Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Εμπρός για μια λαική, δημοκρατική, πατριωτική συσπείρωση

Ανοικτή πρόσκληση προς όλους τους Έλληνες, ανεξαρτήτως ιδεολογικής τοποθέτησης.

Την Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 7:30 μ.μ. στο αμφιθέατρο ΜΑΧ του πολυτεχνείου (οδού Πατησίων).

Ανοικτή συζήτηση με τους:

Δημήτρη Καζάκη (ΕΠΑΜ)

Παναγιώτη Μαντά (ΔΗΚΚΙ)

Βασίλη Παπαδόπουλο (ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ)

Γιάννη Τόλιο (Αριστερό Ρεύμα)

Στο «συνταγματικό τόξο» της φασιστικής εκτροπής αντιτάσσουμε την ενότητα του λαού για

·    Εθνική ανεξαρτησία

·    Λαϊκή κυριαρχία

·    Κοινωνική απελευθέρωση

Τούτη η χώρα είναι δική μας και θα την πάρουμε πίσω

13 σχόλια:

  1. Τυχεροί όσοι μένουν Αθήνα και θα συμμετάσχουν.
    Οσο για το διεθνές συνέδριο ελπίζω να υπάρχει ζωντανή μετάδοση ,μέσω διαδικτύου,για τους διαμένοντες εκτός κλεινού άστεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κε Καζακη

    σας παροτρυνω να διαβασετε προσεκτικα το αρθρο του Τζορτζ Μονμπιο στον Γκαρντιαν χθες. Μιλά για τον μηχανισμό investor-state dispute settlement που ειναι κεντρικό κοματι της υπο συζητηση συμφωνιας μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ για την Διατλαντική Ενωση Εμποριου και Επενδύσεων.

    http://www.monbiot.com/2013/11/04/a-global-ban-on-left-wing-politics/

    Ειναι ο μηχανισμός πλήρους καταστροφής καθε πιθανότητας πολιτικής που θα υπερασπίζεται το δημοσιο συμφερον καθως και της χρησης εθνικών δικαστηριων για τον ελεγχο των πολυεθνικών τεράτων και του διεθνους κεφαλαίου.

    Ενα μικρό απόσπασμα παρακάτω ειναι ενδεικτικό.

    Τhe purpose of the Transatlantic Trade and Investment Partnership is to remove the regulatory differences between the US and European nations. I mentioned it a couple of weeks ago(2). But I left out the most important issue: the remarkable ability it would grant big business to sue the living daylights out of governments which try to defend their citizens. It would allow a secretive panel of corporate lawyers to overrule the will of parliament and destroy our legal protections. Yet the defenders of our sovereignty say nothing.

    The mechanism is called investor-state dispute settlement. It’s already being used in many parts of the world to kill regulations protecting people and the living planet.
    [...] companies (and hundreds of others) are using the investor-state dispute rules embedded in trade treaties signed by the countries they are suing. The rules are enforced by panels which have none of the safeguards we expect in our own courts(7,8). The hearings are held in secret. The judges are corporate lawyers, many of whom work for corporations of the kind whose cases they hear. Citizens and communities affected by their decisions have no legal standing. There is no right of appeal on the merits of the case. Yet they can overthrow the sovereignty of parliaments and the rulings of supreme courts. [...]

    Η Αγορά ως παγκόσμια διακυβερνηση έχει τωρα και το δικό της δικαστικό σκέλος.

    Ο ολοκληρωτισμός αυτου του αθλιου συστήματος δεν έχει όριο...

    Φιλικά

    ΘΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι απαραίτητο να συμπράξουν στις ευρωεκλογές ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Αλαβάνος, ΕΠΑΜ και ΜΛ, για να μπορέσουν να βγάλουν ευρωβουλευτή και μάλιστα με συμφωνία περιτροπής. Έχουν τις προϋποθέσεις να συμπράξουν καθώς έχουν παρόμοιους κεντρικούς στόχους (έξοδος από ευρώ, μονομερής διαγραφή του χρέους, εθνικοποιήσεις κλπ.).
    Ας κάνουν και από καμιά υποχώρηση στη διατύπωση του κεντρικού προγράμματος, δεν πειράζει, χωρίς να χάσουν την ιδιαιτερότητά τους, το ΕΠΑΜ λιγάκι από το μιλιταρισμό και εθνικισμό που φλερτάρει, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ από τον τροτσκιστικό κοσμοπολιτισμό, ο Αλαβάνος από τον αρχηγισμό και τα ΜΛ από τον αντισοβιετισμό (που η αλήθεια είναι ότι δεν προβάλλουν πια).
    Είναι τελείως ηλίθιο ο κάθε πολιτικός φορέας να ονομάζει "Μέτωπο" την εκλογική του επιρροή.
    Αν τα καταφέρετε θα γίνει μια καινούργια ελπιδοφόρα αρχή για τον ελληνικό λαό. Αν όχι θα επικρατήσει ο ολοκληρωτισμός κι η φτώχεια και θα μας κλαίνε οι ρέγγες.
    Έχετε χρέος να τα βρείτε γιατί υπάρχουν οι προϋποθέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μόνο από αυτά που γράφεις φαίνεται ότι είσαι μακριά από ττα πράγματα. Δεν έχεις καμιά συμμετοχή πουθενά και γράφεις ως παρατηρητής εξ αποστάσεως. Δικαίωμά σου. Όμως το να εγκαλείς το ΕΠΑΜ γιατί δεν τα βρίσκει με όλους αυτούς που επικαλείσαι, τότε είσαι πραγματικά εκτός. Όχι μόνο γιατί το ΕΠΑΜ έχει εξαντλήσει κάθε δυνατή προσπάθεια, αλλά γιατί δεν πρόκειται να ταυτιστεί ποτέ με άρρωστες, βαθιά άρρωστες καταστάσεις σαν αυτές που περιγράφεις. Το δικό μας πεδίο είναι απευθείας ο ίδιος ο λαός στη γειτονιά, ή στους χώρους δουλιάς. Κι εκεί αραιά και που βρίσκουμε κάποιους από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ που δεν πάσχουν από λοβοτομή κι έτσι μπορούμε να συμπορευτούμε για τα στοιχειώδη, το Σχέδιο Β είναι ανύπαρκτο, ενώ όπου πέσεις πάνω σε ΜΛ είναι για να κάνεις ενέσεις. Δεν μας αφορούν τα γκρουπούσκουλα που έχουν μετατρέψει την ιδεολογία τους σε ταλμούδ. Η δουλειά μας είναι με τον κόσμο. Κι εκεί μπορούμε να συμπορευτούμε μόνο με όποιον δεν υπονομεύει την προσπάθεια που κάνουμε. Ο αγώνας είναι εθνικοαπελευθερωτικός κι όποιος δεν το καταλαβαίνει τότε είτε είναι προδότης, είτε ηλίθιος. Τα υπόλοιπα ας τα αφήσουμε να τα πει η ιστορία.

      Διαγραφή
  4. Κ.Καζάκη σας συγχαίρω για την προσπάθεια αφύπνισης του ελληνικού λαού που κάνετε μέσα απο το blog σας αλλά και μέσα απο την Εκπομπή ΑΕ.
    Η ερώτηση μου είναι αν στα πλαίσια αναζήτησης στρατηγικών συμμάχων για το ΕΠΑΜ προκειμένου να αντιμετωπιστεί η "φασιστική δημοκρατία"που υφίσταται η χώρα μας θα μπορούσε να συμπεριλάβει και το κόμμα του κ.Αλαβάνου "Σχέδιο Β".
    Διαβάζοντας τις ιδρυτικές αρχές αυτού του κόμματος υπάρχουν πάρα πολλά κοινά σημεία με αυτά του ΕΠΑΜ.Παύση πληρωμων δανειστών,επιστροφή στη δραχμή,εθνικοποιήση τραπεζων κ.α.
    Η χώρα μας πρέπει να αναδείξει μια ισχυρή υγιή πολιτική δύναμη,πραγματικά αντιμνημονιακή και πιστευω πως με μια συνεργασία ΕΠΑΜ,Σχεδιο Β,Κίνημα δεν πληρώνω,Ανταρσία θα έχει πραγματικά πολύ μεγάλες πιθανότητες να μπει στην βουλή με καλά ποσοστά.
    Σίγουρα υπάρχουν διαφορές ανάμεσα σας αλλά πιστεύω ότι μπορούν να ξεπεραστούν στο όνομα της λαικής κυριαρχής και της αποκατάστασης της δημοκρατίας και του κοινωνικού προσώπου του κράτους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν χτυπάς την πόρτα κάποιου κι αυτός δεν απαντά, δεν θα κάτσεις να ασχολείσε μια ζωή με το σύμπλεγμα που τον διακατέχει. Ιδίως όταν είναι ανύπαρκτος μέσα στην κοινωνία. Το Σχέδιο Β και ορισμένοι στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ ενδιαφέρονται για συζητήσεις μεταξύ τυρού και αχλαδιού. Δεν τους καίγεται καρφί για ευρεία συμπαράταξη παρά με τους ομοίους τους. Κάναμε και κάνουμε επανειλλημένες προσπάθειες, αλλά δεν θα τους αφήσουμε να μας λένε και μαλάκες...

      Διαγραφή
    2. απλα δημητρη αυτο να το πεις σε ολους τους τονους και χωρις αλλα κοσμητικα για τον αλαβανο ειδικα ,επειδή αυτος ακολουθει πολτικαντικη λογικη και πανω στο τραπεζι το παιζει ανοικτος στο διαλογο....Εσυ να πεις με ηρεμια οτι τον "εχουμε καλεσει πολλες φορες και αυτος για τους δικους του λογους δεν απαντα...δεν ξερω τι εχει στο μυαλο του"....απεφυγε τα μπινελικια (οσο και δικιο να εχεις) γιατί σε αυτα βασίζεται και λεει ή θα λεει οτι "πως να συνεργαστούμε με καποιον που μας μπινελικωνει....

      Διαγραφή
  5. ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΛΥΕΤΕ

    Θυμαμαι εκεινο το πρωινο, 21 Απριλιου 1967, που ξυπνησα πολυ πρωι να παω στην δουλεια και ακουσα τα εμβατηρια και τελικα την ανακοινωση απο την χουντα του Παπαδοπουλου τα θλιβερα μου αισθηματα για την καταλυση της Δημοκρατιας.

    Σημερα, συνταξιουχος, τυχαια παλι ξυπνησα πολυ νωρις και ειχα τα ιδια αισθηματα θλιψης παρακολουθωντας στα διαφορα καναλια την καταφωρη καταλυση του Συνταγματος απο την Φασιστικη κυβερνηση (ΝΕΑ Χουντα) των Σαχλαμαρα και Βενιζελου, που ευθυνονται για την συγχρονη Γενοκτονια των Ελληνων, με την εισβολη των ΜΑΤ στην ΕΡΤ.

    Πως μπορει καποιος Ελληνας να περιμενει να σωθει απο αυτους που τον κατεστρεψαν ή ανεχτηκαν την καταστροφη του, μη κανοντας τιποτα για το αντιθετο; Αυτο ισοδυναμει με σχιζοφρενεια.

    Ακου φοβισμένε μικροαστέ… Ελληνα
    …σ’ εσένα μιλαω. Σε σένα που βλέπεις γύρω σου την κοινωνία να γκρεμίζεται μέρα με τη μέρα και καθεσαι απραγος. Δικαιολογείς ομως την απραξία σου με το ψευδεπίγραφο επιχείρημα ότι «δε μπορούμε να κανουμε τίποτα»…
    Ακου φοβισμένε μικροαστέ… Ελληνα. Κανεις λαθος. Η πολιτική καθε κυβέρνησης, καθε εξουσίας βασίζεται στη δική σου απραξία, στο δικό σου φόβο, στη δική σου ηττοπαθεια. Εκεί πονταρουν. Στον φόβο, στην αίσθηση του ότι είμαστε μικροί, αδύναμοι, ότι δε μπορείς να τα βαλεις με τα κέντρα εξουσίας.
    Ακου φοβισμένε μικροαστέ Ελληνα. Αν στο διαβα των δεκαετιών είχε επικρατήσει η δική σου λογική, του φόβου και της απραξίας, κανένα εργασιακό δικαίωμα (από αυτα που σήμερα επιχειρούν να ξαναγκρεμίσουν) δεν θα είχε επιτευχθεί. Ούτε το δικαίωμα στην απεργία, ούτε το 8ωρο, ούτε τα θεμελιώδη δικαιώματα του εργαζόμενου. Αν είχε επικρατήσει η δική σου απραξία, με τη δική σου λογική, οι αφροαμερικανοί στις ΗΠΑ θα απαγορεύονταν μέχρι και σήμερα να καθίσουν σε θέση λεωφορείου. Το Ηνωμενο Βασιλειο δεν θα ειχε Δημοσιο Οργανισμο (Δωρεαν) Υγειας, υποδειγμα σε ολον τον κοσμο. Οι Βιετναμέζοι θα έπρεπε να στρώσουν κόκκινο χαλί στους Αμερικανους κατακτητές και όχι να τους πολεμήσουν, aν είχε επικρατήσει η δική σου λογική!

    συνεχιζεται .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σύμφωνα με τη δική σου, φοβική και ηττοπαθή λογική, ο κόσμος έπρεπε να ζει υπό συνθήκες κοινωνικού και εργασιακού απαρτχαϊντ, χωρίς δικαιώματα, χωρίς καν το δικαίωμα στην αντίσταση. Αυτό θα επιθυμούσες για τους γύρω σου, για σένα και τους δικούς σου ανθρώπους;
    Ακου φοβισμένε μικροαστέ Ελληνα. Ξέρω ότι πέρασαν πολλα χρόνια που το ΠΑΣΟΚ σου καλλιέργησε την αίσθηση πως τίποτα δε μπορεί να αλλαξει με τους μαζικούς, λαϊκούς αγώνες. Πως περιόρισε το ενδιαφέρον σου στον ατομικό σου μικρόκοσμο, στο πως θα «τη βγαλουμε εμείς κι’ ας πεθαίνουν οι αλλοι». Ξέρω ότι 20 χρόνια ΠΑΣΟΚ ήταν αρκετα για να εκφυλιστούν πλήρως τα όποια ψήγματα επαναστατικής συνείδησης σου είχαν απομείνει μετα το Πολυτεχνείο, για να αστικοποιηθείς πλήρως και να ξεχασεις πως κατακτήθηκαν εργατικα και κοινωνικα δικαιώματα, πως έπεσαν δικτατορίες, πως η λαϊκή κινητοποίηση είναι ο κινητήριος μοχλός των εξελίξεων.
    Ακου φοβισμένε μικροαστέ Ελληνα. Δεν υπαρχουν πια έτοιμες λύσεις. Για την ακρίβεια, δεν υπήρξαν ποτέ. Οπου ακούς “έτοιμες λύσεις”, φοβισμένε μικροαστέ, να φεύγεις μακρια, να κλείνεις τ’ αυτια σου. Όπου ακούς για “έτοιμες λύσεις” (όπως του Ανδρέα το ’81 και του Τσίπρα σήμερα) να ξέρεις πως σημαίνει υποταγή σε ότι προσταξει η Γερμανοκρατουμενη Ευρωπαϊκή Ένωση, οι μεγαλοβιομήχανοι, οι κεφαλαιοκρατες που ουδεμία σχέση έχουν με σένα και τα συμφέροντα σου. Να ξέρεις ότι θα ξαναζήσεις το παραμύθι που έφαγες τις περασμένες δεκαετίες, με χειρότερες συνέπειες.
    Ακου φοβισμένε μικροαστέ Ελληνα. Την ώρα που εσύ πίνεις τον καφέ σου και αναθεματίζεις τα κακα της κρίσης, την ώρα που απολαμβανεις το αγαπημένο σου σόου στην τηλεόραση, καποιοι αλλοι βρίσκονται στο μέτωπο του αγώνα. Καποιοι αλλοι, θυσιαζουν προσωπικές τους στιγμές και την ξεκούραση τους για να οργανώσουν, να μιλήσουν με τους εργαζόμενους, να δημιουργήσουν συνθήκες ενιαίας παλης εναντια στα μέτρα της συγκυβέρνησης. Θα μπορούσαν κι’ αυτοί βέβαια να καθονται στον καναπέ και να φιλοσοφούν για την επανασταση που ποτέ δεν θα κανεις. Θα μπορούσαν να φοβούνται και να νιώθουν ηττημένοι. Αυτοί διαλεξαν αλλο δρόμο, φοβισμένε μικροαστέ. Παλεύουν για τα δικαιώματα όλων των ανέργων, των εργαζόμενων, των συνταξιούχων, παλεύουν και για σένα όσο εσύ φιλοσοφείς.

    Συνεχιζεται ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ακου φοβισμένε μικροαστέ Ελληνα. Στην Ελλαδα υπαρχουν σήμερα 2 εκατομμύρια ανεργοι πολίτες.Υπαρχουν ανθρωποι με μισθούς των 300 και 400 ευρώ το μήνα, με συνταξεις πείνας. Την ίδια ώρα που μια χούφτα ανθρώπων κατέχει αμύθητο πλούτο χαρη στις πολιτικές των κυβερνήσεων μας. Τα ξέρεις, τα γνωρίζεις, τα βλέπεις. Κι’ όμως η ηττοπαθεια και ο φόβος που έχει φυτευτεί στο μυαλό σου σε αφήνει απραγο. Σε έχουν κανει να πιστεύεις ότι “έτσι λειτουργεί το σύστημα, τι να κανουμε;” και ποτέ δεν αναρωτήθηκες ποιόν βολεύει να λειτουργεί έτσι το σύστημα… Σε έχουν κανει να πιστεύεις ότι ο ανεργος, ο απολυμένος “δεν είναι ικανός” και γι’ αυτό δεν έχει δουλεια και ποτέ δεν αναρωτήθηκες πως γίνεται 2 εκατομμύρια ανεργοι να μην είναι ικανοί σε μια χώρα που οι μεγαλοεπιχειρηματίες πλουτίζουν εν μέσω κρίσης…
    Ακου λοιπόν φοβισμένε μικροαστέ… Ελληνα
    …μπορεί και παλι να αγνοήσεις την εξαγγελια μιας Γενικης απεργίας, να λοιδωρήσεις τους απεργούς, τους «συνδικαλιστές που φταίνε για όλα», να εκνευριστείς που θα κλείσουν οι δρόμοι και δε θα μπορέσεις να πας έγκαιρα για καφέ. Να θυμασαι μόνο το εξής: ο καφές είναι το μοναδικό που σου απέμεινε. Εκεί έχει συρρικνωθεί όλη σου η αξιοπρέπεια που μετατραπηκε απ’ τη φοβία και την ηττοπαθεια σου σε δουλοπρέπεια. Η μικροαστική σου αντίληψη αλλωστε καταφέρνει να κρύβει τις ταξικές αλυσίδες με τις οποίες είσαι δεμένος.
    Γι’ αυτό, φοβισμένε μικροαστέ, σκέψου καλα τις αλυσίδες σου. Σκέψου με ποιούς σε συνδέουν περισσότερα κοινα: με τους μεγαλοβιομηχανους και εφοπλιστές ή με τους απεργούς; με τους υπουργούς ή με τους απολυμένους; με το Λατση και τον Αλαφούζο ή με τον ανεργο γείτονα σου; Προς τα που γέρνει η συνείδηση σου;
    Δύο δρόμους έχεις, φοβισμένε μικροαστέ Ελληνα: Της υποταγής και εξαθλίωσης ή του αγώνα για επιβίωση. Τρίτος δεν υπαρχει, πρέπει να παρεις μια απόφαση. Μέση λύση δεν υπαρχει. Η θα πεταξεις απο μέσα σου το φόβο και την ηττοπαθεια ή θα ζήσεις με αυτα για παντα.
    Μια και διαβαζεις αυτο το κειμενο στο ιντερνετ, ψαξε να μαθεις τι εκανε ο λαος πριν λιγο χρονο στην Ισλανδια και πεταξε τα δεσμα της φτωχευσης μια για παντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι άνθρωποι που παίρνουν αποφάσεις με τον εξής τρόπο: "φοβάμαι να μην συμβεί το χειρότερο οπότε ας ακολουθήσω τις εντολές του νονού" είναι η αιτία της αργά και συστηματικά επέκτασης της φτώχειας και της σκλαβιάς όλων, αυτό, για μένα, έχουν το δικαίωμα να το κάνουν μόνο όσον αφορά τον εαυτό τους αλλά δεν έχουν το δικαίωμα να το κάνουν για τους άλλους, ακόμα κι αν αποτελούν την πλειοψηφία.
      Συνυπεύθυνοι επίσης είναι αυτοί οι οποίοι ακολουθούν μηχανικά ιδεολογίες που λένε ότι οι πλειοψηφία καθιστά έγκυρες πολιτικές ακόμα κι αν αυτές οδηγούν στην μείωση της ευημερίας και της ελευθερίας όλων.

      Οποιοσδήποτε νομίζει ότι δεν ισχύουν αυτά που λέω, είναι δικαίωμά του, αλλά η δικιά μου εμπειρία της κοινωνικής μου ζωής, δείχνει ότι ένας από τούς λόγους που οι έλληνες τραβάνε ότι τραβάνε σήμερα είναι η συνήθεια των περισσοτέρων ελλήνων να παίρνουν αποφάσεις με τον τρόπο που περιέγραψα παραπάνω.

      Η λύση είναι να αφήνουμε όλο και περισσότερο ελεύθερα τα άτομα να αποφασίζουν για την δικιά τους ζωή, και το κράτος να γίνεται όλο και πιό αχρείαστο. Μόνο μέσα από την ελευθερία των ατόμων μπορεί να υπάρξει κοινωνία.

      Ηλίας Α. Λυμπέρης

      Διαγραφή
  8. Ένα βήμα μπρος δυο βήματα πίσω είναι το κίνημα, μας ξεπερνάνε οι εξελίξεις κι εχουμε να σκεφτόμαστε και ποια θα είναι η επόμενη μαλακία του Τσίπρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή