Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Η Κατσανέβεια εκδοχή της πολιτικής και των συμφερόντων Σόιμπλε...

Καθώς ο κόσμος όλο και περισσότερο δεν αντέχει άλλο την αδιέξοδη και ολοκληρωτικά καταστροφική κατάσταση, τόσο περισσότερο κερδίζει έδαφος η μόνη εναλλακτική. Η καταγγελία και διαγραφή του χρέους μαζί με την έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ, προκειμένου με δημοκρατία, εθνική ανεξαρτησία και εθνικό κρατικό νόμισμα, να χρηματοδοτηθεί η ανοικοδόμηση της χώρας υπέρ της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού.
Όσο λοιπόν εντείνεται η διάθεση του λαού μας να ξεφύγει από το κρεματόριο του νέου ευρωπαϊκού ράιχ, τόσο περισσότερο το σύστημα μαύρης προπαγάνδας ψάχνει για λαγούς. Τέτοιος λαγός ήταν και παραμένει ο κ. Κατσανέβας. Με την ιδιότητα λοιπόν του λαγού εμφανίστηκε χθες το βραδυ στο Αποκαλυπτικο Δελτιο του κ. Μυλωνακη στο Αρτ, όπου έδωσε τα ρέστα του. Η ανοησία ξεπέρασε κάθε προηγούμενο όριο.

Στόχος ήταν και είναι να αμαυρωθεί η πρόταση περί εθνικού νομίσματος. Έτσι ο εν λόγω κύριος που χειροκρότησε την πρόταση ολοκαυτώματος της Ελλάδας, που έγινε γνωστή ως Grexit του Σόιμπλε, μας μίλησε περι έκδοσης εθνικού νομισματος με κλειδωμενη ισοτιμια 30% κατω απο το ευρω.
Με άλλα λόγια, τι προτείνει ο ιδρυτής της Δραχμής 5 Αστέρια; Να δεθεί η νέα δραχμή με το ευρώ. Και μάλιστα με υποτίμηση 30%. Δεν θα ρωτήσουμε γιατί με υποτίμηση; Γιατί κατά 30% κι όχι 10%, ή 50%, ή 200%; Κάτι έπρεπε να πει και πέταξε μια μπούρδα. Ο πρώτος είναι, ή ο τελευταίος, που δεν ξέρει τι λέει;
Το χοντρό είναι άλλο. Από πού κι ως πού κλείδωμα της ισοτιμίας της νέας δραχμής με το ευρώ; Γιατί όχι κλείδωμα με το δολάριο στο οποίο αποτιμώνται το 85% των εξωτερικών συναλλαγών της χώρας; Γιατί κλείδωμα;
Κλείδωμα ενός νομίσματος είτε με τον χρυσό, είτε με άλλο διεθνές, ή παγκόσμιο νόμισμα, δεν εξασφαλίζει καθόλου τη σταθερότητα αυτού του νομίσματος. Απλά δένεις το νόμισμά σου στο άρμα ενός άλλου νομίσματος, που δεν μπορείς να ελέγξεις ή έστω να επιρεάσεις σαν οικονομία. Κι έτσι το νόμισμά σου γίνεται πολλαπλά ευάλωτο.
Αν κάτι έπεισε τους σκεπτόμενους οικονομολόγους από την εποχή της κατάρρευσης του χρυσού κανόνα, είναι ότι το νόμισμα - ειδικά το εθνικό νόμισμα των πιο αδύναμων οικονομιών - δεν πρέπει επ' ουδενί να κλειδώνει την ισοτιμία του με τον χρυσό, ή άλλο ισχυρότερο νόμισμα. Η συνταγή αυτή ισοδυναμεί με καταστροφή.
Υπάρχει περίπτωση οικονομίας που να κλείδωσε το νόμισμά της με άλλο ισχυρότερο νόμισμα, ή με το χρυσό και να μην πέρασε των παθών της τον τάραχο; Δεν υπάρχει ούτε ένα παράδειγμα.
Γιατί; Με το κλείδωμα της ισοτιμίας θα υποχρεωθείς να δαπανάς τεράστια συναλλαγματικά αποθεματικά για την υποστηρίξεις κάθε φορά που οι διεθνείς αγορές παίρνουν τα κάτω τους και οι κερδοσκόποι θα σορτάρουν το ευρώ, το δολάριο, το χρυσό, ή όποιο άλλο νόμισμα έχεις κλειδώσει το δικό σου.
Τα κερδοσκοπικά σκαμπανευάσματα της διεθνούς αγοράς συναλλάγματος δεν τα άντεξαν ούτε καν οι μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου όταν είχαν κλειδώσει τα νομίσματά τους με το χρυσό. Το ίδιο δεν άντεξε το σύστημα του Μπρέτον Γούντς, όπου η δραχμή του Μαρκεζίνη είχε κλειδωθεί με το δολάριο στα 30:1 για σχεδόν 20 χρόνια. Το σύστημα κατέρρευσε το 1973.
Με τη δραχμή μάλιστα να μετατρέπεται σε έρμαιο μιας διαρκούς διολίσθησης και υποτίμησης. Πολιτική που οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης ασκούσαν ανελλειπώς προς όφελος κυρίως του ξένου κεφαλαίου και των ντόπιων ολιγαρχών, με τα θυσαυροφυλάκιά τους τίγκα σε χρυσό και συνάλλαγμα.
Όλα βέβαια στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, η οποία αντί να βελτιώνεται - όπως ισχυρίζεται ο γνωστός αστικός μύθος - πήγαινε από το κακό στο χειρότερο. Ειδικά όταν η ελληνική οικονομία εντάχθηκε ως "ισότιμο μέλος" στην ΕΟΚ.
Όμως, ας γίνουμε η εξαίρεση. Ας είμαστε εμείς οι μόνοι που θα πάρουν σοβαρά τον κ. Κατσανέβα. Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι κλειδώνουμε την ισοτιμία της νέας δραχμής με το ευρώ. Δεν έχει καμιά σημασία σε ποιά ισοτιμία την κλειδώνουμε. Ακόμη κι 1:1 την κλειδώσουμε τα αποτελέσματα θα είναι το ίδιο τραγικά.
Έχει υπολογίσει ο κ. Κατσανέβας πόσα συναλλαγματικά αποθέματα θα χρειαστούν ώστε να υποστηριχθεί η κλειδωμένη ισοτιμία; Να σημειώσουμε ότι για να αντέξουν οι οικονομίες που είχαν κλειδώσει στα πλαίσια του Μπρέτον Γουντς το νόμισμά τους με το δολάριο, είχε δημιουργεί το ΔΝΤ ώστε να τις συνδράμει άμεσα με ποσότητες δολαρίων. Για να μην αναγκαστούν και σπάσουν το κλείδωμα.
Τη δεκαετία του '90 που έφτασε στο αποκορύφωμά της η δολαριοποίηση των εξαρτημένων χωρών της Λατινικής Αμερικής και της Ασίας - με κλείδωμα των νομισμάτων τους με το δολάριο - είχαν υποχρεωθεί οι οικονομίες τους να συντηρούν τέραστια συναλλαγματικά αποθεματικά. Κι επειδή καμιά τους δεν μπορούσε να τα συντηρήσει από το εξωτερικό τους ισοζύγιο, αναγκάστηκαν και προχώρησαν σε διαρκείς δανεισμούς σε συνάλλαγμα από τις διεθνείς αγορές. Έτσι κατέρρευσαν οι λεγόμενες Ασιατικές Τίγρεις το 1998, η Ρωσία, η Αργεντινή το 2001, κοκ.
Πόσα λοιπόν συναλλαγματικά αποθέματα θα πρέπει να συντηρεί η κεντρική τράπεζα προκειμένου να διατηρεί το κλείδωμα της ισοτιμίας; Πού θα τα βρούμε; Ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι θα υπάρξει πλεόνασμα στο εξωτερικό εμπόριο, θα πρέπει να υποθέσει κανείς ότι θα είναι αφύσικα υψηλο προκειμένου να καλύπτει τις ανάγκες αποθεματικών.
Κι επειδή κανείς στα σοβαρά δεν μπορεί να υποθέσει κάτι τέτοιο, τουλάχιστον για τα πρώτα χρόνια, μένει η άλλη εναλλακτική. Τα νέα δάνεια. Από που; Από τις διεθνείς αγορές κεφαλαίου και μάλιστα σε σκληρό νόμισμα.
Τι προτείνει δηλαδή ο κ. Κατσανέβας; Τη απόλυτη συνταγή για τη χρεοκοπία της Ελλάδας και με τη δική του νέα δραχμή.
Ας σημειώσουμε επίσης ότι η βρετανική λίρα δεν μπόρεσε να υποστηρίξει ούτε καν την παραμονή της στο ευρωπαϊκό νομισματικό φίδι, όταν οι κερδοσκόποι την σορτάρισαν άγρια το 1992. Σκέψου δηλαδή τι επικίνδυνη μπούρδα προτείνει ο κ. Κατσανέβας.
Βέβαια, υπάρχει και το πολιτικό ζήτημα. Η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ και θα διαγράψει τα χρέη της, για να κάνει τι; Να κλειδώσει τη νέα δραχμή της με το ευρώ, δηλαδή να παραδώσει την σταθερότητα του νομίσματός της στην ΕΚΤ. Και προκειμένου να υποστηρίξει την κλειδωμένη ισοτιμία, θα πρέπει να παρακαλά τους διεθνείς τοκογλύφους να της δώσουν νέα δάνεια. Υπάρχει πιο πολιτικά και οικονομικά διαστροφική πρόταση;
Η διαμόρφωση της ισοτιμίας της νέας δραχμής θα πρέπει να είναι ελεύθερη. Καμιά ένταξη σε κλειστά συστήματα ισοτιμιών. Κανένα κλείδωμα με κανένα νόμισμα. Πρέπει να είναι προστατευμένη από τους διεθνείς κερδοσκόπους. Δηλαδή να μην είναι διαθέσιμη στη διεθνή αγορά συναλλάγματος (forex). Τουλάχιστον τα πρώτα χρόνια μέχρι να ολοκληρωθεί η ανοικοδόμηση και να εξασφαλιστεί η ταχύρυθμη άνοδος της ελληνικής οικονομίας.
Και φυσικά ελεύθερη ρύθμιση των ισοτιμών όχι με βάση ένα διεθνές νόμισμα, αλλά με ένα καλάθι νομισμάτων σύμφωνα με το μίγμα διεθνών οικονομικών συναλλαγών της χώρας. Μόνο έτσι θα υπάρξει συναλλαγματική σταθερότητα.
Όλα αυτά βέβαια δεν ενδιαφέρουν καθόλου τον κ. Κατσανέβα. Ούτε τα καταλαβαίνει. Ονειρεύεται την επάνοδο στην κατάσταση της παλιάς δραχμής. Τότε που η δραχμή ήταν ο φορέας του πιο ασύστολου δανεισμού για τον πλουτισμό της διεφθαρμένης οικονομικής και πολιτικής ολιγαρχίας της μεταπολίτευσης.
Χώρια που οι ιδέες του είναι ό,τι καλύτερο για την προετοιμασία του Grexit τύπου Σόιμπλε. Γι' αυτό και ο κ. Κατσανέβας φρόντισε να ξεκαθαρίσει ότι ίδιος και η κίνησή του είναι λαγός και "δεν φτανει στα ακρα οπως καποιων αλλων, που ειναι παρα πολυ επικινδυνοι."
Δεν ξέρουμε ποιούς εννοούσε ο κ. Κατσανέβας. Το σίγουρο είναι ότι ο ίδιος δεν θέλει να φτάσει στα "άκρα", δηλαδή στην λύτρωση της Ελλάδας από τα χρέη κι ολόκληρο το απόλυτα διεφθαρμένο οικονομικό και πολιτικό σύστημα λεηλασίας αυτής της χώρας και του λαού της.
Δεν πρόκειται ο κ. Κατσανέβας να φτάσει στα "άκρα", δηλαδή στη διεκδίκηση της δημοκρατίας, της εθνικής ανεξαρτησίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης για τον ελληνικό λαό. Θα φροντίσει, ακόμη κι να μας πάνε σε νέα δραχμή - όπως την παλιά δραχμή της ναζιστικής κατοχής, δηλαδή σαν αυτή που θέλει το γεράκι από το Βερολίνο - να συνεχιστεί το καθεστώς υποτέλειας, χρεοκοπίας και κατοχής.
Και να είστε σίγουροι. Όσο ο λαός μας θα τινάσει από πάνω του τα δεσμά της παραπληροφόρησης, της τρομοκρατίας και της φοβίας, τόσο περισσότερο λαγοί σαν τον κ. Κατσανέβα θα εμφανίζονται με προτάσεις δήθεν εθνικού νομίσματος. Για να τους βλέπει ο κόσμος και να αισθάνεται ασφαλής μέσα στο ευρώ. Κι όταν θα έρθει η ώρα να του φορέσουν την κατοχική δραχμή του Σόιμπλε, να την μπερδέψει με την αναγκαία νέα δράχμη της απελευθερωμένης Ελλάδας.

15 σχόλια:

  1. κ. Καζάκη, Επιγραμματικά μερικές πολιτικές σκέψεις
    1 Να πληρώσει η Ευρώπη τη μνημονιακή ζημιά που προξένησε στη Χώρα. Ένας σοβαρός λόγος που οι Έλληνες δεν ενθουσιάζονται με την ιδέα της διαγραφής του Χρέους, είναι ότι το θεωρούν μπαταξιλίκι, το ελληνικό φιλότιμο βλέπεις, όσο κι αν τα επιχειρήματά είναι πολύ ισχυρά. Θα μπορούσαμε εδώ εναλλακτικά να παραθέσουμε την ιδέα του συμψηφισμού από το ένα μέρος του Χρέους και από την άλλη των τεράστιων μνημονιακών ζημιών πού έχουν καταστρέψει και υποθηκεύει τη Χώρα μας. Η ιδέα αυτή θα ενισχύσει πάρα πολύ και την επιχειρηματολογία επιστροφής σε εθνικό νόμισμα
    2 ΔΡΑΚΟΝΤΕΙΟΙ ΝΟΜΟΙ: Κάθε χρόνο χάνονται 1800 Έλληνες στα τροχαία. Πρίν 2-3 χρόνια είχαμε 2000 νεκρούς, χώρια τους βαριά τραυματίες και τους ακρωτηριασμένους και θεωρήθηκε ….πρόοδος ο περιορισμός στους 1800. Που πάμε; Μία κωμόπολη ξεκληρίζεται κάθε χρόνο και δεν ιδρώνει κανενός το αυτί και αυτό γιατί δεν υπάρχει πολιτικό κόστος. Αυτό από μόνο του συνιστά τραγωδία που το Χρέος ωχριά μπροστά της. Τι χρειάζεται; Ένας δρακόντειος νόμος(ΔΝ) που θα ΜΗΔΕΝΊΣΕΙ τα δυστυχήματα σε λίγους μήνες. Ακόμη δρακόντειοι νόμοι γιά τον παρασιτισμό και τη διαφθορά, για την ευταξία και τον πολιτισμό, για την ασφάλεια και τη δικαιοσύνη, για τα κυκλώματα των νονών και των ναρκωτικών…. και γίναμε παρθεναγωγείο! Απαραίτητη προϋπόθεση φυσικά αποτελεί μια σοβαρή, πολυκομματική, δημοκρατική κυβέρνηση αποτελούμενη από νέες άφθαρτες πολιτικές, πατριωτικές δυνάμεις, αλλά πρίν απ΄ αυτό ένα συνειδητοποιημένο και αποφασισμένο λαό, λίγο δύσκολα πράγματα βέβαια, αλλά όχι αδύνατα.
    3 ΥΓΕΙΑ: Το βάρος στην πραγματική ΠΡΟΛΗΨΗ με έμφαση στην υγιεινή ζωή και διατροφή, άσκηση, σχολικός αθλητισμός, συστηματική ενημέρωση των πολιτών κλπ διά…νόμου έν ανάγκη. Οι καταχρήσεις προξενούν όλες τις ασθένειες, όχι τα μικρόβια. Εκτός από την τεχνητή ανοσία υπάρχει και η φυσική ανοσία. Οι Έλληνες πρέπει να μάθουν να είναι… υγιείς παιδιόθεν !!
    4. ΓΕΩΡΓΙΑ: Μήτηρ και τροφός πάσης επιστήμης και τέχνης. Εγκατάλειψη των μονοκαλλιεργειών που έχουν καταστρέψει την γονιμότητα του εδάφους, αύξησαν τις ασθένειες φυτών και ανθρώπων, κατέστησαν έρμαια τους γεωργούς στους εκβιασμούς της αγοράς. Προώθηση της ΠΟΛΥΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ, φυσικής καλλιέργειας για αυτάρκεια (με πολλές και μικρές παραγωγές όλο το χρόνο) και υγεία και ποιοτικές εξαγωγές.
    5.ΠΑΙΔΕΙΑ: Παιδεία μετάληψις αγιότητος εστί ( Ιερός Χρυσόστομος)
    6.ΒΟΥΛΗ-ΘΕΣΜΟΙ : Βουλευτές χωρίς ασυλίες και προνόμια, που διατηρούν τα επαγγέλματά τους, ενημερώνονται, ψηφίζουν ηλεκτρονικά, παίρνουν ένα λογικό επίδομα εξόδων, υπόκεινται θεσμικά στον έλεγχο των πολιτών, οι οποίοι πολίτες επίσης υποχρεούνται θεσμικά στον έλεγχο και των τριών εξουσιών και τη συμμετοχή στα κοινά.
    7. ΠΑΡΑΓΩΓΗ : Χρήσιμα-ποιοτικά προϊόντα, χρήσιμες-ποιοτικές υπηρεσίες
    Ζαχαρίας Χαιρέτης, 020216

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Giasou re dimitrara,ise o monos anthropos pou akoma se afti tin kakomira eladitsa,me kani perifano pou ime elinas,giati mesa mou thelo na pistevo oti aftos o laos pou evgale sokrati,asklipio,platona k.l.p.,den ehi gini toso ilithios////Me lene ermi ke meno stin rodo,ke opios theli na mou apantisi shetika me sena,ton perimeno.Se efharisto pou mas diafotizis me tis ekpliktikes gnosis sou,nase kala.Me megali ektimisi,ermis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πιστεύετε ακόμα στην δέσμευση χρημάτων η κ κινήτων αξιών απο της τράπεζες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κ.Καζακη, αν δεν κανω λαθος ο κ. Κατσανεβας ειναι μεσα στους παλιους βουλευτες που ζητουσαν κατι αναδρομικα, πως ειναι δυνατον να εμπιστευθουμε εναν τετοιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλά ο γραφικός απαίδευτος μυλωνάκης πουλάει υαλουρονικά στο δελτίο του ΑΡΤ, όλοι έχουν γίνει π-όρνες για να μας πάρουνε τα λεφτά στα χρεωκοπημένα κανάλια τους. δεν είναι να τους παίρνει κάποιος στα σοβαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δημήτρη σε άκουσα στην εκπομπή της ertopen, Πολιτικοί Διάλογοι να λες πως με την επιστροφη σε εθνικό νόμισμα το εισόδημα του λαού θα διπλασιαστεί μέσα σε 24 ωρες.
    Πως μπορεί να γίνει αυτό ; Δηλ. θα διπλασιαστούν οι μισθοί; Ο άνεργος ;
    Μάλιστα ξεκίνησες την εκπομπή λέγοντας πως δεν χρειάζονται άλλες θυσίες απο τον Έλληνα σε αντίθεση με τους ισχυσρισμούς των πολιτικών.
    Η ερώτηση γίνεται καλοπροαίρετα, αν μπορείς εξήγησε με λίγα λόγια.
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από τη στιγμή που το κράτος θα έχει το αποκλειστικό δικαίωμα να δημιουργεί χρήμα, έναντι του Ντράγκι, τι το εμποδίζει να πιστώσει στο λογαριασμό των συνταξιούχων και των νοικοκυριών με εισόδημα κάτω από το όριο φτώχειας το απαραίτητο εισόδημα; Κι αυτό μπορεί να γίνει από το πρώτο 24ωρο. Απλά η κυβέρνηση θα δώσει εντολή και θα πιστωθεί στους λογαριασμούς ταμιευτηρίου των δικαιούχων το επιπλέον εισόδημα. Αυτό που δεν θα μπορεί να γίνει από το πρώτο 24ωρο είναι να αντλήσεις το εισόδημα αυτό από το γκισέ ή τα ΑΤΜ σε τραπεζογραμάτια. Γιατί τα επιπλέον τραπεζογραμμάτια ευρώ, μπορούμε να τα προμηθευτούμε μόνο από την ΕΚΤ. Κι εμείς θα έχουμε ανακοινώσει ότι φεύγουμε. Το εισόδημα από τους λογαριασμούς οι δικαιούχοι θα το χρησιμοποιήσουν με χρεωστικές κάρτες, ή με ειδικά καρνέ με αντίστοιχη αξία τραπεζογραμματίων ευρώ. Επίσης και με την έκδοση μεταλλικών νομισμάτων μεγαλύτερης ονομαστικής αξίας από 2 ευρώ. Το τελευταίο το κάνει η Γαλλία και η Αυστρία ήδη από το 2009.

      Διαγραφή
    2. Αν και συλλέκτης νομισμάτων/χαρτονομισμάτων, αυτό δεν το γνώριζα. Μιλάτε για έκδοση κερμάτων ευρώ, π.χ 1,5 ευρώ ή 2,5 ευρώ με μέταλλο πλην των πολύτιμων; Έχετε κάποιο παράδειγμα ή και εικόνα, για να το ψάξω και λίγο μόνος μου; Ευχαριστώ.

      Διαγραφή
    3. Πρόκειται για κέρματα με ονομαστική αξία 5, 10 και 20 ευρώ με ελάχιστη περιεκτικότητα σε ασήμι. Τόσο ώστε να δικαιολογήσουν την έκδοσή τους ως "συλλεκτικά", αν και τα χρησιμοποιούν στις εσωτερικές συναλλαγές τους. Φωτογραφία δεν έχω, αλλά διαθέτω τέτοια νομίσματα.

      Διαγραφή
    4. Α, για τα ασημένια μιλάτε. Αυτά από την αρχή του ευρώ εκδίδονται. Έχω κι εγώ δύο γερμανικά. Εντάξει, ευχαριστώ πολύ

      Διαγραφή
  7. κ. Καζάκη επειδή δεν είμαι οικονομολόγος, δεν καταλαβαίνω αν η πρότασή σας είναι η ίδα με του κ. Σόιμπλε ? http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1396096/soimple-dyskolh-h-anakampsh-ths-elladas-horis.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η πρόταση Σόιμπλε βασίζεται στην επιβολή ειδικού καθεστώτος της Ελλάδας εντός ΕΕ. Εισαγωγή δεύτερου νομίσματος εσωτερικών συναλλαγών, δίπλα στο ευρώ και συνεχιση της "επιτήρησης" από τους δανειστές.
      Η δική μας πρόταση είναι ριζικά διαφορετική.
      1. Καταγγελία δανειακών συμβάσεων και ου συνόλου του χρέους ως παράνομων και απεχθών με βάση τους κανόνες διεθνούς δικαίου. Για να γίνει δυνατή μια τέτοια πράξη κυριαρχίας της χώρας μας, θα πρέπει να επικαλεστεί άμεσα στο άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβώνας και να αποχωρήσει από την Ε.Ε..
      2. Εθνικοποίηση της ΤτΕ και άμεση πτώχευση των συστημικών τραπεζών με δημόσιο έλεγχο και εκκαθάριση με τη συνδρομή και της δικαιοσύνης. Σβήσιμο των χρεών σε νοικοκυριά, μικρομεσαίους, ελευθεροεπαγγελματίες, αγρότες.
      3. Εισαγωγή νέου εθνικού κρατικού νομίσματος, νέας δραχμής σε αντικατάσταση του ευρώ στις εσωτερικές συναλλαγές.
      4. Άμεση παροχή πραγματικού εισοδήματος, που θα καλύψει το έλλειμμα στον οικογενειακό προϋπολογισμό.
      5. Έλεγχος κίνησης του κεφαλαίου και υψηλή φορολογία για τα κεφάλαια που έφυγαν από την Ελλάδα και "πάρκαραν" στο εξωτερικό. Όπως επίσης και στα κεφάλαια που έρχονται από το εξωτερικό με σκοπό την αντιπαραγωγική κερδοσκοπία στο εσωτερικό.
      6. Εφαρμογή καθεστώτος επιλεκτικής ανταγωνιστικής προστασίας υπέρ της εγχώριας παραγωγής από τον ανταγωνισμό των εισαγωγών και των πολυεθνικών.
      Αυτά σαν αρχή.

      Διαγραφή