Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Όργιο πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας στα ειρηνοδικεία της χώρας.

Αύριο Τετάρτη συνεχίζεται ο αγώνας στα ειρηνοδικεία Αθήνας και της υπόλοιπης Ελλάδας ώστε να αποτραπεί ο πληστειριασμός ακινήτων από τις τράπεζες και τις εφορίες. Ο περισσότερος κόσμος πιστεύει ότι πληστειριασμοί ιδίως πρώτης κατοικίας δεν γίνονται, επειδή έτσι δηλώνουν υπουργοί και παπαγαλάκια.

Η αλήθεια είναι τραγική. Κάθε Τετάρτη εκατοντάδες πρώτες κατοικίες και άλλα ακίνητα βγαίνουν μαζικά πια στον πλειστηριασμό από τις τράπεζες και τις εφορίες. Ποτέ πριν δεν υπήρξε τέτοιο κύμα πλειστηριασμών. Βλέπετε, η νέα κυβέρνηση φρόντισε να μην ανανεώσει την προστασία της πρώτης κατοικίας. Κάτι που θα μπορούσε να κάνει από τις πρώτες κιόλας ημέρες με μια υπουργική απόφαση.

Μέχρι σήμερα δεν το έχει κάνει. Κάτι που δείχνει τις προθέσεις της. Επιτρέπει στις τράπεζες να βγάζουν μαζικά και πρώτες κατοικίες στο σφυρί. Ταυτόχρονα με πρώτο τον Σταθάκη προσπαθεί να ξεγελάσει τους δανειολήπτες λέγοντας πώς ο νόμος Κατσέλη είναι νεκρός κι επομένως δεν υπάρχει λόγος να καταφύγει κανείς σ' αυτόν. Ιδίως, καθώς λένε, τώρα που ετοιμάζουν ένα νέο ακόμη καλύτερο.

Ο κόσμος που τους έχει πιστέψει βρίσκεται ήδη σε πολύ δύσκολη θέση και θα χάσει τα πάντα. Αν δεν του έχουν βγάλει το ακίνητο, ακόμη και την πρώτη κατοικία, στο σφυρί, αν δεν έχει προλάβει να καταφύγει στο νόμο Κατσέλη, πολύ σύντομα θα έρθει αντιμέτωπος με το νόμο Σταθάκη. Ο συγκεκριμένος νόμος συντάσσεται από τους επιτελείς του κ. Σάλα της Πειραιώς κι ο κ. Στουρνάρας μας είπε ότι βασίζεται στο κώδικα δεοντολογίας της ΤτΕ, ενώ θα εισάγει στη χώρα μας τον τρόπο που αντιμετωπίστηκαν τα "κόκκινα δάνεια" στην Ιρλανδία και στην Ισπανία.

Δηλαδή με απελευθέρωση των πλειστηριασμών και μάλιστα με ταχύτατες διαδικασίες, ώστε οι τράπεζες να αρπάζουν την περιουσία των πολιτών μέσα σε λίγους μήνες. Πουθενά δεν προβλέπεται κανενός είδους προστασία. Ούτε για πρώτη κατοικία, ούτε καν για μισθό, ή άλλο αναγκαίο για την επιβίωση εισόδημα. Αυτό είναι το πτωχευτικό δίκαιο που εισήγαγαν σε Ιρλανδία και Ισπανία με εντολή της ΕΕ και της ΕΚΤ.

Όποιος πιστεύει αυτά που του λένε και δεν παίρνει μέτρα από σήμερα, θα βρεθεί σε πολύ δυσάρεστη θέση αύριο. Προστατευθείτε όσοι μπορείτε με την ένταξή σας τώρα στο νόμο Κατσέλη. Το ταχύτερο δυνατό. Πλαισιώστε τα κινήματα εναντίον των πλειστηριασμών και ακυρώστε στην πράξη κάθε προσπάθεια αρπαγής της ιδιοκτησίας των πολιτών από τράπεζες και εφορίες. Να είστε διαρκώς σε επαγρύπνηση. Μην γίνεται κορόϊδα κανενός.

13 σχόλια:

  1. Ο Έλλην μικροαστός που εξέθρεψε και άνδρωσε τη διαφθορα στην πολιτική ζωή και στο δημόσιο βίο ας δρέψει τα αποτελέσματα της καθολικής και μακροχρόνιας οσφυοκαμψίας του.
    Ας του πάρουν και το σπίτι,καταφύγιο της γλοιώδους ιδιωτείας του,μπορεί τότε να ξυπνήσει και να συνειδητοποιήσει τί συμβαίνει στην κοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όλοι εσείς είστε καλύτεροι προφανώς. βέβαια, κάθε ανθρώπινο ον βασανίζεται να αποδείξει στον εαυτό του ότι δεν είναι ίδιος με τους άλλους. μία ματαιότητα.

      Διαγραφή
  2. Η Ελλαδα εχει σημαντικο ποσοστο ιδιοκατοικησης και εχει μπει στο στοχαστρο του κατοχικου καθεστωτος οχι μονο για λογους φορολογικων εσοδων.

    Αυτο που γινεται σημερα ειναι οτι εχουμε μια "δημευση" της ιδιωτικης περιουσιας απο το καθεστως. Ολοι πλεον πληρωνουμε ενοικιο στο καθεστως για ακινητα που αποκτησαμε εμεις η οι γονεις με δικα μας χρηματα και εργασια. Δεν μας τα εδωσε κανενα κρατος. Παλαιοτερα εαν ειχες το δικο σου σπιτι, δεν κινδυνευες να μεινεις αστεγος. Εαν δεν εχεις το δικο σου σπιτι και πληρωνεις ενοικιο, τοτε εαν γινει καμια στραβη και χασεις τη δουλεια σου και δεν εχεις αλλα εισοδηματα μπορεις πολυ ευκολα να καταληξεις στο δρομο. Ετσι αναγκαστικα γινεσαι "υπακουος" εργαζομενος-σκλαβος.

    Τα ιδια πραγματα προωθουνται στο χωρο των πανεπιστημιων που μετατρεπονται σε σεμιναριακες λεσχες καταρτισης μελλοντικων εργαζομενων των πολυεθνικων. Ηδη σε πολλες χωρες (ειδικα οι αγγλοσαξωνικες) επιβαλλουν και παρα πολυ υψηλα διδακτρα σπουδων. Οποτε οταν βγαινεις στην αγορα εργασιας (κατι που , εισαι ηδη φορτωμενος ολο χρεη και θα πρεπει να δουλευεις minimum 5-10 χρονια για να τα αποπληρωσεις. Οποτε καταληγεις παλι "σκλαβος" και να μην εχεις και πολλες απαιτησεις....

    Τελος, ο πολεμος που γινεται κατα αυτο-απασχολουμενων και μικρομεσαιων οικογενειακων επιχειρησεων μεσω της εξοντωτικης υπερφορολογησης τους εχει σκοπο τον αφανισμο τους. Τη θεση τους θα παρουν αλυσιδες και υποκαταστηματα μεγαλων πολυεθνικων ομιλων. Τους ενοχλει να υπαρχουν πολλοι ανθρωποι που εχουν τη δικη τους ανεξαρτητη μικρη επιχειρηση και ειναι κατα καποιο τροπο αφεντικα του εαυτου τους. Θελουν απλα υπαλληλακια των πολυεθνικων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και ενω απο τη μια εχουμε δημευση των κατοικιων των ελληνων, την ιδια στιγμη το κατοχικο καθεστως με $250,000 δινει σε αλλοδαπους αδεια διαμονης (γιαυτους και την οικογενεια τους) και σε μερικα χρονια και υπηκοοτητα. Η εννοια λοιπον του "ελληνα" πολιτη ξεφτυλιζεται και μπορει να αποκτηθει χρηματικα αφου εχει την ιδια αξια οπως με την αγορα μετοχων στο χρηματιστηριο η ακινητων.

    Ετσι ειναι σιγουρο οτι θα εχουμε ξεπλυμα χρηματος απο αλλοδαπους μαφιοζους μεσω της αγορας ακινητων αλλα και πιθανους κινδυνους για την εθνικη ασφαλεια της χωρας αφου γινονται μαζικες αγορες ακινητων και απο τουρκους. Ετσι ειναι πιθανο να δημιουργηθουν τουρκικοι θυλακες σε ευαισθητες περιοχες (νησια κλπ). Και μην ξεχναμε τη δυναμικη του τουρκικου πληθυσμου των 80εκ και τη γηρανση του ελληνικου. Σε καποια χρονια μπορει να γινουν και πλειοψηφεια οι τουρκοι σε μερικα αραιοκατοικημενα ακριτικα νησια και η Τουρκια να εγειρει θεμα μειονοτητων και προστασιας των τουρκικων πληθυσμων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εκφράζω την συμπαράσταση μου, με το πάρακατω βίντεο !

    https://www.youtube.com/watch?v=_9VHvjdnth4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αλλά κυριώς με αυτό κύριε Καζάκη. Θέλω να δείτε ειδικά αυτό:

    https://www.youtube.com/watch?v=pFoaGxZBj1Y

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα έπρεπε να ντρέπεστε που τα λέτε αυτά. Τέτοια οικονομία διδάσκετε στα σεμινάρια αυτομορφώσεως; Οσοι δανείστηκαν και δεν έχουν να πληρώσουν έπαιξαν κι έχασαν. Οταν δηλαδή έπαιρναν τα λεφτά ήταν ωραία; Η μόνη βοήθεια που πρέπει να παρέχει το κράτος στους μπαταχτσήδες (εκ πεποιθήσεως ή εξ αδυναμίας) είναι δωρεάν σχοινί και σαπούνι. Υπάρχει κόσμος που δεν δανείστηκε, αντίθετα δάνειζε τις τράπεζες και οι τράπεζες δάνειζαν όλους αυτούς τους αφερέγγυους; Γιατί να φεσωθούν όλοι αυτοί επειδή ο άλλος άπλωσε τα ποδάρια του έξω απ' το πάπλωμα και πήγε κι αγόρασε σπιταρόνα με δάνειο; Να τσακιστεί να πληρώσει ή αλλιώς να τιμωρηθεί παραδειγματικά ώστε να ξέρουν και οι άλλοι τι θα πάθουν σε ανάλογη περίπτωση. Επιτέλους πότε αυτός ο λαός θα κατανοήσουμε τι θα πει ηθικός κίνδυνος, έγκλημα και τιμωρία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό είναι να κόψετε αυτές τις προτεσταντικές καλβινίστικες οικονομικές θεωρίς περί "ηθικού κινδύνου" κι άλλες τέτοιες παπαριές. Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στην Ελλάδα ήταν 7,0% του συνόλου το 2009 κι έχουν ξεπεράσει τα 40% σήμερα. Κι αυτό οφείλεται στην βίαιη συρρίκνωση του εισοδήματος των δανειοληπτών, την ύφεση που συνεχίζεται και φυσικά την εκτόξευση της ανεργίας. Συνέπειες της βίαιης προσαρμογής που επέβαλλε η τρόικα στην Ελλάδα. Όταν λοιπόν κάποιος δεν μπορεί να πληρώσει γιατί χωρίς δική του ευθύνη άλλαξαν δραστικά οι όροι και συνθήκες κάτω από τις οποίες αρχικά δανειοδοτήθηκε, τότε όχι μόνο δεν πρέπει να χάσει την ιδιοκτησία του, αλλά θα πρέπει να ρυθμειστεί η οφειλή του έναντι της τράπεζας σύμφωνα με τις νέες συνθήκες. Ιδίως όταν η πολιτική των τραπεζών ήταν και παραμένει τοκογλυφική, σαράφικη και άκρως καταχρηστική. Σχοινί λοιπόν και σαπούνι για τους τραπεζίτες, αλλά και για όσους τους ενίσχυαν όλα αυτά τα χρόνια επενδύοντας στην τραπεζική τοκογλυφία.

      Διαγραφή
    2. Λογισμικάριε, φτιάξε εσύ μια τράπεζα που να λειτουργεί έτσι όπως νομίζεις εσύ ότι λειτουργούν οι τράπεζες του κατεστημένου καί το ίδιο το κατεστημένο και να είσαι σίγουρος ότι όλοι θα φέρουν τα λεφτά τους στην δικιά σου τράπεζα.
      Ηλίας Α. Λυμπέρης

      Διαγραφή
    3. Ρε φίλε, αυτοαναιρείσαι. «Μπαταχτσής» εξ αδυναμίας πως γίνεται; Τι σόι εικόνα έχεις για την κρίση; Από πού ήρθες από τον Άρη; Διαβάζεις Capital, Money-Money και Euro2day και ήρθες να σχολιάσεις στο blog του Καζάκη; Τέτοια διαστροφή δεν μπορούσα να τη φανταστώ. Δηλαδή μια οικογένεια που πριν την κρίση δούλευαν δύο και είχε εισόδημα π.χ. 3000€ και δάνειο στην τράπεζα 700€ και μετά την κρίση βρέθηκε να δουλεύει ο ένας με εισόδημα περικομμένο στα 1200€ πώς να επιβιώσει με 500€ αν συνεχίζει να δίνει 700€ στην Τράπεζα; Δάνειο πήραν οι άνθρωποι δεν έπαιξαν τζόγο στο καζίνο για να πάρουν ρίσκο. Το γεγονός ότι τα τομάρια οι πολιτικοί επέλεξαν να φεσώσουν όχι μόνο εκείνους «που δάνειζαν» τις τράπεζες αλλά και όλους τους Έλληνες μέσω των ανακεφαλαιοποιήσεων με λεφτά του δημοσίου για να καλύψουν την χασούρα των τραπεζών δεν σημαίνει ότι οι δανειολήπτες πρέπει να βάλουν θηλιά στο λαιμό τους. Αντί δηλαδή να φανούμε αλληλέγγυοι προς τους διπλανούς μας που χωρίς δική τους υπαιτιότητα βρέθηκαν σε δύσκολη θέση εσύ προτείνεις να ξεμπερδεύουμε μαζί τους επειδή άθελά τους έμπλεξαν με τα λαμόγια των τραπεζών; Ωραία άποψη περί ηθικής έχεις. Δεν έχεις ακούσει τίποτα περί «Ανθρωπιάς» και «Κοινωνικού Πολιτισμού»;

      Διαγραφή
    4. Με την ίδια ακριβώς έννοια (έτσι απαντάω και σε αυτούς στο capital) τα δανεια των τραπεζών είναι επενδυτικό προιόν από αυτές. Έπαιξαν και έχασαν με το real estate. Ας κλείσουν όσες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Γιατί να τις πληρώνω εγω ο φορολογούμενος πολίτης?

      Διαγραφή
  7. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΚΑΖΑΚΗ,ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ!!!!! ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΕΣ!!!! ΑΝ ΥΒΓΕΙ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΚΑΤΑΣΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΛΟΓΑΡΙΑΜΩΝ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγκρίθηκαν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

    14 Σεπτεμβρίου 2015 • ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ 9

    Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του πρόσφατου νόμου 4335/20154 έγιναν αλλαγές στο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και ειδικά στο κεφάλαιο
    - See more at: http://paradrasi.gr/2015/09/14/%ce%b5%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%af%ce%b8%ce%b7%ce%ba%ce%b1%ce%bd-%ce%bf%ce%b9-%ce%b7%ce%bb%ce%b5%ce%ba%cf%84%cf%81%ce%bf%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%af-%cf%80%ce%bb%ce%b5%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b7%cf%81/#sthash.d8Lz1Df4.dpuf

    ΑπάντησηΔιαγραφή