Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Όσο πιο μεγάλο το ψέμα, τόσο πιο εύκολα γίνεται πιστευτό!

H σημερινή ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ στο κύριο άρθρο της με τίτλο «Η έξοδος από το μνημόνια» γράφει:
«Μιλώντας στο Bloomberg ο πρωθυπουργός είπε κάτι ενδιαφέρον. ‘‘Το σημαντικό με το τέλος του προγράμματος είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται σε αυτούς τους στόχους, αλλά ταυτόχρονα η υπευθυνότητα πια ανήκει στους Έλληνες. Ανήκει σε εμάς. Εμείς και η κάθε εκλεγμένη κυβέρνηση θα είναι αυτή η οποία θα αποφασίζει τα μέσα προκειμένου να φτάσουμε σε αυτούς τους στόχους’’. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Σημαίνει ότι το μείγμα της πολιτικής, μέσω του οποίου η χώρα θα επιτυγχάνει τους δύσκολους στόχους στους οποίους έχει δεσμευτεί, θα το αποφασίζει η εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση. Είναι το μείγμα για το οποίο πολύς λόγος γινόταν στην εποχή των μνημονίων, αλλά το καθόριζαν οι δανειστές. Ο Αλέξης Τσίπρας άφησε να εννοηθεί ότι η κυβέρνησή του προσανατολίζεται σε πολιτικές που θα αποτρέψουν τη μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου, θα ανακουφίσουν τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Δεν ξέρουμε αν θα το πετύχει, αλλά το ενδεχόμενο να πετύχει τρομάζει τους αντιπάλους της, εντός και εκτός του χώρου της πολιτικής. Για αυτό και έχουν θέσει στόχο αυτή η κυβέρνηση να φύγει άμεσα. Αν μπορούσαν και χθες».
Δεν γνωρίζω το IQ όσων γράφουν και υιοθετούν τέτοιες ανοησίες. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει κλίμακα ικανή να μετρήσει τόσο χαμηλό IQ σαν αυτό του Τσίπρα και όσων τoν πιστεύουν. Και μην νομίζετε ότι πρόκειται μόνο για ψεύδη υπαγορευμένα από το συμφέρον. Όχι. Πρόκειται για έναν πρωτοφανή συνδυασμό ψεύδους, ιδιοτέλειας και απίστευτα χαμηλού IQ.
Τώρα, πέστε μου εσείς, πώς είναι δυνατόν να αποφασίζει μόνη της η κυβέρνηση, όταν οι τριμηνιαίες αξιολογήσεις από τους δανειστές θα συνεχιστούν με το ίδιο περιεχόμενο εκβιασμών και απειλών;
Πώς είναι δυνατόν να αποφασίζει μόνη της η κυβέρνηση όταν ολόκληρος ο μηχανισμός των μνημονίων με τις «ανεξάρτητες αρχές» και τις ιδιωτικές εταιρείες εκποίησης της περιουσίας των Ελλήνων υπό των έλεγχο των δανειστών θα παραμείνουν ως έχουν;
Πώς είναι δυνατόν να ισχυρίζονται τα καρακόλια της κυβέρνησης ότι αυτή θα αποφασίζει για το «μείγμα πολιτικής» όταν το κρατικό ταμείο έχει παραδοθεί στο σύνολό του στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εξόδων; Πώς είναι δυνατόν να ισχυρίζονται ότι η κυβέρνηση αποφασίζει από μόνη της, όταν η ίδια έχει παραδώσει τη δημοσιονομική εξουσία στην ΑΑΔΕ, η οποία εκταμιεύει μόνο όταν έχει εντολές των δανειστών;
Πώς είναι δυνατόν να πετύχει αντιστροφή της ισχύουσας πολιτικής όταν οι δανειστές απαιτούν – με το έτσι θέλω – να αυξήσει το προϊόν που παράγει η Ελλάδα κατά 34,2 δις ευρώ συνολικά για ολόκληρη την περίοδο 2018-2022 ώστε να αρπάξουν μέσω του πρωτογενούς πλεονάσματος πάνω από 42,5 δις ευρώ συνολικά για την ίδια περίοδο;
Πώς είναι δυνατόν να αυξηθούν οι συντάξεις, οι μισθοί, το εισόδημα, αλλά και να μειωθούν οι φόροι όταν οι δανειστές απαιτούν να αρπάξουν ως πρωτογενές πλεόνασμα 20% επιπλέον του επιπλέον συνολικού ΑΕΠ, που ότι υποτίθεται θα παράξει η Ελλάδα κατά την περίοδο του 2018-2022;
Η απαίτηση αυτή, στην οποία συμφώνησε η κυβέρνηση Τσίπρα, δεν προδικάζει κανενός είδους αύξηση εισοδημάτων, αλλά το ακριβώς ανάποδο. Προδικάζει νέα δραστική μείωση τουλάχιστον κατά 20% σ’ ολόκληρη την περίοδο. Με τις συντάξεις να χάνουν την περίοδο 2019-2022 άνω του 38%. Σ’ αυτές τις μειώσεις έχει συμφωνήσει ήδη η κυβέρνηση.
Κι όλα αυτά μόνο αν αυξηθεί όσο λένε το ΑΕΠ με παράλληλη μείωση της ανεργίας και αύξηση των επενδύσεων. Δηλαδή μόνο και εάν αναστηθεί ο μακαρίτης ο παππούς μου και αποκτήσει καρούλια για να τρέχει με διακόσια στη λεωφόρο!
Αν τυχόν και δεν συμβεί τίποτε απ’ όλα αυτά – που είναι το πιο πιθανό – οι μειώσεις εισοδημάτων και συντάξεων θα είναι πολύ μεγαλύτερες. Ενώ οι φόροι και οι δραστικές περικοπές δαπανών θα εκτιναχθούν σε πολύ μεγαλύτερα ύψη.
Αλλά εμείς, σύμφωνα πάντα με το σύστημα μαύρης κατοχικής προπαγάνδας, πρέπει να πιστέψουμε ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια και για κάποιον περίεργο και τερατώδη λόγο θα πάμε καλύτερα. Οι μόνοι που θα πάνε καλύτερα είναι οι επενδυτές της αγυρτείας, της απάτης και του εγκλήματος, αλλά και της λαθρεμπορίας κάθε λογής κα είδους.
Γι’ αυτό και όπου ακούτε κερδοφόρα επιχειρηματική δραστηριότητα, εκεί να ξέρετε ότι κρύβεται σίγουρα άπλετο μαύρο, αρπακτικό, εγκληματικό χρήμα πολιτικών και άλλων κυκλωμάτων. Δεν υπάρχει πια στην Ελλάδα περιθώριο για γνήσια και σύννομη επιχειρηματική δράση. Σε κανένα επίπεδο.
Πάντα φυσικά με την απαραίτητη διαπλοκή των κυβερνώντων κομμάτων και του κράτους. Μαζί και των αγορών, οι οποίες όσο πιο ελεύθερες και ανοιχτές είναι, τόσο πιο προσοδοφόρα γίνεται η αγυρτεία, η απάτη και το έγκλημα.

4 σχόλια:

  1. Δεν υπάρχει πια στην Ελλάδα περιθώριο για γνήσια και σύννομη επιχειρηματική δράση.
    ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΛΗΘΕΣ!!ΑΠΟΛΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ!!ΑΡΑΓΕ ΠΟΙΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κε Καζάκη, πίσω από τον κάθε Τσίπρα και Κούλη
    και τις μνημονιακες κυβερνήσεις μας, κρύβεται η
    πολιτική ελίτ της χώρας μας ή αλλιώς οι δέκα
    οικογένειες.
    Οι δέκα οικογένειες ευθύνονται για την μνημονιακη
    κατοχή της Πατρίδας μας μέσω φυσικά των ανδρεικελων
    κυβερνώντων.
    Οι παραπάνω οικογένειες έχουν κτίσει αυτοκρατορίες
    στην βιομηχανία καυσίμων και θησαυριζουν από την
    διακίνηση και των καυσίμων αλλά κυρίως των λαθραιων
    καυσίμων με την συνεργασία φυσικά της κρατικής
    μηχανής σε ανώτατο επίπεδο. Τα ποσά είναι αστρονομικά.
    Αναφέρω τα παραπάνω διότι οι Αιγύπτιοι τις τελευταίες
    ημέρες ανακοίνωσαν την εύρεση νέου κοιτάσματος φυσικού
    αερίου τρεις φορές μεγαλύτερου του υπερκοιτασματοςΖΟΡ.
    Ήδη η πληροφορία έχει επηρρεάσει μετοχές πετρελαϊκών
    εταιρειών στο Ισραήλ.
    Επειδή η Ελληνική ΑΟΖ συνορεύει με την Αιγυπτιακή και
    επειδή υπάρχουν οι ενδείξεις και σε άλλα σημεία της
    επικράτειάς μας για υπερμεγέθη κοιτάσματα που πιθανόν
    να επιβεβαιώσουν οι γεωτρήσεις, υπάρχει ο εξής φόβος.
    Οι δέκα οικογένειες να φρενάρουν τις εξελίξεις γιατί
    το θέμα είναι γι αυτές ζωής και θανάτου. Φανταστείτε
    την Ελλάδα μας να χρησιμοποιεί με μικρές μετατροπές
    σε αυτοκίνητα, βιομηχανία και παντού υγροποιημένο
    Ελληνικό φυσικό αέριο, τι θα απογινουν οι δέκα
    οικογένειες οεο; Προσωπικά πιστεύω οτι ήδη φρενάρουν
    την ενεργειακή εξέλιξη της χώρας τις τελευταίες δύο
    δεκαετίες διότι οι αρμόδιοι υπουργοί μας στο διάστημα
    αυτό κάνανε ένα βήμα εμπρός και πέντε πίσω στην
    προώθηση των ενεργειακών ζητημάτων.
    Κε Καζάκη, σε κάθε περίπτωση, για να ελευθερωσουμε την
    Πατρίδα μας, πιστεύω ότι στο κάδρο των αντιπάλων, εκτός
    των ξοανων πολιτικών πρέπει να προσθέσουμε και τις
    δέκα οικογένειες γιατί στην ουσία αυτές κυβερνούν τον
    τόπο με τις καταστροφικές συνέπειες που αντιμετωπίζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οι Συριζαίοι έχουν ξαμοληθεί στα τηλεοπτικά παράθυρα να αφήνουν υπονοούμενα για τις συντάξεις ότι μετά τον Αύγουστο κάτι θα γίνει και δεν θα μειωθούν....ότι το θέμα είναι ανοιχτό κ.τ.λ...αν είναι να το λύσουν το θέμα όπως έκαναν και με τη μείωση Φ.Π.Α στα 5 νησιά που ήταν το αντάλλαγμα για την εισαγωγή νέων μεταναστών από τη Γερμανία βοηθώντας στην πολιτική επιβίωση της κ.Μέρκελ..να λείπει το βύσσινο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οι Συριζαίοι στα τηλεοπτικά παράθυρα αφήνουν συνεχώς υπονοούμενα για δήθεν διευθέτηση του ζητήματος των συντάξεων μετά τον Αύγουστο..και παρόλο που εσείς λέτε ότι δε γίνεται αλλιώς λόγω των απαιτήσεων των δανειστών, μου κάνει εντύπωση η επιμονή τους γιατί τους έχω ακούσει να το λένε και να το επαναλαμβάνουν.....αν είναι να το κάνουν όπως έκαναν και τη μείωση του Φ.Π.Α σε 5 νησιά του Αιγαίου ως αντάλλαγμα για την εισαγωγή μεταναστών από τη Γερμανία βοηθώντας την πολιτική διάσωση της κ.Μέρκελ μπαίνουμε σε επικίνδυνα παζάρια εις βάρος της χώρας...ένα άλλο που μου κάνει αλγεινή εντύπωση είναι οι δημοσκοπήσεις...κοντά στην αυτοδυναμία μας λένε η Ν.Δημοκρατία με 14 μονάδες διαφορά....στα ίδια ποσοστά ο Σύριζα πριν και μετά το Μακεδονικό...μα πως είναι δυνατόν..δηλαδή ο Σύριζα δεν έχασε από το Μακεδονικό; παρέμεινε στα ίδια ποσοστά πριν ανακύψει το θέμα;..για να καταλάβουμε πόση αξιοπιστία έχουν οι δημοσκοπήσεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή