Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Ναι στο δημοψήφισμα, το ταχύτερο δυνατό!

Πανικός στα επιτελεία  όλων των κομμάτων προκάλεσε η φραστική αναφορά του φερόμενου ως πρωθυπουργού της χώρας, κ. Γ. Α. Παπανδρέου, στην πιθανότητα δημοψηφίσματος σχετικά με την νέα συμφωνία «διάσωσης» της 26ης Οκτωβρίου. Στην πραγματικότητα το δημοψήφισμα είναι μια μπλόφα της κυβέρνησης για να μπορέσει να «αγοράσει χρόνο» προκειμένου να προχωρήσει στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στο όνομα της χώρας και του λαού της. Είναι ξεκάθαρο πια ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου εκτελεί συμβόλαιο ενάντια στην χώρα και τον λαό της με την συνενοχή, την σύμπραξη και την ανοχή του συνόλου της λεγόμενης αντιπολίτευσης. Η κίνησή της αυτή περί δημοψηφίσματος είναι η τελευταία απέλπιδα προσπάθεια να γαντζωθεί στην εξουσία μέχρι να ολοκληρώσει την αποστολή της.

Η αλήθεια είναι ότι ούτε η κυβέρνηση, ούτε καμμιά άλλη καθεστωτική δύναμη της δεξιάς ή της αριστεράς δεν θέλει να γίνει δημοψήφισμα γιατί ότι δίλημμα και να μπει, ότι ερώτημα και να τεθεί, όσο παραπειστικό κι αν είναι, το πραγματικό ερώτημα που θα τεθεί για να απαντήσει ο λαό είναι το εξής απλό: μέσα στο ευρώ και υπόδουλος ή έξω από το ευρώ και ελεύθερος. Κι αυτό το τρέμουν όλοι. Συμπολίτευση και αντιπολίτευση. Γιατί άραγε; Διότι πρόκειται για ένα καθ’ όλα πραγματικό δίλλημα που έτσι ή αλλιώς έχει τεθεί στην ελληνική κοινωνία όσο η τρόικα της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ συνεχίζει να μας «διασώζει» με τους γνωστούς τρόπους, μετατρέποντας την Ελλάδα σε τριτοκοσμική χώρα και τον λαό της δουλοπάροικο των τραπεζών.

Τρέμουν άπαντες την ετυμηγορία του λαού. Ιδίως σε ένα τόσο κομβικό για την στρατηγική του κυρίαρχου πολιτικού και οικονομικού συστήματος ζήτημα, όπως είναι η αποκαλούμενη «ευρωπαϊκή πορεία» της χώρας. Τρέμουν μήπως και δοθεί η δυνατότητα στον λαό να μιλήσει. Τρέμουν μην και εκφραστεί η τρομαχτική πόλωση που έχει ήδη δημιουργηθεί ανάμεσα σ’ ένα παντελώς χρεοκοπημένο πολιτικό και οικονομικό σύστημα που καταρρέει κι έναν λαό που αντιλαμβάνεται βήμα το βήμα ποιο είναι το αληθινό συμφέρον του. Τρέμουν μην δοθεί η δυνατότητα και εκφραστεί ένα συμπαγές μπλοκ κοινωνικοπολιτικών δυνάμεων που δεν λέει απλά όχι στο χρέος, αλλά αντιτάσσεται στο ξεπούλημα της χώρας για χάρη του ευρώ.

Γι’ αυτούς ακριβώς τους λόγους εμείς θεωρούμε το δημοψήφισμα μια θαυμάσια ευκαιρία να εκφραστεί μαζικά η αντίθεση του ελληνικού λαού όχι ενάντια στην κυβέρνηση, αλλά σε κεντρικές επιλογές που υπηρετεί το σύνολο του πολιτικού συστήματος. Θεωρούμε το δημοψήφισμα μια θαυμάσια ευκαιρία να εξηγήσουμε πλατιά στον κόσμο την ανάγκη να διαγράψουμε το χρέος και να φύγουμε εδώ και τώρα από το ευρώ για να μπορέσουμε να ανοικοδομήσουμε την χώρα μας στη βάση των συμφερόντων της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού. Δεν μας νοιάζει όποιο παραπειστικό ερώτημα κι αν τεθεί. Η οργή του κόσμου και η δική μας δουλειά θα δώσει την δυνατότητα να τεθεί το πραγματικό δίλλημα: μέσα ή έξω από το ευρώ; Όποιο κι αν είναι το πιθανό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα δώσει την δυνατότητα να εκφραστεί και να συσπειρωθεί πολιτικά ένα απόλυτα συμπαγές μέτωπο δυνάμεων του λαού που δεν θα σταματήσει μόνο στην αμφισβήτηση των κεντρικών επιλογών του κατεστημένου, αλλά θα είναι σε θέση ακόμη και να διεκδικήσει εξουσία. Να γιατί εμείς δεν φοβόμαστε το δημοψήφισμα. Να γιατί εμείς ζητάμε να γίνει όσο πιο σύντομα γίνεται. Να γιατί εμείς επιστρέφουμε το γάντι και λέμε: Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Κάντε δημοψήφισμα εδώ και τώρα!

Ποιοι φοβούνται το δημοψήφισμα; Όλοι του επίσημου κομματικού κατεστημένου. Δείτε με τι αμηχανία και πανικό αντέδρασαν. Ξέρουν πολύ καλά ότι δεν θα μπορούν να ξεγελάσουν τον κόσμο όπως κάνουν με τις στημένες εκλογικές αναμετρήσεις. Ορισμένοι θέλουν εκλογές και όχι δημοψήφισμα. Αν είναι τόσο δημοκράτες γιατί δεν υποστηρίζουν ένα δημοψήφισμα με το αν θέλει ή δεν θέλει ο λαός να το «διασώζει» η ΕΕ και το ΔΝΤ; Όχι βέβαια ούτε να το ακούσουν δεν θέλουν, διότι αυτό που επιδιώκουν είναι να συνεχίσουν με δεδομένες τις κεντρικές επιλογές και δεσμεύσεις της χώρας. Πώς θα μπορέσει να πει ο κ. Σαμαράς μετά από εκλογές ότι δεσμεύεται από τις υπογραφές των προκατόχων του, όταν ο λαός θα έχει τις απορρίψει με δημοψήφισμα; Πώς θα συνεχίσει την ίδια πολιτική όταν τουλάχιστον ένα μεγάλο ποσοστό του ελληνικού λαού θα έχει ταχθεί ξεκάθαρα ενάντια στις κεντρικές επιλογές που και ο ίδιος υπηρετεί; Γι’ αυτό ο κ. Σαμαράς, όπως και το σύνολο του πολιτικού συστήματος θέλει εκλογές και όχι δημοψήφισμα.

Στις εκλογές μπορούν να εξαπατήσουν το εκλογικό σώμα με μεγαλύτερη ευκολία από ότι σ’ ένα δημοψήφισμα που εκ των πραγμάτων θα τεθεί το ερώτημα των κεντρικών επιλογών και δεσμεύσεων της χώρας. Αυτός είναι κι ο λόγος που τρέμουν το δημοψήφισμα και οι δυνάμεις της επίσημης αριστεράς. «Είναι εκβιασμός», λένε με μια φωνή ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί; Διότι πολύ απλά με το δημοψήφισμα δεν υπάρχει χώρος για μεσοβέζικες απαντήσεις στα κορυφαία προβλήματα που απασχολούν τον κόσμο. Δεν θα μπορούν να παίζουν με τις λέξεις, ούτε να αρκεστούν σε γενικόλογες καταγγελίες. Ούτε θα περνάνε οι τακτικές απομονωτισμού και διακριτών μαγαζιών. Θα αναγκαστούν να απαντήσουν με σαφήνεια ναι στον εξανδραποδισμό της χώρας και του λαού της με το ευρώ, ή όχι; Τόσο απλά και τόσο ξεκάθαρα.

Οι μάσκες ήδη πέφτουν και όλος ο λαός διαπιστώνει πόσα απίδια χωρά ο σάκος. Γι’ αυτό και ορισμένοι μιλούν για «αποχή». Τι δυστυχία αλήθεια. Τόσο παρασκήνιο, τόσες δολοπλοκίες με στόχο τις εκλογές, τόσα μαγειρέματα για να τους τα χαλάσει ένα δημοψήφισμα. Να ποιοι μιλούν και καλούν σε «αποχή»: αυτοί που όλο αυτό το διάστημα μαγείρευαν την «εθνική συνεννόηση» μακριά και έξω από τον λαό, χωρίς να θίγονται τα κυρίαρχα διλήμματα του χρέους και του ευρώ. Αυτοί που δήθεν καίγονταν για την εθνική ανεξαρτησία της χώρας, αλλά δεν βγάζουν κουβέντα για την αποικιοκρατία του ευρώ. Είναι όλοι αυτοί της δήθεν αντιπολίτευσης, της αποκαλούμενης αντιμνημονιακής αντιπολίτευσης που όλο αυτόν τον καιρό έριχναν κροκοδείλια δάκρια για την δανειακή σύμβαση, για την απεμπόληση της εθνικής κυριαρχίας, για το ξεπούλημα της χώρας, αλλά μόλις φάνηκε η δυνατότητα στον λαό για να αποφανθεί συγκεκριμένα γι’ αυτά, ανακάλυψαν ότι το δημοψήφισμα είναι έως και «αντισυνταγματικό»!

Όλοι τους θέλουν εκλογές για να ανανήψει η υπάρχουσα κομματική νομεκλατούρα μέσα από μια αναδιανομή εδρών και ψήφων ώστε να συνεχιστεί η ίδια πορεία. Ο διαχειριστής θέλουν να αλλάξει και το «μίγμα» πολιτικής, όχι οι κεντρικές επιλογές που έχουν μετατρέψει τον λαό σε δουλοπάροικο και μετανάστη στην χώρα του. Το πρόβλημα γι’ αυτούς είναι η κυβέρνηση και επομένως θέλουν μια άλλη διακυβέρνηση που δεν θα θίξει τις κεντρικές επιλογές και δεσμεύσεις. Άλλωστε, ξέρουν πολύ καλά ότι για εκτόνωση του κόσμου διαθέτουν μια απόλυτα νομοταγή αριστερά που μπορεί να γαυγίζει για να καρπωθεί την δυσαρέσκεια του κόσμου, αλλά δεν αποτελεί απειλή για το σύστημα εξουσίας και τα στηρίγματά του εσωτερικά και εξωτερικά. Θέλουν τώρα εκλογές πριν προλάβει ο λαός που αρχίζει να κατανοεί το αληθινό πρόβλημα και οργανώσει την δική του κοινωνικοπολιτική έκφραση, της οποίας η γέννηση μέσα από το δημοψήφισμα είναι σίγουρο ότι θα επιταχυνθεί.

Εμείς πιστεύουμε ότι ένα δημοψήφισμα τώρα μέσα στις σημερινές συνθήκες πόλωσης κοινωνικής και πολιτικής θα βάλει κάθε κατεργάρη στον μπάγκο του. Θα ξεγυμνώσει ηγεσίες, κόμματα, κινήσεις και προσωπικότητες. Το δημοψήφισμα, όσο εκβιαστικό και παραπειστικό κι αν είναι το δίλλημα που θα τεθεί, αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για να αναδειχτεί με μαζικούς όρους ένα αυθεντικό κοινωνικοπολιτικό μέτωπο ικανό να συσπειρώσει την πλειοψηφία του λαού και να διεκδικήσει την εξουσία στη βάση των κεντρικών επιλογών και όχι απλά στην βάση μιας κάποιας αντίθεσης στο μνημόνιο και την κυβέρνηση. Ότι αποτέλεσμα κι αν έχει το δημοψήφισμα, η συσπείρωση ενός πολύ μεγάλου τμήματος του λαού εναντίον του ευρώ και της χρεοκοπίας που μεθοδεύεται από την ευρωζώνη είναι σίγουρο ότι θα αποτελέσει την απαρχή μιας μεγάλης ριζικής πολιτικής αλλαγής στη χώρα.

Όποιος δεν φοβάται τον λαό δεν έχει παρά να ταχθεί υπέρ και να απαιτήσει εδώ και τώρα δημοψήφισμα πριν προκηρυχθούν εκλογές, ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να διαπιστώσει ο κόσμος το πώς στέκεται κάθε πολιτική δύναμη απέναντι στα κεντρικά ζητήματα της περιόδου: τι λέει δηλαδή για την μονομερή διαγραφή του χρέους και την έξοδο από το ευρώ, που αποτελούν πλέον και επίσημα την βασική διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην πρόοδο και την αντίδραση σήμερα.

1/11/2011
Δημήτρης Καζάκης

16 σχόλια:

 1. Κάποια ερωτήματα κύριε Καζάκη :

  1)Τι χρόνο επιδιώκει η κυβέρνηση να κερδίσει ; Αφού στη σύνοδο κορυφής τα συμφωνήσανε αν δεν κάνω λάθος . Η απόφαση για δημοψήφισμα ήταν κατόπιν συνεννόησης και έγκρισης από τους εταίρους ή "πέσαν από τα σύννεφα" ;

  2)Αφού ολοφάνερα δε συμφέρει την κυβέρνηση το δημοψήφισμα γιατί το κάνει ; Αφού γνωρίζουν ότι ο κόσμος θα καταψηφίσει την πολιτική τους . Μήπως θέλουν να παραιτηθούν και οι ίδιοι αλλά ρίχνοντας το φταίξιμο στον κόσμο ;

  3)Το ερώτημα του δημοψηφίσματος τι μπορεί να είναι ; Το γενικότερο ερώτημα φαντάζομαι θα είναι ευρώ ή δραχμή έτσι ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Το ερωτημα που θα προωθησει η κυβερνηση αργα η γρηγορα θα ειναι ''Θεσ να συνεχισεις να παιρνεις μισθο-συνταξη Η' οχι?''

  Σε τοσο παραπλανητικη μορφη του ερωτηματος κανενας απο εσας/εμας/κομματα της αριστερας δεν θα μπορεσει να πεισει για την αναγκη του οχι

  Εκει ακριβως ειναι ο εκβιασμος καιη παγιδα του δημοψηφισματος και εκει ακριβως εχει δικιο η αριστερα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ο λαός είναι διχασμένος ανάμεσα σε ευρώ και δραχμή. Κύκλοι από τις ΗΠΑ που έχουν σχέσεις με Έλληνες επιχειρηματίες θέλουν τη δραχμή, διότι με τη διάλυση του ευρώ θα στηριχθεί και πάλι το κύρος του δολαρίου.

  Ναι, η δραχμή είναι καλή, μόνο όμως αν αναδείξει ο λαός άξια κυβέρνηση. Αυτό που θα έρθει μέσα από τα γνωστά κόμματα θα είναι άλλη μια μεγάλη κωμωδία, που θα καταλήξει πάλι σε τραγωδία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αν ήθελε να ονομάζεται Έλληνας σοσιαλιστής έπρεπε να είχε κάνει δημοψήφισμα το Φθινόπωρο του 2009! Μετά την κανονική δανειοδότηση των αγορών.
  Και τώρα δεν είναι αργά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Συμφωνώ με τον jorje7. Το έβαλαν ποντάροντας πως με τον τρόμο που θα καλλιεργήσουν η πλειοψηφία του κόσμου θα πεί τελικά "ναι". Είναι όμως μια πραγματική, μεγάλη ευκαιρία ώστε
  1)να αποκαλυφθούν οι πραγματικές θέσεις των αριστερών κομμάτων
  2) να διαμορφωθεί μια μεγάλη και συνειδητή συσπείρωση γύρω από το "όχι".
  Ασε που, παρά το βομβαρδισμό που θα κάνουν, μπορεί και να πλειοψηφίσει το "όχι" ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Πέστα ρε Δημήτρη, μας έχουν ψεκάσει από το πρωί τα παπαγαλάκια και οι πολιτικοί με τις εκλογές τους !!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Όταν γίνεται ανεξάρτητη το λαμόγιο η Μιλένα και όχι κάποιος της "αριστερής" τάσης, όταν ο Σαμαράς ρίχνει την κυβέρνηση τώρα, που μέχρι πρότινος ψήφιζε όλα τα επίμαχα νομοσχέδια, με την μαζική παραίτηση των βουλευτών της ΝΔ, τότε κάτι βρωμάει με το δημοψήφισμα !!
  Εξηγούμαι έστω ότι κάνει ο ΓΑΠ δημοψήφισμα ξέρει τουλάχιστον ότι το ΟΧΙ στην δανειακή σύμβαση θα είναι τουλάχιστον 75-80 %, η ΝΔ και μάλλον και τα άλλα κόμματα προσπαθώντας να ακυρώσουν το δημοψήφισμα, γιατί άραγε, θα κάνουν αποχή, ποιος κερδίζει μα ο λαός που μιας και θα κερδίσει το ΟΧΙ στο Δημοψήφισμα δεν θα έχει δικαίωμα κανένα κόμμα να κάνει από τούδε και στο εξής καμία συμφωνία , κανένα μνημόνιο γιατί θα είναι και με το δημοψήφισμα παράνομα, καθώς παράνομα θα είναι όσα μας έχει δώσει η Τρόικα μέχρι τώρα !!!
  Φυσικά με βάση το Δημοψήφισμα η Ελλάδα σταματάει να πληρώνει σαν παράνομα, όλα τα χρέη και στη ΕΕ γίνεται της μουρλής, με την κατάρρευση της Ευρωζώνης και του Ευρώ !!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Οι μάχες Αμερικής -ΕΕ άρχισαν, Όλα παίζονται στην Ευρωζώνη με το δημοψήφισμα, της Ελλάδος, έτσι και πουν ΟΧΙ οι Έλληνες, κλάφτε τα λεφτά σας Τραπεζίτες !!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. "ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ"
  http://axinosp.blogspot.com/2011/11/blog-post_3720.html
  Το καταλάβατε λεβέντες μου, εάν ο λαός συμετέχει στο δημοψήφισμα και φυσικά είναι δεδομένο ότι θα ψηφίσει ΟΧΙ και όπως λέει το ΒΒC" Είναι σαν να ρωτάς τις γαλοπούλες αν θέλουν να ψηθούν τα χριστούγενα"ΟΧΙ θα πούνε, τότε είναι άκυρα όλα τα μνημόνια, τα μεσοπρόθεσμα, οι εφαρμοστικοί νόμοι ακόμα και τα λεφτά που μας έχει δώσει η Τρόικα !! Σταματάμε να τα πληρώνουμε μιας και υποχρεωτκά θα είναι παράνομα και η Ευρωπαϊκή Ένωση καταρρέει, σαν χάρτινος πύργος!!
  Φυσικά τα υπόλοιπα δάνεια που θα είναι σε Ευρώ θα πάψουν να υφίστανται μιας και το κοινό Ευρωπαϊκό νόμισμα θα έχει εκπνεύσει προ πολλού!!
  Γι'αυτό και η "Αριστερή" Βάσω μας λέει για " σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, δέσμευση για αποδοχή του πακέτου της σύμβασης δανειοδότησης και εν συνεχεία, αμέσως μετά εκλογές, μέχρι τέλος Ιανουαρίου."
  Γιαυτό και εκφράζει "τη δυσαρέσκειά της για την ανακοίνωση περί δημοψηφίσματος στην Ελλάδα εξέφρασε σήμερα η ομοσπονδία των ιδιωτικών γερμανικών τραπεζών (BdB)", άμα γίνει δημοψήφισμα πάει τα χάσανε τα λεφτά !!
  Η πολιτικοποιημένη τα αρχίδια μου βουλευτής Εύα Καιλή δηλώνει και αυτή σε λίγο ανεξάρτητη !!
  Το πουλημένο ΚΚΕ φυσικά τι κάνει"Συγκέντρωση στο Σύνταγμα κατά του διχαστικού δημοψηφίσματος την Παρασκευή"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ντροπή στους ΔΗΘΕΝ Αριστερούς Νεοταξίτες ΚΚέδες και ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ. Θα τιμωρηθούν κάποτε πολύ σκληρά για την αντιπατριωτική συμπεριφορά τους απο τον λαό.
  Συγχαρητήρια για τις θέσεις σας κύριε Καζάκη.
  Αποτελείτε κεφάλαιο για το έθνος μας.

  http://unconventionalnews.eu/%CE%A0%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%9A%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%B7/nai-dhmopshfisma.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Η μπλοφα εχει να κανει με το οτι ο GAP θελει να το παιξει ηρωας, να πει δηλαδη πως τον εριξαν τα μεγαλοσυμφεροντα οταν δημοκρατικοτατα αποφασισε να απευθυνθει στον λαο κανοντας δημοψηφισμα.

  Αν προκηρυσε εκλογες θα ομολογουσε την αποτυχια του , ενω τωρα ,θα τον ριξουν οι βουλευτες του, "τα μεγαλοσυμφεροντα" και θα γινουν οι εκλογες.

  Δημοψηφισμα δεν κανουν ποτε αυτοι μην αυταπαταστε ,παντα αποφασιζουν ερημην μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Μαλλον κανουν μονο οταν ξερουν με 1000% σιγουρια, πως το αποτελεσμα θα ειναι αυτο που επιθυμουν οι ιδιοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Η κίνηση του ΓΑΠ ήταν πολύ ζυγισμένη γι' αυτό και έχουν τρομοκρατηθεί οι πάντες. Με αυτόν τον τρόπο έκβιάζει όλες τις πλευρές (πλην των τοκογλύφων βεβαίως αφού αυτούς εξυπηρετεί). Και τους ευρωπαίους ηγέτες και τον λαό στον οποίο θα θέσει το εκβιαστικό δίλλημα, για αποχώρηση από το ευρώ και την ευροζώνη. Πολλοί από αυτούς που διαμαρτύρονται τώρα, θα κάνουν κακάκια τους και θα ψηφίσουν ναι κι ας είναι παρόντες στην επόμενη απεργία. Ας το πάρουμε χαμπάρι. Οι πολιτικοί μας, μας ξέρουν πολύ καλά γι'αυτό μας παίζουνε. Ο μεγάλος στόχος του ΓΑΠ είναι να φύγουν ευθύνες από πάνω του και να ελαφρύνει η θέση του, γιατί ξέρει πως το σχέδιο ΣΩΤΗΡΙΑΣ έχει αποτύχει και πως η συνέχεια θα απαιτήσει ακομα πιο αιματηρά μέτρα. Συμφωνώ πως είναι άτοπη η χρονική συγκυρία του δημοψηφίσματος, έτσι και γίνει όμως, οι συνειδητοποιημένοι πολίτες αυτού του τόπου που θέλουν να ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ θα πρέπει να ψηφίσουν ΌΧΙ στο δημοψήφισμα, γιατί είναι προτιμότερη μια χρεωκοπία , η οποία θα γίνει με τους δικούς μας όρους (η ευρώπη θα τρέχει πανικόβλητη) παρά η δικής τους ελεγχόμενη χρεωκοπία που θα μας γαμάνε σε κάθε δόση. ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ, ΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕΙ ΗΔΗ. ΜΟΝΟ Η ΔΡΑΧΜΗ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΝΑΣΥΝΤΑΧΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. ΝΑΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΔΥΣΚΟΛΑ, ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Η ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΕΘΝΙΚΑ! ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ !!!! Και κάτι ακόμα. Οι βολευτές απέδειξαν περίτρανα πως βάζουν την καρέκλα πάνω από το εθνικό συμφέρον. Προτιμούν να συνεχιστεί με κάθε τρόπο η επαίσχυντη νέα σύμβαση γιατί σε περίπτωση που το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι όχι, τότε γνωρίζουν πως εκτός ότι τελειώνει το βολευτιλίκι για αυτούς, θα αποδοθούν επιτέλους και ευθύνες. Τόσο καιρό έχουν βολευτεί με το να έρχονται οι εντολές και τα χρήματα από έξω. Γι’ αυτό και θέλουν κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Ας κυβερνήσουμε εμείς αυτό τον τόπο επιτέλους ρε παιδιά. Άμεση δημοκρατία τώρα. Αυτή είναι η αλήθεια για όποιον αντέχει να την αντικρύσει. Δεν είμαι ούτε οικονομολόγος, ούτε συνταγματολόγος , αλλά συνεχίζω να διατηρώ κριτική ικανότητα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Για ποια άμεση δημοκρατία μιλαμε ομως;

  Η πραγματικη δημοκρατια της αρχαιας Ελλαδας ειχε εκκλησια του δημου, ειχε κληρωτους στα αξιωματα ,ειχε σαν θεσμο τον εξοστρακισμο.

  Αν μιλαμε για αυτην την αμεση δημοκρατια εχει καλως.
  Αν ειναι να ερθει ομως μια ακομη κοινοβουλευτικη δημοκρατια - δικτατορια, πεφτουμε στην παγιδα που μας στηνει το συστημα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Τελικα απ οτι φαίνεται ο GAP θα φυγει ακόμη πιο ηρωικα.

  Οχι μονο εκλογες δεν προκυρηξε παραιτουμενος , γιατι ετσι θα ομολογουσε την αποτυχια του, αλλα και ψηφο εμπιστοσύνης πηρε.

  Επιπλεον ως μεγαλοψυχος που λεει πως ειναι και δεν ειναι ο στοχος του η παραμονη του στην καρεκλα ,προσφερεται για το καλο της πατριδας του, να δωσει την θεση του σε μια κυβερνηση εθνικης προδοσωτηρίας ή όπως αλλιως λέγεται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. ΟΧΙ σε άλλον εμφύλιο που σχεδιάζει και πάει να υλοποίηση η 'παρεούλα" του ΠΑΠΑ !!!
  ΌΧΙ στο ολοκαύτωμα του λαού μας !!!ΟΧΙ στο φασισμό!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή