Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Ακόμη ένα βήμα προς την επίσημη πτώχευση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΜ


Η συμφωνία της Ελλάδας με την Φινλανδία για την παροχή χρηματικών εγγυήσεων με σκοπό υποτίθεται να προχωρήσει η νέα αποκαλούμενη «βοήθεια» που αποφασίστηκε την 21η Ιουλίου από τοEurogroup, αποτελεί ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα προς την επίσημη πτώχευση της χώρας.
Πρώτο: Η κυβέρνηση αρνείται να αποκαλύψει το ύψος και τον χαρακτήρα των χρηματικών εγγυήσεων που έχει συμφωνήσει. Συνεχίζει να παζαρεύει πίσω από κλειστές πόρτες και χωρίς να ενημερώνει ούτε καν το ελληνικό κοινοβούλιο. Ακολουθεί τακτικές μυστικής διπλωματίας έτσι ώστε να κατοχυρωθούν με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα των δανειστών σε βάρος του ελληνικού λαού.

Δεύτερο: Είναι πλέον φανερό ότι πίσω από την βιτρίνα της δήθεν μείωσης των επιτοκίων και της μετακύλισης του χρέους, κρύβονται δυσβάσταχτες χρηματικές εγγυήσεις που καλείται να πληρώσει το ελληνικό δημόσιο άμεσα. Χρηματικές εγγυήσεις τόσο προς το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Στήριξης, όσο και προς τους «εταίρους», που υποτίθεται ότι θα καταβάλουν μέρος της νέας συμφωνημένης χρηματοδότησης. Αυτές οι χρηματικές εγγυήσεις προσαυξάνουν σημαντικά το κόστος και τις ανάγκες δανεισμού του ελληνικού δημοσίου τόσο για το 2011, όσο και για το 2012. Αν και η κυβέρνηση, οι ευρωκράτες και οι τραπεζίτες κρατούν μυστικό το ύψος των χρηματικών εγγυήσεων που πρέπει να καταβάλει το ελληνικό δημόσιο, η συμβολή τους στην αύξηση του δημόσιου χρέους στο τέλος του 2011 θα ξεπεράσει σημαντικά τις χειρότερες προβλέψεις.
Τρίτο: Όλη αυτή η διαδικασία κάνει την Ελλάδα και την ευρωζώνη πιο ευάλωτη στις επιθέσεις των αγορών, αλλά και σε νέες υποβαθμίσεις από τους οίκους αξιολόγησης. Ειδικά για την Ελλάδα, οι συμφωνίες για τις χρηματικές εγγυήσεις και για δεσμεύσεις κάτω από το τραπέζι με συγκεκριμένα τραπεζικά κυκλώματα και χώρες, κάνουν αναπόφευκτη την παραπέρα πιστοληπτική υποβάθμιση της χώρας και αυξάνουν δραματικά τις πιθανότητες επίσημης πτώχευσης στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Το ερώτημα που τίθεται είναι με ποιο δικαίωμα η κυβέρνηση αναλαμβάνει τέτοιου είδους δεσμεύσεις; Από πού αντλεί την νομιμοποίησή της, όταν δεν έχει ενημερώσει ούτε καν το ελληνικό κοινοβούλιο σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις της συμφωνίας με τις τράπεζες και το Eurogroup της 21ης Ιουλίου;
Γιατί τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν ζητούν να έρθουν αυτές οι συμφωνίες και οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση στην Βουλή; Γιατί δεν δηλώνουν απερίφραστα, ιδίως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι οι συμφωνίες και οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση σε βάρος του ελληνικού λαού δεν πρέπει να αναγνωριστούν;
Αυτό που δεν θέλουν, είτε δεν μπορούν να κάνουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, οφείλει να το κάνει ο ελληνικός λαός. Η κυβέρνηση πρέπει να κηρυχθεί από τον ίδιο τον λαό έκπτωτη και να μην αναγνωρίσει κανενός είδους συμφωνία που έχει συναφθεί σε βάρος του. Κι αυτό οφείλει να το κάνει ο λαός το ταχύτερο δυνατόν για να αποφευχθεί η επίσημη πτώχευση της χώρας, που προετοιμάζει με μαθηματική ακρίβεια η υπαγωγή της χώρας στις συμφωνίες και τις ρυθμίσεις της ευρωζώνης.

18/8/2011

4 σχόλια:

  1. Κατά την γνώμη μου η συμφωνία με την Φινλανδία το μόνο που θα καταφέρει ειναι να προκαλέσει τις υπόλοιπες χώρες να ζητήσουν το ίδιο απο την Ελλάδα,όπως ήδη έπραξαν Σλοβακία,Αυστρία και Ολλανδία θέτοντας υπο αμφισβήτηση ολόκληρο το πακέτο οικονομικής βοήθειας.Οι Έλληνες ποτέ δεν ενημερώθηκαν απο καμμιά νεοελληνική κυβέρνηση για τις κινήσεις της,οπότε γιατί να ενημερωθούν τώρα; Εκ των υστέρων θα καταλάβουμε τι πραγματικά συμφωνήθηκε εκ του αποτελέσματος.Όσον αφορά με ποιά νομιμοποιηση πράττουν αυτά,θα έλεγα, με αυτή που τους έδωσε η ατιμωρησία της μεταπολίτευσης και η άγνοια των πολιτών.Επίσης υπάρχει έλλειμα άμεσης δημοκρατίας υπο μορφή δημοψηφισμάτων μιάς και κανείς δεν ρωτάει τον λαό,εκ του οποίου κατα το συντάγμα πηγάζουν όλες οι εξουσίες,για το τι θέλει.Ειδικά όταν σε πολιτισμένες χώρες όπως η Ελβετία το δημοψήφισμα για διάφορα θέματα είναι κάτι το συνηθισμένο και οι σοβαρές αποφάσεις δεν λαμβάνονται ερήμην των πολιτών.Τέλος πιστεύω πως όλο αυτό το θέατρο παγκοσμίως γίνεται,μεταξύ άλλων,προκειμένου να ιδρυθεί ένα νέο παγκόσμιο νόμισμα που θα ελέγχεται ευκολότερα απο τους τραπεζίτες. Ήδη στο διαδίκτυο διαβάζω δηλώσεις πολιτικών και μή γι'αυτό το θέμα.Με λίγα λόγια καλά νέα για όσους επένδυσαν σε χρυσό μιάς και η κρίση έχει δρόμο ακόμα,εάν βέβαια δεν τους τον κατασχέσουν όπως έπραξε ο Ρούσβελτ το 1933 στις Η.Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κ. Καζάκη, έχω δει στο δίκτυο τα περισσότερα δικά σας βίντεο, και όπως έχω πει και άλλη φορά, συμφωνώ σε πάρα πολλά σημεία μαζί σας. Όμως, έχω μια ειλικρινή απορία, που θα σας παρακαλούσα θερμά να μου την λύσετε. Γιατί ο Σόρος επιμένει και αυτός τόσο πολύ να επιστρέψουμε στην δραχμή; Μήπως τελικά η επιστροφή στην δραχμή είναι αυτό που θέλουν και αυτό που πραγματικά εξυπηρετεί τους κερδοσκόπους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @John

    1) Η Ελλάδα, με το υποταγμένο της πολιτικό σύστημα, ακόμα και αν επιστρέψει στη δραχμή, η οικονομική πολιτική θα είναι η ίδια καθώς θα γίνεται από προδότες και εξωτερικούς παράγοντες. Και επειδή ξέρει ότι αυτό θα γίνει σίγουρα, άμα γίνει ελεγχόμενα από τους ίδιους θα είναι πάλι κερδοσκοπικό. Το νόμισμα έχει τεράστια σημασία, αλλά ακόμα μεγαλύτερη έχουν οι πολιτικές που το χαρακτηρίζουν. Επιπλέον, σχεδιάζει να έχει πάρει από την Ελλάδα ΗΔΗ ό,τι είναι δυνατόν, πριν γίνει η αλλαγή αυτό. Για αυτό ζητάται αμεσότητα σε ξεπουλήματα κ.τ.λ.

    2) Αν βγει η Ελλάδα από το Ευρώ, αυτό θα αποκτήσει μεγαλύτερη αξία (λιγότερο νόμισμα στην αγορά). Αυτό σημαίνει:

    α) Φθηνότερα ευρωπαικά προιόντα
    β) Μεγαλύτερα ευρωπαικά ελλείμματα

    Με λίγα λόγια ετοιμάζει το έδαφος εξαιρετικά για να καταστρέψει και τις υπόλοιπες χώρες. Δεν έγινε ξαφνικά φιλέλληνας βέβαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν έχει edit το άτιμο :)

    α) Εννοούσα φθηνότερα προιόντα θα πουλούνται στην ευρώπη, καθώς τα προιόντα άλλων χωρών εκτός εωρωζώνης θα είναι φθηνότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή