Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

Το περιουσιολόγιο είναι η «ταμπακέρα» της διαμάχης κυβέρνησης και δικαιοσύνης.

Γιατί όλη αυτή η φασαρία με τη δικαιοσύνη; Προς τι οι κόντρες κυβέρνησης και δικαστών; Για το «πόθεν έσχες» των δικαστών; Και βέβαια όχι. Για το περιουσιολόγιο σφάζονται τα παιδιά. Το Συμβούλιο της Επικρατείας σε ολομέλειά του κατέληξε στην απόφαση (2649/2017), που καταδικάζει ως αντισυνταγματικό το περιουσιολόγιο: «Η δημιουργία Περιουσιολογίου αντίκειται στις διατάξεις [του Συντάγματος] για την προστασία του ιδιωτικού βίου.»
Το ΣτΕ κατέληξε ότι η δήλωση περιουσιακών στοιχείων – όπως π.χ. μετρητά (πλην καταθέσεων), των οποίων το ποσό υπερβαίνει τα 15.000 ευρώ, καθώς και άλλα κινητά αντικείμενα φυλασσόμενα είτε σε θυρίδες τραπεζών ή, κατά κανόνα, στην κατοικία των υπόχρεων, εφόσον η αξία τους υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. ανά κινητό – «αντίκεινται στα άρθρα 5 παρ. 1, 9 παρ. 1 και 9Α του Συντάγματος και υπερβαίνουν τα όρια που επιβάλλει η καθιερούμενη στο Σύνταγμα (άρθρο 25 παρ. 1 εδ. δ`) αρχή της αναλογικότητας, διότι προσβάλλουν κατά τρόπο υπέρμετρο και απρόσφορο το δικαίωμα προστασίας των προσωπικών δεδομένων, του ιδιωτικού βίου και της ασφάλειας των υπόχρεων και των οικογενειών τους.» (βλέπε παρ. 23 & 27 της απόφασης του ΣτΕ).

Τι σημαίνει αυτό; Κάτι πολύ απλό. Με την απόφαση αυτή της ολομέλειας του ΣτΕ, κάθε Έλληνας πολίτης μπορεί νόμιμα να αρνηθεί να κάνει δήλωση περιουσιολογίου. Δηλαδή να αρνηθεί να καταθέσει στοιχεία κινητών περιουσιακών στοιχείων που φυλάσσει στο σπίτι του, ή σε θυρίδες τραπεζών.
Καταλαβαίνετε τι έκανε το ΣτΕ; Τίναξε στον αέρα μια από τις βασικές μνημονιακές δεσμεύσεις της κυβέρνησης προς τους δανειστές. Να θυμίσουμε ότι το περιουσιολόγιο προβλέπεται από το 2ο μνημόνιο του Σαμαρά-Βενιζέλου, αλλά η κυβέρνηση Τσίπρα δεσμεύτηκε να το υλοποιήσει.
Έτσι δεσμεύτηκε εντός της διετίας 2017-2018 να δημιουργήσει μια τεράστια βάση δεδομένων, στην οποία θα συγκεντρωθούν πλήρεις και αναλυτικές πληροφορίες για την περιουσιακή κατάσταση 8,5 εκατομμυρίων φορολογουμένων και 250.000 εταιριών και λοιπών νομικών προσώπων. Η δημιουργία του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου δρομολογήθηκε ήδη με την ένταξη του έργου στα προγράμματα τα οποία χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ.
Ειδικότερα, το έργο της δημιουργίας του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου υποτίθεται ότι θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει από τον Ιούνιο του 2017 με τη δέσμευση να έχει ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2018. Πώς θα μπούμε στη «μεταμνημονιακή Ελλάδα» χωρίς οι δανειστές να μπορούν να βάλουν χέρι μέχρι και στα τιμαλφή των Ελλήνων;
Η δημιουργία του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου έχει ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρία κατόπιν διαγωνισμού, ενώ η διαχείρισή του αφορά αποκλειστικά την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), την οποία ως γνωστό ελέγχουν απόλυτα οι δανειστές και έχει ως μοναδική αποστολή την συγκέντρωση όλων των εσόδων του κράτους στα χέρια των δανειστών.
Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί με το περιουσιολόγιο να πραγματοποιηθεί πλήρης και ακριβής καταγραφή της περιουσιακής κατάστασης κάθε προσώπου, έτσι ώστε η φορολογική διοίκηση (βλέπε ΑΑΔΕ) να είναι σε θέση να παρακολουθεί διαχρονικά την εξέλιξή της. Κι ανάλογα να αυξάνει τους φόρους με άμεσης δυνατότητα εκποίησης ακίνητης και κινητής περιουσίας του φορολογούμενου σε περίπτωση αδυναμίας καταβολής φόρων.
Ο φορολογούμενος θα είναι υπόχρεος όχι μόνο να προβαίνει σε δήλωση όλων των κινητών περιουσιακών του στοιχείων (μετρητά, οχήματα, τιμαλφή, κοκ), που φυλάσσει στον ιδιωτικό του χώρο, ή σε θυρίδες τραπεζών, αλλά και να επιτρέπει τον έλεγχο της κατάστασής του από εκπροσώπους της φορολογικής αρχής. Και φορολογική αρχή στις μέρες μας δεν είναι η οικεία εφορία, αλλά η ΑΑΔΕ, η οποία έχει κάθε δικαίωμα να ορίζει ιδιώτες εκπροσώπους της. Π.χ. εισπρακτικές εταιρείες.
Γιατί απαιτούν οι δανειστές τη δημιουργία περιουσιολογίου; Για προφανείς λόγους. Η χώρα πρέπει να αλλάξει χέρια. Να αλλάξει τίτλους ιδιοκτησίας. Και για να γίνει αυτό, δεν αρκεί να ξεπουληθεί ολόκληρη η περιουσία του ελληνικού κράτους. Ούτε μόνο να εκπλειστηριαστεί για χρέη προς τις τράπεζες, την εφορία, κοκ, η ιδιωτική ακίνητη περιουσία. Θέλουν να βάλουν χέρι και στην κινητή περιουσία των Ελλήνων πολιτών.
Έτσι κάθε φορά που θα αποφασίζεται ένα νέο κύμα πογκρόμ εναντίον των πολιτών για φορολογικά χρέη – όπως ετοιμάζεται να ξεκινήσει η ΑΑΔΕ από 1/1/2018 για πάνω από 1,7 εκατομμύρια υπόχρεους για χρέη άνω των 5.000 ευρώ προωθώντας αναγκαστικά μέτρα, δηλαδή διαταγές πληρωμής, κατασχέσεις και ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς σε χρόνο dt – οι μηχανισμοί των δανειστών και οι διαχειριστές τους να έχουν τη δυνατότητα ρευστοποίησης ακόμη και της κινητής περιουσίας των Ελλήνων. Τέτοιος μηχανισμός ρευστοποίησης ακίνητης και κινητής περιουσίας κράτους και ιδιωτών μιας χώρας δεν έχει ιστορικό προηγούμενο. Ούτε καν υπό συνθήκες πολεμικής κατοχής, ή αποικιοκρατίας.
Κι επειδή η βλακεία, ο ραγιαδισμός, ο γραικυλισμός και η ψυχιατρική πάθηση της αντικοινωνικής διαταραχής της προσωπικότητας που σήμερα αποκαλείται νεοφιλελευθερισμός, συνιστούν ένα εκρηκτικό μείγμα για ολόκληρη την κοινωνία, ένα πράγμα χρειάζεται να σκεφτούμε όλοι μας. Ποιος στ’ αλήθεια νομίζει ότι μπορεί να γλυτώσει από αυτή τη μηχανή του κιμά; Ποιος νομίζει ότι έχει την πολυτέλεια να αδιαφορήσει και να θεωρήσει ότι δεν τον αφορά;
Καταλαβαίνετε τώρα γιατί εξαγριώθηκε ο κ. Κοντονής; Εκεί που νόμιζε ότι είναι «δικός του» ο πρόεδρος του ΣτΕ και οι δικαστές ταυτισμένοι με τα συμφέροντα των δανειστών που υπηρετεί και η δική του κυβέρνηση, ήρθε η συγκεκριμένη απόφαση της ολομέλειας να του τινάξει στον αέρα το περιουσιολόγιο. Πώς να μην βγει ο κ. Τσίπρας από τα ρούχα του; Πώς να μην κουνήσουν το δάχτυλο στους δικαστές για να τους διδάξουν εντιμότητα, συνέπεια, φιλαλήθεια και προπαντός το αίσθημα καθήκοντος που διακρίνει τόσο πολύ τους ίδιους και όλη τη συμμορία τους;
Μερικοί κακεντρεχείς μπορεί να πουν ότι η πλειοψηφία της ολομέλειας του ΣτΕ αποφάσισε με γνώμονα το ίδιον συμφέρον, δηλαδή με κριτήριο την πάρτη της. Ίσως να είναι έτσι. Όπως και να έχει το όλο ζήτημα, η απόφαση του ΣτΕ παρέχει το δικαίωμα σε κάθε Έλληνα πολίτη, σε κάθε φορολογούμενο σ’ αυτή την χώρα να αρνηθεί τη δήλωση περιουσιολογίου. Κι αυτό στις μέρες μας δεν είναι λίγο.
Δεν είναι καθόλου λίγο αν κρίνουμε από το γεγονός όχι μόνο των υστερικών αντιδράσεων της κυβέρνησης, η οποία ψευδώς προσπάθησε να κρύψει την «ταμπακέρα» κάτω από το δήθεν «πόθεν έσχες» των δικαστών. Δείτε επίσης πώς αντέδρασαν οι δικαστές και οι ενώσεις τους. Τσιμουδιά για την «ταμπακέρα».
Αρκέστηκαν μόνο να διαψεύσουν τον υπουργό και την κυβέρνηση για τις αιτιάσεις τους, αλλά κουβέντα για την ουσία του ζητήματος. Σου λένε, τρελός είσαι. Ας κάνουμε τον... μακάκα κι ας καταπιούμε τις αήθεις προσβολές των αθλιέστερων της πολιτικής. Καλύτερα να νομίζει η πλέμπα των πολιτών ότι το πατιρντί δεν την αφορά. Γιατί να το πάρουν χαμπάρι οι απλοί πολίτες; Αρκεί να επωφεληθούμε μόνο εμείς και η κλίκα μας.
Κι έτσι κουβέντα δεν είπαν για τις πιέσεις που δέχθηκε και συνεχίζει να δέχεται τόσο ο πρόεδρος, όσο και η ολομέλεια του ΣτΕ ώστε να βαφτίσουν το περιουσιολόγιο ως νόμιμο και «συνταγματικό». Κουβέντα για το γεγονός ότι η απόφασή τους δεν αφορά μόνο τους δικαστές, αλλά όλους τους Έλληνες πολίτες.
Από κοντά και η ΝΔ η οποία το μόνο που βρήκε να πει είναι να καταγγείλει την κυβέρνηση «για ωμή παρέμβαση στη δικαιοσύνη». Τσιμουδιά για την ταμπακέρα, δηλαδή για το περιουσιολόγιο. Τσιμουδιά για τις δικές της δεσμεύσεις. Πώς να τολμήσει άλλωστε; Η ΝΔ μαζί με το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και τους υπόλοιπους τρωγλοδύτες της Βουλής των μνημονίων έχουν ψηφίσει κι έχουν αποδεχθεί το περιουσιολόγιο και τη δήμευση της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών προς όφελος των δανειστών. Τι να πουν τώρα; Άσε τα κορόιδα να πιστεύουν ότι ο Κυριάκος, η Φώφη, ο Φίφης και το κακό συναπάντημα θα τα διορθώσουν.
Από κοντά φυσικά και σύμπασα η αντιπολίτευση μαζί με όλο το σύστημα μαζικής εξαπάτησης που ελέγχεται από το γνωστό ευαγές κύκλωμα μιντιαρχών και δημοσιογράφων. Άλλωστε οι λωποδύτες και εν γένει οι εγκληματίες μπορούν και κάνουν τις δουλειές τους μόνο στα κρυφά και εν αγνοία των θυμάτων τους.

8 σχόλια:

  1. Αν τα φορολογικά έσοδα απο το περιουσιολόγιο πήγαιναν για τις ανάγκες Ελληνικού Λαού προςωπικα δεν θα ειχα θέμα με το περιουσιολόγιο ως μηχανισμό αποκάλυψης φοροδιαφυγής...αν και τα όρια των αξιών της κινητής περιουσίας θα έπρεπε να ειναι λιγο μεγαλύτερα ...ομως το πρόβλημα ειναι οτι τα έσοδα θα πανε σε ενα ατέρμονο χρεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η καταπάτηση των θεμελιακών δικαιωμάτων του ατόμου και του πολίτη αποκλειστικά και μόνο για κακό σκοπό γίνεται και συνεπακόλουθα μόνο ολέθρια αποτελέσματα μπορεί να έχει.Γι: αυτό ακριβώς και είναι αναγνωρισμένα και κατοχυρωμένα αυτά τα δικαιώματα διεθνώς,στο πλαίσιο του νομικού πολιτισμού της ανθρωπότητας.

      Διαγραφή
  2. ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ για ο,τι εχουν κανει μεχρι τωρα, γιατι αλλιως
    α) Ο ΝΟΜΟΣ ΘΑΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΟΥ, και
    β) ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ.!!

    Ο μεγαλυτερος κινδυνος που αντιμετωπιζει η χωρα, δεν προερχεται από τους ιδιους τους δωσιλογους, αλλα από αυτους που υπακουν τυφλα τις τερατωδεις εντολες των δωσιλογων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριε Καζάκη, θα ήθελα να σας εκτρέψω από το θέμα σας, προκειμένου να σας θέσω δύο ερωτήματα σχετικά με το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων με αφορμή και τη δημοσίευση της θέσης του ΕΠΑΜ.
    Οφείλω να ομολογήσω ότι με ξενίζει η διατύπωση «Ιστορικά είναι αποδεδειγμένο ότι δεν υπάρχει καμία σχέση των Σλάβων με το χώρο και τον πολιτισμό της μιας και μοναδικής Μακεδονίας, της Ελληνικής», διότι είναι ιστορικά αναμφισβήτητο ότι η περιοχή Μακεδονία διανεμήθηκε με τη συνθήκη του Βουκουρεστίου ανάμεσα σε Ελλάδα, Βουλγαρία, Σερβία και Αλβανία. Αργότερα, το κομμάτι που αναγνωρίστηκε στη Σερβία ονομάστηκε Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας στο πλαίσιο της Σοσιαλιστικής Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας.
    Τα παραπάνω ως προς τη γεωγραφική διάσταση του ζητήματος. Η σημαντικότερη, κατά τη γνώμη μου, είναι η εθνική. Πολύ συχνά ασκείτε κριτική στην άποψη που θέλει το ελληνικό έθνος να πρωτοεμφανίζεται στα 1204, αλλά και σε εκείνη που το εντοπίζει στην αρχαιότητα, αφού η εθνογένεση έρχεται πολύ αργότερα και συνοδεύεται από την ωρίμανση του εθνικοαπελευθερωτικού αιτήματος. Σίγουρα δεν έχει νόημα να διαγκωνιζόμαστε για το ποιος είναι απόγονος του Μ. Αλεξάνδρου, αφού εκείνος προϋπήρχε του έθνους, το οποίο είναι ιστορικό φαινόμενο, οπότε με τη στενή έννοια, όσο απόγονοί του είμαστε εμείς, άλλο τόσο είναι και αυτοί. Από την άλλη, πώς είμαστε σίγουροι ότι στα Σκόπια σήμερα δεν υφίσταται έθνος; Οι διαλυτικές παρεμβάσεις του ιμπεριαλισμού είναι αδιαμφισβήτητες, αλλά από μόνες του θα ήταν ικανές να διαλύσουν ένα συγκροτημένο κράτος;
    Σας ευχαριστώ, συμφωνώ ότι το θέμα είναι σοβαρό, εάν δεν ευχαιρήσετε θα επανέλθω χωρίς φορτικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταρχάς θα ήθελα να διευκρινίσω ότι οι αποφάσεις και οι ανακοινώσεις του ΕΠΑΜ δεν βγαίνουν από τα χέρια μου, ούτε είναι απαραίτητο να συμφωνώ μ' αυτές σ' όλο και μήκος κι όλο το πλάτος τους. Το ΕΠΑΜ είναι μέτωπο και στον τρόπο που εκφράζεται. Αρκεί για μένα να είναι ορθή η κοινή θεμελιώδης θέση για το όλο ζήτημα.
      Όσο για το απόσπασμα που παραθέτεις από την ανακοίνωση αφορά στη γνωστή προπαγάνδα που θέλει τους Μακεδόνες της αρχαιότητας ως ξεχωριστό ιστορικό μόρφωμα με ιδίωμα που προσιδιάζει στη σλαβική και επομένως κάτι διαφορετικό από τους Έλληνες της αρχαιότητας. Σ' αυτό απαντά και ορθά το κάνει, διότι κυκλοφορούν ακόμη και πανεπιστημιακά συγγράμματα στη Δύση που υιοθετούν αυτή την ηλίθια θέση. Έως και ο πλέον των αγράμματων και αμόρφωτων της χώρας αυτής, ο κ. Τσίπρας δήλωσε προς τον Ζάεβ ότι δεν είστε οι μόνοι απόγονοι του Αλεξάνδρου! Με άλλα λόγια αναγνώρισε ότι κι αυτοί είναι απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων. Κι αυτό δεν είναι απλά μια αποστροφή ενός αστοιχείωτου. Κρύβονται πολλά.
      Τώρα ως προς το λεγόμενο μακεδονικό έθνος. Αν και το θέμα είναι μεγάλο και θα ξαναγράψω επ' αυτού, θα αρκεστώ στα εξής:
      (α) Δεν υπήρξε ιστορικά κανένα εθνικό κίνημα που διεκδικούσε ανεξάρτητη Μακεδονία. Το VMRO η Εσωτερική Μακεδονική Επαναστατική Οργάνωση των Γκρούεφ και Σαντάνσκι ήταν επαναστατική οργάνωση βουλγαρικής εθνικής συνείδησης στην Μακεδονία. Διεκδικούσε τη Μακεδονία για τους Μακεδόνες όχι με τη λογική ότι υπάρχει Μακεδονικό έθνος, αλλά με τη λογική ότι στην οθωμανική Μακεδονία κατοικούσαν ανάμιχτες εθνότητες που δεν μπορούσαν να διαχωριστούν με όρους εθνικού αλυτρωτισμού. Πολλοί από τους ηγέτες της οργάνωσης σχετίζονταν με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Βουλγαρίας και ιδιαίτερα με τη τάση των Στενών του Μπλαγκόεφ. Για την Μακεδονία θεωρούσαν ότι μπορούσε να αποτελέσει λίκνο μιας Βαλκανικής Ομοσπονδίας. Μετά το κίνημα των νοτούρκων το 1908 η οργάνωση με επικεφαλής τον Σαντάνσκι μετατράπηκε σε κόμμα και συμμετείχε στην νεοτουρκική βουλή.
      (β) Στη δεκαετία του 1920 και 1930 το VMRO με ηγέτες τους Αλεξαντρόφ και Προτογέροφ είχε μετατραπεί σε μια εγκληματική οργάνωση ληστοσυμμοριτών και δολοφόνων. Συνδέθηκε με τους ναζί και πολέμησε μαζί τους. Οι ναζί για να τους αποζημιώσουν μετά την κατάληψη της Γιουγκοσλαβίας, ανακήρυξαν την Βαρδαρία, δηλαδή τα σημερινά Σκόπια, όπως ονομάζονταν την εποχή του βασιλείου της Γιουγκοσλαβίας, σε ανεξάρτητη "Δημοκρατία της Μακεδονίας". Και την παρέδωσαν στις συμμορίες του VMRO.
      (γ) Το 1943 το Αντιφασιστικό Μέτωπο του Τίτο, αποδέχθηκε να ονοματίσει Μακεδονία την περιοχή στην μεταπολεμική Γιουγκοσλαβία, προκειμένου να κερδίσει στις γραμμές του δυσαρεστημένα στελέχη του VMRO. Επίσης ο Τίτο είχε την άποψη ότι πρέπει να υπάρξει μια μεγάλη ομοσπονδία όπου ολόκληρη η Μακεδονία (μαζί με την ελληνική "Μακεδονία του Αιγαίου"), η Αλβανία και η Βουλγαρία πρέπει να είναι μέλη ως προέκταση της Γιουγκοσλαβίας. Το 1945 στο Πότσδαμ η Βρετανία υποστήριξε την πρόταση Τίτο περί "δημοκρατίας της Μακεδονίας", ενώ τόσο οι ΗΠΑ, όσο και η ΕΣΣΔ αρνήθηκαν να δεσμευτούν. Οι ΗΠΑ γιατί δεν ήθελαν την συνένωση της ελληνικής Μακεδονίας στην Γιουγκοσλαβία, ενώ Ο Στάλιν δεν ήθελε κανενός είδους βαλκανική ομοσπονδία. Ο επικεφαλής της μέλλουσας δημοκρατίας της Μακεδονίας ήταν μέλος του Βουλγάρικου κόμματος και Βούλγαρος ο ίδιος.
      (δ) Με την απελευθέρωση και το τέλος του ελληνικού εμφυλίου, είχε επέλθει η ρήξη Τίτο-Στάλιν (1948). Ο Τίτο προχωρά σε εκκαθαρίσεις στην περιοχή του Μοναστηρίου και της Γευγελή σε βάρος των Ελλήνων. Το ίδιο κάνει και ενάντια σ' όσους αυτοπροσδιορίζονταν ως Βούλγαροι. Περίπου το 1/3 ίσως και πολύ παραπάνω του πληθυσμού εκδιώκονται.Οι υπόλοιποι υποχρεώθηκαν από το καθεστώς να αυτοπροσδιοριστούν ως Μακεδόνες. Το ίδιο κι όσοι καταφθάνουν διωκόμενοι από τις συμμορίες των μοναρχοφασιστών από την ελληνική Μακεδονία. Έτσι εμφανίζεται η Μακεδονία.

      Διαγραφή
    2. (ε) Την ίδια εποχή οι ΗΠΑ και η Βρετανία αρχίζουν να μιλάνε για "μακεδονικό έθνος". Οι ΗΠΑ διασώζουν τα απομεινάρια του VMRO από τις διώξεις εναντίον τους για εγκλήματα πολέμου και δοσιλογισμό. Ανασυγκροτούν το VMRO σε αμερικανικό έδαφος και δοκιμάζουν να χρησιμοποιήσουν τον "μακεδονικό εθνικισμό" εναντίον της Γιουγκοσλαβίας.
      (ζ) Στις απογραφές μέχρι και το θάνατο του Τίτο, όσοι δήλωναν Μακεδόνες ως εθνικό προσδιοριστικό ήταν μειοψηφία ακόμη και στα Σκόπια. Όμως με την άνοδο του Μιλοσεβιτς ως ΓΓ της Ένωσης Κομμουνιστών ετοιμάζεται η επέλαση του ΔΝΤ στη Γιουγκοσλαβία, η οποία αρχίζει το 1985 και μετά με καταστροφικές συνέπειες ιδιαίτερα για τις πιο φτωχές δημοκρατίας, όπως ήταν η Μακεδονία. Ταραχές ξεσπάνε. Το 1992 γίνεται δημοψήφισμα στα Σκόπια. Το ερώτημα δεν ήταν αν ο λαός θέλει ανεξάρτητη Μακεδονία, αλλά αν θέλει να χαλαρώσει η ομοσπονδία τόσο ώστε να μπορεί να θέτει βέτο η τοπική κυβέρνηση στις πολιτικές του κέντρου. Ο λαός ψηφίζει ναι, με την ελπίδα ότι έτσι σε τοπικό επίπεδο θα υπάρξει φραγή στις πολιτικές του ΔΝΤ που κάλεσε ο Μιλόσεβιτς στη Γιουγκοσλαβία. Ο Γκλιγκόροφ καπηλεύεται το ΝΑΙ του δημοψηφίσματος και ανακυρήσει αυθαίρετα τη Μακεδονία ως ανεξάρτητο κράτος από την Γιουγκοσλαβία. Οι Αμερικανοί έχουν ιδρύσει ήδη από το 1990 VMRO με έδρα τη Θεσσαλονίκη και το οργανώνουν ως "χριστιανοδημοκρατικό" κόμμα με τη βοήθεια της Νέας Δημοκρατίας του Μητσοτάκη και των Χριστιανοδημοκρατών του Κολ. Το VMRO ήταν το μόνο κόμμα που μιλούσε για "μακεδονικό έθνος" παντελώς διάφορο από τα άλλα σλαβικά έθνη (Σέρβους-Βουλγάρους) με κατευθείαν ρίζες στην αρχαία Μακεδονία των Φιλίππου και Αλεξάνδρου. Μόλις ανέλαβε την εξουσία στα Σκόπια με τις πλάτες των ΗΠΑ το 1998 και χάρις στην πολιτική εμπάργκο των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ακολουθεί καθαρά φασιστική πολιτική με ισοπέδωση ακόμη και των αντιφασιστικών μνημείων.
      Να γιατί εν συντομία λέω ότι δεν υπήρξε ποτέ μακεδονικό έθνος κι ούτε υπάρχει σήμερα. Κάτι που πλέον το αποδέχεται ακόμη κι ο σημερινός πρωθυπουργός των Σκοπίων, σοσιαλδημοκράτης Ζάεβ, ο οποίος έχει δεσμευτεί να μετατρέψει τα Σκόπια σε διζωνική, δικοινοτική και δίγλωσσή ομοσπονδία εντός του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

      Διαγραφή
  4. Ένας από τους λόγους του περιουσιολογίου (ίσως από τους πιο σημαντικούς) που δεν αναφέρει κανείς, είναι ότι θέλουν να "αρμέξουν" τους έλληνες που δουλεύουν στο εξωτερικό. Επειδή πολλοί απ' αυτούς θεωρούνται ακόμα φορολογικοί κάτοιοκοι Ελλάδος και ξέρουν ότι έχουν λεφτά, θέλουν να τους βάλουν να δηλώσουν ότι έχουν (το περιουσιολόγιο περιλαμβάνει και κινητές αξίες στο εξωτερικό) για να βρουν τρόπο να το φορολογήσουν, ακόμα και με τελείως πλασματικό τρόπο. Ίσως θα έπρεπε να το αναφέρετε κι αυτό κ. Καζάκη. Όχι ότι είναι η Ελλάδα η μόνη χώρα που προσπαθεί να το κάνει αυτό, στο όνομα της φοροδιαφυγής. Πρωτοπόρος σε αυτό είναι οι Η.Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πρέπει να είναι γραμμένο κατευθείαν από τον αγράμματο Βούτση: "Για τους λόγους αυτούς, η Επιτροπή, κρίνοντας τα ανωτέρω και αναγνωρίζοντας τις αντικειμενικές δυσκολίες των κομμάτων/συνασπισμών κομμάτων στην ορθή τήρηση των υποχρεώσεων που έθετε σε αυτά ο νόμος, αποφάσισε τη μη επιβολή για τη χρήση του έτους 2015 διοικητικών κυρώσεων προς τα κόμματα/συνασπισμούς κομμάτων, για τη μη συμμόρφωσή τους προς τις επιταγές του νόμου, συστήνοντας ωστόσο προς αυτά την αναγκαιότητα άμεσης προσαρμογής τους στις νέες νομοθετικές διατάξεις, κατά τις επόμενες χρήσεις, επισείοντας τον κίνδυνο επιβολής κυρώσεων σε περίπτωση νέων παρεκκλίσεων, κατά τις επόμενες χρήσεις, επισείοντας τον κίνδυνο επιβολής κυρώσεων σε περίπτωση νέων παρεκκλίσεων."

    ΑπάντησηΔιαγραφή