Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Το χειρότερο κοινοβούλιο από την εποχή του εμφυλίου

Τα χθεσινά εκλογικά αποτελέσματα "αναβάθμισαν" το κοινοβούλιο από μνημονιακό σε ολοκληρωτικά κατοχικό. Κι ο λόγος είναι απλός. Δεν υπάρχει πλέον κανένα πολιτικο κόμμα στη σύνθεση της νέας Βουλής, που να θέτει - έστω και για το θεαθήναι - ζήτημα εθνικής κυριαρχίας, πραξικοπηματικής κατάλυσης του Συντάγματος, ή έστω ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τον ελληνικό λαό.

Όλα τα κόμματα της νέας Βουλής - μηδενός εξαιρουμένου - αποδέχονται την κατάλυση της κρατικής υπόστασης της Ελλάδας και την άσκηση κατοχής από τους Θεσμούς της ευρωζώνης. Ούτε που νοιάζονται για το αν τηρείται έστω και στο ελάχιστο η συνταγματική τάξη στη χώρα, αν υφίσταται έστω και στοιχειωδώς κράτος δικαίου για τους πολίτες. Το μόνο δίκαιο που αναγνωρίζουν, είναι το δίκαιο του δυνάστη, του ισχυρού, δηλαδή των επιτελείων της ευρωζώνης.


Σκεφτείτε κατάντια. Οι μόνες δυνάμεις που στο νέο κοινοβούλιο καλούνται να υπερασπιστούν τη συνταγματική έννομη τάξη από τη χούντα των μνημονίων, είναι η ΧΑ και το ΚΚΕ. Δηλαδή δυο κόμματα που δεν δίνουν την ελάχιστη σημασία στην κατοχύρωση συλλογικών και ατοιμικών δικαιωμάτων. Το μεν ένα, η ΧΑ, γιατί ποθεί την ολική επαναφορά του "εθνικιστικού κράτους", δηλαδή όπως ήταν το κράτος κατά τον εμφύλιο. Ενώ το ΚΚΕ θεωρεί ότι συμβαίνει ως νομοτέλεια του καπιταλισμού κι επομένως του είναι παντελώς αδιάφορο.

Ένα δεύτερο σοβαρό αποτέλεσμα είναι το γεγονός ότι το εθνικό νόμισμα και μαζί του το αίτημα της εθνικής ανεξαρτησίας, της δημοκρατίας, αλλά και της καταγγελίας του χρέους ως παράνομου με βάση το διεθνές δίκαιο, δεν έχουν πλέον κανένα εκπρόσωπο στη νέα Βουλή. Δεν υπάρχει πλέον κανένα κόμμα ενάντια στο ευρώ. Κι αυτό θα ανοίξει μια νέα περίοδο ακόμη χειρότερων αποκλεισμών, ίσως και αστυνομικών μέτρων εναντίον όσων επιμένουν ότι μόνο με την έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ, μπορεί να υπάρξει έστω μια πιθανότητα διεξόδου.

Με εξαίρεση τα χρόνια του εμφυλίου, δεν μπορώ να σκεφτώ άλλη ιστορική περίοδο με χειρότερη σύνθεση κοινοβουλίου. Η μεγάλη κατάκτηση των ξένων κέντρων δεν είναι η επικράτηση των πιο αδίστακτων, ανελέητων και τυχοδιωκτικών στοιχείων που διαθέτει ο βόθρος της εγχώριας πολιτικής από τον Τσίπρα και τον Καμμένο έως τον Λεβέντη, αλλά ο αποκλεισμός κάθε αληθινά αντιπολιτευτικής φωνής στο καθεστώς κατοχής.

Σχεδόν έξι χρόνια μετά το πρώτο μνημόνιο, οι δανειστές και οι Θεσμοί της ευρωζώνης, έχουν το πιο εθελόδουλο κοινοβούλιο και ταυτόχρονα τους αναγκαίους πολιτικούς συσχετισμούς για να περάσουν ότι δεν μπορούσαν μέχρι σήμερα. Από εδώ και μπρος αρχίζει η Τελική Λύση για τους Έλληνες. Τώρα θα μάθουμε όλοι στην πράξη τι σημαίνει σφαγείο. Όχι μόνο για τις συντάξεις, τις δουλειές, τα μεροκάματα, αλλά για ολόκληρη τη χώρα.

Το αποτέλεσμα αυτό ήταν πρώτα και κύρια προϊόν της μαζικής αποχής. Όσοι υποστήριξαν συνειδητά την αποχή ως πολιτική πράξη, έπαιξαν επάξια τον ρόλο τους ως Πέμπτη Φάλαγγα. Μ' αυτούς, όπως και με όσους εντάχθηκαν στα ψηφοδέλτια των κομμάτων της κατοχής, μας χωρίζει αίμα. Το αίμα χιλιάδων συνανθρώπων μας, συμπατριωτών μας.

Το 2015, σύμφωνα με τα ληξιαρχεία, θα έχουμε μεταπολεμικό ρεκόρ θανάτων στην πατρίδα μας, χάρις στην ολοκληρωτική απαξίωση των κοινωνικών υποδομών υγείας στη χώρα μας. Αλλά ποιός νοιάζεται; Πάντως όχι όλοι εκείνοι που συχνοτίζονται με τους δημίους της χώρας μας, ή καλούσαν τον λαό σε αποχή για να διευκολύνουν το καθεστώς κατοχής.

Από πολιτική, εθνική και ταξική άποψη η αποχή σ' αυτές τις εκλογές έχειτην ίδια σημασία με την αποχή στις βουλευτικές εκλογές της 31ης Μαρτίου 1946. Όπως τότε η αποχή του 50% - που λανθασμένα προκάλεσε το ΕΑΜ - άνοιξε το δρόμο στην κλιμάκωση του εμφυλίου, έτσι και η τωρινή αποχή. Γέννησε μια Βουλή ικανή ακόμη και να αιματοκυλήσει τον λαό με τα όπλα. Με ξένα όπλα. 

Με όλους αυτούς λοιπόν μας χωρίζει αίμα. Πολύ περισσότερο όταν αρχίζει να επικρατεί στον κόσμο η κοινωνική ηθική της εθελοδουλείας. Ο Ετιέν ντε λα Μποεσί είχε μιλήσει γι' αυτήν στην Πραγματεία περί εθελοδουλείας, που γράφτηκε τον 16ο αιώνα. Για φανταστείτε κατάντια. Να εξηγεί την κοινωνική και πολιτική συμπεριφορά των Ελλήνων σήμερα, ένα δοκίμιο του 16ου αιώνα.

Η υποτέλεια, έγραφε ο Μποεσί, ενισχύεται όταν οι άνθρωποι ανατρέφονται υπό καθεστώς υποταγής. Οι άνθρωποι έχουν εκπαιδευτεί να λατρεύουν τους άρχοντες,δηλαδή  αυτούς που κατέχουν την εξουσία. Κι ενώ η ελευθερία έχει ξεχαστεί από τους πολλούς, υπάρχουν πάντα μερικοί που ποτέ δεν θα υποταχθούν. Και απ' αυτούς η εξαρτάται η πρόοδος του ανθρώπου.

Όταν κυριαρχεί η εθελοδουλεία, ακόμη και η μεγαλύτερη διαστροφή της ανθρώπινης φύσης, φαίνεται σαν κάτι το φυσιολογικό και το δεδομένο. Η κοινωνική ηθική της εθελοδουλείας, δεν είναι παρά η κοινωνική ηθική του αλήτη. Κι ο αλήτης ξέρει μόνο να αρπάζεται από τις καταστάσεις, αδιαφορόντας για τις συνέπειες, αλλά και για όλους τους άλλους. Η πολιτική αδιαφορία και η αποθέωση της πάρτης μου, είναι το raison d'etre της αλήτικης ηθικής. Κι αυτή δυστυχώς τείνει να κυριαρχήσει στην ελληνική κοινωνία.

Αν τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν, έγραφε ο Μποεσί, πρέπει κανείς να συνειδητοποιήσει το βαθμό στον οποίο τα θεμέλια της τυραννίας βρίσκονται στα εκτεταμένα δίκτυα των διεφθαρμένων ανθρώπων που ενδιαφέρονται για τη διατήρηση της τυραννίας. Κι αυτά τα έγραφε για τη Γαλλία του 16ου αιώνα, αλλά ισχύουν απόλυτα και για την Ελλάδα του σήμερα. Επομένως η δουλειά όσων αγωνίζονται για να αλλάξουν ριζικά τα πράγματα, οφείλει να είναι όχι απλά πολιτική, αλλά βαθύτατα διαφωτιστική. Η μάχη συνεχίζεται.


Μέσα στη θλίψη της απέραντης μετριότητας, που μας πνίγει από παντού, παρηγοριέμαι ότι κάπου, σε κάποιο καμαράκι, κάποιοι πεισματάρηδες αγωνίζονται να εξουδετερώσουν τη φθορά. Οδυσσέας Ελύτης.

60 σχόλια:

  1. "...σημερα που σαπιζει ο κοσμος, η ατιμια και ο συμβιβασμος εξευτελιζουν και τις πιο γενναιες ψυχες, μια μοναχα τακτικη ειναι πρακτικη και συμφερει. Να'σαι ανενδοτος." Ν. Καζαντακης.
    Καλη λευτερια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είμαστε οι λιγότεροι αλλά είμαστε οι καλύτεροι! Θα βουλιάξουν σύντομα στα ίδια τους τα σκατά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το αποτελεσμα των εκλογών ηταν πραγματικά για τα πανηγύρια. Aκόμα και με αυτό το τρισάθλιο καλπονοθευτικό κυνοβουλευτικό συστημα, ο κόσμος θα μπορούσε άνετα να τους τιμωρήσει οπως εγινε στις πρωτες εκλογες του 2012 οταν η ΝΔ ειχε 18% και ο ΣΥΡΙΖΑ 16%.

    Δεν υπάρχει δικαιολογία για τη μαζική αποχή. `Πολλοι απο αυτους που δεν ψήφισαν είχαν ελπίδες απο τους γελοιους τσιπρο-μπαρουφάκηδες οτι θα τους "σωσουν" απο τη λιτότητα και απογοητεύτηκαν.

    Τωρα θα ακολουθήσει σφαγή.....







    Απογοητεύτηκαν απο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι πολίτες αδιαφόρησαν γιά τα μικρά και σημαντικά κόμματα με τίς φρέσκιες και λίαν αξιόλογες προτάσεις τους και απώλεσαν έτσι τη δυνατότητα να επιβάλλουν μιά ευρεία πολυκκοματική κυβέρνηση μέσα από την σύνθεση των προτάσεων πού θα επανέφερε τη δημοκρατία, τη συνταγματική νομιμότητα, και τη λαϊκή και εθνική ανεξαρτησία και στράφηκαν πάλι πρός τη ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΒΟΥΡΑ παλαιά και νέα η απήχαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η μαζική χρήση ψυχοτροπων ουσιών σε νερό και τροφές, σε συνδιασμό με άνω της μια ώρας της μέρα με τιβι και βλακοφον, έφεραν το λαό στη σημερινή κατάσταση φυτού. Μόνοι όσοι τρέφονταν με βιολογικά τρόφιμα, έπιναν νερό από μη μολυσμένες πηγές, δεν παρακολουθούσαν τηλεόραση και δεν έπεζαν με το βλακοφον τους, ψήφισαν αντιμνημονιακά.
      Ζούμε σε εποχές όπου η μαζική πλειοψηφία είναι ζόμπυ που, ή θα απέχουν από εκλογές ή θα ψηφίζουν νυχτοβατώντας προς τον τάφο τους.

      Η ζωή για τους ζωντανούς και ελεύθερους ανθρώπους είναι πλέον μια εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση.

      Διαγραφή
  5. (παρακαλώ κρατήστε αυτή τη βελτιωμένη εκδοχή του σχολίου μου και διαγράψτε το προηγούμενο, ευχαριστώ)

    Λοιπόν κατάρχάς να επισημάνω δύο θέματα:

    Το άρθρο σας ξεκινά με δεδομένο το θέσφατο ότι οι εκλογές είναι αξιόπιστες. Τόσο η διαδικασία της λίστας όσο και η ηλεκτρονική διαδικασία διευκολύνει θαυμάσια ένα εκλογικό πραξικόπημα. Είναι σημαντικό οι εκλογές να επανέλθουν στο αναλογικό, αποτελεί σοβαρή διεκδίκηση, και η ψηφοφορία να μη γίνεται με την αξιοπιστία της γιουροβίζιον. Δεν είμαστε καθόλου σίγουροι τι ψήφισε τελικά ο κόσμος ούτε ότι αυτά ήταν τα ποσοστά σας ή τα ποσοστά της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Κι όλο αυτό που είδαμε να μπαίνουν μόνο μνημονιακά κόμματα ή πχ το ΛΑΕ να χάνει επίσης προκλητικά για 0,1 είναι προκλητικά αναντίστοχο με αυτό που βλέπουμε γύρω μας. Νομίζω ότι τουλάχιστον το ΕΠΑΜ είναι υποψιασμένο σε τέτοιες μεθοδεύσεις. Σιγά μην διστάσουν τώρα που παίζονται δισεκατομμύρια. Και έχετε υπόψη σας ότι μετά το ΟΧΙ έπρεπε να λάβουν δραστικά μέτρα στο θέμα των εκλογών.

    Δεύτερον. Από εχθές όλα τα συστημικά ΜΜΕ παραληρούσαν να πάμε να ψηφίσουμε. Δεν το έκαναν για την πίστη στη δημοκρατία αλλά για να ενισχύσουν αυτό που είδαμε να συμβαίνει, να φανεί δηλαδή ότι δήθεν ο λαός ψήφισε μνημόνιο. Το όνειρό τους είναι να φαίνεται ότι ψηφίζουμε μνημόνια με τη θέλησή μας και η ήττα προέρχεται από εμάς τους ίδιους. Η αποχή μπορεί να αναγνωστεί όχι ως απάθεια αλλά ως εκλογική απεργία. Εκλογική απεργία σημαίνει ότι εγκαταλείπω την ιδέα ότι οι εκλογές δίνουν τη λύση, κατανοώ ότι είναι μία μέθοδος να ξεπλένονται τα μνημόνια και η διαπλοκή και πλέον αμφιβάλλω για την αξιοπιστία του συνόλου των ΜΜΕ και των κομμάτων. Και μετά έρχεται η κοινωνική έκρηξη. Πολλοί από εμάς ψηφίσαμε εξωκοινοβουλευτικά κόμματα όπως το δικό σας σαν μία εναλλακτική σε αυτή την εκλογική απεργία κι αποφύγαμε αυτά που μας κατεύθυναν τα συστημικά ΜΜΕ.

    Τέλος θέλω να επισημάνω κάτι που δεν λέγεται σχετικά με το ΚΚΕ. Κομμουνιστική δηλώνει και η Κίνα και είδαμε πως η ανίερη συμμαχία της με τον νεοφιλελευθερισμό οδήγησε στην εξαθλίωση των εργαζομένων στο όνομα του κέρδους. Με λίγα λόγια τόσο για το ΚΚΕ όσο και για τη ΧΑ τίποτα δεν μας διαβεβαιώνει ότι δεν θα άλλαζαν το πολίτευμα. Ούτως ή άλλως το ΚΚΕ το μόνο που επιθυμεί είναι να διατηρεί το πέντε τοις εκατό. Μόλις λίγο ανεβούν τα ποσοστά οι ηγέτες του τρελαίνονται και κάνουν ό,τι μπορούν για να ξαναπέσουν στα ίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μελετώντας τα λόγια του Ισλανδού, που μίλησε στο διεθνές συνέδριο του ΕΠΑΜ, διαπίστωσα ότι ο άνθρωπος, μας προσδιόρισε που βρίσκεται η Λύση του προβλήματος.
    Πήγε έξω από το Κοινοβούλιο και φώναζε κάθε μερα, τις πταίει, τι συμβαίνει και καταστρεφόμαστε,( ή φώναζε κάτι με παραπλήσιο νόημα).
    Στην αρχή ήταν μόνος, αλλά μετά άρχισαν γύρω του να μαζεύονται, πολύς κόσμος. Επειδή δεν γνώριζαν τι συμβαίνει και καταστρέφονταν, αποφάσισαν να καλούν κάθε Σάββατο απο ένα ομιλητή, που να τους εξηγήσει τί συμβαίνει και τι πρέπει να κάνουν για να σωθούν.
    Έτσι αποκτήθηκε, γνώση, ότι δεν πρέπει το κράτος να πληρώσει απο το φόρους το χρέος των ιδιωτικών Τραπεζων, και αφού κατάλαβαν τί συμβαίνει έκανα 3 δημοψηφίσματα και αρνήθηκαν την πληρωμή του χρέους. Πρώτα γνώση και μετά πράξη, όπως είχε πει ένας άλλος ομιλητής του συνεδρίου.
    Αρα πρώτα να θετουμε ερωτήματα, όπως
    πως λειτουργεί το ευρώ, και πώς η δραχμή;
    ποτε δημιουργειται ο πληθωρισμός, πότε ο αποπληθωρισμός, ποιά η σχεση τους με την παραγωγή, κλπ.
    Γιατί η Ισλανδία που έχει 330.000 κατοίκους μπορεί να διαγράψη το χρέος της και η Ελλάδα με 10.000.000 κατοίκους, δεν μπορεί;
    Πώς ανακτά η Ελλάδα την Εθνική της κυριαρχία εκτός Ε.Ε; κλπ
    Τα ερωτήματα, γίνονται για να αντιληφεί ο ομιλητής την άγνοιά του.
    Λίγα κύρια θέματα, για να αποκτηθεί γνώση και όχι πολλά γιατί θα προκαλέσουν σύγχιση στο μυαλό, και δεν θα μπορεί να αποφασίσει για την πράξη.
    Ο λαός μας θα ελευθερωθεί εύκολα διότι η μεγάλη αποχή, σημαινει ότι το 61,3 % του ΟΧΙ, συνεχίζεται. Οι απέχοντες δεν ψήφισαν γιατί δεν γνωρίζουν την λύση. Η υποδομή που έκανε το ΕΠΑΜ στα μέλη και στους φίλους του, με τα Σεμινάρια Απελευθέρωσης της Ελλάδας, τώρα θα καρποφορήσουν και θα απελευθερώσουν την Ελλαδα με της καρδιάς το πλήρωμα καιμε το Αίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. άσε τους ανθρώπους ήσυχους, αφεντικό, μην τους ανοίγεις τα μάτια· αν τους τ’ ανοίξεις, τι θα δουν; Την κακή τους και την ψυχρή! Ασ’ τα λοιπόν κλειστά να ονειρεύονται!
    Σώπασε μια στιγμή, έξυσε το κεφάλι, συλλογίζουνταν.
    -Εξόν, έκαμε τέλος, εξόν…
    -Τι; για να δούμε!
    -Εξόν αν, όταν θ’ ανοίξουν τα μάτια τους, έχεις να τους δείξεις ένα κόσμο καλύτερο…. Έχεις
    Δεν ήξερα… Ήξερα καλά τι θα γκρεμιστεί· δεν ήξερα τι θα χτιστεί απάνω στα γκρεμίσματα. Κανένας αυτό δε μπορεί να το ξέρει με σιγουράδα, συλλογιζόμουν· το πάλιό είναι χειροπιαστό, στερεωμένο, το ζούμε και το παλεύουμε κάθε στιγμή, υπάρχει· το μελλούμενο είναι αγέννητο, άπιαστο, ρεούμενο, είναι καμωμένο από το υλικό που πλάθονται τα όνειρα, ένα σύννεφο και το χτυπούν δυνατοί ανέμοι- ο έρωτας, η φαντασία, η τύχη, ο Θεός-αραιώνεται, πυκνώνεται, μεταλλάζει… Κι ο πιο μεγάλος προφήτης μονάχα ένα σύνθημα μπορεί να δώσει στους ανθρώπους, κι όσο πιο αόριστο τόσο πιο προφήτης!
    ο Ζορμπάς με κοίταζε περιπαιχτικά χαμογελώντας. Θύμωσα.
    -Έχω, αποκρίθηκα πεισματωμένος.
    -Έχεις; Για λέγε!
    -Δε μπορώ να σου πω· δε θα καταλάβεις.
    -Ε, τότε δεν έχεις! έκαμε ο Ζορμπάς κουνώντας την κεφάλα του. Μη θαρρείς πως έφαγα κουτόχορτο, αφεντικό· σε γέλασαν. Είμαι αγράμματος, κι εγώ σαν το μπάρμπα Αναγνώστη, μα δεν είμαι τόσο κουτός, όχι! Αφού λοιπόν εγώ δε θα καταλάβω, πως θες να καταλάβει ο αγαθός αυτός ανθρωπάκος κι η κυρά γελάδα του, η συμβία του; Καινούργια λοιπόν σκοτάδια θα δουν; Άσε τους τότε στα παλιά, που ‘ναι και συνηθισμένοι. Καλά τα καταφέρνουν ως τώρα· δε βλέπεις; Ζουν και καλοζούν, γεννούν, κάνουν κι αγγόνια, τους κουφαίνει ο Θεός, τους στραβώνει, κι αυτοί φωνάζουν: «δόξα σοι ο Θεός!» Βολεύτηκαν στην κακομοιριά. Παράτα τους το λοιπόν και σώπα [Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά, σελίδες 73-74].

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ο “εξαιρετικος” εχει το δικαιωμα, δηλαδη οχι το επισημο δικαιωμα, μα απλως το δικαιωμα να επιτρεψει μονος του στη συνειδηση του να υπερπηδησει πανω απο ορισμενα εμποδια κι αυ-το μοναχα στην περιπτωση εκεινη, που η εκπληρωση της ιδεας του [που μπορει καμμια φορα να ειναι σωτηρια για ολη την ανθρωποτητα] θ΄ απαιτησει αυτη την υπερβαση. κατα τη γνωμη μου, αν οι αποκαλυψεις του κεπλερ και του νευτωνας απο ορισμενες συνθηκες ηταν αδυνατο να γνωστουν χωρις τη θυσια ενος, δεκα, εκατο ανθρωπων, που θα στεκονταν εμποδια ς΄ αυτες τις ανακαλυψεις, η θα τους εφραζαν το δρομο, τοτε ασφαλως ο νευτων θαχε το δικαιωμα η μαλλον θαχε το καθηκον να … παραμερισει αυτους τους δεκα η εκατο ανθρωπους για να κανει γνωστες τις ανακαλυψεις ς΄ ολη την ανθρωποτητα. απ΄ αυτο φυσικα δεν πρεπει καθολου να βγαλουμε το συμπερασμα οτι ο νευτων θαχε το δικαιωμα να σκοτωνει οποιον του καπνιζε η να κλεβει καθε μερα στο παζαρι. παρακατω, απ΄ οτι θυμαμαι, αναπτυσσω την αποψη πως ολοι οι… ας πουμε… οι νομοθετες, οι θεμελιωτες της ανθρωποτητας, αρχιζοντας απο τους αρχαιο-τερους και συνεχιζοντας στους λυκουργους, τους σολωνες, τους μωαμεθ, τους ναπολεοντες, ολοι μεχρις ενος ηταν εγκληματιες και μονο και μονο γιατι δινοντας στους ανθρωπους ενα και-νουργιο νομο, καταργουσαν αυτοματα τον παλιο που τον κρατουσε σαν ιερη παρακαταθηκη η κοινωνια και που ειχε κληροδοτηθει απο τους προγονους της, και φυσικα δεν σταματουσαν ουτε μπροστα στο αιμα φτανει μοναχα το αιμα αυτο [που πολλες φορες ηταν αθωο και χυνοταν ηρωικα για την υπερασπιση του παλιου νομου] να τους βοηθουσε στους σκοπους τους. ειναι μαλιστα αξιοπαρατηρητο πως οι περισσοτεροι απ΄ αυτους τους ευεργετες και τους θεμελιωτες της ανθρωποτητας ηταν ανθρωποι που εχυσαν ποταμια αιμα. όχι μονο οι μεγαλοι αντρες, μα κι εκεινοι ακομη που μολις ξεπερνανε το κοινο επιπεδο, δηλ• κι εκεινοι ακομη που εστω ως ενα ελαχιστο σημειο ειναι ικανοι να πουνε κατι καινουργιο, πρεπει ναναι απο φυσικου τους χωρις αλλο εγκληματιες, αλλος πιο πολυ, αλλος πιο λιγο. διαφορετικα θα τους ηταν πολυ δυσκολο να βγουνε απο τη μετριοτητα τους, κι αν παλι θα ηθελαν να μεινουν ς΄ αυτη, παλι δε θα μπορου-σαν να συνθηκολογησουν, γιατι και παλι θα επαναστατουσε η φυση τους. κατα τη γνωμη μου μαλιστα, εχουν καθηκον να μη μεινουν. [έγκλημα και τιμωρια, σελ• 235].

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  9. Απογοήτευση Δημήτρη
    Η αποχή στέλνει μήνυμα
    Ότι δεν δεχόμαστε την κοινοβουλευτική σαπίλα
    Μετά το δημοψήφισμα
    Η δημοκρατία πέθανε
    Θα μας βρουν στους δρόμους
    Αρκετά με τις προεκλογικές
    Φαντασιώσεις .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιλάνε όλοι, πετάγεσαι και συ να πείς το άσχετο!
      Αλήθεια; αυτό είναι το μήνυμα της αποχής;
      Άστο, ξαναγύρνα στο facebook.

      Διαγραφή
    2. Λαός ζητά εναλλακτική πολιτική πρόταση, όχι απλώς οικονομική. Δεν ζητά μόνον εναλλακτική λύση για το νόμισμα. Ζητά εναλλακτική λύση και στο πρόβλημα του κοινοβουλευτισμού.
      Και εσύ απαντάς Είσαι χαζός,είσαι άσχετος να πας στο face book». Και γιατί όλα αυτά ;
      Επειδή απείχε από τις εκλογές!!!
      Ο Λαός στέλνει ηχηρό μήνυμα, ζητά να οδηγηθεί σε διαφορετικά μονοπάτια, εκτός κοινοβουλίου, και εσύ έχεις το θράσος να τον απαξιώνεις ;
      Ο Λαός συνειδητοποίησε ότι δεν μπορεί να περιμένει σωτηρία από τον κοινοβουλευτισμό.Περιμένει να καθοδηγηθεί στην επαναστατική ανατροπή του μιαρού κοινοβουλευτικού εκτρώματος. Και εσύ το αγνοείς ;
      Το αυτομαστίγωμα ταιριάζει στους μαζοχιστές και σε όσους μειονεκτικούς φορούν κοινοβουλευτικές παρωπίδες. Ποτέ στους επαναστάτες.

      Διαγραφή
    3. Πρόσεχε επαναστάτη. Τα καλσόν σκίζονται εύκολα. Ποτέ στην ιστορία η αποχή δεν αποτελούσε επαναστατική πράξη, αλλά δήλωση παραίτησης και πλήρους αδιεξόδου. Η πολιτική αδιαφορία που σηματοδοτεί η αποχή είναι η άλλη όψη του κοινοβουλευτικού κρετινισμού. Ο κρετινισμός είτε κοινοβουλευτικός, είτε αντικοινοβουλευτικός είναι το ίδιο επικίνδυνος και βαθύτατα αντιδραστικός.

      Διαγραφή
    4. Καλημερα σε ολους.Στην ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ η αποχη οπως αναφερει ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ισοδυναμουσε με προδοσια.Οποιος ειχε στην διαθεση του οπλο επρεπε να διαλεξει στρατοπεδο.

      Διαγραφή
    5. Ok σε 30 χρόνια όταν δηλαδή δεν θα υπάρχει τίποτα όρθιο θα μπει πανηγυρικά το ΕΠΑΜ στην βουλή ως τότε έχουμε χρόνο.

      Διαγραφή
    6. Και αν δεν του αρέσει τίποτα ποιά είναι η θέση που πρέπει να κρατήσει;

      Διαγραφή
    7. Καποιοι ξεχνανε πως στην ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ υπηρχε δημοκρατια και οχι αυτο το εκτρωμα με τα κομματα που εχουμε εμεις .

      Διαγραφή
  10. Κάθε λαός έχει το κοινοβούλιο καί τους πολιτικούς που του αξίζουν.
    Εγώ, εδώ στην Γερμανία, συναντώ αδιάβαστους και κυριολεκτικά χαζούς Έλληνες. 9 στους 10 δέν διαβάζουν βιβλίο. Γι' αυτό δέν έχω καμία αυταπάτη για τον σημερινό στήν πλειοψηφία του σκατολαό τών Ελλήνων που είχα την ατυχία και την ντροπή να γεννηθώ. Ούτε την μία τρίχα στα αρχίδια ενός προγόνου του αξίζει ο νεοέλληνας.
    Βεβαίος είμαστε στήν αρχή τών χειροτέρων. Δύσκολα να δώσεις μάχη με και γιά έναν άχρηστο λαό ραγιάδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αν Ανταρσύα+ΕΠΑΜ+ΛΑΕ κατέβαιναν μαζί θα είχαν μπει στη Βουλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ... Και θα έφερναν 2-3 εκατομύρια ξένους για να κάνουμε παρέα...

      Διαγραφή
  12. Ωφέλιμο και καλό θα ήταν να μην αποτελούσε παρηγοριά το καμαράκι με τους κάποιους τουναντίον η παρουσία τους να τόνωνε και να ενδυνάμωνε την θέληση και το πείσμα
    Η δουλειά όσων επιθυμούν να αλλάξουν τα πράγματα οφείλει να είναι πολιτική και διαφωτιστική μας λέει ο αρθρογράφος δηλαδή όσοι επιθυμούν να αλλάξουν τα πράγματα οφείλουν να ξυπνήσουν και να φωτίσουν τον κόσμο
    Αισιόδοξη προοπτική μα με κάποιες τεχνικές δυσκολίες
    Ποιός μπορεί και με τι τρόπο να αφυπνίσει τον κόσμο
    Κατ'αρχάς χρειάζεται για την δουλειά αυτήν κάποιος με γνώσεις και ευφυία ανώτερες του μέσου όρου μόνον που εδώ εντοπίζεται το πρώτο πρόβλημα Οι έξυπνοι άνθρωποι δεν κατανοούν την χαζομάρα των άλλων και αυτό είναι συγγενές χαρακτηριστικό γνώρισμα της ευφυίας Θεωρούν πως ο καθένας μπορεί να γίνει έξυπνος και γνώστης αρκεί να το θέλει και να το προσπαθήσει Είναι το ίδιο με το να πιστεύεις πως ο καθένας μπορεί να γίνει ψηλός η όμορφος
    Δεν γίνεται να παρουσιάζεις οικονομοτεχνικές μελέτες στον χύμα λαό περιμένοντας πως κάτι θα καταλάβει διότι μετά από ένα λεπτό το μυαλό του κουράζεται και δεν θέλει να σε ακούσει πλέον
    Δεν γίνεται να εκθέτεις στον λαό τα προβλήματα τα οποία θα αντιμετωπίσει εξαιτίας των μνημονίων χωρίς να ανοίγεις στην συζήτηση ένα παράθυρο ελπίδας διότι οι άνθρωποι μισούν τον κομιστή κακών ειδήσεων έστω και εάν αυτός δεν φταίει για αυτές Πικρή αλλά αληθής η διαπίστωση πως εάν σε μία ομιλία δεν περιέχονται λέξεις με ευχάριστη έννοια όπως εργασιακή ασφάλεια οικονομική ανάπτυξη και διάφορες άλλες τέτοιες ξύλινες αλλά αναγκαίες η ομιλία αυτή καθίσταται ενοχλητική για τον ακροατή
    Δεν φέρνει ωφέλιμο αποτέλεσμα το να ζητάς από τον Ελληνικό λαό το να αγωνιστεί για την εθνική του κυριαρχία και ταυτοχρόνως να δηλώνεις πως σε αυτήν την εθνική κυριαρχία θεωρείς σωστό να μπει μέτοχος της κάθε καρυδιάς το καρύδι Ωμά αληθές είναι πως ο Έλληνας δηλαδή αυτός που γεννήθηκε εντός των υπαρχόντων συνόρων θεωρεί σωστό το να ανήκει η πατρίδα γη μόνον σε αυτόν και σε κανέναν άλλον και όχι να ''έρθουν όλοι οι φρόνιμοι να φάνε από του λωλού το πιάτο'' που έλεγε ο παππούς μου
    Δεν πρέπει να μονομερίζεσαι και μετά να περιμένεις να σε ακολουθήσουν όλοι
    Πως είναι δυνατόν να δίνεις ένα αριστερό πρόσημο σε ένα κόμμα ή κίνημα και να απορείς μετά για το ότι αυτό δεν τυγχάνει της προτίμησης όλων
    Ο κόσμος θέλει τείνει και προσπαθεί να συμμετάσχει σε σχήματα καθολικά που να δείχνουν πως φέρνουν συμμαχίες και όχι πολώσεις Ιστορικές περιγραφές του τύπου ''από τους μεν έφταιγαν μόνον πεντ'έξι ενώ από τους δε έφταιγαν όλοι''μόνον αποτρεπτικά λειτουργούν και όχι προσελκυστικά
    Περιορισμένος ο χώρος για πλατύτερη ανάπτυξη αυτών που ο γράφων θεωρεί σαν αιτίες για την χαμηλή αποδοχή του ΕΠΑΜ από τον κόσμο καθώς και περιορισμένες οι δυνατότητες του γράφοντος στον χειρισμό του πληκτρολογίου για αυτό και ας συγχωρεθεί το κάπως πρόχειρο στήσιμο και ύφος του κειμένου
    Γνωρίζω πως υπάρχουν στο ΕΠΑΜ άνθρωποι οι οποίοι διαθέτουν αρκετή ευφυία ώστε με κάποια καλά στοχευμένη προσπάθεια να μπορέσουν να δώσουν στο κόμμα αυτό μία καλύτερη θέση στους μελλοντικούς καταλόγους εκλογικών αποτελεσμάτων
    Το εύχομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δημητρη και Ελληνες Πατριωτες του ΕΠΑΜ.

    Μπορει να χασαμε την μαχη, για την ωρα αλλα δεν χασαμε τον πολεμο!

    Ο δρομος για τον λυτρωμο της πατριδας μας απο την πληρη εξαφανηση ειναι πολυ μακρυς οπως ηταν και το ταξειδι του Οδυσσεα για την επιστροφη στην ΙΘΑΚΗ!

    Δειτε αυτο το Βιντεο και ακουστε τα λογια του ποιητη Καβαφη και θα καταλαβετε οτι η Ιθακη μας υπαρχει ακομη και αξιζει να συνεχισουμε το ταξειδι μας σε αυτην.

    https://www.youtube.com/watch?v=w2UDVAC31Zs

    Το ποιημα του Κ. Καβαφη, μετφρασμενο στα Αγγλικα, διαβαζει ο περιφημος ηθοποιος Sean Connery και η μουσικη ειναι του Βαγγελη.

    Και εδω ειναι το πρωτοτυπο του Κ. Καβαφη στα Ελληνικα.

    Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη,
    να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος,
    γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις.
    Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας,
    τον θυμωμένο Ποσειδώνα μη φοβάσαι,
    τέτοια στον δρόμο σου ποτέ σου δεν θα βρεις,
    αν μέν’ η σκέψις σου υψηλή, αν εκλεκτή
    συγκίνησις το πνεύμα και το σώμα σου αγγίζει.
    Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας,
    τον άγριο Ποσειδώνα δεν θα συναντήσεις,
    αν δεν τους κουβανείς μες στην ψυχή σου,
    αν η ψυχή σου δεν τους στήνει εμπρός σου.

    Να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος.
    Πολλά τα καλοκαιρινά πρωιά να είναι
    που με τι ευχαρίστησι, με τι χαρά
    θα μπαίνεις σε λιμένας πρωτοειδωμένους·
    να σταματήσεις σ’ εμπορεία Φοινικικά,
    και τες καλές πραγμάτειες ν’ αποκτήσεις,
    σεντέφια και κοράλλια, κεχριμπάρια κ’ έβενους,
    και ηδονικά μυρωδικά κάθε λογής,
    όσο μπορείς πιο άφθονα ηδονικά μυρωδικά·
    σε πόλεις Aιγυπτιακές πολλές να πας,
    να μάθεις και να μάθεις απ’ τους σπουδασμένους.

    Πάντα στον νου σου νάχεις την Ιθάκη.
    Το φθάσιμον εκεί είν’ ο προορισμός σου.
    Aλλά μη βιάζεις το ταξείδι διόλου.
    Καλλίτερα χρόνια πολλά να διαρκέσει·
    και γέρος πια ν’ αράξεις στο νησί,
    πλούσιος με όσα κέρδισες στον δρόμο,
    μη προσδοκώντας πλούτη να σε δώσει η Ιθάκη.

    Η Ιθάκη σ’ έδωσε τ’ ωραίο ταξείδι.
    Χωρίς αυτήν δεν θάβγαινες στον δρόμο.
    Άλλα δεν έχει να σε δώσει πια.

    Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δεν σε γέλασε.
    Έτσι σοφός που έγινες, με τόση πείρα,
    ήδη θα το κατάλαβες η Ιθάκες τι σημαίνουν.


    Το σπουδαιοτερο δε μη ξεχνατε τον Εθνικο μας υμνο.

    '' μονο λιγο καιρο ξαποσταινει και στην δοξα .......'

    Κουραγιο και θαρρος θελει η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Και εδω η Ελλη Λαμβετη διαβαζει στα Ελληνικα.

    https://www.youtube.com/watch?v=uok_CWwIWAo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γουίζ, βλέπω ότι εδώ και καιρό στηρίζεις επαμ και το εκτιμώ, παρά το ότι πήγες στην κυπ να πεις λετομέρειες που είμαι και τι κάνω, λες και δεν τα ήξεραν.
      Η Αγγελική έγινε και αυτή επαμ.
      Ο Χρήστος δεν δηλώνει τι είναι πλέον, και ο Πτολ παραμένει φιλο-Σωρρικός και στήριξε αποχή.
      Ένας ένας επιστρέφουμε σε άλλες ασχολίες, με τον Χρήστο να παραμένει ο ερισσότερο ενεργός στο ιστολόγιο. Από ότι μου έλεγε τσακωθήκατε κάπου σε σχόλια. Ο Χρήστος έχει τα δικά του θέματα και καταστάσεις, δεν έχει δόλο μέσα σε ότι κάνει.
      Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Πως θα ξεμπλέξει η χώρα αό αυτό το χάλι όταν μεταξύ μας είμαστε διχασμένοι;

      Διαγραφή
    2. Σιδηρουντιε σε παρακαλω μην ερχεσαι εδω για να βρωμισεις το τελευταιο τοπο και ιστολογιο που απεμεινε καθαρο Ελληνικο και ελευθερο. Πηγαινε να πεταξεις λασπη εκει που συχναζει η Εβραικη σου φαρα και ασε εμας ησυχους να πιστευουμε στα πατριωτικα μας ονειρα για μια ενωμενη πατριδα. .

      Τουτο το μπλογκ ειναι μονο για τους ορθως σκεπτομενους Ελληνες πατριωτες και οχι για πρακτορες των Σιωνιστων.

      Τα υβριστικα σου μυνηματα ακομη ειναι αποθηκευμενα στο δισκο μου.
      οσο για την παρεα σου.... και εσενα λιγο με ενδιαφερει.Ουτε σε γνωρισα προσωπικα ουτε θελω να σε γνωρισω ποτε. Μου φτανουν τα γραπτα σου.

      Εγω αγαπαω και πιστευω στην πατριδα μου και στηριζω αυτους που ειναι Ελληνες πατριωτες ... ενω εσυ εισαι απατριδος.

      Διαγραφή
    3. Μήπως μόνος σου σε έβρισες και σε έγραψες στο δίσκο σου; Πότε έβρισα; Δεν το συνηθίζω, σε αντίθεση από εσένα. Έχε υπόψη σου ότι έχουν υπάρξει και άλλα ανώνυνα νηστικά πρόσωπα που χρησιμοποιούν το όνομά μου.
      Εβραίος δεν υπήρξα ούτε εγώ ούτε κανένας μας, ούτε στην καταγωγή ούτε στη θρησκεία. Το να συμπαθώ τους Εβραίους για όσα έχουν τραβήξει στη ιστορία, και να κατακρίνω κάποιους Εβραίους για όσα κάνουν μέσα από απάνθρωπες απάτες, με έχει κάνει Εβραίο στα μάτια φωστήρων όπως είσαι εσύ, και αντισημίτη στα μάτια όμοιών σου Εβραίων. Και οι μεν και οι δε να κάνετε ένα κλαμπ γνωριμίας, θα ταιριάξετε και θα τα φτιάξατε, είμαι σίγουρος.

      Το ξέρω ότι υπάρχουν και φιλοπάτριδος ρουφιάνοι, υπάρχουν όμως και πολλοί περιπάρτιδος.

      Η Ελλάδα κι ο Ελληνισμός είναι εδώ που είναι σήμερα επειδή δεν έχουμε σεβασμό και κατανόηση ο ένας για τον άλλο. Μόνιμα στην κόντρα και τη αγριάδα, κανένα αίσθημα ντροπής, πρώτα τρέχει η γλώσσα και το μυαλό πάει αργότερα έως και καθόλου.

      Αν δεν υπήρχα από τους πρώτους να διαφημίζω τον Καζάκη ούτε εσύ ούτε πολλοί άλλοι θα τον είχατε ακούσει. Κοίταξε να κάνεις διασπορά καλών λόγων και εσύ, και άσε τους βαρβαρισμούς. Εγώ πλέον έχω κουραστεί πάρα πολύ να βρωμίζω όπως λες.

      Διαγραφή
  15. Ἐλισὰ 21 Σεπτεμβρίου 1913

    "....Εδῶ εἶναι ἡ θέσις μας καὶ ὁ τάφος μας.
    Τὰ μέρη αὐτὰ εἶναι πληρωμένα μὲ αἷμα.
    Κάθε βουνὸ καὶ κάμπος εἶναι στολισμένα μὲ σταυρούς.
    Κοιμῶνται ἐκεῖ οἱ σύντροφοί μας.
    Ἄς μὴν ἀνησυχῆ κανείς.
    ..........................................
    Ἐμάθαμε πλέον τὸ μυστικὸ τῆς νίκης.
    Ἔχομε τὸ μονοπώλιο τῆς παλληκαριᾶς.
    Ἄς τὸ μάθουν ὅλο αὐτό.

    – Τί δουλειὰ κάνεις;
    – Πολεμῶ, ἆπαντᾷ ὁ ἐρωτώμενος στρατιώτης.
    ........................................................"

    «Ἀνέκδοτα τῶν δύο μας πολέμων»
    Ἠλ. Οἰκονομόπουλος
    ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΟΝ ΣΤ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ἐλισὰ 21 Σεπτεμβρίου 1913

    "....Εδῶ εἶναι ἡ θέσις μας καὶ ὁ τάφος μας.
    Τὰ μέρη αὐτὰ εἶναι πληρωμένα μὲ αἷμα.
    Κάθε βουνὸ καὶ κάμπος εἶναι στολισμένα μὲ σταυρούς.
    Κοιμῶνται ἐκεῖ οἱ σύντροφοί μας.
    Ἄς μὴν ἀνησυχῆ κανείς.
    ..........................................
    Ἐμάθαμε πλέον τὸ μυστικὸ τῆς νίκης.
    Ἔχομε τὸ μονοπώλιο τῆς παλληκαριᾶς.
    Ἄς τὸ μάθουν ὅλο αὐτό.

    – Τί δουλειὰ κάνεις;
    – Πολεμῶ, ἆπαντᾷ ὁ ἐρωτώμενος στρατιώτης.
    ........................................................"

    «Ἀνέκδοτα τῶν δύο μας πολέμων»
    Ἠλ. Οἰκονομόπουλος
    ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΟΝ ΣΤ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η Λαϊκή Ενότητα του Λαφαζάνη, είναι υπεύθυνη και διέπραξε μεγάλο σφάλμα, οπωσδήποτε από αλαζονεία, αλλά και αλλεργία ορισμένων από των συνιστωσών στο άκουσμα της λέξης ‘πατριωτικό’, με αποτέλεσμα να μην μπει στη Βουλή. Απαξίωσε την πρόταση του ΕΠΑΜ για συνεργασία (ορισμένοι σε αναρτήσεις του έδιναν ανεπίτρεπτους χαρακτηρισμούς στον Δ. Καζάκη). Κάτι παρόμοιο φαίνεται να συνέβη και με το ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Επίσης δεν παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο και μελετημένο πρόγραμμα όπως του, φιμωμένου από ταΜΜΕ, ΕΠΑΜ, ώστε να πείσει. Εάν είχε δεχθεί συνεργασία με ισότιμους όρους, τότε ένα διευρυμένο αντιμνημονιακό, αντιΕΕ, και υπέρ του Εθνικού Νομίσματος, κίνημα θα ήταν μέσα στη Βουλή για να αντισταθεί και μέσα και έξω από τη Βουλή στις κατοχικές εντολές και την άλωση της χώρας. Σήμερα τα χειρότερα έρχονται. οι ψεκασμένοι ραγιάδες είτε ξάπλωσαν στους καναπέδες ή ψήφισαν για πλάκα λεβέντη!!! Σε 5 χρόνια τα 2/3 του λαού θα βρίσκονται κάτω ή στο όριο της φτώχειας , η ανεργία ίσως χτυπήσει και το 35%, οι πλειστηριασμοί θα πέφτουν βροχή. Δεκάδες χιλιάδες οι άστεγοι και οι αυτοκτονίες. Ήδη η κατάθλιψη αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο, οι δε γεννήσεις θα είναι μηδενικές. Η Ελλάδα δεν θα υπάρχει πιά. Χρειάζεται συντονισμένη και ενοποιημένη δράση από τα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα και κινήματα για ενημέρωση του λαού για τα επερχόμενα και να υπάρξει μαζική αντίδραση και αντίσταση στα κατοχικά μέτρα και μάχη για μια ανεξάρτητη Ελλάδα. Το ΕΠΑΜ άσχετα από το εκλογικό ποσοστό, που αμφισβητώ, έδωσε μια μεγάλη μάχη, στηριζόμενο μόνο στο διαδίκτυο και πάλι καλά, πρέπει να μείνει ενωμένο και με περισσότερο πείσμα.
    Και κάτι, δικό μου, που ακούγεται ακραίο .Αρκούν 50-60 αποφασισμένοι και πολύ ενημερωμένοι, για να αρχίσουν ένα σωστά στοχευμένο αντάρτικο πόλης, με τέτοιο τρόπο ώστε να ξυπνήσουν και διεγείρουν ή να ξεσηκώσουν τουλάχιστον ένα μέρος του λαού.¨Ετσι κι αλλιώς μας έχουν καταδικάσει σε μαρτυρικό θάνατο.
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Το ποσοστό του επαμ είναι αποκαρδιωτικό.
    Από μικρούς:
    Μας έχουν μάθει να φοβόμαστε τον κακό το λύκο αντί να τον σεβόμαστε
    Μας εχουν μάθει πως είναι φυσιολογικό να κοπροσκυλιάζουμε χωρίς φράγκο κ δουλειά ενω ο θείος σκρουτζ έχει θησαυροφυλάκειο.
    Καθώς μεγαλώναμε μας μάθαιναν ότι:
    Η άμεση δημοκρατία είναι ανεφάρμοστη.
    Το κόμμα ξέρει τι είναι σωστό για σένα, πίστευε και μη ερεύνα (1)
    Το πρέπον κατά τη θρησκεία μας είναι πίστευε και μη ερεύνα (2)
    Αν θες να πιστεύεις στην πατρίδα σου είσαι εθνικόφρων κ φασίστας.
    Ο βετέρανος δεκανέας!! του α' ππ μετά από 3 αποτυχημένες προσπάθειες να περασει στην σχολή καλών τεχνών, αφού έδωσε δουλειά σε όλους τους γερμανούς, έστησε την απόλυτη πολεμική μηχανή με στόχο να κατακτήσει τον κόσμο.
    Τους Καποδίστρια, Δραγούμη, Μπάτση, Μπελογιάννη, Λαμπράκη κτλ. τους σκότωσαν κάποιοι φανατικοί αντίπαλοι ή τους εκτέλεσαν επειδή ήταν κομμουνιστές.
    Η συμφωνία της βάρκιζας ήταν απλά ένα λάθος.
    Η πολιτική είναι επάγγελμα κ όχι υποχρέωση κάποιου κληρωτού προς τους συμπολίτες του.
    Οι δανεισμοί κρατών από ιδιωτικές επιχειρήσεις, και οι συμβάσεις μαζί τους (με ότι όρους επιλέξουν αυτοί) είναι αναπόφευκτες.
    Μας έμαθαν να στεκόμαστε ανήμποροι απέναντι στον εχθρό που καλοδεχόμαστε ανυποψίαστοι στις τραπεζαρίες των σπιτιών μας. There is no alternative.
    Αν όλοι σας (που ψηφίσατε επαμ) πείσετε 3 άλλους να ψηφίσουν επαμ στις επόμενες εκλογές, τότε θα είναι στη βουλή. Ο ήλιος ανατέλλει στην ανατολή κ δύει στη δύση. Γυρίστε στο σπήλαιο κ πείτε το σ αυτους που 'ναι μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλησπέρα....η αποχή αποτελεί πολιτική πράξη κύριοι είτε αρέσει είτε όχι....δεν γίνεται να με εκφράζει αυτή η σαπίλα των κομμάτων.αυτά που γράφει ο Κανάκης μου αρέσουν....έχει σχέση με την ωμεγα μπανκ και τον Νίκο Παπανδρέου ;αν υπάρχει παραμικρή σχέση λυπάμαι αλλά μπράβο στην αποχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι. Με μια διαφορά. Πρόκειται για πολιτική πράξη αδιαφορίας. Και σήμερα μπορεί να αδιαφορεί σήμερα μόνο όποιος έχει συνείδηση αλήτη, ή εθελόδουλου! Ποτέ στην ιστορία των κοινωνικών αγώνων, η αποχή δεν συμβόλιζε τίποτε περισσότερο από συνθηκολόγηση, παραίτηση, κατάθεση των όπλων. Όσο για τις μαλακίες περί Ομέγκα και Νίκο Παπανδρέου, ειλικρινά με εντυπωσιάζει πάντα πόσο ακαταμάχητη είναι η ανθρώπινη βλακεία. Ιδίως εκείνων που το παίζουν επαναστάτες απέχοντας από την μάχη.
      Αλήθεια, πόσο δύσκολο είναι να διαπιστώσει ότι ο Κανάκης και η παρέα του τα κονομάνε χοντρά από το καθεστώς για να πλασάρουν την ιδεολογία του ωχαδερφισμού; Και πόσο μαλάκας (πάντα κατά Θουκιδίδη) πρέπει να είναι κανείς για να μην μπορεί να σκεφτεί τι διακυβέυεται ειδικά σ' αυτές τις εκλογές. Αλήθεια, όταν θα χάνουν μαζικά τα σπίτια του ο κοσμάκης και θα σφαγιάζεται, ποιός θα τους υπερασπιστεί; Ο απέχων; Όταν ορδές μισθοφόρων θα επιβάλλουν καθεστώς Ουκρανίας ή Συρίας στη χώρα μας, ποιός αλήθεια θα τρέψει να πολεμήσει; Ο απέχων; Οι απέχοντες είναι τόσο αγωνιστές, όσο και η αποχή τους.

      Διαγραφή
    2. Όταν χάνουν τα σπίτια τους θα τρέξετε εσείς που ψηφίσατε;έχεις βγει στο δρόμο να μοιρασεις Φαγητό απο τα 25€ που παίρνεις μεροκάματο;εγώ εκεί είμαι.μη μου μιλάς για επανάσταση αλήθεια θέλω....αν έχεις σχέση με αυτό υ ο το πουστοσογο τους οι Παπανδρέου ντροπή σου.αν όχι είμαι λάθος εγώ και θα το πω δημόσια.τώρα αν με θεωρείς βλάκα ή μαλακα(Κατά τον Θουκυδίδη όπως λες)Επειδή δεν ψήφισα κανένα λαμόγιο χαρά μου να είμαι.μακάρι κι εσύ φίλε μου να γίνεις.

      Διαγραφή
    3. Πότε έτρεξες για τα σπίτια που δημεύονται; Ποτέ! Το ΕΠΑΜ ήταν εκεί κάθε Τετάρτη και έσωσε χιλιάδες μικροιδιοκτήτες. Εσύ, όπως συνήθως, απήχες. Ασε λοιπόν τα κουτοπόνηρα. Όσο για τα 25 ευρώ, που δίνεις, εμείς δεν παρέχουμε φιλανθρωπία για να νιώσουμε ανώτεροι από τον δυστυχισμένο. Αγωνισζόμαστε για να μην καταλήξει να ζητιανεύει.
      Η αποχή είναι τρόπος ζωής. Ο τρόπος ζωής αυτού που κοιτά την πάρτη του και αφήνει όλους τους άλλους να πάνε στο διάολο. Όσο για το "πουστόσογο", εσύ και οι δικοί σου το ψήφιζαν μια ζωή. Εγώ το πολεμάω από τα εφηβικά μου χρόνια, γι' αυτό πηγαίνε να κατουρήσεις αλλού. Μαλάκας ή βλάκας, ή πολύ χειρότερα ιδιώτης ήταν στην Αθηναική Πολιτεία όποιος δεν συμμετείχε στα κοινά.
      Και τον έλεγαν μαλάκα, βλάκα ή ιδιώτη, γιατί δεν μπορούσε να καταλάβει ότι με την αποχή του ενισχύει τους πιο αδίστακτους και επιτείδιους στην πολιτική. Όπως εσύ. Με την αποχή σου ψήφισες τα χειρότερα λαμόγια, αλλά επειδή σκέφτεσαι μόνο για την πάρτη σου, έστειλες στο διάολο όλους τους υπόλοιπους. Ειδικά για όσους υποτίθεται ότι νοιάζεσαι.
      Δεν υπάρχει χειρότερο λαμόγιο απ' αυτόν που λέει δεν ψηφίζω λαμόγια. Γιατί πολύ απλά όχι μόνο ισοπεδώνει, όπως κάνουν οι φασίστες τους πάντες, αλλά κρίνει πάντα εξ ιδίων τα αλλότρια. Να γιατί δεν πήγες να ψηφίσεις. Είσαι τόσο διεφθαρμένος στη ψυχή και το νου, που αδυνατείς να αντιληφθείς ότι δεν είναι όλοι σαν κι εσένα.

      Διαγραφή
    4. Τι λες ρε μεγάλε μπράβο....με ανακάλυψες...είσαι τόσο δημοκράτης που θες πιστοποιητικό φρονημάτων. ...κατουραω στο σύστημα σας.λαμόγιο την ψυχή και στην πράξη είστε σεις όλα αυτά τα απομεινάρια του συστήματος οι άεργοι οι Ε ο επαγγελματίες πολιτικοί.εγώ δεν τα πήρα ποτέ....έχω αξίες μέσα μου παλληκάρι....εσύ;το πουστοσογο που όλο πολεμάς ανήκει στην ωμέγα μπανκ μαζί με τον Γεννηματά;με στοιχεία απάντησε όχι με ύβρεις.καταγγέλθηκε λόγο έχουν κι οι φασίστες.αλήθεια όμως όχι.σε ρώτησα κάτι και αποφεύγεις την ουσία.είναι ο Παπανδρέου μαι σας ή όχι;εγώ δεν έχει ψηφίσει ποτέ κανένα πουστη.αν αυτό με κάνει λαμόγιο χαρά μου..."ι σο για τα περί ανωτερότητας και φιλανθρωπίας είσαι απλά τραγικός κι εγώ ακόμη πιο πολύ που πίστεψα στις προτάσεις σου....όσο για διεφθαρμένους ψάξου λιγο γιατί φορολογήσει την συγκέντρωση σου ο κύριος Γεννηματάς.

      Διαγραφή
    5. Βρε ηλίθιε, ποιός πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων; Τον μόνο που ξέρεις να κατουράς είναι τον συνάνθρωπό σου, πανηλίθιε. Και μάλιστα σε στάση κοπρόσκυλου, μιας και είναι η μόνη που ξέρεις στην άθλια ζωή σου. Πόσο Μπύρος (υπερθετικός του μαλάκας κατά την καθομιλουμένη!) πρέπει να είσαι για να πιστεύεις ότι ο Νίκος Παπανδρέου υποστηρίζει το ΕΠΑΜ. Τότε γιατί δεν έχουμε τα μέσα προβολής και υποστηρίξης; Τότε γιατί δεν έχουμε τις χρηματοδοτήσεις που έχουν αυτοί που γράφουν τέτοιες μαλακίες; Το γεγονός ότι ο Γεννηματάς υπήρξε πρόεδρος στην Ομέγκα Μπανκ, αυτό σημαίνει ότι ο Νίκος Παπανδρέου υποστηρίζει ΕΠΑΜ; Ο Γεννηματάς ήταν και παραμένει ένας άνθρωπος του συστήματος, αλλά έφτασε στο σημείο ακόμη κι αυτός να παραδεχθεί ότι μόνο η πρόταση του ΕΠΑΜ συνιστά αληθινή διέξοδος για τον λαό και την πατρίδα. Κι αμέσως οι σουπιές του διαδικτίου πετάξανε μελάνι. Τυχαίο; Είναι ο Γεννηματάς μέλος του ΕΠΑΜ; Όχι. Ούτε καν υποψήφιος. Τότε που βρήκες, βρε πανηλήθιε, την σχέση Νίκου Παπανδρέου και ΕΠΑΜ; Για ψάξε ποιός χρηματοδοτεί τις σελίδες στο διαδίκτιο απ' όπου σαν πανήβλακας χάβει ότι γράφουν. Αλλά σ' ενδιαφέρει; Όχι βέβαια. Εσύ είσαι Μπύρος, που να σκεφτείς και με τι προσόντα.
      Αν εγώ βγω και πω ότι εσύ τα παίρνεις από το πουστόσογο, μπορείς να αποδείξεις ότι δεν είναι έτσι;
      Και τέλος για επαγγελματίες της πολιτικής κοίτα αλλού. Όχι εδώ. Κοίτα αυτούς που έχουν στήσει το δίδικτιο παραπληροφόρησης απ' όπου χάβεις ότι διαβάζεις. Μάθε από που τα παίρνουν και πώς τα βγάζουν πέρα. Αλλά που τέτοια τύχη. Είπαμε πιο Μπύρος πεθαίνεις με εγκεφαλική νέκρωση.
      Και κάτι άλλο. Βλέπεις που είχα δίκιο. Μου το έπαιζες επαναστάτης κι ότι δήθεν πολεμάς για τα σπίτια του κοσμάκι κι όταν σου είπα που βρισκόσουν κάθε Τετάρτη όταν πανελλαδικά το κίνημα ακύρωνε πληστειριασμούς - προφανώς προς όφελος του Νίκου Παπανδρέου - μου θίχτηκες. Από τέτοιους επαναστάτες του κώλου και της κόκκινης καλτσοδέτας μπουχτίσαμε. Πήγαινε να δώσεις κανένα φιλοδώρημα σε κανένα δύστυχο ζητιάνο και συνέχισε με την άθλια ζωή σου, όπου άριστα το κίνημα μπορεί να σε κατουρά κι εσύ να νομίζεις ότι βρέχει.

      Διαγραφή
    6. Καζακη σε ψανει παπανδρεου να σε κανει αθανατο.......

      Διαγραφή
    7. Πρόσεχε την κατάχρηση στο φρεντουτσίνο....

      Διαγραφή
  20. « Μέσα στη θλίψη της απέραντης μετριότητας, που μας πνίγει από παντού, παρηγοριέμαι ότι κάπου, σε κάποιο καμαράκι, κάποιοι πεισματάρηδες αγωνίζονται να εξουδετερώσουν τη φθορά». Οδυσσέας Ελύτης.
    Από αυτή τη φράση θα πιαστώ ,για να ξαναγράψω μετά από καιρό ένα σχόλιο. «Μέσα στη θλίψη της απέραντης μετριότητας» , έφαγα το καλοκαίρι μου γράφοντας , σχολιάζοντας , μιλώντας , όπου μπορούσα, «για να εξουδετερώσω τη φθορά». Μέχρι και σελίδα στο facebook έκανα για να επικοινωνήσω , μέσα απ το «καμαράκι» μου με φίλους παλιούς και καινούριους και μαζί σας. Δε μπορείτε να φανταστείτε πόση απαξίωση έχει καλλιεργηθεί για το εθνικό νόμισμα. Ακούν δραχμή και βγάζουν σπυριά. Ένας δασκαλάκος πιτσιρικάς με αποκάλεσε, «κομουνίστρια δασκάλα του λόμπι της δραχμής». Παρεμπιπτόντως, σε ένα σχόλιό μου τον Ιούλιο σας πρότεινα την οργάνωση ενός ανοιχτού συνεδρίου με πρωτοβουλία του ΕΠΑΜ για το εθνικό νόμισμα. Αντί προεκλογικού αγώνα , αυτό έπρεπε να κάνετε. Τώρα στο πλαίσιο της αυτοκριτικής και της ανάταξης των δυνάμεων του Όχι , καλό θα ήταν να το επιχειρήσετε το συντομότερο δυνατόν. Προσπάθησα -καλοπροαίρετα πάντα- να ασκήσω κριτική σε όλα τα αντιμνημονιακά κόμματα για την πολυπόθητη αναγκαία ενότητα, που θα αναδείκνυε τουλάχιστον το συνειδητό ΟΧΙ του λαού (ένα 35%) σε πρώτη δύναμη. Το τρίτη δύναμη- στόχος της ΛΑΕ δεν ήταν επαρκές . Όταν είδα την πρώτη δημοσκόπηση (αρχές του Σεπτέμβρη) από την οποία απουσίαζαν τα μικρά κόμματα και στη ΛΑΕ έδινε 10%, το ΟΧΙ κατακερματισμένο σε τρία κόμματα έβγαινε μετά βίας 18%. Κατάλαβα το έργο και αποφάσισα να συνταχθώ με τους πεθαμένους τους μετανάστες , απέχοντας συνειδητά από το φιάσκο που ετοίμαζαν . Από το περιθώριο ,όπου πάντα ανήκα, επέλεξα ένα πιο ευρύχωρο, της αποχής. Και όσο τα συστημικά μέσα ,εκφοβίζοντας με κυρώσεις ,καλούσαν τον κόσμο να ψηφίσει , τόσο περισσότερο ενίσχυαν την απόφασή μου. Ούτε μετάνιωσα, ούτε απολογούμαι για την επιλογή μου. Αν και με μένα σας χωρίζει αίμα , δεν πειράζει θα το ενώσουμε στους δρόμους.Οι ποιότητες θα αναδείξουν τις ποσότητες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. (συνέχεια)
    Το τελευταίο μου ξενύχτι ήταν για να δω τη διακαναλική του ΕΠΑΜ. (Για το εκλογικό αποτέλεσμα ήμουν εντελώς σίγουρη ).Θα σταθώ σε ένα σημείο. Μίλησατε κ. Καζάκη για την ανεργία και αναφερθήκατε στην αναγκαιότητα να εργαστούν όλοι , ακόμα κι αν πρόκειται να σκάβει ο ένας εργάτης ένα χαντάκι και ένας άλλος εργάτης να το σκεπάζει. (Ρούσβελτ). Ρωτάω: Και γιατί να μη σκάψει ο ένας εργάτης το μισό χαντάκι και ο άλλος το άλλο μισό; Η επιτακτική ανάγκη μείωσης του ωραρίου εργασίας είναι η μόνη λύση για την πάταξη της ανεργίας παγκοσμίως . Στην παρούσα συγκυρία αυτή θα έπρεπε να είναι η πρόταση του παγκόσμιου προλεταριάτου στον αδηφάγο καπιταλισμό . Ποιος εργάτης ανά τον κόσμο θα πει όχι, αν οι αποδοχές του δεν μειωθούν ; Εδώ κολλάει η θεωρία του εθνικού νομίσματος, γιατί με δανεικό χρήμα δε θα μας το επιτρέψουν. Το 8ωρο που έγινε σήμερα 14ωρο δουλείας πρέπει να γίνει 4άωρο,για να γίνει η δουλεία εργασία και ευλογία . Αυτό δεν το είπα μόνο σε σας , κ. Καζάκη στη Θεσσαλονίκη, το έγραψα παντού, αλλά απάντηση δεν πήρα. Μπορεί να είναι απλοικό, αλλά ως πρόταση «από τα κάτω» θα έπρεπε τουλάχιστον ως ισοδύναμο της άποψης Ρούσβελτ να αξιολογηθεί και να αξιοποιηθεί ως πρωτοπόρο πρόταγμα κατά της ανεργίας. Αυτά ο λαός τα καταλαβαίνει , τα άλλα τα ξύλινα τα βαρέθηκε. Με τα «θα» και τα «αν» και τα «όταν» γεράσαμε . Το 30 % του ΟΧΙ θα βρεθεί στους δρόμους μαζί σας και μην το απαξιώνετε. Το σύστημα δουλεύει με βρωμιάρηδες και ούτε εμάς τους απέχοντες, ούτε εσάς τους συμμετέχοντες χρειαζόταν για τις βρομοδουλειές του. Πολύ σύντομα θα μας ενώσει η ανάγκη και δε θα χρειάζονται πια πολλά μεγάλα λόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εσύ αγαπητή Βαρβάρα αδικείς τον Καζάκη όπως και πολλοί άλλοι και εδώ και στο φβ. Πολλές φορές έχει αναφερθεί στο ζητούμενο να μειωθεί όσο είναι δυνατόν ο χρόνος εργασίας προς όφελος της προσωπικής ζωής αλλά και της συμμετοχής στα κοινά. Το ότι εσύ δεν τον έχεις παρακολουθήσει αρκετά δεν σημαίνει ότι δεν τα έχει πει και ξαναπεί.

      Διαγραφή
    2. http://dimitriskazakis.blogspot.gr/2011/02/blog-post_8578.html

      Διαγραφή
    3. Φίλε Δημοσθένη, δεν είναι η πρόθεσή μου αυτή. Τιμώ και σέβομαι αυτό που κάνει το ΕΠΑΜ και προσωπικά ο κ. Καζάκης, που μοιράζεται μαζί μας τη γνώση του. Εγώ συμπληρωματικά μιλώ πάντα. Αυτό που λέει και το Επαμ και άλλα κόμματα( να μειωθεί όσο είναι δυνατόν ο χρόνος εργασίας προς όφελος της προσωπικής ζωής αλλά και της συμμετοχής στα κοινά) το έχουν καταπατήσει οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Πολλοί αναγκάζονται να κάνουν δυο και τρεις δουλειές για να αντιμετωπίσουν είτε οικογενειακές είτε επίπλαστες καταναλωτικές ανάγκες. Δεν πρέπει να τίθεται έτσι σήμερα το θέμα. Τονίζουμε τα κίνητρα και το σκοπό για να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα επιβίωσης Δε ζητάμε σήμερα μείωση του ωραρίου για την προσωπική ζωή μας και για τη συμμετοχή στα κοινά, αλλά για να δημιουργηθούν εκ του μή όντος θέσεις εργασίας και να μηδενιστεί η ανεργία. Αυτή η διατύπωση ,όχι ως ζητούμενου, αλλά ως απαιτούμενου καλύπτει τη σημερινή ανάγκη ,των εργαζόμενων . Συνεπώς , προτάσσεται ο σκοπός και έπεται το ευεργετικό αποτέλεσμα. Άπειρο χρόνο έχουν οι άνεργοι για συμμετοχή στα κοινά. Τον αξιοποιούν; Πόσες οικογένειες έχει διαλύσει η ανεργία; Η έλλειψη χρόνου για προσωπική ζωή ευθύνεται;

      Διαγραφή
  22. δείτε το σαν μια ιστορική αναδρομική απάντηση σε πολλά νεοελληνικά δρώμενα που μαστίζουν τον τόπο μας και βεβηλώνουν τις ελεύθερες πολιορκημενες εκφράσεις μας . http://ellaniapili.blogspot.gr/2015/09/illuminati-video.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ενα προβληματισμο θελω να θεσω μηπως τελικα την αληθεια την λενε οι δημοσκοπησεις και τα εχιτ pol kai οχι η singular-logic . Δηλαδη για να μη παρεξηγηθω λεω οτι οι δημοσκοπησεις και τα γκαλοπ παραμενουν μεσα εξημερωσης ,χειραγωγησης παραπληροφορησης και οτι αλλο γνωριζουμε αλλα παρ ολα αυτα το γεγονος οτι την παρασκευη πριν τις εκλογες ολλες οι δημοσκοπησεις εβγαζαν αποτελεσματα ισοπαλιας ακομη και αυτες που υποστηριζοταν απο τον τσυριζα εχω αρχισει να πιστευω οτι την αληθεια μπορει να την λενε οι δημοσκοπησεις και οχι η singular .
    Υ.Γ Ας δουμε και το σκανδαλο με την WB που εσκασε χθες και να αναλογιστουμε τι δυνατοτητες εχουν αυτοι που στηνουν τα πληροφοριακα συστηματα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Παρόλο που σέβομαι πολλά πρόσωπα που επέλεξαν την αποχή, διαφωνώ με την απόφαση τους. Διαβάστε αυτό
    http://pitsirikos.net/2015/09/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8E-%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%87%CE%AE%CF%82-%CE%BD%CE%B1-%CE%AD%CE%BB%CE%B8%CE%BF%CF%85/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Βαρβάρα μήπως ήρθε ο καιρός να αφήσεις το καμαράκι σου και να ρθεις σε κάποιον πυρήνα του ΕΠΑΜ να τα πούμε από κοντά γιατί το να τα πούμε στο δρόμο σημαίνει πρώτα από όλα οργάνωση. Αντί να τα γράφεις έλα να μας τα πεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Δηλαδή βρε Δημήτρη αγωνιστές εεε είστε όσο ψηφίζεται;αν ήταν έτσι ο Βελουχιώτης δεν θα ανέβαινε πότε στο βουνό.Δεν μπορεί να με εκφράζει αυτό το πολιτικό σύστημα.το φτύνω στα μούτρα.αν είσαι έτοιμος να παλέψεις για τις αξίες σου για τα ιδανικά σου αν είσαι έτοιμος να καταστρέψεις κυριολεκτικά αυτή την σαπιλα να την κάψεις πες το και σε μένα και ακολουθώ.εγώ δεν πιστεύω κανένα πουστη Παπανδρέου κι αν έχεις σχέση λυπάμαι για τον αγώνα που λες πως κανείς.ούτε επαναστάτης του καναπέ είμαι ούτε και πιστεύω στα κόμματα.αυτά μωρέ φάγανε τον Κολοκοτρώνη με τη δύναμη τους εμάς θα αφήσουν;μιλάτε για την νεολαία χωρίς ντροπή λες και μόνοι μας φτιάξαμε την Ελλάδα και τον κόσμο πριν από 5 χρόνια.η δική σας γενιά που θαύμασε τον Ανδρέα τώρα κάνει κριτική.η δική σας γενιά πληρώθηκε για τον Πολυτεχνείο και μάλιστα καλά.μόνο που πληρώθηκε από το δικό μας αίμα φίλτατε.γι αυτό λοιπόν αν μιλάτε μιλάτε καθαρά παντελοτατα αλλιώς βουλώστε το κι αφήστε ας να χαθούμε ή να σωθούμε μόνοι μας.σε ρωτάω ξανά λοιπόν με τον πουστη τον Νίκο Παπανδρέου έχεις σχέση το Επαμ ή όχι;με στοιχεία παρακαλώ.αν δεν έχει μαζί σου.αν έχει στη φωτιά κι εσύ με τους αλλους.ελπίζω να περάσει το σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πώς τολμάς να μιλάς για τον Βελουχιώτη; Πότε και από που απήχε; Δεν ντρέπεσαι! Φτύνεις στα μούτρα το πολιτικό σύστημα και κάνεις ότι ακριβώς ζητά από σένα. Το αφήνεις ήσυχο να συνεχίζει χωρίς να κινδυνεύει. Πότε και πού η αποχή αποτέλεσε επαναστατική πράξη; Ποτέ και πουθενά. Και τέλος από πού κι ως πού το ΕΠΑΜ έχει σχέση με τον Νίκο Παπανδρέου; Πόσο μαλάκας πρέπει να είσαι για να ζητάς αποδείξεις για κάτι ανύπαρκτο; Και μάλιστα γιατί προφανώς διάβασες κάποια βρωμιά στο διαδίκτιο. Τι να σου πω ρε μεγάλε επαναστάτη! Δεν ξέρεις την τύφλα σου, δεν μπορείς να διακρίνεις την συκοφαντία από την αλήθεια και μου μιλάς ότι φτύνεις το πολιτικό σύστημα. Αυτό σε μασά και σε φτύνει ότι ώρα θέλει. Σ' έχει μετατρέψει σε μαϊμού που χοροπηδάει κάθε φορά που κάποιος στο βοθρολίβαδο του διαδικτίου πετάει λάσπη. Είσαι ότι χρειάζονται τα λαμόγια του διαδικτίου για να κάνουν τη δουλειά τους. Εύγε!

      Διαγραφή
  27. Φίλε Επαμίτη καταρχήν σε ευχαριστώ για το σχόλιό σου και το κάλεσμα που μου απευθύνεις. Αν κάτι χρήσιμο σας λέω ή σας γράφω, δε θα διεκδικήσω πνευματικό δικαίωμα. Αξιοποιήστε το εσείς. Αν πάλι κάνω λάθος , να με διορθώνετε με επιχειρήματα. Όσες φορές προσπάθησα να βγω απ την «καμαρούλα» μου, ξαναγύρισα σ΄αυτήν. Τόσο πολύ έχει διαβρωθεί ο άνθρωπος από την κυριαρχία της μεταδοτικής σαπίλας που συχνά σκέφτομαι ότι δε γίνεται τίποτα.
    Έχω μιλήσει συχνά με ανθρώπους του ΕΠΑΜ και κατάλαβα όπως καταλάβατε τον πόλεμο που δεχόσαστε και τον αποκλεισμό από τα ΜΜΕ. Σας αποκαλούν γραφικούς , γιατί αυτό που υποστηρίζετε είναι επικίνδυνο για μεγάλα συμφέροντα, αλλά δυστυχώς αυτό πέρασε και σε πολύ κόσμο. Ούτε παλιοί κομμουνιστές παππούδες δε θέλουν να ακούσουν για δραχμή. Σου κόβουν και την καλημέρα. Βαρέθηκα να μιλώ πια . Το σύστημα αυτό της σαπίλας και της παρακμής δεν πολεμιέται από μέσα. Το καταλαβαίνεις από απλά καθημερινά πράγματα. Στα ανθρωπάκια χαφιέδες ,ρουφιάνους, που μου κάναν πόλεμο, όσο ήμουν μάχιμη εκπαιδευτικός , ξέρεις τι θέση έδωσε το σύστημα; Τούς έκανε διευθυντές και υποδιευθυντές και με την ψήφο των συναδέλφων μου, παρακαλώ ,που γνώριζαν το ποιόν τους. Τώρα σε όλα τα συναισθήματα έχει προστεθεί τελευταία και ο φόβος ,(βλέπεις τι γίνεται γύρω μας!) που μικραίνει περισσότερο τους ανθρώπους.
    Ο Μπρεχτ το εξέφρασε στο παρακάτω ποίημα (Μπαλάντα για την έγκριση του κόσμου)με πικρή ειρωνεία για τον εκφασισμό της εποχής του:
    Δεν είμαι άδικος, μα ούτε και τολμηρός.
    Και να που, σήμερα μου δείξανε τον κόσμο τους.
    Μόνο το ματωμένο δάχτυλό τους είδα μπρός.
    Και είπα ευθύς: "Μ’ αρέσει ο νόμος τους".

    Τον κόσμο αντίκρυσα μεσ’ απ’ τα ρόπαλά τους.
    Στάθηκα κι είδα, ολημερίς, με προσοχή.
    Είδα χασάπηδες που ήταν ξεφτέρια στη δουλειά τους.
    Και σαν με ρώτησαν "Σε διασκεδάζει;", είπα: "Πολύ!"

    Κι από την ώρα εκείνη, λέω "Ναι" σε όλα.
    Κάλλιο δειλός, παρά νεκρός να μείνω.
    Για να μη με τυλίξουνε σε καμιά κόλλα,
    ό, τι κανένας δεν εγκρίνει, το εγκρίνω.

    Φονιάδες είδα, κι είδα πλήθος θύματα.
    Μου λείπει θάρρος, μα όχι και συμπόνια.
    Και φώναξα, βλέποντας τόσα μνήματα:
    "Καλά τους κάνουν για του έθνους την ομόνοια!"

    Να φτάνουν είδα δολοφόνων στρατιές
    κι ήθελα να φωνάξω: "Σταματήστε!"
    Μα ξέροντας πως κρυφοκοίταζε ο χαφιές,
    μ’ άκουσα να φωνάζω: "Ζήτω! Προχωρήστε!"

    Δε μου αρέσει η φτήνεια κι η κακομοιριά.
    Γι’ αυτό κι έχει στερέψει η έμπνευσή μου.
    Αλλά στου βρωμικού σας κόσμου τη βρωμιά
    ταιριάζει, βέβαια το ξέρω κι η έγκρισή μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βαρβάρα μου, πιστεύω ότι το φόβο, την απογοήτευση και την απομόνωση που γεννά η αποστασιοποίηση μόνο με την ενεργό συμμετοχή μπορούμε να τα πολεμήσουμε γιατί ο ένας εμψυχώνει τον άλλο. Όλοι είμαστε όχι απλά χρήσιμοι αλλά απαραίτητοι. Η πρόσκληση θα είναι ανοικτή πάντα για σένα (Λευτέρης).

      Διαγραφή
    2. Φίλε Λευτέρη, ευχαριστώ για το εμψυχωτικό σου σχόλιο. Ειλικρινά! Ξέρεις πόσες φορές σχολίασα αναρτήσεις στο ΙΣΚΡΑ , που ούτε καν δημοσιεύτηκαν; Δες ένα μικρό δείγμα: (Δυο ευχές σας δίνω:1. Εύχομαι να μην είναι ο Μ. Γλέζος αναλώσιμος για σας , όπως ήταν για τον Τσίπρα. 2. Εύχομαι οι δημοσκοπήσεις να διαψευστούν, να σας έχει πιστέψει και εμπιστευτεί ο λαός και να σας αναδείξει πρώτο κόμμα και όχι τρίτο . Αυτός έπρεπε να είναι εξ αρχής ο στόχος σας. Όλοι οι μικροί μαζί με εσάς θα έκαναν εφικτό το στόχο. Το μεγαλείο σας θα το δείχνατε με "συντροφικό συμβιβασμό" σε δυο ή τρία προτάγματα. ) Όμως, Λευτέρη , το προσκλητήριο θα πρέπει να είναι κοινό προς το λαό από όλες μαζί τις αντιμνημονιακές δημοκρατικές δυνάμεις, ( δε θέλω να πω τη λέξη "κόμματα"). Λοιπόν, αυτός ο λαός και κάθε λαός ή θα πάθει ,για να μάθει ή θα μάθει ,για να μην πάθει. Ελπίζω να προτιμήσει το δεύτερο και με ταχύρρυθμα μαθήματα. Αν πάλι δε θέλει να μάθει πριν πάθει, ας πάθει. Προς το παρόν το εκλογικό αποτέλεσμα ανέδειξε μια φοβερή κωλοτούμπα: του λαού, που πριν δυόμισι μήνες είχε πεί εκείνο το ηχηρό ταξικό Όχι . Η ανάγκη να αναδειχτεί αυτό το Όχι ,θα ενώσει τον κόσμο στους δρόμους. Το «αίμα νερό δε γίνεται» κι ας μας μαλώνει ο Καζάκης εμάς που συνειδητά απείχαμε. Πήραμε «ανάποδες» που λέει και η εφημερίδα σας!

      Διαγραφή
  28. Καλημερα Δημήτρη.
    Είχα την τύχη να σε δω απο κόντα παραμονή των εκλογών στο Μοσχάτο.
    Τα άρθρα σου και οι εκπομπές σου στο e-roi.gr είναι εξαιρετικα.
    Συνέχισε να μας ενημερώνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καλημέρα σας. Πιστευω οτι το ποσοστό του ΕΠΑΜ είναι καλό, αναλογικά με την πενιχρή εως ανυπαρκτη συμμετοχη και παρουσιαση των θεσεων του στα ΜΜΕ που είναι ο κύριος τρόπος ενημέρωσης κυριως στις μεγάλες ηλικίες. Το βασικότερο όμως που έχω να πω, είναι ότι η πολυδιάσπαση της αριστεράς και η εγωπάθεια, η έλλειψη κοινής αντιπολιτευτικής γραμμής, στέρησε την εκπροσώπηση της στην Βουλή, ώς ένας ουσιαστικός αντίπαλος, αντίλογος στο μνημονιακό μπλοκ..Αν αθροιστούν τα ποσοστά ΕΜΑΠ και ΛΑΕ θα είχαμε 9κομματική βουλή με τουλάχιστον ένα αντιμνημονιακό σχηματισμό που θα μπορούσε να βοηθήσει σημαντικά να μην επέλθει η περαιτέρω απαξίωση και φτωχοποίηση, εξάρτηση και υποδούλωση του λαού μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Κ. Καζάκη, διάβασα όλο το βιβλίο του ετιέν ντε λα μποεσί, πραγματεία περί εθελοδουλείας, αλλά δεν βρήκα πουθενά τα αποσπάσματα που γράψατε στο κείμενό σας; υπάρχει περίπτωση να έχετε διαβάσει παλαιότερη έκδοση, στην οποία συμπεριλαμβάνονταν περισσότερα κείμενα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Η «Πραγματεία περί Εθελοδουλείας» κυκλοφόρησε στα ελληνικά, λειψή στην αρχή, σε μετάφραση Μιχαήλ Στασινόπουλου, κι έπειτα ολόκληρη, σε μετάφραση Π. Καλαμαρά, από την «Ελευθεριακή Κουλτούρα« και, σε δεύτερη έκδοση, από το «Πανοπτικόν». Μεταφρασμένη ολόκληρη, και πολύ προσεκτικά αυτή τη φορά, βρίσκεται στο βιβλίο του Δημήτρη Κοτρόγιαννου, «Το πρόβλημα της εθελοδουλείας, Κριτική και ερμηνευτική προσέγγιση στον "Λόγο περί Εθελοδουλείας" του Ετιέν ντε λα Μποεσί», εκδόσεις «Κριτική»"

      Διαγραφή
    2. Τις αναφορές τις πήρα από την έκδοση Etienne de La Boetie,The Discourse of Voluntary Servitude, The Mises Institute, 1975.

      Διαγραφή
  31. Μάλιστα, εγώ έγω την δεύτερη έκδοση από το πανοπτικόν σε μετάφραση Π.Καλαμαρά.. και απ'ότι φαίνεται αποτελεί μία ελλιπής έκδοση της αντίστοιχης πρωτότυπης !! Παρ'όλα αυτά, είναι ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο, ειδικά όταν δει κανείς ότι γράφτηκε από έναν 18χρονό φοιτητή της νομικής τον 16ο αιώνα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή