Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023

Το ελληνικό λιμενικό σε μια ακόμη ηρωική διάσωση θαλασσοπνιγμένων, εν απουσία του.

Τα ελληνικά μέσα μαζικής εξαπάτησης αναμεταδίδουν μια ακόμη ψευδή είδηση για δήθεν διάσωση μεταναστών ανοικτά της Λέρου, ή της Καλύμνου με τη συνδρομή του πολεμικού ναυτικού. Μόνο που η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική. Η διάσωση έγινε από το Ρωσικό πολεμικό ναυτικό εντός των χωρικών υδάτων της Ελλάδας, χωρίς να χαθεί ούτε ένας από τους 68 διασωθέντες επιβαίνοντες σε βυθιζόμενο γιοτ.

Παραθέτουμε την είδηση σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου άμυνας της Ρωσίας, όπως τη μετέδωσε το TASS σήμερα το πρωί:

«Σήμερα, τη νύχτα, τα πληρώματα της φρεγάτας Ναύαρχος Γκορσκόφ του στόλου της Σοβιετικής Ένωσης του Βόρειου Στόλου, η οποία εκτελεί καθήκοντα στο πλαίσιο του μόνιμου σχηματισμού του ρωσικού Ναυτικού στη Μεσόγειο Θάλασσα, και το πλοίο ξηρού φορτίου Πίζμα, που συνοδευόταν από αυτό, διέσωσε 68 επιβάτες του αλλοδαπού γιοτ τύπου Avalon, το οποίο βρισκόταν σε κίνδυνο στα χωρικά ύδατα της Ελλάδας», αναφέρει η ανακοίνωση. «Η επιχείρηση διάσωσης ήταν επιτυχής. Οι διασωθέντες από το βυθισμένο σκάφος απομακρύνθηκαν με το πλοίο ξηρού φορτίου Πίζμα, όπου τους παρασχέθηκε η απαραίτητη ιατρική περίθαλψη και μεταφέρθηκαν στον κόλπο της νήσου Καλύμνου όπου μετεπιβιβάστηκαν σε σκάφη του ελληνικού λιμενικού», αναφέρει η ανακοίνωση. Το ελληνικό λιμενικό επιβεβαίωσε σε ανταποκριτή του TASS τη διάσωση από Ρώσους ναύτες των 68 επιβατών του σκάφους τύπου Avalon, το οποίο βρισκόταν σε κίνδυνο στα χωρικά ύδατα της Ελλάδας. «Το πλοίο υπό ρωσική σημαία έσωσε ανθρώπους. 68 άτομα έχουν σταλεί στο νησί της Καλύμνου», δήλωσε εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος.

Экипаж "Адмирала Горшкова" спас пассажиров потерпевшего бедствие в Средиземном море судна (tass.ru)

Το MEGA μετέδωσε την είδηση εμφανίζοντας τη διάσωση ως επιχείρηση του ελληνικού λιμενικού με συνδρομή του πολεμικού ναυτικού, εμφανίζοντας – ως επιβεβαίωση – την φωτογραφία που παραθέτουμε. Επιβεβαιώντας το επίπεδο της δημοσιογραφίας στην Ελλάδα και ειδικότερα της συγκεκριμένης εκπομπής.


Μόνο που στη φωτογραφία του MEGA δεν εμφανίζεται πλοίο του πολεμικού ναυτικού της Ελλάδας, ούτε του ελληνικού λιμενικού. Αντίθετα, πρόκειται για την πυραυλική φρεγάτα του Ρωσικού στόλου της Μεσογείου, Ναύαρχος Γκορσκόφ.

Από κει και πέρα τα μέσα μαζικής εξαπάτησης αναπαρήγαγαν την είδηση ως επιτυχία του ελληνικού λιμενικού. Δεν γνωρίζουμε ποιο και που είναι ακριβώς το ενιαίο κέντρο δημιουργίας και διοχέτευσης ειδήσεων σ’ όλα τα μέσα, αλλά είναι πλέον είναι ηλίου φαεινότερο ότι όχι δημοσιογραφία, δεν υπάρχει καν ειδησεογραφία στην Ελλάδα. Τα πάντα είναι απολύτως κατευθυνόμενα.

Εκτός όμως από το προφανές, υπάρχει και η ουσία. Διάσωση από Ρωσικό πολεμικό εντός των χωρικών υδάτων της Ελλάδας, συνιστά μια ακόμη ντροπή για τις ελληνικές αρχές, των οποίων η ανικανότητα γίνεται πλέον παροιμιώδης.

Δεύτερο, δεν παρέχεται καμιά άλλη πληροφορία σχετικά με το συγκεκριμένο σκάφος. Μόνο ότι πρόκειται για θαλαμηγό τύπου Avalon.

Ποιας σημαίας; Ποιος ήταν ο πλοιοκτήτης; Από πού είχε ξεκίνησε το ταξίδι της; Υπό ποιες συνθήκες βούλιαξε; Πώς εντοπίσθηκε από το Ρωσικό πολεμικό ναυτικό εντός των χωρικών υδάτων της Ελλάδας; Γιατί οι ελληνικές αρχές δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν το συγκεκριμένο σκάφος και μάλιστα εντός των χωρικών υδάτων της χώρας μας;

Ερωτήματα που είναι σίγουρο ότι θα έφερναν σε αμηχανία τις ελληνικές αρχές και επομένως τα μέσα μαζικής εξαπάτησης, φρόντισαν να μεταδώσουν την είδηση αποδίδοντας τα εύσημα στους ανύπαρκτους.

Κι αυτή τη φορά μην ανησυχείτε δεν θα βρεθεί κανένας να το κάνει ζήτημα διότι πολύ απλά εμπλέκεται το Ρωσικό πολεμικό ναυτικό. Και η χώρα μας είναι σε πόλεμο με τη Ρωσία.

Πώς λοιπόν να εμφανίσουν ότι στα νερά του Αιγαίου και μάλιστα εντός χωρικών υδάτων της Ελλάδας, έχει φωλιάσει σε πολεμική ετοιμότητα μια από τις κορυφαίες πυραυλικές φρεγάτες του Ρωσικού στόλου, Ναύαρχος Γκορσκόφ, η οποία διαθέτει 16 υπερηχητικούς πυραύλους τύπου Καλίμπρ, Όνιξ και Ζίρκον, για τους οποίους το ΝΑΤΟ μέχρις ώρας δεν διαθέτει αντίμετρα, 36 αντιαεροπορικούς πυραύλους και υπερσύγχρονα όπλα ανθυποβρυχιακού πολέμου.

Η συγκεκριμένη πυραυλική φρεγάτα αποτελεί έναν από τους μεγάλους πονοκέφαλους του ΝΑΤΟ γιατί από μόνη της είναι σε θέση να βυθίσει τα κορυφαία πλοία του 6ου αμερικανικού στόλου, συμπεριλαμβανομένου και του αεροπλανοφόρου Αιζενχάουερ, όπως και πολλαπλούς HVT (High Value Targets) στο έδαφος και τον αέρα εντός και εκτός της ελληνικής επικράτειας. Η παρουσία της φρεγάτας του Ρωσικού στόλου στο Αιγαίο, είναι μια ακόμη σοβαρή υπενθύμιση προς το ΝΑΤΟ ότι η Ρωσία είναι αποφασισμένη με τον στόλο της Μεσογείου, να μην επιτρέψει στον αμερικανονατοϊκό στόλο να περάσει τα Στενά με προορισμό τη Μαύρη Θάλασσα.

Επίσης, η παρουσία της συγκεκριμένης πυραυλικής φρεγάτας αποδεικνύει ότι η Ρωσία δεν θα διστάσει να χτυπήσει HVT στο έδαφος της Ελλάδας, αν το ΝΑΤΟ γενικεύσει τον πόλεμο εναντίον της, όπως ήδη μελετά μπροστά στη Σύνοδο Κορυφής στο Βίλνιους της Λετονίας τον Ιούλιο. Με άλλα λόγια η χώρα μας έχει ήδη μετατραπεί σε εν δυνάμει πεδίο στρατιωτικής αναμέτρησης των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία.

Αλλά επειδή είμαστε με τη «σωστή πλευρά της ιστορίας», δεν πειράζει να μας ισοπεδώσουν όπως την Ουκρανία, προκειμένου οι ΗΠΑ να διαφυλάξουν την παγκόσμια κυριαρχία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου