Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

Πρόεδρος των Πολυτέκνων: Σημαντική η παρουσία της σύμπραξης ΕΠΑΜ – ΑΚΚΕΛ στη βουλή.

Ο πρόεδρος του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου, Δημήτρης Καζάκης, επισκέφθηκε την Τρίτη 18/6/2019 με κλιμάκιο του ΕΠΑΜ, την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ).
Στην ενδιαφέρουσα συνομιλία που έλαβε χώρα με τα μέλη της Συνομοσπονδίας, ο πρόεδρος της ΑΣΠΕ, κ. Βασίλης Θεοτοκάτος, τόνισε στην εισαγωγή του ότι θα είναι πολύ χρήσιμο και ωφέλιμο για τη χώρα να βρίσκεται μέσα στην επόμενη βουλή η εκλογική σύμπραξη ΕΠΑΜ – ΑΚΚΕΛ, γιατί θα ασκήσει σημαντικότατο ρόλο. Με δεδομένο ότι η Ελλάδα βαδίζει στο τέλος της ιστορίας της εάν συνεχιστεί ο ρυθμός των ετήσιων θανάτων, που πλέον υπερβαίνουν κατά 35 έως 40 χιλιάδες κάθε χρόνο έναντι των γεννήσεων, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να υπάρξει ένας πολιτικός σχηματισμός όπως του ΕΠΑΜ – ΑΚΚΕΛ μέσα στο κοινοβούλιο προκειμένου να ανατρέψουμε τον εφιάλτη της υπογεννητικότητας.
Ο κ. Δ. Καζάκης, πολύτεκνος και ο ίδιος (πατέρας τεσσάρων παιδιών), τόνισε στην εισαγωγή του ότι το δημογραφικό είναι το κύριο πρόβλημα που μας απασχολεί διότι σχετίζεται με την επιβίωση της χώρας, αναπτύσσοντας στη συνέχεια τις θέσεις του Μετώπου για τα μέτρα που θα πρέπει να παρθούν άμεσα, από το πρώτο 24ωρο μιας κυβέρνησης στην οποία μετέχει το ΕΠΑΜ.
Τα μέτρα αυτά που στοχεύουν στην προστασία κυρίως των ανήλικων τέκνων (εισόδημα 300€ μηνιαίως στην οικογένεια από το πρώτο παιδί και για κάθε παιδί, απαλλαγή από τη φορολόγηση των οικογενειών με δύο παιδιά και πάνω μέχρι να ανακάμψει η οικονομία κλπ), θα πρέπει να κατοχυρωθούν συνταγματικά, έτσι ώστε να μην τα μεταλλάσσει κατά το δημοσιονομικά δοκούν η εκάστοτε κυβέρνηση.

Στη συζήτηση που ακολούθησε με τα μέλη της συνομοσπονδίας, ο κ. Καζάκης σημείωσε ότι δεν μπορείς ως πολιτικός φορέας να αναφέρεσαι αορίστως στην ανάκαμψη της οικονομίας όταν η χώρα πεθαίνει δημογραφικά. Εξηγώντας στη συνέχεια τις τεράστιες δυνατότητες που διαθέτει η χώρα για μια καίρια και ουσιαστική αναστροφή της υπογεννητικότητας, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το πολιτικό ερώτημα δεν είναι πού θα βρεθούν οι πόροι για τη χρηματοδότηση μιας γνήσιας δημογραφικής πολιτικής, αλλά το πώς διατίθενται οι υφιστάμενοι πόροι από ένα πατριωτικό/δημοκρατικό μέτωπο δυνάμεων που θα αναλάβει την κυβέρνηση της χώρας.
Αθήνα, 21/6/2019
Το Γραφείο Τύπου του ΕΠΑΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου