Σάββατο 6 Ιουλίου 2019

ΤΟ ΕΠΑΜ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΥ ΦΑΣΜΑΤΟΣ (ΕΟΔΑΦ).

ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΥ ΦΑΣΜΑΤΟΣ (ΕΟΔΑΦ)
Προς όλα τα κόμματα, συνασπισμούς και υποψήφιους που συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία:
Σας αποστέλλουμε συνημμένα, όπως σε κάθε εκλογική διαδικασία, τα αιτήματα των οικογενειών παιδιών και ατόμων του Αυτιστικού Φάσματος στη χώρα μας και ζητάμε να τοποθετηθείτε πάνω σε αυτά.
Ζητάμε την δέσμευσή σας για την προώθησή τους στη Βουλή και την νομοθέτησή τους από όσους εκλεγούν.
Συνημμένα:
1.Τα νομοθετικά αιτήματα για την Πρόνοια
2.Τα νομοθετικά αιτήματα για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση
3.Η αιτιολογική έκθεση των αιτημάτων μας.
Περιμένουμε τις απαντήσεις σας για να ενημερώσουμε τα μέλη και τους φίλους μας.
Για την ΕΟΔΑΦ - ο πρόεδρος Γιάννης Σταυρόπουλος.
Το ΕΠΑΜ:
-Επαναλαμβάνοντας την νομική του δέσμευση του 2017.
- Έχοντας σαφή, σταθερή και επιστημονικά τεκμηριωμένη θέση και πρόταση για την κοινωνική και οικονομική πολιτική της χώρας.
- Έχοντας παρακολουθήσει επί μακρόν, με προσοχή τη δράση της Εθνικής Ομοσπονδίας για τα Δικαιώματα του Αυτιστικού Φάσματος (ΕΟΔΑΦ) και τις θέσεις της, και
- Έχοντας δώσει ενεργά το παρόν σε όλες τις κινητοποιήσεις και τις δράσεις της ΕΟΔΑΦ.

Δηλώνει:
1. Συντάσσεται και στηρίζει πλήρως τις θέσεις και τα νομοθετικά αιτήματα της ΕΟΔΑΦ για την προεκλογική περίοδο 2019, όπως εστάλησαν από το ηλεκτρονικό της ταχυδρομείο pedikeomata@gmail.com. Για τα αιτήματα αυτά το ΕΠΑΜ αγωνίζεται σταθερά στο πλευρό της ΕΟΔΑΦ.
2. Το ΕΠΑΜ συνεπές στις δεσμεύσεις του, ήδη από την εποχή της τοποθέτησής του στο 2ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας, υιοθετεί και εντάσσει τα αιτήματα αυτά στο Πολιτικό - κυβερνητικό Πρόγραμμα του.
3. Σημειωτέον -και εντός του ανωτέρου πλαισίου-, διαπιστώνεται πλήρης ταύτιση των διεκδικήσεων και νομοθετικών προτάσεων της ΕΟΔΑΦ με τις συνεδριακές αποφάσεις του ΕΠΑΜ για το θέμα. Για την ταύτιση αυτή το ΕΠΑΜ είναι διατεθειμένο να αποτυπωθεί εγγράφως -εάν το επιθυμεί και η ΕΟΔΑΦ- σε ειδικό κείμενο Νομικής Δέσμευσης, το οποίο θα συνυπογραφεί μεταξύ Ομοσπονδίας και ΕΠΑΜ, με όλες τις προβλεπόμενες ποινικές ρήτρες για την περίπτωση μη συμμόρφωσης, προκειμένου να βεβαιωθεί εκατέρωθεν η κοινή στόχευση.
4. Το ψηφοδέλτιο ΕΠΑΜ ΑΚΚΕΛ είναι μόνο το πρώτο βήμα σε μια πλατιά κοινωνικοπολιτική συστράτευση κοινωνικών δυνάμεων και πολιτικών σχηματισμών για την αποκατάσταση της δημοκρατικής τάξης και της συνταγματικής νομιμότητας. Για την κατοχύρωση και διεκδίκηση των ατομικών, κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων που υποβαθμίζονται φαλκιδεύονται και αποδομούνται υπό το καθεστώς της χρεοκρατίας, της οικονομικής κατοχής της πατρίδας μας, από τις χρηματαγορές και τους θεσμούς τους, τόσο υπερεθνικούς όσο και εγχώριους.
5. Στα πλαίσια της ταυτότητας απόψεων και του χαρακτήρα του κοινού ψηφοδελτίου ΕΠΑΜ ΑΚΚΕΛ, προσκλήθηκε ο πρόεδρος ΕΟΔΑΦ κος Σταυρόπουλος να συμμετάσχει μαζί με άλλα στελέχη της Ομοσπονδίας στα ψηφοδέλτια του εκλογικού συνασπισμού μας, ώστε να έχουν την ευκαιρία να προωθήσουν οι ίδιοι τα νομοθετικά αιτήματα της ΕΟΔΑΦ και των οικογενειών του Αυτιστικού Φάσματος, εφ' όσον οι πολίτες μας δώσουν αυτή τη δυνατότητα με την ψήφο τους. Η πρόσκληση αυτή παραμένει ανοιχτή, εφ' όσον εξακολουθεί να υφισταται η ταύτιση των απόψεών μας για το Κοινωνικό κράτος και την προτεραιοποίηση των Ανθρωπίνων και Συνταγματικών Δικαιωμάτων των ευπαθών ομάδων.
6. Δεδομένου του αποκλεισμού του ΕΠΑΜ από τα μεγάλα συστημικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, στο πλαίσιο της αρχής των ίσων ευκαιριών που αποτελούν επίσης θεμελιώδη αρχή της Ομοσπονδίας, εκτιμάται ως δίκαιη η ενημέρωση των μελών και των φίλων των φορέων της Ομοσπονδίας, μέσω της προώθησης σε αυτούς της παρούσας δεσμευτικής δήλωσης του ΕΠΑΜ.
Το ΕΠΑΜ εύχεται καλή επιτυχία στους αγώνες της Ομοσπονδίας και ταχεία ευόδωση των κοινών μας στόχων.
Αθήνα 6 Ιουλίου 2019
Για το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου