Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Το Ε. ΠΑ. Μ. μετά το 6ο Συνέδριό του – Προσκλητήριο μάχης προς τα μέλη & τους φίλους του Ε.ΠΑ.Μ.

Χθες Κυριακή έληξαν οι εργασίες του 6ου τακτικού συνέδριο του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου. Σήμερα Δευτέρα είναι μια άλλη μέρα για όλους εμάς που έχουμε αφοσιωθεί στον αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας. Το Ε.ΠΑ.Μ. βγήκε από το Συνέδριό του όχι μόνο με ένα νέο ανώτατο όργανο, το Εθνικό Συμβούλιο, αλλά ακόμη πιο ικανό ως Μέτωπο να επιτελέσει την πατριωτική του αποστολή.
Ποτέ ξανά το Ε.ΠΑ.Μ. δεν ήταν τόσο δυνατό, όσο είναι σήμερα. Ποτέ άλλοτε δεν είχε τόσες τοπικές οργανώσεις, όσες σήμερα. Ξεπερνούν τις 147 σ’ ολόκληρη την Ελλάδα. Σχεδόν 50% περισσότερες από όσες υπήρχαν στο 5ο Συνέδριο πριν ένα χρόνο. Ποτέ άλλοτε δεν είχε τόσα νέα μέλη και φίλους. Ακόμη και κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου δεν έπαψαν να εγγράφονται στις τάξεις του Μετώπου νέα μέλη και φίλοι. Είχαμε πάνω από 100 νέες εγγραφές μόνο κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών ημερών.

Και το πιο σημαντικό. Ποτέ άλλοτε το Ε.ΠΑ.Μ. δεν είχε τόσους άξιους αγωνιστές με ανεξαρτησία γνώμης, συγκροτημένη άποψη και δράση μέσα στην κοινωνία προς το συμφέρον του λαού και της πατρίδας. Ποτέ άλλοτε δεν είχε τόσο πολλούς ανθρώπους με γνώση και κοινωνικό εκτόπισμα. Ποτέ άλλοτε δεν είχε κερδίσει με τόσο ξεκάθαρο τρόπο την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη της νεολαίας.
Στις γραμμές του πια δεν υπάρχουν άτομα με λούμπεν συνείδηση. Δεν υπάρχουν πια οπαδοί του πρόσκαιρου. Δεν υπάρχουν πια όσοι γράφτηκαν για να τους λύσουμε το προσωπικό τους πρόβλημα κι όταν αντιλήφθηκαν ότι κάτι τέτοιο ούτε θέλουμε κι ούτε μπορούμε να το κάνουμε, αποχωρούν βρίζοντας με μίσος το Μέτωπο.
Δεν υπάρχουν πια άτομα που εντάχθηκαν καιροσκοπικά και υπηρετώντας αλλότριους σκοπούς. Δεν υπάρχουν πια πριμαντόνες, ή χρυσές μετριότητες για να ταλαιπωρούν το Μέτωπο, τα μέλη και τους φίλους του με τη ματαιοδοξία τους, τον τρισάθλιο χαρακτήρα τους και την αυτοπροβολή τους ως «αξιωματούχοι» του Μετώπου. Δεν υπάρχουν πια λάτρεις του κοινωνικού και πολιτικού περιθωρίου.
Το Ε.ΠΑ.Μ. επιτέλους, ίσως για πρώτη φορά στα 6 χρόνια διαδρομής του, είναι έτοιμο να ικανοποιήσει το κεντρικό σύνθημα του Συνεδρίου του: Ε.ΠΑ.Μ. ανοιχτό στην κοινωνία! Στην κοινωνία των απλών πολιτών, του απλού κόσμου, της γειτονιάς και του χωριού κι όχι των αυτεπάγγελτων αγωνιστών της φαιδρότητας, της λούφας και του λουφέ.
Το Ε.ΠΑ.Μ. για πρώτη φορά από την ίδρυσή του ικανοποιεί ένα προσωπικό μου όνειρο. Να δω το Μέτωπο χωρίς εικονικούς ή ανενεργούς πυρήνες. Χωρίς πυρήνες με μέλη που καλύτερα θα ήταν να βρίσκονται στο ψυχιατρείο, ή έστω υπό ψυχιατρική επίβλεψη. Να δω το Μέτωπο χωρίς οπαδούς της τυφλής πίστης και της προσωπολατρίας, πού όσο εύκολα θεοποιούν πρόσωπα και πράγματα, άλλο τόσο εύκολα απογοητεύονται και καταρρέουν.
Να δω επιτέλους το Μέτωπο να απαρτίζεται από ανθρώπους που μπορούν να το σηκώσουν στα χέρια τους και να το οδηγήσουν έως το τέλος, έως τη νίκη του λαού μας, ακόμη κι αν εγώ λείψω. Να δω το Μέτωπο να διαθέτει ανθρώπους με κύρος και ανάστημα, που τους το χάρισε απλόχερα η δική τους ξεχωριστή πορεία μέσα στη ζωή. Κι όχι η αγωνία της ανάδειξης με τις πλάτες άλλων.
Να δω το Μέτωπο στα χέρια ανθρώπων που να με κάνουν να νιώθω λίγος, να με εμπνέουν να γίνω καλύτερος, να νιώθω περήφανος που με δέχονται πλάι τους στον κοινό αγώνα.
Αυτό το όνειρο επιτέλους πραγματοποιήθηκε. Τώρα νιώθω σίγουρος για την τελική νίκη. Ποτέ δεν ήμουν τόσο σίγουρος για το Μέτωπο, όσο σήμερα. Πάντα όλα αυτά τα χρόνια μίλαγα και έγραφα με τη σιγουριά που είχα μόνο για τον εαυτό μου. Σήμερα μπορώ να είμαι σίγουρος για όλο το Μέτωπο.
Αρκεί να δώσουμε όλοι μας τον καλύτερό μας εαυτό. Αρκεί να φανούμε όλοι αντάξιοι των καθηκόντων και των αποφάσεων που όλοι μαζί υιοθετήσαμε. Αρκεί να ανταποκριθούμε επάξια στις απαιτήσεις ενός από τους πιο ιστορικούς, φιλότιμους και λατρευτούς λαούς της υφηλίου, τον ελληνικό λαό, το δικό μας λαό, το λαό των πατεράδων και των μανάδων μας, το λαό των παιδιών μας.
Εμπρός λοιπόν όλοι μαζί στον αγώνα για μια Ελλάδα λεύτερη, ανεξάρτητη, δημοκρατική και ευημερούσα για το λαό της.
Αθήνα, 23 Οκτωβρίου 2017
Δημήτρης Καζάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου