Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Πρέπει να διαγραφεί το χρέος προς την εφορία, αλλιώς δεν μπορεί ν' αλλάξει τίποτε.

Πόσες δόσεις θέλετε για να πληρώσετε την εφορία; 6 ή 100; Μην σας απασχολεί που έτσι ή αλλιώς δεν θα μπορείτε να πληρώσετε τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων. Ούτε να σας απασχολεί το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος φόρος έχει σχεδιαστεί για να μπορέσει τελικά η εφορία των τοκογλύφων να δημεύσει την ιδιωτική περιουσία. Θα σας κάνουν "εκπτώσεις". Γι' αυτό και μην ανησυχείτε. Άλλωστε όπως λένε όλοι εν χορώ, η οικονομία πάει καλύτερα και οι πιο πορωμένοι ηλίθιοι σας διαβεβαιώνουν ότι έρχονται καλύτερες ημέρες.

Κρατηθείτε, έρχονται καλύτερες μέρες...

Μέχρι και η αντιπολίτευση έχει αποδεχθεί αυτό το παραμύθι. Το ΚΚΕ έχει ήδη ανακοινώσει ότι έχουμε μπει σε "καπιταλιστική ανάκαμψη", όπως και οι Σταθάκηδες του ΣΥΡΙΖΑ που βλέπουν βελτίωση, αλλά με συνέπειες για τους εργαζόμενους. Τώρα τι σόι αριστερά - υποτίθεται ταξική και αντικαθεστωτική - είναι αυτή που είναι έτοιμη να χάψει ότι παραμύθι σερβίρει η κυβερνώσα συμμορία, αρκεί να βάλει το δικό της πρόσημο, είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο

Οπότε Έλληνα κακομοίρογλου κάτσε στον καναπέ σου να πιστεύεις ότι εφόσον άπαντες σου λένε ότι η οικονομία πάει καλύτερα, τότε γιατί να μην περιμένεις ότι ίσως, μπορεί να ελαφρώσουν τα βάρη σου; Το μόνο που χρειάζεται είναι να περιμένεις τις εκλογές, ήσυχα-ήσυχα, να κοιτάς τη δουλίτσα σου, να σκύβεις το κεφάλι σε κάθε ξεπούλημα της πατρίδας, να καταπίνεις κάθε προσβολή στην (ανύπαρκτη) αξιοπρέπεια και την οικογένειά σου για να ψηφίσεις αυτόν που θα σου τάξει τα περισσότερα.

Κι έτσι στήνεται η σικέ αντιπαράθεση που θα μας πάει στις επόμενες εκλογές. Δείτε για παράδειγμα την αντιπαράθεση για την φορολογία. Κυβερνώντες και δελφίνοι της αντιπολίτευσης μάχονται για να πείσουν ότι ο καθένας για την πάρτη του είναι πιο ικανός στην αύξηση της φορολογίας. 

Περιουσιολόγια, φορολογία υψηλών εισοδημάτων και κεφαλαίων, πάταξη της φοροδιαφυγής, κοκ. Τα ίδια και τα ίδια. Το μόνο που τους απασχολεί είναι πώς θα αυξήσουν τα φορολογικά βάρη, σ' έναν ήδη υπερφορολογημένο λαό. Αλλά μην ανησυχείτε, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ μας διαβεβαιώνει ότι θα φορολογήσει και το μεγάλο κεφάλαιο.

Κουβέντα για το χρέος προς την εφορία

Κανείς δεν λέει κουβέντα για το συσσωρευμένο χρέος προς την εφορία λόγω της φορολογίας που έχει επιβληθεί τα χρόνια του μνημονίου. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το παλιό χρέος των φορολογουμένων προς την εφορία ξεπέρασε τα 61 δις ευρώ τον Ιούνιο. Σ' αυτά προστέθηκαν και άλλα 6,2 δις ευρώ νέο χρέος προς την εφορία μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2014. Σύνολο 67,2 δις ευρώ οφειλές προς την εφορία. Δηλαδή το χρέος προς την εφορία ισοδυναμεί αισίως τουλάχιστον με το 35% του ΑΕΠ.  

Αν από αυτό το σύνολο των οφειλών αφαιρέσουμε τα 4,6 δις ευρώ που χρωστούν οι πρώην ΔΕΚΟ, οι δημοτικές επιχειρήσεις, κοκ, αλλά και τα 9,5 δις ευρώ που προέρχονται από "πτωχευμένες επιχειρήσεις", τότε το συνολικό τρέχον χρέος προς την εφορία ανέρχεται σε 53,1 δις ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι ο κάθε φορολογούμενος χρωστά κατά μέσο όρο στην εφορία γύρω στα 8.850 ευρώ. Μέχρι το τέλος του έτους η μέση οφειλή ανά φορολογική δήλωση είναι σίγουρο ότι θα έχει υπερβεί τα 9.200 ευρώ, όταν το 2013 είχε φτάσει λίγο πάνω από 8.200 ευρώ.

Mέσα σ' ένα χρόνο δηλαδή η αύξηση του χρέους των ελλήνων πολιτών προς την εφορία είναι σίγουρο ότι θα ξεπεράσει τελικά το 12%. Με το λαϊκό εισόδημα να προβλέπεται ότι θα μειωθεί γύρω στα 6% έως το τέλος του έτους.

Μπορεί ποτέ να εισπραχθεί αυτό το χρέος; Σε καμιά περίπτωση. Ακόμη κι αν δεχτούμε ότι όντως η ελληνική οικονομία μπαίνει σε διαδικασία ανάκαμψης, που δεν ισχύει ούτε στα πιο υστερικά όνειρα των σεσημασμένων ψυχασθενών της κυβέρνησης. Το σίγουρο είναι ότι το χρέος θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο καθ' ότι η επιδρομή της εφορίας γίνεται όχι τόσο με έκτακτους φόρους, αλλά με μόνιμους, στους οποίους πάνω από το 70% των φορολογουμένων δεν διαθέτει φοροδοτική ικανότητα για να ανταποκριθεί. Κι έτσι το χρέος προς την εφορία θα αυξάνει κάθε χρόνο.

Αν σ' αυτό προσθέσετε και τους νέους φόρους σαν τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, αλλά και τους άλλους που θα προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός, τότε ακόμη και ο πιο αφελής μπορεί να αντιληφθεί πόσο θα εκτινάσσεται το χρέος προς την εφορία μήνα το μήνα, χρόνο το χρόνο. Ακόμη και για εκείνους που μέχρι σήμερα τα κουτσοκατάφερναν και δεν είχαν χρέη προς την εφορία.

Το χρέος προς την εφορία πρέπει να διαγραφεί.

Τι πρέπει να γίνει μ' αυτό το χρέος; Κυβερνώντες και δελφίνοι της αντιπολίτευσης υπόσχονται δόσεις, κι άλλες δόσεις, άπειρες δόσεις. Κάντε μόνοι σας τον υπολογισμό και θα δείτε τι σημαίνει να πληρώνεις ένα χρέος πάνω από 9.000 ευρώ ανά φορολογική δήλωση, που αναπόφευκτα θα αυξάνει κάθε χρόνο. Μέχρι βιβλικής τετάρτης γενεάς να προβλέψουν δόσεις, το χρέος αυτό όχι μόνο δεν θα μπορεί να πληρωθεί, αλλά θα αυξάνει.

Τι πρέπει να γίνει; Το αυτονόητο. Να διαγραφούν τα χρέη που φορτώθηκαν στα νοικοκυριά και τους μικρομεσαίους λόγω της μνημονιακής φορολογίας και φυσικά να καταργηθούν όλοι οι δημευτικοί φόροι. Έτσι ή αλλιώς δεν μπορούν να πληρωθούν.

Μα αυτό θα έχει δημοσιονομικό κόστος, θα μας πουν. Ανοησίες, απαντάμε. Το 2013 από το σύνολο των 62,3 δις ευρώ που έφτασαν οι οφειλές προς την εφορία τον Δεκέμβριο, ο κρατικός προϋπολογισμός εισέπραξε 3,2 δις ευρώ από τις εκβιαστικές ρυθμίσεις που επιβάλλει το υπουργείο των τοκογλύφων στους φορολογούμενους. Λίγο πάνω από το 5% της συνολικής οφειλής. Μέχρι τον Ιούνιο του 2014 από τα 67,2 δις ευρώ συνολικές οφειλές προς την εφορία, οι εισπρακτικοί μηχανισμοί κατόρθωσαν να εισπράξουν μόλις 1,7 δις ευρώ. Μόλις το 2,5% των συνολικών οφειλών.

Τα εισπραττόμενα ποσά έναντι των οφειλών είναι ασήμαντα και μπορούν εύκολα να αντικατασταθούν για παράδειγμα από την φορολογία των πολυεθνικών, που σήμερα χαίρουν φορολογικής ασυλίας, αλλά και από την είσπραξη των βεβαιωμένων τελών εισαγωγής που μέχρι πέρυσι - σύμφωνα με την έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου - ανέρχονταν στα 3,9 δις ευρώ. Η κυβέρνηση αρνείται να τα εισπράξει γιατί κάνει πλάτες σε κυκλώματα που εισάγουν προϊόντα, κυρίως πετρέλαιο, από τρίτες χώρες, για να τα πουλήσουν ως ελληνικά.

Τα κυκλώματα αυτά, τα οποία περιλαμβάνουν πολυεθνικές, εφοπλιστές και μεσάζοντες δικτυωμένους με τα κυβερνώντα κόμματα, ποτέ άλλοτε δεν ανθούσαν όσο σήμερα. Το λαθρεμπόριο με κυβερνητικές πλάτες έχει γίνει καθεστώς και συμβάλλει καίρια ακόμη και στην εικονική αύξηση των εξαγωγών της χώρας.

Επομένως δεν υπάρχει κανένας ουσιαστικός δημοσιονομικός λόγος, που να αποτρέπει την άμεση διαγραφή των οφειλών προς την εφορία. Όχι μόνο δεν θα επιβαρυνθούν τα έσοδα του κράτους, αλλά θα απελευθερωθούν από τον δήμιο της εφορίας τα νοικοκυριά και οι μικρομεσαίοι με ευεργετικές επιπτώσεις στην οικονομία.

Μην σας εξαπατούν, χωρίς διαγραφή δεν γίνεται τίποτε...

Τότε γιατί δεν τολμά ούτε καν η αντιπολίτευση να ξεκινήσει τις προτάσεις της για το φορολογικό από αυτή την αναγκαία διαγραφή; Γιατί κάνει γαργάρα το τεράστιο αυτό ζήτημα; Τι νόημα έχει να μιλάς για φορολογική δικαιοσύνη και αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος, αν δεν ξεκινάς από το αυτονόητο; Αν δεν ξεκινάς δηλαδή με την διαγραφή των οφειλών προς την εφορία.

Πώς μπορεί να σχεδιαστεί δίκαιη φορολογική πολιτική χωρίς να μηδενιστεί το κοντέρ; Πώς μπορεί να εκτιμηθεί η πραγματική φοροδοτική ικανότητα των φορολογουμένων, όταν πνίγονται ήδη στα χρέη προς την εφορία; Πώς μπορεί να υπάρξει πάταξη της φοροδιαφυγής όταν η φοροδιαφυγή έχει γίνει ζωτικό μέσο επιβίωσης για την συντριπτική πλειοψηφία των νοικοκυριών στην Ελλάδα, αλλά και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων;

Και για να τα πούμε καθαρά και σταράτα. Όποιος προτείνει φορολογικές αναμορφώσεις χωρίς να ξεκινά με την απαραίτητη και εξαιρετικά επείγουσα διαγραφή των ήδη υφιστάμενων οφειλών προς την εφορία, να είστε σίγουροι ότι σχεδιάζει νέα φορολογική επιδρομή σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων που πνέουν ήδη τα λοίσθια. ΄


Αλλωστε δεν μπορεί να υπάρξει φορολογία του μεγάλου κεφαλαίου, των ολιγαρχών αυτής της χώρας, όσο ισχύει η ελευθερία κίνησης του κεφαλαίου και των κερδών εντός της ευρωζώνης. Όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο είτε είναι απατεώνας, είτε ανίδεος. Όμως γι' αυτά, αλλά και για το πώς πρέπει να είναι ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, θα αναφερθούμε σε άλλο σημείωμα.

51 σχόλια:

  1. Οτι έχει πει ο κ.Δ.Κ πριν 4 χρόνια το λένε φόρα παρτίδα και Νομπελίστες οικονομολόγοι στην πέμπτη σύναξη των κατόχων βραβείων Νόμπελ στο Λιντάου της Γερμανίας.

    Αντιγράφω απο το ρεπορτάζ::
    "ο Αμερικανός ειδικός σε θέματα νομισματικής πολιτικής Κρίστοφερ Σίμς τάχθηκε υπέρ της εξόδου από το ευρώ χωρών όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία ή η Ισπανία, γιατί όπως τόνισε το χτύπημα γίνεται ολοένα και χειρότερο. «Αν μπορούσα να συμβουλεύσω την Ελλάδα, την Πορτογαλία ή ακόμα και την Ισπανία, θα τους έλεγα να ετοιμάζουν εφεδρικά σχέδια για την έξοδό τους από το ευρώ.

    Δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΗΜΑ στην παρουσία στην νομισματική ένωση αν αυτό που συμβαίνει μετά από ένα σοκαριστικό χτύπημα είναι το χτύπημα αυτό να γίνεται ολοένα και χειρότερο»

    Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι το κόστος μιας τέτοιας κίνησης θα ήταν μεγάλο, «μια μορφή χρεοκοπίας».

    Δικαιολόγησε, όμως, την αρχική του τοποθέτηση λέγοντας ότι η παραμονή στο ευρώ «είναι επίσης πολύ κοστοβόρα για τις χώρες αυτές».

    «Οι Ευρωπαίοι έχουν δημιουργήσει ένα σύστημα που είναι χειρότερο από αυτόν του Χρυσού Κανόνα. Είναι σαν τις χώρες της Λατινικής Αμερικής που δανείζονται σε δολάρια» κατέληξε.

    Πηγή: Νομπελίστες οικονομολόγοι «μαστιγώνουν» την Μέρκελ για τις πολιτικές λιτότητας -Η απάντηση της Γερμανίδα καγκελαρίου


    Στο ΣΚΑΙ το καραφλοτσουτσέκι με την δική του εκπομπή, τι του δίνουν να απαγγέλει υπερ του ΕΥΡΩ? Αξιος αφου καταφέρνει να "δουλεύει" τόσους χιλιαδες κόσμο.... Αλλά για πόσο καιρό ακόμα???

    και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πάει πίσω με το success story μεσα στο ΕΥΡΩ να είναι η σωτηρία μας...
    Αρε ξύλο που θέλουν οι ΕΛΛΗΝΕΣ και καθονται και τους ακούν... καλά να πάθουν αφου ειναι ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΑ και δεν σκέφτονται. ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ και να πανε να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ.
    Κυριε Καζακη, να μην διαγραφεί τίποτα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι οικονομολόγοι αυτοί είναι ακαδημαϊκοί και εξαρτούν τις καριέρες τους από την εύνοια οργανισμών, κυβερνήσεων και κυκλωμάτων. Γι' αυτό και κάθε φορά που ξεστομίζουν μια αλήθεια, λένε μαζί και το αντίθετο, μπας και απαλύνουν τις εντυπώσεις σ' αυτούς που καθορίζουν την καριέρα τους. Δυστυχώς έστι δουλεύει σήμερα το πανεπιστημιακό σύστημα και γι' αυτό είναι μήτρα του σύγχρονου μεσαίωνα, όπως στον παλιό μεσαίωνα μήτρα της πνευματικής καταστολή ήταν η επίσημη εκκλησία.

      Διαγραφή
    2. Μπραβο Καζακη παντα την πραγματικοτητα περιγραφης

      Στεφανος Θαλασινος

      Διαγραφή
  2. Κύριε Καζάκη θα εκδώσετε κάποιο βιβλίο μέσα στο '14; Εαν ναι τι θέμα θα έχει ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσπαθώ να ολοκληρώσω μια εργασία για το δημόσιο χρέος, ώστε να εκδοθεί μέσα στο επόμενο δίμηνο.

      Διαγραφή
  3. Οι άνθρωποι που περιγράφεις στην παράγραφο: (κρατηθείτε, έρχονται καλύτερες μέρες...) είναι οι εν δυνάμει σύμμαχοι. Μπορεί να είναι κακομοίρογλου βέβαια αλλά έχουν την ικανότητα να ξεχωρίζουν το δίκαιο από το άδικο, ασχέτως εάν είναι μοιρολάτρες.Και εννοώ ότι σε περίπτωση συσπείρωσης ενός λαϊκού κινήματος θα πάνε με αυτό, δεν θα σταθούν απέναντι.
    Εδώ κατά τη γνώμη μου είναι και η ευθύνη συνολικά του κινήματος των πλατειών που δεν κατόρθωσε να ενωθεί και να μεταμορφωθεί σε ενιαία υλική δύναμη. Έτσι έχει αφήσει τον ΣΥΡΙΖΑ αδιαμφησβήτητο ηγέτη του αντιμνημονιακού χώρου, ο οποίος έχει απορροφήσει πλήρως όλα τα αντιμνημονιακά κινήματα με το απλό και κατανοητό σύνθημα: ΤΕΡΜΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ.. Αυτό φάνηκε καθαρά στις ευρωεκλογές.
    Αν θέλει να κάνει μια αληθινή αυτοκριτική το ΕΠΑΜ και να μην λέει απλά ότι για όλα φταίνε οι άλλοι το μεγάλο λάθος του είναι
    1.ότι υπερεκτίμησε τις δυνατότητες αυτού του λαού και
    2.τον μπέρδεψε με πολλές λεπτομέρειες: συντακτική εθνοσυνεύλευση όχι εκδημοκρατισμός του συντάγματος από τη βουλή, δραχμή όχι υποτιμήσιμη, άρνηση ολόκληρου του χρέους όχι λογιστικός έλεγχος, εντός ή εκτός Ε.Ε...Πρέπει να κάνεις διδακτορική διατριβή για να καταλάβεις τις διαφορές! Γι αυτό το μπέρδεμα σαφώς φταίνε και όλοι οι άλλοι..
    Το χειρότερο βέβαια σε όλα αυτά είναι ότι υπάρχουν και άνθρωποι στην ελληνική κοινωνία που ανήκουν στις μικρομεσαίες τάξεις και στις φτωχές, που έχουν να πληρωθούν 6 μήνες (προσωπική χθεσινή μου εμπειρία) και πιστεύουν πως η μόνη λύση είναι οι ιδιωτικοποιήσεις, το ξεπούλημα της χώρας και ο σκληρός έλεγχος του δημοσίου από τους Γερμανούς, επειδή οι Ευρωπαίοι και ειδικότερα οι Γερμανοί είναι πολύ οργανωτικοί άνθρωποι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί εγώ βλέπω να συμβαίνει το αντίθετο; Σε όποιον έχω μιλήσει για τα πεντε προτάγματα του ΕΠαΜ, αυτός έχει καταλάβει αμέσως την ορθότητά τους. Το οτι δεν τα κρατάει για πολύ στο μπροστινό τμήμα του μυαλού του, αυτό οφείλεται στην προπαγανδα των καθεστωτικων ΜΜΕ. Τοσα εκατομμυρια δαπανώνται για να πείσουν τον πολίτη οτι ευρώ/ΕΕ είναι ο παράδεισος και οτι ενα χρέος δεν διαγράφεται ποτέ!

      Διαγραφή
  4. Κοινωνίες όμως που απαγορεύουν τον στιγματισμό και τον έλεγχο των ψυχοκοινωνικών διαστροφών, όπως είναι και οι γενοκτονίες και οι ομοφυλίες, αλλά και ο ρατσισμός, αυτές οι κοινωνίες ούτε κοινωνίες είναι ούτε και δημοκρατίες !!!

    Ας μας εξηγήσουν οι υποστηρικτές του νόμου γιατί να προστατεύεται ο αντιρατσισμός και να απαγορεύεται η «ομοφοβία».

    ZHTOYME NA αποσυρθεί ο νόμος !!!!
    Τελικά το πρόβλημα δεν είναι η «OMOφοβία», τήν οποία μόλις μάθαμε ως λέξη, όσο η OMOMANIA την οποία καθημερινά ζούμε στην πράξη !!!

    ΕINAI "KPIMA" AYTH η Κυβέρνηση ως τελευταία πράξη πριν από την αυτοκτονία της να μας αφήνει ως νομοθετημένη πλέον κληρονομιά τα επίχειρα του ηθικού παραλογισμού της !!!!

    «Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι»." MΩPAINEIIIIIIII !!!!

    -----------------------------------------------
    TO .... ΛYΣAPI ή AΛΛOIΩΣ "Οι Eπαναστάτες EINAI XAPOYMENOI KAI Eυτυχισμένοι Aνθρωποι"

    EPΩTHΣH ΠPΩTH: PE ΣEIΣ !! ME TA ΣKATA ΠOY MΠΛEΞAME ΩΣ EΛΛHNIKOΣ ΛAOΣ, ΠΩΣ ΞEMΠΛEKOYMAI ;;;
    AΠANTHΣH ΠPΩTH: ΔIABAZOYMAI TON AΘΛO TOY HPAKΛH ΠEPI TOYΣ ΣTAYΛOYΣ TOY .... (EΛA NTE TOYΣ ΞEPETAI PE MOYPΓOI ;;), OXI MONO TON ΔIABAZOYMAI, AΛΛA KAI TON ... KATANOOYMAI !!!

    Y.Γ.1 AΣTAI TIΣ ΣTPATHΓIKEΣ, KAI KANTAIE ... ΠOΛITIKH !!! AΛΛA ME .... ΠOΛITIKOYΣ !! EXETAI AΠO AYTOYΣ ;;; ΠOΛITIKOYΣ ME KEΦAΛAIO "Π", OΠΩΣ ... ΠEOΩΣ !!! OXI, AΠΛA ΔEN EXETAI, ΔEN YΠAPXOYN !!!
    Y.Γ. 2. ΛYΣTAI THN ΠPΩTH EPΩTHΣH, ΓIA NA ΠEPAΣOYMAI KAI ΣTHN ΔEYTEPH !!!! ANTE NTE !!! MOYPΓOI EEEE MOYPΓOI !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχουμε να κάνουμε με μια πολιτική απόφαση. Η διαγραφή του χρέους απαιτεί πολιτική βούληση που δεν υπάρχει στην υπάρχουσα κυβέρνηση και ούτε θα υπάρξει σε οποιαδήποτε μορφή κυβέρνησης σαν τη σημερινή.
    Ας υποθέσουμε όμως ότι το χρέος από την εφορία διαγράφεται. Τι θα κάνει από εκεί και πέρα ο φορολογούμενος πολίτης;

    Υ.Γ. Κάποιοι ούτως ή άλλως θα φοροδιαφεύγουν ή θα αποκρύπτουν τα εισοδήματά τους, ότι και να γίνει. Κορόιδα είναι;

    Ο Βαρδής, η Βουλή και η σιωπή των ΜΜΕ
    https://www.youtube.com/watch?v=_grw_LdLbP8

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ωραία και σωστά όλα αυτά. Στο δια ταύτα τι κάνει όλη η αντιμνημινιακάη αντιπολίταευση, δηλ οι επικεφαλείς της γιατί όλοι θέλουν να ηγούνται και δεν γίνονται αμοιβαίες υποχωρήσεις, ας μην είναι όλοι αρχηγοί. Για το καλό των πολιτών ελλήνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κύριε Καζάκη, στην πράξη τι μπορούμε να κάνουμε? Πώς θα διώξουμε τη κοινοβουλευτική συμμορία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με στράτευση, οργάνωση και συλλογικό αγώνα. Ή σύμφωνα με τα λόγια ενός επαναστάτη των αρχών του προηγούμενου αιώνα, που σε ανάλογο ερώτημα είχε απαντήσει: organisieren, organisieren, organisieren!

      Διαγραφή
    2. Άστον καζάκη να λέει! Μαζί του κι εγώ, δε λέω, αλλά... ρε φίλε... ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να απαλλαγούμε. Πως το λέει και το τραγούδι? "αυτός ο τόπος ΔΕΝ νοικοκυρεύεται". Χιλιάδες χρόνια στη σκλαβιά, βλέπεις... χέστηκε ο κόσμος για τα τεκταινόμενα! Στα φρύδια του! Εγώ έχω σηκώσει τα χέρια ψηλά, πάντως, σύντροφοι και το μόνο που περιμένω είναι να περάσει ο καιρός. Για το παιδί μου νοιάζομαι μόνο αλλα κι αυτό από θέση αδυναμίας.
      Salud! Αλλά... δυστυχώς pasarán.

      Διαγραφή
    3. Έχω κάτι εξαιρετικά ξυράφια να κόψεις τον λαιμό σου. Κι ελπίζω να το κάνεις γρήγορα, γιατί το χειρότερο είδος δεν είναι αυτοί που φοβούνται και δεν έχουν μπει ακόμη στον αγώνα, ούτε ο εχθρός, αλλά οι λιποτάκτες και οι λιπόψυχοι. Εγώ δεν έχω την πολυτέλεια να παραιτηθώ. Η δική μου οικογένεια δεν πουλιέται. Ούτε κι εγώ. Δεν ξέρω τι θα πει ήττα, ούτε δουλεία. Και ελπίζω να βρουν το τέλος που τους αξίζει σ' όσους εγκαταλείπουν τον αγώνα. Το ταχύτερο δυνατό.

      Διαγραφή
    4. Γι'αυτό λοιπόν αγαπητέ Γιώργο,όταν διέπεσαι απο μικροαστικές και οπορτουνιστικές άτακτες υποχωρήσεις και εξυμνείς δια του λόγου σου την ατολμία ακόμα και της σκέψης (για πράξη ούτε λόγος να γίνεται) υιοθετώντας παράλληλα ιδεαλιστικά ματζούνια τύπου 'μπόρα είναι θα περάσει',τότε κοινώς θα πρέπει να βγάζεις τον σκασμό και να αφήσεις τις επικρίσεις και την μοιρολατρία σου για το απογευματινό καφεδάκι με την παρεούλα σου.Με τον Καζάκη ήμουνα τσιτωμένος που μεταφράζει την επαγωγική σκέψη του ΚΚΕ και του Ρ για τον ΕΝΦΙΑ με την ανέξοδη ονειρωκτική καπιταλιστική ανάκαμψη του συστήματος ως αποδοχή του ελληνικού οικονομικού status quo σήμερα ή έστω αύριο,αλλά έπεσα στον παραδομένο μικροαστούλη και σήμερα.Γαμώ την ομφαλοσκόπηση μου γαμώ μέσα.

      Διαγραφή
    5. Ναι ξέρω... αντανακλαστικά αντιηττοπάθειας... όσο για το ξυράφι να κόψω το λαιμό μου, κράτα το να ξυρίζεσαι. Κάπως θα βολευτώ. Πέρασα κι απ τα λημέρια σου. Άστα καζάκη! Τα ίδια της συχωρεμένης. Κρίμα.

      Μς την ευκαιρία, με το νομισματικό δε σε βλέπω να ασχολείσαι και τόσο. Τι παίζει, δεν το θεωρείς σημαντικό ή δεν έτυχε; Το λέω γιατί τεκμηριώνεται απιστία και απάτη από εκεί. Γιατί δεν το παλεύετε νομικά; Άστα σου λέω!!!

      Πάντα φιλικά :)

      Διαγραφή
    6. Έχεις υπέρμετρο θράσος, όπως πάντα διακρίνει τους θρασύδειλους. Πάντως τύπους σαν και σένα είχαν στο μυαλό τους οι πιτσιρικάδες που εφεύραν τον όρο "μαλακοπίτουρας". Άντε βρες τώρα καμιά τρύπα και χώσου, όπως ακριβώς ταιριάζει στο είδος σου.

      Διαγραφή
    7. Βρε φίλε, αυτό το "επαγωγική σκέψη του ΚΚΕ και του Ρ για τον ΕΝΦΙΑ με την ανέξοδη ονειρωκτική καπιταλιστική ανάκαμψη του συστήματος ως αποδοχή του ελληνικού οικονομικού status quo" τι το ήθελες; Σοβαρά πιστεύεις ότι το ΚΚΕ και ο Ρ έχει σκέψη και μάλιστα επαγωγική; Και γενικά μια μικρή συμβουλή. Διάβαζε αυτό που λέει ο άλλος κι όχι αυτό που σε βολεύει. Όταν το ΚΚΕ και ο Ρ μιλά για "καπιταλιστική ανάκαμψη" όταν όλα τα δεδομένα μιλάνε για βάθαιμα της κρίσης δεν συνιστά απλά ένα κορυφαίο θεωρητικό λάθος. Σημαίνει πρώτον ότι η ηγεσία του ΚΚΕ και το όργανό της σέρνεται πίσω από την άρχουσα τάξη όταν πρόκειται να κάνει εκτιμήσεις. Δεν διαθέτει καν ανεξαρτησία σκέψης. Όταν π.χ. ο Σημίτης πλασάριζε το παραμύθι της "ισχυρής Ελλάδας" το ΚΚΕ ανακάλυψε τότε ότι ο ελληνικός καπιταλισμός έγινε ιμπεριαλιστικός. Μάλιστα, η κ. Παπαρήγα, αυτός ο κολοφώνας του Μ-Λ, είχε διαπιστώσει ότι ο ελληνικός καπιταλισμός μετατράπηκε από αποδέκτη ξένων κεφαλαίων σε πρωτίστως εξαγωγέα κεφαλαίων. Που τα βρήκε όλα αυτά; Πουθενά, απλά παπαγάλιζε "μαρξιστί" την κυρίαρχη πολιτική και αντίληψη των κυβερνήσεων Σημίτη. Όταν ξέσπασε η παγκόσμια κρίση, ο Ρ και το ΚΚΕ αδιαφόρησαν αρχικά γιατί δεν κόλλαγε με τις θεωρίες ανάπτυξης του καπιταλισμού που παπαγάλιζαν. Μετά μας είπαν ότι πρόκειται για "κόλπο" του κεφαλαίου. Αργότερα κι όταν όλα βοούσαν για την χρεωκοπία της χώρας κάτω από το βάρος του δημόσιου χρέους, οι "διανοούμενοι" του κόμματος έβαζαν το "χρεωκοπία" σε εισαγωγικά και αρνιόντουσαν να ασχοληθούν με το δημόσιο χρέος, γιατί λέει είναι αποπροσανατολιστικό από το κεφάλαιο. Λές και το χρέος και μάλιστα σήμερα δεν έχει να κάνει με την υπερσυσσώρευση του κεφαλαίου και μάλιστα αποτελεί την κυρίαρχη μορφή της. Όταν το Σεπτέμβρη του 2010 η κ. Παπαρήγα έβγαλε τα εισαγωγικά από το χρεωκοπία, φρόντισε το ΚΚΕ και ο Ρ να συγκαλύψει τα κατοχικά και αποικιοκρατικά χαρακτηριστικά του καθεστώτος που επέβαλλαν οι δανειστές. Ακόμη και σήμερα επιμένουν να κάνουν γαργάρα το χειρότερο αποικιοκρατικό κατοχικό καθεστώς που εχει επιβληθεί στην Ελλάδα από τον ιμπεριαλισμό και μιλάνε γενικά για καπιταλισμό. Αυτό αποτελεί μορφή χυδαίας απολογητικής. Πάντα η ηγεσία του ΚΚΕ υιοθετεί ως δικές της εκτιμήσεις ότι λέει η άρχουσα τάξη. Απλά το ντύνει με "μαρξολογική" ορολογία και πρόσημα μπας και ξεγελαστούν οι πιστοί. Τώρα που η άρχουσα τάξη θέλει να πείσει τον κόσμο ότι τα χειρότερα πέρασαν, ότι βρισκόμαστε σε ανάκαμψη και επομένως μπορούν να ελαφρύνουν τα βάρη του, το ΚΚΕ - όλως τυχαίως - ανακάλυψε κι αυτό ότι βρισκόμαστε σε τροχιά "καπιταλιστικής ανάκαμψης". Πάλι σε ρόλο απολογητή της άρχουσας τάξης. Μόνο και μόνο για να πειστεί ο κόσμος από τους κυβερνώντες. Να πει δηλαδή ότι αφού το λέει και το ΚΚΕ, τότε μάλλον έτσι θα είναι τα πράγματα: δηλαδή περνάμε σε ανάκαμψη και τα χειρότερα πέρασαν. Υπάρχει πιο διατεταγμένη υπηρεσία υπέρ τη άρχουσας τάξης; Κατά τη γνώμη μου όχι. Τα δεδομένα δείχνουν δραματική επιδείνωση της κρίσης πράγμα που σημαίνει όχι μόνο ότι τα χειρότερα δεν πέρασαν, αλλά τα χειρότερα για τους εργαζόμενους, το λαό και την χώρα έπονται. Να γιατί θεωρώ την ηγεσία του ΚΚΕ και το Ρ απολογητές του καθεστώτος και εκτός από την διατεταγμένη υπηρεσία τους που προσφέρουν στην άρχουσα τάξη στο να μην υπάρξει κοινή δράση στο κίνημα, να κυριαρχεί η διάσπαση, η διάλυση και κατακερματισμός σε κάθε μαζική αγωνιστική ενέργεια, λειτουργούν κι ως φορείς διάδοσης των κυρίαρχων καθεστωτικών αντιλήψεων για το που είμαστε και που πάμε. Η ηγεσία του ΚΚΕ έχει διαβεί τον Ρουβικώνα. Βρίσκεται απέναντι. Και μάλιστα με το αζημίωτο. Έχει συγκεκριμένη αποστολή να εκτελέσει για την άρχουσα τάξη και το καθεστώς. Και με δεδομένη την σχεδόν απόλυτη εξάρτηση του κομματικού μηχανισμού από τις εξωτερικές χρηματοδοτήσεις του καθεστώτος και άλλων σκαιών κυκλωμάτων, μπορεί να αντιληφθεί ακόμη κι ο πιο αφελής, γιατί πολιτεύεται έτσι σήμερα ο Περισσός.

      Διαγραφή
    8. Μήπως τελικά να άκουγες και αυτά που γράφεις Καζάκη?Λες ότι διαβάζω μόνο ότι με βολεύει,αλλά εσύ είσαι αυτός που εν τέλει το κάνει αποσπώντας λέξεις απο μια ολόκληρη πρόταση,παίρνοντας δηλαδή τον όρο 'καπιταλιστική ανάκαμψη' και αφαιρώντας βεβαίως όλες τις επεκτάσεις που έχουνε γίνει απο ΚΚΕ και Ρ όταν αυτός ο όρος αναφέρεται,επεκτάσεις που καταλήγουν στο ότι αυτή η ανάπτυξη που ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ περνάει ΠΑΝΤΑ μέσα απο την καταβαράθρωση και πλήρους διάλυσης εργασιακών-ασφαλιστικών δικαιωμάτων και ότι φυσικά τα 'καύσιμα' στο ντεπόζιτο αυτής αποτελούν πάντα η εργατική τάξη και τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα.Μια απλή αναζήτηση σε ΟΛΑ τα άρθρα του Ρ και τις θέσεις του κόμματος φτάνει να κάνει ο οποιοσδήποτε για να μην πέσει σε αυτό το παιχνίδι λέξεων που υιοθετείς τώρα σχεδόν σε όλο το εύρος του μηνύματος σου.Ξεχνάς φυσικά την πάγια αδιάρρηκτη στάση του ΚΚΕ διαχρονικά απέναντι σε όλα αυτά τα πηγαία ζητήματα(ΕΕ,ΟΝΕ,ΝΑΤΟ κλπ.) που γεννάνε σήμερα τα προβλήματα που ευαγγελίζεσαι να λύσεις...ή μάλλον να εξευμενίσεις αν αναλογιστούμε την διαλεκτική μετατροπή του Ενιαίου Παλλαικού Μετώπου σε Εθνικού και εν συνεχεία σε εθνικιστικού.Κάπου είδα ότι πορεύεστε με δάδες και ψέλνεται εθνικούς ύμνους.Αν αυτό δηλαδή δεν είναι το πέρασμα του Ρουβικώνα όπως λες,τα φληναφήματα δηλαδή με τους σοσιαλσοβινιστές και υπερπατριώταρες ομφαλοσκόπους,αν αυτό δεν είναι οπορτουνισμός της πιο εσχάτης μορφής,τότε δε ξέρω και γω τι είναι.

      Επειδή όμως ένα χυδαίο παιχνίδι λέξεων και ορολογιών χαρακτηρίζει απ'άκρη σ'άκρη την απάντηση σου,σε αφήνω προσωρινώς,και ασε εμάς την 'παραθρησκευτική οργάνωση' όπως λες,να είμαστε στην πρώτη γραμμή παντού και πάντα.Δεν σε παίζουμε,παρ'το χαμπάρι και μοιρολόγησε και βγάλε όση χολή θες.

      Διαγραφή
    9. Έχουμε ή δεν έχουμε "καπιταλιστική ανάκαμψη"; Το πρώτο και το βασικό είναι αυτό. Τα υπόλοιπα είναι ανοησίες και στρεψοδικίες. Τι πάει να πει έχουμε "καπιταλιστική ανάκαμψη", αλλά με κόστος για τον εργαζόμενο. Αυτό είναι θεολογική αντίληψη. Η ανάκαμψη για το κεφάλαιο σημαίνει ότι αυξάνουν οι δυνατότητές του για εξαγορά πλατύτερων κοινωνικών στρωμάτων ώστε να στηριχθεί η εξουσία του. Αυτό σημαίνει ανάκαμψη για το κεφάλαιο. Έχουμε μπει σε μια τέτοια φάση; Μόνο οι παπαγάλοι του Περισσού την είδαν. Τα υπόλοιπα τα λένε για να καλύψουν την ταύτιση της ανάλυσής τους με αυτήν της άρχουσας τάξης. Έχουμε ανάκαμψη, αλλά οι εργαζόμενοι θα υποφέρουν. Ηλιθιότητες. Το βασικό είναι και παραμένει το εξής: Αν έχουμε μπει σε ανάκαμψη ούτε η χρεοκοπία, ούτε η υπερχρέωση, ούτε το αποικιοκρατικό καθεστώς των δανειστών πρέπει να μας απασχολεί. Το μόνο που πρέπει να απασχολεί τους εργαζόμενους είναι τα στενά εργατίστικα αιτήματα. Πρόκειται για χυδαία απολογητική του ιμπεριαλισμού και της αποικιοκρατικού καθεστώτος που έχει επιβάλλει στη χώρα.
      Επίσης, μπορεί να βγει από την κρίση του ο ελληνικός καπιταλισμός υπό τις υπάρχουσες συνθήκες; Ούτε κατά διάνοια. Ακόμη κι αν ανακάμψει με κάποιο τρόπο - που σήμερα δεν είναι καν ορατός - η παγκόσμια οικονομία και πάλι η κρίση θα συνθλίβει την χώρα και τη ζωή του λαού της. Ετούτη η κρίση έχει θέσει επί τάπητος το δίλλημα: είτε ολοκληρωτική διάλυση της χώρας από τον ιμπεριαλισμό, είτε ανατροπή του αποικιοκρατικού καθεστώς με όρους λαοκρατίας (για να θυμηθούμε το πρόγραμμα του ΕΑΜ).
      Αυτά για το ποιος παίζει με τις λέξεις.
      Όσο για τα διαχρονικά του ΚΚΕ μην τα πιάνεις. Το γεγονός ότι μια κομματική κάστα έχει την σφραγίδα του ΚΚΕ και τον Περισσό ελέω αστικού κράτους και Άρειου Πάγου, δεν σημαίνει ότι έχει σχέση με το τι ήταν και τι συνεσέφερε το ιστορικό ΚΚΕ στους αγώνες του λαού. Το σημερινό ΚΚΕ είναι το κόμμα που ήθελε να στήσει ο Μανιαδάκης με τους Τυρίμους και τους υπολοιπους προδότες στην υπηρεσία του. Έχει υιοθετήσει ανοιχτά την ιδεολογία του Τυρίμου και των άλλων πρακτόρων της κομαντατούρ. Αυτή είναι η μεγάλη ιστορική επιτυχία της Παπαρήγα και της κλικας της. Γι' αυτό την χρηματοδοτούν αδρά ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος, όπως και οι πρακάτοχοί τους.
      Όσο για το ΕΠΑΜ, να προσέχεις τι λες. Είναι προφανές ότι είσαι παντελώς άσχετος και επομένως δεν ξέρεις ούτε καν τι σημαίνει εθνικισμός. Όσο για τις πυρσοφορίες, πρέπει πολύ ηλίθιος - γι΄αυτό άλλωστε παραμένεις και στο ΚΚΕ, εκτός κι αν ο μηχανισμός έχει φροντίσει για καμιά αργομισθία και για σένα - για να μην ξέρεις ότι δεν ήταν ποτέ ίδιον των ναζί, αλλά του εργατικού κινήματος από την εποχή των χαρτιστών. Οι πυρσοί συνόδευαν πάντα τις μεγάλες λαικές εργατικές συγκεντρώσεις από την εποχή των αρχών του 19ου γιατί μ' αυτούς μπορούσαν να αμυνθούν σε επιδρομές ιππικού, όπως συνηθιζόταν τότε. Όσο για την Ελλάδα, δεν θα σου πω για την πυρσοφορία που κάναμε σε προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΚΚΕ στη δεκαετία του 70 και του 80, προφανώς θα σου φανεί πολύ εθνικιστικό, απλά θα σου πω την πρώτη μεγάλη γιορτή που οργάνωσε το ΕΑΜ μετά την απελευθέρωση στο Παναθηναϊκό Στάδιο, όπου οι πυρσοί και οι πυρσοφορίες κυριαρχούσαν. Αλλά για οπαδούς του Τυρίμου σαν του λόγου σου και το ΕΑΜ ήταν εθνικιστικό. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στους δρόμους και να ξέρεις θα έρθει η ώρα της αναμέτρησης και τότε θα δούμε πόσα απίδια χωρά ο σάκος. Μέχρι τότε κάντε καμιά επιδρομή στα κρυφά, σαν θρασύδειλοι που είστε, για να καταστρέψετε τα περίπτερα του ΕΠΑΜ και για να κατεβάζετε τις αφίσες και τα πανώ του. Τυπική νοοτροπία χουλιγκάνου παραθρησκευτικής οργάνωσης.

      Διαγραφή
    10. Για τις πυρσοφορίες αγαπητέ Proletarian Consciousness, σου απάντησε ο Καζάκης –μια απάντηση για όποιον παραμένει ακόμη τόσο ανιστόρητος, παντελώς άσχετος αλλά και τόσο ανόητος ώστε να ταυτίζει τις πυρσοφορίες με τους ναζί!
      Για τους "εθνικούς ύμνους", τι να πω! Προφανώς έχεις αποκηρύξει το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ και τους αγωνιστές του που έψαλλαν τον εθνικό ύμνο σε κάθε συγκέντρωση, σε κάθε συλλαλητήριο, πριν και μετά από κάθε μάχη. Δικαίωμά σου να ειρωνεύεσαι σήμερα ως "σοσιαλσοβινιστές" και "υπερπατριώταρες ομφαλοσκόπους" -σύμφωνα με τους χαρακτηρισμούς σου- τους αγωνιστές που έψαλλαν τον εθνικό ύμνο μπροστά στις κάνες των εκτελεστικών αποσπασμάτων. Δικαίωμά σου επίσης να ειρωνεύεσαι με τις ίδιες ύβρεις τους παλαίμαχους συντρόφους σου που στη 10ετία του ’70 και του ’80 παρέλαυναν κρατώντας την ελληνική σημαία, εν μέσω αστυνομικής βίας, προκειμένου να αναγνωριστεί η εθνική αντίσταση.
      Σ’ ένα πράγμα σε κατανοώ: Στη φράση σου σε πιο πάνω ανάρτησή σου όπου γράφεις "Γαμώ την ομφαλοσκόπηση μου γαμώ μέσα"… Αν πράγματι είσαι ειλικρινής –όπως μου φαίνεσαι τουλάχιστον- τότε καλά είναι να ξεδιαλύνεις το συντομότερο μέσα σου αυτές τις απλές έννοιες όπως "έθνος", "εθνισμός", "πατριωτισμός", "εθνικός ύμνος" κλπ. Γιατί αλλιώς, φοβάμαι ότι η ομφαλοσκόπησή σου στα θολά νερά των ιδεοληψιών, θα σε βυθίσει τελείως στα έλη της απόλυτης σύγχυσης.

      Διαγραφή
  8. Προφανώς κατά τη γνώμη σας, η συντριπτική πελιοψηφία των Ελλήνων - πολύ πάνω από το 70%, σύμφωνα με την Γ.Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων - γιατί είναι μπαταξίδες. Δεν ξέρω σε ποιον πλανήτη κατοικείτε, αλλά εγώ που κατοικώ και αγωνίζομαι σ' αυτόν τον τόπο και κανένα σούργελο ή ληστοσυμμορίτης δεν πρόκειται να με διώξει για να ξεπουλήσει την πατρίδα μου, σας λέω τα εξής απλά: Ο κόσμος δεν πληρώνει γιατί δεν έχει. Η κυβέρνηση των ληστοσυμμοριτών επιβάλλει όλο και μεγαλύτερους φόρους γιατί - κατ' εντολή των δανειστών - πρέπει η ιδιωτική περιουσία να αλλάξει χέρια.
    Για να υπάρξει δίκαιο και αποδοτικό φορολογικό σύστημα θα πρέπει να συντρέχουν τρεις θεμελιώδεις όροι: - Να μην οδηγεί σε οικονομικό αδιέξοδο τον φορολογούμενο. - Να βασίζεται στην πραγματική του φοροδοτική ικανότητα. - Να συνδέεται οργανικά με ανταποδοτικές πράξεις του κράτους, δηλαδή με δημόσια αγαθά και υπηρεσίες.
    Σήμερα, τίποτε απ' όλα αυτά δεν ισχύει κι επομένως αποτελεί συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του φορολογούμενου να μην πληρώνει. Αποτελεί νόμιμη άμυνα απέναντι σ' ένα απόλυτα ληστρικό και καταπιεστικό κράτος που θέλει να τον εξοντώσει οικονομικά και κοινωνικά.
    Τέλος, δεν μπορεί κανένας εισπρακτικός μηχανισμός να αποτιμήσει την πραγματική φοροδοτική δυνατότητα των φορολογουμένων, όταν αυτοί είναι φορτωμένοι με ήδη διαμορφωμένα χρέη. Όποιος έχει διοικήσει οργανισμούς και έχει σχεδιάσει συστήματα το ξέρει αυτό πολύ καλά.
    Όσο για τις υπόλοιπες φαντασιώσεις όπου η δραχμή, ή το εθνικό νόμισμα εξισούται με τον πληθωρισμό κι άλλα τέτοια κουφά, συγνώμη αλλά δεν αξίοζυν ούτε καν σχόλιο. Ανήκουν στην σφαίρα την ψυχιατρικής ή της θεολογίας και όχι της οικονομικής επιστήμης.
    Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ και την όποια αριστερά, τα ερωτήματα σας να τα απευθύνεται σ' αυτούς κι όχι σε μένα. Δεν μ' αφορούν οι συγκεκριμένοι χώροι και ούτε θα απαντήσω γι' αυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έχεις δίκιο ως προς την φοροδοτική ικανότητα των πολιτών. Απλώς η γενική διαγραφή προκαλεί την κατάρρευση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού (την οποία επιθυμείτε). Για να μην καταρρεύσει το σύστημα (για όσους βέβαια σκέπτονται έτσι) θα μπορούσε να γίνει επιστροφή χρημάτων και σε αυτούς που πλήρωσαν βάσει της ανελέητης συμμορίτικης πολιτικής (γιατί κορόιδα είναι αυτοί) και μερική διαγραφή σε όσους πραγματικά δεν έχουν. Γιατί θα έπρεπε να αναφέρετε στο άρθρο σας ότι τα 67,2 δις χρέη δεν είναι μόνο της μαρίδας, της πλατιάς λαικής μάζας αλλά και πολλά λαμόγια που χρωστούν κάτι εκατομμύρια ο καθένας τους.

    Όσο για την υποτίμηση του Εθν. Νομίσματος , σεις δεν λέτε ότι θα δώσετε χρήμα στην λαική οικογένεια για να αυξηθεί η κατανάλωση?
    Εάν δεν κάνω λάθος όταν αυξάνεις την κυκλοφορία του χρήματος έχουμε πληθωρισμό ή όχι?

    Το αργεντίνικο πέσο δεν υποτιμήθηκε μετά το default της Αργεντινής?

    _Apostolos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο κόσμος επίσης πρέπει να ακούει την αλήθεια όσο δύσκολη και εάν είναι αυτή κ. Καζάκη. Γιατί στην φάση που είναι η Χώρα και οι δύο δρόμοι (ευρώ ή δραχμή τα πρώτα χρόνια) είναι ανηφορικοί.

    Η ειλικρίνεια είναι κάτι που απεχθάνονται οι πολιτικάντηδες, και γω δεν σας βάζω σε αυτόν τον σωρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλησπέρα κ.Καζάκη.Έμαθα απ' τον πατέρα μου ότι ετοιμάζονται υπάλληλοι του ίκα να κάνουν καταγραφή των ενσήμων όσων δούλευαν στις οικοδομές ακόμη και πριν μια 20 ετία.Έχετε κάποια πληροφόρηση γι' αυτό το θέμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πότε θα καταλάβετε ότι η ελευθερία και η ανεξαρτησία δεν είναι δρόμος ανηφορικός, αλλά δρόμος αποκατάστασης της καταστροφής που έχουμε υποστεί. Θα πρέπει να δουλέψουμε για να ευημερήσουμε. Τέρμα οι θυσίες για άλλους. Τέρμα οι δήμιοι και οι εκτελεστές της επίσημης πολιτικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Apostolos: Προφανώς δεν έχεις καν ιδέα τι σημαίνει και πώς λειτουργεί ένας αποτελεσματικός εισπρακτικός μηχανισμός. Κατάρρευση του μηχανισμού έχουμε σήμερα. Για να λειτουργήσει αποτελεσματικά χρειάζεται αφενός πολιτική βουληση, σταθερότητα πολιτικών και περιβάλλοντος, όπως και συνεργασία της κοινωνίας που υπάρχει μόνο όταν έχει πειστεί ότι δεν την κατακλέβει ένα απάνθρωπο και αντιδραστικό κράτος.
    Η διαγραφή δεν οδηγεί στην κατάρρευση, αλλά στην απελευθέρωση του εισπρακτικού μηχανισμού από ένα δυσβάσταχτο βάρος που τον αποδιαρθώνει: τις απανωτές ρυθμίσεις, που στην συντριπτική πελιοψηφία τους είναι αδιέξοδες, αλλά και τις ποινικές διαδικασίες. Το πρώτο βήμα για να έχουμε αποτελεσματικό εισπρακτικό μηχανισμό είναι να τον απελευθερώσουμε από το βάρος αυτόν που το έχει διαλύσει και τον έχει μετατρέψει σε μηχανισμό δημοσιονομικής καταστολής.
    Τέλος, από που κι ως που δημιουργείται πληθωρισμός ότι υπάρχει διαθέσιμο εισόδημα και ενισχύεται η λαική κατανάλωση; Που το βρήκες αυτό; Δείξε μου μια μελέτη που να το αποδεικνύει; Να γιατί μιλάω για θεολογία. Γιατί μόνο οι ηλίθιοι της χρηματοοικονομικής που παπαγαλίζουν την ποσοτική θεωρία του χρήματος, η οποία ορθότερα θα έπρεπε να αποκαλείται ποσοτική θεολογία του χρήματος, λένε τέτοιες μπαρούφες. Ο πληθωρισμός παράγεται από δυο βασικές αιτίες: είτε μέσα από την ιδιωτική μονοπώληση της αγοράς και της οικονομίας, είτε μέσα από την χρηματοδότηση των κρατικών ελλειμάτων που παράγονται από τον παρασιτισμό και την διαπλοκή των κυβερνήσεων. Άλλωστε τώρα δεν ζούμε σε συνθήκες πληθωρισμού και μάλιστα υπέρπληθωρισμού; Μόνο που αυτός ο πληθωρισμός που μας καταδυναστεύει είναι πιστωτικός υπερπληθωρισμός, τα χρέη, ιδιωτικά και δημόσια, που διογκώνονται διαρκώς όλο και περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλά μην είστε και τόσο συγκεκριμένος για το πώς θα διώξουμε την κυβερνητική συμμορία;Εσείς απλώς να μείνετε στις καταγγέλιες και τα κατηγορώ στον αέρα χωρίς καμία κίνηση επισημοποίησής τους και χωρίς καμμία κίνηση έμπρακτης προσπάθειας να σταματήσουν όλα αυτά τα οποία καταγγέλετε και κατηγορείτε όπως κάνουν και όλα τ'άλλα "επαναστατικά" κόμματα και μετά κατεβείτε στις εκλογές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά από ποιον πλανήτη κατέβηκες; Επειδή εσύ είσαι καναπεδάτος και θυμήθηκες τώρα, τέσσερα χρόνια μετά, ότι κάτι πρέπει να γίνει, μας χρεώνεις την δική σου απραξία; Έλεος! Το ΕΠΑΜ εδώ και τρία χρόνια βρίσκεται στην πρώτη γραμμή κάθε αγώνα, προσπαθεί να αφυπνίσει συνειδήσεις και να κινητοποιήσει μάζες, εξαντλεί κάθε περιθώριο κοινής δράσης για κοινούς στόχους, έχει δημόσια καλέσει πάνω από 8 φορές τις όποιες δυνάμεις του "αντιμνημονιακού" χώρου να συμβρεθούν σε κοινό μετερίζι, επιχείρησε επανειλλημένα να συνεργαστεί μαζί τους πάνω σε μια κοινή βάση και συνεχίζει να οργανώνει ευρύτερα στρώματα στον αγώνα ενάντια στο καθεστώς κατοχής. Αν σου φαίνονται λίγα και καταγγελτικά, τότε ακούμε προτάσεις. Τι άλλο πρέπει να κάνουμε; Επίσης, κατανοώ ότι η παιδεία σου - κανονικά τα μαθαίνουμε στο δημοτικό, αλλά τι να κάνουμε - δεν σου επιτρέπει να διαχωρήσεις τις καταγγελίες από τις προτάσεις, αλλά αυτό είναι πρόβλημα δικό σου. Τα κείμενα μου δεν είναι καταγγελίες, αλλά εμπράγματες αναλύσεις και προτάσεις άμεσες, πρακτικές και εφαρμόσιμες. Κι ο λόγος είναι απλός. Για να υπάρξει κίνημα, ή έστω κινητοποίηση χρειάζονται κοινά αιτήματα που να πατάνε στην πραγματικότητα. Αιτήματα κι όχι συνθήματα χωρίς αξία και περιεχόμενο. Αν κι αυτά τα κατατάσσεις στις καταγγελίες, τότε είτε έχεις σοβαρό πρόβλημα αντίληψης, ή ψάχνεις για διορισμό. Ούτε για το ένα, ούτε για το άλλο μπορώ να κάνω τίποτε.

      Διαγραφή
    2. Η κυβερνητική συμμορία δεν είναι παρά η βιτρίνα της άρχουσας τάξης. Η άρχουσα λοιπόν τάξη μαζί με τη βιτρίνα της, μην ξεχνάμε και τα Μ.Μ.Ε., τράπεζες κ.λ.π., δεν νοιάζεται αν οι πολίτες πεθαίνουν ή η χώρα καταστρέφεται όσο αυτοί και ο εσώτερος τους κύκλος είναι ασφαλής.
      Έτσι λοιπόν πρέπει να στοχοποιηθεί η πραγματική συμμορία. Αυτοί που κινούν τα νήματα εντός και εκτός Ελλάδας. Που όμως; Εκεί που τους πονάει...Π.χ. φοροδιαφεύγουν; Ποιά είναι τα πράγματα που αποζητούν πιο πολύ; Που πονά πιο πολύ ο κερδοσκόπος; Και φυσικά να δει ο άμοιρος πολίτης ότι δε μπορεί αυτός που σε έριξε στη θάλασσα να περιμένεις και να σε σώσει.
      Ήρθε η ώρα ο νους και το θέλημα του Έλληνα να δυναμώσει και του "εχθρού" να κάμψει... Έτσι είναι κύριοι, όταν (ψευτο)επενδύετε δεν σημαίνει πως πάντα θα κερδίζετε. Κύριοι κυβερνώντες, ήρθε η ώρα να μείνετε εσείς άνεργοι.

      Διαγραφή
  15. Πραγματικά,αυτή η δουλικότητα,η αναξιοπρέπεια-που ομολογείται χωρίς ντροπή-είναι ό,τι πιο απογοητευτικό.Το πιο εύκολο πράγμα είναι να βρεις ένα πρόσχημα,να "κουραστείς" ,να μην πιστέψεις...Αλλά κι όταν έχεις παιδί,τι θα του απαντήσεις,όταν ΕΣΥ ΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΙΚΟΤΗΤΆ του στερείς το δικαίωμα στη ζωή,στο όνειρο,στην ελευθερία;Το ομολογείς ρε φίλε κιόλας,ΌΤΙ ΖΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΡΩΧΝΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ;Και τότε γιατί δεν πεθαίνεις,αφού ήδη είσαι νεκρός ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΥΝΕΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εσύ 10.59,γιατί "κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια;"Με ποιο δικαίωμα μας κατατάσσεις στην κατηγορία των δουλοφρόνων,των σκλάβων,που εσύ εθίστηκες να υπηρετείς;Εσύ κι οι όμοιοί σου είσαστε οι χειρότεροι "εχθροί"-πρώτα του εαυτού σας!Τι χαμερπής αντίληψη ζωής είναι αυτή που λέει ότι "ζω για να σπρώχνω απλά το χρόνο";Είναι δυνατόν να δέχεται ένας "υγιής"άνθρωπος να ζει έτσι;Και τι είναι η ζωή;"Καταναλωτικό αγαθό"προς χάριν των κυβερνώντων λωποδυτών,και τα παιδιά μας το ίδιο;Είναι όχι μόνο απαράδεκτο,αλλά εγκληματικό αυτό που σκέφτεσαι σε συνθήκες γενοκτονίας,ολοκληρωτισμού,βαρβαρότητας!Δέχεσαι να ζήσει το παιδί σου σκλάβος,γιατί ο ραγιαδισμός κι η δουλικότητά σου είναι "φυσικό φαινόμενο"!Το να πεις ότι "πήρες τη ζωή σου λάθος και πρέπει να την αλλάξεις",το κατανοώ,αλλά η δική σου στάση είναι κάτι παραπάνω από χαμερπής.Μια χαρά "γονατισμένος",καλό θύμα είσαι του λόγου σου...Ας δεχτούμε ότι δε χρειάζεται να σκεφτόμαστε ελεύθερα,να πιστεύουμε και να αγωνιζόμαστε για δικαιοσύνη,ανθρωπιά,ελευθερία,δημοκρατία,ισότητα...δε χρειάζεται να ονειρευόμαστε,να ελπίζουμε,να πασχίζουμε...Τότε γιατί ζούμε;Για να τρώμε,να καταναλώνουμε-αν μας επιτρέπουν...και τότε σε τι διαφέρουμε από τα ζώα; πώς δεν ανοίγουμε ένα λάκκο να μπούμε από τώρα μέσα,αφού κανένα νόημα δεν έχει η ύπαρξή μας;Πραγματικά λυπάμαι αυτές τις άρρωστες ψυχές,που δεν έχουν ως στόχο τίποτε άλλο από το να βγάλουν τη μέρα τους πέρα,"σκοτώνοντας"το χρόνο,τον εαυτό τους,τους γύρω τους.Τέτοια ερείπια μας κατάντησαν η ανελευθερία ,η αναξιοπρέπεια,η ανοησία,που έγινε "καθεστώς"χωρίς να ντρεπόμαστε ούτε να το λέμε!Τι να πεις για την τόση αρρώστια;Ένας ψυχίατρος μήπως θα μπορούσε να βοηθήσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και θεολογικά, λέει, το μεγαλύτερο αμάρτημα είναι η απελπισία. Δυστυχώς δεν πιστεύω σε θεούς και τέτοια πράματα.

      Από τα γραφόμενά σου και των άλλων που μου επιτίθενται εδώ, επειδή, λέει έχω εθιστεί να υπηρετώ τους αφεντάδες, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι η ποιότητα της διαίσθησής σας δικαιολογεί την απόσταση μεταξύ των προσδοκιών σας και του πρόσφατου εκλογικού αποτελέσματος που αφορά το επαμ. Κάτι τέτοιες παρατηρήσεις είναι που με έχουν απογοητεύσει, φίλε ανώνυμε 2:16 (γιατί μου απευθύνεσαι με την ώρα που έγραψα το σχόλιο? Εγώ έγραψα με το όνομά μου).

      Ρωτάς αν χρειαζόμαστε να ονειρευόμαστε για δικαιοσύνη, δικαιοσύνη και λοιπά. Η απάντησή μου είναι ότι, ναι μεν να ονειρευόμαστε, αλλά κατά κανόνα τα όνειρα είναι ασαφή και ατελή. Πριν απ όλα, αφού με ρωτάς, χρειαζόμαστε να ξεκαθαρίσουμε τι είναι αυτό που μας συμβαίνει και τι πώς θα το μεταμορφώσουμε. Και προσωπικά δε βλέπω να γίνεται καλή δουλειά σε αυτό τον τομέα. Τουλάχιστον από όσο έχω δει. Δες τον καζάκη. Περιμένω χρόνια να τον δω να απαντάει σε μια ερώτηση που του έχω κάνει επανειλημμένα: "με το νομισματικό, τη μήτρα του κακού, γιατί δεν ασχολείσαι; Κακώς έχω καταλάβει ότι εκεί θα πρέπει να στραφεί η προσοχή και η πολεμική μας, το απαξιώνεις ως πρόβλημα, ποιός είναι ο λόγος τέλος πάντων"; αλλά μέχρι τώρα στην καλύτερη περίπτωση ακούω βρισιές: ότι είμαι θρασύς (γιατί θρασύς???) και μαλακοπίτουρας, π.χ. αντί για απάντηση.

      Φίλε ανώνυμε. Επί πολλά χρόνια, θες δεκαετίες, θες αιώνες, ανάλογα πώς θα το πάρεις, ζούμε σε μια πλασματική, εικονική πραγματικότητα, αυτή που στις μέρες μας καλλιεργούν τα μμε και τα αει και άλλα ιδρύματα. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να ξεφύγουμε, δεν υπάρχει περίπτωση να πραγματοποιηθεί κανένα όνειρο, ούτε ελευθερίας ούτε δικαιοσύνης ούτε τίποτε από όλα αυτά, αν δεν σπάσουμε τον καθρέφτη και αντικρύσουμε την εικόνα που κρύβεται από πίσω. Ούτε μία πιθανότητα.

      Τι περιμένετε? Να γίνει το επαμ κυβέρνηση??? Για μένα είναι πιο έντιμο να σηκώνει κανείς τα χέρια ψηλά, παρά να βαυκαλίζεται ότι κάτι κάνει ενώ στην τελική απλώς γεμίζει με δραστηριότητες την άδεια του ζωή.

      Πάντα φιλικά

      Διαγραφή
  17. Συγγνωμη αλλα η απελευθερωση δεν περναει απο τη διαγραφη παρανομων δανειων! Μπορειτε να απελευθερωσετε την Ελλαδα απο το ιουδαιοχριστιανικο ιερατειο της Εκκλησιας και πασων των ειδων μασονικων και θρησκευτικων στοων με ανθελληνικο χαρακτηρα?! Για πια Ελλαδα μιλαμε για την Ελλαδα των ελληνοεβραιων δουλων προβατων της μοιρολατρειας λοβοτομημενα πνευματικα και πολιτιστικα απο το ιερατειο ανθελληνων που κατεχει δισεκατομμυρια και πνιγει τον Ελληνισμο και το λαο μας απο το μεσαιωνα μεχρι σημερα?! Για ποια επανασταση μιλαμε αφου ο Παρθενωνας ειναι ενα ερειπιο για να θυμιζει οτι εδω καποτε ζουσαν Ελληνες στους τουριστες ενω τωρα ζουν κατι αραπιδες απο τα βαλκανια "οι ορθοδοξ" οι οποιοι καθημερινα αναθεματιζουν τους προγονους τους σε καθε ιουδαικη Εκκλησια και συναγωγη και κανουν συλλαλητηρια για να μην διαγραφει απο τους ταυτοτηες τους ο ορος του ελληνοεβραιου (το πολιτιστικο υβριδιο που δημιουργισαν σε κατι ξενα ανθελληνικα κεντρα) κατ'εντολη των παπαδων ?! Πραγματα που θυμιζουν Αγιατολάχ αλί χαμενεΐ και ταλιμπαν παντως οχι Ελληνες στους Ευρωπαιους, η Ελλας ακομα κυβερναται απο τους απογονους των κοτζαμπασηδων και απο το ιερατειο ανθελληνων με καθε εννοια πνευματικη και πολιτιστικη οι οποιοι προδωσαν και αφορισαν την επανασταση και εχει για προτυπο τουρκο πατριαρχη!! Τα αλλα με τα οικονομικα ειναι παιδικη χαρα και κουραφεξαλα...............................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είσαι λιγότερο Αγιοταλάχ από αυτούς που θέλεις να καταγγείλεις. Αν εσύ θελεις να επιβάλλεις το δικό σου προσωπικό θρησκευτικό δόγμα στο 90% του ελληνικού λαού που - κακώς ή καλώς - πιστεύουν στην ορθόδοξη εκκλησία, τότε είσαι χειρότερος φονταμενταλιστής και εξαιρετικά επικίνδυνος. Ποιός είσαι εσύ που θεωρείς ότι η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού πρέπει πρώτα να προσκυνήσει το θρσηκευτικό σου δόγμα για να απελευθερωθεί; Αυτή είναι η πεμπτουσία του τζιχαδισμού σήμερα. Σε βλέπω - αν σου δοθεί ποτέ η ευκαιρία - να κόβεις καροτίδες σωρηδών των "ελληνοεβραίων" όπως οι μισθοφόροι τζιχαδιστές του Χαλιφάτου. Όποιος δεν μπορεί να βάλει την πατρίδα και την ενότητα του λαού πάνω από το προσωπικό του δόγμα, την προσωπική πίστη, τότε βρίσκεται απέναντι. Κι όσον μ' αφορά - αν και δεν είμαι χρστιανός ορθόδοξος - θα δώσω και το αίμα μου αν χρειαστεί για το δικαίωμα του ελληνικού λαού να πιστεύει ότι αυτός επιλέγει ελεύθερα. Έστω κι αν διαφωνώ, έστω κι αν έχω διαφορετική γνώμη. Ξυρισμένους και προπηλακισμένους ιερείς, αλλά και να ναούς να έχουν μετατραπεί σε μαντριά, ή χοιροστάσια, επειδή κάποιοι θέλουν να πάρουν εκδίκηση για τη δική τους θρησκευτική ή πολιτική πίστη, δεν πρόκειται να δούμε στην Ελλάδα. Ο φανατισμός της αντεκδίκησης δεν έχει θέση σε μια αληθινά δημοκρατική πολιτεία.

      Διαγραφή
    2. κ ΚΑΖΑΚΙ για ποιο δικο μου δογμα μιλατε? Το μονο δογμα που εχω ειναι Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΕΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΙ ΩΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΦΟΝΔΑΜΕΝΤΑΛΙΣΤΗΣ? ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ:
      1. Αν εσύ θελεις να επιβάλλεις το δικό σου προσωπικό θρησκευτικό δόγμα στο 90% του ελληνικού λαού που - κακώς ή καλώς - πιστεύουν στην ορθόδοξη εκκλησία - δεν θελω να επιβαλλω κανενα δογμα πως ειναι δυνατον αφου εχω Ελληνικη κοσμοθεωρια δηλαδη ανεξιθρησκεια και ελευθερια για ολα τα δογματα (φτανει να ειναι υγιεστατα και να μην επιβαλουν με προσυλιτισμο τις δοξασιες τους εις βαρος τους αλλους - κατι το οποιο δεν ειναι χαρακτηριστικο για το ιουδαοχριστιανικο δογμα της μισαλλοδοξίας και του εκφοβισμου)? Ειναι 90% πραγματη "ορθοδοξ" οι σημερινοι Ελληνες γιατι εστι τους θελει η εκκλησια η μολις 5%? εδω κραταω σοβαρες επιφυλαξεις! Και ποιος επεβαλλε στους Ελληνες ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ? Μην μου πειτε οτι μονοι τους κατεστρεψαν την Ακροπολη γιατι υπαρχουν και τα σχετικα αυτοκρατορικα διαταγματα!
      2. Ποιός είσαι εσύ που θεωρείς ότι η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού πρέπει πρώτα να προσκυνήσει το θρσηκευτικό σου δόγμα για να απελευθερωθεί - το θρησκευτικο μου δογμα (κακος) ειναι ανεξιθρησκεια και δημοκρατια ενω στην Ελλαδα εχουμε θεοκρατια, βιαιος προσυλιτισμος απο την παιδικη ηλικια και στα σχολεια, δικτατορια και φασισμος ενος μεσαιωνικο ιουδαικο ρατσιστικο δογμα που ειναι ντροπη για το Ελληνικο πνευμα και στην ουσια εχει καταστρεψει τον Ελληνισμο!
      3. Αυτή είναι η πεμπτουσία του τζιχαδισμού σήμερα. Σε βλέπω - αν σου δοθεί ποτέ η ευκαιρία - να κόβεις καροτίδες σωρηδών των "ελληνοεβραίων" όπως οι μισθοφόροι τζιχαδιστές του Χαλιφάτου. - οχι κ Καζακι η πεμπτουσια του τζιχαδισμου σημερα ειναι το σημερινο θεοκρατικο θρησκευτικο καθεστως (πραγμ. το μοναδικο στην Ευρωπη) και των τεκτονικων στοων ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΣΕΙΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΕ ΜΕ ΠΑΘΟΥΣ ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΧΑΣΕΤΕ ΨΗΦΟΥΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΜΑΝΤΡΙ! Στο τελευταιο δεν θα απαντησω γιατι το θεωρω ως προσβολη!
      4.Όποιος δεν μπορεί να βάλει την πατρίδα και την ενότητα του λαού πάνω από το προσωπικό του δόγμα, την προσωπική πίστη, τότε βρίσκεται απέναντι. - εγω μπορω εσεις οχι γιατι υποστηριζετε τις ριζες και τις δομες οι οποιοι δημιουργουν αυτη την δοχονοια στον λαο.
      5. Κι όσον μ' αφορά - αν και δεν είμαι χρστιανός ορθόδοξος - θα δώσω και το αίμα μου αν χρειαστεί για το δικαίωμα του ελληνικού λαού να πιστεύει ότι αυτός επιλέγει ελεύθερα. - και πως θα γινει αυτο αφου ευλογειτε θεοκρατικα μεσαιωνικα δογματα που στερουν την Ελευθερια του λαου και εχουν επιβληθει δια της βιας?!
      6. Έστω κι αν διαφωνώ, έστω κι αν έχω διαφορετική γνώμη. Ξυρισμένους και προπηλακισμένους ιερείς, αλλά και να ναούς να έχουν μετατραπεί σε μαντριά, ή χοιροστάσια, επειδή κάποιοι θέλουν να πάρουν εκδίκηση - ειπε κανεις τετοια πραγματα παλι με προσβαλετε ασχημα. Θελω μονο να τους κοψετε τα προνομια βαση τουρκικα φιρμανια διαχωρισμος κρατος εκκλησιας, Η ελληνική κοινωνία, είτε πιστεύει στην Ορθοδοξία είτε όχι, χρηματοδοτεί θέλοντας και μη, υποχρεωτικά, τόσο τους παπάδες, όσο και τους χρυσοποίκιλτα ντυμένους επισκόπους, γύρω στους 11 χιλιάδες συνολικά αργόμισθους δημόσιους υπαλλήλους.
      7. Ο φανατισμός της αντεκδίκησης δεν έχει θέση σε μια αληθινά δημοκρατική πολιτεία. - την οποια εσεις δεν εχετε σχεδιο πως θα δημιουργησετε (εκτος απο τις εξαιρετηκες οικονομικες λυσεις που δινετε) δηλαδη στερειστε δυναμικη κι επαναστατικο πνευμα.
      Το πρόβλημα, το πραγματικό, είναι ολόκληρο το σύστημα αξιών που έχει επικρατήσει. Όσο και να επαναστατείτε ενάντια στην εγκληματικότητα και την σήψη της ίδιας της κοινωνίας το μόνο που θα καταφέρνετε θα είναι να κερδίζετε χρόνο. Δεν αρκει η νοοτροπια του δίπολου κομμουνισμός-καπιταλισμός, δύο όψεων του ίδιου νομίσματος, που όχι μόνο δεν είναι αντίπαλες, αλλά στην ουσία αλληλοσυμπληρώνονται και αλληλοτροφοδοτούνται.

      Διαγραφή
    3. Και ποιος θα αποφασίσει τι είναι καλό να πιστεύει κανείς και τι όχι; Εσύ; Αποτελείς τον ορισμό του φασισμού. Ότι απορίπτεις εσύ, οφείλουν να το απορρίψουν και όλοι οι άλλοι. Φονταμενταλισμός της κακιάς συμφοράς.

      Διαγραφή
  18. Δημητρη

    Ο Σαχλαμαρας και η παρεα του, κανονισαν να πανε στο Παρισι να συναντησουν την Τροικα και θελω να ξερω την γνωμη σου.

    Ειναι συμπτωματικο οτι στο Παρισι ειναι η Εδρα του "Paris Club", δηλαδη των Τοκογλυφων που δανεισαν την Ελλαδα?

    Λες η Μερκελ, ο Ομπαμα και η παρεα τους στο ΔΝΤ να ετοιμαζουν κανενα "Hair Cut" για το χρεος μας και με τι ανταλαγματα θα το κανουν, εαν το κανουν, ωστε η Προδοτικη συμμορια των Σαχλαμαρα - Βενιζελου να παραμεινουν στην Κυβερνηση..... μεχρι να ερθει η ωρα του Δελφινου ''ΑΞΕΛ - Αλεξη'' του Συριζα?

    Συμφωνα με τις δηλωσεις του κτηνους... Βενιζελου στην Λαμια, ολες οι Τραπεζες, σημερα ειναι κρατικες ......αλλα εχουν τις ιδιες Ιδιωτικες Διοικησεις!

    Λες να ετοιμασουν την φορμουλα πως να τις περασουν ολες στα χερια της Εβραικης ληστοσυμμοριας των Τοκογλυφων πεσκεσι και αμεσως μετα να μας βαλουν προεδρο το Κουνελι.........????

    Ελπιζω να μου απαντησεις.... αν και εισαι εκτος εδρας απησχολημενος.

    ΥΓ> Ειδες τι εγινε στην Βουλγαρια........... κοντος ψαλμος αλληλουια και το ΝΑΤΟ ειναι ετοιμο να επεμβει και στην χωρα μας.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετοιμάζω ένα ειδικό κείμενο για τη συμφωνία των Παρισίων, που ήδη έχει συμφωνηθεί στις βασικές της κατευθύνσεις.

      Διαγραφή
  19. Ειναι αληθεια πως θελει πολυ υπομονη για να συνεχιζεις, οταν καθε φορα που σηκωνεις το χερι να κτυπησεις το καθεστως βλεπεις μπροστα σου τι φατσα του ηλιθιου γειτονα σου, συγγενη, συναδελφου η φιλου που φοβαται να μη του χαλασεις το σουξε στορι το γενικο, η πολυ χειροτερα, το ατομικο του "βολεμα".
    Θελει πολυ υπομονη οταν θελεις να ουρλιαξεις να μην εχεις που να το κανεις γιατι εισαι αποκλεισμενος απο παντου.
    Μιλας στον διπλανο σου και το μονο που καταφερνεις ειναι το βραδυ να παρει διπλη η τριπλη δοση κουτοχορτου ακουγοντας τις "ειδησεις" σε δυο τρια καναλια για να ξεπλυνει τα αυτια του και να ηρεμησει.
    Να αποκοιμηθει ησυχα.
    Ειναι καταπληκτικο το πως αισθανονται σιγουροι και βγαζουν προβλεψεις για θεματα τα οποια δεν κατεχουν και δεν κρινουν απο αυτα που ξερουν.
    Οι νταβατζηδες διαπλεκομενοι τους κανουν πλυση εγκεφαλου ενω γνωριζουν οτι οι δημοσιογραφοι ειναι ψευτες και ολοι χειροκροτησαν (εστω και μεσα τους) οταν ο σουβλακοφαγος της Ραφηνας τους απεκαλεσε "νταβατζηδες" γιατι ΞΕΡΟΥΝ οτι ειναι αληθεια.
    Βλεπουν με τα ματια τους τα λαμογια ολα που κατεστρεψαν την Ελλαδα να τα κονομανε ακομη.
    Βλεπουν με τα ματια τους τους Γερμανους εποπτες στα υπουργεια.
    Βλεπουν με τα ματια τους τους ανθρωπους να ψαχνουν σκουπιδια.
    Βλεπουν με τα ματια τους να δινονται δις σε ιδιωτες τραπεζιτες και το μαγαζακι του γειτονα να κλεινει για χρεη πενταροδεκαρες.
    Βλεπουν με τα ματια τους τον Χριστοφορακο να κανει διακοπες στην Γερμανια και κανενας να μην ενδιαφερεται να τον φερει πισω.
    Βλεπουν τον υποπτο Γεωργιου ακομη στην ΕΛΣΤΑΤ παρα τις καταγγελιες για χειρισμο του ελλειματος για να μπουμε στο ΔΝΤ.
    Βλεπουν τον Παπασταυρου, συμβουλο του πρωθυπουργου που ειχε αναλαβει και τις διαπραγματευσεις με την Ελβετια για να μας δωθουν στοιχεια, συμβουλο και στο μεγαλυτερο κονδυλι της λιστας Λαγκαρντ.
    Βλεπουν ατελειωτα πραγματα που εχουν την ικανοτητα να κρινουν αλλα θελουν να κρινουν την οικονομικη πολιτικη ενω για να κανουν προσθεση μετρανε δακτυλα.
    Σε πιανει απελπισια γιατι δεν τους λες κατι που δεν ξερουν.
    Ξερουν οτι ολα οσα καταλαβαινουν πηγαινουν κατα διαολου, αλλα ελπιζουν τυφλα οτι αυτα που δεν καταλαβαινουν πανε καλα.
    Αναρωτιεσαι αν δεν εισαι χειροτερος ατομιστης απο ολους αφου οι "ολοι" δεν θελουν να προσπαθεις γι αυτους, ενω εσυ εξακολουθεις μονο για να νιωθεις καλα με τον εαυτο σου.
    Η απαντηση που δινω εγω εν ειδει ντοπας ειναι "ναι ρε, εγω ειμαι ελευθερος ανθρωπος και δεν με νοιαζει τι θελουν οι δουλοι".
    Μονο με κατι τετοια ντοπαρισματα με διαλογισμο και γιογκα μπορεις να αντεξεις την απελπισια της ματαιης συγκρουσης με την αφορητη βλακεια.
    Η βαση ομως ειναι η κατανοηση οτι, ο λαος δεν φταιει γιατι ειναι λαος και το συστημα ειναι φτιαγμενο οχι για να του επιτρεπει να χρησιμοποιει τα προτερηματα αλλα για να εκμεταλλευεται τα ελλατωματα του.
    Μην κατηγορειται λοιπον τοσο ευκολα τον συνωνοματο μου γιατι ειμαι σιγουρος οτι κι εσεις παλευετε με την απελπισια και πολλοι θα ηττηθητε.
    Ειτε θα χασετε την πιστη στον αγωνα για την σωτηρια του λαου, ειτε την πιστη οτι αξιζει να σωθει.
    Κοιταξτε απο τωρα ειδικα οι νεαρωτεροι, να φτιαξετε αντισωματα γι αυτην την ασθενεια γιατι ο δρομος δεν ειναι απλως μακρυς.
    Ειναι ατελειωτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. κ ΚΑΖΑΚΙ για ποιο δικο μου δογμα μιλατε? Απο που κι ως που μου δωσατε ετικετα - φονταμενταλιστής ενω η δικη σας απαντηση ειναι προσβλητικη και φοννταμελιστικη ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΠΑΘΟΣ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΜΑΣΟΝΙΚΩΝ-ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΚΛΠ. ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΕΡΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑΤΙ: 90% του ελληνικού λαού που - κακώς ή καλώς - πιστεύουν στην ορθόδοξη εκκλησία ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ? ΕΙΝΑΙ ΣΤ'ΑΛΗΘΕΙΑ 90% ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΘΕΛΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ Η ΔΕΝ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ 5%? ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΛΥΣΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ 50% ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΧΩΡΑΦΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΒΑΣΗ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΦΙΡΜΑΝΙΑ? ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΕΙΑ ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΥΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΘΕΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΕΙΑ!Το πρόβλημα, το πραγματικό, είναι ολόκληρο το σύστημα αξιών που έχει επικρατήσει. Όσο και να επαναστατείτε ενάντια στην εγκληματικότητα και την σήψη της ίδιας της κοινωνίας το μόνο που θα καταφέρνετε θα είναι να κερδίζετε χρόνο. Όμως εν τέλει η πορεία είναι προδιαγεγραμμένη, εκτός και αν το σύστημα αυτό αλλάξει. Δεν χρειάζεται απλά να καθαρίσει λίγο οικονομικα η Ελλάδα. Χρειάζεται πρωτίστως να ξαναγίνει Ελληνική. Επειδή τα πολιτισμικά πρότυπα παίζουν καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση μιας κοινωνίας και αφορά συμπεριφορές καθολικά αποδεχτές, νοοτροπίες, την καθημερινότητα και κατ’επέκταση τις δομές, τους θεσμούς, την οικονομία, θεωρούμε πως ήλθε η ώρα να ασχοληθούμε σοβαρά με την κυρίαρχη κουλτούρα της κοινωνίας μας που εδώ και αιώνες εκπορεύεται και διαμορφώνεται από την ορθοδοξία ως τρόπο ζωής, σκέψης, κοσμοαντίληψης, θρησκείας. Τότε και μόνον τότε θα έχουμε εντοπίσει την γεννησιουργό αιτία της πολιτισμικής μας ταυτότητας που ευθύνεται για τις νοοτροπίες μας και τις συμπεριφορές μας που ουσιαστικά μας αφήνουν υποανάπτυκτους εδώ και αιώνες. Η σημερινή κρίση δεν ήλθε από το πουθενά, ούτε είναι αποτέλεσμα λαθεμένων πολιτικών και μόνον. Η χώρα μας βιώνει την κοινωνική και πολιτισμική καθυστέρηση εδώ και αιώνες – το κυρίαρχο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας που δημιουργεί όλες αυτές τις παθογένειες δεν είναι οικονομικό αλλά ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ. Ο Χριστιανισμός όπως και όλες οι μονοθεϊστικές θρησκείες είναι εν γένει μισαλλόδοξες και ρατσιστικές αφού υποστηρίζουν πως κατέχουν την μια και μοναδική αλήθεια ενώ οι υπόλοιποι θεωρούνται άπιστοι άρα και απόβλητοι. Αυτή είναι η κεντρική ιδέα και του χριστιανισμού, η οποία ευθύνεται για εκατομμύρια εγκλήματα από την στιγμή της επικράτησής του. Ο χριστιανισμός όχι μόνον δεν διέσωσε τον ελληνικό πολιτισμό αλλά υπήρξε μέγας διώκτης του και κύριος υπεύθυνος για την καταστροφή του! ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΗΤΟΙ ΕΠΑΝΕΛΛΗΝΙΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΕ "ΦΟΝΤΑΜΕΛΙΣΤΗΣ" ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑΚΙΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ!? ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΕ ΤΟ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΤΖΙΧΑΔΙΣΜΟ ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΨΗΦΟΥΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΝΤΡΙΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΑΦΟΡΙΣΕΙ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΤΕ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ θέλεις δημοκρατία και ελευθερία μόνο για όσους πιστεύουν ότι κι εσύ. Ευχαριστώ και δεν θα πάρω. Η δημοκρατία σου μου θυμίζει την πολιτική αγωγή που είχε γράψει ο Θεοφύλακτος Παπακωνσταντίνου επί χούντας, απ' όπου εξαιρούσε όλους τους κατ' αυτόν ανθέλληνες και μιάσματα. Ο φασισμός έχει τα ίδια χούγια και πάντα ξεκινά από την παραδοχή ότι αποτελεί την μοναδική αλήθεια. Τα υπόλοιπα είναι απελπιστικές ανοησίες και δεν πρόκειται να ασχοληθώ με υστερίες.

      Διαγραφή
  21. 1. Mάλλον σου διαφεύγει μια μικρή λεπτομέρεια: Η πραγματικότητα. Ο κατά τα λεγόμενα σου καταρρέων φοροεισπρακτικός μηχανισμός έχει στραγγίξει την αγορά εξού και το πρωτογενές πλεόνασμα. Άρα εκ του αποτελέσματος λειτουργεί. Και θα συνεχίσουν να τον βελτιώνουν όσο περνάει ο καιρός, με έξωθεν συμβουλές και συνολικό περιουσιακό φακέλωμα.

    2. Πληθωρισμός προκύπτει από την αύξηση της κυκλοφορίας του χρήματος, μετά και από την όποια υποτίμηση για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας. (αφού θα τονώσεις με κρατικό χρήμα το λαϊκό εισόδημα αυτό εννοείς). Επίσης τα κρατικά ελλείμματα (αφού τα φορολογικά έσοδα βάσει των προτάσεών σου θα πέσουν στα τάρταρα) θα καλυφθούν και αυτά με έκδοση χρήματος. Και εάν όλα αυτά είναι ποσοτική λογική και το νόμισμα αντανακλά την δυναμική της οικονομίας, ποιά θα είναι η δυναμική της οικονομίας τον 1ο χρόνο μετά από default, όταν αυτός με το συνάλλαγμα θα είναι εκείνος που θα αγοράζει και αυτός με το εθνικό νόμισμα θα πεινάει. Δεν έχει λοιπόν ταξικά χαρακτηριστικά και η επόμενη μέρα της Εθνικής Ανεξαρτησίας? Πάντα είχε, έχει και θα έχει, γιατί αυτή είναι η πραγματικότητα. Η εξίσωση όλων στην μετριότητα, προς τα κάτω δηλαδή, η λεγόμενη δικτατορία του προλεταριάτου μόνο με φασιστικό τρόπο μπορεί να επιβληθεί και εσείς απ' ότι δηλώνετε είστε δημοκράτης.

    Επίσης δεν βλέπω να κάνετε καμιά διάκριση ανάμεσα στον απλό λαό που χρωστά στην εφορία σχετικά μικρά ποσά και σε αυτούς που χρωστούν εκατομμύρια ευρώ. Αυτό με βάζει σε σκέψεις. Να διαγραφούν και σε αυτούς τα χρέη?

    _Apostolos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ποιο πρωτογενές πλεόνασμα και ποιος εισπρακτικός μηχανισμός; Είσαι μετά καλά σου; Που τα είδες όλα αυτά; Ο λεγόμενος εισπρακτικός μηχανισμός έχει μετβληθεί σε μηχανισμό εκβιασμών και καταστολής και μάλιστα όλο και πιο αυτοματοποιημένος. Όσο για το πρωτογενές πλεόνασμα, ωραίο το αστείο, αλλά δεν έχει δράκο.
    "Πληθωρισμός προκύπτει από την αύξηση της κυκλοφορίας του χρήματος" Ράβδος εν γωνία, άρα βρέχει. Τι να σου πω αφού είσαι άσχετος. Πληθωρισμός προκαλείται όταν το χρήμα και η κυκλοφορία του δεν μετατρέπεται σε εισόδημα, αγοραστική δύναμη και επενδύσεις. Άνοιξε κανένα βιβλίο μπας και μάθεις τίποτε. Οι πληθωριστικές πιέσεις εμφανίζονται λόγω μονοπώλησης της οικονομίας, είτε λόγω παρασιτικών ελλειμμάτων του κράτους. Όσο βαθαίνει η κοινωνική και οικονομική ανισότητα, όσο περισσότερο χρήμα αποθησαυρίζεται ή συσσωρεύεται σε μονοπωλιακές συγκεντρώσεις, τόσο αυξάνουν οι πληθωριστικές πιέσεις.
    Όσο για την ανταγωνιστικότητα που αυξάνεται λόγω υποτιμήσεων, είναι άλλη μια μονεταριστική ηλιθιότητα που παπαγαλίζεται χωρίς να έχει ποτέ αποδειχθεί στην πράξη, στην αληθινή οικονομία. Η ανταγωνιστικότητ μιας οικονομίας που δεν στηρίζεται στη φθηνή εργασία και στην εκμετάλλευση του πλούτου της με κριτήρια και όρους διεθνούς αγοράς, αναπτύσσεται με όρους παραγωγικότητας της εργασίας. Όσο περισσότερο ενισχύεται η παραγωγικότητα της εργασίας, τόσο αυξάνεται η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και ταυτόχρονα ενισχύεται το εργατικό και λαικό εισόδημα.
    Τα υπόλοιπα είναι θεολογικές υστερίες και δεν αξίζει να ασχοληθεί κανείς στα σοβαρά μαζί τους. Άλλωστε ότι και να πω - κι έχω ασχοληθεί αναλυτικότατα με όλα αυτά - δεν πρόκειται να αντιληφθείς το παραμικρό. Η θρησκοληψία δεν αντιμετωπίζεται με λογική και επιχειρήματα. Είναι σοβαρή πάθηση της ψυχιατρικής, έστω κι αν έχει οικονομικό πρόσημο.
    Όσο για την δικτατορία του προλεταριάτου, μην ανησυχείς ζούμε την δικτατορία των δανειστών και της ληστοσυμμορίας που κυβερνά απ' όπου κανείς δεν πρόκειται να γλυτώσει.
    Και τέλος, κάνε τον κόπο και ξεφύλισε τα κειμένά μου και θα δεις πώς τα διαχωρίζω και πώς έχω προτείνει ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή της ολιγαρχίας. Πάντως, την επόμενη φορά βούτηξε την γραφίδα στο μυαλό σου και μετά γράψε. Κι αν είναι να ξαναγράψεις, απάντα σ' αυτά που σου λένε, όχι διαρκώς με τα ίδια και ίδια κλισέ. Αλλιώς δεν έχει νόημα και τελειώνει εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ναι μωρέ, έκανα λάθος.. Θα είναι σαν να έχουμε Νορβηγική κορώνα στα χέρια μας την επόμενη της στάσης πληρωμών, οπότε μην ανησυχούμε για υποτιμήσεις.

    Σε ξαναρωτάω: Θα διέγραφες τα χρέη των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου στο πλαίσιο της διαγραφής χρεών προς Εφορία που προτείνεις ναι ή όχι?

    _Apostolos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πολύ σύντομα. Η Αργεντινή απέδειξε ότι μετά από ολοκληρωτική κατάρρευση και την διαγραφή του χρέους μπορεί μια οικονομία να διατηρήσει σε σχετική σταθερότητα το νόμισμά της, επενδύοντας στην εγχώρια παραγωγή και το εισόδημα. Αυτό είναι άλφα-βήτα για όσους ξέρουν από οικονομικά και δεν έχουν υποδουλωθεί στην οικονομική θεολογία του φιλελευθερισμού και της αγοράς. Εμείς θα τα καταφέρουμε καλύτερα, γιατί πολύ απλά το δικό μας νέο εθνικό νόμισμα, τουλάχιστον τα πρώτα χρόνια, δεν θα το αφήσουμε να είναι διαπραγματεύσιμο στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος, ώστε να μην υποστούμε ανατιμιτικές και υποτιμικές κερδοσκοπικές πιέσεις.
    Τέλος, έχω αναλύσει επανειλλήμένα το πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν οι ολιγάρχες αυτού του τόπου. Οι οφειλές τους προς το κράτος, αλλά και προς τις τράπεζες, θα μεταφραστούν σε δήμευση περιουσιών. Εντός και εκτός συνόρων. Ταυτόχρονα, οι εταιρικές μορφές ευκολίας, όπως οι offshore, οφείλουν να καταργηθούν, δηλαδή να μην αναγνωρίζεται η λειτουργία τους εντός εθνικής επικράτειας. Τα περιουσιακά στοιχεία, κινητά και ακίνητα, που βρίσκονται στην κατοχή τους, θα δεσμευτούν από το κράτος. Όποιος αποδείξει ότι του ανήκουν, θα του αποδίδονται, αφού φορολογηθούν δεόντως. Όποια περιουσιακά στοιχεία δεν ζητηθούν, τότε θα δημευθούν υπέρ του κράτους. Ταυτόχρονα θα αλλάξει ριζικά το λογιστικό πρότυπο των ΑΕ και ΕΠΕ, ώστε να διευκολύνει τον έλεγχο, με υποχρεωτικά επώνυμες μετοχές για τους βασικούς μετόχους, χωρίς κρυφούς μετόχους, ή άλλες μορφές κυριότητας και υποχρεωτικό ισολογιστικό έλεγχο από ορκωτούς, οι οποίοι οφείλουν να συγκροτηθούν σε σώμα ΝΠΔΔ με απόλυτη ευθύνη για τις ελέγχουσες επιχειρήσεις. Μόνο έτσι θα ξεκαθαριστεί το τοπίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αφού το νέο εθν. νόμισμα δεν θα είναι διαπραγματεύσιμο, μάλλον δεν θα το δέχονται ως πληρωμή οι έξω για τα διάφορα προϊόντα που θα χρειαστούμε. Αυτά μόνο με συνάλλαγμα. Με ποιο συνάλλαγμα? Με το φυσικό χρήμα που λες? Μα μέχρι τότε με πρόσχημα την πάταξη της φοροδιαφυγής θα έχουν απαγορευτεί οι συναλλαγές με μετρητά πάνω από 150 πχ, δεν το χεις πάρει χαμπάρι ότι μαζεύουν το φυσικό χρήμα και προμοτάρουν το ηλεκτρονικό? Ή θα μπεις στα σπίτια να ανοίξεις τα στρώματα?

    Δεν είναι όλα τόσο απλά όσο νομίζεις.

    _Apostolos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Apostole,

    ελα πες το. Δεν εισαι τοοοσο ασχετος, μας δουλευεις, ετσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αγαπητέ Απόστολε, σε ΌΛΑ τα ερωτήματα που έθεσες και θέτεις, έχει απαντήσει και αναλύσει διεξοδικότατα ο Καζάκης στην πλούσια αρθρογραφία του και στις ομιλίες του. Εσύ βέβαια δεν έκανες τον παραμικρό, τον ελάχιστο κόπο να αφιερώσεις λίγο χρόνο για να διαβάσεις τα άρθρα του, ούτε να παρακολουθήσεις στο youtube κάποιες έστω από τις δεκάδες ομιλίες του.
    Εν ολίγοις, αποδεικνύεσαι τελείως οκνηρός αφού δεν έχεις αφιερώσει ούτε αυτόν τον ελάχιστο χρόνο. Το πόσο η σωματική σου οκνηρία έχει επιπτώσεις στην νοητική σου οκνηρία, είναι εμφανές από την επανάληψη των ίδιων και των ίδιων ανοησιών που επαναλαμβάνεις σαν παιδικό παιχνίδι που το έχουν κουρδίσει να κάνει συνεχώς κύκλους γύρω από τον εαυτό του.
    Προσπάθησε να «κόψεις το τιμόνι» διαφορετικά, να αντιληφθείς δηλ. τι σου λέει ο άλλος και να κάνεις την ελάχιστη προσπάθεια να κατανοήσεις το τι συμβαίνει. Ειδάλλως, θα γίνεις η ζωντανή επιβεβαίωση στους κύκλους σου και τις συναναστροφές σου της ρήσης ότι η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. κ. Καζακη καλησπερα απο Βολο.
    Ηθελα να ρωτησω με αφορμη τον ΕΝΦΙΑ και την μεγαλη αδικια ( μας τα ελεγες τον Σεπτεμβρη του 2012 οταν ειχες ελθει αλλα τοτε πλεγαμε σε πελαγη ευτυχιας ) τι ενδικα και μαζικα μεσα εχουμε σαν λαος να αντιδρασουμε και να μη ν τους πληρωσουμε ?
    Δεν θα επρεπε να κανουμνε ομαδικες αγωγες κατα του Χρδουβελη προσωπικα ωστε να καθυστερησουμε την αμεση πληρωμη που διακαως περιμενουν για να ανασανουν οικονομικα ? Γιατι δεν αναλαμβανει το ΕΠΑΜ τις ομαδικες αυτες διαμαρτυριες οπως καποτε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή