Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Τι νόημα έχει μια ακόμη συγκέντρωση στο Σύνταγμα;

Πρέπει να πέσει η κυβέρνηση; Με κάθε δυνατό τρόπο. Γιατί; Διότι αποτελεί προϊόν ενός διαρκούς πραξικοπήματος σε βάρος της χώρας και του λαού που ξεκίνησε με την ψήφιση του πρώτου μνημονίου στις 6 Μαΐου 2010. Από τότε η χώρα κυβερνιέται από σφετεριστές της λαϊκής κυριαρχίας με άμεσο σκοπό την πλήρη κατάλυση των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ελληνικού λαού και την παράδοση αμαχητί της χώρας στις ορέξεις ξένων δανειστών και ξένων κέντρων.

Πρόκειται για την χειρότερη πράξη εσχάτης προδοσίας που έχει διαπραχθεί ποτέ στην ελληνική ιστορία από την εποχή της Βαυαροκρατίας. Με κύριο σκοπό την μαζική εξόντωση του λαού, δηλαδή την γενοκτονία, αλλά και το ξεπούλημα της χώρας υπό καθεστώς δουλοπαροικίας και νέας κατοχής από ξένες δυνάμεις.


Το καθεστώς πρέπει να ανατραπεί

Από τις 6 Μαΐου 2010 η Ελλάδα ζει υπό ένα διαρκές καθεστώς πολιτικής ανωμαλίας και κατάλυσης της εσωτερικής έννομης τάξης, όπου η εκτελεστική εξουσία έχει μετατραπεί σε δήμιο του ελληνικού λαού και δύναμη εκποίησης της χώρας. Τώρα οι δοσίλογοι κυβερνώντες ετοιμάζονται να δώσουν την χαριστική βολή όχι μόνο με τα νέα μέτρα εξόντωσης και ξεπουλήματος, αλλά και με την μεταφορά επίσημα της κυριότητας της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας τα ελλήνων πολιτών στα επιτελεία της ευρωζώνης διαμέσου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

Η ΕΕ έχει φροντίσει ήδη να ενσωματώσει τις πολιτικές της τρόικας και το καθεστώς αποικιακής κηδεμονίας της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό κανονιστικό δίκαιο έτσι ώστε να νομιμοποιηθεί η απεμπόληση άνευ όρων και αμετάκλητα της εθνικής κυριαρχίας της χώρας. Οι κυβερνώντες εκτελούν συγκεκριμένη αποστολή. Θέλουν να μετατρέψουν το ταχύτερο δυνατό την Ελλάδα από τυπικά ανεξάρτητο κράτος σε «προσαρτημένη περιφέρεια» της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, όπου ο Έλληνας θα πειθαναγκαστεί να αποδεχτεί ξένη διοίκηση ως τυπικός ραγιάς.

Αυτό παίζεται αυτή την εποχή. Κι επειδή οι κυβερνώντες ξέρουν πολύ καλά ότι δεν έχουν κανένα έρεισμα στο να προχωρήσουν, θέλουν να επιβάλουν καθεστώς τρόμου και ασύδοτης καταστολής με την αναίρεση όλων των τυπικών ελευθεριών που έχουν απομείνει στον ελληνικό λαό. Να γιατί πρέπει να πέσουν το ταχύτερο δυνατόν.
Από ποιόν μπορεί να πέσει η κυβέρνηση; Μόνο από τον ίδιο τον λαό. Μπορεί να πέσει από το κοινοβούλιο; Όχι. Μόνο αν εξαναγκαστούν οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης και παραιτηθούν από το βουλευτικό τους αξίωμα και ενωθούν στην πράξη με τον λαό σε μια γενική πολιτική απεργία διαρκείας.

Τι διαθέσεις έχει η αντιπολίτευση;

Έχει τέτοια διάθεση η αντιπολίτευση; Ούτε κατά διάνοια. Ασκείται απλά σε κοινοβουλευτική πρόζα, σε κοκορομαχίες στη βουλή όπου νομιμοποιούν τους εκπροσώπους των δοσίλογων να βγάζουν στην επιφάνεια όλα τα χουντικά απωθημένα τους και να δρουν με πλήρη αυθαιρεσία. Για την αντιπολίτευση κοινοβούλιο σημαίνει να είσαι νομοταγής σε μια αυθαίρετη πλειοψηφία που έχει σφετεριστεί τον ρόλο της και δρα ως κυβέρνηση σε πλήρες καθεστώς ανομίας. Με την στάση της αυτή δίνει εύσημα νομιμότητας σ’ ένα καθεστώς που έχει επιβληθεί με πραξικόπημα και σφετερισμό της λαϊκής κυριαρχίας.

Επομένως γιατί αυτή η πρόταση μομφής από τον ΣΥΡΙΖΑ; Πάντως όχι για να πέσει η κυβέρνηση. Αν ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ να ρίξει στ’ αλήθεια την κυβέρνηση έχει έναν καθαρό τρόπο, απόλυτα δημοκρατικό και σύννομο με την θέληση και την διάθεση του λαού: να καταθέσει την βουλευτική του ιδιότητα και να αποχωρήσει από την Βουλή μόλις καταψηφιστεί η πρόταση μομφής. Μια τέτοια κίνηση θα προκαλέσει βαθιά πολιτική κρίση και εκ των πραγμάτων θα θέσει θέμα εξουσίας.

Έχει την διάθεση να το κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Έχει τα κότσια; Ούτε κατά διάνοια. Μάλιστα χθες όταν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, είπε σε μια αποστροφή του λόγου του, καθώς κατάγγελλε τις βιαιοπραγίες των ΜΑΤ εναντίον ελλήνων βουλευτών στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, τα εξής: «Κάνουμε έκκληση, λοιπόν, για άμεση ενέργεια από την πλευρά του Προεδρείου, αλλιώς η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συνεχίσει να είναι σ’ αυτή την Αίθουσα. Δεν μπορούμε να είμαστε σ’ αυτή την Αίθουσα και συνάδελφοί μας να δέρνονται έξω.»

Είναι προφανές ότι αυτή η αποστροφή ήταν μια απολύτως φυσιολογική αντίδραση ενός που συνειδητοποιεί τι καταγγέλλει. Τι νόημα έχει να βρίσκεσαι σ’ ένα κοινοβούλιο όπου οι βουλευτές του προπηλακίζονται από τις δυνάμεις καταστολής. Δεν θα σχολιάσουμε, ωστόσο, γιατί δεν μπορεί να παραμένει στη Βουλή η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ενόσω δέρνονται συνάδελφοί της έξω, ενώ μπορεί να παραμένει ενόσω εξοντώνεται μαζικά ο ελληνικός λαός και η χώρα τελεί υπό νέα κατοχή.

Οι τριγμοί που προκάλεσε μια «ατυχής» αποστροφή.

Η αποστροφή του κ. Λαφαζάνη προκάλεσε τριγμούς στην κυβερνώσα συμμορία. Το σύγκρυο που διαπέρασε τους δοσίλογους βουλευτές το εξέφρασε με επιφανειακά ήρεμο τρόπο ο Απόστολος Κακλαμάνης.

Αφού ζήτησε να χαμηλώσουν οι τόνοι και να εξεταστούν οι καταγγελίες, που εκτίμησε ως σοβαρές, κατέληξε: «Ταυτόχρονα, όμως, θέλω να πω ότι αυτά που άκουσα περί επιτροπών, περί κινητοποιήσεων που θα ρίξουν την Κυβέρνηση για να πάμε μετά σε εκλογές… Αυτά, λοιπόν, είναι πολύ επικίνδυνα. Είμαι βέβαιος ότι δεν εννοούνται όπως, επί λέξει, μπορεί κανείς να τα διαβάσει κυβερνήσεις στις κοινοβουλευτικές Δημοκρατίες δεν ανατρέπονται από επιτροπές στους δρόμους και μετά να οδηγείται η χώρα σε εκλογές. Δεν είναι δυνατόν αυτό! Κάνω έκκληση, ιδιαίτερα στην Αξιωματική Αντιπολίτευση, που έχει αύριο οργανωμένη συγκέντρωση των οπαδών της έξω από τη Βουλή. Ζήσαμε προ διετίας γεγονότα τα οποία όπως ξέρουμε οι πάντες λίγο έλειψαν να οδηγήσουν αυτήν τη χώρα σε αιματοχυσία. Αρκετό αίμα χύθηκε πριν από λίγες μέρες, πριν από ένα μήνα. Εμείς οφείλουμε να δώσουμε τη μάχη των ιδεών και των πολιτικών μας θέσεων. Ελπίζω -δεν θέλω εγώ να δώσω άποψη για το τι θα κάνει κάθε κόμμα- αυτή η διαδικασία -και αυτό θα είναι τιμή στην πραγματική Δημοκρατία, όχι σε όποιους, από οποιαδήποτε πλευρά, την καπηλεύονται- να ολοκληρωθεί αύριο στις δώδεκα η ώρα το βράδυ κανονικά. Έχω ζήσει εξήντα χρόνια και ξέρω πώς στο παρελθόν αλληλοεσφάγησαν οι Έλληνες για «ένα αδειανό πουκάμισο, για μιαν Ελένη», όπως λέγει ο ποιητής. Ας δούμε, λοιπόν, την πατρίδα, ας δούμε με ειρήνη και με ορθοφροσύνη πώς θα διορθώσουμε ό,τι κακό έγινε…»

Καταλάβατε τι είπε; Τα έκανε επάνω του, κατά το κοινώς λεγόμενο, ο κ. Κακλαμάνης με την ιδέα ότι ίσως, πιθανόν να το εννοούσε αυτό που έλεγε ο Λαφαζάνης και τότε θα είχαμε ανατροπή της κυβέρνησης από «επιτροπές στους δρόμους». Αν γινόταν κάτι τέτοιο, ποιος θα έσωζε μετά τον Κακλαμάνη και τους υπόλοιπους δοσίλογους από το να καθίσουν στο σκαμνί για εσχάτη προδοσία; Κανείς. Ο τρόμος που εκφράζουν τα λόγια του Κακλαμάνη μπροστά στην προοπτική να παραιτηθούν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης και να αποχωρήσουν για να λυθεί το θέμα της εξουσίας με τον λαό στους δρόμους είναι καταφανής.

Αυτός ακριβώς ο τρόμος τον οδήγησε να εκφράσει ευθεία απειλή αιματοχυσίας εναντίον των διαδηλώσεων που συγκαλεί η αντιπολίτευση. Είναι σαν να λέει ότι άμα προχωρήσετε σε διαδηλώσεις σαν αυτή που σχεδιάζεται στο Σύνταγμα για την Κυριακή, τότε το αίμα που πιθανόν να χυθεί θα είναι στο λαιμό σας γιατί εμείς «οφείλουμε να δώσουμε τη μάχη των ιδεών και των πολιτικών μας θέσεων».

Την υποκριτική πραότητα του Κακλαμάνη διαδέχθηκε ένα χουντικό παραλήρημα του Σταμάτη και του Βορίδη εκ μέρους της κυβέρνησης. Τι απάντησαν οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και της αντιπολίτευσης σ’ αυτές τις απειλές; Τις κατήγγειλαν μετά βδελυγμίας και μετά ρούφηξαν το αυγό τους, όπως λέει κι ο λαός.

Κι ο Τσίπρας έτρεξε να μαζέψει τις εντυπώσεις.

Κι επειδή δεν έπρεπε με κανένα τρόπο να αιωρείται έστω και κατά λάθος η εντύπωση από την αποστροφή του Λαφαζάνη, αναλαμβάνει να ανασκευάσει ο ίδιος ο Τσίπρας. Να τι είπε: «Πολύ φοβάμαι ότι από την πλευρά της Κυβέρνησης υπάρχει μία επικίνδυνη επιλογή, η επιλογή της κλιμάκωσης της έντασης.» Και πώς προτίθεται ο ΣΥΡΙΖΑ να αντιμετωπίσει την επιλογή αυτή της κυβέρνησης; Μήπως με τον τρόπο που υπονόησε μάλλον κατά τη ρύμη του λόγου του ο κ. Λαφαζάνης; Όχι βέβαια. «Εμείς δεν πρόκειται να αποχωρήσουμε από τη μάχη που δίνουμε μέσα στη Βουλή. Αλλά, θα είμαστε και παρόντες και έξω από τη Βουλή, όταν οι εργαζόμενοι παλεύουν για να διεκδικήσουν το δίκιο τους.» Τάδε έφη Τσίπρας.

Να γιατί πήρε τον λόγο ο Τσίπρας. Όχι για να απαντήσει στον Σταμάτη και τον Βορίδη, αλλά για να μαζέψει αυτό που ξεστόμισε ο Λαφαζάνης. Τέτοια ταραχή τον έπιασε. Όσο για τις απειλές για αιματοχυσία που εμμέσως πλην σαφώς ξεστόμισε ο Κακλαμάνης, ούτε καν τόλμησε να πει το οτιδήποτε. Τόσο αντρίκια στάση.

Για να το καταλάβουμε. Ούτε και με βιαιοπραγίες εναντίον βουλευτών δεν σκέφτεται ο Τσίπρας και η παρέα του να αποχωρήσει από την Βουλή. Ούτε βέβαια κανείς άλλος από την αντιπολίτευση. Ζητά να καταδικαστούν πράξεις αστυνομοκρατίας ανήκουστες για κοινοβουλευτικό πολίτευμα, αλλά ο ίδιος δεν το κουνάει ρούπι από ένα κοινοβούλιο που στο μόνο που χρησιμεύει είναι να νομιμοποιεί τα πραξικοπήματα και ασυδοσία των κυβερνώντων.

Μια συγκέντρωση για ξεστράβωμα των αφελών

Τότε με ποιο δικαίωμα καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον λαό στο Σύνταγμα; Να κάνει τι; Να είναι θεατής ενός κακοστημένου θέατρου; Κι αν η έμμεση πλην σαφής απειλή για αιματοχυσία που ξεστόμισε ο Κακλαμάνης υλοποιηθεί, τότε ποιος θα προστατεύσει τον κόσμο; Μήπως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της άλλης αντιπολίτευσης; Ή μήπως θα είμαστε στο ίδιο έργο θεατές όπως στην περίπτωση της επίσκεψης Μέρκελ όπου οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βγήκαν από το κοινοβούλιο να χαιρετήσουν το πλήθος με πανό και μόλις αποχώρησαν άρχισαν οι δυνάμεις καταστολής την διάλυση του κόσμου με χημικά και άγριο ξύλο;

Σε τι χρησιμεύει μια συγκέντρωση στο Σύνταγμα υπό τέτοιες συνθήκες; Μόνο σε τζούφιες καταγγελίες και αντιπολιτευτικούς θεατρινισμούς από κόμματα που δεν τολμούν να έρθουν σε αντιπαράθεση με το καθεστώς. Όποιος λοιπόν κατέβει σε μια τέτοια συγκέντρωση δεν είναι παρά θύμα μιας στημένης από όλες τις πλευρές παράστασης που έχει σαν στόχο την διατήρηση της κατάστασης και του καθεστώτος.

Τέτοιες συγκεντρώσεις γίνονται για την τιμή των όπλων, για να φανούν κάποιοι ως πολύ επαναστάτες όταν έχουν ήδη από τα πριν συνθηκολογήσει και για να βγουν ύστερα να πουν: να κοιτάξτε, ο λαός δεν ανταποκρίθηκε κι επομένως τι περιμένετε από εμάς. Όλο τα ίδια και τα ίδια. Απεργίες χωρίς νόημα κι αντίκρισμα, διαδηλώσεις για το θεαθήναι, που ξέρουν πολύ καλά από τα πριν ότι ο λαός δικαίως θα τους γυρίσει την πλάτη. Κι ύστερα οι ίδιοι να βγουν και να πουν ότι ο λαός δεν είναι έτοιμος, δεν είναι ώριμος, δεν θέλει κι έτσι να δικαιολογήσουν την δική τους συνθηκολόγηση.

Αν μάλιστα υπάρξει και καταστολή, χημικά, ξυλοδαρμοί, προσαγωγές, αίμα, ακόμη καλύτερα. Πεδίον δόξης λαμπρό για ακόμη περισσότερες καταγγελίες χωρίς αντίκρισμα με την αντιπολίτευση να εκφράζει τον αποτροπιασμό της και τίποτε άλλο. Ο κοσμάκης θα δέρνεται για να επιτελεί το καθήκον η νομοταγής αντιπολίτευση. Κι αν η άγρια καταστολή τρομάξει τον κόσμο, τότε πολύ καλύτερα για όλο το κοινοβουλευτικό κατεστημένο. Θα έχουν να προφασίζονται ότι όχι αυτοί, αλλά ο λαός δεν είναι έτοιμος να αντιδράσει στην πράξη.

Η αλήθεια είναι άλλη…

Όμως εμείς ξέρουμε την αλήθεια. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να ξεγελάσουν κανέναν. Ξέρουμε ότι ο λαός δεν είναι ρίψασπις σαν κι αυτούς. Ξέρουμε ότι ο λαός δεν θα κινητοποιηθεί μαζικά αν δεν πειστεί ότι με τον τρόπο αυτό θα τους ρίξει μια και καλή. Κι ξέρουμε επίσης πολύ καλά ότι ο καλύτερος τρόπος για να τους ανατρέψει ο λαός είναι η δουλειά πόρτα την πόρτα. Ο λαός είναι έτοιμος και περιμένει. Περιμένει να πειστεί ότι υπάρχει μια δύναμη ενωτική για τον ίδιο τον λαό και ικανή να το οδηγήσει στη μάχη για την πατρίδα ως το τέλος.


Να γιατί η εκδήλωση στο ΕΜΠ την Δευτέρα στο ΜΑΧ στις 7:00 είναι ότι σπουδαιότερο έχει επιχειρηθεί από την εποχή του κινήματος των πλατειών. Να δώσει πνοή και ηθικό στον κόσμο. Να του δείξουμε ότι μέσα στη γενική διάλυση και την αποτελμάτωση, την αποσύνθεση και τα αλισβερίσια των κομματικών μηχανισμών, υπάρχουν και κάποιοι που ενώνονται, συμπαρατάσσονται βάζοντας πάνω απ’ όλα τα δικά του αιτήματα, την δική του ανάγκη να πάρει πίσω την χώρα του, να κερδίσει την πατρίδα του. Να γιατί η ενεργής συμμετοχή στις διαδικασίες που ξεκινούν από την Δευτέρα στο ΕΜΠ ξεχωρίζει επιτέλους την ήρα από το στάρι, αυτούς που παίζουν με την ζωή του λαού κι αυτούς που είναι διατεθειμένοι να δώσουν την ζωή τους για τον λαό. 

42 σχόλια:

  1. Re-Blog http://thepartiesover.blogspot.gr/2013/11/blog-post_10.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα πάω στο Σύνταγμα σήμερα επειδή θα ήθελα να υπερψηφιστεί η πρόταση μομφής, και εφόσον θα το ήθελα οφείλω να συμβάλλω σε αυτό, ασχέτως του τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ τελικά. Δεν μπορεί να περνάνε οι απειλές Κακλαμάνη, Σταμάτη κλπ διότι είναι απειλές προς εμάς, όχι προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

    Επίσης θα είμαι στο ΕΜΠ αύριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο καθένας κάνει ότι νομίζει. Όμως δεν επιτρέπει σε κανέναν να τον μετατρέπει σε θύμα μιας στημένης παγίδας για μικροκομματικούς λόγους. Την μάχη δεν την δίνεις εκεί που θέλει ο αντίπαλος, αλλά εκεί που βολεύει εσένα. Με τους όρους του μαζικού λαικού κινήματος. Διαφορετικά είναι υπόθεση προσωπικής αυτοικανοποίησης και τίποτε περισσότερο.

      Διαγραφή
    2. Σεβαστή η απόφασή σου, αλλά προσωπικά αρνούμαι να απαντήσω ξανά στο κάλεσμα αυτών που ίδρωναν τους πωπούς τους στα κοινοβουλευτικά έδρανα όταν έξω μας έλιωναν στο ξύλο και στα χημικά. Ακριβώς όπως αρνούμαι να συμμετάσχω στις 24ωρες που προκηρύσσουν απο καιρό σε καιρό τα μεγάλα συνδικάτα για να κρύψουν την απόλυτη υποταγή τους στη καταστροφή. Διάολε, δε πρέπει κι αυτοί κάπως να ξεμπροστιαστούν; Να καταλάβουν οτι δεν πείθουν;
      Τα μέτωπα τα ανοίγει η ίδια η κοινωνία και είναι το καθήκον της -όποιας- πολιτικής δύναμης να πάει (να τρέξει!) σε αυτά, δεν είναι πίτσες να τις παραγγείλει ο κ. Τσίπρας όταν αισθάνεται αναταραχή στο μαντρί. Ειδικά όταν τις απειλές που δικαίως αναφέρεις τις κάνουν "γαργάρα". Στους ημίτρελους κυβερνώντες και στη καθεστωτική αντιπολίτευση τους ας μη δώσουμε το δικαίωμα να ισχυριστούν οτι δεν είμαστε εμείς ο λαός επειδή τάχα κουνάμε τα σημαιάκια τους ή δεν τα κουνήσαμε όσο θα πρεπε.

      Γιώργος Κ.

      Διαγραφή
    3. Το κάλεσμα δεν έχει σημασία ποιος το κάνει, αλλά ποιος και γιατί το στηρίζει. Ούτε κουνούσαμε καμιά σημαιούλα. Εχτές ο λαός όφειλε να δηλώσει τη δυσπιστία του προς την κυβέρνηση και αυτό ήταν η συγκέντρωση, όχι υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ενάντια σε αυτή την κυβέρνηση. Γι αυτό και η πρώτη κουβέντα που είπε ο Σαμαράς από το βήμα στην κυρίως ομιλία του ήταν: αυτή είναι η μεγαλειώδης συγκέντρωσή σας;

      Και όσοι δεν ήταν εκεί του έδωσαν το δικαίωμα να πει πως ο ελληνικός λαός δεν έχει καμιά διάθεση να τον ρίξει.

      Δεν ήταν μια συγκέντρωση σαν όλες τις άλλες, επρόκειτο για την πρόταση μομφής που όλοι θέλαμε να γίνει και να περάσει και πραγματικά έφερε αποτέλεσμα: στέρησε από τον κυβερνητικό συνασπισμό έναν βουλευτή! Καθόλου ευκαταφρόνητο με αυτές τις οριακές πλειοψηφίες.

      Διαγραφή
    4. Καταρχάς ο ελληνικός λαός δεν είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί κανέναν. Αυτές είναι εντελώς επικίνδυνες αντιλήψεις και οδηγούν σε τυπικές παλαιοκομματικές λογικές. Δεν είναι ο λαός που πρέπει να ανταποκριθεί σε οποιοδήποτε κάλεσμα, αλλά εμείς πρέπει να πάμε σ' αυτόν για να τον αφυπνίσουμε, να τον οργανώσουμε, να του στηρίξουμε το ηθικό έτσι ώστε να αποφασίσει ο ίδιος - κι όχι κάποιος πατερούλης στο όνομά του - πότε και πώς θα ξεμπερδέψει με το καθεστώς. Τι έκαναν αυτοί που τον καλούσαν στο Σύνταγμα για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους; Τι έκαναν για να τον πείσουν ότι δεν το κάνουν για την δική τους προσωπική αυτοικανοποίηση και για τους δικούς του μικροκομματικούς λόγους; Από πότε είναι υπεύθυνος ο λαός όταν δεν ανταποκρίνεται στον οποιοδήποτε τον καλεί; Όταν ο λαός δεν ανταποκρίνεται σημαίνει ότι φταίει αυτός, αυτοί που κάνουν το κάλεσμα και φυσικά το ίδιο το κάλεσμα. Κι όχι ο λαός. Οι λογικές που φροτώνουν την ευθύνη στον λαό για τις δικές μας επιθυμίες, αυταπάτες και ιδεοληψίες είναι οι λογικές που εκτρέφουν πατερούληδες και σωτήρες τυράννους. Πότε θα καταλάβουμε ότι πρωταγωνιστής των εξελίξεων είναι ο ίδιος ο λαός, οφείλει να είναι ο ίδιος ο λαός. Κι επομένως εμείς οφείλουμε, αν δεν θέλουμε να του επίβαλλουμε την δικτατορία της δικής μας αντίληψης, να είμαστε μαζί του, να δουλεύουμε μαζί του, να τον βοηθάμε με τον τρόπο που ξέρει και αντιλαμβάνεται να κινηθεί. Διαφορετικά δεν διαφέρουμε σε τίποτα από όλο τον συρφετό των επιβητόρων. Το γεγονός ότι ο λαός γύρισε την πλάτη στο συγκεκριμένο κάλεσμα πρέπει να σε βάλει σε σκέψεις γι' αυτό που έκανες και για το ίδιο το κάλεσμα. Αντίθετα ακολουθείς την πεπατημένη των κομματόσκυλων: δεν κάνει ο λαός αυτό που του λέμε, ε, τότε φταίει ο λαός. Σε τι διαφέρει η λογική αυτή από του Σαμαρά, του Βενιζέλου και των υπολοίπων δημίων του λαού; Έως που είναι διατεθειμένος κάποιος να φτάσει όταν ρίχνει την ευθύνη στον λαό για τις δικές του προσωπικές αποτυχίες και αδιέξοδα; Η ιστορία δείχνει ότι φορείς με τέτοιες αντιλήψεις και λογικές - παρά τις καλύτερες των προθέσεών τους - ματοκύλισαν τον λαό όταν είχαν την εξουσία να το κάνουν και διαπίστωσαν ότι δεν τους ακολουθεί. Γι' αυτό να προσέχουμε τι λέμε και προπαντός τι κάνουμε. Είναι πολύ εύκολο να καταλήξουμε σε φασιστικές λογικές και συμπεριφορές απέναντι στο λαό, όταν αδυνατούμε να δούμε τα δικά μας λάθη, αποτυχίες και αδιέξοδα.

      Διαγραφή
    5. Εχτές στο ΜΑΧ εσύ ο ίδιος είπες οτι ο καθένας έχει ευθύνη, όλοι έχουμε ευθύνη. Σιγά μη χαϊδεύουμε όσους δεν παλέυουν με κανένα τρόπο, και μάλιστα είναι εκείνοι που μπορούν να το κάνουν, εκείνοι που έχουν πισινές και προτιμάνε να πάνε για shopping παρά σε μια συγκέντρωση ή σε μια απεργία.

      Όλοι έχουμε ευθύνη πια σήμερα, καμιά δικαιολογία. Ίσα ίσα αυτό σημαίνει οτι δεν περιμένουμε κανένα πατερούλη, εμείς και μόνο εμείς πρέπει να παλέψουμε, ο καθένας να βάλει το λιθαράκι του.

      Διαγραφή
  3. Ο Συριζα εχει πλεον καταντησει να ειναι ανεκδοτο. Ολοι ειμαστε εναντιον του μνημονιου, σ'άυτο ειμαστε ολοι με τον Συριζα, αλλα οταν μου λες οτι δε βγαινουμε απο το ευρω δε σε πιστευει ο κοσμος. Πιστευω οτι θα πεσει πολυ γελιο οταν ο Τσιπρας παει στη Μερκελ και της πει οτι εμειες δεν θελουμε το μνημονιο αλλα θα μεινουμε και μεσα στο Ευρω. Αυτα ειναι αστεια πραγματα, δε στεκουν επιστημονικα, ρεαλιστικα. Δηλαδη εμεις θα παμε να αλλαξουμε την Ε.Ε. το Δ.Ν.Τ. την ευρωπαικη κεντρ. τραπεζα; Τι ειμαστε οι σωτηρες της Ευρωπης; Δηλαδη πρωτα θα περιμενουμε να αλλαξει η ευωπαικη ενωση και μετα θα σωσουμε υποτιθεται την Ελλαδα; Ο Συριζα τί είναι ευρωπαικο κομμα ή ελληνικο; Δεν εχω καταλαβει. Αλλα και το ΚΚΕ δειχνει οτι πλεον δεν πειθει τον κοσμο. Να με συγχωρεσεις Δημητρη αλλα πιστευω οτι φταιει η μαρξιστικη αντιληψη οτι το νομισμα δεν παιζει ρολο (ΚΚΕ- Συριζα), και η γενικοτερη μαρξιστικη διεθνιστικη αντιληψη των πραγματων (κυριως Συριζα). Προσωπικα ενα μελος παλιο του ΚΚΕ μου ειχε πει οτι το θεμα ειναι να φυγουμε απο την ΕΕ. Απο εκει και επειτα ας εχουμε οποιο νομισμα να' ναι, Ευρω, λιρα, οτιδηποτε το νομισμα δεν παιζει ρολο. Αυτολεξει αυτα μου ειπε, δε σου κανω πλακα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρόκειται για μουνουχισμένους σε τέτοιο βαθμό που δεν ξέρουν ούτε την αλφα-βήτα. Δεν ξέρουν π.χ. ότι η πρώτη πράξη των μπολσεβίκων όταν πήραν την εξουσία ήταν να ελέγξουν την κεντρική τράπεζα και την κυκλοφορία του νομίσματος. Το ίδιο έκαναν όλες οι σοβαρές επαναστάσεις. Όσες δεν το έκαναν κράτησαν μόνο λίγο. Παράδειγμα η Παρισινή Κομμούνα το 1871 που μετά βίας κράτησε 3 μήνες από την στιγμή που σεβάστηκε τον "ιερό θεσμό", όπως ειρωνικά έλεγε ο Μαρξ, της κεντρικής τράπεζας. Ο Αλιέντε ο οποίος ενώ εθνικοποίησε όλους τους στρατηγικούς τομείς άφησε απείραχτη την κεντρική τράπεζα. Οι κεντρικοί τραπεζίτες άρχησαν να μανιπιουλάρουν το νόμισμα με αποτέλεσμα να βυθίζονται εισοδήματα και οικονομία σε τέτοιο βαθμό ώστε πλατιά λαικά στρώματα άρχησαν να δυσαρεστούνται. Σ' αυτή την δυσαρέσκεια πάτησε ο Πινοσέτ και προχώρησε σε πραξικόπημα με αποτέλεσμα την δολοφονία του Αλιέντε. Για να μη μιλήσουμε για το ΕΑΜ που ήταν η μόνη κοινωνικοπολιτική δύναμη στην ιστορία αυτού του τόπου, που υποστήριξε μέχρι τέλους τη νομισματική κυριαρχία της χώρας. Άντε τώρα να τα εξηγήσεις όλα αυτά στους μουνουχισμένους του ΚΚΕ και της αριστεράς που ξέρουν μόνο από κλισέ του κομματικού λεξικού.

      Διαγραφή
    2. Απο πότε αυτά που λέει η ελληνική αριστερά είναι η μαρξιστική αντίληψη των πραγμάτων; Οι μεν κοσμοπολίτες αστοί είναι, οι δε απλώς έχουν πάρει διαζύγιο απ'τη λογική για να ζούν πιο άνετα με τη γλυκιά ευφορία της θρησκευτικής πίστης.

      Γιώργος Κ.

      Διαγραφή
  4. τα λογια καλα στην πραξη ομως???
    και να πης οτι δεν σου δοθηκαν ευκαιριες.....και χιλιους νοματαιους ναχες μονο...και παλι φτανανε για να βοηθησεις τους κακομοιρους της ερτ να μπουνε μεσα εσυ ομως βραχος
    γιατι ???? τουλαχιστον πεσμας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειλικρινά με έχασες παντελώς. Παραλήρημα; Ή προσπαθείς κάτι να πεις;

      Διαγραφή
    2. Δημήτρη
      σε όσα είχες πεί στήν Ιτέα προεκλογικά,δυστυχώς έπεσες μέσα σε όλα.
      Καί επειδή είμασταν εκεί τα θυμόμαστε όλα.Ευρώ και απαλλαγή απο το μνημόνιο είναι η μέρα με τη νύχτα,δεν γίνονται και τα δύο.
      Αν δεν απεγκλωβιστούμε απο την νομισματική παραίσθηση δεν θα σηκώσουμε κεφάλι ποτέ!!

      Διαγραφή
    3. αυτο που θελω να πω ειναι οτι τα λογια πρεπει να συμβαδιζουν με τα εργα....ιδαλως καταντουν ανουσια....σαν οικονομολογος εισαι πολυ καλος και εχεις εξυγησει στον κασμο οτι αλλο το προτογενες και αλλο το πραγματικο πλεονασμα.....σε ευχαριστουμε γι αυτες τις γνωσεις που μας χαρησες ...ομως οταν λες αντιδραστε αλλα αφηνεις τις αδικιες χωρις απαντηση <ερτ απολυμενοι σκουριες χιλιαδες σε διαθεσιμοτητα καθηγητες κλπ. ολοι αυτοι οι ανθρωποι βρισκονται ξαφνικα χωρις δουλεια και σε μια χωρα με τεραστια ανεργια και το πιθανοτερο ειναι συντομα να πεινασουν και καποιοι απο αυτους να γινουν επετες....για να καταλαβει καποιος την τραγικη τους κατασταση ας προσπαθησει να ζησει μια βδομαδα χωρις χρηματα....
      ολες αυτες οι χιλιαδες κοσμου περιμενουν καποιον να αναλαβει δραση και να τους βοηθησει....
      προσπαθησε λοιπον περισοτερο η αντιδραση σου νανε και στα εργα....
      σε ευχαριστω που δημοσιευσες τα λογια μου...αλλοι δεν θα το εκαναν

      Διαγραφή
    4. Τι εννοείς με έργα; Πέρα από το γεγονός ότι είμαι αυτός που έχω μιλήσει στους περισσότερους εργασιακού χώρους καλεσμένος από εργαζόμενους κι όχι από κομματικά ιερατεία, υπάρχει το ΕΠΑΜ. Δείξε κάποιον άλλο που κάνει τη συστηματική δουλειά σε κάθε γειτονιά που κάνει το ΕΠΑΜ. Δείξε μου ένα μεγάλο μέτωπο αντιπαράθεσης που δεν υπήρξε, ή δεν πρωταγωνίστησε το ΕΠΑΜ. Η ΕΡΤ ούτε εβδομάδα δεν θα έκλεινε με κατάλειψη αν δεν υπήρχε το ΕΠΑΜ να πάρει πάνω του την περιφρούρηση του χώρου αποκλειστικά τις πρώτες ημέρες και μαζί με τους εργαζόμενους τις επόμενες. Είμασταν οι μόνοι που ανταποκριθήκαμε μαζικά σε κάθε κάλεσμα των εργαζομένων. Το ίδιο συμβαίνει παντού. Αρκεί ένας και μόνο ΕΠΑΜίτης για να αλλάξει η κατάσταση σ' ένα χώρο δουλειάς. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάνουμε ότι απαιτούν οι τρομακτικές ανάγκες, αλλά όσο περισσότερο πυκνώνουν οι γραμμές μας, άλλο τόσο παρεμβαίνουμε πιο ενεργά παντού. Το ΕΠΑΜ σήμερα υπάρχει παντού, αν και δυο χρόνια οργάνωση και χωρίς ούτε τα στοιχειώδη μέσα γιατί βασιζόμαστε και επιμένουμε να βασιζόμαστε στο υστέρημα του εργάτη, του εργαζόμενου. Ναι δεν έχουμε ακόμη το επίπεδο παρέμβασης που θα θέλαμε και που έχει ανάγκη ο κόσμος, αλλά είμαστε οι μόνοι που προσπαθούμε και καθώς αποκτούμε περισσότερες δυνάμεις διευρύνεται και το πεδίο δράσης μας. Εμείς ρίξαμε πρώτοι το σύνθημα της γενικής πολιτικής απεργίας διαρκείας και είμαστε εμείς που με σύστημα και πρακτικά εξηγούμαι πώς μπορεί να συμβεί σε κάθε χώρο δουλειάς ξεχωριστά. Είναι αρκετά αυτά; Όχι βέβαια. Γι' αυτό και παλεύουμε να πυκνώσουν κι άλλο οι γραμμές μας. Γι' αυτό και παλεύουμε να υπάρξουν κινηματικές συσπειρώσεις στη βάση ώστε να υπάρξει ευρύτερο πεδίο δράσης. Ποιος άλλος τα κάνει αυτά; Κανείς.

      Διαγραφή
  5. Εμείς από την επαρχία τι μπορούμε να κάνουμε;Το κάλεσμα θα γίνει πόρτα-πόρτα;Τόσα χρόνια ο κόσμος γύρισε την πλάτη στην πολιτική,και το στοίχημα είναι πώς αυτός ο κόσμος θα αναλάβει δράση για τη ζωή του και την πατρίδα του.Είμαστε σε μια φάση που πολλοί ξεπερνάνε το φόβο μεν,αλλά δε βρίσκουν τρόπο να αντιδράσουν.Η πρόταση του Ε.ΠΑ.Μ φαίνεται μεν σωστή,αλλά δεν πιστεύουν ότι θα αφήσουν οι επικυρίαρχοι να γίνει πράξη.Πολλοί ψάχνουν διέξοδο,αλλά θεωρούν ότι ήδη είμαστε καταδικασμένοι.Και βέβαια οι εγκλωβισμένοι στα κόμματα ακόμα δε μπορούν να δουν ότι αυτά λειτουργούν ως δεκανίκια του καθεστώτος...Φυσικά εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα,αλλά αντιμετωπιζόμαστε φορές σαν ένα ακόμα κόμμα στο σωρό.Εύχομαι με όλη μου την ψυχή καλή επιτυχία στη συνάντηση της Δευτέρας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος. Η προσπάθεια λειτουργεί πάντα συσσωρευτικά. Όσο πιο συνεπής είσαι στον στόχο που έθεσες και στην γραμμή δράσης που έχεις χαράξεις, τόσο θα κερδίζεις έδαφος με κάθε σου βήμα. Δεν υπάρχει κανένας, μα κανένας τρόπος να σε βάλουν κάτω. Αρκεί να είσαι σταθερός σαν βράχος σ' αυτό που επιδιώκεις και στον τρόπο που το παλεύεις. Όλα τα άλλα γύρω μας καταρρέουν. Κόμματα, σχηματρισμοί, δυνάμεις καταρρέουν και αποσυντίθεται. Κρατιούνται μόνο και μόνο χάρις στον κρατικό κορβανά και στο σύστημα προπαγάνδας. Μόνο εμείς κρατάμε γερά, αναπτυσσόμαστε και κερδίζουμε έδαφος διαρκώς. Τώρα μας δίνεται η δυνατότητα να δείξουμε στον κόσμο ότι υπάρχουν δυνάμεις που ενώνονται για τον κοινό σκοπό κι επομένως τίποτε δεν είναι χαμένο. Αλλάζουν τα πράγματα και αλλάζουν ραγδαία. Δεν χρειάζεται να πείσουμε κανέναν για την ρεαλιστικότητα της πρότασης του ΕΠΑΜ, θα τους πείσει η ίδια η εμπειρία τους. Αυτό που χρειάζεται να κάνουμε είναι να γίνουμε μέρος της καθημερινότητας του λαού με τις δράσεις μας. Δεν θα τους κερδίσουμε όλους. Υπάρχουν κι αυτοί που έχουν υποστεί ανήκεστο βλάβη. Είναι σαν τους νεκρούς στο πεδίο της μάχης. Τους αφήνουμε και προχωράμε. Δεν έχουμε χρόνο να μοιρολογούμε τους νεκρούς αυτού του πολέμου. Πρέπει να τον κερδίσουμε και μάλιστα το ταχύτερο δυνατό. Και θα τον κερδίσουμε με το κομμάτι εκείνο που είναι σε εγρήγορση και δεν υποχωρεί απέναντι στον οδοστρωτήρα. Κι αυτό είναι το πιο δυναμικό και υγιές κομμάτι του λαού.

      Διαγραφή
  6. κε Καζάκη έχετε απόλυτο δίκηο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε άμεσα να προκαλέσει βουλευτικές εκλογές, αν οι βουλευτές του μαζί με όλους τους ναπληρωματικούς τους παρετούντο. Γιατί δεν το κάνουν και θέλουν να βγεί πρώτα ο κόσμος στους δρόμους. Βέβαια το αυτό διερωτώμαι μαζί με φίλους μου και γιάλλες χώρες όπου ο κόσμος 'βγαίνει' στους δρόμους πιο μαζικάπχ. Πορτογαλία, ισπανία, κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχει μια τεράστια απόσταση ανάμεσα στην κοινωνία που κινητοποιείται και στο πολιτικό σύστημα. Χάος θα έλεγα. Ειδικά στις χώρες που αναφέρεται. Η πολιτική ζύμωση στην Ελλάδα, παρά την ύφεση στις μαζικές εκδηλώσεις που περνάμε σήμερα, είναι δεκαετίες μπροστά σε σχέση με την αντίστοιχη στα κινήματα της ισπανίας, της Πορτογαλίας, κοκ. Θα το διαπιστώσετε αν παρακολουθήσετε το Διεθνές Συνέδριο στο Κεραμεικό στις 30/11 και 1/12 όπου θα υπάρξουν ομιλητές από τις συγκεκριμένες χώρες. Ο ελληνικός λαός μπορεί να φαίνεται σε αφασία, αλλά συζητά και ζυμώνεται με πιο ριζοσπαστικό λόγο απ' ότι όλοι οι άλλοι ευρωπαικοί λαοί. Με πιο κοντινούς τους Ιταλούς. Όταν ένας λαός έχει ωριμάσει τόσο ώστε να συζητά την ανατροπή ενός ολόκληρου καθεστώτος, όπως συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα, δεν σπαταλά δυνάμεις σε διαμαρτυρίες χωρίς αντίκρυσμα. Γι' αυτό και δεν προβαίνει εύκολα σε κινητοποιήσεις όπως παλιά. Ξέρει, ή έστω αντιλαμβάνεται ότι χρειάζεται κάτι άλλο πολύ πιο δραστικό κι αυτό ακριβώς προσπαθεί να αντιληφθεί. Οι άλλοι λαοί βρίσκονται στο επίπεδο πολιτικής ζύμωσης που βρισκόταν ο Έλληνας το 2009.

      Διαγραφή
  7. Μήπως θα έπρεπε τα κινήματα που είναι έξω από την λογική και τους στόχους που θέτουν τα κοινοβουλευτικά κόμματα να διοργανώσουν συλαλλητήριο ταυτόχρονα με εκείνο του ΣΥΡΙΖΑ. Με την διαφορά οτι θα έχει στόχο την ανατροπή όλου του κοινοβουλίου κι όχι μόνο της κυβέρνησης Σαμαρά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό απαιτεί συντονισμό δράσης και κοινούς στόχους. Αυτό προσπαθούμε να καταφέρουμε στο ΕΜΠ σήμερα Δευτέρα στις 7:30 μμ στο ΜΑΧ. Πώς δηλαδή θα υπάρξει ένας πραγματικός αντίπαλος πόλος έτσι ώστε να δώσει μέχρι τέλους, δηλαδή μέχρι την ανατροπή, τη μάχη ο ίδιος ο λαός. Και παρά το γεγονός ότι το ΕΠΑΜ πριν τρεις εβδομάδες είχε καλέσει εγγράφως και με πρωτόκολο όλες τις αποκαλούμενες αντιμνημονιακές δυνάμεις σε μια τέτοια συναντήληψη για να κινητοποιηθεί ο λαός, δεν απάντησε καμιά ηγεσία. Απάντησαν μόνο επιμέρους δυνάμεις και μ' αυτές προχωράμε.

      Διαγραφή
    2. Κρατώ μία πρόταση πρωτοφανή από τον Καζάκη στον συντονισμό δράσης του ΕΜΠ της Δευτέρας 11/11/13.
      "Να φτιάξουμε εκλογικά ψηφοδέλτια για τις επερχόμενες εκλογές; Ο Χ Ι ! γιατί π ο λ ύ α π λ ά ... ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ!"
      Το σχόλιό μου είναι οτι έχουμε ήδη χάσει χρόνο ασχολούμενοι με εκλογικά σχήματα και ψηφοδέλτια, συμμετέχοντας στις εκλογές που ελέγχει και ορίζει ο ίδιος ο εχθρός του λαού. Το έχουμε ξαναπεί, καλύτερα να διοργανώναμε παράλληλες εκλογές από το να συμμετέχουμε στο φιάσκο αυτών των κατοχικών.
      Να χωρίσουμε τα τσανάκια μας από τους φορείς και τις διαδικασίες άσκησης εξουσίας του κατακτητή.
      Απέναντι από όλα τα μέσα κυριαρχίας της κατοχικής ληστοσυμμορίας, εδώ και καιρό η πράξη και η προπαγάνδα μου εμένα είναι η Αποχή.-

      Καλό βόλι σύντροφοι, να τρίξουν τα βουνά και να μαραθούν οι κάμποι.

      Διαγραφή
  8. Όσον αφορά την υπόθεση Σώρρα,
    εμμένεις στις αρχικές σου θέσεις; δηλαδή ότι είναι απατεώνες τελεία και παύλα, έτσι απο ένα αυθαίρετο πόρισμα, η μήπως θα θεωρούσες τελικά πιο σωστό και τίμιο να δωθεί μία επίσημη απάντηση απο τους αρμόδιους της κυβέρνησης;

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άκου να δεις και για να τελειώνουμε. Όσο αυθαίρετα είναι αυτά που λέω για το νόμισμα και το χρέος, άλλο τόσο αυθαίρετα είναι αυτά που έχω πει για τον Σώρρα. Είναι πιο εύκολο να με πείσει κανείς ότι ο ήλιος δύει στην ανατολή, παρά για τον Σώρρα. Μόνο με λοβοτομή για να ξεχάσω ότι έχω μάθει τα προηγούμενα 25 επαγγελματικής εμπειρίας και γνώσης. Προσωπικά χέσ... για τη θέση και την στάση της κυβέρνησης. Εγώ παλεύω για να την ανατρέψω και θα της ζητήσω να τοποθετηθεί για τον Σώρρα; Έλεος!

      Διαγραφή
    2. Καλά εσείς με τον Σωρρα, δεν το πηρατε χαμπαρι οτι, το μονο που εχετε καταφερει ειναι να μας τσαντισεται εν ώρα μαχης για την Πατρίδα μας; Ο Καζακης επανηλειμένως σας εχει απαντησει. Το οτι εσεις ειτε απο κακοπιστία ειτε απο έντονες μανιακές ΕΝΤΟΛΕΣ (ανωθεν) εχετε πεισμώσει τον αποφασισμένο Ελληνα, οτι τωρα πρεπει να τελειώνουμε με ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ . Τά Psy-ops ΔΕΝ ΜΑς ΠΙΑΝΟΥΝ.
      τά σέβη μου.

      Διαγραφή
    3. Για μένα όποιος ασχολείται ακόμα με φαινόμενα σα το Σώρρα είναι τελειωμένη απώλεια πολέμου. Τέλος. Τον κατατάσσω στην ίδια σημαντική μερίδα διανοητικά ευνουχισμένων που κάναν ανθρώπους απατεώνες σα το Λιακόπουλο το Χαρδαβέλα και τα λοιπά μπουμπούκια του new age "εθνικού" μύθου που άνθισε απ'τα μέσα της δεκαετίας του '90.

      Διαγραφή
  9. ΤΑ ΜΕΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΣΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΣΩΖΟΥΣΙ, ΤΑ ΔΕ ΤΩΝ ΤΥΡΑΝΝΩΝ ΚΑΙ ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΩΝ ΑΠΙΣΤΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ ΦΡΟΥΡΑ. (Αισχινης)
    Η ελειψη λοιπον εμπιστοσυνης μεταξυ των κατακερματισμενων απο τα κομματα πολιτων και τα ΜΑΤ που πληρωνουμε για να μας δερνουν ειναι ο λογος που ακομη η ολιγαρχεια παραμενει γαντζωμενη στην εξουσια.
    Θα μπορουσε ο Τσιπρας να ερθει σε συνεννοηση με τα υπολοιπα κομματα για μια κοινη συγκεντρωση.
    Σε τετοια περιπτωση και οι δικαιολογημενα δυσπιστοι στα κομματα Ελληνες θα κατεβαιναν για να απαλλαγουν απο τους προδοτες που μας κυβερνανε.
    Ο Τσιπρας ομως προτιμησε να εκμεταλλευτει την αγανακτηση του κοσμου για να φτιαξει προφιλ.
    Οταν βλεπω "αριστερους" που τα βρισκουν με τον Ντραγκι και την Λαγκατρντ να μην μπορουν να τα βρουν με τους εκπροσωπους των υπολοιπων Ελληνων αρχιζω να υποψιαζομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο Κατσανέβας σε κάποια εκπομπή-δε μπορώ να θυμηθώ σε ποια- ρωτήθηκε για την ισοτιμία που θα έχει σε σχέση με το ευρώ το εθνικό νόμισμα και είπε πως θα χάσει άμεσα,με το που θα εκδοθεί το 50%της αξίας του και μετά θα διολισθαίνει.Αυτός και ο άλλος "κύριος"του σχεδίου Β είναι σίγουρα τα κρυμμένα χαρτιά των επικυρίαρχων για τη φάση της τέλειας καταστροφής και της αποδόμησης των πάντων;Σε τι είδους κατάσταση μας οδηγούν;Τι ρόλο παίζουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η υποτίμηση δεν έχει κανένα νόημα με το νέο νόμισμα. Όποιος αναφέρεται σε υποτίμηση του νέου νομίσματος δεν ξέρει τι λέει. Θα είναι ένα παντελώς νέο νόμισμα που θα απειχεί μια νέα ελληνική οικονομία. Αυτό θα εισαχθεί με ισοτιμία που θα αποφασιστεί εκείνη τη στιγμή κι όχι από τώρα. Μια υποτίμηση μπορεί να επέλθει αργότερα, μετά την εισαγωγή, αν οι συνθήκες το επιβάλλουν, αλλά με τίποτε δεν πρέπει να ακολουθηθεί πολιτική διολίσθησης γιατί πλέον το νόμισμα θα καταντήσει σαν την μεταπολιτευτική δραχμή με ότι συνεπάγεται για την ελληνική οικονομία (αποβιομηχανοποίηση, κερδοσκοπία, χαμηλά μεροκάματα, κοκο). Αυτοί που τα ισχυρίζονται είτε δεν ξέρουν τι λένε και απλά αναμασούν θέσφατα της κυρίαρχης πολιτικής του παρελθόντος, είτε πολύ απλά θέλουν να ξεφτιλίσουν το αίτημα και να το υποβιβάσουν σε μια απλή επιστροφή στην πρωτέρα κατάσταση, στη δραχμή του Καραμανλή, του Παπανδρέου, του Μητσοτάκη και του Σημίτη.

      Διαγραφή
  11. Πάρε ένα τηλ τον Λαφάζανη και τον Μητρόπουλο. , μετά από το χθεσινό ξεφτυλιίκι..που έφαγε ο Σύριζα από τον υπαλληλίσκο Σαμαρά αντέχει ακόμα εκει μέσα....?? Μπορεί να θελήσουν ψυχολογική υποστήριξη τα παιδιά δεν τους σκέφτεστε καθόλου?..., μπορείς πραγματικά να πάρεις ενα τηλ τον Μητρόπουλο σε μια εκπομπή να μας πει πως ένοιωσε χθες. Και αφου ειμαι σίγουρος πως εφριξε τι κανει στον Σύριζα ΤΙ ζητάει εκεί?. Να τα ακουει στο όνομα του Αλέξη που τα γύρισε τόσο που μιλαει αλλη γλώσσα στο texas για να μην τον παρουν οι γηρεότεροι με τις μαγκουρες?. Γενικα Δημήτρη ο Συριζα δεν εκφραζει πλεον πολλους..τα δεδομένα αλλάξαν ραγδαία,, προβλέπετε ξεφούσκωμα άμεσο μετα το Τεξας... καιρός ειναι να αρχίσεις να επικοινωνείς με όλο και πιο πολλά αξιόλογα άτομα. Αναμένει πολύς κόσμος πιστεύω το επαμ να πλαισιωθεί περισσότερο και με κάποιους (λίγους και ικανούς )πιο αναγνωρίσιμους στις τάξεις του , Αυτο μην το υποτιμάς θα σημάνει και την αρχή της εμπιστοσύνη προς το κόμμα απο τον λαο. . Και υπάρχουν αξιόλογοι σε πολλά μερή .. ξερεις εσυ. καλύτερα τα δυνατα χαρτιά τα λές και στον αέρα δεν έχεις πρόβλημα πχ μπογιόπουλος.. Πάντως και σαν ιστορία να το δούμε τώρα.. είναι που το επαμ πρέπει να εκτιναχθεί. Όταν ο σύριζα το κομα που ΘΑ τα κανε ολα με το γαντι... ξεφουσκώνει. Και εύχομαι ολοι αυτοι που είναι να ρθουν . απο συριζα προς επαμ οι απλοί άνθρωποι να δέσουν οσο δυνατά εδεσε η πρώτη πρώτη φουρνιά που ελιωσε πανω απο τις εκπομπές και τα κείμενά και ταυτίσε το επαμ με την αντισταση. Ακομη και αν ειναι ατομα σαν και μένα που συμετέχουν μονο ιντερνετικά και λενε τις ιδέες του επαμ μονο στις παρέες τους στην οικογένεια κτλ.. αυτα αντε κ καλη δύναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι η καλύτερη απάντηση προς κάθε κατεύθυνση θα δωθεί σήμερα στο ΕΜΠ στην αίθουσα ΜΑΧ στις 7:30 μμ. Φαντάζεσαι να κάνει πάταγο από την συμμετοχή του κόσμου από κάθε πολιτική κατεύθυνση τι θα πάθουν όλοι; Πόσο θάρρος θα δώσει σε όλους θέλουν να διαφοροποιηθούν αλλά τους βαραίνει η κομματική πειθαρχεία; Να γιατί είναι εξαιρετικά σοβαρή η σημερινή κίνηση.

      Διαγραφή
    2. Πολύ καλή η ανάλυση. Απαντάει στο ερώτημα που έθεσε ένας από το ακροατήριο την 2/10 στον κ. Μητρόπουλο κατά την παρουσίαση του βιβλίου σας, σχετικά με τη δυνατότητα να είχε μπλοκαριστεί η ψήφιση του 2ου μνημονίου, αν είχε αποχωρήσει η αντιπολίτευση απο τη Βουλή. Τότε, από ευγένεια ίσως στηρίξατε τον κ. Μητρόπουλο. Εδώ που φτάσαμε όμως δεν χωράνε διακριτικότητες αλλά χρειάζεται πάντα η αλήθεια.

      Ο κ. Μητρόπουλος ψέλισε κάποιες θλιβερές δικαιολογίες (είπε μάλιστα ότι σύμφωνα με κάποιους συνταγματολόγους θα μπορούσε η Βουλή να λειτουργήσει και με 200 βουλευτές... !!! ...) σαν απάντηση στην εύστοχη ερώτηση.

      Το ερώτημα είναι γιατί καλέσατε τον κ. Μητρόπουλο, ο οποίος ήταν και παραμένει ΠΑΣΟΚ (με την πολιτισμική έννοια του όρου και με την έννοια της "οργάνωσης". Είστε πολύ έξυπνος για να τον έχετε καταλάβει με μια ματιά.

      Διαγραφή
    3. Πρώτα απ' όλα δεν καλώ εγώ στις εκδηλώσεις για το βιβλίο μου, αλλά οι εκδότες. Δεύτερο, γιατί θα πρέπει να αρνηθώ την παρουσία όποιου θέλει να εκτεθεί πολιτικά προλογίζοντας το βιβλίο μου; Ο κ. Μητρόπουλος εκτέθηκε στο ίδιο το κόμμα του αναδεικνύοντας την "ρήτρα αποικίας" που μόνο εγώ την ανέλυα. Γι' αυτό και αμέσως μετά του βρέθηκε ένοχος την φοροδιαφυγής. Επίσης δεν βλέπω τον λόγο να μαστιγώσω τον οποιοδήποτε δέχεται να σταθεί δίπλα μας. Και μόνο οι δικές του δηλώσεις τον χαρακηρίζουν. Και τέλος, θεωρώ ότι κανείς δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί με επιχειρήματα και λογική στις αναλύσεις που κάνουμε, γιατί λοιπόν να φοβηθώ μήπως και βρεθούμε από κοινού σε εκδήλωση; Αν είναι να πείσει κάποιον από το ακροατήριο, τότε αυτό σημαίνει ότι αυτός που πείστηκε δεν είχε τα σωστά αντανακλαστικά και σωστά πείστηκε.

      Διαγραφή
  12. Γιώργος Γρυμπογιάννης11 Νοεμβρίου 2013 στις 10:25 π.μ.

    "Αυτό που χρειάζεται να κάνουμε είναι να γίνουμε μέρος της καθημερινότητας του λαού με τις δράσεις μας" ΠΡΟΣΘΕΤΩ: "Αυτό που ΕΠΙΣΗΣ χρειάζεται να κάνουμε είναι να γίνουμε μέρος της καθημερινότητας του λαού με τις δράσεις ΤΟΥ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Υποτιμάς φίλε 4.32 το γεγονός ότι τόσα χρόνια οι πραγματικά υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας πιέστηκαν και καταπιέστηκαν από το πολιτικό σύστημα της απάτης και της ρεμούλας ,το οποίο τις περιθωριοποίησε εκ των πραγμάτων.Φυσικά τώρα βγαίνουν στο φως και στρατεύονται στον αυτονόητο αγώνα για εθνική και νομισματική κυριαρχία-κι όχι μόνο.Κι εσύ ο ίδιος σε αυτές τις εφιαλτικές συνθήκες μπορεί να ανακαλύψεις μέσα σου άγνωστες δυνάμεις και να γίνεις πιο χρήσιμος και ικανός από τον όποιο προβεβλημένο πολιτικό μέντορα.Η κοινωνία χρειάζεται νέες δυνάμεις,νέα πρόσωπα που θα εκφράζουνουν τη νέα πνοή και νοοτροπία,που ήδη διαμορφώνεται στην κοινωνία και απαντά στις πραγματικές της ανάγκες.Με όλα αυτά δε θέλω να πω ότι αυτοί οι άνθρωποι που αναφέρεις δεν έχουν να προσφέρουν ουσιαστικά στο νέο όραμα που γεννιέται και στον κοινό μας αγώνα.Ίσα-ίσα η ίδια η ζωή θα ξεκαθαρίσει ποιος στ' αλήθεια έχει τη γενναιότητα και την αρετή να κατανοήσει το λαό και τις αληθινές του ανάγκες και να στρατευτεί γι'αυτές.Αυτό είναι και το ποθούμενο,το ε.πα.μ να αγκαλιάσει και να δώσει την ευκαιρία σε όποιον θέλει να αγωνιστεί για ό,τι η κοινή λογική υπαγορεύει και να δυναμώσει τον αγώνα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ωραία και αν δεν έχει τον ανάλογο κόσμο που περιμένετε τότε τι θα γίνει?Θα θεωρήθεί αποτυχία η συγκέντρωση?

    Ο κόσμος πλέον έχει κουραστεί να συμμετέχει σε πορείες,διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις.Περιμένει, γνωρίζοντας τι γίνεται στο περιβάλλον γύρω του,να ανέβει στο άρμα ανατροπής που θα περάσει απο μπροστά του και το οποίο θα οδηγούν άτομα με αδιαμφισβήτητα εθνική προσωπικότητα,καθαρές προτάσεις και λύσεις.Μόλις δει ότι κάποιο υγιές κομμάτι που ανήκει στον πολιτικό χώρο(πολύ λίγοι πλέον) ή στον ευρύτερο κοινωνικό ιστό της κοινωνίας μας ενώνεται και αναλαμβάνει δράση με σκοπό την απελευθέρωση της πατρίδας τότε σίγουρα θα ακολουθήσει αλλιώς θα είναι καταδικασμένος.
    Θα συμφωνήσω με το προηγούμενο φίλο ότι το ΕΠΑΜ αν πρεσβεύει τέτοιες αξίες έχει ανάγκη απο ανθρώπους με τέτοιο κύρος που θα του δώσουν ώθηση μεσα στην κοινωνία και θα το σπρώξουν να αναλάβει ένα τέτοιο απελευθερωτικό ρόλο.Εχει ανάγκη απο προσωπικότητες διότι αυτές είναι αναγνωρίσιμες απο τον κόσμο αρκεί να είναι έτοιμοι και αυτοί για ρίξη με το κατεστημένο.
    Το 1821 υπήρξε ένας Καποδίστριας(υπουργός εξωτερικών Ρωσσίας) που βγήκε μπροστά στην πολιτική σκηνή αναλαμβάνοντας να βοηθησει ανιδιοτελώς την απελευθερωση της πατρίδας,παίζοντας σωστα το διπλωματικό παιχνίδι στην τότε Ευρώπη.Και υπήρχε και ένας Κολοκοτρώνης αρχιστράτηγος που έπαιρνε τις μάχες με μαεστρία και τον ακολουθούσε όλος ο λαός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Καποδίστριας δολοφονήθηκε και δεν έμεινε απολύτως τίποτε από το έργο του. Ο δε Κολοκοτρώνης ήταν ένας κλέφτης των βουνών και τίποτε άλλο μέχρις ότου η ευφυία του, τα κότσια του και στρατηγική του τέχνη τον ανέδειξαν αρχιστράτηγο του αγώνα. Στις μάχες του έθνους, στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα, τα γαλόνια και τα σιρίτια κατακτώνται στην μάχη. Δεν υπάρχουν επώνυμοι από τα πριν. Υπάρχουν μόνο εκείνοι που αναδεικνύει ο ίδιος ο αγώνας. Αλλιώς βράστα κι άστα.

      Διαγραφή
  15. Δημήτρη να είσαι καλα , απο τότε που σε παρακολουθώ απο τότε δηλαδή που έγραφες στο ΠΟΝΤΙΚΙ έχεις εξηγήσει τα πάντα και πιστεύω , ότι έχει ο κόσμος ενημερωθεί για τα όλα όσα συμβαίνουν. Καταρχή θα σε παρακαλούσα πολύ να βγάλεις ένα φυλάδιο συνοπτικό που να λέει και να καθορίζει έτσι απλά τα εξής
    ΠΟΣΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΑΝΙΣΤΕΙ ΣΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ,ΠΟΣΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣΗ ΣΕ ΤΟΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ , ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ απο την μεταπολήτευση και μετά. Ετσι πιστεύω ότι καταδηκνύεται στον λαό ότι δεν χρωστάει τίποτα σε κανένα ,και ότι οι δανιστές είναι τοκογλύφοι αν και πιστελύω ότι αν δεν το ξέρει τουλάχιστον το έχει καταλάβει.
    Σε ότι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύω οτι θα μπλεχτεί μέσα στην ίδια τους την πολητική , και θα ήθελα να αναφέρω ότι κανείς δεν αναφέρθηκε απο τον ΣΥΡΙΖΑ στίς δηλώσεις , του οικονομικού συμβούλου της Μερκελ που λέει ότι να γυρίσει βασικά ο ευρωπαικός σε εθνικό νόμισμα, άλλα το χρέος χρέος σύνφωνα με την υποτήμηση που θα λάβει το κάθε εθνικό νόμησμα ,θα ήθελα καποιο σχόλιο ,γιατί εκεί πιστεύω ότι θα μας οδηγήσουν και όλοι θα είναι ευχαριστημένοι με το σκεπτικό αυτών ότι '' Μετα τον βιασμό της ψυχής ,έρχεται η ικανοποίηση ''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Επειδη πολλοι αναρωτιομαστε που να ειναι οι υπολοιποι,μπορεις Δημητρη να πεις να μαθουμε και εμεις ποιοι(συλλογικοτητες-οργανωσεις) προσκληθηκαν στην εκδηλωση και δεν ηρθαν.Αυτο για να ξερουμε καποιους που λενε οτι θελουν πατριωτικη δημοκρατικη ενοτητα και ειναι αποντες σημερα
    Γ.Θ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έγινε προσπάθεια να κληθεί ο κ. Καμμένος. Στάθηκε αδύνατη ακόμη κι η επικοινωνία. Η κ. Ραχήλ Μακρή που μας υποσχέθηκε ότι θα έρθει, τελικά δεν ήρθε για άγνωστους σε μας λόγους. Από τον ΣΥΡΙΖΑ παραβρέθηκε μόνο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Για το ΚΚΕ δεν συζητάμε. Είναι σαν να μιλάμε σε ντουβάρι. Έγινε προσπάθεια επικοινωνίας με το Σχέδιο Β του Αλαβάνου, αλλά δεν απέδωσε απολύτως τίποτε. Το ίδιο και με την ηγεσία του ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Κανένας τους δεν δικαιολόγησε το γιατί, απλά αγνόησαν την έκκληση, ή την προσέγγιση. Όμως, η εκδήλωση έγινε με εξαιρετική επιτυχία. Εμείς μαζί με όσους ήταν παρόντες προχωράμε την διαδικασία της ενότητας κι αφήνουμε όλους τους άλλους να παίζουν τα παιχνίδια τους στο περιθώριο που τους έχει καταδικάσει η ίδια η ζωή.

      Διαγραφή
  17. κύριε Καζάκη πώς σχολιάζετε τη συνάντηση του του Τσίπρα με τον βαρώνο Έβελυν ντε Ρότσιλντ στο ταξίδι του στις ΗΠΑ ;
    Μάλιστα στη συνάντηση επαρίστατο και ο πολύς κος Βαρουφάκης.
    Λέτε η συνάντηση αυτή να δρομολόγησε εξελίξεις ;
    Θα είχε ενδιαφέρον ,με τις γνώσεις και τις άριστες πληροφορίες που συνήθως διαθέτετε,να προχωρήσετε σε μια ονομαστική λίστα των τοκογλύφων που επιβουλεύονται τη χώρα και εξοντώνουν με σταθερά υποχθόνια βήματα τους κατοίκους της.
    Επίσης θα με ενδιέφερε μια ανάλυσή σας ειδικότερα για το θέμα των λεγομένων αμυντικών βιομηχανιών.



    Ελπίζω να μη σας κούρασα


    ΑπάντησηΔιαγραφή