Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Τώρα ξέρεις κι έχεις τον τρόπο να γλυτώσεις, εσύ κι όλοι μας...

Πολλοί νομίζουν ότι η μήνυση επί Εσχάτη Προδοσία δεν είναι παρά μια προσπάθεια να κατηγορηθούν και να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι της εθνικής τραγωδίας που βιώνει ο ελληνικός λαός εδώ και σχεδόν 8 χρόνια. Και είναι αλήθεια ότι όσες ανάλογες μηνύσεις από πολίτες ή ομάδες πολιτών κατατέθηκαν μέχρι σήμερα είχαν αυτόν κυρίως τον σκοπό.
Ωστόσο δεν είναι έτσι. Δεν είναι μόνο έτσι. Η κατάθεση μιας μήνυσης επί Εσχάτη Προδοσία όχι απλά από πολίτες, αλλά από πολιτικές δυνάμεις, δεν είναι παρά η απαρχή μιας ριζικής διαδικασίας μεταπολίτευσης για τη χώρα. Δεν έχει καμιά σημασία πόσο χρόνο θα πάρει για να τελεσιδικήσει. Δεν έχει καμιά σημασία πόσοι και ποιοι τελικά θα τιμωρηθούν για πράξεις Εσχάτης Προδοσίας.
Αυτό που έχει σημασία είναι το γεγονός ότι από την στιγμή που θα ξεκινήσει η προδικασία, δηλαδή από τη στιγμή που θα διαταχθεί η προκαταρκτική εξέταση, η μεταπολίτευση έχει ξεκινήσει. Κι έτσι ότι κι αν εφαρμόζουν οι κυβερνώντες ως προϊόν των μνημονιακών δεσμεύσεων είναι απόλυτα ακυρωτέο. Όλες οι υπογραφές που τέθηκαν σε βάρος του ελληνικού λαού είναι ακυρώσιμες. Ότι ξεπουλήθηκε σ’ αυτή την χώρα λόγω δανειστών από δημόσια και ιδιωτική περιουσία, μπορούμε να το πάρουμε πίσω και να επιστρέψει στους νόμιμους ιδιοκτήτες του.

Το σύνολο των εκατοντάδων μνημονιακών νόμων, ρυθμίσεων και θεσμών, που συγκροτούν το παρασύνταγμα της σύγχρονης κατοχής, μπορεί πλέον να ακυρωθεί. Η ελληνική έννομη τάξη, το κοινωνικό κράτος δικαίου όπως ορίζεται στο άρθρο 25 του ισχύοντος Συντάγματος, μπορεί να αποκατασταθεί στη χώρα.
Ολόκληρο το χρέος με βάση το οποίο μας εκβιάζουν θεωρείται πλέον άκυρο και εντελώς παράνομο. Κι ο λόγος είναι απλός. Σήμερα, το σύνολο του δημοσίου χρέους ιδιαίτερα μετά την απάτη με το περίφημο PSI του 2012 – με εξαίρεση λιγότερα των 8 δις ευρώ παρακρατηθέντα ομόλογα, που σε μεγάλο βαθμό πια έχουν αποπληρωθεί – είναι προϊόν των μνημονίων και του ευρωπαϊκού μηχανισμού.
Πρόκειται για μνημόνια που ποτέ ψηφίστηκαν και δεν κυρώθηκαν από την Βουλή ως διεθνείς συμβάσεις. Και τα τρία μνημόνια ψηφίστηκαν ως «σχέδια», ενώ τα πραγματικά μνημόνια με τις υπογραφές τους δεν πέρασαν ποτέ για κύρωση από την ελληνική Βουλή. Κι επομένως είναι παντελώς παράνομα.
Με τη μήνυση αυτή επί Εσχάτη Προδοσία θεμελιώνεται το απόλυτα νόμιμο δικαίωμα του ελληνικού λαού να σταματήσει να πληρώνει το επαχθές και απεχθές δημόσιο χρέος. Στο σύνολό του!
Να γιατί το ΕΠΑΜ επιδιώκει την άμεση συμμετοχή στη διαδικασία της μήνυσης όλων των πολιτικών δυνάμεων που αντιτάσσονται στην μνημονιακή κατοχή. Ώστε να συγκροτηθεί ένας ευρύς πόλος πατριωτικών και δημοκρατικών δυνάμεων με σκοπό όχι μόνο την ακύρωση όλων των δεσμεύσεων και υποχρεώσεων σε βάρος του ελληνικού λαού, αλλά και την ανασυγκρότηση εκ βάθρων της ελληνικής πολιτείας και οικονομίας προς όφελος της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών και των εργαζομένων.
Το πόσο γρήγορα μπορούμε να πετύχουμε αυτούς τους στόχους εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά από την άμεση και πρακτική συμμετοχή των ίδιων των πολιτών. Τέρμα πια οι ατελέσφορες διαμαρτυρίες. Τώρα έχουμε τον τρόπο να πετύχουμε άμεσα αποτελέσματα, να γλυτώσουμε τα χειρότερα και να κερδίσουμε όσα μας αφαίρεσαν.
Ήρθε η ώρα να κριθεί ο καθένας μας. Δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες. Δεν μπορεί κανείς πια να επικαλείται πολιτικές ή ιδεολογικές διαφορές. Ούτε να κρύβεται πίσω από προσχήματα του τύπου: όλοι ίδιοι είναι. Πώς είναι όλοι ίδιοι, όταν πολιτικές δυνάμεις σαν το ΕΠΑΜ δεσμεύονται ως Πολιτική Αγωγή σε μια μήνυση επί Εσχάτη Προδοσία; Πώς είναι δυνατόν δυνάμεις που συμμετέχουν και δεσμεύονται από μια τέτοια μήνυση, να κάνουν πίσω; Πώς είναι δυνατόν να ανακαλύψουν ξαφνικά μετά την εκλογή τους, ότι δεν μπορούν να ακυρώσουν τα μνημόνια;
Αύριο 11 Φεβρουαρίου στο Royal Olympic (στήλες του Ολυμπίου Διός) στις 11:00 π.μ. θα μπορέσει ο καθένας μας να αντιληφθεί πόσο εύκολα και πόσο γρήγορα με τη συμμετοχή του μπορούμε να γλυτώσουμε από το σημερινό καθεστώς ανομίας και γενοκτονίας.

4 σχόλια:

  1. Δέν θέλω νά γίνω μάντης κακῶν οὔτε νά φανῶ ἀγενής καὶ ἀχάριστος ἀπέναντι σέ ἀνθρώπους πού παλεύουν, ἀλλά φοβᾶμαι πῶς οὔτε κι΄αὕτη ἡ προσπάθεια θά ἀποδώσει..ό έλληνας ἔχει πλέον έθιστει και του ἀρέσει.Άκόμα χειρότερα έχει πλέον έγκατασταθει σ αφτην τη μιζέρια και μ αυτην θα τελειώσει !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φιλε κ Βουτσινα, ας μη μιλαμε για τον Ελληνα τοσο αφοριστικα. Γιατι κι εγω ενας απ "αυτους" ημουν,οπως κι αλλοι γνωστοι μου,που σημερα οι αποψεις του ΕΠΑΜ γινονται πεποιθηση και θεση ζωης μας. Ας δουλεψουμε μαζι.Τα αποτελεσματα θα ερθουν. Στην ωρα τους. Φτανει εμεις,ο ΚΑΘΕΝΑΣ,να ειμαστε αποφασισμενοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το μεγαλύτερο μας όπλο είναι η ενότητα.
    Μέσω του πλήθους αποκτάμε δύναμη, αυτό επιτυγχάνεται όταν μέσα σε πολλά κεφάλια υπάρχουν ίδιες ή παρόμοιες ιδέες και αντιλήψεις,αυτές επιτρέπουν στο πλήθος να οργανωθεί κι αυτή η οργάνωση με τη σειρά της επιτρέπει στο πλήθος να αξιοποιήσει στο μέγιστο τη δύναμη του.
    Για αυτό η μεγαλύτερη τους έγνοια είναι να σπέρνουν την διχόνοια.
    Δεν τους ενδιαφέρει τι ακριβώς θα πιστεύει ο κόσμος,αρκεί να είναι όσο το δυνατόν περισσότερες και διαφορετικές οι αντιλήψεις και οι απόψεις μέσα στο πλήθος.
    Η επιτυχία ή η αποτυχία αποτυχία εξαρτάται λοιπόν κατά κύριο λόγο από το βαθμό ενότητας και συμπόνιας του πλήθους.
    Ποιος θα μπορούσε για παράδειγμα να αντιταχθεί σε 5 εκατομμύρια αποφασισμένους Έλληνες;ΚΑΝΕΊΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ σωστή κίνηση το ΕΠΑΜ κερδίζει έδαφος με κινήσεις ουσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή