Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Ποιό είναι το επίδικο ζήτημα των εκλογών που έρχονται;

Το δημοψήφισμα της 7ης Ιουλίου με το αναπάντεχο - ακόμη και για την κυβέρνηση του Τσίπρα - ΟΧΙ του 61,3% εξακολουθεί να βαραίνει το πολιτικό σκηνικό. Έφερε στην επιφάνεια πέρα από κάθε αμφιβολία το βαθύ και αγεφύρωτο ρήγμα που υπάρχει ανάμεσα, αφενός, στη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού και, αφετέρου, στο σύνολο του επίσημου πολιτικού και κομματικού συστήματος. Όπως αυτό τουλάχιστον εκφράζεται στην τωρινή Βουλή.

Κανένα από τα κόμματα που αναδείχθηκαν στη Βουλή στις 25 Ιανουαρίου δεν εκφράζει το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος. Ο Τσίπρας δεν πέρασε ούτε ένα εικοσιτετράωρο από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και το πούλησε, ταυτιζόμενος με το ΝΑΙ. Το ΚΚΕ δεν τόλμησε καν να ταχθεί με το ΟΧΙ εξαρχής. Ενώ η ΧΑ δεν τολμά ούτε καν να αμφισβητήσει ευρώ και ΕΕ, που αμφισβήτησε ευθέως η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού εν μέσω μιας καταγαιστικής εκστρατείας τρομοκρατίας. Απλά αναπολεί το "εθνικιστικό κράτος" της χούντας και των πιο αιματοβαμένων περιόδων εμφύλιου σπαραγμού του ελληνικού λαού. Το όνειρό της είναι να οδηγήσει ξανά στην αλληλοσφαγή τον αδερφό με αδερφό.

Η Βουλή λοιπόν μετά το δημοψήφισμα είχε χάσει κάθε ουσιαστική και τυπική νομιμοποίηση με τουλάχιστον το 61,3% του λαού προδομένο και χωρίς πολιτική εκπροσώπηση. Η απαίτηση καμιά συμφωνία με τους δανειστές σε βάρος του λαού και της πατρίδας, ακόμη κι αν χρειαστεί να φύγουμε από το ευρώ και την ΕΕ, η οποία κυριάρχησε στο δημοψήφισμα, απαιτεί μια ριζικά διαφορετική διακυβέρνηση της χώρας. Απαιτεί μια άλλη Βουλή.

Οι δανειστές που κάνουν κουμάντο στη χώρα - φυσικά, ελέω δοσιλόγων - ξέρουν πολύ καλά ότι η υφιστάμενη Βουλή δεν μπορεί να λειτουργήσει ούτε καν σαν άλλοθι, δηλαδή σαν βιτρίνα για την εφαρμογή της χειρότερης συμφωνίας σε βάρος της Ελλάδας, που επιβλήθηκε όλα αυτά τα χρόνια των μνημονίων. Ξέρουν πολύ καλά ότι για να εφαρμοστούν οι συμφωνίες που παράνομα και αντισυνταγματικά πέρασαν μέσα στο καλοκαίρι από την Βουλή, απαιτούν νωπή εντολή και ισχυρή κυβερνητική πλειοψηφία μέσα στο κοινοβούλιο.

Κι επειδή οι συμφωνίες είναι οι χειρότερες δυνατές, οι δανειστές επιζητούν τη μεγαλύτερη δυνατή σύμπραξη, που θα εξασφαλίσει την πιο ισχυρή κυβερνητική πλειοψηφία με πολύ πάνω από 200 βουλευτές. Ο λόγος είναι απλός. Οι συμφωνίες που ψηφίστηκαν, αλλά και οι συμφωνίες που έρχονται, δεν μπορούν να εφαρμοστούν παρά μόνο με όρους κοινοβουλευτικής δικτατορίας. Δηλαδή ανοιχτής δικτατορίας με όρους πλήρους κυβερνητικής ασυδοσίας και καταστολής με φύλο συκής ένα απόλυτα υποτακτικό κοινοβούλιο.

Για να έχει τυπική νομιμοποίηση αυτή η κοινοβουλευτική δικτατορία, χρειάζεται τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση των δυνάμεων του ΝΑΙ, που με την υφαρπαγή της ψήφου του λαού θα εξασφαλίσει μια συντριπτική κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Βοηθούντος βέβαια του καλπονοθευτικού εκλογικού συστήματος και της νόθας διαδικασίας των εκλογών. Μια πλειοψηφία τόσο συμπαγή και υποταχτική στα συμφέροντα του Ευρωπαϊκού άξονα, που θα μπορεί να αποδεχθεί τα πάντα στο όνομα της "Ευρώπης". Έως και την επιβολή στρατιωτικού νόμου σε βάρος των "δραχμιστών" και των "αντιευρωπαϊστών".

Άλλωστε έχει επιλεγεί ήδη ο κατάλληλος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που έχει αποδείξει πώς δεν έχει κανένα συνταγματικό ή άλλο ενδοιασμό προκειμένου να υπηρετήσει τα συμφέροντα των ξένων κέντρων. Τι του είναι να επικαλεστεί "εθνικό κίνδυνο" και με την αυθαίρετη χρήση του άρθρου 48 να κηρύξει "κατάσταση πολιορκίας" για να ματοκυλήσει τον ελληνικό λαό; Θα το κάνει χωρίς ίχνος ενδοιασμού. Αρκεί να δεχθεί τις κατάλληλες εντολές έξωθεν.

Οι δανειστές θέλουν μια τόσο μεγάλη σε αριθμό βουλευτών, συμπαγή, συνεκτική και πειθήνια κοινοβουλευτική πλειοψηφία, η οποία να μπορεί να αποδεχθεί ακόμη και την κατάλυση του εθνικού κράτους, όπως σχεδιάζει το νέο Ευρωπαϊκό Ράιχ. Μην ξεχνάμε ότι οι ηγέτες του νέου ιμπεριαλιστικού άξονα στην Ευρώπη, έχουν ζητήσει να υπάρξει στην ευρωζώνη μια κυβέρνηση, ένα κοινοβούλιο και ένα ταμείο για όλα τα κράτη-μέλη (βλέπε την παρέμβαση Ολάντ στην Journal du Dimanche, 19/7/2015). Ενώ στις Βρυξέλλες, 22 Ιουνίου φέτος, οι πέντε Πρόεδροι – ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker, από κοινού με τον Πρόεδρο της Συνόδου Κορυφής για το ευρώ, Donald Tusk, τον Πρόεδρο του Ευρωομάδας, Jeroen Dijsselbloem, τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Mario Draghi και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Martin Schulz  έδωσαν στη δημοσιότητα τα σχέδιά τους για την κατάλυση των εθνικών κρατών μέσα από την συγκέντρωση όλης της κυβερνητικής εξουσίας στα όργανα της ΕΕ έως το 2025.

Αιχμή του δόρατος αυτής της επιστροφής της Ευρώπης στην εποχή των Ράιχ, είναι η Ελλάδα. Αυτό το νόημα έχει η υπαγωγή της Ελλάδας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας. Επομένως ο ευρωπαϊκός άξονας έχει ανάγκη μια τόσο πειθήνια, συμπαγή και εξαγορασμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, που να δέχεται τα πάντα στο όνομα της "ευρωπαικής ολοκλήρωσης". Χωρίς αντιρήσεις, διαφοροποιήσεις, ή έστω τσιριμόνιες και πολιτικαντισμούς. Να δέχεται τα πάντα, ακόμη και τον εθνικό ακρωτηριασμό της Ελλάδας για το καλό της "ευρωπαϊκής προοπτικής". Άλλωστε ο κ. Παυλόπουλος ως ΠτΔ μας το λέει κάθε τόσο, τα σύνορα της Ελλάδας δεν της ανήκουν. Ανήκουν στην ΕΕ.

Το πρόβλημα λοιπόν είναι εξαιρετικά απλό. Πρέπει να ανακοπούν με κάθε τρόπο οι σχεδιασμοί των Ευρωπαίων αποικιοκρατών και των εγχώριων δοσιλόγων. Πρέπει να ανατραπεί το σχέδιό τους να υφαρπάξουν την ψήφο του λαού και να δημιουργήσουν μια συντριπτική πλειοψηφία στη Βουλή, που θα νομιμοποιήσει την επιβολή δικτατορίας με κοινοβουλευτικό μανδύα. Αυτό είναι το επίδικο ζήτημα αυτών των εκλογών.

Μπορεί να ανατραπεί το σχέδιο των αποικιοκρατών και δοσιλόγων σ' αυτές τις εκλογές; Ναι μπορεί. Πώς; Αποκτώντας ενιαία πολιτική έκφαρση το 61,3% του δημοψηφίσματος. Ποιός μπορεί να εκφράσει αυτή τη μεγάλη πλειοψηφία; Κανένα πολιτικό σχήμα από μόνο του. Μόνο μια Συμμαχία ευρύτερων δυνάμεων με χαρακτήρα ξεκάθαρα παλλαϊκό, πατριωτικό, δημοκρατικό, μπορεί να ενώσει τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος όσων ψήφισαν ΟΧΙ στο δημοψήφισμα.

Μια τέτοια Συμμαχία που μιλά τη γλώσσα του ίδιου του λαού, που δεν τον διαχωρίζει σε δεξιό ή αριστερό, αλλά τον αποδέχεται όπως είναι θέτοντας το πατριωτικό, εθνικοαπελευθερωτικό καθήκον πάνω από όλα, είναι σε θέση σ' αυτές τι εκλογές να διεκδικήσει ακόμη και την κυβερνητική εξουσία. Διότι αυτό χρειάζεται επειγόντως σήμερα η χώρα. Μια άλλου τύπου διακυβέρνηση. Όχι αριστερή, αλλά βαθύτατα δημοκρατική και πατριωτική με όρους σαν εκείνους που έθετε το παλλαϊκό κίνημα της εθνικής αντίστασης τον καιρό της απελευθέρωσης από τη ναζιστική κατοχή.

Χρειάζεται μια διακυβέρνηση που θα στηρίζεται στη δύναμη του ελληνικού λαού, στην υπέρτατη ανάγκη υπεράσπισης της πατρίδας του απέναντι σε κάθε αποικιοκρατική και ιμπεριαλιστική επιβουλή. Μια διακυβέρνηση που οφείλει να έχει ξεκάθαρο πρόγραμμα διεξόδου, το οποίο έχει σαν αφετηρία:

1ο Την καταγγελία του συνόλου του χρέους ως παράνομου, καταχρηστικού και απεχθούς με βάση τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, αλλά και τα δικαιώματα της Ελλάδας ως κυρίαρχου κράτους.

2ο Την θωράκιση της χώρας από κάθε είδους εκβιασμό με την αποχώρηση από την ευρωζώνη, ώστε η Ελλάδα να κατακτήσει τη δημοσιονομική και νομισματική της κυριαρχία.

3ο Την εκκαθάριση υπό καθεστώς δημοσίου ελέγχου των "συστημικών" τραπεζών ώστε να προστατευθούν οι λαϊκές αποταμιεύσεις, να λογοδοτήσουν όσοι εμπλέκονται στα θαλασσοδάνεια και να διαγραφούν όσα ιδιωτικά χρέη δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν.

4ο Την παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας με έμφαση στον αγροτικό τομέα και τη βιομηχανία με την επιβολή καθεστώτος επιλεκτικής ανταγωνιστικής προστασίας της εγχώριας παραγωγής.

5o Την αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας καταδικάζοντας τον σφετερισμό της εξουσίας από τις κυβερνήσεις των μνημονίων και τις πράξεις εσχάτης προδοσίας όπως τις προβλέπει η ποινική δικαιοσύνη σε βάρος του ελληνικού λαού.

Υπάρχουν δυνάμεις σήμερα που μπορούν να συγκροτήσουν αυτή τη Συμμαχία; Έτσι φαίνεται. Και λέμε φαίνεται, διότι στα λόγια βλέπουμε τη νεοσύστατη Λαϊκή Ενότητα να επιζητά κάτι ανάλογο με θέσεις περίπου ίδιες με αυτές που αναφέραμε. Επομένως είμαστε υποχρεωμένοι να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα συνεννόησης προκειμένου να σχηματιστεί αυτή η Συμμαχία με στόχο την διακυβέρνηση της χώρας με όρους εθνικής ανεξαρτησίας και δημοκρατίας.

Όλο το προηγούμενο διάστημα ασκήσαμε ανοιχτή κριτική στις δυνάμεις που απαρτίζουν σήμερα τη Λαϊκή Ενότητα γιατί αποδείχθηκαν ασυνεπείς στον αγώνα ενάντια στα μνημόνια και το καθεστώς κατοχής της πατρίδας μας. Έδειξαν αδύναμες να αναμετρηθούν - ακόμη και μέσα στο ίδιο τους το κόμμα - με τις λογικές και τις πρακτικές που οδήγησαν την χώρα μας στην χειρότερη δυνατή κατάληξη.

Πολύ περισσότερο δεν έπραξαν το ελάχιστο όλο το προηγούμενο διάστημα για τη συγκρότηση ενός πλατιού αγωνιστικού ρεύματος μέσα στον λαό, που θα μπορούσε να αντιταχθεί αποτελεσματικά στην προδοσία της κυβερνητικής ηγεσίας. Το μόνο που έκαναν είναι να λένε σε κάθε κρίσιμη καμπή "περιμένετε" και "περιμένετε" μέχρι που ξεπουλήθηκαν όλα.

Ακόμη κι όταν επήλθε η προδοσία, οι δυνάμεις αυτές για μια ακόμη φορά έθεσαν τις εσωκομματικές ισορροπίες και την προσχηματική ενότητα του κόμματος, υπεράνω της πατρίδας και του λαού. Δεν τόλμησαν να θέσουν ούτε καν θέμα ανατροπής της κυβέρνησης, καλώντας ανοιχτά τον λαό σε ενότητα και αγώνα ενάντια πρώτα και κύρια στον Τσίπρα που ξεπούλησε την χώρα με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Και λόγω όλων αυτών έχουν ανμφισβήτητα μερίδιο ευθύνης για την κατάληξη της διακυβέρνησης Τσίπρα. 

Σ' όλα αυτά οφείλουμε να προσθέσουμε ότι δεν επιχείρησαν ούτε καν να ανοίξουν έναν δημόσιο πολιτικό διάλογο μέσα στον λαό για την εναλλακτική λύση έναντι των μνημονίων που μαγειρεύονταν. Ενώ το ζήτημα της εξόδου από το ευρώ και το εθνικό νόμισμα το χειρίστηκαν τόσο ερασιτεχνικά, που συχνά το μπέρδευαν με το διπλό νόμισμα και με λύσεις τύπου Σόιμπλε. Κάτι που διευκόλυνε αφάνταστα τον Τσίπρα να ψεύδεται ότι δεν υπάρχει εναλλακτική.

Για όλους αυτούς του λόγους και άλλους πολλούς δεν θα μπορούσε να υπάρξει οργανωτική και πολιτική ενότητα με τις δυνάμεις της Λαϊκής Ενότητας. Το ΕΠΑΜ δεν θα μπορούσε ποτέ να ενταχθεί σε έναν σχηματισμό με τόσο ασυνεπή χαρακτηριστικά και τέτοια ιδεολογική περιχαράκωση. Όμως το ζητούμενο δεν είναι αυτό. Ζητούμενο είναι η πολιτική συνεργασία με άμεσο στόχο την διακυβέρνηση της χώρας προς το συμφέρον του λαού και ενάντια στην αποικιοκρατία της Ευρώπης.

Και τι σημαίνει πολιτική συνεργασία; Σημαίνει ισότιμη συμμαχία δυνάμεων όπου η καθεμιά διατηρεί ακέραια την αυτοτέλειά της στην οργανωτική της συγκρότηση, στον τρόπο δράσης της μέσα στην κοινωνία και στην άρθρωση του πολιτικού της λόγου. Με άλλα λόγια πρόκειται για την τακτική που επιγραμματικά διατύπωσε ο Λένιν λέγοντας ότι «η γραμμή μας είναι να βαδίζουμε χωριστά μα να χτυπάμε μαζί.» Αναφέρουμε τον Λένιν γιατί πολλοί στην αριστερά εύκολα τον παπαγαλίζουν.

Δεν γνωρίζουμε τι θα επικρατήσει στην πράξη στη λογική της νεοσύστατης Λαϊκής Ενότητας. Θα επικρατήσει η λογική της κομματικής στρούγκας, ή της ανοιχτής πολιτικής συνεργασίας; Το ΕΠΑΜ πάντως θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα συνεννόησης στα πλαίσια που προαναφέραμε για τη δημιουργία μιας ευρύτατης Συμμαχίας με δυνατότητες διεμβολισμού και ανατροπής των σχεδιασμών της Ευρωπαϊκής αποικιοκρατίας.

Το σίγουρο είναι ένα. Αν δεν υπάρξει μια τέτοια πολιτική συνεργασία, την ευθύνη δεν θα την φέρει το ΕΠΑΜ. Απλά για μια ακόμη φορά θα έχει επικρατήσει η κομματική ιδιοτέλεια έναντι της πατρίδας και του λαού. Είναι πάντα πολύ πιο εύκολο να το παίξει κανείς αντιπολίτευση στην κοινοβουλευτική γωνία του μ' ένα ποσοστό που του εξασφαλίζει τις παχυλές αποζημιώσεις από την κρατική επιδότηση, παρά να ρισκάρει να κάνει πράξη τα αιτήματα και τις προτάσεις σου μέσα από μια μετωπική αναμέτρηση έως το τέλος.

41 σχόλια:

  1. Καθαρη κρυσταλινη αναλυση και θεση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι εκλογές αυτές με την έγκριση της ΕΕ γίνονται, για να ακυρωθεί το δημοψήφισμα - αγκάθι της πολιτικής σκηνής. Το φάντασμα του 62% και πλέον του ΟΧΙ θα τους κυνηγά σε κάθε βήμα –ως νωπή λαική εντολή- και γι αυτό βιάζονται να το ανατρέψουν μέσω βεβιασμένων εκλογών. Μήπως δεν πρέπει να συμμετέχουμεστο φιάσκο αυτό, αν δεν ενωθούν οι αντιμνημονιακές δυνάμεις με ένα σαφές πρόγραμμα ανατροπής ; Αδιάφορο θα είναι για το λαό το μέτρημα των "ληγμένων" κουκιών. Αν τα μνημονιακά κόμματα κερδίσουν αυτές τις εκλογές το 61,3% του ΟΧΙ θα αποδειχθεί μαιμού. Η ισχυρή αντιμνημονιακή αντιπολίτευση δε θα μπορεί να ανατρέψει τίποτα και θα είμαστε χαμένοι. Δημοσκόπηση γερμανικού εντύπου δίνει στο Σύριζα 28%, στη ΝΔ 25%(σύνολο53%, χωρίς τους λοιπούς μνημονιακούς) και στη ΛΑΕ 8%. Που είναι το 61,3% του ΟΧΙ; Αρχισε ήδη , καθώς φαίνεται, η προπαγάνδα συγκέντρωσης των «προβάτων» προς σφαγή στα κομματικά μαντριά. Σ αυτές τις εκλογές η κομματική ταυτότητα δεν είναι μόνο περιττή, αλλά και επικίνδυνη.
    Και ένα ερώτημα : Κύριε Καζάκη, στο πλαίσιο της συμπόρευσης των αντιμνημονιακών δυνάμεων χρειάζονται αμοιβαίες υποχωρήσεις . Γίνεται όμως επιστροφή σε εθνικό νόμισμα και διαγραφή του χρέους, χωρίς έξοδο από ΕΕ; Μήπως αυτό το σημείο πρέπει να διευκρινιστεί, για να μην υπάρχουν μετεκλογικές εκπλήξεις; Φοβάμαι μη βρεθούμε μετά τις εκλογές αναγκαστικά εκτός προεκλογικών δεσμεύσεων και αρχών, όπως ο Τσίπρας. Η συμπόρευση των αντιμνημονιακών δημοκρατικών δυνάμεων είναι ιστορική αναγκαιότητα. Δεν πρέπει να διεκδικήσουν την ψήφο του λαού για μια καλή θέση στο κοινοβούλιο, γιατί δεν αρκεί για την ανατροπή των μνημονίων, αλλά την πρώτη θέση. Οφείλουμε να τους εκπλήξουμε δυσάρεστα αυτούς που θεωρούν δεδομένη την ακύρωση του ΟΧΙ μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολυ σωστα το ΟΧΙ πιστευω απλα οτι ηταν μια αντιδραση στους κακους δανειστες οπως τους παρουσιαζε ο Συριζα για τους δικούς του σκοπους (οχι οτι δεν ειναι βεβαια), για να προωθησει την δικη του προταση σαν καλυτερη και σαν δικια μας Εθνικη επιλογη.
      Με λιγα λογια εμεις θα τους πούμε τι μετρα θα παρουμε και οχι αυτοι, αλλιως τι Εθνικη Κυριαρχια εχουμε.
      Δεν νομιζω δηλαδη οτι υο ποδοστο του ΟΧΙ ηθελε έξοδο απο το ευρω και απο την ΕΕ απλα ηθελε να δωσει το μηνυμα οτι ειμαστε ισοτιμο μελος της ΕΕ και θα προτεινουμε τα μετρα της Κυβερνησης πιυ εκλεξαμε.
      Το προβλημα ηταν οτι ο Τσιπρας ελεγε πριν το δημοψηφισμα οτι θα χρησιμοποιησει το ΟΧΙ του δηλοψηφισματος σαν μοχλο πιεσης και διαπραγματευτικο οπλο, στο τελος του πηρανε και τα σωβρακα υπογραφοντας χειροτερα μετρα και απο αυτα που απέρριψε ο Ελληνικος λαος.
      Οποτε ειδικα αν βγει και παλι ο Συριζα και ειδικα με αυτοδυναμια, αυτο που λετε θα ειναι μια εκτος πραγματικότητας εκτιμηση .

      Διαγραφή
    2. Και να συμπληρώσω οτι γι' αυτο το λογο ο Συριζα μεσω της Κωσταντοπουλου απεριψε την προταση του ΚΚΕ να βαλει στο ερωτημα του δημοψηφισματος και την προταση του Συριζα των 8 δις οπως και την επιλογη για εξοδο απο το ευρω και την ΕΕ για να ειναι το αποτελεσμα του δημοψηφισματος μεταφρασιμο κατα το δοκουν οντας καθολου ξεκαθαρο.

      Διαγραφή
    3. ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ και ΕΠΑΜ

      Χθες το πρωί σε ένα πάνελ της ΕΡΤ, άκουσα τον κ. Τόλιο, πρώην μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα μέλος της ΛΑ.Ε., να παρουσιάζει τις θέσεις του οι οποίες ήταν ταυτόσημες με αυτές του ΕΠΑΜ. Εάν είναι έτσι και δεδομένου ότι χρειάζεται η συσπείρωση και σύμπραξη ενός ευρυτάτου αντιμνημονιακού μετώπου, διερωτώμαι γιατί δεν το γνωρίζω, εάν έχει υπάρξει συνάντηση εκπροσώπων των δύο ώστε να υπάρξει συνεργασία και αν υπάρχουν μικρές διαφορές να επιλυθούν. Εάν δεν έχει γίνει τέτοια συνάντηση, γιατί να μην γίνει τώρα. Η κρίσιμη κατάσταση που περνά ο λαός, δεν χωρά να γίνεται διασκορπισμός ψήφων ή αποχές. Πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στο ΕΠΑΜ να συμμετέχει στην ευρεία λαϊκή παράταξη. Όσο πιο ευρύ είναι το λαϊκό μέτωπο, τόσο πιο δυνατό γίνεται ώστε να απαλλαγούμε από τους ξένους δυνάστες . Θέληση να υπάρχει και όλα βρίσκονται. Να μην διασπάται ο λαός από τώρα, όλες οι δυνάμεις ενωμένες. Η ΛΑ.Ε. έχει την ευθύνη να διευρύνει στο έπακρο το αντιστασιακό λαϊκό μέτωπο. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

      Διαγραφή
  3. Κε Καζάκη, γιατί στήν ρητορική σας διαστρέφετε τήν πραγματικότητα;

    Υποτεθείσθω ότι γίνεται ένα Δημοψήφισμα σε συνολικόν πληθυσμό 11 εκατομμυρίων πολιτών. Τό εκλογικό σώμα είναι, ασφαλώς, μικρότερο: περί τά 9 μόνον εκατομμύρια πολίτες. Ας υποθέσουμε ότι τελικώς στίς κάλπες προσέρχονται μόνον 100 όλοι κι όλοι πολίτες για να ψηφίσου,ν και από αυτούς οι 61 ψηφίζουν "ΟΧΙ", οι 32 ψηφίζουν "ΝΑΙ" και οι 7 ψηφίζουν συνειδητά "ΑΚΥΡΟ" ή "ΛΕΥΚΟ". Τά αποτελέσματα τού δημοψηφίσματος αυτού (ας παραβλέψουμε προς στιγμήν τήν ακυρότητα τού Δημοψηφίσματος στήν περίπτωση που η αποχή ξεπεράσει τό 40%) αντιπροσωπεύουν θεωρητικώς και πρακτικώς (αφού είναι --υποτίθεται-- δεσμευτικά για τό σύνολον τού πληθυσμού τής χώρας) ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟΝ τόν πληθυσμό τών πολιτών που ερωτώνται να αποφασίσουν. αλλά ολόκληρον ΤΟΝ ΣΥΝΟΛΙΚΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ,.
    Είναι έτσι, ή δεν είναι, Κε καζάκη;
    Δηλαδή, στό υποθετικό παράδειγμά μου, επί τών 11 εκατομμυρίων (= "ο λαός" ) θα μπορούσαν να ψηφίσουν μόνον 9 εκατομμύρια (= "μέρος τού λαού") αλλά τελικώς εδέησαν να ενδιαφερθούν και να προσέλθουν στίς κάλπες μόνον ...100 πολίτες όλοι κι όλοι (= "ένα ΜΙΚΡΟ μέρος τού λαού") ενώ ένα (μέγα) ποσοστό τού "μέρους τού λαού που είχε διακίωμα ψήφου" απείχεν.
    Σε αυτό τό παράδειγμα θα τολμούσατε, Κε Καζάκη, να αναφερθείτε στό αποτέλεσμα τού δημοψηφίσματος χρησιμοποιώντας τήν ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΗΝ έκφραση «τό 61% ΤΟΥ ΛΑΟΥ ψήφισε "ΟΧΙ"»;;; Ποιού "ΛΑΟΥ", κε Καζάκη;;; Τού "λαού τών 100 ψηφισάντων" που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟ με τό να πείς "του ΛΑΟΥ" και εάν κάνεις κάτι τέτοιο ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙΣ τούς αφελείς και τούς βλάκες. Αλλά, δεν φαντάζομαι να επιδιώκετε κάτι τέτοι, Κε Καζάκη. Έτσι δεν είναι;
    Είναι, όμως, ή δεν είναι ΨΕΥΔΕΣ και ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ να λέτε "τό 61% τού λαού" όταν αυτό τό ποσοστό αναφέρεται ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ (που υποννοείται ΨΕΥΔΩΣ με τόν ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟΝ όρον "λαός") αλλά ΜΟΝΟΝ στό μέρος τού λαού που ψήφισε, δηλαδή κατά τό παράδειγμά μου στούς 100 ΜΟΝΟΝ πολίτες από ένα σύνολον 11.000.000 πολιτών!!!

    Στό ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ δημοψήφισμα που έγινε τόν περασμένον Ιούλιον, επί πληθυσμού 11.000.000 πολιτών και εκλογικού σώματος 9.000.000 πολιτών τής χώρας μας δικαιουμένων ψήφου εψήφισε τό 62% τού εκλογικού σώματος (38% ΑΠΟΧΗ) τών 9.000.000.δηλαδή περίπου 5,5 εκατομμύρια πολίτες, ήτοι ΜΟΝΟΝ ο ΜΙΣΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ τής χώρας αποφάνθηκε: πήρε θέση και τοποθετήθηκε δια τής ψήφου του ΜΟΝΟΝ τό 50% τού λαού τής χώρας ενώ τό άλλο 50% είτε αδιαφόρησε είτε απείχε συνειδητά τής διαδικασίας είτε δεν ανήκε στό δικαιούμενον ψήφου "εκλογικό σώμα".
    Τώρα, από τό 50% τού λαού που ψήφισε (δηλ., από τό 62% τού εκλογικού σώματος), ένα ποσοστό που κατά σύμπτωση έφθασε στό ίδιο νούμερο τού 62% (62% τού 62%) εψήφισε "ΟΧΙ".
    Πόσοι πολίτες είναι αυτό τό 62% τού 62% που ψήφισαν τό ΠΕΡΗΦΑΝΟ "ΟΧΙ", Κε Καζάκη;
    Είναι τό (σημαντικότατο, ούτως ή άλλως) ποσοστό 38%, Κε Καζάκη, με αναγωγή στόν συνολικόν πληθυσμό τής χώρας που ονομάζετε συνοπτικώς "ΛΑΟ". Είναι λίγο περισσότερα από 4.000.000 πολίτες σε σύνολον 11.000.000 "ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ", Κε καζάκη.
    ΜΟΝΟΝ αυτό τό 38% ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ με τήν λέξη "λαός", Κε Καζάκη, διότι μόνον αυτή η αναγωγή δείχνει τήν πραγματικήν "αξία"-"απήχηση" τού αποτελέσματος στό (σταθερό) σύνολο τού πληθυσμού τής χώρας που επηρρεάζεται από αυτό τό εκλογικόν αποτέλεσμα είτε σε αυτό τό σύνολο υπάρχουν πολίτες που εψήφισαν είτε πολίτες που δεν εψήφισαν.
    Άρα, σε τί αποσκοπείτε, Κε Καζάκη όταν διαστρέφετε ( ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ή ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΑ, άραγε;;;) τήν πραγματικότητα και μάς παπαγαλίζετε τό ψευδές "κλισσέ" «τό 62% τού λαού ψήφισε "ΟΧΙ"»;;;
    Άραγε, με τέτοια ...κόλπα ή με τέτοιες ...απροσεξίες πολιτεύεσθε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άς αναλύσουμε το 38% του ΝΑΙ....τι λέτε?

      Διαγραφή
    2. να συνυπολογίζεις στα ποσοστά σου και τον αριθμό ανθρώπων στα 11.000.000 που αναφέρεις που δεν είναι σε θέση να ψηφίζουν, ήτοι ανήλικα, υπερήλικα, ασθενείς, έγκλειστους κλπ. τότε βγαίνουν ακόμα πιο μικρά νούμερα και όσο το διυλίζεις, τόσο μικρότερα νούμερα και καταλήγεις ότι οι εκλογές είναι μία απάτη. αποχή.

      Διαγραφή
    3. Εντάξει μας έπεισες το 62%του ψηφήσαντος λαου είπε οχι δεν ψήφισαν τα νήπια οι βαριά ασθενείς οι μετανάστες οδοιπορούντες αδιαφορούντες και οι νεκροί, Έχεις απόλυτο δίκιο. Το λέει και οι ψυχίατρος !

      Διαγραφή
    4. Εσύ γιατί δεν πήγες να ψηφίσεις; Βαριόσουνα ή μια χαρά είσαι βολεμένος και δεν σε ενδιαφέρει να καεί το σύμπαν; Σε κάθε περίπτωση δεν λογαριάζεσαι για λαός. Λαός είναι αυτός που έχει συλλογική συνείδηση.

      Διαγραφή
    5. Στη δημοκρατία μετράει η γνώμη μόνο όσων ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στα κοινά, έστω και με μία απλή ψήφο. Όσο για τους υπόλοιπους που ηθελημένα απέχουν από τη διαδικασία, πως θα μάθουμε τη βούλησή τους; Θα τους κυνηγάμε με το ντουφέκι; Εντέλει, όσοι απέχουν από τις εκλογές ή τα δημοψηφίσματα είναι σαν να αφήνουν τους άλλους να αποφασίσουν και για τους ίδιους.

      Διαγραφή
    6. Αγαπητή κυρία με μπερδέψατε! Έστω ο συλλογισμός σας ότι έιναι σωστός. Τα ποσοστά ανάγονται στα 9 εκατ. ή στα 11 εκατ.; Διότι αν ανάγονται στα 11 εκατ. τότε κάνετε λάθος. Το σωστό είναι τα 9 εκατ. του εκλογικού σώματος. Πόσοι είπαν ΝΑΙ και ΟΧΙ από αυτούς; Για ξαναδείτε το!

      Διαγραφή
    7. Με όλο το σεβασμό,αλλά ήταν το πιο ανούσιο σχόλιο που έχω διαβάσει εδώ και καιρό!Τόση σχολαστικότητα και μάλιστα με λάθος παράδοχες,δύσκολα βρίσκεις.Και οι λάθος παραδοχές είναι ότι υποθέτεις ότι το αποτέλεσμα που δίνει το εκλογικό σώμα δεν εκφράζει όλο το λαό,αλλά μόνο το εκλογικό σώμα,λες και ψήφιζαν κάποτε τα παιδιά,και στη συνέχεια μιλάς για την αποχή λες και ήταν για όλους συνειδητή απόφαση ενώ προήλθε είτε από δυσχέρεια στη μετακίνηση,είτε λόγω μετανάστευσης,είτε λόγω δυσκολίας στο να πάρει απόφαση.Που τους καταλογίζεις όλους αυτούς και τα παιδιά,στο τίποτα;;Ποιός σου λέει ότι τα παιδιά που δεν ανήκουν στο εκλογικό σώμα,δεν επιθυμούσαν το ΟΧΙ όπως συνέβη με τους λίγο μεγαλύτερούς τους,το ίδιο και για ετεροδημότες,μετανάστες κτλπ.Δηλαδή κάθε φορά που θα μιλάμε για το λαό θα πρέπει να το σπάμε σε κλάσματα,για να είμαστε σχολαστικοί ακριβολόγοι;;Και μάλιστα αν δεν είναι κάποιος τόσο σχολαστικός όσο εσείς,είναι ανήθικος κιόλας.Να μετράτε τα λόγια των άλλων,σπιθαμή προς σπιθαμή ξέρετε,τα τεράστια νοητικά σφάλματα τα δικά σας όμως δεν ξέρετε.

      Διαγραφή
    8. Κυρία Φωτεινή ξεκινάτε με λάθος υπολογισμούς γι' αυτό και καταλήγετε σε λάθος συμπεράσματα. Ο συνολικός πληθυσμός της Ελλάδας σύμφωνα με την τελευταία απογραφή του πληθυσμού ανέρχεται σε 10.300.000 περίπου Έλληνες υπήκοοι. Από αυτούς θα πρέπει να μειωθούν οι γύρω στα 2.000.000 νεολαίοι κάτω των 18 ετών που δεν έχουν δικαίωμα ψήφου. Έτσι το πραγματικό εκλογικό σώμα που αντιπροσωπεύει το "λαό" δεν ξεπερνά τα 8.300.000. Αν εξαιρέσουμε τους υπερήλικες, τους εκατοντάδες χιλιάδες κυρίως νέους που τα τελευταία χρόνια -και μετά την απογραφή του πληθυσμού το 2011- έφυγαν στο εξωτερικό μετανάστες, και κάθε άλλη κατηγορία που ενώ ενδεχομένως θα ήθελε, αλλά για αντικειμενικούς λόγους, δεν μπόρεσε να ψηφίσει τότε το πραγματικό εκλογικό σώμα φτάνει δεν φτάνει τα 8.000.000. Η διαφορά αυτή του 1 εκατομμυρίου, φανταζόμαστε ότι δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο για την ορθότητα των υπολογισμών. Συνεπώς εφ΄ όσον -όπως προκύπτει από το τελικό αποτέλεσμα στις εκλογές- συμμετείχαν 6.161.000 πολίτες και όχι 5,5 εκατομμύρια που αναφέρετε λανθασμένα, έχουμε ένα ποσοστό πραγματικής συμμετοχής 77% και μόνο 23% πραγματικής αποχής. Γι' αυτούς της αποχής που δεν ψήφισαν είτε ηθελημένα είτε αθέλητα, ο μόνος ασφαλής τρόπος για να εξαχθούν συμπεράσματα για τη πραγματική τους βούλησή είναι η αναλογική κατανομή τους στο ΝΑΙ και στο ΟΧΙ. Βεβαίως μέρος της αποχής ανήκει και σε κάποιους που απολύτως συνειδητά επέλεξαν να μη συμμετάσχουν. Μόνο όμως το λευκό μπορεί να καταγραφεί ως συνειδητή επιλογή. Ακόμα και τα άκυρα μπορεί σε ένα ποσοστό τους να προέκυψαν από λάθος και δεν είναι δυνατό να υπολογιστούν. Όμως τα λευκά και τα άκυρα μαζί δεν ξεπέρασαν το 5,8%.

      Αλλά ακόμα και στη ακραία περίπτωση ότι όλοι αυτοί απείχαν συνειδητά, τότε αυτοί δεν ξεπερνάνε το 23% του συνόλου. Σεβαστό το ποσοστό αλλά εξαιρετικά μειοψηφικό!

      Προφανώς λαός είναι και αυτοί που ψήφισαν και αυτοί που δεν κατάφεραν να ψηφίσουν, ή συνειδητά επέλεξαν την αποχή, ή έριξαν λευκό. Όπως λαός είναι και αυτοί που ψήφισαν ΝΑΙ.

      Αλλά λέγοντας ο "λαός αποφάσισε" εννοούμε πάντα την πλειοψηφία.

      Και η πλειοψηφία είτε αρέσει, είτε δεν αρέσει ψήφισε ΟΧΙ στο δημοψήφισμα! Και είστε η πρώτη (ή ο πρώτος) που τολμά να το αμφισβητήσει με λογικές ακροβασίες.

      Μήπως τελικά τα κόλπα και οι απροσεξίες που αναφέρετε, αφορούν στη δική σας προσπάθεια διαστροφής της αλήθειας, βάζοντας στους υπολογισμούς σας ακόμη και τα αγέννητα και τους πεθαμένους;

      Διαγραφή
    9. δλδ βαζεις να ψηφισουν και τα βρεφη τα παιδια και οι υπεργηροι οι ετεροδημοτες που δεν καταφεραν να παν στον τοπο τους να ψηφισουν.Τους μολις ενηλιωθεντες που τους απαγορευτηκε απ το εκλογικο συστημα να ψηφισουν...Αυτο ειναι το κυριως κομματι του υπολοιπου λαου....Αυτο ειναι το εκλογικο σωμα αν εξαιρεσεις τα παιδια.....Ποσο ειναι αραγε αυτο το ποσοστο;;Αρα ποση πραγματικα ειναι η αποχη;;Ποσο κατεβαινει ετσι;;Η πλειοψηφια που ουτως η αλλως συμμετειχε στο δημοψηφισμα δε συνιστα λαο;;;Ποια διαστρεβλωση μας τσαμπουνας ρε συνειδητα ασυνειδητε;;

      Διαγραφή
    10. Εχω διαβασει ΣΟΦΙΣΤΙΕΣ και σοφιστιες φωτεινη ...αλλα οι δικες σας ξεπερνουν ΚΑΘΕ οριο. Και στην τελικη, ας το δουμε κι αλιως το πραγμα, γιατι υπαρχει και η ΑΛΛΗ αναγνωση : Εκτος του ΟΧΙ , υπηρξαν και οι ψηφοι του ΝΑΙ. Αυτοι μετρηθηκαν κοντα στο 38%, πες 40 με το ζορι. Εαν λοιπον , κατα την "εκπληκτικη" (το λιγοτερο) κατα τα αλλα "λογικη" σας , του τρεις το λαδι τρεις το ξυδι κλπ , το ΟΧΙ του 62% των ψηφισαντων, ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ το συνολο της πλειοψηφιας ενος εκλογικου σωματος ...τοτε αυτο ισχυει ακομα χειροτερα για το ...38% του ΝΑΙ ! Δηλαδη ουτε λιγο ουτε πολυ, μας λετε με λιγα λογια, οτι τοσα χρονια, ως λαος, ως κοινωνια και ως ΧΩΡΑ ...κυβερνιομαστε απο μια ΕΛΑΧΙΣΤΟΤΑΤΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ, βασει μιας ΑΚΡΩΣ καλπονοθευτικης λογικης και διαδικασιας, που μαλιστα δινει και εξτρα...BONUS 50 (!) εδρες στο νικητη με το τρεχον εκλογικο συστημα!!! Με ολα αυτα ομως, το μονο που κανετε ειναι να ανοιγετε τον ασκο του Αιολου: Οχι μονο για την δικη μας "αστικη" δημοκρατια ( ο θεος να την κανει δηλαδη) αλλα και για ολο αυτο το "τσαντιρ μπερντε" που προσπαθει να πουλησει ο δυτικος "πολιτισμος" στους "μαου μαου", οπου γης, πλασαροντας το ως την ΜΟΝΗ ΒΙΩΣΙΜΗ προσεγγιση της αντιπροσωπευτικης δημοκρατιας οσον αφορα τον ΟΡΘΟ καταμερισμο των ποσοστοσεων. Τιναζοντας ετσι ΤΑ ΠΑΝΤΑ στον αερα!! Ξερετε φωτεινη , μερικες φορες ειναι καλο κανεις να σκεφτεται δυο φορες πριν ξεστομισει κατι. Πολλω δε μαλλον, πριν το ΓΡΑΨΕΙ κιολας. Τα γραπτα βλεπετε, ΜΕΝΟΥΝ. Και χαρακτηριζουν, και τον γραφοντα, ΚΑΙ το ποιον του.

      Διαγραφή
    11. Με ολο το σεβασμο Φωτεινη μου, αφου δεν το εχεις, τι θελεις και το τρβας το θεμα περα δωθε ? Εκτιθεσαι δεν τοι καταλαβες ? Δυστυχως σαν την κ. Φωτεινη ειναι πολλοι Ελληνες. Χρησιμοποιουν ασυστολα : το ΑΝ, το ΘΑ και το ΟΤΑΝ. Δηλ. ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ καπου αοριστα, οταν ζουν στο σημερα. Εχουν μπερδεψει τη ζωη τους. Αυτα ειναι τα καλα των μνημονιων συνελληνες. Και μη χειροτερα.

      Διαγραφή
  4. Διαβάζοντας την προ ημερών ανακοίνωση του ΕΠΑΜ νομίζαμε οτι βρίσκεστε σε συνομιλίες με τη Λαϊκή Ενότητα. Τώρα, εδώ αλλά και στη χθεσινή εκπομπή ακούμε άλλα. Δεν μπορούν κάποια πρόσωπα, π.χ. από το Σχέδιο Β που ήδη έχει συμφωνήσει με τη Λαϊκή Ενότητα αλλά και με το οποίο και το ΕΠΑΜ έχει καλές σχέσεις, να μεσολαβήσουν; Τι γίνεται; Πολύ μεγάλο πλήγμα αν τελικά δεν συμπλεύσει το ΕΠΑΜ με τη Λαϊκή Ενότητα. Ποια πρόσωπα είναι το εμπόδιο; Πρέπει οπωσδήποτε να βρεθεί 'αμεσα ένας δίαυλος επικοινωνίας. Καταστρεφόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπομονή. Δεν καταστρέφεται κανείς. Ούτε το άρθρο λέει άλλα, διαβάστε το προσεκτικά. Απλά δεν πάμε χύμα και περιμένουμε. Αν υπάρχουν ειλικρινείς προθέσεις θα υπάρξει αποτέλεσμα.

      Διαγραφή
    2. Και τι σημαίνει πολιτική συνεργασία; Σημαίνει ισότιμη συμμαχία δυνάμεων όπου η καθεμιά διατηρεί ακέραια την αυτοτέλειά της στην οργανωτική της συγκρότηση, στον τρόπο δράσης της μέσα στην κοινωνία και στην άρθρωση του πολιτικού της λόγου. Με άλλα λόγια πρόκειται για την τακτική που επιγραμματικά διατύπωσε ο Λένιν λέγοντας ότι «η γραμμή μας είναι να βαδίζουμε χωριστά μα να χτυπάμε μαζί.» Αναφέρουμε τον Λένιν γιατί πολλοί στην αριστερά εύκολα τον παπαγαλίζουν.

      Διαγραφή
    3. Αληθεια τι σημαινει Λαικη Ενοτητα ; Μηπως να περιμενουμε μετα τις 20/9 να το ζησουμε κιολας, για να κατανοησουμε πληρως, τι σκοπο εξυπηρετουν κι αυτοι ;

      Διαγραφή
  5. Ο χρόνος είναι συμπηκνωμένος. Οι Γερμανοί έδωσαν εντολή για άμεση προσφυγή στην κάλπη ώστε να αιφνιδιάσουν τον Ελληνικό λαό που ακόμη είναι μπερδεμένος από την προδοσία Τσίπρα.
    Η δημιουργία ενός ευρύτερου μετώπου ενάντια στο χειρότερο μνημόνιο - που εάν εφαρμοστεί σίγουρα θα μειώσει δραματικά τον Ελληνικό πληθυσμό - επιβάλεται να συσταθεί το ταχύτερο δυνατό.
    Η τοποθέτηση του Δημήτρη μας δείχνει το πόσο βαθιά κατανοεί για μια ακόμη φορά το που ακριβώς βρίσκονται τα κοινωνικά ισοζύγια τη δεδομένη στιγμή. Σίγουρα δεν είναι δυνατόν να είμαστε όλοι μας σε ακριβή ιδεολογική συμφωνία, όμως θα πρέπει να τεθούν καθαρά και ξάστερα 5-6 σημεία κοινής συμφωνίας που θα δίνουν το ιδεολογικό στίγμα του μετώπου.
    Η κρίση είναι ώριμη, παραώριμη! πιστεύω πως από σήμερα μέχρι τις εκλογές, κάθε ημέρα που θα περνάει θα αλλάζει τα δεδομένα ενάντια στις δυνάμεις του Γερμανικού μπλοκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φαίνεται οτι θα είναι ίσως και ο Δελαστίκ στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Ενότητας. Με τον Δελαστίκ είχατε κάνει κοινές εκδηλώσεις Δημήτρη. Οπωσδήποτε να υπάρξει μια διαμεσολάβηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό τώρα είναι σοβαρή... κριτική κα Φωτεινή; Ακόμα και αν παραβλέψει κανείς ότι με αυτή τη λογική ένα 15% μας κυβερνά και υποθηκεύει ο μέλλον των παιδιών μας 40 χρόνια τώρα, στις επαναστατικές/ανατρεπτικές διαδικασίες πάντα ένα (συχνά μικρό) μέρος του κόσμου ξεσηκώνεται/δρα/απορρίπτει. Χάνει την αξία του αυτό; Όχι. Αν ήταν έτσι, θα είχαμε μείνει υποτελείς στους... Τούρκους. Η μειοψηφία είναι κολάσιμη όταν οδηγεί προς το κακό των υπολοίπων, όχι όταν ενεργεί προς το καλό. Φτιάξτε λίγο την ηθική σας οπτική κα Φωτεινή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητή , Φωτεινή ,με φώτισες! Με βοήθησες να εξηγήσω τη στάση του πρωθυπουργού. Μάλλον με τέτοιους υπολογισμούς ο Τσίπρας μετέφρασε το ΟΧΙ σε ΝΑΙ, Με την ίδια λογική (εφόσον η αποχή υπάρχει σε όλες τις εκλογές) ακυρώνονται και όλες οι κυβερνήσεις. Με δύο τρόπους αντιμετωπίζεται αυτό: Ή να ψηφίζουν και τα νήπια, εφόσον θα έχουν ΑΦΜ εκ γενετής, ή η αδικαιολόγητη αποχή από την εκλογική διαδικασία να ισοδυναμεί με διαγραφή από τους εκλογικούς καταλόγους. Ο Θουκυδίδης όσους απείχαν από πολιτικές διαδικασίες τους θεωρούσε άχρηστους(αχρείους). Και για να μη σου φανεί υπερβολή η πρόταση να ψηφίζουν τα νήπια , ο Πυθαγόρας υποκλίνονταν- γονάτιζε μόνο μπροστά στα παιδιά. Λοιπόν, για να συνδυάσω τις δυο προτάσεις , με σκοπό την αριθμητική διατήρηση του εκλογικού σώματος ,το δικαίωμα ψήφου που θα αφαιρείται από κάθε νοητικά νήπιο που απέχει της εκλογικής διαδικασίας να δίνεται σε ένα βιολογικά νήπιο., που γνωρίζει γραφή και ανάγνωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ. ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ. ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΒΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΕΝΑ 12-15 % ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΟΠΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ. ΣΤΗΝ ΠΟΚΑ ΛΕΝΕ ΑΒΛΕΠΗ. ΜΠΕΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΗΣ ΕΡΓΟ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΣΤΗΝ Β ΑΘΗΝΑΣ. ΠΑΣΕΙ ΘΥΣΙΑ ΠΑΣΕΙ ΔΥΝΑΜΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κύριε Δημήτρη Καζάκη, πως εξηγείς την ελεύθερω πτώση των τιμών του πετρελαίου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κυριε Καζακη εγω πιστευω οτι εσεις η Ζωιτσα και ο ΠιΛαφ θα σωσετε την Ελλαδα. Ειλικρινα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Στο άρθρο 51 του συνταγματος οριζεται:

    5. Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι
    υποχρεωτική.

    Αυτό στην αναθεωρημένη έκδοση του συντάγματος του 2008.
    Στην έκδοση του 1975 η παράγραφος έλεγε:

    Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική. Νόμος ορίζει εκάστοτε τας εξαιρέσεις και τας ποινικας κυρώσεις.

    Οπως καταλαβαινει ο καθενας οι κυβερνησεις βγαινουν απο την μη τιμωρουμενη παρανομια των πολιτων που απεχουν. Καποιοι τωρα το καταλαβαν.
    Ειδικα για τα δημοψηφισματα δεν υπαρχει κανενα προβλημα μια και στο Αρθρο 44 οριζεται:
    2. O Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκηρύσσει με διάταγμα δημοψήφισμα για κρίσιμα εθνικά θέματα, ύστερα από απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας του όλου αριθμού των βουλευτών, που λαμβάνεται με πρόταση του Yπουργικού Συμβουλίου.

    Εδω το προβλημα δεν ειναι τι λεει αλλα το τι ΔΕΝ λεει.
    Δεν λεει πουθενα οτι το αποτελεσμα του δημοψηφισματος ειναι δεσμευτικο για κανεναν. Επομενως τσαμπα διαμαρτυριες καναμε τοσα χρονια που δεν μας ρωτανε για τιποτα. Και να μας ρωτουσαν, αν θελαν μας ακουγανε. Γιατι να κανουν τον κοπο να μην μας ακουσουν, αφου μπορουν να μην μας ρωτησουν;
    Ο νομος του Σολωνα που στερουσε τα πολιτικα δικαιωματα οσων δεν μετειχαν στις πολιτικες στασεις παιρνωντας τα οπλα με καποια απο τις δυο μεριες, ειχε σκοπο να μην επιτρεπει σε μαχητικες μειοψηφιες να επικρατουν της καναπεδατης πλειοψηφιας.
    Η σημερινη ανοχη στην οριζομενη ως παρανομη αλλα μη τιμωρουμενη αποχη εξασφαλιζει οτι οι ψηφοι των κομματικων φιλων και ημετερων ευνοημενων των κομματων εξουσιας θα μετρανε διπλες, αφου οι απογοητευμενοι μη προνομιουχοι του συστηματος δεν πανε να ψηφισουν.

    ΟΡΩΝ ΔΕ ΤΗΝ ΜΕΝ ΠΟΛΙΝ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΣΤΑΣΙΑΖΟΥΣΑΝ, ΤΩΝ ΔΕ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΙΟΥΣ ΔΙΑ ΤΗΝ ΡΑΘΥΜΙΑΝ ΑΓΑΠΩΝΤΑΣ ΤΟ ΑΥΤΟΜΑΤΟΝ, ΝΟΜΟΝ ΕΘΗΚΕΝ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ ΙΔΙΟΝ, ΟΣ ΑΝ ΣΤΑΣΙΑΖΟΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΜΗ ΘΗΤΑΙ ΤΑ ΟΠΛΑ ΜΗΔΕ ΜΕΘ ΕΤΕΡΩΝ, ΑΤΙΜΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΜΗ ΜΕΤΕΧΕΙΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εφ'οσον και η ψηφος λοιπον ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ και οι ΜΗ ΨΗΦΙΖΟΝΤΕΣ προβαινουν σε παραβαση, ας μπει τοτε ενα ΒΑΡΒΑΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ το οποιο θα ειναι της ταξης των 200 Ε και να δεις που σε πονει και ΠΟΥ ΣΕ ΣΦΑΖΕΙ. Το οποιο προστιμο και θα πηγαινει κατευθειαν στην εφορια για αυτοματη εξοφληση. Και ας υπαρχουν οι αναλογες προβλεψεις για τις καθεξαιρεση περιπτωσεις , τριτης ηλικιας ανω των 60 και λοιπων κατηγοριων. Παιδια δεν ειμαστε, ή πιστευουμε στη δημοκρατια ή οχι οποτε ας το κλεισουμε το μαγαζι. Δεν μπορει ο αλλος να πηγαινει για μπανιο η για φραπε την μερα των εκλογων απεχοντας και να τραβαμε εμεις οι υπολοιποι τα πανδεινα λογω της δικης του αναισθησιας και ιδιωτευσης. Ας τον πονεσει εκει που θα το καταλαβει καλυτερα εφοσον και δεν καταλαβαινουν απο λογια.

      Διαγραφή
  13. Αρθρο του Νικου Μπογιοπουλου ... πολυ ενδιαφερον.

    Τότε που ο κ. Τσίπρας αγόρευε περί της "αυτογελοιοποίησης"

    Το βίντεο που ακολουθεί δεν είναι από συνομιλία του κ.Τσίπρα με το είδωλο μπροστά στον καθρέφτη του. Είναι απόσπασμα από ομιλία του στη Λαμία. Ήταν 29 Νοεμβρίου 2014. Μόλις δυο μήνες, δηλαδή, πριν από τις εκλογές του Γενάρη. Μόλις δέκα μήνες πριν από την επιβολή και υπερψήφιση του «Μνημονίου Τσίπρα».

    Σας παρακαλούμε να δώσετε προσοχή ειδικά στο πρώτο 1,5 λεπτό του βίντεο. Ειδικότερα, δε, στο σημείο που ο πρωθυπουργός συμπυκνώνει – ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης - το συλλογισμό του κάνοντας λόγο για την «αυτογελοιοποίηση» όσων το παίζουν «αντιμνημονιακοί» και χρησιμοποιούν κάθε λογής τερτίπια για να επιβάλλουν, τελικά, Μνημόνια.

    Ομιλία Τσίπρα στην Λαμια στις 29 Νοεμβριου 2014

    https://www.youtube.com/watch?t=84&v=1_LpvH1NBvE

    Όπως διαπιστώνει ο αναγνώστης – θεατής, ο τρόπος με τον οποίο ο κ.Τσίπρας περιέγραφε τις μεθοδεύσεις των μνημονιακών αντιπάλων του, τότε, και συνεταίρων του, σήμερα, είναι μαγικός!

    Η ρητορική δεινότητα με την οποία απογυμνώνει και αποδομεί τις πρακτικές τους, το ψέμα τους, τη σκηνοθεσία τους, την υποκρισία τους, είναι απαράμιλλη!

    Οσκαρική ερμηνεία την αποκαλεί ο κ. Δ. Βουζουναράς, από την προσωπική σελίδα του οποίου δανειστήκαμε αποσπάσματα του βίντεο.

    Δείτε και ξαναδείτε, λοιπόν, πως ο Τσίπρας (ο Τσίπρας της αντιπολίτευσης) καταγράφει - βήμα προς βήμα – τα κολπάκια, το «θέατρο», τους εκβιασμούς της μνημονιακής προπαγάνδας.

    Δείτε με τι κινηματογραφική πιστότητα παρουσιάζει την αλληλουχία των γεγονότων.

    Δείτε τον να αναλύει την τεχνική των δημαγωγών να περνούν από την δραματοποιημένη κωμωδία στην μνημονιακή τραγωδία.

    Τώρα πια μπορούμε να το πούμε: Ο κ.Τσίπρας μιλούσε σαν προφήτης!

    Ακούστε τον! Μιλά για τους προηγούμενους απ’ αυτόν, αλλά είναι σαν να μας εξιστορεί – χαρτί και καλαμάρι - όλα όσα ζήσαμε επί των ημερών του!

    Ο κ.Τσίπρας τα είχε πει όλα με το «Νι» και με το «Σίγμα»! Λες και απήγγειλε το σενάριο του μέλλοντος: Μιλούσε για τους άλλους και σήμερα είναι σαν να ακούμε να μας διηγείται - από πρώτο χέρι - τα πεπραγμένα της δικής του «περήφανης διαπραγμάτευσης», του δικού του ιταμού Μνημονίου, της δικής του άθλιας προπαγάνδας.

    Όπως και να’ χει, η αλήθεια να λέγεται: Ο Τσίπρας της αντιπολίτευσης είναι, πραγματικά, ασυναγώνιστος. Δεν θα βρείτε καλύτερο από τον Τσίπρα της αντιπολίτευσης για να σας περιγράψει τις πρακτικές, τις μεθοδεύσεις, την προπαγάνδα του Τσίπρα της κυβέρνησης!

    Κανένας μέχρι τώρα δεν έχει καταγράψει με τόση παραστατικότητα, με τόση αμεσότητα, με τέτοια χειρουργική ακρίβεια τα όσα ζήσαμε στην Ελλάδα στους 7 μήνες διακυβέρνησης Τσίπρα.

    Κανένας. Μόνο ο Τσίπρας (της Αντιπολίτευσης) το κατάφερε. Λες και το ‘ξερε!

    wiz

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γιατί αφήσαμε όλοι, όλες τίς πρωτοβουλίες στόν Λαφαζάνη;
    Ο Λαφαζάνης καλεί έναν έναν και όποιον αυτός γουστάρει και κάνει συζητήσεις μαζί του.
    Ο καθένας πηγαίνει χωριστά στόν μεγάλο αρχηγό και παρακαλάει να τόν πάρει και αυτόν μαζί του.
    Τώρα που ο Αλαβάνος έκανε συμφωνία μαζί του, δεν έχει κι αυτός δικό του λόγο γιά τίς συνεργασίες τής Λαϊκής Ενότητας;
    Ο Αλαβάνος στίς προηγούμενες εκλογές συνεργάστηκε με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
    Τώρα δεν θέλει τήν ΑΝΤΑΡΣΥΑ στήν Λαϊκή Ενότητα;
    Εάν τήν θέλει μπορεί να τήν επιβάλλει στόν Λαφαζάνη;
    Ή μήπως είναι και θα παραμείνει ο φτωχός συγγενής στήν Λαϊκή Ενότητα;

    Το ΕΠΑΜ δεν θά μπορούσε εκ τών προτέρων να είχε καταλήξει σε ορισμένες προσυνεννοήσεις με άλλους ώστε η διαπραγμάτευση με τόν Λαφαζάνη να γινόταν από καλλίτερες θέσεις;
    Ή όλοι ή κανένας;
    Αφού, εάν το ΕΠΑΜ μπεί στήν συμμαχία, θα συνεργαστεί ούτως ή άλλως μαζί τους.
    Τί θα πείραζε να είχατε έρθει σε συμφωνία από τα πρίν και μετά να κόβατε τόν χαβά τού μεγάλου αρχηγού;

    "Εμείς θα κατέβουμε μόνοι μας" Άλλη συμμαχία .

    Και μετά θα βλέπαμε πώς θά έτρεχε ο Λαφαζάνης.

    Ο Λαφαζάνης όμως το χειρίστηκε έξυπνα και τώρα τούς παίζει όλους στα δάχτυλα.
    Τούς βρήκε βλέπετε όλους χωρίς να λένε καλημέρα μεταξύ τους.
    Και τούς κάνει οτι θέλει.

    Καί αν ο Λαφαζάνης ή και ο Αλαβάνος έχουν σκοπό να δημιουργήσουν ένα κλειστό λόμπι επειδή φοβούνται την συμμετοχή τού Καζάκη, είναι ελεύθεροι πλέον να τό κάνουν.
    Ούτως ή άλλως τίς ψήφους τού ΕΠΑΜ θα τίς πάρουν.
    Αφού μέχρι και ο Τσίπρας τίς πήρε !
    Γιατί να βάλουν και τόν Καζάκη στό κεφάλι τους;

    Αποδεικνύεται γιά μιά ακόμη φορά οτι το ΕΠΑΜ είχε πάντα την καλλίτερη ανάλυση και την χειρότερη πολιτική.
    Ιδιαίτερα στο ζήτημα τών συμμαχιών.
    Και μετά λέει πως είναι και μέτωπο!

    Ανεξάρτητα από το πώς θα καταλήξει η υπόθεση τής Λαίκής Ενότητας ο Λαφαζάνης είναι ο μόνος κυρίαρχος αυτή τήν στιγμή.
    Και η Λαϊκή Ενότητα σήμερα είναι μονόδρομος γιά τούς υπόλοιπους.
    Πολύ αμφιβάλλω εάν θα ήθελε να βάλει και άλλες προσωπικότητες στό παιγνίδι και σε κάποια κόντρα στό μέλλον να πάθει ό,τι έπαθε ο Τσίπρας απ' αυτόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σύντομα θα πάρεις τις απαντήσεις που αναζητάς. Και δικαίως. Όλα αυτά που λες είναι λογικά κι έτσι θα έπρεπε να είχαν γίνει. Ωστόσο, κανένας δεν δέχθηκε συλλογική διαπραγμάτευση. Θα θυμίσω ότι από το Νοέμβριο του 2013 στο ΜΑΧ του Πολυτεχνείου, το ΕΠΑΜ κι εγώ προσωπικά είχαμε προτείνει ανοιχτές συλλογικές διαπραγματεύσεις μπροστά σε ακροατήρια, δημόσια για τη δημιουργία ενός πόλου δυνάμεων ικανών να διεμβολίσει το πολιτικό σκηνικό. Τότε παρών ήταν κι ο Λαφαζάνης. Κανείς δεν ανταποκρίθηκε. Σήμερα, μόνο το ΕΠΑΜ διερευνά τη δυνατότητα συνεργασιών με βάση συγκεκριμένες πολιτικές θέσεις. Όλοι οι άλλοι, δυστυχώς, τρέχουν απλά να εξασφαλίσουν για τον εαυτό τους κάποια εκλόγιμη θέση. Να συμμετάσχουν απλά στο κοινοβούλιο, ασχέτων θέσεων και πολιτικής.

      Διαγραφή
    2. Δεν επανέρχομαι με διάθεση αντιλόγου. Το αντίθετο.
      Η οικονομική και πολιτική ανάλυση είναι σωστή.
      Στήν πράξη η πολιτική τού ΕΠΑΜ έχει αδυναμίες.
      Παρ' όλα αυτά πού αναφέρεις γιά το Πολυτεχνείο ( εγώ θα προσέθετα και άλλα ) η ενωτική, συμμαχική πολιτική τού ΕΠΑΜ δεν έχει πείσει. Υπάρχει η εντύπωση ότι μάλλον βρίσκεται σε πόλεμο με όλους.
      Το γεγονός οτι διαφωνεί σε πολλά σημεία με οργανώσεις που έχουν τα ίδια προτάγματα, δεν θα έπρεπε να επιτρέπει πολεμικές ρητορικές απέναντί τους και υπερτονισμό τών διαφορών.
      Η υπεροχή τών αναλύσεων τού ΕΠΑΜ είναι ένα βασικότατο εργαλείο γιά ήπια αντιπαράθεση απέναντί τους και όχι γιά πολεμική. Η συντριπτική υπεροχή στα επιχειρήματα δεν χρειάζεται φωνές γιά να προβληθεί. Αργά ή γρήγορα, λίγο ως πολύ, όλοι στίς θέσιες τού ΕΠΑΜ έρχονται.
      Πρός τί η πολεμική;
      Διαφορετικά, δημιουργεί το αίσθημα τής αλαζονείας και τής προσπάθειας επιβολής.
      Κάτι που δεν βοηθάει.
      Μακάρι να πάρω καλές απαντήσεις όπως φάνηκε να υπονοείς.
      Οι εκλογές είναι μιά καλή ευκαιρία γιά την δημιουργία τού μετώπου.
      Και η εκλογή βουλευτών.
      Επειδή όμως ο δρόμος τού αγώνα δείχνει μακρύς και συνεχώς αλλάζει φάσεις, η πολιτική τακτική πρέπει να είναι σταθερή, να είναι και να δείχνει επιθετικά ενωτική, τολμηρή, χωρίς φόβο και περιχαράκωση.
      Καλή συνέχεια!

      Διαγραφή
    3. Μόνο ο άσχετος και γλυψιματίας μπορεί να θεωρεί την ανοιχτή κριτική ως πρόβλημα στη συνεργασία. Συγνώμη, αλλά έχουμε ριζικά διαφορετική λογική. Δεν είμαστε σκουλίκια για να συρθούμε σε μια συνεργασία, όπου θα έχουμε παραδώσει το όπλο της ανοιχτής κριτικής ακόμη κι απέναντι στους συμμάχους. Αν το κάνουμε, τότε είμαστε δεν αξίζει να υπάρχουμε. Στο κάτω-κάτω της γραφής ποιός το έκανε απέναντί μας; Κανείς. Η μόνη διαφορά βρίσκεται στο γεγονός ότι η δική μας κριτική ήταν και παραμένει επιχειρηματολογημένη και πάντα εύστοχη. Ας μου πει κάποιος που λάθεψε η κριτική μας. Ενώ των άλλων απέναντι στο ΕΠΑΜ είναι λάσπη, ιδεολογήματα (εθνικιστές, κ.ά,) και ποτέ μα ποτέ αναμέτρηση επιχειρημάτων. Όπου δεν υπάρχει κριτική και δεν επιτρέπεται η αναμέτρηση απόψεων και επιχειρημάτων, τότε πρόκειται για μια σάπια κατάσταση, όπου κυριαρχεί η ιδιοτέλεια και οι μηχανισμοί του παρασκηνίου. Το ΕΠΑΜ ήταν και παραμένει απόλυτα συνεπές σε ότι έχει πει, σε ότι έχει πράξει. Κανένας άλλος. Κάθε παραμονές εκλογών, βρίσκονται πάντα καλοθελητές να μας λένε: Καταβάστε τον πήχυ, βουλώστε το, κοκ για να τα βρείτα με τον Τσίπρα, με τον Καμμέναο, τωρα με τον Λαφαζάνη. Ποιός δικαιώθηκε; Το ΕΠΑΜ που κράτησε γραμμή αρχών, ή όλοι αυτοί που θεωρούν τη συνεργασία ως δούναι-λαβείν πάνω και κάτω από το τραπέζι, χωρίς αρχές και προτάγματα. Επαναλαμβάνω, ποιός δικαιώθηκε στη κριτική του; Αν το ΕΠΑΜ είχε υποχωρήσει στις απόψεις αυτές, σήμερα θα του κρεμούσαν κουδούνια. Όπως το κάνουν και για τον Λαφαζάνη.
      Τέλος, χωρίς την πολεμική του ΕΠΑΜ, σήμερα η λύση για Grexit τύπου Σόιμπλε και μάλιστα με δυό παράλληλα νομίσματα, θα θεωρόνταν ως ριζοσπαστική λύση κι ως προθάλαμος του εθνικού νομίσματος. Χωρίς την πολεμική του ΕΠΑΜ κανένα από τα ζητήματα που αφορούν το σύνταγμα, το σφετερισμό της εξουσίας, τις πράξεις εσχάτης, κλπ., δεν θα παρέμενε στην πρώτη γραμμή των αιτημάτων. Χωρίς την πολεμική του ΕΠΑΜ δεν θα υπήρχε αυτή η κατάρρευση του Τσιπρέικου και η όποια τελικά διαφοροποίηση του Λαφαζάνη. Όποιος νομίζει ότι το ΛΑΕ προέκυψε από τις εσωκομματικές διεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ, είναι μακριά νυχτωμένος. Χωρίς το ανελέητο σφυροκόπημα της κριτικής του ΕΠΑΜ να είστε σίγουροι ότι θα τα έβρισκαν οι δυο πλευρές του ΣΥΡΙΖΑ ξανά μανά, όπως τότε στην 20η Φεβρουαρίου, όπως στη λεηλασία των ταμείων, κοκ. Κι επειδή προσωπικά δεν είναι ανίδεος. Ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει συνεργασία χωρίς να επιτρέπεται εσωτερική ανοιχτή κριτική και πολεμική ανάμεσα στους συμμάχους. Το έζησα από πρώτο χέρι την εποχή του ενιαίου ΣΥΝ και είδα την κατάντια και τον εκφυλισμό. Όποιος θέλει συνεργασία χωρίς το δικαίωμα κριτικής και αντιπαράθεσης και εντός της συμμαχίας, στη ουσία δεν θέλει συνεργασία, αλλά προσχώρηση και υποταγή. Ευχαριστώ, αλλά το ΕΠΑΜ δεν θα πάρει. Δεν υπάρχει ούτε ένα παράδειγμα στην ιστορία εντός και εκτός Ελλάδας, όπου υπήρξε συνεργασία με κατάλυση του δικαιώματος ανοιχτής κριτικής στο εσωτερικό της συμμαχίας, χωρίς να οδηγηθεί στον απόλυτο εκφυλισμό. Δεν υπάρχει ούτε ένα ιστορικό παράδειγμα. Για τον αστοιχείωτο και τον χαμερπή, που δεν μπορεί να σκεφτεί επί της ουσίας των διαφορών που προκαλούν πολεμικές και αναμετρήσεις, όλα αυτά δεν σημαίνουν απολύτως τίποτε. Για εμάς όμως σημαίνουν ότι το ΕΠΑΜ πρέπει πάση θυσία να αποφύγει αυτό που ιστορία έχει αποδείξει ότι αποτελεί τραγική, εγκληματική επιλογή. Όποιος δεν το πιστεύει αυτό, δεν πειράζει. Ας συρθεί για μια ακόμη φορά να στηρίξει νέους Τσίπρες, νέους Καμμένους, νέους απατεώνες της πολιτικής. Ο βόρβορος του επίσημου πολιτικού κατεστημένου είναι ανεξάντλητος. Κι ο δύστυχος αυτός που ακούει πολεμική και τρέμει, θα είναι πάντα το πιο εύκολο θύμα τους. Ο δρόμος του ΕΠΑΜ μπορεί να είναι αργός, δύσκολος, αλλά απολύτως σίγουρος για την επίτευξη του στόχου. Όλοι οι άλλοι δρόμοι οδηγούν σε νέα μνημόνια, σε νέα ξεπουλήματα. Το ΕΠΑΜ έχει να επιδείξει μόνο συνέπεια, αντοχή και συνέχεια μέσα στη κοινωνία, μέσα στο λαό. Ποιός άλλος έχει τα έχει καταφέρει;

      Διαγραφή
  15. Δημητρη

    Νομιζω οτι οπως ανεφερε και ο φιλος, Angelos, προηγουμενα οτι ο Λαφαζανης ....

    ''Ο Λαφαζάνης όμως το χειρίστηκε έξυπνα και τώρα τούς παίζει όλους στα δάχτυλα.Τούς βρήκε βλέπετε όλους χωρίς να λένε καλημέρα μεταξύ τους.''

    Στην κατασταση που εχει πλεον δημιουργηθει, γνωμη μου ειναι, οτι πρεπει να βαλεις λιγο νερο στο ποτηρι σου, και να θυμασαι οτι σου ειπα παλαιοτερα.

    Ο ΣΚΟΠΟΣ ΑΓΙΑΖΕΙ ΤΑ ΜΕΣΑ.

    Σημερα το ΕΠΑΜ και εσυ προσωπικα εισαστε αποκλεισμενοι απο ολα τα μεγαλα παραθυρα. Ετσι λοπον νομιζω οτι πρεπει πασει θυσια να μπεις στην βουλη και μεσω της βουλης να γινεις εσυ και οσοι αλλοι του ΕΠΑΜ μπουνε μεσα, γνωστοι σε ολη την Ελλαδα. Απο το βημα της βουλης θα σας μαθει ολος ο κοσμος και ειδικωτερα εσυ με τις οικονομικες σου αναλυσεις ....... θα γινης περιζητητος απο ολα τα καναλια.

    Στην προκειμενη περιπτωση τι θα μπορεσει να κανει ο Λαφαζακης, αμα ζηλεψει ... θα σε διαγραψει; .... Χεστικαμε...... γινεσαι ανεξαρτητος και τα σερνεις σε ολους και μαθαινει και ο κοσμος οτι εισι μελος και ΓΓ του ΕΠΑΜ!

    Λοιπον για οσους υποστηριζουν το ΕΠΑΜ και τον Καζακη.... βαλτε μπροστα το εμαιλ ... και βομπαρδιστε ολα τα καναλια.

    Νομιζω ο Αιμιλιος Λιατσος.....εχει και καλυτερη ωρα τωρα 6-8 μμ στο Κοντρα θα σε ξανα βγαλει...... Ακομη και του Τραγκα θα του τα σκοτισω..... οπως και πριν μεχρι να σε βγαλει ... επειδη θα του εισαι χρησιμος.

    Πιστευω το Βιβλιο εχει σχεδον τελειωσει...... περιμενουμε.

    Μην αφηνεις την ευκαιρια να παει χαμενη.

    Ο ΣΚΟΠΟΣ ΑΓΙΑΖΕΙ ΤΑ ΜΕΣΑ...... και σου ευχομαι καθε επιτυχια.

    Τελος το ΕΠΑΜ χρειαζεται οικονομικη βοηθεια...... και ολοι μπορουμε να στειλουμε οτι μπορουμε μεσω PayPAL. Αντε λοιπον Ρωμιοι το χερι στην τσεπη σας.

    Καλη τυχη οτι και να κανεις.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κατα πόσο ισχυει ο ισχυρισμος του αναλυστ:
    http://www.analyst.gr/2015/08/30/i-viosimotita-tou-xreous/2/
    ότι λόγω της ελλατωσης των επιτοκιων (χαμηλοτερα και απο της Γερμανιας) είναι βιωσιμο και μαλιστα σε "πραγματικό" ποσοστο 90% και φαινομενικο 180%.
    Δημιουργιική λογιστική Σημιτη φαινεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο μονος νευροχειρουργός που μπορεί μαζί με τους βοηθους του να σωσει τον βαρειά τραυματισμένο ασθενή που νοσηλεύεται σε ΜΕΘ στη Θεσσαλονικη και που λογω της σοβαροτητας των τραυμάτων του δεν μπορει να μετακινηθει, βρίσκεται στην Αθήνα. Η επιλογή που υπάρχει είναι να μετακινηθουν γιατρος/βοηθοι στην Θεσσαλονίκη εντος του επόμενου τριωρου. Αλλιως, ο ασθενής χάθηκε.
    Εαν πηγαίνοντας το ιατρικό τημ να μπει στο αεροπλάνο δει οτι αυτό είναι της LafAir (ιδιοκτησίας Π. Λαφαζάνη με τον οποίο έχει διαφορες), τι θα πρεπει να κάνει; Να παει στην Θεσσαλονίκη να σωσει τον άρρωστο χρησιμοποιώντας ως μεταφορικό μέσο αυτό το αεροπλάνο ή να προτιμήσει να παει με τα δικα του μέσα; Τα ...ποδηλατα; Με τα οποία είναι μεν σίγουρο οτι μπορεί να καλυψει τα 500 χιλιομετρα, αλλα όταν θα φθάσει μετα απο 50 ώρες, οι συγγενείς του ασθενούς θα του έχουν κανει την κηδεια και τα τριημερα και θα έχουν διαμοιράσει τα ιμάτιά του;;;
    Δεν χρειάζονται πολλές εξηγήσεις: όπου ασθενής=λαός, οπου γιατρός/βοηθοί = Καζάκης/στελεχη, οπου LafAir=Λαϊκή Ενότητα, όπου ποδηλατα=ΑΝΑΠΟΔΑ, e-roi, περιοδίες κλπ και οπου ιματια= ελληνική περιουσία.:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου φαινεται εχεις μια εφεση με γιατρους και ασθενεις. Και καποιος αλλος παλιοτερα μιλαγε με παρομοια κλισε , ασθενεις , γυψοι, χειρουργικα τραπεζια. Εκεινος τοτε ειχε βγαλει και κατι στρατα στους δρομους και καταληξαμε να χασουμε τη μιση κυπρο με τη βλακεια που τον εδερνε και αυτον και την παρεα του - μη χρησιμοποιησω αλλο δοκιμοτερο ορο. Να το κοιταξεις το θεμα σου πριν ναναι αργα.

      Διαγραφή