλόγισες απόψεις και στάσεις χωρίς να ξέρεις το παραμικρό που να σου δίνει ένα τέτοιο δικαίωμα.

      Συμφωνώ ότι δεν μπορεί να γίνει διάλογος γιατί εγώ κριτικάρω τις συγκεκριμένες προτάσεις Καζάκη με συγκεκριμένα επιχειρήματα και σε κανένα από αυτά δεν απαντάς και δεν γίνεται μέσω σχολίων να μιλάμε για οτιδήποτε.Ο διάλογος απαιτεί ένα κοινό έδαφος χωρίς αυτό απλά δεν υπάρχει διάλογος.Καλημέρα.

      Διαγραφή
  24. Κύριε Κόμπλα,
    απευθύνθηκαν προς εσάς πλείστα όσα ερωτήματα επί των οποίων δια της σιωπής σας απαξιώσατε να δώσετε μια απάντηση. Τι να υποθέσουμε για τη σιωπή σας στα ερωτήματα που διατυπώθηκαν;

    Παρόλαυτά και για να μην μείνουν αναπάντητα τα δικά σας ερωτήματα, θα επιχειρήσω να δώσω μια απάντηση, από τη δική μου φυσικά οπτική γωνία.

    Διαμαρτύρεστε διότι, κατά την άποψή σας, "η πολιτική κριτική" δεν είναι δυνατόν να χαρακτηρίζεται ως "πολιτική αλητεία". Ε, λοιπόν, με χαρά σας πληροφορώ ότι σε αυτή την παρατήρηση θα μας βρείτε όλους σύμφωνους. Η πολιτική κριτική δεν είναι πολιτική αλητεία.
    Τι είναι όμως πολιτική κριτική και τι πολιτική αλητεία κύριε Κόμπλα; Επιεικώς σας λέγω ότι πολιτική αλητεία είναι όλα αυτά που εμπεριέχονται στα κείμενα της ομάδας που υπερασπίζεστε δυο μέρες τώρα. Αυτό, σας το έγραψα και παραπάνω, από την πλευρά της πολιτικής πράξης. Διότι αν το δούμε από την νομική πλευρά, θα έρθουμε αντιμέτωποι με σωρεία παραβάσεων του αστικού και του ποινικού μας κώδικα. Συμφωνείτε πιστεύω, έτσι δεν είναι;

    Λυπάμαι που διαπιστώνω ότι, παρά το γεγονός ότι χρησιμοποιείτε μετριοπαθή λόγο, συνεχίζετε να παραπέμπετε σε κείμενα εξόχως υβριστικά, όπως το λιβελογράφημα του κυρίου Ράκκα. Πραγματικά λυπάμαι, διότι με τις μεθόδους αυτές δεν θα καταφέρουμε να μιλήσουμε ήσυχα και απλά, ούτε φυσικά να πούμε τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη.

    Και κάτι τελευταίο αγαπητέ κατά τα άλλα κύριε Κόμπλα. Επιχειρείτε να μας προσγειώσετε στην πραγματικότητα, κουνώντας μας λίγο το δάκτυλο, ότι "...ζούμε σε πραγματικό κόσμο, με πραγματικά δεδομένα" κλπ., υπονοώντας σαφώς ότι είμαστε ελαφρόμυαλοι και ονειροπόλοι!!!
    Σύντροφε Κόμπλα, σας ευχαριστώ για την υπενθύμιση και την απόπειρα επαναφορά μας στη γη.
    Σας δηλώνω όμως ότι τώρα που οι καιροί είναι πιο κρίσιμοι από ποτέ, τώρα που οι αγορές θυσιάζουν ανθρώπους για να ανθίσει το οικονομικό σύστημα, τώρα που οι θεσμοί σε όλα τα επίπεδα είναι αλλού ολίγιστοι και αλλού διορισμένοι, τώρα που είναι, όπως λέει ο Καβάφης, δώδεκα και μισή και γρήγορα πέρασεν η ώρα...τώρα πρέπει να κυνηγήσουμε το όνειρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αναλογίζομαι τι θα γίνει αν τύχει και ρίξουμε αυτούς τους παλιόπουστες που μας κάθονται στο σβέρκο... Όταν οι τσακωμοί και τα καπετανιλίκια έχουν αρχίσει από τώρα...

    ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Περισσότερο θόρυβος προκαλείται μάλλον με αυτές τις ''συζητήσεις'' σας,των δ ύ ο πλευρών.Είναι δυνατό να μη 'βρίσκεται μία συνισταμένη;Πάλι διχόνοια,αντιπαλότητες,έχθρες;Πώς θα διαμορφώσουμε μία διάδοχη,μεταβατική πολιτική κατάσταση για την Πατρίδα,όταν δεν έχουμε ακόμη κατορθώση να στείλουμε 'στη λήθη της Ιστορίας αυτούς τους εθνοπροδότες και εθνομειοδότες που μας εξουθενώνουν;Υπάρχει κάποια ουσία επιχειρημάτων και αντεπιχειρημάτων 'σε όλη αυτή την προκύψασα διαμάχη;Ή μήπως είναι ένα θέατρο,μία θεατρική παράσταση και αυτή,όπως και τόσες άλλες από το '80 και εξής;Αξιόπιστες και διαυγείς απαντήσεις για καθαρές και έντιμες λύσεις,παρακαλώ.ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΣΥΓΧΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ.ΟΧΙ (ΚΑΙ) ΑΛΛΟΙ ΑΡΧΗΓΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΙΣΚΟΙ.Δ Ε Ν ΑΝΤΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ,ΔΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΕΚΤΑ ΑΥΤΑ,ΠΙΑ.Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ,ΓΙ'ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΤΙ ΣΧΕΤΙΖΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ''ΠΟΛΙΤΙΚΗ'' ΚΑΙ ΤΟΥΣ ''ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ''.ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΡΙΖΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ ΠΟΥ ΕΓΚΡΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΟΦΡΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΟΛΑΓΝΕΙΑ.Ή ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΣΧΙΖΟΥΜΕ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ 'ΣΕ Ο,ΤΙ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΣΘΗ Η ΧΩΡΑ Ή ΥΠΟΚΡΙΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΧΑΡΙΕΝΤΙΖΟΜΑΣΤΕ,ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΦΑΝΩΣ Ή ΚΑΙ ΜΗ,ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Ή 'ΛΙΓΟΤΕΡΟ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΙ Η ΚΑΘΕΜΙΑ,'ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ.ΠΟΛΕΜΟ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ,ΜΕ ΤΗ ΦΡΕΝΙΤΙΔΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ.Ο Χ Ι ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ,Ο Χ Ι ΦΙΛΙΑ ΠΥΡΑ ΠΑΛΙ,ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ 'ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ.Δ Ε Ν ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αγαπητέ κε Κόμπλα, διάβασα το άρθρο του κ. Ρακκά που υποδεικνύετε προς τους σχολιαστές. Σε άλλη περίπτωση θα έδειχνα την εκτίμησή μου προς τον αρθρογράφο απαντώντας απευθείας στην ιστοσελίδα του Άρδην, όπως έχω κάνει άλλωστε σε κεντρικό άρθρο της 13/2/12 όπου είχα επισημάνει ευγενικά ορισμένες ανακρίβειες. Αυτή τη φορά όμως δεν έχω το σθένος να απαντήσω σε ένα κείμενο – υποτίθεται ως απάντηση στον κ. Καζάκη – το οποίο είναι ΔΙΑΣΠΑΡΤΟ από ανακρίβειες, ανοίκειους χαρακτηρισμούς και πολιτικό αμοραλισμό που εξουθενώνει ακόμη και τον πλέον καλοπροαίρετο αναγνώστη.
    Επιπροσθέτως το κείμενο του κ. Ρακκά επιχειρεί να ασκήσει υποτίθεται κριτική στο εν γένει αντιμνημονιακό κίνημα, τσουβαλιάζοντας όμως φύρδην μίγδην ανόμοιες συσσωματώσεις και περιστατικά, αναδεικνύοντας ως όλον το επιμέρους και με πλήρη έλλειψη στοιχειώδους προσανατολισμού ως προς το τι ακριβώς προτείνει και πού στοχεύει. Το πλέον δε αποκαρδιωτικό απ’ όλα είναι η έλλειψη συναίσθησης για τη σημερινή κατάσταση που βρίσκεται η χώρα και ο λαός. Διότι όποιος έχει τη συναίσθηση αυτή – και βεβαίως τον διακρίνει η αγωνία και το ενδιαφέρον για τη διέξοδο – δεν αναλίσκεται σε απαξιωτικές και γενικόλογες κριτικές ΟΛΩΝ των άλλων αλλά νοιάζεται να εντοπίσει τα κοινά σημεία για τη συγκρότηση ρεύματος ανατροπής.

    Αλλά για ποια ανατροπή μιλάω ο αφελής όταν λείπει παντελώς η διάσταση αυτή όχι μόνο στο κείμενο του κ. Ρακκά αλλά και από τα άλλα κείμενα της εν λόγω ιστοσελίδας και του περιοδικού. Εκτός κι αν νομίζουμε ότι «ανατροπή» είναι απλώς μια σύνθετη λέξη αλλά κενού περιεχομένου, αποδυναμωμένη από οποιαδήποτε πρόταση στοχευμένων δράσεων μέχρι το επιζητούμενο αποτέλεσμα. Για ποια «ανατροπή» μιλάω όταν οι προβαλλόμενες ως προτάσεις του εν λόγω φορέα επιτείνουν τη σύγχυση ακόμη και στα ίδια τα μέλη του, προβάλλοντας ως ναυαρχίδα των προτάσεών τους την έκδοση π.χ.… εσωτερικού ομολογιακού δανείου! Ως επιμέρους πρόταση να τη συζητήσουμε, είναι ωστόσο ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ αυτή; Και μάλιστα σε ένα λαό που έχει στεγνώσει ακόμη κι από μεταλλικά σεντς, σε τράπεζες που αντί για καταθέσεις αιματοδοτούνται από δάνεια που φορτώνονται στις πλάτες των φορολογουμένων και με μια πλουτοκρατία που ανά πάσα στιγμή και με το νόμο (ευρωζώνη γαρ) μπορεί να βγάζει τα χρήματά της στο εξωτερικό; Ή μήπως αποτελεί πρόταση ανατροπής «η επιμήκυνση και η αναδιάρθρωση του χρέους» που προβάλλεται από τον φορέα αυτόν, όταν ακριβώς η αποδοχή αυτού του χρέους – όποια αναδιάρθρωση» κι αν επιχειρηθεί - αποτελεί την κανονιοφόρο των εκβιασμών και της γενικής κατάρρευσης του ελληνικού κράτους, της χώρας ολόκληρης και του λαού; Και εν τέλει για ποια «ανατροπή» μιλούμε όταν αναλωνόμαστε σε κριτικές του συστήματος με τη μακαριότητα της 10ετίας του 90, σαν να μην έχουμε καμία συναίσθηση της πλήρους και ολοσχερούς καταστροφής που ήδη οι κρούσεις του πολιορκητικού κριού ακούγονται εφιαλτικά στις πύλες; Ή μήπως δεν έχουμε όντως καμία συναίσθηση;

    Διότι αν υπήρχε η συναίσθηση αυτή, δεν θα αναλωνόταν οι ομαδοποιήσεις όπως το Άρδην σε ψυχοφθόρες κριτικές όσων αντιτάσσονται στην επερχόμενη λαίλαπα αλλά θα συνέπρατταν μαζί τους στα μίνιμουμ κοινά σημεία αναφοράς «σαλπίζοντας» ταυτόχρονα γενικό ξεσηκωμό του λαού εδώ και τώρα! Έχοντας ως πρόταγμα την ολοκληρωτική ανατροπή του υπάρχοντος πολιτικού σκηνικού και την κατάληψη της εξουσίας από τις λαϊκές δυνάμεις, προβάλλοντας ως μέσο ακόμη και τη διττή ή παράλληλη εξουσία μέχρι την επίτευξη του στόχου. Το βλέπετε εσείς αυτό ως πρόταγμα σ’ αυτές τις ομαδοποιήσεις; Διότι εγώ το μόνο δυστυχώς που βλέπω – και επιζητώ την διάψευση – είναι η στενόκαρδη κριτική και ο χλευασμός προς όλους, ακόμη και για τα κινήματα πολιτών όπως το «Δεν πληρώνω»!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Γνωρίζω κε Κόμπλα ότι δεν πρόκειται να σας πείσω. Γνωρίζω τη γλυκιά νάρκη του «επαναστατικού» αμοραλισμού στην οποία μπορεί να βυθισθεί κάποιος, ιδίως όταν ανατρέχει σε μνήμες «ηρωικών εποχών» μιας «ΟΠΑ», μιας «Ρήξης» ή μιας νεολαιίστικης δήθεν ρηξικέλευθης μπουρμπουλήθρας του στυλ «Τα θέλουμε Όλα». Δεν μπορώ λοιπόν να επιρρίψω ευθύνες στα μέλη των διαφόρων ομαδοποιήσεων που έχουν βυθισθεί στη νάρκη μιας χίμαιρας σοφιστικέ αναλύσεων, ανέξοδων τσιτάτων και κενής συνθηματολογίας. Δεν μπορώ όμως να πω το ίδιο και για τις διάφορες ηγετικές ομάδες, ιδίως εκείνες που φέρουν ιστορία ετών πίσω τους. Δύο τινά υπάρχουν: Ή είναι ανόητοι και άρα ανίκανοι να κατανοήσουν στοιχειωδώς την πραγματικότητα και τις αναγκαιότητες που αυτή επιβάλλει, ή οι προθέσεις τους δεν έχουν ουδεμία σχέση με την εικόνα και τη συνθηματολογία που θέλουν να προβάλλουν. Όσο περισσότερο μελετώ τις θέσεις που διακηρύττουν ορισμένες από αυτές τις ομαδοποιήσεις την ώρα που καίγεται στην κυριολεξία η γούνα μας, αρχίζω πλέον να κατανοώ τη σκληρή γλώσσα που χρησιμοποιεί κατά καιρούς ο κ. Καζάκης.

    Δεν μ’ ενδιαφέρει να σας πείσω κε Κόμπλα, δεν είναι αυτός ο στόχος του μακροσκελούς και τεμαχισμένου στα δύο κειμένου μου. Τη σύμπτωση θέλω να επισημάνω των επιθέσεων τον τελευταίο καιρό, από ποικίλες «ιδεολογικές» μπάντες, προς το πρόσωπο του κ. Καζάκη. Όσο ήταν μόνον ο οικονομολόγος που έκανε αναλύσεις, οι όποιες διαφωνίες ή οι αντιπροτάσεις είχαν απλώς ακαδημαϊκό χαρακτήρα. Όταν κατόπιν βρισκόταν το ΕΠΑΜ στους πρώτους μήνες ύπαρξής του, ούτε γάτα ούτε ζημιά πέρα από κάποιες σποραδικές απόπειρες ειρωνείας. Άξαφνα, με το που άρχισε να αναπτύσσεται ραγδαία το ΕΠΑΜ, ξεκίνησαν οι πρώτες επιθέσεις. Τώρα πλέον που το ΕΠΑΜ διαχέεται ατύπως ως δύναμη ακόμη και σε δημοσκοπήσεις, οι επιθέσεις προς το πρόσωπό του έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας. Όχι μόνο από την πλευρά των καθεστωτικών – πράγμα που θα ήταν λογικό – αλλά κι από την πλευρά των λεγόμενων εντός ή εκτός εισαγωγικών αντιμνημονιακών. Από μεμονωμένους και ελάχιστους μεν φορείς των δεύτερων, αλλά ωστόσο απ’ όλο το φάσμα του «ιδεολογικού» χάρτη. Κι αν μεν για ορισμένους απ’ αυτούς, οφείλεται στο ότι βλέπουν να συστήνονται ραγδαίως πανελλαδικά πυρήνες του ΕΠΑΜ σε 7 μόλις μήνες ύπαρξης ενώ χρόνια ολόκληρα δεν κατάφερναν οι ίδιοι να μαζικοποιηθούν, ας πούμε ότι είναι κατανοητό. Το πρόβλημα κατ’ εμέ είναι το ενδεχόμενο «αντιμνημονιακών» δήθεν φωνών που παίζουν καλυπτόμενες το χαρτί του καθεστώτος. Γιατί στην περίπτωση αυτή αδυνατείς να εντοπίσεις ποιος είναι ο φίλος και ποιος είναι ο αντίπαλος ο μεταμφιεσμένος σε «αντιμνημονιακό». Οι διαφωνίες δεν μας απασχολούν γιατί μπορούμε να συνυπάρξουμε με όλους αρκεί να είναι έντιμοι, πατριώτες και με διάθεση αγωνιστική. Οι τραβεστί «φίλοι» με προβληματίζουν.

    Ρωτάω απλώς: Είναι τυχαίο που οι επιθέσεις στο πρόσωπο του Δημήτρη Καζάκη έχουν πάρει έκταση παροξυσμού τώρα που ο ίδιος και το ΕΠΑΜ προτείνουν να δοθεί τέλος στους περιπάτους «επαναστατικής γυμναστικής» και καλούν το λαό πάρει πλέον εμπράκτως τις τύχες του στα χέρια του; Με συγκεκριμένες τακτικές και εφαρμόζοντας με σθένος και αποφασιστικότητα το ακροτελεύτιο άρθρο του συντάγματος της χώρας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Έχει πεί πάντως και την κοτσάνα ο Καζάκης
    περι διατροφικής επάρκειας απο την έρευνα της
    ΠΑΣΕΓΕΣ

    Δείτε αυτό
    http://nomoregreeklies.wordpress.com/2012/02/03/%CF%80%CE%B1%CF%83%CE%B5%CE%B3%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%AC%CF%81%CE%BA%CE%B5%CE%B9%CE%B1/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα στοιχεια που ανακοινωσε η ΠΑΣΕΓΕΣ χρησιμοποιουνται οχι σαν επιστομηνικα δεδομενα για προβλεψεις παραγωγης και επαρκειας, το εχει πει και ο Καζακης οτι ειναι μεσοσταθμικα, αλλα σαν απαντηση στην τρομοϋστερια που πανε να καλλιεργησουν.

      Διαγραφή
  30. Αυτά που γράφετε κύριοι περί διατροφικής επάρκειας στερούνται στοιχειώδους επιστημονικής εγκυρότητας. Αποτελεί όνειδος επιστημονικό η σύγχυση των εννοιών "αυτάρκεια σε γεωργικά προϊόντα" και "διατροφική επάρκεια".
    Αποτελεί αισχρή διαστρέβλωση της πραγματικότητας και βιασμό της επιστήμης. Τυπικό παράδειγμα Κνίτικης και αγροτοπατερίστικης συμπεριφοράς (Καζάκης - Καραμίχας)

    Ο χαρακτηρισμός του κυρίου Καραμπελιά και της κίνησής τους ως "πολιτικής αλητείας" δείχνει το "επίπεδο" του κυρίου Καζάκη.

    Κύριε Καζάκη, ο αγωνιστής κύριος Καραμπελιάς, ο αγωνιστής κύριος Παπανικολάου του ρεσάλτο, ξέρουν το ποιόν σας. Πλύνετε το στόμα σας με ακουαφόρτε και μετά να βάλετε στο στόμα σας τον αγωνιστή Καραμπελιά.

    Οι ανωτέρω μεγάλοι αγωνιστές προειδοποιούν τον κόσμο, όπως κάνω κι εγώ ο μικρός και ασήμαντος, επώνυμα και αντρίκια μέσα από τις ιστοσελίδες μας για τις νεοναζιστικές πρακτικές σας, τα κολλητιλίκια με καναλάρχες τύπου Κοντομηνά, και τις επικίνδυνες εκτροπές του λόγου σας που αναφέρεται συχνά πυκνά σε πραξικοπήματα!!!.
    Για αυτό που μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι το στράτευμα δεν θα υπακούσει ΠΟΤΕ σε παρόμοια κελεύσματα. Δεν ελέγχετε εσείς κύριε Καζάκη το στρατό και την Αστυνομία. Το ότι έχετε στις τάξεις σας ΚΥΠριώτηδες δεν σημαίνει ότι είναι δική σας η ΕΥΠ και ο Στρατός.
    Άλλοι τα ελέγχουν. Και αυτοί κάνουν ότι θέλουν εναντίον του λαού με αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Η συμμαχία Αρδην και Ρεσάλτο μάλλον όψιμη θα είναι.
    Δεν μπορούμε να ξεχασουμε τα δηλητηριώδη άρθρα του ρεσάλτο κατά Σπίθας και Καραμπελιά.
    Οσο για τις θέσεις του Αρδην για την ΕΕ και ΟΝΕ ,αποτελεί παραδοξότητα και παραλογισμό να θεωρεί ότι η χώρα βρίσκεται υπό κατοχή ,αλλά να είναι υπερ της κατοχής υπερσπίζοντας τη παραμονή σε ΕΕ και Ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Είναι όνειδος ο αυτοαποκαλούμενος χώρος της πατριωτικής αριστεράς (που αποδεικνύεται πως δεν είναι ούτε πατριωτικος ,ούτε αριστερος,)να κινδυνολογεί ασυστόλως και μάλιστα καταγγέλοντας σαν προπαγάνδα τα περί διατροφικής επάρκειας

    Ιδου η δήλωση του προέδρου της ΠΑΣΕΓΕΣ και λινκ για την Εκθεση της ΠΑΣΕΓΕΣ

    "Ο αγροτικός τομέας εξασφαλίζει ότι δεν θα πεινάσουμε ως λαός και ως εκ τούτου πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια στήριξής του από την ελληνική πολιτεία τον καιρό της κρίσης", τόνισε ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, κ. Τζανέτος Καραμίχας, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ελλάδας (Ο.Κ.Ε).

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=UgRwC-ce0MQ

    http://www.paseges.gr/el/news/Desmh-protasewn-apo-Karamiha-gia-ton-prwtogenh-tomea

    https://docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:VUi562h5SDAJ:www.paseges.gr/resource-api/paseges/contentObject/GreekAgriculture2011ReportByPASEGES/content?contentDispositionType%3Dattachment+%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%B9%CE%BA%CE%AE+%CE%B5%CF%80%CE%AC%CF%81%CE%BA%CE%B5%CE%B9%CE%B1+%CE%B5%CE%BA%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7+%CE%A0%CE%91%CE%A3%CE%95%CE%93%CE%95%CE%A3&hl=el&gl=gr&pid=bl&srcid=ADGEESiuyIctOXlAIvjCh50pgy6rNQSMW1hpO6ofC5ZWIq0RxQYOBJ4zI2TjuAgwjcBq4A0FBIjDm8zDcCSlWsp8dU-eQe15isBKz6KrN0EFAdU9P0YtU_cEf2xyz6sSkB4cgC3kfWKL&sig=AHIEtbQ3vi1IuJ8VdVXlJePcq8J_8yE4GA

    Καλό θα ήταν οι "αριστεροί πατριώτες" να ξαναδιαβάσουν την ιστορία της Ελλάδας από τη μάχη του Μαραθώνα μέχρι την εποποιία του 1940 και την εθνική αντίσταση για να καταλάβουν ότι οι απόψεις και οι θέσεις τους είναι το λιγότερο ασύμβατες με το ελευθερία ή θάνατος,με τον όρκο των ελλήνων στις πλαταιές,με την ΕΑΜΙΚΗ αντίσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ιδου και πίνακες της μελέτης της ΠΑΣΕΓΕΣ για την αυταρκεια σε αγροτοκτηνοτροφικα προιόντα

    http://www.paseges.gr/resource-api/paseges/contentObject/98a8c496-a73d-4142-a919-5f6b37c163a8/attachedFiles[65cae2af-0bff-46f5-95d5-c1f0238f04af]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. κ. Μουρελάτο, για όσα με ανοίκειο ύφος διατείνεστε περί της «διατροφικής επάρκειας» σας απάντησε ήδη εκτενώς ο προηγούμενος σχολιαστής.
    Εγώ θέλω να επισημάνω τα τρία σημεία των επιχειρημάτων σας στο τελείως απαράδεκτο απ’ όλες τις πλευρές σημείωμά σας, απαντώντας σε κάθε ένα από αυτά:

    α) Αν υποστηρίζετε ότι ο ελληνικός λαός ΔΕΝ είναι σε θέση να καλύψει τις διατροφικές του ανάγκες από την παραγωγική του δραστηριότητα παρά τις δηλώσεις και τους αναλυτικούς πίνακες του προεδρείου της ΠΑΣΕΓΕΣ, αν δηλ. υποστηρίζετε ότι ο ελληνικός λαός ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΕΙ εάν θελήσει να στηριχθεί στις δικές του δυνάμεις, πείτε το καθαρά. Πείτε δηλ. ότι πρέπει να συνεχιστεί ο μέχρι σήμερα ρυθμός των εισαγωγών και άρα το οικονομικό μοντέλο που επέλεξαν οι επικυρίαρχοι για τη χώρα μας. Δείξτε τουλάχιστον ότι έχετε το θάρρος – εσείς ή ο φορέας τον οποίο υποστηρίζετε εάν συμφωνεί μαζί σας – να προκαλείτε ηττοπάθεια στον ελληνικό λαό και ιδεολογική τρομοκρατία περί ΠΕΙΝΑΣ αν τολμήσει ποτέ να αποτινάξει τον ζυγό.

    β) Γράφετε επί λέξει: «Οι ανωτέρω μεγάλοι αγωνιστές προειδοποιούν τον κόσμο, όπως κάνω κι εγώ ο μικρός και ασήμαντος, επώνυμα και αντρίκια μέσα από τις ιστοσελίδες μας για τις νεοναζιστικές πρακτικές σας».
    Ώστε δηλ. κ. Μουρελάτο, ο προσωπικός σας ρόλος στην επώδυνη αυτή περίοδο που περνά ο ελληνικός λαός, δεν είναι να τον ωθήσετε σε ηθική ανάκαμψη, σε σθένος και αγώνα για να αποτινάξει τη μάστιγα και την κατοχή που του επιβλήθηκε. Ούτε να τον ενημερώνετε για τις πρακτικές των Βενιζέλου, Παπαδήμου και των λοιπών εθνοπροδοτών που επιδιώκουν να εξανδραποδίσουν το λαό και τη χώρα, αλλά αντιθέτως τα κείμενά σας όπως ο ίδιος υποστηρίζετε, έχουν ως στόχο «να προειδοποιούν τον κόσμο» για τις πρακτικές κυρίως του… Δημήτρη Καζάκη!!
    Συμφωνούν μαζί σας «οι ανωτέρω μεγάλοι αγωνιστές» (οι κ.κ. Καραμπελιάς και Παπανικολάου) στους οποίους αποδίδετε τον ίδιο ρόλο, ότι πράγματι αυτός είναι ο στόχος τους; Ότι δηλ. αντί να εμψυχώσουν τον ελλ. λαό, έχουν βαλθεί «να προειδοποιούν τον κόσμο» για τον Καζάκη; Συμφωνεί μαζί σας η διεύθυνση «της ιστοσελίδας σας» όπως αναφέρετε, ότι αυτός είναι ο ρόλος της; Ότι ο ρόλος ύπαρξης της ιστοσελίδας αυτής είναι όχι το να συνδράμει τον ελληνικό λαό, όχι το να καθοδηγήσει για την νίκη του απέναντι στους Εφιάλτες και στους διεθνείς τραπεζίτες, αλλά το «να προειδοποιούν τον κόσμο» για τον κ. Καζάκη;
    Αφού λοιπόν «επώνυμα και αντρίκια» διατείνεστε ότι αυτό κάνετε, σας προκαλώ να δηλώσετε το ίδιο επώνυμα και αντρίκια ότι όντως έχετε τη σύμφωνη γνώμη του κ. Καραμπελιά, του κ. Παπανικολάου και της διεύθυνσης της ιστοσελίδας ότι όντως αυτός είναι ο ρόλος τους: «Να προειδοποιούν τον κόσμο» για τον κ. Καζάκη. Ή δηλώστε το «επώνυμα και αντρίκια» ή παραδεχθείτε ότι ψεύδεστε. Ή μην απαντάτε αν δεν το θέλετε αποδεικνύοντας ότι είστε απλώς ένας θρασύδειλος, κοινώς κότα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. γ) Τα περί «πραξικοπήματος» κ. Μουρελάτο και οι λοιπές αρλούμπες επί του ζητήματος αυτού απαντήθηκαν επαρκώς σε προηγούμενα σχόλια και μόνον κάποιος που δεν τα διάβασε (πράγμα που θα αποδείκνυε το πόσο ρηχός και επιπόλαιος είναι) ή ένας ηλίθιος θα μπορούσε να επανέλθει. Εσείς δεν γνωρίζω σε ποια κατηγορία ανήκετε.
    Γράφετε: «αυτό που μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι το στράτευμα δεν θα υπακούσει ΠΟΤΕ σε παρόμοια κελεύσματα. Δεν ελέγχετε εσείς κύριε Καζάκη το στρατό και την Αστυνομία».
    Όχι κύριε, δεν ελέγχει ο Καζάκης ούτε κανένας Καζάκης το στρατό και την αστυνομία. Αν όμως εσείς επιμένετε να παραδώσει ο λαός αδιαμαρτύρητα τους μηχανισμούς αυτούς στους εθελόδουλους δωσίλογους γράφοντας επί λέξει «Άλλοι τα ελέγχουν. Και αυτοί κάνουν ότι θέλουν εναντίον του λαού με αυτά», τότε ΕΣΕΙΣ και οι συνοδοιπόροι σας είσαστε οι επικίνδυνοι. Διότι ηθελημένα ξεχνάτε ότι οι λειτουργοί όλων των βαθμίδων αυτών των μηχανισμών ΔΕΝ έδωσαν όρκο ούτε προς καμία κυβέρνηση - εκλεγμένη ή μη, ούτε προς κανέναν δωσίλογο υπουργό. ΕΔΩΣΑΝ ΟΡΚΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ δια μέσου του συντάγματος όπου «όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον Ελληνικό λαό και υπάρχουν και ασκούνται υπέρ του Ελληνικού λαού»!
    Αν εσείς διαδίδετε ότι ο ελλ. λαός ΔΕΝ έχει το δικαίωμα δια μέσου των εκπροσώπων του (την ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ δήλωση όλων των αντιμνημονιακών δυνάμεων όπως προτείνει ο κ. Καζάκης) να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ να τηρήσουν τον όρκο τους οι λειτουργοί αυτών των μηχανισμών, τότε είσαστε διασπορέας ηττοπάθειας. Και όσοι συμφωνούν μαζί σας αποτελούν φορείς ηθελημένης παράδοσης του λαού αυτού στους επίδοξους σφαγείς του, στους δωσίλογους δηλ. που δίχως αντίσταση επιδιώκουν να αλώσουν πλήρως τους μηχανισμούς αυτούς για να τους στρέψουν ενάντια στον ελληνικό λαό.
    Ακόμη και αν ήλεγχαν πλήρως οι δωσίλογοι αυτούς τους μηχανισμούς, χρέος κάθε έντιμου αγωνιστή θα ήταν να θυμίσει στους λειτουργούς τους τον όρκο που έδωσαν προς τον ελληνικό λαό και να απαιτήσει να τον τηρήσουν. Αντί γι αυτό, εσείς επιμένετε ότι ο λαός θα πρέπει να παραιτηθεί αμαχητί του στοιχειώδους συνταγματικού του δικαιώματος. Και για να το επιτύχετε αυτό, ξεκινήσατε και εκτείνετε έναν προσωπικό πόλεμο ενάντια στον άνθρωπο που είχε την τόλμη να αναδείξει δημοσίως τη διάσταση αυτή, τον Δημήτρη Καζάκη με χαρακτηρισμούς όπως «νεοναζί», υπονοούμενα περί "ΚΥΠ" ή με ηλιθιότητες του τύπου «πλύνετε το στόμα σας με ακουαφόρτε» και άλλα παρομοίου τύπου ηχολύματα που δεν χρειάζονται σχολιασμό για να σας κρίνουν οι αναγνώστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Αντιπαρέρχομαι τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς, στους οποίους δεν θα απαντήσω. Αποτελούν δείγμα του ύφους και του ήθος των εναπομεινάντων στελεχών του ΕΠΑΜ.

    Θα απαντήσω εν τάχει σε όλα όσα γράφετε:

    1) Η ΠΑΣΕΓΕΣ είναι ένα ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ όργανο ελεγχόμενο από το ΠΑΣΟΚ. Εάν διαφωνείτε σε αυτό, ε τότε έχετε πρόβλημα επαφής με την πραγματικότητα.
    Σε ένα ΠΑΣΟΚοκρατούμενο όργανο αγροτοπατέρων θα στηριχθεί ο Ελληνικός λαός για έγκυρη και επιστημονικά ορθή ενημέρωση?
    Υπάρχουν αρμόδιες Δημόσιες Υπηρεσίες, ήτοι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και ο ΕΦΕΤ για να ενημερώσουν αρμοδίως τον Έλληνα πολίτη.
    Όχι εσείς και ο Καραμίχας.

    2) Εννοείται ότι ούτε εγώ ούτε ο κύριος Καραμπελιάς, ούτε ο κύριος Παπανικολάου ασχολούμαστε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με τον κύριο Καζάκη. Σιγά μην του κάναμε τέτοια χάρη. Δεν θα του δώσουμε περισσότερη αξία από αυτή που έχει. Μεταξύ άλλων ασχολούμαστε ΚΑΙ με αυτόν, ως ένα ΑΚΟΜΑ ΘΛΙΒΕΡΟ φαινόμενο των ημερών. Εννοείται ότι αντίπαλοί μας είναι οι Τραπεζίτες της Τριμερούς και τα εγχώρια όργανά τους. Αυτό όμως που είναι πλέον πασιφανές είναι ότι ο κύριος Καζάκης έχει έναν πολύ σκοτεινό και αρνητικό ρόλο να παίξει σε αυτό που ονομάζεται "αντιμνημονιακό μέτωπο".
    Η υπόγεια στροφή της Ελληνικής κοινωνίας προς τον άκρατο λαϊκισμό και το νεοφασισμό είναι ο ρόλος του κυρίου Καζάκη.
    Εάν οι πυρσοφορίες σας για παράδειγμα, δεν είναι νεοναζιστική πρακτική, ε τότε ποια είναι??!!!
    Για πείτε μου κύριε Φωτεινέ, πλην Κου Κλουξ Κλαν και Ναζί ποιοι άλλοι έπαιζαν με λαμπάδες και πυρσούς? ΚΑΝΕΙΣ. Αυτή είναι η απάντηση στο ερώτημά μου, δυστυχώς και για εσάς και για τους ΕΠΑΜίτες.
    Δυστυχώς το ΕΠΑΜ έχει διαβρωθεί από δωδεκαθεϊστές και ακροδεξιούς. Είναι πασιφανές αυτό. Από το φρυγικό σας σκουφάκι και τις πυρσοφορίες σας.

    Να ξέρετε ότι δεν θα ανατρέψουμε την Τραπεζοκρατία με πυρσούς και σκουφάκια.
    Άλλου είδους αγώνες, πιο αποτελεσματικοί, απαιτούνται για την ανατροπή του καθεστώτος. Από πραγματικούς δημοκράτες και όχι νεοσταλινικά μορφώματα τύπου ΕΠΑΜ με έμφασδη στην προσωπολατρεία του μεγάλου πατερούλη Καζάκη.
    Καταλήγοντας τονίζω ότι η διαστρέβλωση των λόγων μου εκ μέρους σας αποτελεί ένα μνημείο αήθειας και ξεπεσμού. Βάζετε στο στόμα το δικό μου και των κυρίων Καραμπελιά και Παπανικολάου φράσεις που δεν είπαμε ούτε γράψαμε ποτέ. Ντροπή σας.

    3) Ο έλεγχος των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας από την εκάστοτε δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση είναι αυτονόητος. Το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή ο Στρατός και η Αστυνομία υπακούουν στις εντολές των ανωτέρω τους Υπουργών, είναι επίσης αδιαμφισβήτητο.
    Ο κύριος Καζάκης καλεί ενστόλους σε κίνημα κατά της κυβέρνησης!!! Αυτά είναι πρωτάκουστα πράγματα για άνθρωπο της αριστεράς. Τα καθεστώτα πέφτουν μόνον εφόσον το θέλει ο λαός και όχι ο κάθε λοχαγός ή ο κάθε κύριος Καζάκης.
    "Επανάσταση" εκ των άνω έκανε μόνο η 21η Απριλίου!!
    Τέτοιες "επαναστάσεις" ονειρεύεται ο κύριος Καζάκης?
    Τον πληροφορώ λοιπόν ότι ακόμα και αν το "όνειρό" του γίνει πραγματικότητα και η Ελλάδα ξαναμπεί στον γύψο, ένας από τους γυψαρισμένους θα είναι και ο ίδιος.
    Στις ένοπλες δυνάμεις δεν έχει απήχηση ο νεοσταλινικός λόγος του.
    Και οι στρατιωτικοί μας έχουν ακόμα σώας τας φρένας. Δεν θα αιματοκυλήσουν την χώρα επειδή έτσι το ζήτησε ένας οικονομολογών μεταφραστής βιβλίων Εγγλέζων πρακτόρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Σπέρνοντας ανέμους θερίζετε θύελλες αγαπητέ κ. Μουρελάτε. Όταν κάποιος ασχημονεί λεκτικώς - πράγμα που κάνατε εσείς προς το πρόσωπο του κ. Καζάκη – πρέπει να είναι προετοιμασμένος και για την ανάλογη ανταπάντηση. Στερείται αντικειμένου λοιπόν το σχόλιό σας περί «προσωπικών χαρακτηρισμών», ιδίως όταν έχετε δώσει εσείς το έναυσμα.

    Επί της ουσίας:
    1. Ένας φορέας που συνάπτει συμβάσεις έργου για την αγροτική και συνεταιριστική ανάπτυξη, εκπροσωπεί παραγωγικούς συνεταιρισμούς διεθνώς ή λειτουργεί εκπαιδευτικά κέντρα και οργανισμούς, ξεφεύγει από τα στενά πλαίσια ενός «συνδικαλιστικού οργάνου». Θέλουμε δεν θέλουμε υπέχει κυρίαρχο θεσμικό ρόλο, ανεξαρτήτως του κόμματος που κατέχει την πλειοψηφία των εδρών του Δ.Σ.
    Ποσώς μ’ ενδιαφέρει όμως να εμφανιστώ ως «συνήγορος» της ΠΑΣΕΓΕΣ. Τα στοιχεία όμως που εμφάνισε και αμφισβητείτε, βασίζονται σύμφωνα με την ίδια τη μελέτη της έρευνας σε εκτιμήσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, του υπ. Οικονομικών, στα στοιχεία των Αγροτικών Συνεταιρισμών ανά την χώρα, των Ερευνητικών Ινστιτούτων ΕΘΙΑΓΕ, ΙΧΤΕΛ, ΟΠΕΓΕΠ κλπ (που τώρα πλέον εντάσσονται στον ΕΛΓΟ), στα έγγραφα εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (E.C. Stalf Working Document), στις εκθέσεις της Τραπέζης της Ελλάδος, σε μελέτες του ΙΟΒΕ, σε στοιχεία του ΚΕΠΕ, σε ανακοινώσεις της Επιτροπής COM, του ICAP κλπ.
    Να συμφωνήσω ωστόσο μαζί σας ότι λόγω «ΠΑΣΟΚοκρατούμενων αγροτοπατέρων» της ΠΑΣΕΓΕΣ, τα στοιχεία δεν ανταποκρίνονται απολύτως στην πραγματικότητα, δεν καλύπτει δηλ. η αγροτική μας αυτάρκεια το 94% των διατροφικών αναγκών των Ελλήνων. Επιθυμείτε να μειώσουμε το ποσοστό στο 90%; Να το κάνουμε. Να το μειώσουμε κατά 10 ολόκληρες μονάδες και να πάμε στο 84%; Να το δεχθούμε κι αυτό. Πιστεύετε όμως ότι η – αυθαίρετη – αυτή αμφισβήτηση βοηθάει κανέναν και ιδίως τον ελληνικό λαό αυτή τη στιγμή; Αν ναι, πείτε μας κι εμάς για να προβάλλουμε κι εμείς μαζί σας αυτή την αμφισβήτηση. Να πούμε από κοινού «ελληνικέ λαέ σε κοροϊδεύουν, δεν έχεις επάρκεια αγροτικής παραγωγής, δεν μπορείς να σταθείς μόνος σου στα πόδια σου, μην αποπειραθείς κάτι τέτοιο, θα πεινάσεις αν κόψουμε τις εισαγωγές». Αν όχι, προς τι αυτό το μένος που εμφανίσατε; Για ποιο λόγο ξεκινήσατε οργίλος το αρχικό σας σημείωμα γράφοντας για «όνειδος επιστημονικό», κατηγορώντας το ΕΠΑΜ που πρόβαλε την ανακοίνωση της ΠΑΣΕΓΕΣ για «αισχρή διαστρέβλωση της πραγματικότητας», μιλώντας για «βιασμό της επιστήμης» και αποδίδοντας στον Καζάκη χαρακτηρισμούς όπως «Τυπικό παράδειγμα Κνίτικης και αγροτοπατερίστικης συμπεριφοράς»!... Λίγη ψυχραιμία κε Μουρελάτε γιατί δίνετε την εντύπωση ότι η εναντίωσή σας προς τον κ. Καζάκη σας οδηγεί σε ανεξέλεγκτο φανατισμό δίχως λογική!

    2. «Ντροπή σας» μου γράφετε επειδή «Βάζετε στο στόμα το δικό μου και των κυρίων Καραμπελιά και Παπανικολάου φράσεις που δεν είπαμε ούτε γράψαμε ποτέ».
    Ποτέ;… Δική σας είναι η φράση απευθυνόμενος προς τον κ. Καζάκη: «Οι ανωτέρω μεγάλοι αγωνιστές (σ.σ. Καραμπελιάς, Παπανικολάου) προειδοποιούν τον κόσμο, όπως κάνω κι εγώ ο μικρός και ασήμαντος, επώνυμα και αντρίκια μέσα από τις ιστοσελίδες μας για τις νεοναζιστικές πρακτικές σας», προκαλώντας την εντύπωση ότι ως κύριο αντίπαλο έχουν στοχοθετήσει οι ανωτέρω τον κ. Καζάκη. Εγώ το μόνο που έκανα ήταν να σας προκαλέσω να δηλώσετε ότι, γι αυτό που γράψατε, όντως έχετε τη σύμφωνη γνώμη των παραπάνω κυρίων όπως και της διεύθυνσης των σχετικών ιστοσελίδων που αναφέρατε.
    Αφού δεν καταφέρατε λοιπόν να μας βεβαιώσετε, όπως σας ζήτησα, για τη σύμφωνη γνώμη τους, σας συνιστώ να προσέχετε άλλη φορά και να είστε προσεκτικός στις διατυπώσεις σας. Διότι όταν παρασυρόμενος από το μένος και το πάθος σας εκθέτετε αστόχαστα ονόματα και προσωπικότητες (όπως π.χ. των δύο ανωτέρω κυρίων), επόμενο είναι να τρέχετε μετά να συμμαζεύετε τα ασυμμάζευτα. Όλα τα υπόλοιπα που αναφέρετε στη συνέχεια δεν αποτελούν παρά προφάσεις εν αμαρτίαις στην προσπάθεια να δικαιολογήσετε το ατόπημά σας με ένα όργιο χαρακτηρισμών για τον κ. Καζάκη (ότι δήθεν τον διακρίνει «ένας πολύ σκοτεινός και αρνητικός ρόλος», «άκρατος λαϊκισμός» «νεοφασισμός» κλπ χαριτωμένα) που δεν χρήζουν απαντήσεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Αφού όμως κ. Μουρελάτε με ρωτάτε να σας απαντήσω ποιοι άλλοι «πλην Κου Κλουξ Κλαν και Ναζί» έκαναν λαμπαδηφορίες, θα σας πω ότι πρώτον το να συγχέει κανείς τις διάφορες μορφές θεαματικών δράσεων με… φασιστικές πρακτικές, αποτελεί το άκρον άωτον της ανοησίας. Διότι οι Κου Κλουξ Κλαν και οι Ναζί έκαναν επίσης πορείες μέσα στις πόλεις μέρα μεσημέρι και βέβαια με δίχως πυρσούς. Αποτελούν οι πορείες μέρα μεσημέρι… φασιστική πρακτική; Οι Κου Κλουξ Κλαν και οι Ναζί χρησιμοποιούσαν επίσης ρυθμικώς τύμπανα στις συγκεντρώσεις τους. Όποια ομάδα στις σημερινές συγκεντρώσεις χτυπάει ρυθμικά τύμπανα την καταγγέλλετε ως φασιστική;
    Δεύτερον, θα σας απαντήσω ότι τη λαμπαδηφορία με πυρσούς (πυρσοφορία) στη σύγχρονη εποχή, πολύ πριν από το ΕΠΑΜ, την εφάρμοσαν και μάλιστα με μοναδικά εντυπωσιακό τρόπο οι Οικολόγοι (Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης) το 1983 στις μαζικές κινητοποιήσεις για τη διάσωση του δάσους του Σέιχ Σου. Για να προλάβω κάποιο καινούργιο ατόπημά σας – και επειδή δεν αποκλείω να ισχυριστείτε ότι ακόμη και οι Οικολόγοι εμφορούνται από… ναζιστικών πρακτικών – σας πληροφορώ ότι στην εντυπωσιακή εκείνη λαμπαδηφορία, εκτός πολλών άλλων ομαδοποιήσεων, συμμετείχε επίσης ενεργώς με το σύνολο των μελών της και η ομάδα της «Ρήξης», νυν «Άρδην». Λέτε στο παρελθόν να εμφορούνταν υπό… ναζιστικών πρακτικών η ομάδα της «Ρήξης» και να ανάνηψαν με το πού σας γνώρισαν; Ή μήπως τώρα που το πληροφορηθήκατε θα βγείτε και θα καταγγείλετε τους συντρόφους σας του «Άρδην» ως… «φασίστες»; Όπως δηλ. κάνετε τόσο άσκεφτα για το ΕΠΑΜ;

    Δεν αντιλαμβάνομαι επίσης την αιχμή σας περί «δωδεκαθεϊστών». Υπονοείτε ότι στο λαϊκό κίνημα που αναπτύσσεται θα πρέπει να θέσουμε θρησκευτικά κριτήρια; Κάθε καινούργιο μέλος που θέλει να ενταχθεί στην ομάδα που εσείς δραστηριοποιείστε, του κάνετε πρώτα θρησκευτικό φέις κοντρόλ; Αντιλαμβάνεστε κε Μουρελάτε ότι και μόνο αυτή σας η αιχμή υποδηλώνει έρποντα κοινωνικό ρατσισμό; Και μάλιστα του χειρότερου είδους που πιστεύαμε ότι έχει πλέον ξεπεραστεί αμετάκλητα, του θρησκευτικού ρατσισμού;
    Για τον φρυγικό σκούφο που αναφέρετε με τρόπο επικριτικό, τι να σχολιάσω; Οι οπαδοί του πρ. υπουργού κ. Μπουμπούκου γέμισαν το διαδίκτυο με βλακώδη επιχειρήματα περί… μασονίας(!) λόγω του φρυγικού σκούφου! Αν το ίδιο διατείνεστε κι εσείς, απορώ γιατί είσαστε ακόμη με τους συναγωνιστές του «Άρδην». Στην περίπτωση αυτή, περισσότερα κοινά ίσως να βρίσκατε αν δοκιμάζατε να συνευρεθείτε με τους οπαδούς του κ. Μπουμπούκου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. 3. Σωστά γράφετε κ. Μουρελάτε ότι «Ο έλεγχος των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας από την εκάστοτε δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση είναι αυτονόητος». Σας διέφυγε απλώς ότι η σημερινή κυβέρνηση ουδεμία σχέση με «δημοκρατικά εκλεγμένη». Σας διέφυγε επίσης ότι και η προηγούμενη κυβέρνηση έχασε κάθε δημοκρατικό έρεισμα μετά από την εκτροπή της 10ης Μαΐου 2010 όπου σε ήδη ψηφισθέν νομοσχέδιο προστέθηκε η γνωστή παράγραφος που έδινε στον υπ. Οικονομικών αντισυνταγματικές υπερεξουσίες. Επομένως ο έλεγχος των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας από μια έκνομη εξουσία που προχώρησε σε συνταγματική εκτροπή κατ’ εξακολούθηση, κάθε άλλο παρά «αυτονόητος» είναι.

    Συμπληρώνετε αμέσως μετά: «Το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή ο Στρατός και η Αστυνομία υπακούουν στις εντολές των ανωτέρω τους Υπουργών, είναι επίσης αδιαμφισβήτητο». Δεν έχετε πληροφορηθεί προφανώς ότι η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων έχει επανειλημμένως αρνηθεί να εκτελέσει τις εντολές της πολιτικής εξουσίας για επέμβαση, προτιμώντας να ξηλωθεί παρά να χτυπήσει το λαό. Δεν έχετε επίσης πληροφορηθεί για την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας των Αστυνομικών η οποία στρέφεται ευθέως κατά των επιλογών της πολιτικής ηγεσίας, με ηχηρώς μάλιστα (για αστυνομικούς) ριζοσπαστική φρασεολογία. Άρα καθόλου δεν είναι «αδιαμφισβήτητο» αυτό που επικαλείστε.

    Αν καταφέρετε (ευελπιστώ ειλικρινά) να αποστασιοποιηθείτε έστω για λίγο από τον φανατισμό σας εναντίον του κ. Καζάκη και από τον σκαιό τρόπο που με εξαναγκάζετε συχνά να απευθύνομαι σ’ εσάς, σκεφτείτε αυτές τις δύο παραγράφους πιο πάνω. Κι αφού τις σκεφτείτε, δώστε ακόμη λίγο τόπο στην οργή και να τις ξανασκεφτείτε. Συμπληρώνουν όσα σας έγραψα επί του θέματος αυτού στην προηγούμενη απάντησή μου αλλά και όσα έχουν γράψει άλλοι συναγωνιστές και ο κ. Καζάκης.

    Όλα τα άλλα που γράφετε παρακάτω, λυπάμαι αλλά είναι ανοησίες. Έχουν απαντηθεί επανειλημμένως σ’ αυτήν εδώ τη σελίδα. Διαβάστε επιτέλους τις προηγούμενες απαντήσεις και μην αναγκάζετε τον συνομιλητή σας να επαναλαμβάνει ξανά τα ίδια και τα ίδια. Ή συνειδητά γράφετε ψέματα περί «λοχαγών», «γύψων», συνειρμών περί «21ης Απριλίου» κλπ ευτράπελα, ή πράγματι – και λυπάμαι που αναγκάζομαι να σας το πω – θα έλεγα πως υπάρχει κάποιο πρόβλημα αντιληπτικότητας. Δεν έχω καμιά διάθεση να το παίζω "έξυπνος" χάνοντας το χρόνο μου για να απαντάω στον κάθε φανατικό ή στον κάθε έναν που αδιαφορεί να κατανοήσει πράγματα αυτονόητα κι επανέρχεται συνεχώς στα ίδια και τα ίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Κύριε Φωτεινέ δεν θα σας απαντήσω με σεντόνια όπως κάνατε εσείς. Τα επιχειρήματά μου είναι λιτά, δωρικά και ΙΣΧΥΡΑ.
    1) Όσον αφορά για τα περί δήθεν διατροφικής αυτάρκειας.
    Ο λαός μας αυτή τη στιγμή χρειάζεται την ΑΛΗΘΕΙΑ και όχι τις χαμηλής επιστημονικής ποιότητας μελέτες του ΠΑΣΟΚτζή αγροτοσυνδικαλιστή Καραμίχα και την άκριτη υιοθέτησή τους από τον Κνίτη Καζάκη, επειδή αυτό βολεύει την θεωρία του. Η ΑΛΗΘΕΙΑ σώζει και όχι τα παχιά όμορφα λόγια. Μπουχτίσαμε από αυτά. Δεν θα πάρουμε άλλο. Ευχαριστούμε.

    2) Η διαστρέβλωση των λόγων μου:
    Έγραψα πράγματι: «Οι ανωτέρω μεγάλοι αγωνιστές (σ.σ. Καραμπελιάς, Παπανικολάου) προειδοποιούν τον κόσμο, όπως κάνω κι εγώ ο μικρός και ασήμαντος, επώνυμα και αντρίκια μέσα από τις ιστοσελίδες μας για τις νεοναζιστικές πρακτικές σας»,
    Από πού προκύπτει ότι τόσο οι ανωτέρω όσο και εγώ προσωπικά δεν έχουμε άλλη δουλειά να κάνουμε από το να στοχοποιούμε αποκλειστικά και μόνο τον Καζάκη??!!! Πότε το έγραψα εγώ αυτό?!!! Εξακολουθείτε να διαστρεβλώνετε όσα έγραψα. Απαξιώ να απαντήσω λοιπόν. Ο νοών νοείτω. Σας είναι δυσάρεστη η θέση των ανωτέρω για τον ιδρυτή του κόμματός σας. Δεν πειράζει. Σκεφτείτε μόνο γιατί έχουν αυτή τη στάση έναντι υμών.

    3)Τι πιο λογικό, το πιο συμβολικό από το να κάνουν ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ, πορεία σε ΔΑΣΟΣ με αναμμένους πυρσούς. Εκεί ο πυρσός έχει έναν πολύ συγκεκριμένο συμβολισμό και δίνει στον θεατή της εκδήλωσης έναν οπτικό συνειρμό που εξυπηρετεί τον στόχο της εκδήλωσης. Θα ήταν τιμή μου να συμμετέχω σε μια τέτοια λαμπαδηφορία. Αλλά μόνο σε μια τέτοια. Διαφορετικά δεν θέλω να έχω καμία σχέση. Δεν είμαι Σατανιστής, Νεοναζιστής ή ρατσιστής να τριγυρνώ με πυρσούς εντός οικισμών.
    Όσο για τα περί δωδεκαθεϊστών, συμφωνώ ότι το θρησκευτικό face control δεν συνάδει με ένα ανοικτό πολιτικό σχηματισμό. Από εκεί και πέρα όμως η υιοθέτηση θρησκευτικών συμβόλων και τελετουργιών συγκεκριμένης θρησκείας δεν συνάδει επίσης με έναν ανοικτό πολιτικό σχηματισμό. Τα ίδια θα έγραφα εάν είχατε για σύμβολο έναν σταυρό παρότι είμαι Ορθόδοξος, ή μια ημισέληνο ή τον Baphomet.
    Αλλάξτε το σηματάκι σας λοιπόν για να μην δικαιώνετε τους Μπουμπούκους.

    4) Όσα γράφω για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας προέρχονται από την τρέχουσα ειδησεογραφία και έγκυρες πηγές. Οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας υπακούουν απαρέγκλιτα σε ΟΛΕΣ τις εντολές των ανωτέρων τους με βάση το Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους.
    Μερικές ανακοινώσεις "συνδικαλιστικών τους οργάνων" (δεν επιτρέπεται το συνδικαλίζεσθαι στο Στρατό)δεν συνεπάγονται άρνηση εκτέλεσης Υπηρεσίας.
    Μην φαντασιώνεστε λοιπόν επαναστάσεις εκ των άνω και πραξικοπήματα αλά Γουδί.
    Δεν θα έρθουν ποτέ. Και αν έρθουν θα έχουν καταλυτικά αρνητικές επιπτώσεις για την χώρα.
    5) Όσο για τα περί φανατισμού εναντίον του κυρίου Καζάκη, θα απαντήσω πως εν αντιθέσει με την πλειοψηφία των συμπολιτών μου, ότι κάνω στην ζωή μου, το κάνω με αφοσίωση και πάθος. Γιατί μόνο τότε επιτυγχάνονται τα επιθυμητά αποτελέσματα.
    Εάν αυτό στα μάτια σας φαντάζει φανατισμός εναντίον κάποιου λυπάμαι.
    Ο σκοπός μου είναι η διάδοση της ΑΛΗΘΕΙΑΣ και κανείς άλλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Θα είναι λοιπόν κι εγώ το ίδιο λιτός και «δωρικός» στις απαντήσεις μου:

    1. Αν η δική σου «αλήθεια» είναι πως ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια του κι ότι θα ΠΕΙΝΑΣΕΙ αν απεξαρτηθεί από τις εισαγωγές των γεωργικών προϊόντων, o.k., μπορείς να συνεχίσεις να προβάλεις αυτή σου την «αλήθεια» κάνοντας παρέα με τους υπόλοιπους εθελόδουλους. Όσο για τις «χαμηλής επιστημονικής ποιότητας μελέτες», σου απέδειξα ότι κάνεις λάθος.

    2. Αν επιμένεις για τους κ.κ. Καραμπελιά και Παπανικολάου ότι, ανάμεσα στις άλλες δουλειές τους, «οι ανωτέρω μεγάλοι αγωνιστές προειδοποιούν τον κόσμο» για τις… «νεοναζιστικές πρακτικές» του κ. Καζάκη, ok, δεν θα σου πάω κόντρα. Ο κ. Καζάκης πάντως ουδόλως ασχολείται με τους παραπάνω κυρίους. Οι καιροί ου μενετοί για να χάνουμε το χρόνο μας με χαζομάρες.

    3. Η ιστορική εκείνη λαμπαδηφορία με πυρσούς το 1983 δεν έγινε στο… δάσος, λάθος κατάλαβες. Η εν λόγω πυρσοφορία έγινε στο ΚΕΝΤΡΟ της Θεσσαλονίκης περνώντας κατά μήκος της οδού Τσιμισκή με χιλιάδες κόσμο να την πλαισιώνει.
    Αφού συνεχίζεις να επιμένεις ότι μόνο Νεοναζί, ρατσιστές και… σατανιστές κάνουν πυρσοφορίες εντός οικισμών, μπορείς να ρωτήσεις τους συντρόφους σου της Ρήξης, νυν ‘Αρδην, που μετείχαν ενεργά σ’ εκείνη την εντυπωσιακή πυρσοφορία (και εύγε τους για τη συμβολή τους), σε ποια από τις κατηγορίες αυτές ανήκουν: στους Νεοναζί, στους ρατσιστές ή στους… σατανιστές; Και να τους καταγγείλεις βεβαίως όπως κάνεις για το ΕΠΑΜ.

    Ώστε έτσι ε; Στο ΕΠΑΜ έχουμε «υιοθέτηση θρησκευτικών συμβόλων και τελετουργιών συγκεκριμένης θρησκείας»;!... Καλέ μου φίλε, επικοινωνείς με το έλλογο μέρος του εγκεφάλου σου; Ισχυρίζεσαι ότι στο ΕΠΑΜ κάνουμε… «θρησκευτικές τελετουργίες»; Αγόρι μου καλό, μήπως είσαι τελείως χαζός; Αρχίζω πλέον να νιώθω ενοχές που σε αποπαίρνω γιατί όντως μπορεί «να χρωστάς της Μιχαλούς» όπως έλεγαν παλιά και ίσως να χρήζεις ειδικής κατανοήσεως…
    Και κάποιος πρέπει να σε πληροφορήσει ότι ο σκούφος ήταν το σύμβολο των επαναστατών της Γαλλικής επανάστασης και ουδεμία σχέση έχει με τον… «Baphomet»!... Εμ χαζός, εμ ανιστόρητος!

    4. Για το ζήτημα των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας το θέμα εξαντλήθηκε, δεν έχω να προσθέσω τι. Αν σε διακρίνει και έλλειψη αντίληψης εκτός των ανωτέρω, δεν μπορώ να κάνω τίποτα.

    5. Θα δεχθώ ότι σε χαρακτηρίζει το «πάθος» όπως γράφεις κι όχι ο φανατισμός. Μια συμβουλή: Απέφευγε να χρησιμοποιείς το «πάθος» σου αυτό στην υπεράσπιση τρίτων (πχ του Άρδην, του Ρεσάλτο ή γνωστών προσωπικοτήτων κλπ) γιατί το μόνο που καταφέρνεις είναι να τους εκθέτεις. Δεν σου φταίνε σε τίποτα.

    Δεν πρόκειται να σου απαντήσω πλέον, δεν μπορώ να χάνω το χρόνο μου με αργόσχολους. Λυπάμαι μόνο που σε πήρα στα σοβαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Κάθε άλλο παρά αργόσχολος είμαι. Κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια μάλλον. Και ανταπαντώ:

    1) Η αλήθεια για την διατροφική μας αυτάρκεια βρίσκεται μέσα σε οποιοδήποτε supermarket. Και σε αρκετές ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ μελέτες ΣΟΒΑΡΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Δεν θα ασχοληθώ λοιπόν με τα φληναφήματα της ΠΑΣΕΓΕΣ άλλο.
    2) Δεν έχεις παρά να επισκεφτείς τις ιστοσελίδες της Ρήξης και του Ρεσάλτο για να δεις πως ότι γράφω είναι αληθές.
    3)Η λαμπαδηφορία έγινε για τη διάσωση ΔΑΣΟΥΣ. Ο συμβολισμός προφανής. Κατά τα λοιπά δεν έχετε απαντήσεις στα περί ναζί, ΚΚΚ, κλπ. Ε τι να πείτε?
    4) Οι πυρσοί είναι θρησκευτικό σύμβολο αρχαίων θρησκειών. Ο φρυγικός σκούφος της Μασωνίας η οποία επίσης είναι θρησκευτική οργάνωση. Τα περί Γαλλικής Επανάστασης τα αποδέχομαι. Είναι λογικό οι Μασώνοι Γάλλοι Επαναστάτες να έχουν Μασωνικά σύμβολα. Οι λαμπαδηφορίες είναι θρησκευτικές τελετουργίες αρχαίων θρησκειών και συγχρόνων cults (π.χ. Wikka)

    Όσο για το ποιος είναι χαζός και ποιος όχι, θα πω δύο πράγματα:
    1) Όσοι με ξέρουν, ξέρουν ότι αν μη τι άλλο χαζός δεν είμαι, διότι δεν θα είχα κάνει στην ζωή μου όσα έκανα.
    2) Ο χρόνος ΠΑΝΤΑ με δικαιώνει. Μια μέρα θα διαβάζεις ότι έγραψες και θα ντρέπεσαι που υπάρχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Απεχθάνομαι να γίνομαι σκαιός και προσβλητικός και λυπάμαι όταν με εξαναγκάζει ο συνομιλητής μου. Ίσως όμως να έχεις δίκιο στο ότι με διακρίνει κι εμένα η «χαζομάρα» αφού παρόλ’ αυτά, σου απαντώ και πάλι. Και τούτο επειδή με προκαλείς γράφοντας για το θέμα της λαμπαδηφορίας του ΕΠΑΜ: «Κατά τα λοιπά δεν έχετε απαντήσεις στα περί ναζί, ΚΚΚ, κλπ. Ε τι να πείτε?».

    Σου απαντώ λοιπόν ότι στην ιστορική και εντυπωσιακή εκείνη λαμπαδηφορία των Οικολόγων το 1983 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με αναμμένους πυρσούς (πυρσοφορία) – στην οποία συμμετείχε η «Ρήξη» και την οποία πυρσοφορία επικροτείς στο σημείωμά σου - έγινε όντως για τη διάσωση του δάσους. Όχι από τον κίνδυνο πυρκαγιάς αλλά για την αποτροπή καταστροφής λόγω της διαπλοκής των πολιτικών με τα εργολαβικά και εν γένει οικονομικά συμφέροντα (δηλ. την επικείμενη καταστροφή του δάσους από τις επιχωματώσεις και τα τεχνικά έργα της περιφερειακής οδού).
    Υποστηρίζεις λοιπόν ότι αν πρόκειται να προστατεύσουμε ένα δάσος από τα πολιτικοοικονομικά και εργολαβικά συμφέροντα, είναι θεμιτό να διοργανώνουμε πυρσοφορίες. Αν πρόκειται όμως να προστατεύσουμε ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΧΩΡΑ από τα ίδια συμφέροντα, τότε αν κάνουμε πυρσοφορίες είμαστε… Ναζί (ή Ρατσιστές ή… Σατανιστές όπως έγραψες)!

    Δεν θα σου ζητήσω να εξηγήσεις την παραπάνω αντίφαση στην οποία οδηγεί ο ισχυρισμός σου. Σου ζητώ μόνο να εξηγήσεις πώς γίνεται να επικροτείς ως θεμιτή μέθοδο δράσης μια πυρσοφορία όταν μετέχουν σ’ αυτήν τα μέλη της ΡΗΞΗΣ, και να καταδικάζεις ως… ναζιστική μια πυρσοφορία όταν δεν συμμετέχουν σ’ αυτήν τα μέλη της ΡΗΞΗΣ – νυν ΑΡΔΗΝ.

    Σε ό,τι αφορά τη δραστηριότητά σου, επικροτώ που συμμετέχεις στην αρθρογραφία της ΡΗΞΗΣ. Αφού όμως επιμένεις να αναφέρεσαι σε «φρυγικό σκούφο της Μασωνίας» και ότι «είναι λογικό οι Μασώνοι Γάλλοι Επαναστάτες να έχουν Μασωνικά σύμβολα», ενημέρωσέ μας αν θέλεις με ένα λινκ για σχετική αρθρογραφία σου στη ΡΗΞΗ όπου να υποστηρίζεις ότι τον φρυγικό σκούφο της Ελευθερίας, οι Γάλλοι «Αβράκωτοι» επαναστάτες τον φορούσαν επειδή ήταν «μασονικό σύμβολο».
    Μην ανησυχείς, θα έχεις την κατανόησή μου αν θα πεις ότι η διεύθυνση δεν σου επέτρεψε να ανεβάσεις άρθρο με παρόμοιο ισχυρισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ο συμβολισμός στην περίπτωση του δάσους πιστεύω ότι είναι πασιφανής.
    Η διακριτή διαφορά με μια πολιτική πορεία επίσης.
    Η ομοιότητα με την ΚΚΚ και τους Ναζί επίσης.
    Δεν έχει νόημα να συζητάω άλλο επί αυτού.
    Έχεις τις απόψεις σου, έχω τις δικές μου.
    Για το αν συμφωνεί η Ρήξη με την άποψή μου για τα φρυγικά σκουφάκια:
    Ξέρετε κύριε Φωτεινέ είτε συμφωνούν, είτε διαφωνούν για εμένα δεν έχει καμία διαφορά.
    Εγώ έχω συγκεκριμένη ιδεολογία και συγκεκριμένη ιστορική θεώρηση.
    Είμαι Αντινεοταξίτης.
    Γαλλική Επανάσταση = Μασωνία.
    Τέλος. Αυτό πιστεύω εγώ. Εάν πιστεύουν οι άνθρωποι της Ρήξης ή εσείς κάτι άλλο σεβαστό.
    Πάντως το φρυγικό σκουφάκι είναι Μασωνικό Σύμβολο. Και αυτό δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Είναι ΓΕΓΟΝΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Ο χρονος παντα σε δικαιωνει?????? χαχαχαχα τι μας ειπε το ατομο? και καθησα και διαβασα τις αενατες παπαρολογιες σου τοση ωρα για να τελειωσεις με το οτι ο χρονος παντα σε δικαιωνει....μα παντα? ποιος εισαι ρε τρισμεγιστε? παροτι με γαργαλησατε να ξεφυλλισω τις διχαστικες φυλλαδες οπου γραφετε εχω πια απολυτα πειστει οτι δεν αξιζει ουτε ενα λεπτο απο τον απλετο χρονο της τεμπελικης αργοσχολης ζωης μου.
    δεν καταλαβαινω βεβαια κι εγω κυριε φωτεινοτατε μου γιατι επιλεχθηκε ενα σημα γαλλικο για ενα αμιγως ελληνικο μετωπο λες και δεν εχουμε συμβολα με 2500 χιλαδες χροννια ιστοριας και τοσους αγωνες για να δανειστουμε.και μιας και που απο την πρωτη παρουσιαση του τοτε που την παρακολουθησα στο γνωστο κοινωνικο δικτυο προκαλεσε παρα πολλα και μονο αρνητικα σχολια απο φιλους και μονο φιλους του επαμ.θεωρηθηκε αναγκαιο βεβαια να επιβληθει δημοκρατικοτατα.
    φιλικα ατζελιδης γιωργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Αγαπητέ Σίσυφε
    Ένα παλλαϊκό μέτωπο Ελλήνων που σαλπίζει στον αγώνα για εθνική ανεξαρτησία, δεν θα μπορούσε παρά να φέρει σύμβολα ελληνικά, μέσα από τα ανεξάντλητα των 2500 χρόνων ιστορίας αυτού του έθνους όπως πολύ εύστοχα αναφέρεις.

    Ο λεγόμενος Φρυγικός Σκούφος είναι ένα από αυτά τα σύμβολα. Η ονομασία του από την αρχαία ακόμη εποχή, προέρχεται από το Θρακικό φύλλο των Φρυγών, συγγενικό των Αχαιών, που κοιτίδα τους ήταν η Μακεδονία και η Θράκη σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, με γλώσσα τους την πρωτο-ελληνική από την οποία ξεπήδησε η Αχαϊκή ελληνο-φρυγική ομογλωσσία. Τους Φρύγες αναφέρει ο Ευριπίδης ως κοιτίδα του θεού Διονύσου στην τραγωδία του «Βάκχες» (14, 83-85, 128, 139-141).
    Ο λεγόμενος φρυγικός σκούφος όπως τον αποκαλούσαν οι αρχαίοι Έλληνες, ήταν ο πίλος που φορούσαν οι Έλληνες ναυτικοί από την εποχή του Ομήρου. Είναι δεκάδες οι παραστάσεις του Οδυσσέα σε ανάγλυφα και αμφορείς που φορεί τον φρυγικό σκούφο, γι αυτό και είχε αποκτήσει το συμβολισμό της ευφυίας και το πολυμήχανο πνεύμα του πολιτισμού μας από τα αρχαία ακόμη χρόνια. Αυτός ο συμβολισμός είναι πιθανόν ο λόγος που απεικονίζεται επίσης ο Ορφέας φορώντας φρυγικό σκούφο, σε ανάγλυφα ήδη από το 460 π.Χ. Στην εποχή του Φιλίππου και του Αλεξάνδρου, κράνη με μορφή φρυγικού σκούφου φορούσαν οι Μακεδόνες πεζέταιροι και οι Μακεδόνες ιππείς. Όλα αυτά μπορεί να τα δει κανείς σε δεκάδες απεικονίσεις που έχουν διασωθεί όπως επίσης να λάβει τις πλείστες πληροφορίες περί αυτού από τους ιστορικούς και τους αρχαιολόγους.

    Παίρνοντας από τους Έλληνες την παράδοση, φρυγικό σκούφο φορούσαν οι εκπρόσωποι των πληβείων στην αρχαία Ρώμη (όπως αναφέρει ο Διόδωρος ο Σικελιώτης) στους αγώνες τους για την δημοκρατία (βλέπουμε φρυγικό σκούφο σε πλήθος ρωμαϊκά νομίσματα). Αυτός είναι ο λόγος που στη διάρκεια του ευρωπαϊκού Διαφωτισμού, τα εγχειρίδια κλασσικής εικονολογίας θεωρούσαν τον φρυγικό σκούφο χαρακτηριστικό έμβλημα της Ελευθερίας, με συνέπεια να τον υιοθετήσουν οι Γάλλοι επαναστάτες από το 1790 ως έμβλημα της Ελευθερίας ενάντια στο τυραννικό καθεστώς, αλλά επίσης να υιοθετηθεί από τους επαναστάτες στη Λατινική Αμερική κατά τους αγώνες ανεξαρτησίας τους ενάντια στους Ισπανούς αποικιοκράτες στις πρώτες 10ετίες του 19ου αι. Στην Ελλάδα, τον φρυγικό σκούφο βλέπουμε σε δεκάδες λιθογραφίες των ελληνικών εφημερίδων από τα τέλη του 19ου αι. να τον φοράει σε σκίτσα η μορφή της Δημοκρατίας φέροντας το γράμμα «Δ» (Δημοκρατία), τον βλέπουμε είδαμε επίσης ως έμβλημα του κόμματος της Ένωσης Δημοκρατικού Κέντρου του Γ. Μαύρου (ΕΔΗΚ, 1976).
    Λογικά, θα πρέπει να νιώθουμε ιδιαίτερα υπερήφανοι που το ελληνικότατο αυτό έμβλημα έχει υιοθετηθεί από τους ξένους σε κάθε γωνιά του κόσμου ως διαχρονικός συμβολισμός των αγώνων για Ελευθερία και Δημοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. θέλω να επισημάνω κάτι και θα ήθελα μια απάντηση από εσάς Κυριε Καζάκη μιας και μας καλείτε όλους για δημόσιο διάλογο.
    Είναι η πολιτική μόνο νούμερα και αριθμοί ;
    Αυτό σας επιβεβαιώνει η "άριστη" γνώση Ιστορίας , ότι είναι απόλυτα νούμερα, που άν βγουν σωστά θα σωθεί το κράτος ;
    Οι άνθρωποι την επόμενη μέρα μετά την έξοδο από το ευρώ που πανικόβλητοι θα βγούν στους δρόμους και θα σφάζουν ο ένας τον άλλον, από άγνοια ή επειδή δεν πείστηκαν από το μεγαλεπήβολο νουμερικό σας σύστημα, είναι νούμερα ; Οι φασίστες του ΛΑ.Ο.Σ. και της Χρυσής Αυγής που θα σκοτώνουν τους μετανάστες (γιατί αυτοί "φταίνε") και όσους τους υπερασπίζονται..... είναι νούμερα ;
    Όσοι δεν πίστεψαν στον "ΕΑΜ2" σας είναι νούμερα;
    ή μήπως η "δημοκρατία" σας, ζητά ένα αρχαιοελληνικό πρότυπο που ναι μεν δημοκρατία είναι, άλλα με σκλάβους, όσους ήταν αντίθετοι.... γιατί ναι ίσως κάτι τέτοιο να λειτουργούσε... (αν έχετε κάτι τέτοιο στο μυαλό σας)
    Από τις λίγες γνώσεις που έχω, έχω καταλάβει πως οι άνθρωποι δεν είναι νούμερα και αριθμοί... το ίδιο και η πολιτική... Υπάρχει πάντα ένα μη υπολογίσιμο "νούμερο"... Η ανθρώπινη, αλλοτριωμένη από την οικονομολογία ψυχή .... κι αν είστε Μαρξιστής θα το γνωρίζετε καλά αυτό... Ο Άνθρωπος έχει μετατραπεί σε χρήμα και η αστάθεια του χρήματος του ξεσκίζει την ψυχή, του γκρεμίζει την ύπαρξη... νιώθει μετέωρος. Και αυτός ο μετεωρισμός είναι που τον κάνει θηρίο. Προσέξτε λοιπόν γιατί οι απόψεις σας, και η "απόλυτες" λύσεις σας κάπου μπάζουν.
    Άλλωστε έχω μάθει από την Ιστορία να φοβάμαι τις "απόλυτες" λύσεις. Έκτος αν έχετε στο μυαλό σας "εθνικοσοσιαλισμούς" και άλλες εθνικές-πατριωτικές απόλυτες λύσεις που θυμίζουν άλλες εποχές... Θα ήθελα μια απάντηση με κριτήριο τον άνθρωπο αυτή τη φορά κι όχι την οικονομολογία και ίσως τότε να πειστώ...
    Σας ευχαριστώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. ΔΗΜΤΡΗ ΑΣ'ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΟΥΡΕΥΟΝΤΑΙ.Ο ΛΑΟΣ ΞΥΠΝΗΣΕ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ.ΤΟ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ[ΛΑΟΣ,ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ,ΣΤΡΑΤΟΣ,] ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΟΥΝΤΑ ΟΥΤΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ.ΧΟΥΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ.Η ΧΩΡΑ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ,Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ,Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΓΥΨΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΟΣΙΛΟΓΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΜΗ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΕΙΒΑΛΛΟΥΝ ΞΕΝΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΤΕ Ο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ?ΘΑ ΣΤΑΘΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΘΑ ΠΕΙ ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ?Η ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΕΠΑΦΙΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΤΕΙ.ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΤΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ.ΠΡΟΕΡΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ [ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΠΑΜ] ΟΠΩΣ Ο ΚΑΖΑΚΗΣ ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΘΕΜΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ.ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ,ΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στον "Γύψο" βέβαια την Δημοκρατία την έβαλε ο Παπαδόπουλος κάποτε... οπότε πρόσεχε λίγο τις εκφράσεις σου. Και ακουσα καλά ; ο Δημοκρατικός στρατός ; δεν πάμε καλά..... η ανιστορικότητα και ο αχταρμάς ιδεών είναι ο βασικός εχθρός της πατρίδας, πατριώτες της φακής. Για να μαθαίνουμε και τίποτα από τα παλιά.
      Η Ευθύνη, η δική μας, αναρωτήθηκες ποιά ήταν τόσο καιρό... αν θελήσαμε ποτέ σαν λαός να προσφέρουμε τίποτα, σε ατομικό επίπεδο κυρίως ώστε να επέλθει και το συλογικό. Βαρέθηκα με τα μεγαλόσχημα κατηγορώ. Φληναφήματα και αγορεύσεις αναπτέρωσης ηθικού μυρίζομαι για να κάτσουμε πιο ήρεμα στην καρέκλα μας.....
      Αν είσαι μάγκας Καζάκη και Αριστερός Ξεκίνα τώρα επανάσταση, όχι στρατιωτική, άλλα λαϊκή.... και η αστυνομία και ο στρατός απέναντι μας όχι δίπλα μας. Εκτός αν θέλεις να το ονομάσεις στρατιωτικό πραξικόπημα.
      Αλλά για να γίνει κάτι τέτοιο χρειάζεται πολλές σελίδες ιστορίας και φιλοσοφίας να μελετηθούν από όλους μας. Γιατί η επανάσταση δεν είναι μόνο αριθμοί και κατηγόριες. Σε όλη την ιστορία οι επαναστάσεις υποκινούνταν από τις ξεκάθαρες ιδέες με κοινό παρονομαστή τον άνθρωπο. Άλλα ο Έλληνας άνθρωπος έχει μετατραπεί σε πέτρες και σπασμένα αγάλματα....

      Διαγραφή
  50. ΠΡΟΣ Mr.K Mar ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΝΗΚΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΗΜΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.ΑΠΟ ΤΙΣ 13/2 ΤΟ ΕΠΑΜ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΣΕ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ.ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ?ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ?ΕΣΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ?ΚΑΝΕΙΣ ΤΡΑΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ.ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ?ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΤΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ?Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ[ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΩ ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ]ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΦΑΛΜΑ.ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩ ΠΡΕΠΕΙ ΕΚΕΙΝΗ ΝΑ ΄΄ΒΑΔΙΣΕΙ΄΄ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Έχει δίκιο ο Mr.K Mar: «Αν είσαι μάγκας Καζάκη και Αριστερός Ξεκίνα τώρα επανάσταση» και αν είσαι grand μάγκας κανόνισε οπωσδήποτε να είναι «η αστυνομία και ο στρατός απέναντι μας όχι δίπλα μας».
    Διότι έτσι και δεν είναι απέναντί μας ο στρατός, τότε… δεν είσαι μάγκας. Έτσι και κάνεις την επανάσταση κι εκεί που περιμένουμε όλοι να έρθει πάνοπλος ο στρατός για να την καταστείλει, αν αντί γι αυτό ο στρατός ΔΕΝ την καταστείλει αλλά αποδεχθεί τη λαϊκή επανάσταση τότε… πάπαλα! Έπαιξες κι έχασες. Μα είναι δυνατόν μια επανάσταση που σέβεται τον εαυτό της να δεχθεί να γίνει… αποδεκτή απ’ τον στρατό; Όχι βέβαια! Ντροπή! Αν μάλιστα την αποδεχθεί κι η αστυνομία την επανάσταση, ε τότε είναι που δεν θα έχεις πού να βρεις να κρυφτείς απ’ την ντροπή κ. Καζάκη. Θα θέλεις ν’ ανοίξει η γη και να σε καταπιεί! Όπως και να έχει πάντως, να το βάλεις καλά στο μυαλό σου Καζάκη ότι αν ο στρατός δεν σταθεί απέναντι απ’ τον εξεγερμένο λαό αλλά σταθεί δίπλα του, τότε η λαϊκή επανάσταση μετονομάζεται σε… πραξικόπημα!

    Χρέος μας λοιπόν είναι να φροντίσουμε να ΜΗΝ αποδεχθεί ο στρατός τη λαϊκή επανάσταση. Να ΜΗΝ σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και σταθεί δίπλα στον εξεγερμένο λαό αλλά να φροντίσουμε να σταθεί απέναντί του. Αυτό λέει επί λέξει ο Mr.K Mar!
    Τέτοιες παπαριές διαβάζεις από διάφορους θολωμένους και αναρωτιέσαι πραγματικά αν το σύμπαν έχει μεγαλύτερη έκταση απ’ την ανθρώπινη βλακεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή