Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Iδρύθηκε το Ε.Πα.Μ



απο τη ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ

Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο σύμφωνα με το προσχέδιο της ιδρυτικής του διακυρηξης συγκροτείται για να οργανώσει τις αντιστάσεις και να ενισχύσει τον αγώνα του λαού ενάντια στο καθεστώς κατοχής. Ο αγώνας είναι απελευθερωτικός, εθνικός και ταυτόχρονα κοινωνικός.





Η πανελλαδική συνδιάσκεψη ξεκίνησε στις 11:00 το πρωί στην αίθουσα «Μίκης Θεοδωράκης» στο Δημαρχείο Αργυρούπολης .




(ΦΩΤΟ: έξω από το Δημαρχείο Αργυρούπολης)



Φιλοδοξία του Ε.Πα.Μ είναι να συμβάλει καθοριστικά στην ενότητα του λαού πέρα και πάνω από κομματικές ιδεολογικές και άλλες διαχωριστικές γραμμές.Τα κεντρικά αιτήματά του συνοψίζονται σε πέντε αρχές:

- Ανατροπή του οικοδομήματος των συμφωνιών δεσμεύσεων παρεμβάσεων και μέτρων που πάρθηκαν από την εποχή του πρώτου μνημονίου.

- Να τιμωρηθούν τα φυσικά και νομικά πρόσωπα δηλαδή κόμματα και επιχειρηματικά κυκλώματα που συμμετείχαν στην διασπάθιση του δημόσιου χρήματος και δημόσιας περιουσίας ολόκληρη την προηγούμενη περίοδο.

- Μη αναγνώριση του δημόσιου χρέους με βάση το Διεθνές Δίκαιο που επιτρέπει σε ένα κυρίαρχο κράτος να αρνηθεί να πληρώσει όλα τα παράνομα, τοκογλυφικά και καταχρηστικά χρέη που οδηγούν τον λαό και την χώρα στη χρεοκοπία.

- Αναθεώρηση των σχέσεών μας με την Ε.Ε. με πρώτο βήμα την έξοδο από τη ζώνη του ευρώ και την υιοθέτηση εθνικού νομίσματος που να εκφράζει την δυναμική μιας νέας οικονομικής πορείας της χώρας προς όφελος του λαού.

- Τη δημιουργία μιας νέας εξουσίας με το λαό στα κέντρα των αποφάσεων και όχι ένα διεφθαρμένο σύστημα κυβερνητικής απολυταρχίας, ώστε να επιτευχθεί η κατάκτηση της δημοκρατίας μέσα από την αυθεντική κατοχύρωση της λαϊκής κυριαρχίας και της εθνικής ανεξαρτησίας. Αυτό μπορεί να συντελεστεί μέσα από μια συνολική πολιτειακή αλλαγή στην επαναθεμελίωση του πολιτικού συστήματος στο σύνολό του μέσα από την εκλογή Συντακτικής Συνέλευσης, διευρυμένης αυθεντικής εκπροσώπησης του ίδιου του λαού με μοναδικό αντικείμενο τη σύνταξη και ψήφιση νέου δημοκρατικού συντάγματος.

Το Ε.Πα.Μ δεσμεύεται να συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις, σε κάθε αυθεντικό λαϊκό κίνημα, ενάντια στο σημερινό καθεστώς, και είναι ανοιχτό σε κάθε δημοκράτη, πατριώτη, αγωνιστή, που θέλει να παλέψει για τους ίδιους σκοπούς, χωρίς να ζητά πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων ή υποκλίσεις σε αυτόκλητες αυθεντίες, αυτοδιορισμένους ηγέτες, παράγοντες και αφανείς ή εμφανείς κομματικούς μηχανισμούς.



























κουβεντουλα ,πηγαδακια και ανταλαγη αποψεων κατα την εισοδο στο αμφιθεατρο του δημου...:

 Η γραματεια ακουραστη απο το πρωι εκανε τις εγγραφες και εδινε καθε διευκρίνηση για οτι εχει να κανει με την συνδιασκεψη...

 πολυ δουλεια η γραμματεια...
 Ένα από τα πολλά πηγαδάκια μαζί με τον Δημήτρη Καζακη ...

 Τα μέλη γεμίζουν την αίθουσα..
 Μαζι μας και ο Στέφανος Ληναίος...
 Χαιρετισμός από τον κυριο Ληναιο..
 Ο Δημήτρης Καζακης στην ανάγνωση της ιδρυτικής διακήρυξης ..
Χαιρετισμος και απο τον Πατερ Ηλια...

15 σχόλια:

  1. “Και να αδερφέ μου που μάθαμε να κουβεντιάζουμε
    ήσυχα, ήσυχα κι απλά
    Καταλαβαινόμαστε τώρα, καταλαβαινόμαστε τώρα
    δεν χρειάζονται περισσότερα

    Κι αύριο λέω θα γίνουμε ακόμα πιο απλοί
    Θα βρούμε αυτά τα λόγια που παίρνουνε το ίδιο βάρος
    σ' όλες τις καρδιές, σ' όλα τα χείλη
    Έτσι, να λέμε πια τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη

    Κι έτσι που να χαμογελάνε οι άλλοι και να λένε
    Τέτοια ποιήματα σου φτιάχνω εκατό την ώρα
    Αυτό θέλουμε κι εμείς

    Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε για να ξεχωρίσουμε, αδελφέ μου
    απ' τον κόσμο
    Εμείς τραγουδάμε
    για να σμίξουμε, να σμίξουμε τον κόσμο”

    σε ευχαριστούμε Ρίτσο τους στίχους σου
    είμαστε κοντά, στο να εφαρμόσουμε τα λόγια σου

    Νίκος Ανδριανάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι μία πολύ καλή κίνηση, παρ΄όλα αυτά δράτωντας την ευκαιρία σαν απλός πολίτης, πιστεύω ότι τώρα είναι η ιστορική ευκαιρία, όλες οι αντιμνημονιακές δυνάμεις θα πρέπει να ενωθούν και να δημιουργήσουν ένα ενιαίο συνασπισμό δυνάμεων μέσα από ένα μίνιμουμ συνεννόησης με στόχο την ανατροπή αυτής της πολιτικής και μέσα από καθαρές ιδέες και προτάσεις που πρέπει να γίνουν γνωστές σε όλο τον κόσμο να δημιουργήσουν το αντίπαλο δέος για τις κλασικές δυνάμεις εξουσίας που λυμαίνονται όλα αυτά τα χρόνια την πατρίδα μας.

    Δύσκολο εγχείρημα όμως αποφασιστικής σημασίας,
    Ένας όσο καλός και αν είναι,όσο αγνές και να είναι οι προτάσεις του ίσως να μην είναι αρκετός πολλοί όμως μαζί ενωμένοι θα είμαστε δυνατοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στο χέρι μας είναι πια. Απλά πράγματα είναι κι η Πολιτική κι η Επικοινωνία. Μυαλό χρειαζόμαστε (Αρετή), την Τόλμη την έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τους τραγους τι τους θελετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τόνυ, όλους τους χρειαζόμαστε τώρα. Ας απελευθερωθούμε κι ο καθείς μετά ας τραβήξει το δρόμο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΛΑ ΠΑΜΕ ΜΕ ΤΟ Ε.ΠΑ.Μ!!!! ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΑΓΑΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ.!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. http://www.youtube.com/watch?v=JRIyVssRZzQ
    ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟΟΟΟΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καλή αρχή και καλή επιτυχία.
    Πρέπει να πω όμως ένα πράγμα το οποίο επιβάλλεται απο τις ίδιες τις εξελίξεις στην χώρα μας ότι πρέπει να απαντήσουμε.
    Να αγωνιστούμε όλοι όσοι πλαισιώνουν το ΕΠΑΜ, και όσες δυνάμεις πράγματι το εννοούν, καθώς η κατάσταση και ο χαραχτήρας του επίγοντος που υπάρχει για την άμεση απομάκρυνση αυτής της κυβέρνησης απο την εξουσία είναι το πρώτο ζητούμενο, μαζί όμως με την ταυτόχρονη αποτροπή συγκρότησης εναλλακτικών κυβερνήσων απο το "μπλοκ των προθύμων" -με όποιο χαραχτήρα πάρουν αυτές το επόμενο διάστημα. Εδώ θα φανεί η πολιτική ωριμότητα ένός τμήματος ενεργού της κοινωνίας μας που συγκροτεί και το ΕΠΑΜ, που μαζί με άλλες δυνάμεις, αλλά κυρίως από δημιουργικές ομάδες ενεργών πολιτών, οι οποίες βλέπουν οχι μόνο τον κίνδυνο αυτό την επόμενη περίοδο και τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει αυτό για το λαό και τη χώρα, αλλά θα αγωνιστούν έμπρακτα για να αποφευχθεί αυτή η πολιτική εξέλιξη τους επόμενους μήνες. Δυστυχώς η ¨επίσημη αριστερά" με τους δύο πόλους της ενδιαφέρεται για την "ιδεολογική και πολιτική ηγεμονία" στον διάσπαρτο χώρο της και οχι στην κοινωνία, από τις καταιγιστικές πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις που ακολουθούν!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. παρακαλώ δημοσιεύστε την ομιλία του πάτερ Ηλία διότι καθώς λέγεται ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και για τον δικό μας τον κ. Ανθιμο Θεσσαλονίκης, ο οποίος πρέπει να την μάθει για να πάρει μαθήματα όπως επίσης και πολλοί άλλοι μή κληρικοί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλή Αρχή και κουράγιο
    Από το Αγρίνιο σας στηρίζουμε και θα είμαστε αρωγοί στις προσπάθειες σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. καλη επιτυχια και σε συνεργασια με ανταρσυα λαφαζανικους και αλλες αντιμνημονιακες αντιευρωδουλες δυναμεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η εξουσία διαφθείρεται.
    Θέλουμε Δημοκρατία.

    Η εξέγερση άρχισε από τη πλατεία Συντάγματος και εκεί θα πρέπει να μείνει.

    http://www.real-democracy.gr
    http://amesi-dimokratia.org

    http://amesi-dimokratia.org/el/component/k2/item/404-%CF%83%CF%85%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητέ κ. Δ.Καζάκη,
    ωραιότατα και καλή επιτυχία, όμως το σήμα του πολιτικού σας φορέα, ( ο φρυγικός σκούφος ) , με το Δέλτα ( Δ ) στη μέση και το πορτοκαλί χρώμα, είναι από τον Οκτώβριο του 1977 το επίσημο αναγνωρισμένο από τον Α.Π και μη αποποιημένο σήμα/ σύμβολο της ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ( Ε.ΔΗ.Κ ) που είχε ιδρύσει και προεδρεύσει ο Γεώργιος Μαύρος , ο Ιων. Ζίγδης και σήμερα ο ομοτ. καθηγ.Νεοκλής Σαρρής. Το κόμμα και η νεολαία του είναι ενεργά, διατηρούν τα γραφεία, τα ιστορικά σύμβολα και την σύγχρονη ιδεολογία τους ( βλ. www.edin.gr ). Θα περιμέναμε από έναν νέο φορέα να είχε και φρέσκιες ιδέες στα σύμβολά του και όχι να "αντιποιείται" ( ; ) αντιγράφοντας, το ιστορικό και ενεργό σήμα/ σύμβολο της Ε.ΔΗ.Κ. Αν η επιλογή έγινε καλόπιστα και τυχαία, είναι ευκαιρία να το ανακαλέσετε, δείχνοντας την καλοπιστία σας. Αν πάλι έγινε εν γνώσει σας, είναι και πρόκειται για στάση πολιτικού ατοπήματος με την "καλημέρα" του φορέα σας, γεγονός που ως Ε.ΔΗ.Κ καταγγέλουμε.
    Ευελπιστώντας στην ανάκληση του σήματός σας και επιφυλασσόμενοι των νομίμων δικαιωμάτων μας,
    Ο Πρόεδρος και η Πολιτική Επιτροπή της Ε.ΔΗ.Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή