Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Στην δεξιά πολυκατοικία το ΕΠΑΜ...

Πρώτα ήταν ο κ. Πολύδωρας που οι δικοί του εξ Ιωαννίνων είχαν ανακοινώσει ότι το ΕΠΑΜ συμπεριλαμβάνεται στις διεργασίες της αντιμνημονιακής δεξιάς πολυκατοικίας. Τώρα ήρθε η σειρά του κ Μάκη Ανδρονόπουλου στο Κουτί της Πανδόρας. Ξέρετε του γνωστού δημοσιογράφου Βαξεβάνη.

Ο εν λόγω λακές της Κουμουνδούρου κ. Μ.Α., ανακάλυψε ότι το ΕΠΑΜ όχι μόνο ανήκει στη δεξιά πολυκατοικία - η οποία παρεμπιπτόντως τρίζει, συμφωνα πάντα με τον καλό και απολυτως έντιμο δημοσιογράφο - αλλά κι εγώ ο ίδιος πασχίζω να προσκοληθώ σε κάποιον. Αλλά, ευτυχώς για μένα, δεν με θέλει κανείς, γιατί - λέει ο καλός μας δημοσιογράφος - κουβαλάω την μυρωδιά της δραχμής που δεν την θέλει κανείς.


Μην ρωτήσετε πού τα βρήκε όλα αυτά ο καλός δημοσιογράφος. Ούτε από πού προκύπτουν όλα αυτά. Στην Ελλάδα δημοσιογράφος δεν είναι εκείνος που παρατηρεί και αναλύει την πραγματικότητα, αλλά εκείνος που προσαρμόζει την πραγματικότητα στα μέτρα του, ή απλά εκτελεί εντολές. Όπως τον βολεύει κάθε φορά. Ανάλογα με τις ιδεοληψίες που τον διακατέχουν, ή την διατεταγμένη υπηρεσία στην οποία βρίσκεται.

Δεν γνωρίζω τι ισχύει για τον εν λόγω δημοσιογράφο του κ. Βαξεβάνη. Κι ούτε με ενδιαφέρει. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι η ευκολία που ξεστομίζει τέτοια ψέματα. Πού τα στηρίζει όλα αυτά; Μα στο γνωστό γκεμπελικό: λέγε, λέγε, όλο και κάτι θα μείνει. Τώρα τι σχέση ο γκεμπελισμός με την δημοσιογραφία, είμαι σίγουρος ότι ο κ. Βαξεβάνης ως έμπειρος δημοσιογράφος θα ξέρει να μας απαντήσει.

Το γιατί το κάνει ο κ. Μ.Α., ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του. Απλά θεωρεί καθήκον του να περιγράφει την πολιτική κατάσταση σύμφωνα με τα συμφέροντα της Κουμουνδούρου. Βλέπετε οι ιδεολογικές, πολιτικές και ταξικές συγγένειες δεν κρύβονται. Πριν ήταν οι δημοσιογράφοι του Πολύδωρα, τώρα οι δημοσιογράφοι του Κουτιού της Πανδώρας. Κοινός στόχος; Το ΕΠΑΜ. Να αμαυρωθεί το Μέτωπο ως πολιτική πρόταση εθνικοαπελευθερωτικού χαρακτήρα, πέρα και πάνω από διαχωριστικές γραμμές αριστεράς και δεξιάς μέσα στο λαό.

Πάντως κάτι καλό πρέπει να κάνουμε εμείς εδώ στο ΕΠΑΜ. Για να πάρει τέτοια προαγωγή η χυδαία λασπολογία και από τους επαγγελματίες "ανώνυμους" του διαδικτίου να περάσει στους επώνυμους της δημοσιογραφίας, σημαίνει ότι τόσο ο γράφων, όσο και το ΕΠΑΜ ενοχλεί. Και ενοχλεί πολύ. Ιδίως όταν συνεχίζει να απευθύνεται στον απλό κόσμο και μάλιστα μακριά από τους εμφυλιοπολεμικούς διαχωρισμούς, πάνω στους οποίους έχει στηριχθεί το σημερινό πολιτικό σύστημα στο σύνολό του.

Πάντως, θα ήθελα να πληροφορήσω τον καλό δημοσιογράφο του κ. Βαξεβάνη κάτι που είμαι σίγουρος ότι το ξέρει πολύ καλά. Αν ήμουν της προσκολλήσεως, όπως τόσοι και τόσοι, θα είχα βάλει νερό στο κρασί μου, θα στρογγύλευα τόσο πολύ αυτά που λέω ώστε να το παίζω καμπόσος, αλλά να μην ενοχλώ τα ιερά και όσια του καθεστώτος κι έτσι όχι μόνο εκπομπή στο "κόκκινο" θα είχα, ή θα εμφανιζόμουν ως γιαλαντζί αντιμνημονιακός όπου αλλού ήθελα, αλλά θα πόζαρα και για βουλευτής. Ψάξτε αλλού κύριοι για προσκολλήσεις και συγκολλήσεις συμφέροντος και ξέρετε ότι θα βρείτε πάμπολλες όχι μόνο στη δεξιά πολυκατοικία, αλλά και στο οικείο σας πολιτικό περιβάλλον.   

51 σχόλια:

  1. Γιατί ρε παιδιά οι ΑΝΕΛ τι κακό έχουν? αφού τακίμια είστε...και ο Παπαθεμελής τι είναι? Μπρέζνιεφ? ή Αντρότοπωφ? Εμ ο Σακκάς?....Εμ ρε σείς με τόση οργάνωση και προβολή και να παίρνετε 0.86% είστε για τα Γκουλάνγκ...πάλι κακίες λέω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί δεν ασχολείστε με αυτά που γνωρίζετε καλύτερα κύριε Αντωνίου, όπως για παράδειγμα το να βγάλετε κάνα λόγο σε καμιά άδεια πλάτεία; Εμ μην πάνε χαμένα τόσα πι έιτζ ντι...

      Διαγραφή
    2. εσας ο Μητσοτακης τι ηταν;;;;Η μαλλον τι ειναι;;

      Διαγραφή
    3. Εσείς γιατί δεν πολιτεύεστε , να δούμε τι ποσοστό θα πάρετε

      Διαγραφή
    4. Σε διακρινει η εθνικοαπελευθερωτικη σου σκεψη.Τη κοινο εχει το Ε.ΠΑ.Μ με ολα οσα προανεφερεs δεν καταλαβαινω.ΕΧΕΙ ΚΑΥΣΩΝΑ ΜΕΙΝΕ ΜΕΣΑ.!

      Διαγραφή
    5. Ὁ Λάκης (ή Δημητράκης PhD)

      Στὸ γιοφύρι τὸ παλιὸ
      μιὰ φορὰ κι ἕνα καιρὸ
      πιτσιρίκος μὲ μυαλὸ
      ἔπαιζες κουτσό.

      Τώρα μοῦ μεγάλωσες καὶ κάνεις
      πείσματα νὰ μᾶς πεθάνεις,
      τώρα κάνεις πιὰ τὸ σοβαρὸ
      δὲν μᾶς φέρνεις τὸ νερό.

      Λάκη Λάκη Λάκη
      ὅπου ἔπαιζες στ᾿ αὐλάκι
      κι ἔπαιζες μὲς στὴν αὐλὴ
      Λάκη Λάκης τὸ παιδί.

      Λάκη Λάκη Λάκη
      ποῦ ῾ναι τὸ καινούργιο αὐλάκι
      ποῦ ῾ναι ἡ καινούργια αὐλὴ
      Λάκη Λάκης τὸ παιδί.

      Διαγραφή
    6. Πάλι τον καύκον έπιες, πάλιν τον νουν απώλεσας...

      Διαγραφή
    7. ανοίκετε στην πολυκατοικία που άνοικε κι ανοίκει κι ο Παπαθεμελής μιας κι με δαυτον συνεργαστηκατε ...

      στη θεση σας θα ντρεπομουν να κυκλοφορησω στο δρομο .. κι το παιζετε κι επαναστατες ? χαχαχαχαχαχα

      Διαγραφή
  2. Κρίμα γιατί ως τακτικός αναγνώστης του περιοδικού HOT-DOC έχω εκτιμήσει τη δημοσιογραφική δουλειά της ομάδας του Βαξεβάνη. Δυστυχώς η κομματική προσήλωση στο υπάρχον πολιτικό σύστημα αποδεικνύεται γι' ακόμα μια φορά επιζήμια για τη δημοσιογραφική έρευνα, καταγραφή και ακολούθως για την αλήθεια. Πολύ φοβάμαι πως σύντομα θα πρέπει να αναζητήσουμε άλλες πηγές ενημέρωσης και αρθρογραφίας αλλά δεν πειράζει. Οι εναλλαγές αυτές θα μας κρατούν σε εγρήγορση ειδάλλως ακόμα θα περιμέναμε να πάει 8 για να συντονιστούμε στο δελτίο ειδήσεων του MEGA (εμετός!!!!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κ. Αντωνίου εσείς δεν ήσαστε που γλύφατε τον κ. Καμμένο πρώτα και μετά τον κ. Καζάκη και στο τέλος, αφού δεν καταφέρατε να σας σπρώξει κανένας, καταλήξατε να κατέβετε μόνος σας στις ευρωεκλογές;

    Επίσης, καμια νέα μήνυση θα τους κάνετε; Έχετε αργήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αντωνιου βαλε και ενα GTI TURBO μετα το ονομα σου,στους τιτλους,για να εισαι ενταξει.Παντως μυαλο σαν καλο αυγολεμονο βλεπω.Δεν κοβει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όχι μόνο κακίες "κύριε"Αντωνίου,αλλά και μικρότητα αισχίστου είδους!Αν καταφέρνατε να απαλλαγείτε από το ψευτοεγώ σας και να αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων,θα είχατε επίγνωση ότι δε σώζεται η πατρίδα,ούτε κανένας από εμάς με τις στενόμυαλες "λογικές",που το ίδιο το καθεστώς μας εμπότισε για χρόνια...Ο κοινωνικός αυτοματισμός,οι "ταμπέλες",το κακώς εννοούμενο προσωπικό συμφέρον κι η ξεδιάντροπη και χυδαία "πολιτική"των εμφυλιοπολεμικών διαχωρισμών έφερε αυτή τη ντροπή και τον ευτελισμό που ζούμε...κι όποιος υπηρετεί τις λογικές αυτές είναι ίδιος με αυτούς που δήθεν αντιπαλεύει.Λυπάμαι πολύ για το ήθος και την αναξιοπρέπεια,το μένος που εκδηλώνεται για ένα κίνημα,που δυστυχώς-όπως πάντα στην ιστορία βρίσκεται πολύ μπροστά για τα δικά σας "μέτρα"!Πάντα βέβαια οι λίγοι είναι οι προάγγελλοι της νέας εποχής,που θέλετε δε θέλετε είναι ήδη εδώ-με όλες τις δυσκολίες.Αν δεν κάνουμε πράξη την ενότητα και δε διεκδικήσουμε την ανατροπή του εθελόδουλου καθεστώτος,πώς ακριβώς θα γλιτώσουμε-μήπως;Ποιος είναι ο αυτοσκοπός μας αυτή την τόσο τραγική ιστορική στιγμή,η προβολή της προσωπικής μας "ανταρσίας"ή η απαλλαγή μας από το καθεστώς της σήψης,που ήδη μας δολοφονεί;ΟΠΟΙΟΣ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΑΤΤΕΙ ΜΕ ΤΙΣ "ΛΟΓΙΚΕΣ"ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ,ΟΠΟΙΑ ΤΑΜΠΕΛΑ ΚΙ ΑΝ ΕΧΕΙ!ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΕΙ ΤΑ ΑΥΤΟΝΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΝΕΙΔΗΤΟΣ ΨΕΥΤΗΣ ΚΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ ΣΤΟ ΔΡΑΜΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ!Ο "κύριος"Μπαξεβάνης εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία-η γνωστή τακτική.Πρέπει να θολώσει τα νερά,να βάλει στο ίδιο τσουβάλι το Ε.Πα.Μ με τους εντεταλμένους "σωτήρες",που τα ΜΜ"Ε"παράγουν κάθε τόσο ως εφεδρείες...Τόση πολλή αναξιότητα και μικρότητα δε φανταζόμουν ποτέ ότι υπήρχε...Κανένας εφιάλτης δε θα τελειώσει,αν δεν αλλάξουμε εμείς μέσα μας,αν δε συνειδητοποιήσει μια κρίσιμη μάζα ότι η πιο μεγάλη παγίδα είναι οι "λογικές"της ρηχότητας και της φτήνιας..Δεν πειράζει όμως.Κι η αρνητική διαφήμιση είναι λένε διαφήμιση.Από κει και πέρα ας αποφασίσει ο καθείς υπεύθυνα σε τι κόσμο θέλει να ζήσουν τα παιδιά και τα εγγόνια του,κι ας πράξει ανάλογα...Όταν όμως δε μπορεί να κάνει την προσωπική υπέρβαση που επιβάλλεται,ας μην απαξιώνει και χυδαιολογεί σε βάρος αυτών που αλλιώς εννοούν το κοινό μας συμφέρον-κι έχει η ίδια η πράξη αποδείξει,αν έχουν δίκαιο ή άδικο...Έλλη Διαμαντοπούλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δε λες κακίες απλά είσαι καραγκιόζης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επί της ευκαιρίας,
    χρειαζόμαστε να εκτιμούμε την ατομική μας έκφραση, τόσο όσο εκτιμούμε την έκφραση τών μεγάλων ποσοστών.

    Ηλίας Α. Λυμπέρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κακίες έως...μαλακίες θα έλεγα γιατρέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιατρέ σου έχω πει και άλλες φορές κάτσε στην ακρη, αλλά δεν με ακούς.
    Να και μια απάντηση που γράφτηκε στο κουτί της Πανδώρας για να μπαίνουν τα πράγματα στη θέση τους.:
    Πρέπει κάτι να ξεκαθαρίσει στο μυαλό του ο συγγραφέας, για να μπορέσουν και οι αναγνώστες του να τον παρακολουθήσουν και έτσι είτε να συμφωνήσουν είτε να διαφωνήσουν. Το κύριο όμως είναι να υπάρχουν επιχειρήματα και όχι λόγια της ....πλάκας.Έτσι λοιπον να ξεκαθαριστεί αν εννοεί ότι ή το ΕΠΑΜ ...γέρνει στη δεξιά πολυκατοικία, ή ο ΓΓ του ο Δημήτρης Καζάκης ή τα προτάγματα που ακολουθεί το Μέτωπο από την ίδρυσή του μέχρι και σήμερα που παραμένουν αναλοίωτα, είναι δεξιάς ή αριστεράς απόχρωσης. Και να ξεκινήσω από τα ....δεξιά προτάγματα μήπως βρεθέι και άλλος ...πελάτης από δεξιά.: 1. Μη αναγνώριση του χρέους και μονομερής διαγραφή του. 2.Επιστροφή στο εθνικό νόμισμα.3. Εθνικοποίηση των τραπεζών, αρχίζοντας φυσικά από την ΤτΕ.4. Τιμωρία των ενόχων.5.Νέο Σύνταγμα στη βάση Συντακτικής Εθνοσινέλευσης.Περάμε στον ΓΓ. Ευχαρίστως θα θέλαμε να δούμε ένα έγγραφο , μια δήλωση, κάτι τελος πάντων από τη ..ζωή του Δ.Καζάκη που να τον συνδέει με τη ...δεξιά πολυκατοικά.Τέλος η δράση του ΕΠΑΜ από ιδρύσεως του από το κίνηαμα των πλατειων μέχρι σήμερα, που ακριβώς ακούμπισε μονόπαντα το δεξιό μαντροτοιχο; Επειδή όμως απάντηση δεν πρόκειται να πάρουμε, γιατί σκοπός τους δημοσιέυματος ήταν αφεν'ος μεν να αμαυρωθεί το Μέτωπο και αφετέρου για να δικαιολογήσει ο συγγραφέας την αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να ακουμπισει το ΕΠΑΜ. Και αυτά επειδή οι θέσεις του ΕΠΑΜ δεν χωράνε στα προγράμματα του ΣΥΡΙΖΑ και καίνε και επειδή κανείς δεν μπορεί να παίξει εύκολα μαζί του...κολπάκια. Όλα τα άλλα είναι απλά για κατανάλωση. Το ΕΠΑΜ είναι ένα Δημοκρατικό Μέτωπο με καθάριες θέσεις Πατριωτικές, που μοναδικός του στόχος είναι η Εθνική Απελευθέρωση από την κατόχή. Αν αντέχει αυτό το σενάριο ο συγγραφέας, ας μας το πει.
    Δημήτρης Κυπριώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παρ'όλο που διαφωνώ με την ειρωνική φράση του κ.Αντωνίου περί γκουλάγκ και οργάνωσης(με την νύξη περί προβολής ενός και μόνο ατόμου απ'τα μ.μ.ε δεν διαφωνώ αλλά εκεί μπορεί ο καθένας να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα)γιατί "πέρνει η μπάλα" και πολλά άτομα που πίστεψαν και πιστεύουν στο Ε.ΠΑ.Μ και είναι και εκείνα που διατηρούν αυτη την οργάνωση,είναι μια απορία που την έχω κι εγώ,πως ο Παπαθεμελής που εκτός του ότι ανήκε στα κόμματα που έφεραν την χώρα στο σημείο που βρίσκεται σήμερα και υπήρξε και επι ΠΑ.Σ.Ο.Κ υπουργός άμυνας,παιδείας και δημόσιας τάξης(επιφανέστατο στέλεχός τους δηλαδή και πλήρως συνυπεύθυνο για τα εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί εναντίον των ελλήνων μέσα απο εκεί)σας έκανε να πιστέψετε κ.Καζάκη πως ένα τέτοιο άτομο είχε ειλικρινείς προθέσεις;Περιμένω με ενδιαφέρον την απάντηση σας και το τι κατηγορίες έχετε να ρίξετε στον κ.Αντωνίου...
    Υ.Γ Την ειρωνική αναφορά στο πρόσωπο του Σακκά,ενός ατόμου δηλαδή που αν μη τι άλλο κρατείτε στην φυλακή με παράνομες διαδικασίες,την βρίσκω ατυχέστατη και θα πρότεινα στον κ.Αντωνίου να ψάξει λίγο καλύτερα την υπόθεση γιατί εκτος απ΄την ερώτηση αδικεί και τον ίδιο του τον εαυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρώτο: Το ΕΠΑΜ δεν δέχεται στις γραμμές του επαγγελματίες της πολιτικής. Με τον Παπαθεμελή ήταν μια εκλογική και μόνο συνεργασία στα πλαίσια ενός κοινού ψηφοδελτίου όπου ο καθένας υποστήριζε τους δικούς του υποψηφίους. Ο κ. Παπαθεμελής τους δικούς του, το ΕΠΑΜ τους δικούς του. Επίσης στο κοινό ψηφοδέλτιο υπήρχαν ανεξάρτητοι από τα κινήματα της πλατείας, όπως και από άλλες δυνάμεις, όπως το Μέτωπο του κ. Αλαβάνου.
      Το κοινό ψηφοδέλτιο δημιουργήθηκε στη βάση μιας κοινής συμφωνίας που την επιδιώξαμε με όλες τις λεγόμενες αντιμνημονιακές δυνάμεις. Κανένας απ' αυτούς - ΣΥΡΙΖΑ, Καμμένος, Άρμα Πολιτών, κοκ - δεν αποδέχθηκε την ισότιμη ένταξη σ' ένα κοινό ψηφοδέλτιο. Ήθελαν απορόφηση του ΕΠΑΜ από το κόμμα τους. Ο Παπαθεμελής το αποδέχτηκε, μαζί με τους ανεξάρτητους που προανέφερα. Κι έτσι το ΕΠΑΜ αποφάσισε να προχωρήσει κάνοντας πράξη αυτό που πιστεύει: ευρύτερη δυνατή συμπαράταξη για να δημιουργηθούν οι συνθήκες της ανατροπής.
      Όσο για τον κ. Αντωνίου, η περίπτωσή του δεν με αφορά και δεν ασχολούμαι. Κάποτε του είχα μια προσωπική εκτίμηση, αλλά τώρα πια έχει ξεφτιλιστεί παντελώς με ότι λέει και κάνει.

      Διαγραφή
    2. Μήπως κάποτε από την ΘΕΩΡΙΑ να περάσουμε στην ΠΡΑΞΗ; Δε λέω, με την αντιπαράθεση ωριμάζουμε . Μερικοί (καλοπροαίρετοι από εμάς ),όταν ο κ. Καζάκης μας μαλώνει απογοητευόμαστε. Για παράδειγμα εμένα οι απόψεις μου δεν μου αρέσει να χαρακτηρίζονται "Θεολογικού" τύπου, γιατί δεν τα πάω και τόσο καλά στα θρησκευτικά. και ψάχνομαι….Δεν παρεξηγούμαι όμως, γιατί ξέρω ότι εντελώς την ίδια άποψη για ένα ζήτημα δεν μπορούν να έχουν ούτε δυο άνθρωποι πάνω στη γη. Αυτό κάποιος σοφός το είπε και μου άρεσε . Η γιαγιά μου το έλεγε αλλιώς . ' "Άνθρωπο ίσο με το μπόι σου θα βρεις , σαν την καρδιά σου δεν θα βρεις" Και πάλι δεν απογοητεύομαι, γιατί μια συνειδητοποιημένη μειοψηφία είναι πιο δυνατή από μια μάζα που άγεται και φέρεται μαντρώνεται και ξεμαντρώνεται , ανάλογα με τα συμφέροντα και τα ταξίματα. Δεν πειράζει που μερικά κόμματα είναι μικρά, αρκεί να κατανοούν και τη "μικρότητα" των άλλων "μικρών". Θα το πω λίγο πιο απλά. Είναι κανόνας, που σχετίζεται με την κοινωνικότητα του ανθρώπου. Δεν του αρέσει να είναι με την πλευρά των λίγων. Στους περισσότερους αρέσει η πολυκοσμία. Ακόμα και στη διασκέδαση προτιμούν το μαγαζί που είναι γεμάτο κι ας μη βρίσκουν θέση να καθίσουν, παρά το άδειο. Εμείς ξέρουμε ότι σε εποχές κρίσης σαν αυτή που ζούμε , τη γνώση την έχουν οι μειοψηφίες ..Περισσότερο όμως με ενοχλεί , όταν γίνονται σχόλια υποτιμητικά και προσβλητικά για το χειρισμό της γλώσσας και της ορθογραφίας. Και το Λύκειο τελειώνουν κάποιοι και το Πανεπιστήμιο και συνεχίζουν να κάνουν λάθη. Ξέρετε πόσοι απόφοιτοι Λυκείου δεν γνωρίζουν γραφή ;(μη σας πω και ανάγνωση!!) Κι ο κ. Καζάκης κάνει λάθη και ορθογραφικά και εκφραστικά . Σημασία έχει να βγάζουμε νόημα. Κι ας μην απαντάμε καθόλου στους ανορθόγραφους ή κακοπροαίρετους. Και επιτέλους , υπάρχει και «ορθογραφικός οδηγός» στα συστήματά μας, Ας τελειώνουμε και με αυτόν τον "ρατσισμό". Επειδή ξέφυγα από το ερώτημα που έβαλα στην αρχή δε θα σας κουράσω άλλο .
      Λίγη ψυχαγωγία , μέρα που είναι , εντός του θέματος, δεν βλάπτει. Είναι οι στίχοι ενός τραγουδιού των αδελφών Κατσιμίχα, εξαιρετική διασκευή ενός γνωστού μύθου. Μη σας απογοητεύσει. Απλά, δείτε το λίγο αυτοκριτικά . Όλοι όμως.. Λέγεται «η Συνέλευση των ποντικών» Ακούστε το όσοι δεν το ξέρετε.


      Σ’ ένα υπόγειο στην πλατεία Αβησσυνίας
      συγκεντρωθήκαν τα ποντίκια μια φορά
      για να σκεφτούν πώς θα γλιτώσουν μια για πάντα
      από του γάτου τον αιώνιο βραχνά

      Το συζητάγανε ημέρες και ημέρες
      μα τελικά δεν καταλήξαν πουθενά
      και είχαν όλοι πια συνειδητοποιήσει
      ότι κομπλάρισε η συνέλευση γερά

      Τότε πετάγεται ένας νεαρός και λέει:
      Βρήκα τη λύση του προβλήματος, παιδιά!
      Θα πλησιάσουμε την ώρα που κοιμάται
      και θα του δέσουμε κουδούνα στην ουρά.

      Κι όλοι φωνάξαν Μπράβο, αυτό είναι, συμφωνούμε!
      και πέρασε η πρόταση του παμψηφεί
      μα ένας γέρος ποντικός τους λέει: Δικαίωμα!
      και θέτει την εξής ερώτηση:

      Άμα μου λύσετε αυτή την απορία
      τότε δε θά’ χω αντίρρηση καμιά
      Ποιος από σας τολμάει το γάτο να ζυγώσει
      να του κρεμάσει την κουδούνα στην ουρά

      Και από τότε έχουν περάσει χίλια χρόνια
      κι ακόμα ο γάτος τα ποντίκια κυνηγά
      που πάει να πει ότι δε βρέθηκε κανένας
      να του κρεμάσει την κουδούνα στην ουρά

      Όλες οι λύσεις είναι φίνες και ωραίες
      τότε και μόνο όταν είναι εφικτές,
      μα σαν δεν έχεις κότσια να τις εφαρμόσεις
      άσε καλύτερα , καθόλου μην τις λες.


      Τώρα βέβαια τα ποντίκια είναι κοιμισμένα ενώ ο γάτος δεν κοιμάται.
      Δεν είναι καιρός να ξυπνήσουν και να δράσουν επιτέλους;;;

      (βαρβάρα)

      Διαγραφή
    3. Η ερώτησή μου αφορούσε ακριβώς το πως δέχθηκε το Ε.ΠΑ.Μ ώς σύμμαχό του για την δημιουργία συνθηκών ανατροπής τον Παπαθεμελή που έχει υπάρξει επιφανέστατο στέλεχος των κομμάτων που ευθύνονται για την καταστροφή την οποία ζούμε και τίποτε άλλο και θα ήθελα μια απάντηση σε αυτό που ρώτησα αν είναι δυνατόν.

      Διαγραφή
    4. Με την ίδια λογική που αποδέχθηκε να συνομιλεί με τον Καμμένο και το κόμμα του, τον ΣΥΡΙΖΑ, το Άρμα Πολιτών, κοκ. Βασική αρχή ήταν και παραμένει να μην έχει υποστηρίξει μνημόνιια και ξεπούλημα αφενός και αφετέρου να συμφωνεί με ορισμένους βασικού κοινούς στόχους. Γιατί το ΕΠΑΜ θα έπρεπε να εξαιρέσει τον Παπαθεμελή, αλλά όχι τους άλλους; Βέβαια, υπάρχει και η άποψη ότι δεν πρέπει να έχουμε σχέσεις με κανέναν γιατί έχουν μερίδιο ευθύνης στην πολιτική διαχείριση της κατάστασης στην οποία βρισκόμαστε. Η άποψη αυτή οδηγεί στην πολιτική απομόνωση από τον κόσμο που συνεχίζει να πιστεύει σ' όλους αυτούς.

      Διαγραφή
    5. Προς Ανώνυμο 3:57 Απ'τη μια διαμαρτύρεστε και στηλιτεύετε τον Καζάκη πως δεν επιδιώκει συνεργασία και συνένωση, κι απ'την άλλη, όταν επιδίωξε στην πράξη τη συναίνεση και συνένωση όλων των ΑΝΤΙ-μνημονιακών φορέων/προσωπικοτήτων/κομμάτων/αποκομμάτων κλπ, πάλι σας ξυνίζει. Αποφασίστε επιτέλους τι στο διάβολο θέλετε.

      Διαγραφή
  11. Βέβαια πασχίζουν να κατατάξουν κάπου το Ε.ΠΑ.Μ αφού αν είχε επιτυχία ο σκοπός του Μετοπου που είναι να ενώσει τον λαό στην βάση όλοι αυτοί, δεν θα χαν λόγω ύπαρξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η ανικανότητα και αδυναμία των μη διεφθαρμένων αντιμνημονιακών να ενωθούν δείχνει ότι η πατρίδα μου δεν έχει ελπίδα. Αυτή η βαρβαροσύνη της διχόνοιας με έκανε μετανάστη και με κρατάει μακριά από την πατρίδα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώργο ποιοί μη διεφθαρμένοι αντιμνημονιακοί και ποια ανικανότητα;Δεν έχεις καταλάβει πως όλοι παίζουν θέατρο;Ολοι παίζουν τον ρόλο τους ,όλοι μέσα στο παιχνίδι με την βοήθεια της ΕΥΠ και των ξένων υπηρεσίων!Απλά κάποιοι πρέπει να παίξουν το ρόλο του "καλού αντιμνημονιακού" για να υπνωτίζουν τον κόσμο,να πουλάνε ελπίδες μέχρι να ξεπουληθεί η χώρα,να διαλυθεί και να πεθάνει ο μισός ελληνικός πληθυσμός .Ενας δικτατορικός θίασος που μαζί με τα αφεντικά του ξένα και ντόπια πρωταγωνιστεί στην πολιτική σκηνή απο την γέννηση του ελληνικού κράτους .Ευτύχως που υπήρξε και ο Καζάκης , μας άνοιξε τα μάτια και δεν θα φύγουμε από αυτό τον κόσμο ξύλα απελέκητα .Η αμορφωσιά μας ως λαού είναι ο σύγχρονος Εφιάλτης!.

      Διαγραφή
  13. Άσχετο αλλά παιδιά μετά το κόμμα και την τελεία ακολουθεί διάστημα αλλιώς βλέπεται οι λέξεις κολλάνε μεταξύ τους. Επίσης γιατί λατινικό ερωτηματικό και όχι Ελληνικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η "σωτήρια", κατά τα "κοινά", ένωση δεν δύναται να προέλθει από τους "επι κεφαλής", εκφραστές πολιτικών θέσεων, αυτό δεν επαρκεί.
    Η ποθούμενη "ένωση" θα ημπορούσε να τελεσφορίσει και να καταστεί "σωτήρια" εφ΄ όσον επιτελείτο από πολίτες με υψηλό πατριωτικό και κοινωνικό φρόνημα.
    Από πολίτες με αίσθηση υπευθυνότητας, συναίσθημα αλληλεγγύης, με κοινωνική μόρφωση και Ελληνική αγωγή.
    Πολιτες που θα έβαζαν ποιό πάνω από τα ίδια συμφέροντα την Ελευθερία και την Εντιμότητα, την Εργασία και την Αλληλεγγύη.
    Ναι, τότε θα είχε και νόημα και αποτέλεσμα η "Ένωση".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Υπάρχει μία λαϊκή παροιμία που λέει "Κανένας δεν κλωτσά ένα ψόφιο σκυλί". Σύμφωνα λοιπόν με αυτήν, όταν κάποιος γίνεται δέκτης τόσων συκοφαντικών επιθέσεων από δεξιά, αριστερά, από πάνω, από κάτω , από παντού σημαίνει ότι όχι απλώς αξίζει κάτι αλλά ότι αξίζει πολλά. Τι δεν έχει ακούσει ο Καζάκης. Πράκτορα ξένης δύναμης τον είπανε, λαϊκιστή τον είπανε, διασπορέα ψευδών ειδήσεων τον είπανε.
    Θυμάστε τότε που προειδοποιούσε τους Έλληνες καταθέτες να πάρουν τα χρήματά τους από τις Κυπριακές τράπεζες; Τότε τον είπανε διασπορέας ψευδών ειδήσεων.
    Ο Καζάκης λέει αλήθειες που τα "μεγάλα ονόματα της δημοσιογραφίας" , δηλαδή το μεγάλα ονόματα της παραπληροφόρησης τις αποκρύπτουν συστηματικά.
    Πριν λίγες ημέρες έγινε μεγάλος πάταγος με τη δήθεν χρεοκοπία της Αργεντινής.
    Τι μας είπαν το Μ.Μ.Ε. δηλαδή τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης; Μας είπανε ότι η Αργεντινή χρεοκόπησε γιατί τόλμησε να διαγράψει το 70% του δημοσίου χρέους της και διέκοψε τις αποκρατικοποιήσεις, δηλαδή το ξεπούλημα της χώρας με αποτέλεσμα οι Αγορές την τιμώρησαν. Αν λοιπόν δεν θέλουμε να πάθουμε και εμείς τα ίδια πρέπει σαν καλά παιδιά να συνεχίζουμε να πληρώνουμε τα δανεικά με νέα δάνεια που το ονομάζουν "βοήθεια".
    Τι μας είπε ο Καζάκης; Μας είπε ότι η Αργεντινή δέχτηκε συντονισμένη επίθεση από το τμήμα εκείνο της διεθνούς τοκογλυφίας που ονομάζονται "Γύπες" και από ένα δικαστή δικαστηρίου της Νέας Υόρκης και ότι ένας "Οίκος αξιολόγησης" την κήρυξε σε κατάσταση πτώχευσης. Εξήγησε δε ότι η Αργεντινή δεν έχει κανένα σοβαρό πρόβλημα, η οικονομία της βρίσκεται σε ανοδική πορεία, γίνονται παραγωγικές επενδύσεις από διεθνή κεφάλαια στη χώρα και ότι η Κυβέρνησή της δρα πατριωτικά προς το συμφέρον του λαού της, εν αντιθέσει με τους δικούς μας που πληρώνουν εδώ και τέσσερα χρόνια, έχουν διαλύσει την ελληνική κοινωνία και το χρέος μεγαλώνει αντί να μειώνεται.
    Ποιος είπε αλήθεια και ποιοι διέδιδαν ψευδείς ειδήσεις και τρομοκρατούσαν τον Έλληνα;
    Για το μικρό ποσοστό που πήρε το Ε.ΠΑ.Μ. στις ευρωεκλογές, στο οποίο ειρωνικά αναφέρθηκε ένας κάτοχος PhD, FRCS, (Αγαπητέ φίλε, έχε πάντα καλού κακού τα πτυχία σου μαζί σου) δεν φταίει το γεγονός ότι δεν είναι σωστές οι θέσεις του Κινήματος, ούτε βέβαια ότι δεν είναι σωστές οι αναλύσεις και οι προτάσεις του Καζάκη. Φταίει το γεγονός ότι αυτές οι θέσεις και αυτές οι προτάσεις για τη λύση του προβλήματος δεν φτάνουν στον κόσμο γιατί τόσο το Ε.ΠΑ.Μ αλλά ιδίως ο Καζάκης είναι αποκλεισμένος από τα Μ.Μ.Ε. εθνικής εμβέλειας και γιατί δεν υπάρχει ουσιαστικός διάλογος στη χώρα.
    Η κάλυψη αυτού του κενού ενημέρωσης είναι ευθύνη όλων όσων πιστεύουμε ότι υπάρχει και άλλος δρόμος για να λυθούν τα προβλήματα της Χώρας. Είναι ο δρόμος που μας δείχνει η Αργεντινή, ο δρόμος που μας έδειξε η Ισλανδία, ο δρόμος που μας έδειξε το Εκουαδόρ, για τα οποία κανένα Μ.Μ.Ε. εθνικής εμβέλειας δεν έχει αναφέρει το παραμικρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ας είναι συνεργάτης όποιου θέλει ο οποιοσδήποτε. Όλες οι υπηρεσίες ψάχνουν για όργανα. Δεν θεωρώ τον Αντωνίου προδότη, ούτε τον Καζάκη, τον Θεοδωράκη, τον Κασιμάτη, τον Γλέζο, τον Κουρουμπλή, τον Τσουκαλά, τον Νανόπουλο και πολλούς άλλους που θα μπορούσαν ενωμένοι να είχαν ανατρέψει τα πάντα. Δεν υπάρχει μια κίνηση που να μπορεί να ενώνει. Οι δανειστές μας θεωρούν υπάνθρωπους επειδή ακριβώς δεν γνωρίζουμε πως να λειτουργήσουμε ως σύνολο. Ακόμα και τώρα που ξεψυχάει η μητέρα Ελλάς, το κάθε παιδί της κλωτσάει το άλλο μπροστά της. Έτσι τη στέλνουμε μια ώρα αρχύτερα στον τάφο. Δέκα άνθρωποι με ήθος και νου, αν συνεργαστούν, μπορούν να αντρέψουν τα πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τα περισσότερα ονόματα που αναφέρεις έχω πολλές αμβιβολίες αρκεί κάποιος να κοιτάξει το βιογραφικό τους και πολιτικό τους παρελθόν. Όσο για την ανατροπή η γνώμη μου είναι πως ξεκινά πάντα απο την βάση αρκεί αυτή να οργανωθεί και να συνεργαστεί, με πρώτο στόχο την απελευθέρωση της χώρας.Αυτός και ο αγώνας του Δημήτρη και των ανθρώπων του Ε.ΠΑ.Μ, η αφύπνιση και οργάνωση του λαού και η μεγάλη διαφορά τους απο όλους τους υπόλοιπους "σωτήρες".

      Διαγραφή
    2. Φάνης Παναγιωτόπουλος16 Αυγούστου 2014 στις 3:26 μ.μ.

      Σωστές οι παρατηρήσεις, κανείς όμως δεν έχει μπει στον κόπο να εξετάσει νηφάλια τους λόγους και να ενημερώσει. Όλοι απαντούν μέσα από το πρίσμα της ιδεολογικής τους ταυτότητας, με ότι υπηρετεί το στρατόπεδο, το μέτωπο, την στάνη και με ακρότητες που δεν χωρούν ακόμη και στην λογική του απλού αλλά σκεπτόμενου ανθρώπου. Ένα παράδειγμα: Δραχμή γιατί, για να επισκεπτόμαστε τον συγγενή μας στο Βερολίνο με εθνικό νόμισμα ή στην χειρότερη περίπτωση αιτούμενοι βίζα; Θεωρείται σωστή η θέση του ΚΚΕ για την Ευρώπη των μονοπωλίων, όταν η Ευρώπη είναι κι αυτή των αδύναμων αλλά υπαρκτών δημοκρατικών θεσμών και των ανθρώπων που ζουν στην πράξη χρόνια τώρα ελευθερίες μετακίνησης; Με αυτά το αντιμνημονιακό μέτωπο εξουδετερώνεται δίνοντας πλεονέκτημα στους πανάθλιους Σαμαρά Βενιζέλο, που με ευκολία κατά τα άλλα θα μπορούσε να εκδιώξει από την εξουσία. Σε ποια άλλη χώρα άλλωστε υπήρξε τέτοια καταστροφή χωρίς να επέμβει το κράτος προστατεύοντας την οικονομία και τους πολίτες του; Με πρώτη την Γερμανία που στο ξέσπασμα της κρίσης που η ίδια μετακύλισε στην Ευρώπη, διοχέτευσε 500 δις για τράπεζες και αυτοκινητοβιομηχανίες ενεργοποιώντας παράλληλα το κοινωνικό κράτος με συγκεκριμένα μέτρα στο εργασιακό δίκαιο για να αποφύγει τις απολύσεις; Στην Ελλάδα αντιθέτως τι είδαμε, ο ένας κάρφωνε τον άλλο (Πασοκ/Νδ) χρόνια τώρα, μέχρι που οι Αμερικανοί και οι γύπες τους είδαν την ευκαιρία να χτυπήσουν την Ελλάδα και μαζί της και την Ευρωπαϊκή Ήπειρο στοχεύοντας στο κοινωνικό κράτος.

      Μόνοι μας βγάλαμε τα μάτια μας πάλι.

      Η θλιβερή αλήθεια είναι ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις βρίσκονται σε αδιέξοδο. Ο Σύριζα δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για μια κατεστραμμένη χώρα και προσβλέπει σε συμμάζεμα της κατάστασης, δες κυρίως σε ότι αφορά στην φορολογία από τις ίδιες τις μνημονιακές δυνάμεις για να έχει πιθανότητα επιβίωσης κράτος και κοινωνία. Η ΝΔ και Πασοκ δεν το συζητάμε. Ο Καμένος άστο καλύτερα. ΧΑ και ναζί με τίποτα.

      Δύσκολες συνθήκες αλλά και ο πολίτης δεν είναι χαζός όσο νομίζει το περιφερόμενο τσίρκο των Ελλήνων πολιτικών.

      Διαγραφή
    3. Ειλικρινά τα έχασα με το σχόλιό σας. Τι σχέση έχει η βίζα με το εθνικό νόμισμα; Η ελευθερία μετακίνησης πολιτών και όχι εργαζομένων μπορεί να επιτευχθεί άνετα με διακρατικές συμφωνίες, όπου κάνουν την βίζα περιττή, αλλά ακόμη και το συνάλλαγμα. Το εθνικό κρατικό νόμισμα συμβάλλει στην ίδια την ύπαρξη της δημοκρατίας. Χωρίς αυτό δεν μπορεί να υπάρξει ούτε καν υποψία δημοκρατίας. Σήμερα η Ευρώπη οικοδομείται σαν αυτοκρατορία και μάλιστα απρόσωπων και παντελώς ανεξέλεγκτων μηχανισμών και θεσμών χωρίς καμιά δημοκρατική νομιμοποίηση. Αυτό απασχολεί κάθε σοβαρό άνθρωπο με στοιχειώδεις δημοκρατικές ευαισθησίες σ' ολόκληρη την Ευρωπαϊκή ήπειρο. Το όλο οικοδόμημα στήθηκε για να κερδίζει μια μικρή χρηματιστική ολιγαρχία, η οποία δεν υπόκειται ούτε καν στον τυπικό έλεγχο των εθνικών κρατών. Στο βαθμό που οι αντιμνημονιακές δυνάμεις δεν θέτουν ξεκάθαρα το ζήτημα της διάλυσης αυτού του δημοφάγου ευρωπαϊκού οικοδομήματος, ο λαός μας δεν θα βλέπει καμιά ουσιαστική διαφορά με τους κυβερνώντες. Γι' αυτό και τα λεγόμενα αντιμνημονιακή κόμματα βρίσκονται σε στασιμότητα και κυρίως δεν διαθέτουν κοινωνικές ρίζες.

      Διαγραφή
    4. Φάνης Παναγιωτόπουλος16 Αυγούστου 2014 στις 9:12 μ.μ.

      ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ16 Αυγούστου 2014 - 6:24 μ.μ.

      Κύριε Καζάκη η κριτική σας στους ευρωπαϊκούς θεσμούς είναι σωστή και ασκείται από επιστήμονες κύρους, πολιτικούς και προσωπικότητες της εποχής μας. Στην Ευρώπη η συζήτηση δεν είναι προνόμιο μιας ιδεολογίας ή ενός κόμματος, διεξάγεται σε όλα τα επίπεδα, μεταξύ τους τα κινήματα των πολιτών, δημοκρατικά και αξιόλογα όσο και το κίνημα του ΕΠΑΜ. Αυτό που δεν προκύπτει από την πρώτη ματιά είναι η ολική κατηγορηματική σας απόρριψη, "χωρίς εθνικό κρατικό νόμισμα δεν μπορεί να υπάρξει καν υποψία δημοκρατίας". Δεν συμφωνώ μαζί σας, έχουμε πάμπολλα δείγματα δημοκρατικότητας των υπερεθνικών θεσμών που απαντούν σε μια πληθώρα πρακτικών προβλημάτων και ελευθεριών του πολίτη. Αφενός όμως όλες οι ευρωπαϊκές χώρες ως εθνικά κράτη διέθεταν στο παρελθόν και διαθέτουν (οικονομικές) ολιγαρχίες που δεν υπόκεινται στον τυπικό έλεγχο των εθνικών κρατών, απρόσωπες και παντελώς ανεξέλεγκτους μηχανισμούς και θεσμούς χωρίς καμιά δημοκρατική νομιμοποίηση. Αφετέρου στον ευρωπαϊκό χώρο ιστορικά κατεγράφησαν εθνικά κράτη που οικοδομήθηκαν ως αυτοκρατορίες με τα γνωστά και πλέον τραγικά αποτελέσματα. Πιθανώς το νόμισμα έπαιξε τον ίδιο καταλυτικό ρόλο στην ανάπτυξη τους.

      Το σχόλιο μου πιθανώς σας ξάφνιασε γιατί όντως η αντίδραση των ευρωπαϊκών εθνικών κρατών στην κρίση, μεταξύ τους η Γερμανία, δεν ήταν η ίδια όπως αυτή του ληστρικού πολιτικού καθεστώτος των Αθηνών. Σε μια σειρά περιπτώσεων το πολιτικό προσωπικό με βάση την έννοια του εθνικού συμφέροντος ούτε άδραξε την ευκαιρία για διάλυση των κοινωνικών δομών και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, ούτε άφησε απροστάτευτους τους πολίτες του. Αντιθέτως οι κρατικοί μηχανισμοί και το κοινωνικό κράτος ενεργοποίησαν το εργασιακό δίκαιο και διοχέτευσαν ρευστότητα στις τράπεζες και στις (αυτοκινητο-)βιομηχανίες με ασφαλείς όρους για το δημόσιο, αποφεύγοντας τις επιπτώσεις της κρίσης. Οι διαφοροποιήσεις αυτές αφενός δεν υπηρετούν την επιχειρηματολογία σας περί αυτοκρατορίας αλλά έχουν βάση, αφετέρου δικαιολογούν μόνο την απορριπτική σας στάση έναντι του ελληνικού κράτους το οποίο, και εδώ θα συμφωνήσω μαζί σας, οφείλει να ανασυσταθεί εκ θεμελίων. Στην τελευταία όμως περίπτωση δεν βλέπω σοβαρούς λόγους που να συντρέχουν σε μια οποιαδήποτε φύσης κατασταλτική εναντίωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και του Ευρωπαίου πολίτη στην Ελληνική Δημοκρατία που θα αξίζει την χρήση του όρου Δημοκρατία. Όλα αυτά λοιπόν αφορούν στην άσκηση του δημοκρατικού καθήκοντος του Έλληνα πολίτη, όλων εμάς.

      Σε ότι αφορά στην στάση των κομμάτων για τα οποία αναφέρεται ότι δεν διαθέτουν κοινωνικές ρίζες γιατί είναι ασαφής η θέση τους έναντι της ΕΕ. δεν συμφωνώ μαζί σας και η απάντηση μου προκύπτει από τα παραπάνω. Αν το νέο δημοκρατικό ελληνικό κράτος επιθυμία όλων μας συσταθεί, γιατί όχι με βάση τις διαδικασίες που προτείνει το ΕΠΑΜ, οι διακρατικές συμφωνίες για βασικές ελευθερίες και εμπορικές συναλλαγές ας θεωρηθούν εκ μέρους σας περιττές.

      Διαγραφή
    5. Προφανώς ζείτε σε άλλο πλανήτη και παρακολουθείτε τα τεκταινόμενα με τηλεσκόπιο. Ποιες ελευθερίες και ποια δημοκρατικότητα των υπερεθνικών οργάνων; Σε τι συνέβαλε ως προς τις ελευθερίες και τη δημοκρατία η ύπαρξη των υπερεθνικών οργάνων της ΕΕ; Μόνο στις ελευθερίες της ληστοκρατορίας που σαρώνει σήμερα ολόκληρη την ΕΕ με πρώτη την ευρωζώνη. Από την εποχή ίδρυσης της ΕΕ η δημοκρατία και οι ελευθεριες σ' όλα τα κράτη-μέλη βρίσκεται σε υποχώρηση. Τα κοινωνικά κράτη καταλύονται και η αγορά εργασίας γίνεται στίβος επιβίωσης με όρους φυσικής επιλογής όπως στο βασίλειο των ζώων.
      Ποτέ ξανά - τουλάχιστον μετά το τέλος του πολέμου - τα κράτη μέλη της ΕΕ δεν ήταν σε τέτοια χάλια. Και δεν εννοώ μόνο οικονομικά, αλλά πρωτίστως κοινωνικά, δηλαδή από την σκοπιά των δημοκρατικών και κοινωνικών κατακτήσεων των λαών τους. Έφτασαν μέχρι και οι ΗΠΑ να θαυμάζουν την ΕΕ για την συστηματική καταστροφή των κοινωνικών κατακτήσεων αιώνων. Ότι κατακτήθηκε στην δυτική κυρίως Ευρώπη από τα τέλη του 19ου αιώνα, η δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, η δημόσια δωρεάν υγεία, η καθολική κοινωνική ασφάλιση, το ανελαστικό εργατικό δίκαιο που εξασφάλιζε ότι οι εργατικές αμοιβές αντιστοιχούν ή τέλος πάντων οφείλουν να αντιστοιχούν στις κοινωνικές ανάγκες επιβίωσης των εργαζομένων και των οικογενειών τους, επίσης ολόκληρο το οικοδόμημα δραστικού περιορισμού της κερδοσκοπίας με το χρήμα, η αντιτραστ πολιτική των κρατών, κοκ. Όλα έχουν σήμερα καταλυθεί στο όνομα της ΕΕ και προς όφελος των πιο ασύδοτων δυνάμεων της αγοράς. Η οπισθοδρόμηση είναι τόσο εντυπωσιακή, που την επεσήμανε μέχρι και η ΔΟΕ στην τελευταία έκθεσή της περί κοινωνικού πλαισίου προστασίας της εργασίας, το οποίο έχει κυριολεκτικά διαλυθεί από τις πολιτικές πρωτίστως της ΕΕ. Ποια δημοκρατία και ποιες ελευθερίες;
      Οι όποιες δημοκρατικές και κοινωνικές κατακτήσεις των εργαζομένων και των λαών συνδέονται οργανικά και αναπόσπαστα με το εθνικό κράτος, στο βαθμό που αυτό μπορεί να λειτουργεί με όρους εθνικής κυριαρχίας - δηλαδή δεν είναι προτεκτοράτο, ή αποικία. Η ΕΕ αφαίρεσε και αφαιρεί κατακτήσεις και δικαιώματα από τους λαούς στα κράτη-μέλη. Δεν έχει προσθέσει ούτε ένα.
      Αυτοκρατορία σημαίνει μια υπερεθνική εξουσία η οποία δεν εμπίμπτει σε καμιά δημοκρατική νομιμοποίηση. Ποια υπερεθνική εξουσία στην ΕΕ διαθέτει δημοκρατική νομιμοποίηση; Ακόμη και η ευρωβουλή λειτουργεί όπως η συνέλευση των τάξεων, ή το παρλιαμέντο του μεσαίωνα. Ενώ ο λομπισμός δίνει και παίρνει. Η διαφθορά και η διαπλοκή σε επίπεδο υπερεθνικών θεσμών της ΕΕ δεν έχει το προηγούμενό της. Ούτε καν στην περίοδο των παραδοσιακών αυτοκρατοριών.
      Επίσης, μια διευκρίνηση. Το εθνικό νόμισμα είναι απαραίτητο για να διαθέτει ένα κράτος και να ασκεί εθνική κυριαρχία, δηλαδή να παίρνονται οι αποφάσεις για την τύχη της χώρας και του λαού της σε εθνικό επίπεδο. Χωρίς αυτό δεν μπορεί να υπάρξει ούτε καν ιδέα εθνικής αυτοδιάθεσης. Μπορεί να υπάρξει δημοκρατία χωρίς εθνικής αυτοδιάθεση; Ούτε κατά διάνοια. Αν ένας λαός δεν έχει καν το δικαίωμα να αποφασίζει αυτός τι πρέπει να γίνει με την χώρα του (εθνική αυτοδιάθεση), δεν μπορεί να υπάρξει ούτε καν δημοκρατική διαδικασία. Αυτό δεν το λέω εγώ, αλλά η ιστορία. Γι' αυτό από την εποχή της Ιερής Συμμαχίας επιχειρήθηκε να στηθεί η ΕΕ προκειμένουν να ηττηθούν τα εθνικά απελευθερωτικά κινήματα των λαών και οι δημοκρατικές τους προσδοκίες στην Ευρώπη. Από την εποχή της συνθήκης της Βιέννης το 1815 έως σήμερα η Ευρώπη αποτελεί προνομιακό πεδίο αναμέτρησης των λαϊκών κινημάτων που αγωνίζονταν για εθνική αυτοδιάθεση και δημοκρατία - πράγματα ταυτόσιμα - εναντίον των υπερεθνικών σχεδίων ενοποίησης της Ευρώπης κάτω από σκήπτρα πρώτα των παλιών αυτοκρατόρων, μετά των αποικιοκρατών, μετά των ναζί και σήμερα των ευρωπαίων χρηματιστών και του εξαγορασμένου πολιτικού τους προσωπικού.

      Διαγραφή
    6. Τέλος, αυτά που λέτε για τη Γερμανία δεν ισχύουν. Ο Γερμανός εργαζόμενος, αν και ήταν ο πρώτος που απέκτησε ήδη από τον 19ο αιώνα δημόσια δωρεάν παιδεία και υγεία, με την ΕΕ τα έχασε σε πολύ μεγάλο βαθμό. Από το παλιό κοινωνικό κράτος της Γερμανίας υφίσταται σήμερα μόνο το φάντασμά του. Αυτό που κρατά την Γερμανία ακόμη είναι η αδίστακτη εκμετάλλευση των υπόλοιπων χωρών της ΕΕ με όπλο το ευρώ. Το γεγονός ότι η Γερμανική ολιγαρχία εκμεταλλεύεται τις αγορές των άλλων ευρωπαικών χωρών, λες και είναι δική της "ενδοχώρα", της επιτρέπουν να τσακίζει την δική της εργασιακή αγορά καθηλώνοντας ή και μειόνωντας τις αμοιβές, διαλύοντας τις εργασιακές σχέσεις, εκτινάσοντας την ντόπια ανεργία και μαζική εξαθλίωση, χωρίς άμεσες και σοβαρές επιπτώσεις στους δείκτες οικονομικής ανόδου.
      Η χρεοκοπία του ευρωπαικού νότου, αλλά και η οικονομική δυσπραγία της Γαλλίας, της Ολλανδίας, δίνουν ζωή στη Γερμανία, όπως το αίμα των θυμάτων του δίνει ζωή στον βρυκόλακα. Κι όλα αυτά χάρις στο ευρώ. Αν δεν υπήρχε το ευρώ, η Γερμανία θα κινδύνευε να καταρρεύσει αν δεν ενίσχυε την εσωτερική της αγορά και επομένως δεν θα μπορούσε έτσι εύκολα να συντρίψει το επίπεδο των εργατικών αμοιβών και με την σειρά τους οι εργαζόμενοι θα είχαν μεγαλύτερη διαπραγματευτική ισχύ. Ούτε οι υπόλοιπες χώρες δεν θα είχαν ζευτεί στο μαγγανοπήγαδο μόνο και μόνο για να επιβιώσουν οι τράπεζες και το υπερκράτος τους.

      Διαγραφή
    7. Παρά την πολύ σωστή και τεκμηριωμένη θέση σας για επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, (κι εγώ πιστεύω από την πρώτη στιγμή της ένταξής μας στο ευρό ότι αυτό το νόμισμα είχε σχεδιαστεί, για να ληστέψει τις οικονομίες του νότου), έχω δυο ερωτήσεις να κάνω. Η πρώτη αφορά την εκλογική δύναμη της Μέρκελ. Αφού τσάκισε τις εργασιακές σχέσεις και καθήλωσε ή μείωσε τους μισθούς, πώς κατάφερε να επανεκλεγεί; Γιατί δεν την τσάκισαν οι γερμανοί πολίτες; Η δεύτερη- παρατήρηση περισσότερο παρά ερώτηση- αφορά το κοινωνικό κράτος στη Γερμανια που , όσο κι αν έχει πληγεί, επιδοτεί τους ανέργους που συρρέουν εκεί Ιταλούς , Ισπανούς, Βούλγαρους , Έλληνες. Επειδή αυτό το επίδομα που δίνεται-όχι ευκαταφρόνητο -είναι ένα σοβαρό κίνητρο μετανάστευσης στη Γερμανία , τώρα προβληματίζονται και ψάχνουν τρόπους περιορισμού του ή κατάργησής του. Πώς τα σχολιάζεις αυτά; Από αυτή την "ενωμένη" Ευρώπη κι εγώ δεν περιμένω τίποτα.
      Θα περίμενα ,ωστόσο, να αντιδράσουν κάποιες χώρες ,με παράδοση στον πολιτισμό και στα ιδανικά της ελευθερίας και της ανεξιθρησκίας, στη σφαγή που συντελείται δίπλα μας . Είναι χρέος μας με κάθε τρόπο να «πολεμήσουμε» την αμορφωσιά, τον θρησκευτικό φανατισμό και κάθε φανατισμό, γιατί το αίμα των λαών αυτοί οι διεστραμμένοι, που διαλύουν ή «σώζουν» κράτη, το θεωρούν αναλώσιμο είδος για τους βρώμικους σκοπούς τους. Ντρέπομαι για την Ευρώπη της ανεξιθρησκίας που διατηρεί τις πρεσβείες της ή στηρίζει καθεστώτα που σφάζουν ανθρώπους έτσι απλά. Τί μορφωτικό επίπεδο έχει αυτός που σφάζει ένα παιδί, γιατί δε δέχεται την δική του θρησκεία; Εγώ λέω κατώτερο και από το αγριότερο ζώο. Δεν θα έπρεπε τουλάχιστον να αποσύρουν τις πρεσβείες τους ; Υπάρχει διεθνές δίκαιο; Τι είναι αυτά που ζούμε; Πόσα χρόνια πίσω πήγε ο κόσμος; (βαρβάρα)

      Διαγραφή
    8. Πρώτα-πρώτα, η Γερμανία - λόγω κυρίως της ύπαρξης των κρατιδίων - έχει ένα εξαιρετικά πολύπλοκο και αντιδημοκρατικό εκλογικό σύστημα. Αφετέρου, τι εναλλακτική επιλογή είχαν οι Γερμανοί. Μην ξεχνάς ότι η Μέρκελ δεν μπόρεσε να πάρει αυτοδυναμία και αναγκάστηκε να συγκυβερνά με τους σοσιαλδημοκράτες. Το ότι δεν μπόρεσε να πάρει αυτοδυναμία η Μέρκελ ήταν μεγάλη ήττα, αν πάρει υπόψη του κανείς την τρομακτική προπαγάνδα υπέρ της από τα ΜΜΕ. Τι άλλο μπορούσαν να ψηφίσουν οι Γερμανοί; Τους σοσιαλδημοκράτες; Τους ψήφισαν και αυτοί συγκυβερνούν τώρα με την Μέρκελ, όπως οι Σαμαροβενιζέλοι εδώ. Το Die Linke, δηλαδή το κόμμα της αριστεράς; Είναι παντελώς αναξιόπιστο και στις βασικότερες θέσεις του σερνεται πίσω από τους σοσιαλδημοκράτες. Να γιατί στις τελευταίες εκλογές έπεσε. Στην πράξη δεν υπάρχει αληθινή αντιπολίτευση στη Γερμανία που να δρα μέσα στην κοινωνία και να διεκδικεί με κάποιο τρόπο μια ριζικά διαφορετική πολιτική έκφραση για τους Γερμανούς. Η Γερμανία σήμερα είναι από τις πολιτικα εγκλωβισμένες χώρες της Ευρώπης. Ακόμη και το κόμμα για την έξοδο από το ευρώ που σχηματίστηκε σχετικά πρόσφατα, δεν είναι τίποτε παρά θραύσμα του κόμματος της Μέρκελ.
      Το επίδομα απορίας έχει ήδη περιοριστεί για τους Ευρωπαίους του Νότου, ιδίως τους Έλληνες. Υπάρχουν αρκετές δικαστικές αποφάσεις που αρνούνται σε Έλληνες μετανάστες την απόδοση αυτού του επιδόματος γιατί διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία στην Ελλάδα. Αντίθετα πρόσφατα το έκαναν διαθέσιμο για μετανάστες από χώρες της κεντρικής Ευρώπης. Είναι καθαρά πολιτική προσέλκυσης φτηνού εργατικού δυναμικού από το εξωτερικό.

      Διαγραφή
  17. Δεν υποτιμώ τον όποιο αγώνα έκανε στη ζωή του ο καθένας του -ούτε και του κ.Αντωνίου,αλλά είναι τουλάχιστον μικροψυχία να απαξιώνει ένα κίνημα και τους ανθρώπους που το στηρίζουν με τόσο άκοσμες εκφράσεις.Κάποιοι πραγματικά πονάμε για τον τόπο μας και δεν έχουμε άλλη έννοια από το πώς θα απελευθερωθούμε από όλο το συρφετό των βδελυγμάτων που υπέταξαν τον τόπο και τις ζωές μας στους τοκογλύφους...Όποιος δεν κατανοεί ότι η μόνη ελπίδα είναι το ενιαίο παλλαικό μέτωπο κι η πραγματική λαική κυριαρχία,πρόβλημά του,αλλά γιατί ενοχλείται τόσο γι'αυτούς που το πιστεύουν και κάνουν ό,τι μπορούν γι'αυτό;Μήπως "όσα δε φτάνει η αλεπού,τα κάνει κρεμαστάρια;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Το πρόβλημα δεν συνίσταται στον βαθμό που ενα αντιμνημονιακό λαικο κίνημα οπως το επαμ κατορθώνει ''κοινωνησει'' τις ιδέες του σε ενα μεγάλο ακρωατήριο,ένα υπολογίσιμο η και πλειοψηφικό κομμάτι του κοινωνικού συνόλου,όσο το γεγονός που ένα κομματι της κοινωνίας συνεχίζει να θεωρεί τα κυβερνητικά κόμματα πασοκ νδ και τα παράγωγα της διαπλοκής (ποτάμι) εγγύηση για την διατήρηση των ταξικών τους προνομίων που αποκτήθηκαν στο πλαίσιο συναλλαγης και πελατειακής σχέσης με την πολιτική εξουσία.Φάνηκε και στις ευρωεκλογές νδ+πασοκ+ποτάμι+δημαρ+λαος= 40% + 10% ναζιστές= 50%.Όσες εύστοχες αναλύσεις και να κάνει ο κ.Καζακης όσες ιδέες να ρίχνονται για την ανάσταση της Ελλάδος ο μισός λαος ειναι πνευματικά ανώριμος και ηθικά σάπιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το δημοσίευμα είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι είναι πληρωμένο. Αλλά δεν φταίει ο συντάκτης, αυτές τις εντολές είχε. Φταίμε όμως όλοι εμείς που ακόμη αναφερόμαστε στους τραπεζικούς υπαλλήλους με ψευδείς όρους όπως, πολιτικός, δικαστής, αστυνομικός, δημοσιογράφος, εφοριακός, κοκ...
    Όσον αφορά στο σχόλιο του Δ. Αντωνίου δείχνει την ασυναρτησία, αν όχι την ασυνέχεια, που υπάρχει στον εγκέφαλο του. Αυτός που από τους πρώτους κατήγγειλε και καταγγέλει την δικτατορία της τρόικας και του σαμαρά, μιλάει για ποσοστό στις εκλογές της νοθείας (ανέκαθεν). Αναφέρεται με όρους δημοκρατίας σε περίοδο κατοχής!! η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά κ Αντωνίου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ο λαός μας έχει ένα τρομακτικό πολιτιστικό πρόβλημα το οποίο εντόπισε σε όλο του το βάθος ο μακαρίτης ο Λιαντίνης. Με παραθρησκευτικό μουλαδοσκυλαδισμό φτάσαμε στο σημερινό χάλι. Παρά την τεράστια κρίση, ο ραγιαδισμός κυβερνά ακόμα και αυτό λέει πολλά για τη βαθιά λοβοτομή μας. Η χώρα μας από το 1920 έχει γίνει ένα ακραίο κτήνος που τρώει Έλληνες, και αυτό δεν έχει αλλάξει ακόμα. Χωρίς τους σωστούς ανθρώπους να συνεργαστούν δεν θα γίνει ποτέ ούτε η πλήρης διάγνωση, ούτε θα βρεθεί ποτέ η θεραπεία. Θεωρώ τον κ. Καζάκη ως έναν από αυτούς που μπορούν να συμβάλουν στη σωστή διάγνωση και ίσως και τη θεραπεία. Πιστεύω ότι το πρόβλημα είναι περισσότερο πολύπλοκο από όσο νομίζει ακόμα και ο κ. Καζάκης, και δεν θα λυθεί αν δεν συνεργαστούν οι καλύτεροι του Ελληνισμού. Τουλάχιστον το ΕΠΑΜ ας αναλάβει το ρόλο να χτενίσει τον παγκόσμιο Ελληνισμό και να καλέσει σε ένα συνέδριο μερικών ημερών όσους βρει ως ικανότερους και σοφότερους Έλληνες στον κόσμο, χωρίς τυμπανοκρουσίες. Υπάρχουν πανίσχυρες παγκόσμιες δυνάμεις οι οποίες επιθυμούν η ευρύτερη περιοχή μας να γίνει ακόμα μεγαλύτερο ρημάδι και να μένει πάντα ρημάδι-όμηρος. Αυτό το προκαθορισμένο μέλλον μας δεν θα αλλάξει με τακτικές τύπου Τσάβες. Δεν κάνουν τέτοιες χάρες τα αφεντικά μας στη δική μας περιοχή. Έχουμε ανάγκη από σοφότερα και αποτελεσματικότερα πράγματα σε ένα επίπεδο που ποτέ δεν θα έχει ξαναπιαστεί, αν θέλουμε να αποκτήσουμε χώρα που δεν θα μας τρώει. Μόνο με ένα πολυδιάστατο θαύμα μπορεί να σωθεί η κατάσταση, και αυτό δεν θα γίνει ποτέ αν δεν συνεργαστούν οι ικανότεροι και σοφότεροι.
    Ζούμε σε ένα κόσμο στον οποίο συμβαίνουν πολλά τα οποία δεν μάθαμε ποτέ και δεν γνωρίζουμε. Ως αποτέλεσμα, δεν έχουμε πλήρη εικόνα της διεθνούς γεοπολιτικής πραγματικότητας. Μόνο με συνεργασία πολλών σοφών ματιών μαζί θα δούμε το τέρας σε όλη του τη διάσταση, και θα εντοπισουμε τις πραγματικές του αδυναμίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Το εθνικό νόμισμα μπορεί να είναι πολύ πιό λειτουργικό από τα διεθνή αποθεματικά νομίσματα για μια οικονομία υπέρ των ντόπιων, και αυτό χωρίς εγγύηση, χρειάζεται να βρεθεί και ένας τρόπος που αυτό θα επιτευχθεί. Ο τρόπος αυτός επειδή θα είναι θεωρία για τους περισσότερους δεν θα υποστηριχθεί από αυτούς. Μόνο όταν τον δούν να λειτουργεί θα τους επηρεάσει πιό βαθειά.

    Οι όροι "έθνος", πέρα από την τοπική οικονομία για τούς ντόπιους, "ο άνθρωπος ως ιστορικό φαινόμενο", "η δημοκρατία", "ο λαός", "ο διεθνισμός", κλπ, επειδή δεν είναι καθόλου συγκεκριμένοι αποτελούν παράγοντες θολούρας και σύγχυσης που είναι εμπόδια στην επίτευξη περισσότερης αφθονίας και περισσότερης ελευθερίας για όλους, για κάθε άτομο. Μερικοί μάλιστα δημιουργούν επίτηδες αυτή την θολούρα, χρησιμοποιώντας και τους παραπάνω όρους, για να συνεχίσουν να ελέγχουν.

    Ηλίας Α. Λυμπέρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τι συμβαίνει εν τέλει με το Ιρακ; Έχουμε χάσει το μπούσουλα πλεον. Θυμόμαστε όλοι οτι πριν λίγα χρόνια νούμερο ένα στόχος της Δυσης ηταν (διακηρυγμένα) το Ιραν. Επισης μόλις το Σεπτέμβριο του 2013 (έχω σχετικο άρθρο στο αρχείο μου) ο Ερντογαν έλεγε: η Τουρκία είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε οποιονδήποτε διεθνή συνασπισμό εναντίον του Ασαντ.
    Και όμως
    Σήμερα μόλις ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Κάμερον σε άρθρο του ισχυρίζεται οτι για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών ίσως πρέπει να συνεργαστει η Δύση και με το Ιραν. Αυτό είναι κάτι που κυκλοφορεί ευρέως τους τελευταίους μήνες και στις ΗΠΑ. Προ ολίγου καιρού ο Ομπάμα έλεγε οτι το χαλιφάτο είναι πρόβλημα του Ιρακ και οι ΗΠΑ δεν θα επέμβουν. Τωρα διατάζει βομβαρδισμους, τα διεθνή ΜΜΕ, ω του θαύματος, βριθουν απο ρεπορταζ για (φανταστικες ή μη) σφαγες. Πρώην εχθροί και φίλοι αλλάζουν γραμμές με ταχύτητα και κυνισμό.
    Θυμίζω οτι στο Ιρακ οι ΗΠΑ εισέβαλαν με κανονικο πόλεμο το 2003, το κατέκτησαν και υστερα αντιμετώπισαν άγριο και πεισματικό αντάρτικο. Πώς αφήνουν πάλι τη χώρα τώρα μέσα απο τα χέρια τους; Στη Λιβύη το ίδιο: υποτίθεται οτι η χώρα βομβαρδίστηκε για να πέσει ο Καντάφι, τώρα η Λιβύη έχει γίνει μια νέα Σομαλία βυθισμένη στο απόλυτο χάος.
    Αυτό που εγώ καταλαβαίνω είναι οτι η Δυση προσπαθεί να αναστήσει το πολεμικό κλίμα της περιόδου Μπους αλλά η κοινωνία είναι τόσο εξαντλημένη και απηυδισμένη απο το πόλεμο και την οικονομική κρίση που δεν είναι εύκολο να ξαναστείλουν χερσαία στρατεύματα όπως πχ το 2003.
    Εκτός εαν εισερχόμαστε σε μία ποιοτικά καινούρια περίοδο χαοτικών συγκρούσεων χωρίς σύνορα, πρώτη γραμμή και μετόπισθεν που θα σαρώνουν ολόκληρες περιοχές του πλανήτη και θα εντυπώνονται στη συνείδηση απο τα ΜΜΕ ως γιγάντια μετεωρολογικά φαινόμενα που έρχονται απο το πουθενά και σβήνουν το ίδιο ξαφνικά όπως άναψαν (και άρα "χαμηλά το κεφάλι και συ θα τη γλυτώσεις").
    Η μισή Αφρική είναι σε έκτακτη ανάγκη απο τον ιο Εμπολα, η Λιβύη διαλύεται στα εξ ων συνετέθη, το Ιρακ είναι χώρα μόνο στο χάρτη, στη Γάζα και την Αν. Ουκρανία γίνεται γενοκτονία, στις ΗΠΑ ο κόσμος έχει φτάσει σε απόγνωση απο την τυφλή αστυνομική βία (βλ γεγονότα στο Φέργκιουσον) ενώ χιλιάδες βαρια όπλα έχουν παραδοθεί απο την κυβέρνηση στην αστυνομία μετά το πόλεμο στο Ιρακ. Η Ευρώπη έχει γίνει φέουδο ενός τραπεζικού καρτέλ.
    Είναι δυνατόν να έχει κανεις σαφή εικόνα πλέον ή έχει ξεφύγει ο κόσμος απο την αντιληπτική και κριτική ικανότητα ακόμα κι ενος σχετικά καλά ενημερωμένου ανθρώπου που βγάζει (ακόμα) τα προς το ζην;

    Γιώργος Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλες οι συγκρούσεις που αναφέρεις παραπάνω είναι ελεγχόμενες και βαδίζουν σύμφωνα με αυτούς που τις ογάνωσαν. Το παιχνίδι είναι πολύπλοκο και άριστα στημένο από ένα και μόνο κέντρο το οποίο πλέον καθορίζει την εξέλιξη όλων αυτών των συγκρούσεων. Όσο περισσότερο ρημάζουν κάποιοι, τόσο το καλύτερο για κάποιους άλλους. Μέσα από τις συνεχόμενες σφαγές και εμφυλίους καταντούν καλύτεροι δούλοι οι λαοί. Βεβαίως και είναι δυνατόν να έχει κάποιος σαφή εικόνα, πρέπει όμως να μπορεί να βλέπει πίσω από τους τοίχους.

      Διαγραφή
    2. Με το να λες "όλες ελεγχόμενες" δεν ξεμπερδεύεις. Και ο Λιακόπουλος μπορεί να λέει όλα ελεγχόμενα είναι. Τι πάει να πει αυτό;

      Γιώργος Κ.

      Διαγραφή
    3. Αυτό πάει να πει ότι υπάρχει ένα πανίσχυρο κέντρο το οποίο κινεί πολύ περισσότερα νήματα από αυτά που θα μπορούσε κάποιος νας φανταστεί. Όλοι οι πόλεμοι και οι ταραχές στη Μέση Ανατολή, στην Ουκρανία, όπως και η κρίση κτλ, είναι στημένα από το ίδιο κέντρο. Ο Ομπάμα και ο Πούτιν είναι θλιβερές αδελφές μαριονέτες στο παιχνίδι αυτό. Οι λεγόμενες υπερδυνάμεις είναι όμηροι και έχουν σκληρότατα αφεντικά τα οποία καθορίζουν τις σχέσεις των υπερδυνάμεων. Έχουμε μπει στην εποχή της παγκόσμιας δικατορίας και του ενός κέντρου εξουσίας.

      Διαγραφή
  23. Η οργάνωση των λαών είναι η μόνη λύση.Τα πράγματα θα κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση κι η μόνη επιλογή κατά τη γνώμη μου είναι ό,τι το Ε.Πα.Μ πρεσβεύει.Είναι η ιστορική στιγμή,που η ευθύνη και η αλήθεια του καθενός μας κρίνεται μέσα στη φωτιά μιας παγκόσμιας κρίσης αξιών κι ιδεών χωρίς προηγούμενο.Γι'αυτό έχει τεράστια σημασία-αξία να παίξει το ε.πα.μ τον καταλυτικό ρόλο,που οφείλει να παίξει και να δυναμώσει πάσει θυσία.Πόσοι όμως κατανοούμε αυτή την αλήθεια;Η πρόκληση που ζούμε είναι μοναδική ιστορικά και η ώρα των λαών η μόνη αναπόφευκτη επιλογή.Από την Ελλάδα μπορεί και οφείλει να ξεκινήσει η πολυπόθητη ανατροπή,γιατί και θέλουμε και μπορούμε ως κληρονόμοι μιας αξεπέραστης πνευματικής κληρονομιάς να αλλάξουμε το ρου της ιστορίας υπέρ όχι μόνο του δικού μας λαού,αλλά και των λαών όλης της γης...Καλή λευτεριά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τους λαούς μπορούν να τους οργανώσουν τα υποσύνολα που έχουν αποκτήσει πρώτα αυτά γνώση, σοφία και οργάνωση. Από την Ελλάδα, ότι και να μείνει, πράγματι μπορεί να αλλάξει ο πλανήτης. Είμαστε οι μοναδικοί που μπορούν να ανατρέψουν τα πάντα. Είμαστε παντού, απόλυτα απρόβλεπτοι και πανίσχυροι. Το ότι δεν έχουμε πατρίδα δεν θα κρατήσει για πολύ ακόμα, αν ενώσουμε ότι καλό έχουμε.

      Διαγραφή
  24. Τα κόμματα μετατρέπονται και θεσμικά σε θυγατρικές επιχειρήσεις του κεφαλαίου-όχι ότι δεν ήσαν τέτοια μέχρι τώρα!(άρθρο σχετικό στο ρεσάλτο) .Το νομοσχέδιο,που πρόκειται να κατατεθεί-κατόπιν βέβαια εντολών των μαφιόζων του χρήματος-πρόκειται να ιδιωτικοποιήσει και τα κόμματα,τα οποία θα εκτελούν επίσημα πια τις εντολές των χρηματοδοτών τους.Η "αριστερά"γιατί κωφεύει;Αν στ'αλήθεια ήταν "καθαρή"και υπηρετούσε λαικά συμφέροντα δε θα ξεσήκωνε επανάσταση αυτή τη στιγμή;Όσο η ανωμαλία κι ο παραλογισμός της παλαιοκομματικής μαφίας συνεχίζεται,τόσο η ανάγκη συγκρότησης λαικού ενωτικού μετώπου θα γίνεται όλο και πιο επιτακτική και για τον πιο δύσπιστο ή αδαή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν βρεθούν σοφότεροι τρόποι από μια αριστερή επανάσταση γι να σωθεί η χώρα, από ανθρώπους με μυαλό, τελειώσαμε.

      Διαγραφή
  25. Το "αριστερή"τι το ήθελες,ρε φίλε;Επανάσταση αξιοπρέπειας χρειάζεται και τίποτε άλλο!Προσωπικά ντρέπομαι να λέγομαι "αριστερή"ή "δεξιά",καθώς αυτές οι έννοιες έχουν διαστρεβλωθεί-όπως και τόσες άλλες και πια το μόνο στο οποίο παραπέμπουν είναι η κοινωνική μηχανική,στην οποία μας εγκλώβισαν για χρόνια,για να "μαλώνουμε"εμείς μεταξύ μας,κι αυτοί-οι ντόπιοι κερδοσκόποι-δωσίλογοι,οι καναλάρχες και οι διάφοροι αγύρτες πολιτικάντηδες να κάνουν ανενόχλητοι τη βρώμικη "δουλειά"τους,πίνοντας το αίμα και τον ιδρώτα μας και "ξεζουμίζοντας"τις αρχές,τις αξίες,την ίδια μας την αξιοπρέπεια...Ντροπή μας πια να μιλάμε για "αριστερή"ή "δεξιά"αγυρτεία,γιατί δε μπορεί να αναφερόμαστε σε κοινωνική δικαιοσύνη,δημοκρατία,αξιοκρατία με όρους εμφυλιοπολεμικούς!Έλλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή