Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Η σιωπή των αμνών και η δική μας βλακεία

Κουβέντα για το τι συζητήθηκε και τι αποφασίστηκε ερήμην του ελληνικού λαού στο Παρίσι. Ούτε λέξη, απόλυτη σιωπή, πλήρης συσκότιση. Σ' αυτό βοηθούν στο έπαρκο όχι μόνο τα μέσα μαζικής εξαπάτησης, αλλά και η στάση της αντιπολίτευσης. Ο κ. Τσίπρας στη λίμνη Κόμο σ' ένα από τα πιο πριβέ κλαμπ διεθνώς για επιχειρηματίες και πολιτικούς, πασχίζει να τον δεχτούν στους κύκλους τους οι πιο αδίσταχτοι εκπρόσωποι της παγκόσμιας αποικιοκρατίας. Χωρίς να τον δεχτούν στους κύκλους και τα σαλόνια τους, πώς θα μπορέσει ο κ. Τσίπρας να διεκδικήσει καριέρα διεθνούς statesman, όπως κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου;


Από την άλλη ο κ. Καμμένος μάθαμε ότι μόλις γύρισε από τις δίμηνες διακοπές του με το σκάφος. Ενώ ο κ. Κουτσούμπας εντρυφεί στο ρόλο του Χαλίφη Ομάρ. Κι έτσι η παγίδα έχει στηθεί με μεγάλη μαεστρία για τον ελληνικό λαό. Όπως έγραφε κι ο Ναζίμ Χικμέτ: Τις αγελάδες τα καμιόνια / Τις μπαρκάρουν τρεις-τρεις / Ήρεμος τραμπαλίζεται / Ο λαιμός τους και βαρύς... / Μα να τους εξηγήσει δεν μπορεί / Γλώσσα καμία / Πως είν’ μεσάνυχτα / Και πως τις πάνε στα σφαγεία...  

Η πιστοποίηση της βλακείας μας

Το μόνο που μάθαμε είναι ότι η συζήτηση για τη "βιωσιμότητα" του χρέους θα γίνει στην Ουάσινγκτον, δηλαδή στην έδρα του ΔΝΤ. Μας το είπε o περιφερόμενος ως πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αντώνης Σαμαράς, στην ομιλία του στην ΔΕΘ: "Μέσα στους επόμενους μήνες, η Ελλάδα θα λάβει για πρώτη φορά επίσημη πιστοποίηση ότι το χρέος της είναι βιώσιμο. Ήδη, παρά το γεγονός ότι το χρέος της χώρας παραμένει πολύ υψηλό, για πρώτη φορά σε απόλυτο αριθμό άρχισε να μειώνεται. Έστω και οριακά, πάντως μειώνεται πια. Κι όταν φανεί η αύξηση του ΑΕΠ, θα μειώνεται όλο και ταχύτερα και ως ποσοστό. Γιατί έχει χρέος διά ΑΕΠ. Όταν το ΑΕΠ μεγαλώσει με την Ανάπτυξη, το χρέος, συνολικά ως ποσοστό του ΑΕΠ θα μειώνεται."

Μάλιστα, εκτός όλων των άλλων, θα πάρουμε και πιστοποίηση. Θα είμαστε δουλοπάροικοι του χρέους με πιστοποιητικό γνησιότητας. Όπως ακριβώς τα λαχανάκια Βρυξελλών, το αγγουράκι τουρσί, ή τα εσκαργκό μπουργκινιόν, που ακούγεται ότι αρέσουν ιδιαίτερα στο pizza boy από το Χάρβαντ. Τουλάχιστον αυτό μας είπαν οι ταβερνιάρηδες της περιοχής του Costa Navarino, όπου σύχναζε με ισχυρή συνοδεία - ένεκα δημοφιλής όσο δεν παίρνει - ο πάσχων από ισχυαλγία - ξέρετε τα πολλά σκύψε, ξανασκύψε, του άφησαν κουσούρι στη μέση, ασορτί με τα υπόλοιπα κουσούρια, τον κάλο στον εγκέφαλο και την τρέλα στο μάτι - όπου σύχναζε το καλοκαίρι εις υγείαν των φορολουγουμένων, δηλαδή των κορόϊδων, ο περιφερόμενος ως πρωθυπουργός.

Τι σημαίνει όμως πιστοποίηση "βιωσιμότητας"; Μήπως εννοεί αυτό που λένε καμιά φορά τα δικαστήρια "απαλλάσσεται ο κατηγορούμενος λόγω βλακείας"; Τέτοια πιστοποίηση εννοεί; Μάλλον, διότι άλλη δεν υφίσταται στη διεθνή πρακτική του κρατικού χρέους. Εκτός πάλι κι αν εφεύρουν μια τέτοια ειδικά για την Ελλάδα. Γιατί όχι; Έτσι ή αλλιώς την χώρα την έχουν ξεγράψει και τον λαό της τον αντιμετωπίζουν χειρότερα από όχλο, χειρότερα απ' ότι αντιμετώπιζαν τους "απολίτιστους ιθαγενείς", οι ευγενείς και πολιτισμένοι αποικιοκράτες της Δύσης, λίγο πριν τους δολοφονήσουν μαζικά για το καλό τους. Άλλωστε, μας έχουν τάξει προ πολλού: Ανήκωμεν εις την Δύσιν! Και ποτέ πριν στην ιστορία της Ελλάδα, αυτό το "ανήκωμεν" δεν έχει πάρει τόσο κυριολεκτικά χαρακτηριστικά. Όπως ανήκει στον κάθε κύρη το γομάρι και τα άλλα ζωντανά.

 Αυτό που εννοεί ο Σαμαράς είναι ότι θα βγουν οι δανειστές και θα μας πουν ότι αφού εμείς στην Ελλάδα μπορούμε να πληρώνουμε αδιαμαρτύρητα ένα τόσο εξωφρενικά υψηλό δημόσιο χρέος, ξεπουλώντας τον τόπο μας και υποθηκεύοντας τη ζωή τη δική μας, αλλά και των γενιών που έρχονται ως καλοί δουλοπάροικοι, τότε και βέβαια το χρέος είναι "βιώσιμο". Ιδίως τώρα που βγήκαμε στις αγορές. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Σημαίνει ότι δεν έχει νόημα για τους δανειστές και τους εντολοδόχους τους στην Ελλάδα, η όποια συζήτηση για ουσιαστική μείωση του χρέους. Βγάλτε το σκασμό και ξεπουλείστε ότι έχετε και δεν έχετε. Υπάρχει καλύτερη πιστοποίηση για τους δανειστές;

Αντί για μείωση θα πάρουμε πιστοποίηση! Αυτό κι αν είναι κατάκτηση. Κι όπως είπε ο εξαίρετος παλιός κωμικός Χ. Ευθυμίου στην ταινία "ένας βλάκας και μισός", όταν τον αθώωσε το δικαστήριο λόγω βλακείας: "Ήμουν, που ήμουν βλάκας, τώρα έγινα βλάκας με δίπλωμα!" Έτσι και μεις. Είμαστε, που είμαστε βλάκες που ανεχόμαστε να ζούμε σε τέτοια κατάντια, που δεχόμαστε να μας ξεπουλούν σαν υποζύγια και να μας ξεριζώνουν από τον τόπο μας, από την πατρίδα μας, τώρα - μην ανησυχείτε διόλου - θα είμαστε βλάκες με δίπλωμα! Με πιστοποίηση δηλαδή και μάλιστα διεθνή, κάτι σαν ISO, ή HACCP, για το γεγονός ότι κατόρθωσαν να μας μετατρέψουν σε ένα άριστα τυποποιημένο είδος βλάκα.

Μετά από αυτή την πιστοποίηση είναι σίγουρο ότι θα μας ανήκει μια ιδιαίτερη κατηγορία στο λήμμα της βλακείας. Μετά τον βλάκα με περικεφαλαία, ή με πατέντα, ή με λοφίο που οι παπούδες μας χρησιμοποιούσαν όταν ένας ήταν "πολύ ανόητος, χαρακτηριστικά ηλίθιος", όπως λέει στο λεξικό του ο Μπαμπινιώτης, εμείς, οι σύγχρονοι Έλληνες, αποδείξαμε ότι υπάρχει ένας ακόμη πιο βλάκας. Ο βλάκας με πιστοποίηση "βιωσιμότητας" του χρέους.  

Μετά απ' αυτό τι να ευχηθούμε; Και εις ανώτερα!

Άλλωστε για τον pizza boy και τους δικούς του, το δημόσιο χρέος μειώνεται! Ναι, βεβαίως, καλά ακούσατε. Μας διαβεβαίωσε ότι το χρέος μειώνεται, ενώ στην πραγματικότητα αυξάνεται τόσο σε απόλυτα νούμερα, όσο και σε ποσοστό του ΑΕΠ! Με βάση το τελευταίο δελτίο (Νο 74) το δημόσιο χρέος συνολικά ανήλθε σε 322,4 δις ευρώ στις 30/6/2014, όταν στις 31/3 ήταν 320,4 δις ευρώ. Στις 31/12/2013 το δημόσιο χρέος ήταν 321,5 δις ευρώ, δηλαδή το 176,6% του ΑΕΠ. Στο τέλος Ιουνίου 2014 το δημόσιο χρέος ήδη έχει υπερβεί τον ετήσιο στόχο, που είχε τεθεί από την τρόικα και βρίσκεται τουλάχιστον στο 179,0% του ΑΕΠ σε ετήσια βάση. 

Όμως για τον pizza boy, το δημόσιο χρέος, έστω και οριακά, μειώνεται. Μην θυμώσετε και πείτε ότι λέει ψέματα. Όχι δεν λέει ψέμματα. Δεν ξέρει καν τι σημαίνει ψέμα. Έτσι μεγάλωσε από τα γεννοφάσκια του. Δεν έμαθε ποτέ τις διαφορές. Ξέρει μόνο από ισότητες και μάλιστα ταυτότητες. Αλήθεια=ψέμα, καλό=κακό, πατρίδα=πλιάτσικο, μπεζαχτάς=δημόσιο, εξαγορά=πολιτική, εθνικοφροσύνη=δωσιλογισμός. Κι όπως όλα τα γνωστά ερπετοειδή της φύσης, έτσι και της πολιτικής ο εγκέφαλός τους λειτουργεί με εναλλαγή κλισέ. Όλα στο μυαλό τους ανάγονται στο προσωπική συμφέρον.

Ο Σαμαράς ανήκει σ' εκείνη την μεγάλη συνομοταξία των πολιτικών που γεννήθηκε μαζί με την εποχή της αγοράς και της εξαγοράς, η οποία χωρίς ιερό και όσιο ξέρει μόνο να πουλά και να ξεπουλά. Όπως είπαν κάποτε για τον Ταλλεϋράνδο: "Πούλησε τους πάντες και τα πάντα. Μόνο τη μάνα του δεν πούλησε, γιατί δεν βρήκε αγοραστή." Έτσι κι ο Σαμαράς. Μόνο για την μάνα του δεν ξέρουμε. Ίσως στον τομέα αυτό να φάνηκε πιο ικανός από τον Ταλεϋράνδο. Δηλαδή, να βρήκε αγοραστή και για τη μάνα του.

Πάντως για όλα τα άλλα έχει βρει. Είμαι σίγουρος και για την Αμφίπολη. Δεν μπορεί το κόμμα και η κυβέρνηση που ευλόγησε όσο κανείς άλλος το ξεπούλημα των αρχαιοτήτων στη χώρα μας μέσω ιδιωτικών συλλογών και άλλων, να μην αισθάνεται ρίγη εθνικής συγκίνησης με την Αμφίπολη. Να είστε σίγουροι ότι οι κυβερνώντες αυτή τη στιγμή και ιδιαίτερα το περιβάλλον Σαμαρά συγκεντρώνει προσφορές για τα αρχαία της Αμφίπολης. Να μου το θυμηθείτε. Τα έχουν βγάλει ήδη σε πλειστηριασμό. Τι θέλετε δηλαδή; Να μην πάρουμε πιστοποίηση "βιωσιμότητας" του χρέους;

Βλαξ άνθρωπος επί παντί λόγω επτοήσθαι φιλεί, έλεγε ο Ηράκλειτος. Με άλλα λόγια, αυτός που με κάθε ευκαιρία πτοείται είναι βλαξ. Που να μας γνώριζε! Όσο θα εξακολουθούμε να ανεχόμαστε να μας κυβερνάνε κακούργοι και ληστοσυμμορίτες, όσο θα αποκαρδιωνόμαστε, θα χάνουμε το ηθικό μας και θα λέμε ότι δεν "γίνεται τίποτε", ένα είναι σίγουρο: θα γράφουμε νέες λαμπρές σελίδες συλλογικής και ατομικής βλακείας για ολόκληρη την ανθρωπότητα.


Επόμενος σταθμός; Οι εκλογές. Το ξεκαθάρισε ο Σαμαράς. Ολόκληρη η ομιλία του στην ΔΕΘ έφερε βαριά τη δυσοσμίας της προεκλογικής εξαπάτησης. Και εκεί, μην τυχόν και μας ξεφύγει, ας ακολουθήσουμε την πεπατημένη. Ας αποδείξουμε πόσο μας αξίζει το πιστοποιητικό βλακείας που ετοιμάζονται να μας απονείμουν οι δανειστές. Ας επιτρέψουμε στους επαγγελματίες της πολιτικής, σε δεξιούς και αριστερούς, σε συμπολίτευση και αντιπολίτευση να μας μεταχειρίζονται όπως πάντα. Ως τυπικό είδος βλάκα! 

16 σχόλια:

  1. Οσο υπαρχει Δημητρη μεγαλο ποσοστο μογγολοειδων κ "λιπους" (παρανομο ή μη) στην ελληνικη κοινωνια, δεν προκειτε να αλλαξει τιποτα. Ο ελληνας ειναι απο κουνια ενα ψωνιο του κερατα που αρνειται ή δεν μπορει να σκεφτει το μετα οσο αυτος "την παλευει". Εσυ ομως συνεχισε να τα λες, που ξερεις, μπορει καποτε να δικαιωθεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Χρειαζόμαστε μια λύση για το δημόσιο χρέος, όπως το 1953 βρέθηκε μια λύση, στο όνομα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, για τα πολεμικά χρέη της Γερμανίας." (;;;) !!!

    1ον. ΛAΘOΣ EKTIMHΣH !!! AΛΛA TA ΔEΔOMENA TOY TOTE, KAI AΛΛA TA ΔEΔOMENA TOY ΣHMEPA, KAI ΔH TA ΔIKA MAΣ, THΣ XΩPAΣ MAΣ !!!

    2ον. ME ΛAΘOΣ ΠAPAMETPOYΣ KAI ΔEΔOMENA ΔEN EXEIΣ ΛYΣEIΣ, EXEIΣ MONO MIΓAΔIKEΣ ΛYΣEIΣ (MH ΠPAΓMATIKEΣ) !!!

    3ον. ΔIATYΠΩΣTAI ΣΩΣTA TA EPΩTHMATA !!!

    Y.Γ. EINAI TOΣO AΠΛA KAI AΠTA TA EPΩTHMATA, ΠOY, KAI, ΔINOYN AΠEYΘEIAΣ (THΣ) ... ΛYΣEIΣ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1ον. Οι Καρυάτιδες δεν είναι TYXAIA Aγάλματα. Κατ'αρχήν η ονομασία τους προέρχεται από τις Aρχαίες Καρυές έξω από την Σπάρτη. Ειναι IΩNIKOY PYθμού Tεχνοτροπία Yποστήλωσης (οι Δωριείς χρησιμοποιούσαν τους Ατλαντες) και η Yπαρξή τους στο Tάφο βεβαιώνει το ENIAIO και Aδιαίρετο TOY Aρχαίου Eλληνισμού από το Ταίναρο MEXPI THN ΣHMEPINH EΛΛHNIKH Μακεδονία.

    Οταν σε Tαφικό MNHMEIO τέτοιας σημασίας τοποθετούν ως προστάτιδες Καρυάτιδες, τότε αυτό από μόνο του δείχνει ότι οι APXAIOI Μακεδόνες ήταν τόσο Ελληνες όσο και οι APXAIOI Αθηναίοι...

    Δεν είναι BEBAIA η μοναδική απόδειξη, αλλά EINAI ENA Eξαιρετικά σημαντικό στοιχείο του, πληθυσμιακά ENIAIOY ΕΛΛHNIΣMOY της εποχής...

    2ον. ΕΞEYTEYΛIΣAN την Ελλάδα στο ΝΑΤΟ (EINAI H ΠPΩTH ΦOPA ;; KOPEA, AMEPIKANIKH XOYNTA TO 1967, KYΠPOΣ 1973/74, 1996 .... MEXPI KAI ΣHMEPA !!!) , Yποδεχόμενοι τον Σκοπιανό Yπουργό Εξωτερικών ως "Yπουργό Εξωτερικών της Μακεδονίας" με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ Φ.Ράσμουνσεν στο άκουσμα της YBPIΣτικής φράσης για την Ελλάδα να XAMOγελά πλατιά και να Yποδέχεται με μία θερμή χειραψία τον Σκοπιανό,, όπως και ο Βρετανός πρωθυπουργός Τ.Κάμερον!
    Το εντυπωσιακό είναι ότι ο Yπουργός "Εξωτερικών (;;)" Ε.Βενιζέλος και ο ίδιος ο πρωθυπουργός (;;;) Α.Σαμαράς, KAΠOTE (;;;- ΠOTE !!! ), ... "σκοπιοφάγος πατριώτης" (;;;) που υποτίθεται ότι είχε ... PIξει την κυβέρνηση Μητσοτάκη για την στάση της στο θέμα των Σκοπίων, έκανε το όλο θέμα ..... "γαργάρα" ... ΠIΠATH !!!

    Η ΠΛAKA MAΛIΣTA ANAπαράχθηκε και από TO PΩΣIKO Yπουργείο Εξωτερικών στο δικό του Twitter ! Τα πιο ΣOBAPA ΠPAΓMATA ΛΛΛΛΛEEEEEΓONTAI ME XIOYMOP TEΛIKA ... ETΣI EINAI PE MOYPΓOI THΣ ΠIO KAKIAΣ ΩPAΣ TOY EΛΛHNIΣMOY KAI THΣ XΩPAΣ, THΣ EΛΛAΔAΣ !!!

    3ον. O ΣAMAPAΣ, BENIZEΛOΣ KAI OΛA TA ΣYNAΦH MNHMONIAKA KAΘAPMATA (=ΣKOYΠIΔIA ΣTA APXAIA EΛΛHNIKA !!!), .... ΔIAΦΩNOYN ΣTA ΣHMEIA ... 1ον. KAI 2ον. !!!

    Y.Γ. TAΔE EΦH O AYPIANOΣ YΠEΞ THΣ XΩPAΣ .-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προσωπική μου άποψη, δεν έχουμε να κάνουμε με "βλακεία" αλλά με μια κουλτούρα χτισμένη πάνω σε τραυματικές εμπειρίες. Την βάση του ελέγχου του νου.
    Και η σιωπή των αμνών αλλά και το σύμπτωμα της βλακείας προέρχεται από τον έλεγχο του νου μιας ολόκληρης κοινωνίας.
    Ακούγεται υπερβολικό ή σαν μια άλλη θεωρία συνωμοσίας. Και μόνο η άρνηση ότι κάποιος "παίζει" με το μυαλό μας, είναι ήδη μια πρώτη θετική απάντηση της ύπαρξης του ελέγχου του νου μας δια μέσου των τραυματικών εμπειριών.
    Μια μικρή έρευνα θα σας πείσει, νομίζω...
    https://www.youtube.com/watch?v=DP9W7qsWtlM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. OXI MONO Πολιτικός Eξοστρακισμός Oσων Bούλιαξαν Tη Xώρα, AΛΛA KAI ... "ΦYΣIKOΣ", ΣE OΛA TA MNHMONIAKA KAΘAPMATA (=ΣKOYΠIΔIA ΣTA APXAIA EΛΛHNIKA !!!), NTOΠIA KAI ΞENA (=... NTOΠIA) !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ποιά η εκτίμηση σας κ. Καζάκη για μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ?

    Θα ειναι πιο γελοίοι και απο τους Σαχλαμαρα-Τουρκογλου ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προφανές πια ότι ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ εγκληματούμε απέναντι στις γενιές που έρχονται,στους διπλανούς μας,στους εαυτούς μας.Εγκληματούμε όσο ανεχόμαστε να ζούμε την κοροιδία,το ψέμα,τη χυδαιότητα,που μας "πουλάνε"ως μόνη διέξοδο.Όσο ανεχόμαστε να ζούμε ως ραγιάδες και παρείσακτοι στην ίδια μας τη χώρα,που ΟΛΟΙ τους ξεπουλάνε.Δεν υπάρχουν ατομικές "λύσεις"ούτε επιτρέπονται ιδεολογικές περιχαρακώσεις μπροστά στο βέβαιό μας αφανισμό,όσο κρατάμε δήθεν ουδέτερη ή παθητική πολιτική στάση.Το "συμφέρον"μας πια δεν είναι αυτό που μέχρι χθες νιώθαμε ως τέτοιο...Το μόνο αληθινό συμφέρον είναι η σωτηρία του κοινού μας "σπιτιού",το συλλογικό καλό.Δεν πιστεύω πια ότι δεν κατανοεί κάποιος το ρόλο,που τα "αντιπολιτευτικά"κόμματα παίζουν-δεν αναφέρομαι στους "κυβερνώντες"...Ποια "λαικά συμφέροντα"υποστηρίζουν τόσο καιρό και πώς ακριβώς;Γιατί δε βγαίνουν να δηλώσουν ότι όλες αυτές οι κεκλεισμένων των θυρών "συμφωνίες"ενταφιασμού ενός ολόκληρου λαού είναι παράνομες και δεν θα τις αποδεχτούν;Όποιος τα στηρίζει,δολοφονεί τα παιδιά του και "προάγει"μόνο τη δική του ματαιοδοξία και αναξιοπρέπεια.Θεωρεί ότι το "αντίπαλο δέος"θα επικρατήσει και θα τους "βολέψει"για πολύ;Δεν κατανοούν ότι είναι θέμα χρόνου ο ευτελισμός τους,την ώρα που και η ελίτ των "ισχυρών"βρίσκεται σε αδιέξοδο,όπως συχνά ο Δημήτρης έχει τονίσει;Ή εμείς ,ο λαός ή αυτοί,η γνωστή και μόνιμα εγκατεστημένη στη χώρα ληστοσυμμορία,που ήρθε η ώρα να ξεκουμπιστεί μαζί με τα φθαρμένα και γλοιώδη "πολιτικά"της φερέφωνα.Έλλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. H Κινα αυξάνει την οικονομικη επιρροής της στην Αργεντινή.

    σύμβαση ανταλλαγής νομισμάτων αυτή θα επιτρέψει στην Αργεντινή να ενισχύσει τα συναλλαγματικά της αποθέματα και να πληρώσει τις κινεζικές εισαγωγές της με ισοτιμίες γουάν, την ώρα που τα ελάχιστα έσοδα από τις εξαγωγές της χώρας και η προβληματική ισοτιμία του νομίσματος της, έχουν θέσει το Μπουένος Άιρες σε δυσχερή θέση έντονης οικονομικής πίεσης.

    Ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Αργεντινής, Χουάν Κάρλος Fabrega, συναντήθηκε με τον Κινέζο ομόλογό του την Κυριακή για να συζητήσουν τον τρόπο με τον οποίο μια σύμβαση ανταλλαγής νομισμάτων (currency swap) αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Μετά την μονομερή διαγραφή χρέους υπάρχουν και αυτά τα εργαλεία....
    Ποιος είπε οτι ο κ.Καζακης είναι παλαβός? και αυτά τα πράγματα ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ?

    Μόνο αυτοί που δεν θέλουν να αλλάξουμε την υφιστάμενη κατάσταση όπου η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΣΦΑΙΡΑ (είναι δηλ ΑΠΟΙΚΙΑ) ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ.
    Μόνο αυτοί υπερασπίζονται το ΕΥΡΩ.(ΠΟΛΎ ΜΥΑΛΌ ΘΈΛΕΙ ΑΥΤΟ?)

    Η Ε.Ε έχει δημιουργηθεί με βάση το σχέδιο(project paperclip) των ΗΠΑ για να ανακόψουν τους κομμουνιστές του ΣΤΑΛΙΝ, στο peak του ψυχρού πολέμου.
    Μαλιστα ο δημιουργός της ιδέας της Ε.Ε άνηκε στην ομάδα που πολέμησε τον Σταλιν.
    Το όνομα του ήταν Βάλτερ Χάλσταϊν (1958-1967) και ήταν ο πρώτος πρόεδρος της Κομισιον.
    Ηταν μέλος των Ναζι και δούλευε στον οικονομικό τομέα στις δυνάμεις που πολεμούσαν τον Σταλιν.

    Τα παραπάνω ΔΕΝ ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (των γνωστών επιχειρηματιών που έχουν συμμαχία με το κράτος από το 1974)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν αμφιβάλω για το ενδεχόμενο ξεπουλήματος της ¨Αμφίπολης και των ευρημάτων εκεί, αυτό όμως που είναι βέβαιο , γιατί το είδα με τα μάτια μου, είναι η αύξηση της ζήτησης των μαρμάρων της Θάσου, με ότι αυτό σημαίνει για το πληγωμένο νησί μου. Εδώ και χρόνια τα βουνά της «ταξίδευαν» στην Αραβία , όπου το μάρμαρο χρησιμοποιείται ως μονωτικό υλικό ,( εξωτερική επένδυση των σπιτιών , για αντιμετώπιση των υψηλών θερμοκρασιών). Στο δρόμο Καβάλας-Ξάνθης, στη στροφή για Κεραμωτή , υπάρχει ένα μαρμαράδικο, που συνήθως είχε έξω σωρούς θρύψαλα μαρμάρου. Τώρα υπάρχουν ντάνες ολόκληρες μαρμάρου έτοιμες για φόρτωση. Χρυσές δουλειές θα κάνουν πάλι οι μαρμαράδες , που από όπου περνούν αφήνουν "κρανίου τόπο". Ταξιδεύοντας για Θάσο από το πλοίο φαίνονται οι λευκές πληγές του νησιού , από τους μαρμαράδες. Τώρα με τέτοια διαφήμιση που γίνεται παγκόσμια δεν πρόκειται να μείνει βουνό στο νησί. Δυστυχώς για μας οι αγορές θα θριαμβεύουν και εμείς θα χαιρόμαστε για τις επενδύσεις που θα γίνονται και θα πλουτίζουν οι έμποροι, οι δουλέμποροι και οι σωματέμποροι. Τα γράφω αυτά γιατί μπορεί κάποιοι να χαίρονται , όπως χάρηκαν και για τα πετρέλαια που βρέθηκαν στο νησί. Κάντε μια βόλτα να δείτε τις τιμές της βενζίνης στο νησί και θα καταλάβετε τι εννοώ. Για όλα αυτά πρέπει να είμαστε πολύ ανήσυχοι. Θα σας θυμίσω ένα παλιό τραγούδι που έλεγε:
    «Μα εγώ αρνούμαι να πεθάνω,
    κι υπόσχομαι κάτι να κάνω,
    να φύγουν δράκοι και προστάτες,
    κι όσοι από μας τους κάνουν πλάτες.
    Τώρα είναι καιρός, τώρα είναι καιρός.»

    Ας δώσουμε τη βαρύτητα που αρμόζει στον τρίτο στίχο: (Να φύγουν) … κι όσοι από μας τους κάνουν πλάτες. . Δράκοι και προστάτες υπήρχαν και θα υπάρχουν . Εμείς τι δουλειά έχουμε μαζί τους;;;;;;;
    (βαρβάρα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. απλα θελω να παραθεσω περα απο τα μακροοικονομικα μια δικια μου εμπειρια απο το χωρο της δουλειας. Γνωριζετε οτι πολυ μεγαλη απο τις μεγαλυτερες αλυσιδες σουπερ μαρκετ, εχει μεγαλο προβλημα ρευστοτητας, δεν πληρωνει εργαζομενους προμηθευτες κλπ ,του εχουν σφραγιστει επιταγες επανειλημμενως και παρολα αυτα με την συνερνοχη των τραπεζων και της κυβερνησης προφανως δεν μπαινει στον Τειρεσια για να μη χαλασει το προεκλογικο κλιμα? Πειτε μου ειναιδυνατο οι τραπεζες να συνεχιζουν να του παρεχουν μπλοκακι επιταγων? ειναι δυνατον να εκδιδει καινουργιο ΑΦΜ προκειμενου καποια στιγμη οταν σκασει να μην χρειαστει να πληρωσει τις παλιες του οφειλες? αυτο εινια εννομη ταξη η κρατος 5 -6 ληστων που μετα μας κανουν μαθηματα περι συνεπουςπολιτη απεναντι στο κρατος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Διάβασα αυτά που έχει γράψει, συν κάποια άλλα από την ίδια ιστοσελίδα και παρατήρησα ότι το συγκεκριμένο έχει σαν στόχο την καταστροφή του τρόπου σκέψης του αναγνώστη, με μάλλον κακό σκοπό.
    Μπερδεύει αλήθειες με υποκειμενικές αντιλήψεις με σκοπό να πείσει.
    Ανήκει μάλλον σε μια σχολή σκέψης, που σκοπό έχει να παραλύσει την σκέψη των άλλων ή να σε παγιδέψει στον τρόπο σκέψης του.
    Όσο για τις απαντήσεις, υπάρχουν και κάποιοι που του συστήνουν ψυχίατρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το «Σύστημα-ΣKOYΠIΔIA», "Πολιτικό-Eπιχειρηματικό", που έχει Eπιβάλει τη ΣYNγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προκειμένου να Yλοποιήσει TA Ξ-E-N-A NEA Σχέδια TOY σε BAPOΣ TOY EΛΛHNIKOY ΛAOY και THΣ XΩPAΣ, «σπρώχνει» τώρα για μία συγκυβέρνηση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ (;;;-!!!) Θέλει το «Σύστημα-ΣKOYΠIΔIA» να KPATHθεί στην "Eξουσία" και ο MONOΣ τρόπος φαίνεται πώς EINAI AYTOΣ !! AYTOI, AYTA ΠOY ΛEN KAI ΘEΛOYN EINAI ΠOΛITIKA KAΘAPMATA !!! EINAI MIA ΠPAΓMATIKOTHTA TOY «ΣYΣTHMATOΣ-ΣKOYΠIΔIA», ENAΣ (EK)ΦAΣIΣMOΣ TOY «ΣYΣTHMATOΣ-ΣKOYΠIΔIA», ME TA ΓPABATOMENA KAΘAPMATA TOY ΣE OΛOYΣ TOYΣ ANΘEΛΛHNIKOYΣ ΘEΣMOYΣ TOY !!! TO AΣMA ΛEEI: " ΠOYΛYMENOI-ΠOYΛHMENOI ...."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γιώργος Γρυμπογιάννης9 Σεπτεμβρίου 2014 στις 7:02 μ.μ.

    7-9-2014, άρθρο "Η σιωπή των αμνών και η δική μας βλακεία" : "Ας αποδείξουμε πόσο μας αξίζει το πιστοποιητικό βλακείας που ετοιμάζονται να μας απονείμουν οι δανειστές. Ας επιτρέψουμε στους επαγγελματίες της πολιτικής, σε δεξιούς και αριστερούς, σε συμπολίτευση και αντιπολίτευση να μας μεταχειρίζονται όπως πάντα. Ως τυπικό είδος βλάκα!".
    7-9-2014 συνέντευξη στο "Χωνί".:"Είμαστε μαζί σε κοινά μέτωπα και παλεύουμε ενάντια στους πλειστηριασμούς και στις κατασχέσεις. Παλεύουμε για να διαγραφούν χρέη. Παλεύουμε για να μην πληρώσουμε την εφορία. Παλεύουμε είτε είμαστε από τον ΣΥΡΙΖΑ είτε είμαστε από το ΕΠΑΜ είτε είμαστε από τους ΑΝ.ΕΛ. Τα έχουμε βρει στην κοινωνία. Ε, δεν μπορούμε να τα βρούμε σε πολιτική συμφωνία κεντρικά και με αυτά να πάμε; ".

    Ως εκ τούτου, αγαπητέ Δημήτρη, κανείς βεβαίως δεν μπορεί να κατηγορήσει το Ε.ΠΑ.Μ. πως δεν κάνει κατ΄αρχήν διάλογο ακόμα και εξαιρετικά συμβιβαστικά σε σχέση με τα δικά του προτάγματα.
    Όμως τι γίνεται με το αρχικό "Τί είναι και τι θέλει το Ε.ΠΑ.Μ." και τα εκεί κοινά μας προτάγματα και αρχές;
    Τι γίνεται γι΄αυτή ακριβώς την ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΑ ολιστική, αλληλέγγυα και συναγωνιστική πανεθνική προσπάθεια ενός πανεθνικού και απελευθερωτικού από τον κατοχικό κοινοβουλευτισμό, Μετώπου; Έχουν εξαντληθεί οι προσπάθειες;
    Από την πλευρά μου θα συνεχίσω να απλώνω αλληλέγγυο χέρι και να παρέχω όσα σοβαρά αντιμνημονιακά εφόδια διαθέτω και είναι κομβικής σημασίας για τον κοινό αγώνα, ανταποκρινόμενος στα γενικά καλέσματα του Ε.ΠΑ.Μ. αλλά και στην ταυτότητα προταγμάτων. Ένα τέτοιο ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί η πρότασή μου για ένα πανεθνικό μέτωπο με συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο που σας έστειλα, με το αντίστοιχο υποστηρικτικό δικαιϊκό και αγωνιστικό τεκμηριωτικό υλικό ετών και ετών.
    Η πρότασή μου, ανεξαρτήτως της ενδεχομένης (;) μη ανταπόκρισης, εμπεριέχει την συνέχιση των σχετικών προσπαθειών μου που περιλαμβάνουν την αλληλέγγυα και συναγωνιστική υιοθέτηση και των προταγμάτων του Ε.ΠΑ.Μ. και πρακτικών κινήσεων του Ε.ΠΑ.Μ. στις οποίες συμμετείχα και των επομένων κινήσεων που περιμένω για να συμμετέχω (πχ "συλλογική αγωγή για σφετερισμό λαϊκής κυριαρχίας"), προσπαθώντας να αποδέχομαι ντε φάκτο ότι υπάρχουν δικαιολογημένες δυσκολίες για την πραγμάτωση, συγκεκριμένης συνεργασίας για κάθε ζήτημα και αλληλέγγυου αγώνα για την εθνική απελευθέρωση.george.griboyiannis@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. «ΠOYΛYMENOI-ΠOYΛHMENOI ... OΛOI OI ΠOYΛHMENOI EINAI KATAPAMENOI AΠO TH ΔIKH MAΣ TH ΓENIA ..... ΓIA TOYΣ ΠOYΛHMENOYΣ BOΛI ΔEN ΠETAMAI AΛΛA ME ΠETPEΣ TOYΣ ΠETPOBOΛAME ..... ΠOYΛYMENOI-ΠOYΛHMENOI KAΣA ΣAΣ ΠPOΣMENOI !!! ». EINAI KAI H EΛΛHNIKH EKKΛHΣIA TOY XPIΣTOY ΣAYTO TO ANΘEΛΛHNIKO Club TΩN ANΘEΛΛHNIKΩN ΠOYΛHMENΩN ΘEΣMΩN ;;;; IΔOY TO EPΩTHMA !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το χρεος των Ελληνων ειναι αντι να τσακωνωνται για σαχλαμαρες να διεκδικησουν την εξουσια του τοπου τους απο αυτους που παρανομως την κατεχουν.
    Η μη εκπληρωση αυτου του χρεους δεν ειναι θεμα νοημοσυνης αλλα συνθηκων.
    Και οι συνθηκες ειναι ακριβως το οτι τσακωνομαστε μεταξυ μας για σαχλαμαρες κατα τα κελευσματα των σφετεριστων της εξουσιας.
    Δυστυχως βρισκομαστε ακομη στην κατασταση που ο Ανωνυμος συγγραφεας της "Ελληνικης Νομαρχιας" περιγραφει για να εξηγησει την αιτια της σκλαβιας του Γενους λιγο πριν την Επανασταση.

    Ὅσοι δοῦλοι εἶναι, τόσαι διαιρέσεις εὑρίσκονται, καὶ εἰς τὸ λεξικὸν τῆς δεσποτείας ἡ λέξις «ἕνωσις» δὲν εὑρίσκεται.

    Δεν ειναι η βλακεια αλλα η ηθικη του δουλου που μας εμποδιζει.
    Ειναι η ηθικη που δεν βλέπει στο προσωπο του συμπολιτη, τον συμπαραστατη του οποιου η ασπιδα φυλαει το στηθος του οταν η φαλαγγα παρατασσεται, αλλα τον εχθρο του κομματαρχη αφεντη του.
    Η ηθικη του δουλου που εντασεται σε συμμοριες που λυμαινονται την εξουσια γιατι μονος του φοβαται να ζησει.
    Που αντι να διεκδικει την εξουσια στην χωρα του μαχομενος νομιζει οτι θα τα καταφερει καλυτερα γλυφωντας τους ισχυρους.
    Οι ελευθεροι ανθρωποι διεκδικουν την πατριδα που τους παρεχει την ελευθερια.
    Οταν χανεις την Πατριδα χανεις και την ελευθερια σου.
    Χειροτερο ακομα ειναι οταν χανεις την Πατριδα σου αφου πρωτα μετατραπηκες σε δουλο.
    Τοτε η ντροπη της δουλειας συνοδευεται και απο την κατηγορια της βλακειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Προκαλεί εντύπωση πόσο λίγο σχολιάσθηκε (ουσιαστικά αποσιωπήθηκε) από τον Τύπο η αντισυνταγματική πρόταση του Σόϊμπλε να θεσπιστεί Επίτροπος Προϋπολογισμών, με αρμοδιότητα να εγκρίνει ή να απορρίπτει τους προϋπολογισμούς των κρατών-μελών της Ευρωζώνης! Δηλαδή οι προϋπολογισμοί, που καταρτίζονται από εκλεγμένες από τον λαό κυβερνήσεις και εγκρίνονται από εκλεγμένα από τον λαό κοινοβούλια, θα μπορούν να απορρίπτονται από έναν διορισμένο υπάλληλο, εντολοδόχο του Βερολίνου!
    Η πρόταση Σόϊμπλε δείχνει την βαθειά περιφρόνησή του προς τους θεσμούς και τους λαούς των χωρών στην Ευρωζώνη. Εκλογικές διαδικασίες, αιρετά σώματα, συντάγματα, θεσμοί, νόμοι των υποτίθεται κυρίαρχων κρατών τίθενται υπό την εξουσία ενός γραφειοκράτη-γκάουλάϊτερ.
    Στην Κατοχή, οι Γερμανοί άφηναν, σε κάθε χώρα που κατελάμβαναν, να λειτουργεί τυπικά η κυβέρνηση, η δημόσια διοίκηση κλπ., αλλά από πάνω υπήρχε ένας Γερμανός αξιωματούχος που διοικούσε την κατεχόμενη χώρα.
    Είναι εκπληκτικό πόσο μοιάζει το μοντέλο διοίκησης των Γερμανών επί Κατοχής με την σημερινή «ευρεσιτεχνία» του Σόϊμπλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή