Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Η Ουκρανία υπό διάλυση με εντολή των ΗΠΑ-ΕΕ και όργανο την άνοδο της φασιστικής ακροδεξιάς

Αν θέλετε να μάθετε ποιος ενισχύει με κάθε τρόπο την άνοδο της φασιστικής και ναζιστικής ακροδεξιάς στην Ευρώπη, δεν έχετε παρά να κοιτάξετε το τι συμβαίνει αυτή την στιγμή στην Ουκρανία. Τόσο οι ΗΠΑ, όσο και η Γερμανία με την κάλυψη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χρηματοδότησαν αδρά την επανεμφάνιση στην Ουκρανία της 14ης μεραρχίας Waffen SS που είχε συγκροτηθεί κατά την διάρκεια της εισβολής των Γερμανών ναζί στην Σοβιετική Ένωση από Ουκρανούς ναζί εθνικιστές.

Αυτή η ορδή βαρβάρων που έμεινε στα ιστορικά χρονικά του 2ου παγκοσμίου πολέμου με την ονομασία Ουκρανικά SS, συμμετείχε σε μαζικές εκκαθαρίσεις άμαχου πληθυσμού, σε εκατοντάδες ολοκαυτώματα χωριών σαν το Δίστομο πρώτα και κύρια στην ίδια την Ουκρανία, αλλά και στην Λευκορωσία. Η αγριότητα με την οποία έδρασαν ξεπέρασε σε πολλές περιπτώσεις κι αυτήν των συντρόφων τους εκ Γερμανίας.


Γι’ αυτό άλλωστε και δικαίως καταδικάστηκε η δράση της όχι μόνο από τον κόκκινο στρατό και τους παρτιζάνους που δρούσαν στα μετόπισθεν των χιτλερικών, αλλά και από τους δυτικούς συμμάχους. Όποιος συλλαμβανόταν με διακριτικά αυτής της μονάδας στελνόταν απευθείας σε στρατοδικείο και αντιμετώπιζε το εκτελεστικό απόσπασμα για αποτρόπαια εγκλήματα εναντίον αμάχων.

Η προϊστορία της σημερινής αναμέτρησης

Αυτή η ορδή δεν ήταν η μόνη. Η Ουκρανική Γαλικία με κύρια πόλη το Λβόφ υπήρξε ιστορικά η ανατολική περιοχή του βασιλείου της Γαλικίας, το οποίο έως τον 1ο παγκόσμιο πόλεμο ήταν προσαρτημένο στην Αυστροουγγρική αυτοκρατορία. Η Αυστροουγγαρία είχε προσαρτήσει την Γαλικία κατά την διάρκεια του διαμελισμού του βασιλείου της Πολωνίας κατά τον 18ο αιώνα. Επειδή όμως στην περιοχή της Γαλικίας το καθεστώς εκμετάλλευσης και καταπίεσης υπήρξε σχετικά πιο ήπιο σε σύγκριση με το τσαρικό καθεστώς, πολλοί Πολωνοί μαζί με άλλες εθνικές και θρησκευτικές μειονότητες μετεγκαταστάθηκαν στην περιοχή προκειμένου να γλυτώσουν από τα τσαρικά πογκρόμ που γίνονταν σε τακτική βάση.

Οι οίκος των Αψβούργων της Αυστρίας επέτρεψε αυτήν μετεγκατάσταση στην προσαρτημένη Γαλικία κι έτσι η περιοχή έγινε ένα μεγάλο μίγμα διαφορετικών πληθυσμών από άποψη θρησκευτική, εθνολογική, γλωσσική, κοκ. Οι Πολωνοί εθνικιστές διεκδικούσαν την Γαλικία για λογαριασμός τους. Κι επειδή οι Αυστριακοί θέλησαν να αντισταθμίσουν την δράση τους ενίσχυσαν με κάθε τρόπο τον Ουκρανικό εθνικισμό ως αντίπαλο δέος. Έναν Ουκρανικό εθνικισμό με έντονη Γερμανική αναφορά. Πολύ γρήγορα η Γαλικία έγινε πεδίο αναμέτρησης του Πολωνικού και Ουκρανικού εθνικισμού με πληθυσμό να βιώνει εθνικιστικές εκκαθαρίσεις προκειμένου τα αντίπαλα στρατόπεδα να πετύχουν μια «καθαρότητα» κατά τα δικά τους εθνολογικά πρότυπα.

Στις 23 Ιουνίου 1917 ιδρύεται η Ουκρανία ως μέρος αρχικά της Ρωσικής Δημοκρατίας, όπου λίγους μήνες πριν, τον Φεβρουάριο, ο Ρωσικός λαός είχε ανατρέψει τον τσάρο. Μετά την ανατροπή της προσωρινής κυβέρνησης στην Πετρούπολη από τους μπολσεβίκους στις 7 Νοεμβρίου (25 Οκτωβρίου με το Ιουλιανό ημερολόγιο) του 1917 και το πέρασμα όλης της εξουσίας στα Σοβιέτ, δημοσιεύεται στις15 (2) Νοεμβρίου του ίδιου έτους η Διακήρυξη των δικαιωμάτων των Λαών της Ρωσίας, όπου αναγνωριζόταν «το δικαίωμα των λαών της Ρωσίας στην ελεύθερη αυτοδιάθεσή τους, έως του σημείου της απόσχισης και της δημιουργίας ενός ανεξάρτητου κράτους.» Λίγες ημέρες μετά, δηλαδή στις 20 (7) Νοεμβρίου, η Ουκρανική Κεντρική Ράντα με έδρα το Κίεβο ανακήρυσσε την Ουκρανική Λαϊκή Δημοκρατία.

Η Ουκρανία ιδρύεται σαν ανεξάρτητο κράτος

Στις 22 (9) Ιανουαρίου του 1918 η Ουκρανική Κεντρική Ράντα δημοσιεύει την Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας με βάση την οποία ιδρυόταν η Λαϊκή Δημοκρατία της Ουκρανίας με σοσιαλιστικές αναφορές και προτάγματα, αλλά με ευθέως εχθρική προς τους μπολσεβίκους. Με την συνθήκη του Μπρεστ-Λιτόφσκ, που υπογράφηκε ανάμεσα κυρίως στην Γερμανία και την σοβιετική Ρωσία στις 3 Μαρτίου 1918, η Ουκρανία περνά υπό τον έλεγχο της Γερμανικής αυτοκρατορίας. Για πρώτη φορά και με σκοπό να ενισχυθούν τα πιο ακραία εθνικιστικά στοιχεία στην Ουκρανία, η Γερμανία πιέζει την Αυστρία να παραδώσει την ανατολική Γαλικία στον έλεγχο των Ουκρανών εθνικιστών.

Με την άμεση βοήθεια των Γερμανών και Αυστριακών στις 24-26 Απριλίου 1918, ο Κοζάκος αταμάνος Παύλο Σκοροπάντσκι ανατρέπει την Κεντρική Ράντα και επιβάλει στυγνή δικτατορία. Η κρεμάλα και οι εκτελέσεις μπαίνουν στην ημερήσια διάταξη. Όλα τα παλιά προνόμια της αριστοκρατίας αποκαθίστανται. Παραστρατιωτικές ομάδες συγκροτούνται για να κάψουν τα χωριά που αντιστέκονται και να σκορπίσουν την τρομοκρατία στον πληθυσμό. Με την συνθηκολόγηση της Γερμανίας και της Αυστρίας, το καθεστώς Σκοροπάντσκι ανατρέπεται τον Δεκέμβριο του 1918.

Επανιδρύεται η Λαϊκή Δημοκρατία της Ουκρανίας με νέα Κεντρική Ράντα όπου γρήγορα επικράτησε ο Σίμον Πετλιούρα, ο οποίος βρήκε την ευκαιρία να επιβληθεί με την υποστήριξη των Γάλλων που αποβιβάστηκαν τον Νοέμβριο του 1918 στην Οδησσό για να καταλάβουν το κενό που άφηνε η συνθηκολόγηση των Γερμανών.
Η Ουκρανική Ράντα συμμετέχει στον επεμβατικό πόλεμο 19 χωρών εναντίον της σοβιετικής Ρωσίας, που διευθύνεται από την Αντάντ. Όμως οι απανωτές ήττες και η εντεινόμενη λαϊκής δυσαρέσκεια, οδηγούν την Ράντα – μετά από υπόδειξη της Γαλλίας και της Αγγλίας – να συνάψει συμμαχία με την Πολωνία του δικτάτορα Πιλδούσκι τον Απρίλιο του 1920 προκειμένου να συνεχιστεί ο πόλεμος εναντίον της σοβιετικής Ρωσίας.

Στις 18 Μαρτίου 1921 υπογράφεται η συμφωνία ειρήνης της Ρίγας ανάμεσα στην Πολωνία και την σοβιετική Ρωσία με βάση την οποία η Γαλικία, που είχε περάσει με την συνθήκη του Μπρεστ-Λιτόφσκ στην κυριότητα της Ουκρανίας, προσαρτάται στην πρώτη. Από τότε και μέχρι τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο οι Πολωνοί εφάρμοσαν άγριες εκκαθαριστικές επιχειρήσεις εναντίον του ντόπιου πληθυσμού που αρνήθηκε να θεωρήσει τον εαυτό του Πολωνό, όπως επίσης και εναντίον όποιου αντιτάχθηκε στον διαμελισμό της περιοχής σε λατιφούντια υπέρ των Πολωνών αριστοκρατών.

Η εμφάνιση των ναζί εθνικιστών της Ουκρανίας

Στα 1929 φέρεται να ιδρύεται στην Ουκρανική Γαλικία η Οργάνωση Ουκρανών Εθνικιστών (ΟΟΕ), η οποία απαρτίζεται κυρίως από οπαδούς της ατομικής τρομοκρατίας και της παραστρατιωτικής δράσης. Η ιδεολογία τους κυμαινόταν από μια ακραία εθνικιστική φυλετική αντίληψη για την καθαρότητα του Ουκρανικού αίματος, έως ανοιχτά φασιστικές και ναζιστικές αντιλήψεις. Έως την έναρξη της εισβολής των Γερμανών ναζί εναντίον της ΕΣΣΔ στις 22 Ιουνίου του 1941, η συγκεκριμένη οργάνωση είχε επικεντρωθεί σε πογκρόμ εναντίον των Πολωνών, των Ρώσων, των Εβραίων και γενικά εναντίον οποιουδήποτε δεν είχε «καθαρό» αίμα Ουκρανού, αφενός και αφετέρου, σε ατομικές πράξεις τρομοκρατίας εναντίον του Πολωνικού κατεστημένου.

Στην προετοιμασία της ναζιστικής επίθεσης εναντίον της Πολωνίας, αλλά και κατά την διάρκειά της, η ΟΟΕ βοήθησε ιδιαίτερα με πράξεις δολιοφθοράς και απόπειρες δολοφονίας. Το γεγονός αυτό οικοδόμησε άριστες σχέσεις ανάμεσα στους Ουκρανούς εθνικιστές και τους Γερμανούς ναζί. Μάλιστα οι δεύτεροι για να εξασφαλίσουν την συνεργασία των δεύτερων, τους είχαν υποσχεθεί να παραδώσουν υπό την κυριαρχία τους ολόκληρη την υπό Πολωνική κατοχή Γαλικία. Κάτι όμως που δεν έγινε καθότι μεσολάβησε η συνθήκη Ρίμπεντροφ-Μόλοτοφ τον Σεπτέμβριο του 1939 με βάση την οποία αναγνωριζόταν από την ναζιστική Γερμανία η κυριαρχία της ΕΣΣΔ στην περιοχή της Γαλικίας που είχε προσαρτήσει η Πολωνία από την Ουκρανία το 1921.

Ωστόσο, η συνεργασία της ΟΟΕ δεν διακόπηκε με τους ναζί. Αντίθετα εντάθηκε καθώς χρησιμοποιήθηκε από τους ναζί ως Πέμπτη Φάλαγγα εναντίον των σοβιετικών στο έδαφος της Δυτικής Ουκρανίας. Κι επομένως όπως ήταν φυσικό με την ναζιστική εισβολή στην ΕΣΣΔ, η ΟΟΕ βρήκε την ευκαιρία να ανακηρύξει στις 30 Ιουνίου 1941 το Ουκρανικό Κράτος με έδρα το Λβοφ, πρωτεύουσα της Ουκρανικής Γαλικίας και επικεφαλής τον Στέπαν Μπαντέρα.

Αυτή η Πράξη Διακήρυξης αναφέρει ανάμεσα στα άλλα και τα εξής: «Το νεοσυσταθέν ουκρανικό κράτος θα συνεργαστεί στενά με την Εθνικοσοσιαλιστική Μεγάλη Γερμανία, υπό την ηγεσία του ηγέτη Αδόλφου Χίτλερ που διαμορφώνει μια νέα τάξη πραγμάτων στην Ευρώπη και τον κόσμο και βοηθά τον Ουκρανικό Λαό να απαλλαγεί από την κατοχή της Μόσχας. Ο Ουκρανικός Επαναστατικός Λαϊκός Στρατός, ο οποίος έχει συσταθεί στην ουκρανική γη, θα συνεχίσει να αγωνίζεται μαζί με την Συμμαχικό Γερμανικό Στρατό εναντίον της κατοχής από την Μόσχα για ένα κυρίαρχο και ενωμένο κράτος, όπως και για μια νέα τάξη πραγμάτων σε όλο τον κόσμο.»

Αν και το νέο Ουκρανικό Κράτος ήταν καθαρόαιμα ναζιστικό, οι Γερμανοί ναζί είχαν άλλα σχέδια για την Ουκρανία. Την ήθελαν σιτοβολώνα του Γερμανικού 4ου Ράιχ πλημμυρισμένη από Γερμανούς εποίκους. Κι επομένως δεν αναγνώρισαν το νεοσύστατο κράτος παρά μόνο όταν ήταν πλέον αργά γι’ αυτούς, το 1944 όταν ήταν πλέον σε άτακτη υποχώρηση μπροστά στον κόκκινο στρατό. Παρ’ όλα αυτά η ΟΟΕ λειτούργησε ως το πολιτικό λίκνο των Ουκρανικών SS και βοήθησε τα μέγιστα στην στρατολόγηση από τους Γερμανούς ναζί τακτικών και άτακτων τμημάτων εθελοντών που πολέμησαν στο πλευρό τους και διακρίθηκαν όσοι λίγες μονάδες των SS σε αγριότητες εναντίον των λαών της Ουκρανίας, της Λευκορωσίας, της Πολωνίας, της Τσεχίας, της Σλοβενίας και της Αυστρίας.

Τα υπολείμματα των μονάδων αυτών αφού μετονομάστηκαν σε 1η μεραρχία του Ουκρανικού Εθνικού Στρατού φρόντισαν να παραδοθούν στους αγγλοαμερικανούς στις 10 Μαΐου 1945. Οι Αμερικανοί φυγάδευσαν τόσο τους Ουκρανούς ναζί, αλλά και τους Γερμανούς ναζί αξιωματικούς της μεραρχίας και φρόντισαν να τους απαλλάξουν από τις αμέτρητες κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου και κυρίως εναντίον των αμάχων στις περιοχές που έδρασαν. Με τον τρόπο αυτό ανέστησαν την παλιά ΟΟΕ και την χρησιμοποίησαν ως μέσο στρατολόγησης και εκπαίδευσης προβοκατόρων που συχνά στάλθηκαν για σαμποτάζ και υπονομευτική δράση στην σοβιετική Ουκρανία.

Η Ουκρανία μετά την διάλυση της ΕΣΣΔ

Όταν η ΕΣΣΔ διαλύθηκε και η Ουκρανία πέρασε στα χέρια της πρώην κομματικής ολιγαρχίας που εν μία νυχτί μετατράπηκαν σε «δημοκράτες» και μετέτρεψαν την χώρα σε δικό τους οικόπεδο. Κι όπως έγινε παντού στον πρώην υπαρκτό σοσιαλισμό, οι πρώην κομματικοί συνεργάστηκαν με τους παλιούς αντιφρονούντες πράκτορες της Δύσης προκειμένου να λεηλατήσουν όσο δεν έπαιρνε τις χώρες που κληρονομούσαν ελέω κομματικής απολυταρχίας. Έτσι έγινε και στην Ουκρανία, η οποία το 1993 εισήλθε στην τροχιά του ΔΝΤ για να καταρρεύσει ολοκληρωτικά η κοινωνική συνοχή της χώρας και η οικονομία της να συντριβεί.

Αρχιτέκτονας της καταστροφής ο Βίκτορ Γιουσένκο, πρώτος διοικητής της ανεξάρτητης κατά τα δυτικά πρότυπα νεοσύστατης κεντρικής τράπεζας της Ουκρανίας. Ο Γιούσενκο ως επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας ήταν υπεύθυνος για την απορρύθμιση του εθνικού νομίσματος στο πλαίσιο της «θεραπείας σοκ» που επιβλήθηκε από το ΔΝΤ τον Οκτώβριος 1994. Το αποτέλεσμα; Η τιμή του ψωμιού αυξήθηκε εν μία νυκτί κατά 300%. Η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας εκτοξεύθηκε κατά 600%. Τα μέσα μαζικής μεταφοράς κατά 900%. Το βιοτικό επίπεδο καταρρακώθηκε. Οι μισθοί έως το 1998 υποχώρησαν κατά 75% σε σχέση με το 1991.

Τον Νοέμβριο του 1994, η Παγκόσμια Τράπεζα έστειλε διαπραγματευτές για να εξετάσουν την αναμόρφωση της γεωργίας της Ουκρανίας. Με την απελευθέρωση του εμπορίου (η οποία ήταν μέρος του οικονομικού πακέτου από το ΔΝΤ), τα πλεονάσματα σιτηρών από τις ΗΠΑ και η "επισιτιστική βοήθεια" λειτούργησαν ως ντάμπινγκ στην εγχώρια αγορά, συμβάλλοντας στην αποσταθεροποίηση μιας από τα μεγαλύτερες και πιο παραγωγικές οικονομίες του κόσμου σε σιτάρι, (π.χ. συγκρίσιμη με εκείνη των μεσοδυτικών πολιτειών των ΗΠΑ).

Μέχρι το 1998, η απελευθέρωση της αγοράς των σιτηρών είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση της παραγωγής των σιτηρών κατά 45% σε σχέση με το επίπεδο του 1986-1990. Η κατάρρευση της κτηνοτροφικής παραγωγής, σε πουλερικά και γαλακτοκομικά προϊόντα ήταν ακόμη πιο δραματική.

Η σωρευτική μείωση του ΑΕΠ ως αποτέλεσμα του οικονομικού πακέτου και των «διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων» του ΔΝΤ ήταν πάνω από 60% την περίοδο1992-1995. Πρόκειται για πρόσκαιρες αναγκαίες θυσίες προκειμένου η Ουκρανία να αποκτήσει ένα μέλλον λαμπρό, έλεγαν και ξανάλεγαν τα στελέχη του ΔΝΤ. Ενώ την αποτυχία του «οικονομικού πακέτου» την χρέωναν, που αλλού, στους διεφθαρμένους πολιτικούς ηγέτες της Ουκρανίας.

Το 1999 μετά από αφόρητες πιέσεις της Ουάσινγκτον ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας Γιουσένκο διορίζεται πρωθυπουργός της Ουκρανίας. Μετά το διορισμό του, ο Γιούσενκο έθεσε αμέσως σε κίνηση ένα ευρύτατο πρόγραμμα πτώχευσης των περισσοτέρων βιομηχανικών επιχειρήσεων της χώρας, υπό την αιγίδα του ΔΝΤ. Προσπάθησε επίσης να υπονομεύσει το διμερές εμπόριο πετρελαίου και φυσικού αερίου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας για λογαριασμό του ΔΝΤ, το οποίο είχε απαιτήσει ότι οι εν λόγω συναλλαγές να πραγματοποιούνται σε δολάρια ΗΠΑ και όχι με ανταλλαγή εμπορευμάτων.

Η καταστροφή της βιομηχανικής υποδομής της χώρας και των εμπορευματικών της ανταλλαγών με τον κύριο εμπορικό της εταίρο, την Ρωσία, οδήγησε στην κορύφωση της μαζικής μετανάστευσης του Ουκρανικού πληθυσμού, αλλά και να «διαφημιστεί» η Ουκρανία στην Δύση διαμέσου του πιο φημισμένου εξαγωγικού είδους της, τις Ουκρανέζες που κατά μυριάδες έπεφταν θύματα του εμπορίου λευκής σαρκός.

Ο Γιουσένκο πολύ σύντομα αντιμετώπισε δυσκολίες στο να παραμείνει πρωθυπουργός, μιας και οι πολιτικές γενικού ξεπουλήματος που εφάρμοζε κατ’ επιταγή της Δύσης, η απόλυτη διαφθορά που αντιπροσώπευε στον τρόπο διακυβέρνησης, αλλά και το πλήρες ξεχαρβάλωμα της χώρας που συνοδευόταν συχνά και με προκλήσεις προς την Ρωσία, έκαναν την λαϊκή οργή να διογκώνεται.

Έτσι οι εκλογές του 2004 ήταν κόλαφος γι’ αυτόν και την κλίκα του. Προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία οργανώθηκε εκ μέρους των ΗΠΑ και της ΕΕ η λεγόμενη «πορτοκαλί επανάσταση». Η Μόσχα απάντησε με την άρση των επιδοτήσεων της για τις τιμές του φυσικού αερίου, αλλά η πορτοκαλί κυβέρνηση δεν μπορούσε να στηριχθεί στους δυτικούς συμμάχους της προκειμένου να βοηθήσουν ώστε να πληρώσει τις ανεβασμένες τιμές της αγοράς.

Το γεγονός αυτό μαζί με το ξεπούλημα της χώρας που γενικεύτηκε στοίχισε τελικά τις εκλογές στην πορτοκαλί κυβέρνησης. Τις προεδρικές εκλογές του 2010 τις κέρδισε ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ένας τυπικός πολιτικός του διεφθαρμένου κατεστημένου, ο οποίος προκειμένου να διαχειριστεί την ογκούμενη λαϊκή οργή και την κατάρρευση της χώρας από τις ορέξεις της Δύσης, αναγκάστηκε να στραφεί ανατολικά προς την Ρωσία.

Οι ναζί στην υπηρεσία των ΗΠΑ και της ΕΕ

Στις 21 Νοεμβρίου 2013, η κυβέρνηση παραιτείται από την υπογραφή της συμφωνίας σύνδεσης που είχε προταθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η αντιπολίτευση αντιδρά με διαδηλώσεις στο Κίεβο και στο δυτικό τμήμα της χώρας, οι οποίες παίρνουν γρήγορα μια εξεγερσιακή εμφάνιση. Ζητά έκκληση για πρόωρες προεδρικές και βουλευτικές εκλογές και αρνείται να σχηματίσει κυβέρνηση όταν προσεγγίζεται από τον Πρόεδρο Γιανουκόβιτς όταν ο πρωθυπουργός παραιτείται. Οι εκδηλώσεις αυτές βαφτίστηκαν Euromaidan, πριν Eurorevolution, από Radio Free Europe, το οποίο λειτουργεί από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Από πρώτη ματιά, η κίνηση φαίνεται να είναι μια προσπάθεια για να οργανωθεί μια δεύτερη «Πορτοκαλί Επανάσταση.» Όμως, την 1η Ιανουαρίου 2014, η δύναμη στο δρόμο αλλάζει χέρια. Το ναζιστικό κόμμα «Ελευθερία» διοργανώνει πυρσοφορία στο Κίεβο στη μνήμη του Stepan Bandera, του ναζί εθνικιστή ηγέτη ο οποίος συμμάχησε με τους Ναζί εναντίον των Σοβιετικών. Και τον οποίο ο λατρευτός της Δύσης Γιουσένκο θέλησε παραμονές της πτώσης του να χρίσει εθνικό ήρωα της Ουκρανίας, εισπράττοντας τις αντιδράσεις της μεγαλύτερης μερίδας των συμπατριωτών του, καθώς και πολλών εβραϊκών, πολωνικών και ρωσικών οργανώσεων. Στην πορεία συμμετείχαν πάνω από 15.000 ναζί με σβάστικες και σύμβολα των παλιών Ουκρανικών SS. Από τότε, η πρωτεύουσα έχει καλυφθεί με αντισημιτικά συνθήματα και η τρομοκρατία επικρατεί εναντίον όποιου θεωρείται «παρείσακτος» ή «φιλορώσος» από τους ναζί.

Η οργάνωση αυτή των ναζί έγινε με χρήματα από τις πρεσβείες των ΗΠΑ και της Γερμανίας κύρια, ενώ οργάνωσαν πρώτα την κατάληψη του Λβοφ προκειμένου να εξασφαλίσουν την ελεύθερη δίοδο με την Δύση για προμήθειες χρήματος, όπλων και κάθε λογής εφοδίων. Σήμερα στους δρόμους του Κιέβου αντιπαρατίθενται με την παραπαίουσα κυβέρνηση τα αναβιωμένα Ουκρανικά SS με εκπαίδευση, οπλισμό και χρήματα από Γερμανία, ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι προθέσεις των επιτελείων της «δημοκρατικής» Δύσης δεν είναι πια ένα απλό coup detat. Επιζητούν την ολοκληρωτική διάλυση της Ουκρανίας, το κομμάτιασμά της έτσι ώστε να μην μπορέσει ξανά ο λαός της να διαφύγει του ελέγχου της.

Ήδη στο Κίεβο και αλλού δρουν ένοπλες ομάδες ναζί και ειδικά εκπαιδευμένοι κομμάντος της Δύσης, βετεράνοι από τους «εμφυλίους» της Συρίας και της Λιβύης με σκοπό να μην επιτρέψουν στις δυνάμεις καταστολής της Ουκρανικής κυβέρνησης να πάρουν το πάνω χέρι. Κι έτσι οι δρόμοι βάφονται με αίμα αθώων. Από την άλλη η κυβέρνηση της Ουκρανίας φαίνεται ανίκανη να αντιμετωπίσει μια τέτοια κατάσταση που γρήγορα κλιμακώνεται σε ανοιχτή στρατιωτική επέμβαση με στήριξη έξωθεν.

Οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας έχουν προ πολλού διαλυθεί από την προηγούμενη «πορτοκαλί επανάσταση» και τα «οικονομικά πακέτα» του ΔΝΤ, ώστε να μην είναι σε θέση τώρα να αντισταθούν στην ένοπλη διάλυση της χώρας. Αφήστε που πολλοί πρώην και νυν στρατιωτικοί έχουν ανακαλύψει ότι είναι άκρως επικερδές να πολεμάς από τις γραμμές των σύγχρονων Ουκρανικών SS

Η απειλή στο «μαλακό υπογάστριο» της Ρωσίας

Με όλα αυτά η Ουκρανία τείνει να μετεξελιχθεί σε βασικό διάδρομο επίθεσης εναντίον της Ρωσίας. Η επικράτηση των ναζί στην Ουκρανία θα σημάνει όχι μόνο το τέλος της ίδιας της Ουκρανίας, αλλά και την απαρχή επιχειρήσεων ένοπλης διείσδυσης στην παραμεθόριο της Ρωσίας. Όπως ακριβώς συνηθίζουν να κάνουν οι ΗΠΑ στη Συρία, στο Ιράν και γενικά σε όποια χώρα σκοπεύουν να την τυλίξουν στις φλόγες ενός τεχνητού εμφυλίου. Μ’ αυτή την έννοια σήμερα στην Ουκρανία τόσο οι ναζί, όσο και τα μεγάλα αφεντικά τους σε Ουάσιγκτον, Βερολίνο και Βρυξέλλες πασχίζουν να πάρουν την ρεβάνς για την ήττα της στρατιάς του φον Πάουλους, η οποία τελικά δεν κατόρθωσε να αποκόψει την Ρωσία από τις ενεργειακές πηγές του Καυκάσου.


Πέρα από το γεγονός ότι αυτές οι εξελίξεις μυρίζουν από μακριά γενικευμένο πόλεμο, το ερώτημα είναι το εξής: πόσο απέχει η Ελλάδα από το να γευτεί κι αυτή την συνταγή της Ουκρανίας στο ίδιο το έδαφός της; Σε μια κατάσταση κατάρρευσης κοινωνικής και οικονομικής ανάλογης μ’ αυτήν της Ουκρανίας; Πόσο απέχει;

Δημοσιεύτηκε στο Χωνί, 23/2/2014

29 σχόλια:

 1. Ποια η γνώμη σας κ. Καζακη για την ευρασιατικη ένωση ?

  Εαν σπάσουμε τα δεσμά κατοχής και αποχωρησουμε από ΕΕ και ευρώ, θα μπορούσε να μας προσφέρει ασφάλεια και οικονομικά ωφελη μια ένταξη μας εκει ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είναι κάτι που μπορούμε να εξετάσουμε, αφού πρώτα η Ελλάδα κατακτήσει την εθνική της ανεξαρτησία και μπορεί να αποφασίζει ο κυρίαρχος λαός.

   Διαγραφή
 2. Oι Ουκρανοι ναζιστές δηλώνουν κατά της ΕΕ. Μάλλον θα τους παγιδεψουν οι δυτικοί απαγορευοντας τους αργότερα ...

  Είναι μεγάλη η υποκρισια όμως. Τα Δυτικα ΜΜΕ ουρλιαζουν περι "εθνικισμου", "αντί σημιτισμου" συχνά για κόμματα που δεν έχουν σχέση με ναζισμό αλλα τώρα κάνουν τις πάπιες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Κύριε Καζάκη φτάνει πια με τη καταστροφολογία. Φτάνει με όλους εσάς τους αριστερούς δημαγωγούς που γκρινιάζετε επειδή η πραγματικότητα δεν ειναι τοσο καταστροφική όσο θα θέλατε. Και τι δεν έχετε πει: κατοχή, εθνικός ακρωτηριασμός, υφεση για πάντα. Ιδού όμως τι προβλέψεις κάνει η Κομισιον σύμφωνα με το Εθνος:
  1) Πτωτική θα είναι η εξέλιξη της ανεργίας στην Ελλάδα, η οποία από 26,4% το 2013 θα μειωθεί στο 25,7% το 2014 και στο 24,6% το 2015.
  2) Το δημοσιονομικό έλλειμμα αναμένεται να μειωθεί από 13,1% του ΑΕΠ το 2013, σε 2,1% το 2014 και στο 1% το 2015.
  3) Το δημόσιο χρέος εκτιμάται ότι θα φτάσει στο ανώτατο επίπεδο το 2013 σε 177,3% του ΑΕΠ, ενώ στη συνέχεια θα αρχίσει η σταδιακή αποκλιμάκωση του στο 177% το 2014 και στο 171,1% το 2015.
  4) Ο αποπληθωρισμός -0,9% το 2013 θα συνεχιστεί και το 2014 στο -0,6% ενώ πληθωρισμός +0,2% θα παρατηρηθεί το 2015.
  5) Ο αποπληθωρισμός -0,9% το 2013 θα συνεχιστεί και το 2014 στο -0,6% ενώ πληθωρισμός +0,2% θα παρατηρηθεί το 2015.
  6) θετική εξέλιξη συνιστά η αύξηση των επενδύσεων οι οποίες σε ετήσια μεταβολή από -8,7% το 2013 θα αυξηθούν κατά 5,3% το 2014 και κατά 11,3% το 2015.

  Αργά επώδυνα αλλά σταθερά ανακάμπτει η χώρα. Αυτός είναι και ο λόγος που ο κόσμος δεν βγαίνει στους δρόμους. Γιατι ξέρει ενστικτωδώς οτι ό, τι γίνεται γίνεται προς το καλύτερο. Αν δε το πίστευε, θα αντιδρούσε.
  Θα απαντήσετε επ' αυτού ή θα συνεχίσετε να εθελοτυφλείτε μπροστά σε όλα τα στοιχεία και τις πιο επίσημες προβλέψεις;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πόσες φορές πρόβλεψε ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας η έκθεση της ΕΕ; Ξέρετε ή πετάτε ανοησίες στο βρόντο; Πόσες φορές οι προβλέψεις της έπεσαν μέσα; Ούτε μία. Οι εκθέσεις της ΕΕ προβλέπουν ανάκαμψη της Ελλάδας από τα τέλη του 2010, γιατί δεν επαληθεύτηκαν; Γιατί οι συντάκτες της έκθεσης δεν παραθέτουν, όπως κάνουν όλοι οι σοβαροί οίκοι ανάλυσης και πρόβλεψης, δεν μας δημοσιεύουν την μεθοδολογία τους; Δηλαδή να μας πουν, για όσους από εμάς ξέρουμε από μεθοδολογία προβλέψεων πώς και με ποια υποδείγματα έβγαλαν τέτοιες προβλέψεις; Σε αντίθεση με τις ηλιθιότητες που εμφανίζονται ως "προβλέψεις" των εκθέσεων της ΕΕ από την αρχή της κρίσης, οι δίκες μου αναλύσεις παραμένουν επίκαιρες μέχρι και σήμερα. Προσωπικά θα ήταν για μένα τελείως αναξιοπρεπές να ασχοληθώ στα σοβαρά με μια έκθεση που δεν έχει επαληθευτεί ποτέ για τις "προβλέψεις" της όχι μόνο για την ελληνική οικονομία, αλλά για όλες τις "προβληματικές" οικονομίες της ευρωζώνης. Είναι θέμα προσωπικής αξιοπρέπειας. Για όποιον διαθέτει τέτοια. Επίσης πρέπει να είσαι είτε απίστευτα βολεμένος μέσα σ' αυτή την κατάσταση, είτε απίστευτα ηλίθιος για να πιστεύεις ότι μέσα στο 2014 θα βελτιωθούν οι επενδύσεις και θα υπάρξει ανάκαμψη. Προσωπικά δεν είμαι ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Όσο για το ποιος έχει δίκιο, ένα πράγμα ξέρω. Εδώ και πάνω από τρία χρόνια, υπήρξαν πολλοί ανώνυμοι και ελάχιστοι επώνυμοι που τόλμησαν να με αμφισβητήσουν και όλοι τους διαψεύστηκαν παταγωδώς. Όσο για το αν αντιδρά ο κόσμος, κοντινός ψαλμός αλληλούια. Η κατάσταση προετοιμάζει μια τέτοιας έκτασης κοινωνική επανάσταση, που θα τρίβουμε όλοι τα μάτια μας. Άλλοι από χαρά, οι περισσότεροι, και άλλοι από τρόμο, το καθεστώς των λαμογιών.

   Διαγραφή
  2. Αγαπητέ Δημήτρη,

   Νομίζω πως δεν χρειάζεται καν απάντηση ένα τέτοιου είδους σχόλιο μιας και είναι προβοκατόρικο είτε από βλακεία είτε επί τούτου. Ο άνθρωπος επικαλείται το ένστικτό του κόσμου για να εξάγει Πρετεντέρια συμπεράσματα που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το τι νοιώθουμε στο πετσί μας. Τέτοιοι χρήσιμοι ηλίθιοι είτε θα μας βουλιάξουν όλους μαζί, είτε θα ξυπνήσουν κάποτε από τις ίδιες τις εξελίξεις.

   Κώστας

   Διαγραφή
  3. Προς: Ανώνυμος 25 Φεβρουαρίου 2014 - 3:54 μ.μ.

   Βολεμενος ή στρουθοκαμηλος;

   Διαγραφή
 4. Και η Ρωσία τι θα κάνει Δημήτρη; Θα μείνει απαθής να παρακολουθεί; Ήδη ο Μεντβέντεφ έκανε δηλώσεις πως ανησυχεί για το ρωσικό πληθυσμό της Ουκρανίας, πράγμα που υποδηλώνει στρατιωτική επέμβαση. Είναι τόσο αδύναμη η Ρωσία, που θα της κάνουν τέτοια ζημιά και δεν θα αντιδράσει; Νομίζω πως θα αντιδράσει και μάλιστα δυναμικά, είναι άλλωστε πρόσφατο το παράδειγμα της Γεωργίας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ήδη η Κριμαία φλέγεται. Έχουμε εξεγέρσεις και ένοπλες πολιτοφυλακές, που ορκίζονται να υπερασπίσουν την Οδησσό και την Σεβαστούπολη απέναντι στους νεοναζί "δημοκράτες" που επιβλήθηκαν στην Ουκρανία. Προσωπικά προβλέπω ότι η Κριμαία θα αποσχιστεί και θα μεταβληθεί σε μια νέα Οσετία με την στρατιωτικοπολιτική υποστήριξη της Ρωσίας. Εκεί άλλωστε βρίσκονται και οι βάσεις του πανίσχυρου στόλου της Μαύρης Θάλασσας. Το αποτέλεσμα θα είναι ο διαμελισμός και η διάλυση της Ουκρανίας, γιατί ούτε οι μεθοριακές ανατολικές περιοχές της που κατοικούνται κυρίως από ρωσόφωνο πληθυσμό δεν θα μείνουν άπραγες. Νομίζω ότι δεν θα δούμε απευθείας στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας, αλλά εξεγέρσεις του πληθυσμού που θα υποστηρίζονται από την Ρωσία.

   Διαγραφή
  2. Για ένα Ελληνικό λαό που είναι αφέντης στον τόπο του και θέλει να αξιοποιήσει τις αντιθέσεις των άλλων υπέρ των δικών του συμφερόντων, δεν είναι μεγάλης σημασίας ζήτημα, το να διατηρήσει η Ρωσία τις βάσεις στη Σεβαστούπολη και να μπορεί να έχει άνετη πρόσβαση στη Μεσόγειο;

   Διαγραφή
 5. "Οι νέοι νόμοι εισαγάγουν μια σχεδόν πλήρη απαγόρευση της ρωσικής γλώσσας, επιφέρουν εθνοκάθαρση (Ειδικά οι Ελληνες της Ουκρανίας ), την κατάργηση κομμάτων και οργανώσεων, διώξεις στα ΜΜΕ και αίρουν τους περιορισμούς σχετικά με την προπαγάνδα των νεο-ναζιστικής ιδεολογίας," ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Το ποιο εξυπνο πράγμα που μπορεί να κάνει αυτή τη στιγμή, ο Πουτιν, είναι να μην κάνει τίποτα .
  Τα δυτικα κρατοι θα προσπαθουν να μαντέψουν τις προθεσεις του και στη συνέχεια μπορει να δωσει το τελικό αποφασιστικό χτύπημα. Φυσικά, θα κινηθει οταν ειναι σίγουρος για την νίκη .

  Με τον τρόπο αυτο δεν θα δημιουργεί την εικόνα ενός νταή , μια εικόνα που χρειαζεται η Ουκρανική αντιπολίτευση για να μεινει ενωμενη (θυμηθείτε μισούν ο ένας τον άλλο τοσο όσο συνήθιζαν να μισούν τον Γιανούκοβιτς ), και φυσικα θα αρχισουν να τσακονωνται για το ποιος εχει περισσοτερη επιρροή και για την αρπακτη, ακριβώς όπως κανανε το 2004 .

  Τα δεξιά κακοποια στοιχεια / οι νεοναζί οταν δεν έχουν τίποτα να κάνουν, θα αρχίσουν να τρομοκρατουν τους ανθρώπους που δεν έχουν ακόμη εμπλακεί σε διαδηλωσεις , αυτό σημαίνει , τα ανατολικά μερη της Ουκρανιας και της Κριμαίας, που προσκεινται στην Ρωσσια ή ειναι Ρωσσοι . Αυτή τη στιγμή , δεν κανουν τιποτα σπουδαιο, απλώς γκρεμιζουν τα αγάλματα του Λένιν , αλλά αυτά θα εξαντληθούν σύντομα και τοτε θα επέλθει το χάος .

  Τα ανατολικα μερη και η Κριμαία θα εκλιπαρούν τον Πουτιν για Ρωσική επέμβαση και μέχρι τότε θα υπάρχουν πολλές αποδείξεις γιατι πρεπει να κανει την επεμβαση.

  Καλο ειναι να θυμηθουμε την Νότια Οσετία και τον Γεωργιανο πρόεδρο, που ετρωγε την γραβατα του, Σαακασβίλι . Ήλπιζε οτι η άνανδρη επίθεση του εναντίον αμάχων θα περάσει απαρατήρητη (παρεμπιπτόντως ο Πουτιν εκανε παρεα με τον Μπους, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου). Η Δύση και ειδικωτερα οι ΗΠΑ, ήτανε απλος θεατης και στη συνέχεια φωναζαν φάουλ , αλλά κανεις δεν παρενεβη.

  Τωρα ομως τα πραγματα ειναι διαφορετικα εαν λαβουμε υπ’οψει την ομιλια της Αμερικανιδας Υφυπουργου «Nuland», στο “National Press Club” στην Washington την 13 Δεκεμβριου 2013, οπου δηλωσε οτι η κυβερνηση των ΗΠΑ εχει επενδυσει περισσοτερα απο 5 Δις Δολλαρια για την δημιουργια Δημοκρατικων Ιδρυματων στην Ουκρανια. http://www.informationclearinghouse.info/article37599.htm

  Να μην ξεχναμε επεισης και την ηχογραφημενη συνομιλια της, που βγηκε στην φορα, με τον πρεσβη των ΗΠΑ στο Κιεβο, που του εδινε οδηγιες ποιους να προωθησει απο τους διαδηλωτες και τι πρεπει να πετυχουν, καθως επεισης την δηλωση “Fuck … the EU”, που καθαρα δειχνει ποιος διευθυνει την επιχειρηση για την χειραγωγηση της Ουκρανιας.

  Αληθεια που εχουν επενδυθει αυτα τα 5 Δις δολλαρια στην Ουκρανια;

  Εδω ειναι μια σχετικη απαντηση για να παρετε μια ιδεα.

  http://www.wikileaksparty.org.au/us-and-eu-are-paying-ukrainian-rioters-and-protesters-paul-craig-roberts

  Οι ΗΠΑ αυτη την ωρα εχουν αποσυρει πολυ στρατο απο το Ιρακ και το Αφγανισταν και φυσικο ειναι οτι ψαχνουν καπου να τους απασχολησουν αντι να αυξησουν τον αριθμο των ανεργων και συγχρονως να βαλουν στην ναφθαλινη ολα αυτα τα εργαλεια τους!

  Τωρα περιμενουν να τελειωσει το τυπωμα των Δολλαριων που ειναι παλαιοχαρτα, για να «βοηθησουν» την Ουκρανια ...... αλλα εντ’ω μεταξυ τα καλα παιδια, οι «Διαδηλωτες», αρχισαν να τρομοκρατουν τους αντιπαλους και τον κοσμακη.

  Παρεπιπτοντως η Μερκελ και αρκετα μελη της Γερμανικης κυβερνησης του 4 Ραιχ, πηγανε χθες μια βολτα στο ισραηλ να κουβεντιασουν με το αφεντικο των συνεταιρων τους, «Νετανιαχου», τα επομενα σχεδια και δραση, και φυσικα πως θα φανε και θα μοιρασουν τον φυσικο πλουτο και τα αλλα φιλετα της Κυπρου και της Ελλαδας. Ριχτε μια ματια στο RT TV, να δειτε το βιντεο, διοτι ολα τα αλλα διεθνη ΜΜΕ κανανε την μουγκα.

  Τελος για να σας φυγη καποια απορια ποιοι ειναι οι ηγετες της αντιπολιτευσης..... στην Ουκρανια!

  http://collive.com/show_news.rtx?id=23224

  «Οι αρχαιοι Ελληνες κατι ξερανε και σταματουσαν τους πολεμους και τις γκρινιες οταν γινονταν οι Ολυμπιακοι αγωνες!»

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Δεν τραγούδησε ακόμα η αρκούδα. Περίμενε να τελειώσουν οι αγώνες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Yπέροχο άρθρο και ανάλυση!Δημήτρη δεν απέχουμε καθόλου χρονικά, Ευρωπαική ένωση,CIA, ΕΥΠ, παρακράτος έχουν φροντίσει τα τελευταία 15 χρόνια τουλάχιστον, να ενισχύσουν όλα τα ακροδεξια στοιχεία μέσα στον κρατικό μηχανισμό ειδικά στις αστυνομικές δυνάμεις(ειδικοί φρουροί)και στην δημοτική αστυνομία(ομάδα Κ) αλλά και μέσα στην κοινωνία!Πάντα με τις ευλογίες του Δρακουμέλ και του ιερατείου της διαπλοκής αυτης της χώρας!Ιδεολογικοί πατέρες οι Καρατζαπλευρολιακόπουλοι!Ετοιμάζουν την "επανάσταση" μαζί με τους άλλους "αγωνιστές εθνικιστές" να "ελευθερώσουν" πρώτα την πατρίδα απο το δντ και τους ισλαμιστές και μετά την Πόλη μαζί με τους Ρώσους!Η ενορχηστρωμένη οικονομική εξαθλίωση,το στημένο παιχνίδι στο μεταναστευτικό ,οι προβοκάτσιες αλλά και το θέατρο της "αριστεράς" κ της κυβέρνησης που τους κάνει "αντισυστημικούς ήρωες" ηθελημένα, τους δίνουν τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού! Ειδικά σε μια πιθανή προκατασκευασμένη εθνική τραγωδία ή σε ένα "επαναστατικό" σκηνικό τύπου όλοι εναντίων όλων που θα στηθεί και εδώ οι "πατριώτες" θα πρωταγωνιστούν όπως παντού στον κόσμο στις μέρες μας!!!Τα παιδιά για την βρώμικη δουλειά του συστήματος είναι εδώ και έτοιμα για όλα!Η Ουκρανία δεν θα είναι τίποτα σε αυτα που θα συμβούν ...Ελπίζω να βγω ψεύτης...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Παρατηρώ φιλικά αισθήματα προς τον Πούτιν και αυτό σας πληροφορώ δεν θα αρέσει καθόλου στο Δημήτρη....για να επανέλθουμε παρακαλώ στην τάξη....

  Πρεπει να αναπολούμε συνεχώς την ένδοξη Σοβιετική Ένωση και ο Πούτιν μας χαλάει το όραμα....

  Θα τολμούσαν ρε σεις οι Ουκρανοί επι Στάλιν ή Νικήτα Χρουτσόφ να κάνουν επανάσταση;;;;;ε;;;;μαύρο φίδι θα τους έτρωγε....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έχουμε την πρώτη καθαρόαιμη διακυβέρνηση από ναζί στην Ευρώπη μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο, που προφανώς εσύ λόγω ιδεολογική συγγένειας ή ταυτότητα εκλαμβάνεις ως "επανάσταση". Μείνε με τα σταλινικά σου συμπλέγματα και την ανωνυμία σου να εύχεσαι τα ίδια για την Ελλάδα. Μην ανησυχείς. Με την ευχή θα μείνεις.

   Διαγραφή
  2. Βρε Ανωνυμε, 11.05πμ, απο που βγαζεις το συμπερασμα για τα φιλικα αισθηματα προς τον Πουτιν;

   Το να προσπαθει κανεις να εκφρασει ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ την γνωμη του, οσο ειναι δυνατο, αυτο θα πει οτι προσκειτε και φιλικα στον Πουτιν;

   Συγνωμη αλλα εγω προσωπικα δεν φοραω παρωπιδες, οπως μερικοι αλλοι και σχολιαζω το γεγονοτα οσο μπορω αντικειμενικα, παρ'οτι εχω οικογενιακους δεσμους στην Ρωσσια. Παρ'ολα αυτα πρεπει να εχω προσκληση και Βιζα να παω να επισκευτω τους συγγενεις μου, σε αντιθεση με την γυναικα μου που μπορει να τξιδευει στην ΕΕ χωρις βιζα!

   Δημητρη διαφωνω μαζι σου, σχετικα με το σχολιο σου οτι η Κριμαια φλεγετε, διοτι συμβαινει το αντιθετο, συμφωνα με πληροφοριες απο τους προσωπικους μου φιλους.

   Το μονο που εγινε στην Σεβαστουπολη ηταν αλλαγη δημαρχου με περισσοτερο προσκειμενο στην Μοσχα, κατ'απαιτηση του λαου, χθες βραδυ. Ο λαος στην Σεβαστουπολη ειναι ολοι Ρωσσοι, οπως και στην Υιαλτα, Συμφεροπολη και σε ολη την Κριμαια. Τα Ρωσσικα στρατιωτικα οχηματα στους δρομους τιποτα το ασυνηθιστο, λογω της βασης.

   Οπως και προεβλεψα, στο προηγουμενο μου αρθρο, οι Ναζιστες πηγανε (4 ατομα) και ριξανε μολοτωφ στη Εβραικη συναγωγη στο Ζαποροτσιε, που ειναι βορεια της Κριμαιας, βιομηχανικη πολη, αλλα τους βαλανε στο κυνηγητο οι φυλακες. Στο Κερτσ, ΒορειαΑνατολικα, πηγαν να βγαλουν ομιλια οι αριστεροι και ο κοσμος τους κυνηγησε και επρεπε να μπει η αστυνομια να τους φυλαξει...... ολα και ολα 3 ατομα ηταν.

   Στην Οδεσσα τιποτα αξιολογο μια και κανουνε κουμαντο και εκει, οι Ρωσσοφιλοι και η Ρωσσικη Μαφια.

   Στο Λβιβ οι Ναζιστες δεν κανανε τιποτα σπουδαιο μια και ειχαν το Δημαρχειο στα χερια τους καθως και την υποστηρηξη της αστυνομιας. Οι λιγοι Ρωσσοι που υπαρχουν, αποφευγουν να κανουν τακτικες δημοσιες εμφανισεις...... για λογους ασφαλεια, συμφωνα με τον φιλο μου..

   Υτα για την ωρα και θα σας κανω περισσοτερη ενημερωση οταν εχω κατι σπουδαιο να σας πω!

   Απο οτι μου λενε οι φιλοι μου σε διαφορες πολεις της Ουκρανιας... ολοι κανουν υπομονη μεχρι οι βλακες Ναζιστες να δημιουργησου επισοδια και τοτε θα γινει της ....τανας, οπως λεγει και ο Τρανγκας!

   Διαγραφή
 10. Άσχετα από το σημερινό ενεργητικο ρόλο των ακροδεξιων, αργά η γρήγορα οι δυτικές ελίτ θα τους βγάλουν από τη μέση προωθώντας τα δικά τους ανδρείκελα (κλιτσκο κλπ)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Κύριε Καζάκη.. Καλά μεν τα λές, και εν μέρει συμφωνώ. Για την κολλεκτιβοποίηση των Σοβιετικών, που έφερε την αθλιότητα σε εκατομμύρια Ουκρανούς, τις εκτοπίσεις, εκτελέσεις και τα βασανιστήρια που υπέστη ο Ουκρανικός λαός από τον Στάλιν.. αυτά τα παρέλειψες από την ιστορική σου αναδρομή (φταίνε μόνο οι Πολωνοί...αριστοκράτες). Αλλοιθωρίζεις κι εσύ, όπως ο Κουλάκογλου, προς αριστερά,μόνιμα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η ιδεολογική υστερία και τύφλωση που σε διακατέχει, δεν σ' αφήνει ούτε καν να σκεφτείς. Πρώτο: Όταν γράφω δεν νιώθω την ανάγκη να δίνω διαπιστεύτηρια καλής διαγωγής σε επιληπτικούς με υστερικά ιδεολογικά κωλύματα. Δεν καταδέχομαι να κατέβω τόσο χαμηλά. Η αλήθεια δεν έχει χρώματα. Κι όποιος τολμά να την χρωματίσει είναι άξιος αποστροφής και οίκτου.
   Δεύτερο: Όποιος έχει τελειώσει το δημοτικό αντιλαμβάνεται ότι δεν κάνω γενική αναδρομή στην ιστορία της Ουκρανίας, αλλά αναλύω τις ιστορικές ρίζες της σημερινής αναμέτρησης. Και κυρίως της γέννησης και επικράτησης των σημερινών SS. Σήμερα κινδυνεύουν με εθνοκάθαρση μαζί με τους άλλες "φιλορωσικές" εθνότητες και οι Έλληνες της Ουκρανίας, αλλά εσένα προφανώς δεν σου καίγεται καρφί.
   Τρίτο: Όποιος θεωρεί ότι οι εκκαθαρίσεις και οι σφαγές επί Στάλιν δικαιολογεί έστω κι απόμακρα την σημερινή κατάσταση και κυρίως την επικράτηση των ναζί, τότε είναι χειρότερος από τους αιματοβαμένους βιαστές του υποκόσμου που σήμερα λεηλατούν ανελέητα το Κίεβο και την Ουκρανία.

   Διαγραφή
  2. Επειδή δεν θέλω να κατηγορηθώ ;oτι κρύβομαι, σου απαντώ επώνυμα - Χαράλαμπος Γκερπινής - και μπορείς να δείς και στο fb [Harry Gerpinis, Χημικός Μηχανικός -1969-1974), σίγουρα μη επιληπτικός], αν ψάξεις λίγο, τι πρεσβεύω για το σίχαμα που λέγεται ναζισμός. Μιλάς για ''ιδεολογικ'ή υστερία και τύφλωση'', χωρίς καν να ξέρεις ποιός είμαι, και τι πρεσβεύω. Και ποιός ενδιαφέρεται για τα δικά σου διαπιστευτήρια, εκτός από τα πρόβατα ομοιδεάτες σου και παρατρεχάμενους;.. δεν σε διαβάζουμε νομίζεις; Αυτά που λές πήγαινε να τα εξηγήσεις στους απογόνους των σφαγιασμένων από τον Στάλιν. ΄Ήξερα οτι είσαι βαμένος, τώρα διαπιστώνω ότι έχει και IQ μύγας. Δηλαδή μας λές οτι οι εκκαθαρίσεις του Στάλιν δεν εξηγούν, σε μεγάλο βαθμό, την έξαρση του ναζισμού στην Ουκρανία.. Τι θα πεί δεν κάνεις ''γενική αναδρομή'' - κάνεις μόνο αναδρομή σε όσα εξυπηρετούν στο να τεκμηριώσεις τις μισές αλήθειες σου..Στο δικό μου επίπεδο φίλε, οι άνθρωποι βλέπουν όλη την αλήθεια - όχι την μισή. Άνθρωποι σαν και σένα κατέστρεψαν την ελπίδα που κάποτε λεγόταν αριστερά. Ηλίθιε!....Και κάνε μου μήνυση αν θέλεις!

   Διαγραφή
  3. Ευχαριστώ πολύ για το γεγονός ότι επιβεβαιώνεις όσα σου καταμαρτύρησα. Και να ξέρεις οι χειρότεροι ναζί στην ιστορία του ναζισμού, ήταν κάποιοι πρώην και νυν αριστεροί. Κι όπως η ΧΑ οχυρώνεται πίσω από τον εθνικισμό για να κρύψει τον ναζισμό της, έτσι κι εσύ οχυρώνεσαι πίσω από την αριστερά για να κρύψεις την βαθιά σου ναζιστική λογική και άποψη. Δεν είσαι παρά το alter ego της ΧΑ, το ίδιο ικανός για τα μεγαλύτερα εγκλήματα. Γι' αυτό και θα σας πολεμήσω μέχρις εξοντώσεως. Όχι στα δικαστήρια με μηνύσεις και βρομιές. Αυτά τα αφήνω για το είδος σου. Στην κοινωνία. Κι εκεί να ξέρεις, εσύ και το είδος σου θα μας βρείτε απέναντι.

   Διαγραφή
  4. Φίλε μου παρά το πτυχίο σου που με τόσο στόμφο μας παρουσιάζεις φαίνεται από τα λεγόμενά σου ότι η παιδεία σου είναι όντως του δημοτικού. Δεν έχεις καταλάβει τίποτα αν νομίζεις ότι οι εκκαθαρίσεις του Στάλιν εξηγούν σε μεγάλο βαθμό την άνοδο του ναζισμού στην Ουκρανία. Μάλλον χρειάζεται να διαβάσεις αρκετή Ιστορία προτού αρχίσεις να κρίνεις έτσι επιφανειακά τις καταστάσεις. Εκτός αν τελικά σε ενδιαφέρει μόνο να βρεις την ευκαιρία για να λασπολογήσεις οπότε είσαι ΒΑΛΤΟΣ.

   Διαγραφή
 12. UPDATE

  Στο προηγουμενο σχολιο μου, (26 Φεβρουαρίου 2014 - 7:11 μ.μ.) σχετικα με την Κριμαια, ειπα οτι εχω αντιθετη αποψη, απο αυτη του κ. Καζακη ο οποιος ειπε οτι “ Ήδη η Κριμαία φλέγεται. Έχουμε εξεγέρσεις και ένοπλες πολιτοφυλακές, που ορκίζονται να υπερασπίσουν την Οδησσό και την Σεβαστούπολη απέναντι στους νεοναζί "δημοκράτες" που επιβλήθηκαν στην Ουκρανία ”

  Οταν εκανα αυτο το σχολιο, (δειτε την ημερομηνια και ωρα), εξηγησα γιατι εχω αντιθετη αποψη και με τις πληροφοριες εκ προσωπικων μου επαφων. Γνωριζα επεισης οτι στην Κριμαια, το 60% του κοσμου ειναι οχι μονον Ρωσσοφιλοι αλλα εχουν και Ρωσσικα διαβατηρια. Οι Ταταροι ειναι 12% και αυτοι με Ουκρανικη Ιθαγενεια ειναι 24%. Η Οδησσος δεν ειναι στην Κριμαια.

  Η πραγματικοτητα ειναι οτι ο περισοτερος κοσμος της Κριμαιας εξαρταται οικονομικα απο την Ρωσσικη παρουσια των βασεων του ναυτικου, αεροποριας και στρατου. Συμφωνα δε με την τελευταια υπογραφεισα το 2010 ανανεωση της συμφωνιας εγινε επεκταση της ενοικιασης μεχρι το 2042. Επιτρεπεται στη Ρωσσια να εχει 2 αεροπορικες βασεις, οπου σταθμευουν 161 αεροπλανα, στην Cacha της Σεβαστουπολης και επεισης στην Gvardeyskaya, στο αεροδρομιο του Σινφερορπολ. Επεισης στην ναυτικη βαση 390 πολεμικα και αλλα πλοια και το σπουδαιοτερο 25,000 στρατο και ναυτες, στην Σεβαστουπολη και στην Φεοδοσια.

  Αρα αυτα που ακουγονται σημερα οτι η Ρωσσια εκανε επεμβαση, την Παρασκευη το πρωι, ειναι παραμυθια, αφου επισημα ηταν ηδη εκει. Αυτοι που ελεγχουν το αεροδρομιο τα τραινα και το κοινοβουλιο, με στρατιωτικες στολες ειναι Ρωσσοι της Κριμαιας, κατοπιν εντολης το τοπικου Διοικητου, προς αποφυγη επεισοδιων και για να σταματησουν τους Νεο-Ναζι ‘’Παντερας’’ απο το Λβιβ, να ερθουν και να ξεκινησουν τιποτα επεισοδια. Οσο για την καταστροφη του καλωδιου για το ιντερνετ, παραμυθια του ΒΒC, αφου συνεχεια μιλαω με τους φιλους μου με Skype.

  Συμφωνα με τους φιλους μου η ζωη συνεχιζεται φυσιολογικα.

  Το Κιεβο, Λβιβ, και διαφορα αλλα μερη....... αυτο ειναι μια αλλη ιστορια.

  Η πραγματικοτητα ειναι οι ΝεοΝαζι-Χαχολοι του SVOBODA και τα αλλα ‘’δημοκρατικα’’ καλοπαιδα.... κανουν περιπολιες, καταλαμβανουν κτιρια και τρομοκρατουν τον κοσμο.

  Φαινετε ενα πραγμα, οτι η Yulia Timoshenko, με τις ευλογιες των Αμερικανων και τα τσιρακια της εχουν παρει τα περισσοτερα κυβερνητικα ποστα. Ο δε Πρωθυπουργος ‘’Arseni Giatseniouk’’ ειναι παλαιος φιλος της ‘Condoleezza Rice’’ και ενεκριθηκε απο την Assistant Secretary of State (Victoria Nuland) οπως ακουσαμε στην τηλεφωνικη συνομιλια της με τον Πρεσβευτη Pyatt, που βγηκε στην φορα.

  https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=MSxaa-67yGM

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Ευρω η δραχμή αν οι ανθρωποι που θα κυβερνουν είναι σκάρτοι είναι το ιδιο.απ το να οραματίζεσαι κατι τοσο μεγαλο..κανε ένα μικρο βημα..από λογια χορτασαμε.στην γειτονια που μενεις πες μας τι εκανες.τον απατεωνα δημαρχο της περιοχης σου τον πηγες φυλακη?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Να κάνεις το σταυρό σου και να λες δόξα το θεό που υπάρχει ο Καζάκης και άνθρωποι σαν τον Καζάκη. Τώρα αν θέλουμε να τον κρίνουμε για τα έργα του, καλύτερα να αφήσουμε την ιστορία να μιλήσει.

   Διαγραφή
 14. Κύριε Καζάκη

  μπορεί να τα λέτε μια χαρά για την ουκρανική ιστορία ή και τελείως λάθος (δεν έχω ιδέα). Βέβαια να σημειώσουμε και πως οι Σοβιετικοί που πολεμούσαν εναντίον των Ναζί, χρησιμποιούσαν επίσης Ουκρανούς στρατιώτες. Επίσης μπορεί να έχετε δίκιο και στο ότι οι ΗΠΑ χρηματοδοτούν τους Ναζί (φαντάζομαι έχετε τους δικούς σας πράκτορες στην Ουκρανία που σας μεταφέρουν ακριβείς πληροφορίες), αλλά δεν μας λέτε κάτι για τις κατηγορίες κατά του καθεστώτος Γιανουκόβιτς και της διαφθοράς. Δεν μας λέτε γιατί στην πρώτη προσπάθεια να τα βρει με την αντιπολίτευση είπε ότι θα επαναφέρει το Σύνταγμα του 2004. Τι είχε αλλάξει από τότε και δέχτηκε έτσι εύκολα ο Γιανουκόβιτς να το επαναφέρει; Οι ελεύθεροι σκοπευτές τι έκαναν στους δρόμους; Πυροβολούσαν ναζί πραξικοπηματίες; Για να καταλάβουμε βέβαια ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά χωρίζοντας για άλλη μια φορά τον κόσμο σε καλούς πατριώτες και κακούς πουλημένους, καλό είναι να δούμε τον εκλογικό χάρτη για να καταλάβουμε πως μιλάμε για ένα διχασμένο λαό έτσι κι αλλιώς.

  Το οποίο μας οδηγεί στο άλλο και σημαντικότερο σημείο της ουκρανικής κρίσης που αφορά άμεσα την Ελλάδα. Αυτό είναι η στάση της Ρωσίας, την οποία δυστυχώς πολλοί υποστηρίζουν στην Ελλάδα. Σε τι διαφέρει αυτό που κάνει η Ρωσία από την εισβολή του Αττίλα το 74; Μπορεί να υπάρχουν ιστορικές διαφορές, αλλά το "pattern" είναι το ίδιο. Με τη δικαιολογία της ανατροπής του καθεστώτος από ακροδεξιούς εθνικιστές η Τουρκία εισέβαλλε στην Κύπρο για να προστατεύσει τους Τουρκόφωνους. Φανταστείτε, επίσης, να γίνει εδώ η πολυπόθητη επανάσταση που πολλοί επιθυμούν, να φύγει ο Σαμαράς βράδι με ελικόπτερο όπως ο Γιανουκόβιτς, όπως απαιτούσαν οι πλατείες σε Κίεβο και Αθήνα και σύσσωμη η αντιπολίτευση (μαζί φυσικά και η Χ.Α. με τους ένοπλους μπρατσαράδες της) να αναλάβει προσωρινά την εξουσία. Τότε κατά τα πρότυπα της Ρωσίας να εισβάλλει η Τουρκία στη Θράκη με το πρόσχημα της προστασίας των Μουσουλμάνων τουρκόφωνων και μετά να βγουν στο δρόμο να ζητούν δημοψήφισμα για ένωση με την Τουρκία. Γιατί αυτό συμβαίνει στην Ουκρανία τώρα και πρέπει να προσέχουμε πολύ ποιον υποστηρίζουμε και τι λέμε.

  http://www.athensvoice.gr/article/city-news-voices/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7/%CE%BF%CF%85%CE%BA%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%BF-%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CF%87%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%BE%CE%B7%CE%B3%CE%B5%CE%AF-%CF%84%CE%B1-%CE%B3%CE%B5%CE%B3%CE%BF%CE%BD%CF%8C%CF%84%CE%B1

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Ζητώ συγγνώμη εαν εκ παραδρομής δημοσίευσα το σχόλιό μου σε παλαιότερο κείμενο.

  Σπύρος Χάτσιος

  ΑπάντησηΔιαγραφή