Σάββατο 24 Μαΐου 2014

«Σε αυτές τις εκλογές αριστεροί και δεξιοί πρέπει να ενωθούν σε κοινό στόχο: Να σώσουν την πατρίδα!»


Ο Σάμιουελ Τζόνσον έλεγε τον 18ο αιώνα ότι "ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των παλιανθρώπων". Στην Ελλάδα σήμερα βιώνουμε με τον πιο τραγικό τρόπο το γεγονός ότι τελευταίο καταφύγιο των παλιανθρώπων δεν είναι ο πατριωτισμός, αλλά ο κομματικός πατριωτισμός. Η ίδια η έννοια της πατρίδας έχει εξαφανιστεί. Δεν υπάρχει. 

Οι περισσότεροι σκέφτονται με όρους κόμματος. Δηλαδή σε ποιο κόμμα είναι ταγμένοι, πολλές φορές από γεννησιμού τους. Κι αν αποφασίσουν να μετακινηθούν πολιτικά, πάλι με όρους κομματικής συγγένειας  το κάνουν κι όχι με όρους πατρίδας. Μετακινούνται για να τιμωρήσουν, όχι για να υποστηρίξουν τι είναι καλό για το κοινωνικό σύνολο και την πατρίδα. 

Ψήφος πάνω από κομματικά συμφέροντα

Ο Βυζάντιος ήδη από τα μέσα του 19ου αιώνα έγραφε ότι η ιδιαίτερη εξάρτηση του Έλληνα από τα κόμματα και μάλιστα από εκείνα που νέμονται την εξουσία, είναι το ανεξίτηλο απομεινάρι του ραγιά μέσα του. Δεν έχει άδικο. Ποιος αλήθεια νοιάζεται για το τι συμβαίνει στην χώρα, την πατρίδα; Λίγοι. Οι περισσότεροι ψάχνουν καταφύγιο για την πάρτη τους υπό το σκήπτρο εκείνου που νιώθουν πιο ασφαλείς και πιο κοντά στη νομή της εξουσίας.

Θα νόμιζε κανείς ότι μετά από μια ολόκληρη μεταπολίτευση όπου το ένα κόμμα της σημερινής συγκυβέρνησης διαδεχόταν το άλλο για να αποδειχθούν και οι δυο συναιτέροι το ίδιο ένοχοι και καταστροφικοί, οι περισσότεροι Έλληνες θα είχαν απελευθερωθεί από το κουσούρι του κομματισμού. Θα σκέφτονταν ελεύθερα. 

Τον βαμμένο αριστερό και τον βαμμένο δεξιό τους καταλαβαίνει κανείς. Δεν σκέφτονται σαν Έλληνες, αλλά σαν αντίπαλα είδη του ζωικού βασιλείου. Δεν ξέρουν τι σημαίνει λαός, ούτε ενεργός πολίτης που δεν επιτρέπει να γίνεται υποχείριο κανενός. Δεν ξέρουν τι σημαίνει πατρίδα, ούτε οικογένεια.  Πρόκειται για έναν κομματικό όχλο, που εύκολα χειραγωγείται από τους εκάστοτε παλιανθρώπους που νέμονται την εξουσία.

Πόσο δύσκολο είναι να χειραφετηθούμε από την κατάσταση του όχλου; Πόσο δύσκολο να αποφασίσουμε ότι πέρα και πάνω απ' όλα μας νοιάζει η πατρίδα και η οικογένεια; Πόσο δύσκολο είναι να αντιληφθούμε ότι κανένας από τους κομματάρχες και τους επαγγελματίες πολιτευτές της αριστεράς και της δεξιάς δεν πρόκειται να μας σώσει, αν εμείς οι ίδιοι δεν κερδίσουμε  την σωτηρία μας;

Διεκδικούμε την ελευθερία, λέμε όχι στον ραγιαδισμό!

Μας στέρησαν το δικαίωμα να υπάρχουμε σαν κυρίαρχος και ανεξάρτητος λαός. Μας στέρησαν το δικαίωμα να μας ανήκει ο τόπος μας, τα πατρώα μας, η πατρίδα μας. Μας στέρησαν το δικαίωμα να ζούμε εμείς και  η οικογένειά μας με αξιοπρέπεια. 

Μας επέβαλλαν ένα αδίστακτο καθεστώς όπου ο άνθρωπος υποβιβάζεται σε υποζύγιο και ζει υπό προθεσμία. Μας επέβαλλαν να βλέπουμε τους δικούς μας να χάνονται ελλείψει φροντίδας και τα παιδιά μας να φεύγουν για πάντα ρίχνοντας μαύρη πέτρα πίσω τους.

Μας μαθαίνουν ότι η γενοκτονία ενός λαού ισοδυναμεί με την σωτηρία του κι ότι μπορούμε να ζήσουμε στον τόπο μας όχι σαν νοικοκύρηδες, αλλά σαν κούληδες και υποταχτικοί μιας εντελώς απόμακρης και ξένης εξουσίας που εκπορεύεται από τις Βρυξέλλες, το Βερολίνο, την Ουάσινγκτον.  Είναι νομοτέλεια, μας λένε, όπως κάποτε κάποιοι άλλοι έλεγαν στους προγόνους μας ότι είναι γραφτό να μείνουν ραγιάδες.

Γι' αυτό κι όποιος τρέμει να διεκδικήσει την ελευθερία του, το δικαίωμα να είναι νοικοκύρης στον τόπο του, ας ψηφίσει με γνώμονα πόσο βαμμένος δεξιός, ή αριστερός είναι.  Ας βολευτεί με το λιγότερο κακό, νομίζοντας ότι έτσι τιμωρεί κάποιον άλλο κι όχι τον εαυτό του. 

Όποιος όμως μετρά την ευθύνη του απέναντι στους δικούς του και στην πατρίδα του, πάνω και πέρα από κάθε άλλο πιστεύω, τότε θα ψηφίσει με το νου και την καρδιά του. Θα ψηφίσει για μια ανεξάρτητη, κυρίαρχη και ευημερούσα Ελλάδα μακρυά από την χούντα της ευρωζώνης που στήθηκε για τραπεζίτες και εξαγορασμένους πολιτικούς κάθε λογής. Δηλαδή, θα ψηφίσει ΕΠΑΜ.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, 23/5/2014

14 σχόλια:

  1. Σήμερα το απόγευμα ταξίδευα αεροπορικώς Κρήτη-Θεσ/νίκη.
    Ο καιρός τέλειος. Ορατότητα άπειρη.
    Σε όλο το Αιγαίο δεν φαινόταν ούτε ένα άσπρο κυματάκι .
    Κυκλάδες, Αττική, Εύβοια (απίστευτη), Σποράδες, Χαλκιδική.
    Και εκείνος ο μακρόστενος βράχος, βλέπω τώρα στον χάρτη,
    είναι η Μακρόνησος.
    Φοβάμαι Δημήτρη ότι θα επιβεβαιωθεί ένας φίλος
    που είπε: είχαμε μια πανέμορφη χώρα.
    Βαγγέλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όσο υπάρχει έστω κι ένας από εμάς, να ξέρεις ότι δεν πρόκειται να επαληθευθεί η προφητεία...

      Διαγραφή
  2. Απόσπασμα από τα «Απομνημονεύματά» του Ιωάννη Μακρυγιάννη

    Η απελευθέρωση της πατρίδας είναι έργο του συνόλου και όχι ατομική υπόθεση.
    «Είμαστε στο εμείς» και όχι στο «εγώ»

    Η φράση του Μακρυγιάννη «είμαστε στο εμείς και όχι στο εγώ» είναι πρωταρχικής σημασίας μέσα στο κείμενο. Αυτό που προσπαθεί να επιτύχει ο συγγραφέας είναι να κάνει τους `Ελληνες να συνειδητοποιήσουν ότι ο αγώνας για την πατρίδα, είτε είναι σε καιρό πολέμου είτε σε καιρό ειρήνης, είναι ένας αγώνας κοινός και συλλογικός.
    `Ολοι μαζί ενωμένοι πρέπει να αγωνιστούν για το καλό και την ευημερία της πατρίδας τους.
    Το «εγώ» παύει να υπάρχει, ενώ αυτό που έχει σημασία είναι το «εμείς», η γνήσια και ισότιμη συνεργασία μεταξύ των ανθρώπων.

    Απαραίτητη προϋπόθεση για να επιβιώσει και να μεγαλουργήσει μια χώρα είναι, σύμφωνα με το Μακρυγιάννη, οι πολίτες της να μάθουν γράμματα.

    Ο ίδιος έγραψε μόνο την αλήθεια για να δουν οι `Ελληνες ότι πρέπει να αγωνίζονται για υψηλά ιδανικά, όπως είναι η πατρίδα, η θρησκεία και η κοινωνία. `Ετσι, οι επερχόμενες γενιές θα δουν το έργο και τις θυσίες των προγόνων τους, θα παραδειγματιστούν από τους αγώνες τους για ελευθερία και θα θελήσουν να τους μιμηθούν.

    Τα είπε ο κ.Καζάκης όλα στην παραπάνω ανάρτησή του, απλά να προσθέσω ότι και ο πατριώτης Μακρυγιάννης το ίδιο έλεγε όταν φώναζε ότι πρέπει οι Ελληνες να "μάθουν γράμματα¨για να μπορούν να σκέφτονται και όπως γράφει ο κ.Καζακης "να μην πρόκειται για έναν κομματικό όχλο, που εύκολα χειραγωγείται από τους εκάστοτε παλιανθρώπους που νέμονται την εξουσία."

    Καλό αγώνα σε όλους μας και ειδικά στους μπροστάρηδες.... κ.Καζακη

    ΘΩΜΑΣ Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ σωστά. Καλή επιτυχία στις ευρωεκλογές, εύχομαι το επαμ να πάρει ένα ικανό ποσοστό, που θα συσπειρώσει τους Έλληνες για την ανατροπή του καθεστώτος. Φοβάμαι όμως, ότι η κοινοβουλευτική Αριστερά, με τον αιώνιο σεχταρισμό της, τις επικίνδυνες ιδεοληψίες της και την τυχοδιωκτική της τακτική, θα βάλει φρένο σε οποιαδήποτε προσπάθεια ουσιαστικής αλλαγής. Μακάρι τα γεγονότα να με διαψεύσουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλή επιτυχία τη Κυριακή.
    Θα φτιάξουν τα πράγματα για όλους μας, στο χέρι μας είναι.

    Γιώργος Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγχαρητήρια κ. Καζάκη για το άρθρο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κ. Καζάκη διαβάζω εδώ και πολύ καιρό τα άρθρα σας, έχω παρακολουθήσει συνεντεύξεις σας και ραδιοφωνικές εκπομπές σας. Θα τοποθετούσα τον εαυτό μου ως συνοδοιπόρο στις αντιλήψεις σας για την αντιμετώπιση της σημερινής κατάστασης. Θα ήθελα να σας ρωτήσω τι σας κάνει να πιστεύετε ότι μπορεί ο νεοέλληνας ραγιάς να απαλλαγεί από αυτό τον χαρακτηρισμό; Η πείνα; Η εξαθλίωση; Η νοσταλγία των παιδιών του που αναζήτησαν μια καλύτερη ζωή στο εξωτερικό; Η απώλεια της πατρίδας του - ως έννοια έθνους, αλλά και γεωγραφικού προσδιορισμού -; Μπορεί η σημερινή κατάσταση να τον έχει πείσει ότι τώρα ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε την εύρυθμη λειτουργεία των δημοκρατικών θεσμών; Αν θέλετε τη γνώμη μου δε θα το κάνει. Και δε θα το κάνει γιατί μάλλον ο βολεμένος ραγιάς χρειάζεται 400 χρόνια για να ξεβολευτεί. Οι ιδέες σας και ο λόγος σας εμπνέει ελπίδα και αισιοδοξία, αλλά η ιστορία μας διδάσκει ότι μάλλον θα αποτελέσουν τα λόγια σας ψυχοθεραπεία για να κοιμηθούμε πιο ήρεμοι. Εγώ θα είμαι μαζί σας, θα σας στηρίξω στις προσεχεις ευρωεκλογές. Ελπίζω να αποτελέσετε ετερότητα στο σαθρό πολιτικό τοπίο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μακάρι να πάει καλά το ΕΠΑΜ στις εκλογές! Πάντως πρέπει να βγουν πολιτικά συμπεράσματα από το ποσοστό των εκλογών. Θα φανεί η απήχηση στον κόσμο αν είναι ανοδική ή καθοδική.
    Πάντως θεωρώ ότι πρέπει να αλλάξει στρατηγική το ΕΠΑΜ. Καλώς ή κακώς έχει επιλέξει να κάνει συμμαχίες μόνο με χώρους που είναι πανομοιότυποι με το ΕΠΑΜ δεν έχει κάνει άνοιγμα με ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΣΧΕΔΙΟ Β, ΑΡΔΗΝ, ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ. Προτιμάει να κρατάει τον πήχη πολύ ψηλά και να επιλέγει την ιδεολογική καθαρότητα. Και εξηγούμε δεν μπορείς να μιλάς για ενότητα του λαού αφηρημένα και να μην μπορείς να συνεργαστείς με κανέναν! Δεν μπορείς να λες ότι τώρα θα αλλάξουν τα πράγματα χωρίς να προυπάρχει ένα μάγμα ανθρώπων και θεσμών που θα διαδεχτεί το σημερινό σύστημα!Να λες ότι οι ηγεσίες των άλλων είναι πουλημένες. Μάλιστα ο Δ. Καζάκης έφτασε στο σημείο να στείλει στο πυρ το εξώτερο υποψήφιους βουλευτές του Σύριζα (Κατρούγκαλο, Χρυσόγονο, Ξυδάκη;) επειδή συμμάχησαν με το Σύριζα!!! Το αστείο είναι πως πριν συνεργαστούν ήταν αξιόλογοι! Όποιος διαφωνεί είναι προδότης; Εάν δεν κάνω λάθος και ο Κασσιμάτης ο οποίος μιλάει για εθνική προδοσία και από τον οποίο αντλούμε τα νομικά επιχειρήματα είναι υπέρ του ευρώ και της πολιτικής διαπραγμάτευσης. Προδότης και αυτός; Μετά άκουσα τη θεωρία της συνεργασίας Σύριζα με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με βάση τη συνεύντευξη Τσίπρα. Αυτές είναι κλασσικές πολιτικές συνεντεύξεις που δεν λένε τίποτα αλλά αποσκοπούν να μαζέψουν ψήφους. Είναι τόσο ισχυρή η ηγεσία του Σύριζα που μπορεί να επιβάλλει μια τέτοια προδοτική στάση; Εδώ δεν μπόρεσαν να επιβάλλουν τη Σουλειμάν Σαμπιχά γιατί ξεσηκώθηκαν κάποια μέλη!! Αλλά ξέχασα όσοι είναι στο Σύριζα όλοι προδότες!!
    Έχω την εντύπωση ότι κατασκευάζεις σενάρια στο μυαλό σου για το ποια θα είναι η επόμενη κίνηση του αντιπάλου και εάν εμφανιστεί κάτι απρόσμενο το θεωρείς προδοσία. Όπως δεν είχες προβλέψει πως ο Παπαδήμος το 2012 θα έκανε εκλογές, έλεγες εκλογές του σύστημα δεν κάνει ποτέ. Και όμως έγιναν! Έτσι και στο παραπάνω ξεχνάς ότι ο Σύριζα δεν έχει ισχυρή ηγεσία. Εκτός από την Αριστερή Πλατφόρμα που θα πέσουν να τον φάνε υπάρχει ο Γλέζος, η Σκοράφα ο Αρβανίτης από το κόκκινο που θα τον σκίσουν με την πρώτη ευκαιρία. Εκτός εάν είναι και αυτοί προδότες. Δεν γίνεται στατιστικά να είναι όλοι αυτοί προδότες γιατί προέρχονται από πολλούς χώρους...
    Τελευταίο σημείο κριτικής. Έχω παρατηρήσει πως τελευταία οι ΕΠΑΜίτες έχουν αρχίσει και μοιάζουν ανθρωπολογικά με τους ΚΝίτες. Επαναλαμβάνουν φράσεις αυτούσιες δικές σου, υποστηρίζουν θέσεις που δεν έχουν το γνωσιολογικό υπόβαθρο να υποστηρίξουν και συνθηματολογούν, είναι φανατισμένοι , έχουν χάσει την επαφή με τον μέσο όρο της κοινωνίας κτλ. (ο μέσος όρος της κοινωνίας φοβάται και δεν διαθέτει την ηθική να ενδιαφερθεί για τον συνάνθρωπό του. Παλεύουμε να του εξηγήσουμε να μην ψηφίσει Χρυσή Αυγή ή Τζήμερο! Εχθές μίλησα σε 10 ανθρώπους και τους είπα ότι ο Σύριζα πρέπει να παρατηθεί από τη βουλή και παραλίγο να με δείρουν γιατί θα τους χάλαγα το καλοκαίρι με εκλογές!)
    Επειδή ο αγώνας θα είναι μακρύς θεωρώ πως πρέπει με κάθε τρόπο το ΕΠΑΜ να μπει στα πράγματα και να βάλει την πινελιά του. Καλύτερη στρατηγική από την διαλεκτική κυβέρνηση Αριστεράς- μαζικό λαικό κίνημα δεν υπάρχει. Και φυσικά αυτοί που λένε αριστερά δεν χωρίζουν τον κόσμο σε δεξιούς και αριστερούς εννοούν προτεραιότητα σε κοινωνιο-κεντρικές πολιτικές .
    Αλλιώς με την ίδια λογική σαν την δική σου θα υποστηρίζω ότι το ΕΠΑΜ παίζει ρόλο διασπαστικό για το λαικό κίνημα . Δυστυχώς ο ελληνικός λαός δεν είναι τόσο έτοιμος για να κερδίσει τη μάχη αμέσως με ένα βήμα. Σε αυτό τουλάχιστον το έχεις παραδεχτεί ότι έχεις πέσει πολύ έξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό είναι όταν κάνει κριτική να αναφέρεσαι σ' αυτά που όντως κάνει και λέει το ΕΠΑΜ. Η βλακεία, το ψέμα και η ψύχωση δεν αποτελούσαν ποτέ επιχείρημα. Μπορεί να αποτελεί βασική συνιστώσα της αριστεράς κάθε είδους, αλλά δεν μας αφορά.

      Διαγραφή
  8. Έχω πολύ καλύτερους λόγους από τους αυτούς για να ψηφίσω ΕΠΑΜ. Ο πιο καλός μου λόγος για να ψηφίσω ΕΠΑΜ είναι ότι ένας ζωντανός άνθρωπος, όποιας εθνικότητας, από όποια οικογένεια και πατρίδα και αν λέει ο μύθος την καταγωγή του, μπορεί στην πραγματικότητα να διαπιστώσει ότι είναι άλλο πράγμα η υγεία του και άλλο η σαχλαμάρα η εκμεταλλευτική της οικονομίας, μπορεί να αμφισβητήσει έμπρακτα και να απεξαρθρώσει την ανοησία της χρήσης της οικονομικής οργάνωσης για το κακό (ιδιωτικές εταιρείες που κλέβουν το δημόσιο, τράπεζες που λεηλατούν ανθρώπους, κκε με μια κοινωνία στρατόπεδο εργασίας), και την προπαγάνδα της επίσης μπορεί να κοπρίσει, για να παραμείνει μέσα στην υγεία του. Γι' αυτό θα ψηφίσω ΕΠΑΜ σήμερα και στις εθνικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΑΛΗΜΕΡΑ Κε ΔΗΜΗΤΡΗ,

    ΜΕΝΩ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΑΓΩΝΑ ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΜ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΜΠΛΟΓΚ.......ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.....ΣΟΥ ΣΤΕΛΝΩ ΤΙ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ...ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.


    Mazeus

    Ρε φίλε πλάκα μας κάνεις? Ο μόνος που είχε μιλήσει για όλο αυτό που έχει γίνει έιναι ο Λεβέντης απο το 1985+ , κάνε μας την χάρη με το κομμούνι τον Καζάκη... Όταν πήγε στο "Κοινωνία για συνεργασία όμως δεν ηθελε να υπογράψει κατά της μασονίας ο "τα ξέρω όλα Καζάκης" οπότε κάνε μας την χάρη, άλλος ένας είναι και αυτός...
    4:57 a.m., Saturday May 24

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρόκειται για ψέμα. Κανενός είδους επαφή δεν υπήρξε ποτέ με το Κοινωνία. Μάλιστα, έμαθα από φίλους που είχαν προσεγγίσει αυτό το μόρφωμα, ότι κάποιος ιερέας - όνομα και μη χωριό - που έχει στήσει αυτό το μόρφωμα με είχε αφορίσει στο πυρ το εξώτερο. Οι επαφές που κάνει το ΕΠΑΜ ή εγώ προσωπικά με οποιοδήποτε άλλο μόρφωμα καταγράφονται δημόσια με ανακοινωθέντα ή δελτία τύπου. Με το Κοινωνία - που μόλις προσφάτως έμαθα ότι υφίσταται, λόγω του αφορισμού μου - δεν είχα ποτέ κανενός είδους επαφή. Ούτε βέβαια το ΕΠΑΜ. Διαφορετικά θα υπήρχαν δημόσια ανακοινωθέντα. Για τα υπόλοιπα δεν αξίζει ούτε να τα σχολιάσω.

      Διαγραφή
  10. ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΚΛΙΚ https://sites.google.com/site/hellenichoteltavern/gallery ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΜΙΛΗΣΕΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΣΑΣ......

    ΜΕ ΤΙΜΗ ΜΑΝΟΣ ΣΑΠΟΥΝΤΖΑΚΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δημήτρη, σ'ευχαριστούμε που θα συνεχίσεις να μας εμπνέεις και να μας δίνεις δύναμη να συνεχίσουμε. Γιατί είσαι μαχητής. Όπως θα έπρεπε να είμαστε όλοι μας σε οτιδήποτε κάνουμε στη ζωή μας. Η ζωή είναι ένας αγώνας και θα συνεχίζεται όσο υπάρχουμε.

    Δεν πιστεύω ότι έχουμε την Ελλάδα/κυβέρνηση που μας αξίζει. Σίγουρα όμως ψηφίζουμε το κόμμα που μας αξίζει. Ας χαίρεται ο καθένας το δικό του και ας κοιμάται πάνω στην επιλογή του.

    ΥΓ: Είχε πει κάποιος φίλος, αλλού, ότι οι Έλληνες είμαστε ένα μάτσο ντουβάρια και μας αξίζει ό,τι έχουμε. Του είχες απαντήσει ότι ντουβάρι είναι αυτός που πιστεύει ότι οι υπόλοιποι είναι ντουβάρια. Αν και δεν πιστεύω ότι αξίζουμε ό,τι έχουμε, δυσκολεύομαι να χαρακτηρίσω το 10% που ψήφισε τους νεοναζί. Αν δεν είναι ντουβάρια, τι είναι; Σκεπτόμενοι δυσαρεστημένοι;

    Καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή