Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Πώς προφέρεται το ξεπούλημα στα κυπριακά;

Το Κυπριακό και οι προοπτικές που διαμορφώνονται για την επίλυσή του, μετά την πρόσφατη συμφωνία στη Λευκωσία μεταξύ Αναστασιάδη-Έρογλου, ήταν ένα από τα βασικά θέματα που συζήτησαν σε τηλεφωνική επικοινωνία, το βράδυ της Τετάρτης (19/2), ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και ο πρωθυπουργό της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, «ο πρόεδρος ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τον εποικοδομητικό ρόλο του στην Κύπρο, για την επανάληψη των διαπραγματεύσεων για τη διευθέτηση».

Έτσι λέει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, αποκαλύπτοντας ότι ο ίδιος ο Ερντογκάν και η Τουρκία βρίσκεται πίσω από τον «ηγέτη» της τουρκοκυπριακής κοινότητας, όπως βαφτίστηκε εξεπιτούτου το κατεχόμενο κομμάτι της Κύπρου. Κατά τ’ άλλα όλοι στην Κύπρο αναμένουν το νέο «σχέδιο Ανάν» ώστε να πάρουν θέση στο δημοψήφισμα που υποτίθεται ότι θα γίνει για την έγκρισή του.

Ειλικρινά με εκπλήσσει το παιχνίδι της πολιτικής εξαπάτησης που παίζεται σε βάρος του λαού της Κύπρου. Δεν υπάρχει κανένα νέο ή παλιό «σχέδιο Ανάν». Υπάρχουν μόνο δικοινοτικές συνομιλίες ανάμεσα σε δυο ανύπαρκτες για το διεθνές δίκαιο κοινότητες. Κι αυτό είναι πολύ χειρότερο από το όποιο «σχέδιο Ανάν».

Όταν κλήθηκε ο τότε πρόεδρος της δημοκρατίας της Κύπρου, Τάσσος Παπαδόπουλος, σε συνομιλίες υπό τον τότε Γενικό Γραμματέα Κόφι Ανάν για την δήθεν επίλυση του Κυπριακού προβλήματος, έγιναν στα πλαίσια που αναγνωρίζει τυπικά το διεθνές δίκαιο. Ο Τάσσος Παπαδόπουλος δεν υποβίβασε σε καμιά περίπτωση τον εαυτό του σε «ηγέτη κοινότητας». Παρέμεινε πρόεδρος ενός ανεξάρτητου κράτους και μέλους του ΟΗΕ. Συζητούσε για ένα σχέδιο, όχι προϊόν συνομιλιών ανάμεσα σε ανύπαρκτες κοινότητες, αλλά του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ.

Και το απέρριψε πρώτα και κύρια γιατί απαιτούσε απ’ αυτόν να μετατρέψει το κράτος το οποίο εκπροσωπούσε σε εθνοτική κοινότητα. Ας θυμηθούμε τα λόγια του που έμειναν στην ιστορία μαζί με την συγκίνηση που τον διακατείχε όταν τα εκφωνούσε: «Παρέλαβα κράτος διεθνώς αναγνωρισμένο. Δεν θα παραδώσω «κοινότητα» χωρίς δικαίωμα λόγου διεθνώς και σε αναζήτηση κηδεμόνα.  Και όλα αυτά έναντι κενών, παραπλανητικών, δήθεν, προσδοκιών.»

Αυτά το 2004. Μέσα σε δέκα χρόνια και μετά από έναν καταστροφικό οικονομικό Αττίλα, μέχρι κι ο γιος του εκλιπόντος προέδρου Παπαδόπουλου φαίνεται να έχει ξεχάσει αυτή την παρακαταθήκη. Βλέπετε η βεβήλωση του τάφου του, είναι πολύ λίγη μπροστά στη βεβήλωση της μνήμης που υφίσταται σήμερα ο τελευταίος επιφανής πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Λείπουν τα κότσια και η πολιτική ανδρεία.

Σήμερα η Κύπρος με τον Αναστασιάδη δεν συζητά στην ίδια βάση. Δεν συζητά καν ένα σχέδιο της «διεθνούς κοινότητας» ως κυρίαρχο κράτος, όπως συνέβη έστω και τυπικά με το Σχέδιο Ανάν. Σήμερα, προάγεται μια λύση, όπως αυτή που απέρριψε ο Κυπριακός λαός στο Σχέδιο Ανάν, αλλά μέσα από δικοινοτικές συνομιλίες. Καταλαβαίνουν οι αδελφοί Κύπριοι τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι αυτό που προσπάθησε ο Τάσσος Παπαδόπουλος να αποφύγει, δηλαδή να μετατραπεί η κυπριακή δημοκρατία από κράτος διεθνώς αναγνωρισμένο σε «κοινότητα» έχει ήδη συντελεστεί.

Ο Αναστασιάδης έχει ήδη υπογράψει ως «ηγέτης κοινότητας» την κοινή διακήρυξη με τον επιτετραμμένο του Ερντογκάν που εμφανίζεται ως «ηγέτης των τουρκοκυπρίων». Δηλαδή έχει παραδώσει ήδη de facto την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας και έχει αυτοϋποβιβαστεί από πρόεδρος ανεξάρτητου κράτους μέλους του ΟΗΕ σε «ηγέτη κοινότητας». Επομένως το δημοψήφισμα, όποτε κι αν γίνει, εφόσον είναι προϊόν της Κοινής Διακήρυξης θα είναι δημοψήφισμα «κοινότητας» και όχι ενός κυρίαρχου λαού εντός του κράτους του.

Συνεπώς ακόμη κι αν στο δημοψήφισμα καταψηφιστεί οποιοδήποτε σχέδιο διχοτόμησης του νησιού, αλλά Ανάν, θα έχει υπάρξει νομικό προηγούμενο. Δηλαδή θα έχει αποδεχτεί στην πράξη ο κυπριακός λαός να προσέλθει στις κάλπες του δημοψηφίσματος, όχι ως κυρίαρχος λαός, αλλά ως πληθυσμιακή οντότητα μιας ανύπαρκτης «εθνοτικής κοινότητας».

Να γιατί το δημοψήφισμα είναι από θέση αρχής παράνομο. Διότι δεν είναι προϊόν συνταγματικής επιταγής ενός κυρίαρχου λαού προκειμένου να κρίνει ένα σχέδιο της «διεθνούς κοινότητας», αλλά αποτέλεσμα της Κοινής Διακήρυξης δυο ανύπαρκτων νομικά και πολιτικά «κοινοτήτων», όπου η Κυπριακή Δημοκρατία έχει ήδη υποβιβαστεί σε «κοινότητα».

Καταλαβαίνετε το ξεπούλημα που έχει στηθεί σε βάρος των Κυπρίων; Κι επειδή αυτή η επιχείρηση θα ήταν αδιανόητη εντός του διεθνούς δικαίου, μιας και καμμιά από τις δυο υποτιθέμενες «κοινότητες» δεν υφίστανται νομικά και πολιτικά, καταφεύγουν στο ευρωπαϊκό κεκτημένο. Βλέπετε εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορεί ανά πάσα στιγμή να ανακηρυχθεί οποιαδήποτε περιφέρεια σε αυτόνομη ή ημιαυτόνομη ζώνη, έστω κι αν αυτό σημάνει την διάλυση ενός ανεξάρτητου κυρίαρχου κράτους. Ειδικά καθώς προχωρά η αποκαλούμενη Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία των Εθνικών Κρατών, με βάση την οποία το «εθνικό κράτος» δεν έχει καμιά σχέση με τον τρόπο που ορίζεται από το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συμβάσεις.

Το «εθνικό κράτος» εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορεί να είναι συνώνυμο ακόμη και με μια εθνοτική περιφέρεια, ή αυτόνομη κοινότητα. Ακριβώς σαν αυτές που πάνε στηθούν στην Κύπρο. Αρκεί να το ζητήσουν οι εκπρόσωποι αυτών των περιφερειών ή κοινοτήτων. Όπως δηλαδή συμβαίνει σήμερα στην Κύπρο.

Επομένως, όποιος περιμένει απλά να τοποθετηθεί επί των αποτελεσμάτων των συνομιλιών διαπράττει έγκλημα εναντίον της Κύπρου, ακόμη κι αν δεν το έχει αντιληφθεί. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να απαιτήσει μια αληθινά πατριωτική και δημοκρατική δύναμη είναι την εδώ και τώρα παραίτηση του Αναστασιάδη και την προσφυγή στις κάλπες. Αν δεν το κάνει αυτό, τότε είναι σαν να αναγνωρίζει στον Αναστασιάδη το δικαίωμα να μετατρέπει κατά το δοκούν την Κυπριακή Δημοκρατία σε «εθνοτική κοινότητα».

Ο Αναστασιάδης από την στιγμή που υπέγραψε την Κοινή Διακήρυξη είναι σαν να παραιτήθηκε της θέσης του ως Πρόεδρος ενός ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους μέλους του ΟΗΕ και υιοθέτησε τη θέση του «ηγέτη κοινότητας». Όποιος το αποδεχτεί αυτό, τότε τι νόημα έχει κατόπιν να λέει ότι διαφωνεί με τα αποτελέσματα των συνομιλιών;

Αν αποδεχτούν οι Κύπριοι ο πρόεδρος που εκλέγουν ως κυρίαρχος λαός να υποβιβάζεται σε «ηγέτη κοινότητας», τότε ακόμη και όχι να πουν στα όποια αποτελέσματα των συνομιλιών, το γεγονός αυτό θα τους κατατρέχει εσαεί. Οι εκβιασμοί και η επιβεβλημένη οικονομική δυσπραγία μαζί με το δυσβάσταχτο χρέος που τους φόρτωσε το ευρώ, θα αναλάβει να μετατρέψει τη Κύπρο σε ένα είδος Πουέρτο Ρίκο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας όπου οι Κύπριοι από κυρίαρχος λαός θα έχουν μεταβληθεί σε πληθυσμιακές οντότητες δυο αυτόνομων κοινοτήτων.

11 σχόλια:

 1. Είναι απίστευτος ο δοσιλογισμος του "κοινοτάρχη" Ανανστασιαδη. Πρώτα διέλυσε οικονομικά το κυπριακό λαό και τώρα διαλύει και το κυπριακό κράτος.

  Εκτέλεση χρειάζονται τέτοιοι δοσίλογοι προδότες....

  Δυστυχώς είναι πολύ άσχημα τα πράγματα στη Κύπρο. Εαν δεν αντιδράσει γρήγορα και μαζικά ο κυπριακός λαός, θα χάσουν οριστικά τη πατρίδα τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εαν μπορείτε κ. Καζακη θα ήταν ενδιαφέρον να γράψετε κάποια άρθρα για το τι συμβαίνει σε Αργεντινή και Βενεζουέλα (ειδικά από οικονομικής πλευράς), τι έπρεπε να κάνουν καλύτερα κλπ.

  Πολλά καθεστωτικά ΜΜΕ γράφουν προπαγανδιστικά άρθρα ότι εαν φύγουμε απο ΕΕ-euro "θα γίνουμε αργεντινή /Βενεζουέλα κλπ", " έχουν ελλείψεις σε βασικά αγαθά , υπερπληθωρισμο " .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δημήτρη σου γράφω στον ενικό γιατί αισθάνομαι μιά οικιότητα αν και δεν έχουμε γνωριστεί προσωπικά.
  Το ερώτημα ειναι το εξής .
  Ανέλυσες τις προάλες τις εναλλακτικές που είχε η κυβέρνηση Παπανδρέου με το επερχόμενο προβλημα αντιμετώπησης του δημοσίου χρέους το 2010.Δηλαδή να επικαλεστεί τη παγκόσμια κρίση και έτσι να σταματήσει να πληρώνει και απο πανω να δανειστεί χρήματα απο τη Ε.Ε συμφωνα με κάποιο άρθρο της συνθήκης της Λισαβώνας κλπ.
  Ισχυρίστηκες ότι τότε είχες προσωπικά δείξει της λύση αυτή .
  Μπορείς σε παρακαλώ να γράψεις κάποιο link για video ή αρθρο που να αναφέρεσαι σε αυτό.Θέλω να το στείλω σε κάποιους φίλους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Και δεν είναι μόνο στο κοινό ανακοινωθέν όπου ο Αναστασιάδης αναφέρεται ως ηγέτης της ελληνοκυπριακής κοινότητας.

  Υπάρχει πλήθος δηλώσεων από τον ΓΓ Γραμματέα του ΟΗΕ μέχρι το δελτίο τύπου της ΕΕ που αναφέρονται έτσι στον Αναστασιάδη.

  Ενδεικτικά:
  "συνεχίζω να εργάζομαι κι ελπίζω σε σύντομη έναρξη των διαπραγματεύσεων του κυπριακού. Ο ειδικός μου σύμβουλος Αλεξάντερ Ντάουνερ συναντάται με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων για να τους βοηθήσει να συμφωνήσουν σε κοινό ανακοινωθέν, το οποίο μπορεί να παράσχει τη βάση και τις παραμέτρους για τις διαπραγματεύσεις" -Μπαν Κι Μουν, 2/2/2014

  "Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ηγέτης της ελληνοκυπριακής κοινότητας κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα στις 6.30 μ.μ. συνάντηση με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας κ. Ντερβίς Έρογλου" -Γραφείο Τύπου Κύπρου, 25/11/2013

  "Η ΕΕ καλωσορίζει τη συμφωνία, η οποία ανακοινώθηκε σήμερα από τους ηγέτες της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής κοινότητας επί ενός κοινού ανακοινωθέντος το οποίο θέτει ισχυρές βάσεις για την επανάληψη των διαπραγματεύσεων με στόχο μια δίκαιη και βιώσιμη συνολική λύση του μακροχρόνιου κυπριακού προβλήματος" -Μπαρόζο και Ρομπάι, 11/2/2014

  Το σχέδιο το είχαν από παλιά:
  "Ο Γλαύκος Κληρίδης ήταν ένας αξιοσέβαστος ηγέτης της χώρας του και της Ελληνοκυπριακής κοινότητας." -Μπαν Κι Μουν, 16/11/2014

  "Θα ήθελα με αυτή την ευκαιρία, όπως έπραξα και κατά την ομιλία μου στη Γενική Συνέλευση, να χαιρετίσω την απόφαση της Τουρκίας να ανταποκριθεί θετικά στην πρότασή μου για συναντήσεις με το διαπραγματευτή της ελληνοκυπριακής κοινότητας." -Αναστασιάδης, 2/10/2013

  Χώρια ότι έλεγε και ψέμματα:
  "Στο σημείο αυτό, αξίζει να υπενθυμίσω ότι ο εκάστοτε Πρόεδρος δεν συμμετείχε στις συνομιλίες [του σχεδίου Ανάν] ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά ως ηγέτης της Ελληνοκυπριακής κοινότητας[!!!!]" -Αναστασιάδης, 2/10/2013

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. O σταθακης είπε ότι δεν θέλουν τη δραχμή

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο Σταθακης του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πλήρως αντίθετος σε επιστροφή στη δραχμη.
   Είπε ότι στο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν μόνο τη παραμονή στο Ευρώ

   Διαγραφή
  2. Μα είναι απολύτως φυσικό να μην θέλει ο κ. Σταθάκης τη δραχμή, ή τέλος πάντων το εθνικό νόμισμα. Τα ομόλογα και τα option που διαθέτει της Blackrock και της JPMorgan είναι σε ευρώ και εξαρτώνται από την απόδοση σε ευρώ. Κι επειδή είμαι σε θέση να ξέρω ότι τα ποσά που δήλωσε ο κ. Σταθάκης ότι διαθέτει σε χαρτιά από τα ευαγή ιδρύματα της διεθνούς τραπεζικής αγυρτείας, κανείς δεν τα τοποθετεί από αποταμιευτικό ενδιαφέρον, εκτός κι αν κάποιος έχει δώσει εγγυήσεις απόδοσης, ή δεν είναι δικά σου κι αντιπροσωπεύουν πληρωμές και εξαρτήσεις κάτω από το τραπέζι. Όπως και να έχει, λέτε να είναι τυχαίο που ο Τσίπρας μπροστά στον Δασκαλόπουλο του ΣΕΒ έχρισε τον Σταθάκη μέλλοντα υπουργό οικονομικών, ενώ διαθέτει σοβαρό χρηματιστικό άνοιγμα σε διεθνείς τραπεζικούς ομίλους που κερδίζουν και έχουν να κερδίσουν τα μέγιστα από την παραμονή της χώρας στο ευρώ; Ούτε το ασύμβατο δεν ξέρουν τι σημαίνει; Ή στην αριστερά η αξιοπρέπεια έχει πέσει τόσο χαμηλά που αυτά τα θεωρούν λεπτομέρειες;

   Διαγραφή
  3. Οπότε εαν βγει "αριστερή" κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα έχουμε μια από τα ίδια ....
   Και πολύ γρήγορη επιστροφή τους στο 3-4% ....

   Διαγραφή
 6. USA ημών, η εν τοίς AGGLOAMERIKANS,
  αγιασθήτω τό όνομά σου,
  ελθέτω η βασιλεία σου,
  γενηθήτω τό θέλημά σου,
  ώς εν ουρανώ, καί επί τής γής.

  Τόν άρτον ημών τόν επιούσιον
  μη δός ημίν σήμερον,
  καί άφες ημίν τά... οφειλόμενα ημών,
  ώς καί ημείς ξεχρεώσουμε τοίς οφειλέταις ημών,
  καί μή εισενέγκης ημάς εις αφανισμόν
  αλλά σώςε ημάς εις τάς Εκλογάς
  ίνα εκλεγώμεν και διασωθώμεν, AMHN !!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. αχ κυπριοι ξυπνατεεεεεεεεεε
  εδώ Κυπρος

  ΑπάντησηΔιαγραφή