Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Αγρινιο 24/06/11


 

13 σχόλια:

  1. Εσυ ρε φίλε κοντευεις να αφυπνίσεις όλη την Ελλάδα πλατεία με την πλατεία

    ΘΑ ΣΕ ΓΡΆΨΕΙ Η ΙΣΤΟΡΊΑ ΕΊΣΑΙ ΓΙΓΑΝΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχω μια-δυο ερωτήσεις.
    1)Εφόσον χρειαζόμαστε περίπου 1 χρόνο προετοιμασίας για να γυρίσουμε στο ευρώ, και αυτό δεν είναι δυνατόν να κρυφτεί, δηλαδή δεν μπορεί να κρατήσεις μυστικό για ένα χρόνο ότι προετοιμάζεσαι να φύγεις από το ευρώ, δίνης ένα χρόνο περιθώριο να φύγει κάθε ευρώ από τις Ελληνικές τράπεζες εκτός Ελλάδας. Αν γίνει αυτό θα γυρίσουμε στη δραχμή με άδειες τράπεζες όταν τις κρατικοποιήσεις. Πως αντιμετωπίζεται αυτό?
    2) Τι θα κάνουμε με την υπεράσπιση συνόρων. Γιατί οι Ευρωπαίοι εταίροι-τοκογλύφοι, θα ευλογήσουν διαμελισμό της χώρας από Τουρκία ΦΥΡΟΜ Αλβανία Βουλγαρία. Δηλαδή με τι χρήμα θα φυλάξουμε τα σύνορα. Ακόμα και σήμερα υπάρχει αυτό το πρόβλημα. Δηλαδή ο διαμελισμός της χώρας ΕΝΤΟΣ Ευρώπης. Αυτό φαίνεται να είναι αποδεκτό από τα κυβερνώντα κόμματα. Προτιμούν να ξεπουλήσουμε σε Ευρωπαίους παρά σε Τούρκους, αρκεί οι Ευρωπαίοι να αναλάβουν να φυλάξουν τα σύνορα της ‘ευρωπαϊκής’ Ελλάδας. Εκτός Ευρώπης θα είναι 10 φορές πιο επικίνδυνο να γίνει σύρραξη χωρίς να έχουμε συμμάχους. Θα μας βοηθήσουν οι Ρώσοι ή οι Κινέζοι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επίσης είναι καλύτερα να πας σε δραχμή με πρωτογενή έλλειμμα θετικό παρά με -6 δις. Αν τους φωτίσει ο Θεός να εργαστούν προς μηδενισμού του πρωτογενούς ελλείμματος αυτό είναι θετικό σε ένα άθλιο κλίμα. Λόγω του ότι ΔΕΝ πρόκειται με αυτή η με την ΝΔ να πάμε στην δραχμή, είναι μόνο ρεαλιστικό ο κ. Καζάκης να μιλάει για ΑΝΑΤΡΟΠΙΚΟ σενάριο σύντομα. Αν δεν πάρει μπρος σύντομα, θα πάμε στην δραχμή ΜΕΤΑ το ξεπούλημα. Δηλαδή επιστροφή στην δραχμή με άδειο πορτοφόλι και σε αθλία κατάσταση, ή όταν οι ύαινες φάγανε και ξεκοκαλίσανε τα πάντα. Τι χώρα θα έχομε τότε και θα αξίζει ή θα μπορούμε να μιλάμε για δραχμή? Ο χρυσός της χώρας δεν θα είναι στην Ελλάδα! Ήδη είναι στην Αγγλία και Αμερική. Άρα…μέχρι πότε αξίζει να μιλάμε για δραχμή? Μέχρι το 2015? Μετά? Γιατί μέχρι τότε δεν βλέπω να είναι ρεαλιστικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Μr Tony :
    Απ' ό,τι (τουλάχιστον) έχει αναφέρει ο Καζάκης (και δεν έχω λόγο να τον θεωρώ περισσότερο αναξιόπιστο από τους κρατούντες που μας έχουν ΦΛΟΜΩΣΕΙ, αποδεδειγμένα μάλιστα στο ψέμα και τη χειραγώγηση), έστω κι αν δεν είμαι ειδικός, οι ελληνικές τράπεζες είναι στην πράξη ήδη πτωχευμένες. Απ' ό,τι έχει επίσης πει, οι καταθέσεις δεν είναι εξασφαλισμένες αν κι επισήμως βαρέσουν κανόνι. Πώς λοιπόν δέχεσαι να ζήσεις σε αυτήν την ανασφάλεια, αλλά όχι να πάρεις την τύχη σου στα χέρια σου, κι ό,τι βγει;

    Προσωπικά, αν βρεθώ σε φλεγόμενο σπίτι, δε θα προσπαθήσω να πάω στο βάθος του για να σωθώ, όταν ξέρω ότι πυροσβεστική δεν πρόκειται να έρθει (και φυσικά, όταν οι γείτονες μου φωνάζουν να τους πετάξω τα τιμαλφή μου, θα τους γράψω) αλλά να περάσω μέσα απ' τις φλόγες για να βγω έξω, κι ό,τι σώσω. Εγκαύματα, ακρωτηριασμούς κλπ τα κοιτάω μετά.

    Επίσης από πού πηγάζει η σιγουριά σου ότι σε περίπτωση πολεμικής εμπλοκής με Τουρκαλβανίες, τα Ευρωπέη και η Αμερικάννη θα κάνουν ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ για πάρτη μας; Σαν τί ακριβώς δηλαδή κάνανε επί Ιμίων πχ; Όχι ότι πιστεύω σοβαρά πως ΚΑΝΕΝΑ κράτος εκτός του γνωστού πέραν του Ατλαντικού κάνει πολέμους (μετά των τσιρακίων του βεβαίως-βεβαίως) την σήμερον...Από την άλλη βέβαια, αυτούς ακριβώς είναι που έχουμε να φοβόμαστε νομίζω, αν πάμε να εγκαθιδρύσουμε κράτος/κυβέρνηση λαϊκής βάσης...Στην τελική όμως, και αναφορικά με την τροπή που πάνε να πάρουν τα πράγματα (παγκόσμια διακυβέρνηση με μοχλό τα οικονομικά - για την ώρα), με ευτελισμό των μαζών, των εργατικών δικαιωμάτων και δυνατοτήτων, της ιδιωτικοποίησης των πάντων κλπκλπκλπ, τί ακριβώς έχουν να χάσουν οι μάζες, παρά τις...αλυσίδες τους; (τόμπολααα...).
    Εκτός κι αν κανείς μιλά απ' την σκοπιά του "βολεμένου", που δέχεται την απόπειρα επιβίωσης στη ζούγκλα του σήμερα κι αυτής που έρχεται (κοινώς, ας κοιτάξουμε το κωλαράκι μας που θα 'λεγε κι η Μάρω Λεωνάρδου). Αλλά δε νομίζω πως το να βγάλεις απ' το σακκίδιο να φορέσεις τ' αθλητικά για να περάσεις στο τρέξιμο τον άλλον όταν σας κυνηγάει η αρκούδα είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος σωτηρίας, Σ' ΕΝΑ ΒΟΥΝΌ ΓΕΜΆΤΟ ΑΡΚΟΥΔΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Aυτό που προτείνει ο Καζάκης, δεν είναι πάμε δραχμή και τέλος : Γκρεμίζουμε τα πάντα (στη θεωρία τουλάχιστον) και χτίζουμε σταδιακά κράτος με κοινωνικό πρόσωπο, ελέγχουμε εσοδο-έξοδα (κάτι που ΠΟΤΕ οι σημερινοί κομματικοί σχηματισμοί δεν πρόκειται να κάνουν), φτιάχνουμε κρατικούς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς που δεν βασίζονται στο ξεπούλημα, την τοκογλυφία και την αδηφαγία, χρησιμοποιούμε εργαλεία που εδώ και καιρό έχουμε απωλέσει όπως η έκδοση χρήματος - και πάει λέγοντας. Δε θα έχουμε Μακντόναλντς Βίλατζ και Χόντος, δε λέω, αλλά μάλλον καλά θα κάνουν να μας λείψουν. Και ειδικά να λείψουν στις επερχόμενες γενεές. Κι αν γίνουμε παράδειγμα (την έχει την μιμητική τάση ο άνθρωπος) κι ακολουθήσουν τα ίδια κι άλλες χώρες, ε, μπορεί και να σωθούμε και ως είδος - πράγμα που δεν το κόβω να γίνεται υπό τας σημερινάς συνθήκας (προσωπικά πιστεύω πως είτε πρέπει να εκλείψουμε, όπως το πάμε, ή αλλιώς και καλύτερα ν' αλλάξουμε ριζικά : πόλεμοι/εκμετάλλευση/πορνό/ντρόγκα/φτώχεια για τους πολλούς, και πισίνες/ταξίδια/αστακοί για τους λίγους, ε ΕΙΝΑΙ κάπως. Και δε θ' αλλάξουν ολ' αυτά με το Βρωμοομόλογο. Στη σημερινή κατάσταση, χρειάζεται το διαιρέσου για να βασιλέψεις τον εαυτό σου, και μετά βλέπουμε. Γιατί αλλιώς έχουμε Στροσκάνει και Μερκέλευε. Καλή η συνένωση των λαών, καλή η οικουμενικότητα, αγία θα έλεγα - αλλά αυτό που ζούμε μόνο κατ' επίφαση πάει προς τα εκεί. Παγκόσμια επιβολή εξουσίας έχουμε/θα συνεχίζουμε να έχουμε, και όχι συνεργασία υπό τη μορφή διακυβέρνησης. Ας αναδιατάξουμε τον εαυτό μας πρώτα, όχι απλά για να σώσουμε το τομάρι μας, και οι άλλοι μακάρι ν' ακολουθήσουν).


    Τέλος, υποθέτω πως μετά από μια λαϊκής βάσης/αμεσότερης δημοκρατίας διακυβέρνηση (σε σχέση με τη σημερινή επιφασική κατάσταση), δεν θα είμαστε "σε μια κατεστραμμένη χώρα" : το θέμα (για να μη ξεχνιόμαστε), είναι οι φυσικοί πόροι. Υποδομές γενικά υπάρχουν, και δε νομίζω να μη μπορέσουμε να εισάγουμε ό,τι έτερο χρειαζούμενο. Τι σκατά, τα Φολξβάγκεν είναι που θα μας λείψουνε πιά; Εκτός κι αν μας επαργκάρουν οι Αμερικάνοι, είτε σε συνδυασμό με τα τσιράκια τους, είτε τρομοκρατήσουν και όσους άλλους θέλουν να έχουν παρτίδες μαζί μας.


    Τεσπα, η φυλλοκάθαρση που παν να επιβάλλουν τα κεφάλια της παγκόσμιας διακυβέρνησης, για να 'χω εγώ χρυσό στην τράπεζα, ΝΟΒΑ στο τηλεκοντρόλ και στ' αρχίδια μου όλα για το αν πεθαίνουν τους άνω των 60 ή πνίγουν τους νέους, είναι ρεαλιστική (μια και λες για ρεαλιστικά σενάρια) μεν - απαράδεκτη δε, και κανείς εκτός απ' τις μάζες δεν πρόκειται να κάνει τίποτε γι' αυτό. It's just a matter of choice.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Max Keizer για το ρόλο των τραπεζών στην καταστροφή της Ελλάδας με μοχλό το χρέος.

    http://www.youtube.com/watch?v=p-6xZaR2vc8&feature=player_profilepage

    Το παραπάνω βίντεο δεν χρήζει σχολιασμών από μένα.
    . Δίνει ΣΑΦΩΣ πληροφορίες που δε θα διανοούνταν να παρουσιάσουν τα ελληνικά ΜΜΕ. Για να γνωρίζουμε λοιπόν αυτά που δε μας λένε. Τα σχόλια δικά σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. συντροφε καζακη ποια ειναι η γνωμη σου για τα ανοικτα συνορα για τα οποια παλευει η μιση ελληνικη αριστερα και τι μετρα πρεπει να παρει μια λαικη κυβερνηση για τους μεταναστες χωρισ χαρτια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χθές άρχισε η διαδικασία για μια κυβέρνηση συνεννόησης μεταξύ ΝΔ και Πασοκ. Το κόλπο ελπίζω να το βλέπετε. Ο Βενιζέλος έβαλε/πρότεινε κάτι που σοκάρισε τον κόσμο που θα εξαγριώσει τον κόσμο. Θα δημιουργηθεί χάος για να ξανασμίξουν ΝΔ/Πασοκ θα τα βρούνε ώστε να πάρουν πίσω πολλά από τα ακραία μέτρα αλλά να περάσει το 5ο δάνειο. Μην ξεχνάμε ότι εθνική συνεννόηση είναι ακόμα ζητούμενο από την Ευρώπη. Έρχεται λοιπόν Εθνική συνεννόηση σύντομα, ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ φόρων ώστε να φωνάξουμε Ζήτω!, και να πούμε το υποφέρουμε και μετά το 5ο δάνειο για να πούνε οι Ευρωπαίοι ζήτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Mr. Tony, το παραμύθι του "μαλακώματος" της επιδρομής, λόγω Βενιζέλου, όπως είδες δεν κράτησε ούτε μια βδομάδα. Ο κόσμος πια ένα πράγμα περιμένει για να τους γυρίσει την πλάτη οριστικά (αυτοί που ακόμη τους ανέχονται). Ένα πλειοψηφικό Κόμμα που να τους στείλει όλους τους στο διάολο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. κ.Καζάκη, συγχαρητήρια για τη πρωτοβουλία σας. Οι απόψεις σας απηχούν στον κόσμο. Δεν έχω ακούσει ακόμα απόψεις σας σχετικά με το θέμα των υπεράριθμων λαθρομεταναστών που ζουν στη χώρα μας, πώς έχουν επηρεάσει την ελληνική οικονομία και τί προτείνετε για το μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο Βενιζέλος είναι επιτήδειος επικοινωνιακός και ικανός πολιτικός. Χειρίζεται την άσχημα κατάσταση πολύ καλά. Χθες τον είδα στο ΑΛΤΕΡ και πραγματικά πείθει πολλούς. Νομίζω αν δεν είναι ήδη στη λέσχη Bildeberg στόχος του είναι να τον αποδεχθούν οι παγκόσμιοι κυβερνήτες. Σύντομα θα εμφανιστεί στη λέσχη. Υπήρξε το GRAND PLAN εδώ και χρόνια να γίνει ανακατανομή οικονομικών συνόρων εφόσον ήταν πασιφανές ότι δεν μπορούσε η Ελλάδα να ορθοποδήσει οικονομικά και ζούσε μόνο με δάνεια να απορροφηθεί από άλλες χώρες. Αυτό είναι και μέρος της Παγκοσμιοποίησης. Η Ελλάδα αποφασίστηκε να απορροφηθεί από την Ευρώπη. Εδώ και χρόνια ο Greenspan έλεγε ότι φαλίρισε η χώρα, και η Μπενάκη το ανακοίνωσε στη Βουλή, χωρίς κανένας να το σκαλίσει. Με την είσοδο στο Ευρώ έγινε το πρώτο βήμα για την εκτέλεση του σχεδίου, παραδίνοντας στις Βρυξέλες το χρηματοοικονομικό εργαλείο της δραχμής, το πρώτο στάδιο του σχεδίου για την πτώχευση της χώρας και του λαού. Χωρίς αυτό το εργαλείο, η χώρα χρεώνεται και ο κόσμος είναι άνεργος. Η Ελλάδα έκτοτε ήταν έρμαιο της Ευρώπης και δανειοδοτών, τοκογλύφων, χωρίς σχέδιο διάσωσης βασιζόμενο εντός της χώρας. Όλες οι θέσεις κλειδιά στα κυβερνώντα κόμματα ήταν και είναι άτομα που υπακούουν ή πιστεύουν στους στόχους της λέσχης Bildeberg. Ο διαχωρισμός της Ελλάδας σε οικονομικά βιώσιμα σύνολα εντός Ευρώπης ήταν ο στόχος και σήμερα βλέπουμε και συνειδητοποιούμε και βιώνουμε προχωρημένη πια φάση της εκτέλεσης του σχεδίου. Ο Καλλικράτης είναι ο μηχανισμός που θα επιτρέψει την χώρα να έχει οικονομικά ομοιόμορφα κρατίδια, όπως η Πελοπόννησος, νησιά Αιγαίου κλπ. ΕΝΤΟΣ Ευρώπης τα οποία ή θα δύνανται να προσκολλούνται σε όποια Ευρωπαική χώρα κατά προτίμηση και να αποδίδουν φόρους εκεί. Δηλαδή η Πελοπόννησος θα μπορούσε να προσκολληθεί στην Ιταλία εάν ήταν οικονομικά και μόνο αποδοτικότερο… Π.χ. λάδι από την Πελοπόννησο το στέλνουμε στην Ιταλία να το εμφιαλώσουν και να το πουλήσουν αυτοί. Άρρωστος στη Χίο είναι καλύτερα να νοσηλευτεί στην Τουρκία. Οι Χιώτες να εργάζονται στην Τουρκία…Μπορείτε να φανταστείτε και άλλες περιοχές παρομοίως. Αυτό επιτρέπει στην θεωρία την λειτουργία της Ευρώπης χωρίς να υπάρχουν ορατά σύνορα μεταξύ σημερινών κρατών. Αυτό το σχέδιο πρέπει να πουληθεί στο λαό σαν σωτήριο σχέδιο. Για να γίνει αυτό πρέπει ο κόσμος να πτωχεύσει πρώτα, να μην έχει Εθνικά φρονήματα ούτως ώστε να το αποδεχθεί με χαρά. Σύνορα δεν επιτρέπονται στην παγκοσμιοποίηση. Βρισκόμαστε σήμερα λοιπόν στη φάση που αποφάσισαν να πτωχεύσουν τον λαό μια και πτώχευσαν την χώρα πρώτα. Η φάση που ακολουθεί είναι το ξεπούλημα του υπεδάφους στην Ευρώπη, ώστε η κυριαρχία και το management της χώρας να μεταφερθεί στις Βρυξέλες. Η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας είναι κατά την γνώμη μου σίγουρη όχι άμεσα αλλά μετέπειτα, και ίσως εξηγείται γιατί η Ευρώπη δεν υπεραμύνεται του Αιγαίου από τους Τούρκους. (Στο ΝΑΤΟ και αυτοί). Βρισκόμαστε λοιπόν στην φάση της πτώχευσης της μεσαίας τάξης ώστε να μας σώσουν με σωτήριους ‘μονόδρομους’ οι οποίοι έχουν σχεδιαστεί πριν πολλά ΧΡΟΝΙΑ, και απλώς το 2011 ο λαός συνειδητοποιεί πια ότι δεν έχομε δημοκρατία, ότι δεν μας αντιπροσωπεύουν, ότι η Τρόικα κυβερνά και στην Αθήνα, ότι είναι υπάλληλοι της Bildeberg και των Βρυξελλών, και ότι τώρα που το συνειδητοποίησε είναι επικίνδυνο και ίσως είναι αργά γιατί δεν ξέρει τι να κάνει να το σταματήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή