Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Νέα επιχείρηση τύπου «Κόκκινη Προβιά» μυρίζει η πρωτοεμφανιζόμενη τρομοκρατική οργάνωση

Πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση που υπογράφει ως «Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις» ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονική επίθεση με δύο νεκρούς στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο. Η προκήρυξη βρέθηκε στο Σκοπευτήριο Καισαριανής και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία την θεωρεί γνήσια. Κάτι θα ξέρει, μιας και την φωτογράφιζε όλη αυτή την περίοδο χωρίς να έχει ούτε ένα στοιχείο. Μόνο διαρρέουσες εικασίες για «νέο αντάρτικο πόλης» κι άλλες τέτοιες ανοησίες.

Η προκήρυξη βρέθηκε αργά το απόγευμα του Σαββάτου, όταν άγνωστος τηλεφώνησε στο zougla.gr και ανέφερε ότι στο μνημείο πεσόντων στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής υπάρχει φάκελος, μέσα στον οποίο βρίσκεται usb με την προκήρυξη για την ανάληψη ευθύνης της επίθεσης στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Η προκήρυξη αυτή στάλθηκε τρεις εβδομάδες σχεδόν μετά την δολοφονική επίθεση. Παραμονές της πορείας του Πολυτεχνείου. Προφανώς οι φερόμενοι ως τρομοκράτες είχαν πρόβλημα δακτυλογράφησης. Δεν πρέπει να είναι και τόσο εξοικειωμένοι με τους υπολογιστές. Γι’ αυτό και άργησαν να στείλουν την προκήρυξη. Αφήστε που ήταν ιδιαίτερα χρονοβόρο να βρουν υπολογιστή και usb. Που το πας αυτό;


Μια προκήρυξη που προδίδει πολλά για τους συντάχτες της

Η προκήρυξη συντάχθηκε σε διάλεχτο που μοιάζεi με αυτή των antifa, αλλά δεν είναι. Ο συγκεκριμένος χώρος δεν συγκινείται ιδιαίτερα ούτε από το Σκοπευτήριο της Καισαριανής, ούτε από το Πολυτεχνείο και τον συμβολισμό τους για τους αγώνες του έθνους εναντίον του ναζί κατακτητή και της αμερικανοκίνητης χούντας. Αυτός που την συνέταξε προσπάθησε απλά να στήσει προβοκάτσια στον συγκεκριμένο ιδεολογικό χώρο προκειμένου, ενδεχομένως, να δικαιολογήσει μαζικές προσαγωγές και συλλήψεις, αλλά και να αμαυρώσει με μια στυγερή δολοφονία ιστορικά σύμβολα του εθνικού απελευθερωτικού αγώνα του λαού.

Όσο για το περιεχόμενό της,  εύκολα ο καθένας διακρίνει ότι αυτός που την συνέταξε δεν έχει καμιά σχέση ούτε καν με τον αριστερό ή τον αναρχικό χώρο. Γνωρίζει μόνο από τα κλισέ των εγχειριδίων γι’ αυτούς τους χώρους που προμηθεύονται οι δυνάμεις καταστολής. Είναι σαν τις χωροφυλακίστικες δήθεν προκηρύξεις του ΚΚΕ που κυκλοφορούσαν κατά κόρο την εποχή της κατοχής και του εμφυλίου εμφανίζοντας το συγκεκριμένο κόμμα ως εγκέφαλο δολοφονιών που είχε διαπράξει το παρακράτος και οι δοσίλογοι της εποχής.

Στην προκήρυξη, η οργάνωση προαναγγέλλει με σκληρό τρόπο νέα χτυπήματα κατά της Χρυσής Αυγής, λέγοντας: «Στην Ελλάδα, χωρίς να απωλεστεί ο αντικαθεστωτικός χαρακτήρας, το ανατρεπτικό κίνημα πρέπει να προβεί στην υλική καταστροφή των υλικών υποδομών της Χρυσής Αυγής και να επιτεθεί συντεταγμένα κατά των φυσικών προσώπων της. Σύσσωμης της ιεραρχίας, ηγετών, πυρηναρχών, μελών, στρατιωτών και κενταύρων. Να τους ανοίγει τα κεφάλια με σφυρί, να τους κόβει προς παραδειγματισμό το χέρι με δρεπάνι».

Ερωτηματικά όμως προκαλεί το γιατί η δολοφονική επιχείρηση εστιάστηκε σε δυο άσχετα παιδιά της «περιφρούρησης» της ΧΑ κι όχι σε κάποιο από τα σημαίνοντα ηγετικά στελέχη της. Γιατί π.χ. δεν επιχείρησαν να δολοφονήσουν τον κ. Κασιδιάρη ή κάποιον άλλο ανάλογο στέλεχος της ΧΑ; Η εν λόγω προκήρυξη απαντά ότι ως στόχοι επελέγησαν «συνοδοιπόροι», επειδή μετά την λήξη «της εποχής της απενοχοποίησης, όποιος τους προσεγγίζει είναι συνυπεύθυνος». 

Κολοκύθια με την ρίγανη. Χτυπάνε «συνυπεύθυνους», δηλαδή αθώους, για να μπορούν κατόπιν οι «υπεύθυνοι» να αισθάνονται δικαιωμένοι και να αναβαπτίζονται μέσα από το αίμα αυτών των θυμάτων που δεν σήμαιναν απολύτως τίποτε για την ΧΑ. Μόνο συνοδοιπόροι και ομογάλακτοι της ΧΑ μπορούν να σκέφτονται και να δρουν έτσι.

Ίσως μάλιστα για να δικαιολογήσουν έτσι και την πιθανή συνέχεια με χτύπημα σε «συνυπεύθυνους» στόχους, ανάλογα με τις εντολές που παίρνουν κάθε φορά. Προς μεγάλη αγαλλίαση των αληθινά υπευθύνων που πάνω στο αίμα των θυμάτων θα μπορούν με ευκολία να αλυσοδέσουν την κοινωνία και να την κομματιάσουν με την ησυχία τους.

Ιδεολογία ποτπουρί, ειδική για πράκτορες

Η προκήρυξη κλείνει καλώντας σε ανταρτοπόλεμο: «Ο ανταρτοπόλεμος είναι ο πόλεμος του λαού, είναι η πιο πολύτιμη παρακαταθήκη που μας έχει δωρίσει για να αξιοποιήσουμε η ιστορία. [...] Ως επαναστατικό προλεταριάτο που λαμβάνει θέση μάχης στην ταξική αντεπίθεση, οφείλουμε να ριζοσπαστικοποιήσουμε κάθε ενδιάμεοσο αγώνα που αναδύεται, υπερβαίνοντας τα εκτονωτικά αντανακλαστικά χαρακτηριστικά». Τώρα τι σχέση το ένα, δηλαδή ο «ανταρτοπόλεμος του λαού», με την «ταξική αντεπίθεση» του «επαναστατικού προλεταριάτου», αυτό μόνο ο συντάξας την προκήρυξη γνωρίζει.

Καταρχάς, μια αρχική παρατήρηση στον άσχετο παρακρατικό που συνέταξε την προκήρυξη. Κανένας αναρχικός «αντάρτης πόλης» σαν αυτόν που υποδύεσαι, ή κάποιος με ιδεολογική παράκρουση ένοπλης επαναστατικής αριστεράς, δεν θα μιλούσε για λαό. Ούτε θα μπέρδευε το αντάρτικο του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα με την «ταξική αντεπίθεση του επαναστατικού προλεταριάτου». Μόνο όποιος δεν γνωρίζει θα το έκανε και το μόνο που τον απασχολεί είναι η εικόνα που θα αποτυπωθεί για την κοινή γνώμη. Βορά των μέσων μαζικής προπαγάνδας.  

Το αναφέρουμε απλά γιατί κάτι τέτοιες παράταιρες αναφορές στην προκήρυξη μας κάνουν να πιστεύουμε ότι την συνέταξε πράκτορας ή παρακρατικός χωρίς απευθείας γνώση της ιδεολογίας που προσποιείται ότι διαθέτει η προκήρυξη. Αυτό εξηγεί τις πολλές ιδεολογικές ασυνέπειες και αντιφάσεις του κειμένου. 
 
Και γιατί ρε τσάμπα μάγκες ήσασταν άφαντοι τόσο καιρό; Επί τρία συναπτά έτη τρόικας δεν σας γεννήθηκε καμιά επιθυμία για «ανταρτοπόλεμου»; Δεν σας ήρθε η επιθυμία να χτυπήσετε κάποιον στόχο της τρόικας στην Αθήνα; Πώς και θυμηθήκατε τώρα την «ταξική αντεπίθεση» του προλεταριάτου δολοφονώντας εν ψυχρώ δυο εργατόπαιδα ως «συνυπεύθυνους»; Δυο παιδιά που για την ηγεσία της ΧΑ δεν ήταν ποτέ τίποτε περισσότερο παρά μια αποδεκτή απώλεια που σε άλλες συνθήκες – ίσως και σ’ αυτές – θα μπορούσε να οργανώσει την δολοφονία τους ακόμη και η ίδια, όπως κάθε τυπική εγκληματική ναζιστική οργάνωση. Ή δεν είχατε πάρει τις απαραίτητες εντολές;

Ο αληθινός σκοπός της προκήρυξης

Η εν λόγω προκήρυξη δεν εξηγεί επίσης γιατί άργησε να εκδοθεί. Ο συντάκτης της είναι ολοφάνερο ότι την συνέταξε όχι για να εξηγήσει το δικό του πολιτικό σκεπτικό της δολοφονίας, αλλά για να στηρίξει μια συγκεκριμένη ερμηνεία της επίθεσης των εκτελεστών που διοχέτευαν στον τύπο εδώ και βδομάδες, σχεδόν από την πρώτη μέρα, οι κύκλοι της αντιτρομοκρατικής και της κυβέρνησης. Αν όντως ο συντάκτης της προκήρυξης ήταν «αντιφασίστας» τρομοκράτης, θα την είχε από την πρώτη στιγμή έτοιμη έστω για να πάρει κανείς στα σοβαρά τους πολιτικούς και ιδεολογικούς λόγους που τον εξώθησαν σε μια τέτοια πράξη. Αυτό δείχνει και η ιστορία της αναρχικής ή αριστερής τρομοκρατίας.

Αντίθετα, η προκήρυξη γράφτηκε κατόπιν εορτής με γνώμονα να απαντήσει στην φιλολογία που αναπτύχθηκε μετά την επίθεση. Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να «καλύψει» τα κενά που κάνουν «κρα» ακόμη και με πρώτη ματιά. Έστω κι αν η όλη προσπάθεια δεν το πετυχαίνει. Είναι τόσο παιδαριώδης που καταντά ερασιτεχνική.  

Ποιος όμως θα το μάθει; Μόνο όποιος χρησιμοποιεί την κοινή λογική, ψάχνεται ο ίδιος και διαβάζει αναλύσεις σαν αυτή. Τα παπαγαλάκια της τρομοκρατίας στα μέσα θα αναλάβουν, όπως πάντα, να τυφλώσουν το νου και την λογική των θυμάτων τους. Να γιατί βγήκε η προκήρυξη. Πέρα βέβαια κι από το προφανές ότι με την γελοιοποίηση ολόκληρου του πολιτικού κομματικού συστήματος και την οργή στον κόσμο που προκάλεσε η κοινοβουλευτική πρόζα του τριήμερου της μομφής, θα πρέπει να στραφεί η προσοχή κάπου αλλού.

Προφανώς πρόκειται για μια ακόμη επιχείρηση ψυχολογικού πολέμου. Σαν αυτές στις οποίες ειδικεύεται μόνο το «βαθύ κράτος» και το παρακράτος. Η δολοφονία έγινε και αυτοί που την σχεδίασαν άφησαν τον χρόνο να κυλίσει για να διαπιστώσουν τι πιστεύει και τι δεν πιστεύει η κοινή γνώμη, πόσο μπορούν να ελέγχουν την ψυχοσύνθεση του λαού. Για να δουν δηλαδή αν το επίσημο σύστημα μαύρης προπαγάνδας μπορεί να επιβληθεί στον κοινό νου και το συναίσθημα.

Κι αφού διαπίστωσαν ότι η εμπιστοσύνη της κοινής γνώμης έχει κλονιστεί ανεπανόρθωτα απέναντι σ’ ότι έλεγαν οι στημένοι δημοσιογράφοι, ή διοχέτευαν οι υπηρεσίες του κράτους, βγήκε η προκήρυξη για να υποστηρίξει την ερμηνεία που έδιναν οι Τρέμη, Πρετεντέρης, Πορτοσάλτε και λοιποί συγγενείς από την πρώτη ώρα της δολοφονίας, πριν καν εμφανιστεί η αντιτρομοκρατική στον τόπο του εγκλήματος. Μόνο επιτελείο ψυχολογικού πολέμου θα μπορούσε να εκδώσει μια τέτοια προκήρυξη.

Ας μιλήσουμε σταράτα κι έξω από τα δόντια

Για να τελειώνουμε. Για να πιστέψει κάποιος ότι ξαφνικά, μετά από τρία χρόνια κόλασης του μνημονίου, εμφανίστηκε μια «τρομοκρατική οργάνωση» που η πρώτη της ενέργεια ήταν η δολοφονία δυο άσχετων παιδιών επειδή, λέει, τα θεώρησε «συνυπεύθυνα» της νεοναζιστικής ΧΑ, θα πρέπει να έχει κάνει το «φιλοσοφούμεν άνευ μαλακίας» του Θουκυδίδη σουρωτήρι. Η επιλογή στόχου από μόνη της είχε τη σημασία της. Από μόνη της υποδηλώνει ότι δεν ήταν «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» ανάμεσα σε φασίστες και δήθεν αντιφασίστες, αλλά προβοκάτσια ολκής που την έστησαν οι ίδιοι κύκλοι που στηρίζουν και τροφοδοτούν την ΧΑ.

Αν ήταν όντως «αριστεροί» τρομοκράτες και ήθελαν να πάρουν εκδίκηση για τον Παύλο Φύσσα, τότε ο Κασιδιάρης, ή κάποιος άλλος από τους ηγέτες της ΧΑ θα ήταν νεκρός, ή βαριά τραυματίας από μια ανάλογη επιχείρηση. Δεν είναι. Και μόνο το γεγονός ότι μια πρωτοεμφανιζόμενη «τρομοκρατική ομάδα» διαλέγει ως πρώτη επιχείρηση την δολοφονία δυο άσχετων παιδιών και θυμάται να στείλει την προκήρυξη μετά από τρεις εβδομάδες για να εξηγήσει δήθεν, τα ανεξήγητα, τότε από μόνο του το γεγονός μυρίζει από μίλια μακριά.

Αν όντως επρόκειτο για την απαρχή ενός «νέου αντάρτικου πόλης», όπως διαρρέει η αντιτρομοκρατική και ο Δένδιας από την πρώτη μέρα, και μάλιστα με τέτοια επιχειρησιακή ετοιμότητα ώστε να δολοφονεί αδιάκριτα, τότε θα είχε ξεσηκωθεί ολόκληρο το κράτος και οι μηχανισμοί του στο πόδι. Λέτε να άφηναν τα στελέχη της κυβέρνησης, τους βουλευτές και τους κομματόσκυλους της τρόικας να κυκλοφορούν με την ίδια προστασία που είχαν και πριν το χτύπημα; Αφήστε που οι δήθεν τρομοκράτες του «αντάρτικου πόλης» είχαν χιλιάδες λόγους να εμφανιστούν πολύ πριν την δολοφονία του Φύσσα και δεν το έκαναν.

Που είναι η κινητοποίηση των δυνάμεων καταστολής για ασφυκτικότερη προστασία των κύκλων της κυβέρνησης και του ηγετικού κύκλου της ΧΑ; Πουθενά. Καμιά ιδιαίτερη κινητοποίηση ασφαλείας δεν υπήρξε μετά το χτύπημα, τουλάχιστον αντίστοιχη με τον υποτιθέμενο κίνδυνο μιας «τρομοκρατικής ομάδας», η οποία κυκλοφορεί ελεύθερη με την πρόθεση και την επιχειρησιακή δυνατότητα να δολοφονεί εν ψυχρώ.

Θυμηθείτε ότι παλιότερα και μόνο μια λίστα με πιθανούς στόχους τρομοκρατικής επίθεσης, που κυκλοφορούσε άγνωστο από πού, αρκούσε για να αποκτήσουν αστυνομική φρουρά πολιτευτές, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες, κοκ. Τώρα; Τίποτα; Γιατί άραγε;

Τι μας διδάσκει η ιστορική εμπειρία;

Αν κοιτάξει κανείς τόσο την εγχώρια ιστορία της τρομοκρατίας, φασιστικής ακροδεξιάς και «αριστερής», όσο και της διεθνούς, θα βγάλει ορισμένα πολύ χρήσιμα συμπεράσματα:

Πρώτο, η τρομοκρατική δράση από την εποχή της «προπαγάνδας της πράξης» των αναρχικών του 19ου αιώνα – που νόμιζαν ότι με δολοφονίες μεγιστάνων, βασιλιάδων, πολιτικών μαζί με ληστείες τραπεζών, κοκ, επέφεραν χτυπήματα στο σύστημα – έως την Μπριγκάτε Ρόσε και την 17η Νοέμβρη δεν έβαζαν σαν στόχο άσχετους, αλλά πρόσωπα που συμβόλιζαν – πάντα σύμφωνα με τη λογική τους – τον στόχο του κατεστημένου που ήθελαν να πλήξουν. Ποτέ δεν είχαμε το φαινόμενο μιας τρομοκρατικής οργάνωσης με «αριστερή» ιδεολογία να χτυπά άσχετους, ή χύμα κόσμο. Και γι' αυτό αποκλείεται τη δολοφονία των παιδιών έξω από τα γραφεία της ΧΑ να είναι έργο κάποιας ομάδας με «αριστερά» ή αναρχικά ιδεολογικά κίνητρα. Αν ήταν κάποια τέτοια θα χτυπούσε ηγετικό στέλεχος της ΧΑ κι όχι κάποια άσχετα παιδιά.

Δεύτερο, δεν υπάρχει τρομοκρατική οργάνωση στην ιστορία της χώρας και διεθνώς από τις πρώτες δεκαετίες του 19ου αιώνα που να μην διαβρώθηκε και να μην ελέγχθηκε από τις αστυνομικές αρχές, ή τις μυστικές υπηρεσίες. Δεν υπάρχει ούτε μια, όσο καλά οργανωμένη κι αν ήταν, όσο επαναστατική κι αν δήλωνε, όση μαζική υποστήριξη κι αν διέθετε, όσες εφεδρείες κι αν μπορούσε να στρατολογεί. Αυτό είναι αναμφισβήτητο ιστορικό γεγονός.

Τρίτο, αντίθετα, η τρομοκρατία που άσκησε πάντα η φασιστική ακροδεξιά είχε αδιάφορους στόχους, το πλήθος, ή άσχετους με σκοπό τον γενικό πανικό, ή την προβοκάτσια. Ιδίως όταν μετά τη διάλυση της 17ης Νοέμβρη οι λεγόμενες τρομοκρατικές οργανώσεις συνδέθηκαν οργανικά και με το οργανωμένο έγκλημα. Το συγκεκριμένο χτύπημα στην ΧΑ προσιδιάζει περισσότερο με εκτέλεση συμβολαίου στα πλαίσια μιας επιχείρησης σαν αυτής του Gladio στην Ιταλία, ή της «Κόκκινης Προβιάς» στην Ελλάδα που δίπλα, μαζί και παράλληλα με την «αριστερή» τρομοκρατία, είχαμε την ανάπτυξη και μιας ανοιχτά προβοκατόρικης τρομοκρατίας που σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε από μηχανισμούς του ΝΑΤΟ στις δυο χώρες. Επομένως, το συγκεκριμένο χτύπημα δεν είχε ιδεολογικά κίνητρα. Ήταν εκτέλεση συμβολαίου με σκοπό την αναβάπτιση της ΧΑ μέσα από το αίμα των δυο δολοφονημένων παιδιών.

Τέταρτο, για «νέο αντάρτικο πόλης» χωρίς συστηματικές τρομοκρατικές ενέργειες με θύματα, χωρίς ένοπλες καταλήψεις κτηρίων με ομήρους και μη, χωρίς απανωτές βομβιστικές ενέργειες, κοκ., δεν μπορεί να μιλήσει ούτε ο επιθεωρητής Σαίνης. Ιδίως όταν έχει μόνο την ενέργεια κατά της ΧΑ και το Ζάσταβα. Εκτός κι αν ο στόχος τους είναι η δημιουργία του κατάλληλου κλίματος για επανάληψη δήθεν τρομοκρατικών ενεργειών, ώστε να δημιουργήσουν κλίμα πανικού και τρόμου μέσα στον λαό. Αλήθεια ποιον εξυπηρετεί κάτι τέτοιο εκτός από το επίσημο καθεστώς και τους δοσίλογους κυβερνώντες;   

Μπροστά σε μια νέα επιχείρηση «κόκκινης προβιάς»;

Στην πράξη φαίνεται να βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα επιχείρηση «Κόκκινη Προβιά», ίσως από τους ίδιους πυρήνες που είχαν στήσει και την παλιότερη. Μην ξεχνάμε ότι όταν οι Ιταλοί δικαστές στις αρχές της δεκαετίες του 1990 αποκάλυψαν την ανάμιξη των μηχανισμών του ΝΑΤΟ και της επιχείρησης Gladio στην δράση της τρομοκρατίας την δεκαετία του ’70 και του ’80, η οποία στοίχισε εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες προκειμένου να κρατηθεί στην εξουσία το «συνταγματικό τόξο» Αντρεότι-Κράξι, ξέσπασε ο σάλος και στην Ελλάδα όταν ο ίδιος ο Ανδρέας Παπανδρέου στην Βουλή την ίδια εποχή αποκάλυπτε ότι και στην Ελλάδα υφίσταται ανάλογη επιχείρηση με την επωνυμία «Κόκκινη Προβιά».

Η τότε κυβέρνηση Μητσοτάκη, παρά το γεγονός ότι αποδέχθηκε ότι υπήρχε μια τέτοια επιχείρηση, αρνήθηκε πεισματικά να διενεργήσει την πρέπουσα έρευνα στο υπουργείο Άμυνας και Δημόσιας Τάξης, αλλά και αλλού, προκειμένου να αποκαλυφθεί το μέγεθος της εμπλοκής της «Κόκκινης Προβιάς» με την εγχώρια τρομοκρατία. Ούτε η κυβέρνηση Παπανδρέου που ακολούθησε έκανε τίποτε, προφασιζόμενη ότι είχε διαλύσει την «Κόκκινη Προβιά» ήδη από την δεκαετία του ’80.

Πολύ φοβάμαι ότι ποτέ δεν ξηλώθηκε αυτό το δίκτυο. Έτσι συνάγω από τα γεγονότα. Απλά άλλαξε μορφές και τρόπους δράσης. Κι απ’ ότι φαίνεται ίσως κάποιοι στην κυβέρνηση, αλλά και εκτός Ελλάδας, θέλουν να την αναβιώσουν όπως τότε στην Ιταλία.

Να θυμίσουμε μόνο σ’ όλους αυτούς που μπορεί να απεργάζονται τέτοια σχέδια, ότι ο λαός δεν τρώει κουτόχορτο. Είναι τόσο καταφανείς οι ενέργειές τους ώστε κανείς δεν πιστεύει τα σενάρια που πάνε να πουλήσουν στον κοσμάκη μέσα από το σύστημα μαύρης δημοσιογραφίας.

Κι αν τυχόν υπάρξουν νέες δήθεν τρομοκρατικές ενέργειες, ειδικά εναντίον «συνυπεύθυνων», όπως ακριβώς ταιριάζει στο μενταλιτέ των κυκλωμάτων του παρακράτους, τότε το μόνο που θα καταφέρουν είναι να ξεσηκωθεί ο λαός μια ώρα αρχύτερα. Να θυμίσουμε ότι οι εκατόμβες θυμάτων της τρομοκρατίας που οργάνωσε η Gladio στην Ιταλία, τελικά δεν έσωσαν το «συνταγματικό τόξο». Ούτε στην περίπτωσή μας θα σωθεί.

26 σχόλια:

  1. Ο κόσμος πράγματι δεν τρώει πια κουτόχορτο.Εξάλλου την πιο στυγνή τρομοκρατία τη ζει στο πετσί του από τη δοτή κυβέρνηση και αντιπολίτευση που μετατρέπουν σε κόλαση τη ζωή του.Το θέμα είναι να νιώσει τη δύναμή του και να ξεπεράσει το φόβο,γιατί είναι μεγαλειώδης η ευκαιρία που ανοίγεται μπροστά για αληθινή δημοκρατία και εθνική απελευθέρωση.Εκείνο που λείπει είναι η πίστη σε αυτήν την πραγματικότητα και η αίσθηση του κόσμου ότι είμαστε μικροί κι αδύναμοι για να απεγκλωβιστούμε από τα νύχια του "θηρίου",που τόσα χρόνια έγινε καθεστώς...Πώς ένας μικρός λαός θα τα βάλει με τους μεγάλους και τους επικυρίαρχους του παιχνιδιού;Νομίζω ότι αυτό κρατάει πολλούς σαστισμένους και χαμένους ή τους αναγκάζει να ψάχνουν τη λύση στα ίδια συστημικά μαντριά του χθες-μάλιστα κάποιοι καταφεύγουν στη Χ.Α γιατί υποτίθεται αρθρώνει αντισυστημικό ρόλο.Η ανασφάλεια που καλλιεργείται ευνοεί το μάντρωμα...Ο κ.Αλαβάνος-άσχετα με τα προηγούμενα- σε εκπομπή του σκάι μίλησε για στάση πληρωμών προς τους δανειστές κι όχι για διαγραφή του χρέους,ενώ ο τρόμος κι η αμηχανία του ήταν έκδηλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ἀγαπητὲ κ. Καζάκη,

    (Ι) Μὲ τὸ σημερινό σας ἄρθρο μὲ κερδίσατε. Καὶ ἄν εἶχα μικρὲς ἀμφιβολίες γιὰ τὰ ἐπιχειρήματά σας, σήμερα ἔχουν σβήσει. Διότι μὲ τὸ σημερινό σας κείμενο ἔρχεστε σὲ ὁλομέτωπη σύγκρουση μὲ τὸ Παρακράτος, στοχοποιῶντας ἄμεσα τὸν ἐαυτό σας.

    Θὰ ὑποστηρίξω τὸ ΕΠΑΜ στὶς ἐπόμενες ἐκλογές, ἄν κατεβεῖτε. Δὲν ἔχω μπεῖ ποτὲ σὲ κόμμα στὴν ζωή μου, εἶμαι καθαρὸς ἀπὸ τέτοια πράγματα. Αὐτὸς εἶναι καὶ ὁ λόγος γιὰ τὸν ὁποῖο διστάζω νὰ γίνω μέλος τοῦ ΕΠΑΜ, σῦν τὸ ὅτι δυστυχῶς ξαναξενιτεύομαι, καὶ δὲν θὰ μπορῶ νὰ βοηθήσω ἐνεργὰ στοὺς ἀγῶνες σας. Δὲν θὰ εἶμαι ἄξιο μέλος.

    (ΙΙ) Ὁ πατέρας μου ἦταν 18χρονος πρωτοετῆς φοιτητὴς στὸ ΑΠΘ, καὶ βρέθηκε στὰ γεγονότα τῆς Νομικῆς (κατ' ἀντιστοιχία μὲ τὸ Πολυτεχνεῖο στὴν Ἀθήνα), στὴν Σαλονίκη. Τίποτα δὲν τὸν σταματοῦσε νὰ βρίσκεται ἐκεῖ. Τὴν πρώτη μέρα τῆς Χούντας εἶχε φάει ἀτελείωτες σφαλιᾶρες ἀπὸ ἀστυνομικούς, διότι ποδηλατοῦσε ἀνέμελα, μὴν ἔχοντας καταλάβει (παιδὶ ἀκόμα) τὴν σοβαρότητα τῆς κατάστασης. Σφαλιᾶρες ξαναέφαγε, ἀμέτρητες καὶ δυνατές, διότι τὸν ἔπιασαν μὲ φυσοκάλαμο καὶ βελάκια... παραλίγο, γι' αὐτὸ, νὰ τὸν ἔκλειναν σὲ ἀναμορφωτήριο οἱ Χουντικοί.

    Δὲν θὰ πολυλογήσω, ἡ Nathalie Katinakis, Καναδέζα ῥωμηά, συμπεριέλαβε τὴν μαρτυρία τοῦ πατέρα μου γιὰ ἐκείνα τὰ χρόνια στὴν διδακτορική της διατριβή. |(Συναντηθήκαμε τυχαία στὸ youtube, ὅπου εἶχα ἀνεβάσει τὴν πρώτη λαϊκὴ συναυλία μετὰ τὴν πτώση τῆς Χούντας, καὶ τὴν ἔφερε σὲ ἐπαφὴ μὲ αὐτόπτη μάρτυρα).

    Ὁ πατέρας μου θυμᾶται ὅτι μέσα στὴν Νομικὴ βρίσκονταν οἱ γνήσιοι ἀγωνιστὲς ἐξεγερμένοι. Τοῦ πῆρε πολὺ χρόνο νὰ καταλάβει ὅτι οἱ παράξενοι _δεκάδες_ τύποι ἀπ' ἔξω, ποὺ τὸ παίζανε ἐξεγερμένοι, ἦταν σπιούνοι τῆς Χούντας.

    Νομίζω ὅτι αὐτὸ τὸ μοτίβο ἐπαναλαμβάνεται διαρκῶς. Ὁ Κυριάκος Διακογιάννης, στὸ αἰρετικό του βιβλίο μὲ τίτλο ``τὸ Πανέρι μὲ τὶς Ὀχιές'', τὸ ἀναλύει αὐτό: ἡ Προτέκτορες δημιουργοῦν πάντα μιὰ ψευδο-Ἀντίσταση, γιὰ νὰ παραπλανοῦν τὸν λαό.

    (ΙΙΙ) Ὑπάρχει παντοῦ Λογοκρισία. Εἶχα γράψει τρία ἄρθρα, ἐδῶ καὶ μερικὰ χρόνια, στὸ www.antifono.gr, καὶ ἔχουν ἀφαιρεθεῖ, μετὰ ἀπὸ ἀφαίρεση σχολίων μου ἀπὸ τὸν Διαχειριστή, ὅπου ζητοῦσα ἀπὸ τὸν Θ.Ι. Ζιάκα νὰ ἀναλύσει αὐτὰ τὰ πράγματα ποὺ ἀναφέρετε σήμερα: τὴν προβοκάτσια, ὡς κύριο ὅπλο τοῦ Φασισμοῦ. Πείραξαν τὰ σχόλιά μου, ἐνόχλησαν τὰ ἄρθρα γνώμης μου.

    Δὲν μὲ ἐνδιέφερε ποτὲ ἡ ἀρθρογραφία γνώμης: γιὰ μένα τὸ σημαντικὸ εἶναι νὰ δημοσιεύω σὲ ἐπιστημονικὰ περιοδικὰ μὲ κριτή. Τὰ τρία ἀρθράκια μου (τὸ ἕνα ἀναφερόταν στὴν παντελὴ ἔλλειψη μαθηματικῆς Παιδείας στὴν χώρα μας, καὶ πιστεύω ὅτι ἀποδείκνυα ὅτι αὐτὸ γίνεται σκόπιμα) τὰ ἔγραψα γιὰ νὰ συμμετάσχω στὸν δημόσιο διάλογο, τρομάρα μου. Ἐδῶ καὶ λίγες μέρες ἔχει ἐξαφανιστεῖ ἡ δική μου ταπεινότατη καὶ καθόλα μικρὴ συμμετοχὴ σὲ αὐτὸν τὸν διάλογο. Ἄς εἶναι. Μοῦ ἀρκεῖ ποὺ ὑπάρχει τὸ μπλόκ σας. Εἶναι ὑπεραρκετό.

    Μὲ βαθειὰ ἐκτίμηση,

    Κυριάκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ φίλε, πολύ ενδιαφέροντα όσα γράφεις. Μην απελπίζεσαι και μην το βάζεις κάτω λόγω της λογοκρισίας που ασκούν οι διάφοροι "δήθεν". Προσπάθησε να ανεβάσεις κάπου τα άρθρα γνώμης και δημόσιου διαλόγου που κρίνεις ότι έχουν ενδιαφέρον - υπάρχει αρκετός κόσμος που θέλει να μαθαίνει, να συμμετέχει και να προβληματίζεται. Να είσαι καλά.

      Διαγραφή
    2. Σὲ εὐχαριστῶ θερμὰ γιὰ τὸ σχόλιό σου Harry Deja. Θὰ ἤθελα νὰ διορθώσω κάτι ποὺ δὲν τὸν διατύπωσα σωστά. Δὲν περίμενα αὐτὸ τὸ ἄρθρο γιὰ νὰ πειστῶ γιὰ τὴν ἐγκυρότητα τῶν ἐπιχειρημάτων τοῦ κ. Καζάκη. Ἤθελα νὰ πῶ ὅτι τὸν πρῶτο καιρὸ ποὺ πρωτοεμφανίστηκε μὲ ἐνθουσίασε, ἀλλὰ πάρα πολλοὶ γύρω μου προσπαθοῦσαν νὰ ὑποτιμήσουν τὸν λόγο του. Ἡ σθεναρότητα μὲ τὴν ὁποία ἐπιτίθεντο στὰ ἐπιχειρήματά του μὲ προβλημάτιζε, ἀλλὰ εἶναι φυσικὸ νὰ προβληματιστῶ -λόγῳ τῆς ἀντίδρασης τῶν διαφωνούντων- καὶ μὲ τὴν ἐμφάνιση τοῦ -μέχρι τότε ἀγνώστου εὐρέως- κ. Καζάκη. Σήμερα, μετὰ ἀπὸ μιὰ τριετία, ἔχει ἀποδείξει ὅτι ἔχει ἦθος, δὲν ἐγκαταλείπει τοὺς στόχους του καὶ δὲν παύει νὰ ἀνανεώνει τὶς γνώσεις του. Πραγματικὰ τὸ λέω, τὸ καινούργιο του βιβλίο, Μονόδρομος ἡ Ἀνατροπή, περιλαμβάνει μιὰ πληθώρα πληροφοριῶν ποὺ ἦταν _ἀδύνατο_ νὰ τὶς βρεῖ κανεῖς εὔκολα καὶ νὰ τὶς συνδυάσει γιὰ ἐξαγωγὴ συμπερασμάτων. Εἶναι ἕνα ἀπὸ τὰ πιὸ ἐπαναστατικὰ κείμενα τῆς νεότερης Ἑλλάδας.

      Διαγραφή
  3. ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΙΚΑ ΜΟΛΙΣ ΑΚΟΥΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΩΝΙΑ ΑΠΛΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Χ.Α. ΗΤΑΝ ΠΩΣ ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ . ΔΗΛΑΔΗ ΣΦΑΖΟΥΜΕ ΔΥΟ ΤΡΙΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΓΝΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΜΑΣ ~ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΒΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ~ .ΑΛΛΟΙ ΑΠΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΑΛΛΟΙ ΑΠΟ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΗ ΑΛΛΟΙ ΑΠΟ ΑΝΑΓΚΗ ΔΙΑΛΕΓΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥΣ. ΤΩΡΑ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΡΟΙΔΙΑΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΝΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ . ΣΚΕΦΤΗΤΕ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΠΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΙΑΝΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΑΙΤΙΟΙ ΤΥΧΑΙΟ?ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν είναι μόνο αυτό Δημήτρη. Τις τελευταίες 3 εβδομάδες ανέλαβαν να "ξεπλύνουν" τη Χρυσή Αυγή ο Χατζηνικολάου, ο "μπροστινός" της καθεστωτικής δημοσιογραφίας, και ο Τριανταφυλλόπουλος. Ο μεν πρώτος στην προηγούμενη εκπομπή του στο STAR έδωσε ένα ολόκληρο 15λεπτο στον Κασιδιάρη να κάνει μονόλογο, απαντώντας σε στημένες αβανταδόρικες ερωτήσεις 2 απίθανων δημοσιογράφων του τύπου: "Είστε ναζί;", "Δέρνετε Πακιστανούς¨;", ",Μαχαιρώνετε αλλοδαπούς;" κλπ, και τον έκαναν να φαίνεται περίπου Αρσακειάδα, όπως είπε και ο Μπογιόπουλος που παρενέβη τηλεφωνικά στην εκπομπή. Ο δε Τριανταφυλλόπουλος, έχει πάρει 3 αλλεπάληλες συνεντεύξεις από τον Κασιδιάρη ηρωοποιώντας τον, έβγαλε στημένη δημοσκόπηση προχθές από το Zougla.gr όπου εμφανίζει 1ο κόμμα τη Χρυσή Αυγή με 26%, αλλά και ην προκήρυξη που σχολιάζεις σε αυτόν στάθηκε. Κοίταξε, άποψή μου είναι ότι είναι όντως απλοική έως βλακώδης η προκήρυξη και γραμμένη από αγράμματο προβοκάτορα όπως ακριβώς την περιγράφεις, ζημιά ουσιαστική δεν μπορεί να κάνει, το σίγουρο όμως είναι ότι η Χρυσή Αυγή θα ξαναχρησιμοποιηθεί λίαν συντόμως έστω και εάν η ηγεσία είναι στη φυλακή.Προσωπικά προβλέπω ότι σε λίγο θα εμφανιστεί κόμμα "γραβατωμένων" φασιστών ('σοβαρών" όπως είπε και ο γνωστός Μπάμπης), ανθρωποειδών που θα προέρχονται από δικαστές, σώματα ασφαλείας, μυστικές υπηρεσίες κλπ και οι οποίοι θα μπορούν να εμφανίζονται δημοσίως και να κάνουν διάλογο σε πάνελ (όχι όπως οι χρυσαυγίτες που κρύβονται) και κυρίως θα αποτελέσουν εν δυνάμει κυβερνητικό εταίρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δημήτρη να ξέρεις πως το να επιμένεις να μοιράζεσαι τις σκέψεις σου με τον κόσμο έχουν το εξής μεγάλο αποτέλεσμα: αυτά που έγραψες σήμερα, να τα συζητάμε από χθες το βράδυ, όταν και βγήκε το νέο της νέας βάφτισης. Με άλλα λόγια, η ικανότητα ανάλυσης έχει εξασκηθεί, οι βάσεις έχουν μπει. Είναι αλλιώς ξέρεις, να πιστεύεις πως κάτι συμβαίνει και αλλιώς να βλέπεις με στοιχεία τι ακριβώς συμβαίνει...

    Ο κόσμος πλέον τη βλέπει αλλιώς την ιστορία και δεν τρώει κουτόχορτο, όπως πολλοί νομίζουν. Θεωρώ πως όλες αυτές οι κινήσεις είναι κινήσεις πανικού από ένα σύστημα που είναι σε ελεύθερη πτώση και που νιώθει ζεστή την εξοργισμένη ανάσα του λαού. Του λαού που θέλει να νοικοκυρέψει τα του οίκου του, που θέλει να δουλέψει, να στερηθεί με αντίκρυσμα την ελευθερία και την προοπτική μακριά από ηλίθιες ταμπέλες και κατηγοριοποιήσεις. Δίχως να ξεχνάμε πως ακόμα και σήμερα τα αποβράσματα που έχουν βολευτεί με αυτό το σύστημα, παρότι ξέρουν πως είναι λίγα τα ψωμιά τους, οργιάζουν εκεί έξω...

    Καλή δύναμη φίλε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εξαιρετικό κείμενο. Εγώ όμως θα το αντικαθιστούσα με μόνο μία φράση: τηλεφώνησαν στον Τριανταφυλλόπουλο. Μόνο ο τύπος ανθρώπου που διαβάζει Πρώτο Θέμα μπορεί να προσπεράσει το γεγονός χωρίς να ψυλλιαστεί τίποτα. Μιλάμε για τον άνθρωπο που στα πιο πρόσφατα μόνο κατορθώματα του ένδοξου δημοσιογραφικού του βίου περιλαμβάνονται ο Σώρρας και οι δημοσκοπήσεις του 25% στη Χ.Α. Νομίζω Δημήτρη, κι αν θελεις πες μου τη γνώμη σου, οτι το βαθύ κράτος στην Ελλάδα άρχισε να αναγεννάται και να παίρνει τη μορφή που έχει σήμερα την εποχή του Χρυσοχοϊδη.

    Υ.Γ. Δυναμική η πορεία σήμερα παρά το γεγονός οτι χρειαζόσουν βίζα για να φτάσεις στο κέντρο.

    Γιώργος Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 1) Υπάρχει ένα σημείο που ο διανοούμενος "ανάρχας" ο στρατευμένος αυτός μανιακός το μεγάλο αυτό "μυαλό" γράφει κύριοι "αστυνομικοί" "της αστυνομίας" και μετά από λίγες γραμμές αφού ρούφηξε λίγο φραπέ θυμάται το ρόλο του και γράφει "μπάτσοι".

    2) Αφού παιδεύτηκε που παιδεύτηκε να βρει φαντεζί λέξεις για να παίζει το ρόλο του ψαγμένου εγκεφάλου, ξαφνικά υιοθετεί την λέξη μόρφωμα έστω και μέσα σε εισαγωγικά, λέξη που κατά κόρων αναπαρήγαγαν μονοθεματικά τα ΜΜΕ τη βδομάδα των συλλήψεων όταν καταφέρετε εναντίων τους την ίδια στιγμή μενόμενος.

    3) Δεν ξεχνάει να δώσει εύσημα στην ΝΔ ! Μα ποιος αναρχικός θα έλεγε αυτή την φράση" Φάνηκε το ποιών της ΧΑ κατά τις συλλήψεις, έστω και λίγο",, όταν στην ίδια προκήρυξη μας μιλάει για εξόφθαλμο ναζιστικό χαρακτήρα...των περιοδικών της το 90?

    4) Επόμενο έμμεσο εύσημο σε ΝΔ στην φράση με το φίδι, ο Σαμαράς πάτησε το φίδι στο κε-φά-λι.. Μα στην ίδια προκήρυξη δεν μας λέει ότι ΧΑ και ΝΔ λειτουργούν μαζί? Είναι δυνατόν να πιστεύει ότι αν ΧΑ και ΝΔ είναι κολλητοί θα πατούσε ο Σαμαράς το φίδι στο κεφάλι? ή ότι κινδυνεύει απο αυτήν? ("να του τυλίξει το πόδι")Αντιθέτως θα λεγε οτι θα βγει σύντομα..

    5) Ο κύριος αυτός που μου θυμίζει γνωστό φασιστόμουτρο προσκείμενο στη ΝΔ με τις φαντεζί του λέξεις πετώντας ταυτόχρονα παντελώς ηλίθια κλισέ, μας λέει ότι στεναχωρέθηκε τόσο πολύ που ο Σαμαράς χαλάρωσε..το νομικό οπλοστάσιο.. και έτσι δεν υπάρχει προστασία από το κεφάλαιο... ο αναρχας αντάρτης λοιπών περιμένει το νομικό οπλοστάσιο για να προστατευθεί απο αυτό το κοινοβούλιο? .....,, ειδικά όταν στις τελευταίες γραμμές μας μιλά για οπλαποθήκες?,, ,, σίγουρα ναι εκεί ήταν η στεναχώρια του στο νομικό οπλοστάσιο.. άλλα αυτό το γράψε πολύ μετά δεν είναι δυνατόν να τα θυμάτε και όλα... το παιδί! .

    6)Η ηλίθια αυτή ανάμιξη κλισέ από δω και από κει ,,(οτι τον πονεί τον λολοστεφανη το γράφει..), το αμήχανο ύφος του στύλ "και τώρα ας πάμε λίγο πίσω".. κτλ .. λες και είναι ντοκιμαντέρ που αφηγείται ο ...Κωστάλας.., εν`αντιθέση με τα αιμοβόρικα μαγκιόρικα σε στυλ,, "και αμα λάχει του κόβεις και τα πλευρά... ".Το ιδεολογικό προφίλ τερατογένεση ..που δεν βγαίνει ούτε από μυαλά μέσα σε μπλέντερ που κάνει την μίξη σε ενεργό πυρινικό αντιδραστήρα ,,μπορεί να εξηγηθεί μονο αν στο καθημερινό λεξιλόγιο του κυρίου που έγραψε κατ εντολήν την προκήρυξη έχει κόλήσει σαν βδέλλα η λέξη "τα αναρχοκουμούνια". ...γράψε μωρέ οτι γράφουν τα αναρχοκουμούνια για..τέτοιο χαμηλό επίπεδο προπαγάνδας μιλάμε.

    7)Το flirt προς το κκε, πάμε, η αναφορά στο λαό,η αναφορά σε ενδοκυνοβουλευτική αριστερά με παραινέσεις για εμπόλεμη δράση, η αναφορά σε εαμ, η αναφορά στην λαοκρατία κτλ στις δυνάμεις που θέλουν να βγούμε απο το ευρό,, σε αυτούς που δεν θέλουν την ΕΚΤ κτλ κτλ...όλα αυτά για μένα, (μιας και όλα δείχνουν οτι μιλάμε για προκήρυξη ΠΑΤΑΤΑ) είναι πολύ επικίνδυνα καθώς από ότι φαίνεται η στοχοποίηση ηθικών αυτουργών (που μεθοδευόταν τόσο καιρό) θα έχει πολύ πιο μεγάλο εύρος τελικά ειδικότερα αν όπως υποθέτει ο Δημήτρης είναι οργανωμένη με σύμφωνη γνώμη εξωτερικών παραγόντων..(ή ακόμη και οργανωμένη από) τοτε συστήνω προσοχή σε όλους και επαγρύπνηση.. αν βρείτε κανέναν που τροφοδοτεί νεο αλληλοσπαραγμό με πάτημα σε αυτό το κολόχαρτο. .. οφείλουμε να τον ξεβρακώνουμε αμμεσα, για να τον κρίνει μετά ο λαός όπως του αξίζει, εν καιρο.


    ,..έχει ο καιρός γυρίσματα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για μένα τέσσερα πράγματα είναι πλέο αναμφισβήτητα μετά και την προκήρυξη:

    1. Η δολοφονία των δυο παιδιών στα γραφεία της ΧΑ έγινε κατά παραγγελία, με συμβόλαιο, από το επίσημο κράτος στο παρακράτος. Η επιλογή του στόχου, η όλη επιχρείρηση και τέλος η προκήρυξη φέρουν ανεξίτηλα την σφραγίδα του παρακράτους. Για μένα είναι σίγουρο ότι Κασιδιάριδες και Σία ήταν και είναι στο κόλπο, γιατί, αφενός, δεν φοβήθηκαν, δεν πάρθηκε κανένα μέτρο προστασίας τους και, αφετέρου, άλλαξαν αμέσως μετά λόγο και παρουσία ως καλά μαθητούδια που είχαν μάθει το μάθημά που τους είχαν δασκαλέψει από τα πριν.

    2. Στόχος τους ήταν να πουλήσουν εξαρχής την θεωρία των δυο άκρων και να "ξεπλύνουν" τον μηχανισμό της ΧΑ. Το τελευταίο το ανέλαβαν συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι. Θέλουν μια ΧΑ πιο κουστουμάτη εν είδη Μαρί Λεπέν, έτσι ώστε να την αφήσουν να παίξει στο πολιτικό παιχνίδι. Στο τριήμερο της μομφής, οι εκπρόσωποι της ΧΑ έκαναν ομιλίες που αν ξεχνούσες ποιο κόμμα αντιπροσώπευαν, εύκολα θα τους μπέρδευες με τους ομιλητές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και της ΔΗΜΑΡ.

    3. Η προκήρυξη είναι η περιγραφή του "άλλου άκρου" όπως υπάρχει στο διαταραγμένο μυαλό ενός Σαμαρά, ή κάποιου από τους συμβούλους του τύπου Κρανιδιώτη. Προσωπικά πιστεύω ότι η προκήρυξη γράφτηκε με συρραφή φράσεων, κειμένων και αναφορών από όλο τον χώρο του αποκαλούμενου "άλλου άκρου". Γι' αυτό κι αυτή η περίεργη εναλλαγή στυλ και τρόπου γραφής, μαζί και της ασυναρτησίας που βασιλεύει στο κείμενο.

    4. Η συγκεκριμένη οργάνωση που εγκαινιάστηκε πολύ φοβάμαι ότι δημιουργήθηκε για να δικαιολογήσει επιλεκτικές πολιτικές δολοφονίες. Αυτοί που την δημιούργησαν θέλουν να καλύψουν κάποιο σχέδιο πολιτικών δολοφωνιών που έχουν στα σκαριά, μιας και να σπρώξουν στον εμφύλιο τον ελληνικό λαό δεν μπορούν. Μόνο άτομα με ψυχική διαταραχή μπορούν να πιστέψουν σήμερα την θεωρία των δυο άκρων κι επομένως δεν έχει καμιά τύχη σε μεγάλες μερίδες του λαού.

    Πρόκειται για κλασσική συνταγή ελεγχόμενης έντασης από την ίδια την εξουσία, που εφαρμόστηκε σε πολλές χώρες τις περασμένες δεκαετίες με σκοπό την εξόντωση επικίνδυνων αντιπάλων του καθεστώτος, ώστε να μείνει μόνη εναλλακτική στον λαό ότι προσφέρει το σούπερ μάρκετ της σημερινής Βουλής. Η συνταγή αυτή επιλέγεται κάθε φορά που, αφενός, το καθεστώς που επιβάλλεται δεν έχει κανένα λαικό έρεισμα και, αφετέρου, υπάρχει πολύ έντονα ο κίνδυνος να διαμορφωθεί ένας αντίπαλος πόλος που δεν ελέγχεται. Όταν μάλιστα το σύστημα μαύρης δημοσιογραφίας και προπαγάνδας χανει όλο και περισσότερο τον έλεγχο της κοινής γνώμης, τι μένει στο καθεστώς; Είτε ανοιχτή δικτατορία, είτε ελεγχόμενη ένταση με επιλεκτικά χτυπήματα. Η πρώτη επιλογή δεν είναι σήμερα εφικτή. Τουλάχιστον αυτή την στιγμή. Η δεύτερη είναι η μόνη δυνατή επιλογή σήμερα με δεδομένη την άτυπη συνεργασία της αντιπολίτευσης στο κοινοβούλιο. Τι θέλω να πω μ' αυτό το τελευταίο; Κάτι πολύ απλό. Φανταστείτε να άρχισουν οι δολοφονικές επιθέσεις εναντίον συγκεκριμένων εκτός κοινοβουλίου με την μάσκα της συγκεκριμένης ή άλλης παρακρατικής τρομοκρατικής οργάνωσης. Τι θα κάνει η αντιπολίτευση; Αυτό που κάνει πάντα. Θα καταγγείλει και μάλιστα με μετριοπάθεια, για να μην εξαρθούν τα πνεύματα και θα κάτσει στ' αυγά της. Θα προσφέρει δηλαδή τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες για να συνεχίσει την δράση του το παρακράτος. Γι' αυτό άλλωστε κανένα κόμμα της Βουλής δεν τόλμησε να πάρει ξεκάθαρη θέση ως προς τα γεγονότα. Η σημερινή Βουλή είναι η καλύτερη που υπήρξε ποτέ για την ασύδοτη λειτουργία του παρακράτους. Το εξασφαλίζει αυτό μια δειλή, μοιραία και άβουλη αντιπολίτευση, πού ίσως να προσμένη κάποιο θάμα!

    Μόνο τον λαό φοβούνται οι κρατούντες κι εμείς θα πρέπει να εντείνουμε την δουλειά μας. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να εξελιχθεί σε Ελ Πάσο η χώρα υπό της ευλογίες και ίσως την καθοδήγηση της κυβερνώσας παράταξης, αλλά και της δειλίας της αντιπολίτευσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Προσωπικά πιστεύω ότι η προκήρυξη γράφτηκε με συρραφή φράσεων, κειμένων και αναφορών από όλο τον χώρο του αποκαλούμενου "άλλου άκρου" ".

      Δημήτρη, προσωπικά πιστεύω ότι έχουν μελετήσει και δικές σου γραφές. Η αναφορά για παράδειγμα, στο τρίπτυχο Εφιάλτη-Πήλιου Γούση-Νενέκου, κάτι μου θυμίζει από παλαιότερο άρθρο σου...

      Όπως και να έχει πρόκειται για τελείως ασυνάρτητο κείμενο. Και το γεγονός και μόνο πως παρουσιάστηκε σε δίαυλο του φωτεινού αστεριού της δημοσιογραφίας, τον Τριανταφυλλόπουλο, αρκεί...

      Διαγραφή
  9. Re-blog http://thepartiesover.blogspot.gr/2013/11/blog-post_18.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σωστος ο ΔΗμητρης .Τον δικαιωνουν τα γεγονοτα.Παραθετω μια αφισσα του αναρχικου χωρου μιας ομαδας κοντα στους αντιφα .Δειτε τι αποψη εχουν για την δολοφονια.Μεχρι και αυτοι μιλουν για μιλιταριστικη βια και προκρινουν μαζικο αγωνα.Φαινεται οτι οσοι δεν ειναι βαλτοι απο τον αναρχικο χωρο και ειναι αγνοι ,εχουν ψιλοεπηρεαστει απο οσα λεει ο Δημητρης για μαζικο λαικο αγωνα.
    http://omniasuntcommunia.espivblogs.net/files/2013/11/%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%97-%CE%91%CE%9D%CE%A4%CE%99%CE%A6%CE%91%CE%A3%CE%99%CE%A3%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%97-%CE%94%CE%A1%CE%91%CE%A3%CE%97.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τις δολοφονίες τις οργάνωσε και τις εκτέλεσε η ίδια η ΧΑ, δηλαδή το φάντασμα του Περατικού που εξόντωσε ο Κουφοντίνας, ήταν η πρώτη σκέψη μου. Και είδα στο Βιβλιόμουτρο κάποιες κυρίες να λένε ότι δεν πρέπει να γίνει εμφύλιος, ότι πρέπει να συμπαρασταθώ στην ΧΑ, που εγώ για μένα καταλαβαίνω ότι αντιγράφει τις μεθόδους των ναζί επειδή πιστεύει ότι η εξωλογική πρόκληση αποδίδει υποταγή και έλεγχο, και ότι αν δεν συμπαρασταθώ τότε θα είμαι ένας ανήθικος άνθρωπος. Ό,τι τους φανερώνουν σαν συναίσθημα δήθεν φυσιολογικού ανθρώπου στα κανάλια, κυράτσες, νεοδημοκράτες με φτωχούς συγγενείς, Σόιμπλε, Δένδιας, όλοι αυτοί μαζί το αντιγράφουν και το βιώνουν και θέλουν και να το επιβάλουν και έχει πλάκα. Μετά θυμήθηκα την Άννα Βίσση που είχε δηλώσει ότι ο Σαμαράς είναι καλός και πεισματάρης, και γέλασα επειδή σκέφτηκα ότι ίσως να έκανε αυτή τη δήλωση αξιεπαίνως ενθυμούμενη τα σκουπόξυλα που έχωνε στον κώλο του Σαμαρά την ηρωική εκείνη εποχή που τη γαμούσε σαμαρικά και της έλεγε τα όνειρα του. Και συνέχισα να σκέφτομαι ότι ο Σαμαράς είναι εκείνος ο εξωγήινος-έντομο με το χαλαρωμένο δέρμα στο Men in Black I και συλλογίστηκα: κοίτα, να δεις, το έντομο που γάμησε την Άννα Βίσση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δομημένη σκέψη, φίλε. Μυλοπόταμος ή καλαματιανό?

      Διαγραφή
  12. Eιδα χθες και κατι αλλο στην πορεια στο πολυτεχνειο.Οι αναρχικοι που κατεβηκαν ηταν σοβαροι και περιφρουρημενοι χωρις να μπλεκουν σε διαφορα.Ομως μετα τα Ματ επεδραμαν στα εξαρχεια και χτυπησαν κοσμο στα καφενεια μπας κ γινουν επεισοδια.
    Ειμαι σε θεση να γνωριζω οτι στον εν λογω χωρο παροτι οι ''αρχηγοι'' που εχουν τις ομαδιτσες κατηγορουν τον Δημητρη σαν φασιστα κλπ,μερικοι πιτσιρικαδες αγνοι τον παρακολουθουν τι λεει και εχουν γινει σοφοτεροι.Για αυτο και οι ''μαγαζατορες'' τον βριζουν.Γιατι ανοιγει τα ματια στην πελατεια τους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τα αγνά παιδιά του αναρχικού χώρου είναι σίγουρο ότι θα βρεθούμε σε κοινό χαράκωμα όταν έρθει η ώρα της τελικής αναμέτρησης με το καθεστώς. Τότε είναι σίγουρο ότι θα καταλάβουν ποιον πρέπει να αφήσουν και με ποιον να συμπαραταχθούν. Πολλά από τα παιδιά αυτά άρχισαν να διαβάζουν, να μελετούν την ίδια την ιδεολογία τους και σε πολλές περιπτώσεις ανακάλυψαν ότι δεν σχέση με αυτά που τους φλομώνουν οι "μαγαζάτορες" του χώρου.

      Διαγραφή
  13. ΠΑΡΑΝΟΪΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΑΝΤΙΦΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΣΚΑΡΕΜΕΝΩΝ ΣΕ "ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ" (ΠΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ..."ΕΞΥΜΝΟΥΝ" ΣΤΗΝ ΕΞΟΦΘΑΛΜΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Χ.Α. ΤΟΥΣ "ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ" ΤΟΥ ΕΛΑΣ!!!) ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΩΝ, ΣΥΣΤΗΜΙΚΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΠΟΛΕΜΟ!!! ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΑΝΗΛΙΘΙΑΣ ΑΚΡΩΣ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΗΣ ΕΞΥΜΝΗΣΗς ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΚΑΙ ...ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ!!! ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΜΑΣΚΑΡΕΜΕΝΗΣ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥΣ:
    "....την δράση των αναρχικών οι οποίοι είναι ο μοναδικός χώρος που έχει
    αντιμετωπίσει δυναμικά τους φασίστες της Χρυσής Αυγής, ο οποίος μάχεται διαχρονικά
    ενάντια στο κράτος, ενάντια στις επιταγές του κεφαλαίου με τις μαζικές, βίαιες διαδηλώσεις
    εναντίον των μνημονίων.
    Στην αφομοιωμένη στο σύστημα επίσημη αριστερά της καρπαζιάς που χρόνια τώρα μιλάει
    για «προβοκάτορες» και «σκοτεινά κέντρα ανωμαλίας» και που δεν απέτρεψε ούτε
    αντιστάθηκε στο ελάχιστο στη χούντα των συνταγματαρχών, απαντάμε ότι ο ένοπλος αγώνας
    και οι εκτελέσεις φασιστών ήταν πάγια πρακτική του λαϊκού και επαναστατικού κινήματος,
    όπως έχει αποδείξει η ιστορία του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και της Εθνικής Αντίστασης, όπου ιδιαίτερα
    στην Αθήνα εκτελέστηκαν από τον ΕΛΑΣ και την ΟΠΛΑ δεκάδες χίτες και
    ταγματασφαλίτες, χωροφύλακες και μέλη της Ειδικής Ασφάλειας που συνεργάζονταν με τους
    κατακτητές. Και βέβαια να μην ξεχνάμε και τον Μελιγαλά. Οι πατριώτες αγωνιστές πρόγονοί
    μας ξέρανε πώς να εξοντώνουν τους φασίστες προδότες..."
    ΦΩΣ-ΦΑΝΑΡΙ: ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ "ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ" ΠΟΥ ΕΔΙΝΕ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ "ΣΤΑ ΠΡΑΣΑ" ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΤΗΣ ΚΥΠ ΝΤΑΝΟ ΚΡΥΣΤΑΛΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ, ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΒΟΜΒΕΣ ΠΑΡΙΣΤΑΝΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ...
    Κώστας Ντουντουλάκης, Χανιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ωπα, ώπα ρε παιδιά, είπαμε ο κ. Καζάκης γράφει καλά και με συνέποια, αλλά στο παρόν με 1,5 επιχείρημα και μιά ιστορική αναδρομούλα, οι διθυραμβισμοί περιττεύουν-(No offence Mr Kaz). Επίσεις, είναι ανδιαμφισβήτητο το γεγονός ότι ο φόνος των δύο ήταν επί παραγγελία, αλλά πρωτού αποφασίσουμε το από ποιόν, μαλλον πρέπει να αποφασίσουμε αν και η προϋγούμενη δολοφονία Φύσσα ήταν επί παραγγελία ή τυχαίο γεγονός. Τούτο το λέγω, διότι στην περίπτωση του πρώτου, ένα από τα πιθανά ορθολογικά σενάρια, ξεπερνα το φαινόμενο Χ.Α. και προδίδει κατι πολύ περισσότερο επικίνδυνο καιας μου επιτραπεί-σκοτεινό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το σημαντικότερο επίτευγμα του "αντιφασιστικού τόξου" (συγκυβέρνηση,ΣΥΡΙΖΑ,ΚΚΕ,ΑΝΕΛ,ΔΗΜΑΡ) ήταν ότι ετέθη υπό κηδεμονία η βούληση του εκλογικού σώματος.
    Οπως στη Παλαιστίνη ετέθη υπό την κηδεμονία του Ισραήλ και των ΗΠΑ η βούληση του Παλαιστινιακού εκλογικού σώματος ,με την ακύρωση των εκλογών,στις οποίες πλειοψήφισε η Χαμάς ,έτσι και στη χώρα μας ακυρώθηκε η βούληση τμήματος του εκλογικού σώματος που ψήφισε Χ.Α.Αύριο αυτό θα συμβεί και σε άλλες πολιτικές δυνάμεις ,που δεν θα εγκρίνει η τρόικα και οι δανειστές.
    Οσο για την ανάληψη ευθύνης ,πέρα από τα αστυνομικά σενάρια ,το ουσιώδες είναι ότι η αποπροσανατολιστική μονοθεματικότητα της φασιστικής απειλής ,που καλλιεργείται σε παροξυστικό βαθμό στους χώρους των αντιεξουσιαστών και των αντιφά κινήσεων ,οδηγεί από λυντσαρίσματα ,σε πορείες, ατόμων που κρατούν την ελληνική σημαία ,μέχρι συνθηματολογία του τύπου "τσακίστε τους φασίστες στις γειτονιές" ή "φασίστες κουφάλες έρχονται κρεμάλες",όπου ο φασίστας εξομοιούται με τον πατριώτη .
    Τέλος οι αντιφάσεις και οι ασυναρτησίες δεν είναι ίδιον ,μόνο, του συντάκτη της προκήρυξης,αφού από την ίδια θολούρα και σύγχυση υποφέρει η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών χώρων και κινήσεων στην Ελλάδα και όχι μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σίγουρα είναι προβοκάτσια, διότι οι αριστεροί-αναρχικοί αποκλείεται να έκαναν τέτοιο βλακώδη φόνο που εν τέλει ευνοεί το σύστημα. ΟΙ αναρχικοί-αριστεροί έχουμε ανώτερο μυαλό από τα δεξιά φασιστοειδή και δεν κάνουμε τέτοια λάθη. Επίσης - όπως επισημαίνεται και από σας - το κείμενο είναι μάλλον συρραφή, διότι, έτσι κι αλλιώς, τα φασιστοειδή είναι όλα αμόρφωτα ζώα και δεν μπορούν να συντάξουν ένα κείμενο από μόνοι τους. Επίσης είναι προβοκάτσια αφού σε αντίθετη περίπτωση τα γενναία αριστερά παληκάρια μας δεν θα σκότωναν αυτά τα δυο παιδιά, αλλά τον ίδιο τον Κασιαδιάρη κλπ. Όπως ακριβώς έκαναν άλλωστε όλες οι αναρχικές οργανώσεις στην ελλάδα που στόχευαν και σκότωναν πραγματικά τους εγκέφαλους και τους υπαίτιους της εξαθλίωσης της χώρας, πχ, σκότωσαν τον καραμανλή, τον παπανδρέου, το βενιζέλο κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τάδε έφη Κρανιδιώτης, Λαζαρίδης, Κασιδιάρης ή κάποιο άλλο μεγαλείο της πνευματικής ανωτερότητας της φυλής;

      Διαγραφή
    2. Όχι, καμία σχέση.. Αλλά το έγραψα για να δείξω ότι δεν υπάρχει Η Απόλυτη Αλήθεια και ότι εν τέλει δεν πρέπει το όποιο συμπέρασμα να είναι απότοκο μιας ήδη υπάρχουσας μέσα μας δομικής αρχής: στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτή της αριστερής αίσθησης του δικαίου και αποκλεισμού ο,τιδήποτε άλλου. Μπορεί να ήταν προβοκάτσια. Μπορεί και όχι. Αλλά τα επιχειρήματα ότι ήταν είναι τουλάχιστον έωλα.

      Διαγραφή
    3. Το να αναλύει κάποιος μια κατάσταση δεν σημαίνει "απόλυτη αλήθεια". Αντίθετα, το να αρνείται να σκεφτεί κάποιος σημαίνει ότι είναι θύμα της "απόλύτης αλήθειας" που του πλασάρουν οι ειδικοί των μέσων μαζικής αποβλάκωσης. Όσο για τα έωλα επιχείρημα, μπορεί να είναι κι έτσι. Όμως ακόμη πιο αίωλος και βλακώδης είναι ο λόγος που δεν μπορεί να αντιπαραθέσει αντεπιχειρήματα στα έωλα επιχειρήματα. Προφανώς δεν έχετε ιδέα σε τι πράγματα αναφέρομαι στο κείμενο κι εφόσον σας είναι τρομακτικά πολύ δύσκολο να αποφύγεται τις ιδεοληψίες σας και να το ψάξετε λίγο, καταλήγετε σε ιδεοληπτική παράκρουση. Όποιος έχει έστω και την ελάχιστη τριβή με τα ρεύματα στην αριστερά και στον αναρχικό χώρο, γνωρίζει πολύ καλά ότι αναφερώ είναι απολύτως ακριβή. Αναρχοκομμούνια με ιδεολογία σαν αυτή της προκήρυξης υπάρχουν μόνο στην ασφαλίτικη φαντασίωση παρακρατικών και πορομένων ακροδεξιών. Πουθενά αλλού. Και μόνο αυτό αρκεί για κάποιον με κοινή λογική να τον βάλει σε υποψίες για την προκήρυξη και την πρωτοεμφανιζόμενη τρομοκρατική οργάνωση. Δεν χρειάζεται να ξέρει καν την ιστορία της παρακρατικής και φασιστικής τρομοκρατίας από τον πόλεμο και μετά τόσο στη χώρα μας, όσο και διεθνώς. Επειδή όμως τυχαίνει να την ξέρω, να μου επιτρέψετε να μην κάνω λοβοτομή στον εαυτό μου, ούτε να είμαι χάπατο της κατευθυνόμενης δημοσιογραφίας. Αν εσείς από την άλλη, σας βολεύει να βρίσκεται όλα αυτά έωλα, κανένα πρόβλημα. Καλή αποβλάκωση.

      Διαγραφή
    4. Μπορεί να έχετε και δίκιο..

      Διαγραφή