Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Νέα κοινοβουλευτική πρόζα με τη γνωστή διανομή ρόλων

Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει από τη Βουλή η κυβέρνηση την ερχόμενη Δευτέρα, 6 Οκτωβρίου, όπως αποφασίστηκε στη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο Μέγαρο Μαξίμου. Με ποια πρόφαση; Την έναρξη της νέας Συνόδου.

Με το βλέμμα στο εσωκομματικό μέτωπο

Η ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει πρωτίστως εσωτερικά προβλήματα συνοχής της κυβερνώσας συμμορίας. Είναι το γάντι προς όλους τους "αμφισβιτίες" της κομματικής διαρχίας Σαμαρά-Βενιζέλου. Απευθύνεται λοιπόν πρώτα και κύρια προς το εσωτερικό της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Είναι μια προσπάθεια συσπείρωσης γύρω από την κομματική ηγεσία και αποδόμησης της εσωκομματικής αντιπολίτευσης.

Είναι η απάντηση σε μια κλιμακούμενη επιχείρηση ηγετικών στελεχών τόσο της ΝΔ - ιδίως από την Καραμανλική συνιστώσα - όσο και του ΠΑΣΟΚ, ανοίγματος προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Η ηγετική ομάδα της κυβέρνησης θέλει να κατοχυρώσει τη θέση της, διατηρώντας την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπαθώντας να προλάβει τυχόν ανατροπή της από εσωκομματικούς αντιπάλους.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση είναι στα τελευταία της. Μέσα στα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ διεξάγονται έντονες διεργασίες με σκοπό την διατήρηση των κομμάτων, αλλά και την παραμονή τους στην εξουσία. Είναι σίγουρο ότι με την υπάρχουσα μορφή τους δεν μπορούν να κρατηθούν. Γι' αυτό και έχουν ήδη ξεκινήσει οι διεργασίες αλλαγής της ηγετικής ομάδας, αλλά και μεταλλαγής αυτών των κομμάτων σε "αντιμνημονιακές" δυνάμεις. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια νέα ηγεσία απ' αυτούς που δήθεν κρατούσαν αποστάσεις από το τρέχων κυβερνητικό έργο.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ με τη σειρά της είναι ήδη έτοιμη να υποδεχθεί μια συνεργασία με τα κόμματα αυτά, αρκεί - όπως έχει πει ο ίδιος ο κ. Τσίπρας - να "αλλάξουν πολιτική" κι έτσι η νέα κυβερνητική συμμαχία είναι ήδη στα σκαριά. Βασικός στόχος είναι να μην ανατραπεί το καθεστώς αποικιακής κατοχής με ή χωρίς μνημόνιο. Ένα καθεστώς που δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αρνείται ότι υπάρχει. Κι επομένως δεν έχει κανένα λόγο να ανατρέψει. Να γιατί επιμένει αποκλειστικά στο μνημόνιο.

Η ηγεσία Σαμαρά-Βενιζέλου δεν θέλει να βρεθεί προ απροόπτου. Θέλει να εξασφαλίσει τους όρους της δικής της αποχώρησης από το προσκήνιο χωρίς να τεθούν ζητήματα λογοδοσίας στη δικαιοσύνη για όλα όσα έχει κάνει. Θέλει να πετύχει την πλήρη ασυλία της, αλλά και να διεκπεραιώσει τη διαδοχή με τους δικούς της όρους προκειμένου να διατηρήσει ερείσματα στο πολιτικό παιχνίδι. Κι έτσι προκαλεί ψήφο εμπιστοσύνης για να εκθέσει τους εσωκομματικούς αντιπάλους και να καθορίσει αυτή τους όρους του παιχνιδιού της διαδοχής.

Ποιο είναι το ζητούμενο;

Πάντως το ζητούμενο είναι να παραμείνουν οι ίδιοι, οι γνωστές πολιτικές συμμορίες της μεταπολίτευσης, στην εξουσία με ή χωρίς ΣΥΡΙΖΑ. Γνωρίζουν όλοι ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με ή χωρίς αυτοδυναμία, αν υπάρξει, θα αποτελέσει μια μικρή παρένθεση στα πολιτικά πράγματα. Ξέρουν επίσης ότι χωρίς αυτούς η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν κρατιέται ούτε μια μέρα στη διακυβέρνηση του τόπου.

Μιας και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει επ' ουδενί να βασιστεί στην οργάνωση ενός λαού σε διαρκή κινητοποίηση, δεν έχει άλλη επιλογή από το να κυβερνήσει με την υποστήριξη του κρατικού μηχανισμού της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Σ' αυτό θα κριθούν τα πάντα. Όχι μόνο της πλήρους υποταγής του ΣΥΡΙΖΑ στα συμφέροντα των δανειστών και του τραπεζικού καρτέλ της ΕΕ, αλλά και της διάδοχης κατάστασης μετά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Με το κράτος στα χέρια του ίδιου μηχανισμού που έχει δημιουργηθεί όλα αυτά τα χρόνια της μεταπολίτευσης από τη ΝΔ και πρωτίστως το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελέσει μια παρένθεση ικανή να καταστείλει τον ελληνικό λαό και να τον πείσει ότι τίποτε πλέον δεν μπορεί να γίνει και επομένως οφείλει να αποδεχθεί το μοιραίο. Θα λειτουργήσει σαν μια παρένθεση που θα διευκολύνει να αναδηθούν κατόπιν οι γνωστές μας δυνάμεις της δικομματικής εναλλαγής, με τη μια ή την άλλη μορφή, ως εθνοσωτήρια λύση. Ίσως και μέσα από ένα μακελειό της χώρας και του λαού, που εύκολα θα μπορεί να χρεωθεί στους απάτριδες της αριστεράς, προκειμένου ο νέος εθνικός διχασμός να πάρει διαστάσεις εμφυλίου.

Η αντιπολίτευση σε ρόλο θεατή των εξελίξεων

Δυστυχώς, τόσο η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και γενικά της λεγόμενης αντιμνημονιακής αντιπολίτευσης, φαίνεται να έχει συμβιβαστεί με αυτά τα ενδεχόμενα. Δεν έχει σημασία αν το κάνουν από φόβο, ή από πρόθεση, το σίγουρο είναι ότι έχουν μείνει να παρακολουθούν τις εξελίξεις ως απλοί θεατές. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι δεν κάνουν τίποτε απολύτως για την μαζική κινητοποίηση του λαού. Δεν τη θέλουν. Την φοβούνται περισσότερο απ' οτιδήποτε άλλο. Δεν τόλμησαν ούτε καν να βγουν δημόσια για να καλέσουν τον κόσμο σε μαζική απείθεια, να μην πληρώσει τον δημευτικό φόρο του ΕΝΦΙΑ, προκειμένου να πέσει η κυβέρνηση. Όπως συνήθως, έριξαν το μπαλάκι στην πρωτοβουλία του κόσμου κι αυτοί υποσχέθηκαν μόνο την κατάργησή του στο μέλλον.

Οι ηγεσίες της αντιπολίτευσης και προπαντός του ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουν με κανένα τρόπο την ανατροπή της κυβερνώσας συμμορίας από τη δράση του ίδιου του λαού. Θέλουν την κυβερνητική εναλλαγή ως "ώριμο φρούτο" για να κάνουν ότι θέλουν με τον λαό στη γωνία, ή στην απελπισία. Να γιατί οι κυβερνώντες με την κίνηση της ψήφου εμπιστοσύνης δεν αιφνιδίασαν μόνο την εσωκομματική τους αντιπολίτευση, αλλά και τις αντιμνημονιακές ηγεσίες.

Γιατί επιτέλους δεν παραιτούνται;

Για μια ακόμη φορά βλέπουμε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των άλλων λεγόμενων αντιμνημονιακών κομμάτων, σε ρόλο πολιτικού σχολιαστή της επικαιρότητας να παρακολουθούν αμήχανα τς πρωτοβουλίες των κυβερνώντων. Αν πιστεύουν στ' αλήθεια ότι η Βουλή είναι "απονομιμοποιημένη", όπως αναφέρει το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ, τότε γιατί δεν παίρνουν επιτέλους την πρωτοβουλία απαιτώντας ψήφο εμπιστοσύνης από εκλογές; Πώς μπορούν να το πετύχουν; Με την παραίτηση των κομμάτων τους από αυτό το "απονομιμοποιημένο" κοινοβούλιο.

Γιατί δεν το κάνουν; Εκλογές δεν λένε ότι θέλουν εδώ και τώρα; Γιατί δεν επιβάλλουν ντε φάκτο την διάλυση του κοινοβουλίου; Η ψήφος εμπιστοσύνης είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να το κάνουν. Τι φοβούνται; Τα ΜΜΕ; Ποιος πιστεύει στ' αλήθεια ότι οι κυβερνώντες μπορούν να κρατηθούν με ένα λειψό κοινοβούλιο, όπου τουλάχιστον η αξιωματική αντιπολίτευση θα έχει παραιτηθεί από δαύτο;

Φανταστείτε μόνο πόσο θα αναθαρρήσει ο λαός από μια τέτοια κίνηση της αντιπολίτευσης. Σκεφτείτε τι θα γίνει αν η αντιπολίτευση παραιτηθεί και σύσσωμη καλέσει τις μάζες του λαού στους δρόμους για να πέσει η πιο λαομίσητη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης. Όμως σε μια τέτοια περίπτωση η νέα κυβέρνηση θα είναι αληθινά λαοπρόβλητη, με τον λαό να έχει επενδύσει σ' αυτήν ζωτικές ελπίδες και προσδοκίες. Κι ένας τέτοιος λαός που έχει μάθει πώς ανατρέπονται οι κυβερνήσεις θα είναι δύσκολο να πειθαναγκαστεί από τους κυβερνώντες. Ειδικά αν είναι ανίκανοι, ή δεν θέλουν να ικανοποιήσουν τα ζωτικά του αιτήματα.

Δεν θέλουν την ανατροπή, αλλά τη διαδοχή

Να γιατί οι ηγεσίες της αντιπολίτευσης δεν θέλουν μια τέτοια εξέλιξη. Δεν θέλουν τον λαό μαζικά στους δρόμους και μάλιστα συσπειρωμένο γύρω από το πολιτικό αίτημα της ανατροπής της κυβέρνησης. Δεν θέλουν να επενδύσουν στις ελπίδες και τις προσδοκίες του. Θέλουν απλά και μόνο την ψήφο του. Μια ψήφο απελπισίας και αδιεξόδου, που δεν κατευθύνεται από συνειδητή επιλογή με βάση των ζωτικά συμφέροντα του λαού, αλλά με βάση το γνωστό μηχανισμό του "μη χείρων βέλτιστον". Όσο μεγαλύτερη η απελπισία και το αδιέξοδο που νιώθει ο κόσμος, ο λαός, τόσο πιο εύκολα θα του αποσπάσουν την ψήφο σαν λευκή επιταγή για να κάνουν ότι θέλουν.

Όπως ακριβώς συμβαίνει σ' ολόκληρη την μεταπολίτευση. Πόση ευφυία και φαντασία θέλει για να αντιληφθεί ακόμη και ο πιο αφελής ότι όποια κυβέρνηση αναδειχθεί με τους ίδιους όρους, θα κάνει τα ίδια που έκαναν και οι προκάτοχοί της; Διαφορετικά θα ανοιγόταν στον λαό. Θα έκανε τα πάντα να ανατραπεί η κυβέρνηση από τον ίδιο τον λαό. Θα έπαιρνε διαρκώς πρωτοβουλίες για τη συγκρότηση μιας ευρείας κοινωνικοπολιτικής συμπαράταξης που θα μπορούσε να εκφράσει και να κινητοποιήσει τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού. Όχι μόνο στις εκλογές, αλλά και στη καθημερινή δράση.

Βλέπετε καμιά από τις ηγεσίες της αντιπολίτευσης να θέλει κάτι τέτοιο; Βλέπετε κανέναν από δαύτους να πασχίζει για κάτι τέτοιο; Όχι. Όλοι τους μιλούν με τη γνωστή παλαιοκομματική γλώσσα της κομματικής αυτοδυναμίας, όπου ο λαός καλείται να επιλέξει ποιους θελει να διώξει κι όχι ποιες θέσεις και απόψεις θέλει να επιβάλλει. Να γιατί παρά τα λόγια δεν θέλει κανένας τις πολιτικές συνεργασίες πάνω σε ξεκάθαρες συμφωνίες με βάση τα πιο ζωτικά αιτήματα του λαού. Θέλουν μόνο τις "συνεργασίες" όπου κυριαρχεί το δούναι-λαβείν για μια θέση στο κοινοβούλιο και όπου το γνωστό αλισβερίσι των παρασκηνίων δίνει και παίρνει.

Να γιατί και σ' αυτή τη σικέ παράσταση της ψήφου εμπιστοσύνης, οι ρόλοι είναι δεδομένοι. Όποια έκπληξη υπάρξει να είστε σίγουροι ότι δεν πρόκειται να προέλθει από την αντιπολίτευση. Το παιχνίδι παίζεται σχεδόν αποκλειστικά από τους κυβερνώντες με τις ηγεσίες της αντιπολίτευσης σε ρόλο "τσικό", ή κερκίδας. Το παιχνίδι είναι καλά στημένο με τον λαό εκτός γηπέδου και με την κλιμακούμενη απελπισία του όπλο του κατεστημένου, δεξιού και αριστερού.   

4 σχόλια:

  1. (Συγνώμη για το άσχετο, αλλά...)
    http://www.thepressproject.gr/article/67397/Sklirainei-i-kontra-Makri---Kammenou
    Μήπως η Μακρή είναι πιο .. ΕΠΑΜ απότι ΑΝΕΛ; Και αυτό δεν μπορούν να τις το συγχωρήσουν οι δεξιοί ΑΝΕΞΕΛ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ζήσαμε τόσα χρόνια ως "νησιά",απομονωμένοι,δύσπιστοι και "ρεαλιστές".Η πολλή μοναξιά,η στρεβλή κοινωνικοποίηση-και μέσω του σχολείου-η χρησιμοθηρική λογική,μας έκανε ραγιάδες και "σκότωσε"την φαντασία,την έμπνευση,τα ιδιαίτερα ταλέντα του καθενός...Η αλλαγή στη συλλογική συνείδηση ήδη εξ ανάγκης συμβαίνει.Ο λαός είναι πολύ πιο μπροστά από όσο φανταζόμαστε,"σαν έτοιμος από καιρό,να αποχαιρετήσει την Αλεξάνδρεια",που φορτώθηκε ως αναγκαίο κακό,αλλά δυστυχώς δεν κατανόησε τι διακυβεύεται και γιατί να αγωνιστεί,γιατί είναι ακόμα θολός ο στόχος,μια και μοιάζει ουτοπικός για τα οικεία "μέτρα".Πιστεύω όλα θα γίνουν ξαφνικά,με μια φυσική ροή που θυμίζει το ποτάμι,που είναι αδύνατο να γυρίσει πίσω.Προς το παρόν η παράλυση κι η απραξία συμβαίνει γιατί "βλέπουμε το πρόσωπο της Μέδουσας,της Γοργώς(γι'αυτό γρήγορα όλα θα συμβούν).Αντικρίζουμε τους ασυνείδητους φόβους,τις ματαιοδοξίες,τις μικρότητες,τη χυδαιότητα και τη ευτέλεια κι απολιθωνόμαστε μέχρι να νιώσουμε αυτήν την απέχθεια για ό,τι δηλητηρίαζε το νου και τη ζωή μας.Αυτοί είναι ο "καθρέφτης"της δικής μας ανεπάρκειας,της δικής μας ανευθυνότητας,δειλίας κι υποκρισίας-και πρέπει να τους εμέσουμε ως κοινωνικό σώμα μια και καλή -να πιούμε όλο το πικρό ποτήρι-για να λυτρωθούμε από τους δικούς μας "δαίμονες".Δε μπορεί αλλιώς να γίνει η πολυπόθητη ανατροπή τους,αν δεν"χορτάσουμε "πίκρα,απόγνωση και οργή-Εξάλλου αυτό που περιμένουμε να συμβεί οφείλει να είναι τομή για έναν νέο ,αδιανόητο μέχρι χθες κόσμο-δικαίωση οραμάτων κι αγώνων που κράτησαν αιώνες.Προς το παρόν καλά κρατούν οι άμυνες του νου,των στρεβλών πεποιθήσεων και της συνείδησής μας,που εθελοτυφλεί αμυνόμενη σε ό,τι φρικτό συμβαίνει.Μέσα από το θέατρο του παραλόγου που ζούμε βλέπουμε ξεκάθαρα το δικό μας "σκοτεινό"εαυτό,τα πάθη και την "αρρώστια"μας.Για να αρθούν αυτές οι "άμυνες"-στρεβλώσεις του νου,των πεποιθήσεων,του κακώς εννοούμενου "συμφέροντός"μας κ.λ.πρέπει να δούμε γυμνή την αλήθεια μας-η ατολμία αυτή μας παραλύει τώρα.Όταν υπερβούμε τη ματαιοδοξία,που είναι απωθημένη ενοχή-διαστρέβλωση της α-λήθειας-παραμορφωτικός φακός(φρίκη)η τύφλωση από τα πάθη μας και την άγνοια,τότε μοιραία "γεννιέται"το αίσθημα της ευθύνης,εφόσον δεν απωθείται από τη ματαιοδοξία.Χρειάζεται ταπεινότητα για να συμβεί αυτό-και θα την νιώσουμε μοιραία,όταν θα δούμε να καταποντίζονται τα "είδωλα"-"σωτήρες"στους οποίους πιστέψαμε.Μόνο τότε θα εγερθεί η διαύγεια του πνεύματος(η θεά της σοφίας,η Αθηνά)για να ενεργοποιήσει όλο το καταπιεσμένο δυναμικό,την α-λήθεια μας,τον καλό μας εαυτό.Η ασπίδα της αυτογνωσίας είναι ο "δρόμος"της λύτρωσης,η οποία όμως δεν "περνάει"παρά από την επώδυνη απενοχοποίηση,που μόνο αυτή απελευθερώνει την ελεύθερή μας βούληση.Όταν φοβάσαι να αντικρίσεις την αλήθεια σου,τα λάθη ,τις ενοχές σου,προτιμάς την απραξία,το θάνατο..Ο θίασος των προθύμων θα μας κάνει μέσα από τη χυδαιότητά του,τη γελοιότητα και την απέχθεια που θα νιώσουμε να δούμε τις ευθύνες μας ,την αλήθεια μας κατάματα κι όπως τα φίδια(αυτοί οι αγύρτες είναι τα φίδια) στο κεφάλι της Γοργούς,θα ενεργοποιήσουν τη χαμένη μας νοητική διαύγεια,για να κάνουμε πράξη το αληθινό μας χρέος,αυτό της λευτεριάς μας!
    Σημειωτέον ο αποσυμβολισμός αρχαίων μύθων-ιδιαίτερα βοηθάει ο μύθος του έρωτα και της ψυχής-έχουν πολλά περισσότερα να μας πουν από όσα χιλιάδες σελίδες αναλύσεων.Συγνώμη,που τα έγραψα λίγο μπερδεμένα
    Έλλη Διαμαντοπούλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μου είναι ΞΕΚΑΘΑΡΟ (δεν ξέρω βέβαια τι πραγματικά καταλαβαίνουν αυτοί που θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ) αλλά αυτό το κόμμα(ΣΥΡΙΖΑ) απλά θέλει (η βασική ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ του) να κυβερνήσει στην θέση του χαλίφη. Δεν επιζητεί την σύγκρουση, διότι δεν έχει τις δυνάμεις να παλέψει το θηρίο....απλά θέλει να γίνει ένα κόμμα εξουσίας(Στις μεθεπόμενες εκλογές που θα γίνουν πάλι πρόωρα, τότε μόνο ο πολύς κόσμος πραγματικά θα καταλάβει τις πραγματικές προθέσεις του Συριζα και θα επαναστατήσει)

    Για την ώρα θα ήθελα να θυμίσω ένα γεγονός που έχει αναφερθεί από τον κ.Βαρουφακη και δείχνει ότι η Ευρωζώνη ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ δημιουργήθηκε με τελικό αποτέλεσμα να υπάρχουν ΠΙΣΤΩΤΕΣ και ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ. Ο τελικός στόχος είναι να δημιουργηθεί πλαγίως ένα υπερκράτος, με μια κεντρική εξουσία,χωρίς ΕΘΝΙΚΑ κοινοβούλια, με προυπολογισμούς που θα γράφονται στα κεντρικά. Αυτό πραγματικά ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ πλαγίως ο ΣΥΡΙΖΑ για όσους ακόμα κοιμούνται....

    Διαβάστε το πραγματικό γεγονός από το σχέδιο της γέννησης του ΕΥΡΩ, σύμφωνα με την αφήγηση του κ.Βαρουφάκη ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ.

    Ο Francois στον δρόμο του Francois;
    <>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Η APIΣTEPA ΣHMEPA ή ΘA EINAI PIZOΣΠAΣTIKH ή δεν ΘA YΠAPXEI !!!
    Και η ΔΗΜΑΡ μπορεί να λειτουργήσει Aποκλειστικά σαν KATAσκευασμένο, Eξωκοινωνικό Συστημικό ANTIBAPO !! Η Πραγματική KOINΩNIA MIΣEI και τις ''παρθενορραφές'' και τους ''Frankenstein'''.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠPEΠEI NA αναζητήσει την ΠPOOΠTIKH της KOINOβουλευτικής Πλειοψηφίας και των Aριστερών ΣYNεργασιών πρώτα από όλα στο Mεγάλο Kοινωνικό Πεδίο. Εκεί όπου ο PIZOσπαστισμός συναντιέται με την Πραγματική Yπευθυνότητα. Την Yπευθυνότητα Tων Λαϊκών Aναγκών και του Aνατρεπτικού PIZOσπαστισμού. !!"

    "TA ΛOΓIA EITANE KAΛA, KAΛA KAI TIMHMENA ...!!" EMEIΣ "TA XPΩMATIΣMENA ΠAIΔIA- Tα.Xει.Πει.-", ΣE AΠOΛYTO BAΘMO, ΛEMAI OTI: KAMMIA "ΣYNEPΓAΣIA" ME .. ΔHMAP KAI AΛΛEΣ ... ΠAPAΦYAΔEΣ TOY ΣAΠIOY EΔΩ KAI ΔEKAETIEΣ ANΘEEΛΛHNIKOY ΣYΣTHMATOΣ !! XPEIAZOMAΣTAIE MIA ΠOΛITIKH ME AΛΛEΣ ΣYNTETAΓMENEΣ, MIA ΠOΛITIKH ME ΠATPIΩTIKO EΘNIKO OΦEΛOς (ΠEOς) !!! ME TON EΛΛHNIKO ΛAO, ΓIA TON EΛΛHNIKO ΛAO, ΓIA TON MEΛΛON TΩN .... AΓΓENNHTΩN EΛΛHNΩN !!!
    ΓIA NA ΔIKAIΩΘEI TO AIMA TO EΛΛHNIKO ΠOY ΠOTHIΣE AYTHN THN ΓH, AYTA TA XΩMATA, ΓIA EΛEYΘEPIA, ANEΞAPTHΣIA, AYTOΔIAΘEΣH, EΘNIKH KYPIAPXEIA, EΘNIKH AΞIOΠPEΠEIA KAI AYTOΠPOΣΔIOPIΣMO - "KAI EΣY ΛAE BAΣANIΣMENE MHN ΞEXNAΣ TON ΩPOΠO" !!!

    Y.Γ. ...... AΛΛOIΩΣ: ΠOIOΣ EIΔE ZΩNTANO/(NOYΣ) NEKPO/(OYΣ) NA BΓAINEI/(NOYN) ΓIA ΣEPΓIANI !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή