Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023

Να είμαστε όλοι εκεί, έξω από τον Άρειο Πάγο στις 26 Ιανουαρίου ώρα 9:30!

Εν όψει της δίκης για τα FUNDS στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου στις 26 Ιανουαρίου

Εν όψει της δίκης για τα Funds στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, το ΕΠΑΜ και η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ συμμετέχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας στον Άρειο Πάγο, στην οποία πρωτοστατεί ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Β. Ελλάδος και το ΚΕΛΔΑ, υπερασπιζόμενοι τα λαϊκά αιτήματα και τις περιουσίες των πολιτών που κατακρεουργούνται από τα Funds.

Η πολιτική θέση του ΕΠΑΜ και της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ πάνω στο καυτό ζήτημα της μεθοδευμένης αρπαγής της περιουσίας των Ελλήνων, διατυπώνεται στην ανακοίνωση που ακολουθεί:

Ανακοίνωση της Π.Γ. του ΕΠΑΜ

H απόφαση 822/18-11-2022 του Α-2 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου έκρινε ότι οι Εταιρείες Διαχείρισης Απαιτήσεων εκ Δανείων και Πιστώσεων (ΕΔΑΔΠ -SERVICES) ΔΕΝ μπορούν να διενεργούν ως κατ’ εξαίρεση νομιμοποιούμενοι, μη δικαιούχοι διάδικοι, αγωγές και άλλα ένδικα μέσα και βοηθήματα κατά των οφειλετών για τις απαιτήσεις από δάνεια που αγόρασαν τα Funds κοψοχρονιάς από τις Τράπεζες στο πλαίσιο του Ν. 3156/2003 (νόμος Κυβέρνησης Σημίτη) με σκοπό την τιτλοποίηση, αλλά μπορούν να ενεργούν μόνον εξώδικες διαχειριστικές πράξεις (νομικές ή υλικές) με σκοπό την είσπραξη αυτών των απαιτήσεων από τους οφειλέτες (εισπράξεις, συνεννοήσεις με τους οφειλέτες, κλπ).

Αυτή η απόφαση – ΣΤΑΘΜΟΣ της Δικαιοσύνης έφερε ανακούφιση σε πολλούς οφειλέτες που επιτέλους ένιωσαν να έχουν ένα ισχυρό δικαστικό όπλο κατά των Funds (δηλαδή, επιχειρήσεων που «στήθηκαν» από κυβερνητικούς «ημέτερους» και αποτελούν εταιρείες «βιτρίνες» των Τραπεζών), τα οποία κερδοσκοπούν επιδιώκοντας να αρπάξουν την περιουσία του κόσμου έναντι πινακίου φακής. Η απόφαση αυτή δεν αφορά στα δάνεια που πουλήθηκαν (έναντι πενιχρού πάλι τιμήματος) από Τράπεζες στο πλαίσιο του Ν.4354/2015 (νόμος Κυβέρνησης Τσίπρα). Όσοι έχουν την ατυχία να τους κυνηγάνε αυτού του είδους τα Funds δεν βοηθιούνται από την παραπάνω απόφαση του Αρείου Πάγου.

Πριν ακόμα στεγνώσει η μελάνη στην απόφαση 822/2022 Αρείου Πάγου τα συστημικά παπαγαλάκια διέρρεαν πως επίκειτο  νομοθετική ρύθμιση υπέρ των Funds και των SERVICES και εις βάρος, βέβαια, των δανειοληπτών. Ακολούθησαν οι αποφάσεις 1102 και 1873/2022 του Αρείου Πάγου, που λένε τα αντίθετα με εκείνα της απόφασης 822/2022. Μάλιστα, η δεύτερη απόφαση (1873/2022), ενόψει της διαφωνίας των Τμημάτων του Αρείου Πάγου, παρέπεμψε το ζήτημα για οριστική επίλυση στην Πλήρη Ολομέλεια του Αρείου Πάγου.

Από κακή συγκυρία για τα Funds, μέσα σε όλα αυτά, «έσκασε» και το σκάνδαλο Πάτση, του μεγαλόσχημου δικηγόρου-βουλευτή της Ν.Δ, που διατηρούσε τέτοια «ευαγή» ιδρύματα-εισπρακτικές εταιρείες, οπότε η Κυβέρνηση, μπροστά στην δημόσια κατακραυγή και εν όψει Εθνικών εκλογών,  ανέκρουσε πρύμναν σε σχέση με τη νομοθετική λύση υπέρ των Funds.

Το τραγικό όμως για την Δημοκρατία και το λαό, που δεινοπαθούν στα χέρια των μαυραγορητών της νέας μνημονιακής κατοχής, είναι η παρέμβαση του διοικητή της ΤτΕ, Γ. Στουρνάρα, ο οποίος “υπαγόρευσε” στους δικαστές του Αρείου Πάγου απόφαση υπέρ των Funds. Ειδικότερα, η Τράπεζα της Ελλάδος στην τελευταία έκθεση για τη Χρηματοπιστωτική Σταθερότητα “αναγνωρίζει ότι αυτή η νομική εμπλοκή έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην ανάκτηση δανείων που έχουν αναλάβει να διαχειρίζονται οι servicer για λογαριασμό των fund”. Όμως, η ΤτΕ καταλήγει ότι το θέμα θα λυθεί, προαναγγέλλοντας, στην ουσία, την απόφαση της ολομέλειας του Αρείου Πάγου: «Η αποτελεσματικότητα των Εταιρειών Διαχείρισης Ανοιγμάτων από Δάνεια και Πιστώσεις αναμένεται να διαφανεί τους επόμενους μήνες με την άρση των παραπάνω περιορισμών»!!!

Αυτή η εξέλιξη, αν δεν δρομολογεί δυσάρεστες εξελίξεις για τους δανειολήπτες-θύματα των Funds, συνιστά ακόμα μια κατάφωρη παρέμβαση στο έργο των δικαστών και βάλλει κατά της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης στην πατρίδα μας.

Άλαλα παραμένουν και τα έξι πολιτικά κόμματα της μονοκομματικής Βουλής! Κανένα τους δεν έχει θέση πάνω στο ζήτημα των Funds που σιγοκαίει την ψυχή και κατατρώει την περιουσία του λαού. Άλαλοι και αδύναμοι να αντιδράσουν μπροστά στην, δια νόμου, δέσμευση που έχει αναλάβει η Βουλή απέναντι στους δανειστές, ότι δεν επιτρέπεται να διασαλεύσουν το status του τραπεζικού συστήματος όπως αυτό έχει διαμορφωθεί με σωρεία μνημονιακών -αντισυνταγματικών νόμων. Διαφορετικά, πώς θα επιτευχθεί ο σκοπός των δανειστών; Από την αρχή της επιβολής των μνημονίων -ακόμα και δια στόματος Μέρκελ- σκοπός δεν είναι άλλος παρά να αλλάξει χέρια η περιουσία των Ελλήνων, δημόσια και ιδιωτική, προς όφελος των Δανειστών. Να περιέλθει ολόκληρη στα χέρια των ολιγαρχών του χρήματος και του πολιτικού τους προσωπικού.

Και ο Λαός;

Ο Λαός πρέπει να αντιληφθεί ότι οι δανειστές και το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα τον αντιμετωπίζουν σαν παρείσακτο που πρέπει να φύγει απ’ την μέση για να πάρουν οι δανειστές το “οικόπεδο”. Το οικόπεδο που λέγεται Ελλάδα.

Όλα προς τα εκεί συντείνουν. Τα μνημόνια που οδήγησαν στη μείωση του πληθυσμού από τα πρώτα χρόνια της εφαρμογής τους, η πρωτοφανής επινόηση νόμου για τα Funds ώστε να επιδράμουν “νόμιμα” κατά της εστίας των Ελλήνων κατά τρόπο που απάδει ακόμα και της λογικής, ένα “κόλπο” που δεν συναντιέται σε καμία άλλη χώρα του κόσμου. Οι αυτοκτονίες από την απόγνωση, ακόμα και τα υγειονομικά μέτρα με πρόσχημα την πανδημία που υπερέβαλαν σε σκληρότητα από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, είχαν ως αποτέλεσμα η Ελλάδα να είναι δεύτερη χώρα στον κόσμο σε αύξηση θανάτων.

Βρισκόμαστε σε κατάσταση πανεθνικής κρίσης. H εξουσία, στοχεύει στην άμεση καταστολή του Λαού με κάθε μέσο που διαθέτει. Στη σημερινή  Ελλάδα, η εξουσία δεν επιτρέπει λαϊκές διεκδικήσεις και δικαιώματα! Οι μόνοι που ασκούν κυριαρχικά δικαιώματα είναι οι δανειστές και οι «θεσμοί» τους, ντόπιοι και ξένοι.

Το Ε.ΠΑ.Μ. υπερασπιζόμενο τα δίκαια λαϊκά αιτήματα θα παραβρεθεί στην παράσταση διαμαρτυρίας εν όψει της δίκης στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, ώρα 09:30

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!

Να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας απέναντι στην ασύλληπτη επινόηση νόμου για τα Funds.

Να συμπαρασταθούμε στον δικηγόρο του τομέα Δικαιοσύνης του ΕΠΑΜ, Γιάννη Μυταλούλη, ο οποίος πάντα μπροστάρης σε κοινωνικούς αγώνες, συμμετέχει στη δίκη με πρόσθετη παρέμβαση υπέρ των πολιτών και κατά των Funds, μέσω του ΙΝΚΑ Κρήτης.

Καλούμε το Λαό σε ενότητα κι αγώνα με ένα και μόνο κοινό αίτημα:

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ του κυρίαρχου πολιτικού συστήματος!

Είναι η μόνη λύση απέναντι στην αδυσώπητη πραγματικότητα της πανεθνικής κρίσης, της χρεοκοπίας, της εξαθλίωσης και της γενικευμένης εκποίησης!

Αθήνα, 17 Ιανουαρίου 2023
Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.ΠΑ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου