Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Γιατί καθόμαστε και περιμένουμε τα χειρότερα;

Νέα αναπροσαρμογή της έκτακτης εισφοράς πρότεινε, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση στους δανειστές, προκειμένου να εξασφαλιστούν πρόσθετα ετήσια έσοδα 1,3 δισ. ευρώ. Αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου φέτος μισθοί και συντάξεις θα μειωθούν από 8 έως και 33 ευρώ τον μήνα για μισθωτούς και συνταξιούχους με χαμηλά και μικρομεσαία εισοδήματα από 10.000 έως και 30.000 ευρώ, μέσω της αυξημένης μηνιαίας παρακράτησης φόρου.
Για το συνταξιοδοτικό δεν συζητάμε. Μπροστά σ' αυτά που συμφωνεί η κυβέρνηση με τους δανειστές, το σχέδιο Κατρούγκαλου για το οποίο έγιναν τα μπλόκα των αγροτών και ξεσηκώθηκαν οι "γραβάτες", ήταν πταίσμα. Εκεί που κατάντησαν οι δανειστές και οι κυβερνήσεις των μνημονίων τα ασφαλιστικά ταμεία και την αγορά εργασίας, ακόμη και τα 380 ευρώ εγγυημένη σύνταξη φαντάζει κάτι το αδύνατο. Για όσους είναι ήδη στη σύνταξη. Για όλους τους υπόλοιπους, η προοπτική σύνταξης έχει γίνει όνειρο απατηλό.

Πάνω από 320 χιλιάδες ανέρχονται όσοι έχουν βεβαιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, αλλά δεν παίρνουν κανονικά την όποια πετσοκομμένη σύνταξη προβλέπεται. Χώρια το γεγονός ότι πάνω από 1 εκατομμύριο συνταξιούχοι βλέπουν κάθε μήνα τη σύνταξή τους να περικόπτεται έστω και λίγο. Κι ας μην ξεχνάμε ότι από τη σύνταξη σήμερα δεν εξαρτάται μόνο ο συνταξιούχος, αλλά μία με δυο οικογένειες επιπλέον.
Πού οδηγούν όλα αυτά; Δεν μπορείς να επιβάλλεις νέους φόρους, όταν ξέρεις πολύ καλά ότι η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη. Τότε γιατί το κάνουν δανειστές και κυβέρνηση; Για έναν βασικό λόγο. Να φορτώσουν νέα δυσβάστακτα χρέη τους πολίτες.
Η αύξηση των φόρων και ταυτόχρονα η μείωση των εισοδημάτων οδηγεί με μαθηματική βεβαιότητα σε πρόσθετα χρέη προς την εφορία. Ήδη έχουν ξεπεράσει τα 82 δις ευρώ και τρέχουν με ρυθμό τρομακτικό ακόμη και για την κυβέρνηση, η οποία έπαψε να δημοσιοποιεί στοιχεία για το 2016.
Αφετέρου, οδηγούν σε περισσότερα "κόκκινα" δάνεια, δηλαδή οδηγούν όλο και περισσότερα νοικοκυριά σε αδυναμία εξυπηρέτησης των δανείων τους. Και φυσικά σε νέα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Ειδικά των ελευθέρων επαγγελματιών, που ήδη χρωστάνε στον ΟΑΕΕ γύρω στα 15 δις ευρώ.
Σκοπός τους είναι να καταχρεωθεί η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών. Γιατί; Για να ξεκινήσει η δήμευση της ιδιωτικής περιουσίας. Όπως έγινε στη Μαδρίτη πριν ένα με δυο χρόνια. Κι όπως γίνεται αυτή τη στιγμή στην Ιρλανδία.
Οι Ιρλανδοί χάνουν το σπίτι τους και την ακίνητη περιουσία τους υπέρ των τραπεζών και ξένων επενδυτικών κεφαλαίων (funds). Τους τελευταίους τρεις μήνες οι εξώσεις από πλειστηριασμούς ανέρχονται στις 14.000 οικογένειες. Οι Δήμοι της Ιρλανδίας ετοιμάζουν καταλύματα για να αντιμετωπιστεί το οξύτατο πρόβλημα αστέγων οικογενειών που δημιουργείται. Και σκεφτείτε ότι η Ιρλανδία είναι εκτός μνημονίου.
Στην Ελλάδα βρισκόμαστε στο παρά πέντε να ζήσουμε κι εμείς μια ανάλογη κατάσταση. Όμως εμείς είμαστε σε καλύτερη θέση από τους Ιρλανδούς. Οι άστεγες οικογένειες που θα προκύψουν από το κύμα των πλειστηριασμών και εξώσεων, έχουν να προσβλέπουν στα hotspot, που σήμερα δημιουργούνται για τους πρόσφυγες.
Όσο για τα επενδυτικά κεφάλαια (funds) ήδη έχουν πλασαριστεί στην ελληνική αγορά, κάνοντας τις απαραίτητες "συμμαχίες" με τις συστημικές τράπεζες. Το μόνο που μένει είναι να απαλλαγούν από τη φορολογία ακινήτων και μεταβίβασης, ώστε να αρχίσει το ξεκλήρισμα της ιδιωτικής περιουσίας. Η απαίτηση αυτή έχει συνδεθεί από τους δανειστές με την περίφημη "αξιολόγηση".
Κι όλα αυτά γιατί δεν υφιστάμεθα πλέον ως κράτος. Η Ελλάδα - ειδικά με το 3ο μνημόνιο - μετατράπηκε ολόκληρη σε οικόπεδο ιδιοκτησίας των δανειστών, δηλαδή των "θεσμών" Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΕΚΤ και ΔΝΤ. Το μόνο που μένει είναι βιώσουμε το τι σημαίνει ξεσπίτωμα και προσφυγιά μέσα στην ίδια την πατρίδα μας.
Και να είστε βέβαιοι ότι θα το βιώσουμε. Ίσως με πολύ χειρότερο τρόπο από τους Ιρλανδούς, γιατί δείξαμε ότι δεν αγαπάμε τον τόπο μας. Δείξαμε ότι δεν είμαστε ικανοί να τον υπερασπιστούμε. Φανήκαμε δειλοί και απάτριδες, επιτρέποντας σε δοσίλογους πολιτικούς να παραδώσουν την πατρίδα μας - και μάλιστα αμαχητί - σε ξένες επιβουλές.
Φοβηθήκαμε ότι θα μας την "πέσουν", αν αντιδράσουμε και στείλουμε στον αγύριστο Ευρωπαίους αποικιοκράτες, μνημόνια και χρέη. Φοβηθήκαμε να φανούμε πατριώτες και να καθίσουμε στο σκαμνί όλους αυτούς που έχουν υπογράψει μνημόνια και έχουν διαπράξει εσχάτη προδοσία με βάση το Σύνταγμα και τον Ποινικό Κώδικα. Και τώρα βγήκαμε από τα δύσκολα κι έρχονται τα χειρότερα, τα πολύ χειρότερα, όπως δήλωσε ο Τρύφων Αλεξιάδης. Κι εμείς ακόμη τους ανεχόμαστε. Ως πότε;
Δημοσιεύτηκε στην Kontranews, 27/3/2016

5 σχόλια:

  1. Απίστευτες οι ειδήσεις σήμερα, υψηλή φορολογία αναμένουμε και να δούμε πως θα μπορέσουμε να προσαρμοστούμε ξανά στα νέα δεδομένα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγνωμη που σας ενοψλω αλλα μηπως θα μπορουσατε να κοιταξετε λιγο καλυτερα τι λλει αυτος ο ακαδημαικος για την ιστορια, τον χρονο, τα συνασθηματα και την πραγματικοτητα σε σχεση με την περιγραφη που δινει για τους επιχειρηματιες και τους στρατιωτικους?
    https://www.youtube.com/watch?v=X7jIxxbJ_Bw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. με βαση την ψυχοσυνθεση του ελληνα (ψωνιο-δουλοπρεπης-γκιαουρης)οπως αυτη διαμορφωθηκε τις τελευταιες δεκαετιες της αφθονιας με δανεικο χρημα ειναι σχεδον βεβαιο οτι δεν προκειται να αντιδρασει σοβαρα ακομα κ αν χασει κυριολεκτικα τα παντα. οσο του πετανε εστω ενα παξιμαδι οι βολευταδες του θα καθεται να τους καμαρωνει κ θα κοκορευεται στους αλλους οτι αυτος εχει ακομα ενα παξιμαδι κ οτι αυτον "δεν τον επιασαν τα καινουρια μετρα". δυστυχως αποτυχαμε σαν εθνος, ο σώζων εαυτόν σωθήτω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ πρέπει να αρχίσει να γίνεται σύναξη των δυνάμεων με κοινόπρόγραμμα. Ο ιδιωτικός τομέας παράγει - μεταποιεί -εμπορεύεται-εξάγει, αλλά κανένα κόμμα δεν τον υποστηρίζει. 42 ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΜΑΣ, ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ. Διαγραφή τώρα σε αυτά τα ταμεία - και 80 € το μήνα, ΟΓΑ & ΤΕΒΕ-ΟΑΕΕ, ΤΣΜΕΔΕ ΕΤΑΑ, όσο στην Ε.Ε, θα έχουμε πολλαπλάσια ισοδύναμα, από νέες επιχειρήσεις, θέσεις εργασίας και κύκλο εργασιών. Τα ταμεία αυτά είναι αυτασφάλισης και δεν είναι στο σύνταγμα η αυτασφάλιση. Αυθαίρετα νομοθετούν, χωρίς λογικά κριτήρια. Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και εθνική σύνταξη. ΜΕ 80 € το μήνα υποχρεωτική εισφορά, ΤΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΤΕΒΕ – ΟΑΕΕ: είναι 1 δις € έσοδα, και 500.000 θέσεις εργασίας, νέες, αλλά και από λουκέτα που δεν θα μπούνε = πολλαπλάσια ισοδύναμα.
      https://www.youtube.com/watch?v=Je35NZhErQY Θα κάνουμε το μεγάλο βήμα-ανατροπή;

      Διαγραφή
  4. Βουλη, συζητηση περι ''Δικαιοσυνης'': Θλιβερο θεαμα, που πιστοποιει την ανικανοτητα των πολιτικών-κομματικών ''συμμοριών'' Ελλαδας

    Οσοι ζουμε εκτος Ελλαδας για πανω απο μια δεκαετια και ειδαμε τηλεοπτικα απο το ''καναλι της Βουλης'' την ''συζητηση περι Δικαιοσυνης, διαφθορας, διαπλοκης'', την Τριτη 29 Μαρτιου 2016, συνειδητοποιησαμε οτι οι πολιτικοι της Ελλαδας, χωρις εξαιρεσεις, ειναι, οχι μονο ανικανοι αλλα και ξευτελιζμενοι.

    Με ''κοκορομαχιες'' προσπαθησαν να εξαπατησουν αφελεις, την ώρα που η Ελλαδα καταστρεφεται ολικα απο τα ''μνημονια'' των ψευτών και απατεώνων. Μιλουσαν με αναμασηματα, επαναλαμβανοντας γεγονοτα ηδη γνωστα για διαπλοκη-διαφθορα, αλλα ουσιαστικα ΔΕΝ τις αγγιξαν, δεν τις αγγιζουν, επειδη ΟΛΟΙ συμπλεουν με αυτες, συμμετεχοντας στις διαχρονικες ανομιες και φοβουμενοι ποινικες ευθυνες. Λειτουργουν σαν τους ''μαφιοζους'', με τον ''νομο της σιωπης'', εκβιαζοντας, παραπλανώντας. Οι χαμηλου επιπεδου και ικανοτητας πολιτικοι, αποδειξαν οτι ειναι επιζημιοι για την Ελλαδα, ανικανοι να κανουν οτιδηποτε καλο για την χώρα.

    Το γεγονος οτι, το πολιτικο-κομματικο συστημα βρωμαει και καταστρεψε την Ελλαδα, ''το ξερουν και οι κοτες''. Και αναρωτιομαστε: Ολοι μιλουν για διαφθορα-διαπλοκη, αλλα ποια κυβερνηση τολμησε να τα βαλει ουσιαστικα-αποτελεσματικα με την διαφθορα και την διαπλοκη τα τελευταια 30 χρονια; Καμια, αφου ΟΛΕΣ οι ελληνικες κυβερνησεις των επιορκων, εξεθρεψαν την διαφθορα και ρημαξαν το Δημοσιο. Ψηφιστηκαν νομοι ολα αυτα τα χρονια, απο επιορκους εξαγoρασιμους βουλευτες, που απαλλασουν απο ποινικες ευθυνες την ''φαρα'' τους και τους ''νταβατζηδες'' τους, που ρημαξαν την χώρα. Γιατι δεν τους καταργησαν πριν, δεν τους καταργουν εστω και τώρα; Για ποια Δικαιοσυνη μιλουν; Την ανυπαρκτη, αυτη που ελεγχουν και συγκαλυπτει τις ανομιες; Αρα, ολοι ειναι ιδιοι, ευθυνοφοβοι, μετριοτητες, που μας κανουν να ντρεπομαστε για τα αδιορθωτα χαλια τους, οσοι 'Ελληνες ζουμε εκτος Ελλαδας.

    Το θλιβερο, απαισιο θεαμα στην Βουλη, μας επεισε οτι η Ελλαδα, με ολους τους αστειους-θεατρινους ευθυνοφοβους νανο-πολιτικους της, ΔΕΝ εχει μελλον, δεν θα βγει απο την κριση. Η περιφημη συζητηση περι ''Δικαιοσυνης'' στην Βουλη για να ''φανατιστουν'' οι ''οπαδοι'' των κομματων για να ξεχνουν τα οικονομικα χαλια, δηλ. ο... ''σοφος λαος'' που πληρώνει τώρα για τις διαχρονικες επιλογες του, επεισε ειδικα τον αποδημο Ελληνισμο, οτι, η πατριδα κινδυνευει απο το καταστροφικο, πολιτικο-κομματικο κατεστημενο της.

    Μια χώρα ειναι διεφθαρμενη, οταν δεν λειτουργει η Δικαιοσυνη. Kαι στην Ελλαδα, οι πολιτικες-κομματικες συμμοριες, φροντισαν να μην λειτουργει η Δικαιοσυνη, αφου καταντησε σαν κι αυτους: Ελεγχομενη και διαπλεκομενη.

    Δημητρη ηρθε η ωρα να σηκωσεις μπαιρακι, περα απο τις ομιλιες ξερεις πολυ καλα τι πρεπει να κανεις, μπας και ξυπνησουν οι κοιμισμενοι Ελληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή