Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Μια χώρα τελείως ανοχύρωτη

Το σύστημα Tetra που υποστήριζε τις τηλεπικοινωνίες της ελληνικής αστυνομίας έχει πάψει να λειτουργεί από τις αρχές αυτού του μήνα. Η εταιρεία Motorola που διέθετε και διαχειριζόταν το συγκεκριμένο σύστημα, έδωσε εντολή και η ελληνική αστυνομία έμεινε ουσιαστικά "τυφλή" και "κουφή", ιδίως στο κέντρο επιχειρήσεών της.


Οι λόγοι είναι απλοί. Αλλάζουν οι όροι "συνεργασίας" της εταιρείας παρόχου με τα κυκλώματα της κυβέρνησης. Νέα κυβερνητική σύνθεση, νέος υπουργός, νέοι συνεργάτες, νέοι "όροι" για να γίνονται δουλειές με το δημόσιο. Απ' ότι φαίνεται, είτε οι κυβερνώντες ζητάνε περισσότερα για να συνεχιστεί η σύμβαση με την Motorola, είτε θέλουν να βάλουν και άλλους στη δουλειά. Ίσως την πολύ γνώριμη και γαλαντώμα με τους πολιτικούς μας, Siemens.

Και πώς γίνεται η "μπίζνα"; Αφήνει η κυβέρνηση να οδηγηθεί σε κρίση το όλο θέμα και μετά με την μορφή του "κατεπείγοντως" κανονίζονται τα δοσίματα. Έτσι ή αλλιώς δεν υπάρχει μεγάλη σύμβαση με το δημόσιο που το αντίτιμό της να μην περιλαμβάνει ένα 20-50% "υπέρ πίστεως και πατρίδος", δηλαδή υπέρ κομματικού ταμείου και κυβερνώντων. Που το ξέρουμε; Βοά η αγορά.  

Βέβαια, το γεγονός ότι με τον τρόπο αυτό έχει πληγεί καίρια η επιχειρησιακή δυνατότητα της ελληνικής αστυνομίας και κατά προέκταση η ασφάλεια του έλληνα πολίτη, δεν απασχολεί κανέναν. Έχουμε όλοι μας εθιστεί να θεωρούμε την αστυνομία ως ένα σώμα πραιτωριανών των κυβερνώντων, που δεν μας καίγεται καρφί.

Κι έτσι θα θεωρήσουμε απολύτως φυσιολογικό το γεγονός ότι κανείς από την φυσική ηγεσία του σώματος δεν θα παραιτηθεί από ευθιξία για να καταγγείλει την όλη κατάσταση. Ούτε βέβαια περιμένουμε κάτι ουσιαστικό από τους συνδικαλιστές που μόλις την προηγούμενη Τετάρτη διαδήλωσαν για την επερχόμενη διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων τους και την μισθολογική τους υποβάθμιση.

Ιερό το δικαίωμα ενός εργαζόμενου στην ασφάλιση και σε αξιοπρεπείς αμοιβές αντίστοιχες με τις ανάγκες του, του ίδιου και της οικογένειάς του, αλλά δεν μπορεί να φέρεις εθνόσημο, να δίνεις όρκο στο σύνταγμα και την πατρίδα και ύστερα να θεωρείς "δουλειά" σου την υπακοή σε παράνομες πράξεις και εντολές της πολιτικής ηγεσίας. Δεν είναι "δουλειά" να βάζεις πλάτη σ' ένα ολόκληρο καθεστώς που για να το υπερασπίσεις πρέπει να τσακίσεις τον λαό. Αυτό σε υποβιβάζει σε πραιτωριανό και επίορκο.

Είναι σίγουρο λοιπόν ότι δεν θα δούμε κανέναν από την φυσική ηγεσία της ελληνικής αστυνομίας να νοιάζεται για την επιχειρησιακή διάλυση του σώματος. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να λειτουργούν ως γιουσουφάκια των υπουργών. Σιγά μη νοιαστούν για τους πολίτες. Το πολύ-πολύ να τους δούμε να το παίζουν "εθνικόφρονες" με την ΧΑ.

Μήπως θα δούμε τον κ. Ρακιντζή, τον γνωστό επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης, να μαίνεται ως άλλος ταύρος εν υαλοπωλείο για την κατάσταση αυτή, που σε μια ευνομούμενη πολιτεία προσιδιάζει με πράξη εσχάτης προδοσίας από την πολιτική ηγεσία; Όχι βέβαια. Εδώ ο κ. Ρακιντζής εν μέσω απίστευτης ασυδοσίας και αυθαιρεσίας, διαπίστωσε πρόσφατα ότι η δημόσια διοίκηση έχει "βελτιωθεί". Έλα Θεέ στον τόπο σου! Ο εν λόγω κύριος και οι εισαγγελικοί λειτουργοί της χώρας έχουν άλλες πιο σοβαρές υποχρεώσεις. Να νομιμοποιούν το ξεπούλημα της χώρας.

Το πιο σοβαρό όμως είναι το εξής: Πώς είναι δυνατόν να εξαρτάς την επιχειρησιακή δυνατότητα των σωμάτων ασφαλείας από ιδιώτες παρόχους και μάλιστα πολυεθνικές; Ιδίως σ' ένα τόσο κρίσιμο κομμάτι, όπως είναι οι επικοινωνίες.

Καταλαβαίνετε τώρα γιατί μερικοί απ' εμάς φωνάζουμε ότι οι επικοινωνίες των ενόπλων δυνάμεων της χώρας εξαρτώνται πια από τα βίτσια της Deutsche Telecom, δηλαδή από την κρατική εταιρεία του Βερολίνου; Καταλαβαίνετε ότι ουσιαστικά οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας δεν διαθέτουν αξιόπιστες επικοινωνίες; Δεν διαθέτουν ούτε καν δορυφορικές επικοινωνίες από τότε που οι κυβερνώντες ιδιωτικοποίησαν τον Hellasat.


Μας έχουν μετατραψεί σκόπιμα σε μια εντελώς ανοχύρωτη χώρα. Εύκολος στόχος, ή λεία για οποιονδήποτε.

19 σχόλια:

  1. Καλά μην χολοσκάτε κιόλας περιμένται τις επόμενες ευρωεκλογές εσείς και αμα δεν ξαναμπήτε στο ευρωκοινοβούλιο που βρίζατε αρχίστε μετά να "στολίζεται" τον κόσμο που δεν σας ψήφισε...
    Αλήθεια,επειδή το έχω σαν απορία,άμα βγαίνατε ευρωβουλευτής δεν θα έπρεπε αναγκαστικά να μετακομίσετε στις Βρυξέλλες για να παρίσταστε στις συνεδριάσεις του ευρωκοινοβουλίου;Αλλά φαντάζομαι πως μπορεί σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο να μην ήσασταν μαζί μας με την φυσική σας παρουσία θα ήσασταν όμως με το πνεύμα σας...
    *Πιόνι του συστήματος επιπέδου λίγο κατώτερου απ'αυτό του Τράγκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλα ρε μεγάλε τι σου δίνουν και παίρνεις?Κόψε τα ληγμένα.Καζάκη είμαστε μαζί σου δάσκαλε

      Διαγραφή
    2. Επίπεδο αντίληψης λιγο κατώτερο από αυτό της αμοιβάδας. Περαστικά.

      Διαγραφή
    3. Μάθε πρώτα λίγη ορθογραφία...
      Τίποτε άλλο για αρχή...Μόνο ορθογραφία...
      Καλά οι εργοδότες σου που σου έδωσαν 400 ευρώ και ένα πληκτρολόγιο για να ΄΄τρολλάρεις΄΄ δεν φρόντισαν τουλάχιστον να σου πουν ότι δεν υπάρχει Ελληνική λέξη : ΄΄ περιμένται΄΄ ? Τι λέξη είναι αυτή ? Ακου...΄΄ περιμένται΄΄ ...Αρχαία Βασκικά ?
      Ψυχανεμίζομαι ότι θέλεις να γράψεις και να εννοήσεις : ΄΄ περιμένετε΄΄ ...
      Μάθε πρώτα Ελληνικά ...καημένεεεεεεεεεεεεεεεεε

      Διαγραφή
    4. Ο Καζακης δεν εβρισε ποτε τον κοσμο που δεν τον ψηφισε...Και σε προκαλω να βρεις εστω κι ενα σημειο περι αυτου...Δευτερον εσυ που το παιζεις υπερεπαναστατης,να μας πεις τι ψηφισες...Γιατι εγω δεν ξερω κομμα που δεν πηρε μερος στις ευροεκλογες.Για μας οι ευροεκλογες ηταν ευκαιρια για σφυγμομετρηση των δυναμεων μας που θα μας εδινε ωθηση για το εσωτερικο,δεν ηταν αυτοσκοπος το ευρωκοινοβουλειο...Επισης υπαρχουν γραπτα που το μαρτυρουν
      ΥΓ:Μαθε ορθογραφια κοροιδο,δεν το βγαλες το δημοτικο;;;

      Διαγραφή
    5. Θα στελναμε εσας κυριε, κατι επι του θεματος ισως;

      Διαγραφή
  2. Δυστυχώς θα συμφωνήσω με το πρώτο σχόλιο πιο πάνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ό, τι θα ακουγα οτι δεν έχουμε αρκετή αστυνομία ομολογώ δε το περιμενα. Τα χεις χάσει αγαπητε κυριε Καζάκη; Απ'όλη την "αναπτυξη" και τον "εκσυγχρονισμό" που ακουμε εδω και 20 χρόνια ένα πράγμα έχει αληθινά εκσυχρονιστεί και αναπτυχθει σαυτη τη χώρα: η αστυνομία και η καταστολή. Ή μήπως υπήρχε ποτέ "ασφάλεια του πολίτη";
    Ασε τα φετιχ που εχεις με τα "εθνόσημα" και τους κουμπουροφόρους που "προστατεύουν τον πολίτη". Ουτε κουφή ούτε τυφλή μένει ποτέ η αστυνομία, εκτός απ'όταν είναι να βαρέσει κόσμο. Εκεί βαράει στα τυφλά.
    Αστοχο άρθρο εντελώς.

    Αντώνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να προσέξεις τι ακούς. Πολύ περισσότερο τι διαβάζεις. Αν αυτό που κατάλαβες από το κείμενο είναι αυτό που λες, τότε πρέπει να ψάξεις το θέμα με την αντίληψή σου. Ληψή, πολύ ληψή. Και τέλος πάντων, ωραία αντίληψη έχεις για τα πράγματα. Αφού η αστυνομία έχει μετατραπεί από τους κυβερνώντες σε σώμα πραιτοριανών, γιατί εμείς να ασχολούμαστε μαζί του; Ωραία λογική! Ας αφήσουμε λοιπόν την εξουσία να κάνει ότι γουστάρει χωρίς ούτε καν να αμφισβητούμε το δικαίωμά της να το κάνει. Εμένα η άποψή σου μου ακούγεται για κραυγαλέα απολογητική υπέρ του καθεστώτος. Τώρα αν εσένα σου φαίνεται επαναστατική, τότε λυπάμαι αλλά στερείσαι στοιχειώδους αντίληψης.

      Διαγραφή
    2. Εντάξει έχω λειψή αντίληψη αλλά πες μου κάτι: Λες "η αστυνομία έχει μετατραπεί από τους κυβερνώντες σε σώμα πραιτοριανών". Μάλιστα, πότε ακριβώς δεν ήταν "σωμα πραιτοριανών" η ελληνική αστυνομία; Πότε ακριβώς και πώς "τιμούσε το εθνόσημο"; Και να το δούμε κι αλλιώς: ποια εξουσία και ποιοι κυβερνώντες θα αφηναν ποτέ το κατασταλτικό τους βραχίονα "κουφό" και "τυφλό";
      Είναι λάθος ο τρόπος που προσπαθείς να προσεταιριστείς τους δεξιούς: ακριτα, παπαγαλίζοντας όλες τους τις ιδεοληψίες, το φετιχισμό τους με το κρατος και τα σώματα ασφαλείας, τον ψευτοπατριωτισμο τους, τη νοοτροπία του νοικοκυραίου. Σε διακατέχει ένας ρομαντισμός του στυλ "εφόσον καποιος ανήκει στο λαό, απ' ό, τι κι αν πιστευει δε χρειαζεται να παραιτηθεί ούτε πόντο, είναι ήδη έτοιμος για δράση". Κανέναν δε συγκινούν αταβιστικές φράσεις του στυλ "τα πατρωα" παρα μόνο αυτούς που πρωτοι αυριο θα καλωσορίσουν τα τανκς στους δρόμους.
      Αντώνης

      Διαγραφή
    3. Ενδιαφέρουσα η άποψή σου. Ότι δεν ξέρεις, δεν υπάρχει. Κι ότι είναι στη διάθεση της άρχουσας τάξης, οφείλουμε να το αφήσουμε εκεί που είναι, δηλαδή στη διάθεση της άρχουσας τάξης. Ακόμη κι αν είναι έτσι, δηλαδή, ακόμη κι αν η αστυνομία λειτουργεί ως "σώμα πραιτοριανών" πάντα, εμείς θα πρέπει να το επιτρέψουμε; Θα πρέπει να το αποδεχτούμε; Από που κι ως που; Επειδή μας το λέει η άρχουσα τάξη και η εξουσία της; Οι απόψεις σου δεν είναι παρά το alter ego, δηλαδή η άλλη όψη της επίσημης πολιτικής. Απλά ασκείσαι σε απολογητική. Σου λέει η άρχουσα τάξη και η εξουσία της, μην ασχολείσαι με την αστυνομία γιατί είναι δικό μου αποκλειστικά οικόπεδο κι εσύ αμέσως συμμορφώνεσαι. Απλά ντύνεις με δήθεν επαναστατικές φράσεις την απολογητική και την συνθηκολόγηση σου με την εξουσία. Ποτέ και κανένα μαζικό κίνημα, ιδιαίτερα εκείνα με επαναστατικά χαρακτηριστικά, δεν αποδέχτηκαν ότι υπήρχαν τομείς ή βραχίωνες της δημόσιας ζωής και τους κράτους, που ανήκαν εκ προοιμίου και αποκλειστικά στην άρχουσα τάξη και την εξουσία της. Πάντα δούλευαν στο να "διαβρώσουν" τα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις, να τα ανοίξουν στο λαό και στα κοινωνικά κινήματα.
      Όσο για τα "πατρώα", απλά σε διακατέχει πλήρης άγνοια και το μόνο που κάνεις είναι να παπαγαλίζεις την ιδεολογία του κεφαλαίου. Μόνο το κεφάλαιο και μάλιστα το χρηματιστικό είναι εκείνο που δεν αναγνωρίζει πατρίδα. Οι λαοί έχουν πατρίδα, ή διαφορετικά δεν μπορούν να συγκροτηθούν καν σε κοινωνικό υποκείμενο. Το κεφάλαιο αντιμετωπίζει τον άνθρωπο με όρους ζωολογίας, ως ένα χρήσιμο είδος προς εκμετάλλευση γι' αυτό και δεν του αναγνωρίζει το δικαίωμα στη διαφορετικότητα, στην ιστορία, στην πατρίδα. Και κάτι άλλο. Ο άνθρωπος ως ιστορικό φαινόμενο, απέκτησε παρελθόν και μέλλον, απέκτησε κοινωνίαν και κοινωνική συνείδηση, μόνο όταν μπόρεσε να εγκατασταθεί και να ξεφύγει από τη νομαδική τροφοσυλλεκτική του κατάσταση. Οι διεθνείς αγορές σήμερα και το μεγάλο κεφάλαιο θέλει να τον επαναφέρει στη ζωώδη του κατάσταση. Να τον μετατρέψει σε νομάδα τροφοσυλλέκτη κι έτσι να χάσει κάθε λόγο και τρόπο να αγωνίζεται εναντίον του.
      Πάντως, να το προσέξεις. Παπαγαλίζεις τις απολογητικές θεωρίες του κεφαλαίου και της εξουσίας, ενώ νομίζεις ότι είσαι και πολύ επαναστάτης. Κατά τ' άλλα άμα ανοίξεις το μυαλό και τα μάτια σου, ίσως να σου κανει καλό.

      Διαγραφή
    4. Αυτούς που θεωρείς νομάδες, τροφοσυλλέκτες άρα ζώα εγώ τους θεωρώ ανθρώπους με καρδιά με μεγάλο εύρος συναισθημάτων και εναρμονισμένους με την ζωντανή φύση και αυτούς που θεωρείς ανθρώπους ως ιστορικό φαινόμενο εγώ τους θεωρώ αγνοώντες μορφωμένους οι οποίοι αγνοούν την ίδια τους την άγνοια, φυλακισμένοι στα διανοητικά κατασκευάσματα και μνήμες τους παρελθόντος και τυφλωμένοι απ΄αυτά χωρίς καμμιά ευαισθησία για την άμεση παροντική πραγματικότητα γύρω τους.
      Εσύ ως άτομο σεβάσου το διαφορετικό, μην ξεχνάς ότι προβάλλεις στους άλλους, είτε το θεωρείς καλό είτε κακό ή οτιδήποτε, το έχεις και εσύ μέσα σου.
      Έχουμε την συνήθεια αιώνων να εστιαζόμαστε στους άλλους και έξω από εμάς, για να ισορροπήσουμε χρειάζεται να γνωριζόμαστε και με τον εαυτό μας.
      Θα μπορούσες, αν το δόγμα σου δεν σε εμπόδιζε, να κάνεις και έρευνες όσον αφορά ποιοί πραγματικά είναι αυτοί που ζούν ως νομάδες; και όχι τόσο από τα βιβλία των αγνοούντων μορφωμένων αλλά όσον το δυνατόν πιό άμεσα.
      Η πραγματική κοινωνία είναι βίωμα στο παρόν, δεν είναι σκέτες μνήμες στο μυαλό, ούτε σκέτες συνήθειες.

      Ηλίας Α. Λυμπέρης

      Διαγραφή
  4. Επειδή δεν εχεις το ΄΄κουράγιο΄΄ και το ΄΄σθένος΄΄ να γραψεις το όνομα σου και δηλώνεις <> Θα μπορούσε να είσαι ο Κυρ-Παντελής.
    Και καλά να είσαι ο Κυρ-Παντελής τότε..............
    Γιατί τώρα δεν σου έχουν αφήσει ούτε το κύριος ούτε το Παντελής.


    Έντιμε άνθρωπε, κυρ-Παντελή,
    έχεις κατάστημα κάπου στη γη.
    Πουλάς εμπόρευμα, βγάζεις λεφτά
    πολλά λεφτά, πολλά λεφτά.

    Τις Κυριακές πρωί στην εκκλησιά
    σταυροκοπιέσαι στην Παναγιά.

    Έντιμε άνθρωπε, κυρ-Παντελή,
    έχεις και σύζυγο, κόρη, παιδί,
    μοντέρνα έπιπλα, έγχρωμη TV,
    τρως τροφή πνευματική.

    Μακριά από κόμματα μην βρεις μπελά,
    "Πατρίς, θρησκεία και φαμελιά".

    Έντιμε άνθρωπε, κυρ-Παντελή,
    τι κι αν πεθαίνουνε πάνω στη γη
    χιλιάδες άνθρωποι χωρίς ψωμί,
    μαύροι, λευκοί ή κίτρινοι;

    Ο γιος σου μοναχά να ’ναι καλά
    ν’ αφήσεις τ’ όνομα και τον παρά.

    Έντιμε άνθρωπε, κυρ-Παντελή,
    σκεύρωσες, σάπισες στο μαγαζί.
    Τη νιότη ξόδεψες και την ορμή
    για τη δραχμή, για το πετσί.

    Δίπλα σου τ’ όνειρο, η ζωή και το φως
    μα εσύ στο κουφάρι σου κλεισμένος εντός.

    Ξέρεις πως δώσανε, κυρ-Παντελή,
    άλλοι τα νιάτα τους και τη ζωή
    να γίνει τ’ όνειρο φέτα ψωμί
    να φας κι εσύ, κυρ-Παντελή;

    Κι εσύ τι έδωσες, κυρ-Παντελή;
    Πες μας τι έκανες σ’ αυτή τη γη.
    Πες μας τι άφησες κληρονομιά
    που να εμπνέει τη νέα γενιά.

    Έντιμε άνθρωπε, κυρ-Παντελή,
    έντρομε, άβουλε, συ φασουλή,
    βρώμισες τ’ όνειρο και την ψυχή,
    άδειο πετσί χωρίς πνοή.

    Έντιμοι άνθρωποι, νέα γενιά,
    θάψτε τους έντιμους μες στα σπαρτά
    κι αυτούς που φτιάξανε τον Παντελή
    σκουλήκι άχρηστο σ’ αυτή τη γη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εσύ "κύριε",που δεν είσαι "πιόνι του συστήματος",ποια "γλαύκα κομίζεις",πώς δεν απαντάς με επιχειρήματα,για να μας πείσεις με τη "σοφία"σου;Αφού ακόμα δεν κατάλαβες ότι το κόμμα που υποστηρίζεις είναι το πιο προδοτικό πιόνι του συστήματος...τι να πω...Τη δική σου αχρειότητα και αμετανοησία-ανοησία τη χρεώνεις σ'αυτούς που τολμάνε να λένε τα πράγματα με το όνομά τους και τόσο καιρό ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΑ.Αν για σένα οι όποιες εκλογές ήταν η "λύση",το σύστημα που επικαλείσαι θα τις καταργούσε.Δυστυχώς για σένα δεν είσαι μόνο πολιτικά δογματικός και "τυφλός",αλλά και αχρείος.Αυτό το άρθρο απευθύνεται σε αυτούς που νοιάζονται για την πατρίδα,που αγωνιούν και νοιάζονται να την απελευθερώσουν,για να έχουν γνώση,και να πράξουν ανάλογα...Εσύ τι δουλειά έχεις σε μια τέτοια σελίδα αφού δε σέβεσαι καν τη "διαφορετική άποψη";Μήπως κιόλας θεωρείς ότι είσαι και "δημοκράτης";Θα μου πεις όταν δεν έχει κάποιος αυτοσεβασμό,πώς να σεβαστεί τους άλλους -και μάλιστα την πατρίδα και το κοινό καλό;Το κακό είναι ότι άλλη μια φορά θα επιβεβαιωθεί ο κ.Καζάκης...κι αυτή τη φορά όλοι θα το νιώσουμε-και τότε να δούμε τι άλλο μπορεί να μας σώσει από ένα λαικό μέτωπο,που το Ε.Πα.Μ πασχίζει να συντελέσει στη διαμόρφωσή του!Ντροπή,ντροπή...τόση εμπάθεια και χολή,γιατί άραγε;Μήπως γιατί κατά βάθος ξέρεις ότι το δίκαιο κι η αλήθεια μόνο από το Ε.Πα.Μ εκφράζονται,κι αν ήταν συστημικό θα το έδειχναν κάθε μέρα προεκλογικά τα κανάλια,όπως το Ποτάμι της ντροπής και τα άλλα παλαιοκομματικά-δοτά παραμάγαζα της εξουσίας;Λυπάμαι πολύ γιατί αυτές οι φασίζουσες νοοτροπίες μας οδήγησαν σε αυτό το χάλι κι είναι ο πιο μεγάλος εχθρός μας αυτή η αναξιοπρέπεια κι η μικρότητα...Μόνο αυτούς τους τύπους φοβάμαι,αν και ξέρω πως θα κλάψουν πικρά κάποια μέρα που θα νιώσουν ότι ήσαν ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ...Έλλη Διαμαντοπούλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν νομίζω ότι είναι και μεγάλο πρόβλημα. Ούτως ή άλλως οι τηλεπικοινωνίες κατασκοπεύονται κατά κόρον από οποιονδήποτε μπορείς να φανταστείς και όχι μόνο από τους συνήθεις υπόπτους. Αλισβερίσι γίνεται και αγοροπωλησίες πληροφοριών.
    Η χώρα είναι ανοχύρωτη εδώ και χρόνια κ.Καζάκη, από τη στιγμή που ξένες μυστικές υπηρεσίες αλωνίζουν... ρώτησε για παράδειγμα τον κ.Κώστα Καραμανλή και τα wikileaks να σου πουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ένα καλό άρθρο για το παρελθόν και μέλλον του διαστημικού προγράμματος στην Ελλάδα και Τουρκία εδώ: http://e-amyna.com/2014/07/28/space/


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν γνωριζω σε πια χωρα μια ιδιωτικη εταιρεια μπορει να κλεινει τον διακοπτη των επικοινωνιων των σωματων ασφαλειας.
    Αν γινεται αυτο, ειναι τεραστιο λαθος το εργο απο την αρχη.
    Επισης, με τον τροπο που λειτουργει το τετρα, ναι εχεις καθαρο ηχο οπου και να εισαι, αλλα καποιος που μπορει να βρισκεται και σε αλλη ηπειρο, γνωριζει ακριβως τις λενε ολοι, ποτε το λενε, που βρισκονται οι ιδιαι και τα οχηματα τους πρωθυπουργων, υπουργων, συνοδειες γενικοτερα.
    Το αναλογικο εχει τα προβληματα του, που λυνονται ευκολα αν υπαρχει βουληση και ειναι παρα πολυ δυσκολο να ελεγχθει απο τριτους. Το ψηφιακο... το ειδαμε.
    Εχουμε λοιπον πολλα θεματα. Αυτοδυναμια, Ασφαλεια, Οργανωση και αποτελεσματικοτητα.
    Εγω τετρα και δη μοτορολα δεν θα εβαζα ποτε γιατι το ειχα δει το αποτελεσμα απο το 1992 με τις πρωτες αδειες της κινητης τηλεφωνιας και γνωριζα την αποψη της εταιρειας. Η κυβερνηση ομως δεν ειχε ιδεα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα ακριβώς αυτό είναι το όλο ζήτημα. Τουλάχιστον αυτό ήθελα να επισημάνω με το σημείωμα. Το ότι συνέβη, συνέβη και μάλιστα η όλη ιστορία συνεχίζεται λες και δεν συμβαίνει απολύτως τίποτε.

      Διαγραφή
  9. χα χα απολυτα δικιο ο κ καζακης. εδω και μερες ολοι οι ραδιοερασιτεχνες της χωρας ακουνε τα διαβιβαστικα της ελας σε κινεζικους ασυρματους των 15 ευρω. πολυ γελιο. μπουρδελο χωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή